Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Joukkoraiskaukset johtuvat opitusta sairaasta erektiosta

Sunnuntai 8.3.2009 klo 13.59 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tasavallan presidentti Tarja Halonen esittää Liberiassa pidetyssä kansainvälisessä kongressissa, että joukkoraiskaukset luokiteltaisiin sota-aseeksi. Siis kuten kivääri, fosforipommi ja hyökkäysvaunu.

Raiskauksen dynamiikka pohjaa arvoihin ja ulkoaopetettuun moraaliin. Jos koti kasvattaa pojan perinteisiin miehen miehekkäisiin arvoihin, siihen kuuluu miehen rooli vahvana, sotimaan kykenevänä, naista suojelevana ja isänmaan - on se sitten millainen tahansa- etua puolustavana, luotettavana henkilönä.

Raiskauksessa mies alistaa naisen tahtoonsa. Se heijastaa omistamista, naisen esineellistämistä ja alistamista. Sotien joukkoraiskaukset kuvastavat kollektiivisia ulkoa opetettuja arvoja, joiden mukaan vihollisen naisiin voidaan suhtautua saman ulkoaopetetun uskonnollisen tai kansallisen viholliskuvan mukaan kuin vihollissotilaisiinkin, jotka on kollektiivinen lupa tappaa. Jos naiset tappamisen sijaan raiskataan kohdistuu alistaminen ja kosto myös välillisesti vihollissotilaisiin ja miehiin.

Miten on mahdollista, että sotilas saa erektion vihan, koston ja alistamisen psykologiasta. Ei se ole lainkaan ihmeellistä. Suurin osa miehistä kykenee seksiin ilman eläytymistä kumppanin tunteisiin vuorovaikutuksesta puhumattakaan. Eräässä yhdysvaltalaisia opiskelijoita luotaavassa tutkimuksessa 70% sanoi kokevansa vihan tai alistamisen tunteita yhdynnässä.

Vain ns alkukantaisissa yhteisöissä, ennen perinteistä autoritaarista koulutusta ja rahajärjestelmää esimerkiksi Papua Uudessa Guineassa(E. R. Sorensonin tutkimusten mukaan)vallitsi aggressiosta vapaa seksuaalisuuden kulttuuri.

Nyky-yhteiskuntamme perustuvat siihen, että lapset syntyvät aitoina, mutta kuolevat mekaanisina kopioina. Suuri osa aikuisista on joutunut jättämään aitouden ja eläytymisen kauas taakseen. Kaupallinen viihdekin korostaa väkivallalla höystettyä seksiä, joka näyttää todellakin viihdyttävän niin monia.

Sota-ase tiedostamatontakin väkivaltaa sisältävä seksi on. Joukkoraiskaukset ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu epäinhimillisyyden ja humanismin puutteen meressä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkoa opetetut arvot, tunteettomuus

Palestiinalaisten kärsimys ja Israelin terrori

Maanantai 29.12.2008 klo 5.18 - Pirkko Turpeinen-Saari

Myönnän, että herään yöllä palestiinalaisten kärsimykseen. Alan miettiä kuinka sivistyneinä ja demokraattisina itseään pitävien valtioiden johtajat, jopa kansat muuttuvat hirmutekoihin tyynesti pystyviksi toimijoiksi. Suomen historiassa absoluuttiseksi koettu valta Saksan rinnalla johti Itä-Karjalan keskitysleireihin vielä 1940-luvulla.Yhdysvaltojen virallinen rotusorto päättyi vasta 1960-luvulla.Ison-Britannian siirtomaavalta on muovannut kansakuntaa.

Palestiinalaiset ajettiin kodeistaan 1940 luvulla Ison Britannian miehittäessä aluetta. Syyllisyys juutalaisten kohtalosta Saksan keskitysleireillä sai kv yhteisön perustamaan Israelin valtion Palestiinan alueelle. YK:n päätöksessä Palestiina menetti puolet alueesta- mutta sille jäi puolet. Kodeistaan pakenemaan joutuneet palestiinalaiset joutuivat pakolaisleireille, joista vähitellen kehittyi kivitalorykelmiä ja kaupunkeja. Suuri osa pakeni naapurimaihin.

Kv yhteisö Yhdysvallat etunenässä on tarjonnut Israelille suojan, taloudelliset mahdollisuudet ja aseistuksen harjoittaa absoluuttista valtaa palestiinalaisiin nähden. Se on miehittänyt palestiinalaisalueita ja harjoittanut 60 vuoden ajan käsittämätöntä sortoa ja terroria. Kun Tony Blair, Xavier Solana tai George Bush esiintyvät vaatimassa palestiinalaisia milloin tunnustamaan Israelin milloin lopettamaan raketti-iskut alan voida pahoin.Kuinka Israelin kengän kannan ollutta kansaa vaaditaan neuvottelujen tai ruoan saannin ehtona tunnustamaan valtio joka ei vielä ole antanut palestiinalaisten valtion edes vapautua sen sorrosta vaan sorto ja kidutus nyt teurastus Gazassa jatkuu.

Mietin miten Euroopan johtajat ovat tulleet tähän. Saksan keskitysleireistä on niin vähän aikaa.Palestiinalaiset ovat eläneet sukupolvesta toiseen rauhassa alueella. Paenneilla perheillä on vielä kotinsa avain kaulassaan.Käsitykseni on, että EU:n ja NATO:n tuoma kollektiivinen absoluuttisen vallan tunne tekee mahdolliseksi seurata palestiinalaisten kiduttamista ikäänkuin "business as usual"

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: absoluuttinen valta, tunteettomuus, kyky tappaa