Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

SOPIIKO RAKENTEELLINEN RASISMI OIKEUSVALTIO SUOMEEN?

Sunnuntai 5.7.2020 klo 17.09 - Pirkko Turpeinen-Saari


Paavo Teittinen kirjoitti erinomaisen artikkelin Helsingin Sanomien 5.7.2020 Sunnuntai-liitteeseen otsikolla ”Siivoton ala”. Hän kuvaa siivousyrityksissä kukkivaa ihmiskauppaan verrattavaa turvattomien työntekijöiden hyväksikäyttöä – maksamattomia palkkoja, uhkailua, työtä ympäri vuorokauden.

Hän kuvaa myös Espoon kaupungin haluttomuutta ja lähes teeskenneltyä kyvyttömyyttä puuttua raportoituun epäinhimillisyyteen ja myös poliisin toimettomuutta, haluttomuutta tutkia ilmiselviä epäkohtia, tutkimusten viipymistä vuodesta toiseen, mikäli tutkimuksiin on ryhdytty.

On kiitettävää, että valtakunnan päälehti ja erityisesti eräs sen taitavimpia toimittajia on asialla.

Sitä ihmeellisempää sen sijaan on, että lehti ei ole havaitsevinaan Suomessa vallitsevaa rakenteellista rasismia, joka käsittää alueet ulkopolitiikasta korkea- ja populaarikulttuuriin.

Tein tutkintapyynnön poliisille kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saaneesta teoksesta Bolla. Sen rasistisuus on totaalista. Serbit demonisoidaan ja muslimit kuvataan uhreina. Tämä asetelma on vallinnut Suomen ulkopolitiikassa 1990-luvulta lähtien.Tutkintapyyntö ei antanut aihetta tutkintaan. 

Useissa blogeissani ja teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja olen pyrkinyt tieteellisin perustein osoittamaan miksi tämä rasistinen asenne holokaustin uhreja, serbejä kohtaan oli tarkoituksenmukaista USA:n ja Saksan johtaman EU:n ahneuden tyydyttämiseksi.

Natsi-Saksa ja fasistinen Kroatia toteuttivat myös ahneuttaan säätämällä serbien omaisuuden haltuunoton laillisuudesta. Serbiväestö tapettiin tai sijoitettiin keskitysleireihin 1941-45.

Jugoslavian hajottamisen alkaessa 1990-luvun alussa, Kroatia sääti myös rasistisen perustuslain, jossa serbit muutettiin toisen luokan kansalaisiksi ja serbien omaisuus otettiin haltuun. Suomi tuki lämpimästi Kroatian jäsenyyttä EU:ssa.

Serbit, jotka olivat kokeneet Jugoslavian liittovaltion turvakseen, perustivat toimensa ja halunsa ylläpitää monikulttuurinen valtio demokraattiseen perustuslakiin sekä eri kansanryhmien tasa-arvoon.

Koska serbit eivät alistuneet koko liittoutumattoman, ketään uhkaamattoman Jugoslavian NATO-miehitykseen, maa pommitettiin NATO:n laittomilla pommituksilla. Sen jälkeen ”kansainvälinen yhteisö” ahneuttaan tyydyttääkseen vaati Serbian maakunnan Kosovon miehittämistä NATO-joukoilla koska USA:lla oli suunnitelmana rakentaa valtava sotilastukikohta Balkanille, Serbiaan.

Miehityksen aikana albaanien terrori, joka oli valmistellut miehitystä, voimistui entisestään. Serbit ja heidän kanssaan yhteistyötä tekevät albaanit ja romanit tapettiin tai ajettiin maanpakoon tai siirrettiin kontti -reservaatteihin, talot otettiin haltuun tai poltettiin. Luostarit ja kirkot samoin.

YK oli päätöslauselmalla 1244 päättänyt, että miehityksen aikanakin Kosovo on osa Serbiaa. Siitä huolimatta YK:n pääsihteerin erityisedustaja Bernard Kouchnerin johdolla ja United Nations Mission in Kosovo hallinnossa ja NATO:n ja albaani -terroristien turvaamana aloitettiin serbi -omaisuuden konfiskointi.

Kosovossa oli n 550 joko Serbian valtion tai serbi -yksityishenkilöiden yritystä. Usein yritykset olivat yhteisöllisesti omistettuja. Päästämättä Serbian valtion tai muiden omistajien edustajia rajan yli paikan päälle, UNMIK aloitti yksityistämisprosessin. Yritykset myytiin kansainvälisille markkinoille ja rahat siirrettiin tileille, joihin serbeillä ei ollut asiaa.

Toisin sanoen YK:n, EU:n ja NATO:n yhteistoimintana suoritettiin Kosovon serbien holokausti uudelleen.

Suomen ulkopoliittinen johto Saksan ulkoministeriön kanssa yhteistoiminnassa teki mahdolliseksi Jugoslavian pommitusten aloittamisen. Presidentti Ahtisaari johti myös työryhmää, joka ”suunnitteli” Kosovon tulevaisuutta. Heti alkajaisiksi Ahtisaari oli ilmoittanut serbeille, että paluuta pommituksia edeltäneeseen aikaan ei tule. Yhdysvaltojen ulkoministeriön käsityksenä oli, että yritysten yksityistäminen oli osa Ahtisaaren suunnitelmaa.

Seurasi laiton itsenäistäminen v. 2008 YK:n tahdon vastaisesti. Kosovon maakunta oli 1990-luvulta lähtien kehittynyt väkivaltaisen albaani -mafian terrorisoimaksi alueeksi, jossa laittomuudet ja murhat olivat jokapäiväisiä. Ketään ei saatu tuomiolle. Huume- ja elinkauppa rehottivat useiden vaikutusvaltaisten henkilöiden, myös ministereiden ja valtiojohtajien suojeluksessa.

Koska USA:n ja EU:n ahneuden tyydyttäminen edellytti serbien demonisoimista, myös Suomen media seurasi. Suomen mediassa ei ole ollut ainoatakaan objektiivista tosiasioihin perustuvaa artikkelia tai TV-ohjelmaa Jugoslavian hajottamisesta. Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voitti serbi-vastainen rasistinen teos.

Viime viikolla vihdoin, 30 v ajan väkivaltaa ja laittomuutta lietsoneen pahamaineisen Drenica-terroristiryhmän johtaja Hashim Thacin ilmoitettiin joutuvan Haagiin Kosovo Specialists chamber- oikeusistuimen tutkittavaksi. Thaci on toiminut Ahtisaaren, Clintonien, Albrightin, Carl Bild’in ja monien muiden johtajien tuella milloin Kosovon pääministerinä milloin presidenttinä.

Helsingin Sanomat, joka julkaisi perusteellisen, lähes sydäntä särkevän artikkelin siivoojien kohtaloista, julkaisi vain kahden palstan tekstiuutisen Hashim Thacin joutumisesta tutkittavaksi.

Avainsanat: siivousala, rasismi, oikeusvaltio, holokausti, fasismi, ihmiskauppa,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini