Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomen ja EU:n ulkopolitiikka perustuu vääriin tietoihin ja valehteluun

Perjantai 14.6.2019 klo 17.15 - Pirkko Turpeinen-Saari


Helsingin Sanomat ja Yle ovat viime aikoina käyttäneet runsaasti uutistilaa Kiinan arvosteluun. Yhdysvaltojen väitteet milloin minkäkin kiinalaisen välineen puutteista tai tulevista puutteista on otettu tosiasioina.

Tänään Helsingin Sanomat kiinittää Jarmo Huhtasen artikkelissa huomiota tilattavien lennokkien mahdollisesti välittävän tietoja Kiinan hallitukselle. Myös Karlssonin pilapiirroksessa kysytään, vieläkö me maksamme moisesta.

Huhtanen kertoo artikkelissaan EU:n Kiinalle vuonna 1989 asettamasta aseidenvientikiellosta, joka on saatettu voimaan Tiananmenin aukiolla vuonna 1989 tapahtuneen verilöylyn johdosta.

Yleensä salaiseksi julistettuja valtioiden asiakirjoja paljastetaan vasta vuosikymmenten kuluttua. Siten kyseisen valtion kannalta tarkoituksenmukaiseksi katsottujen väärien tietojen leviämisen vaikutusta on voitu ylläpitää lähes määrättömästi.

Kun kyseessä on aikaisempi lähes maapallon yksinvalta, Yhdysvallat, sen vaikutusvalta kansainvälisiin tiedotusvälineisiin on ollut miltei absoluuttinen. Rahalla ja valtioihin kohdistuvalla taloudellisella ja sotilaallisella painostuksella vääristä tiedoista on muodostettu opinkappale, jonka rikkomisesta osassa tapauksista on seurannut juridisia seurauksia, vankilaa tai jopa hengenmeno.

Rohkea toimittaja Julian Assange on pystynyt rikkomaan Wikileaks- sivustollaan tuon mahdollisuuden salata rikoksia ja vääriä tietoja loputtomasti. 

Tiananmenin aukion "verilöyly" on osoittautunut paikkansapitämättömäksi. Aikaisemmissa blogeissani olen tuonut esiin lähteitä, joista asian voi tarkistaa. Siis EU on asettanut aseidenvientikiellon jo aikanaan paikkansapitämättömäksi tiedetyn seikan seurauksena. Yhdysvaltojen Kiinan suurlähettiläs lähetti ulkoministeriölleen välittömästi mielenosoitusten päätyttyä oikeat tiedot, jotka salattiin.

CIA:n apuna toimineet kiinalaisopiskelijat, jotka levittivät verilöylypropagandaa, salakuljetettiin Hong Kongin kautta Yhdysvaltoihin.

Samalla tavoin "Srebrenican kansanmurha" on satua, jota Yhdysvallat NATO-liittolaisineen tarvitsee peittääkseen todellisen serbeihin kohdistuneen kansanmurhan ja etnisen puhdistuksen, Operaatio myrskyn, vain kaksi viikkoa tarpeelliseksi osoittautuneen Srebrenican tapahtumasarjan jälkeen.

Heinä-elokuun taitteessa 1995 yhden viikonlopun aikana yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttamat ja johtamat kroaattijoukot karkoittivat Kroatiasta keskiajalta peräisin olevilta asuinsijoitaan 250 000 serbiä tappaen tykkitulella ja ilmapommituksilla tuhansia.

Yhdysvaltojen arroganssia kuvaa se, että Kroatian puolustusministerin vieraillessa hiljattain Yhdysvalloissa, tulloin vielä Mattisin puolustusministerikautena, Mattis kehui serbien karkotustaistelun, Operaatio myrskyn, olleen suurenmoisin taistelu sitten toisen maailmansodan.

Tuon taistelun valmistelua ja kulkua opetetaan hänen mukaansa kaikissa Yhdysvaltojen sotilasakatemioissa.

Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten valheisiin indoktrinoitu läntinen media, Suomen media ja diplomaatit mukaan luettuna, vaikenivat Operaatio myrskystä ja korvasivat sen Srebrenican kansanmurhalla. Tuo "kansanmurha" oli siitä mielenkiintoinen, että kaikki naiset, lapset ja aseensa riisuneet miehet saivat turvan. Useimmat kujetettiin serbien järjestämillä busseilla haluamiinsa paikkoihin, YK:n järjestäessä autoihin polttoaineen.

Aseistetut muslimijoukot, divisioona, jota ei pitänyt olla demilitarisoidussa Srebrenicassa, lähtivät taistellen kohti 60 km päässä olevaa Tuzlaa, jossa oli Yhdysvaltojen tukikohta. Taisteluissa syntyi uhreja ja satoja myös teloitettiin.

Ukrainan vallankaappaus ja sitä seurannut konflikti on eräs tuoreimpia harhaanjohtavia tietoja synnyttänyt tapahtumien kulku.

USA ei ole kieltänyt rahoittaneensa ja valmistelleensa vallankaappausta. Vaikka jokainen  suomalaisiakin uutisia seurannut  muistaa nähneensä yhdysvaltalaisia senaattoreita ja EU-maiden ministereitä ja kansanedustajia Maidanin aukiolla yllyttämässä presidentin kaatamiseen, syyllisiä ei haluta nimetä.

Kuka tahansa on voinut kuunnella Eestin ulkoministerin ja EU:n korkean ulkopoliittisen edustajan puhelun nauhoituksen, jossa ulkoministeri toteaa tarkka-ampujien, jotka tappoivat tarkoituksella aukiolla poliiseja ja kansalaisia, olleen "meikäläisiä" eli USA/EU-maiden palkkaamia.

USA ja EU ovat osallistuneet veriseen Ukrainan vallankaappaukseen, mutta syyttävät siitä Venäjää, joka on pelastanut krimiläiset juuri tuolta väkivallalta. USA:n vaatimuksesta EU on asettanut Venäjälle talouspakotteet. Inhimillisyydestä rangaistaan.

Milloin EU ja Suomi sen osana tunnustaa Ukrainan lähentymisneuvotteluissa Olli Rehnin johdolla tapahtuneet virheet? Milloin se lopettaa Venäjän rankaisemisen EU:n omista virheistä?

Yhdysvallat ja EU käyttävät rinta rinnan sotilaallista ja taloudellista väärää valtaa, joka kuitenkin tiedonvälityksessä salataan. Suomen ulkopoliittinen johto myötäilee politiikkaa, joka ei ole oikeudenmukaista eikä inhimillistä.

Yhdysvaltojen talouspakotteista osana Venezuelan talouskriisiä vaietaan. Sen sjaan ulkopoliittinen johtomme ja media tunnustavat Yhdysvaltojen tukeman ja sen sotilaallista väliintuloa toivovan presidentiksi julistautuneen Juan Guaidon. 

Yhdysvallat ja Saksa loivat jo v. 2001 suunnitelman Syyrian hallituksen kaatamiseksi ja maan muuttamiseksi ei-sekulaariksi sunni-muslimivaltioksi.

Yhdysvallat on rahoittanut ja aseistanut useiden EU:n NATO-maiden rinnalla Syyrian kapinallisjärjestöjä ISIS mukaan luettuna.

Yhdysvallat on ilmoittanut, että se ei kannata Syyrian jälleenrakentamista.

Yhdysvaltojen ja EU:n talouspakotteet kohdistuvat Syyrian hallintoon, jonka vastuulla on maan pystyssäpitäminen ja jälleenrakennus, jotta kansalaiset voisivat turvallisesti palata kotimaahansa.

Mitä järkeä EU:n ja Suomen käyttäytymisessä on?

Viime päivinä olemme myös kuulleet, että Yhdysvallat ei halua Jeremy Corbynin koskaan johtavan Iso-Britanniaa ja että presidentti Trump edellyttää, että Iso-Britannian terveydenhuolto yksityistämisen jälkeen sirtyy yhdysvaltalaisomistukseen.

Kuinka pitkälle EU ja Suomen ulkopoliittinen johto menevät tässä yhä epäinhimillisemmäksi ja epäoikeudenmukaisemmaksi muuttuvassa tilanteessa?

Osa suomalaisista käsittää mihin olemme menossa, mutta USA/EU/NATO:n hybridikeskuksen luomoama ulkopoliittinen johtomme ja mediamme syöttää kansalaisille harhaanjohtavia tietoja ja puolitotuuksia.

Avainsanat: Suomen ulkopolitiikka, Kiina, Venäjä, Ukraina, Tiananmen, Srebrenica, Krim


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini