Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Obaman tarkastusmatka tiluksilleen Euroopassa

Torstai 27.3.2014 klo 13.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Obama on suorittamassa tarkastusmatkaa Euroopan tiluksillaan. Hän käyttää puheenvuoroja, joissa hän syyttää Venäjää pienten maiden kiusaamisesta, sotilaallisen vallan tavoittelusta ja homojen syrjimisestä. Itse hän esiintyy moraalin ja demokratian vartijana.

Mitä nämä Obaman tilukset ovat?

Obamalla on lukuisia sotilastukikohtia Euroopassa. Saksassa 40.000 sotilasta, Italiassa 11.000, Britanniassa 9.500, Turkissa 1.500, Espanjassa 1500, Belgiassa 1200, Portugalissa, Kreikassa ja Alankomaissa 400 - 600 sotilasta. 360 000 neliömetrin Camp Bondsteel:issa Kosovossa on 7000 sotilasta.

Yrittäessäni käyttää nettiä Cataniassa onnistumatta, minulle selitettiin, että se johtuu USA:n sotilastukikohdan läheisyydestä.On rajoituksia!

Onko Venäjällä Euroopan kattava sotilastukikohtaverkosto? Ei ole.

Obama puolusti Irakin sotaa kertomalla, että USA ei ryöstänyt varallisuutta ja poistui 10v kuluttua jättäen maan itsenäiseksi ja kansalaisten hallintaan. Tosiasiassa USA ehti liittolaisineen tappaa miljoona ihmistä, yksityistää kansalliset öljyvarat, synnyttää uskonlahkojen välisen sodan ja pommittaa maan kivikaudelle tuhoten infrastruktuurin täydellisesti.

Kosovon "humanitaarisia pommituksia" hän puolusteli, muistamatta kuinka silloinen presidentti Clinton vaati erityisesti siviilikohteiden, koulujen, sairaaloiden, päiväkotien, siltojen ja Belgradin televisioaseman pommituksia, joissa kuoli 2000 siviiliä. Uraanipommien radioaktiivisuus on edelleen siviilien uhkana. Kun Italian pääministeri D'Alema ei olisi suostunut siviilikohteiden pommituksiin, hänet saatiin houkuteltua mukaan kietomalla hänet päivittäisiin keskeisten NATO-johtajien päivittäisiin puhelinneuvotteluihin. Tämä kunnia oli D'Alemalle ylivoimainen vastustettavaksi.

Yhdysvalloissa on kuolemanrangaistus, Venäjällä ei.

Obaman mukaan seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat huonolla tolalla Venäjällä koska siellä propaganda on kielletty. Homoseksuaalisuus on Venäjällä laillista. Arizonassa ja monessa muussa osavaltiossa Yhdysvalloissa lainsäätäjät ovat valmistelleet ja hyväksyneet lakeja, joiden mukaan yrittäjät voivat kieltäytyä palvelemasta seksuaalivähemmistöjä (ravintolat, kampaamot, bensa-asemat) jos ne katsovat heidän loukkaavan yrityksen omistajan uskonnollista vakaumusta. Siten seksuaalivähemmistöjen syrjintä tulee lailliseksi. Arizonassa laki hyväksyttiin, mutta edistyksellinen kuvernööri esti sen voimaan astumisen.

Obama katsoo, että Krimin liittymistä Venäjään käsittävä äänestys ei ollut "kenenkään" mielestä laillinen tai kestävä syy rajojen siirtämiseen.

Sen sijaan hän varmaan pitää USA:n suorittamaa Diego Garcian saaren haltuunottoa demokraattisena. USA nimittäin tyhjensi Iso-Britannialta haltuunsa saamansa siirtomaan alkuperäisistä asukkaistaan. 2000 asukasta kuljetettiin Mauritiukselle ja Seycelleille, jätettiin laiturille ilman työtä, asuntoa tai toimeentuloa. Nyt Diego Garcia on valtava USA:n sotilastukikohta, johon kukaan ulkopuolinen ei saa tulla. Siellä oletetaan olevan Guantanamon kaltainen salainen vankila kuten Somaliassa ja Afganistanissa.

Saksa on ollut Yhdysvalloista riippuvainen ja riippuvuuden vähentyessäkin halukas apuri. Belgradin pommitukset olivat Saksan toisinto toisen maailmansodan aikaisista pommituksista. 

Ukrainan laittoman hallituksenvaihdoksen toteuttamisen jälkeen (Saksan, Ranskan ja Puolan ulkoministerit olivat allekirjoittamassa vaihdosta edeltänyttä demokraattista prosessia) Saksalla ei ole ollut aivan yhtä hyvä omatunto kuin Yhdysvalloilla näyttää olevan Venäjä-pakotteiden suhteen. Entiset liittokanslerit Schmidt ja Kohl ovat osoittaneet ymmärrystä Venäjän toimille Krimillä. Angela Merkel ei ole halukas taloudellisiin pakotteisiin Venäjää vastaan.

Suomen media on täynnä Obama-intoa,Venäjä-pakotteita, Venäjän "epäluotettavuutta".  A-studion toimittaja palaa Neuvostoliiton kauppaan ja toteaa kuin itsestäänselvyytenä, että Neuvostoliiton kauppahan oli "pakkokauppaa". "Rosatomin ydinvoimalahan ei voi olla luotettava".Ajattelevalle median käyttäjälle nousee kysymys, minkä tiedon jättiläisten kanssa suomalainen media toimiikaan. Loviisan luotettava ydinvoimala on venäläisten toimittama ja tunnustetusti maailman luotettavimpia. Fukushima sen sijaan oli yhdysvaltalaisen General Electricin tutkitusti epäluotettavalla versiolla varustettu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Schmidt, Kohl, Merkel, Fukushima, General Electric, Obaman puheiden ja tekojen ristiriita, USA:n sotilaallinen valta Euroopassa, Venäjän valta, homot ja Obama,