Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Merikorttikuja 4.B.41 00960 Helsinki
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Tarja Filatov, SDP ja Venäjä

Keskiviikko 26.6.2019 klo 10:20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kansanedustaja Tarja Filatov on eilisten tietojen mukaan äänestänyt Euroopan neuvostossa Venäjän täysivaltaista jäsenyyttä vastaan yhdessä perussuomalaisten edustajan kanssa.

Tarja Filatov on koulutukseltaan ylioppilas ja on ollut kansanedustaja yli 20 vuotta. Hän on pitkään toiminut ministerinä ja on SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja.

Onko tämä historiattomuudesta puhuva äänestyspäätös myös pääministeri Antti Rinteen ja SDP:n puoluevaltuuston kanta?

Tällainen kannanottohan merkitsee sitä, että vuosisataisen historian aikana eräs tärkeimpiä eurooppalaisia valtioita ei saisikaan olla keskeisen eurooppalaisen elimen jäsen.

Koko Venäjän eristämispäätös sai alkunsa markkinointitoimisto Hill&Knowltonin avulla päälaelleen käännetystä syy- ja seuraussuhteesta koskien Ukrainan väkivaltaista vallankaappausta. Yhdysvallat liittolaisineen valmisteli huolellisesti ja myös toteutti useita ihmishenkiä vaatineen kaappauksen, jossa laillinen vaaleilla valittu presidentti syöstiin vallasta.

Odesassa poltettiin syntyneessä natsijoukkioiden mahdollistamassa väkivallassa kymmeniä ihmisiä hengiltä eikä ketään ole saatettu tuomiolle.

Sen sijaan, että Tarja Filatov ja SDP avaisivat vallankaappauksen luonnetta ja sen seurauksia ja myöntäisivät muun muassa Suomen EU-komissaari Olli Rehnin virheet Ukrainan EU:n lähentymisneuvottelujen toteuttamisessa, puolue osallistuu Venäjän syyllistämiseen. Tätä syyllistämistä ovat edellyttäneet itse kaapauksen toimijat, Yhdysvallat liittolaisineen ja Ukraina.

Mikäli päähallituspuolue SDP avaa näin surullisella tavalla ulkopoliittisen uransa, jota on jo säestänyt vihreiden ulkoministeri Haavisto avuttomilla Iran lausunnoillaan, voi jokainen harkitseva ja ajatteleva ihminen luopua toivosta, että Suomi toteuttaisi itsenäistä USA:sta riippumatonta ulkopolitiikkaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tarja Filatov, SDP, Venäjä, Euroopan neuvosto

Tuomioja nosti peilin puolueen eteen

Torstai 30.10.2008 klo 8:39 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eräät sosialidemokraatit ovat paheksuneet kansanedustaja Erkki Tuomiojaa siitä, että hän on omassa blogissaan ilmaissut mielipiteensa puolueensa ja sen puheenjohtajan kunnallisvaalikampanjasta. Hän ei siis jakanut käsitystään STT:lle vaan harrasti yksinpuhelua, jonka sisällöstä kukin aktiivinen utelias saattoi tietenkin ottaa selvää.

Tuomiojaa väitettiin narsistiksi, raukkamaiseksi kun ei itse osallistunut vaaleihin.

Mielestäni Tuomioja on vain nostanut peilin puolueen eteen. Hän itse tarjoutui vaivojaan säästämättä osallistumaan puheenjohtajakilpaan. Puheenjohtajakiertueeseen, jonka syvänä punaisena lankana oli estää Tuomiojan valinta, jonka molemmat edelliset puheenjohtajat julkisesti monin tavoin ja useasti ilmaisivat.

Tuomioja nauttii laajaa kannatusta. Jos SDP:n puheenjohtajavaalissa olisi käyty neuvoa-antava jäsenäänestys, voittaja olisi ollut Tuomioja.Kannatus ei rajoitu puolueen jäseniin vaan kattaa laajat kansankerrokset. Tuomiojan ei tarvitse etsiä yhteyksiä rauhanliikkeeseen, ATTACiin, muihin kansanliikkeisiin- hän on jo siellä- luontevasti ja nuorekkaasti.

Narsisti hän ei ole. Päinvastoin hienotunteisuus ja sovittelunhalu saattaa aiheuttaa jopa sen, että hänen oma mielipiteensä, solidaarisuudesta esim tasavallan presidenttiä kohtaan, voi jäädä julkisuudessa näkymättä.

Jos hän olisi puheenjohtaja, uskottavuuskriisiä ei laman aikana olisi.Hänen toiminnassaan sisältö ja aatteellisuus ovat ensisijaisia.Sitä puolueen nyt kokonaisuudessaan toivoisi hakevan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sdp, kunnallisvaalikannatus, Tuomioja-kritiikki