Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Propaganda,diplomaattinen tunnustaminen ja identiteetin murskaaminen;uudet sodankäynnin muodot

Maanantai 17.12.2012 klo 13.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Propaganda on nykyisin niin voimakasta, että se pystyy vääristämään kokonaisten kansojen historian.Valheet paljastuvat hitaasti joskus vasta monen sukupolven jälkeen.

Psykiatrille, eläytyminen ja totuuden tietäminen ovat identiteetin peruselementtejä.Propagandalle altistettujen ihmisten kyky eläytyä ositetaan ja kohdennetaan harhaan.Tuorein esimerkki on Syyria.

Yhdysvallat toistaa Syyriassa Jugoslavian hajotussotien menetelmiä. Jugoslaavit ja serbit samoin sekulaariset syyrialaiset valittiin etukäteen syyllisiksi (Yhdysvaltojen maailmanvallan esteiksi).Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton,salaa, aivan muutaman lähipiiriläisensä kanssa, tuki 1990-luvulla Jugoslaviaa hajoittaessaan, vuoden ajan, aseidenvientikiellon vallitessa,laajoja asetoimituksia Iranista, ensin  Kroatian, ja myöhemmin Bosnia Hertsegovinan Tuzlan kautta kroaateille ja fundamentalisti muslimeille.Tuzlasta aseita toimitettiin edelleen mm Srebrenicaan helikoptereilla.

Muslimifundamentalistinen presidentti Alija Izetbegovich oli perustanut puhtaan muslimipuolueen ja 1991 Muslim National Councilin. Sen julkilausumassa todetaan että "serbejä kohdeltaisiin muslimitasavallassa seuraavasti:Jokaisella serbillä olisi 12t työpäivä, heille maksettaisiin 30% vähemmän palkkaa kuin vastaavasta työstä muslimille. Serbit voisivat hankkia ruoka-annoksia tietyistä kaupoista. Serbeillä ei olisi omia puolueita ja jos he eivät tyydy poliittisen elämän sääntöihin, he eivät voi toimia politiikassa eikä äänestää. Serbit ovat tasaveroisia ainoastaan jos he oma-aloitteisesti tulevat otetuiksi muslimi uskon jäseniksi.Hyvä serbi on elävä tottelevainen serbi tai kuollut tottelematon  serbi".

Nämä kannanotot eivät olleet salaisia.Presidentti Clinton valitsi tuettaviksi osapuoliksi ne voimat, jotka olivat omaksuneet fasistisen suhtautumistavan ortodoksi serbeihin.Serbit noudattivat maansa ja kansainvälisiä lakeja. Yhdysvallat ja sen liittolaiset rikkoivat samoja lakeja mielensä mukaan.Serbien suurin "vika"oli se, että heidän todellisuudentajunsa oli "väärä".He luulivat, että lakeja kunnioitetaan, että sanaan voi luottaa.Viimeiseen saakka he eivät halunneet suututtaa yhdysvaltalaisia. He eivät kuitenkaan tienneet, että yhdysvaltalaiset olivat jo kauan sitten pettäneet heidät.

Sarajevon piirityksessä serbit piirittivät kaupunkia, mutta kaupungin sisäpuolella hallitsi Alija Izetbegovich tappaen ja kiduttaen serbejä vankiloissaan, YK:n asiantuntijoiden mukaan tappaen myös kaupungin asukkaita kahdessa toriräjäytyksessä ja leipäjonossa saaden valheellisilla serbeihin kohdistetuilla syytöksillä NATO:n pommittamaan serbejä.Kukaan ei saanut poistua kaupungista.Siten asukkaita, niin serbejä kuin muslimeja käytettiin ihmiskilpinä.

Srebrenican muslimeja ei ollut riisuttu aseista, vaikka näin on propagandassa annettu ymmärtää.Punainen risti ilmoitti sotatilanteessa kadonneiksi 10.000, jota lukua propaganda alkoi pitää kuolleiden lukuna. Tosiasiassa todettuja kuolleita on 2084.Srebrenica myytti syntyi vasta myöhemmin kun tarvittiin jälleen jokin seikka peittämään etninen puhdistus ja kansanmurha, joka ei tapahtunut muslimeille vaan serbeille muutamia viikkoja Srebrenican valtauksen jälkeen. Yhdysvaltojen suunnittelemassa ja kouluttamassa Operation Storm hyökkäyksessä, 250.000 serbiä pakotettiin, kolmessa päivässä, julmalla tavalla pakenemaan kodeistaan nykyisestä Kroatiasta fasistiasuihin pukeutuneiden, julmasti tappavien, kroaattien toimesta. 

Toisen maailmansodan kroaatti-ustasha fasistien ja fundamentalisti muslimien aiheuttamat keskitysleirien kauhut toistuivat, nyt "lännen" tuella.

Bosnian kaiken kärsineille serbeille tarjottiin syyllisen "pahan" leimaa.Sitä voimistettiin "hyvän" "humaanin" lännen tunnustaessa Kroatian ja Bosnia-Hertsegovinan valtiot.Lännen laittomat asetoimitukset,diplomaattiset tunnustukset, henkinen väkivalta jatkui sotien loputtuakin siirtomaavaltaa muistuttavalla Bosnia Hertsegovinan miehityksellä, jossa "kansainvälisellä kuvernöörillä" oli oikeus muuttaa demokraattisesti päätettyjä lakeja ja erottaa virkamiehiä, jotka eivät "lännen"mielestä edistäneet rauhaa.

"Kansainvälinen yhteisö" USA:n johdolla yrittää saada Bosnian serbit omaksumaan heille tarjotun pahuuden identiteetin. Elleivät hyväksy, heitä uhkaillaan taloudellisilla ja poliittisilla seurauksilla.Haagin Jugoslaviatribunaalissa odotetaan kenraali Ratco Mladicin näytösoikeudenkäyntiä.Propaganda on jo sodan aikana osoittanut hänelle hirviön viittaa.Bosnian serbien kohtalo on esimerkki kansakunnan identiteetin murskaamisesta.Heidän kokemansa holokausti toisen maailmansodan aikana kielletään ja heidän oikeutettu taistelunsa maansa ja identiteettinsä puolesta tuomitaan.

Syyrian kapinalliset ovat jo useaan otteeseen julistaneet maahan muslimitasavallan. Turkin suorittamaa armenialaisten kansanmurhaa Syyriaan paenneiden kristittyjen jälkeläiset ovat jo sodan alkuvaiheessa alkaneet muuttaa Armeniaan. Nyt kapinalliset ovat julistaneet tappavansa jokaisen kiinnisaadun Venäjän tai Ukrainan kansalaisen.Nämähän ovat myös ortodokseja. Alawiiteille kapinalliset ovat luvanneet haudan rauhan. Näitä uhkauksia levittävät joukkiot on "lännen" toimesta nimetty "hyviksi" ja diplomaattisella tunnustuksella heidän katsotaan edustavan Syyriaa. Sen sijaan demokraattista poliittista prosessia kannattavat ryhmät maan sisällä, mutta erityisesti demokraattista prosessia tukeva Venäjä on nimetty "pahoiksi".

Diplomaattinen tunnustus aseena näyttää toimivan fasistisia käytäntöjä vahvistavasti.EU liittoutuu todella pimeiden voimien kanssa. USA,Saksa, Ranska ja Britannia ovat taas tutusti sodan lippujen alla. Tätäkö koko Nobelin rauhanpalkinnon saanut EU nyt kaipaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: U SA, Clinton, Venäjä, Syyria, Mladic, Bosnia, jihadismi, Kansakunnan identiteetin murskaaminen, näytösoikeudenkännit, valehtelu,