Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Yhdysvalloilla on absoluuttinen valta

Keskiviikko 3.7.2013 klo 13.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Maailman valtiot ovat hetken mykistyneitä Yhdysvaltojen arroganssin edessä. Edward Snowden paljasti paitsi arroganssin, myös muiden maapallon valtioiden voimattomuuden USA:n vallan uhan alla. Snowden tarvitsee turvapaikan, jotta hän ei joutuisi USA:n väkivaltaisten toimien kohteeksi. Luulisi kaikkien ihmisoikeuksia ja totuutta puolustavien maiden rientävän tarjoamaan apuaan. Mutta ei. 

Esimerkkejä turvapaikan antamisen seurauksista ei tarvitse hakea kaukaa. Pieni Kuuba, joka karisti vallankumouksella feodalismin orjuutta muistuttavan taakan harteiltaan, joutui välittömästi Yhdysvaltojen taloussaarron kohteeksi. Yhdysvallat ei salli muita talousjärjestelmiä kuin omansa. Yhdysvaltojen vallankäyttö ei loppunut tähän. Se edellytti, että mikään maa, joka haluaa käydä kauppaa Yhdysvaltojen kanssa ei saa käydä kauppaa Kuuban kanssa. Tämä aiheutti tietenkin taloudellisen katastrofin Kuubassa. Yli 50 vuotta jatkunut saarto ja Yhdysvaltojen herkeämätön propaganda maan oikeiston voimistamiseksi ovat muuttaneet Kuuban mahdollisuuksia omaehtoisen kehitykseen. 

YK:ssa on äänestetty kymmeniä kertoja taloussaarron lopettamisen puolesta. Vain muutama Yhdysvalloista täysin riippuvainen maa on äänestänyt sen rinnalla lopettamista vastaan. Yhdysvallat on pystyttänyt talouspakotteita muitakin,milloin mitäkin maata vastaan, milloin mistäkin syystä. Se on saanut alamaisuutta tunnustavat liittolaiset usein yhtymään talouspakotteisiin.

Yhdysvaltojen kostotoimet Snowdenille turvapaikan antavaa maata kohtaan olisivat massiiviset.

Yhdysvallat, Britannia ja Uusi-Seelanti suorittivat edellistä, alemman tason vakoilua Echelon satelliitilla. Satelliitti toimi siihen aikaan 1990-luvulla kun mm Saksa aseisti yhdessä Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian kanssa Kroatiaa ja Bosnian muslimeja. Europarlamentin komitea, jonka tehtäväksi oli annettu toimenpiteet kyseisen ulkoisen ja sisäisen vakoilun suhteen, ei päässyt mihinkään tulokseen. Arroganssille ei voitu, tai haluttu voida mitään.

Sekä Echelon-vakoilu, että nyt paljastunut massiivinen vakoilu, jonka hyötyjinä ovat jälleen Yhdysvallat ja Britannia ovat EU:lle kiusallisia. Julkitulo on kiusallista Yhdysvalloille, mutta yhtä kiusallista se on Britannialle. Voisi kuitenkin ajatella, että julkitulo on arveluttavaa kaikille niille maille, joiden voidaan osoittaa menneen alamaisuudessaan alle kaikkien ylevien EU:n juhapuheiden ihmisoikeus- ja demokratiajulistusten. Minkälaista peliä käydään EU:n taustalla vaikuttavien, yhteiskuntajärjestelmiä muuttamaan pyrkivien, taloudellista voittoa tavoittelevien pankkien ja sijoittajien toimesta. Keskeiset eliitin jäsenet ovat kuvitelleet toimivansa salassa, mutta nyt kaikki tavalliset kansalaiset saavat tietää, mistä pelistä on kysymys.

Suomalaisten poliitikkojen hyssyttelevät asenteet osoittavat "suomettumisen" asteen. Suomen medialle tärkeätä on se, että ministerit pääsisivät samaan kuvaan absoluuttista valtaa käyttävän presidentin kanssa oli hän sitten vesikidutusta kannattava republikaani tai demokraatti. Media ei toivu helpolla siitä, että keisarilla ei ole vaatteita. Kellonsoittaja värjötelköön lentokentän aulassa, sensaatio on kohta ohi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Snowden, turvapaikka, taloudellinen valta, aseellinen valta, USA, alamais-valtiot

Dalai Lama ja puolitotuudet

Sunnuntai 14.8.2011 klo 11.32 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kaupallisessa mediassa kirjoittelevat toimittajat ja yleisö hämmästelevät Suomen valtiojohdon haluttomuutta tavata Dalai Lamaa. Dalai Lamasta ja tiibetiläisistä kerrotaan osatotuuksia. Kaikille osatotuudet eivät riitä. Kirjoituksissa ei yleensä mainita, että Tiibet, josta Dalai Lama lähti ei ollut demokratia vaan feodaalinen harvainvaltaan perustuva järjestelmä. CIA maksoi Dalai Laman palkan. 

Uutta Dalai Lamaa valittaessa vaaleihin saivat osallistua vain Tiibetin ulkopuolella asuvat tiibetiläiset. Uusi Dalai Lama ei ole koskaan käynyt Tiibetissä. On selvää, että Yhdysvaltojen presidentit ottavat mielellään Dalai Laman vastaan. En myöskään epäile, etteikö juuri poliittisen virkansa jättänyt Dalai Lama olisi syvällinen lämmin ihminen.

Myös Nelson Mandela on laajasti arvostettu humaani lämmin ihminen. Hän on kuitenkin aina toiminut demokratian puolesta. Tämän rohkean toimintansa vuoksi hän on ollut vuosikymmenet Etelä-Afrikan rotusortohallituksen vankilassa. Yhdysvallat poisti hänet vasta pari vuotta sitten Yhdysvaltojen kongressin terroristien listalta.

Marsalkka Mannerheim antoi tuhansien punaisten kuolla nälkään ja tauteihin sisällissodan jälkeisillä vankileireillä. Hän henkilökohtaisesti antoi käskyn keskitysleirien perustamisesta Itä-Karjalaan ja venäläisten naisten lasten ja vanhusten sulkemisesta niihin. Leireillä kuoli vuonna 1942 tuhansia nälkään, tauteihin ja pahoinpitelyihin. Suomalaiset kommunistit eivät ole koskaan perustaneet keskitysleirejä vaan ovat toimineet demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta.

Jos Bosnian serbit päättäisivät nyt pystyttää ratsastajapatsaan Ratco Mladicille, sotarikolliselle, pitäisimme tekoa vastenmielisenä. Kuitenkaan emme pidä suosituimman suomalaisen ratsastajapatsasta vastenmielisenä.

Mietimmekö lainkaan mistä itsestään selvä vihapuhe Suomessa on lähtöisin? Kyseessä on torjunta, jolla kiellämme vihapuheen olemassaolon koska meillä on historiassamme ja tietoisuudessamme niin paljon torjuttavaa.

"Ryssät" ja kommunistit ovat olleet yleisesti hyväksyttyjä vihapuheen kohteita ilman, että on tarvinnut edes ajatella mitä puhuu. Niin kauan kun näin on, ei ole toivoa populismia viisaammasta käyttäytymisestä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Dalai Lama.Nelson Mandela, Mannerheim, Ratco Mladic

Eikö Katainenkaan oppinut?

Lauantai 14.3.2009 klo 19.45 - Pirkko Turpeinen-Saari

Näyttää siltä, että Suomen hallitus ei ole vieläkään tiedostanut kehittymässä olevan laman katastrofaalista syvyyttä. Jos tiedostaisi ei valtiovarainministeri enään tässä vaiheessa puhuisi ministereiden ja muiden varakkaiden veronalennuksista. Väitän, että tavallisten kansalaisten mitta tulee täyttymään, kärsivällisyys loppuu, kuten kävi eläkekysymyksessä.

Suomalaista yhteiskuntaa on hallittu salailulla ja puolitotuuksilla. Pääministeri on oikein ottanut tunnuslauseekseen sen, että keskeneräisiä asioita ei oteta keskusteluun. Suomalaiset ovat tottuneet vuosisatojen ajan odottamaan lakki kädessä vuoroaan herrojen porstuassa mutta ajat voivat muuttua.

Kataisen tämän päivän ( 14. 3. ) lamanhoitoehdotus on kuin suoraan Yhdysvalloista. Veronalennuksia ja kulutuksen lisäämistä. Yhdysvallat lamaan suurimpana syyllisenä ei kuitenkaan yksin enää linjaa globaalia taloutta. Saksa ja Ranska, Britannia etunenässä vaativat hedge-rahastojen sekä veroparatiisien suitsimista ts. vihdoinkin säätelyä. Myös Kiina vaatii Yhdysvalloilta takeita siitä, että sopimukset pitävät ja Kiinan lainaamat rahat ovat turvassa.

Luultavasti EU:n jäsenmaiden Luxemburgin ja Itävallan lupaukset avoimempaan pankkipolitiikkaan eivät voi olla riittäviä. Muutenkin EU:n sisällä näiden maiden käytännöt ovat vähintäinkin kummallisia. Toivottavasti Sveitsi sekä muut veroparatiisit pakotetaan ei vain hieman availemaan kysyttäessä joitakin tilejä vaan sitoutumaan nykyistä selvästi suurempaan systemaattiseen avoimuuteen.

On mielenkiintoista kuinka Suomen hallitus ei vieläkään ota vastuuta lainsäädännön puutteista. Edellisessä lamassa hallitus ja tiedotusvälineet sysäsivät syyn pankeille kun syytä olisi pitänyt etsiä lamaan ensisijaisesti vastuussa olevista poliitikoista. Olisihan nytkin luullut, että eläkevakuutusyhtiöiden seikkailujen ja hätätilan paljastuttua olisi säädetty laki, joka olisi estänyt UUDET vastuuttomat sijoitukset esim Hedge-rahastoihin. Uskomatonta on ,että kaikkien aineiden mallioppilas Suomi ei ole oppinut edellisestä lamasta mitään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lama, hallituksen virheet,