Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

yhteiskuntapoliittinen vaikuttaminen

Keskiviikko 18.6.2008 klo 18.21 - Pirkko Turpeinen-Saari

Perheen perustaminen ja työhön valmentautuminen tieteellisen tutkimustyön lisäksi veivät huomioni täysin -60 luvulla. Psykiatrin koulutusvaiheen jälkeen valitsin työn Helsingin lastensuojeluviraston sosiaalilääkärintoimiston psykiatrina.Toimin seitsemän eri nuorisokodin neuvottelevana psykiatrina. Nuorten kohtalot, perheiden vaikeudet ja työtovereiden opetukset pakottivat oivaltamaan yhteiskunnallisen tasa-arvon puutteen merkityksen yksilöiden kohtaloissa. Kuulin potilailta ensi kertaa sisällissodan punaisten perheiden kohtaloista, siitä kuinka tuo surematon suru ja oikeudettomuuden kokemisen vaikutukset periytyvät sukupolvesta toiseen.Meidän oppikouluaikana koko 1900-luvun historia jätettiin opettamatta opettaja sanoi aiheen olevan liian vaikean ja että siitähän tulisi vain yksi kysymys ylioppilaskirjoituksissa. Niin olin jäänyt  liian tietämättömäksi. Tuon tietämättömyyden seurauksena koin nyt voimakasta myötätuntoa näitä sukupolvien taakan kantajia kohtaan.

Lastensuojeluvirastoon oli perustettu VALAS niminen yhteenliittymä, joka tarkoitti vasemmistolaisia lastensuojelutyöntekijöitä.Liityin joukkoon mukaan ja kokoonnuimme usein varsinkin ennen tärkeitä lastensuojelulautakunnan kokouksia miettimään minkälaiset päätökset auttaisivat parhaiten asiakasperheitämme. Lähes samaan aikaan liityin YPSY:n yhteiskuntapoliittisen sos.dem. yhdistyksen kannattajajäseneksi.Sosialidemokraatit ja SKDL pyysivät minua asettumaan ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin. En ollut halukas vielä silloin olinhan lääkäriliiton hallituksessa.Vaalien jälkeen molemmat puolueet sopivat, että sopisin lastensuojelulautakunnan puheenjohtajaksi. Olin tuolloin siirtynyt virkaani nuorisopsykiatrian vastuulääkärinä ja koin lastensuojelutyön seuraamisen puheenjohtajan paikalta sopivan hyvin täydentämään kuvaani nuorten elämästä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteisöt, puolueet