Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomi, NATO ja Jugoslavian pommitukset

Tiistai 5.2.2013 klo 10.56 - Pirkko Turpeinen-Saari


hyökkäyksestään. Paikalla oli koko päivän APTV:n televisioryhmä sekä Le Monden toimittaja Christophe Chatelot. Illalla serbit lähtivät kylästä. Kuka keräsi ja mistä ruumiit tuotiin yöllä kuoppaan, on arvoitus. Jos propaganda ei olisi voinut käyttää tätä massateloitusta, olisi varmaan löydetty joku toinen.

Muistan televisiosta Martti Ahtisaaren hiillostamassa Slobodan Milosevicia. Ahtisaari kutsuu itseään strategiseksi ajattelijaksi. Jugoslavian hajottamisen eri vaiheissa tuo strategia on ollut aina yhteneväinen USA:n strategian kanssa. Samaan aikaan kun Ahtisaari hiillosti mahdottomia ehtoja, ex presidentti Jimmy Carter totesi, että "serbit haluavat rauhaa" ja "serbejä ei ole kuultu riittävästi".

Tänään mietin millainen presidentti Sauli Niinistö olisi kansainvälista lakia ja laillisuutta koskevissa asioissa. Arvostan Niinistön lainopillista erittelyä ja jopa oletan, että laittomuuden puolella olo olisi hänelle vaikeata.

Jugoslavian laittomien, todella kauhistuttavien pommitusten jälkeen Pekka Haavisto sai tehtävän tutkia  USA:n uraanipommien jättämää radioaktiivista saastetta. Haavisto totesi, että radioaktiivisuutta ei ole. Tosiasiassa asiaa oli mahdotonta tutkia koska NATO ei suostunut ilmoittamaan missä se oli pommeja käyttänyt.

Jugoslavia haastoi pommittaneet maat kansainväliseen tuomioistuimeen.ICJ asettui NATO:n puolelle todeten, että Jugoslavia ei voi haastaa oikeuteen, koska se ei ole YK:n jäsen! YK:n perustajajäsen ja jäsenmaksunsa maksanut maa ei yht'äkkiä olekaan jäsen. Jään miettimään on ICJ samalla tavalla poliittinen tuomioistuin kuin ICTY.

Noam Chomsky totesi viime viikolla TV-haastattelussa, että Yhdysvallat on maailman pahin terroristi. On tuskastuttavaa, että tuo maa voi sotilaallisten ja miellyttämisenhaluisten poliittisten kumppaniensa kanssa aiheuttaa haluamiensa maiden kansoille suunnattomia kärsimyksiä, muovata moraalin moraalittomuudeksi ja lain laittomuudeksi.

Avainsanat: Ahtisaari, Helena Ranta, Pekka Haavisto, presidentti Niinistö, UCK, Naton pommitukset, Jugoslavia, Racak, ICJ,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini