Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

USA ja terrorismi

Sunnuntai 28.6.2015 klo 10.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen ja Saksan NATO-liittolaisineen ei tarvinnut pommittaa Kreikkaa. Taloudellinen terrorismi riitti. Sosialistista Jugoslaviaa ei koettu "omaksi", sen taloudelliseen haltuunottoon käytettiin sumeilematta uraanipommeja.

Olemme eläneet juuri aseellisen terrorismin aallon Ranskassa, Tunisiassa ja Kuwaitissa. Jokaisen iskun juuret löytyvät Yhdysvalloista.

Yhdysvallat synnytti 1980-luvulla Al-Qaidan Afganistanissa, koska sen avulla USA pystyi vahingoittaaan Venäjä/Neuvostoliittoa. USA tuki jihadisteja 1990-luvun Bosniassa. Kun siellä dekapitoitiin (leikattiin päät irti) serbisiviileitä ja -sotilaita, läntinen media vaikeni. USA tuki koko läntisen median avulla tsetseenikapinallisia, joiden terroritekoja jatkuvasti vähätellään - kohdistuvathan ne venäläisiin siviileihin.

Bosniassa taistelleet USA:n tukemat afganistanilaiset ja Lähi-Idän jihadistit suorittivat myöhemmin Lontoon, Madridin ja New Yorkin terrori-iskut.

USA pommitti kansainvälisiä lakeja rikkoen Afganistania 2001 synnyttäen sodan, jonka seurausvaikutuksena Afganistan on entistä haavoittuvampi. Huumekauppa on moninkertaistunut ja väkivallan uhka pahempi kuin koskaan. Lojaliteetista maailmanvaltaa kohtaan USA:n NATO-liittolaiset ovat osallistuneet, Suomi mukaan luettuna, maan miehitykseen ja ristiriitojen jäädyttämiseen sen sisällä.

USA:n, Tanskan, Ison-Britannian myös kansainvälisten lakien mukaan rikollinen sota Irakia vastaan tappoi miljoona ihmistä ja sitä edeltänyt taloussaarto surmasi suuren määrän lapsia hoidon puutteeseen. Irakissa ei sodan alkaessa ollut terroristeja, nyt pitkän tuhoisan sodan jälkeen he levittäytyvät koko maailmaan.

Levottomuuksien laajettua myös Syyriaan USA lojaaleine liittolaisineen on jatkanut laillista hallitusta vastaan taistelevien jihadistien tukemista piittaamatta kaupunkien tuhosta, ihmisuhreista ja pakolaistulvasta Välimeren yli.

Ennen sotaa Syyria oli tarjonnut turvapaikan 1,5 miljoonalle USA:n Irakin sodan pakolaiselle sekä 0,5 miljoonalle palestiinalaiselle. Syyrian parlamentissa on sosialisteja ja kommunisteja. Näiden tuhoaminen on ollut USA:n tavoitteena ennenkuin se kääntyi itse demokratian tuhoamiseen, luultuaan kommunistien ja sosialistien tulleen jo tapetuiksi.

Irakin, Syyrian ja Libyan valtioiden tuhoamisen USA katsoo heikentävän Venäjää. EU:hun kohdistuva terrorismi- ja pakolaisvyöry heikentää Eurooppaa suhteessa USA:han. Yhteisesti Venäjää vastaan kohotettu syyttävä sormi kohdistaa huomion toisaalle, jonka seurauksena Eurooppa ei huomaa olevansa USA:n hyväksikäyttämä.

USA:n ja sen EU-liittolaisten yllätykseksi yhteisvastuuta kannattavat ja pankkien ylivaltaa vastustavat kansalaiset ja liikkeet eivät olekaan kadonneet "länsimaista". Syrizan voitto vaaleissa oli hälytysmerkki. USA:n ja NATO-EU:n johtama Euroopan oikeistolainen valtiovarainministerien kokous päätti, että Kreikan kansa ei saa osallistua itseään koskevien päätösten käsittelyyn.

Kreikalle on todellisten päätöksentekijöiden, Yhdysvaltojen rikkaimman yhden prosentin toimesta osoitettava, että tuho tulee, ei välttämättä pommeista, jotka kreikkalaiset hyvin toisesta maailmansodasta muistavat, vaan rahan loppumisesta. Yhdysvaltalaiset, ranskalaiset ja saksalaiset pankit on jo pelastettu näennäisesti Kreikalle, mutta tosiasiallisesti pankeille suoraan siirrettyjen varojen avulla. Nyt itse kreikkalaisilla ja heidän demokratiallaan ei ole merkitystä. 

EU on liittynyt USA:n ideologiseksi liittolaiseksi. Tuo maailmankuva ei kaihda terrorismin tukemista, valheellista propagandaa eikä militarismia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kreikka, aseellinen terrorismi, taloudellinen terrorismi, terroristinen propaganda, USA,