Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Euroopasta tulossa Yhdysvaltojen siirtomaa

Torstai 17.7.2014 klo 11.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Puolan ulkoministeri Sikorski sanoi maansa "ottavan suihin" Yhdysvalloilta saamatta mitään itselleen.Puolan, Liettuan ja Eestin hallitukset jos mitkään ovat tehneet kaikkensa amerikkalaistuakseen ja toimiakseen amerikkalaisemmin kuin amerikkalaiset itse. Liettua on jopa pitänyt maaperällään yhdysvaltojen salaisia kidutusvankiloita ja Eesti valinnut yhdysvaltalaisen presidentin.

Euroopan johtajien, vaikkakaan ei Suomen, luulisi jo tuntevan Yhdysvaltojen toimintatavat, kansan kuvitellun "erityisyyden" muiden kansojen joukossa, sen oikeuttaman arroganssin, mielivallan ja rankaisemattomuuden. Kidutus, salaiset vankilat, salaiset oikeusistuimet, NSA:n senaatin valiokuntaan kohdistama vakoilu sen tutkiessa NSA:n vakoilua ovat esimerkkejä yhdysvaltalaisesta demokratiasta.

On koomista tai ehkä sittenkin traagista, että Porin Suomi-areenalla on oltu huolissaan Venäjän demokratiasta eikä Yhdysvaltojen.USA:n harjoittama globaali salakuuntelu, globaali yli tuhannen sotilastukikohdan sotilaallinen valta ja globaali taloudellinen valta pakotteineen lienee sitten suomalaisten toivomaa aitoa demokratiaa.

Jo 1960-luvulta lähtien Echelon- satelliitti takasi salakuuntelun ja vakoilun edut viidelle maalle:  Yhdysvalloille, Australialle, Uudelle Seelannille, Kanadalle ja Isolle-Britannialle. EU:n sisällä Iso-Britannia toimi linkkinä. Se sai kauppaneuvotteluissa edun muihin Euroopan maihin nähden.  Nyt NSA:n toiminta on totaalista maapallon asukkaiden kontrollia.

19.3.1984 Yhdysvaltojen presidentti Ronald Reaganin johdolla Yhdysvallat teki salaisen päätöksen ulkopolitiikan suuntaamisesta hallituksen vaihdoksiin Itä-Euroopassa. CIA:n toiminta sai pehmeämmän jatkon National Endowment for Democracysta, jonka tehtävänä oli rahoittaa ryhmiä ja tiedotusvälineitä, joiden toiminta auttaisi USA:n tavoitteisiin pääsemisessä.

Balkanin kohdalla tehtiin selvät salaiset päätökset Jugoslavian liittovaltion hajoittamisesta USA:n pääoman määräysvallassa oleviin pikkuvaltioihin. Foreign operations appropriation law lailla Yhdysvallat päätti,että kaikki Jugoslavian lainat irtisanotaan kertaheitolla ja että Jugoslavian kussakin osavaltiossa on järjestettävä monipuoluevaalit, mutta ei liittovaltiossa.Vaalirahaa saisivat ne ryhmät, jotka ovat myötämielisiä USA:n tavoitteille markkinoiden valtaan pääsyssä.

Kehitys on kaikille tuttu. Lopputuloksena oli toisen maailmansodan aikaisten fasististen voimien nousu sekä kansallistunteen nouseminen taloudellisen kurjuuden keskellä.

Kaikki USA:n päätökset olivat salaisia, osa Euroopan valtioista toimi USA:n kanssa salaisesti yhteistyössä viimeistään NATO:n ryhtyessä ratkaisemaan ongelmia.

Balkan näytti sen, kuinka pitkälle USA menee tavoitteidensa toteuttamiseksi. Aseellinen väkivalta on takataskussa kuten presidentti Clintonin asetoimitukset Kroatialle ja Bosnian islamilaista tasavaltaa tavoittelevalle Bosnian muslimijohtajalle. Yhteisöllisyyteen valtiojärjestelmänsä perustaneen tasa-arvoisen Jugoslavian tilalle saatiin romahtaneita valtioita, joiden velat ovat valtavasti suuremmat kuin Jugoslavian liittovaltiolla konsanaan.

Nyt USA on iskenyt silmänsä Ukrainaan. Jaltan kokouksessa syyskuussa 2013 yhdysvaltalainen eliitti mm Clintonit sopivat Ukrainan amerikkalaistamisesta EU:n avulla. Sama balkanilainen menetelmä vallitsee siellä.

Ukrainan johto on vallankaappauksen jälkeen täysin riippuvainen Yhdysvalloista. Ei Yhdysvallat tule antamaan sille taloudellista tukea vaan IMF:n matokuuria. Armeijan saamat varusteet on maksettava ja Euroopasta ja Yhdysvalloista  tulevat subventoidut tuotteet tulevat romahduttamaan lopunkin teollisuuden ja maanviljelyn elinkelpoisuuden. Euroopan tulevat siivoojat ja roskakuskit tulevat olemaan ukrainalaisia lääkäreitä ja insinöörejä.

Professori Martti Koskenniemen kolumni Helsingin Sanomissa 15.6. koski huolta valtiojärjestelmän murtumisesta ylikansallisen kapitalismin ja fanaattisen uskonnollisen vallan ristipaineessa. Aikaisemin hän kiinnitti huomiota USA-EU kauppasopimuksen demokratiaa murentavaan investointisuojahankkeeseen. Yhteisöllisyys on todella murtumassa ja siihen vaikuttaa Suomessakin eniten median propaganda, joka tukee valheita, puolitotuuksia ja yhdysvaltojen edun mukaista tulkintaa maailman tapahtumista.

Lukija voi kysyä miksi talouspakotteita kohdistetaan Venäjään eikä jatkuvasti muita maita terrorisoivaan Yhdysvaltoihin? Montako ukrainalaista Putin on ampunut ja kuinka monta pelastanut väkivallalta? Entä presidentti Poroshenko USA:n työnjohdolla? 

Suosittelen kaikille lukijoilleni yhdysvaltalaisen The Nation- lehden tilaamista. Siitä avautuu minkälainen rahanvaltaan perustuva Yhdysvallat on.Onko Euroopan syytä muuttua USA:n vasalliksi kuten Puola, Liettua ja Eesti näyttävät haluavan.

The US is colonizing Europe. The well planned destruction of Yugoslavia was the first step and now it is the turn of Ukraine. With massive western propaganda the blame is pointed on Russia. However it is the US who is terrorizing other countries for profit. With global surveillance, military and economic power it tries to keep dependent countries under its control. Estonia, Lithuania and Poland try to be more american than the americans in order to serve the needs of the US. Lithuania has had the secret interrogation center on its soil. Estonia has an American president. They try to use pressure within EU to strengthen economic sanctions as part of the power misuse of the US.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU as US colony, Suomi-areena, Venäjän demokratia, Koskenniemi, EU siirtomaana, Sikorski, Venäjä-pakotteet, Yhdysvaltojen maihinnousu Eurooppaan, länsipropaganda, vakoiluE

Keskitysleiri silmiemme edessä

Perjantai 11.7.2014 klo 13.00 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pari päivää ennen toisen maailmansodan loppua Kroatian fasistivaltion Jasenovacin keskitysleirin serbivangit yrittivät paeta. 600 vankia juoksi tietä pitkin käsissään tiiliskiviä ja haltuunsa saamia työkaluja murtaakseen portit. Vartijat ampuivat heitä kasapäin tielle ja aidoille niin, että lopulta vain 80 vankia pääsi pakoon porttien murruttua. Juutalaisvangit oli jo siirretty 1942 Auschwitziin, myös varmaan kuolemaan.

Gaza on Israelin hallitsema keskitysleiri. Sen asukkaat ovat suljettuja alueelleen, jota Israelilaissotilaat valvovat mereltä, ilmasta ja maalta. Gazassa väestö ei saa puhdasta juomavettä, jätevedenpuhdistamo on toimintakyvytön, sairaanhoitotarvikkeet eivät vastaa nykyajan vaatimuksia. Jokainen gazalaislapsen äiti tietää, että hänen lapsensa ei voi kasvaa terveenä aikuiseksi, koska juomaveden puhdistukseen käytettävät kemikaalit tuhoavat lapsen munuaiset.

Vuoden 2009 pommitusten jälkiä ei ole voitu korjata koska alueelle ei saa riittävästi rakennustarvikkeita. Tuon pommituksen seurauksena 400 lasta sai surmansa. Mitään kannattavaa elinkeinoa ei voi harjoittaa koska tavara voi jäädä rajoille pilaantumaan.Nuoret eivät voi olla kanssakäymisessä ulkomaailman kanssa, koska Schengen-sopimus estää matkustamisen. Israel on taloudellisessa suositumuusasemassa EU:ssa. Siten EU välillisesti suosii Israelin toimia palestiinalaisalueilla.

Median suhtautuminen on radikaalisti muuttunut v. 2009 jälkeen. Gazalaisten puuttuvista ihmisoikeuksista raportoiminen on muuttunut huoleksi israelilaismiehittäjien kokemasta pelontunteesta Hamasin ampumia raketteja kohtaan. Auschwizin vankien ihmisoikeuksista huolehtiminen on siirtynyt huoleen natsivangivartijoiden polttouunien kärystä kärsimiseen.

Todellisuuden amerikkalaistuminen näkyy Suomen mediassa ja kulttuurisessa ilmapiirissä. Jo vuosikymmenen ajan kirjallisuudessa erityisesti Sofi Oksasen toimesta unohdettu se, että esimerkiksi Eesti julistettiin toisen maailmansodan aikana juutalaisista vapaaksi, viimeisenkin juutalaisen tultua teloitetuksi. Unohdetaan se, että Yhdysvaltojen konservatiivinen teollisuuseliitti tuki Hitleriä ja natsit saivat turvapaikan paitsi Etelä-Amerikassa, myös Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa muodostaakseen siellä vaikutusvaltaisen diasporan.Puolitotuuksien julkaiseminen on suomalaista propagandaa, jonka olemassaoloa ei haluta tunnustaa.

Palestiinalaisten demokraattisesti valitsema parlamentti ja hallitus tehtiin toimintakyvyttömäksi Yhdysvaltojen ja EU:n kieltäytyessä yhteistyöstä sen kanssa. Yhdysvallat julisti Hamasin, kuten sitä ennen esimerkiksi Etelä-Afrikan Mandelan ANC:n ja kymmenet muut vapausliikkeet, terroristijärjestöksi. Siten "länsivallat" kannustivat Israelin toimia, joilla se teki parlamentaarisesti hallitun Palestiinan mahdottomaksi. Monet kansanedustajat päätyivät poliittisen kantansa vuoksi Israelin vankiloihin, jossa ovat edelleen.

Hamasin raketit on tulkittava hätähuudoksi keskitysleiristä, jonka olemassaolo mielellään unohdetaan niin poliittisessa eliitissä kuin mediassa. Etelä-Afrikan apartheid loppui vasta taloussaarron seurauksena, jota Yhdysvallat viimeiseen saakka vastusti. Länsi toimi valkoisen apartheid-hallituksen tukena loppuun saakka kuten nyt Israelin miehityshallituksen kohdalla on asian laita. Eihän Hamasin raketteja tarvittaisi, jos Palestiinassa vallitsisi oikeudenmukainen demokraattinen kahden valtion tai yhden valtion järjestelmä.

Toisen maailmansodan jälkeen päiviteltiin, että voi kun olisi tiedetty keskitysleirien olemassaolosta, jotta olisi voitu yrittää pelastaa vankeja. 

Gaza is a modern concentration camp. There is a remarkable change in attitude towards the human rights of Palestinians. The media is more and more worried about the mental strain of the Israelis under the threat of Hamas rockets, than the human rights of the people closed in the Gaza concentration camp. It is as if, instead of the suffering of the inmates of Auschwitz, we would be worried of the suffering of the prison guards, who feel the smoke coming from the oven pipes disgusting.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Gazan keskitysleiri, lännen propaganda, Sofi Oksanen, vanginvartijan kärsimykset, kansainvälinen piittaamattomuus Gazan ahdingosta, Gaza concentration camp

Lännen median ja poliitikkojen joukkopsykoosi

Keskiviikko 9.4.2014 klo 11.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhtenäinen "lännen" anglo-amerikkalainen media- ja poliittinen propaganda on huipussaan. Todellisuuden vääristymä näyttää psykiatrin silmissä psykoosilta. Paavo Väyrynen totesi hiljattain Pressiklubi-ohjelmassa anglo-amerikkalaisen propagandan vallan, johon läsnä olleet toimittajakeskustelijat reagoivat todeten median informaation olevan tasapuolista. Toimittajien todellisuus heijastaa vallitsevaa propagandailmapiiriä, jota he pitävät totena.

Media kutsuu Putinia diktaattoriksi, valtapoliitikoksi, Hitleriksi jne. EU- poliitikot kieltäytyvät muistamasta, että Ukraina - EU sopimus oli myös sotilaspoliittinen. EU-poliitikot kieltäytyvät muistamasta, että demokraattinen Saksan, Ranskan ja Puolan ulkoministereiden allekirjoittama Ukrainan kehittämissopimus heitettiin asemiesten toiminnan seurauksena roskiin ja valtaan hyväksyttiin täysin epädemokraattinen hallitus, joka hyväksyi laillista hallitusta edustavien parlamentaarikkojen vainon niin, että puolet kansanedustajista joutuu pelkäämään turvallisuutensa puolesta. Sihteeristön, joka vastaa armeijasta, poliisista ja turvallisuusjoukoista, puheenjohtajana on nyt äärioikeistolainen henkilö, joka edustaa Maidanin väkivaltaa. Äärioikeistolaiset piirittivät korkeimman oikeuden rakennusta, koska he halusivat laillisen hallituksen kannattajat ulos kaikista viroista.Tämä sihteeristö tekee jälkikäteistutkimusta tarkka-ampujien uhreista.

Julian Assange totesi viime viikolla Austinissa pidetyssä kokouksessa, videoyhteyden avulla, kuinka Venäjän suorittama Krimin haltuunotto kansanäänestyksen jälkeen on herättänyt puheita laittomasta annexoinnista, liittämisestä itseensä. Kukaan ei hänen mukaansa puhu Yhdysvaltojen NSA:n avulla suorittamasta kaikkien maailman asukkaiden laittomasta haltuunotosta, joka altistaa jokaisen maapallon kansalaisen Yhdysvaltojen valtaan. Paikkatiedot, missä olet, mitä puhut, kenen kanssa puhut, mitä katsot netistä jne. Sen lisäksi tulee sotilaallinen valta - suurin osa maapalloa on Yhdysvaltojen suoran sotilaallisen vallan alaisena. Sen lisäksi, eikä vähämerkityksisempänä on taloudellinen valta. Yhdysvallat voi todeta missä tahansa YK:n äänestyksessä itsestään taloudellisesti riippuvaisille maille, että äänestät niinkuin me haluamme tai menetät taloudellisen tuen, sotilastukikohdan tms haluamasi. Käytännössä taloudellinen valta merkitsee paitsi suoraa Yhdysvaltojen hallituksen valtaa, mutta myös Wall Streetin eli ylikansallisten sijoittajien valtaa.

Lontoon City ja Saksan taloudelliset vallankäyttäjät ovat samanlaisia ja samansuuntaisia vallankäyttäjiä, joiden valta ei ole demokraattista valtaa vaan tässä vaiheessa ensisijaisesti taloudellista mielivaltaa.

Yhdysvallat voi yhdistämällä paikannusta ja lennäkkejä tappaa kenet tahansa haluamansa henkilön, missä tahansa. Lennäkkimurhat ovat lisääntyneet presidentti Obaman presidenttikausilla merkittävästi. Se saattaa Obaman muiden Yhdysvaltojen presidenttien joukkoon, jotka ovat kansainvälisten lakien perusteella sotarikollisia.

Yhdysvaltojen murhaaman, Yhdysvaltojen kansalaisen, Anwar Al- Awlakin perheenjäsenet nostivat syytteen Yhdysvaltojen hallitusta vastaan murhasta, jossa lennäkillä tapettiin paitsi Anwar, myös kahta viikkoa  myöhemmin hänen 16v poikansa, joka grillasi ulkona kavereidensa kanssa Jemenissä. Asiaa käsittelevä tuomari hylkäsi syytteen ja totesi, että murha ei ole perustuslain vastainen. Perustuslaki takaa henkilökohtaisen turvallisuden ja koskemattomuuden. Tuomari totesi, että lennäkkiä ei ole tarkoitettu pidättämään eikä saattamaan tutkittavaksi vaan lennäkki on tappamista varten. Siten teko ei ollut laiton.

Yhdysvaltalaisia virkamiehiä, kenraaleita tai presidenttejä ei myöskään voi haastaa kansainvälisiin tuomioistuimiin. Kongressi on säätänyt, presidentti Bushin hyväksymän lain, niin kutsutun "Haagin lain", jossa jokainen mahdollisesti Haagissa pidätettynä oleva haetaan sieltä sotavoimin pois.

Lännen mediat palvelevat Yhdysvaltojen ja ylikansallisten sijoittajien valtaa sekä tietoisten intressien, mutta myös tiedostamattoman sopeutumisen seurauksena. Kaikki kansalaiset eivät ole yhtä sopeutuneita. Saksan anglo-amerikkalaista propagandaa levittävät suurimmat sanomalehdet ja radio- ja TV-asemat ovat saaneet säkkikaupalla lukijapalautetta, jossa saksalaiset sanovat tiedonvälityksen muistuttavan toisen maailmansodan aikaista natsipropagandaa.

Neuvostoliitto - Venäjä tuki itsenäisyysliikkeita ja demokratiaa. Samoin se tuki apartheidin lopettamista. Yhdysvallat sen sijaan edesauttoi Nelson Mandelan pidättämisessä ja apartheidin ylläpitämisessä. Olihan rotusorto silloin ja vielä nyt yhdysvaltalaista arkipäivää. Tuolloin läntinen media oli yhtä sokea. Kuitenkin ajattelevia kansalaisia oli enemmän. Suomessa ammattiyhdistysliike tuki rotusorron kumoamista aloittamalla AKT etunenässä taloussaarron, joka viimein lopetti rotusorron. Maailma oli sittenkin demokraattisempi. Palestiinalaiset ovat istuneet keskitysleirissään vuosikymmeet, ilman että "demokraattinen" EU olisi tehnyt mitään ratkaisevaa heidän hyväkseen.

Münchenin puheessaan presidentti Putin ensi kertaa nosti päätään todeten asiat niinkuin ne todellisuudessa ovat. Alistuminen tuohon Yhdysvaltojen johtamaan mielettömyyteen on ohi. Harvoin olen lukenut niin tasapainoista ja kypsää  analyysiä Yhdysvalloista, joka julkaistiin New York Timesissa Putinin lukijakirjeenä.

Yhdysvaltojen demokratiana propagoima ylikansallisen pääoman valta ei enää mene läpi Venäjällä. Yhdysvaltojen propagandalähetysten ja Yhdysvaltojen Moskovan lähetystön suorittama Venäjän "opposition" tukeminen ei enää jatku entiselllään. Oppositiona on esiintynyt samat Navalnyt ja Pussy Riotit vuodesta toiseen. Läntinen media, erityisesti suomalainen, unohtaa, että Navalnyn haastatteleminen Venäjän asioissa on sama kuin haastattelisi Itsenäisyyspuolueen tai Eläkeläisten puolueen edustajaa Suomen asioissa ainoana asiantuntijana.

Putin ja hänen laillaan ajattelevat ovat oikeutettuja pitämään huolta maansa suvereniteetista ja omasta prosessien tajustaan. Jos EU ja USA eivät ole rehellisiä, ei Venäjänkään tarvitse olla. Tilanne on valitettava, mutta loputtomiin ei kannata kääntää toistakin poskea hakattavaksi. USA ja sitä myötäilevä EU käyttävät puhdasta valtapolitiikkaa "demokratia"- naamarin takana. Olisi hyvä jos rehellisyys alkaisi vaikka Suomen poliitikoista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: median ja poliitikkojen joukkopsykoosi, Paavo Väyrynen, Ukraina, anglo-amerikkalainen propaganda, USA:n sotarikolliset, Putinin Münchenin puhe, valtapoliittinen todellisuus, todellisuuden hämärtyminen, Assange, Krimin haltuunotto,

Onnittelut Iltalehdelle

Keskiviikko 19.3.2014 klo 14.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Iltalehti ansaitsee positiivisen palautteen USA:n kommandojoukkoja Krimillä koskevasta sotahistorian dosentti Markku Salomaan artikkelista.

Suomalainen ja muu läntinen tiedonvälitys on Ukrainan konfliktin yhteydessä täysin vaiennut Yhdysvaltojen viiden miljardin arvoisten salaisten operaatioiden osuudesta hallituksen väkivaltaisessa vaihdoksessa ja väkivallan yltymisessä. Historia osoittaa, että aikaisempina vuosikymmeninä Yhdysvallat saattoi käyttää salaista arsenaaliaan rauhassa tiedotusvälineiden ulottumattomissa. Kamputseaa pommitettiin 1965 - 1973 joka päivä, 8 minuutin välein, ilman, että tiedotusvälineet kertoivat siitä. Jugoslaviaa hajoitettaessa Yhdysvallat saattoi rauhassa yhteistyössä omien suurlähettiläidensä kanssa toteuttaa sotatoimia, joiden lopputulemana oli kaksi omaa sotilastukikohtaa Balkanilla, serbien demonisointi ja karkoitus omilta asuinsijoiltaan. Yhdysvaltojen suurlähetystöt niin Moskovassa, Tbilisissä, Sarajevossa, tai Kiovassa ovat keskeisessä asemassa organisoimaan USA:n salaisia operaatioita hallitustenvaihdosten ja sotilastukikohtien aikaansaamiseksi.

Suomen hallitus on nyt uljaasti osallistumassa Yhdysvaltojen johdolla Haagin kokoukseen, jossa USA ja EU yhdessä suunnittelevat rankaisutoimia Venäjää vastaan. Siis Yhdysvaltojen johdolla, jota maata maapallon asukkaiden valtava enemmistö pitää suurimpana vaarana maailmanrauhalle!

Missä olivat pakotteet Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian hyökätessä Irakiin ja tappaessa miljoona ihmistä? Missä olivat pakotteet kun Yhdysvallat laittomasti hyökkäsi pommittamaan Jugoslaviaa tai Afganistania? Missä oli Suomen median kritiikki? Ei missään. Suomen media meni hyökkäysvaunuissa sotaretkelle mukaan.Presidentti Ahtisaari tuki Jugoslavian pommituksia ja uhkaili maan presidenttiä. Nyt Suomi on Afganistanin sotilasoperaatiossa mukana. Rikolliseen toimintaan mukaan meneminen tekee itsestäkin kanssarikollisen.

 Kosovo piti saada julistettua itsenäiseksi, jotta USA:n sotilatukikohta Bondsteel saisi laillisen maaperän itselleen. Silloin "länsimaat" YK:n turvallisuusneuvoston suulla tiedustelivat kansainväliseltä tuomioistuimelta oliko itsenäistyminen laillinen. Kiertäen varsinaisen kysymyksen asettelun, tuomioistuin vastasi, että itsenäistymiselle yleensä ei ole laillista estettä, vastaamatta lainkaan siihen eriteltyyn kysymykseen, joka sille oli esitetty.

Tämän ICJ:n päätöksen pohjalta Krimin itsenäistyminen on täysin laillinen ja Putin on oikeassa.Vastauksen ympäripyöreys oli ilmiselvästi poliittinen. Muuttuuko laillinen laittomaksi aina kun Venäjä toimii kysymyksessä olevassa asiassa kuten länsimaat.

On mielenkiintoista kuinka Suomen media on laskeutunut alkeellisenkin sivistyneisyyden ja totuuteen pyrkimisen alapuolelle. Helsingin Sanomien NATO-into on johtanut paitsi käsittämättömään journalistiseen tasoon, myös siihen, että lehti itse, varmemmaksi vakuudeksi järjestää seminaarin, jonka osanottajilta saa haluamansa vastauksen.Se haluaa takoa niin kauan kun rauta on kuumaa.

HeSa on valinnut Venäjän kirjeenvaihtajakseen Pekka Hakalan, jolle riittää yhden nuorukaisen haastattelu, johon toimittaja projisoi omat ennakkoasenteensa ja tarjoilee ne lukijoille ikäänkuin Ukrainan todellisuutena.Toimittaja Suvi Turtiaiselle riittää myös vanhuspariskunnan hätääntynyt silminnäkijälausunto tarkka-ampujista, mutta ilman analyysiä siitä, miksi tarkka-ampujat ampuivat Yhdysvaltojen yhteistyökumppanin haltuunottaman Filharmonia-rakennuksen katolta,jonne pääsi vain hänen luvallaan. Tämä kommando-yhteistyökumppani ei antanut ottaa näitä tarkka-ampujia kiinni vaikka mielenosoittajat sitä vaativat?

Suomen medialla ei ole ollut varaa julkaista presidentti Putinin puhetta kokonaisuudessaan. Sen sijaan lehdet ottavat mielivaltaisia osasia siitä ja antavat perään oman tulkintansa, "mitä se on" tyyliin.Vain puheen kuuleminen kokonaisuudessaan tai edes lukeminen, antaa aidon vaikutelman.

Mieleeni tulee HeSa:n musiikkitoimittaja Vesa Siren, joka kirjoitti Valeri Gergievin johtamasta konsertista Tsinvalista, Georgian sodan jälkeen. Hän kertoi kuinka mahtipontisesti Gergiev johti ja kuinka konsertti oli voitonjuhlaa!! Osoittautui, että hän oli lukenut konsertista jostakin britti-lehdestä eikä ollut itse nähnyt tai kuullut sitä. Satuin näkemään ja kuulemaan konsertin, joka oli täynnä surua, kynttilöitä pimeässä illassa. Gergiev, osseetti itsekin, oli kalpea, surun murtama, samoin yleisö. Musiikki oli surumusiikkia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Markku Salomaa, Suvi Turtiainen, HeSa, Pekka Hakala, Vesa Siren, Krimin itsenäistymisen laillisuus, Iltalehden Ukraina- uutisointi, Yhdysvaltojen erikoisjoukot, tarkka-ampujat, Yhdysvaltojen suurlähetystöt

Mandelan hännystelijät

Maanantai 9.12.2013 klo 11.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

Uskomatonta nähdä kuinka median tietämättömyys yhdistettynä propagandaan ja valtioiden johtajien itserakkauteen johtaa käsitykseen, että kaikki ovat olleet alusta alkaen Mandelan puolella ja tukena.

Etelä-Afrikan rotusortohallitus menestyi ja voi hyvin USA:n johdon erityisesti CIA:n, mutta myös YK:n, kansainvälisten järjestöjen ja jopa Maailman lääkäriliiton tuella. Mandelan telkeäminen vankilaan 1962 tapahtui hyvässä yhteisymmärryksessä CIA:n ja rotuerotteluhallituksen kanssa (Kennedyn aikana). Samoihin aikoihin CIA johti Indonesian sotilasvallankaappausta ja miljoonien kommunistien tappamista. Myös 1960-luvun alussa "buurit" Indonesian entiset isännät, eli hollantilaiset käyttivät aseellista valtaa Uudessa Guineassa.Etelä-Afrikan rotusorto on buurien aikaansaannos.

Neuvostoliitto tuki ANC:ta ja rotusorron lopettamiseen pyrkivää kansanliikettä.

Vielä kahdeksankymmentäluvulla rotusorron lopettaminen näytti mahdottomalta. Muistan kuinka lujalta apartheidin voima tuntui puhuessani eduskunnassa joidenkin muiden kansanedustajien kanssa sitä vastaan. ANC:n valkoihoinen edustaja istui melko surullisena lehterillä kuuntelemassa.Eduskunnan pöytäkirjoista voi lukea kuinka laaja osa eduskuntaa kannatti apartheidia.

Muistan kuinka riemukkaalta tuntui kun toivo alkoi kasvaa. Sen ensimmäinen airut oli suomalainen AKT ja Risto Kuisma, auto-ja kuljetustyöläisten ammattiliitto, joka aloitti Etelä-Afrikkaan kohdistuvan taloussaarron. Tämä taloussaarto kasvoi, voimistui ja pakotti lopulta Etelä-Afrikan rotusortohallituksen myönnytyksiin. Ei Mandelaa vapautettu de Klerkin armeliaisuuden johdosta, vaan siksi, että hänen oli pakko neuvotella.

Nyt Nelson Mandelan hautajaisiin kiiruhtavat kaikki ja näyttelevät kannattavansa Mandelan aatteita. Todellista ihmisoikeuksien etusijalle asettamista nykyisessä orwellilaisessa maailmassa on hyvin vähän.

Nykymaailmassa vapauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta toimivat johtajat kylmästi tapetaan vankilaan saattamisen asemasta. Kuinka moni Mandelan hautajaisiin saapuva korkea vieras muistaa, että palestiinalaiset istuvat samaan aikaan Gazan keskitysleirissään ilman sähköä ja puhdasta vettä? Tai kuinka monta Länsirannan palestiinalaisten satoja vuosia vanhaa oliivipuuta on hakattu laittomien juutalaissiirtokuntien alta.Tai kuinka monta palestiinalaisten johtajaa Jasser Arafat mukaan luettuna, on tapettu kaikkien näiden Mandelaa surevien johtajien silmien alla ja myötävaikutuksella.

Nykyisen maailmanjärjestyksen mukaisesti apartheidhallitus Israelissa nauttii EU:n taloudellisesta suosituimmuusasemasta. Palestiinalaisia ja heidän oikeuksiaan tukenut ja maassaan toteuttanut Syyrian hallitus on taloussaarron kohteena. Yhdysvallat myy aseita Israelille ja Syyrian hallitusta vastaan taisteleville terroristeille.

Totuus on muuttunut valheeksi, oikeudenmukaisuus vääryydeksi ja tätä orwellilaista todellisuutta ylläpitävät piittaamattomat, pinnalliset tiedotusvälineet ja niiden usko globaaliin ylikansallisen pääoman vallan oikeutukseen.

Yhdysvallat ehti poistaa Nelson Mandelan terroristien listalta vasta v. 2008, viisi vuotta ennen tämän kuolemaa. Siten suurin osa hautajaisissa paikalla olevista Yhdysvaltojen presidenteistä piti häntä terroristina ja apartheidia hyvänä järjestyksenä - heidän globaalille vallalleen. Ehkä he miettivät sitä haudalla seistessään.

Ja mikäpä on miettiessä, taloudellinen valta Etelä-Afrikassa on edelleen tukevasti valkoisen rodun käsissä ja köyhät mustat asuvat slummeissaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: CIA, Mandela, Risto Kuisma, AKT, taloussaarto, Etelä-Afrikka, rotusorto

Maailman paras elokuva

Maanantai 23.9.2013 klo 10.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltalainen The Nation lehti on kirjoittanut toimittajansa Jeremy Scahillin kirjasta ja elokuvasta Dirty Wars. Näin elokuvaa esitettävän Rakkautta ja Anarkiaa festivaalilla, joten menin todella kiinnostuneena katsomaan. 

Suomalainen media on vaiennut tästä dokumentista kokonaan. Rakkautta ja Anarkiaa festivaalin elokuvien esittely "The Act of Killing" elokuvaa lukuunottamatta on ollut varsin pinnallista.

Dirty Wars on kuin pommi. Enempää kansainvälisestä politiikasta ei tarvitse tietääkään jos tämän elokuvan on nähnyt. Kaikki elokuvassa on totta ja se etenee Afganistanista ja Jemenistä, Somaliaan. Välillä toimittaja keskustelee Yhdysvaltojen viranomaisten ja kongressin keskeisten komiteoiden puheenjohtajien kanssa sekä osallistuu TV-kanavien keskusteluihin.

Se osoittaa mitä roolia yksityinen presidentti Obaman "johtama" salainen JSOC armeija palvelee. Kaiken tutkinta- ja tuomiovallan ulkopuolella oleva porukka jättää Keski-Amerikan likaisten temppujen tekijät harrasteljoiksi. 

Johtopäätökseksi tulee, että presidentti Obama on kovempi, säälimättömämpi ja nopeampi kuin George W. Bush konsanaan.

Kun yhdistää elokuvan tosiasiat Edward Snowdenin paljastamaan kaiken kattavaan vakoiluorganisaatioon ei voi muuta kuin toivoa, että lastenlasten ei tarvitsisi elää tällaisessa maailmassa, jossa kaiken ratkaisee Yhdysvaltojen väkivaltakoneisto. Se alistaa muut maat joko väkivallalla tai taloudellisilla pakotteilla sekä propagandalla.

Jeremy Scahill ansaitsisi Edward Snowdenin kanssa kaikki mahdolliset ihmisoikeuspalkinnot rohkean ja syvästi inhimillisen toimintansa johdosta. Suosittelen elokuvaa kaikille totuuden nälkäisille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rakkautta ja Anarkiaa, Dirty wars, siviilien murhat, paras elokuva, Jeremy Scahill, Afganistan, Jemen, Somalia, JSOC yksityisarmeija, Obama

Haagin Jugoslavia-tribunaalin poliittisuus ja suomalaiset asiantuntijat

Maanantai 1.4.2013 klo 13.55 - Pirkko Turpeinen-Saari

Lehtitietojen mukaan, kv oikeuden professori Martti Koskenniemen mielestä Jugoslavia-tribunaalin päätöksissä ei ole viitteitä poliittisuudesta. Hän on joko jättänyt lukematta tai lukenut sokein silmin lukuisat saatavilla olevat julkiset dokumentit.

Tosiasioiden valossa tribunaali on läpeensä poliittinen.Tribunaali toimii USA:n ja NATO-maiden kasvojen pelastajana.USA ja NATO-maat EU:n tukemana synnyttivät tilanteen, jonka seurauksena toisen maailmansodan aikana, kroaattien, muslimien ja katolisen kirkon suorittama Bosnian serbien kansanmurha sai jatkoa. 

Haagin Jugoslavia-tribunaalin tehtävänä on muuttaa musta valkoiseksi. Tehdä syyllisistä syyttömiä ja syyttömistä syyllisiä.

Bosnian serbejä ja serbejä yleensä syytetään suunnitelmallisesta kansanmurhasta. Tosiasiassa kroaatit, presidentti Tudjimanin johdolla  ryhtyivät sotaan neuvottelujen asemasta. Itsenäisyysjulistuksen jälkeen perustuslaki muutettiin julistamaan maa kroaattien maaksi, jolloin serbit joutuivat alistettuun asemaan. Yhdysvaltalaisten organisoimalla aseistuksella ja yhdysvaltalaisten kenraalien harjaannuttamana kroaatit puhdistivat serbit näiden ikiaikaisilta asuinsijoilta muutaman päivän aikana.250.000 serbiä häädettiin ja tuhansia tapettiin.Tudjiman julisti päivien päätteeksi hurraaville kansalaisilleen, että serbit eivät ehtineet ottaa mukaan edes likaisia rahojaan eikä likaisia alusvaatteitaan.

Bosniassa vuorostaan fanaattinen islamisti Izetbegovits sabotoi Yhdysvaltojen avulla kaikki rauhanomaiset ratkaisut sekä ennen sotaa että sodan aikana.Hän tavoitteli jo Jugoslavian aikana Bosniasta islamilaista tasavaltaa, jossa serbeille oli varattu orjan osa. Sodan aikana Islamilaista  julistusta levitettiin laajasti. Hankkeen toteuttamiseen kutsuttiin eri puolilta maailmaa fanaattisia taistelijoita.

Jugoslavia tribunaalin toiminnassa ei ole mitään mikä viittaisi normaaliin kansainväliseen oikeuteen. Tribunaali käyttää yhtä, hollantilaisten psykiatrien sairaaksi diagnosoimaa todistajaa, kroaatti-palkkamurhaajaa, kaikkien oikeudenkäyntien tähtitodistajana.Henkilö joutui myös suorittamiensa murhien jälkeen ravintolassa joukkotappeluun rahoista, missä yhteydessä yksi kuoli ja tähtitodistaja Erdemovich, haavoittui. Tämä mies siis ilmoittautui joukkomurhan suorittajaksi ja haki tribunaalin suojelua. Hän pääsi tietyin ehdoin suojeluohjelmaan, sai vähäisen rangaistuksen ja kärsi tuomiostaan osan Norjassa. Hänen tarinansa on muuttunut kymmeniä kertoja ja hänen patologinen valehtelunsa paljastuu hänestä kirjoitetussa kirjassa.

Tähtitodistaja kertoi kuuden muun palkkasoturin nimet, jotka myös osallistuivat joukkomurhaan. Haagin tribunaali ei ole ollut kiinnostunut haastamaan heitä tai kuulemaan heidän todistustaan saati rankaisemaan heitä.

Jotta kroaattien ja yhdysvaltalaisten suorittama serbien etninen puhdistus ja joukkomurha jäisivät varjoon, yhdysvaltalaiset mainostoimisto Ruder-Finnin media kontaktit (400)alkoivat lanseerata muutamaa viikkoa aikaisemmin tapahtunutta "Srebrenican 8000 muslimimiehen" joukkomurhaa. Tätä myyttiä myös Haagin Jugoslavia-tribunaali pyrkii rahoittajiensa avulla todistamaan. Tieteellisesti pätevästi on todettu n.1900 eri henkilön kuolleen Srebrenican yhteydessä. Kuolinsyytä tai kuolinaikaa ei ole voitu päätellä läheskään kaikista. Jugoslavia tribunaalin ruumislöydöksi on riittänyt 1 luu. Osa uhreista on äänestänyt kuolemansa jälkeen vaaleissa.

Tätä Srebrenica-myyttiä pidetään yllä ja vaalitaan Yhdysvaltojen avulla. Joka vuosi palautetaan mieliin serbien kavaluus muslimeja kohtaan kun tosiasiassa maltilliset muslimit ja serbit ovat hyviä naapuruksia keskenään.

Jugoslavia-tribunaalia ei ole kiinnostanut tutkia, kuinka moni kuolleista kuoli Srebranicasta lähdön jälkeen lukuisissa taisteluissa, joita käytiin Srebranican ja Tuzlan välisellä alueella. Teloitus ja taistelussa kaatuminen ovat juridisesti eri asioita, traagisia kuolemia molemmat.

Myös Stalinin näytösoikeudenkäynneissä löydettiin ensin syyllinen ja oikeudenkäynnissä tuli antaa todisteet, tuomioon, joka oli etukäteen selvä.

Yhdysvaltalaisten organisoimat laittomat salaiset asetoimitukset muslimeille ja kroaateille tulivat Saudi-Arabian rahoittamina Turkin avustuksella Iranista. Haagin Jugoslavia-tribunaali valitsi uhrien tutkimuksiin oikeuslääkärit - ei suinkaan esimerkiksi Pohjoismaista- vaan USA:sta ja Turkista. Kun Bosniaan perustettiin järjestö kadonneiden ihmisten etsimistä ja tunnistamista varten USA:n ulkoministeri valitsi siihen puheenjohtajan. Kun tunnistukseen käytetään DNA:ta, pääosa suoritetaan muslimivetoisessa Tuzlan certifioimattomassa laboratoriossa, kun Banja Lukan serbivetoinen laboratorio on certifioitu.

Suomalaiset asiantuntijat, Helena Ranta, Martti Ahtisaari ja nyt Martti Koskenniemi antavat nimensä ja arvovaltansa kummalliseen käyttöön.

Tavalliselle kansalaiselle totuus tai totuuden suunta selviää riittävästi dokumenteista, joissa osoitetaan muun muassa että Izetbegovichin ansiosta Bosniasta on tullut terrorismin kasvualusta. Seitsemässätoista kunnassa on aktiivisesti rekrytoivat terroristisolut. Presidenttien Clintonin ja Izetbegovichin liitto ei antaudu Haagin Jugoslavia tribunaalissa paljastettavaksi. Sen sijaan kotiseutujaan ja identiteettiään puolustaneet serbit saadaan näytösoikeudenkäynneissä syyllisiksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Stalinin näytösoikeudenkäynnit, oikeusturva, Martti Koskenniemi, Jugoslavia-tribunaali, kansanmurha, etninen puhdistus

TPP-demokratian tuhon malliesimerkki

Sunnuntai 19.8.2012 klo 18.29 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media kuohuu ihmisoikeuksista ja kansanvallasta. Asioiden suhteellisuus näyttää kuitenkin kadonneen varsinaisten suurten liikkeiden jäädessä vaille huomiota.

TV-1 esitti talousdokumentissään vaihtoehtoja Euroopan talouskriisin ratkaisemiseksi. Ulkomaankauppaministeri A.Stubb piti parhaana vaihtoehtona sitä, että markkinat ratkaisevat sen.

Aikaisemmin Stubb on osoittanut "amerikkalaisuuttaan" julistautumalla G.W.Bushin aikana Etelä-valtiolaiseksi. Markkinavetoinen ratkaisu on yhdysvaltalaista politiikkaa parhaimmillaan.

Yhdysvallat on käynyt salaisia neuvotteluja Tyynenmeren rantavaltioiden kanssa  vallan siirtämisestä demokraattisesti valituilta instituutioilta suuryrityksille ja pääomapiireille.Suuniteltu rakenne antaisi suuryrityksille vallan valtioihin nähden. Yritysten kokiessa tulevaisuuden voittojensa tulleen häirityiksi ne voivat oman tuomiolaitoksen avulla haastaa valtiot korvauksiin. Riita-asioita tutkisi kolmen yksityisen juristin neuvosto, joista yksi toimisi vuorollaan tuomarina.

Neuvottelun alaista sopimusta markkinoidaan "kauppasopimuksena", mutta kyseessä on selkeä vallansiirtosopimus, jolla mm pankit pääsevät eroon tähän astikin heikosta valvonnasta, kansalaisten terveys vaarantuu huonosti valvottujen tuotteiden maahantuonnin seurauksena. Maiden tulee mukauttaa omat lakinsa TPP Trans-Pacific- Partnership-sopimuksen lakeihin. Jopa se minkälaisia veroja kussakin maassa on tulisi alisteiseksi tälle sopimukselle.

Sopimusta markkinoidaan taloussopimuksena, mutta USA:lla on jo taloussopimykset ao maiden välillä. Kyseessä on siis selkeä vallansiirto demokratialta yksityiselle pääomalle.

Suuri osa neuvotteluteksteistä on jo hyväksytty.Suuret pankit, lääketeollisuus, öljyteollisuus,tupakkateollisuus ja geenimuunneltu agribisnes pääsevät demokratiasta niskan päälle.

Suomessa rahalla saa vaalivoittoja ja yhä kasvavassa määrin yksityissektori hallitsee myös kuntapolitiikkaa, jossa on yhä vaikeampi demokraattisesti hallita kokonaisuutta. Pienin askelin ajaudumme "suuria miellyttääksemme" toimintatapoihin, joita ei enää voi kutsua edes alkeelliseksi demokratiaksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vallansiirto suuryrityksille, Tyynenmeren valtioiden sopimus, Stubb, Obama

Syyria - Lännen peli Iranin heikentämiseksi

Lauantai 18.2.2012 klo 16.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Aljazeeran uutiset haastatteli perinteisesti parasta Lähi-idän asiantuntijaa, Robert Fiskiä. Fiskin laaja teos Great War for Civilisation; the Conquest of the Middle East on jokaiselle tärkeä Lähi-Idän perusteos. Haastattelu koski Syyrian monimutkaista tilannetta.

Fisk totesi opposition olevan varsin hajanaisen ja yhä selvemmin voimakkaan uskonnollinen. Syyrian vapaa armeija ei ole varsinainen armeija, vaan siihen kuuluu eri joukkioita, joiden aseistus ei varustuksiltaan vastaa varsinaista armeijaa. Toisaalta myöskään Syyrian hallitus ei käytä täyttä voimaansa, koska se vähentäisi hallituksen saamaa tukea.

Hän katsoi, että oppositiota tukevat ja aseistavat tahot, USA, Ranska, Qatar etunenässä eivät välitä syyrialaisista ihmisuhreista koska opposition tukemisen motiivi on heikentää Irania heikentämällä Syyriaa. Aseita tulee Libanonin kautta. Jos opposition tukijat haluaisivat todella tankkeja ja muuta raskasta sotakalustoa opposition käsiin, ainoa mahdollisuus olisi saada niitä Turkin rajan yli. Turkin halukkuutta Fisk epäili.

Fisk kuvaa Homsissa opposition edustajien katkaisevan kauloja Assadin kannattajilta. Tällaiset mestaukset ovat käytettyjä myös Saudi-Arabiassa.

Mikäli Assad syöstäisiin vallasta, odotettavissa olisi väkivallan lisääntyminen. Sunnivalta olisi USA-myönteisempi mutta väkivaltainen. Fisk kertoi, esimerkin mainiten, kuinka henkilö, joka asuu Homsin lähellä, on puoli alawiitti - siis Assadin uskontoa- ja vastustaa Assadin hallintoa,pelkää henkensä puolesta juuri uskontonsa vuoksi. Pelkkä uskonto riittää mestaamiseen, ei se, mitä on tehnyt.

Toivoisin, että Yhdysvallat oppisi historiastaan, jossa se on tukenut aseellisesti ja taloudellisesti kiihkouskonnollisia tai -poliittisia liikkeitä lyhyen tähtäyksen tavoitteidensa vuoksi. Punaiset khmerit Kambodiassa, talebanit ja Osama bin Laden Afganistanissa, Saddam Irania vastaan Irakissa ja tuulen käännyttyä perusteellinen Irakin sunnien tuhoaminen ja shiiamuslimien valtaannosto. Aina on tullut umpikuja vastaan. Nykyinen verenvuodatus Syyriassa ei ole kenenkään etu. Mitä kauemmin se jatkuu ja mitä enemmän USA ja sen liittolaiset oppositiota yllyttävät, sitä järkyttävämmäksi lopputulos tulee. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Robert Fisk, kiihkouskonnollisuus, mestaukset, USA, Ranska, Qatar,

Obama Tea Partyn panttivankina

Sunnuntai 7.8.2011 klo 12.37 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen kongressin kyvyttömyys ratkaista taloudellisia ongelmia kärjistyy Tea Party'n toimintaan. Tea Partyn poliitikot edustavat kirkkaimmin piittaamattomuutta ja narsistista kyvyttömyyttä eläytyä kanssaihmisten asemaan. Yhdysvalloissa demokratian alasajo on tapahtumassa oleva tosiasia.

Keskiluokka maksoi pankkikriisin, rikkaiden katsoessa vierestä. Jonkinlainen kohtuus olisi edellyttänyt, kestävän ratkaisun pohjaksi, rikkaiden verorasituksen nostamista lainakaton nostamisen sijaan.Republikaanien joukossa Tea Party pystyi kiristämään paitsi omaa  puoluettaan myös vaaleihin valmistautuvaa Obamaa.Se vaaransi paitsi USA:n luottoluokituksen, myös maailman talouden.Narsistinen piittaamattomuus on huikea.

Rikkaiden vastuun lisäämisen sijaan republikaanit saivat aikaan menoleikkauksia. Jo entuudestaan surkeassa tilassa oleva sosiaalihuolto ja koulujärjestelmä kurjistuvat entisestään.

Presidentti Obaman puheiden ja tekojen välillä oleva ristiriita kasvaa. Myös hän on presidentinvaalien alla riippuvainen rahoituksen saamisesta kampanjalleen.

Kun öljyteollisuus ja aseteollisuus ovat olleet perinteisesti republikaanien tukijoita, Obaman on turvauduttava Wall Streetiin.

Tiheästi toistuvat vaalit ja rahoituksen haaliminen kampanjan toteuttamiseen estävät demokratian ja moraalisesti vastuullisen politiikan toteuttamisen.Obaman kirjoitukset ja kirjat ovat kuin toisesta todellisuudesta verrattuna hänen tekoihinsa presidenttikauden aikana.

Äärioikeiston ideologinen ALEC-järjestö(American Legislative Exchange Council),yksityisyritysten ja oikeistolaisten kongressin jäsenten järjestö, on tehokkaasti ajamassa alas kaikki yhteisöllisyyttä ja yhteisvastuuta edustavat rakenteet Yhdysvalloissa, korvaten ne yksityiseen voitontavoitteluun perustuvilla rakenteilla.

ALEC:in tavoitteissa on kylmäävällä tavalla yhtäläisyyksiä Suomen edellisen porvarihallituksen jo toteutuneisiinkin tavoitteisiin.

Suomalainen media vaikenee Yhdysvaltojen äärioikeiston ideologiasta ja sen käytännön "saavutuksista".Miksiköhän?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Obama, Tea party, USA:n presidentinvaalit, ALEC

Israel ja Norjan sosialidemokraatit

Perjantai 29.7.2011 klo 12.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Alan Hart on entinen BBC:n kansainvälinen uutiskirjeenvaihtaja ja mm kirjan Zionism:The Real Enemy of the Jews, kirjoittaja. Hän pohtii Sabbah Reportin katsauksessaan sitä, kuinka paljon siionismi ja kristillinen fundamentalismi, jotka ovat valloittaneet läntisen uutisvälityksen ja nettikirjoittelun,ovat vaikuttaneet Breivikin ajatteluun.

Hän toteaa Anders Breivikin olevan fanaattinen siionismin puolustaja ja islamin vastustaja.

Hartin mielestä"siionismi on pystynyt kammottavasta natsi holokaustista aina tähän päivään saakka myymään propagandiset valheensa totuutena. Tuo propaganda on vuorokaudet ympäriinsä pyrkinyt tuhoamaan ja saattamaan häpeään kaikki, jotka ovat vaatineet Israeliin kohdistuvaa taloudellista boikottia."

Kaksi päivää ennen Norjan joukkomurhia, Norjan sosialidemokraattisen nuorisojärjestön AUF:n puheenjohtaja Eskil Pedersen antoi Norjan toiseksi suurimmalle sanomalehdelle Dagbladetille haastattelun, jossa hän totesi seuraavaa:" AUF on pitänyt jo kauan tärkeänä Israelin kansainvälistä boikottia, mutta järjestön yleiskokous (Congress) päätti vaatia, että Norja  asettaa Israelin taloudelliseen boikottiin...Tiedän, että tämä on raju toimenpide, mutta luulen, että se antaa selkeän viestin siitä, että olemme väsyneitä Israelin käytökseen." 

Hart toteaa:"Israelin hallituksen propagandakoneisto on pyrkinyt 24t vuorokaudessa tuhoamaan, demonisoimaan ja vähättelemään kaikkia niitä tahoja, jotka vaativat ja toimivat vaatimuksensa puolesta Israelin taloudelliseksi boikotoimiseksi."

"Aina hirvittävästä natsiholokaustista tähän päivään saakka, siionistinen propaganda on onnistunut muuttamaan valheensa totuudeksi. Se on tärkein syy siihen minkä vuoksi palestiinalaiset eivät ole saaneet kohtuullista määrää oikeutta ja minkä vuoksi tavoite on edelleen mahdoton."

"Kuvailen Israel-Palestiina konfliktia kansainvälisten suhteiden syöväksi, joka uhkaa nielaista meidät kaikki. On riittävän paha, että siionistinen propaganda on estänyt sen parantamisen, mutta jos propaganda vielä inspiroi eurooppalaiset tappamaan Euroopassa omiaan, tulevaisuutemme on todella vaarallinen."

Eduskuntavaalien alla pidetyssä puheenjohtajien TV-panelissa Tampereella esitettiin kysymys koskien Israel-Palestiina konfliktia.Timo Soini vastasi:" Olen Israelin ystävä".Ei muuta. Muut puheenjohtajat eivät sanoneet sanaakaan.

Demokratian ja ihmisoikeuksien puolustaminen on joskus jopa hengenvaarallista. Norjalaiset uskaltavat. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alan Hart, fundamentalismi, siionismi, Breivik

Luonnollinen vai keinotekoinen maanjäristys

Tiistai 15.3.2011 klo 13.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Maailmankuulu, palkittu säteilyasiantuntija tohtori,Rosalie Bertell on ansioitunut köyhdytetyn uraanin, ihmisen aiheuttamien säämuutosten ja maanjäristysten asiantuntija.YK on käyttänyt hänen asiantuntemustaan mm Köyhdytetyn uraanin vaikutuksia koskevassa komiteassa.Hänen ajatuksiaan on luettavissa hänen kirjoistaan mm "Planet Earth" ja esitelmistään sekä katsottavissa lukuisista videoista mm internetistä.

Japanin viimeviikkoisen maanjäristyksen yhteydessä moni kysyy onko se luonnollinen vai keinotekoisesti, ihmisen aiheuttamana tapahtunut ilmiö.

Keinotekoisen maanjäristyksen voi Rosalie Bertellin mukaan synnyttää esimerkiksi HAARP-teknologialla. "Pentagonilla on Alaskassa tällainen laitteisto. Sen käyttö ja sillä tehtävät kokeet eivät ole siviilivalvonnassa vaan sen käyttö on sotilaallista toimintaa. Kuitenkin Yhdysvaltain kongressi rahoittaa sitä mm otsikolla "Maan sisuksen kartoitus".Laitteella voi tutkia maan sisäisiä bunkkereita,öljy- ja kaasuvarantoja.Kuitenkin HAARP:ia voi käyttää tähtäämään ionosfäärin kautta heijastettuina radioaaltoina maapallon ytimeen ja sen läpi.Nämä aallot aiheuttavat rytmisen liikkeen, joka vuorostaan voi aiheuttaa maanjäristyksen."

"Maanjäristys voidaan aiheuttaa myös vahingossa etsittäessä jotain muuta.Myös bunkerin räjäytysten yhteydessä kuten Irakissa ja Afganistanissa, oheistuotteena ilmeisesti olivat maanjäristykset lähialueella Turkissa ja Afganistanissa."

Rosalie Bertell erittelee tekijöitä, joiden avulla pystyy erottamaan kummasta maanjäristyksestä, luonnollisesta vai ihmisen aiheuttamasta, on kysymys."Ensinnäkin keinotekoinen ihmisen aiheuttama järistys näyttää antavan keinotekoisen työnnön laattoihin, koska se ei ole seurausta laattojen luonnollisesta rytmisestä liikkeestä.Siten jälkijäristys jää huomattavasti pienemmäksi kuin kuin mitä luonnollisen maanjäristyksen yhteydessä tapahtuu."

"Luonnollisen maanjäristyksen jälkijäristys on selkeästi tunnistettavissa. Myös ennakkoon on varoittavia ilmiöitä, joiden johdosta alueilla ryhdytään varotoimiin.""Jos jälkijäristys on selkeästi pienempi, järistys on todennäköisesti keinotekoinen".

Rosalie Bertellillä on valtava määrä käytännön esimerkkejä, jotka osoittavat eri järistysten yhteydessä vakuuttavalla tavalla kuinka eri tahoja oli ennakkoon informoitu tulevasta (keinotekoisesta) järistyksestä kun taas joitakin tahoja ei ollut informoitu.

Rosalie Bertelliä, näyttää erityisesti huolestuttavan se, että "Pentagonin ja muiden HAARP-teknologiaa käyttävien päähän ei näytä mahtuvan, että maapallo on elävä. Se on elävä.Maapallo ottaa energiansa auringosta. Se tuottaa kaiken elämän.Jos tuhoamme elollista tasapainoa tuhoamme elämän edellytyksiä maapallolla."

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Japanin maanjäristys, Rosalie Bertell, esi- ja jälkijäristys

Sotarikoksiin suhtautuminen

Torstai 10.3.2011 klo 19.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen entinen presidentti Jimmy Carter on todennut useassa haastattelussa ja julkaisuissaan kuinka Hamas noudatti tulitaukoa sen loppuun 19.12.saakka, ennen Gazan verilöylyä, mutta Israel ei. Hamas ei halunnut jatkaa tulitaukoa Israelin jatkuvien rikkomusten johdosta.

Ehud Olmertin hallituksen ja erityisesti sen puolustusministerin Ehud Barakin tulisi kantaa vastuu verilöylyn aikana tehdyistä sotarikoksista. Pullomaiseen suljettuun tilaan pakotettujen palestiinalaisten tappaminen tehokkaimmilla mahdollisilla aseilla ilmasta, mereltä ja maitse on eräs historian kammottavimpia tapahtumia.

Seuratessamme nyt Libyan tapahtumia ja niihin suhtautumista YK:ssa, EU:ssa ja NATO:ssa emme voi olla samanaikaisesti suorittamatta vertailua Gazan kanssa. Gazan tuhossa tuhannesta kolmestasadasta surmansasaaneesta oli 437 lasta, 110 naista ja 123 miespuolista vanhusta. 90.000 jäi kodittomaksi. Kaksikymmentäviisi koulua, sairaalaa tai yliopistoa ja 31 poliisiasemaa tuhottiin. Gazalaiset eivät voineet paeta minnekään koska rajat olivat kiinni.He olivat läsnä vain kauhunsa kanssa, mitä kauhua tiedotusvälineet kuvaavat nyt osan Libyalaisista kokevan.

Libyalaiset, varsinkin siirtotyöläiset pakenevat naapurimaihin sankoin joukoin. Gazalaiset eivät voineet paeta mihinkään. Ihmisen mieli ei pysty sitomaan ylivoimaista kauhua vaan sen kokeminen johtaa mielenhäiriöihin. Gazalaiset lapset kärsivät kokemastaan julmuudesta koko elinikänsä.

Libyan tapauksessa Muammar Gaddafin haastaminen kansainväliseen rikostuomioistuimeen on ollut perustellusti ensi päivistä lähtien keskustelussa niin YK:n ihmisoikeusneuvostossa kuin YK:n turvallisuusneuvostossa.Yhä useammat tahot vaativat myös myötävaikuttajien, eli aseita Libyaan toimittaneiden osavastuuta.

Gazan tapauksessa Israelin hallituksen yhteistyökumppaneita olivat USA:n George W.Bush lähipiireineen sekä Egyptin Hosni Mubarak.

YK:n turvallisuusneuvoston äänestyksessä Gazan asiassa Yhdysvallat äänesti tyhjää. Ihmisoikeusneuvostossa vuorostaan Obaman Yhdysvallat äänesti Israelin kansainväliseen rikostuomioistuimeen viemistä vastaan.

Presidentti Obaman ihmisoikeuspolitiikan kompastuskiveksi osoittautunee se, että hän ei pannut edeltäjäänsä lähipiireineen vastuuseen ilmiselvistä sotarikoksista.Sen jälkeen hän olisi voinut antaa alaistensa äänestää YK:ssa oikein myös Israelin sotarikoksia koskevissa asioissa. Mikäli hän olisi näin tehnyt hän olisi pannut myös omat maanmiehensä yhteistyökumppaneineen kantamaan vastuun teoistaan eikä vain sopivia muiden maiden johtajia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ICC, Barak, Olmert, Carter

Elokuvatarkastamon lopetus

Tiistai 30.3.2010 klo 12.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Toimin kymmenen vuotta Valtion elokuvalautakunnan psykiatrian asiantuntijana. Tunnen kaupallisuuden ja mielen suojelun välisen taistelun varsin hyvin. Karkeat kaupalliset intressit pyrkivät alentamaan vertatirskuvien ja väkivaltaa vyöryvien elokuvien ikärajoja.Oli jatkuvaa henkien taistelua saada edes jossain määrin myönteisiä ratkaisuja lasten ja nuorten etujen puolesta.

Yli 47.000 lasta ja nuorta on erityisopetuksen piirissä. Levottomuuden, keskittymiskyvyttömyyden, oppimisvaikeuksien ja masennuksen kanssa painivien lasten toivotaan selviävän koulusta henkilökohtaisemman ja psykologista oivallusta keskimääräistä enemmän sisältävän opetuksen avulla.

Kysymys ei kuitenkaan ole vain koulusta selviämisestä vaan suuresta kärsimyksestä, jota elämä on näihin nuoriin keskittänyt. Suuren osan käyttäytymistä kutsutaan epäsosiaalisuudeksi. Kärsivää epäsosiaalisuutta. Nämä nuoret ovat alttiimpia lyhytjännitteisyydessään viihdyttämään itseään käsiin sattuvalla väkivaltaviihteellä.

Nyt valmistellaan lakia, jonka seurauksena elokuvia ei enää tarkastettaisi vaan ongelma poistuisi lasten mediakasvatuksella. Kuka uskoo, että mediakasvatuksen seurauksena nuori pystyy DVD:n kannesta päättelemään onko tuote hänelle sopiva?Televisiokuuluttaja varmaan kertoo ikärajan sijasta oman arvelunsa ohjelman sopivuudesta mikäli sitä enään katsotaan tarvittavankaan.

Kyse on puhtaasta kaupallisesta intressistä. Elokuvatarkastuksen lopettamisella saadaan sisään "vapaasti" vyöryvää väkivaltaa, jonka kaupallinen hyödyntäminen kasvattaa epäsosiaalisen mielenlaadun omaavien aikuisten pankkitilejä.

Epäsosiaaliset aikuiset kiinnittävät huomionsa peilikuvansa sijasta avuttomiin, keinottomiin epäsosiaalisesti käyttäytyviin nuoriin. Nuoret päätyvät pian vankilaan mutta epäsosiaaliset aikuiset muuttavat oman epäsosiaalisen toimintatapansa laeiksi, elleivät ne jo ole sitä. Verojen kierto, optiot, veroparatiisit - nehän ovat jo laillisia. Nyt empatian ja toisista ihmisistä välittämisen turruttava video- ja elokuvaväkivalta tehdään entistä saatavammaksi ennakkotarkastuksen lopettamisen seurauksena. Empatian puute normalisoidaan. Laillisuus on kunkinhetkisessä eduskunnassa vallitsevan oikeustajun taso. Yhä enemmän eduskunnan päätökset ylittävät humaaniin ajatteluun liittyvät periaatteet. "Suomi veroparatiisiksi"! ja elokuvatarkastuksen lopettaminen ovat vain eräitä esimerkkejä tässä väkivallan ja eriarvoisuuden lisääntymisen kierteessä. 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuorten epäsosiaalisuus, rahanahneet aikuiset

Nuoret ja väkivalta

Keskiviikko 16.12.2009 klo 17.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Lapset ja nuoret elävät epätodellisessa maailmassa. Totuus ja valhe ovat aikuisten valmistamassa mediassa ja maailmassa saman arvoisia. On mahdotonta tunteilla tunnistaa mikä on totta.

Aikuiset ovat kehittäneet pelien maailman vallitsevaan yhteiskuntaan. Samoin lapsille ja nuorille suunnattuihin voittoa tuottaviin peleihin, joita nuorten odotetaan pelaavan.

Sanamagialla sota on rauhaa ja aseteollisuus puolustusteollisuutta, eriarvoisuus on tasa-arvoa ja eriarvoisuuden lisääminen köyhien puolustamista.

Peleissä lapset ja nuoret voivat rakentaa virtuaalitodelisuuden, jossa elää toista elämää. Eräs parikymppinen tyttö kertoi huomaavansa poikaystävästään jo heti kotiin tullessaan onko hän pelannut. Hän oli psyykkisesti muuttuneessa tilassa pelattuaan. Tämä muutos alkoi tuntua pelottavalta ja tyttö erosi ystävästään.

Onko ihme, että koulun arki on muuttunut entistä ahdistuneemmaksi ja väkivaltaisemmaksi. Oppilaat haahuilevat kukin omassa maailmassaan. Kuinka opettaja voi selvitä koulupäivästä tasapainoisena kun  ylemmältä taholta uhataan lomautuksilla ja työn tehostamisen vaatimuksilla ja samanaikaisesti oppilaat ajautuvat entistä kauemmaksi minkäänlaisesta aidosta tunnevuorovaikutuksesta kännykkäviestittelyn, tietokonepelien, vanhempien ajanpuutteen tai muun ahdingon sävyttämien perheolojen johdosta.

Televisio-ohjelmien väkivalta ja pelien väkivalta tekevät väkivaltaisen toiminnan viihteelliseksi ja arkipäiväiseksi. Jos ainoa mahdollisuus saada televisio, elokuvat ja pelit taloudellisesti kannattavaksi on tuottaa väkivaltaviihdettä voidaanko nuorilta odottaa muuta kuin annetun mallin mukaista käyttäytymistä.

Väkivalta on tehty hauskaksi ja haluttavaksi. Nuoret kertovat viihtyvänsä joukossa, jossa yhtä hakataan. Julkisesta hakkaamisesta on tullut viihdettä, josta kerrotaan muille ja kutsutaan mukaan nauttimaan.

Televisiossa sankarit hakkaavat parhaiten, tappavat parhaiten. Afganistanissa ja Irakissa sankarisotilaat tappavat parhaiten. Maassa makaavat viholliseksi nimetyt " toiset" on parasta ampua tai viedä kidutettavaksi.

Ei väkivalta ole nuorten ongelma. Nuorten väkivalta heijastelee yhteiskuntamme omaa raaistuvaa väkivaltaisuutta, josta nuoria on mahdotonta tempaista erilleen omaksi ratkaistavaksi ongelmakseen. Yhteiskuntamme on peruuttamattomasti muuttunut ylikansallisen taloudellisen väkivaltaisen vallankäytön näyttämöksi, jossa tahtia lyö aseteollisuus ja huumekauppa. Katsokaa kuka valtiomies haluaa muuttaa tätä todella? Näen vain luikertelevia opportunisteja, jotka etsivät milloin mitäkin omaa hyötyään ase- ja öljyteollisuuden lobbareiden sinfoniassa. Narsismi ja väkivalta viettävät juhliaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: virtuaalitodellisuus, väkivaltainen yhteiskunta

Tuusulan nuorten erinomainen ehdotus

Maanantai 16.11.2009 klo 11.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tuusulan nuorten valtuusto on ehdottanut kaikille yhdeksäsluokkalaisille tarjottavaa mahdollisuutta psykologin tapaamiseen. Virkamiehet ovat suhtautuneet ehdotukseen nihkeästi koska siihen tarvittaisiin heidän mielestään yhden psykologin kokonainen virka.Tuusulassa on lehtitietojen mukaan 550 yhdeksäsluokkalaista.

Pikaisenkin laskutoimituksen mukaan 550 oppilaan kohtaamiseen tunnin ajan menee 550 tuntia. Kolmenkymmenen kuuden viikkotunnin virka-ajan mukaan tutkimuksiin menisi 16 viikkoa. 

Miksi vielä tunteensa säilyttäneiden, ongelmia ratkaisemaan ja ennaltaehkäisemään pyrkivien aktiivisten nuorten loistava ehdotus jälleen tyrmätään. Kokemus osoittaa, että ne henkilöt, joita asia koskee, tavallisesti tunnistavat parhaiten miten heidän omia asioitaan voitaisiin parantaa.

Mielestäni jokaisen tuon ikäluokan nuoren tulisi päästä pätevän kokeneen kliinisen psykologin tai psykiatrin puheille. Mitä "terveemmiksi" oletetuista nuorista on kysymys sitä pätevämpi tutkijan tulisi olla. Se, että kaikki nuoret pääsevät tapaamaan psykologia/psykiatria vähentää avun tarpeessa olevien kynnystä hakeutua hoitoon. Kaikille tarjottava apu vähentää syrjintää ja leimautumista. Niin sanottua ongelmatonta nuorta ei olekaan. Nuoret elävät kouluyhteisössä ja yksilön ongelma voikin osoittautua toisen nuoren aiheuttamaksi.

Viranomaiset kohtelevat helposti eri alojen asiakkaita ja avuntarvitsijoita objekteina eikä itse elämäänsä hallitsemaan pyrkivinä subjekteina. Subjektius on kuitenkin identiteetin ydintä. Siten erilaisten asiakasryhmien omien ehdotusten tulisi olla toimintojen kehittämisen ohjenuorana.

Osallistuin joitakin vuosia sitten Tukholmassa pidettyyn psykiatristen potilaiden oikeuksia käsittelevään kongressiin. Runsaassa seminaariohjelmassa valtaosan muodosti virkamiestyyppiset alustukset ja tutkimusreferaatit WHO:n johtavan virkamiehen esitys mukaan luettuna.

Esityksistä nousi taustastaan kolme alustusta, joiden humaanius, tietorikkaus ja uudenlaisia hoitokäytäntöjä tai asenteita ilmaiseva sisältö olivat poikkeuksellisia. Yhden näistä alustuksista piti ns entinen potilas. Hänen oivaltava lämmin esityksensä osoitti, että hoitavien tahojen tunteiden ja oikeustajun herättelyyn olisi aihetta.

Toinen poikkeva esitys tuli Brasiliasta, jossa sairaanhoitaja kolmikko kuvasi uudentyyppistä potilaslähtöistä psykiatrista hoitoyhteisöä.

Kolmannen taustastaan nousevan esityksen piti Vancouverilainen rikosoikeuden professori. Hänelläkin kyky eläytyä ja lämpö olivat jäljellä. Sen seurauksena hänen oikeustajunsa oli "valovuoden päässä" perinteisestä organisaatio- ja asiantuntijakeskeisestä sairaus-terveys käsitteestä.

On korkea aika kuunnella nuorten omia ehdotuksia paremman elämän kehittämiseksi. Ei riitä, että nuorten mielipiteitä kuunnellaan skeittiratojen, kahviautomaattien tai kouluruoan suhteen. Vasta todellisten syvällisesti elämään vaikuttavien tekijöiden kehittäminen yhdessä nuorten kanssa luo yhteisöllisyyttä ja kaventaa sukupolvien välistä ammottavaa kuilua.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuorten hyvinvointi, oikeus hoitoon

Onnittelut maailmanmestareille!

Keskiviikko 9.9.2009 klo 17.21 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomalainen nuori muurari Ville Rämö ja hiusmuotoilija Elina Salminen voittivat Kanadan Cargaryssa pidetyissä nuorten mestaruus kisoissa ammattialojensa maailmanmestaruuden!

Lisäksi Marianna Luoma voitti hopeaa muoti-ja vaatetuslajissa.Pronssia tuli automaalari Harri Jaloselle sekä lähihoitajille Jaana Pakaselle sekä Tiina Aholalle.

Missä ovat torvisoittokunnat, TV-uutiset ja lentokenttävastaanotot. Mitään innostavampaa, liikuttavampaa ja jokaista suomalaista koskettavampaa tapahtumaa kuin nuorten onnistuminen ponnisteluissaan hienon ammattitaidon saavuttamiseksi ja sen julkiseksi osoittamiseksi voi tuskin kuvitella.

Mediassa esitellään päivittäin kymmenien eri urheilulajien mestaruus-, liiga-, suomi-, väli-,  maakunta- ja piiritason ja mitä erilaisimpien ammattilaisurheilulajien kilpailuja.

Lapsia ja nuoria käsitellään juhlapuheissa ja ylevissä kirjoituksissa. Silloin kun tarjoutuisi mahdollisuus aitoon perusteltuun kannustukseen valtamedia vaikenee, valtion budjetintekijät vaikertavat. Lapsia ja nuoria käytetään rekvisiittana kun ministerit ja pääjohtajat tarvitsevat julkisuutta. Käytännön työssä oma etu asetetaan rekvisiitan edelle. Silti homeisista kouluista ja täyteen tupatuista opinahjoista sukeltautuu esiin ikäänkuin salaa ja yllättäen loistavia maailmanmestareita.

Onnittelut Kuopioon,Pirkkalaan,Tampereelle,Vantaalle, Iihin ja Ouluun!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ammattiylpeys, nuorten itsetunto

Jutta Urpilainen-este vasemmiston nousulle

Tiistai 4.8.2009 klo 11.15 - Pirkko Turpeinen - Saari

Antti Kalliomäki avasi mm Uutispäivä Demarissa 3.8.2009 julkaistulla puheenvuorollaan tulpan, joka oli ollut vasemmiston voimakkaan toiminnan virran esteenä. Kalliomäen kädenojennus koski kaikkia sellaisia voimia, jotka kykenevät yhteistyöhön oikeudenmukaisen kohtelun ja turvallisen elämän takaamiseksi kaikille.On selvää, että vain selkein yksinkertaisin sanoin ilmaistulla johdonmukaisella ja pitkäjänteisellä rehellisellä ja ymmärrettävällä toiminnalla puolueet voivat saada muuhun kuin harhautukseen pohjautuvaa kannatusta.

Kokoomuksen ja tällä hetkellä myös Keskustan kannatus pohjautuu taitavaan sanamagiaan ja totuuden peittelyyn, jotka estävät kansalaisia saamasta selville mihin näiden puolueiden yhteistoiminta johtaa. Osittain korruptoitunut rahasta riippuvainen tiedonvälitys tukee tätä totuuden peittelyä.

Tarvittiin kuitenkin kaupallinen Helsingin Sanomat paljastamaan 4.8. se, mistä johtuu, että Kalliomäen tavoittelema linjaus saattaa olla "unelma".

Jutta Urpilainen tapaa puhua unelmista. Kovan paikan tai normaalin poliittisen tilanteen tullen unelmat saavat jäädä ja vallanhalu pääsee voitolle. Mikäli Helsingin Sanomien haastattelu pitää paikkansa Jutta Urpilainen on valmis yhteistyöhön kokoomuksen kanssa, jos vain hallitusohjelmasta voidaan sopia. Saman on tuonut esille Guzenina-Richardsson. Miapetra Kumpula-Natri kokee ilmeisesti Kalliomäen esityksen marginalisoitumisena. 

 SDP:n puheenjohtajana on poliitikko, joka ei käsitä kuinka pitkä ja perusteellinen, huolellista ja henkilökohtaista kansalaisten lähestymistä vaativa työ on edessä, jotta kansalaiset pystyvät avaamaan silmänsä, tunteensa ja tietoisuutensa siihen missä yhteiskunnassamme tällä hetkellä ollaan menossa.

SDP:n viimeinen puoluekokous vielä uskoi, että mielikuvapolitiikalla kannatus vielä nousee. Se valitsi puheenjohtajan tyydyttämään porvarillisia, mielikuviin ja huonoon itsetuntoon perustuvia tahoja.Ei ymmärretty, että porvarilliset puolueet suurine rahoineen hoitavat mielikuvamainonnan moninverroin demareita paremmin.

Puolueen puheenjohtaja on keulakuva ja symboli. Jos hän toistuvasti on muiden voimavaroja kuluttava, nolostuttava aidon oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvokehityksen jarru on hänen ymmärrettävä tehdä siitä johtopäätöksiä.On ymmärrettävä, että pinnallisella opportunismilla on nykyisessä kansainvälisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa, jossa rasistiset ja jopa fasistiset piirteet ovat voimistumassa, katastrofaaliset seuraukset. Myös SDP:n puheenjohtajan on valittava onko hän oikeudenmukaisuuden lisäämisen vai vähentämisen puolella! Molempia ei voi olla.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: opportunismi, oikeudenmukaisuus, aatteellisuus

Suhteellisuuden- ja todellisuudentaju heittää

Perjantai 1.5.2009 klo 16.55 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin sosiaalitoimen tuoreen johtajan huonekaluostokset kuvaavat täydellistä suhteellisuudentajun puutetta ja oman aseman tiedostamattomuutta. Mielestäni tällaisella moraalilla ja maailmankuvalla varustettu henkilö ei voi olla sopiva johtamaan Helsingin sosiaalitointa. Ainoa selitys hänen toiminnalleen voi olla kuuluminen siihen yhteiskunnassamme elävään ihmisryhmään, jonka oleminen on niin vieraantunut kyvystä eläytyä toisen ihmisen elämään, että se  toimii mielestään normaalisti tehdessään huippuylellisiä hankintoja - nyt siis verovaroilla.

Normaaliahan on tähän saakka olleet hallintoneuvostojen, pankin- ja yritysjohtajien käsittämättömät palkat, palkkiot, kannustukset ja muut voitelut. Parlamentaarisen tiedotusvälineemme Yleisradion päällikkö näyttää ansaitsevan kuukaudessa sen minkä keskivertosuomalainen ansaitsee kokonaisessa vuodessa. Hänenkin palkkansa maksetaan kansalaisten kolehtina. Sen lisäksi häntä palkitaan erinomaisesta tuloksesta!!Television katsoja ei tätä palkittavaa erinomaisuutta ole havainnut. Ehkä se on se, että tolkuttomaan määrään tylsiä uusintoja on lopetettu panemasta " uusinta" perään.

Saksan demarien ulkoministeri Steinmeier on herännyt päivittelemään sitä, että pankinjohtajan palkalla voitaisiin palkata 500 sairaanhoitajaa. Eihän tämän luulisi olevan politiikan konkarille uutinen. Ei myöskään se, että suuri osa valtiolle kuuluvia varoja katoaa veroparatiiseihin. Läheltä seuranneena voin vakuuttaa, että oikeistoenemmistöinen eduskunta, maassa kuin maassa, edistää hyvinvoivien hyvätuloisten etuja. Suomen hyvinvointivaltion purkamiseen ovat osallistuneet kaikki demarien oikealta laidalta kokoomukseen ja ruotsalaisiin saakka. Vaikea sanoa onko kokoomus vai ruotsalaiset olleet ideologisempia muuttaessaan maatamme yhä eriarvoisemmaksi ja epäoikeudenmukaisemmaksi. Hallituksessa ollessaan Vasemmistoliitto myötäili huonoja ratkaisuja.

Kyseessä on ollut kattava mielen kapitalisoituminen- vieraantuneeksi muuttuminen-, johon ei tule muutosta muuta kuin vakavan henkilökohtaisen tai yhteiskunnallisen kriisin kautta. Tätä kriisiä elämme nyt, mutta emme ole riittävän syvällä. Tavassa hallita ei ole tapahtunut uutta tiedostamista puhumattakaan inhimillistymistä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kalustehankinnat, palkkiot, moraali, veronkierto

Pommit ja nälkäkuolema palestiinalaisten vaihtoehdot

Lauantai 7.2.2009 klo 9.41

YK:n pakolaisapu UNRWA on ilmoittanut keskeyttävänsä humanitaarisen avun ( huovat, jauhot, öljy,lääkkeet) jakamisen Gazassa koska Gazaa hallitsevan Hamasin sosiaaliministeri on omilla valtuuksillaan ottanut 20 lastia apua jakaakseen sen myös niille Gazalaisille, joilla ei ole virallista pakolaisstatusta.

Miten tähän on tultu?

Normaaleilla tunteilla varustettu ihminen ei voi käsittää miksi apua ei saada kaikille pommituksen tuhoista kärsineille ihmisille. Sen ymmärtää että UNRWA pitää ensisijaisena avun kohteena sitä ryhmää, jonka auttamista varten se on jo vuosikymmeniä sitten perustettu. Mutta sen sijaan, että se syyllistää Hamasia kaikkien tarvitsevien auttamisesta hätätilanteessa se voisi paitsi poikkeuksellisesti auttaa kaikkia ja samanaikaisesti vaatia YK:ta sekä Punaista ristiä ja muita avustusjärjestöjä kiireesti auttamaan muita.

Ensisijaisestihan luulisi, että "demokraattiset" länsimaat pakottaisivat Israelin avaamaan rajat paitsi humanitaariselle avulle myös kaikelle muulla elinkeinotoiminnalle. On täysin kaksinaismoraalista sulkea silmät Israelin hallituksen ja erityisesti sotilaiden ja laittomien siirtokuntien asukkaiden julmuuksilta, jotka jatkuvat myös Gazan tuhopommitusten jälkeen, kuten myös ennen sitä, ja sen sijaan puhua aseiden salakuljetuksen lopettamisesta  ensisijaisena ehtona rajojen avaamiselle. Aseita, ydinaseet mukaan luettuna on Israelin puolella. Niiden toimittaminen pitäisi ensisijaisesti lopettaa.

Länsimaiden tapa ajatella ja toimia on kyynisyyden huippu.Traumatisoituneet Gazalaiset on jätetty yksin. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Gazan saarto, YK, Hamasin demonisointi

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »