Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Holokaustin uhrien muistopäivä

Keskiviikko 27.1.2021 klo 14.08 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vietämme holokaustin uhrien muistopäivää. Kysyin taannoin serbialaiselta ystävältäni miten selittyy se, että juutalaiset eivät ole joutuneet kokemaan toista holokaustia kuten serbit vuodesta 1990 lähtien. Hän sanoi hiljaa. Heillä on rahaa.

Helsingin Sanomien ja Yle:n raivoisa Venäjä-vastaisuus on ollut viime päivinä huipussaan. Tämän päivän lehti on uskomaton. "Jossain on se raja, miten paljon saa varastaa", "Peking on aggressiivinen olympiaisäntä", "Asiantuntijan mukaan hallinto saattaa jo uskoa omiin valheisiinsa". 

Viimeisin repliikki on Venäjän turvallisuuspolitiikan tutkimuksen Mannerheim- professuurin haltijan Katri Pynnöniemen suusta.

Samassa lehdessä kuitenkin muistellaan elegisyyttä mukailevassa pääkirjoituksessa:" Vainojen uhrien muistoa pitää edelleen vaalia". "Kun puna-armeijan sotilaat avasivat leirin portit, ei kuulunut huutoa tai iloa selviytymisestä. Siihen ei ollut enää voimia".

Repliikki olisi voinut olla aikaisemmin puna-armeijan vapauttamalta leiriltä Itä-Karjalasta. Mannerheim oli suunnitellut venäläisen siviiliväestön siirrettäväksi keskitysleireille ja mahdolliset eloonjääneet myöhemmin vietäväksi muualle, jotta suomalaiset saisivat elintilaa.

Emme kuule saksalaisista Hitler-professuureista. Mutta meillä vaikenemisen seurauksena ei edes huomata kuinka olemme liukuneet samaan globaaliin natsismiin, joka meitä 1940-luvulla niin viehätti. 

Meille lähin yhteistyökumppani on Viro, joka ylpeili 1940-luvulla siitä, että se oli ensimmäinen juutalaisista täysin vapaa maa Euroopassa. Kaikki juutalaiset oli teloitettu.

Sotilaallisesti lähin yhteistyökumppani on Yhdysvallat, jota entinen presidentti Jimmy Carter kutsuu demokratian sijaan oligarkiaksi ja tunnettu tiedemies Noam Chomsky maailman johtavaksi terroristivaltioksi.

Suomen sokeus omaa historiaansa kohtaan tuottaa traagisia seurauksia.

Maame ulkopoliittinen johto ja media eivät tunne mitään sympatiaa naapurimaatamme Venäjää kohtaan, jonka ansiosta itsekin selvisimme natsismin kurimuksesta.

Suomi ei tunne myöskään mitään empatiaa Serbiaa kohtaan, jonka kansalaiset viruivat juutalaisten tavoin natsien ja fasistisen Kroatian keskityleireissä, joita usein johtivat katoliset papit. Nyt heidän johtajansa viruvat Schevenigen vankilassa tai muualle siirrettyinä.

Serbit yrittivät rakentaa sodan jälkeen yhteisen liittovaltion entisten pyöveleittensä, kroaattien ja heidän liittolaistensa Bosnian muslimien ja albaanien kanssa.

Empatian sijaan, kuten edellisessä blogissani kuvaan, Suomi antoi tukensa natsidiasporalle ja sitä tukeville Saksalle ja Yhdysvalloille heidän hajottaessaan tuon tunteellisesti hauraan maan, jonka edellisen holokaustin haavat eivät olleet parantuneet.

Massiivinen läntinen propaganda teki tuon serbien toisen holokaustin mahdolliseksi.Saksa pommitti Serbian pääkaupunkia yhdessä liittolaistensa kanssa kuten toisen maailmansodan aikana.

Suomen media ulkopoliittisen johdon esimerkin mukaisesti ei ole kiinnostunut totuudesta vaan seuraa Yhdysvaltojen jo kauan sitten aloittamaa ohjeistusta, jossa Venäjän taloutta pyritään vahingoittamaan niin paljon kuin mahdollista ja lopetetaan puhuminen presidentti Putinin kanssa. 

Euroopassa oikeuslaitos on korvattu medialla. Media synnyttää valheita ja provokaatioita, joita tutkitaan median toimesta, syytteet nostetaan median avulla, mielellään Britannian tai USA:n tiedustelupalveluiden rahoittamana. Julkinen tuomio tulee ilman juristeja ja tuomareita ennen kuin  ensimmäistäkään poliisitutkimusta on tehty.

Presidentti Putinin johdolla Venäjän talous on selviytynyt erinomaisesti. Maassa on kehitetty ensimmäisenä korona-rokote ja maa pyrkii rokotteiden avulla vähitellen avautumaan. Venäjän rooli kansainvälisen oikeuden toteutumisessa ja rauhanvälityksessä on merkittävä toisin kuin Suomen, joka on EU:hun kytkeytyneenä pakotettu tukemaan jihadisteja ja neonatseja Yhdysvaltojen ja joidenkin EU-maiden tarpeiden mukaisesti. Suomi ei uskalla asettua kannattamaan natsismin ja fasismin tuomitsemiseen kannustavaa päätöslauselmaa YKssa koska sen kumppanimaat EU ja Yhdysvallat eivät sitä tue.

Helsingin Sanomat kannattaa valheita levittävää venäläistä Aleksei Navalnya, joka haluaa tuhota presidentti Putinin pyrkimykset Venäjän vakaasta kehityksestä ja korona-viruksen taltuttamisesta.Helsingin Sanomien Navalny -valheet "Putinin linnasta" vertautuvat siihen, että venäläinen media haluaisi mustamaalata Suomen presidenttiä väittämällä  Kultarantaa, Smolnaa tai Säätytaloa Niinistön linnoiksi, jotka hän on varkaudella saanut haltuunsa.

Siten ei ole ihme, että Helsingin Sanomien pääkirjoituksen otsikko:" Vainojen muistoa pitää edelleen vaalia" tuntuu lehdelle vastenmieliseltä velvollisuudelta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Navalny, Venäjä, puna-armeija, juutalaiset, serrbit, natsit, katolinen kirkko, Helsingin Sanomien vihapuhe