Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Mihin ryhdyttävä Kauhajoen tragedian jälkeen

Keskiviikko 24.9.2008 klo 16.53 - Pirkko Turpeinen-Saari


Oppilaita ei tule lähettää pois luokasta ongelmien ilmetessä.Sen sijaan jokaisella opettajalla tulisi olla mahdollisuus työnohjaukseen:" Mitä teen kun luokassa näyttää, että Matti ja Liisa häiriköivät, mutta emme luokan ryhmäkokouksissa ole päässeet keskustelemaan todellisista syistä." Opettajien työnohjaus voi muodostua keskinäisestä "kokeneempi opettaja auttaa avun tarvitsijaa" tai että lapsia, nuoria tai ryhmäprosesseja tunteva "asiantuntija" antaa työnohjausta. Työnohjaus voi tapahtua opettajaryhmässä tai yksilöllisesti.

Ei voi kuvitella, että nykyisellä kiireellä voitaisiin saada aikaan syvällisiä muutoksia. Opettajien palkkauksen on perustuttava kokonaisvastuuseen, johon kuuluu kasvamaan auttaminen punaisena lankana.

Maan hallitus ja viranomaiset voivat parhaiten regoida koko Suomessa koettavaan suruun ilmoittamalla ne selkeät toimet joiden avulla kouluille ja opettajille luodaan taloudelliset ja tiedolliset puitteet rakentaa jokaisen nuoren tunteita arvostavaa yhteisöllistä koulua.

Normaalin kouluterveydenhuollon palauttaminen koulujärjestelmään tuntuu itsestään selvyydeltä. Samoin lasten- ja nuorisopsykiatriaan tulee palauttaa lapsi- ja nuorisonäkökulma. Nuorten psykiatrisen hoidon on oltava lähetteetöntä, jonotonta ja välitöntä. Nuoren on itse voitava hakeutua hoitoon silloin kun tuntee sitä tarvitsevansa. Tästä on kokemuksia Helsingin kaupungin järjestämässä hoidossa ja olen kuvannut sitä kirjassani " Ahdingossa luova lapsi ja nuori"

Avainsanat: oppilasryhmät, kuntien valtionapu,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini