Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Yhdysvaltojen väkivalta Syyriassa ja maailmanlaajuisesti

Perjantai 17.2.2023 klo 12.22 - Pirkko Turpeinen-Saari


YHDYSVALTOJEN VÄKIVALTA SYYRIASSA JA MAAILMANLAAJUISESTI

Toimittaja kysyi Yhdysvaltojen valkoisen talon tiedotustilaisuudessa poistaako Yhdysvallat talouspakotteet Syyrialta, jotta maa voisi korjata maanjäristyksen aiheuttamat katastrofaaliset seuraukset. Tiedottaja katsoi poistamisen olevan ”counterproductive” tarkoitusta vastaamatonta.

Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat tehneet kaikkensa estääkseen Syyrian jälleenrakennuksen. Yhdysvaltojen pitkään suunnittelema ”värivallankumous”/sisällissota ei onnistunut. Jokainen EU-maa myös Suomi voisi vetollaan estää EU-talousopakotteet.

Valkoisen talon tiedottaja sanoi Syyrian kansan kärsimyksen – nyt maanjäristyksen seurauksena- olevan Syyrian hallituksen oma syy.

 

                                                  ***

Yhdysvaltojen värivallankumoukset tapahtuvat Syyrian kaavan mukaan kaikkialla muuallakin.

Yhdysvaltojen Libanonin suurlähettiläs Jeffrey Feltman ja saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes suunnittelivat yhdessä Syyrian vallankaappauksen suuntaviivat 2000-luvun alusta lähtien tähän päivään saakka.

He esittelivät suunnitelmansa Bilderberg- ryhmässä, presidentti Obaman läsnä ollessa v. 2008. Tavoitteena oli uskonnolliseen tasa-arvoon, sekulaarisuuteen perustuvan maan muuttaminen sunni-johtoiseksi valtioksi, jossa uskonnollinen oikeus korvaisi nykyisen oikeusjärjestelmän. Perustuslaki tulisi muutettavaksi, maan johto karkotettavaksi, eduskunta hajotettavaksi.

Vallankaappauksen seurauksena Syyrian öljyvarat tulisivat luonnollisesti Yhdysvaltojen hallinnoimiksi kuten Irakissa. USA:n sotilastukikohdat olisivat luonnollinen seuraus muutoksesta.

 

                                                         ***

Tunisia, Egypti, Libya, nyt Syyria olisivat vain helmiä Yhdysvaltojen väkivallan helminauhaan.

Syyrian vallankaappaus tehtiin huolellisen suunnitelman mukaan ja siihen kytkettiin myös YK. Se sisälsi Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhan. En tiedä suunnittelivatko yllämainitut vallankaappauksen valmistelijat myös sen. Joka tapauksessa murhan suunnittelusta ja murhasta alettiin sopivasti syyttää Libanonin ja Syyrian presidenttejä. 

Tämän hypoteesin pohjalta vaadittiin YK-johtoisen tutkimuskomission perustamista erityisesti presidentti al Assadin syyllisyyden tutkimiseen. Näin saatiin koko kansainvälinen yhteisö hereille ja kohdistamaan katseensa presidentti Assadiin.

Mitään näyttöä oletettujen murhan tilaajien syyllisyydestä ei saatu, mutta aikaa voitiin pelata. Länsimedia sai viisi vuotta aikaa presidentti Assadin demonisoimiseen.

Vuosien kuluttua, kun Syyrian sota oli jo meneillään Rafik Haririn murhatutkimuksissa tehtiin merkillinen havainto. Hänen autonsa räjäytyksessä oli käytetty osia, joiden metallia on saatavissa vain Saksasta.

 

                                                         ***

Syyrian värivallankumousta valmisteltiin klassiseen tapaan. Yhdysvallat koulutti nuorisoa näkemään maansa todellisuuden Yhdysvaltojen näkökulmasta. Rahaa annettiin ja koulutustilaisuuksia järjestettiin kuten Jugoslavian, Tunisian, Egyptin, Libyan, Ukrainan ja Georgian  nuorille maiden saamiseksi suosiollisiksi muutoksiin, jotka palvelisivat Yhdysvaltojen maailmanvaltaa.

Samanlaista Yhdysvaltojen vaikuttamista on nähty myös Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa mielten muokkaamista on tapahtunut erityisesti politiikan yläkerroksissa. Koomisin ilmiö oli ”demokraatit ulkomailla” järjestön hanke mielenosoitusten järjestämiseksi Helsingissä presidenttien Putinin ja Trumpin tapaamista vastaan.

Sitäkin aikaisemmin Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen sai useina vuosina 2010 luvulla valmennusta oikeaan ajatteluun Bilderberg-ryhmän kokouksissa. Tuolloin hän oli myös kahden kokoomuslaisen ulkoministerin, Kanervan ja Stubbin valtiosihteerinä. Seuraavalla vuosikymmenellä muistan hämmästelleeni hänen asennettaan Venäjään, mikä ilmeni seminaarissa, johon osallistuin Savonlinnassa. Hän päivitteli luennossaan ”mitä meidän pitäisi Venäjälle tehdä”. Siis käsitellä Venäjää objektina, tekemisen kohteena eikä vuorovaikutuksessa olevana subjektina.

Teija Tiilikainen oli Ulkopoliittisen instituutin johtaja vuoteen 2019. 

Ulkopoliittisella instituutilla on ”Tieteellinen neuvosto”, joka luonnollisesti ohjaa suomalaisten poliitikkojen ulkopoliittista ajattelua. Neuvostossa on yksi suomalainenkin asiantuntija. Valtaosa neuvonantajista on NATO-maista, voittopuolin Yhdysvalloista.

Muutama vuosi takaperin tarkastellessani ”tieteellistä neuvostoa” havaitsin siellä tutun henkilön: Volker Perthesin, saksalaisen tutkijan, joka yhdessä Yhdysvaltojen Libanonin suurlähettilään Jeffrey Feltmanin kanssa suunnitteli Syyrian vallankaappauksen.

Muodollisesti Suomen kansanedustajat valitsevat tieteellisen neuvoston jäsenet, mutta kuka varkautelaiselle kirvesmiehelle esittelee, kuka on pätevä UPI:n tieteelliseen neuvostoon? Luonnollisesti UPI:n kokoomuslainen johtaja Teija Tiilikainen. Vuodesta 2019 lähtien Mika Aaltola.

 

                                                        ***

Yhdysvallat kuljetti Libyan pommitusten jälkeen yhteistyötä tekevät terroristit Syyrian puolelle. Useat NATO-maat auttoivat bunkkereiden rakentamisessa terroristeja varten. Ranska oli ensimmäinen NATO-maa, jonka sotilaita oli Syyriassa jo v. 2011. He vetäytyivät maasta vähin äänin vuoden sisällä Libanonin puolelle.

Nordstream terrori-iskun suunnitteluryhmään kuulunut Jake Sullivan lähetti v. 2013 sähköpostin Hillary Clintonille: "Syyrian Al-Qaida on meidän puolellamme".

Lähi-Idän entisten siirtomaaisäntien Ranskan ja Italian kyynisyys on uskomatonta. Ne tekevät yhteistyötä Yhdysvaltojen maailmanherruuden puolella, joka muistuttaa siirtomaavaltaa. Kaikki tehdään taloudellisen hyödyn saamiseksi ja kohdemaan luonnonvarojen ryöstämiseksi.

 

                                                          ***

Kriittisellä hetkellä v. 2015 Syyria kutsui Venäjän apuun. Terroristit olivat NATO-maiden tuella tuhonneet suuren osan maata. Korvaamattomat historialliset aarteet oli tuhottu ja mm Palmyran kaunis kaupunki oli suurelta osin tuhottu ja historiallisen museon johtaja tapettu kiduttaen.

Syyrian ja Venäjän armeijat saivat Yhdysvallat ja NATO-maat toteamaan vallankaappauksen lopulta mahdottomaksi. Aleppon kaupungin vapautus oli suuri riemun hetki kaikille syyrialaisille ja demokratian kannattajille. Suomessakin havaittiin mielipiteiden manipulaation voima kun kirkkojen kellot soittivat hätäkelloja vastustamaan terroristien karkottamista Alepposta.

(Yhtä sekaisin ovat kirkot ja Suomen rauhanliike nytkin Venäjän yrittäessä lopettaa natsien kanssa liittoutuneen Kiovan hallituksen 9v ajan suorittamaa itä-ukrainalaistn kansanmurhaa.)

Venäjän johdolla alettiin rauhanneuvotteluprosessi Sotsissa v. 2017. Yhdysvallat oli sitä ennen tehnyt suoran ohjusiskun Syyriaan perustellen sitä kaasuiskulla, joka myöhemmin todettiin vääräksi tiedoksi. Neuvotteluja jatkettiin Astanassa.

Syyrian hallitusta neuvotteluissa tukivat Venäjä ja Iran. Kapinallisia vuorostaan tuki Turkki. Itse sodan pääarkkitehdilla Yhdysvalloilla oli neuvotteluissa tarkkailija.

 

                                                             ***

Libanonilaisen lehtitiedon mukaan neljä keskeistä NATO-maata, Yhdysvallat, Britannia, Ranska ja Saksa päättivät vaieta kaikista Syyrian rauhanneuvotteluista – kaikesta positiivisesta kehityksestä, mitä tapahtui Syyrian suhteen, jotta hyvin liekkiin puhallettu Assad-viha saataisiin loimuamaan.

Vuodesta 2012 – 2018 YK:n apulaispääsihteerinä toiminut vallankaappauksen suunnittelija Jeffrey Feltman pystyi vaikuttamaan YK:n sisällä Syyrian hallituksen vastaiseen toimintaan.

Rangaistakseen Syyrian hallitusta ja presidenttiä erityisesti hävitystä sodasta, Syyrialle asetettiin kostoksi paitsi Yhdysvaltojen, myös ja EU:n, Kanadan, Australian, Sveitsin ja Arabiliiton talouspakotteet sekä estettiin kaiken humanitaarisen avun toimittaminen Syyriaan hallituksen kautta kuten normaalisti tehdään. Niukka humanitaarinen apu, myös YK:n toimittamana,oli toimitettava terroristien käsiin jääneen Idlibin maakunnan ja Turkin rajan kautta.

 

                                                       ***

Syyriaan kohdistetaan öljyntuonti saartoa. Sen lisäksi Yhdysvallat varastaa miehittämillään alueilla Syyrian öljyä, aiheuttaen kansalaisille kestämätöntä kurjuutta. Sanktiot on kohdistettu myös avustusjärjestöihin ja mittavaan osaan Syyrian omaa lääketieteellistä toimintaa.

Maanjäristyksen jälkeen syyrialaisten kärsimys on sanoinkuvaamatonta varsinkin, kun se on USA n ja EU:n tarkoituksellisesti aiheuttamaa. Avustusjärjestöt pelkäävät edelleen joutuvansa itse sanktioiden kohteeksi.

Syyria joutuu kärsimään siitä, että se ei sallinut Yhdysvaltojen NATO-liittolaisineen miehittää Syyriaa ja varastaa ja ylikansallistaa sen öljyä kuten Irakissa.

Länsimaat tunnustavat Syyrian opposition ”lailliseksi hallitsijaksi” kuten yrittivät menetellä Venezuelassa. EU katsoo Syyrian hallituksen sortavan oppositiota, jota länsi tukee. Vuonna 2012 EU maista Ranska, Britannia, Italia ja Alankomaat sulkivat lähetystönsä Damaskoksessa.

Kostoksi sekulaarisen Syyrian selviämisestä Venäjän avulla sodasta päinvastoin kuin Irak, ”länsi” on päättänyt kurjistaa maan pakotteilla, estää jälleenrakennuksen ja historiallisen kauniin maan kukoistuksen. Monet EU maat estivät Syyrian hallituksen järjestämien presidentinvaalien toteuttamisen omissa suurlähetystöissään. Muun muassa Saksa, jossa on paljon Syyriasta lähtöisin olevia pakolaisia esti vaalien järjestämisen Saksassa. Ruotsissa, vaalit pystyttiin järjestämään.

Presidentti Bashar al Assad sai vahvan mandaatin virkaan. 

 

                                                          ***

 

Maanjäristyksen aikana syyrialaiset joutuvat paljain käsin kaivamaan uhreja sortuneiden talojen kivilohkareiden alta. Maassa ei ole kaivinkoneita eikä niihin bensiiniä, sairaaloissa ei ole sähköä, sidetarpeita eikä lääkkeitä.

Syyrian kohtalo muistuttaa Jugoslaviaa, jossa 10 vuotta kestäneet totaaliset talouspakotteet ajoivat alueen 24. sijalta kansantuotteella mitattuna kehitysmaaluokkaan.Tilanteessa, jossa NATO laittomine pommituksineen esiteltiin sankarina ja kansainvälisiä lakeja puolustavat jugoslaavit konnina. Pommittajat perustivat kansainvälisen tuomioistuimen, jossa tuomareina oli pommittajamaiden kansalaisia ja syytteessä olivat laillisuutta puolustaneet sotilaat.

                                                        ***

Venäjä on todennut toimivansa ulkopolitiikassaan siirtomaavallan kaltaista toimintatapaa vastaan. Tällä hetkellä Venäjä on lännen pakotteista huolimatta valmis tukemaan Syyrian kansaa kaikin mahdollisin tavoin. Toivottavasti myös muut BRICS-maat uskaltavat lähteä mukaan

PS Tämä artikkeli on julkaistu myös nettilehti- Naapuriseuran Sanomissa. Koska kaikki blogejani seuraavat eivät vielä ole tutustuneet Naapuriseuraan eikä Naapuriseuran Sanomiin, julkaisen sen myös blogina, jotta se jää blogi-arkistooni.

         

 

 

Avainsanat: Yhdysvallat terroristina, Syyria, värivallankumoukset, Jeffrey Feltman, Volker Perthes, UPI, NATO, suomalaisten manipulointi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini