Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Puppugeneraattori suljettava!

Sunnuntai 17.11.2013 klo 13.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat, valtakunnan päälehti, tuottaa käsittämättömän määrän kansainväliseen politiikkaan liittyviä artikkeleita, joiden pohjaksi näyttää riittävän toimittajan mielipide. Tänään sunnuntaina 17 marraskuuta huomio kiintyi ulkomaantoimituksen esimiehen Sami Sillanpää "Merkintöjä"-artikkeliin. Hän luettelee maailmansodat ja vihattujen ihmisten tuhot. Sitten hän mainitsee neljätoista vuotta sitten tapahtuman, jossa yksi kansanryhmä ajoi toisen maanpakoon Kosovossa.

Yhdysvaltojen, fundamentalisti-muslimien ja kroaattien rahoittaman mainostoimisto Ruder-Finnin Yhdysvaltojen suunnittelemaa Jugoslavian hajottamista tukeva propaganda väitti Jugoslavian serbien ajavan albaanit kodeistaan. Tosiasiassa paikan päällä toimineet YK:n tarkkailijat todistivat joukkopaon alkaneen vasta NATO:n pommitusten alettua. YK:n tarkkailijat vedettiin pois havaitsemasta kuinka Yhdysvaltojen ja eräiden muiden NATO-maiden kouluttajat kouluttivat ja varustivat albaani "terroristeiksi"-kutsuttuja kapinallisia Albanian puolella. Nämä kapinalliset auttoivat myös Yhdysvalloilta saamiensa välineiden avulla pommitusten kohdentamisessa. Yhdysvaltojen tavoitteena oli Rambuilletin sopimuksen B-liitteen mukaan miehittää koko Jugoslavia ja ottaa sen infrastruktuuri haltuunsa. Kun Jugoslavian hallitus ei tähän suostunut, alkoivat pommitukset. 

Toisen maailmansodan aikana Hitlerin Saksa pommitti Belgradia. Nyt Yhdysvallat, Saksa liittolaisenaan pommitti Belgradia. Pääasiassa kroaatti-natsit ja fundamentalisti-muslimit pakottivat 1940-luvulla serbit käyttämään ortodoksisuutta ilmentävää hihanauhaa. Serbejä ei poltettu kaasukammioissa, mutta heidän päidensä katkomiseen käytettiin erityistä serbileikkuria. Pelkästään Jasenovacin keskitysleirissä tapettiin 700.000 serbiä katolisten kroaattien toimesta. Ei ole ihme, että jugoslaavit, joista serbit muodostivat enemmistön, halusivat puolustaa maataan 1990-luvulla "lännen"invaasiolta.

Toinen tämän päivän puppu oli Pekka Mykkäsen USA,USA,USA-juttu. Varsin poukkoilevan Yhdysvaltojen puolustuspuheenvuoron clou oli se kuinka "tuppaa unohtumaan Yhdysvaltain keskeinen rooli Balkanin sotien lopettamisessa 1990-luvulla". Tästä tulisi olla siis kiitollinen. Tosiasiassa jo presidentti Reaganin ajoista lähtien Jugoslavian systemaattinen ja tarkoin suunniteltu hajoittaminen oli ohjelmassa. Tahallisen talouskriisin aiheuttamisen, propagandan ja sopivien liittolaisten avulla Jugoslavia saatiin taloudellisesti polvilleen. Eri osien ja kansallisuuksien välille syntyi jännitteitä. Presidentti Clinton toimitti salaisesti yhteistyössä omien Kroatian ja Bosnian lähettiläittensä kanssa jopa CIA:n ohittaen laittomasti ja salaisesti aseita Turkin kautta Zagrebiin jattavaksi kroaateille ja muslimeille.

Balkanin sodat loppuivat Bosnian ja Kosovon miehitykseen ja siihen, että Yhdysvallat sai haluamansa ja tavoittelemansa sotilastukikohdat Bosnian Tuzlaan ja Kosovon kaakkoisosaan. Kosovon sotilastukikohta Bondsteel on suurin sitten Vietnamin sodan. Ei tätä sadantuhannen kuolonuhrin ja satojentuhansien, pääasiassa serbipakolaisten synnyttämistä voi pitää myönteisenä niinkuin Pekka Mykkänen sitä näyttää pitävän. Se, että Yhdysvallat muiden NATO:liittolaistensa kanssa päätyi lopulta rauhaan nimittäen siirtomaavaltiasta muistuttavan "high comissionerin" päättämään poliittisista asioista, johtui pelkästään siitä, että Yhdysvallat sai mitä halusi.

Nykyjärjestelmä Jugoslaviasta syntyneissä maissa edellyttää systemaattista Ruder-Finnin sodanaikaisen propagandan ylläpitämistä ja kehittämistä. Koska propaganda ei perustu totuuteen, se tulee voimistaneeksi ja kärjistäneeksi etnisten ryhmien välisiä suhteita.Paluu ennen keinotekoisesti aiheutettua sotaa edeltäneeseen, sopuisaan yhteiseloon etnisten ryhmien välillä ei onnistu.

Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksen puuttuva kunnianhimo aiheuttaa sen, että lukijat eivät voi ymmärtää myöskään sitä mitä Syyriassa tapahtuu, joka on pitkälti toisinto Balkanista. Yhdysvaltojen CIA on pääaseistaja, Israel tukija,Saudi-Arabia ja  Qatar rahoittajia ja Turkki näiden liittolainen. Sodalla ei alun alkaenkaan ollut tekemistä demokratian tai ihmisoikeuksien kanssa.

Helsingin Sanomat ei näytä pystyvän luopumaan asenteellisuudestaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyria, Balkan, puppugeneraattori, Helsingin Sanomien ulkomaan toimitus, Sami Sillanpää, Pekka Mykkänen