Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Tämä tie on vain juutalaisille;Israel ja apartheid

Lauantai 24.1.2009 klo 17.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Silmiini sattui Shulamit Alonin, Israelin entisen opetusministerin kirjoitus Counterpunch-nimisessä yhdysvaltalaisessa poliittisessa uutiskirjeessä.

Hän keroo Iraelin inhon presidentti Jimmy Carteria kohtaan johtuvan siitä, että tämä kertoo totuuden Israelin apartheidista. Aloni kertoo Israelin armeijan muuttaneen jokaisen palestiinalaiskylän Länsi-rannalla aidatuiksi suljetuiksi alueiksi. Laittomien juutalaissiirtokuntien asukkaiden pitäessä pyhäpäivien juhlakulkueitaan palestiinalaiskylät suljetaan ympäristöstään totaalisesti.

Uusimpana kenraalien hankkena ovat " yksinomaan juutalaisille" määritellyt tiet. Ne ovat hienoja, päällystettyjä teitä, jotka on rakennettu palestiinalaisten maille ja jos palestiinalainen ajaa niillä autollaan se pysäytetään, auto takavarikoidaan ja ajaja saa mennä menojaan jalkaisin.

Aloni kertoo tapauksesta, jossa israelilainen sotilas pysäytti ajajan, takavarikoi auton ja ajoi kuljettajan menemään: "" Miksi", kysyin sotilaalta."Se on määräys- tämä tie on vain juutalaisille." Kysyin missä on kilpi, joka osoittaisi muille ajajille, että eivät käyttäisi tätä. Hän vastasi häkellyttävästi." Ajajan täytyy tietää se ja sitäpaitsi mitä haluat meidän tekevän, panna liikennemerkki tähän, jotta joku antisemiitti toimittaja ottaisi siitä valokuvan niin, että hän voisi osoittaa maailmalle , että täällä vallitsee apartheid?"

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rotusort, Israel,

EU:n sotalaivat rientävät apuun

Torstai 22.1.2009 klo 3.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU-maat saavat erinomaista tietoa asioiden tilasta Lähi-idässä. He tietävät miehitetyn Palestiinan vuosikymmenten kärsimykset ja sen, että  Hamasin raketit ovat ilmaus vuosikymmenten sorrosta ja alistamisesta, joka on tullut kestämättömäksi.

EU ilmeisesti odottaa, että palestiinalaiset vuosikymmenten sorron jälkeen alistuvat hiljaisina ydinaseita ja viimeisintä aseteknologiaa omaavan Israelin määräysvaltaan lopullisesti. 

EU on passiivisesti hyväksynyt sen, että Israel ei salli kansainvälisten lakien mukaisia ydinlaitosten tarkastuksia. EU on passiivisesti hyväksynyt, että Israel valtavalla sotakoneistollaan hyökkää milloin Libanonin milloin palestiinalaisten kimppuun. Libanonissa kuoli Israelin viime hyökkäyksessä 1000 ihmistä ja Gazassa nyt 1300. Valtavat materiaaliset tuhot Israel siirtää muiden korjattaviksi.

Kun Israel nyt edelleen saartaa Gazaa ilmasta, mereltä ja maitse niin, että ihmiset eivät pääse Gazasta ulos eikä sisään eikä mikään elinkeinotoiminta  voi menestyä eikä jälleenrakennus toteutua mitä lupaa EU??Se lupaa SOTALAIVOJA Israelin lisäksi valvomaan, että aseita ei salakuljeteta Gazaan.

Järkeenkäypää olisi ollut, että EU olisi luvannut sotalaivoja turvaamaan Gazan palestiinalaisia Israelin hyökkäyksiltä. Turvaamaan Gazalaisten kalastajien pääsyn merelle hankkimaan Gazan asukkaille tuoretta kalaa syötäväksi- mutta ei- Gazan kalastajat istukoon rannalla Israelin sotalaivojen estäessä jo 1,5 vuoden ajan merelle pääsyn.

EU lupaa tukea Egyptin ja Gazan välisen rajan salakuljetuksen estämiseksi!! sen sijaan, että se takaisi miehityksen ja saarron lopettamisen ja rajojen pysymisen auki niinkuin kaikkien muidenkin maiden kohdalla on asian laita. Eihän salakuljetusta tarvita, jos rajat ovat auki.Eihän raketteja tarvita, jos asioista neuvotellaan YK:n päätösten pohjalta. Liian moni keskeinen EU-maa on entinen tai nykyinen siirtomaavalta, jolla on isännän asenne puolustuskyvyttömiin kansoihin nähden. Sortajan on helppo liittoutua toisen sortajan kanssa. Silloin ei tarvitse tuntea häpeää omasta toiminnasta koska sorto näyttää normaalilta; itse asiassa velvollisuudelta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: siirtomaapolitiikka, nöyryyttäminen, alistaminen

Politiikka korvattava oikeudella Lähi-idässä

Keskiviikko 14.1.2009 klo 11.56 - Pirkko Turpeinen - Saari

Ostin Robert Fiskin upean opuksen The Great War for Civilisation heti sen ilmestymisen jälkeen 2005. Olin tutustunut Fiskin artikkeleihin brittiläisessä Independentissa sekä belgialaisessa De Morgenissa. Hän on britti ja on Libanonissa asuvana seurannut 30 vuoden ajan tiiviisti Lähi-idän tapahtumia.

Tänään hän oli tunnin ajan asiantuntijana Aljazeeran uutistunnissa. Hän kuvaili kuinka viimepäivien tapahtumat ovat syklinä toistuneet vuodesta toiseen ja Israelin sodasta toiseen. Hän referoi Tony Blairin mitään sanomatonta haastattelua Newsweek-lehdessä. Arabimaiden kyvyttömyyttä tukea palestiinalaisia. Egypti ja Saudi Arabia pelokkaina ja USA:sta riippuvaisina. Yhdysvallat linjansa betonoineena Israelin etuihin. Hän ei pitänyt Hillary Clintonia missään arvossa. Fisk oli varma, että Obama tulee jatkamaan tyhjänpäiväisiä vetoomuksiaan molempiin osapuoliin.

Robert Fisk korosti, että politiikassa ei puhuta siitä, että Gazassa asuvat palestiinalaiset ovat juuri sieltä peräisin, mihin he ampuvat rakettejaan.Hän korosti, että on aika alkaa puhua politiikan sijasta oikeudenmukaisuudesta.Hän ei uskonut lähitulevaisuuden tai keskipitkän tulevaisuuden tuovan minkäänlaista muutosta palestiinalaisten kärsimyksiin ja Israelin mielivaltaan. 

YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja, joka piti Gazan sotaa teurastuksena, katsoi, että muutosta ei saada aikaan ennenkuin YK:n yleiskokous muuttuu päättäväksi ja päätöksiä toteuttavaksi elimeksi ja Yhdysvaltojen mielivaltaan perustuva turvallisuusneuvosto menettää nykyisenkaltaista merkitystään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Robert Fisk, Tony Blair, kyynisyys

Hamas, Nelson Mandela ja ANC;terroristeja kaikki!

Tiistai 30.12.2008 klo 17.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Hamas, Nelson Mandela ja ANC olivat kaikki viime keväänä Yhdysvaltojen kongressin terroristien listalla. Muistaakseni toukokuussa kongressi poisti sekä Mandelan että ANC:n.Ts yli vuosikymmen sen jälkeen kun ANC:n johdolla ja muun maailman talouspakotteilla Etelä-Afrikan apartheid ja rotusorto saatiin loppumaan.

Tämä osoittaa minkälaisia henkilöitä tai liikkeitä Yhdysvallat ja niistä riippuvaiset maat julistavat terroristeiksi. Ihmisoikeuksia, demokratiaa ja kansalaisoikeuksia ja vapautta puolustavia tahoja on vallanpitäjien ja heitä myötäilevän median taholta ollut tapana kutsua sisseiksi, terroristeiksi tai muilla demonisoivilla nimillä.

Terroristi nimikkeellä siirtomaavaltaa, miehitystä tai muuta sortoa ja sorrosta saatavaa hyötyä puolustavat maat ja tahot pyrkivät demonisoimaan ja saattamaan lainsuojattomiksi vapautumiseen pyrkivät kansat tai kansanryhmät.

Terroristeiksi tai Yhdysvaltojen retoriikassa esim roistovaltioiksi nimetyt kansat tulevat ikäänkuin oikeutetuiksi aseellisen hyökkäyksen, sodan tai murhan kohteeksi. Tänä päivänä kohteena on palestiinalaisten oikeuksia voimakkaimmin puolustava Hamas järjestö. Hamas puolustaa niitä satoja YK:n päätöslauselmia, joissa kaikki maapallon demokraattiset ja vähemmän demokraattiset maat ovat yksimielisesti julistaneet palestiinalaisten oikeuden omaan maahansa, lukuunottamatta Yhdysvaltoja ja Israelia.

Hamas vaatii Israelin sorron lopettamista vastineena rakettien ampumisen loppumiselle kun pelkkä tulitauko ei aikaisemmin ole johtanut minkäänlaisiin tuloksiin.

Siksi, että Hamas on johdonmukainen oikeudenmukaisuuden vaatimuksessaan, se on Israelin hallitukselle vastenmielisin. Millään Israelin hallituksella ei ole ollut halua ratkaista Palestiinan valtion muodostamista YK:n päätöslauselmien pohjalle. Miksi?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, apartheid, kansalaisoikeustaistelu

Vastuu nuorten hoidosta ei ole vanhemmilla vaan psykiatrisella hoitojärjestelmällä

Keskiviikko 5.11.2008 klo 21.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

MTV 3 esitti 5. 11. 2008 ansiokkaan "45 minuuttia" ohjelman, jossa haastateltiin Jokelan koulusurman tehneen nuoren vanhempia. Sen jälkeen prof. Jouko Lönnqvistiä haastateltiin psykiatrian asiantuntijana ja kuultiin ministeri Paula Risikkoa ja kouluissa toimivia psykiatrisia erikoissairaanhoitajia.

Oli järkyttävää havaita kuinka prof. Lönnqvist työnsi vastuuta vanhemmille nuoren hoitoon saattamisesta vaikka nuoren vanhemmat olivat juuri kuvanneet kuinka mahdotonta oli saada lääkäriä lähettämään heidän poikaansa nuorisopsykiatriseen arvioon.

Olen aikaisemmissakin blogeissani todennut, että Suomen nuorisopsykiatrinen hoitojärjestelmä on organisaatioltaan täysin hakoteillä.Jokaisen nuorisopsykiatrisen poliklinikan tulisi toimia matalan kynnyksen periaatteella. Nuoren on päästävä samana päivänä hoitoon, ei viikon tai kuukauden kuluttua puhumattakaan kolmesta kuukaudesta kuten viralliset hoitosuositukset nyt sallivat tapahtuvan.

Ministeri Risikko on aivan oikeassa siinä, että raha ei ratkaise. Tehottomaan hoitojärjestelmään on jo nyt syydetty aivan liikaa rahaa ja voidaan syytää kuinka paljon lisää tahansa ilman, että saadaan parannusta aikaan.

Harvaan asutuilla seuduilla ei jo matkojen takia pystytä tarjoamaan nuorisopsykiatrisia palveluja. Sen vuoksi tärkeintä on kiinnittää huomiota opettajiin ja heidän työnohjaukseensa.Jos opettajat saavat lukujärjestyksessä jokaiselle lapsiryhmälle säännöllisen keskusteluajan, jossa lapset ja nuoret voivat puhua tunteistaan ja kokemuksistaan rakennetaan ystävyyssuhteita, jotka takaavat, että yksikään lapsi tai nuori ei jää yksin ryhmän ulkopuolelle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MTV 3, nuorten psykiatrinen hoito, byrokratia, kouluterveydenhoito

Kokoomuksen NATO-tukikohta SDP:ssä

Keskiviikko 17.9.2008 klo 17.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

Europarlamentaarikko Lasse Lehtinen julistaa 16. 9. Iltalehden kannessa. "Venäjä vaatii tukikohdan Suomesta". Lehtisen todellisuudentaju on aikaisemminkin ollut omanlaisensa mutta tämä julistus on kaiken huippu.Psykiatrina mietin mihin tällä pyritään: pelon ja epävarmuuden syntymiseen kansalaisten mielissä. Juttu jatkuu sisäsivuilla: " Väinö Tanner sanoi, että (ei) maailma niin hulluksi voi tulla, että sota syttyy." Ja kuitenkin sota syttyi.

Paavo Haavikko on todennut, että Suomi ei voi oppia historiasta koska se ei ole koskaan tehnyt virheitä! Liittoutuminen on Suomen historiassa aina johtanut katastrofiin. Suomen kansa, joka on itse elänyt sodan kauhut on liittoutumista vastaan. Eliitti sen sijaan toistaa historiaansa.Liittoutumisen kannattajat käyttävät yhä paljaammin Venäjää leimaavaa viha- ja pelkopolitiikkaa saadakseen kansan kääntymään NATOn kannattajiksi.

Euroopan unionin kasvaessa se alkaa käyttäytyä yhä enemmän imperiumin tavoin. Sosialidemokraattiset hallitukset ovat aikaisemmasta poiketen unohtaneet työväenliikkeeseen perinteisesti kuuluvan rauhan politiikan.Vihreissä on tapahtunut vastaavanlaista etääntymistä. Yhä useampi Euroopan maa on saanut konservatiivisen hallituksen eikä kansalaisilla ole vaihtoehtoista rauhan ja liittoutumattomuuden näköalaa.

Rauhaan, ystävyyteen ja historiallisten prosessien ymmärtämiseen on Suomessa sekä kansainvälisesti yhä niukemmin taitavia vaikuttajia. Galtung, Carter, Gorbatsov, Zapatero - Suomessa Cronberg ja Tuomioja. Sen sijaan aseelliseen turvallisuuteen ja rauhaan pakottamisen filosofiaan ja liittoutumiseen ajattelunsa pohjaavat poliitikot ja lehtimiehet ovat korottaneet äänensä ja vallanneet lähes kaiken tilan mediassa.Ahtisaari, Lipponen, Lehtinen, Häkämies, Stubb ja mm Helsingin Sanomien, Aamulehden, Turun Sanomien, Kalevan ja Kauppalehden ja tietysti Suomen Kuvalehden päätoimittajat.

Puolueen vaikuttajien liittolaisuus Kokoomuksen haukkojen kanssa ei voi olla vaikuttamatta kielteisesti SDP:n kannatukseen. Kansan enemmistö ei halua NATOon. Haluaako SDP?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liittoutuminen, historian toistuminen, virtuaalitodellisuus

« Uudemmat kirjoitukset