Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Mistä USA/EU/NATO-hybridikeskus haluaa mediamme nyt vaikenevan?

Torstai 6.6.2019 klo 13.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eilinen ja tämä päivä olivat taas oppitunteja siitä miten NATO:n hybridikeskus hallitsee valtiollisesti sensuroitua mediaamme.

Suomen valtiollisella NATO-riippuvaisella sensuurilla eli Mediapoolilla on sisältötyöryhmä, joka arvattavasti sopii siitä mitä valtamediassa käsitellään.

Katsottuani eilen kansainvälisltä kanavilta uutisia, istahdin katsomaan Yle:n pääuutislähetystä klo 20.30. Muualla pääuutinen oli Kiinan presidentti Xi:n valtiovierailu Moskovaan ja neuvottelut mitä moninaisimmista molempia maita kiinnostavista asioista myös strategisista asioista. Eräs kiinnostavimpia yksityiskohtia oli se, että nämä kaksi suurvaltaa ovat siirtymässä käymään keskinäistä kauppaa kansallisilla valuutoilla dollarin sijaan.

Ehkä näin psykiatrina miellyttävintä oli havaita Kiinan ja Venäjän johtajien lämmin henkilökohtainen ystävyys, jonka presidentti Xi on jo useammassa yhteydessä ilmaissut.

Lisäksi presidentti Xi tulee osallistumaan valtavaan Pietarissa pidettävään bisnesfoorumiin.Forumissa etsitään yhteistyötä ja sitä, että kaikki voisivat hyötyä siitä.

Olin pudota tuolistani havaitessani, että Mediapooli on päättänyt vaieta tästä suurvaltatapaamisesta. Sen sijaan Yle suitsutti melko yhdentekevää markkinahenkistä Normandian maihinnousun vuosipäivää, johon presidentti Putin, todellisen natsismin selättäjä  valtion Venäjän presidentti, oli jätetty kutsumatta.

Normandian maihinnousun vuosipäivää värittivät herttuatar Meganin ja presidentti Trumpin keskinäinen nokittelu, samoin Lontoon pormestarin kielteinen asenne Trumpiin. Diilit, nokittelu, taloudellinen vallankäytö ja nurjamielisyys ovat vallalla länsiliittoutuneiden piirissä.Kuka parhaiten kiristäisi Kuubaa, Yhdysvallat vai Kanada. Yhdysvaltalaisia kielletään taas jatkamasta kulttuurisia ryhmämatkoja Kuubaan.

Valtiollisen sensuurin kattavuus ilmeni tänään. Mistään Suomen tiedotusvälineestä ei saanut tietoa presidentti Xi:n valtiovierailusta Venäjälle. Helsingin Sanomat, jota on velvollisuus lukea, ei mainitse asiasta sanaakaan. Myös Iltalehti vaikeni. Urhea toimittajamieheni selasi koko Suomen median nettiarsenaalin – ei mitään.

Päivän uutistarjonnan myönteinen asia oli tasavaltamme uusi hallitus. Antti Rinne ansaitsee lämpimän kiitoksen suuresta itse asissa koko NATO:n Mediapoolia uhmaten tehdystä työstä.

SDP on tehnyt pitkäjänteistä vuosia kestänyttä valmistelutyötä ja ansaitsee nyt saavuttamansa hallitusvallan. Mediapooli teki kaikkensa estääkseen Rinteen pääsyn valtaan. Viimeiset viikot ennen vaaleja se nosti perussuomalaisia ja kokoomusta röyhkeästi. Yle:n valitsemat kuvakulmat Antti Rinteestä olivat ilmiasultaan negatiivisia. 

Ministerivalinnat osoittavat kunkin puolueen pyrkineen ihmisiä huomioonottavaan henkilögalleriaan. Militarismi ja avoin russofobia näyttävät laimentuneen. Silti koko hallituksella on nyt yhteinen vastustaja: valtiollinen NATO:n hybridikeskusta palveleva mediasensuuri.

Mikäli hallitus pyrkii sensuurista vapaaseen totuudelliseen tiedottamiseen sen tulisi irrottaa Yle Mediapoolista. Yle:n ajankohtaislähetykset ja uutiset eivät voi olla totuudenmukaisia niin kauan kun se kuuluu valtiolliseen sensuroituun kartelliin. Yle:n uutisten ja ajankohtaislähetysten päätoimittaja Jouko Jokinen ilmoitti ylpeänä päättäneensä, että vaalikeskusteluissa ei käsitellä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Tällainen ei voi demokratiaksi itseään kutsuvassa maassa jatkua.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtiollinen sensuuri, NATO:n hybridikeskus, uutispimennys, Kiinan presidentti,

Niinistö opettaa Kiinan presidentti Xi Jinpingille läntisiä arvoja?

Keskiviikko 16.1.2019 klo 15.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Niinistö kertoo ottannensa Kiinaan kutsuttuna valtiovieraana esiin Kiinan ihmisoikeudet. Lehdistössä mainitaan esille otetun kanadalaiset, joita on pidätetty Kiinassa, sekä uiguurien tilanteen.

Tietääkö presidentti Niinistö kuinka monta uiguuria on Syyriassa taistelevien lännen tukemien jihadistien joukossa? Montako tuhatta? 

Balkanilla ollaan huolestuneita ISIS:in julistuksista, joissa uhataan katkaista serbien, kroaattien ja petturi-muslimien päitä kunhan taistelijat palaavat Syyriasta. Monenko uiguurin oletetaan palaavan kotiseudulleen?

Presidentti Niinistö puolustaa toistuvasti "läntisiä" arvoja, joiden noudattajiin hän sanoo suomalaisten kuuluvan. En ole kuullut kansalaisten suusta tällaista. Poliittinen eliitti ja media toistelevat kylläkin.

Niinistön ihailemiin läntisiin arvoihin kuuluu militarismi. Lännessä on sopivaa puuttua itsenäisten maiden asioihin sotilaallisesti vaikka kansainväliset lait kieltävät sen. Strategic Culture- julkaisu kirjoittaa juuri kuinka tiettyjen USA:n Bagdadin lähetystön kautta kulkeneiden, tietyllä numerolla varustetujen aseiden on havaittu päätyneen Syyriassa taisteleville jihadisteille. Onko tämä "läntisten" arvojen mukaista. Näillä aseilla tapetaan syyrialaisia siviilejä ja Syyrian armeijan sotilaita.

Kun presidentti Niinistö vierailee Yhdysvalloissa, hän ei puutu USA:n suhtautumiseen ihmisoikeuksiin. Hänelle käyvät Yhdysvaltojen sodat – nyt viime aikoina laiton tunkeutuminen Syyriaan. En ole huomannut presidentin tai häntä myötäilevän median kritisoivan USA:n, Ranskan tai Israelin kansainvälisten lakien vastaisia ohjusiskuja Syyriaan.

Presidentti Koivisto puuttui jyrkästi laittomiin Jugoslavian pommituksiin samaan aikaan kun presidentti Ahtisaari mahdollisti nuo pommitukset.

"Minulle tuottaa edelleen vaikeuksia kuvata niitä tunteita, joiden vallassa jouduin seuraamaan NATO:n toimesta suoritettua Jugoslavian ruhjomista vuonna 1999. Minä vihasin ja toisaalta ihailin sitä ammattitaitoa, jolla NATO:n propagandistit orkestroivat Kosovon sodan tiedottamisen,"Koivisto puuskahti.

"Nyttemmin orkestrointia ei enää tarvita, se on jo tehnyt tehtävänsä. Serbien oletetusta syntilistasta on tullut mantra, jota automaattisesti luetaan." Näin presidentti Koivisto kirjoittaa esipuheessaan Jarmo Laineen teokseen Toisenlainen totuus Kosovosta.

Presidentti Niinistö näyttäisi toimivan maailmanpolitiikassa osana tuota USA/NATO-propagandaa ja lähestyy tuon propagandatodellisuuden ulkopuolisia tahoja kuten Venäjän ja Kiinan presidenttejä NATO-propagandalasit silmillään.

Kansainvälisen oikeuden pykäliä ei sen mukaisesti tarvita. Highly likely- todennäköisyydet toimivat tutkimusten ja oikeudenkäytön sijaan mittapuina. Tekosyyt ja provokaatiot kelpaavat sotien syiksi.

"Läntinen" NATO-maiden propaganda jatkaa todellisuuden orkestrointia mieleisekseen. Miksi Kiinan presidentti haluaisi ottaa vastaan tällaisten voimien arviota omasta maastaan? Yhdysvaltojen presidentti George H.W. Bush yritti kaataa Kiinan järjestelmää mutta ei onnistunut korruptoimaan kiinalaisia niin kuin joidenkin muiden maiden poliitikkoja ja upseereita.

Suomalaisena tunnen harmistusta siitä, että Suomen presidentti asettaa itsensä arrogantilla tavalla ikäänkuin "läntisten" arvojen edustajana kiinalaisten arvojen yläpuolelle. Kiinalaiseen diplomatiaan ei kuulu arvostella siitä, että Suomen presidentti liittää maansa NATO:n isäntämaasopimukseen kansan selän takana, vaikka kansa vastustaa NATO:a. Tällainen epädemokraattinen teko loukkaa jokaisen suomalaisen ihmisoikeuksia ja turvallisuudentunnetta. Kiina ei puutu Suomen sisäisiin asioihin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, presidentti Koivisto, presidentti Ahtisaari, Kiinan presidentti, Kiinan ihmisoikeudet, "lännen" ihmisoikeudet