Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

ONKO RKP:n LÄSNÄOLO ORPON HALLITUKSESSA SEN AATTEEN MUKAISTA?

Sunnuntai 24.9.2023 klo 11.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yksilöt ja puolueet myyvät periaatteensa hetkessä. Onko RKP:lle käynyt näin jälleen Orpon hallituksessa? Puolue antoi itselleen luottamuslauseen Eva Biaudetin hieman kiemurrellessa äänestyksessä.

Miten mahtaisi käydä, jos ruotsinkielen puhuminen olisi Suomessa sallittua vain oman kodin sisäpuolella?Entä jos laulaminen kadulla ruotsinkielellä johtaisi pidätykseen? Jos Ahvenanmaan asukkaat joutuisivat tykkitulen kohteeksi siksi että eivät noudattaisi ihmisoikeuksiensa täyden kieltämisen seurauksia?Jos papit ruotsinkielisillä alueilla eivät saisi saarnata ruotsinkielellä?

Olisiko RKP valmis siihen, että Porvoossa ja Tammisaaressa kaupan äidinkieleltään ruotsinkieliset myyjät joutuisivat työssään käyttämään ainoastaan suomea, vaika asiakaskin on ruotsinkielinen?

Olisiko opetusministeri Anna-Maja Henriksson valmis sulkemaan ruotsinkieliset päiväkodit, koulut ja yliopistot? Olisiko hän valmis polttamaan kaikki historiankirjat ja kaunokirjallisuuden, joissa esitellään Suomen historiallisia yhteyksiä Ruotsin kanssa? Esittäisikö hän Turun linnan purkamista? Entä Suomenlinnan?

                                                     ***

Koska oletan RKP:n suhtautuvan ehdotuksiini kielteisesti, miksi se hyväksyy vastaavat toimet Ukrainassa, kutsuen maata demokratian kehdoksi ja hallituksen esitysten mukaisesti antaa aseita ja tukea sen hallitukselle venäjänkielen tuhoamiseksi, Ukrainan ja Venäjän yhteisen historian mitätöimiseksi historiankirjoissa ja venäjänkielisten asukkaiden tappamiseksi?

Kaiken kukkuraksi Suomen hallitus jatkaa aseiden lähettämistä ja täysin korruptoituneen Ukrainan virkamieskunnan elättämistä sen sijaan, että se miettisi, miten elätetään yhä suurempi hädänalaisten suomalaisten joukko. Ehdotukset nykyisenkaltaisen Ukrainan jäsenyydestä EU:ssa osoittavat vain sen kuinka alas koko EU on vajonnut.

RKP:n jäsenten kannattaa lukea esimerkiksi Naapuriseura.fi sivustolta Naapuriseuran Sanomien julkaisema Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin puhe YK:n yleiskokokuksessa suomenkielellä. Puheessa esitellään kattavasti Ukrainan sotilaallisen konfliktin taustat ja venäjänkielisten alueella asuvien asukkaiden kohtalo ja Yhdysvaltojen, NATO:n ja näiden voimien yhdessä natsien kanssa pystyttämän hallituksen tekemät muutokset perustuslakiin ja ihmisoikeuksiin.

RKP:n hallussa on opetusministerin salkku. Miten opetusministeri tulee korvaamaan Euroopan Unionin asettaman sensuurin vaikutukset kouluopetukseen? Euroopan Unioni turvautuu valheisiin kuten ulkoministeri Lavrovin puhe yksityiskohtaisesti osoittaa. Miten valheisiin perustuva tiedonvälitys kompensoidaan alaikäisten ja nuorten kouluopetuksessa?

Vai onko niin, että yhden rasisminvastaisen kansanedustajan puheenvuoro kompensoi kaiken sen vahingon, joka lasten ja nuorten mieleen on aiheutettu viimeisten kymmenen vuoden aikana?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: RKP, ihmisoikeudet, rasismi, eettisyys, Eva Biaudet, asekaupat, ruotsinkielisten oikeudet, venäjänkielisten oikeudet Ukrainassa

Majakka valaisee Ruotsista

Keskiviikko 8.10.2014 klo 11.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ruotsin hallitusohjelman ilmoitus aikeesta tunnustaa Palestiinan valtio on kuin majakan valo pimeällä ummehtuneella EU-ulkopolitiikan merellä. Margot Wallstöm, uusi ulkoministeri on edellisen, Carl Bildin täydellinen vastakohta. Carl Bild toimi täydellisenä USA:n globaalin politiikan jatkeena ja uskollisena ritarina oli sitten kysymys Jugoslaviasta, Ukrainasta, Venäjästä tai mistä tahansa kohteesta, jonka suhteen USA:lla oli omat erityiset pyrkimyksenä.

Margot Wallström toimi EU komissaarina aikana, jolloin oli otettava kantaa USA:n, Ison-Britannian, Canadan,  Uuden Seelannin ja Australian Echelon vakoiluohjelmaan, jolla 1960-luvulta lähtien oli  vakoiltu muita maapallon maita. Siten nämä valtiot olivat saaneet sotilaspoliittisen ja kauppapoliittisen erityisaseman.

Toinen Margot Wallströmin tuntema globaalin politiikan ase on HAARP (High Frequency active Auroral Research Program), jossa ionosfäärin manipuloinnilla saadaan aikaan keinotekoisia maanjäristyksiä ja hirmumyrskyjä.

Wallströmilla ei todellakaan ole illuusioita USA:n toimista ja hänellä jos kenellä on kykyä asettaa globaalit toimijat, USA, EU ja Venäjä niihin mittasuhteisiin, joissa ne tosiasiallisesti toimivat.

Lisäksi hänellä on sydän. Hän kykenee ajattelemaan itsenäisesti ja valloittavan rehellisesti. 

Päinvastoin kuin päääministeri Stubb väittää, Palestiinan valtion tunnustamattomuus ei ole valtavirtaa. Yli 130 valtiota on tunnustanut Palestiinan. Ainoastaan Echelon-maat ja muut EU:n länsiosan maat eivät ole tunnustaneet. Kartta, joka kuvaa tunnustaneet maat värein on massiivisen vakuuttava.Stubb ehkä tarkoittaa "valtavirralla" maita, joilla on valta; Yhdysvallat, Israel, Iso-Britannia, Saksa, Ranska,Italia. Jos nämä Yhdysvaltojen sotilaallisesta ja taloudellisesta hyväksymisestä riippuvaiset yhteistyökumppanit eivät tunnusta, valtavirta ei tunnusta!

Suomen jäsenyys EU:n yhteisessä ulkopolitiikassa on lamaannuttanut suomalaisten tunteet ja ajattelun. USA:n taloudelliset ja sotilaspoliittiset edut ovat vaikuttamasssa myös Suomen päätöksiin. Läntinen propaganda on täydellisessä sopusoinnussa Suomen median kanssa.  Urho Kekkonen 1973 totesi Palestiinan ongelman olevan ei vain Euroopan vaan koko maailman syöpä.

Tämä syöpä on saanut nakertaa palestiinalaisten elämää tehden siitä eräänlaisen kauhutarinan, johon kyyniset vallanpitäjät (USA, Israel) eivät halua ratkaisua. Etelä-Afrikan rotusorto ei saanut suomalaisia poliitikkoja vaatimaan rotusorron lopettamista kansainvälisillä areenoilla. Tien ratkaisuun avasi suomalainen ATK auto-ja kuljetustyöläisten ammattiliitto, joka alkoi taloussaarron konkreettisen toimeenpanon yhdessä kansainvälisten liittojen kanssa. Palestiinan suhteen tällaista liikehdintää ei näy. Israel on pakotettava lopettamaan kidutus, miehitys ja mielivalta palestiinalaisia kohtaan. Tilanteen seuraaminen sivusta johtaa ajatukseen, että ihminen ei ole muuttunut. Vieraantumisen seurauksena aitona syntynyt ihminen kuolee vallan kopiona. Liian harva säilyttää tunteet ja eläytymisen käytössään.

Islanti ja sosialidemokraattinen Ruotsi ovat Pohjoismaiden edelläkävijöitä. Islanti ratkaisi talouskriisinsä luovalla tavalla. Onko Suomi median ja kirjallisuuden avulla (Sofi Oksanen) liukuessaan 1930- luvulle jähmettynyt todellisuuden kieltämiseen ja puhtaaseen vallan myötäilyyn. Ukrainassa ollaan valmiita polkemaan perustuslain ja demokratian rikkomukset pois tietoisuudesta ja suljetaan silmät fasistiselta terrorilta, koska valtaa pitävät EU-valtiot hyötyvät tästä politiikasta. Samalla tavalla kyetään katsomaan toisaalle kun Israel terrorisoi sekä Israelin alueen, että miehitetyn Palestiinan arabeja.

Kansakunnalle totuuden kieltäminen on tuhoisaa. Euroopassa fasismille on tilausta. Sofi Oksasen maailman saama laaja kannatus on eräs merkki kehityksestä, joka kammottaa. 

Brief English summary: Sweden's sosialdemocratic government has promised to recognize Palestine. In times of Facism rizing in Europe, not least in Ukraine, it is time to get the EU -foreign policy to a new level both in Palestine and Ukraine. The decision of the Swedish government is like a light house in the dark sea of conservative US dependent EU- foreign policy.

Foreign minister Margot Wallström is well aquainted with the Echelon survaillance satellite and the HAARP- weapon of war of the five power using countries (US,G-B,Canada,Australia,New Zealand)She knows where the power lies and hopefully makes use of her talent of brilliant thinking and creativity.

It is regrettable that 1930- atmosphere is reality also in Finland. The fame of Estonian-Finnish writer Sofi Oksanen is one example. The ideological russofobia is a leading factor in Finnish media, popular literature and especially in the Green party. In literature the 1930-period atmosphere sells well. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sofi Oksanen, Ruotsin ulkoministeri, Swedish foreign minister Margot Wallström HAARP, Echelon, Palestiina, EU ulkopolitiikka, EU-foreign policy

Miksi EU ja USA provosoivat sisällissotaa Ukrainaan

Keskiviikko 1.1.2014 klo 14.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Glenn Greenwald kertoi hiljattain Hampurissa pitämässään puheessa, kuinka Edward Snowdenin raporttien ensimmäinen paljastus oli se, että johtajat ja viranomaiset valehtelevat. Se ei kuitenkaan ollut pahinta, vaan se kuinka media myötäilee tätä valehtelua.

Ukrainan mielenosoitukset ovat olleet eräs viime kuukauden raportoiduimpia tapahtahtumia. Kuitenkin tärkeämpää kuin se, mitä raportoidaan, on se, mitä ei raportoida.

Suomenkielisissä tiedotusvälineissä ei ole ollut sanaakaan EU-Ukraina-lähentymissopimuksen sisällöstä. Sen sijaan toimittajat ovat kuvanneet tapahtumat demokratian riemuvoitoksi!

Tosiasiassa kyse on Ukrainan saamisesta osaksi Yhdysvaltojen ja NATO:n hegemoniaa, EU:n välityksellä. EU toimii ikäänkuin sievänä satuolentona, joka tarjoaa Ukrainalle hyvinvointia ja viisumivapautta, mutta viitan sisällä onkin susihukkanen, jonka hampaissa Ukraina joutuisi sitoutumaan taloudelliseen kurjistumiseen ja sotilaalliseen liittoon Yhdysvaltojen, NATO:n ja EU:n sotilaallisen osion kanssa.

Ukraina-EU integraatiosopimuksen ensimmäiset artiklat ovat puhtaasti sotilaallisia. EU tietää, että Ukrainan parlamentti on äänestänyt 226 äänellä NATO-ratkaisua vastaan. Silti USA ja NATO-liittolaisuus sisältyvät integraatiosopimukseen.

Jo 1997 Brzezinski kirjassaan "The Grand Chessboard" kuvasi kuinka keskeistä Yhdysvaltojen globaalin vallan rakentamisessa on kohdemaiden eliitteihin kuuluvien henkilöiden sitouttaminen yhteistyöhön. Jo Neuvostoliittoa hajoitettaessa Yhdysvaltojen presidentti oli yhteydessä opportunistiseen Boris Jeltsiniin, ennen ratkaisevaa hajoitusta merkitsevää kokousta Ukrainan ja Valkovenäjän johtajien kanssa Belovezissa. Samaa sitouttamista harrastettiin Jugoslavian hajottamisprosessissa ja nyt Ukrainassa.

Mikä mielenkiintoisinta, niin Jugoslaviassa kuin Ukrainassa Lännen yhteistyökumppaneiksi löytyi fasisteja. Jugoslaviassa presidentti Clintonin salaisen aseavun ja Yhdysvaltalaisten kenraalien sotilaallisen johtamisen saajiksi löytyi  Bosnian Alija Izetbegovich, fasistisen Tikarit järjestön jäsen, toisen maailmansodan aikana. Hän laati Islamilaisen julistuksen1970. Siinä julistettiin että paras serbi on kuollut serbi. Kroatian presidentti Tudjiman muutti perustuslaissa serbit toisen luokan kansalaisiksi ja ajoi Yhdysvaltalaisten kenraalien johdolla serbit pois ikiaikaisilta asuinsijoiltaan Kroatiasta. Nyt Ukrainassa EU:n liittolaiset äärioikeistolaiset fasistien perilliset mellakoivat demokraattisesti valittua presidenttiä vastaan.Jugoslavian esimerkki osoittaa, kuinka sisällissota ei ole EU:n ja USA:n laskelmissa poissuljettua.

Jo Neuvostoliittoa hajoitettaessa Ukrainan oletettiin siirtyvän nopeasti NATO:n vaikutuspiiriin. Globaali vakoilu, eliittiin vaikuttaminen eikä "demokratiakasvatus" ole saanut ukrainalaisia puolelleen. Taloudellisen katastrofin uhatessa Ukrainan presidentti sai Kiinalta 8 miljardin euron lainan ja Venäjältä 11 miljardia, EU:n tarjotessa 800 miljoonaa sekä samanlaisia pakkotoimia kuin Kreikassa ja Portugalissa lisättynä kaikilla armeijan ja puolustusintegraation tuomilla lisävelvoitteilla.

Valitettavan moni suomalainen kansainvälinen toimija on USA:n ja NATO:n globaalien tavoitteiden tukija ja toteuttaja. Siksi valheet ja niiden pohjalla toteutetut toimenpiteet saavat vaikuttaa kansainvälisessä politiikassa ja median kautta kansalaisten mielissä. Kansainvälinen oikeus on menettänyt merkityksensä ja globaali poliisivaltio on kohta totta.

Jokaisen yksityisyys on kadonnut globaalin vakoilun seurauksena.Moni suomalainen piti Ruotsia ihannevaltiona. Vuodesta 1954 lähtien se on kuitenkin toiminut Yhdysvaltojen tärkeimpänä yhteistyökumppanina vakoilun alalla. Koska muut tärkeät kumppanit ovat Australia, Uusi Seelanti ja Britannia, voinee olettaa, että vakoiluyhteistyössä on hyödynnetty myös 1960-luvulta saakka Echelon vakoilusatelliitin avulla saatua niin sotilaallista kuin kaupallista tietoa.

Vaikka Ruotsi ei ole NATO-maa, se toimii saumattomasti USA-NATO globaalin vallan osana. Vaarallisinta on planeetan ionosfäärin manipulointiin liittyvä sotilaallinen yhteistyö, joka on naamioitu revontuli-tutkimukseksi. Planet Earth; the latest weapon of war Rosalie Bertell'in, kuuluisan radiologin ja nunnan kirja antaa tästä karun kuvan. Tämä toiminta kuuluu salaisten asioiden alueeseen, joka paljastuu vasta jonkin katastrofin seurauksena. 

Uusi vuosi alkaa synkissä merkeissä.EU:n suosikkimaa Israel pitää pidätettyjä palestiinalaislapsia rautahäkeissä ulkosalla, lumisateessa ja viimassa. USA,Saudi-Arabia ja 14 EU-maata johtavat, kouluttavat ja aseistavat Syyrian sisällissodan oppositiota Ammanissa Jordaniassa sijaitsevasta keskuksesta käsin. Samalla media valittaa Syyrian lasten kohtaloa.Saudi-Arabian johto lupaa Volgogradin terroritekojen loppuvan, jos Venäjä tekee niinkuin Saudi-Arabia haluaa. Terroristit ovat S-A:n käskettävissä. Jollei näin tapahdu, veriteot jatkuvat, lapset saavat kuolla.

Jos Auschwitz olisi nyt, maailma kohauttaisi harteitaan

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, Ukraina, sisällissota, Brzezinski, NATO, media, Glenn Greenwald, USA, Ruotsi, EU, sotilaallinen integraatio ja kauppasopimus, Venäjä

Miksi Suomi on jäljessä Ruotsista

Perjantai 30.8.2013 klo 11.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen erottaa Ruotsista kolme merkittävää kestävyysvajeeseen liittyvää seikkaa.

Suomi muuttui viimeisten vuosikymmenten aikana kotiäitiyhteiskunnaksi. Pienten lasten äideistä alle 50% on työelämässä kun sen sijaan Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa yli 80%. Ero työvoiman määrässä ja verotuloissa on valtava.Kotiäitien kyvyt ja taidot jäävät jälkeen muiden Pohjoismaiden työssäkäyvien naisten kyvyistä.

Toiseksi kansainvälinen kilpailukyky edellyttää suurten globaalissa käytössä olevien kielten taitoa. Suuri osa suomalaisista päätyy pelkän suomenkielentaitajiksi kun niin ruotsi kuin englanti jää heikoksi.Ruotsiin verrattuna suomalaisten kansainvälinen kielitaito on surkea.Sen seurauksena kyky ottaa selvää kansaivälisillä kielillä kirjoitetusta kirjallisuudesta tai vaikkapa netistä on suunnattomasti heikompi kuin Ruotsissa. Kyky ja kiinnostus analysoida kansainvälisen politiikan, kaupan ja tieteen alojen tekstejä on heikkoa. Toisin sanoen yleissivistys jää kansalliselle tasolle.

Kolmanneksi Suomen työelämässä on n.350 000 alkoholistia vailla hoitoa. Varsinaista hoitoa ei ole. Vai mitä on sanottava siitä, että Ruotsissa alkoholistien raittiuteen kuntouttavia Minnesota-hoitopaikkoja on 3000 Suomen tyytyessä 50:een. Suomalaiset alkoholistisairaat on jätetty diagnosoimatta ja myös hoitamatta. Alkoholitutkijat puhuvat alkoholin suurkuluttajista ikäänkuin alkoholismisairautta ei olisi. Ei alkoholismi ole tahdonalaista suurkulutusta eikä pelkkää tavan aikeuttamaa riippuvuutta. Alkoholismi on perinnöllinen sairaus, jonka hoitona on täydellinen alkoholinkäytöstä pidättäytyminen.

Suomessa alkoholisteja, suurkuluttajia ja rappioalkoholisteja pyöritetään samassa huoltomyllyssä, joka antaa kuntoutumisprosentiksi alle 2%. Samaan aikaan Minnesota-hoidon tulokset lähentelevät 90%. Ruotsi ja muut Pohjoismaat käyttävät lähes ainoastaan Minnesota-hoitoa.

Neljäs kestävyysvajetta lisäävä tekijä on suomalainen media. Suurin osa toimittajista näyttää mukavuudenhalussaan raportoivan mieluummin panimoteollisuuden etua ajavia teemoja ja mielipiteitä sen sijaan, että kiinnittäisi huomiota siihen, että tämän päivän mukavuus on muutaman vuoden kuluttua kallis sairaus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kestävyysvaje, kotiäitiyhteiskunta, pakkoruotsi, alkoholistien hoito

Julian Assange ja Ruotsi

Keskiviikko 22.12.2010 klo 18.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

David Frost haastatteli Wikileaksin Julian Assangea Aljazeeran Frost over the World ohjelmassa.( www.aljazeera.net/English, josta pääsee Frost over the World videoihin) Ohjelmassa Assange kertoi mysteerisen pidätyksensä taustoista. Ruotsin ja Yhdysvaltojen keskinäinen riippuvuus ja Yhdysvaltojen kyky vaikuttaa ruotsalaisiin poliitikkoihin erilaisten salaisuuksien varjolla tuli ilmeiseksi.

Haastattelun pohjalta näytti selvältä, että Yhdysvallat katsoo Ruotsin jo olevan Naton jäsen. Ruotsin sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtaja pyörsi sanansa Ruotsin vetäytymisestä Afganistanista oltuaan kutsuttuna vieraana Yhdysvaltojen lähetystössä. Kun muistetaan kuinka paljon taloudellista apua CIA on antanut, aikaisemmin pitkäaikaiselle valtionhoitajapuolueelle, epämiellyttävien ilmiöiden kurissapitämiseksi vuosikymmenten ajan, lienee mahdollista, että tätä keskinäistä Hyvä Veli - verkostoa ei voi vahingoittaa ilman seurauksia.

Ruotsin ylin syyttäjä Tukholmassa oli ilmoittanut mielipiteenään, että Assange ei ole tehnyt mitään, mikä edellyttäisi syytteen nostamista. Sosialidemokraattinen poliitikko Göteborgissa oli vienyt asian paikalliselle syyttäjälle, joka alkoi vaikuttaa syytteen nostamiseksi.

Wikileaksin johtava hahmo kuvaa kuinka hänen ei tarvitse pyytää aineistoa vaan monet kellonsoittajat, tavallista rehellisemmät, tuntevat ihmiset toimittavat Wikileaksille materiaalia.

Assange kuvaa korruption kietoutuneisuutta globaalisti.Aluksi Wikileaks paljasti lähellä olevien valtioiden vallankäyttöä ja korruptiota. Yhdysvaltojen sotilastiedustelun budjetti on suurempi kuin muiden yksittäisten valtioiden yhteensä. Vaikka Yhdysvallat ei ehkä olekaan maailman korruptoitunein valtio,vähitellen paljastui materiaalin lisääntyessä, että se on aina sidoksissa muihin vielä korruptoituneempiin maihin, jolloin sen osuus maailman korruptiossa on suurin.Sen imperiumin luonne antaa sen valtiohallinnon ja armeijan toimijoille mielikuvan, että he voivat tehdä mitä tahansa, laeista, ihmisoikeuksista tai kansainvälisistä säädöksistä riippumatta.

Ohjelman vetäjä Sir David Frost totesi lopuksi, että jäämme kaikki jännityksellä odottamaan mitä jatkossa tapahtuu. Itse Assangeen erityisesti Ruotsin taholta kohdistetut oikeusvaltion periaatteiden hämärtymiseen viittaavat toimet, Nato-kysymys ja poliitikkojen sidokset ovat meitä suomalaisia erityisesti kiinnostavat mutta myös meihin liittyvät yksityiskohdat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruotsi, Nato, demarit, Wikileaks