Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Toinen silmä kiinni

Torstai 4.12.2014 klo 11.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kirjassani "Ahdingossa luova lapsi ja nuori" kuvaan kuinka lapsi pakotetaan sopeutumaan äidin todellisuuteen. Äiti sanoo: "älä sitten leiki Sarin kanssa, Sari on tuhma tyttö". Hän sanoo näin pelkästään siksi, että hän ei pidä Sarin perheestä. Lapsi kokee itse pitävänsä Sarista, mutta hänen on pakko totella äitiä, jotta äiti ei hylkäisi tai paheksuisi häntä. Näin lapsi vähitellen sopeutuu ja lopettaa käyttämästä omia luovia  tunteitaan ympäristön ja ihmisten arviointiin.

Egyptin mielenosoitusten kuumassa vaiheessa sotilasjuntta sai puhelun Valkoisesta talosta. Puhelussa vaadittiin lopettamaan mielenosoitukset. Puheluun vastannut totesi "Mom said that we have three hours more to play", "äiti sanoi, että saamme enää kolme tuntia leikkiä".

Osa Suomen mediasta ja populistisista puoluejohtajista toimivat kuten "äiti" haluaa. Mennään Venäjälle tärkeisiin tapahtumiin heiluttamaan sateenkaarilippua tai puhutaan eduskunnan juhlaistunnossa Venäjävastaisia puolitotuuksia. Puolitotuuksilla ruokitaan "äidin" esiliinan helmoissa roikkuvaa suomenkielistä mediaa.

Lapsi ei saa paljastaa äidin salasuhteita. Äiti on kiltti ja jakaa pipareita. Ei äiti halua pahaa kenellekään. Maapallo on äidin, eikä kenenkään muun. Äiti määrää mistä puhutaan ja mitkä on aikuisten (NATO) asioita. Ne jotka eivät usko äitiä ovat tuhmia ja heitä pitää rangaista.

Osa suomalaisista ei ole kilttejä, he osaavat englantia ja lukevat vääriä tietoja äidistä. He eivät usko, että naapurin täti on tuhma. He haluavat edelleen leikkiä naapurin Sarin kanssa.

Pelkään mennä joulukirkkoon, jos Niinistön Ville ja Arhinmäen Paavo ja Hautalan Heidi tulevat sinne heiluttamaan sateenkaarilippua tai uhkaavat karhun syövän, vaikka haluaisin laulaa "Enkeli taivaan lausui näin" niin kuin naapurin tätikin ja rakastaa mieluummin kuin vihata.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ville Niinistö, Heidi Hautala, Paavo Arhinmäki, Venäjä, NATO-kannatus, itsenäinen ajattelu, suomenkielinen uutistodellisuus,