Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

MERKELIN PERINTÖ

Keskiviikko 6.10.2021 klo 19.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Saksan demokraattisessa tasavallassa syntynyt ja kasvanut papin tytär pääsi Saksojen yhdistyttyä ripeästi oppi-isänsä Helmut Kohlin avulla politiikan sisäpiiriin, liittovaltion hallitukseen.

Itä-Saksan, DDR:n ankeus Länsi-Saksan taloudellisessa puristuksessa oli ollut nuorelle fyysikolle, Angela Merkelille traumaattista. Liittokansleri Helmut Kohlilla ja ulkoministeri Klaus Kinkelillä oli vuorostaan omat traumansa.

Helmut Kohl oli Hitlerin armeijaan kasvatettu nuori, mutta ikänsä puolesta hän ei ehtinyt aktiivisiin sotatoimiin.

Klaus Kinkelin nuoruuden tärkein muisto oli se, kun hänen isänsä palasi joitakin vuosia sodan jälkeen Neuvostoliiton vankileiriltä takaisin kotiin.

Helmut Kohlin päämääräksi oli tullut kommunismin kitkeminen koko Euroopasta. Siihen työhön hän kutsui myös Suomen valtiovarainministeri, varapääministeri Sauli Niinistön pyytämällä tämän vuonna 1998 ryhtymään EDU:n, Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajaksi. Niinistön kirjoittamassa kirjassa Viiden vuoden yksinäisyys, hän toteaa järjestön päätehtävän olleen juuri kommunismin kitkeminen.

Jugoslavian jokaisen osavaltion päämies etnisestä taustasta riippumatta oli kommunisti.Jugoslavian aatteellinen pohja erosi Neuvostoliiton mallista. Jugoslavia oli sotilaallisesti liittoutumaton sosialistinen valtio, joka oli 24. maailman valtioiden tilastossa kansantulolla mitattuna. Hyvinvointivaltion erityispiirre oli se, että työläiset saivat edustajansa yritysten hallituksiin ja saivat osuutensa voitosta.

                                                         *

Samat USA:n ja Saksan teollisuuspiirit, jotka olivat rahoittaneet Hitleriä, olivat valmiita rahoittamaan Kohlin hankkeita, joista Euroopan unionin rakentaminen teollisuuspiirien kaavailujan mukaiseksi sotateollisuutta tukevaksi järjestöksi oli tärkein.

Kohl oli valmis hakemaan asevoimaa ja rahoitusta Yhdysvaltojen albaani- ja kroaattinatsidiasporalta ja hän neuvotteli perustuslain vastaisesta itsenäistymisasiasta salaa Kroatian ja Slovenian tasavaltojen johtajien kanssa. Aseita Kroatiaan muodostettaville asjoukoille saatiin Itä-Saksan ylijäämävarastoista.

Osama bin Laden antoi sivustatukea ja hankki rahoitusta, aseita ja jihadisti-taistelijoita Lähi-Idästä. Hän tuki Bosnian presidentti Izetbegovicin hanketta islamilaisen kalifaatin rakentamiseksi Bosniaan serbien kustannuksella.

Angela Merkel oli liittokansleri Kohlin IV hallituksen naisasioiden ministeri vuodesta 1991 lähtien. Saksa aloitti Euroopan unionin perustamiskokouksessa sodan Jugoslavian hallitusta vastaan yllyttämällä EU:n tulevat jäsenet julistamaan osavaltio Kroatian kansainvälisten sopimusten ja Jugoslavian perustuslain vastaisesti itsenäiseksi. Oli päivänselvää, että Jugoslavian liittovaltion armeija ei katsoisi sivusta, kun maan perustuslakia, kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia rajoista väkivalloin muutettaisiin.

Siten voidaan sanoa, että Euroopan unioni perustettiin Jugoslavian raunioille.

Merkel oppi, että valtion lainojen yht'äkkinen irtisanominen, talouspakotteilla kiristäminen, aseellinen voima, yhteistyö natsimielisten kroaattien ja muslimien kanssa ja massiivinen propaganda ovat edelleen "länsimaailman" toimivia välineitä kuten Hitlerin aikana. Yhdysvaltalaisen kroaatti- ja albaanidiasporan rahoittama Ruder-Finn markkinointitoimiston toimet ylittivät Göbbelsin tiedonvälitystehon moninkertaisesti.

Maapohjan saa se, joka haluaa sen, ei se, joka sen omistaa, Merkel joutui toteamaan.

Rasistiset perustuslait (Kroatia) ovat edelleen hyväksyttäviä. Serbiomaisuuden konfiskointi samoin. Suora toiminta ja väkivalta monipuoluevaalien sijaan (Kosovon albaanit) ovat hyväksyttäviä ja demokratiaa edellyttävät toimet ja laillisuuden ylläpito ovat "väkivaltaa" (Jugoslavian hallitus)

Ällistyttävintä oli se yksimielisyys, jolla NATO-maat Yhdysvaltojen ja Saksan johdolla tuhosivat uraanipommeilla Jugoslavian saadakseen sen kokonaisuudessaan sotilaallisesti miehitetyksi.

Angela Merkel oli siirtynyt ympäristöministeriksi Kohlin 5. hallituksessa marraskuussa 1994. Miltä Jugoslavian totaalinen ympäristötuho uraanipommeilla on mahtanut tuntua? Juutalaisten holokausti on Angela Merkelin puheissa toistuvasti esillä. Miten serbeihinkohdistunut menetelmiltään ehkä vielä kammottavampi jo toinen holokausti ei näytä tuntuneen missään?

Hakiko Kohl revanssia toisesta maailmansodasta ja siitä, että serbit ajoivat lopulta saksalaiset ulos Jugoslaviasta siitä huolimatta, ettämoni serbi oli kuollut fasistisen Kroatian ja natsi-Saksan keskitysleireillä? Kommunisti Tito oli voittanut.

Propagandististen lavastusten mestari USA:n presidentti Bill Clinton keksivuonna 1993 perustaa yhteistyössä Saksan ulkomaantiedustelun johdosta ulkoministeri ksi tulleen Klaus Kinkelin kanssa Nürnbergin tuomioistuinta muistuttavan ICTY-Jugoslavia tribunaalin tuomitsemaan holokaustin uhrien, nyt mukamas sotarikollisiksimuuttuneiden serbien sotarikoksia. Juuri Clinton esitti muslimipuolueen kokoukselle 1993, että "Srebrenicasta pitäisi saada 5000 ruumista, joiden perusteella voitaisiin aloittaa serbienpommitukset". Osanottajat ihmettelivät mistä ruumiit saadaan.

Tosiasiassa vuosina 1992 - 1993 USA:n, Saksan ja Osama bin Ladenin tukemat, kalifaattia rakentamaan pyrkivät muslimitolivat tehneet ryöstö- ja tuhoamisretkiään Srebrenicaa ympäröiviin serbikyliin tappaen asukkaat ja ryöstäen karjan ja viljavarastot sekä lopuksi polttaen kylät.

USA:n ulkoministeri Madeleine Albright kielsi mediaa raportoimasta näistä tuhotöistä. Sen sijaan Ruder-Finn markkinointitoimiston serbivastainen propaganda kukoisti.

Saksan hallitus vaihtui 1998. SDP:n johtaja vaihtui Oskar Lafontainesta Gerhard Schröderiin. Lafontaine olisi tuskin hyväksynyt pommituksia. Liittokansleriksi tullut Schröder ja hänen ulkoministerinsä vihreiden Joschka Fisher edustivat uusliberaalimpaa suuntausta ja liimautuivat Yhdysvaltojen kylkeen. Heille ei tuottanut vaikeuksia rakentaa yhdessä Suomen hallituksen kanssa Racakin taistelun lavastusta, jota presidentti Clinton tarvitsi voidakseen aloittaa Jugoslavian miehitykseen tähtäävät pommitukset.

Merkel ei siis ollut enää Schröderin hallituksessa, joka vuoden 1998 lopulta lähtien viimeisteli lopunkin Jugoslavian tuhon pommituksilla ja Serbian maakunnan Kosovon miehityksellä.

Sen sijaan hän seurasi katseella Saksaa miehittävän USA:n irtautumista kansainvälisistä laeista Bratislavan kokouksessa v. 2000 ja suunitelmaa NATO:n laajentamisesta Baltiasta Odessaan sekä Venäjän pääsyn estämisestä Itämerelle.

Merkelin tultua Schröderin jatkajaksi nyt laajan koalition liittokanslerina Saksa oli jo alkanut suunnitella yhdessä Yhdysvaltojen kanssa Lähi-Idän sosialististen tai sosiaalista oikeudenmukaisuutta toteuttavien maiden haltuunottoa ylikansallista pääomaa tyydyttäviin tarpeisiin.

Talous- ja sosiaalipoliittinen sidos Yhdysvaltojen ja Saksan välillä johti yhteisiin hankkeisiin niin kutsutuissa värivallankumouksissa.

                                                           *

Saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes ja yhdysvaltalainen USA:n Libanonin suurlähettläs Jeffrey Feltman alkoivat suunnitella vallanvaihtoa sekulaarisessa Syyriassa. Tavoitteena oli saada maan infrastruktuuri ylikansallisten tahojen käsiin CIA:n tukeman muslimiveljeskunnan avulla. Sharia-laki uskonnonvapauden sijaan oli tavoitteena.

Syyrian presidentin Bashar al Assadin demonisoimiseksi tarvittiin erinäisiä toimia.

Syyria oli ollut merkittävässä roolissa rauhan saavuttamiseksi Libanonin sodassa. Entinen siirtomaavalta Ranska osallistui mielihyvin Syyrian horjuttamiseen. Ensimmäinen tehtävä oli presidentti Assadin demonisointi.

Palkkamurhaaja tappoi Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn 14.2.2005. Kyseessä oli tyypillinen lavastus. Ranskan presidentti Jacques Chirac meni mukaan Assadin lavastamiseksi syylliseksi ja tuli YK:n tutkimuskomisiion valtuuttamista murhatutkimuksiin Libanonin oikeusministeriön sijaan.

Usean vuoden ajan Libanonin presidentti Lahoudin lähimpiä kenraaleita ja presidentti Assadia "tutkittiin" YK:n komission toimesta mahdollisina syyllisinä murhaan. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonin toimistoon pystytettiin kansainvälinen tribunaali presidenttien Lahoud ja al-Assad tuomitsemiseksi. Syytös osoittautui keksityksi.

Volker Perthes ja Jeffrey Feltman kiiruhtivat eteenpäin. He esittivät USA:n presidentiksi valitun Barack Obaman läsnä ollessa Bilderberg-ryhmässä Syyrian vallanvaihdoksen kaavion vuonna 2008.

Tuo suunnitelma käsitti perustuslain kumoamisen, parlamentin hajottamisen, presidentin lähettämisen "muualle" - ja niin edelleen.

USA:n johtamiin Libyan pommituksiin Saksa ei osallistunut. SEn sijaan yrityksessä siirtää Syyria muslimiveljeskunnan haltuun Saksa oli keskeinen ideologi.

Saksa liittyi presidentti Obaman johtamaan kansainväliseen vaatimukseen Assadin poistamiseksi vallasta. Libyassa USA:ta palvelleita jihadisteja siirrettiin Syyriaa Ranskan sotilaiden rinnalle.

Volker Perthes siirtyi YK:ssa yhä ylemmille portaille vaikuttaen pääsihteereiden toimintaan Syyrian suhteen. Syyrian hallituksen osallistuminen Syyriaa koskeviin YK:n neuvotteluihin ja toimintasuunnitelmiin estettiin täysin YK:n periaatteiden vastaisesti. YK:n humanitaarinen apukin kanavoitiin vain kapinallisalueiden kautta, ei hallituksen kautta. Niin väkivaltaista YK:n periaatteiden polkemista on vaikea uskoa tapahtuvaksi.

Lähi-Idän sotien kanssa samanaikaisesti maailma koki pankkikriisin ja pakolaiskriisin.

Miten Merkel hoiti nämä?

Kreikan liittyminen euroalueeseen oli johtanut maan taloudelliseen kriisiin. Kreikan lainat olivat Saksan ja Ranskan pankeilta. Näiden maiden pankit olivat muutenkin vaikeuksissa. Sen sijaan, että Angela Merkel ja Nicolas Sarkozy olisivat pyytäneet omilta parlamenteiltaan verovaroja pankkien pelastamiseen he keksivät kiertotien. Muut euroryhmän maat ottivat omista budjeteistaan maksaakseen Kreikan lainoja. Nämä maksut eivät koskaan ohjautuneet Kreikan tileille vaan ne matkustivat suoraan tilkitsemään Saksan ja Ranskan pankkien taseita.

Tämän lisäksi Kreikka otettiin täydelliseen EU-komission pakko-ohjaukseen, minkä seurauksena Kreikan valtiovarainministeri ei pystynyt edes avaamaan oman ministeriönsä tietokoneita. Yannis Varoufakis, kevään 2015 aikainen Kreikan valtiovarainministeri on mirjoittanut erinomaisen kirjan, Adults in the Room, tuosta ajasta.Kreikkalaiset mielenosoittajat kutsuivat Angela Merkeliä natsiksi ja vaativat Saksaa maksamaan korvauksia aiheuttamistaan toisen maailmansodan aikaisista tuhoista.

                                                                *

Totta kai Angela Merkel oli tietoinen Saksan roolista yrityksessä muiden NATO-maiden kanssa muuttaa Syyria muslimiveljeskunnan johtamaksi ylikansallista pääomaa palvelevaksi CIA-vetoiseksi valtioksi. Näinhän olikäynyt USA:n ja NATO:n miehittämässä Serbian Kosovossa. Pommitetun Serbian infrastruktuuri oli otettu pääasiassa saksalaiseen ja yhdysvaltalaiseen omistukseen tiedotusvälineitä myöten. Pääroolissa ja tilanteen ylläpitämisen takaajana on ollut Yhdysvaltojen sotilastukikohta Bondsteel Kosovossa sekä vuodesta 1999 jatkunut NATO-miehitys.

Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten toiminta tarvitsi propagandavahvistuksen Syyriassa. Ghoutassa lavastettiin vuonna 2013 kaasuisku, josta heti syytettiin Syyrian presidenttiä. Samana päivänä katolinen nunna lähetti YK:lle silminnäkijätietonsa tapahtumien todellisesta laidasta, että kapinalliset/jihadistit olivat iskun takana.

Kuten Srebrenicassa, Sarajevon räjähdyksissä, Racakissa ja Libanonin ex- pääministerin murhassa tavoitteellinen lännen tiedottaminen tässäkin tapauksessa johti tulokseen. Syyrian hallitusta pidettiin syypäänä. Yhdysvaltalainen yliopisto MIT tutki tapauksen, kuten niin monia ristiriitaisia väitteitä sisältäneitä tapauksia, ja totesi, että isku ei ole voinut tulla muualta kuin kapinallisten alueelta. Tutkimustulosten saaminen kesti vuoden ja pelissä olivat jo uudet väitteet.

Syyriaan kohdistuneiden lännen sotilaallisten ja taloudellisten pakkotoimien. kestettyä lähes viisi vuotta Syyrian väestö oli pakotettu hakemaan turvaa jatoimeentuloa maan rajojen ulkopuolelta - ensin Turkista ja Libanonista, sen jälkeen Euroopasta.

Syyria oli antnut turvan 2000-luvunalussa 0,5 mijoonalle palestiinalaiselle ja 1,5 miljoonalle Irakin sotaa paenneelle irakilaiselle. Nyt nämä sekä Syyrianomat asukkaat joutuivat lähtemään kerjuulle pois maasta. Sekulaarinen hyvinvointivaltio oli tuhoutumassa.

Vuoden 2015 aikana Euroopan unioniin kohdistui massiivinen muuttoliike. Tietenkin ne maat, kuten USA, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia, jotka olivat edistäneet Syyrian vallanvaihdoshankkeita ja infastruktuurintuhoa, olisivat eniten vastuussa myös pakolaisista.

Taloudellista tuhoa öljyn varastamisen muodossa olivat harrastaneet Ranska, Turkki ja Yhdysvallat. Yhdysvallat varastaa edelleen Syyrian öljyä käsittämättömäll tavalla Syyrian ja Libanonin kärsiessä samalla polttoainepulasta.

Tilanne muuttui ratkaisevasti Venäjän liittyessä tukemaan Syyrian hallitusta.

Angela Merkel päätti hetken emmittyään ottaa yli miljoona Lähi-Idän pakolaista Saksaan. Painoiko syyllisyys ongelman aiheuttamisesta taustalla?

Muutama vuosi myöhemmin Merkelille valkeni, että Saksan suurimmissa moskeijoissa, joita on n. 5000, valta onkin fanaattista islamia kannattavalla muslimiveljeskunnalla, jota CIA tukee. Vuonna 2000 julkaistussa tutkimuksessa tilannetta pidetään vaarallisena valtion turvallisuudelle.Pakolaisvirrassa on tullut tarkoituksellisesti hyvin koulutettuja pankkitileillä varustettuja jihadisteja.

Ilmeisesti 10v tuhon jälkeen Syyriassakin Yhdysvallat, Saksa ja muut NATO-maat alkavat käsittää, että syyrialaiset eivät halua sharia-lakia vaan kannattavat presidentti Assadin sekulaarista uskonnonvapautta ja hyvinvointivaltiota. Presidentti Assad voitti viime vaalit suvereenisti vaikka monet EU-maat pyrkivät estämään äänestyspaikoille pääsemisen.

Kaikenlainen kiusanteko onosoittautunut kuitenkin hyödyttömäksi. Saksan Volker Perthes on YK:n pääsihteerin kansliassa siirtynyt nyt hoitamaan Sudaninasioita. Toivottavasti se on hyvä merkki Syyrialle.

Merklin suhde Ukrainaan on ristiriitainen. Saksa osallistui jälleen, kuten Kroatiassa 1992, yhteistyöhön natsien kanssa. Se osallistui väkivaltaista vallankaappausta suunnittelevien johtajien kouluttamiseen vuonna 2013, mutta myös neuvotteluihin väkivaltaisen prosessin lopettamiseksi helmikuussa 2014. Neuvottelutuloksen siirtäminen roskakoriin ja väkivallan jatkamisen salliminen ei antanut vakuuttavaa kuvaa Merkelin päättäväisyydestä demokratian ja rauhan puolesta.

Osallistuminen Minskin sopimusten neuvotteluihin oli sinänsä myönteistä, mutta täydellinen passiivisuus Ukrainan velvoittamiseen sopimuksen ehtojen täyttämiseksi osoittaa liiallista riippuvuutta Yhdysvalloista. Obaman ja Joe Bidenin tavoite oli saada Ukraina hajotetuksi kulttuurisesti ja maan monet taloudellisetkin sidokset Venäjään katkaistuiksi.

Oma lukuns on Merkelinhenkilökohtainen sekaantuminen Navalny-lavastukseen. Navalnyn myrkytystä ei voine pitää muuta kuin lavastuksena monien muiden lavastusten rinnalla. Kepeä selviäminen Novitschok-myrkytyksestä ei vakuuta. Lisäksi Merkelin täydellinen kyvyttömyys yhteistyöhön Venäjän kanssa, osoittaa, että hänellä ei ole oikeus puolellaan. Suomen presidentin käyttö sivustatukena potilaan saamiseksi Saksaan hoitoon muistuttaa Racakin joukkomurhalavastusta, jossa Suomen silloinen varapääministeri Niinistö oli lavastamassa yhdessä Saksan hallituksen kanssa.

Valehtelu, väärät todistukset, tosiasioiden peittely, valetuomioistuimet, ja kansainvälisten lakien rikkominen ovat värittäneet Saksan politiikkaa Merkelin poliittisenuran aikana 1991 -2021. ICTY-Jugoslavia- tribunaali on ehkä kammottavin esimerkki tuosta valheellisuudesta.

Myönteisenä puolena on todettava, että vaikka hän on ollut Yhdysvaltain käskyvallan alla, armeijan ja ohjusten miehittämänä, hänellä on ollut kokoava rooli sisäpolitiikassa varsinkin nyt pandemian aikana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Agela Merkel, Merkelin perintö, Länsi-Balkanin tuho, kommunismin kitkeminen, liittoutuminen natsien ja jihadistien kanssa, rikosten lavastukset, Syyria, Volker Perthes,

Kokoomuksen NATO-tukikohta SDP:ssä

Keskiviikko 17.9.2008 klo 17.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

Europarlamentaarikko Lasse Lehtinen julistaa 16. 9. Iltalehden kannessa. "Venäjä vaatii tukikohdan Suomesta". Lehtisen todellisuudentaju on aikaisemminkin ollut omanlaisensa mutta tämä julistus on kaiken huippu.Psykiatrina mietin mihin tällä pyritään: pelon ja epävarmuuden syntymiseen kansalaisten mielissä. Juttu jatkuu sisäsivuilla: " Väinö Tanner sanoi, että (ei) maailma niin hulluksi voi tulla, että sota syttyy." Ja kuitenkin sota syttyi.

Paavo Haavikko on todennut, että Suomi ei voi oppia historiasta koska se ei ole koskaan tehnyt virheitä! Liittoutuminen on Suomen historiassa aina johtanut katastrofiin. Suomen kansa, joka on itse elänyt sodan kauhut on liittoutumista vastaan. Eliitti sen sijaan toistaa historiaansa.Liittoutumisen kannattajat käyttävät yhä paljaammin Venäjää leimaavaa viha- ja pelkopolitiikkaa saadakseen kansan kääntymään NATOn kannattajiksi.

Euroopan unionin kasvaessa se alkaa käyttäytyä yhä enemmän imperiumin tavoin. Sosialidemokraattiset hallitukset ovat aikaisemmasta poiketen unohtaneet työväenliikkeeseen perinteisesti kuuluvan rauhan politiikan.Vihreissä on tapahtunut vastaavanlaista etääntymistä. Yhä useampi Euroopan maa on saanut konservatiivisen hallituksen eikä kansalaisilla ole vaihtoehtoista rauhan ja liittoutumattomuuden näköalaa.

Rauhaan, ystävyyteen ja historiallisten prosessien ymmärtämiseen on Suomessa sekä kansainvälisesti yhä niukemmin taitavia vaikuttajia. Galtung, Carter, Gorbatsov, Zapatero - Suomessa Cronberg ja Tuomioja. Sen sijaan aseelliseen turvallisuuteen ja rauhaan pakottamisen filosofiaan ja liittoutumiseen ajattelunsa pohjaavat poliitikot ja lehtimiehet ovat korottaneet äänensä ja vallanneet lähes kaiken tilan mediassa.Ahtisaari, Lipponen, Lehtinen, Häkämies, Stubb ja mm Helsingin Sanomien, Aamulehden, Turun Sanomien, Kalevan ja Kauppalehden ja tietysti Suomen Kuvalehden päätoimittajat.

Puolueen vaikuttajien liittolaisuus Kokoomuksen haukkojen kanssa ei voi olla vaikuttamatta kielteisesti SDP:n kannatukseen. Kansan enemmistö ei halua NATOon. Haluaako SDP?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liittoutuminen, historian toistuminen, virtuaalitodellisuus