Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomiko oikeusvaltiona mallimaa?

Maanantai 30.11.2020 klo 11.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomi on lähtenyt globaaliin kampanjaan oikeusvaltioperiaatteen puolesta. Suomi on ottanut muun EU:n mukana kritiikkinsä kohteeksi erityisesti Unkarin. Unkaria syytetään vallan keskittymisestä sekä sanavapauden rajoituksista.

Mikä on tilanne Suomessa?

Väitän: Suomessa ei ole sananvapautta. Media on keskittynyttä ja valtio valvoo sitä keskitetysti pahemmin kuin Unkarissa.

Suomen eliitti on taistellut demokratiaa vastaan vuodesta 1917 lähtien. Valtalain tuoma itsenäisyys korvattiin pyrkimyksellä Saksan keisarivallan osaksi. 1930-luku oli demokratian irvikuva ja päättyi Saksan ja Ruotsin kanssa liitossa, ensin talvisotaan ja 1940-lähtien pyrkimykseen osaksi Hitlerin Saksaa Suur-Suomen puitteissa.

Näiden prosessien aikana Suomen kansa on ohitettu täysin. Sen selän takana on toimittu itsenäisen kansan etuja vastaan.

EUhun liittyminen tapahtui sotateollisuuden ja sotilaallisiin artikloihin sitoutumisen myötä osaksi väkivallalla tavoitteitaan toteuttavaa NATO-EUta. EU oli aloittanut Jugoslavian hajottamissodan jo ennen Suomen liittymistä organisaatioon. Silti Suomi pääsi vikkelästi mukaan osallistumaan Jugoslavian, erityisesti Serbian tuhoamiseen natsi-Saksan ja natsi-Kroatian menetelmiä toistaen.

Suomi on suomea puhuvien suomalaisten tietämättömyyteen turvautuen hivutettu osaksi EU:n NATO-koneistoa. Suomi on liitetty parlamentaarisen käsittelyn ohittaen NATO:n isäntämaasopimukseen sekä kymmenillä kahdenvälisillä sopimuksilla erilaisiin sotaliittoihin.

Media toteuttaa eliitin tavoitteita valtiojohtoisesti.

Valtion turvallisuuskomitea koostuu kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköistä tasavallan presidentin kansliapäällikkö mukaanluettuna. Turvallisuuskomitea johtaa huoltovarmuuskeskusta, joka rahoittaa Mediapoolia.

Mediapooli on kaikkien keskeisten tiedotusvälineiden - sanomalehtien, kustannustalojen, Yle:n ja Mainos TV:n yhtenäistä toimintaa koordinoiva elin.

Tällä hämäävällä rakenteella annetaan ymmärtää, että media toteuttaisi sellaista tiedonvälitystä, joka takaisi Suomen valtiollisen turvallisuuden.

Kyseenalaiseksi asian tekee se, että Mediapooli on ilmoittanut toimivansa sopusoinnussa valtiohallinnon Suomeen kutsuman EU:n ja NATO:n hybridikeskuksen kanssa.

Ei liene väärin olettaa, että EU ja NATO muodostavat auktoriteetin, jota Suomen hallituksen turvallisuuskomitean alainen huoltovarmuuskeskuksen rahoittama Mediapooli kuuntelee.

Vuonna 2014 valtioneuvoston tiedottajana toimi Markku Mantila. Hän järjesti eduskunnan jäsenille informaatiotilaisuuden ulkopolitiikasta, jossa paalutettiin Ukrainan sota aakkosista alkaen siten, että edustajille kävi selväksi mitä hallitus (Stubbin) haluaa edustajien siitä ajattelevan. (Venäjä hyökkäsi, ei USA ja NATO-EU)

Varmemmaksi vakuudeksi Yhdysvaltojen Harvardiin lähetettiin 100 toimittajaa ja virkamiestä oppimaan tämä propaganda sielunsa syövereihin. Sen jälkeen tuo käänteinen totuus on näkynyt jutuissa ulkopolitiikasta kulttuuriin integroituna.

Suomi on pieni kielialue. Maailmanpolitiikan todelliset tapahtumat jäävät suomalaisille vieraiksi koska Yhdysvaltojen hirmuteot, joita se tekee yhteistyössä NATO-EU:n kanssa jäävät tuntemattomiksi. Valtion rahoittaman Mediapoolin jutut ovat vallanneet tietoisuuden.

Varsinkin sotateollisuuden valta Yhdysvalloissa ja Euroopan unionissa on vaiettu.

Yllämainittu Markku Mantila on esimerkki pyöröovesta aseteollisuuden/NATO:n, Suomen valtionhallinnon ja median välillä.

Yhdysvalloissahan on kautta aikoje totuttu näkemään kuinka hallituksen jäsenet siirtyvät sujuvasti aseteollisuuden/sotateollisen kompleksin ja hallituksen välillä. Yksilöillä on henkilökohtainen taloudellinen intressi käydä sotia.

Markku Mantila siirtyi Suomen valtioneuvoston tiedottajan virasta NATO:n palvelukseen Latviaan. Sieltä hän muutaman vuoden kuluttua siirtyi Ilkka-Pohjalainen -lehden päätoimittajaksi.

Kansalainen jää kysymään: kenen etua Suomen valtioneuvosto ja media palvelee?

Teoksessani "Lupa olla julma" käsittelen Suomen lipumista NATO:n ja USA:n sotateollisen kompleksin palvelijaksi mutta mikä pahempaa, toteuttamaan jo kerran kuopattua natsi-ideologiaa.

2000-luvun Suomen hallitukset ovat vieneet tietämättömät, hyvää tarkoittavat suomalaiset tielle, jota harva suomalainen haluaa. Poliitikot ja virkamiehet valitaan EU/NATO-median toimesta.

Autonomian aika ja Kekkosen aika olivat suomalaisen kulttuurin ja talouden hyvinvoinnin aikaa. Silloin kasvettiin terveeseen itsetuntoon, omalakisuuteen ja luovuuteen.

Nykyinen poliittinen ilmapiiri on sakeana valtamedian ruokkimasta disinformaatiosta, joka estää hengittämästä vapaasti. Hyvyys, kauneus ja luovuus ovat kadonneet. Vielä tuntevat lapset, nuoret ja jopa aikuiset on jätetty yksin.

Kaikkialla etsitään hyviä sotia ja ryöstöoperaatioita. Miten saisi omalla tavallaan toimivia valtioita destabiloitua. Näitä Suomen valtamedia tukee ja kaunistelee.

Onko Unkarissa näin synkkää?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen sanavapaus, Suomi oikeusvaltiona, Suomen demokratia, NATO-pyöröovi, Suomalaiset arvot

Presidentti Niinistö ja ulkopolitiikka

Keskiviikko 26.8.2020 klo 12.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ilahtuneena havaitsin presidentti Sauli Niinistön ottaneen kantaa Euroopan unioninperussopimuksiin ja niiden noudattamiseen.

Olen samaa mieltä hänen kanssaan. Perussopimuksia ei voi yhtenään polkea ilman että menee uskottavuus.

Siirtykäämme sitten talouspolitiikasta ulkopolitiikan puolustuspolitiikka-alueeseen.

Presidenttimme ei ole sanallakaan tuominnut Euroopan unionin yhdessä Yhdysvaltojen kanssa suorittamaa Jugoslavian liittovaltion hajottamista 1990 -2000.

Liittoutumaton, ketään uhkaamaton YK:n perustajajäsenvaltio joutui aseellisen vallankaappauksen kohteeksi, mitä kaappausta, valtion rajojen väkivaltaista rikkomista ja serbien kansanmurhaa tuki Yhdysvaltojen rinnalla Saksa ja sen tukena muut EU:n jäsenmaat.

Presidenttimme ei ole osittanut tietävänsä, että syksyllä 1998 NATO muuttui puolustusliitosta hyökkäysliitoksi uhkaamalla Jugoslaviaa pommituksilla ellei valtio alistuisi USA:n ja EU-maiden ryöstöaikeisiin.

Presidenttimme ei ole ilmaissut tietävänsä mitään Ukrainan vallankaappauksen suorittajista. EU:n itsensä mukaan laillisesti valitun presidentin syöksemisestä vallasta asein. Monissa aikaisemmissa blogeissani olen kuvannut tarkasti vallankaappauksen taustavoimat, tarkka-ampujien kouluttajat ja rahoittajat sekä kaappausta jo etukäteen Jaltalla juhlineet  Bill ja Hillary Clintonin eurooppalaisine ryöstöstä hyötymään pyrkivine poliitikkoineen.

Tieteellisesti pätevä kirjallisuus tarjoaa erinomaisen lähdemateriaalin Yhdysvaltojen käyttämiin "värivallankumouksia" suunnitteleviin USA:n ulkoministeriön rahoittamiin järjestöihin, joiden myyräntyö hajotuksen kohteina olevissa valtioissa kestää useita vuosia ennen toimeen ryhtymistä.

Jopa Helsingin Sanomien toimittaja Tommi Nieminen "paljasti" tietävänsä Otpor-järjestön, jonka organisoimana ja CIA:n ja CNN:n kanssa yhteistyössä vaikutettiin Jugoslavian presidentinvaaleihin tarkoituksena syrjäyttää presidentti Milosevic.

Koko presidentti Mauno Koiviston inhoaman NATO:n serbivastaisen propagandan perkaaminen on vielä edessä.

Nykyisen presidentin aikana ja pääministeri Juha Sipilän valtakaudella lähetettiin Yhdysvaltoihin 100 suomalaista toimittajaa ja muuta toimijaa saamaan propagandakoulutusta. Sen jälkeen tärkeä tulos ei ole pelkästään se, että uutiset ovat Yhdysvaltalais-EU-ideologian mukaisia, vaan se, mitä peitellään, mitä jätetään sanomatta.

Ukraina ja Syyria ovat erinomaisia esimerkkejä. Useiden EU-maiden johtajien ja johtavien poliitikkojen korruptoituneisuus on häkellyttävää.

Liikaa ei voida vaatia. Presidentti Niinistön EU:n talouspolitiikkaan liittyvä rehellisyyden puuskahdus on arvokas asia. Jääkäämme odottamaan milloin tulee EU:n kansainvälisten lakien noudattamisen, valtioiden suvereniteetin kunnioittamisen ja puolustuspolitiikan vuoro.

Totuudellinen viestintä tulee ehkä vasta viimeisenä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, propaganda, presidentti Niinistön ulkopolitiikan alueet, kansainväliset lait, kansainväliset sopimukset, "läntiset" arvot

SUOMEN ARVOT

Perjantai 29.5.2020 klo 14.00 - Pirkko Turpeinen-Saari

SUOMEN ARVOT

Presidentti Niinistön Kultarantakeskustelua katsellessani Jutta Urpilaisen toteamus Suomen yhteisestä arvopohjasta USA:n kanssa särähti korvaani, yhteiset arvot,todellako?

Suomalaiset eivät ole saaneet keskustella yhteisestä arvopohjastaan. Se on aina saneltu ylhäältä eliitin tavoitteita palvelemaan.

Kesällä 1917 eliitti katsoi paremmaksi Valtalain ja sen pohjalta tapahtuvan itsenäisyyden sijaan hankkiutua Saksan keisarikunnan alusmaaksi. Olihan Suomi ollut aikaisemmin Ruotsin alusmaa ja Venäjän autonominen osa. Tuttua ja turvallista.

Kolmekymmentäluvulla Saksan alamaisuuden arvopohjaa rakennettiin kulttuurisesti, tieteellisesti sekä sotilaallisesti. Ahneet Suur-Suomi-arvot tarjottiin ainoina oikeina tavoitteena päästä osaksi Saksan vahvaa valtakuntaa, jossa vallitsi rasistinen slaavilaisvastainen arvopohja.

Neuvostoliiton pakottaman, rauhaan ja ystävällisiin suhteisiin kaikkien maiden kanssa perustuneesta arvopohjasta päästiin eroon Yhdysvaltojen onnistuttua korruptoimaan tuon sosialistisen liittovaltion ja ryöstämään sen kansallisvarallisuuden. Neuvostoliitto hajosi.

Eliittimme kiiruhti heti markkinoimaan kansalaisille liittymistä Euroopan Yhdysvaltoihin, EU:hun. Oli kuulemma tarjolla yhteinen arvopohja Suomen kanssa. Sehän onnistui. Helsingin Sanomat, jonka omistaja Erkko oli yhdessä Pohjolan päämiesten kanssa kannustanut suomalaisia talvisotaan, markkinoi myös EU:hun liittymistä voimakkaasti.

Mitä EU:ssa tapahtui Suomen liittyessä siihen. Juuri yhdistynyt Saksa oli tietoisena seurauksista tunnustanut Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäisyyden vuonna 1992 ennenaikaisesti. Kroatia oli ollut natsi-Saksan liittolainen, joka oli yrittänyt tuhota keskitysleireissään kaikki serbit. Suomi oli myös tunnustanut fasistisen Kroatian.

EU:n johtomaan Saksan itsenäiseksi tunnustama Kroatia oli säätänyt monipuoluevaalien jälkeen rasistisen perustuslain, jossa serbit muuttuivat toisen luokan kansalaisiksi. Serbien käyttämät kyrilliset kirjaimet kiellettiin. Saksa tarjosi Kroatialle Itä-Saksan ylijääneistä asevarastoista aseita ja rahaa Jugoslavian liittoarmeijaa/serbejä vastaan käytävää sotaa varten yhdessä USA:n presidentti Clintonin kanssa. Kroatian ravintoloiden seinille palasivat julisteet ”Pääsy kielletty koirilta ja serbeiltä”, kuten toisen maailmansodan aikana.

Euroopan unionin maat tukivat Saksan johdolla Jugoslavian aseellista hajottamista. Ja NATO pommitti.

Kroatia puhdisti Kroatian maaperän serbeistä Euroopan unionin 1990-luvun jäsenmaiden hiljaisella hyväksynnällä. Etnisen puhdistuksen tärkein rynnäkkö tapahtui Krajinassa, josta elokuussa 1995 amerikkalaisten kouluttamat kroaatit ajoivat pommituksin ja tykkitulella 250. 000 serbiä kodeistaan Bosnian puolelle 5000 kuollessa operaatiossa. Tämän kansanmurhan peittämiseen tarvittiin presidentti Clintonin jo kaksi vuotta aiemmin tilaama Srebrenica-myytti.

Kroatia, serbien rasistista joukkomurhaa vuosittain juhliva maa on nyt Euroopan unionin puheenjohtaja pitkälti Saksan ansiosta.


***

Vieraillessani 9-vuotiaana vuonna 1950 Yhdysvalloissa koin ravisuttavan bussimatkan. Nousin autoon etuovesta, mutta Helsingistä tuttuun tapaani juoksin bussin takaosaan. Autoon syntyi voimakas tunnelataus. Takana istuvat mustat matkustajat hätääntyivät. Tuo valkoinen tyttö on tullut erehdyksessä mustille laissa määrättyyn takaosaan. Etuosan valkoiset kääntyivät katsomaan hädissään ja viittoivat minua palaamaan etuosaan. Tunnen tuon voimakkaan latauksen edelleen. Jokainen poliisin tappama musta henkilö aiheuttaa minussa voimakkaita tunteita.

Yhdysvaltalaisten rasistinen tai alentuva suhtautuminen maapallon muihin asukkaisiin ei ole mielestäni suomalaisten arvojen mukaista. Yhdysvaltojen kärsimystä aiheuttavat, mielivaltaiset sotilaalliset toimenpiteet ja talouspakotteet milloin missäkin; Jugoslaviassa, Libyassa, Irakissa, Syyriassa, Afganistanissa, Iranissa, Venezuelassa, kymmenissä ja taas kymmenissä maissa eivät ole oikeustajuni mukaisia.

Euroopan unioni on liittoutunut Yhdysvaltojen kanssa ja on siis osallinen itsenäisiin valtioihin kohdistuviin hyökkäyksiin, salaisiin operaatioihin ja murhiin. Pelkästään Jugoslavian hajottaminen ja sen jäännösvaltioiden sotilaallinen miehitys ja taloudellinen ryöstö on ollut yhteistyötä.

EU:n laillisuusvalvonnan, YK:n hallinnon ja NATO-miehityksen aikana Serbian Kosovoon on pystytetty valtava Yhdysvaltojen sotilastukikohta – laittomasti tietenkin. Elin- ja huumekauppa rehottaa CIA:n myötävaikuttamana. Alueen kantaväestöön kuuluviin serbeihin kohdistunutta terroria ja 150 ortodoksisen kirkon ja luostarin murhapolttoa ei huomata!

Jutta Urpilainen mainitsi yhteisen arvopohjamme Yhdysvaltojen kanssa pitäen ilmeisesti itsestään selvänä yhteistä arvopohjaa EU-maiden kanssa. Toisin sanoen: kun Yhdysvallat ja EU yhdessä suorittivat Ukrainassa väkivaltaisen vallankaappauksen yhteistyössä ukrainalaisten natsien kanssa, päättelemme, että toiminta pohjautui yhteisesti hyväksyttyyn arvopohjaamme. Virheellisessä suunnittelussa mukana ollut komissaarimme Olli Rehn palkittiin yhteisen arvopohjan mukaisesta toiminnasta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen arvot, Jutta Urpilainen, USA, EU, oikeustaju

Euroopan Unionin komissio-operetti

Keskiviikko 11.9.2019 klo 16.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

NATO:n hybridikeskuksesta riippuvaisen eurooppalaisen median parrasvaloissa on viime päivinä nähty loistava operetti. EU:lle ollaan valitsemassa komissiota, jonka tehtäväksi on julistettu oikeusvaltioperiaatteen puolustaminen, eurooppalaisen perinteen vahvistaminen, demokratia ja kaikkinainen eurooppalaisten onni.

Pimentoon on jäänyt se, mitä kulisseissa tapahtuu. Niin Iso-Britannian, Saksan kuin Ranskankin salaiset palvelut korkeiden virkamiesten rinnalla ovat Yhdysvaltojen CIA:n ja muun Deep Staten avulla pyrkineet kaatamaan hallituksia paitsi Euroopassa (mm.Puola,  Neuvostoliitto, Jugoslavia, Georgia, Ukraina) myös Lähi-Idässä.

Itsenäisten YK:n jäsenvaltioiden hallitukset on pyritty vaihtamaan sellaisiin, jotka sallisivat kyseisten valtioiden kansallisomaisuuden, usein öljyn, siirtämisen näiden entisten siirtomaherrojen ja USA:n yksityisten yritysten haltuun. Siten nuo varat eivät enää hyödyttäisiä kyseisten valtioiden kansalaisia vaan EU:n jäsenmaiden ja USA:n yksityisiä yrityksiä.

Syyrian hajottamisen suunnittelu ja hallinnon siirtäminen jihadismia ajavan muslimiveljeskunnan haltuun alkoi jo 2000-luvun alussa. Median rooli on ollut avainasemassa. 

Vuoden 2008 Bilderberg-ryhmässä, jossa oli läsnä useita Syyrian hajottamisen toteuttajia kuten (Basma Kodmani, tuleva Syyrian National Councilin edustaja, Jeffrey Feltman, joka on noussut YK:n pääsihteerin lähimmäksi virkamieheksi, jonka tehtävänä on neuvotella Syyrian tulevaisuudesta, vaikka on suunnitellut sen tuhoamisen, sekä hänen avustajansa saksalaisen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes) Tässä kokouksessa tuotiin esiin presidentti Obaman ja ulkoministeri Hillary Clintonin läsnäollessa jihadismia ajavan Muslimiveljeskunnan rooli Lähi-Idän "demokratisoinnissa".

Kouriintuntuvin esimerkki tästä EU:n kaksinaismoraalista on Ranskan osuus jihadistien bunkkereiden rakentamisessa Syyriaan. Ranskan erikoisjoukot ja sementtitehdas Lafarge toteuttivat NATO:n toimeksiannosta bunkkereiden rakentamisen Syyrian armeijaa vastaan taisteleville jihadisteille. NATO sai hallinnoida Aleppon pohjoisosassa sijaitsevaa Jalabiyan tehdasta.

Kahden vuoden ajan tuo sementtitehdas sai rakentaa jättiläismäisiä bunkkereita ja tunneleita jihadistien käyttöön. Ystävyyssuhteet yrityksen johdon ja presidentti Hollanden kansliapäällikön kanssa edistivät projekteja, toteaa Thierry Meyssan teoksessaan Before our very eyes,fake wars and big lies from 9/11 to Donald Trump.

Lafargen Daeshille valmistaman sementin määrä, 6 miljoonaa tonnia, on samaa luokkaa kuin se, jonka Saksan valtakunta käytti 1916 - 1917 Siegfried-linjan rakentamiseen. Sementin valmistaminen Syyriassa loppui Venäjän ilmavoimien puuttuessa asiaan. Kukaan muu taho ei olisi pystynyt tuhoamaan bunkkereita.

Vuonna 2014 Jalibiyeh'in tehdas muutettiin Yhdysvaltojen, Ranskan, Norjan ja Iso-Britannian NATO:n erikoisjoukkojen päämajaksi.

Muutamaa kuukautta myöhemmin, tammikuun 7. päivänä 2015 Pariisissa kaksi asemiestä väittäen kuuluvansa al -Qaedaan ampui Charlie -Hebdo'n satiirisen lehden toimituskunnan, ja kolmas joka julisti edustavansa Daeshia, ampui naispoliisin ja otti kosher-myymälän asiakkaita panttivangeikseen.

Ranskan hallitus julisti hätätilan, koko maa vajosi shokkiin ja monien maiden päämiehet marssivat Hollanden ja tämän kansliapäälliköiden  rinnalla Pariisin kaduilla. Päämiesten joukossa oli Israelin Netanjahu sekä Turkin ulkoministeri Davutoglu, joka julkisesti tuki jihadisteja.

Hätätila on edelleen voimassa kuten Patriot laki Yhdysvalloissa.

Yhdysvallat, Iso-Britannia, Saksa ja Ranska käyttävät kymmeniätuhansia kouluttamiaan jihadisteja tappamaan ja terrorisoimaan Lähi-Idän asukkaita. Euroopan kansalaisille ei kerrota mitä maailmassa todella tapahtuu. Sen sijaan joudumme kuuntelemaan ja katsomaan  NATO:n hybridisodankäynnin sallimia uutisia.

Operetti sementtitehtaasta voi alkaa vasta kun kansa saa avat kulissit.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU:n tuki jihadisteille, EU, oikeusvaltio, Eurooppalaiset arvot, entisten siirtomaiden salaiset palvelut, sodat, hallituksen vaihdokset

Sipilän, Orpon ja Halla-ahon arvot

Tiistai 13.6.2017 klo 11.37 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomi on herännyt mielenkiintoiseen arvokeskusteluun. Pääministeri Sipilä ja kokoomuksen valtiovarainministeri Orpo katsovat pitkin nenänvarttaan uutta perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa. He leimaavat Halla-ahon jyrkän ja halventavia ilmaisuja sisältävän maahanmuuttovastaisuuden rasismiksi, minkä seurauksena tämän henkilön johtamaa puoluetta ei voi pitää hallituksessa.

Katsotaanpa minkälaisia Sipilän ja Orpon arvot ovat. Asetetaan maahanmuuttaja-sanan tilalle suomalaiset työttömät ja köyhät tai vaikkapa ammattiyhdistysliikkeessä aktiivisesti ihmisten oikeudenmukaista kohtelua ajavat henkilöt.

Ennen edellisiä eduskuntavaaleja Sipilä ja Orpo eivät paljastaneet puolueittensa aikeita peruuttaa suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ja militarisoida Suomen ulkopolitiikka ja kansainväliset suhteet.

Nyt kokoomuksen ja Sipilän edustaman keskustan kärkihankkeina ovat sosiaali- ja terveydenhuollon yhtiöittäminen ja yksityistäminen kansainvälisten pääomasijoittajien saalistuskentäksi. Kansainvälisten normien mukaan erinomaisia tuloksia tuottava nykyinen terveydenhuollon organisaatio suunnitellaan purettavaksi ja korvattavaksi hypyllä suureen tuntemattomaan, jossa ainoa varma asia on se, että ahneus ja taloudellisen hyödyn tavoittelu terveyshyötyjen sijaan voittaa.

Sosiaalista oikeudenmukaisuutta edellyttävät puolueet ovat katsoneet perusterveydenhuollon vahvistamisen ja nykyisten organisaatioiden johtamisen laadun parantamisen luovan mahdollisuudet edullisen ja oikeudenmukaisesti kansalaisia palvelevan terveydenhuollon kehittämiseen.

Kokoomus on "valinnan vapaus" termillä harhauttanut kansalaiset luulemaan, että termi merkitsisi samaa kuin auton valinta - Audi tai BMW. Kokoomus ei kerro, että yksityisiin lääkärikeskuksiin hankitut kalliit laitteet ja henkilökunta edellyttävät käyttöä. Kalliita turhia - hienolta ja vapaalta vaikuttavia - tutkimuksia silmät hämmästyksestä pyöreänä käyttävä asiakas ei tiedä, että tutkimukset maksavat. Tähän mennessä terveydenhuoltoon varatut rahat eivät riitä kattamaan "valinnanvapautta". Sen sijaan tarvitaan asiakasmaksuja. Terveydenhuolto ei olekaan enää ilmaista, vaan karkaa köyhien ulottuvilta. 

Kokoomuksen ja Sipilän keskustan arvomaailma hyväksyy Euroopan militarisoimisen hyvien naapuruussuhteiden rakentamisen sijaan. Ne hyväksyvät sodat taloudellisten voittojen saamisen välineenä. Sodat edellyttävät rasismia sotien kohteena olevia kansoja tai kansakuntien johtajia kohtaan. Johtajat ja heitä tukevat ryhmät on demonisoitava, jotta saadaan "moraalinen" oikeutus ryöstöretkeen, jonka perimmäisenä tarkoituksena on hyökkääjien saama taloudellinen hyöty.

Millä tavalla Belgradin laittomat pommitukset vuonna 1999 erosivat "kristalliyöstä"? Kristalliyössä natsit demonisoivat juutalaiset, tuhosivat heidän omaisuutensa ja vaativat juutalaiset maksamaan korvaukset. Natsit pitivät oikeana juutalaisten, serbien ja kommunistien tuhoamista ja heidän omaisuutensa konfiskoimista.

Jugoslavian valtion hajottaminen 1990-luvulla suoritettiin USA:n ja Saksan toimesta suunnitelmallisesti tarkoituksena ottaa Balkan haltuun, tuhon jälkeen ostaa infrastruktuuri halvalla ja siirtää USA:n ja Saksan pääomapiirien omistukseen. Päämäärään pääsemiseksi valtion perustuslakia ja demokratiaan suojelevat serbit oli jälleen demonisoitava. Läntisen valtamedian ja kansainvälisten poliittisten apurien avulla, mutta kansan hirvittävien kärsimysten jälkeen, suunnitelman katsottiin onnistuneen. Nobelin palkintoja jaettiin kaikille  suunnitelmaan osallistuneille tahoille. EU:lle, Ahtisaarelle, Lääkärit ilman rajoja -järjestölle (jonka puheenjotaja paistatteli päivää valokuvissa albaaniterroristien kanssa).

Jotta Nobelin palkintojen oikea osoite ja serbien pahuuden julistamisen oikeutus olisi pysyvä tarvitaan sotapropagandan jatkamista. Balkanilta EU-NATO ja Yhdysvallat siirtyivät töihin Irakiin, Georgiaan, Libyaan, Syyriaan, Ukrainaan ja moniin Afrikan maihin, joista ei viitsitä edes tiedottaa. Jokainen NATO-EU:n sota esitellään valtamediassa oikeutettuna, hyvän voittona pahasta.

Sotapropagandan seuraava vaihe on uhrien itseruoskinta. NATO-EU edellyttää, että pahaksi julistetut demonisoidut ryhmät ja valtiot myöntävät pahuutensa. Vasta tuon myöntämisen jälkeen investointeja tulee ja rahahanat aukeavat. Hyvänä esimerkkinä on Bosnian Srebrenican kansanmurha-myytti, joka on USA:n ja NATO-EU:n propagandan kantava voima.

USA ja NATO-EU ovat omalla kustannuksellaan pystyttäneet ihmisoikeustuomioistuimen Haagiin, jossa niiden itsensä palkkaamat tuomarit jakavat tuomioita. Perustuslakinsa ja kansainvälisten lakien mukaisesti maataan hajottamiselta puolustaneet kenraalit ovat syytettyinä. Kansainvälisten lakien perusteella laittomiin pommituksiin osallistuneet NATO- maiden kenraalit eivät ole syytettyjen penkillä. Arabimaista tuotettuja terroristeja rahoittaneet USA ja Kroatian neo-natseja aseistanut ja tukenut Saksa eivät ole syytettyjen penkillä.

Lukuisissa tutkimuksissa on todistettu, että mitään kansanmurhaa ei tapahtunut. Ei ole 8000 teloitettua muslimi-miestä ja poikaa. Siitä huolimatta Euroopan parlamentti edellyttää, että kukaan ei saa kieltää tuota myyttiä. Jopa Serbian parlamentin on ollut säädettävä laki, joka kieltää Srebrenican kansanmurhan kieltämisen. Siis julistaa USA:n ja NATO:n sotapropagandan edellyttävän serbien demonisoinnin olevan totta. Muuten Serbiaan ei tule investointeja, se ei voi liittyä EUhun ja sen on irrottauduttava ystävyydestä Venäjän kanssa.

Sipilän keskustapuolue ja kokoomus jakavat NATO-EU:n arvot yhdessä tasavallan presidentin kanssa. Laittomat NATO-pommitukset milloin missäkin maassa, terroristien tukeminen (Afganistanissa, Libyassa, Syyriassa, Ukrainassa) omien taloudellisten tai poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi sopivat viralliselle Suomelle, niin hallitukselle kuin medialle.

Kuinka erilaiset Halla-Ahon arvot itse asiassa ovat näiden kansainväliset sodat ja militarismin hyväksyvien puolueiden arvoista? Halla-Aho näyttää vastustavan sotien seurauksena maahan tuotettavia pakolaisia. Saksassa pakolaisten odotetaan luovan mahdollisuuden vielä puolalaisia ja ukrainalaisiakin siirtotyöläisiä edullisemmalle työvoimalle, jota saadaan miljoonan hädänalaisen pakolaisen reservistä.

EU rakennettiin Yhdysvaltojen ja Euroopan pääomapiirien toiveiden mukaiseksi. Eriarvoisuuden kasvu, halpatyövoima ja terrorismi ovat seurausta ja hinta saaduista voitoista. Halla-Ahon sanavalinnat ovat vastenmielisiä, mutta ovatko arvot loppujen lopuksi epäinhimillisemmät kuin Sipilällä, Orpolla ja EU:n päättäjillä ylipäänsä?

Päätelköön jokainen itse!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitus, perussuomalaiset, Sipilä, Orpo, Halla-aho, arvot, maahanmuuttajat, köyhien ihmisoikeudet, militarismi

Pääministeri Sipilä ja eurooppalaiset arvot

Torstai 9.3.2017 klo 10.57 - Pirkko Turpeinen-Saari

Säälin ja myötähäpeän vallassa luin pääministeri Sipilän Vieraskynä-artikkelia 3.3.2017 Helsingin Sanomista. Katsoin tiedostoista milloin päministerimme on syntynyt. Olisiko siinä selitys sille, että hän ei nuoruutensa vuoksi olisi selvillä esimerkiksi Saksan roolista Jugoslavian hajottamissodissa.Hänen kliseinen käsityksensä eurooppalaisista arvoista ei selity iällä. Jugoslavian pommitusten aikana hän oli kypsässä keski-iässä.

Saksa hyökkäsi Jugoslavian kuningaskuntaa vastaan jo keväällä 1941 Suomen valmistautuessa hyökkäämään Neuvostoliittoon yhdessä Saksan kanssa. Belgradin pommitukset alkoivat 6.4.1941. Niissä kuoli 20 000 ihmistä yhden päivän aikana.

Saksalaiset suorittivat serbien kansanmurhan yhdessä liittolaisensa fasistisen Kroatian kanssa.Kroaattien johtaja Ante Pavelic antoi 30.4.1941 julistuksen, jossa kroaattien julistettiin olevan arjalaisia. Serbien teloitukset alkoivat samaan aikaan, sillä Pavelic oli julistanut serbien vainoamisen mahdollistavat lait.

Sekä saksalaiset että kroaatit perustivat keskitysleirejä serbeille ja juutalaisille. Pelkästään massiivisessa Jasenovacin keskitysleirissä tapettin 700 000 serbiä. Saksalaisten sotavankileireissäkin serbit saivat erityiskohtelun. Kuolleisuus oli 60%.

Suomi tunnusti fasistisen Kroatian.

Saksojen yhdistyminen ja Neuvostoliiton hajoaminen 1990-luvun taitteessa poisti tarpeen surra natsiaikojen kauhuja. Natsien puolella taistelleet ja natsi-ideologian omaksuneet saivat kokea voitonriemua - vihdoinkin. Pieni murto-osa natsiajan rikollisista tuli tuomituksi ja kohtalainen joukko pakeni turvaan Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Etelä-Amerikkaan ja Iso-Britanniaan. Muut jäivät virkoihinsa ja toimiinsa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Sama tapahtui Suomessa 1918 kansanmurhan jälkeen. Touko-kesäkuun 1918 teloittajat jätettiin rankaisematta ja he saivat jatkaa yhteiskunnallista herruuttaan ja sortoaan toisen maailmansodan loppuun saakka. Neuvostoliiton hajoaminen nosti jälleen kukoistukseensa järjestöt, jotka oli sodan jälkeen kielletty fasistisina.

Natsit ja heidän jälkeläisensä palasivat jälleen Eurooppaan. Yhdysvalloissa ja Kanadassa heidän muodostamansa lobbausjärjestöt vaikuttivat päättäjiin Jugoslavian hajottamiseksi. Yhdysvallat oli jo Reaganin ajoista lähtien tehnyt päätöksiä sosialististen valtioiden hallitusten vaihdoksista. CIA sai miljoonia dollareita nationalismin ja kansanryhmien vastakkainsettelun kärjistämiseksi muun muassa Jugoslaviassa. CIA:n entinen agentti Robert Baer on kirjoittanut  tästä useita teoksia.

Jugoslavian hajoittamisen keskiössä oli revanssi serbejä vastaan. Serbit olivat toisen maailmansodan ja kansanmurhan jälkeen nousseet Jugoslavian liittovaltion johtavaksi voimaksi ja perustuslaillisuuden takaajiksi.

Saksan intressissä oli Jugoslavian hajoittaminen yhdessä Yhdysvaltojen kanssa. Se edellytti serbien demonisointia ja murskaamista. Toisen maailmansodan kansanmurhan uhrit oli nyt tuhottava lopullisesti.

Voisimmeko kuvitella Saksaa hyökkäämässä Tel Aviviin perusteenaan juutalaisten saaminen polvilleen?

Bosnian sodan aikana Saksan ulkoministeriksi tullut entinen salaisen poliisin johtaja Klaus Kinkel julisti suurelle toimittajajoukolle: "Serbit on saatava polvilleen."

Vuoden 1999 maaliskuussa Jugoslavia kieltäytyi suostumasta Rambuillet'in sopimuksen B-liitteen edellyttämään koko maan NATO-miehitykseen ja koko infrastruktuurin alistamiseen NATO:lle.

Yhdysvallat ja muut NATO-maat olivat kouluttaneet ja tukeneet Albaniasta käsin operoivia albaaniterroristeja saadakseen toteutettua tavoitteensa Jugoslavian haltuunotosta. Voimakkaalla media-propagandalla terroristit (joiden pääelinkeinoja olivat huume- ja elinkauppa) kuvattiin uhreina, joita Jugoslavian armeija vainosi. Presidentti Clinton muiden NATO-maiden johtajien kanssa odotti tilaisuutta aloittaa pommitukset.

Suomi kiiruhti toisen maailmansodan aikaisen kumppaninsa avuksi. Yhdysvallat käytti Racakin kylässä tapahtunutta taistelua Jugoslavian poliisivoimien ja KLA:n terroristien välillä provokaationa pommitusten aloittamiseksi. Silminnäkijätodistuksista (AFP videoi koko päivän taistelut) huolimatta taistelun albaaniuhrien väitettiin tulleen julmalla tavalla teloitetuiksi.

Suomalainen oikeuslääketieteellinen ryhmä totesi että kyseessä eivät olisi olleet teloitukset. Jugoslavialainen oikeuslääketieteellinen ryhmä avasi ruumiit yhdessä suomalaisten ja valko-venäläisten oikeuslääkäreiden kanssa. Kaikki oikeuslääkärit olivat samaa mieltä tuloksista. 

Saksan ulkoministeriö ja Suomen ulkoministeriö estivät suomalaisia oikeuslääkäreitä allekirjoittamasta tulosta. Suomen oikeuslääketieteellisen ryhmän puheenjohtajaksi ulkoministeriö oli - kummallista kyllä - valinnut oikeushammaslääkäri Helena Rannan, jonka kapasiteettiin ei kuulu kuolinsyyn tutkiminen. Hän kuitenkin allekirjoituksen sijaan julisti tapahtuman olleen " rikos ihmisyyttä vastaan" kun siinä kuoli niin paljon ihmisiä!

Toisin sanoen oikeuslääkäreiden tieteellinen etiikka ohitettiin ja puheenjohtaja muutettiin Saksan ja saksalaisten vasallin Suomen politrukiksi. Kansainvälinen media, presidentti Clinton, pääministeri Blair ja Saksa saivat syyn pommitusten aloittamiseen perusteenaan " kaamea teloitus, jossa uhrit pakotettiin ojaan, kaulat katkottiin, ehkä jotkut suorastaan yrittivät ryömiä ojasta pakoon"

Saksan ulkoministeriksi tullut Joschka Fischer totesi Berliner Zeitungin haastattelussa Racakin olevan hänen kohdallaan käännekohta ja sodan olevan ainoa ratkaisu.

Nyt Saksa pääsi pommittamaan serbit lopullisesti polvilleen, mikä ei toisen maailmansodan kansanmurhassa ollut onnistunut.

USA:n ja Saksan johdolla NATO suoritti 35 000 pommituslentoa, laukaisi 3000 ohjusta ja pudotti 10 000 pommia. Ekokatastrofi oli pahin sitten Vietnamin sodan. Käytössä olivat uraanipommit ja pommitusten kohteet olivat kemiantehtaita, öljyjalostamoja ja polttoainevarastoja. Saasteet levisivät jokiin, joista moni elinkeino oli riippuvainen. Ydinfyysikko Vojin Joksimovic,  toteaa kirjassaan Kosovo Crisis; foreign policy mismanagement, että kyseessä oli suunnitelmallinen ja harkittu ihmisen elinympäristön tuhoaminen.

6.4.1999 Saksa piti hienotunteisuussyistä Belgradin pommituksissa tauon sillä tuo päivä oli toisen maailmansodan Belgradin pommitusten vuosipäivä.

Suomalaisten rooli ei loppunut Racakin kylän tapahtumiin. Presidentti Ahtisaari osallistui neuvotteluihin pommitusten lopettamiseksi. Hän uhkasi presidentti Milosevicia Belgradin mattopommituksilla, joissa viikossa syntyisi 500.000 uhria, ellei Milosevic alistu Kosovon miehitykseen. 

Neuvottelu palveli Yhdysvaltojen ja Saksan tavoitteita. Päivänä, jolloin pommitukset lakkasivat,yhdysvaltalaisten palkkaamat albaanit aloittivat suurimman amerikkalaisen sotilastukikohdan rakentamisen sitten Vietnamin sodan. USA alkoi rakentaa tuota jättitukikohtaa Serbian maille. Myöhemmin presidentti Ahtisaaren neuvotteluavulla Kosovo siirrettiin pois Serbiasta kyseenalaisen itsenäistymisprosessin seurauksena. Eihän sotilastukikohta Bondsteel voinut pysyvästi sijaita Serbiassa. Maapala oli itsenäistettävä.

Samaan aikaan NATO-joukkojen valvovan silmän alla albaaniterroristit  jatkoivat keskiaikaisten ortodoksisten luostareiden ja kirkkojen tuhoamista, jotta serbien keskiaikainen perintö katoaisi alueelta.

Eurooppalaisten arvojen osoituksena Saksa Yhdysvaltojen vasallina auttoi sitä saavuttamaan sotilaallisen määräysvallan Balkanilla. Bosnian ja Kosovon USA-NATO -miehitys takasi tämän. Saksan ei tarvinnut miehittää Balkania sotilaallisesti. Kroatia teki sen Saksan puolesta. Saksalla on nyt infrastruktuurimiehitys Sloveniassa ja Kroatiassa. Serbia ja Montenegro ovat nöyrtymässä USA-NATO:n globaaliin hegemoniaan.

Suomi on käpertynyt Saksan syliin ja vasalliksi kuten aina ennenkin. Suomen pitkäaikainen ulkoministeri Erkki Tuomioja sai tästä palkinnoksi korkean saksalaisen kunniamerkin.

EU:n arvojen ylläpitäminen edellyttää militarismia kuten ylläolevasta voi päätellä. Suomen ja Saksan johtaman EU:n polku on sama. Ilman Saksaa Yhdysvallat ei voisi vakoilla kattavasti. Ilman Saksaa lennokkimurhat eivät voisi toteutua Afrikassa. Militarismi edellyttää vihollista, joksi Yhdysvallat ja Saksa ovat sopineet Venäjän.

Kuten 1930-luvulla Suomen militaristinen Venäjä-vastainen yhteenliittymä halkesi keskeltä sosialidemokraattista puoluetta. Tanner kehotti työläisiä liittymään teloittajia edustaviin suojeluskuntiin. Toisinajattelijat vangittiin, osa teloitettiin.

Sinipuna-hallitus lähetti taannoin 100 suomalaista ideologiseen oppiin Venäjän kyberuhkaa vastaan Yhdysvaltoihin vaikka tiedetään, että maailman johtava kyberuhka on  Yhdysvallat. Viime päivinä on luettu, että jokainen valtioneuvoston jäsen istuessaan Samsung- televisionsa äärellä- on se sitten auki tai kiinni- on USA:n tarkkailun alla. 

Eurooppalaisista arvoista puhuessaan pääministeri Sipilän olisi syytä kertoa, mitä hän eurooppalaisilla arvoilla tarkoittaa. Pääministerin puoluetoveri Olli Rehn on toteuttanut Saksalaisten pankkien arvoja Kreikassa ja USA:n ja Saksan taloudellisia hegemonistisia tavoitteita Ukrainassa. Viimeksimainitussakin on turvauduttu aseisiin kuten Jugoslaviassa.

Onko demokratialla vielä mahdollisuus? Vai onko ahneus ja militarismi valtauskontomme?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahtisaari, kansanmurhat, Sipilä, eurooppalaiset arvot, EU:n rauhanprojekti

Tony Blair, Jugoslavian ja Irakin pommitukset ja läntiset arvot

Perjantai 8.7.2016 klo 18.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

Britannia on kunnioitettavasti tutkinut ja tuonut esiin Irakin sodan rikollisen luonteen. Tuolloisen pääministeri Blairin roolia pidetään erityisen tuomittavana. Suomen media ei aikaisemmin ollut pitänyt sotaa mitenkään tuomittavana. Sen sijaan moni toimittaja raportoi sodasta ylpeänä yhdysvaltalaisen panssarivaunun istuimelta käsin.

Ennen sodan alkamista nousin silloisesta kodistani Barcelonaan vievään junaan, joka oli täynnä Irakin sodan vastaiseen mielenosoitukseen menijöitä. Juna oli täynnä. Istuimme sylikkäin ja vierekkäin kuin sillit suolassa. Väliasemille jäi väkeä koska tilaa olisi ollut vain vaunujen katoilla. Yli miljoona mielenosoittajaa täytti kapungin kadut. Vielä paluumatkalla väkeä matkusti päinvastaiseen suuntaan päästäkseen osoittamaan mieltään vaikka ilta jo hämärtyi.

Jokainen tiesi Irakin mahdollisia joukkotuhoaseita tutkivan komitean ruotsalaisen puheenjohtajan Blixin todenneen, että aseita ei ole eikä niiden olemassaolo ole todennäköistäkään. Hän oli ehdottomasti sotaa vastaan. Espanjalaiset olivat pöyristyneitä sodan mahdollisuudesta Silti Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Tanska lähtivät pommittamaan jo 10v talouspakotteista kärsinyttä maata. Puoli miljoonaa lasta oli jo kuollut hoidettavissa oleviin tauteihin. Kansa kärsi.

Sota oli rikollinen. Tony Blair oli osallistunut jo v. 1999 rikolliseen Jugoslavian pommittamiseen yhdessä USA:n presidentti Bill Clintonin ja useiden NATO-maiden kanssa. NATO-maa Saksa oli lähtemällä pommittamaan rikkonut myös omaa perustuslakiaan. Presidentti Clintonin ja Saksan tavoitteena oli sotilaallinen ja taloudellinen laajentuminen Balkanille. Sotien seurauksena Saksa sai Kroatian ja Slovenian infrastruktuurin hallintaansa, Yhdysvallat vuorostaan miehitti Bosnian ja Kosovon saaden siten rakennettua Serbian maaperälle valtavan sotilastukikohdan, Bondsteelin.

Clinton oli tukenut kalifaattia rakentavia, Bosniassa taistelevia Afganistanista ja Saudi-Arabiasta tulleita jihadisteja sekä Kosovoon tunkeutuneita albaaniterroristeja. Nämä edesauttoivat Yhdysvaltojen tavoitteiden toteuttamista samalla tavalla kuin Yhdysvaltojen tukema taleban Afganistanissa tai Al-Nusra, ISIS ja FSA Syyriassa.Youtube-video Sarajevo Ricochet valottaa erinomaisesti minkälaiset Clintonin ja jihadistien suhteet olivat Jugoslavian sotien aikana ja millaisia kaulankatkojia nämä yhteistyökumppanit olivat.

Paradoksaalisesti Blairin rikokset paljastetaan samaan aikaan kun Bill Clinton pyrkii vaimonsa rinnalla uudelleen valtaan Valkoiseen taloon.

Suomen median mukaan nämä kaksi herraa - Bill Clinton ja Tony Blair - edustavat "läntisiä arvoja", joita meidän tulisi seurata heidän johtamansa NATO:n yhteistyökumppaneina. Saksalainen Aachenin kaupungin Kaarle Suuren rauhanpalkinto on varmemmaksi vakuudeksi myönnetty Blgradin pommitusten tiimellyksessä vuonna1999 Tony Blairille ja seuraavana vuonna 2000 Bill Clintonille.

Presidentti Obama vuorostaan palkittiin Nobelin rauhanpalkinnolla jo ennenkuin tiedettiin hänen lukuisista lennokkisotaretkistään, sotilasvallankaappausten tukemisesta (Burkina-Faso), sotilastukikohtien määrän lisäämisestä sekä vihan ja väkivallan lietsomisesta paitsi Euroopan alueella myös Aasiassa.

Liittokansleri Angela Merkel vuorostaan esiintyy sovittelijan roolissa vaikka haluaakin ylläpitää ja tukea Yhdysvaltojen ja länsimedian lännen rikoksia peittelevää näytelmää. Die Linke-puolueen Sahra Wagenknecht piti liittopäivillä eilen erinomaisen liittokanslerin toimia kritisoivan puheen, erityisesti tämän suhtautumisesta Venäjään.

Liittokansleri Kohlin entinen neuvonantaja ja korkea virkamies Willy Wimmer kertoi keväällä, Youtubessakin nähtävänä olevassa esitelmässään, Bratislavassa v. 2000 pidetystä Yhdysvaltojen edustajien ja useiden Keski- ja Itä-Euroopan päämiesten välisestä kokouksesta. Siellä Yhdysvaltojen edustaja avoimesti selosti pyrkimyksestä Euroopan uuteen kahtiajakoon linjalla Riika-Odessa. Kuulin Wimmerin kertovan nauhalla, että USA:n edustajat olisivat sanoneet länteen jäävän osan olevan "meidän" eli USA:n. Wimmerin mukaan Ukrainan kriisi on näiden pyrkimysten loppuvaihe.

Entisen NATO-komentaja Breedlovin sähköpostikirjeenvaihdon paljastuminen osoittaa presidentti Obaman ja Yhdysvaltojen eri virkamiesten ja joukkojen osuuden Ukrainan väkivaltaisessa vallankaappauksessa ellei joku jo tähän mennessä olisi selvillä kaappauksen tapahtumista. Tosin Yle:n toimittaja Jyrki Saarikoski asiantuntijana esiintyessään väittää alentuvasti presidentti Putinin Kultarannassa esittämien tietojen olevan "vain" Venäjän väitteitä. Suomen mediaa ja ulkopoliittista johtoa on mahdotonta järjellä ymmärtää.

Mielestäni täytyy olla selvää, että presidentti Niinistö tietää ja media tietää saman kuin presidentti Putinkin Yhdysvaltojen väkivaltaan pohjautuvasta politiikasta, joka on paitsi sotilaallista väkivaltaa myös taloudellista- ja mediavaltaa. Presidentti Niinistö tietää EU:n ja NATO:n roolin niin Jugoslavian hajottamisessa, Irakin sodassa kuin Syyrian ja Ukrainan kriiseissä. Liittoutuminen sotarikollisten kanssa ja hyvää tarkoittavan Venäjän leimaaminen uhkaksi on absurdia. Kuinka suomalaiset aikuiset voivat opettaa lapset pois koulukiusaamisesta kun aikuiset itse käyttäytyvät kuin rikolliset, jotka eivät puhu totta ja jotka syyttävät syyttömiä ja palkitsevat syyllisiä.

Suomalainen rauhan-Nobelkin liittyy Jugoslavian laittomiin pommituksiin ja varsin kyseenalaisiin ansioihin siihen liittyen.

Läntiset arvot tarkoittavat rikosten sallimista silloin kuin niitä itse tekee eikä mistään löydy voimaa niitä ennalta ehkäisemään. Rauha ja ystävyys eivät näytä kuuluvan asevarusteluun turvautuvaan Eurooppaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blair, Bush, Clinton, Jugoslavian ja Irakin pommitukset, sotarikokset, läntiset arvot

Putin ja Niinistö

Lauantai 2.7.2016 klo 10.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

Seurasin Yle:n ohjelmatarjontaa Venäjän presidentti Putinin vierailusta presidentti Niinistön luona Kultarannassa. Näytelmä oli mielenkiintoinen.

Jos presidentit laiturilla seisoessaan näkisivät hukkuvan kamppailevan meressä, Putin hyppäisi ja uisi pelastamaan häntä Niinistön jäädessä seisomaan laiturille, koska laiturin päähän oli kiinnitetty kyltti: Laiturilta hyppääminen kielletty!

Tämä Niinistön legalistinen asenne sitoo hänet siihen porvarilliseen valtaan, jota hän kokoomuspuolueen valinneena edustaa. Globaalissa vallankäytössä hän on lojaali sille yhden prosentin vallalle, joka hallitsee globaalia taloudellista valtaa, josta aseteollisuuden osuus on suuri.

Suomen historian henkilöinä Putin edustaisi 1900-luvun alun työväenjoukkojen johtajaa Kullervo Manneria, joka eläytyi voimakkaasti köyhien piikojen, torppareiden ja muiden vähäväkisten asemaan ja toimi niin eduskunnan puhemiehenä kuin punaisten joukkojen "diktaattorina" näiden aseman parantamiseksi ja demokraattisen lainsäädännön aikaan saamiseksi.

Niinistö edustaisi 1918 tammikuun porvarillista hallitusta, joka perusti porvarillisen valkoisen armeijan eriarvoisuutta tukevan politiikkansa pönkäksi.

Presidentti Putin on toiminut johdonmukaisesti Yhdysvaltojen edustamaa yksinapaista, harvojen taloudelliseen valtaan pohjautuvaa vallankäyttöä vastaan. Hän on korostanut YK:n merkitystä.

Yhdysvaltojen presidentit toinen toisensa perään ovat korostaneet aseellista valtaa taloudellisten etujensa takaajana. Ei Yhdysvaltojen johtama NATO ole Euroopassa Euroopan pikkuvaltioita puolustamassa vaan takaamassa omaa taloudellisen valtansa laajenemista ja varmistamista. USA:n varapresidentti Biden on useasti korostanut sitä kuinka hän joutui painostamaan EU:ta panemaan Venäjä-vastaiset pakotteet voimaan.

Presidentti Putinin kommentti siitä, että Suomi tottelee kiltisti pakotemääräyksiä, ei tyhjentynyt EU:n määräyksiin vaan USA-EU riippuvuuteen. Niinistö vastasi tuttuun tapaansa uhmakkaasti, Suomen olleen itse tekemässä pakotteita. Sehän ei täysin pidä paikkaansa, sillä USA:han Suomen mielipiteellä ei juuri ole vaikutusta.

Suomen tämän hetkinen poliittinen- varsinkin ulko-ja turvallisuuspoliittinen tilanne muistuttaa yllättäen enemmänkin vuotta 1918 kuin 1930-lukua. Eriarvoisuus alkaa tulla yhä arkaaisemmaksi. USA-johtoiseen NATO:on kytkeytyminen yhä tiiviimmin kytkee Suomen kansainväliseen 1% :n valtaan ja militarismiin saumattomasti.

Tällainen kehitys edellyttää sotapropagandaa, viholliskuvaa, joksi USA on valinnut klassisesti Venäjän. Propaganda on rakennettu huolella markkinointitoimisto Hill& Knowltonin ja USA:n valtaa myötäilevän kansainvälisen median avulla. EU on toiminut liukastusaineena. Yhdysvaltojen monen vuoden vaivalla ja miljardeilla rahoitetut värivallankumoukset Ukrainassa, joista viimeisin päättyi verisesti osoittavat sen, kuinka sen taloudellisen vallan laajentaminen tapahtuu yhä kouristuksenomaisemmin. Verisen vallankumouksen johtajat on koulutettu osin myös saksalaisella rahoituksella.

Kun Olli Rehn kutsuttiin presidenttien päivällispöytään Kultarantaan, ajattelin, että nythän olisi tilaisuus avata vähän sitä EU:n väkivaltaan päättynyttä laajentumista Ukrainaan. Kuinka EU ei Yhdysvaltoja palvellessaan ja kiireessään kyennyt ottamaan huomioon Ukrainan syviä taloudellisia riippuvuuksia Venäjästä. EU ei myöskään ollut huomaavinaan eikä kokenut tarvetta neuvotella Venäjän kanssa siitä, että tullit ja muut kauppasopimukset saattavat olla ristiriidassa EU:n järjestelyjen kanssa. EU:n vastuuton käytös johti siihen, että Ukraina joutui ojasta allikkoon niin taloudellisesti kuin turvallisuuspoliittisesti.

Vallankäyttäjille ei usein ole tyypillistä, että ne ottaisivat vastuuta toimiensa seurauksista. Olen juuri painokoneissa olevassa kirjassani "Lahtari, Punikki ja Teurastaja; marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöina" pyrkinyt kuvaamaan globaalien valtasuhteitten vaikutusta henkilöihin ja heidän rooleihinsa.

Presidentit Putin ja Niinistö tulevat olemaan oman persoonallisuutensa ja toimintansa perusteella oman aikakautensa symboleita. Tällä hetkellä suomalaisen median kattava sotapropaganda muistuttaa viime vuosisadan alun lukutaidottomuuden, kirkon ja lehdistön vaikutusvaltaa ihmisten mieleen.Niinistö, omasta poliittisesta vakaumuksestaan ja "lännen" liittolaisuudestaan johtuen on suomalaisessa mediassa maalattu "hyväksi" kun sen sijaan USA:n viholliseksi julistama presidentti Putin on leimattu systemaattisen dogmaattisesti kielteisin värein, mistä 1.7. Yle:n ohjelma näytti johdonmukaisen esimerkin. Edes vahingossa Yle:een ei pääse luikahtamaan asiantuntijaa, joka kuvaisi globaalia valtapolitiikkaa niin kuin se on.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Putin, Niinistö, Yle, oikeudentunto, läntiset arvot, militarismi, 1%:n valta

Suomen poliitikkojen todellisuus ei ole minun

Maanantai 2.2.2015 klo 9.56 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pekka Haavisto käsittelee blogissaan suomalaisille poliitikoille tuttuun tyyliin Venäjän arvoja ylhäältä alaspäin. Hän tietää mikä Venäjälle olisi hyväksi, mutta kun se ei tottele. Länsimainen demokratia, ihmisoikeudet, vapaat vaalit, naisten tasa-arvo, ilmaisuvapaus ja kansalaisyhteiskunta, ne meillä "läntisessä maailmassa" ilmeisesti on, mutta Venäjällä ei?

Pertti Salolainen, Heidi Hautala ja Jussi Niinistö pohtivat 29.1. A-studiossa Suomen osallistumista Yhdysvaltojen Virossa järjestettävään lentosotaharjoitukseen. Vihreiden Heidi Hautala, joka on uskaltanut puhua suunsa puhtaaksi Venäjän kauheuksista eduskunnan juhlakokouksessakin, syytti nyt Venäjää Euroopan oikeiston tukemisesta.

Tässä on ongelma. Suomalaiset poliitikot joko eivät tiedä tai eivät tunnusta sitä, että Yhdysvallat sekä omassa roolissaan, että NATO:n ylipäällikön roolissa pyrkii määräämään sen miten asioiden tulee olla. Se haluaa, että maailmaa hallitaan 80 rikkaimman yksilön ja Wall Streetin ja aseteollisuuden etujen mukaan. Presidentti Obama julisti valtion tilaa koskevassa puheessaan Yhdysvaltojen olevan maailman johtaja.

Jos Pekka Haavisto katsoo meidän "läntisten arvojen" olevan samat kuin Yhdysvaltojen arvot, joita se edistää aseiden voimalla, silloin vaalien ostaminen rahalla on demokratiaa parhaimmillaan. Osoittivathan kuuluisat 8 vuoden takaiset Suomen eduskuntavaalit, että rahalla voidaan ostaa porvarihallitus. Kidutusta harjoittavat salaiset USA:n vankilat Liettuassa ja Puolassa edustavat länsimaista demokratiaa. Yhdysvaltojen kansalaisen nimittäminen Ukrainan valtiovarainministeriksi, liettualaisen talousministeriksi vastoin Ukrainan omaa perustuslakia lienee myös länsimaista demokratiaa.

Istuin viime torstaina tyttären tyttäreni kanssa Doc Pont dokumenttielokuvafestivaalin katsomossa. Näimme Laura Poitrasin elokuvan Citizen four, joka kuvaa tunti tunnilta Edward Snowdenia Hong Kongilaisessa hotellihuoneessa, hänen paljastaessaan NSA:n suorittamaa maailmankattavaa vakoilua .

Urkinnan laajuus, ei ollut vaikuttavin asia elokuvassa vaan se kuinka Iso-Britannia ja Saksa ovat täysin rinnoin mukana. Sama Ison-Britannian Menwithhillin tukikohta, joka jo 1960-luvulta lähtien palveli USA:n Uuden Seelannin, Australian, Kanadan ja Ison-Britannian yhteistä Echelon-satelliitti vakoilua, toimii myös NSA:n keskuksena. Nyt Saksa on myös massiivisesti mukana ja sen alueen keskus toimii myös Yhdysvaltojen murhalennokkien tärkeänä toimintapisteenä.

Yhdysvallat toimii kaikkien kansainvälisten lakien yläpuolella. Kun se katsoo haluavansa murhata kaikki kommunistit, se lähtee liikkeelle miljoonista aasialaisista, tuhoten ihmisten ohella luonnon ja elinkeinot, kun kommunistit loppuvat, vuoroon tulevat edistykselliset etelä-amerikkalaiset, sen  jälkeen arabisosialistit, jotka ajattelevat liian itsenäisesti oman maanosansa etua eivätkä ylikansallisen pääoman etua. Yhdysvallat rahoittaa sotilasdiktatuureja, jihadisteja, fasisteja voidakseen edistää maailman valloitustaan.Nyt CIA tukee Syyrian ISIS:tä ja Pentagon pommittaa sitä.

Kun CIA vuorostaan kysyi Bosnian sodan aikana, miksi tietty kuljetuskone, joka eilen oli Istanbulin lentokentällä, on nyt Zagrebissa, presidentti Clinton vastasi ettei tarvitse huolehtia, asia on hoidossa. Clinton nimittäin hoiti Kroatian suurlähettiläs Zimmermanin kanssa asekuljetukset kroatialaisille ja Bosnian Izetbegovichin jihadisteille aseidenvientikiellon aikana.

Yle ei ole näyttänyt viime vuoden Oscar-ehdokasta Dirty wars- dokumentti elokuvaa, jossa toimittaja Jeremy Sachill kuvaa Yhdysvaltojen rikollisia toimia Afganistanissa, Jemenissä ja Somaliassa. Yhdysvalloilla on salaisia armeijoita, salaisia tuomioistuimia, asioita, joista niin presidentti kuin NSA valehtelevat kongressille ja senaatille. Läntisiä arvoja nekin.

HeSa:n Laura Saarikoski kertoi 1.2. kuinka Yhdysvaltojen poliitikot vaativat lisää aseita Ukrainaan perustellen sitä yksittäisillä Itä-Ukrainan alueella tapahtuneilla iskuilla, joista syytetään kapinallisia. Malesialaiskoneen alasampuminen on jo tyhjennetty propaganda-arvosta.Venäjä olisi halunnut kansainvälisen tutkijalautakunnan, lännelle riitti, että tutkinta on Kiovan hallituksen peukalon alla.Mistä syystä lännelle tutkinnan sabotointi on yht'äkkiä demokratiaa.

Samalla tavalla presidentti Izetbegovich Bosniassa kertoi kalifaattia rakentavalle puolueelleen presidentti Clintonin luvanneen NATO:n pommittavan serbialueita, jos Srebrenicassa saadaan 5000 kuollutta.(Tästä kokouksesta on You-tube video) Monet muut provokaatiot synnyttivät samankaltaisia tilanteita. Ensin provokaatio ja sen jälkeen nopeat vaatimukset vastapuolen pommittamisesta. Racsakin kylän "sotarikoksen"lavastus oli erinomainen esimerkki, mikä provokaatio toimi sopivana Jugoslavian pommitusten tekosyynä.

Istuessani elokuvakatsomossa totesin lopullisesti, että tämä valheellinen todellisuus, jossa suomalaisten poliitikkojen enemmistö, koko Sanoman media ja Yle toimivat, ei ole minun todellisuuteni. Asian vahvisti se, minkä vaikutelman sain tuosta A-studion omahyväisestä, pinnallisesta, kaiken eettisyyden ja itsenäisen ajattelun puutteessa olevasta todellisuudesta. Lentoharjoituksella tuon kaikkia lakeja kunnioittamattoman maan ilmavoimien kanssa ei ole mitään tekemistä demokratian tai ihmisoikeuksien kunnioittamisen kanssa. Suomi on Saksan kanssa niin 1918 kuin 1941 pyrkinyt kaikin tavoin tuhoamaan Neuvostoliittoa ja sen sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen perustuvaa järjestelmää. Suomi on viekkaasti yhdessä Saksan kanssa miinoittanut Suomenlahden 1941 niin, että Tallinnasta väestön evakuointia suorittavat laivat räjähtivät ja upposivat vieden tuhansia ihmisiä meren pohjaan. Nyt tietenkin yhteiset lentosotasuunnitelmat ja talouspakotteet maailmanvalta Yhdysvaltojen kanssa ajavat samaa asiaa, Venäjän vaurioittamista jopa tuhoamista. Yhdysvallat on korvannut Saksan pyrkimyksessä maailmanvaltaan, Suomi vapisee. Ottaisiko makean palan vallasta?

Jos suomalaiset poliitikot eivät kykene ajattelemaan mikä etu todellisesta liittoutumattomuudesta on demokratialle ja itsenäiselle ajattelulle, toivottavasti kansa ei ole menettänyt Sanoma Oy:n ja Yle:n rumputulesta huolimatta vielä arvostelukykyään. Todellinen liittoutumattomuus on oman edun mukaisesti arvioitua halua elää rauhassa. Yhdysvaltojen ja EU:n provosoima traaginen Ukraina- näytelmä ei saisi johtaa harhaan.

Uskon, että Venäjällä ei ole unohdettu sitä, mitä merkitsi kun päiväkoti, terveydenhuolto, koulu yliopistokoulutukseen saakka oli ilmainen. Miltä tuntui kun sosiaalinen oikeudenmukaisuus oli yhteiskunnan kehittämisen keskiössä. Kun luottamustehtäviin valittu henkilö oli tuttu työpaikalta.Käsitys poliittisesta demokratiasta länsimaissa ei ole totta. Raha ratkaisee vaalit.

Mitä merkitsee se, kun presidentti Putin sanoo, että Venäjällä on toiset arvot. Münchenin puheestaan lähtien tuo paljon kärsineen maan presidentti ilmoitti, että Venäjä ei alistu Yhdysvaltojen ja NATO:maiden pakkovaltaan ja arvoihin. Ihmisoikeuksien puolustaminen nyt Ukrainassa on edellyttänyt todellista ihmishenkien pelastamista Krimilla. Venäjän puolustaminen vuorostaan edellyttää Sevastopolin tukikohdan säilyttämistä.

Venäjä puolustaa objektiivisesti omaa maa-aluettaan. Kiovan laiton hallitus aloitti sodan ihmisoikeuksiensa tunnustamista edellyttäviä itä-ukrainalaisia vastaan. Nürnbergin sotarikostuomioistuin katsoi, että sodan aloittaminen on suurin sotarikos. Siten Kiovan hallitus on vastuussa sodan aloittamisesta, joten sen on päätettävä myös sen lopettamisesta. Suomen media ja poliitikot vaikenevat Yhdysvaltojen osuudesta Ukrainan kriisissä. Victoria Nuland, apulaisulkoministeri sanoi Yatsenjukin olevan heidän miehensä, Klitschko vuorostaan on Saksan Kondrad Adenauerin säätiön tukema poliitikko.

Yhdysvaltojen sodat on käyty sen oman maa-alueen ulkopuolella. Laittomien sotien jäljet ovat korjanneet muut. Yhdysvallat pitkitti Bosnian sotaa, se pitkittää Syyrian sotaa. Ihmisten kärsimysten lievittäminen delegoidaan YK:lle ja pakolaisvirrat saa hoitaa Eurooppa. Suomi osoittaa uskollisuutta USA:n laittomille sodille osallistumalla paikkaustyöhön, ensimmäistä kertaa sotatoimiin Afganistanissa. Sotatoimille annetaan sieviä nimiä, jotta voidaan omaa sotaisuutta nimittää rauhantahtoisuudeksi.

Mustan kääntäminen valkoiseksi on propagandan ja aivopesun tarkoitus. Psykiatrina arvioin, että nykyinen keski-ikäisten toimittajien ja poliitikkojen polvi on elänyt väkivaltavideoiden, itsekkyyden ja manipulaation maailmassa huomaamatta sitä, että eläytyminen, tunteet ja todellinen tasa-arvo vasta tekevät ihmisestä ihmisen. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Minne menet Pekka Haavisto, Venäjän arvot, propagada, Yle, Hautala, Salolainen, Niinistö

Tappamisesta

Tiistai 26.7.2011 klo 10.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen monessa aikaisemmassa blogissani kuvannut aikakautemme alkavan muistuttaa yhä enemmän 1930-lukua.Tuolloin Yhdysvaltojen Klu-Klux-Klanille ja Suomen Lapuan liikkeelle edistyksellisten, oikeudenmukaisuuteen pyrkivien tai toista rotua edustavien ihmisten tappaminen oli ihailtavaa ja mieltä nostattavaa.Syrjintä oli suorastaan laillista.

Anders Breivikin Norjassa suorittamat murhat herättävät julkisuudessa nyt kauhua ja surua.Samaa kauhua esittävät tai näyttelevät tai ehkä todella tuntevat myös ne tahot, jotka yllyttävät rasismiin ja jotka inhoavat yhteisvastuuta ja oikeudenmukaisuutta. Samat ihmiset, jotka sallivat palestiinalaisten kärsiä keskitysleiriä muistuttavissa oloissa Israelin miehityksen alla päivästä päivään ja vuodesta toiseen.Timo Soini julisti vaalikeskustelussa olevansa Israelin ystävä.

Kyvyttömyys eläytyä toisen ihmisen tunteisiin on puuduttanut yhteiskuntamme niin, että 12 miljoonan ihmisen hätä ja nälkään ja tauteihin kuolemanvaara, Afrikan sarven kuivuuden johdosta, ei juurikaan saa huomiota Suomen tiedotusvälineissä puhumattakaan siitä, että tuntisimme yhteisvastuuta näistä pääasiassa Somalialaisista hädänalaisista.Sen sijaan syrjimme ja alistamme niitä harvoja somalialaisia, jotka ovat päässeet pakolaisiksi maahamme.

Trauma- asiantuntija pohti TV-panelissa kuinka lapsille tulisi kertoa siitä,että joku haluaa tappaa toisia ihmisiä!?Ikäänkuin Anders Breivik olisi ainoa tappaja maailmassa, jonka erikoisuutta taytyy pohtia.

Katsoin Aljazeeran One on One-ohjelmassa Pat Buchananin haastattelun. Tuo yhdysvaltalainen republikaani ja konservatiivinen, monen presidentin neuvonantaja ja toimittaja, kuvasi Yhdysvaltojen muutosta kylmän sodan jälkeen ja oman ajattelunsa irtoamista neo-konservatiivien ajattelusta. Hän totesi olettaneensa kylmän sodan päättymisen jälkeen 1990-luvuin alussa yhdysvaltalaisten sotilaiden palaavan kotiin ja että Yhdysvallat alkaisi keskittyä oman maansa kehittämiseen. Sen sijaan republikaani puolue, neo-konservatiivien johdolla, aloitti sotilaallisen maailman valloituksen.

Tähän neo-konservatiivien periaateohjelmaan kuuluu tappaminen. Toisenlaisiksi, vääränlaisiksi, vääräuskoisiksi, roistovaltioiden kansalaisiksi kutsuttuja ihmisiä voi tappaa missä tahansa. Teloituksia ja kidutuksia voi suorittaa ilman minkäänlaisia seurauksia.Sotia voi laittomasti aloittaa ja ajaa miljoonia ihmisia kuolemaan tai pakolaisuuteen kuten Irakissa ja Afganistanissa.

Tällaiseksi muttuneen Yhdysvaltojen johdolla maailma toimii. Suomalaiset ovat usein amerikkalaisempia kuin amerikkalaiset itse.Oikeistopuolueet ovat lisänneet eriarvoisuutta ja luoneet pohjan populistisille liikkeille, jotka aloittavat äärimuslimien kritiikillä, jalostavat kritiikin kaikkiin muslimeihin, sitten yleensä erilaisiin ja lopuksi erityisesti niihin ihmisiin, jotka edustavat poliittisesti oikeudenmukaista ja tasa-arvoisuuteen pyrkivää yhteiskuntaa.

Vaarattomia populistisia puolueita ei olekaan. Ne saavat ruokansa suomalaisen median tyhmentävästä vaikutuksesta, tietämättömyydestä ja vastuuttomista poliittisista johtajista. Norja on esimerkillinen tasa-arvon suhteen. Työntekijän ja johtajan välinen palkkaero Norjassa on pienimpiä maailmassa.Kuinka Breivikin suorittama verityö oli mahdollinen Norjassa?Tulemme todennäköisesti näkemään hänen toimintaansa liittyviä kansainvälisiä yhteyksiä.

Psykiatri Hannu Lauerma kutsui häntä psykopaatiksi. Psykoanalyytikko Arno Gruen kutsuu George W.Bushia psykopaatiksi.Jos jotakin voisimme oppia Breivikin hirmuteoista niin toivoisin sen olevan sen, että korkealta ilmasta suoritetut satojen ihmisten tappaminen on yhtä kuvottavaa kuin tappaminen, lähietäisyydeltä suoritettuna. Nyt tappamisen tultua käsinkosketeltavaksi olisiko ystävyyden rakentamisen aika.

Kylmän sodan päättyessä Mihail Gorbatsov puhui eurooppalaisen kodin rakentamisesta. Pat Buchanan viittasi samaan toivoessaan "sodan" lopettamista. Kaikkialla löytyy ystävyyden rakentajia, jos heille kansat antavat tilaa ja mahdollisuuden.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oikeistolaisuus, lapset, arvot, Breivik

Suomalaisen terveydenhuollon haaksirikko

Keskiviikko 1.4.2009 klo 10.40 - Pirkko turpeinen-Saari

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen ehdotus kaupallisen terveydenhuollon KELA-maksun poistamisen tutkimisesta on tervetullut ja järkevä.

Suomalaista terveydenhuoltoa on kehitetty kuin hölmöläinen täkkiä.Varakkaiden ja pitkälle kehitettyyn erikoissairaanhoitoon turvautuvien etuja on ajettu ennaltaehkäisyn ja kansanterveyden kustannuksella lukuisin toisiaan täydentävin toimenpitein.

Konservatiivinen Suomen lääkäriliitto on toiminut mielipidejohtajana kun arvovalintoja on tehty. Yksityinen, kaupallinen, nyt ylikansallinen, omistajien voittoihin tähtäävä toiminta ja yksityislääkärien palkkaedut, ovat menneet toiminnan kohteen kansalaisten terveyden edistämisen edelle.

Olin seitsemänkymmentäluvulla kaksi kautta Suomen lääkäriliiton hallituksen jäsen. Tein käsikirjoituksen Felix Iversenin ohjaamaan ammatinvalintaelokuvaan "Ammattina lääkäri". Siinä korostettiin terveyskeskuslääkäri-painotteista toimintaa ja tasaveroista yhteistyötä eri ammattiryhmien välillä.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin uuden ammatinvalintaelokuvan julkistamistilaisuudessa korostettiin teknologian ja haasteellisen kirurgian tärkeyttä. Ajateltiin näin saatavan poikia rekrytoiduksi lääkäreiksi. Humanismi ja yhteistyö oli hävinnyt yksilölliselle sankaruudelle.

Ei ole sattumaa, että hallituksen runsaat lisätyt virkamäärät ovat kaikki menneet erikoissairaanhoitoon.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tuhlaus, eriarvoisuus, väärät arvot

Joukkoraiskaukset johtuvat opitusta sairaasta erektiosta

Sunnuntai 8.3.2009 klo 13.59 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tasavallan presidentti Tarja Halonen esittää Liberiassa pidetyssä kansainvälisessä kongressissa, että joukkoraiskaukset luokiteltaisiin sota-aseeksi. Siis kuten kivääri, fosforipommi ja hyökkäysvaunu.

Raiskauksen dynamiikka pohjaa arvoihin ja ulkoaopetettuun moraaliin. Jos koti kasvattaa pojan perinteisiin miehen miehekkäisiin arvoihin, siihen kuuluu miehen rooli vahvana, sotimaan kykenevänä, naista suojelevana ja isänmaan - on se sitten millainen tahansa- etua puolustavana, luotettavana henkilönä.

Raiskauksessa mies alistaa naisen tahtoonsa. Se heijastaa omistamista, naisen esineellistämistä ja alistamista. Sotien joukkoraiskaukset kuvastavat kollektiivisia ulkoa opetettuja arvoja, joiden mukaan vihollisen naisiin voidaan suhtautua saman ulkoaopetetun uskonnollisen tai kansallisen viholliskuvan mukaan kuin vihollissotilaisiinkin, jotka on kollektiivinen lupa tappaa. Jos naiset tappamisen sijaan raiskataan kohdistuu alistaminen ja kosto myös välillisesti vihollissotilaisiin ja miehiin.

Miten on mahdollista, että sotilas saa erektion vihan, koston ja alistamisen psykologiasta. Ei se ole lainkaan ihmeellistä. Suurin osa miehistä kykenee seksiin ilman eläytymistä kumppanin tunteisiin vuorovaikutuksesta puhumattakaan. Eräässä yhdysvaltalaisia opiskelijoita luotaavassa tutkimuksessa 70% sanoi kokevansa vihan tai alistamisen tunteita yhdynnässä.

Vain ns alkukantaisissa yhteisöissä, ennen perinteistä autoritaarista koulutusta ja rahajärjestelmää esimerkiksi Papua Uudessa Guineassa(E. R. Sorensonin tutkimusten mukaan)vallitsi aggressiosta vapaa seksuaalisuuden kulttuuri.

Nyky-yhteiskuntamme perustuvat siihen, että lapset syntyvät aitoina, mutta kuolevat mekaanisina kopioina. Suuri osa aikuisista on joutunut jättämään aitouden ja eläytymisen kauas taakseen. Kaupallinen viihdekin korostaa väkivallalla höystettyä seksiä, joka näyttää todellakin viihdyttävän niin monia.

Sota-ase tiedostamatontakin väkivaltaa sisältävä seksi on. Joukkoraiskaukset ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu epäinhimillisyyden ja humanismin puutteen meressä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkoa opetetut arvot, tunteettomuus

Tappaminenko normaalia?

Torstai 16.10.2008 klo 16.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

Sveitsiläinen psykoanalyytikko Arno Gruen kuvaa kirjassaan " Insanity of normality" kuinka normaalius, joka hallitsee maailmakuvaamme on itseasiassa hyvin väkivaltaista.

Psykiatrin työssäni näin kuinka usein nuoret miehet joutuivat keskeyttämään armeijan sotilasvalan jälkeen. Valaseremoniassa miehet joutuvat ikäänkuin luovuttamaan omat arvonsa pyhitetyille isänmaan arvoille. Kyky tappaa on ensisijainen omiin vähemmän tuhoisiin arvoihin verrattuna. Tämä käsitys on opittava ulkoa ja tunnettava syyllisyyttä jos ei toimi juuri opetettujen arvojen mukaan. Viittaan aikaisempaan kirjoitukseeni pyhän ja pahan liitosta.

Jo seitsemänkymmentäluvulla Vappu ja Ilkka Taipale vaativat sotalelujen ja käsiaseiden rajoittamista median ilkkuessa. Kahdeksankymmentäluvulla eduskunta pyrki karsimaan videoväkivaltaa- median ilkkuessa.Moskovalainen kirjasto vaihtoi kirjan päivänä jokaisen lapsen tuoman sotalelun kirjaan- media vaikeni.

Presidentti George Bushin johdolla satojatuhansia viattomia tapetaan Irakissa ja Afganistanissa. Häntä pidetään mieleltään terveenä ja hänen kannanottojaan ei seurata kauhulla vaan päinvastoin mediakohulla ja suomalaiset poliitikot pyrkivät samaan kuvaan - normaalina asiana.Arno Gruen vertaa Bushin persoonallisuutta Hitlerin lapsuuden ja persoonallisuuden kehitykseen.Paljon samankaltaisuuksia.

Voidaanko yksittäisiä väkivaltaisia tapahtumia ennaltaehkäistä ilman syvää kulttuurista arvojen muutosta?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tappava persoonallisuus, media, arvot, sotilasvala