Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Ukrainan tulevaisuus?

Sunnuntai 23.3.2014 klo 15.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU ja Yhdysvallat ovat nostaneet Ukrainassa, väkivallan avulla, valtaan laittoman hallituksen. Sen avulla USA pyrkii laajentamaan omaa geopoliittista sotilaallista valtaansa. Ukrainan kansalaisista 70% vastustaa NATO:oon liittymistä.Kansalta ei kuitenkaan tulla kysymään sen mielipidettä. Yhdysvallat on perinteisesti saavuttanut tavoitteensa joko avoimella sodalla (Jugoslavia) tai yhdistelemällä sotilas- ja palkkasoturiarmeijoita (Irak, Afganistan, Somalia,Jemen,Libya, Pakistan). Onko yksityisarmeijan nimi Blackwater tai Jsack ei ole tärkeätä. Pääasia on salainen toiminta. Pääongelma on se, että näitä armeijoita ei valvo kukaan. Ne eivät ole tilivelvollisia kenellekään.

Yhdysvallat tulee viemään aseita Ukrainaan. Se tulee käyttämään palkkasotureitaan paitsi sotilastehtäviin, myös kouluttamaan äärioikeistolaisia Maidanillakin nähtyjä "kodinturvajoukoja". 

EU:n ja nimenomaan Saksan intressit ovat ensisijaisesti taloudelliset. EU:n Ukrainan kanssa solmima sopimus IMF-vetoisesta talouden tasapainotusohjelmasta tulee hyödyttämään saksalaisia pankkeja, kuten Kreikassa. Koko EU:n ideologian pohja on mahdollisimman suuren taloudellisen hyödyn saaminen sijoittajille ja suuryrityksille. Kansalaisten todelliset oikeudet eivät kiinnosta nykyistä valtaeliittiä. Siksi EU-vaalit ovat äärimmäisen tärkeät suunnan kääntämiseksi pois USA- vetoisesta sota- ja pakotepolitiikasta.

EU-maiden enemmistö kuuluu NATO:oon.Lisäksi Yhdysvalloilla on omia joukkoja Euroopassa. Siksi EU myötäilee Yhdysvaltojen sotapolitiikkaa. Monet tuoreet EU-maat kuten Viro, Liettua tai Latvia eivät ole käsitelleet fasistista menneisyyttään. Sen sijaan ne samaistuvat Yhdysvaltojen intresseihin, esimerkkinä NATO-jäsenyys ja Yhdysvaltojen salaiset vankilat. Ukrainan tapahtumien ja USA:n suorittaman menestyksekkään hallituksenvaihdoksen innostamana virolaiset ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä värväämään Venäjä-vastaisia "kodinturvajoukkoja". Fasistiset joukot osallistuivat Virossa toisen maailmansodan aikana muualta Euroopasta tuotujen juutalaisten ja kommunistien teloituksiin virolaisten juutalaisten lisäksi. Toiminnan seurauksena Viro julistettiin juutalaisista vapaaksi maaksi.

Ukrainan kansa tulee IMF-politiikan seurauksena köyhtymään ja entisestään kurjistumaan. Kurjuuden lisääntyminen lisää etnisten ja uskonnollisten ryhmien välisiä jännitteitä ja luo edellytykset fasismin voimistumiselle.

Yhdysvaltojen toimet Jugoslaviassa, Irakissa, Afganistanissa, kaikkialla mihin USA on vaikutusvaltaansa suunnannut tulos on sama. Jugoslaviassa fasistissävyinen katolinen Kroatia ajoi maasta erityisesti Krajinan alueelta 250 000 ortodoksista serbiä yksityisen yhdysvaltalaisen eläkkeellä olevien kenraalien konsulttifirman avustessa Gotovinaa "Operation Stormissa". Yhdysvaltojen johtajat kiittelivät Tudjimania hyvästä työstä, tosin ei julkisesti.

Toisen maailmansodan aikana kroaatit murhasivat Jasenovacin keskitysleirissä 700 000 serbiä, käyttäen kaulan katkaisuun erityistä serbileikkuria. Keskityisleirien johtajina oli usein katolisia pappeja. Koska kroatialaiset sen enempää kuin saksalaiset tai katolinen kirkkokaan eivät ole käsitelleet riittävästi fasistista menneisyyttään, vaino toistuu. Eivät saksalaiset ole tietääkseni pyytäneet serbeiltä anteeksi toisen maailmansodan aikaisia julmuuksiaan, kuten he ovat joutuneet pyytämään anteeksi juutalaisilta ja jopa romaneilta

Yhdysvallat yhdistää sopivaksi katsomiaan ryhmiä valtapolitiikkansa välineiksi. Fasistit, fanaattiset muslimit sekä muut terroristiset ryhmät ovat käyttökelpoisia. Toisaalta yhteistyökumppaneiksi sopivat sellaiset yksilöt, jotka ovat ostettavissa taloudellisen hyödyn saamiseksi itselleen. He ovat valmiit pettämään maansa Yhdysvaltojen parhaaksi.

Yhdysvallat sai sodan ja salaisten operaatioiden avulla Kosovosta itselleen laajan Bondsteel- sotilastukikohdan. Ukrainaan tuleva tukikohta on varmaankin Bondsteel II. Ukrainan nykyinen "pääministeri" Yatsenjuk on täysin riippuvainen siitä mitä Yhdysvallat sanoo tai tekee. Kun kosovolaisilta kysytään voisivatko he tehdä jotakin mitä Yhdysvallat ei hyväksy, vastaus on kielteinen; eivät voisi. Pristinassa on lojaliteetin ja kiitollisuuden merkiksi pystytetty suurikokoinen presidentti Clintonin patsas. Arvioisin, että Kiovaan pystytetään presidentti Obaman patsas, ehkä Victoria Nuland ja John Mc Cain ikuistettuina patsaan juurelle.

Venäjä ei ole tehnyt mitään joka uhkaisi Yhdysvaltoja sotilaspoliittisesti. Venäjä on ainoastaan pyrkinyt takaamaan oman turvallisuutensa rajoillaan. Yhdysvallat ja EU haluavat tietoisesti vahingoittaa Venäjää. Valtava propagandakoneisto on valjastettu mustamaalaamaan sitä. Venäjä olisi voinut auttaa Ukrainaa selviämään taloudellisesta katastrofista lievemmin vaurioin. 2 miljoonaa ukrainalaista käy työssä Venäjällä lähettäen varoja perheelleen ja sukulaisilleen. Ukraina on venäläisten veljeskansa, jolla on paljon yhteisiä intressejä. Yhdysvalloilla ja Ukrainalla ei ole Venäjän kaltaisia kielellisiä, kulttuurisia tai taloudellisia siteitä. Yhdysvallat toimii kuin norsu posliinikaupassa tuhoten omien sotilaallisten intressiensä toteuttamiseksi kaiken. Hintana Ukrainan tulevaisuus.

Kroatia ei ole hyötynyt Yhdysvaltojen ja erityisesti Saksan kanssa yhteistyössä suorittamistaan sodista omaa maataan Jugoslaviaa vastaan,nykyisestä EU- jäsenyydestään huolimatta. Sen velkataakka on moninkertainen Jugoslavian aikaan verrattuna. Sen, kroaatti-Titon avulla haltuunsa saaman, kauniin rannikon hotellit omistavat saksalaiset. Fasistiset asenteet ovat moninkertaistuneet ja köyhyys lisääntynyt. Ukrainan tulee käymään vielä Kroatiaakin huonommin, Ukrainan kansaa ei enää puolusta kukaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kosovo, Bondsteel II, "Kreikka-kurjuus Ukrainassa", Fasismin nousu, USA:n yksityiset armeijat, Saksan pankkien voitot,

Suomalainen media ja politiikka toimii fasismin kasvualustana

Lauantai 23.5.2009 klo 17.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tämän viikon TV:n ulkolinja kartoitti fasistista toimintatapaa eri puolilla Eurooppaa. Pahimmalta tilanne näytti Italiassa, jossa jo kauan media ja politiikka ovat tukeneet Berlusconin myös fasistisiin liikkeisiin perustuvaa valtaa. Berlusconi on pystynyt kiertämään lakeja tai muuttamaan niitä mieleisikseen. Jatkuvan pilailun ja shown ilmapiirin kulississa maa liukuu kammottavaan suuntaan. Monissa maissa on julkisesti toimivia fasistisia ryhmiä. Suomessa tällaisia ei näy.

Onko tilanne Suomessa jotenkin parempi? Mielestäni ei. Suomalainen valtamedia ja sen välittämä politiikan todellisuus näyttää toimivan tehokkaasti fasistisen kehityksen kasvualustana. Kun valmisteleva työ tehdään kunnolla, tilanne voi pahentua räjähdysmäisesti.

Fasismin pohjana on itsenäisesti tietoa hankkimaan kykenemättömät huonosti voivat kansalaiset. He kaipaavat yksinkertaisesti auktoriteettia, joka lupaa pelastuksen ja vallan. Totuus ei ole tärkeä vaan ilmiasu. Se vaikuttaa miltä asiat saadaan näyttämään.

Suomalainen yhteiskunta on viime vuosina muuttunut nopeasti. Tiedotusvälineet harvoin välittävät totuutta Suomen hallituksen tai virkamiesten toimista. Eri puolueiden poliittiset väitteet saavat totuusarvon vaikka ne sisältäisivät valheita. Toimittajat joko eivät tiedä tai eivät ehdi ottaa selvää asioiden hoitamisen prosesseista.

Kokoomus julistaa vastuuta lähimmäisestä noin naapurusten kesken mutta kun olisi otettava poliittisesti vastuu lähimmäisestä kokoomus ottaa vastuun vain hyvinvoivista kansalaisista. Tiedotusvälineet toistelevat vain tätä kokoomuksen vastuu-väitettä ei todellisia tekoja.

Media pitää esillä perustuslaillisten Timo Soinia koska hän muistuttaa erilaisia mielipiteitä töräyttäessään mediaseksikästä Berlusconia. Kuitenkin juuri hänen puolueensa sisällä on vahvoja rasistisia vivahteita ja niiden voimistuminen valmistaa fasistiselle kehitykselle.

Kuitenkin Timo Soiniakin hälyttävämpää on intellektuelleihin lukeutuvan väestön osan kehityskulut. Sofi Oksasen palkitseminen ja esilläpitäminen vaikka hän ei puheissaan muista tai tuo esiin Viroa juutalaisten tuhoajana ja kommunistien teloittajana. Virohan julistettiin hirmutekojen jälkeen juutalaisvapaaksi alueeksi, mikä esitettiin myös Ranskan vastarintaliikettä esittävässä sarjassa YLE-teemalla. Oksasen julkisuudessa esittämä ajatusmalli muistuttaa holocaustin kieltämistä. Ne jotka ovat lukeneet Suur-Suomea ihannoivaa kirjallisuutta ja tietävät suomalaisista keskitysleireistä voivat ymmärtää miten tällaisella yksipuolisella ajatusmallilla voidaan lievittää suomalaisten mahdollisia syyllisyydentuntoja.Tulevan yhteiskunnallisen kehityksen kannalta se kuitenkin voi johtaa rasistiseen ja fasistiseen kehitykseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fasismin nousu Euroopassa, totuuden kieltäminen