Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

SUOMEN MATKA KOHTI MAFIAN KALTAISEN JÄRJESTÄYTYNEEN RIKOLLISUUDEN YDINTÄ

Maanantai 6.6.2022 klo 14.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

  

 Katsoin uudestaan Sergio Leonen erinomaisen elokuvan ”Once upon a time in America”. Siinä järjestäytyneen rikollisuuden ammattia lähestyvät teinit toimivat mafian palvelijoina rangaisten kauppiaita ja kioskinpitäjiä, jotka eivät maksaneet suojelurahoja. Mafian turvatakuista kieltäytyneiden omaisuutta tuhottiin julmin keinoin, että tottelevaisuus on pakollista.

 Nousu mafian johtoon edellytti palveluksia, kykyä tappaa kylmäverisesti, ryöstää ja pettää.

Yhdysvallat toimii mafian kaltaisesti. Se edellyttää alamaisiltaan uskollisuutta, palveluksia ja kansainvälisten lakien siirtämistä syrjään. 

 

                                                                        ***

 Seurasin eduskunta-aikanani vuosina 1983 – 87 Suomen kulkua kohti mafian palvelemista. Kritisoin puheenvuoroissani kansan pettämistä tavoilla, jotka muistuttivat valtiopetosta.

  Totesin mm. että ”Ulkomaankauppaministeri Jermu Laine tulee jäämään Suomen historiaan. Hänen aikakaudellaan 1985 suomalaiset yritykset sitoutuivat USA:n hallituksen pyynnöstä noudattamaan kieltoa viennistä Neuvostoliittoon ja muihin sosialistisiin maihin”.

  ”USA:n hallitus on paremmin selvillä Suomen kauppa-ja teollisuuspolitiikasta kuin ovat Suomen kansanedustajat. Myös 1930-luvulla Saksan ja USA:n hallitukset olivat paremmin selvillä mitä Suomessa tapahtui, kuin useimmat hallituksen tuolloiset jäsenet”, totesin puheenvuorossani.

  Tiedotusvälineille ministeri Laine sanoi ”ongelmien” johtuvan kommunistien sisäisistä erimielisyyksistä.

 Yhdysvaltojen puuttuminen Suomen sisäisiin asioihin torjutaan kuvitellulla Neuvostoliiton puuttumisella.

 Tuntuuko tutulta?

 Myös EUREKA-teknologiayhteistyöhanke, johon Suomen haluttiin liittyvän, oli suunnattu sosialistisia maita vastaan.

 Myös EFTA:an liittymispäätös tuli eduskunnan ulkoasiainvaliokunnalle täydellisenä yllätyksenä. Ulkoasiainvaliokunnan kokous pidettiin vain paria tuntia aikaisemmin kuin hallitus saattoi päätöksensä julkisuuteen.

 

                                                                           ***

 

 Seuraava suuri askel mafian suuntaan oli Esko Ahon hallituksen Hornet-hävittäjäpäätös. Tuohon päätökseen liittyvät asiakirjat olivat vuosikymmeniä salaisia.

 Tällä tilauksella Suomi alistettiin Yhdysvaltojen määräysvaltaan, koska koneet toimivat ainoastaan yhteistyössä Yhdysvaltojen sotilasjohdon kanssa ja sen valvonnassa.

 Neuvostoliitto oli hajonnut Yhdysvaltojen avustuksella, joka yritti saada haltuunsa Venäjän luonnonvarat ja kansallisvarallisuuden. Venäjän varallisuutta siirrettiin presidentti Bushin veljen hallinnoimaan pankkiin Sveitsiin. Suomi valitsi mafian säännöillä toimivan puolen maailmanpolitiikassa.

 Esko Ahon hallituksen puolustusministeri Elisabeth Rehn toimi hävittäjien mannekiinina. Hän nosti Pariisin rauhansopimuksen kieltämät suojeluskunnat ja Lotta-Svärd järjestön uuteen kunniaan. Asekätkijät saivat myös kunnianpalautuksen hänen ansiostaan.

 EU-Saksa, yhdessä Yhdysvaltojen kanssa oli aloittanut kommunistijohtoisen, liittoutumattoman sosialistisen Jugoslavian hajottamisen ja haltuunoton verisellä Bosnian sodalla, jossa vastavoimina olivat demokratiaa ja perustuslakia kunnioittavat serbit, kalifaattia rakentavat muslimit ja natsismin uutta nousua tukevat kroaatit. EU-maat ja USA käyttivät apunaan Yhdysvaltojen natsi -diasporaa, Itä-Saksan asevarastojen aseita ja Osama bin Ladenin rahoja, aseita ja jihadistitaistelijoita.

 Suomen hallitus, media ja virkamiehet tukivat natseja myötäilevää valloitussotaa. Mafiapäälliköt odottivat luonnollisesti Suomelta jälleen palveluksia. Vähintä mitä Suomi pystyi aluksi tarjoamaan, oli tarvittavan propagandan levittäminen.

 

                                                                ***

 

 Suomi liittyi Euroopan unioniin vuonna 1995. Maamme tunsi jälleen olevansa osa Saksan valtakuntaa, olihan Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa vahva natsiperinteen kantaja. Suomen nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimi tuolloin Saksan liittokansleri Helmut Kohlin suosituksesta Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana, järjestön, jonka päätavoite oli kommunismin kitkeminen Euroopasta.

 

Kitkeminen onnistui erinomaisesti. Suomessa sodan jälkeen suurin rauhaa ja ystävyyttä Neuvostoliiton kanssa ajanut SKDL-puolue hajotettiin, tuskin ilman ulkopuolisia voimia. Puolue oli kantanut sisällissodan työväenluokan tavoitteita, demokratiaa ja rauhaa. Monet puolueen poliitikoista olivat viruneet mielipiteittensä vuoksi vankiloissa 1930-40-luvuilla.

 Jugoslavian kohdalla EU-maat yhdessä Yhdysvaltojen kanssa rikkoivat kaikkia mahdollisia lakeja - Jugoslavian perustuslakia, kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja ryhtyessään ryöstöön, jonka seurauksena liittovaltio hajosi ja kansantulo putosi 24. sijalta kunkin osavaltion osalta kehitysmaaluokkaan. Mafialle tulos oli voitto.

 EU-Saksa hankki itselleen alueen pankit, teollisuuslaitokset, vakuutuslaitokset, hotellit hyödyntäen yhteistyötä toisen maailmansodan aikaiseen natsi-Kroatiaan sekä USA:n natsi- diasporaan.

          

                                                                    ***

 

 Vuoden 1999 alussa Suomi teki jälleen palveluksiaan mafia-Yhdysvalloille.

 

Suomalainen oikeuslääkärityöryhmä sai tehtäväkseen Racakin kylässä tapahtuneen taistelun uhrien kuolinsyyn selvittämisen. Arvostettu oikeuslääkäreiden ryhmä totesi uhrien olevan taistelussa kaatuneita. Ketään ei ollut ammuttu läheltä, ei teloitettu, eikä joukossa ollut yhtään lasta.

Yhdysvallat halusi presidentti Clintonin johdolla aloittaa Jugoslavian pommitukset tähtäimenään maan NATO-miehitys ja tukikohdan perustaminen Kosovoon.

 CIA:n palkkalistoilla ollut yhdysvaltalainen KFOR-joukkojen johtaja William Walker lavasti ruumiit kuoppaan väittäen heidän tulleen raa’alla tavalla teloitetuiksi.

 Suomen hallitus oli valinnut oikeuslääkäreiden ryhmän puheenjohtajaksi hammaslääkäri Helena Rannan eikä professori Antti Penttilää, joka vastasi ruumiinavauksista. Ranta puhui kaikissa tiedotustilaisuuksissa omiaan eikä suinkaan kuvannut niitä löydöksiä, joita työryhmä oli tehnyt.

Presidentti Clinton kuvasi valheellisesti tapahtumien kulun, minkä pohjalta hän aloitti pommitukset. Suomen hallitus salasi yhteistyössä Saksan hallituksen kanssa tutkimustulokset. Professori Penttilä julkaisi oikeat tulokset kahden vuoden kuluttua tieteellisessä lehdessä.

Hammaslääkäri Ranta kävi esittämässä samat epämääräiset ja harhaanjohtavat lausuntonsa myös Jugoslavia-tribunaali-oikeudessa sen sijaan, että olisi kertonut mitä työryhmä oli havainnut.

Siten Suomen hallitus palveli mafiapäällikköään täydellisesti. Yhdysvaltojen ja Saksan johtamat NATO-joukot pommittivat viattomia, perustuslakiaan ja kaikkien kansanryhmien oikeuksia kunnioittavien serbien tehtaita, voimalaitoksia, laivoja, junia, busseja, luostareita lakkaamatta lähes 3 kuukauden ajan.

 Rauhansopimuksessa todettiin Kosovon pysyvän Serbian maakuntana huolimatta sen tilapäisestä NATO-miehityksestä. NATO-miehitys jatkuu edelleen ja alueelle rakennettiin pysyvä jättimäinen Yhdysvaltojen sotilastukikohta Bondsteel.

Presidentti Clinton on saanut patsaan Kosovoon ja William Walker Racakin kylään. Odotamme Helena Rannan patsasta.

 

                                                                           ***

 

 Suomen palvelukset mafialle eivät ole jääneet tähän.

Heti pommitusten päätyttyä Yhdysvallat antoi presidentti Martti Ahtisaarelle tehtäväksi johtaa serbiomaisuuden konfiskointia Kosovon alueella. 

Serbit eivät voineet ylittää maarajaa itse Serbian ja maakuntansa, miehitetyn Kosovon välillä. Omistajat - valtio, kunnat tai henkilöt eivät siis voineet saapua tarkastamaan omaisuuttaan, vaan asiat hoidettiin Ahtisaaren ja YK:n pääsihteerin edustajan johtaman ”trustin” avulla. Yritykset, maatilat ja kaikki muu oli kaupan. Prosessia kutsutaan ”yksityistämiseksi”.

 Samassa komiteassa käsiteltiin Kosovon tulevaa asemaa.

YK oli päättänyt päätöslauselmalla 1244, että Kosovo on Serbian maakunta. Työryhmän työskenneltyä 8 vuotta Ahtisaari yritti saada YK:ta muuttamaan päätöstään. Näin ei tapahtunut. Oli tietenkin kiusallista, että Serbian maakunnassa sijaitsi jättimäinen mafian tukikohta, jolla ei ollut laillista maaperää.

Ei hätää. Ahtisaari päätti julistuttaa tuon mafian miehittämän alueen itsenäiseksi. Kosovon eräänlainen YK:n alainen harjoitteluparlamentti suoritti itsenäisyysjulistuksen. ICJ totesi päätöksen laillisuutta kysyttäessä, että saahan sitä julistuksia tehdä.

Yhdysvallat kiitti Ahtisaarta Nobelin rauhanpalkinnolla.

 

                                                                        ***

 

Suomen Jugoslavian hajottamissodissa tekemät palvelukset mafia -päällikölle lienevät kaikkein kyseenalaisimmat Suomen kansan moraalin kannalta. Olen kirjoittanut näistä tapahtumista kirjoissani, enkä lainkaan ihmettele, että ne katoavat hyllyistä tai että niistä keskusteleminen kiellettiin Helsingin kirjamessuilla.

 

                                                                         ***

 

Vuonna 2000 mafia -päällikkömme USA päätti, että se ei noudata kansainvälisiä lakeja, jos ne eivät ole sille itselleen edullisia. Eihän lakeja ole aikaisemminkaan noudatettu, mutta nyt tuo noudattamattomuus oikein julistettiin ulkoministeriön järjestämässä kokouksessa Bratislavassa. Samassa kokouksessa tuli päätetyksi, että NATO laajenee Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsy Itämerelle estetään.

 

                                                                          ***

 

 Tähän joukkoon Suomi halusi kiiruhtaa mukaan.

Suomen median päätoimittajat yksi toisensa jälkeen ilmoittautuneet sotilasliitto NATO:on liittymisen kannattajaksi. Nyt vuonna 2022 olemme saaneet nauttia 20 vuotta suostuttelua liittymisen suuntaan. Siihen motivoivana tekijänä on käytetty Venäjän uhkaa.

Ulkoministeri Alexander Stubb tarjosi pienen palveluksen mafialle väittämällä Venäjän hyökänneen Georgiaan v. 2008. Tuo väite ei pitänyt paikkaansa vaan hyökkäyksen teki Georgian presidentti Saakashvili pommittamalla Etelä-Ossetian pääkaupunkia Tshinvalia.

 

                                                                           ***

 

Mafia sai lottovoiton Sauli Niinistön tultua valituksi presidentiksi v. 2012. Jos media olisi sallinut Paavo Väyrysen valinnan, emme olisi nyt sodan partaalla.

 

                                                                          ***

 

Sauli Niinistön johdolla Suomi on menettänyt kaiken, mitä maassa rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen. Rauhan ja ystävyyden sijaan on saatu pelko, asevarustelu, paluu natsien myötäilyyn ja militarismiin.

Sauli Niinistö osallistui ideologiseen, mafiaa palvelevaan kommunismin kitkemiseen 1990-luvulla. Hän oli valtiovarainministeri   Paavo Lipposen serbien pommitukset mahdollistaneessa hallituksessa. Hän on ollut NATO:on liittymistä kannattavan kokoomuspuolueen puheenjohtaja.  Sauli Niinistö valmisteli salassa Suomen liittymisen NATO: n isäntämaasopimukseen eduskunnan kesäloman aikana vuonna 2014.      

 

                                                                         ***

 

Mafia-päällikkömme USA:n suoritettua vuonna 2014 Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen yhdessä natsijoukkojen kanssa Suomen presidentti vaikeni. En ole kertaakaan kuullut hänen valittavan tai surevan natsien piirittämän Donbassin lasten tai heidän vanhempiensa kohtaloa 8v kestäneen sodan aikana. Venäjän tuntiessa huolta heidän kohtalostaan ja tullessa pyynnöstä YK:n peruskirjan mukaan vasta itsenäistyneiden alueiden avuksi, Suomi ryhtyy lähettämään aseita vahvistaakseen rasistisen hallinnon toimintakykyä Donbassin asukkaita vastaan.

 

Ulkopoliittinen johtomme, presidentti ja pääministeri, kieltäytyvät tunnustamasta tosiasioita koska mafiajohtajamme edellyttää lojaliteettia ja sen mukaisia pakotteita venäläisiä vastaan.

 

Yhdessä lähde- kritiikkiä vailla olevan median kanssa johtomme lietsoo vihaa Venäjää kohtaan vaatien kaikkien suhteiden katkaisemista naapuriimme. Tuon vihan ylläpitämisen edellytyksenä on harhainen kuva todellisuudesta. Natsit ja heidän vallassaan oleva Ukrainan johto kuvataan uhreina, vaikka heidän julmuutensa on havaittavissa päivittäin.

 

Saksan nykypoliitikkojen isät palvelivat natsi -armeijassa. Suomi oli Hitlerin armeijan liittolainen ja perusti keskitysleirejä venäjänkielisille siviileille miehittämäänsä Itä-Karjalaan. Eestissä, Latviassa ja Liettuassa natsi -legendat elävät ja venäjänkielinen väestö kokee diskriminaatiota. Nyt herää kysymys, onko USA:n ja Saksan johdolla meneillään toisen maailmansodan revanssi. Onko EU-maiden kyvyttömyys tuntea empatiaa venäjänkielisiä ukrainalaisia kohtaan katoavan pientä verrattuna heidän myötäelämiseensä natsi -tunnuksin taistelevia Ukrainan hallituksen joukkoja kohtaan?

Sauli Niinistö on sanonut arvostavansa Suomen presidenteistä eniten Risto Rytiä. Hän on sisällissodan 100 vuotisjuhlallisuuksien yhteydessä osoittanut kielteisiä tunteita ”punaisia” kohtaan, jotka tulivat tarkistamaan hänen isovanhempiensa kotitilan muonavaroja, joka tarkastaminen kuului pulan aikana laillisiin tehtäviin.

Onko Suomi liittoutumaton, rauhaan ja yhteiskunnalliseen tasa-arvoon pyrkivä maa vai jäsen sopimusvaraiseen yhteistyöhön kansainvälisten lakien sijaan kuuluvassa, aseellista voimaa ja uhkailua ensisijaisesti käyttävässä organisaatiossa?

Viime kuukausien aikana olemme nähneet, kuinka median ja ulkopoliittisen johtomme luoma tunnelma on ratkaisevasti muuttunut. Viha, valheet ja aseet on nostettu etualalle. Yksinapaisen maailman johtava maa, joka käyttää mafian tapaan uhkailua, kiristystä ja aseellista voimaa alistaakseen valtion toisensa jälkeen, on tulossa johtajaksemme.

Kansalta ei ole kysytty mielipidettä nykykehityksestä. Meitä viedään salaisten sopimusten ja prosessien avulla kohti todellisuutta, jota kukaan tunteva, itsestään ja muista välittävä ihminen ei halua.

 

 

 

 

                         

             

           

            

 

                                      

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan sisällissota, Suomen ulkopolitiikka, NATO, Sauli Niinistö, alistuminen mafialle, salainen politiikka, kansainväliset lait

Kosovo

Keskiviikko 29.9.2021 klo 12.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Valtamediastamme saattaisi päätellä Kosovossa olevan kysymys riidasta autojen rekisterilaatoista. Näin ei ole. Kyse on kansainvälisen oikeuden ja sen mukaisten menettelyjen täydellisestä puuttumisesta suhteessa Kosovoon ja Kosovossa.

Yhdysvaltojen laittomasti Serbian alueelle kesällä 1999 Kosovoon rakentama jättimäinen sotilastukikohta Bondsteel oli Jugoslavian hajottamisen suunnittelijoiden lopullinen kruunu.

Jugoslavian kansanryhmien joukossa serbit olivat olleet toisen maailmansodan aikana Hitlerin kanssa liittoutuneiden muslimien ja kroaattien vainon kohteena. Satojatuhansia menehtyi keskitysleireissä ja epäinhimillisissä pogromeissa.

Yhdysvallat irtisanoi v. 1989 kaikki Jugoslavian lainat yhdessä yössä. Taloudellisen kriisin aiheuttaminen on tavanomaista värivallankumouksissa. Toinen tavoite on pysyvyyttä kannattavien voimien demonisointi, Jugoslavian kohdalla serbeja alettiin kutsua Hitlereiksi.

Yhdysvallat ja Saksa liittoutuivat toisen maailmansodan aikaisten Hitlerin liittolaisten kanssa. Kalifaattia rakentava Bosnian presidentti Izetbegovic, Osama bin Laden rinnallaan olivat serbien pogromien toteuttajia 1992 -95 yhdessä kroaattien kanssa.

Jugoslavian hajottamisen edettyä Serbian ja Montenegron haltuunoton vaiheeseen 1999, Serbia kieltäytyi Serbian ja Montenegron NATO-miehityksestä.

Kosovon, Serbian maakunnan, albaaniväestön suuri osa toimi USAn ja Saksan sekä koko läntisen median kanssa yhteistyössä. Albaanijohtajat kieltäytyivät osallistumasta valtiollisiin monipuoluevaaleihin. He kieltäytyivät työllistymästä valtion yrityksiin, sairaaloihin tai kouluihin. He perustivat "puhtaasti albaaneille" tarkoitetut koulut, terveydenhuoltojärjestelmän, jotka luonnollisestikaan jo rahapulasta johtuen eivät voineet olla erityisen korkeatasoisia.

Jugoslavia ja erityisesti Serbia ovat aina olleet demokratian toteuttajia tarjoten kaikille 12 etniselle ryhmälle tasaveroiset oikeudet, Kosovo sen sijaan halusi etnisesti puhtaan albaani-Kosovon.

Miten Suomen hallitus suhtautuisi, jos Ahvenanmaa ilmoittaisi vastaavasti, että se ei osallistu valtiollisiin vaaleihin vaan alkaa väkivaltaisesti vastustaa kaikkia valtiollisten toimien ilmenemismuotoja Ahvenanmaalla? Entä kun ahvenanmaalaiset alkavat tappaa alueella työskenteleviä valtion virkamiehiä?

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan tavoitteena oli tukea tätä separatismia ja suoraa toimintaa. CIA koulutti Albanian puolella Kosovo Liberation Armyn eli KLAn taistelijoita. Saksa vuorostaan koulutti heitä Turkissa.

Saksan yhdistyminen oli tullut maalle varsin kalliiksi. Saksan tavoitteena oli saada haltuunsa niin paljon talouttaan hyödyttävää infrastruktuuria, varsinkin Kroatian pankkeja ja vakuutuslaitoksia sekä hotelleja.

Yhdysvaltojen tavoitteena oli saada sotilaallinen sillanpääasema Balkanille turvatakseen Afganistanin huumekauppaa, öljyputkia ja hegemoniaansa alueelle.

Kosovon albaanit vahvistuivat taloudellisesti Lähi-Idän maiden avulla.  Sotilaallinen koulutus ja yhteistyö CIAn palveluksessa olevien ETYJ amerikkalaisten tarkkailijoiden kanssa avasi yhteistyöväylän satelliittipuhelimien välityksellä ohjeistaa NATO-pommituksia serbi-armeijan kohteisiin.

Serbien kansanmurha Kroatiassa yhdysvaltalaisten johtaman operaatio Myrskyn avulla elokuussa 1995 oli johtanut serbien pakolaisvirtaan Serbiaan ja myös Kosovon alueelle, josta suvut olivat 1600- luvulla aikoinaan lähteneet. Serbiassa oli 800 000 serbipakolaista, jotka olivat joutuneet pakenemaan pogromeja Bosniasta, Kroatiasta ja Kosovosta.

Oli selvää, että Jugoslavia/Serbia ei voinut alistua Rambuilletin neuvottelujen b-liitteeseen, jossa edellytettiin koko jäljellejääneen Jugoslavian NATO-miehitystä.

Yhdysvallat oli liittoutunut Rambuilletissa väkivaltaan turvautuvan albaanijohdon kanssa eikä neuvotteluja tarjoavan Rugovan kanssa.

Jugoslavian pommitukset aloitettiin lavastamalla Racakin kylässä tapahtuneen taistelun uhrit teloitetuiksi eikä taistelussa kaatuneiksi. Suomen hallitus esti suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulosten julkistamisen, jotka olisivat paljastaneet että ketään uhreista ei ollut ammuttu läheltä eikä teloituksista ollut merkkejä.

Suomen Lipposen hallitus toimi Saksan ulkoministeriön ohjeistuksen mukaan kuten vuonna 1941, Suomen miinoittaessa koko Suomenlahden yhteistyössä Saksan kanssa. Saksan ulkoministerinä toimi v. 1999 vihreä Joschka Fisher ja liittokansleriksi oli vaihtunut Schröeder SPDstä.

Suomi esiintyi rauhanneuvottelijana 3 kk pommitusten päätteeksi uhkaamalla mattopommituksilla ellei presidentti Milosevic suostuisi rauhaan.

YK:n johtamissa rauhanneuvotteluissa päädyttiin siihen, että NATO-miehitys tulee vain Kosovon maakuntaan, ei koko Serbiaan (tuolloin Jugoslaviaan) Päätöslauselmalla 1244 YK päätti että Kosovo on miehityksestä huolimatta Serbian maakunta kuten ennenkin.

Vain viikkoja pommitusten päättymisen jälkeen Kosovon alueella alkoivat serbien pogromit. Samaan aikaan Yhdysvallat aloitti jättimäisen sotilastukikohdan rakentamisen Serbian maakunnan Kosovon koillisosaan. Tukikohta oli suurin sitten Vietnamin sodan.

Yhdysvaltalaiset ja muut länsimaiden NATO-joukot takasivat rakentamisen onnistumisen ja viis välittivät serbiväestön ahdingosta. Olivathan NATO-sotilaat olleet jo 10 v ajan länsipropagandan kohteena, jossa serbit oli leimattu väkivaltaisiksi natseiksi.

Kosovon hallintorakenteen korkeimmaksi johtajaksi tuli YK:n pääsihteerin erityisedustaja.

Serbiväestö tai serbihallinto ei päässyt maakuntaan valvomaan omaisuuttaan, tehtaitaan tai kiinteistöjään. Presidentti Ahtisaaren johtaman komitean johdolla "korkea edustaja" aloitti serbiomaisuuden konfiskoinnin. Yölliset albaanien suorittamat räjäytykset ja serbiomaisuuden ja ihmisten vahingoittaminen jatkuivat häiriöttä. NATO-sotillat seurasivat katseella serbiväestön paetessa Serbiaan.

Harri Holkeri toimi vajaan vuoden pääsihteerin korkeana edustajana. Hänen aikakaudellaan maaliskuun 17.-18. päivien aikana vuonna 2004 35 muinaista serbialaista ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin, poltettiin tai vaurioitettiin.935 serbien taloa ja kymmenen julkista laitosta, koulua, terveyskeskusta tai postia ryöstettiin, poltettiin tai vaurioitettiin pahoin sekä suoritettiin 4012 serbin etninen puhdistus eli poistaminen tavalla tai toisella kuudesta kaupungista ja yhdeksästä kylästä.

Islamististen albaanien etninen ja uskonnollinen riehuminen ortodoksisia serbejä kohtaan sai tapahtua ilman että albanialainen poliisi olisi yrittänyt estää sitä tai olisi auttanut hyökkäyksen kohteeksi joutuneita.

Kansainväliset KFOR-joukot eivät myöskään tehneet mitään toteuttaakseen tehtäväänsä - paitsi auttoivat etnisessä puhdistuksessa siirtämällä serbit pysyvästi pois kotiseudultaan albaanijoukkioiden kynsistä. Serbit joutuivat asumaan kotiensa sijaan parakeissa ja konteissa ympärillään jatkuva fyysisen ja psyykkisen vainon ilmapiiri.

Presidentti Ahtisaaren johdolla työskennellyt toimikunta tavoitteli 8v toimintansa aikana itsenäisyyttä tälle Yhdysvaltojen miehittämälle alueella. Olihan sietämätöntä, että Yhdysvalloilla oli jättimäinen sotilastukikohta Serbiassa.

Ahtisaari ei saanut itsenäistämishankkeellen tukea YK ssa. Enemmistö pysyvistä ja vaihtuvista jäsenistä vastusti hänen esittämäänsä itsenäisyyttä. Siten päätöslauselma 1244 on edelleen kansainvälinen laki.

Epäonnistumisen jälkeen lähdettiin albaaneille tuttuun suoraan toimintaan.

Kosovossa oli YK:n alainen eräänlainen harjoitteluparlamentti. Sen 109 jäsentä äänestivät Kosovon itsenäiseksi. Ei kansanäänestyksiä, ei kansainvälistä valmistelua ei mitään.

Yhdysvallat ja sen liittolaiset Suomi mukaanluettuna, Suomi, joka parhaiten tunsi väylän, jolla tilanteeseen oli päädytty, tunnustivat itsenäisyyden.

International Court of Justice ICJ, totesi ratkaisun laillisuudesta kysyttäessä, että "kyllähän julistuksia saa antaa". Se katsoi kuitenkin, että "parlamentti" ei voinut olla julistuksen antaja, vaan että äänestäjät olivat toimineet yksityishenkilöinä.

Monet Euroopan unionin jäsenmaat kuten  Espanja ja Kreikka eivät ole tunnustaneet Kosovon itsenäisyyttä, ei myöskään Serbia,Venäjä eikä Kiina.

Kosovon presidenttinä oli vuoteen 2019 saakka Hascim Thaci, joka on Euroopan neuvoston elinkaupasta raportoineen Dick Martyn mukaan väkivaltaisen Drenica mafia-ryhmän johtaja. Nyt 20 vuotta Jugoslavian pommitusten jälkeen hänet on haastettu Kosovo Spesialist Chamber oikeusistuimeen Haagiin. Hänen puolueensa ja kannattajansa Kosovossa ovat vannoneet estävänsä hänen tuomitsemisensa vaikka väkivalloin.

Tässä lyhyt katsaus siihen mistä Dick Marty toteaa:" Euroopan johtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovat niitä maanantaina".

Ei ihme, että Yhdysvallat on rakentamassa omaa "sopimusvaraista demokraattista yhteiskuntaa" kannattavien maiden yhteisöä. Tällainen toisen itsenäisen valtion alueelle rakennettava jättimäinen sotilastukikohta olisi erinomainen esimerkki tulevasta toimintatavasta.

Kosovo on mafia-valtiona Yhdysvaltojen ja EU-Saksan luomus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kosovo, rekisterilaatat, mafia-valtio, USAn sotilastukikohta Kosovossa, NATO-miehitys, serbien etninen puhdistus, kansainvälinen oikeus, Dick Marty,

Hashim Thaci ja Suomen ulkopolitiikka

Perjantai 26.6.2020 klo 16.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kosovon presidentti Hashim Thacin kutsuminen Haagiin perustetun oikeusistuimen, Kosovo Specialists Cambersin kuultavaksi mahdollisia syytetoimia varten sotarikoksista, murhista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan oli todellinen jysäys.

Tämä väkivaltaisen Drenica-rikollisryhmän päällikkö on pystynyt kansainvälisten suhteidensa ja vallankäyttönsä avulla välttämään oikeudenkäynnin jo 25 vuoden ajan. On ajateltu, että hänen syyttämisensä ja oikeudenkäyntistä tulisi johtamaan koko kansainvälisen kulissien takaisen valtakoneiston paljastumiseen.

Niin moni presidentti, pääministeri ja kuuluisa hyväntekijä on kietoutunut kansainväliseen huume-,elin-, ase- ja öljykauppaan, että paljastumisen pelossa kymmeniä mahdollisia todistajia on tapettu, jotta verkostot eivät pääsisi päivänvaloon.

Koko 1990-luvun ajan Kosovon maakunnan albaanit pyrkivät luomaan alueelle etnisesti puhtaan muslimivaltion. He pyrkivät päämääräänsä suoran toiminnan avulla olemalla osallistumatta valtiollisiin vaaleihin tai työskentelemättä valtion viroissa opettajina, lääkäreinä, kaivos- ja tehdastyöläisinä.

Hashim Thaci johti väkivaltaista Drenica-mafiaryhmää, joka hankki rahaa aseisiin huume- ja elinkaupalla. Drenica-laaksoon perustettiin väkivallan avulla serbivapaa-alue muistuttaen serbien ja juutalaisten holokaustista samoilla seuduilla toisen maailmansodan aikana. Silloin albaanit liittoutuivat natsien kanssa ja kokosivat serbejä keskitysleireille.

Thacin alaisena toimi kenraali Ceku, joka oli johtanut Kroatiassa Operaatio Myrskyssä serbien kansanmurhaa ja karkotusta Krajinan alueelta elokuussa 1995. Albaanitaustainen Ceku siirtyi 1990-luvun lopulla KLA:n sotilaalliseksi johtajaksi ja organisoi armeijan taistelukuntoon. Pommitusten aikana Ceku ja muut KLA:n johtajat toimivat tiiviissä yhteistyössä NATO-joukkojen kanssa saaden yhdysvaltalaisilta ETYJ:n tarkkailijoilta satelliitti puhelimia ja välineitä ohjatakseen pommitusten kohdentamista serbikohteisiin.


Jugoslavian hajottaminen toteutettiin tyydyttämään erityisesti USA:n ja Saksan tarpeita. USA halusi laajentaa sotilaallista valtaansa Balkanille. Saksa vuorostaan tarvitsi talouteensa kohennusta Saksojen yhdistymisen kalleuden vuoksi. Kroatian pankit, vakuutuslaitokset ja rantahotellit olivat infrastruktuurissa houkuttelevimpia.

USA tavoitteli Balkanin miehitystä, josta toteutui Bosnian NATO-miehitys ja muiden jäännösvaltioiden NATO-jäsenyys. Serbia pommitettiin alistumaan maakuntansa Kosovon NATO-miehitykseen ja serbiasukkaiden karkotukseen alueelta. Yhdysvallat aloitti massiivisen Bondsteelin sotilastukikohdan rakentamisen Serbian maaperälle välittömästi pommitusten päättymisen jälkeen kesällä 1999.

Sekä pommitukset että sotilastukikohdan rakentaminen olivat kansainvälisten lakien vastaisia. Yhtälailla rikollisia olivat YK:n pääsihteerin edustajien valvomat serbien omaisuuden yksityistämiset Kosovon alueella joissa omistajat eivät päässeet lainkaan paikalle seuraamaan tapahtumia.

Pommitusten jälkeen Kosovoon tuli YK:n hallinto päätöslauselma 1244 mukaisesti. Se määritteli Kosovon kuuluvan Serbiaan sen maakuntana. NATO- miehityksen oletettiin tuovan alueelle turvallisuutta ja laillisuutta. Kosovon albaani -asejoukkojen sallittiin pitää aseensa ja heistä tuli Kosovon turvajoukot eli poliisi.

Tosiasiassa NATO-miehityksen jälkeen serbiasukkaat joutuivat systemaattisen vainon kohteeksi. YK:n hallinnon aikana 150 ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin ja tuhansia kirjoja poltettiin albaanijoukkioiden juhliessa ympärillä. Terrorin ilmapiiri on siitä lähtien ollut vallitseva.

Ortodoksisten kirkkojen, hautausmaiden ja serbien keskiaikaisesta historiasta kertovien muistomerkkien tuhoamista seurasi moskeijoiden rakentaminen usein Lähi-Idän maiden kuten Saudi-Arabian rahoilla. Lähi-Idästä kutsuttiin seudulle myös saarnaajia, olihan tarkoituksena muodostaa uskonnollinen kalifaatti kuten Bosniassa. Siellä presidentti Izetbegovic oli kirjoittanut Islamilaisen julistuksen, jota jaettiin ympäri maata 1990-luvulla. Sen mukaisesti ”paras serbi on kuollut serbi”.

Suomi oli auttanut toteuttamaan Jugoslavian pommitukset kieltäytymällä paljastamasta suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustuloksia Racakin taistelusta. Presidentti Clinton sai päättää, että kylässä tapahtui teloituksia, vaikka tutkimustulokset eivät sitä puoltaneet.

Suomen presidentti Martti Ahtisaari, joka johti itsenäistymisen edellytyksiä tutkivaa työryhmää, tuki Kosovon yksipuolista itsenäistymisjulistusta, kun pommituksista oli kulunut 10 vuotta. Kosovossa vallitsi väkivalta ja anarkia. Alue oli siis YK:n päätöksellä Serbian maakunta eikä YK tukenut itsenäistymistä. Alueella oli YK:n hallinto, laillisuudesta päätettiin vastata Euroopan unionin EULEXin avulla.

Itsenäistymisjulistuksen teki parlamenttia muistuttava YK:n alaisen hallinnon neuvosto, jonka jäsenet ICJ:n International Court of Justice:n hätäpäissään tekemän määritelmän mukaan päättivätkin itsenäistymisestä yksityishenkilöinä. Jos he olisivat tehneet päätöksen ”parlamenttina”, ICJ:n mukaan päätös olisi ollut laiton.

Näin monimutkaisin järjestelyin Yhdysvaltojen laittomasti Serbian alueelle rakennettu jätti -sotilastukikohta sai ”laillisen maaperän”, ”itsenäisen” Kosovon alueen.

Suomi kiiruhti tunnustamaan Kosovon itsenäisyyden ensimmäisten joukossa. Alle 100 maailman valtiota on tunnustanut sen. Kun Katalonia julistautui yksipuolisesti itsenäiseksi Espanjasta, julistuksen tekijät pistettiin vankilaan. Espanja ja moni muu maa ei tule koskaan tunnustamaan Kosovoa. Mitä useammalle paljastuu Yhdysvaltojen ja Saksan tukemien Jugoslavian entisten natsi -liittolaisten Kroatian ja Kosovon rasistisuus, sotarikosten rankaisemattomuus ja itsenäisyyden tunnustaneiden maiden riippuvuudet Yhdysvalloista ja muista NATO-maista, sitä useampi alkaa epäröidä tunnustamista.

Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten piittaamattomuus kansainvälisistä laeista, niiden ahneus ja turvautuminen väkivaltaan etujensa ajamisessa sai vahvistuksensa Jugoslavian hajottamisen yhteydessä. Tuo ideologia sinetöitiin Yhdysvaltojen ulkoministeriön järjestämässä Bratislavan kokouksessa vuonna 2000, jossa Yhdysvallat näytti NATO:n laajenemiselle Baltiasta Odessaan suuntaviivat. Siinä USA totesi liittolaisilleen kansainvälisten lakien merkityksen. Ne pannaan syrjään, jos ne estävät omien tavoitteiden toteuttamista. Kosovon mafiavaltio on osoitus tästä.

Hashim Thacin mahdollinen joutuminen vastaamaan rikoksistaan antaa pienen kurkistusaukon siihen, että kansainvälinen yhteisö ei olisi 100 prosenttisesti mätä. Onko Suomen ulkopolitiikka sitä? Sitä emme vielä tiedä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hashim Thaci, Kosovo, mafiavaltio, Suomen ulkopolitiikka, YK:n merkitys, kansainväliset lait,

Röyhkeys huipussaan

Perjantai 17.4.2020 klo 12.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU:hun liittymisestä lähtien Suomi on vajonnut yhä syvemmälle Yhdysvaltojen johtaman mafia-tyyppisen vallakäytön osaksi.

Presidentti Urho Kekkonen totesi Tukholman puheessaan 7.12.1943: "Jos tiettyyn maantieteelliseen tilaan kuuluvat kansat alistetaan suureen valtiolliseen yhteenliittymään, kokonaisuuteen, ja siihen joutuneille pienille kansoille varataan vain rajoitetut kansainväliset, valtio-oikeudelliset, sotilaalliset ja taloudelliset oikeudet, merkitsee se tosiasiassa pienten kansojen omintakeisen ja omavastuisen valtioelämän loppua."

"Jos tältä kansalta toivotaan sen kykyä ja edellytyksiä vastaavaa panosta ihmiskunnan henkisen ja aineellisen kehityksen edistämiseksi, on kansalle annettava kadotettu vapaus...Ja ellei jokin kansa näin ajattele, vaan on arkuudesta tai mukavuudenhalusta valmis luopumaan itsenäisyydestään, valmis hävittämään itsestään itsenäisyystahdon, se ei ole kansana elinkelpoinen, vaan tulee sulautumaan voimakkaampaan valloittajakansallisuuteen."

Tuorein uutinen "arkkuden ja mukavuudenhalun" ilmentymästä on puolustusvoimien ex- komentaja Jarmo Lindbergin ryhtyminen Yhdysvaltalaisen Lockheed Martinin hävittäjän lobbariksi markkinointitoimisto Hill&Knowltonin STT:lle antaman tiedon mukaan.

Jarmo Lindberg jäi eläkkeelle runsas puoli vuotta ennen lobbaustehtävänsä aloittamista. Jo tämä asettaa kysymyksiä.

Hän on parhaiten perehtynyt Suomen turvallisuuspolitiikkaan ja erityisesti suhteeseen Yhdysvaltoihin. Hän on henkilö, joka eduskunnan päätöksenteon ulkopuolella, tasavallan presidentin läsnäollessa allekirjoitti NATO:n isäntämaasopimuksen, joka sitoo maamme epäitsenäiseksi Yhdysvaltojen johtaman NATO:n palvelijaksi jättäen demokraattisen päätöksenteon eli eduskunnan vaille päätösvaltaa Yhdysvaltojen edustajan toimiessa ylipäällikkönä.

On Jarmo Lindbergin saama palkkio mikä tahansa, on se pieni hinta Suomen tuoreimipen puolustukseen liittyvien luottamuksellisten, jättimäisten tietojen vaarantamisesta.

NATO on osa Yhdysvaltojen johtamaa mafia-tyyppistä organisaatiota. Siihen liittyviä tietoja välittää ja tulkitsee Hill&Knowlton markkinointitoimisto. Sen tehtävänä on muuntaa todellisuutta siten, että tiedonvälityksen vaikutuspiirissä olevat kansakunnat omaksuvat Yhdysvaltojen ja muiden NATO-maiden haluaman käsityksen todellisuudesta.

Osallistuin vuonna 2015 Women's International League for Peace and Freedom- rauhanjärjestön 100-vuotisjuhlakokoukseen Haagissa. Siellä saksalainen Institut for Mediaverantwortung laitoksen johtaja ,tohtori Sabine Schiffer kertoi esitelmässään kuinka Hill&Knowltonin vastuulla on kansainvälinen mediakampanja Venäjän presidentti Putinia vastaan.

Aikaisemmin olin saanut tietää Hill&Knowltonin varatoimitusjohtajan olevan Yhdysvaltojen ja Ukrainan liikesuhteita edistävän johdon jäsen, jonka tehtävänä oli osana Ukrainan vallankaappausta edistää geenimuunneltua kasvinviljelyä, särötystä ja muita Yhdysvaltojen hankkeita vallankaappauksen jälkeisessä Ukrainassa.

Markkinointitoimisto ei pelkästään markkinoinut asiakkaansa USA/NATO:n hankkeita, vaan itse varatoimitusjohtajansa kautta hyötyi liiketoimista.

Jarmo Lindbergin hankkeessa voi etsimättä löytää vastaavuuksia. Mikäli Suomi hankkisi Lindbergin lobbaamat hävittäjät, joiden tiedetään toimivan vain Yhdysvalloista tulevalla käskyllä, hän tulee edistäneeksi Yhdysvaltojen Venäjävastaisia sotilaallisia pyrkimyksiä.

Saatuaan Yhdysvalloilta jo tähän mennessä korkeimman ulkomaalaiselle myönnettävän ansiomerkin saattaisi olettaa, että Lindberg tarjoaisi myös hävittäjiä käytettäessä palveluksiaan, jotka hyödyttäisivät ensisijaisesti Venäjävastaista Yhdysvaltoja, ei Suomea.

Mafia-maailmassa pätevät mafian lait. Yhdysvaltojen yhdessä eräiden NATO-maiden kanssa suorittama Ukrainan vallankaappaus ei hyödyttänyt ukrainalaisia vaan ylikansallisia särötyksestä tai geenimuuntelusta hyötyviä Soroksen kaltaisia henkilöitä, jotka liittoutuivat presidentti Obaman kanssa. Uhreja Maidanilla oli lähes sata.

Jugoslavian hajottaminen hyödytti presidentti Clintonia ja hänen säätiötään. Kosovon muodostaminen presidentti Ahtisaaren avulla NATO:n turvaamaksi laittomuuden saarekkeeksi Euroopassa on hyödyttänyt huume- ja elinkauppiaita ja laittomista serbiyritysten yksityistämisestä hyötyviä kansainvälisiä toimijoita. Kosovon presidentti on Clintonin säätiön tilaisuuksien vakiovieras ja lahjoittaa säätiölle runsaskätisesti varoja. Uhreja Jugoslavian hajottamisessa oli kokonaisen kansakunnan verran.

Presidentti Clinton kävi yksityisellä tervehdyskäynnillä presidentti Ahtisaaren luona viime kesänä, aivan kuten hän kävi liittolaisensa, Bosnian muslimipresidentti Alija Iztbegovicin kuolivuoteen vierellä. Izetbegovic värväsi muslimeja Hitlerin joukkoihin ja värväsi myös Lähi-Idän jihadisteja tukemaan Yhdyvaltojen tavoitteita Balkanilla 1990-luvulla.

Kaipaan presidentti Kekkosen luovuutta ja oikeudentuntoa. Pyrkimystä palvella omaa isänmaata hyvien suhteiden ja maailmanrauhan tavoittelun puitteissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jarmo Lindberg, USA:n mafia, Hill&Knowlton, hävittäjähankinnat, Ukrainan vallankaappaus, Sabine Schiffer

Saksan poliitikot ja mafia

Maanantai 30.3.2020 klo 16.33 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vuonna 2010 olin Balkanilla keräämässä aineistoa Jugoslavian hajottamisesta. Jo tuolloin saksalaiset sanomalehdet kirjoittivat Frankfurtin politiikan olevan mafian hallitsemaa.

Tänään luimme uutisen Hessenin osavaltion, johon Frankfurt pankkeineen ja pörsseineen kuuluu, valtiovarainministerin Thomas Schaeferin ruumiin löytymisestä pikajunaradan vierestä. 

Yhdysvallat ja Saksa, Ranskan ja Iso-Britannian sivustatuella olivat keskeiset toimijat Jugoslavian väkivaltaisessa hajottamisessa ja haltuunotossa.

Näillä mailla oli liittolaisenaan Albanian mafia, joka vaikutti keskeisenä voimana Kosovoa koskevissa toimissa – niin taisteluissa kuin neuvotteluissa. Albaniasta vyöryi taistelijoita Kosovon puolelle kenenkään estämättä.

Saksan poliitikkojen ja Saksan oikeusjärjestelmän käsitysten välillä oli syvä ristiriita. Poliitikot tarvitsivat toimenpiteittensä tueksi julkisen mielipiteen, että Kosovon albaanit ovat serbien vainon kohteena. Eräiden oikeustapausten perusteella Saksan oikeuslaitos katsoi, että mitään vainoa ei ole.

Oikeuslaitoksn käsitys saa tukea todellisuudesta. Kosovon albaanit olivat koko 1990-ajan ryhtyneet suoraan toimintaan valtiota vastaan. He kieltäytyivät vaaleista, osallistumasta valtion virkoihin opettajina, sairaanhoitajina lääkäreinä etc. sekä työskentelemästä valtion yrityksissä. Heidän tavoitteenaan oli puhdas muslimi-Kosovo. He tappoivat poliiseja ja hankkivat varoja päämääräänsä päästäkseen terroristisella toiminnallaan, huume- ja elinkaupalla.

KLA- terroristijärjestö, jota Yhdysvallat alkoi v. 1998 kutsua vapautustaistelijoiksi, toimi yhteistyössä USA:n ja NATO:n kanssa.

Euroopan neuvoston tutkijan senaattori Dick Martyn mukaan KLA:n yksiköt ja niiden toiminta-alueet olivat muodostuneet järjestäytyneen rikollisuuden toiminta-alueiden peilikuviksi. Kaikkein väkivaltaisimman Drenica-ryhmän johtajana toimi Hashim Thaci. Tämän seikan vahvistivat myös USA:n, Britannian, Ranskan ja Saksan tiedustelupalvelut.

YK:n UNMIK:in entinen johtaja Gerard Gallucci on todennut, että mafian toimintaan kuuluneen rikollisen elinkaupan laajuus on toisarvoista verrattuna siihen, että mukana on korruptoituneita valtioiden johtajia.

Saksa oli alkanut konfliktin aikana kouluttaa ja aseistaa Kosovon terroristeja Turkissa. CIA oli jo vuosia toiminut aktiivisesti Albanian puolella aseistaen KLA:ta, samoin Ranska ja Iso-Britannia.

Yhdysvallat valitsi Kosovon rauhansuunnitelman neuvottelijaksi juuri Hashim Thacin. Oli selvää, että albaani-taistelijat eivät tyytyisi muuhun kuin etnisesti puhtaaseen albaani-Kosovoon. NATO suoritti pommitukset tyydyttääkseen albaanien avulla omat tavoitteensa Balkanin miehityksessä.

Johtavien USA:n ja EU:n poliitikkojen kietoutuminen mafiaan on johtanut siihen, että paitsi Kosovossa ja Albaniassa, myös muualla vallitsee pelon ja rankaisemattomuuden ilmapiiri, jota   ensimmäinen Kosovossa toiminut kansainvälinen tuomari Christer Karphammar kuvaa teoksessaan "Domare i laglösa länder".

Mittaamaton määrä tuholaistoimintaa ja murhia on tutkimatta ja rankaisematta. Pidätettyjä vapautetaan tiettyjen EU-maiden korkeiden virkamiesten mahtikäskyillä. Johtajien kuten Bill Clintonin tai William Walkerin patsaita paljastetaan asianomaisten läsnäollessa – liiton merkkinä – mikä liitto on pakkoliitto.

Pohjois-Albanian ghegien keskuudessa toimii verikostojärjestelmä. Välillä kostomurhat kahden vihollisklaanin välillä jatkuvat vuosikymmeniä. Vuonna 1990 lähes 17 000 miestä oli verikoston uhan alla. 

Oikeudenkäynnit serbejä vastaan suoritetuissa rikoksissa ovat ollet jo 20 vuoden ajan toteuttamatta pelon ilmapiirin vuoksi. Todistajia on tapettu ja syyttäjiä ja tuomareita on vaikea rekrytoida lähtömaiden mafiasidosten vuoksi. Haagin Kosovo Specialists Chamber- tuomioistuimen tuomarit tulevat, kuinka ollakaan, Yhdysvalloista.

Syyttäjien ja tuomareiden kotivaltioiden monet johtajat ovat mafian verkossa. Euroopan unioni ei ole pystynyt EULEX:illaan saamaan aikaan minkäänlaista lailisuudelta edes näyttävää tilannetta Kosovoon. Albaniaanhan toiminta ei edes ulotu.

EU on tehnyt olosuhteisiin nähden häkellyttävän päätöksen Albanian lähentymissopimusneuvotteluiden aloittamisesta. Onko puhelinsoitto tullut Yhdysvalloista, Kosovon  huume- ja elinkaupan välityspisteestä vai Pariisista?

Ei voi muuta kuin yhtyä Dick Martyn toteamukseen: Valtiojohtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovat niitä maanantaina.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: poliitikot, mafia, Frankfurt am Main, Albania, Kosovo

Kosovon mafia-valtio saa armeijan.

Lauantai 15.12.2018 klo 12.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mediapooliin kuuluva Helsingin Sanomat esittelee natsismia laajasti tämän sunnuntaipäivän lehdessään. Samassa lehdessä kerrotaan Kosovon päättäneen perustaa armeijan.

Kosovo on YK:n 1244 päätöksellä Serbian maakunta. Päätöstä ei ole purettu. USA ajoi pommitusten jälkeen miehittämänsä maakunnan itsenäistämistä ja nimesi Martti Ahtisaaren johtamaan työtä. Ahtisaari ei saanut tukea ehdotukselleen itsenäistää Kosovo, vaan turvallisuusneuvoston enemmistö vastusti itsenäistämistä. Senjälkeen itsenäistäminen tapahtui suorastaan koomisella tavalla, YK:n hallinnon alaisen eräänlaisen epäitsenäisen parlamentin jäsenten äänestyksellä, jotka äänestäjät, International Court of Justice:n mukaan äänestivät yksityishenkilöinä.

Tästä hullunkurisesta laittomasta itsenäisyysjulistuksesta huolimatta Yhdysvallat tunnusti, sotilastukikohtansa maapohjan, itsenäiseksi valtioksi. Yhdysvalloista riippuvaiset valtiot Suomi etunenässä seursivat perässä, olihan Martti Ahtisaari koko toimen kätilö. Edelleenkään kaikki EU-maatkaan eivät ole tunnustanet tätä itsenäisyyttä.

Verratkaapa tätä itsenäistymistä Krimiin!

Toisen maailmansodan aikana Kosovon albaanit toimivat yhteistyössä fasistisen Kroatian ja Italian kanssa vainoten serbejä ja tappaen heitä keskitysleireissä. 

Yhdysvallat, Kanada ja Iso-Britannia yhdessä katolisen kirkon avustuksella auttoivat tuhansia natseja siirtymään tuomiota pakoon länteen. CIA otti heistä satoja palkkalistoilleen.

Yhdysvallat ja EU-maista erityisesti Saksa, osin Itävalta, tukivat diasporasta palaavien natsihenkisten yksilöiden paluuta Eurooppaan ja osallistumaan Jugoslavian hajottamissotiin Yhdysvaltojen hegemonian siirtämiseksi Balkanille.

Suomen presidentti Ahtisaari auttoi prosessia sen kaikissa vaiheissa. Suomalaiset antoivat sytykkeen pommituksille vuonna 1999. Pommitusten aikana Kosovon albaanit toimivat NATO:n saksalaisten, yhdysvaltalaisten ja brittien kouluttamana jalkaväkenä. Kammottavat vuodesta 1992 lähtien määrättyt talouspakotteet täydensivät Jugoslavian tuhon.

Heti pommitusten jälkeen, kuin kruununa, Yhdysvallat alkoi rakentaa suurinta sotilastukikohtaansa sitten Vietnamin sodan Serbian maakuntaan Kosovoon, jonka YK rauhaan johtaneella päätöksellään 1244 päätti todellakin kuuluvan Serbiaan vaikka väliaikaisesti oli YK:n hallinnoima ja YK/NATO-joukkojen miehittämä. Päättäjät olettivat tilanteen rauhoituttua alueen palaavan normaalisti osaksi Serbiaa.

Pommituksia edeltävänä aikana ja myöhemmin albaaniterroristit kidnappasivat serbejä ja heidän kanssaan yhteistyötä tekeviä albaaneja.

Euroopan neuvoston valtuuttamana sveitsiläinen senaattori Dick Marty suoritti tutkimuksia albaanien suorittamasta elinkaupasta. Hän oppi kuinka kattavaa albaani-mafian toiminta oli Kosovossa. Kosovon ja USA:n välillä toimi keskinäisriippuvuus. Suuri osa KLA:n (Kosovo Liberation Army) johtajista oli myös turvannut oman, perheensä ja klaaninsa taloudellisen hyvinvoinnin erityisesti poliittisen valta-aseman avulla tai yritystoiminnassa öljy- tai rakennusteollisuudessa tai kiinteistöalalla.

Dick Martyn keräämien tietojen ja kontaktien mukaan KLA:n yksiköt ja niiden toiminta-alueet olivat muodostuneet eri järjestäytyneen rikollisuuden toiminta-alueiden peilikuviksi.

Annettuaan havainnollisen kuvan Hashim Thacin (nykyisen presidentin) Drenica-ryhmän toimintatavoista Marty ja UNMIK:in (United Nation's Mission in Kosovo) johtaja Gerard Gallucci kuvaavat kuinka NATO:n tiedusteluviranomaiset samoin kuin neljän valtion, USA:n , Britannian, Saksan ja Ranskan tiedustelut, ovat vedenpitävästi todenneet Thacin olevan KLA:n mafia-pomoista kaikkein vaarallisin.

Gallucci on todennut, että sillä kuinka laajaksi rikollinen elinkauppa osoittautuu, ei ole niinkään väliä kuin sillä, että siihen on sekaantunut korruptoituneita valtioiden johtajia. Hän ennusti myös, että Hashim Thaci tulee pysymään Kosovon johdossa, riippumatta siitä mitä Dick Marty:n raportti sanoo, koska hän on Yhdysvaltojen ja muiden länsijohtajien suojeluksessa.

Tämä suojelu on tehnyt mahdolliseksi serbien joukkotuhon, talojen, kirkkojen ja luostareiden poltot sekä etnisen puhdistuksen.

Tyylinäytteenä elinkaupan käytännön toteutuksesta käynee seuraava esimerkki: Uhrit kuljetettiin Kosovosta Albanian puolelle. Heistä otettiin verinäytteet ja syötettiin hyvin. Heitä kuljettaneet autonkuljettajat ovat kuvanneet kohtalonsa aavistavien uhrien huutoja ja vaikerrusta, joka kuului auton kopista.

Tiranan lentokentää lähellä olevassa yksikössä kaapatuilta lopulta poistettiin myytäviä elimiä. Määränpäässä KLA:n jäsen ampui henkilöä ensin päähän, jonka jälkeen kuolleen ruumiista irrotettiin halutut elimet. Siten nukutusta ja muita hienouksia ei tarvittu. Elimet siirrettiin rikollisjärjestön toimesta hyvästä hinnasta ulkomaille.

Koska kidnappauksiin ja muihin rikoksiin syyllisiksi epäiltyjen asettaminen syytteeseen ja tutkiminen Kosovon alueella on mahdotonta, niitä tutkimaan perustettu oikeusistuin päätettiin sijoittaa Hollannin Haagiin. EU vastaa rahoituksesta, mutta Heinrich Böll- säätiön mukaan tuomioistuimen käytännön ohjat ovat Yhdysvalloilla.

Todennäköisesti syytetyiksi tulevat Kosovon korkeimmat viranhaltijat, jotka päätyivät asemaansa KLA:n sodanaikaisina määräävässä asemassa olevina päällikköinä. Martyn raportti nimeää useita.

Todistajien asema on hutera. Monia on tapettu eivätkä he ja heidän perheenjäsenensä ulkomaillakaan koe olevansa turvassa. EULEX:in erityissuojeluksessa ollut Agim Zogaj:kin tapettiin.

Juuri eilen luin erään Haagiin haastetun ilmoittaneen, että ei aio noudattaa kutsua saapua Haagiin.

Ilmeisesti Kosovon johtajat eivät täysin luota Yhdysvaltojen sotilastukikohta Bondsteelin tuhansien amerikkalaissotilaiden ja maata miehittävien NATO-sotilaiden tukeen vastustaessaan tuomiolle joutumista.

Parasta siis perustaa oma armeija.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahtisaari, Kosovon armeija, natsismi, elinkauppa, Hashim Thaci, mafia, Drenica-rikollisjärjestö

USA, Ahtisaari ja mafia-valtio Kosovo

Torstai 17.5.2018 klo 11.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viimeisten viikkojen aikana Helsingin Sanomat on esitellyt Kosovoa ja sen presidentti Hasim Thaci on aukeaman kuvassa edustavasti. Yle valitteli EU kirjeenvaihtajansa välityksellä Kosovon viisumivaikeuksia. Kosovolaiset eivät pääse viisumitta Schengen alueelle.

Kosovon valtio on USA:n ja presidentti Ahtisaaren luomus. Historiallisesti ja kansainvälisten lakien mukaan se on aina ollut osa Serbiaa. YK:n päätöksen 1244 mukaan Kosovo on yhä osa Serbiaa eikä päätöstä ole koskaan muutettu.

Jugoslavian hajottaminen toteutettiin USAn ja Saksan voimakkaalla tuella. Kansainväliset lait, YKn peruskirja, NATO:n peruskirja, kansainvälisesti sovitut rajat –kaikki heitettiin romukoppaan.

USA:n Foreign operations- laki edellytti että toisin kuin perustuslaki edellytti, pelkästään Jugoslavian osavaltioissa tulisi järjestää vaalit ehtona yht'äkkiä irtisanottujen Jugoslavian lainojen korvaamiseksi osavaltiokohtaisilla lainoilla.Jugoslavian liittovaltio ei saisi järjestää vaaleja. Siten taloudellisella kiristyksellä Yhdysvaltojen lainsäädänö pakotettiin toteutettavaksi Jugoslavian perustuslain sijaan.

Saksa halusi saada haltuunsa Slovenian ja Kroatian infrastruktuurin. Maat olivat olleet natsi-Saksan liittolaisia ja fasistinen Kroatia oli keskitysleireissään toteuttanut serbien kansanmurhan. Tunnustamalla Kroatia ennenaikaisesti itsenäiseksi ilman Jugoslavian perustuslain edellyttämiä neuvotteluja rajoista, eri etniset ryhmät ajettiin sotaan keskenään. Perustuslakia kunnioittavat serbit ja Saksan vasalliksi pyrkivät kroaatit.

Itsenäistyneet Slovenia ja Kroatia siirtyivät vastavuoroisesti vikkelasti NATO:n jäseniksi.

USA vuorostaan pyrki saamaan vaikutusvaltaansa Bosnia-Hertsegovinan, jihadistien ja kroaattien avulla. Se sai Bosniaan NATO-miehityksen ja maa tuli sotilaallisesti USA:n vaikutuspiiriin.

Jugoslavian hajottaminen pieniksi vasallivaltioiksi edellytti USA:n ja Saksan natsi/albaaniemigranttien rahoittamaa vahvaa ylikansallista propagandaa, jonka toteuttamisessa kunnostautui Ruder-Finn markkinointitoimisto, tietenkin CIAn vahvalla sivustatuella.

USAn Balkanin valloitus ei rajoittunut Bosniaan, vaan strategisesti tärkeä Kosovon alue oli vielä keskeisempi. Siellä liittolaisiksi saatiin Kosovon itsenäisyyttä (ja Albaniaan liittämistä) väkivaltaisesti ajava KLA-terroristijärjestö.

Perustuslaillisesti, demokraattisesti toimiva Serbia oli kantona kaskessa. Vapailla vaaleilla valittu presidentti Milosevic oli demonisoitava. Häntä (kuten myöhemmin kaikkia hajotettavien maiden johtajia) kutsuttiin Hitleriksi, vaikka serbit olivat holokaustin uhreja ja Milosevicin vaimon äitikin oli fasistien toimesta teloitettu. Demokraattisen perustuslain omaava Serbia demonisoitiin ja rasistisen nationalistisen perustuslain omaava Kroatia ja nationalistista puhdasta albaanivaltiota tavoittelevaa Kosovoa pidettiin tarkoituksenmukaisuussyistä suojeltavina.

Slovenian, Kroatian ja Bosnian haltuunoton jälkeen USA ja NATO/EU eivät löytäneet muuta keinoa lopun Balkanin haltuunottamiseksi kuin pommitukset. KLA toimi NATO:n jalkaväkenä. Se tappoi valtiota edustavia poliiseja, serbejä ja serbien kanssa yhteistyötä tekeviä albaaneja. KLA:n tapot ja provokaatiot jätettiin huomiotta ja laillisen armeijan vastatoimet tuomittiin.

Erään poliisien ja terroristijärjestö KLA:n välisen, Racakin kylässä käydyn taistelun jälkeen, yhdysvaltalainen ETYJ-tarkkailijoiden johtaja, William Walker, joka toimi hyvässä yhteistyössä KLA:n johtajien kanssa, väitti kyseessä olleen 45 henkilön teloituksen. Tämän teloitusväitteen hän ETYJ:n nimissä viestitti USA:n ja Euroopan maiden hallituksille, jotka pommitusten mahdollisuutta odotellessaan hanakasti tarttuivat tähän provokaatioon mahdollisuutena. Koko valtamedia liittyi kampanjaan, olivathan median edustajat jo kymmenen vuoden ajan tottuneet siihen ketkä ovat konnia ja ketkä sankareita.

Suomi tuli avainasemaan pääteltäessä oliko kyseessä teloitus vai taistelu. Luotettavaksi tunnetut suomalaiset oikeuslääkärit kutsutiin paikalle tekemään tutkimuksia yhdessä jugoslavialaisten ja valkovenäläisten oikeuslääkäreiden kanssa. He tulivat tulokseen, että ketään ei ollut teloitettu, päitä ei ollut leikattu irti, kuten presidentti Clinton ja valtamedia  puheissaan väittivät.

Presidentti Ahtisaari ja muu Suomen ulkopoliittinen johto estivät oikeuslääkäreiden tulosten julkistamisen. Pommituksiahan ei olisi aloitettu, jos olisi todettu kyseessä olleen terroristien ja poliisien välinen taistelu. Oikeuslääkäreillä ei ollut mahdollisuutta uhmata presidentin valtaa. Vasta kahden vuoden päästä he oma-aloitteisesti julkaisivat totuuden tietellisessä lehdessä. Tätä media ei uutisoinut.

Suomen ulkopoliittinen johto oli valinnut oikeuslääkäreiden ryhmän puheenjohtajaksi hammaslääkäri Helena Rannan, joka ei tietenkään vastannut kuolinsyytutkimuksista. Siitä huolimatta hän ryhmän puheenjohtajana lausui Saksan ulkoministeriön sanelun mukaan täysin asiaankuulumattomia ja paikkansapitämättömiä asioita kansainväliselle medialle.

Pommitukset aloitettiin ja ne kestivät maaliskuun 24. päivästä kesäkuun kymmenenteen päivään tuhoten koko Serbian ja Kosovon infrastruktuurin uraanipommeilla, jättäen ekokatstrofin ja täydellisen tuhon maahan, jolle poliittisista syistä oli asetettu totaaliset talouspakotteet jo vuonna 1992 ja jotka edelleen jatkuivat.

KLA:n johtajilla oli satelliittipaikannusvälineet, joilla he ohjasivat NATOn pommikoneita. Heillä oli myös NATO:n komentajan, kenraali Wesley Clarkin puhelinnumero yhteydenpitoa varten.KLA toimi siis NATOn jalkaväkenä.

Presidentti Ahtisaari astui kuvaan myös pommitusten aikana. Ennen pommituksia Jugoslaviaa oli uhattu koko maan NATO-miehityksellä. Kun pommitukset oli saatava loppumaan eikä Milosevic ja Jugoslavian armeija ollut valmis väkivallankaan alla alistumaan, Ahtisaari uhkasi neuvottelussa 2.6. 1999 että ellei Milosevic alistu NATO tulee mattopommittamaan Belgradia niin että Belgradissa 500 000 ihmistä kuolee viikossa.(Toisen maailmansodan alussa Saksa pommitti Belgradia niin, että 20 000 ihmistä kuoli yhden päivän aikana)

Jugoslavia ei suostunut muuta kuin Kosovon NATO/YK -miehitykseen ja YK:n lupaukseen, että Kosovo on elimellinen osa Serbiaa.

Välittömästi pommitusten päätyttyä USA alkoi rakentaa kansainvälisten lakien vastaisesti Serbiaan kuuluvaan Kosovoon valtavaa Bondsteelin sotilastukikohtaa. Sitä rakennettiin siis miehitetyyn maahan. USA pyysi Ahtisaarta suunnittelemaan Kosovon itsenäistämistä nk Ahtisaari-suunnitelman mukaan.

Mielivaltaan perustuvassa kansainvälisessä järjestelmässähän se onnistui.

Pommitusten aikana ja ennenkuin KFOR-joukot olivat tulleet rauhanturvaajiksi, KLA suoritti talosta taloon ulottuvia kostotoimenpiteitä ja ihmisryöstöjä. Se tuhosi satoja serbien ortodoksikirkkoja ja keskiaikaisia luostareita.Alueella vallitsi mielivalta. Satoja ihmisiä katosi ja huhuttiin elinkaupasta.

Ahtisaaren johdolla Kosovo itsenäistettiin. KLA:n johtaja Hashim Thaci julistutti itsenä pääministeriksi. Hän oli tunnettu Euroopan vaarallisimpana mafia-pomona, jonka klaanipohjainen vallankäyttö ulottui kansainväliseen huumekauppaan ja elinkauppaan.

Itsenäistyminen tapahtui parlamentissa vain osan jäsenistä ollessa paikalla. Ilmoitettiin, että äänestäessään jäsenet toimivat yksityishenkilöinä. Ulkopuoliselle tarkkailijalle ei känyt selväksi itsenäistyikö Kosovo Serbiasta vai YK:sta, jonka hallinnon alla alue oli. Serbian hallintoahan Kosovo ei ollut hyväksynyt alueelleen. Alueella vallitsi anarkia eivätkä mitkään itsenäistymisen kriteerit täyttyneet.

Itsenäisyys julistuksesta ICJ, International Court of Justice, totesi pyydettäessä, että saahan jokainen maa vapaasti julistautua itsenäiseksi, mutta tuomioistuin ei sanonut kantaansa juuri Kosovon erityistapaukseen. Siten itsenäistyminen oli varsin tulkinnanvarainen.

EU rakensi alueelle EULEX -järjestelmän tutkimaan lakien noudattamista ja auttamaan rikosten tutkinnassa. Se ei kuienkaan ole saanut vakiinnutettua lakia ja järjestystä.

Kansainvälisen Jugoslavia-tribunaalin ensimmäinen yleinen syyttäjä Carla del Ponte paljasti 2008 kirjassaan Madame Prosecutor: Confrontations with Humanity's Worst Criminals and the Culture of Impunity" kuinka Hashim Thaci on elinkauppaan osallistunut väkivaltainen mafia-pomo.

Kirjan perusteella ja kadonneiden omaisten toivomuksesta Euroopan neuvosto nimitti sveitsiläisen senaattori Dick Martyn tutkimaan paitsi USAn salaisia vankiloita Euroopassa, Pohjois Kaukasuksen rikoksia, mutta myös mahdollista elinkauppaa vuosina 1998 - 2000. Kun tämä pyysi ICTY:n toimistosta Calra del Ponten viittaamaa tutkimusaineistoa, toimistosta todettiin aineiston mystisellä tavalla kadonneen.

Pikkuhiljaa on paljastunut Hashim Thacin (lempinimi käärme)väkivaltaisen  Drenica-rikollisjärjestön osuus paitsi huumekaupassa myös elinkaupassa. Kosovo on keskeinen Afganistanista Eurooppaan ja edelleen Yhdysvaltoihin toimivien  heroiiniliigojen risteyspaikka. Vuosien 1998 -99 aikana kaapatut serbit ja osin albaanit vietiin Albanian puolelle, jossa heidät tutkittiin, ruokittiin ja sitten tapettiin. Välitömästi tappamisen jälkeen heidän elimensä irrotettiin myytäväksi.

Koska KLA:n johtajat Thaci ja Haradinaj olivat ja ovat edelleen huume- ja elinkaupassa USA:n liittolaisia, he ovat voineet mennä rehvakkaasti ICTY:n tuomioistuimeen "tutkittavaksi". NATO-maiden valitsemat tuomarit eivät heitä tuomitse –ja sitä paitsi Dick Martyn mukaan "kuka uskaltaisi mennä todistamaan heitä vastaan 20 vuotta tapahtumien jälkeen sillä niin moni todistaja on jo tapettu."

Euroopan neuvosto hyväksyi Dick Martyn yksityiskohtaisen ja kattavan raportin. Dick Marty on työnsä aikana voinut todeta eri asiaan liittyvien valtioiden kyynisen reaalipolitiikan. Hän totesi työn aikana käyneen selväksi kuinka hallitukset valehtelevat ja manipuloivat, sanovat yhtä ja tekevät toista. Sunnuntaina he puhuvat ihmisoikeuksista ja maanantaina rikkovat niitä.

Marty toteaa, että Kosovon tapauksessa oikeus on vain illuusio. Yhdysvaltalaiset ja eurooppalaiset sulkivat silmänsä vaikka hyvin tiesivät minkälaisia rikoksia Kosovossa tapahtui ja kuka oli niistä vastuussa.

Haagiin on perustettu erityinen Kosovon asioita käsittelevä Kosovo Specialist Chambers, jonka pitäisi kyetä tutkimaan ja tuomitsemaan elinkauppiaita. Marty ei usko tähän Euroopan unionin perustamaan tribunaaliin. EU vastaa puitteista, mutta syyttäjät ja tuomarit ovat yhdysvaltalaisia. Kuka nyt omaa jalkaväkeään ja liittolaisiaan tuomitsisi, olivat rikokset mitä tahansa. "Monet todistajat on jo tapettu" toteaa Dick Marty.

Tilastot kertovat karusti USA:n ja NATO-EUn hallituksenvaihdos/miehitysprosessien tuloksista. YK:n perustajavaltio Jugoslavia oli 1990 liittoutumaton maa, jonka kansantuote oli maailmantilastossa sijalla 24. Kansalaisilla oli työtä, kuukauden palkallinen loma, ilmainen koulutus ja terveydenhuolto.Työntekijät osallistuivat yritysten hallintoon ja saivat osan yrityksen tuotosta itselleen. USAn ja NATO-EUn suorittaman Jugoslavian sotilaallisen ja taloudellisen hajotuksen tuloksena syntyneiden vasallivaltioiden sijoitukset ovat seuraavat: Bosnia-Hertsegovina on sijalla 112 ja tilanne on pahentumassa, Kroatia sijalla 76 mutta Bloombergin mukaan maa on eräs maailman 10 surkeimman joukossa, Makedonia on sijalla130, Montenegro 149, Serbia 87 ja Slovenia 81. Kosovon aluetta luonnehditaan mafia-valtioksi, jonka työttömyysaste on yli 35. Terrorismi, rikokset ja poliittinen väkivalta vallitsevat. (Jugoslavian aikana autonomiselle Kosovolle jaettiin tasapuolisesti muiden paremmin toimeentulevien osavaltioiden budjeteista, sillä oli normaali tuomioistuinlaitos ja kansallinen terveydenhuolto,mistä kaikesta se halusi nationalistisista syistä irtautua.)

Tässä prosessissa Suomen valtio on ohittanut tieteellisen totuuden ja asettunut palvelemaan suurpääomaa edustavia maita ja niiden aseellista siipeä NATOa. Totuutta arvostavana tutkijana liityn Dick Martyn pessimismiin. Suomen valtion lisäksi valtamedia on ollut tässä anarkiassa mukana.

Viimesimpänä todistuksena Helsingin Sanomien tämän päiväinen uutinen Syyriasta. "Kloori-iskusta" toipuvan kärsivän näköisen miehen kuvan alla lukee:"Miestä hoidettiin Syyrian hallinnon kloorikaasuiskun jälkeen Saraqibissä helmikuussa" Tekstissä todetaan: nimeltä mainitsemattomien "tarkkailujärjestöjen mukaan Syyrian hallinto teki kemiallisilla aseilla iskun Saraqebiin 4.helmikuuta. 11 ihmistä joutui sairaalaan tehohoitoon."

Kuitenkaan tekstissä lehti ei voi olla mainitsematta:"OPCW voi kertoa vain löytämistään todisteista eikä voi ottaa kantaa siihen, mikä sodan osapuolista käytti klooria. Idlibin alueella taistelevat Syyrian hallituksen joukot ja jihadistit." Helsingin sanomille ei riitä OPCW:n neutraali tutkimukseen perustuva kanta. Lähes 90% hesarin tiedonvälityksestä Syyriassa on perustunut kapinallisten ja heitä rahoittavien USA:n ja Iso-Britannian uutisvälineisiin.Näin tapahtui myös Jugoslavian hajottamisessa ja nykyisessä Kosovo uutisoinnissa.

Kysymys onkin siitä, onko media kansainvälisen lain mukaisesti suvereenin valtion, sen perustuslakien ja kansanäänestysten vai globaalia pääoman valtaa väkivaltaisesti laajentavien, jihadisteja ja muita terroristeja esimerkiksi neo-natseja hyväksikäyttävien kyynisten maiden puolella, joille pakolaiset ja kuolevat lapset ovat vain "due price", kuten ex USA:n ulkoministeri Madeleine Ahlbright totesi.

Suomi on Ahtisaaren kaudella totutettu olemaan hallitustenvaihdoksia ajavan valtapolitiikan ja NATO:n puolella. Ahtisaari on siten ansainnut Nobel-palkintonsa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helena Ranta, Racak, elinkauppa, Dick Marty, USA, Ahtisaari, Kosovo-mafia, Jugoslavia, NATO, Camp Bondsteel

Helsingin Sanomien ja Yle:n Syyria-satu

Perjantai 11.9.2015 klo 12.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

10.9. 2015 Yle:n maahanmuuttopanelin maahanmuuttaja jäsen totesi "Venäjähän on oikeassa, mutta eihän niin voi sanoa" häkeltyen hetkeksi. Tämä panelisti oli ainoa, joka yritti sanoa jotakin USA:n roolista ja tuli käyttäytyneeksi kuin lapsi sadussa "Keisarin uudet vaatteet". Suomalaiset, kumartelevat ja nöyristelevät maailmanvaltias USA:n edessä; ihastelevat, valehtelevat, puhuvat puolitotuuksia pysyäkseen keisarin suosiossa. 

Toinenkin satu tulee mieleen: Seven blind men, eli Seitsemän sokeaa miestä. Sadussa jokainen yrittää kertoa minkälainen otus norsu on. Yksi saa käteensä hännän ja toteaa, että norsu on siimamainen. Kukin kuvailee norsun olemusta sen mukaan, mikä kohta norsusta käteen sattuu.

Helsingin Sanomien Syyria raportti 11.9. oikein kädestä pitäen ja kaavioilla näyttää minkälainen HeSa:n käsitys on. Propaganda tässäkin tulee lopputulokseksi.

Helsingin Sanomat unohtaa että USA synnytti al Qaidan Afganistanissa. Nyt HeSa ei mainitse, että USA tukee edelleen al Qaidaa, nyt Syyriassa samoin kuin Bosniassa 1990-luvulla. USA on eräine ex-siirtomaavalta NATO-liittolaisineen rahoittanut ja kouluttanut terroristeja Jordaniassa taistelemaan Syyrian hallitusta vastaan koko sodan ajan.  Sotilasvallankaappaus Syyriassa oli USA:n ohjelmassa jo v.2006 samalla tavalla kuin Libyan tuhoaminen oli ohjelmassa jo 1980-luvulla, jolloin Gaddafi yritettiin surmata ohjuksella.

Olisihan sota jo loppunut ellei USA NATO- ja Lähi-Idän liittolaisineen olisi aseistanut ja kouluttanut yhä uusia terroristiryhmiä. USA:n vierittää kemiallisten aseiden käytön Syyrian hallituksen syyksi tilanteessa, jossa asian selvittämistä varten paikalle saapunut Carla del Ponte piti todennäköisimpänä tekijänä kapinallisia. HeSa:n Laura Saarikoski pitää Syyrian hallitusta syyllisenä; ei siihen todisteita tarvita.

Läntinen propaganda Syyrian sekulaarista, sotilaallisesti liittoutumatonta hallitusta vastaan alkoi jo kauan ennen sisällissotaa. Libanonilaisen poliitikon Rafik Haririn murha vieritettiin välittömästi Syyrian syyksi - niinhän provokaatiot toimivat. Kenelle oli hyötyä Syyrian armeijan vetäytymisestä Libanonista? Israel miehittää edelleen Syyrian Golania ja tärkeitä puhtaan veden lähteitä.

Israel ja Turkki, USA:n liittolaiset, hoitavat ISIS:in haavoittuneita ja toimivat muutenkin yhteistyössä. HeSa unohtaa huolellisessa kaaviopiirroksessaan, että Turkki pommittaa kurdeja. Demokratiaa ja itsemäärämisoikeuttaan puolustavat kurdit ovat äärimuslimikalifaattia perustavien ISIksen ja sen tukijoiden vihollisia.

Kuten Yle-panelin maahanmuuttajaedustaja totesi Venäjä on oikessa - vaikka sitä ei Suomessa saa sanoa. Venäjä on ollut oikeassa Irakin, Libyan ja Syyrian suhteen. USA liittolaisineen on ollut paitsi väärässä, myös aiheuttanut mieletöntä kärsimystä ja tuhoa Lähi-Idässä. Mielivaltaan perustuva suhtautuminen YK:n jäsenmaan, liittoutumattoman Syyrian presidenttiin on ollut käsittämätöntä. Miten USA:n presidentti ja kongressi liittolaisineen olisi saanut vallan nostaa tai laskea peukalonsa tämän valtion kohdalla. Presidentin leimaaminen julmuriksi tai rikolliseksi vielä suurempien julmureiden toimesta ontuu. Jos tarkastelee presidentti Assadin lähestymistapoja ulkovaltoihin ja omaan perustuslakiinsa, voidaan sanoa, että hän on pyrkinyt kehittämään suhteita ulkovaltoihin ja viimeisin perustuslaki on hyväksyttävä. Suomi antoi korkeimman kunniamerkkinsä Assadille v. 2009. Tuskin sitä nykypäivänä ihan pahimmille julmureille annetaan.

Loppukevennyksenä anekdootti: Juuri ennen sotaa Helsingin Sanomat kirjoitti arvostelevassa sävyssä uutisen silmälääkäri, presidentti Assadin ja tämän englantilaisen vaimon ostosmatkasta Pariisiin. He olivat ostaneet 10.000 euroa maksaneen ruokasalin kaluston itselleen. Samana päivänä luin toisen uutisen. Michelle Obama, presidentti Obaman vaimo oli Qatarin emiirin vaimon kanssa Tiffanylla timantti-ostoksilla.

.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, Yle, Syyrian sodan ratkaisu, USA, Venäjä, Suomen USA-mafia