Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Kiina, Srebrenica ja Puola

Perjantai 17.7.2020 klo 14.12 - Pirkko Turpeinen-Saari


Helsingin Sanomien viime tiistain, (14.7.2020 )numero tarjosi jälleen osoituksen sen NATO-propagandan kattavuudesta. Lehti vahvistaa läntistä mielipidemuokkausta myös historiallisista asioista ikään kuin salaiset kansiot eivät olisi auenneet eikä tutkijoilla olisi jo pääsyä tapahtumien lähteille.

Olen tehnyt tieteellistä tutkimustyötä 60 vuoden ajan. Tieteellisen tiedon kerääminen ja sen annin kuvaaminen lukijoille on ollut tyydyttävää. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan olen keskittynyt Suomen poliitikkojen todellisuuteen vaikuttavaan tiedonvälitykseen, jossa valtakunnallisella päälehdellä Helsingin Sanomilla ja poliitikkojen valvomalla Yle:llä on keskeinen osuus.

Viime tiistaina kiinnitin huomioni kahteen artikkeliin: ”EU arkailee ja Kiina tekee mitä tahtoo”ja ”Tutkija: Puolan vaali herättää kysymyksiä” Lisänä vielä pääkirjoitus Srebrenicasta otsikolla ”Euroopan silmien edessä”.

Kiina-artikkelin toimittaja Pekka Mykkänen palaa tämän päivän tapahtumia pohjustaakseen vuoteen 1989, jolloin tapahtui ”Tianmenin aukion verilöyly, jossa Kiinan armeija surmasi jopa tuhansia mielenosoittajia Pekingissä kesäkuun alussa”, kirjoittaa Mykkänen.

Salauksesta vapautetut tiedot osoittavat opiskelijamielenosoitusten olleen CIA:n ja sen apujärjestöjen organisoimia ja täysin presidentin ja entisen CIA-johtajan George H.W.Bushin käsialaa. Yhdysvaltojen Kiinan suurlähettiläs James R.Lilley toimitti eteenpäin provosoivia ”tietoja” tuhansista uhreista. Chilen suurlähettiläs vaimoineen oli aukiolla paikan päällä antaen tarkan kuvauksen siitä, mitä alueella tapahtui. ”Kukaan ei tullut ammutuksi, lähikaduilta kuului laukauksia, mutta mitään joukkomurhaa ei tapahtunut”.

Kysyn, pitäisikö uskoa Mykkästä?

Presidentin pojan George W. Bushin tultua presidentiksi, hän määräsi salattavaksi kaikki tiedot, jotka koskivat hänen isänsä toimia Puolassa, Neuvostoliitossa ja Jugoslavian hajottamisen valmisteluissa.

F.William Engdahlin teoksessa Manifest Destiny;Democracy as Cognitive Dissonance, faktat lähteineen ovat erinomaisesti kuvattuina.

Srebrenica toistuu Helsingin Sanomien ja Yle:n jutuissa toistuvasti juuri niin kuin NATO-maat sen haluavat esitettävän.

Pääkirjoituksessaan lehti kuvaa: ”Euroopan lähihistorian mustin piste sijaitsee itäisessä Bosniassa ja Herzegovinassa Srebrenican kaupungissa. Bosnian serbijoukot murhasivat Srebrenicassa 25 vuotta sitten yli 8000 miestä ja poikaa muun maailman silmien edessä.”

”Srebrenican joukkomurha on yhä vakava muistutus siitä, mihin etninen nationalismi ja rasismi voivat johtaa”, lehti jatkaa.

Valitettavasti Helsingin Sanomien kirjoitukset Srebrenicasta eivät ole totta.

Presidentti Bill Clinton tilasi myytin ”Srebrenicasta” jo kaksi vuotta ennen aikaa, jolloin Bosnian serbi -armeija otti kaupungin haltuunsa käytännössä ilman taisteluita. Teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja kuvaan tieteellisiin tutkimuksiin perustuvat tiedot tapahtumista.

Jos Helsingin Sanomat kirjoittaisi serbien toisesta holokaustista, joka tapahtui 1990-luvulla, olisin kiinnostunut, sillä silloin lehti paneutuisi tosiasioihin.

Serbien ensimmäisen holokaustin aikana 1941 – 44 heitä varten oli fasistisessa Kroatiassa pystytetty 17 keskitysleiriä, joista Jasenovac oli Euroopan toiseksi suurin leiri Auschwitzin jälkeen.

Jotta serbien vastustus Jugoslavian liittovaltion ulkopuolelta tapahtuvaa hajottamista vastaan voitaisiin murtaa, EU ja varsinkin sen NATO-maat Yhdysvaltojen rinnalla aloittivat serbien demonisoinnin, kuten 1941.

”Serbit ovat lapsenmurhaajia, raiskaajia, lukutaidottomia jälkeenjääneitä, hyökkääjiä ja teurastajia.” (Joe Biden, yhdysvaltalainen senaattori ja myöhemmin varapresidentti ja nyt presidentti ehdokas, 1992)

”Serbit on saatava polvilleen.” (Klaus Kinkel, Saksan ulkoministeri, 1992)

”Pysäyttäkää serbit. Välittömästi. Ainiaaksi.” (Margaret Thatcher, Iso-Britannian entinen pääministeri, 1994)

”Rukoilen, että Taivaan tuli räjähtää serbien niskaan.” (Isä Pierre, tunnettu ranskalainen pappi, maineeltaan humanisti, 1995)

”Serbejä pitää pommittaa.” (Paavi Johannes Paavali II)

”Serbit ovat kansa vailla lakia ja uskontoa. Se on rikollisten ja terroristien kansakunta.” (Jaques Cirac, Ranskan presidentti, 1995)

”Serbit eivät ole oikein fiksuja… serbilapset eivät enää naura.” (Laurence Eagleburger, entinen Yhdysvaltojen ulkoministeri)

”Antakaa serbien hukkua omaan löyhkäänsä.” (Helmut Kohl, Saksan liittokansleri, 1998)

”Sota serbejä vastaan ei ole pelkästään sotilaallinen konflikti. Se on sota hyvän ja pahan välillä, barbarismin ja sivistyksen välillä.” (Tony Blair, Iso-Britannian pääministeri, 1999)

Srebrenica-myytillä pyrittiin painamaan pimentoon serbejä kohtaan suoritettu todellinen kansanmurha, ”Operaatio myrsky, ”jossa Kroatian serbiväestö ajettiin USA:n valmentaman Kroatian armeijan pommeilla ja tykkitulella kodeistaan. Serbien kohtalo Srebrenicaa ympäröivissä kylissä muslimijoukkojen vainoissa ja tuhopoltoissa muistutti etnistä puhdistusta.Kansanmurha jatkuu nyt Kosovossa.

Srebrenicasta on satoja tieteellisiä tutkimuksia ja koottuna tiiliskivimäisiä kirjoja. Suomen valtamedia pysyy NATO:n uskollisena liittolaisena, tieteellistä totuutta halveksuen.

Kolmas, ehkä vain hymähdyksen aiheuttanut artikkeli koski Puolan vaaleja.
Helsingin Sanomat ei ole osoittanut tietävänsä mitään Puolan kehityksestä CIA:n valvonnassa 1980- 1990-luvuilla. Samalla tavalla kuin Jugoslavian hajottamisessa myös Puolan kohdalla USA:n ja EU-maiden tavoitteena oli yksityistäminen. F.William Engdahlin teos valottaa asiaa erinomaisesti.

Mikä minussa aiheutti hymähdyksen? Se, että saksalaiset omistavat suurimmat Puolan sanomalehdet. Värivallankumouksilla valloitetut maat pidetään aisoissa tiedonvälityksen ja sotilaallisen voiman avulla. Eikö media saanut aikaan presidentin vaihdosta Puolassa?

Meillä presidentti valitaan Sanoma OY:n, Yle:n ja NATO:n avulla. Siitä jokainen voi päätellä kuinka kauan NATO:a miellyttävää maailmankuvaa meille tarjotaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, CIA, värivallankumoukset, Kiina, Srebrenica, Puola, holokausti, demonisointi

Natsismi leviää Euroopassa ja voi hyvin

Lauantai 28.9.2019 klo 12.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Natsismi on levinnyt uudelleen Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien. 

En nyt tarkoita helposti osoitettavia natsihenkisiä puolueita tai ryhmiä vaan valtiollista natsismia.

Euroopassa Saksan rooli on keskeinen. Heti yhdistymisensä jälkeen Saksa ryhtyi hankkimaan elintilaa lännestä. Se tunnusti Kroatian itsenäisyyden Jugoslavian liittovaltiosta tilanteessa, jossa Kroatialla ei ollut mitään itsenäisen valtion tunnusmerkkejä ja joka oli säätänyt ensimmäisten monipuoluevaaliensa jälkeen rasistisen perustuslain. Siinä serbiväestö muuttui toisen luokan kansalaisiksi.

Samaan aikaan EU:ta muovattiin Saksan johdolla yhteisöksi, joka ei perussopimustensa perusteella voinut toteuttaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Sen tuli pysyä sopimuspohjaisena kapitalismina. Ei oikeusvaltiona.

Saksa ja Itävalta yhdessä Yhdysvaltojen kanssa aseisti kroaatteja taistelussa liittovaltiota puolustavia serbienemmistöisiä väestöryhmiä vastaan. 

Presidentti Clinton paitsi aseisti sekä kroaatteja että muslimi-jihadisteja, sopi myös näiden liittoutumisesta serbejä vastaan.

Saksan ja Yhdysvaltojen intressit yhdistyivät tässä elintilan laajentamisprojektissa. 

Projekti tuli markkinoida Euroopan ja Yhdysvaltojen väestölle. Göbbelsin virkaa tuli hoitamaan Yhdysvalloissa toimiva, kroaatti- ja albaanidiasporan rahoittama Ruder-Finn markkinointitoimisto.

Katolinen kirkko oli auttanut serbejä keskitysleireihin koonneita kroaatti-, saksalais- ja albaaninatseja siirtymään toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Ruder-Finn piti loistavimpana keksintönään amerikanjuutalaisten saamista kalifaattia rakentavien muslimien puolelle serbejä vstaan. "Amerikanjuutalaiset muslimien puolesta" toimi sloganina. Siten toisen maailmansodan holokaustin uhrit juutalaiset ryhtyivät toimimaan toista holokaustin uhriryhmää serbejä vastaan.

Koko Yhdysvaltojen ja Saksan johtaman Jugoslavian hajottamisen aikana serbit olivat massiivisen propagandan kohteina.

"Ryhmä luokitellaan koostuvaksi esimerkiksi inhimillisestä jätteestä – leiman kelpoisuus koetellaan ja vahvistetaan julkisissa kuulemisissa tai tribunaaleissa, joita johtavat asiantuntijat, jotka osaavat tehdä loukkaavia julkilausumia; myytintekijät kutovat "legendoja" selittämään sitä, miksi paha osapuoli on sellainen kuin on; nämä legendat lähetetään eteenpäin – ontologisina totuuksina ja ne vastaanottaa kuulijakunta, joka ei ollut läsnä alkuvaiheessa eikä kykene pääsemään perille pahuuden tekaistusta luonteesta; lopulta myytin totuus tunnistetaan uudelleen sen rituaalisessa dramatisoinnissa aseellisissa välikohtauksissa, kotimaisissa ja ulkomaisissa, pahan kohteen kanssa". Amerikkalainen James Aho kiteytti asian vuonna 1944 kirjassaan "This thing of Darkness".

Näin jopa "sotarikokset" ja "rikokset ihmisyyttä vastaan" saadaan eloon, tehdään todellisuudeksi ja vahvistetaan.

Aho toteaa myös:"On yksi asia parjata muita; toinen asia on "kiinnittää" näitä leimoja. Jotta leimat kiinnittyisivät tarkoitettuun osapuoleen, ne on kelpuutettava. Yksi tällainen keino on julkinen häväistysseremonia. Se on muodollinen kuuleminen, oikeudenkäynti, inkvisitio tai tribunaali.." ICTY:n "helvetin tribunaalin"  – sen virallisten kuulemisten, tutkijoiden ja asiantuntijapaneeleiden, syyttäjien – tavoitteena ei ollut oikeus, vaan halu kiinnittää "etnisten puhdistajien", "sotarikollisten ja joukkomurhaajien" leimat Serbian kansaan.

Jugoslavian kansoja edustavat serbit puolustivat kansainvälisiä lakeja ja itsenäisten valtioiden koskemattomuutta. NATO-maat sen sijaan rikkovat kymmeniä kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia.

Jugoslavian, Puolan ja Neuvostoliiton hajottamisten jälkeiset 20 vuotta ovat osoittaneet natsismin voiman. Kaikissa Yhdysvaltojen ja sen eurooppalaisten NATO-liittolaisten toimissa kaava on ollut sama.

Tuhottavan tai haltuunotettavan maan johtajat ja häntä tukevat ryhmät on demonisoitu. Saksa, Ranska, Iso-Britannia ja Yhdysvallat ovat käyttäneet jihadisti-palkkasotureita ja muslimiveljeskuntaa apureinaan.

Markkinointitoimistojen työn jatkeena on ollut läntinen valtamedia, joka on vahvistanut kunkin markkinointitoimisto- Göbbelsin sanomaa. 

Georgian sodassa markkinointitoimisto oli belgialainen. Ukrainan vallankaappauksen yhteydessä Janukovicin hallituksen ja häntä tukevien puolueiden demonisoinnin hoiti Hill& Knowlton, joka myös on ollut päätekijä Venäjän presidentti Putinin demonisoinnissa.

Hill&Knowltonin roolin tekee mielenkiintoiseksi se, että Ukrainan vallankaappauksessa sen varatoimitusjohtaja oli kaupallisen roolinsa perusteella eräänlainen edunsaaja kaappauksen onnistuessa. Siten "Göbbels" myös hyötyi aikaansannoksestaan.

Ukraina voitti 2016 Euroviisut balladilla tataarien kohtalosta Ukrainassa toisen maailmansodan aikana. Tataarit toimivat yhteistyössä natsien kanssa. Veikkasin tuolloin, että seuraava voittokappale lienee ballaadi Hitlerin raskaasta vastuusta natsijohtajana.

Historian uudelleenarviointi on natsismin leviämisen edellytys. Toisen maailmansodan henkilökohtaisesti kokeneiden joukko harvenee ja seuraavat sukupolvet ovat vääristellyn historiankirjoituksen ja tietämättömyyden varassa.

Heti Neuvostoliiton kadottua Suomen naapurista Suomi neito puki lotta-univormun päälleen ja unohti koko natsiliittolaisuutensa väittäen sotineensa vain erllissotaa.

Vain harva historioitsija jaksaa tutkia ja tuottaa todellista tietoa kuten nyt viimeeksi Pekka Visuri ja Eino Murtorinne kuvatessaan Molotov-Ribbentrop sopimuksen taustoita.

Minunkin vaatimaton panokseni totuuden eteen niin Suomesta kuin Jugoslavian hajottamisesta teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja sai vastaansa hurjan  myrskyn erityisesti tahoilta, joiden olisi luullut tuntevan asiat paremmin.

Suomalaiset diplomaatit ovat Jugoslaviaa käsitellessään pitäneet natsi- ja lottapuvut tiukasti päällään. Mitään niin serbejä rasistisesti leimaavia TV-ohjelmia tai teoksia kuin Elisabeth Rehnin lukuisat haastatteluohjelmat tai Helena Rannan muistelmateos Ihmisen jälki en uskonut voitavan toteuttaa.

Jokaisella serbillä on oletettavasti natsien tai fasistien 1941-45 keskitysleirillä ollut tai teloitettuna kuollut omainen. Haagin Jugoslavia tribunaali ICTY toimi myös keskitysleirinä serbeille. On melko vaikeata kuvitella, että saksalaiset olisivat kohdelleet juutalaisia nykyaikana niin kuin he ovat kohdelleet serbejä.

EU:n NATO-maiden natsistinen elintilan laajentaminen ei ole enää pelkästään alueellista laajenemista, mitä EU tosin on. Sen sijaan se on taloudellista ryöstöä, joka ei rajoitu vain Eurooppaan vaan myös Lähi-Itään ja Afganistaniin.

Se on mielen haltuunottoa. Markkinointitoimistojen ja valtamedian avulla eurooppalaisten aivoihin pusketaan todellisuutta, jota kutsutaan myös uusliberalismiksi ja globalisaatioksi. Ellet sen ehtoja hyväksy, sinut tuhotaan joko taloudellisesti tai fyysisesti. Pelkkä itsenäinen ajattelu ja sen mukaisen tiedon levittäminen voi koitua tuhoksesi kuten Julian Assangen kohdalla on käynyt.

Näettekö jo oikean käden sojottavan natsitervehdykseen. Heil EU, heil USA.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtiollinen natsismi, Saksa, kansanryhmän demonisointi, juutalaiset, serbit, ICTY,

"Punatähteä seuraa verivana"

Sunnuntai 23.9.2018 klo 15.29 - Pirkko Turpeinen-Saari

Serbien kansanmurha tapahtui 1941 -45 fasististen kroaattien, Bosnian muslimien, Kosovon albaanien, katolisen kirkon ja natsi-Saksan toimesta. Pelkästään fasistisen Kroatian alueella oli 17 keskitysleiriä, joista Jasenovac oli suurin ja kooltaan toiseksi suurin Euroopassa. Keskitysleirien johtajina ja hirmutekojen suorittajina oli myös katolisia pappeja. Kroatian hallituksessa oli jäseninä sekä kroaatteja että muslimeja ja katolisen kirkon piispa. Hallitus johti kansanmurhaa säätämällä heti sodan alussa ortodoksisten serbien murhaamisen sallivan lain.

Teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja kuvaan tuon ajan sekä sitä 45 vuotta myöhemmin seuranneen toisen serbien holokaustin, jota johtivat Yhdysvallat ja yhdistynyt Saksa Nato-armeijan kanssa. NATO: n jalkaväkenä toimivat kroaatit, Bosnian muslimit sekä Kosovon albaanit.

Jo presidentti Reaganin aikana 1980-luvulla USA loi puitteet sosialististen maiden, Neuvostoliiton ja Jugoslavian hajottamiselle sekä haltuunotolle. Varsinaisesti toimeen ryhdyttiin presidentti George H.W. Bushin aikana ja haltuunotto saatiin päätökseen presidentti Clintonin aikana.

Yksityiskohtiin voi tutustua muun muassa F.William Engdahlin teoksessa Manifest Destiny, jossa kuvataan muun muassa Neuvostoliiton/Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstö presidentti Bushin aikana ja häntä henkilökohtaisesti hyödyttäen.

Jugoslavian hajottamisessa käytettiin sekä taloudellista kiristystä että asevoimaa. Itä-Saksan asevarastoista kuljetettiin aseita kroaateille, jotka erityisesti Saksan tuella hyökkäsivät Jugoslavian liittoarmeijan asevelvollisia vastaan Kroatiassa. Saksa painosti muut EC- maat hyväksymään Kroatian ennenaikaisen itsenäistymisen Maastrichtin kokouksessa, jolloin paradoksaalista kyllä EC:n jäsenmaat menettivät kansallisen itsenäisyytensä. Kroatiassa keskiajalta saakka asuneilta serbisuvuilta vietiin Kroatian uudessa perustuslaissa tasa-arvoinen kansalaisuus. Lopulta 250 000 serbiä puhdistettiin etnisesti Kroatiasta yhden viikonlopun aikana. Tuhansia tapettiin.

Jugoslavian hajottamisessa Saksa pyrki saamaan haltuunsa Jugoslavian infrastruktuurin- pankit, vakuutuslaitokset, median ja hotellit. Yhdysvallat vuorostaan halusi miehittää Jugoslavian sotilaallisesti saadakseen Balkanille jalansijan, hallitakseen öljyn-, huumeiden- ja elinkaupan kuljetusreittejä.

Katolinen kirkko oli taannut natseille pakoreitit toisen maailmansodan päättyessä. Nämä päätyivät Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Kanadaan ja Etelä-Amerikkaan. He perustivat  kroaattien ja albaanidiasporan rahoittamia voimakkaita lobbausryhmiä, jotka vaikuttivat Yhdysvaltojen kongressiin. Lisäksi runsaalla rahoituksella synnytettiin Ruder-Finn markkinointitoimiston avulla kattava ja tehokas serbivastainen propaganda, jossa holokaustin uhrit maalattiin rikollisiksi.

Serbit vastustivat Jugoslavian hajottamista, sillä keskitysleirien kauhut ja niiden uhrit suvussa muistuttivat yhtenäisyyden ja yhteistyön tärkeydestä. Serbit olivat Jugoslavian liittovaltiossa enemmistönä, mutta Serbiaa lukuunottamatta muissa osavaltioissa vähemmistönä.

Yhdysvallat kiristi taloudellisesti siten, että irtisanottuaan yhtenä yönä kaikki Jugoslavian liittovaltion lainat, se lupasi antaa lainaa vain osavaltioille. Ehtona oli että ne järjestäisivät vaalit, joissa enemmistöksi tulisi Yhdysvaltojen hyväksymät puolueet mutta Jugoslavian liittovaltio ei saisi järjestää vaaleja!

Kiristyksen ja propagandan avulla kaikissa osavatioissa järjestetyissä vaaleissa Yhdysvallat sai tahtomansa voimat valtaan. Kroatiassa valtaan tuli holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman, joka vaati serbien etnistä puhdistamista Kroatiasta.

Yhdysvaltojen, Saksan ja muiden NATO-maiden jalkaväkenä toimivat kroaattisotilaat, jotka esiintyivät samoissa natsiajan mustissa asuissa kuin toisen maailmansodan aikana. Kroaatit tunkeutuivat taistelemaan Jugoslavian liittoarmeijaa ja myöhemmin serbejä vastaan Bosnian puolelle.

Bosnian muslimien johtaja presidentti Izetbegovic kutsui maahan 10.000 jihadistitaistelijaa Lähi-Idästä ja Afganistanista. Nämä katkoivat serbien päitä ja lähettivät niitä rahoittajilleen Saudi-Arabiaan.He myös videoivat ja kuvasivat kaulojen katkaisuorgioitaan. Kroaatit ja muslimijoukot yhdistivät presidentti Clintonin kehoituksesta voimansa serbejä vastan.

Yhdysvaltojen tavoittelema sotilaallinen miehitys onnistui Bosniassa ja Kosovossa. Kosovon miehitys edellytti massiivisia Jugoslavian pommituksia 1999. Seuranneen Nato-miehityksen aikana serbien holokausti on jatkunut. Kosovon albaanit ovat NATO:n estämättä jatkaneet serbien vainoa ja karkotuksia.

Helsingin Sanomat otsikoi tänään 23.9.2018 "Punatähteä seuraa verivana" kuvatessaan serbialaista jalkapallojoukkuetta ja jalkapallon maailmaa. Lehti kertoo kuinka "Punainen tähti tuo jalkapallon mestarien liigaan kannattajajoukon, jonka erikoisalaa oli vielä 25 vuotta sitten pikemminkin kansanmurha kuin oman seuran kannustaminen."

Objektiivisesti historiaa, myös lähihistoriaa tarkastelevat tietävät Jugoslavian liittovaltion/Serbian olleen vuodesta 1992 lähtien hirviömäisten talouspakotteiden kohteena. Diabetekseen kuoltiin lääkkeiden puutteessa, sydäntahdistimia kaivettiin haudatuista ruumiista, syöpäpotilaat kuolivat ilman kipulääkkeitä. Yhdysvaltojen ja erityisesti Saksan asettamat talouspakotteet liittovaltion murskaamiseksi ja haltuunottamiseksi aiheuttivat kansalle tragedian. Inflaatio muuttui mittaamattomaksi, koulutetut ihmiset muuttivat pois, rikollinen liiketoiminta kukoisti ja omankädenoikeus muuttui luonnolliseksi. Rikolliset asuivat luksusasunnoissa ja NATO-propaganda vääristi todellisuuden serbien näkökulmasta tuntemattomaksi harhaksi.

Srebrenican kansanmurhaväite on eräs kohtuuttomimmista tarinoista. USA:n johtaman kroaattiarmeijan suorittama serbien kansanmurha ja etninen puhdistus Kroatian Krajinasta 3 viikkoa sen jälkeen kun serbit ottivat Srebrenican haltuunsa oli pimitettävä läntiseltä yleisöltä. YK sotilastarkkailijat päättelivät että Srebrenican nostaminen myyttisiin mittasuhteisiin auttaisi Yhdysvaltoja ja NATO-maita serbien kansanmurhan salaamisessa. Massiivisella propagandalla se onnistui.

Propagandan lisäksi tarvittiin ICTY-tuomioistuin, jossa tuomarit ovat Yhdysvaltojen ja NATO-maiden valitsemia ja palkkaamia, todistajat ovat NATO-kenraaleita tai NATO:n jalkamiehiä, kroaatteja tai muslimeja.

Tuo kaikki ei kuitenkaan riitä. Tarvitaan jatkuvasti Helsingin Sanomien kaltaista "verivana"-demagogiaa. Arkanin kaltainen psykopaatti nostetaan keskiöön ja Yhdysvaltojen psykopaatin lailla toimivien presidenttien ja ulkoministereiden ahneuteen pohjautuvat toimet pommituksineen ja kansakuntien tuhoamisineen painetaan villaisella.

Jugoslavian hajottamisen kaltaiset talouspakotteet, jihadistien ja natsien käyttö USA:n ja muiden NATO-maiden ahneuden tyydyttämiseen jatkuu Syyriassa ja Ukrainassa. Tuho on saatettu loppuun Irakissa ja Libyassa.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kysyykö Helsingin Sanomat kohta vierailulle tulevalta presidentti Obamalta, montako sotaa hän aloitti? Tuleeko Hesari kysymään montako lennokkimurhaa Obama valtuutti jokaviikkoisissa valtuutuskokouksissaan. Oliko Ukrainan vallankaappaus vaivan arvoinen? Minkälainen verivana jää Nobel-palkitun presidentin jälkeen Yhdysvalloissa ja Suomessa?

Sanomalehtien lisäksi propaganda tarvitsee kirjallisuutta. Jugoslavian pommitukset määrännyt presidentti Clinton on kunnostautunut kirjoittamalla kirjan Bosniasta. Suomalaisessa dekkarikirjallisuudessa myyvät vain teokset, jossa ideologia on sama kuin Helsingin Sanomissa.

Helsingin Sanomien päätoimittaja on kirjoittanut serbejä demonisoivan kirjan, jossa hän on osoittanut lojaaliutensa NATO-maille. Elokuvateollisuus tulee varmasti antamaan sivustatukea.

Hesari on sulkenut jalkapallomaailman propagandansa syliin tänään. Mikä onkaan vuorossa huomenna? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: serbien demonisointi, Helsingin Sanomat, Kaius Niemi, kansanmurha, jalkapallo

Obama ja Cameron vastuussa ISISin rekrytoinnista

Sunnuntai 29.11.2015 klo 9.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Obama ja pääministeri Cameron ovat keskeiset voimat ISISin rekrytoinnin takana. Nämä johtajat ovat median avulla demonisoineet Syyrian presidentti Assadin "julmuriksi, hirviöksi, kansansa tappajaksi". Demonisoinnin seurauksena he ovat julistaneet aseellisen opposition jäsenet marttyyreiksi. Nämä ovat kuitenkin suurimmaksi osaksi on pyhää taistelua käyviä ja kalifaattia rakentavia jihadisteja.

Nämä "marttyyrit" houkuttelevat nuoria auttamaan itseään julmaa "diktaattoria" vastaan. Siten ISIkseen liittyvät eivät ole ainoastaan syrjäytyneitä, eläytymiskykynsä menettäneitä "psykopaatteja" vaan moni heistä voi olla uskonveljiinsä lämpimästi eläytyviä nuoria, jopa tyttöjä.Toinen asia on se,osoittautuvatko aseellisen opposition jäsenet lainkaan "uskonveljiksi" vai ovatko he yksinkertaisesti tunteettomia palkkasotureita, jotka siirtyvät ryhmästä toiseen riippuen siitä kuka maksaa parhaiten.

Syyria on uskonnoltaan sekulaarinen maa, jonka aseellinen haltuunotto päätettin USA:ssa presidentti Bushin aikana jo vuonna 2004. Kenraali Wesley Clark osoitti Democracy Now kanavan haastattelussa kuinka hän sai käsiinsä Pentagonin paperin, jossa lueteltiin Lähi-Idän haltuunotettavat maat,joukossa Syyria.

Loppu on vain näytelmää.

EU on Jugoslavian hajottamisesta ja laittomasta pommittamisesta lähtien tehnyt virheen toisensa jälkeen ja paikannut tekemiaan virheitä vielä suuremmilla virheillä.

Voidakseen viedä loppuun Syyrian tuhoamisen, sen on täytynyt demonisoida Venäjä ja presidentti Putin koska Venäjä voisi olla rakentava neuvottelija Syyrian ongelmien ratkaisemiseksi.

Presidentti Ahtisaari kuvasi The Guardianille antamassaan haastattelussa kuinka Venäjän YK-edustaja Churkin oli esittänyt rakentavan ratkaisun Syyrian konfliktiin jo kriisin alkuvaiheessa, jolloin kuolonuhreja oli vasta pari tuhatta.

Professori Sabine Schifferin mukaan alkanut Venäjän ja presidentti Putinin demonisointi suoritettiin mainos/markkinointitoimisto Hill&Knowltonin toimesta. Demonisoimalla presidentti Putin Obama pyrki jatkamaan itsepintaisesti Syyrian hallituksenvaihto -operaatiotaan haluamallaan tavalla. Lisämaustetta USA hankki Ukrainan hallituksenvaihto-operaatiollaan, jossa EU oli aktivisesti mukana.

Sen sijaan, että EU olisi pyrkinyt ratkaisemaan Syyrian konfliktia, se on heittänyt öljyä tuleen. Useat EU-maat ovat osallistuneet Syyrian aseellisen opposition kouluttamiseen ja tukemiseen. Koko EU-media, Suomen media mukaan luettuna on vyöryttänyt USA:n median lailla Putin-ja Assad kritiikkiä. Suomessa kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz oli ensimmäinen, joka julkisuudessa vertasi presidentti Putinia Hitleriin.Tämän jälkeen mikään ei pidätellyt Suomen mediaa heittäytymästä Venäjään, venäläisiin ja presidentti Putiniin kohdistuvaan rasistiseen kirjoitteluun täysin mitoin.

Kaiken tämän jälkeen EU lähtee neuvottelemaan  ISISiä tukeneen, sen laittomasti hankittua öljyä ostaneen ja uusia taistelijoita rajojensa läpi päästäneen Turkin kanssa Syyrian pakolaisten pitämisestä Turkissa. Turkkiin paenneet siviilit lienevät suurimmaksi osaksi aseellista oppositiota tukeneita sunnimuslimeja. Näiden tulo Eurooppaan todennäköisesti lisäisi terroritekojen riskiä Euroopassa.

Hintana syyrialaisten pitämisestä alueellaan Turkki edellyttää miljardien korvauksia, turkkilaisten viisumivapautta Eurooppaan ja EU-jäsenyysneuvottelujen kiirehtimistä. Saksan ja Suomenkin ajama Turkin EU-jäsenyys olisi mielenkiintoinen. Turkki, joka tappaa kurdi-vähemmistöään ja jossa sanavapaus on varsin rajallinen. Turkki, jossa kurdi- johtaja Öcalan on vuosia virunut eristettynä vankilasaarellaan kuten Mandela aikoinaan,  EU:n jäsenenä!

EU ajaa pirulla pelsebuubia. Eikö humanismi ja kansainvälinen oikeus edellyttäisi Syyrian valtion tukemista sen pyrkiessä ylläpitämään yhteiskunnan rakenteita - koululaitosta, terveydenhuoltoa, hallinon rakenteita, eläkkeiden- ja palkanmaksua, kaupankäyntiä ja muuta taloudellista toimeliaisuutta? Miksi EU tukisi USA:n tuholaispolitiikkaa?

Pakolaisongelman ratkaisu perustuu hallinnan palauttamiseen Syyrian lailliselle hallitukselle. Pakolaiset voivat palata Euroopasta ja Turkista Syyriaan, kotimaahansa, kun USA:n suunnittelema ja Saudi-Arabian, Qatarin, Turkin ja osin EU:n tuella tapahtunut Syyrian sisäisiin asioihin puuttuminen loppuu.

ISIS:in joukkoihin liittyminen ehtyy vasta kun media alkaa puhua tosiasioista, itseään maailman johtajina pitävät presidentti Obama ja pääministeri David Cameron alkavat kunnioittaa kansainvälisiä lakeja ja valtioiden suvereeniutta. USA:n johtamat laittomat pommitukset Syyrian alueella olisi lopetettava. Jatkamisen edellytyksenä olisi mandaatin saaminen Syyrian lailliselta hallitukselta ja yhteistyö Venäjän kanssa, joka toimii alueella kansainvälisten lakien mukaisesti. ISISin vastainen taistelu edellyttää todellista yhteistyötä, jossa myös media kunnioittaa tosiasioita propagandan sijaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Zyskowicz, EU:n virhearviot, ISIS-rekrytointi, Obama, Cameron, Assadin demonisointi, EU

Pommit ja nälkäkuolema palestiinalaisten vaihtoehdot

Lauantai 7.2.2009 klo 9.41

YK:n pakolaisapu UNRWA on ilmoittanut keskeyttävänsä humanitaarisen avun ( huovat, jauhot, öljy,lääkkeet) jakamisen Gazassa koska Gazaa hallitsevan Hamasin sosiaaliministeri on omilla valtuuksillaan ottanut 20 lastia apua jakaakseen sen myös niille Gazalaisille, joilla ei ole virallista pakolaisstatusta.

Miten tähän on tultu?

Normaaleilla tunteilla varustettu ihminen ei voi käsittää miksi apua ei saada kaikille pommituksen tuhoista kärsineille ihmisille. Sen ymmärtää että UNRWA pitää ensisijaisena avun kohteena sitä ryhmää, jonka auttamista varten se on jo vuosikymmeniä sitten perustettu. Mutta sen sijaan, että se syyllistää Hamasia kaikkien tarvitsevien auttamisesta hätätilanteessa se voisi paitsi poikkeuksellisesti auttaa kaikkia ja samanaikaisesti vaatia YK:ta sekä Punaista ristiä ja muita avustusjärjestöjä kiireesti auttamaan muita.

Ensisijaisestihan luulisi, että "demokraattiset" länsimaat pakottaisivat Israelin avaamaan rajat paitsi humanitaariselle avulle myös kaikelle muulla elinkeinotoiminnalle. On täysin kaksinaismoraalista sulkea silmät Israelin hallituksen ja erityisesti sotilaiden ja laittomien siirtokuntien asukkaiden julmuuksilta, jotka jatkuvat myös Gazan tuhopommitusten jälkeen, kuten myös ennen sitä, ja sen sijaan puhua aseiden salakuljetuksen lopettamisesta  ensisijaisena ehtona rajojen avaamiselle. Aseita, ydinaseet mukaan luettuna on Israelin puolella. Niiden toimittaminen pitäisi ensisijaisesti lopettaa.

Länsimaiden tapa ajatella ja toimia on kyynisyyden huippu.Traumatisoituneet Gazalaiset on jätetty yksin. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Gazan saarto, YK, Hamasin demonisointi