Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Euroopan parlamentti ja Caligulan hevonen

Perjantai 23.10.2020 klo 17.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan parlamentti myönsi Saharov-ihmisoikeuspakinnon lähes euforian vallassa eilen 22.10.2020 Valko-Venäjän oppositiolle. Muutama vuosi sitten vieraillessani Euroopan parlamentissa sama palkinto oli myönnetty Venezuelan demokraattiselle oppositiolle. Valtava tapauksesta kertova baderolli oli vedetty sisäänkäynnin yläpuolelle kuin juhlaliputuksena.

Vuoden 2019 NED:in (Yhdysvaltojen ulkoministeriön CIA:n kevytversio,  National Endowement for Democracy) verkkosivuilla ilmoitetaan 36:sta Valko-Venäjällä toimivasta järjestöstä, jotka ovat saaneet varoja sen tavoitteiden mukaiseen toimintaan maassa.

Jokaiselle tarkkasilmäiselle havainnoijalle oli selvää, että Valko-Venäjän vaalien jälkeiset protestit olivat ennalta huolellisesti valmisteltuja. Valtavat puna-valkoiset liput, jotka eivät olleet Valko-Venään lippuja sekä puna-valkoiset asut, joista erityiset valkeat naisten mekot herättivät Suomen presidentin ihastusta, olivat edellyttäneet paljon rahaa, aikaa, kangsta ja ompelijoita.

Aikaisemmissa "värivallankumouksissa" Yhdysvallat EU- liittolaisineen turvautui Euroopassa suoraan väkivaltaan Jugoslaviassa ja Ukrainassa kun korruptio, järjestöjen ja tulevien johtajien "ostaminen" ja suora mediaan vaikuttaminen ei riittänyt. Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen seurauksena presidentti vaihdettiin mieleiseksi ja hallitus muodostettiin suureksi osaksi ulkomaalaisista henkilöistä, jotka tottelivat USA:n (Obaman ja Bidenin ) ohjeita. Biden kertoi vuoden 2014 aikana puhuneensa enemmän pääministeri Jatsenjukin kuin oman vaimonsa kanssa. Ukraina olikin Clintonin säätiön suurin lahjoittaja vuonna 2015.

Jugoslaviassa vaalityö 2000 luvun alussa oli huolellisesti valmisteltua ja sisälsi ulkomaisissa hotelleissa tapahtunutta koulutustyötä, mutta myös amerikkalaisten verovaroilla ostettuja spraymaalipurkkeja, joilla synnytetyillä "nyrkki-logoilla" katettiin Jugoslavian kaupunkien muurit. Itse vaalien aikana puhelimien avulla viestitettiin "parvi-toimintaa", mielenosoittajien reittien valintoja ja julkisuutta yhteistyössä CNN:n kanssa.

Venezuelassa vuorostaan pyrittiin väkivaltaiseen vallankaappaukseen ja öljyvarojen suoraan haltuunottoon samojen yhdysvaltalaistahojen toimesta. Juan Guaido oli valittu Yhdysvaltojen tukemaksi tulevaksi presidentiksi vaaleilla valitun Maduron sijaan. Talouspakotteet toimivat kiristysruuveina. Muut NATO-maat tukivat USA:n hanketta. Iso-Britannia konfiskoi Venezuelan kullan, jotta talouspakotteiden voima kasvaisi USA/EU-tavoitteiden mukaiseksi.

Rooman keisarina toimi ajanlaskumme alussa Caligulaksi nimitetty keisari, joka halusi rakentaa sillan jumalten temppelille osoituksena suorasta yhteydestä jumalaan. Sillan kaiteet ja hänen rakentamiensa laivojen reunukset tuli koristella timanteilla. Osana suuruuttaan hän tarinan mukaan nimitti hevosensa konsuliksi.

Yhdysvaltojen presidentti Ronald Reagan perusti NED:in 1980-luvulla CIA:n pehmoversioksi tarkoituksenaan siirtää syrjään sosiaalista oikeudenmukaisuutta rakentaneet valtiot ja liittääkseen ne ylikansallista pääomaa ja aseteollisuutta palvelevien maiden joukkoon.

Hänen rinnallaan ja kaikkien häntä seuranneiden presidenttien eräänlaisena ylikansallisen pääoman Caligulana on toiminut George Soros. Soros on kerännyt timanttejaan tavallisten veronmaksajien selkänahkasta. Missä värivallankumous, siellä Soros. Tietynlaisen hyväntekijän naamion takaa hänen todelliset toimensa eivät tule näkyvviin.

Neuvostoliiton tuhoamisen aikoihin Soros oli venäläisten oligarkkien rinnalla hyötymässä Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstöstä. Viimeksi Ukrainassa USA:n ja EU:n väkivaltaisen vallankaappauksen aikana hän oli sijoittamssa miljoonan GMO-viljelyyn, joka edellyttää myrkyllisen Round-upin käyttöä.

Kyettyään hyötymään niin paljon keinottelullaan ja rikastuttuaan Soros on osoittanut pyrkivänsä kulisseissa hallitsemaan maailman politiikkaa ylikansallisten yritysten etujen hyväksi.

Euroopan parlamentin jäsenten tiedetään olevan alttiita Soroksen rahoitukselle ja vaikutukselle. Kun Hollanti "äänesti väärin" Ukrainan lähentymissopimuksesta, Soroksen vaalibussit auttoivat uudelleenäänestyksen vaalityössä.

Euroopan parlamentin valinnat näyttävät noudattavan Yhdysvaltojen ulkoministeriön ja Soroksen tavoitteita. Ranskan keltaliivien ihmisoikeuksia ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta tavoittelevat mielenosoitukset eivät saa palkintoa. 

Euroopan parlamentti, joka taistelee "vegeburgerien" oikeuksista eikä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja EU:n ulkopuolisten itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin puuttumattomuuden puolesta, näyttäytyy valtaan nostettuna Caligulan hevosena, jossa George Soros on timanteissa rypevä lähes jumalallisen vallan käyttämistä kuvitteleva Caligula.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Soros, EU-parlamentti, Saharov-palkinto, Valko-Venäjän oppositio, Venezuelan oppositio, Rooman keisari Caligula, hevonen konsuliksi,

Suomen ulkopoliittinen johto toistaa historiallisia virheitään

Keskiviikko 24.7.2019 klo 14.12 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU:n puheenjohtajamaa Suomi toistaa kansallista ulkopoliittista linjaansa vaikka se on Euroopan mittaisessa roolissa.

Edellinen ulkoministeri Timo Soini kiiruhti Suomen puolesta, tietenkin yhteistyössä tasavallan presidentin kanssa, tunnustamaan Venezuelan oppositojohtajan maan lailliseksi johtajaksi USA:n haluamalla tavalla Miksi?

Nyt ulkoministeri Pekka Haavisto on, tuskin ilman tasavallan presidentin suostumusta ilmaissut tukensa Iso-Britannialle sen aiheuttamassa tankkerikiistassa.

Mikäli tietoni pitävät paikkansa, Yhdysvallat kehoitti Iso-Britanniaa pidättämään Gibraltarin salmessa Iranilaisen tankkerin, jonka se väitti vievän öljyä Syyriaan.

Sen jälkeen Iranin ja lännen välillä on ollut vaihtelevia tankkerien häiritsemisiä Hormuzin salmessa.Britannia ja Yhdysvallat ovat lisänneet sotilaallista läsnäoloaan alueella.

Mitä erityistä tukea Iso-Britannian otteet kaipaavat Suomen ulkoministeriltä?

Luulisi EUn johtavassa asemassa olevan valtion esiintyvän sovinnon rakentajana eikä konfliktin eskaloijana.

Iranin ydinsopimuksen täytäntöönpano ei ole EU:n osalta toteutunut sovitulla tavalla. EU on sopinut Iranin kanssa siitä, että se toteutta sopimusta USA:n pakotetoimet kiertäen. Näin se ei ole tehnyt.

Pekka Haaviston olisi luullut ottavan objektiivisen, tasapuolisen kannan ja korostanut edellyttävänsä EU:n kiihdyttävän sopimuksen noudattamista. Sen sijaan Haavisto ottaa osapuolikannan välillisesti arvostellen Irania eikä EU:ta tai vielä EU:n jäsentä Iso-Britanniaa tilanteen eskaloimisesta.

Vielä voisi kysyä,  millä tavalla Suomi edistää Syyrian tilanteen paranemista, jos se ei millään tavalla kritisoi jatkuvia Syyrian pakotteita. Pakotteet estävät jälleenrakennuksen ja aiheuttavat kärsimystä Syyrian asukkaille. Pakotteet ovat poliittisia ja edistävät vain niiden USA:n lisäksi myös EU-valtioiden tavoitteita hallituksen väkivaltaiseksi vaihtamiseksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iran, Venezuela, Iso-Britannia, Pekka Haavisto

Helsingin Sanomat suoraan roskapostikansioon

Keskiviikko 22.5.2019 klo 11.43 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat leväytti koko sivullaan esiin Venezuelan lasten hädän. Ränsistyneen betonimuurin äärellä likaisella vuoteella makaa nälkiintynyt itkevä lapsi. Jutun otsikko: "Anailin, 2, sai ruokaa kerran päivässä". Kuvateksti: "Vain kaksivuotias Anailin Nava kärsii pahasta aliravitsemuksesta. Toasin saarella Luoteis-Venezuelassa elävällä perheellä on varaa ruokkia lastaan vain kerran päivässä ja silloinkin ruoka saattaa olla pelkkää riisiä".

Artikkeli lainaa New York Times'ia. Koko jutussa ei ole toimittaja Elisa Rimailan kädenjälkeä.

Tekstissä näkyy rivien välissä, että lapsi sairastaa myös vaikeata neurologista sairautta, mutta artikkelin tarkoituksena on saada aikaan draama.

Toinen kuva esittelee toria, jossa myydään teurasjätettä ruokapulaa helpottamaan.

Tulee mieleen Jugoslavian hajottamissodan ikoninen kuva jossa kuvaaja asettui piikkilangan taakse ja kuvasi nurmikolla makoilevia muslimivankeja. Kuvan väitettiin esittävän serbien muslimeille pystyttämää keskitysleiriä, kun tosiasiassa kuvattavat olivat vapaita.

Helsingin Sanomien teksti ei sanallakaan mainitse Yhdysvaltojen Venezuelalle asettamia talouspakotteita, ei Yhdysvaltojen uhkausta maan sotilaallisesta haltuunotosta kouluttamansa ja rahoittamansa Juan Guaidon avulla.

Olisiko New York Times maininnut näistä, en tiedä, mutta Hesari ei välittänyt mainita. Ei myöskään sitä, että Iso-Britannian keskuspankki on jäädyttänyt Venezuelan kultavarannot, joten maa ei saa niitäkään käyttöönsä.

Lapsia kuolee aliravitsemukseen ja lääkkeiden puutteeseen.

Se on tuttua Yhdysvaltojen talouspakotteiden seurauksena. Irakissa puoli miljoonaa lasta kuoli 1990-luvulla. Yhdysvaltojen ulkoministeri Albrightin mukaan se oli sopiva hinta (due price).

Tällä hetkellä myös Iranissa Yhdysvaltojen sanktioiden seurauksena kansa köyhtyy ja lapsia kuolee.

Yhdysvallat tukee Israelia sen tappaessa Gazassa lapsia ja nuoria sekä ampumalla että huonolaatuisen veden ja keskitysleirimäisten olojen seurauksilla. Veden desifiointiin käytettyjen aineiden tiedetään aiheuttavan sairauksia, mutta vaarallista vettä on pakko käyttää

Samat sotarikollisiksi tulkittavat poliitikot, kuten muistaakseni myös Madlene Albright, istuvat ajatushautomo Atlantic Councilissa, joiden suunnitellaan olevan elimiä, jotka auttaisivat lajittelemaan sosiaalisen median valeuutisia ja oikeita uutisia. 

Helsingin Sanomien uutisointi myötäilee tätä Yhdysvaltojen aiheuttamaa tilannetta. 

Yritin kysellä Helsingin Narinkkatorilla kokoomuksen MEP:iltä Petri Sarvamaalta syytä hänen Juan Guaidoa tukevaan Venezuela-äänestykseensä. Hän puolusti melko aggressivisesti kantaansa ja käski sitten minun huolehtia vain omasta vaalityöstäni. Tapasin hänet ensimmäisen kerran ja olin yllättynyt hänen luonteestaan. Hän on lehden artikkeleista ja podcastista päätellen Helsingin Sanomien suosikkiehdokas.

Euroopan parlamentaarikoiden sidonnaisuus Yhdysvaltojen eri rahoittajiin ja miljardööri Sorokseen ei ole salaisuus. Unkarin pääministeri Orbanin piikittely asiasta on saanut komission hälytystilaan.

Jos valtakunnan laajalevikkisin lehti on väkivaltaan perustuvan maailmanvallan johtomaan ideologinen tukija ja sananlevittäjä, joka puolitotuuksin ja valhein yrittää vaikuttaa Eurovaalien äänestäjiin, lehti kannattaa siirtää suoraan roskapostiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venezuelan lasten nälkä, USA:n talouspakotteet, yksipuoliset tiedot, Sarvamaa, NATO:n vaaliehdokkaat

Suomi ei noudata kansainvälisiä lakeja eikä YK:n peruskirjaa

Tiistai 5.2.2019 klo 11.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen hallitus on pettänyt kansan rikkomalla kansainvälisiä lakeja ja YK:n peruskirjaa. Suomen kansan oikeustajuun on juurtunut ihmisoikeuksien ja kansainvälisten lakien kunnioittamisen periaate. 

Paitsi toisen maailmansodan aikaa, myös nyt EU:hun liityttyään Suomi on alkanut räikeästi rikkoa kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia. Suomi on liittoutunut USA:n ja entisten siirtomaavaltojen voimapolitiikkaan, jossa asioita hoidetaan vallankaappauksilla ja sodilla, joissa tavoitteena on joko taloudellinen hyöty tai sotilaspoliittinen valta.

Viimeisin päätös, jossa Suomen ulkopoliittinen johto rikkoo YK:n periaatetta, koskee Venezuelaa. YK:n perusperiaate on puuttumattomuus toisen suvereenin valtion sisäisiin asioihin. Suomi on ilmoittanut tukevansa vallankaappausta yrittävää parlamentin puhemiestä vaaleilla valitun presidentin sijaan. Suomi ja samoin toimineet valtiot syyttävät Maduron tulleen valituksi epädemokraattisesti.

Tämä ei ole totta. Vaaleissa oli useita ehdokkaita. Parlamentin puhemies Guaido ei ollut ehdokkaana. Oppositio boikotoi vaaleja, mikä ei tehnyt niitä epädemokraattisiksi. Venezuelassa ei ole äänestyspakkoa.

Samalla tavalla kuin nyt Venezuelassa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tuhotessa Jugoslaviaa, Kosovon albaanit olivat jo vuosikausia boikotoineet demokraattisia monipuoluevaaleja ja turvautuivat aseelliseen taisteluun valtiota vastaan yhteistoiminnassa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kanssa.

Suomen räikeä kansainvälisten lakien ja Wienin ja Geneven sopimusten rikkominen alkoikin Jugoslavian hajottamisen yhteydessä. Yhdysvaltojen keskeinen tavoite oli Balkanin NATO-miehitys. Bosnian ollessa jo miehitetty, se pyrki valtaamaan koko jäljellä olevan Jugoslavian saadakseen rakennettua sotilastukikohdan alueelle.

Pitkään Yhdysvaltojen kanssa yhteistyössä toiminut Suomen presidentti Martti Ahtisaari teki mahdolliseksi pommitusten aloittamisen edellytyksenä olleen provokaation.

Kosovon terroristiarmeijan hallussa olleen asumattoman Racakin kylän haltuunotto takaisin valtion hallintaan poliisivoimin lavastettiin teloitukseksi ja joukkosurmaksi. Suomalaiset oikeuslääkärit tutkivat ruumiiden kuolinsyyn yhdessä jugoslavialaisten oikeuslääkäreiden kanssa. Yhtäkään taistelussa kaatunutta ei todettu teloitetuksi.

Suomen ulkoministeriö presidentti Ahtisaaren johdolla yhdessä Saksan ulkoministeriön kanssa esti ruumiinavaustulosten julkitulon. Sen sijaan Helena Rannan epämääräisillä lausunnoilla, jotka eivät olleet sopusoinnussa oikeuslääkäreiden tutkimustulosten kanssa, annettiin pommittamaan halukkaan Yhdysvaltojen presidentti Clintonin levittää tietoa karmeista teloituksista, joissa päitä oli leikattu irti, lapsia ja naisia riistetty kodeistaan ja raahattu kuoppaan, jossa heidät oli tapettu niskalauksuksilla. Helena Ranta pohti vielä valheellisesti kuinka häntä harmitti, että hän ei tutkinut uhrien kynsien aluksia, nähdäkseen olivat ko nämä yrittäneet ryömiä kuopasta ylös.

Jugoslavian rauhanneuvottelussa kesäkuussa 1999 kun koko maa oli tuhottu uraani- ja rypälepommeilla, Ahtisaari vielä kansainvälisten sopimusten vastaisesti uhkaili Jugoslaviaa Belgradin mattopommituksilla, ellei presidentti Milosevic alistuisi Kosovon miehitykseen, joka oli edellytyksenä USA:n sotilastukikohdan rakentamiselle.

Palvelusten tekeminen Yhdysvalloille ja EU:lle kansainvälisiä lakeja rikkoen jatkui Kosovon laittomalla itsenäistämisprosessilla. Kosovon albaaniterroristit, joita USA, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia olivat rahoittaneet ja kouluttaneet jo vuosia, saivat Kosovon NATO/USA-miehityksen aikana vapaat kädet serbien vainoon rakentaessaan etnisesti puhdasta albaani-Kosovoa ja myöhemmin tulevaa Suur-Albaniaa.

Presidentti Ahtisaari johti tätä "itsenäistämisprosessia" yhteistyössä itsensä maan johtajiksi kohottaneiden Albaani-mafian johtajien kanssa, joiden sotarikokset ovat edelleen tutkimatta ja tuomitsematta.

Sitten Suomi siirtyikin tukemaan muita USA:n ja sen liittolaisten vallankaappauksia. Syyrian "kapinallisia"/ terroristeja Suomi koulutti Jordaniassa rikkoen jälleen toisen suvereenin maan sisäisiin asioihin puuttumatomuuden periaatetta.

Afganistanin sisällissotaan osallistuminen USA:n rinnalla on myös kansainvälisten lakien vastaista. Yhdysvallat aloitti Afganistanin pommitukset laittomasti.

Ukrainan vallankaappauksessa Suomen rooli oli varsin konkreettinen. Olli Rehn vastasi EU-komissiossa laajentumisasioista ja myöhemin talousasioista komission varapuheenjohtajana. Huonosti ja kiireellä valmisteltu lähentymissopimus, jossa sotilaalliset yhteistyöartiklat ovat ensimmäisinä, oli tuomittu epäonnistumaan. EU ei ottanut vakavasti presidentti Janukovicin mielipidettä siitä, että Ukraina ei ole taloudellisesti valmis lähentymissopimukseen. Olli Rehn palkittiin katastrofin edesauttamisesta Suomen Pankin pääjohtajuudella.

Yhdysvaltojen vaikuttajat (Clintonit, Soros, Summers etc) ja keskeiset EU-vaikuttajat kokoontuivat jo syksyllä 2013 Jaltalle juhlimaan tulevaa Ukrainan valtausta. Energia-ala, liuskekaasu, GMO-viljely sovittiin jo etukäteisenä saaliinjakona. Yhdysvallat oli jo sijoittanut 5 miljardia dollaria Ukrainan haltuunottoon.

Pääomaliikkeiden vapauttamisen jälkeen 1980-luvulta lähtien Suomi on luopunut Kekkosen ajan rauhanpolitiikasta ja kansainväliseen laillisuuteen pohjautuvasta ulkopolitiikasta. Kekkonen totesi monasti kuinka Palestiinan kansan oikeudet ovat keskeisiä maailmanrauhassa. Venäjä ja Ruotsi ovat tunnustaneet Palestiinan, Suomi ei.

Ylikansallisen pääoman toimiessa politiikassa johtajana vain sen myötäilijät voivat päästä valtaan. Presidentti Carter toteaa Yhdysvaltojen olevan oligarkian. Ranskan presidentti Macronin ovat asettaneet valtaan eräät suurimmista amerikkalaisista sijoitusyhtiöistä, joiden omistajat Kravis'in pariskunta ovat Macronin vallan kummeja.

Koko EU on perustettu ajamaan Euroopan teollisuusyritysten pyöreän pöydän ryhmän etuja, jonka puheenjohtajana 1980- luvulla oli Volvon Per Gyllenhammar. Hän oli myös Yhdysvaltojen International Technologies Corporationin, lännen toiseksi suurimman sotateollisuusyrityksen, hallituksessa.Yritysten, ei kansalaisten edut johtavat EU:n toimintaa.

Ei siis ole ihme, että Ukrainan vallankaappauksessa voiton veivät suurpäomaa palvelevat korruptoituneet oligarkit yhdessä natsien kanssa. Suomi on systemaattisesti tukenut vallan kaapanneita oligarkkeja ja sulkenut silmänsä natsien pogromeilta ja väkivallalta.

Suomen tiedonvälitys on sotateollisuuden, /USA/NATO-hybridikeskuksen, valtion huoltovarmuuskeskuksen ja Mediapoolin keskinäisriippuvuuden johdosta oligarkian tai suurpääoman intressien mukaista tiedotusta. Että valtio, paitsi sensuroi tiedonvälitystä, myös itse toimii kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeusnormeja vastaan ulkopolitiikassaan tulisi herättää huolestuneisuutta kansalaisissa.

Missä ovat Suomen kansainvälisen politiikan, lainsäädännön ja ihmisoikeuksien asiantuntijat? Onko kaikki hiljennetty vai onko työpaikan menettämisen vaara liian suuri, jos ilmaisee totuuden mukaisen käsityksensä ennen eläkkeelle pääsyään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ulkopolitiikka, kansainvälisten lakien rikkomukset, YK:n peruskirja, Venezuela, Ukraina, Balkan, Syyria