Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Yhteishallitus takaisin Palestiinaan

Keskiviikko 21.1.2009 klo 16.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Israelin suorittaman Gazan tuhoamisen jälkeen alkaa kansainvälisiltä kentiltä kuulua ääniä palestiinalaisten yhtenäisyyden rakentamisesta ja yhteishallituksesta.

Samat tahot, USA, EU ja tietyt arabimaat kieltäytyivät 2006 yhteistyöstä Hamasin kanssa vaikka tämä, vaalien voittaja, oli kärsivällisesti rakentanut ja tehnyt yhteishallituksen mahdolliseksi. Yhteistyön sijaan länsimaat pyrkivät hajoittamaan palestiinalaiset tukien ainoastaan vaalit hävinnyttä Fatah-puoluetta ja sen edustajaa presidentti Abbasia.Kyseiset maat aseistivat Fatahia palestiinalaisten parlamenttia edustavan hallituksen sijaan.Hallitus hajoitettiin, jonka jälkeen Fatah on demokratian vastaisesti hallinnut Palestiinalaisalueita länsimaiden tuella. Prosessin seurauksena oli sisällissotaa muistuttava vallankaappaus Gazassa, jonka jälkeen vaalien voittaja Hamas on yksin hallinnut asein valtaamaansa aluetta, Fatah vuorostaan epädemokraattisesti muodostetun hallituksen avulla Länsirantaa.( 30 kansanedustajaa pantu Israelin vankiloihin Israelin toimesta)

Israelin ja Lännen yhteistyöhön perustuva mielivalta on tullut tiensä päähän. Palestiinalaisilla kuten muillakin kansoilla on oikeus vaaleilla valita johtajansa ja edustajansa hoitamaan myös kansainvälisiä suhteita. Israelin miehityksen ja mielivallan alla elänyt Palestiinan kansa on kokenut vuosikymmenten kärsimysnäytelmän, jolla ei näy loppua mielivaltaisessa maailmassa.

Lännen on tunnustettava virheensä ja sallittava palestiinalaisten palata lähtöruutuun, jossa vaalien voittajan johdolla muodostetaan suvereeni yhteishallitus. Lännen ja arabimaiden on lopetettava Israelin 1,5 vuotta jatkama Gazan saarto, joka jatkuu tuhoisana sekä pantava täytäntöön YK:n päätökset itsenäisestä Palestiinalaisvaltiosta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: demokratia, vastuu Gazan lasten kohtalosta,