Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Onnittelut Iltalehdelle

Keskiviikko 19.3.2014 klo 14.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Iltalehti ansaitsee positiivisen palautteen USA:n kommandojoukkoja Krimillä koskevasta sotahistorian dosentti Markku Salomaan artikkelista.

Suomalainen ja muu läntinen tiedonvälitys on Ukrainan konfliktin yhteydessä täysin vaiennut Yhdysvaltojen viiden miljardin arvoisten salaisten operaatioiden osuudesta hallituksen väkivaltaisessa vaihdoksessa ja väkivallan yltymisessä. Historia osoittaa, että aikaisempina vuosikymmeninä Yhdysvallat saattoi käyttää salaista arsenaaliaan rauhassa tiedotusvälineiden ulottumattomissa. Kamputseaa pommitettiin 1965 - 1973 joka päivä, 8 minuutin välein, ilman, että tiedotusvälineet kertoivat siitä. Jugoslaviaa hajoitettaessa Yhdysvallat saattoi rauhassa yhteistyössä omien suurlähettiläidensä kanssa toteuttaa sotatoimia, joiden lopputulemana oli kaksi omaa sotilastukikohtaa Balkanilla, serbien demonisointi ja karkoitus omilta asuinsijoiltaan. Yhdysvaltojen suurlähetystöt niin Moskovassa, Tbilisissä, Sarajevossa, tai Kiovassa ovat keskeisessä asemassa organisoimaan USA:n salaisia operaatioita hallitustenvaihdosten ja sotilastukikohtien aikaansaamiseksi.

Suomen hallitus on nyt uljaasti osallistumassa Yhdysvaltojen johdolla Haagin kokoukseen, jossa USA ja EU yhdessä suunnittelevat rankaisutoimia Venäjää vastaan. Siis Yhdysvaltojen johdolla, jota maata maapallon asukkaiden valtava enemmistö pitää suurimpana vaarana maailmanrauhalle!

Missä olivat pakotteet Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian hyökätessä Irakiin ja tappaessa miljoona ihmistä? Missä olivat pakotteet kun Yhdysvallat laittomasti hyökkäsi pommittamaan Jugoslaviaa tai Afganistania? Missä oli Suomen median kritiikki? Ei missään. Suomen media meni hyökkäysvaunuissa sotaretkelle mukaan.Presidentti Ahtisaari tuki Jugoslavian pommituksia ja uhkaili maan presidenttiä. Nyt Suomi on Afganistanin sotilasoperaatiossa mukana. Rikolliseen toimintaan mukaan meneminen tekee itsestäkin kanssarikollisen.

 Kosovo piti saada julistettua itsenäiseksi, jotta USA:n sotilatukikohta Bondsteel saisi laillisen maaperän itselleen. Silloin "länsimaat" YK:n turvallisuusneuvoston suulla tiedustelivat kansainväliseltä tuomioistuimelta oliko itsenäistyminen laillinen. Kiertäen varsinaisen kysymyksen asettelun, tuomioistuin vastasi, että itsenäistymiselle yleensä ei ole laillista estettä, vastaamatta lainkaan siihen eriteltyyn kysymykseen, joka sille oli esitetty.

Tämän ICJ:n päätöksen pohjalta Krimin itsenäistyminen on täysin laillinen ja Putin on oikeassa.Vastauksen ympäripyöreys oli ilmiselvästi poliittinen. Muuttuuko laillinen laittomaksi aina kun Venäjä toimii kysymyksessä olevassa asiassa kuten länsimaat.

On mielenkiintoista kuinka Suomen media on laskeutunut alkeellisenkin sivistyneisyyden ja totuuteen pyrkimisen alapuolelle. Helsingin Sanomien NATO-into on johtanut paitsi käsittämättömään journalistiseen tasoon, myös siihen, että lehti itse, varmemmaksi vakuudeksi järjestää seminaarin, jonka osanottajilta saa haluamansa vastauksen.Se haluaa takoa niin kauan kun rauta on kuumaa.

HeSa on valinnut Venäjän kirjeenvaihtajakseen Pekka Hakalan, jolle riittää yhden nuorukaisen haastattelu, johon toimittaja projisoi omat ennakkoasenteensa ja tarjoilee ne lukijoille ikäänkuin Ukrainan todellisuutena.Toimittaja Suvi Turtiaiselle riittää myös vanhuspariskunnan hätääntynyt silminnäkijälausunto tarkka-ampujista, mutta ilman analyysiä siitä, miksi tarkka-ampujat ampuivat Yhdysvaltojen yhteistyökumppanin haltuunottaman Filharmonia-rakennuksen katolta,jonne pääsi vain hänen luvallaan. Tämä kommando-yhteistyökumppani ei antanut ottaa näitä tarkka-ampujia kiinni vaikka mielenosoittajat sitä vaativat?

Suomen medialla ei ole ollut varaa julkaista presidentti Putinin puhetta kokonaisuudessaan. Sen sijaan lehdet ottavat mielivaltaisia osasia siitä ja antavat perään oman tulkintansa, "mitä se on" tyyliin.Vain puheen kuuleminen kokonaisuudessaan tai edes lukeminen, antaa aidon vaikutelman.

Mieleeni tulee HeSa:n musiikkitoimittaja Vesa Siren, joka kirjoitti Valeri Gergievin johtamasta konsertista Tsinvalista, Georgian sodan jälkeen. Hän kertoi kuinka mahtipontisesti Gergiev johti ja kuinka konsertti oli voitonjuhlaa!! Osoittautui, että hän oli lukenut konsertista jostakin britti-lehdestä eikä ollut itse nähnyt tai kuullut sitä. Satuin näkemään ja kuulemaan konsertin, joka oli täynnä surua, kynttilöitä pimeässä illassa. Gergiev, osseetti itsekin, oli kalpea, surun murtama, samoin yleisö. Musiikki oli surumusiikkia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Markku Salomaa, Suvi Turtiainen, HeSa, Pekka Hakala, Vesa Siren, Krimin itsenäistymisen laillisuus, Iltalehden Ukraina- uutisointi, Yhdysvaltojen erikoisjoukot, tarkka-ampujat, Yhdysvaltojen suurlähetystöt

EU osallistuu Ukrainassa USA:n likaisiin temppuihin

Perjantai 7.3.2014 klo 10.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Demokratian ja ihmisoikeuksien kannattajan on tuskallista seurata EU:n moraalisen rappion merkkejä. Yhdysvallat on ollut kuuluisa laittomista sodistaan, ihmisoikeusrikkomuksista,poliisivaltion rakentamisesta omaan maahansa, mutta vähemmän on julkisuudessa keskusteltu kaikista niistä likaisista tempuista,murhista ja kidutuksista, joissa se ansioitui pystyttäessään sotilashallituksia Etelä-Amerikkaan.Nyt EU esiintyy yhdessä USA:n rinnalla nostaen kymmeniä ukrainalaisia mielenosoittajia ja poliiseja tappaneet poliittiset voimat valtaan.

Sen sijaan, että EU:n virkamiehet ja poliitikot kertoisivat totuuden, ne peittelevät sitä välttyäkseen paljastumasta USA:n kaltaisiksi.EU perusteli tukeaan fasistispainotteiselle vallan kaapanneelle hallitukselle sillä, että ihmisten murhat ylittivät punaisen viivan. EU tiesi, viimeistään 25 helmikuuta, luultavasti alusta alkaen, että ihmisiä tappavat tarkka-ampujat olivat heidän omien kannattajiensa, luultavasti CIA:n palkkaamia.

Kun tapot Maidanilla oli suoritettu, gangsterit uhosivat siirtyvänsä nyt Itä-Ukrainaan suorittamaan siellä samat toimet kuin Kiovassakin.

Olisiko Krimin niemimaan asukkaiden tullut avata porttinsa näille gangstereille ja antaa heidän suorittaa sama väkivaltaan pohjautuva vallankaappaus myös siellä. EU:n mielestä kyllä!

Mitä sitten olisi tehty kun Kiovan kaaos ja murhat olisivat vallanneet Krimin? Olisiko EU ihmisuhreista välittämättä edelleen pysynyt kannassaan ja tukenut fasistista toimintaa siellä, missä sillä ei ollut ennestään minkäänlaista jalansijaa.

Olisiko pressidentti Putinin pitänyt rauhassa odottaa Krimin venäläisten tappamista? Montako uhria olisi sopiva luku?

EU:n ongelma on todellisuuden kollektiivinen kieltäminen. Kieltäminen on todellisuuden vakavasti muuttava psykologinen puolustusmekanismi. EU väittää presidentti Putinin kieltävän todellisuuden eli olevan irronnut todellisuudesta. Tässä tapauksessa Putinin toimet ovat estäneet verilöylyn. Mitä sen jälkeen tapahtuu edellyttäisi jokaisen tarttuvan totuuteen. Ellei totuus ole neuvottelujen lähtökohta, ei demokratiasta ja kansainvälisestä oikeudesta voi olla puhetta.

Presidentti Putin ehdotti jo ennen EU:n lähentymissopimusehdotusta yhteisiä kolmen välisiä neuvotteluja, joissa olisi otettu huomioon niin EU:n,Ukrainan kuin Venäjänkin näkökulmat. Ukraina on ollut taloudellisesti, kansallisesti, kielellisesti ja uskonnollisesti monin sitein liittynyt Venäjään. EU ei tarjonnut Ukrainalle muuta kuin talouskuria. Venäjä tarjosi monenlaisia apuneuvoja, joilla Ukrainan toipuminen olisi ollut taloudellisesti vähemmän vaurioittavaa. Janukovitsh oli korruptoitunut ja heikko, mutta hän ei ollut murhaaja. Nykyiset EU:n johtoon valitsemat henkilöt ovat sekä heikkoja, korruptoituneita että murhaajia.

Häpeän sitä, että kuulun EU:n ulkopolitiikan piiriin. On hienoa, että olen elänyt myös Kekkosen aikana. Silloin tosiasiat olivat kaiken päätöksenteon lähtökohtana. Ihmiset saattoivat omilla tunteillaan ja omalla oikeustajullaan peilata tehtäviä ratkaisuja. Saattoi olla eri mieltä, mutta ei tarvinnut vaurioittaa mielenterveyttään.

Nyt Cathrine Ashton toivoi ulkoministeri Paetin puhelun aikana, että Alueiden puolueen edustajat laskisivat kukkia Maidanin uhreille ikäänkuin sovituksena ja tullakseen hyväksytyiksi. Siis fasistien hyökkäysten uhrien tulisi uhriuttaa itsensä ansaitakseen EU:n hyväksynnän.

Samalla tavalla EU vaati Serbian parlamenttia pyytämään anteeksi "Srebrenican kansanmurhaa" edellytyksenä EU lähentymiseen. USA ja EU ovat estäneet Srebrenican tapahtumien objektiivisen tutkinnan (kuinka moni kaatui taisteluissa, kuinka moni teloitettiin kuinka monta serbiä kaatui, kuinka monta muslimia) Propaganda ylivoima on ollut USA:lla. Serbit olivat Jugoslavian hajottamisen uhreja. Uhrien edellytetään pyytämään anteeksi asioita, jotka ovat USA:n ja EU:n aiheuttamia.

USA:n globaali vallan tavoittelu edellyttää kokonaisten kansakuntien identiteettien murtamista. Aivankuin koulukiusatun pitäisi pyytä anteeksi kiusaajaltaan ja niiltä, jotka hiljaisesti antavat kiusaamisen tapahtua. Psykiatrina en voi hyväksyä sitä, että EU on omissa valtapyrkimyksissään tällaisessa mukana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: totuus ja EU, USA, likaiset temput, Venäjä, Putin, tarkka-ampujat, hallituksen vaihdos

EU:lla on Ukrainassa totuuden kohtaamisen paikka.

Torstai 6.3.2014 klo 10.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Edward Snowden paljasti pienen osan USA:n valheiden ja salaisen vallan verkkoa. Viron ulkoministeri Paetin ja EU:n ulkoministeri Cathrine Ashtonin nauhoitettu puhelu paljasti koko EU:n ja USA:n suorittaman Ukrainan hallituksenvaihto projektin likaisen puolen.

 Nyt tiedetään varmuudella  paitsi se, että Maidanin väkivaltaisen vallankäytön johtoon nousi neljäkymmentä osin Israelissa koulutuksensa saanutta sotilasta myös se, että katoilla niin poliiseja kuin mielenosoittajiakin ampuneet tarkka-ampujat olivat opposition palkkaamia. Suuri osa mielenosoittajia on tiennyt tämän koko ajan.

Kuunnellessani nauhoitettua puhelua en voinut olla psykiatrina panematta merkille keskustelijoiden välistä eroa. Viron ulkoministeri oli kypsällä tavalla vakava, selkeästi huolestunut Ukrainassa nyt kehittyneestä tilanteesta. Catherine Ashton sen sijaan oli välttelevä, kyynisempi ja ikäänkuin puolsi asioiden kehittymistä siihen suuntaan kuin ne ovat nyt mennäkseen. Toisin sanoen tarkka-ampujat tilanneet, USA:n ja EU:n tukemat gangsterit voivat rauhassa jatkaa hallitsemistaan.

Tilanne on kuin Bosnian kopio. Islamilaista tasavaltaa perustamaan pyrkineet terroristit, jotka saivat USA:lta ja NATO- mailta taloudellista-, sotilaallista- ja mediatukea pudottivat räjähteitä kansan täyttämälle torille, jossa kymmeniä kuoli. Siitä terroristijoukot syyttivät serbejä provosoidakssen NATO:n pommittamaan serbialueita.Kyseessä oli kyyninen USA:ta tukevien maiden ja valtaan pyrkivien islamistien välinen sovittu terroriteko.Serbialueita pommitettiin,mutta ei tullut islamilaista valtiota. Tuli kuitenkin USA:n sotilastukikohta. Terroristeja käytettiin välineenä.

Ukrainan tilanteessa kukin USA:ta tukeva osapuoli näyttelee sovittua rooliaan ja projisioi vihansa Venäjään ja presidentti Putiniin. NATO näyttelee ikäänkuin kyseessä olisi sotilaallinen uhka Venäjän taholta. Suomen media nostaa keskusteluun NATO-jäsenyyttä ja valmiustilan nostoa SUOMESSA!! Ulkoministerit ja pääministerit pitävät palaverejaan. Kaikki tietävät, että EU ja USA ovat demokratian vastaisella puolella, mutta niin ne ovat Syyriassakin. USA ja monet EU-maat kouluttavat terroristeja Jordaniassa, rahoittavat asehankintoja USA:sta Saudi Arabiaan ja sieltä Syyriaan pitkittäen syyrialaisten kärsimyksiä. Kyynisistä asenteistaan johtuen USA ja sen EU liittolaiset näyttelevät tässäkin ennalta määrättyjä roolejaan. Tosiasioilla ei ole väliä.

Palestiinalaiset kitukoon avovankilassaan.USA ja EU tukevat Israelia!

Harva median edustaja tai poliitikko on kiinnostunut totuudesta. Hämmästyttävää kyllä myös tavalliset ukrainalaiset kaipaavat ensi sijassa totuutta

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paet, Ashton, Maidanin tarkka-ampujat, USA, EU, NATO, media