Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Virkamiehen uskomaton hyökkäys ulkoministeriä vastaan

Perjantai 6.12.2019 klo 13.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime päivinä on nähty ulkoministeriön virkamiehen uskomattoman röyhkeä esiintulo esimiestään, ulkoministeriä vastaan. Konsulipäällikkö Pasi Tuominen on tullut julkisuuteen omassa asiassaan kykenemättä selvittämään tai haluamattakaan ilmeisesti selvittää ongelmaansa ministeriön sisällä.

Ei ole salaisuus, että Suomessa virkamieskunta käyttää suurta valtaa eikä ulkoministeriö ole suinkaan poikkeus. Sote-uudistuksen yhteydessä jäi arvailtavaksi, kuinka sittemmin oikeuskansleriksi nostettu johtava virkamies noudatti eduskunnan valiokuntien linjauksia.

Median ja virkamieskunnan liitto on suomalainen erikoisuus.

Ministeriöiden johtavat virkamiehet, kansliapäälliköt, muodostavat yhdessä kollektiivin nimeltä turvallisuuskomitea.Huoltovarmuuskeskus toimii turvallisuuskomitean alaisuudessa.Huoltovarmuuskeskus vuorostaan rahoittaa mediapoolia, johon kuuluvat kaikki merkittävimmät tiedotusvälineet – sanomalehdet, Yle, MTV ja kirjakustantamot.

Virkamieskollektiivi voi aina joutuessaan ristiriitaan poliittisen johdon kanssa todeta jonkin asian koskevan valtion sisäistä tai ulkoista tuvallisuutta. Tuolloin vasta-argumentit loppuvat nopeasti.

Mediapooli on ilmoittanut toimivansa hyvässä yhteistyössä NATO:n hybridikeskuksen kanssa.Siten jokaisen poliittisen päätöksen tai esille otetun asian voi todeta olevan joko sopusoinnussa tai ristiriidassa NATO:n tavoitteiden kanssa.

Venäläisten viisumihakemukset ja Al-Holin leirin suomalaisnaisten ja -lasten kohtalo ovat olleet ulkoministeriön jupakan keskeiset tekijät.

On väitetty, että EU olisi moittinut Suomea liian löyhästä viisumipolitiikasta. Ulkoministeriön virkamiehille, jotka ovat jatkuvasti yhteydessä Brysseliin, ei liene vaikeata houkutella moisia kommentteja mikäli katsovat tapeelliseksi. 

NATO-EU ei tietenkään katso hyvällä Venäjän ja Suomen hyviä suhteita aikana, jolloin suhteiden tulisi olla vihamieliset ja peruste sotilaalliselle varustelulle.

Syyrian sotatilaan NATO-EU:n suhtautuminen on ristiriitaista. Monet EU-maat ovat Yhdysvaltojen rinnalla olleet kansainvälisten lakien vastaisesti osallisia sodassa. Ranska ja Iso-Britannia ovat ampuneet provokaatioiden seurauksena ohjuksia sekä tukeneet jihadisteja taloudellisesti ja aseistamalla. 

Al-Holin ISIS-vankien leiri on Syyrian maaperällä, vaikka kurdit sitä laittomasti hallinnoivat. Kaikki yhteistyö leiriä pitävien tahojen kanssa on kansainvälisten lakien vastaista joka tapauksessa.

Leirin asukkaiden auttaminen on sotkuinen asia. Leirin maa-alueen ja itse leirin tulisi ensin olla laillisen hallituksen vavonnassa. 

Suomen media yhteistyössä virkamieskunnan kanssa ei välttämättä kykene hyväksymään nykyisen punamultahallituksen linjaa sisä- tai ulkopolitiikassa.

Edellisen hallituksen liikemiesjohtoinen, NATO:n suojeluksessa Suomea amerikkalaistavaa politiikkaa toteuttanut virkamieskunta ja media eivät välttämättä taivu humaaniin, ihmisten tasa-arvoa kunnioittavaan ja hyvinvointivaltiota kehittämään pyrkivään muottiin.

Virkamieskunta ja media nostavat ministerin toisensa jälkeen tikun nokkaan. Jos ministeriöiden virkamiehet eivät ole lojaaleja ministereilleen, edessä ovat vaikeat ajat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Virkamiesvalta, ministerin rooli, ulkoministeriön oma agenda, poliittisen vallan ongelmat Suomessa

Kapitalismin Stalingrad?

Torstai 2.10.2008 klo 16.44 - Pirkko Turpeinen - Saari

Juha Siltala vertaa osuvasti Uutispäivä Demarin haastattelussa talouskriisiä Stalingradin taisteluun. Taistelu merkitsi ratkaisevaa käänettä Saksan ja Suomen siihen saakka menestykselliselle sodalle liittoutuneita vastaan toisessa maailmansodassa ja oli perääntymisen ja myöhemmin häviön voimakas signaali.Voittamattomana pidetty Saksa murtui.

Kapitalismin nykymuoto investointipankkien kuplatodellisuuksineen on merkinnyt menestystä ja ihailua tavattoman pienelle mutta tavattoman suurta valtaa käyttävälle ihmisryhmälle. Tunteeton itsekkyys ja oman edun tavoittelu on soluttautunut kaikkialle. Vallan ylläpitämiseksi etuoikeutetut ovat pönkittäneet itsekkyyttään ja oman edun tavoitteluaan asein.

Tarmo Kunnas kuvaa hienosti  2.10. HeSan yliössä nyky-yhteiskuntaa pahan ja pyhän liittoutumaksi viitaten mm Pompidou-keskuksessa olleeseen ja nyt Münchenin Haus der Kunstissa esillä olevaan "Pyhyyden jäljet" näyttelyyn. Hyvyyden ja pyhyyden liittoa voi pitää hyvyyden ulkoistamisena auktoriteetille, johon itse on osallisena.Uskonnollinen kokeminen saattaa olla tätä. Kun nyky-yhteiskunnassa hyvyys ei edistä pienen aseellista ja taloudellista valtaa käyttävän eliitin etua on ikäänkuin liu´uttu kokemaan pahuus välttämättömänä tai ainakin vaihtoehtona. 

Useat väkivaltaan turvautuneet potilaani kokivat väkivaltaa kokiessaan ikäänkuin olevansa elossa. Kun hyvyys ei enää tunnu miltään pahuus korvaa sen. Kun pahuus ulkoistetaan auktoriteetille - siis pahaa nähdään itsen ulkopuolella valtioiden itsekkyytenä, itsekkäinä sotina, aseteollisuuden etujen ensisijaisuutena, väkivaltaviihteenä, terrorina on mahdollista pyhittää pahuus itsensä ulkopuolella olevaksi auktoriteetiksi- ei itseksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: virkamiesvalta, poliittinen valta