Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Maailman paras elokuva

Maanantai 23.9.2013 klo 10.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltalainen The Nation lehti on kirjoittanut toimittajansa Jeremy Scahillin kirjasta ja elokuvasta Dirty Wars. Näin elokuvaa esitettävän Rakkautta ja Anarkiaa festivaalilla, joten menin todella kiinnostuneena katsomaan. 

Suomalainen media on vaiennut tästä dokumentista kokonaan. Rakkautta ja Anarkiaa festivaalin elokuvien esittely "The Act of Killing" elokuvaa lukuunottamatta on ollut varsin pinnallista.

Dirty Wars on kuin pommi. Enempää kansainvälisestä politiikasta ei tarvitse tietääkään jos tämän elokuvan on nähnyt. Kaikki elokuvassa on totta ja se etenee Afganistanista ja Jemenistä, Somaliaan. Välillä toimittaja keskustelee Yhdysvaltojen viranomaisten ja kongressin keskeisten komiteoiden puheenjohtajien kanssa sekä osallistuu TV-kanavien keskusteluihin.

Se osoittaa mitä roolia yksityinen presidentti Obaman "johtama" salainen JSOC armeija palvelee. Kaiken tutkinta- ja tuomiovallan ulkopuolella oleva porukka jättää Keski-Amerikan likaisten temppujen tekijät harrasteljoiksi. 

Johtopäätökseksi tulee, että presidentti Obama on kovempi, säälimättömämpi ja nopeampi kuin George W. Bush konsanaan.

Kun yhdistää elokuvan tosiasiat Edward Snowdenin paljastamaan kaiken kattavaan vakoiluorganisaatioon ei voi muuta kuin toivoa, että lastenlasten ei tarvitsisi elää tällaisessa maailmassa, jossa kaiken ratkaisee Yhdysvaltojen väkivaltakoneisto. Se alistaa muut maat joko väkivallalla tai taloudellisilla pakotteilla sekä propagandalla.

Jeremy Scahill ansaitsisi Edward Snowdenin kanssa kaikki mahdolliset ihmisoikeuspalkinnot rohkean ja syvästi inhimillisen toimintansa johdosta. Suosittelen elokuvaa kaikille totuuden nälkäisille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rakkautta ja Anarkiaa, Dirty wars, siviilien murhat, paras elokuva, Jeremy Scahill, Afganistan, Jemen, Somalia, JSOC yksityisarmeija, Obama

Gangsterit maailmanpolitiikan johdossa

Torstai 5.9.2013 klo 11.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yksityinen Yhdysvaltojen armeijan alihankkija kouluttaa Al-Nusra terroristijärjestön - ,Yhdysvaltojen liittolaisen ,sotilaita kemiallisten aseiden käyttöön Jordaniassa kertoi CNN jo yli puoli vuotta sitten. Eläkkeellä olevien Yhdysvaltojen kenraaleiden joukko suunnitteli myös Kroatian serbien joukkosurman ja etnisen puhdistuksen Kroatiasta Operation Stormin nimellä.

Yhdysvallat pyrkii tuhoamaan Syyrian lopullisesti väittämällä Syyrian hallituksen käyttäneen kemiallisia aseita siviiejä vastaan. Ensimmäisenä syytöksen esitti jo helmikuussa Saudi-Arabian salaisen palvelun johtaja prinssi Bandar bin Sultan Al Saud.Sama henkilö vastaa kemiallisten aseiden toimittamisesta kapinallisille, Al Qaida-terroristeille. Elokuussa Syyrian Goutassa Damaskoksen lähellä AP:n toimittaja Dave Gavlak haastatteli kemiallisiin aseisiin kuolleen kapinallisnuorukaisen isää.Tämä kertoi Saudi-Arabian maksavan kapinallisten palkat ja Abu Ayesha nimisen Saudin toimitavan kemiallisia aseita. Poika oli kuollut käsiteltyään väärin kemiallista kaasua sisältäviä lieriöitä, joita oli varastoitu tunneliin. Kaikki nuorukaiset kuolivat.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Kerry kertoi ylpeänä edustajainhuoneelle eräiden arabimaiden luvanneen maksaa kaikki Yhdysvaltojen Syyrian sodasta aiheutuvat kulut. Kyseessä olisi siis palkkamurhan sijasta palkkasota.

Niin Jugoslaviassa kuin nyt Syyriassa Saudi-Arabian ja Yhdysvaltojen liitto toimii saumattomasti. Sen onnistumisen edellytyksenä on massiivinen propaganda, salaiset asekuljetukset ja terroristien koulutus.Saudi-Arabia oli rekrytoinut Bosniaan suuren määrän jihadisteja tavoitteena islamilaisen tasavallan luominen Bosniaan kuten Alija Iztbegovichin islamilaisessa julistuksessa ilmaistiin. Nyt tavoitteena on Sharia-lakiin perustuva islamilainen tasavalta Syyriaan.

USA:n armeijan yksityiset alihankkijat kouluttivat myös Kosovon KLA-terroristeja Albanian puolella. USA:n propagandan mukaan Jugoslavian hallitus aiheutti pakolaisvyöryn kohdellessaan Kosovon Albaaneja epäoikeudenmukaisesti, kun tosiasiassa KLA tappoi serbejä ja serbeihin ystävällisissä suhteissa olevia Albaaneja.Viimeinen pisara oli Raksackin lavastettu joukkomurha, josta saatiin tekosyy pommittaa Jugoslaviaa, yrittäen tappaa presidentti suoralla iskulla presidentin palatsiin. Racksakissa oli paikalla koko välikohtauksen ajan AFP:n TV -kuvaaja, joten tapahtumien kulusta ei ollut epäselvyyttä. Tosiasioista piittaamatta suomalainen asiantuntija ja Yhdysvaltojen likaisissa tempuissa Keski-Amerikassa kunnostautunut diplomaatti William Walker todistivat terroristien tekemän lavastuksen "oikeaksi" serbien suorittamaksi joukkoteloitukseksi.

Libyan päämies Gaddafi tapettiin NATO:n avulla. Paikalliset terroristit täydensivät työn kiduttamalla ja työntämällä seipään hänen peräaukkoonsa samalla tavoin kuin ottomaaneilla oli tapana toimia serbien suhteen. Maailma seurasi inhoten kännykällä kuvattua tapahtumaa.Yhdysvaltojen ulkomisteri totesi "tulimme, näimme, voitimme" ylpeänä.Preidentti Obama ja ulkomisteri Clinton murhasivat Osama Bin Ladenin periaatteessa omin käsin, etätyönä.

Mihin kaikella tällä pyritään.Katsokaa kuka tänään omistaa Kroatian hotellit, pankit ja entiset valtion yritykset. Kenellä on hallussaan tiedotusvälineet?Kuka hallitsee Bosniaa. Ei syntynyt vielä islamilaista tasavaltaa, mutta syntyi maapohja Yhdysvaltojen sotilastukikohdille niin Bosniaan kuin Kosovoon.Siirtomaaisäntää muistuttava High Comissioner päättää maan asioista Bosniassa ja Kosovossa. Kroatian luotetaan olevan kiitollisuuden velassa Saksalle ja USA:lle niin että se NATO-maana pysyy uskollisena.

Minkään maan kansalaiset eivät tue Syyriaan tehtäviä sotilaallisia iskuja. Iskujen perustelut ovat valheelliset. USA perustaa toimintansa mielivaltaan, ei kansainvälisiin lakeihin eikä neuvotteluihin.Intiaanien tuhoamisesta ja neekerien orjuuttamisesta lähtien aina verisiin sotatoimiin Kaakkois-Aasiassa, Etelä-Amerikan sotiasjunttiin,Persianlahden sotiin,Jugoslaviaan,Libyaan ja nyt Syyriaan osoittavat, että USA ei kykene demokratiaan ja tasaveroisiin neuvotteluihin ja ongelmanratkaisuun. Sen ainoa keino on väkivalta. Se itse käyttää köyhdytettyä uraania, fosforipommeja ja dioksiinia aiheuttaen vuosikymmeniksi ellei sadoiksi vuosiksi sairauksia, epämuodostuneita lapsia ja köyhien kansojen taloudellisia katastrofeja. On surullista seurata niitä valtioiden johtajia, joiden tarve olla alamainen USA:lle ja Obamalle, estää itsenäisen ajattelun ja toiminnan.Kolmas maailmansota on gangstereiden johdolla todennäköinen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: palkkasota, Obama, Kerry, USA, Syyria, Jugoslavia, armeijan alihankkijat, kemialliset ja uraaniaseet

Miksi demokratia tarvitsee vahteja?

Perjantai 12.10.2012 klo 21.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvalloissa pääoman valta on konkretisoitunut TPP-transpacific partnership salaisissa neuvotteluissa, joissa ylikansalliset suuryitykset pyritään saamaan valtioiden kontrolloijiksi. Ammattiyhdistysliikkeen oikeuksia on rajusti purettu samoin kunnallista demokratiaa. Valtiollisissa vaaleissa raha on merkittävin ratkaisija ja esimerkiksi presidentti joutuu lobbaamaan ylikansallisia yrityksiä, kuten Obama kyseenalaista mainetta saanutta Monsantoa, koska vaalituki tulee yrityksiltä.

Suomessa joukko professoreita on ehdottanut neuvottelukunnan perustamista vahtimaan hallituksen päätösten merkitystä pääomapiireille.

Kokoomus on ehdottanut palvelualoitetta, jonka mukaisesti kuntien virkamiehet velvoitettaisiin verovaroin tutkimaan kuinka yksityiset yritykset voisivat kilpailla kuntien kanssa kunnallisten palveluiden tuottamisessa.  Seuraava askelhan olisi se, että ylikansalliset kunnan palveluja suorittamaan pyrkivät yritykset palkkaamiensa juristien avulla voisivat osoittaa kuinka kunnat eivät ole olleet "oikeudenmukaisia" kilpailevia yksityisiä yrityksiä kohtaan.

Suomen verovaroilla koulutettu lääkärikunta on opetettu kokemaan veronkierto hyväksyttävänä. Suomen suurin sosiaali-ja terveyspalveluja tuottava ylikansallinen Attendo on tarjonnut palvelukseensa tuleville lääkäreille verosuunnittelua.Lääkäriliitto hyväksyy tämän. Lääkärille potilaasta muodostuu pörssiosake, jolla voi keinotella.Eläytymisestä potilaan asemaan ei ole voinut pitkään aikaan enää puhuakaan. Kouriintuntuva esimerkki nuorten lääkäreiden asenteesta on se, että n.30% nuorista lääkäreistä on sitä mieltä, että Suomessa on liian hyvä sosiaaliturva. Kuitenkin köyhinkin suomalainen maksaa tuloistaan keplottelematta veroa päinvastoin kuin pääomatuloilla ja verosuunnittelulla kikkaileva lääkäri.

Suomen kokoomuspuolueen merkittävä osa on tavoitteiltaan amerikkalaisempi kuin yhdysvaltalaiset itse. Yksityisen ylikansallisen pääoman valtaa pyritään kasvattamaan valtiollisella ja kunnallisella tasolla. Tärkein prosessi on kuitenkin suomalaisten ajatteluun ja moraaliin vaikuttaminen. Sanoilla "työväen presidentti" ja "palvelualoite" on myönteinen kaiku. "Verosuunnittelu" tuntuu hyvältä veronkiertoon verrattuna.

Suomalaisen yhteiskunnan keskeinen ongelma on se, että yhdysvaltalaiset valmiit ratkaisumallit ajetaan sisään sellaisella vauhdilla, että suuri osa kansalaisista ei tunnista demokratian katoamisen vaaraa. Sen sijaan he uskovat sanojen merkitsevän sitä miltä ne kuulostavat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Obama.Monsanto, ylikansallisten yritysten valta, demokratian purkaminen, sanamagia, kokoomus, palvelualoite

TPP-demokratian tuhon malliesimerkki

Sunnuntai 19.8.2012 klo 18.29 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media kuohuu ihmisoikeuksista ja kansanvallasta. Asioiden suhteellisuus näyttää kuitenkin kadonneen varsinaisten suurten liikkeiden jäädessä vaille huomiota.

TV-1 esitti talousdokumentissään vaihtoehtoja Euroopan talouskriisin ratkaisemiseksi. Ulkomaankauppaministeri A.Stubb piti parhaana vaihtoehtona sitä, että markkinat ratkaisevat sen.

Aikaisemmin Stubb on osoittanut "amerikkalaisuuttaan" julistautumalla G.W.Bushin aikana Etelä-valtiolaiseksi. Markkinavetoinen ratkaisu on yhdysvaltalaista politiikkaa parhaimmillaan.

Yhdysvallat on käynyt salaisia neuvotteluja Tyynenmeren rantavaltioiden kanssa  vallan siirtämisestä demokraattisesti valituilta instituutioilta suuryrityksille ja pääomapiireille.Suuniteltu rakenne antaisi suuryrityksille vallan valtioihin nähden. Yritysten kokiessa tulevaisuuden voittojensa tulleen häirityiksi ne voivat oman tuomiolaitoksen avulla haastaa valtiot korvauksiin. Riita-asioita tutkisi kolmen yksityisen juristin neuvosto, joista yksi toimisi vuorollaan tuomarina.

Neuvottelun alaista sopimusta markkinoidaan "kauppasopimuksena", mutta kyseessä on selkeä vallansiirtosopimus, jolla mm pankit pääsevät eroon tähän astikin heikosta valvonnasta, kansalaisten terveys vaarantuu huonosti valvottujen tuotteiden maahantuonnin seurauksena. Maiden tulee mukauttaa omat lakinsa TPP Trans-Pacific- Partnership-sopimuksen lakeihin. Jopa se minkälaisia veroja kussakin maassa on tulisi alisteiseksi tälle sopimukselle.

Sopimusta markkinoidaan taloussopimuksena, mutta USA:lla on jo taloussopimykset ao maiden välillä. Kyseessä on siis selkeä vallansiirto demokratialta yksityiselle pääomalle.

Suuri osa neuvotteluteksteistä on jo hyväksytty.Suuret pankit, lääketeollisuus, öljyteollisuus,tupakkateollisuus ja geenimuunneltu agribisnes pääsevät demokratiasta niskan päälle.

Suomessa rahalla saa vaalivoittoja ja yhä kasvavassa määrin yksityissektori hallitsee myös kuntapolitiikkaa, jossa on yhä vaikeampi demokraattisesti hallita kokonaisuutta. Pienin askelin ajaudumme "suuria miellyttääksemme" toimintatapoihin, joita ei enää voi kutsua edes alkeelliseksi demokratiaksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vallansiirto suuryrityksille, Tyynenmeren valtioiden sopimus, Stubb, Obama

Omankäden oikeus lisääntyy kansainvälisessä politiikassa

Tiistai 20.9.2011 klo 15.01 - Pirkko Turpeinen-Saari

 Israelin pääministeri Netanyahun taannoinen puhetilaisuus Yhdysvaltojen riemuitsevassa kongressissa muistutti psykoosia, mielenhäiriötä.Itse puhuja ja kongressin seisaallaan aplodeeraavat jäsenet olivat omassa valheellisessa todellisuudessaan. Palestiinalaisten ihmisarvo ja oikeudet eivät tuohon todellisuuteen kuulu.

Punaisen ristin asiantuntija totesi kauaskantoisten toimenpiteiden puutteen olevan Somalian nälän yhtenä syynä. Hän kehoitti ottamaan esimerkiksi Israelin, joka on kastelulla saanut erämaan kukoistamaan.Nykyisessä omankädenoikeutta normaalina pitävässä kulttuurissa edes Punaisen ristin edustaja ei tiedä tai välitä siitä, että Israelin käyttämästä vedestä 70% tulee palestiinalaisten, libanonilaisten ja syyrialaisten vesilähteistä.

Somalian tilanteen rauhoittumista ei myöskään edistä se, että the Nation lehden mukaan Mogadishun lentokentällä on yksi Yhdysvaltojen salaisista vankiloista.

Omankädenoikeuden oikeudella Israel ei piittaa siitä, että Gazassa ei ole tippakaan vesijohdosta tulevaa puhdasta vettä. Gazalaisten kohtalona on käyttää vettä, jonka puhdistusaineet aiheuttavat kroonisia munuaisvaurioita. Israel säätelee palestiinalaisten veden käyttöä.

Euroopan unioni pohtii mille kannalle Palestiinan valtion tunnustamishakemukseen tulisi suhtautua YK:ssa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä kuinka moni EU:n jäsen menee mukaan tuohon Yhdysvaltojen ja Israelin muodostamaan psykoottiseen todellisuuteen.

Seurasin eilen TV 1:n dokumenttia siitä kuinka USA suunnitteli ja suoritti Osama bin Ladenin tapon. Oli mahdotonta uskoa todeksi sitä rambomaista toimintaa, Pakistanin suvereniteetin loukkausta, Yhdysvaltojen johdon ylimielisyyttä ja sitä, että teolla ylpeillään. Yhdysvaltojen sotilaallinen ylivoima on tehnyt mahdolliseksi sen, että Yhdysvaltojen johtohenkilöt kokevat olevansa lakien ja kansainvälisten säädösten yläpuolella.

Ei Yhdysvaltojen ja Israelin kanssa voi neuvotella demokraattisista uudistuksista Lähi-idässä. Yksilöpsykologiassa narsismi ja psykopatia estävät yksilön kyvyn eläytyä toisten asemaan.Samankaltainen kehitys on nähtävissä tämän hetkisessä kansainvälisessä politiikassa. Kun tunneköyhään johtamiseen liittyy hurmos, kuten esimerkiksi Hitlerin ollessa vallassa Saksassa, voidaan puhua joukkopsykoosista, jonka vallassa kansa toimii. Israelin ja Yhdysvaltojen suhteen ei ole toivoa mutta mitkä EU- maat ovat vielä järjissään?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Obama, Osama, Israel, Palestiina, Hitler, joukkopsykoosi

Obama Tea Partyn panttivankina

Sunnuntai 7.8.2011 klo 12.37 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen kongressin kyvyttömyys ratkaista taloudellisia ongelmia kärjistyy Tea Party'n toimintaan. Tea Partyn poliitikot edustavat kirkkaimmin piittaamattomuutta ja narsistista kyvyttömyyttä eläytyä kanssaihmisten asemaan. Yhdysvalloissa demokratian alasajo on tapahtumassa oleva tosiasia.

Keskiluokka maksoi pankkikriisin, rikkaiden katsoessa vierestä. Jonkinlainen kohtuus olisi edellyttänyt, kestävän ratkaisun pohjaksi, rikkaiden verorasituksen nostamista lainakaton nostamisen sijaan.Republikaanien joukossa Tea Party pystyi kiristämään paitsi omaa  puoluettaan myös vaaleihin valmistautuvaa Obamaa.Se vaaransi paitsi USA:n luottoluokituksen, myös maailman talouden.Narsistinen piittaamattomuus on huikea.

Rikkaiden vastuun lisäämisen sijaan republikaanit saivat aikaan menoleikkauksia. Jo entuudestaan surkeassa tilassa oleva sosiaalihuolto ja koulujärjestelmä kurjistuvat entisestään.

Presidentti Obaman puheiden ja tekojen välillä oleva ristiriita kasvaa. Myös hän on presidentinvaalien alla riippuvainen rahoituksen saamisesta kampanjalleen.

Kun öljyteollisuus ja aseteollisuus ovat olleet perinteisesti republikaanien tukijoita, Obaman on turvauduttava Wall Streetiin.

Tiheästi toistuvat vaalit ja rahoituksen haaliminen kampanjan toteuttamiseen estävät demokratian ja moraalisesti vastuullisen politiikan toteuttamisen.Obaman kirjoitukset ja kirjat ovat kuin toisesta todellisuudesta verrattuna hänen tekoihinsa presidenttikauden aikana.

Äärioikeiston ideologinen ALEC-järjestö(American Legislative Exchange Council),yksityisyritysten ja oikeistolaisten kongressin jäsenten järjestö, on tehokkaasti ajamassa alas kaikki yhteisöllisyyttä ja yhteisvastuuta edustavat rakenteet Yhdysvalloissa, korvaten ne yksityiseen voitontavoitteluun perustuvilla rakenteilla.

ALEC:in tavoitteissa on kylmäävällä tavalla yhtäläisyyksiä Suomen edellisen porvarihallituksen jo toteutuneisiinkin tavoitteisiin.

Suomalainen media vaikenee Yhdysvaltojen äärioikeiston ideologiasta ja sen käytännön "saavutuksista".Miksiköhän?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Obama, Tea party, USA:n presidentinvaalit, ALEC

« Uudemmat kirjoitukset