Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Onko Suomessa menossa USA:n johtama värivallankumous?

Sunnuntai 24.4.2022 klo 11.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Istuin eilen Stockmannin pienessä Robert's -kahvilassa katse suunnattuna kohti Kolmen sepän aukiota.Olin juuri ostanut maastoon sopivat jakineet ja todennut kansalaisten olevan kevämielellä.

Kesken kahvinjuonnin silmieni edessä alkaa valua mielenosoiitajia poliisiauton perässä pitkin Aleksanterinkatua. Heillä on jokaisella kädessään kylttejä joissa uhotaan Venäjä-vastaisuutta ja toistetaan Bucha-nimeä. Buchan uhrit ovat osoittautuneet olevan natsien uhreja, jotka on "eliminoitu" siksi, että he olivat tehneet yhteistyötä venäläisten kanssa.Tätä ei kulkueessa paljasteta.

Suurin osa mielenosoittajista oli ukrainalaisia. He olivat hyvinvoivan näköisiä pyöreäposkisia keski-ikäisiä naisia. Toisin kuin usein jalkaisin edenneet Afganistanin- tai Syyrian-pakolaiset, he ovat tulleet maahan junilla, laivoilla tai yksityisillä bussikuljetuksilla. Helsingin kaupungin pormestari on luvannut heille ilmaiset asunnot ja toimeentuloavustukset.

Kohta kulkueen katokseksi ilmestyy lähes 100 metriä pitkä Ukrainan lippu. Naiset kannattelevat sitä käsissään päittensä yläpuolella.

Tämän olen nähnyt jossakin aikaisemminkin!

Kokemus muistuttaa toissa vuonna Valko-Venäjällä kuvattua värivallankumousyritystä, jossa mielenosoittajien varustuksiin kuuluivat lähempänä natsi-aikaa käytetyt kymmeniä metrejä pitkät puna-valkoiset liput. Naiset kulkivat pitkissä valkosissa puvuissaan, joita myös presidentti Niinistö ihasteli. Mielenosoitustekniikat olivat kuin CIA:n ja Popovin ohjekirjasta.

Vain viikkoa ennen kahvilasta näkemääni kulkuetta Helsingin ev.lut. kirkko oli antanut mahdollisuuden yhdistää Cantores Minoresin konsertti ja sitä seurannut Ukraina-mielenosoitus puhujinaan ulkoministeri Pekka Haavisto ja Ukrainan Suomen suurlähettiläs. Yhdysvaltain edustaja ei puhunut.

Onko Suomen kirkko ollut joskus kärsivien puolella? Kun Syyrian Aleppo vapautettiin terroristien ja NATO-upseereiden vallasta, Helsingin ev. lut. kirkko soitti hädissään kellojaan.

Entä armeija?

Suomen porvarienemmistöinen eduskunta perusti tammikuussa 1918 porvarillisen"luokka-armeijan" suojeluskuntien pohjalle. Sosialidemokraatit ja kansalaismielipide olisivat halunneet koko kansan armeijan, jonka sotaan lähtemisestä päättäisi lautakunta, jossa olisi edustettuna yhtä paljon porvareit kuin sosialidemokraatteja.

Sisällissota syttyi heti tämän armeijan perustamisen jälkeen. Kirkko ei siunannut työväestön puolella taistelleita. Yleisradio ei ole vieläkään esittänyt Rustaniuksen ohjaamaa loistavaa dokumettielokuvaa "Sotapapit", paitsi armeijan sensuroimana versiona.

Kirkko ja armeija ovat tukeneet Suomen pääomapiirejä. Pääoman vallan muututtua ylikansalliseksi ne puolustavat ylikansallista pääomaa, jota Yhdysvaltojn johtama NATO edustaa.

Valtamedia on Stubbin hallituksen suunnitteleman ja Sipilän hallituksen toteuttaman median Harvard/CIA-koulutuksen jälkeen toteuttanut puhtaasti ja aukottomasti Yhdysvaltojen pääomapiirejä ja aseteollisuutta tyydyttävää Venäjä/Putin-vastaista linjaa. 

Natsismin saatua Yhdysvaltojen tukemana yliotteen Ukrainasta vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeen, Suomen median tiedottaminen on alkanut muistuttaa yhä enemmän 1930-luvun Vihan veljien, IKL:n ja Akateemisen Karjala-seuran linjaa.

Äärimmäinen brutaalius, sivistymättömyys ja Venäjä-viha tunkeutuu olohuoneisiimme verovaroin maksetun Yle:n toimesta.

YK:n viime syksyn äänestyksessä vain Ukraina ja Yhdysvallat kannattivat fasismia ja natsismia julkisesti. EU-maat pidättäytyivät julkisesti tunnustautumasta kannattajiksi, mutta käytännössä ovat yrittäneet tuhota natsismia vastaan taistelemaan ryhtyneen Venäjän kaikilla mahdollisilla elämänalueilla.

Tiedotussota on käynyt korkeilla kierroksilla. Kaikki Venäjältä saatava natsismin vastainen tiedotus on kielletty. Venäjän uutiskanavat on sensuroitu totaalisesti. Lännen valtamedia silottelee natsien rikoksia, kutsuu natseja "puolustajiksi" ja sankareiksi samalla kun se vaikenee 8 vuotta kestäneestä Kiovan hallituksen julmasta sodasta, terrorista ja omiin kansalaisiin kohdistetuista ihmisoikeusloukkauksista.

Tällä fanaattisen yksipuolisella tiedottamisella pyritään vaikuttamaan Suomen kansaan, synnyttämään pelon ilmapiiri naapurimaatamme kohtaan, jonka kanssa on ollut 70 vuotta hyvät ja ystävälliset suhteet. Kaikki tämä jotta Yhdysvaltojen aseteollisuuden tavoite Suomen muuttamiseksi Venäjän sotilaalliseksi viholliseksi voisi onnistua.

Ukrainan sota on markkinoitu suomalaisille taitavasti. Yli 100 markkinointitoimistoa on ollut asialla. Jugoslavian sodan manipulointiin USA:n haluamalla tavalla riitti Ruder-Finn -markkinointitoimisto.

Suomalaiset poliitikot, näyttelijät ja rauhanaktivistit kyyneltyvät kuullessaan markkinointitoimistojen tuottamaa sisätöä. Natsismilla ei ole koskaan maapallon historian aikana ollut niin vahvaa taiteilijoiden, kirjailijoiden ja säveltäjien tukea.

Kaikesta loanheitosta huolimatta Venäjän presidentti ja  kansa tunnistavat ihmisoikeuksien merkityksen. Natsismin tuhovoima ei lannista heitä tälläkään kertaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: värivallankumous Suomessa, USA, NATO, Ukrainalais-pakolaiset, Venäjä-viha, raakuuksien lavastukset, Suomen kirkko, pakolaisten mielenosoitukset

Kai Mykkänen ja Idlibin pakolaiset

Lauantai 7.3.2020 klo 12.29 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat julkaisi tänään asiallisen Kai Mykkäsen haastattelun. Jäin miettimään hänen ehdotustaan Idlibin pakolaisten erityiskohtelusta.

Suurin osa meistä tietää useiden NATO-maiden rahoittaneen, kouluttaneen ja aseistaneen Syyriassa taistelevia jihadisteja – Ranska, Iso-Britannia, USA, Saksa ja Turkki etunenässä. 

Syyrian laillisen hallituksen saatua yhä suuremman osan Syyrian alueesta hallintaansa se pyrkii jälleenrakentamaan paitsi koteja myös teitä, kouluja ja terveydenhuoltoa.

Kai Mykkänen ehdottaa: "Pakolaisia pitäisi nyt auttaa poimimalla heitä suoraan Syyrian kriisistä. Tärkeintä on auttaa Idlibissä olevia ihmisiä, jotka eivät ole edes päässeet Turkin puolelle. Sieltä pitäisi poimia hädänalaisimpia, erityisesti naisia ja lapsia, Eurooppaan turvaan."

Toisaalta tiedämme, että Syyrian vapauttamilta alueilta juuri jihadistit ovat siirtyneet Idlibiin. Syyrian hallitus on pyrkinyt takaamaan paitsi armahduksen, myös turvan taistelijoille, jotka eivät tue terroristeja. Siten Idlib on todellinen Al-Hol 2, jossa taistelijat sekä heidän vaimonsa ja lapsensa sijaitsevat, eivät vangittuina vaan vapaina.

Mykkänen ei esitä Al-Holin leirin pakolaisten ottamisen ensisijaisuutta. Miksi Idlib olisi ensisijainen?

Eikö rakentavinta olisi kumota Syyrian talouspakotteet, jotta uusien perheiden ei tarvitsisi ryhtyä pakolaisiksi vaan Libanoniin ja Turkkiin paenneet syyrialaiset voisivat palata takaisin kotiin?

Lännen suorittamissa kyselyissa presidentti Al-Assadia kannattaa yli 70% kansalaisista. Vaaleissa, jotka suoritettiin  lännen haitanteosta huolimatta, al-Assad voitti ylivoimaisesti.

Miksi EU-maiden tulisi jatkaa YK:n periaatteiden vastaista sekaantumistaan Syyrian asioihin?

Miksi YK:n periaatteiden vastaista Turkin ja muiden NATO-maiden sekaantumista Syyrian sisäisiin asioihin ei tuomita? YK kieltää tietenkin sodan, mutta se kieltää myös terroristisen toiminnan tukemisen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kai Mykkänen, Idlibin pakolaiset, Syyrian talouspakotteet

Siirtolaisia, pakolaisia vai ISIS-vaimoja ja lapsia

Torstai 5.3.2020 klo 11.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media kuohuu Turkin päästäessä turvapaikan hakijoita Kreikan rajalle.

Ovatko EU:hun pyrkijät Al-Hol:in leirille kerättyjen henkilöiden kaltaisia ISIS-taistelijoita– tai ISIS-vaimoja lapsineen, sekulaarisen Syyrian sotaa paenneita kansalaisia vai monista Aasian ja Afrikan maista siirtolaisina tulevia, parempaa tulevaisuutta hakevia hädänalaisia.

Suomen poliitikot ja media eivät käsittele pakolaisongelman juurisyitä.

Turkki on eräs Syyrian ongelman alkusyy. Juuri Turkin kautta ja sen salaisen palvelun avustuksella siirrettiin Libyasta jihadisteja Turkin kautta Syyriaan heti kun länsimaat olivat saaneet konfliktin käyntiin.

Syyriassa toteutettiin vanhaa valtion rikkauksien haltuunoton kaavaa, jota lännen NATO-maat ovat toteuttaneet 1990-luvun alusta lähtien.

Ensin on demonisoitava tavoiteltavan valtion yhteiskuntajärjestelmä. Sitä aletaan kutsua diktatuuriksi ja kansojen vankilaksi. Valtion johtaja demonisoidaan ja nimetään uudeksi Hitleriksi. Siitä huolimatta, että esimerkiksi Jugoslavia oli elintasomittareilla maailman 24. sijalla kansantuotteella mitattuna ja Libya vuorostaan vaurain ja kansalaisistaan parhaiten huolta pitävä maa Afrikan mantereella.

Ryöstäjät eivät piittaa tosiasioista. Ainoa tosiasia on ryöstön arvo.

Syyrian kohdalla viimeiset tutkimukset ovat osoittaneet maan potentiaaliset öljyvarat suunnattomasti suuremmiksi kuin tähän saakka on kuviteltu. Siksi Yhdysvallat haluaa pysyä tiiviisti noiden öljyvarojen äärellä Turkin varastettua yhdessä demokraattisen NATO-maa Ranskan kanssa Syyrian öljyä koko konfliktin ajan.

Stubbin hallitus huolehti Suomen median koulutuksesta Yhdysvalloissa. Siellä opittiin miten NATO-maita myötäilevä propaganda hoidetaan. Tuloksia nähdään mm. Ylessä päivittäin.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kävi Suomessa. Media tarjosi hyvin valikoiden tietoa siitä, mitä hän puhui tiedotustilaisuudessa. Yle:n uutistenlukija Matti Rönkä kysyi pääuutislähetyksessä Yle:n Venäjän kirjeenvaihtajalta eikö EU voi painostaa Venäjää vetäytymään Syyriasta? Hän ei siis kysynyt, eikö EU voisi painostaa Turkkia vetäytymään Syyriasta. Jihadistien liittolaisena taistelevan Turkin läsnäolo Syyriassa on laitonta. Venäjä on alueella laillisesti ja se tukee sekulaarisen Syyrian pyrkimyksiä palauttaa alueensa hallintaansa ja palauttaa järjestys maahan.

Venäjä joutuu siivoamaan huonosti menneiden juhlien jäljet.

Länsimaiden, siis EU-maiden ja USA:n pyrkimyksenä oli siirtää valta sekulaariselta hallinnolta muslimiveljeskunnalle, joka kannattaa sharia-lakia. Lännellä, erityisesti presidentti Clintonilla on kokemusta islamilaista kalifaattia rakentaneen Bosnian presidentti Izetbegovicin tukemisesta yhdessä Osama bin Ladenin kanssa sekä Kosovon albaani-terroristien tukemisesta yhdessä Turkin kanssa. 

Kosovossa keskiajalta peräisin olevat ortodoksiset kirkot ja luostarit (150 kpl) tuhottiin ja tilalle on alettu rakentaa Saudi-Arabian rahoituksella moskeijoita.

Sama Bill Clinton vaimoineen oli juhlimassa etukäteen myös Ukrainan laillisen hallituksen kaatamista syyskuussa 2013 Jaltalla. Kaappauksessa oli mukana useimmat EU-maat. Liuskeöljy ja GMO-viljelyn aloittaminen olivat eräitä pääoman omistajien tavoitteita.

Milloin Suomen poliitikot alkavat tunnustaa olevansa vastuussa osallistumisestaan tähän ryöstötoimintaan ja sen propagoimiseen? Onko Suomen etu tukea Turkin ja USA:n ja eräiden EU-maiden tukemien islamilaista kalifaattia rakentamaan pyrkivien "pakolaisten" pääsyä Euroopan Unioniin? Ovatko kristityt, kuten ortodoksiset kristityt Kosovossa ja Syyriassa predestinoituja kansanmurhan kohteiksi, jos islamilaista kalifaattia rakentamaan pyrkivät joukot palvelevat paremmin ylikansallisen suurpääoman ryöstöhankkeita?

Suomen media on koulutettu olemaan jihadistien puolella. Ovatko myös kaikki poliitikot?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ISIS-pakolaiset, pakolaiskriisi, Kreikan raja, Turkin ja NATO-maiden rooli Syyriassa

Halla-aho,Suomi ja Syyrian pakolaiset

Perjantai 27.9.2013 klo 12.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katsoin A-studion juupas-eipäs keskustelun,johon osallistuivat Punaisen ristin edustaja ja kansanedustaja Jussi Halla-aho. Toimittaja kavensi keskustelun koskemaan Syyriasta otettavia pakolaisia. Ei sitä miksi pakolaisia tulee  miljoonittain lisää. 

Jussi Halla-aho suhtautui perustellusti pidättyvästi suuren määrän pakolaisia vastaanottamiseen kun taas Punaisen ristin edustaja roolinsa mukaisesti korosti hädänalaisimpien pakolaisten auttamisen tarvetta.

Katsoja sai taas tyhjänpäiväisen illanvieton, mutta ei minkäänlaista syvempää analyysia konfliktista.

Syyrian pakolaisongelman ainoa ratkaisu on se että Yhdysvallat ja sen liittolaisina toimivat diktatuurit ja entiset siirtomaavallat lopettavat sodan pitkittämisen asetoimituksilla ja terroristien ja niiden kanssa läheisesti yhteistyössä toimivan Syyrian vapautusarmeijan kouluttamisella. Aseiden sijaan Yhdysvaltojen tulisi vaikuttaa kapinallisten taipumiseen neuvotteluihin aselevosta ja rauhasta.

Syyria otti vastaan Yhdysvaltojen ja liittolaisten laittoman Irakin sodan synnyttämän pakolaisaallon 1,5 miljoonaa pakolaista jo olemassaolevien puolen miljoonan palestiinalaispakolaisen lisäksi.Nyt samat pakolaiset joutuvat etsimään jälleen turvaa, mutta eivät ainoastaan he vaan heidän rinnallaan myös heidän auttajansa joutuvat pakenemaan.

Yhdysvallat hakiessaan maailmanvaltaansa liitettäviä uusia alueita ei piittaa aiheuttamistaan kansainvaelluksista. Muut maat siivotkoon jäljet kun Yhdysvaltain aseteollisuus on näyttänyt voimansa.

On selvää, että jälkien siivoaminen ja miljoonien pakolaisten ongelmien ratkaiseminen ei Suomelta onnistu. Siksi Halla-aho on yhtä paljon oikeassa kuin väärässä, ellei keskustelussa päästä syvemmälle. On turha nostaa Halla-ahoa moraalisen närkästyksen kohteeksi kun suomalaiset toimittajat eivät kykene nostamaan oleellisia kysymyksen asetteluita keskusteluun.

On valitettavaa, että suomalainen media ei ole huomannut, että Venäjä on ainakin tilapäisesti onnistunut pelastamaan maailman kolmannelta maailmasodalta kyetessään estämään Yhdysvaltojen hyökkäyksen Syyriaan.

Syyriassa on lakien mukaan seuraavat presidentinvaalit vuonna 2014. Jos Yhdysvaltojen arvovalta antaisi periksi "sallia" syyrialaisten itse valita presidenttinsä, sota voitaisiin lopettaa. Toistaiseksi USA:n arvovalta on kiinni presidentin ja vallan vaihdoksesta nyt heti. Tämän ehdon toteutumattomuus USA:n haluamalla tavalla estää pakolaistulvan loppumisen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyrian pakolaiset, pakolaisten auttaminen, Halla-aho

Syyria,USA,Venäjä

Tiistai 6.3.2012 klo 10.32 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltalainen The Nation-lehti suosittelee pääkirjoituksessaan Hillary Clintonia nielemään turhautumisensa ja palaamaan rakentavaan yhteistyöhön Venäjän kanssa, jonka lehti näkee olevan avainasemassa kriisiä ratkaistaessa. Lehti toteaa Venäjän pyrkimyksenä olleen Assadin tukeminen avoimeen keskusteluun opposition kanssa poliittisista uudistuksista ja uudesta perustuslaista. Lehden mukaan lyhyellä tähtäyksellä ensisijaista on väkivaltaisuuksien loppuminen, johon kaikkien toimijoiden tulisi sitoutua. Moskova voisi tukea tulitauon aikaansaamista ja Arabimaiden liiton paluuta tarkkailijatehtäviin vahvistettuna YK:n ihmisoikeustarkkailijoilla.Tämä antaisi oppositiolle mahdollisuuden järjestäytymiseen ja väkivallan hyödyllisyyden uudelleen arviointiin.

Lehti toteaa, että saattaa olla liian myöhäistä panna sisällissodan henkeä takaisin pulloon. Kuitenkin diplomaattinen rynnistys on parempi kuin mitkä tahansa muut vaihtoehdot.

Eurooppalaista keskustelua seuratessa piittaamattomuus diplomatiasta ja tosiasioiden tunnustamisesta hämmästyttää. Musta-valkoinen todellisuus ja kylmän sodan retoriikka yhdistyneenä fasististen ilmiöiden kasvuun voimistuvat.

Münchenin puheesta lähtien Putinin itsenäinen ajattelu ja kannanotot ovat saaneet Yhdysvaltojen maailmanvalloituksen ja militarismin tukijat hermostumaan. Kaikki mikä ei miellytä Yhdysvaltoja ja Israelia ei miellytä myöskään EU:ta. The Nation näkeekin, samoin kuin Independentin kolumnisti Robert Fisk, että vastakkain ovat USA,EU,USA:sta riippuvaiset Arabimaat ja Al-qaidaan yhteydessä olevat Sunni-jihadistit ja kapinalliset ja toisella puolella Syyrian hallitus, Venäjä ja Iran. Kolmea jälkimmäistä on Yhdysvaltojen toimesta jo vuosia demonisoitu. Jos demonisoinnilla keskinäisen kunnioituksen sijasta saadaan tuloksia niin niitä nähdään nyt.

Talouspakoitteet ovat saaneet Syyrian köyhät (2 dollarilla päivässä elävät) entistä köyhemmiksi. Kaksi miljoonaa pakolaista, joille Syyria on antanut turvan, kokevat asemansa entistä turvattomammaksi. Ehkä Euroopan maat, Suomi mukaanluettuna voisivat kokeilla sellaisen määrän pakolaisia ottamista,jotka muodostavat 10% asukasluvusta. Puolimiljoonaa pakolaista Suomeen? Syyriassa olevat irakilaiset ja palestiinalaiset pakolaiset voitaisiin siirtää meille. Osalle suomalaisista, varsinkin medialle ulkopolitiikaksi riittää usein moralismi ja vallan myötäily. Toivottavasti Syyriassa ei toisteta Ahtisaaren Jugoslavia-politiikkaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: anarkian lietsominen, väkivallattomuus, pakolaiset, The Nation