Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

On aika riisua naamiot ja lopettaa näytteleminen

Lauantai 5.3.2022 klo 12.31 - Pirkko TurpeinenSaari

Suomessa on vallalla täydellinen tiedonvälityksen sensuuri. Kaikki kanavat saada tietoa suoraan Venäjältä on EU:n toimesta katkaistu. Sen sijaan suomenkielinen russofobinen propaganda on noussut huippuunsa. Totuus on kadonnut täysin.

Vuonna 2014 näimme Ukrainassa tapahtuvan USA:n johtaman väkivaltaisen vallankaappauksen - "värivallankumouksen". Siinä CIA:n kouluttamien tarkka-ampujien rinnalla natsijoukkiot pahoinpitelivät ja tappoivat Maidanin torilla yli 100 ihmistä, poliiseja ja mielenosoitukseen osallistuvia kansalaisia.

Eduskunnan Radan seinät koristeltiin natsilipuilla, parlamentin suurin puolue Alueiden puolue ja kommunistinen puolue 13 eduskuntapaikallaan, kiellettiin. Kommunistipuolueen puheenjohtajan kotiin heitettiin palopommi ja juutalaishautausmaata vandalisoitiin.

Jo usean vuoden ajan natsi-ajan sankareiden kunniaa oli palautettu muistomerkeillä ja vaihtamalla kadunnimiä heidän kunniakseen. Kaappauksen jälkeen äidinkieleltään venäjänkielisen kansanosan oikeuksia supistettiin radikaalisti puuttuen heidän keskeisiin ihmisoikeuksiinsa.

Tällä väkivallalla oli EU:n tuki.

EU-ulkoministerien, presidentti Janukovichin ja mielenosoittajien edustajien saavuttamasta sovintoratkaisusta, seuraavien vaalien aikaistamisesta, huolimatta mielenosoittajat hylkäsivät sopimuksen. Presidenttiä uhattiin väkivallalla. Hänen autosaattuettaan vastaan hyökättiin. Mikäli hän olisi ollut autossaan, hän olisi kuollut. Varautumisen johdosta hän oli paennut suoraan kodistaan helikopterilla säilyttäen henkensä.

Suomen ja EU:n nykyilmapiirissä mielenkiintosinta on se, että henkilöt ja tiedotusvälineet jotka ovat vähiten perillä asioista, esittävät kaikkein äänekkäimmin kantansa. Totuuden selvittäminen ei nyt kiinnosta, koska "valta" on niillä, jotka ovat Ukrainan sodan aiheuttaneet.

Ketkä sitten ovat vastuussa Ukrainan sodasta.

Lyhyesti sanottuna ne, jotka ovat vastuussa muustakin väkivallasta maapallolla: Yhdysvallat NATO-liittolaisineen.

Vallankaappauksensa jälkeen Yhdysvallat, Obaman varapresidentin Joe Bidenin ja apulaisulkoministeri Victoria Nulandin avulla valitsivat Ukrainalle uuden, vallankaappaushallituksen pääministerinään Jatchenjuk. tuttavallisesti Jats, kuten Nuland häntä kutsui. Hallituksen jäsenistä useat olivat ulkomaiden kansalaisia - toki perustuslain vastaisesti. Tunnettuahan on, että USA ei ole vuoden 2000 Bratislavan kokouksesta lähtien sitoutunut noudattamaan kansainvälisiä lakeja. Varapresidentti Biden totesi julkisesti puhuneensa vuoden 2015 aikana enemmän valitsemansa Ukrainan pääministerin kuin vaimonsa kanssa.

Ukrainan sisäministeriössä oli kokonainen kerros varattuna CIA:n käyttöön ja ulkona liehui USA:n lippu. 

Itä-Ukrainan Donetsk ja Luhansk eivät alistuneet vallankaappaushallituksen päätöksiin vaan muodostivat omat autonomiset alueensa.

Vallankaappauksen jälkeisen eduskunnan puhemies Turchinov julisti v. 2014 näille Itä-Ukrainan alueille terrorisminvastaisen sodan.

Jollakin tavoin vielä demokratiaan uskovalle herää kysymys: onko väkivaltainen tarkka-ampujien avulla suoritettu vallankaappaus terrorismia vai demokratiaa kannattavien alueiden pyrkimys jatkaa demokratiana.

Nyt kyseessä on presidentti Bidenin halu jatkaa eräänlaisena Ukrainan hallitsijana, suurvisiirina. 

Yhdysvallat on jatkanut CIA:n ja sotilaallisten neuvonantajien kautta Ukrainan integroimista osaksi NATOa. Maahan on perustettu mm. bioaselaboratorioita ja lukemattomia sotilaallisia valmiuksia. Bratislavan kokouksen eräs tavoite oli NATOn laajentaminen Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsyn Itämerelle estäminen.

Presidentti Zelensky tuli valtaan "rauhaan" pyrkivänä presidenttinä. Hänen koomikko-taustansa ei ole luonut presidenttiydelle edellytyksiä. Hän on täysin USA:n presidentin talutusnuorassa. Yhdysvallat on saanut nyt 8 vuoden ajan tehdä Ukrainalla mitä se haluaa.

Ukrainan natsien Azovin pataljoona on integroitu Ukrainan armeijaan. Natsit kehuvat avoimesti haastatteluissa kuinka he n. 10% parlamentaarisesta kannatuksestaan huolimatta ovat paljon vaikutusvaltaisempia. Suora väkivalta ja väkivallalla uhkaaminen on heidän valttinsa. Väkivalta kohdistuu niin äidinkieleltään venäjänkielisiin ukrainalaisiin, myös äärimmäisenä väkivaltana romaneihin. Viimeisten 8 vuoden aikana Azovin pataljoona on saanut taisteluharjoitusta Donbassin kontaktilinjalla.

Natsijohtajat ovat presidentti Bidenin arvostettuja vieraita valkoisessa talossa, samalla tavalla kun Jugoslavian haltuunotossa USA:n liittolaiset Osama bin Laden, mafia-pomo Hashim Thaci ja Kroatian natsit. Yhdysvaltojen vahva natsi-diaspora rahoittaa natsien toimintaa ja he auttoivat myös, joukukuussa edesmenneen senaattori Dolen presidentinvaalikampanjaa 1990-luvulla.

Ukrainan kriisissä kuten muissa USA:n sotilaallisissa hankkeissa tiedonvälityksen ohjailu on keskeistä.

Venäjä pyrki neuvotteluin saamaan Minskin sopimusta toteutettua. Sen takaajamaat Saksa ja Ranska eivät 8 vuoteen tehneet elettäkään sen toteuttamiseksi. Yhdysvallat ei sallinut sitä, sillä rauhanomainen Ukrainan konfliktin ratkaisu olisi haitannut sen tavoitteita Ukrainassa.

Juuri siksi Venäjä ei katsonut olevan kannattavaa neuvotella Zelenskyn kanssa. Myös Saksan itsenäisyys neuvotteluissa on kyseenalainen, onhan se Yhdysvaltojen armeijan miehittämä maa. 68 000 yhdysvaltalaissotilaan läsnäolo ja ydinohjusten sijainti Saksan maaperällä on vahva este itsenäisille neuvotteluille.

Euroopan unionin itsenäisyys neuvotteluosapuolena lienee myös kyseenalainen. EU-komission  puheenjohtaja Ursula von der Leyen on Saksan entinen puolustusministeri. Voi vain olettaa, että päivittäinen yhteistyö USA:n sotavoiman ja yhteisten NATO-hankkeiden suhteen vaikuttaa haitallisesti itsenäiseen päätöksentekoon.

ETYJ:in suhteen itsenäisyys on myös kyseenalainen. Jugoslaviassa USA:n ETYJ -johtaja oli myös CIA:n agentti solmien yhteyksiä albaaniterroristeihin saadakseen oikeat koordinaatit serbien pommituksiin. Donbassin siviileillä on myös ollut kysymyksiä ETYJ:n tarkkailijoiden objektiivisuuden suhteen.

Normaalin demokraattisen ajattelun perusteella presidentti Putinin ja ulkoministeri Lavrovin ehdotukset Venäjän turvallisuuden takaamiseksi ilman pelkoa NATO:n ohjushyökkäyksistä maan rajojen läheltä ovat perusteltuja. Miksi Venäjän turvallisuus olisi vähemmän tärkeä kuin maapallon muiden maiden turvallisuus.

Kaikkien Venäjän ja NATO:n välisten sopimusten rikkominen ja pöydän pyyhkiminen sopimusehdotuksilla on osoittanut, että Yhdysvaltojen johtama aseellinen voima kiinnostaa Eurooppaa enemmän kuin rauha toisen eurooppalaisen maan Venäjän kanssa.

Yhdysvallat ja Euroopan unionin NATO-maat ja NATO-liittolaiset ovat juuri palanneet 20v kestäneestä Afganistanin sodasta. Missä rauhanmarssit sotaa vastaan? Missä rauhan marssit Syyrian sotaa vastaan, missä Yhdysvallat liittolaisineen edelleen varastaa Syyrian öljyä ja viljaa synnyttäen äärimmäistä kurjuutta, eriarvoisuutta ja hätää.

Missä ilmaiset junakuljetukset ja ratikkaliput Syyrian pakolaisille, afganistanilaisille, irakilaisille. 

Venäjä on äärimmäisenä keinona turvautunut sotatoimiin voidakseen purkaa viimeisten 8 vuoden aikana Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden johdolla rakennetun sotilaallisen ja natsi-ideologiaan turvautuvan hyökkäysinfrastruktuurin maataan vastaan.

Uskon, että Venäjä ei ole päätynyt tähän menettelyyn kevein mielin, vaan maahansa kohdistuvan kohtuuttomuuden seurauksena.

Yhdysvaltojen ja EU:n nyt käyttämä sotilaallinen painostus, CIA:lle Lähi-Idästä ja Afganistanista  tyypillinen  terroristisen infrastruktuurin rakentaminen polttopulloineen ja "kansanmiliiseineen" on saanut riemukkaan vastaanoton USA:ssa ja EU-maissa. Jokainen asioita seurannut ymmärtää, että toiminta lisää siviilien kärsimystä ja pitkittää konfliktia.

Länttä ärsyttävä seikka: Moskova on todettu parhaaksi kaupungiksi asua! Tämän ja 20 vuoden aikana toteutuneen massiivisen köyhyyden vähentämisohjelman onnistuminen on saatava murskattua. Ilo toisen onnistumisesta on myrkkyä USA:n kaltaiselle oligarkialle, jossa sotateollisuus tuhoaa maapallon ilmaston kaikkien meidän puolesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Biden, USA, sensuuri, Ukraina, CIA, Putin, Venäjä, presidentin murhayritys, Janukovich, Ukrainan natsit, Azovin pataljoona, RT-uutiset

Ei totta edes toinen puoli

Maanantai 29.11.2021 klo 13.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tänään 29.11.2021 Helsingin Sanomat otsikoi pääkirjoituksensa:Venäjä voisi sotia Ukrainasta.

Mitään perusteluja tälle väitteelleen lehti ei esitä. Sen sijaan se antoi lukijoilleen paikkansapitämättömän selostuksen Ukrainan sisällissodan tapahtumista.

Lehti kirjoittaa: "Ukrainassa alkoi loppuvuodesta 2013 mielenosoitusliike, kun silloinen presidentti Victor Janukovyts oli päättänyt hylätä pitkään neuvotellun ja Venäjän vastustaman assosiaatiosopimuksen EU:n kanssa."

"Mielenosoitukset laajenivat pian koskemaan muitakin asioita. Ne päättyivät alkuvuodesta 2014 Janukovytsin pakoon. Ukrainan johdosta tuli aiempaa länsimielisempi. Otteensa menettänyt Venäjä vastasi valtaamalla Krimin ja aloittamalla sotatoimet itäisessä Ukrainassa, jossa virallisesti sotivat Ukrainan armeija ja niin sanotut kansantasavallat."

"Sota Itä-Ukrainassa jatkuu yhä. Venäjälle se on ollut ennen muuta keino vaikuttaa Ukrainaan, jolla on sodan vuoksi kyljessään avohaava."

Lehti kertoo presidentti Putinin julkaisseen kirjoituksen, jossa "hän esitteli omat käsityksensä Ukrainan historiasta, kehityksestä ja suhteesta Venäjään. Väitteet olivat monin osin räikeän virheellisiä, mutta samalla paljastivat Putinin ajattelua."

Jos lähdemme analysoimaan ainoastaan Ukrainan vallankaappauksen prosessia ja jätämme lehden arviot presidentti Putinin syvällisestä analyysista Ukrainan ja Venäjän historiasta kommentoimatta, päädymme seuraavaan:

Ensinnäkin Yhdysvallat on ylpeillyt Victoria Nulandin suulla maansa sijoittaneen 5 miljardia dollaria Ukrainan vallanvaihdokseen. Jo syyskuussa 2013 entinen presidentti Bill Clinton ulkoministerinä toimineen vaimonsa Hillaryn, EU:n valtiomiesten mm Italian Mario Montin ja Ruotsin Carl Bildin, Yhdysvaltojen talousgurujen Larry Summersin, George Sorosin ja muiden värivallankumous-toimijoiden kanssa piti The Economist- lehden mukaan Ukrainan tulevan vallankumouksen voitonjuhlat Krimin Jaltalla.

Läsnäolleet jakoivat jo saalista. Kuka ottaisi särötyksen ohjelmaansa, josta Larry Summers puhui. George Soros lupasi 1 miljardin GMO-viljelyyn. Hill&Knowlton markkinointiyhtiölle annettiin tehtäväksi presidentti Putinin demonisointi lännen medioissa.

Vuonna 2015 WILPFin (Women's International League for Peace and Freedom) 100v -juhlakokouksessa Haagissa, jossa olin läsnä, saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Sabine Schiffer kertoi paitsi tästä presidentti Putinin demonisointikampanjasta, myös siitä, että Hill&Knowltonin johtohenkilö hyötyi itse tästä värivallankumouksesta taloudellisesti. Toisin sanoem markkinointiyhtiö ei enää pelkästään tee työtä käskettyä, vaan on itse taloudellinen edunsaaja kaappauksessa.

Helsingin Sanomien väite, että Janukovich hylkäsi EU:n lähentymissopimuksen, ei pidä paikkaansa. Janukovich halusi lykätä sitä, koska se tulisi syvässä velkakuilussa olevalle maalle kalliiksi. Lisäksi kokonaan käsittelemättä olivat ne monet taloudelliset sidokset ja tullivapaa kaupankäynti Venäjän ja Ukrainan välillä, jotka olivat hyödyttäneet maata.

Yhdysvallat oli sijoittanut 5 miljardia vallankaappauksen toteuttamiseen ja tarkka-ampujien kouluttamiseen. IMF ei ollut antamassa lainaa, mutta Venäjä lupasi 13 miljardia ja Kiina 8 miljardia, jotta Ukraina selviäisi pahimman talouskriisin yli.

Ukrainalaisten kansalaismielipide oli myös kielteinen NATO:n suhteen. Tunnetusti jo lähentymissopimuksessa on sitouduttava EU:n yhteiseen sotilaalliseen puolustukseen, mikä tarkoittaa NATOa.

Helsingin Sanomien kuvaus mielenosoitusten päättymisestä presidentti Janukovichin pakoon on lievästi sanoen uskomaton.

Mielenosoitukset päättyivät joukkoteurastukseen ja presidentti joutui pakenemaan henkensä edestä helikopterilla, kun samaan aikaan hänen oletettua autosaattuettaan vastaan hyökättiin

Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden rahoittamat ja kouluttamat tarkka-ampujat tappoivat mielenosoituksissa kymmenittäin ihmisiä niin mielenosoittajia kuin poliiseja. Jälkeenpäin on osoittautunut, että Georgian entinen presidentti Saakshvili oli eräs tarkka-ampujien organisoijista ja ampujat olivat pääasiassa georgialaisia.

Joukkoteurastuksesta on tehty tieteellinen 70-sivuinen tutkimus, jota analysoin vuoden 2014 blogeissani, jotka löytyvät blogin arkistosta.

Tässä vallankaappauksessa, kuten Jugoslavian sodassa, Yhdysvallat ja Saksa tukivat natseja, jotka olivat väkivallan takana. Natsijoukkiot ja heitä Ukrainan parlamentissa tukevat puolueet olivat jo mielenosoitusten aikana hyökänneet Krimiltä kotoisin olevia rauhallisia mielenosoittajia vastaan tuhoten heidän bussejaan ja suunnaten sadistista väkivaltaa matkustajia kohtaan.

Kammottavin natsien teko oli toukokuun 2. päivänä suoritettu Odessan ammattiyhdistysten talon tuhopoltto, jossa sisällä olevat väkivaltaa paenneet ihmiset paloivat elävältä.

Vastoin Helsingin Sanomien väitettä Venäjä ei valloittanut Krimiä eikä aloittanut sotaa Itä-Ukrainassa.

Krim oli autonominen alue, joka oli jo 1990-luvun alusta lähtien halunnut palata Venäjän yhteyteen, johon se on histriallisesti kuulunut. Natsien väkivaltaa kauhistuneet ja laillisen presidentin kaatamista vastustaneet Krimin asukkaat päättivät äänestää itsenäisyydestä ja irrottautumisesta Ukrainan vallasta. Itsenäistymisen jälkeen Krimin asukkaat anoivat päästä liittymään osaksi Venäjää, osana turvallisuuttaan.

Vastoin Helsingin Sanomien tekstiä Venäjä ei aloittanut Itä-Ukrainan sotaa vaan sen aloitti Ukrainan oma vallankaappaushallitus kutsuen sitä "terrorimin vastaiseksi sodaksi". Itä-ukrainalaiset eivät hyväksyneet vallankaappausta vaan kannattivat laillisia vaaleja ja laillisesti valittua presidentti Janukovichia.

EU:n korkea ulkopoliittinen edustaja Cathrine Ashton myönsi vuonna 2014 nauhoitetussa keskustelussaan Eestin ulkoministerin kanssa, että tarkka-ampujat olivat "meikäläisiä" eli USA:n ja EU:n rahoittamia ja kouluttamia toimijoita. Israelilainen Haaretz -lehti kertoi osan tarkka-ampujista olleen Israelissa koulutettuja.

On todella vaikea uskoa kuinka syvälle Suomen ulkopoliittinen johto ja valtamedia Yle ja Helsingin Sanomat eturivissä ovat vajonneet Yhdysvaltojen ja suurten EU:n jäsenmaiden valetodellisuuden kannattajiksi.

Saksa ja Ranska olivat neuvottelemassa mielenosoitusten rauhanomaisesta lopettamisesta Maidanilla, mutta eivät katsoneet perään, kun sopimus heitettiin roskakoriin. Samat valtiot olivat mukana allekirjoittamassa Minsk II-sopimusta, jossa on yhdessä sovitut askelmerkit autonomian rakentamiseksi Itä-Ukrainan alueille. Ukrainan hallitus ei ole ottanut askeltakaan toimeenpanon suuntaan eivätkä Saksa ja Ranska ole tehneet elettäkään Ukrainan hallituksen painostamiseksi.

Ukrainassa suoritettiin siis laiton vallankaappaus EU:n ja USA:n tukemana. Vallankaappauksen jälkeen pystytettiin kaappauksen rahoittajien toimesta hallitus, jossa suuri osa ministereistä oli Ukrainan perustuslain vastaisesti valittuja ulkomaiden kansalaisia. Valtiovarainministeri oli yhdysvaltalainen. 

Vallankaappauksen jälkeinen aika on ollut Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen kehityksessä entistä synkempi kehittyen kohti mielivaltaa ja todellisuuden vääristämistä erityisesti suhteessa Venäjään ja Kiinaan.

Koska laitonta on kutsuttava lailliseksi ja epädemokraattista demokraattiseksi, Yhdysvallat on keksinyt kutsua YK:n peruskirjasta ja kansainvälisistä laeista piittaamatonta toimintatapaa  "sopimusvaraiseksi demokraattisten valtioiden toimintatavaksi".

Suomen ulkopoliittinen johto on liittynyt innolla tämän uudenlaisen sopimusvaraisen demokrattisen yhteisön jäseneksi. Koska Ukrainan vallankaappaus on esitettävä Venäjän syynä, Helsingin Sanomat osoittaa tämänpäiväisessä pääkirjoituksessaan olevansa vankkumaton uuden sopimusvaraisen demokraattisen yhteisön jäsen ja olevansa oikeutettu jakamaan tätä orwellilaista todellisuutta myös suomalaisten lasten mieliin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Minsk II, Orwell, Helsingin Sanomien Ukraina-pääkirjoitus, Putinin puhe, 2014 vallankaappauksen taustavoimat, Janukovich, uusi demokratia, sopimusvarainen demokratia,