Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Onko Mediapoolilla hätä?

Sunnuntai 15.9.2019 klo 13.45 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen valtiollista sensuuria,Mediapoolia johtavan Otavakonsernin Suomen kuvalehti ja Helsingin Sanomat maalaavat viikonvaihteessa isolla pensselillä Euroopan lähihistoriaa uuteen väriin. Toimittajat Silja Lanas Cavada, Pekka Mykkänen ja Tommi Nieminen kuvaavat niin Balkanin maiden tilaa kuin Euroopan demokratiaa siten, että Yhdysvaltojen ja NATO:n roolit häipyvät kokonaan ja demokratian huono tila on joidenkin sormella osoitettavien valtioiden vastuulla.

Silja Lanas Cavada kuvailee Länsi-Balkanin valtioiden tilaa. Tarinasta puuttuu kokonaan  syiden analyysi. Lisäksi jutussa otsikoidaan: "Länsi Balkan on EU:lle strategisesti tärkeä alue. Se kiinnostaa myös Kiinaa ja Venäjää." Missä on Yhdysvallat?

Cavada unohtaa, että sodan aikana Yhdysvaltojen ja NATO:n tavoitteena oli miehittää niin Bosnia kuin koko Serbiakin. Yhdysvallat alkoi heti pommitusten jälkeen rakentaa valtavaa sotilastukikohtaa Serbian maakuntaan Kosovoon, mitä se ei tietenkään suunnitellut luovuttavansa pois. Sen sijaan maakunta oli saatava omaan hallintaan.

Jugoslavian hajottivat sotilaallisesti Yhdysvallat ja Saksa NATO-liittolaisineen. Yhdysvallat johti sotajoukkoja serbien etniseksi puhdistamiseksi Kroatiasta. Se pommitti Bosnian serbejä kunnes lentäjät sanoivat, että ei ole enää mitään pommitettavaa.

Jugoslavian oltua bruttokansantuotteella mitattuna maailman 24. paras valtio, Hannu Kyyriäisen grafiikka osoittaa nyt mihin alhoon jäännösvaltiot ovat joutuneet.

Teksti ei paljasta että Kosovo ei täytä itsenäisen valtion tunnusmerkkejä. Se unohtaa, että Kosovo on NATO-miehityksen alainen, YK:n ja EU:n hallinnoima alue, jossa ei ole mitään merkkejä oikeusvaltiosta. Alueella vallitsee pelon ilmapiiri. Serbiasukkaat ovat vainon alla NATO:n tukiessa rikoksia tekeviä albaaneja.

Pekka Mykkänen maalaa ihannekuvaa läntisistä demokratioista ja kauhukuvan "diktatuuriperinnettä kantavista"maista etenkin Kiinasta." Tiananmenin verilöylyä pidettiin suurena takaiskuna, mutta silti vain takaiskuna, Kiinankin demokratisoitumiselle".

Mykkänen unohtaa että Tianmenin mielenosoitukset olivat CIA:n orgnisoimia ja Neuvostoliiton romahduksessakin CIA ja Soros toimivat ei niinkään helläkätisinä kätilöinä.

Ilmainen koulutus korkakouluun saakka, ilmainen terveydenhuolto, huokea asuminen ja mahdollisuus kulttuuriharrastuksiin vaihtui nälkään ja taloudelliseen surkeuteen. Yhdysvaltalaiset kahmivat Venäjän kansallisvarallisuuden omiin ja korruptoituneiden paikallisten oligarkkien taskuihin.

Mykkäsen ihailemat demokratiat ovat ehtineet jo tappamaan miljoonia paitsi Jugoslaviassa myös Irakissa, Tsetseniassa ja Syyriassa Jugoslavian valtioidennuollessa haavojaan.

Mykkänen kääntää tässäkin asiat päälaelleen. Lievän USA-kritiikin jälkeen hän toteaa: "Demokratia- ja ihmisoikeuspuhe vaihtui yhdessä yössä turvallisuuspuheeksi. Se mikä oli aiemmin mukamas kiellettyä käytöstä Kiinan viranomaisille Xinjiangissa ja Tiibetissä tai venäläisille Tsetseniassa, olikin Yhdysvaltain globaali toimintamalli."

Tällä harhautuksella Mykkänen unohtaa sen että Yhdysvallat ja CIA tukivat niin Xinjiangin kuin Tsetsenian jihadisteja, jotka osallistuivt muun muassa vastenmieliseen Beslanin koulusurmaan. Syyriassa taistelevat samat lännen demokratioiden palkkaamat jihadistit, joista Helsingin Sanomat on vuodesta toiseen rakentanut marttyyreja.

Mykkänen pukee myös Iso-Britannian Boris Johnsonille diktaattorin viittaa tämän lomautettua parlamentin. Kumpi on epädemokraattisempaa, sekö, että parlamentti ei ole kahden vuoden aikana kyennyt panemaan toimeen korkeimman demokratian, kansanäänestyksen tulosta, vai se, että lopettaa jahkailun ja päättää toteuttaa kansan tahdon.

EU ei ole demokratian kehto. Se toimii sopimustensa avulla kapitalismin takaajana. EU:hun kuuluvalla maalla ei ole oikeutta toteuttaa sosiaalisesti oikeudenmukaista toimintatapaa. Juuri siksi EU:n NATO-maat katsovat oikeudekseen pommittaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta toteuttavat maat voidakseen yksityistää näiden infrastruktuurin ylikansallisille yrityksille.

Mykkäsen valitsemat lähteet osoittavat lehden aatemaailman.

Tommi Nieminen vuorostaan kuvailee kuinka Euroopan maat rakentavat uudelleen raja-aitoja. Myös hänellä ideologia on kirkkaana. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ei paljoa paina. 

Tommi Nieminen ei ole huomannut, että heti kun Itä-Saksa oli lakannut olemasta, Saksa alkoi käyttäytyä kuin Saksa toisen maailmansodan aikana. Se liittoutui katolisen kirkon Yhdysvaltoihin ja Kanadaan pakenemaan auttaneiden natsien kanssa laajentaakseen elintilaansa Euroopassa. Kroatia ja Slovenia oli helppoa saada vaikutuspiiriin holokaustin kieltäjä Franjo Tudjmanin avulla. Aseet tuotiin Itä-Saksan varastoista.

Vastahankaan asettuneet serbit taltutettiin saksalaisten ja muslimi/kroaattifasistien avulla kuten toisen maailmansodan aikana.Jo Jugoslavian hajottamisen alkaessa Haagiin päätettiin perustaa tuomioistuin tuomitsemaan näitä holokaustin uhreja, serbejä. Kutsun Haagin ICTY-tuomioistuinta Jasenovac 2:ksi fasistisen Kroatian serbeille ja juutalaisille rakentaman Euroopan toiseksi suurimman keskitysleirin mukaan.

Suomen mediasensuuri noudattaa NATO:n hybridikeskuksen tavoitteita. Suomen Kuvalehden ja Helsingin Sanomien viestit ovat selvät. NATO:on kuuluvien EU-maiden media ei voi puhua totta. Niltä puuttuu mahdollisuus käsitellä, mitä on ihmisyys ja demokratia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pekka Mykkänen, Tommi Nieminen, Silja Lanas Cavada, valtiollinen sensuuri, disinformaatio, Suomen Kuvalehti, Helsingin Sanomat, Euroopan demokratia

Puppugeneraattori suljettava!

Sunnuntai 17.11.2013 klo 13.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat, valtakunnan päälehti, tuottaa käsittämättömän määrän kansainväliseen politiikkaan liittyviä artikkeleita, joiden pohjaksi näyttää riittävän toimittajan mielipide. Tänään sunnuntaina 17 marraskuuta huomio kiintyi ulkomaantoimituksen esimiehen Sami Sillanpää "Merkintöjä"-artikkeliin. Hän luettelee maailmansodat ja vihattujen ihmisten tuhot. Sitten hän mainitsee neljätoista vuotta sitten tapahtuman, jossa yksi kansanryhmä ajoi toisen maanpakoon Kosovossa.

Yhdysvaltojen, fundamentalisti-muslimien ja kroaattien rahoittaman mainostoimisto Ruder-Finnin Yhdysvaltojen suunnittelemaa Jugoslavian hajottamista tukeva propaganda väitti Jugoslavian serbien ajavan albaanit kodeistaan. Tosiasiassa paikan päällä toimineet YK:n tarkkailijat todistivat joukkopaon alkaneen vasta NATO:n pommitusten alettua. YK:n tarkkailijat vedettiin pois havaitsemasta kuinka Yhdysvaltojen ja eräiden muiden NATO-maiden kouluttajat kouluttivat ja varustivat albaani "terroristeiksi"-kutsuttuja kapinallisia Albanian puolella. Nämä kapinalliset auttoivat myös Yhdysvalloilta saamiensa välineiden avulla pommitusten kohdentamisessa. Yhdysvaltojen tavoitteena oli Rambuilletin sopimuksen B-liitteen mukaan miehittää koko Jugoslavia ja ottaa sen infrastruktuuri haltuunsa. Kun Jugoslavian hallitus ei tähän suostunut, alkoivat pommitukset. 

Toisen maailmansodan aikana Hitlerin Saksa pommitti Belgradia. Nyt Yhdysvallat, Saksa liittolaisenaan pommitti Belgradia. Pääasiassa kroaatti-natsit ja fundamentalisti-muslimit pakottivat 1940-luvulla serbit käyttämään ortodoksisuutta ilmentävää hihanauhaa. Serbejä ei poltettu kaasukammioissa, mutta heidän päidensä katkomiseen käytettiin erityistä serbileikkuria. Pelkästään Jasenovacin keskitysleirissä tapettiin 700.000 serbiä katolisten kroaattien toimesta. Ei ole ihme, että jugoslaavit, joista serbit muodostivat enemmistön, halusivat puolustaa maataan 1990-luvulla "lännen"invaasiolta.

Toinen tämän päivän puppu oli Pekka Mykkäsen USA,USA,USA-juttu. Varsin poukkoilevan Yhdysvaltojen puolustuspuheenvuoron clou oli se kuinka "tuppaa unohtumaan Yhdysvaltain keskeinen rooli Balkanin sotien lopettamisessa 1990-luvulla". Tästä tulisi olla siis kiitollinen. Tosiasiassa jo presidentti Reaganin ajoista lähtien Jugoslavian systemaattinen ja tarkoin suunniteltu hajoittaminen oli ohjelmassa. Tahallisen talouskriisin aiheuttamisen, propagandan ja sopivien liittolaisten avulla Jugoslavia saatiin taloudellisesti polvilleen. Eri osien ja kansallisuuksien välille syntyi jännitteitä. Presidentti Clinton toimitti salaisesti yhteistyössä omien Kroatian ja Bosnian lähettiläittensä kanssa jopa CIA:n ohittaen laittomasti ja salaisesti aseita Turkin kautta Zagrebiin jattavaksi kroaateille ja muslimeille.

Balkanin sodat loppuivat Bosnian ja Kosovon miehitykseen ja siihen, että Yhdysvallat sai haluamansa ja tavoittelemansa sotilastukikohdat Bosnian Tuzlaan ja Kosovon kaakkoisosaan. Kosovon sotilastukikohta Bondsteel on suurin sitten Vietnamin sodan. Ei tätä sadantuhannen kuolonuhrin ja satojentuhansien, pääasiassa serbipakolaisten synnyttämistä voi pitää myönteisenä niinkuin Pekka Mykkänen sitä näyttää pitävän. Se, että Yhdysvallat muiden NATO:liittolaistensa kanssa päätyi lopulta rauhaan nimittäen siirtomaavaltiasta muistuttavan "high comissionerin" päättämään poliittisista asioista, johtui pelkästään siitä, että Yhdysvallat sai mitä halusi.

Nykyjärjestelmä Jugoslaviasta syntyneissä maissa edellyttää systemaattista Ruder-Finnin sodanaikaisen propagandan ylläpitämistä ja kehittämistä. Koska propaganda ei perustu totuuteen, se tulee voimistaneeksi ja kärjistäneeksi etnisten ryhmien välisiä suhteita.Paluu ennen keinotekoisesti aiheutettua sotaa edeltäneeseen, sopuisaan yhteiseloon etnisten ryhmien välillä ei onnistu.

Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksen puuttuva kunnianhimo aiheuttaa sen, että lukijat eivät voi ymmärtää myöskään sitä mitä Syyriassa tapahtuu, joka on pitkälti toisinto Balkanista. Yhdysvaltojen CIA on pääaseistaja, Israel tukija,Saudi-Arabia ja  Qatar rahoittajia ja Turkki näiden liittolainen. Sodalla ei alun alkaenkaan ollut tekemistä demokratian tai ihmisoikeuksien kanssa.

Helsingin Sanomat ei näytä pystyvän luopumaan asenteellisuudestaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyria, Balkan, puppugeneraattori, Helsingin Sanomien ulkomaan toimitus, Sami Sillanpää, Pekka Mykkänen