Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Politiikka ohittaa tieteen myös Suomessa

Keskiviikko 4.4.2018 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kansainvälisessä politiikassa ohitetaan tieteelliset faktat ja korvataan mielivallalla. 

Viime päivinä on nähty kuinka poliittinen tarkoituksenmukaisuus on ohittanut tieteen Salisburyn myrkytysjupakassa.Myrkkyä ja myrkyn lähdettä tutkimaan kykenevän laboratorion tuloksia ei ole haluttu odottaa, vaan syyllinen on haluttu julistaa välittömästi.

Vastaava tapahtui USA:n ja sen littolaisten lähtiessä Irakin sotaan väittäen Saddam Husseinilla olevan joukkotuhoaseita huolimatta ruotsalaisen Hans Blixin, tiedemiehen, päinvastaisista väitteistä.

Sitä ennen, vuonna 1999 presidentti Bill Clinton aloitti NATO-liittolaisineen serbien, holokaustin uhrien, pommitukset Jugoslaviassa,väittäen serbien suorittaneen Racakin kylässä joukkomurhan. Suomalaiset oikeuslääkärit olivat tutkineet ruumiit ja todenneet henkilöiden kuolleen kylässä tapahtuneessa KLA-terroristien ja sebipoliisien välisessä taistelussa. Joten väite joukkomurhasta oli provokaatio.

Racakin tapauksessa tapahtuman todellisen taustan tiesi presidentti Ahtisaari. Suomen ja Saksan ulkopoliittiset johtohenkilöt tiesivät, että joukkomurha ei ollut totta, mutta he estivät kansainvälistä yhteisöä saamasta oikeata tietoa. Saksa NATO-maana halusi pommittaa saadakseen taloudellista hyötyä ja tukeakseen Yhdysvaltojen sotilaspoliittisia ja valtapoliittisia pyrkimyksiä.

Salisburyn myrkytyksen valheellinen propaganda on johtanut Venäjän ja erityisesti presidentti Putinin demonisoimiseen kaikkialla joukkoviestimissä. Jopa Britannian lastenohjelmissa spekuloidaan presidentti Putinin kielteisillä luonteenpiirteillä kuvaten hänet syylliseksi myrkytykseen.

Porton Dawn laboratorio on ilmoittanut, että se ei voi päätellä myrkyn lähdettä. Siitä huolimatta ulkoministeri Boris Johnson on Saksan televisiossa aikaisemmin ilmoitanut Porton Dawnin päinvastoin tietävän sen. Siis myös Salisburyn tapauksessa tiedemiehet vaiennetaan.

Syyrian kaasuiskuissa metodi on sama. Tiedemiehet ovat tutkimuksissaan, esimerkiksi MIT-yliopisto, että kaasuiskut Ghoutassa olivat kapinallisten tekemiä. Siitä huolimatta vuodesta toiseen USA ja NATO-maat Suomen media mukaan luettuna väittävät iskujen olevan Syyrian hallituksen tekemiä. Kun Ghouta on nyt vapautettu ja sieltä on löydetty kapinallisten jäljiltä lukuisia kaasunvalmistuslaboratorioita, NATO-hallitukset ja media vaikenevat.

NATO-maiden hallitukset, Suomen hallitus mukaan luettuna, eivät ymmärrä, että psykologisesti näin on mahdotonta jatkaa. Yhä suurempi osa kansalaisista ei ole enää poliitikkojen ja itseään "vastuulliseksi" mediaksi kutsuvan joukkotiedotuksen varassa.

Vaikka pommittajia palkitaan Nobel-palkinnoilla, erilaisilla EU:n rauhanpalkinnoilla ja patsailla, aika on muuttumassa. Vaaditaan tieteellisiä todisteita ja uskottavia päätelmiä kansalaisten vakuuttamiseksi. Vaikka toistaiseksi protesti on ollut reaktiivista, ehkä populistisesti kutsuttua,muutos on tulossa. Sotarikolliset eivät enää kauaa jatka presidentteinä ja pääministereinä)(Clinton, Bush, Blair, Netanjahu,Thaci,) 

Suurin osa ihmisistä sisimmässään ymmärtää mikä on oikein ja mikä väärin. Kaupallinen mielten manipunoinnin valta tule tiensä päähän.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Salisbury, Racak, UK, Suomi, Niinistö, Ahtisaari, May, Clinton

Umayya Abu-Hanna ja suomalainen syrjintä

Tiistai 15.1.2013 klo 11.00 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luin Umayya Abu-Hannan Helsingin Sanomissa ilmestyneen kirjoituksen Sisiliassa yhdessä tyttären tyttäreni (21v) kanssa.Kerroin kuinka ystäväni Umayya oli lähes aina tavatessamme murheen murtama, otsa syvillä uurteilla hymystäkin huolimatta.Hän kantoi syvää huolta palestiinalaisten kohtalosta.Hän tiesi,että minulla on pitkään ollut palestiinalaisia kummilapsia. Kerran kaupunginvaltuuston kahvitauolla hän huokasi kun "minulla ei ole täällä edes isoäitiä". Sanoin lohdutukseksi voivani ryhtyä hänen isoäidikseen.

Tyttären tyttäreni sanoi heti voivansa mennä Amsterdamiin hoitamaan Umayyan lasta "sillä Umayyahan on melkein sisareni".

Suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa jää varsin vähälle huomiolle se, millaista taakkaa Suomeen muuttaneet kantavat hartioillaan. Ei ole kyse vain sopeutumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan vaan heidän psyykkistä taakkaansa lisää suomalaisten tietämättömyys kansainvälisestä politiikasta, kyvyttömyys eläytyä maahanmuuttajien lähtömaiden tilanteisiin. 

Palestiinalainen maahanmuuttaja ei voi kokea suomalaisten empatiaa palestiinalaisia kohtaan yleensä. Suomalaiset kääntävät päänsä pois.Onko yhtään suomalaista yhteiskunnallista vaikuttajaa, joka julistaisi ihmisoikeuksien ja YK:n päätösten noudattamisen koskevan palestiinalaisia.Israelin hirmuvallan suosijoita löytyy paljon.

Suomalaiset on opetettu lainkuuliaisiksi mutta ei omia tunteita ja itsenäistä ajattelua toteuttaviksi kansalaisiksi.Siten se, miltä erilaisesta kansalaisesta tuntuu ei ole merkittävää vaan se, onko kyseistä asiaa koskeva laki tai säädös olemassa.

Kuulin presidentti Niinistön toivottaneen uudenvuoden puheessaan Jumalan siunausta.Maamme ateistit ja uskonnottomat eivät liene voineet kokea toivotusta itseään koskevaksi. Päinvastoin osa saattoi kokea sen tölväisyksi. Uskonnottomien piilosyrjintää ei auta se, että opettaja kuiskaa koulun uskonnollisessa juhlassa uskonnottomalle, että "ei sinun tarvitse laulaa". Uskovilla on enemmistönsä pohjalta valta, josta valta-asemastaan käsin he antavat tai ovat antamatta oikeuksia vähemmistöille huomaamatta omaa syrjivää asennettaan. Kaikkien juhlat ja kaikkien ilo ei ole tavoitteena vaan eräänlaiset armopalat vähemmistöille.

Noam Chomsky puhui viimeviikkoisessa Aljazeeran haastattelussa propagandasta, erityisesti vaalipropagandasta ja demokratian täydellisestä puutteesta. Propaganda esittää eriarvoisuutta lisäävät puolueet demokratian edistäjina ja taloudellisen vallankäytön laillisena ja toivottavana. Samoin uskontojen valta julistetaan luonnolliseksi aina siitä riippuen mikä uskonto saa, usein aseellisesti, vallan haltuunsa. Uusliberalismin taloususkonnossa arroganssi on yltänyt sellaisiin mittoihin, että valtioiden ja demokratian säilyminen tulee kyseenalaiseksi.

Tunne-elämän ja itsenäisen ajattelun elvyttämisellä on kiire.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Umayya Abu-Hanna, rasismi, syrjintä, piilosyrjintä, Niinistö