Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Helsingin Sanomien ja Ylen valehtelu ylittää punaisen viivan.

Torstai 15.4.2021 klo 13.41 - Pirkko Turpeinen-Saari


Jonkinlaiseen tieteelliseen ajatteluun ja totuuteen tottuneet kansalaiset ovat jo ajat sitten luopuneet joko kokonaan lukemasta Helsingin Sanomia ja katsomasta Ylen uutisia tai katsoneet ainoastaan pysyäkseen selvillä valheiden määrästä.

Näiden tiedotusvälineiden propaganda johtuu siitä, että Suomen hallituksen ja median välillä on keskinäisriippuvuus. Mediaa säätelee valtion turvallisuuskeskuksen alainen Mediapooli, joka vuorostaan on tiiviissä yhteistyössä Helsingissä toimivan NATOn hybridikeskuksen kanssa.

Media säätelee sitä, kuka pääseen vaalipaneeleihin ja kenestä poliitikosta kirjoitetaan myönteisesti, kenestä kielteisesti. Poliitikoista harva uskaltaa puhua totta.

Tänään 15.4.2021 Helsingin Sanomien pääkirjoitus otsikoi: "Venäjä käyttää pelkoa aseena."

"Suomi ja muut Venäjän ympärillä ovat jälleen kerran tilanteessa, jossa arvuutellaan Kremlin motiiveja, kun Venäjä keskittää ennätyksellisiä määriä joukkoja Ukrainan rajalle."

"Asetelma ei lupaa hyvää. Sama nähtiin myös vuonna 2014. Silloin Venäjä miehitti laittomasti Krimin niemimaan ja aloitti Itä-Ukrainassa sodan."

Kuinka monta kertaa viimeisten seitsemän vuoden aikana olemme kuulleet nämä samat valheet Helsingin Sanomista sekä Ylestä. Tätä median tarinaa toistaa myös valtiojohtomme.

Emme ole kuulleet tasavallan presidentin tai vaihtuvien ulkoministerien kertovan mitkä maat aloittivat verisen vallankaappauksen Ukrainassa ja mitkä olivat näiden valtioiden tavoitteet. Mikään näistä maista ei ollut Venäjä.

Olemme nähneet valokuvia presidentti Niinistöstä ja vallankaappauksen ansiosta Ukrainan johtoon tulleesta presidentti Poroshenkosta väkivaltaisessa vallankaappauksessa Yhdysvaltojen ja eräiden Euroopan maiden kouluttamien tarkka-ampujien luoteihin kuolleidn muistomerkillä. Presidentti Niinistö ei ole kertonut Suomen kansalle tietävänsä ketkä vallankaappauksen suorittivat. Hän ei ole kertonut, että tarkka-ampujia tai heidän rahoittajiaan olisi saatettu vastuuseen.

Krimillä asuvat ovat venäläisiä. He halusivat ja haluavat kuulua Venäjään. Sevastopolin sotilastukikohta on aina ja systemaattisesti ollut Venäjän sotilastukikohta - myös sinä aikana kun Krim oli v.1952 liitetty hallinnollisella päätöksellä, Neuvostoliiton sisällä, ei kansanäänestyksellä, osaksi Ukrainaa. Tuolloin Sevastopolin alue oli vuokrattu Ukrainalta.

Me valistuneet kansalaiset tiedämme Ukrainan verisen vallankaappauksen olleen keskeisesti Yhdysvaltojen ja Saksan aikaansaama. Voimistuva natsi-asenne maassa sai aikaan sen, että vallankaappaushallitus (jonka ministereistä useat olivat ulkomaalaisia) julisti terrorisminvastaisen sodan pääosin venäjänkieliselle Itä-Ukrainalle, jonka asukkaat kannattivat demokraattisesti valittua presidentti Janukovicia ja demokraattisesti valittua eduskuntaa. Eräs "terrorisminvastaisen sodan" taistelun johtajista oli Yhdysvaltojen puolustusministeri.

Yhdysvaltalaiset kenraalit kouluttivat myös natsi-kroaatteja Kroatian "Operaatio Myrsky"taistelussa, jossa Kroatiassa asuva 250 000 asukkaan serbiväestö ajettiin Bosnian puolelle v. 1995 yhden viikonlopun aikana tuhansien menettäessä henkensä . Tätä taistelua opetetaan kaikissa Yhdysvaltojen sotilasakatemioissa "hienoimpana taisteluna sitten toisen maailmansodan".

Presidentti Obaman aikana ja tukemana muodostettu vallankaappaushallitus otti USA:n varapresidentti Bidenin neuvonantajakseen. Tämä esiintyi usein Kiovassa ja kertoi puhuneensa vuoden 2014 aikana puhelimessa enemmän Ukrainan pääministeriksi nostamansa Jatsenjukin kanssa kuin vaimonsa, nykyisen Valkoisen talon emännän kanssa.

Yhdysvallat on nyt tuonut tuhansia sotilaitaan valtameren yli eurooppalaiseen NATO:n sotaharjoitukseen, jossa tulee olemaan yhteensä 40 000 sotilasta, osa myös Suomen maaperällä. Useimmat näistä Eurooppalaisista NATO- sotilaista eivät harjoittele oman maansa puolustamista vaan hyökkäystä "yhteistä vihollista" Venäjää vastaan. Yhdysvallat on ollut aikeissa tuoda myös kaksi sota-alusta Mustalle merelle, Venäjän rannikon edustalle.

Presidentti Niinistö esitti elokuussa 2014, että Suomi voisi liittoutua suoraan Yhdysvaltojen kanssa sotilaallisesti, ei välttämättä NATOn kanssa. Kuukautta myöhemmin hän liitti Suomen NATOn isäntämaasopimukseen. Vuodesta 2015 lähtien hän on huolehtinut kymmenistä eri liittolaissopimuksista NATO-maiden kanssa.

Siitä huolimatta, että Ukrainassa on kyseessä sisällissota, Suomen presidentti, Yhdysvaltojen presidentin rinnalla, on huolissaan Venäjän sotaharjoituksista Venäjän omalla maaperällä myös lähellä Ukrainan rajaa. Hän kuitenkin tietää, että Ukrainan presidentti on julkistanut 23.3. 2021 ukaasin Krimin ja Itä-Ukrainan takaisinvaltaamiseksi. Siis uhannut Venäjää sodalla.

Presidentti Niinistö ja Suomen media tietävät, että Saksan, Ranskan, Venäjän ja Ukrainan kesken on neuvoteltu kaksi Minskin sopimusta, joiden pohjalta Itä-Ukrainan kriisi on ratkaistavissa. Yhdysvallat, väkivaltaisten toimintamallien primus-moottori maailmalla ei ole tukenut tuota rauhanomaista mallia vaan lupaa vuodesta toiseen vallankäyttöön ja väkivaltaan pohjautuvaa aseellista tukeaan Ukrainalle sekä NATO-jäsenyyttä.

Aseteollisuus on Yhdysvaltojen toimintaa ohjaava voima. Euroopan unioni liittyi tähän vuonna 1992 ja aloitti demokratiaksi kutsumansa toimintamallin Jugoslavian hajottamissodalla, jota tuhoa kesti yli 10 vuotta eikä se Kosovon osalta ole vieläkään päättynyt.

Helsingin Sanomat ja Yle toteuttivat myös Jugoslavian hajottamisen yhteydessä puhdasta NATO-propagandaa. Ukrainan sisällissodan yhteydessä tuo propaganda on muuttunut entistä säälittävämmäksi, sillä nykyisen nopean tiedonkulun aikana on saatavilla aineksia myös objektiviseen tieteellisetkin totuuden kriteerit täyttävään tiedonvälitykseen.

Paavo Väyrynen antoi blogissan 15.4.2021 pienen näkökulman Suomen asianosaisuuteen myös Ukrainan kriisissä. Hän kuvasi miten maan hallituksessa käsiteltiin Ukrainan lähentymissopimusta.

"EU:n itäisen kumppanuuden ohjelman aloitteentekijöinä olivat Baltian maat ja Ruotsi. Sen ilmiselvänä tavoitteena oli Venäjä eristäminen ja muiden entisten neuvostotasavaltojen vetäminen EU:n vaikutuspiiriin ja jopa sen jäsenyyteen."

"Itäisen kumppanuuden ohjelman osana EU:n ja Ukrainan välille neuvoteltiin assosiaatiosopimus. Sen synnyttämä sisäinen kiista johti vallankumoukseen ja sisällissotaan."

"Kun itäisen kumppanuuden ohjelmaa käsiteltiin Vanhasen II hallituksen EU-ministerivaliokunnassa ehdotin, että Venäjä olisi otettava mukaan ainakin tarkkailijana.Ulkoministeri Stubbin vastustuksesta huolimatta teimme Matti Vanhasen johdolla ehdottamani päätöksen."

"Ulkoministeri ei kuitenkaan esittänyt meidän kantaamme EU:n ulkoministerineusoston kokouksessa."

"Suomikin on tästä syystä osavastuussa Ukrainan kriisin kärjistymisestä ja maan ajautumisesta sisällissotaan."

Paavo Väyrynen taitaa olla eräs harvoja Suomen poliitikoista, joka on uskaltanut puhua totta Ukrainan vallankaappauksesta.

Suomen hallitus oli valitettavasti myös Jugoslavian kohdalla kouriintuntuvasti asianosainen.Ukrainan kohdalla Suomen hallitus on viime vuosina tyytynyt vaikenemaan siitä mitkä ainekset muodostavat tämän sisällissodan, jossa Yhdysvallat, ei Venäjä, toimii kapellimestarina.

Avainsanat: Paavo Väyrynen, presidentti Niinistö, Ukraina, Venäjä, NATO, USA, NATO-propaganda, EU


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini