Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

NYT PITÄÄ TOIMIA NOPEASTI

Perjantai 4.9.2020 klo 13.12 - Pirkko Turpeinen-Saari


NYT PITÄÄ TOIMIA NOPEASTI

 

 

Provokatiivisesta toiminnastaan tunnettu venäläinen poliitikko Aleksei Navalny on viime viikkoina ollut EU:n NATO-siiven apuna.

Navalnyn äkillinen sairastuminen ja hänen venäläisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneidensa toiminta yhteistyössä länsimedian kanssa on ollut aukotonta ja vaikuttanut hyvin ennalta suunnitellulta.

Potilas kuljetettiin tahallisesti lääkkeillä aiheutetussa koomassa hoitoon ja tutkimuksiin Saksaan. Tutkimustulosten julkistamisen sijaan Saksan liittokansleri Merkel antoi poliittisen lausunnon, jossa hän vaati Venäjää vastuuseen Navalnyn myrkytyksen selvittämiseksi, antamatta mitään viitteitä yhteistyöstä Saksan ja Venäjän kesken.

Venäjän johdon luottamus saksalaisten toimijoiden vilpittömyyteen on kokenut kovan kolauksen.

Tänään Suomen johtava päivälehti Helsingin Sanomat otsikoi pääkirjoituksensa: ”EU:n on suoristettava rivinsä Venäjää vastaan.” Kuka olisi osannut odottaa lehdeltä tällaista röyhkeyttä.

Sisäsivuilla lehti kuvailee EU:n eri elimiä edustavien poliitikkojen, osin nimettömien, kommentteja Navalnysta ja Venäjän vastuusta. Tyypillistä on se, että kaikilla toimielimillä on kiire saada aikaan päätöksiä ennen kuin tosiasiat tulevat häiritsemään.

Nimettömien ”diplomaattilähteiden mukaan EU:n yhteisen julkilausuman teksti laadittiin hyvin nopeasti. Sen sanamuodot piti hyväksyä jokaisen EU-maan pääkaupungissa torstai-illan aikana.”

Mieleeni tulee etsimättä Saksan liittokansleri Merkelin edeltäjät Adolf Hitler ja Helmuth Kohl, vähemmän ideologisena esimerkkinä Gerhard Schröder. Jokaiselle näistä Saksan elintilan laajentaminen oli keskeistä tehtiin  se sitten propagandan, pommitusten tai talouspakotteiden avulla.

Lehden mukaan nimetön EU-virkamies toteaa:”Nyt kannattaa seurata Saksan toimia. Merkelin äänenpainot olivat eilen todella kovia.”

”Saksa haluaa reagoida asiaan EU:n yhteistoimien lisäksi sotilasliitto NATO:n yhteisellä äänellä”, lehti toteaa.

Hakematta mieleeni tulee liittokansleri Kohlin aloitteellisuus Jugoslavian hajottamisen suhteen sekä holokaustin uhrien serbien demonisointi edellytyksenä hajottamista puolustavien voimien työlle. Saksojen yhdistymisen tuottama taloudellinen vaje haluttiin täyttää serbien selkänahkasta.

Kohl, Clintonit, kroaattifasistit ja paikalle kutsutut kalifaatia rakentavan Bosnian presidentti Izetbegovicin jihadistit suorittivat Navalnyn nyt esittämän provokaation kaltaisia toimia.

Yhteistoiminnassa rahoittajiensa (Clinton ja Osama bin Laden) Izetbegovicin muslimit suorittivat provokaatioita räjähteillä. Muutamassa tunnissa tieto ”serbien suorittamasta iskusta” kiiri lännen valtakeskuksiin. Tutkimatta NATO:n laivueet suorittivat pommitusiskut serbikohteisiin. Jälkeenpäin muslimit myönsivät suorittaneensa iskut.

Racakin kylästä käsin Kosovon terroristiarmeija oli suorittanut murhaiskuja, jotka kohdistuivat poliiseihin sekä maltillisiin albaaneihin. Jugoslavian poliisi oli ilmoittanut ETYJ:ille ja tiedotusvälineille, että se tyhjentää kyseisen albaanitaistelijoiden juoksuhaudoin varustetun tukikohdan. Poliisin päästyä paikalle vuorilta alkoi kuulua konekiväärien rätinää ja taistelua kesti myöhään iltapäivään saakka.

Päivän tapahtumat kuvattiin AP:n TV:n toimesta. Ranskalaiset toimittajat seurasivat tapahtumia koko päivän. 

Tapahtumapäivä oli perjantai. Jo lauantaina NATO-maiden hallitukset käsittelivät tapahtumia joukkomurhana ja teloituksena. Päitä leikattu irti, kuulasuihkulla teloitettu kuopan reunalla viattomia siviileitä myös lapsia.

Vasta maanantaina ja tiistaina ranskalaislehdet kertoivat totuuden. YK ja NATO-maiden hallitukset olivat tapahtumien kulusta yksimielisiä. Jugoslavia ymmärtää vain pommituksia. Silminnäkijöiden totuus unohdettiin.

Pommitusten aloittamisella oli kiire.

Jo maaliskuun 24. päivänä pommitukset alkoivat. Suomalaiset auttoivat Saksaa kuten toisen maailmansodan aikana. Suomen ulkoministeriö esti suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimusraportin julkistamisen. Siten Yhdysvaltojen presidentti Clinton saattoi julistaa Racakin kylän ”teloitukset, päiden irti leikkaamiset ja lasten murhat” sopivaksi aluksi hirviömäisille pommituksille.

Läheiseni tapasi Kuko-Idän matkallaan hollantilaisen liikennelentäjän. Tämä oli kertonut toimineensa sinä NATO:n lentäjänä, joka oli ampunut ohjuksen Belgradin valtion TV-asemaan. Hän kertoi tehneensä ensin havaintolennon, jossa paljastui, että rakennuksessa oli työntekijöitä ja parkkipaikalla autoja. Sitä seurasi uusi lähestyminen ja hän onnistui tuhoamaan ohjuksellaan rakennuksen ja tappamaan 16 työntekijää ja haavoittamaan useita. 

Samana yönä NATO ampui ohjuksen presidentti Milosevicin kaupunkiasuntoon, joka liittouman mukaan oli myös laillinen kohde.

Kenellekään ei ole tähän päivään mennessä esitetty objektiivisia tieteellisiä todisteita Navalnyn tilasta. Pidetäänkö häntä poliittisista syistä edelleen koomassa? Vertaavatko Saksa ja Venäjä hänestä otettuja veri- ja kudosnäytteitä? Mikään ei viittaa yhteistyöhaluun Saksan taholta.

Tiedotustilaisuuteen Saksassa oli otettu myös Ruotsin pääministeri Löven. Presidentti Niinistö on osallistunut vaatimusten esittämiseen Venäjälle. Miksi Saksa haluaa nyt näiden NATO:n kumppanimaiden esittelyä?

Myös useiden EU:n NATO-maiden ja USA:n suorittamassa Ukrainan väkivaltaisessa vallankaappauksessa Suomi ja Ruotsi ovat antaneet auliisti apuaan. – Ei totuuden etsimisessä, vaan sen peittelyssä. 

Jaltalla ennakkoon syyskuussa 2013 pidetyissä Ukrainan valtausjuhlissa oli paikalla Bill ja Hillary Clintonin ja EU-kerman lisäksi myös aina värivallankumousten tai NATO-hankkeiden mahdollistajana toimiva Carl Bild.

Kuten Hitler, myös Saksa hänen jälkeensä on tarvinnut elintilan laajentamisessa Ruotsin ja Suomen apua. Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi on toiminut paitsi Jugoslavian hajotuksen edellytyksenä olevan, Mauno Koiviston vihaaman NATO:n serbivastaisen propagandan levittäjänä. Nyt lehti hänen johdollaan ja mitä ilmeisimmin presidenttimme hiljaisella hyväksynnällä on siirtynyt totaaliseen propagandasotaan Venäjää vastaan.

”Navalnyn myrkyttäminen muistuttaa siitä, millainen maa Venäjä on. Se on väkivaltaan, alistamiseen ja voimaan uskova valtio, joka on aina valmis raukkamaisiin tekoihin.” Samoja sanoja käytettiin serbejä vastaan 1990-luvulta lähtien. Natsit ja fasistit eivät saaneet venäläisiä eikä serbejä hengiltä. Nyt on uuden yrityksen vuoro.

Nyt on toimittava äkkiä!

 

 

 

 

Avainsanat: Kaius Niemi, Helsingin Sanomat, Navalny, Saksa, NATO, Venäjä, Niinistö, toimenpiteiden kiire,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini