Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Kosovo

Keskiviikko 29.9.2021 klo 12.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Valtamediastamme saattaisi päätellä Kosovossa olevan kysymys riidasta autojen rekisterilaatoista. Näin ei ole. Kyse on kansainvälisen oikeuden ja sen mukaisten menettelyjen täydellisestä puuttumisesta suhteessa Kosovoon ja Kosovossa.

Yhdysvaltojen laittomasti Serbian alueelle kesällä 1999 Kosovoon rakentama jättimäinen sotilastukikohta Bondsteel oli Jugoslavian hajottamisen suunnittelijoiden lopullinen kruunu.

Jugoslavian kansanryhmien joukossa serbit olivat olleet toisen maailmansodan aikana Hitlerin kanssa liittoutuneiden muslimien ja kroaattien vainon kohteena. Satojatuhansia menehtyi keskitysleireissä ja epäinhimillisissä pogromeissa.

Yhdysvallat irtisanoi v. 1989 kaikki Jugoslavian lainat yhdessä yössä. Taloudellisen kriisin aiheuttaminen on tavanomaista värivallankumouksissa. Toinen tavoite on pysyvyyttä kannattavien voimien demonisointi, Jugoslavian kohdalla serbeja alettiin kutsua Hitlereiksi.

Yhdysvallat ja Saksa liittoutuivat toisen maailmansodan aikaisten Hitlerin liittolaisten kanssa. Kalifaattia rakentava Bosnian presidentti Izetbegovic, Osama bin Laden rinnallaan olivat serbien pogromien toteuttajia 1992 -95 yhdessä kroaattien kanssa.

Jugoslavian hajottamisen edettyä Serbian ja Montenegron haltuunoton vaiheeseen 1999, Serbia kieltäytyi Serbian ja Montenegron NATO-miehityksestä.

Kosovon, Serbian maakunnan, albaaniväestön suuri osa toimi USAn ja Saksan sekä koko läntisen median kanssa yhteistyössä. Albaanijohtajat kieltäytyivät osallistumasta valtiollisiin monipuoluevaaleihin. He kieltäytyivät työllistymästä valtion yrityksiin, sairaaloihin tai kouluihin. He perustivat "puhtaasti albaaneille" tarkoitetut koulut, terveydenhuoltojärjestelmän, jotka luonnollisestikaan jo rahapulasta johtuen eivät voineet olla erityisen korkeatasoisia.

Jugoslavia ja erityisesti Serbia ovat aina olleet demokratian toteuttajia tarjoten kaikille 12 etniselle ryhmälle tasaveroiset oikeudet, Kosovo sen sijaan halusi etnisesti puhtaan albaani-Kosovon.

Miten Suomen hallitus suhtautuisi, jos Ahvenanmaa ilmoittaisi vastaavasti, että se ei osallistu valtiollisiin vaaleihin vaan alkaa väkivaltaisesti vastustaa kaikkia valtiollisten toimien ilmenemismuotoja Ahvenanmaalla? Entä kun ahvenanmaalaiset alkavat tappaa alueella työskenteleviä valtion virkamiehiä?

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan tavoitteena oli tukea tätä separatismia ja suoraa toimintaa. CIA koulutti Albanian puolella Kosovo Liberation Armyn eli KLAn taistelijoita. Saksa vuorostaan koulutti heitä Turkissa.

Saksan yhdistyminen oli tullut maalle varsin kalliiksi. Saksan tavoitteena oli saada haltuunsa niin paljon talouttaan hyödyttävää infrastruktuuria, varsinkin Kroatian pankkeja ja vakuutuslaitoksia sekä hotelleja.

Yhdysvaltojen tavoitteena oli saada sotilaallinen sillanpääasema Balkanille turvatakseen Afganistanin huumekauppaa, öljyputkia ja hegemoniaansa alueelle.

Kosovon albaanit vahvistuivat taloudellisesti Lähi-Idän maiden avulla.  Sotilaallinen koulutus ja yhteistyö CIAn palveluksessa olevien ETYJ amerikkalaisten tarkkailijoiden kanssa avasi yhteistyöväylän satelliittipuhelimien välityksellä ohjeistaa NATO-pommituksia serbi-armeijan kohteisiin.

Serbien kansanmurha Kroatiassa yhdysvaltalaisten johtaman operaatio Myrskyn avulla elokuussa 1995 oli johtanut serbien pakolaisvirtaan Serbiaan ja myös Kosovon alueelle, josta suvut olivat 1600- luvulla aikoinaan lähteneet. Serbiassa oli 800 000 serbipakolaista, jotka olivat joutuneet pakenemaan pogromeja Bosniasta, Kroatiasta ja Kosovosta.

Oli selvää, että Jugoslavia/Serbia ei voinut alistua Rambuilletin neuvottelujen b-liitteeseen, jossa edellytettiin koko jäljellejääneen Jugoslavian NATO-miehitystä.

Yhdysvallat oli liittoutunut Rambuilletissa väkivaltaan turvautuvan albaanijohdon kanssa eikä neuvotteluja tarjoavan Rugovan kanssa.

Jugoslavian pommitukset aloitettiin lavastamalla Racakin kylässä tapahtuneen taistelun uhrit teloitetuiksi eikä taistelussa kaatuneiksi. Suomen hallitus esti suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulosten julkistamisen, jotka olisivat paljastaneet että ketään uhreista ei ollut ammuttu läheltä eikä teloituksista ollut merkkejä.

Suomen Lipposen hallitus toimi Saksan ulkoministeriön ohjeistuksen mukaan kuten vuonna 1941, Suomen miinoittaessa koko Suomenlahden yhteistyössä Saksan kanssa. Saksan ulkoministerinä toimi v. 1999 vihreä Joschka Fisher ja liittokansleriksi oli vaihtunut Schröeder SPDstä.

Suomi esiintyi rauhanneuvottelijana 3 kk pommitusten päätteeksi uhkaamalla mattopommituksilla ellei presidentti Milosevic suostuisi rauhaan.

YK:n johtamissa rauhanneuvotteluissa päädyttiin siihen, että NATO-miehitys tulee vain Kosovon maakuntaan, ei koko Serbiaan (tuolloin Jugoslaviaan) Päätöslauselmalla 1244 YK päätti että Kosovo on miehityksestä huolimatta Serbian maakunta kuten ennenkin.

Vain viikkoja pommitusten päättymisen jälkeen Kosovon alueella alkoivat serbien pogromit. Samaan aikaan Yhdysvallat aloitti jättimäisen sotilastukikohdan rakentamisen Serbian maakunnan Kosovon koillisosaan. Tukikohta oli suurin sitten Vietnamin sodan.

Yhdysvaltalaiset ja muut länsimaiden NATO-joukot takasivat rakentamisen onnistumisen ja viis välittivät serbiväestön ahdingosta. Olivathan NATO-sotilaat olleet jo 10 v ajan länsipropagandan kohteena, jossa serbit oli leimattu väkivaltaisiksi natseiksi.

Kosovon hallintorakenteen korkeimmaksi johtajaksi tuli YK:n pääsihteerin erityisedustaja.

Serbiväestö tai serbihallinto ei päässyt maakuntaan valvomaan omaisuuttaan, tehtaitaan tai kiinteistöjään. Presidentti Ahtisaaren johtaman komitean johdolla "korkea edustaja" aloitti serbiomaisuuden konfiskoinnin. Yölliset albaanien suorittamat räjäytykset ja serbiomaisuuden ja ihmisten vahingoittaminen jatkuivat häiriöttä. NATO-sotillat seurasivat katseella serbiväestön paetessa Serbiaan.

Harri Holkeri toimi vajaan vuoden pääsihteerin korkeana edustajana. Hänen aikakaudellaan maaliskuun 17.-18. päivien aikana vuonna 2004 35 muinaista serbialaista ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin, poltettiin tai vaurioitettiin.935 serbien taloa ja kymmenen julkista laitosta, koulua, terveyskeskusta tai postia ryöstettiin, poltettiin tai vaurioitettiin pahoin sekä suoritettiin 4012 serbin etninen puhdistus eli poistaminen tavalla tai toisella kuudesta kaupungista ja yhdeksästä kylästä.

Islamististen albaanien etninen ja uskonnollinen riehuminen ortodoksisia serbejä kohtaan sai tapahtua ilman että albanialainen poliisi olisi yrittänyt estää sitä tai olisi auttanut hyökkäyksen kohteeksi joutuneita.

Kansainväliset KFOR-joukot eivät myöskään tehneet mitään toteuttaakseen tehtäväänsä - paitsi auttoivat etnisessä puhdistuksessa siirtämällä serbit pysyvästi pois kotiseudultaan albaanijoukkioiden kynsistä. Serbit joutuivat asumaan kotiensa sijaan parakeissa ja konteissa ympärillään jatkuva fyysisen ja psyykkisen vainon ilmapiiri.

Presidentti Ahtisaaren johdolla työskennellyt toimikunta tavoitteli 8v toimintansa aikana itsenäisyyttä tälle Yhdysvaltojen miehittämälle alueella. Olihan sietämätöntä, että Yhdysvalloilla oli jättimäinen sotilastukikohta Serbiassa.

Ahtisaari ei saanut itsenäistämishankkeellen tukea YK ssa. Enemmistö pysyvistä ja vaihtuvista jäsenistä vastusti hänen esittämäänsä itsenäisyyttä. Siten päätöslauselma 1244 on edelleen kansainvälinen laki.

Epäonnistumisen jälkeen lähdettiin albaaneille tuttuun suoraan toimintaan.

Kosovossa oli YK:n alainen eräänlainen harjoitteluparlamentti. Sen 109 jäsentä äänestivät Kosovon itsenäiseksi. Ei kansanäänestyksiä, ei kansainvälistä valmistelua ei mitään.

Yhdysvallat ja sen liittolaiset Suomi mukaanluettuna, Suomi, joka parhaiten tunsi väylän, jolla tilanteeseen oli päädytty, tunnustivat itsenäisyyden.

International Court of Justice ICJ, totesi ratkaisun laillisuudesta kysyttäessä, että "kyllähän julistuksia saa antaa". Se katsoi kuitenkin, että "parlamentti" ei voinut olla julistuksen antaja, vaan että äänestäjät olivat toimineet yksityishenkilöinä.

Monet Euroopan unionin jäsenmaat kuten  Espanja ja Kreikka eivät ole tunnustaneet Kosovon itsenäisyyttä, ei myöskään Serbia,Venäjä eikä Kiina.

Kosovon presidenttinä oli vuoteen 2019 saakka Hascim Thaci, joka on Euroopan neuvoston elinkaupasta raportoineen Dick Martyn mukaan väkivaltaisen Drenica mafia-ryhmän johtaja. Nyt 20 vuotta Jugoslavian pommitusten jälkeen hänet on haastettu Kosovo Spesialist Chamber oikeusistuimeen Haagiin. Hänen puolueensa ja kannattajansa Kosovossa ovat vannoneet estävänsä hänen tuomitsemisensa vaikka väkivalloin.

Tässä lyhyt katsaus siihen mistä Dick Marty toteaa:" Euroopan johtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovat niitä maanantaina".

Ei ihme, että Yhdysvallat on rakentamassa omaa "sopimusvaraista demokraattista yhteiskuntaa" kannattavien maiden yhteisöä. Tällainen toisen itsenäisen valtion alueelle rakennettava jättimäinen sotilastukikohta olisi erinomainen esimerkki tulevasta toimintatavasta.

Kosovo on mafia-valtiona Yhdysvaltojen ja EU-Saksan luomus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kosovo, rekisterilaatat, mafia-valtio, USAn sotilastukikohta Kosovossa, NATO-miehitys, serbien etninen puhdistus, kansainvälinen oikeus, Dick Marty,

Suomen ja Saksan hallitusten valheilla on kohtalokkaat jäljet

Torstai 2.9.2021 klo 20.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Balkanin uutisia seuraavat ovat kuulleet, että Kosovon serbikansanedustaja Ivan Todosijevic on tuomittu kahdeksi vuodeksi vankilaan. Hän oli vuonna 2019 puhunut tapahtumassa, jota vietettiin NATO:n Jugoslavia-pommitusten vuosipäivänä ja sanonut, että pommitusten perustana oleva Racakin joukkomurha oli lavastus.

 Tuomiossa, joka vahvistettiin Kosovon valitustuomioistuimessa, katsottiin, että hän tällä lausunnollaan synnytti etnistä vihaa Kosovon albaaneja kohtaan.

Joukkomurhaväitteen esitti alun perin Väli-Amerikan kuolemanpartioiden puolustajana tunnettu ETYJ:n Kosovo-joukkojen yhdysvaltalainen puheenjohtaja William Walker. Racakin kylään pystytettiin hänen kunniakseen patsas vuonna 2017. Paljastustilaisuudessa, Kosovon tuolloisen presidentti Hashim Thacin läsnä ollessa, Walker kertoi olleensa aina sitä mieltä, että Kosovo kuuluisi Albaniaan. Näin Walker sanoi, vaikka alue on YK:n päätöksellä todettu Serbian maakunnaksi.

 Mikä sitten on totuus Racakin tapahtumista?

 Presidentti Bill Clinton ja NATO olivat odottaneet jo lähes vuoden mahdollisuutta ryhtyä pommittamaan Jugoslaviaa. Tavoitteena oli Bosnian ratkaisun kaltainen USA/NATO -miehitys myös hajotuksesta jäljelle jääneeseen Jugoslaviaan eli Serbiaan ja Montenegroon.

 Yhdysvallat tavoitteli sotilastukikohtien laajennusta Serbian alueelle ja Saksan liittokansleri Helmut Kohl, Angela Merkel ministerinään, tavoitteli kommunismin kitkemistä Euroopasta sekä Jugoslavian infrastruktuurin haltuunottoa maansa talouden kohentamiseksi.

 Sytyke saatiin, kun Jugoslavian liittovaltio ilmoitti tyhjentävänsä tunnetun albaani-terroristien tukikohdan Kosovon Racakin kylässä. Osama bin Ladenin ja CIA:n tukemat, Saksan kouluttamat terroristit olivat useaan otteeseen hyökänneet väijyksistä tappaen serbi-poliiseja ja serbien kanssa ystävällisissä suhteissa eläviä albaaneja jotka halusivat elää laillisuutta toteuttavassa Jugoslaviassa.

 Liittovaltion viranomaiset kutsuivat kansainväliset toimittajat paikalle seuraamaan kylän haltuunottoa. Tarkoituksena oli tyhjentää kylä asevarastoista ja terroristeista. Kylän siviiliasukkaat olivat jo puoli vuotta aikaisemmin lähteneet kylästä, josta oli muodostunut albaani -terroristien tukikohta vuoren rinteille kaivettuine juoksuhautoineen.

 Uutistoimisto AP kuvasi päivän tapahtumat televisiolle ja toimittajat kirjoittivat taistelutapahtumista ranskalaisessa mediassa. ETYJ:n kansainväliset tarkkailijat seurasivat tapahtumia iltaan saakka.

 Päivän tapahtumat on kuvattu useissa julkaisuissa, myös omissa kirjoissani. Iltapäivään mennessä taistelut taukosivat. Liittovaltion viranomaisten yrittäessä tutkia kuinka monta uhria taistelussa oli syntynyt, kylää ympäröiviltä rinteiltä alkoi niin voimakas tulitus, että uhrien laskeminen ja kerääminen päätettiin jättää seuraavaan päivään. Taloista saatiin kerättyä sadoittain aseita ja ammuksia.

 Viranomaisten eli tutkintatuomarin ja poliisien saapuessa paikalle heitä kohtasi näytelmä. ETYJ:n yhdysvaltalainen puheenjohtaja saapui paikalle suuren toimittajajoukon ja siviilien saattamana. William Walker vei osanottajat kuopalle, joka oli täynnä ruumiita. Hän väitti henkilöiden tulleen hirvittävällä tavalla teloitetuiksi ja heidän tulleen vedetyiksi kodeistaan, raahatuiksi kuopalle ammuttavaksi.

 Jo samana päivänä NATO-maiden hallitukset ja mediat olivat omaksuneet Walkerin väitteet tosina. 

 Tapahtumapäivä oli perjantai. Viikonlopun aikana Yhdysvaltojen hallitus ja presidentti Clinton erityisesti kuvasivat, kuinka albaanit ovat joutuneet Kosovossa kauhistuttavan teurastuksen kohteiksi, päitä oli leikattu irti ja lapsia raahattu kodeistaan ammuttaviksi. Ainoa ratkaisu tähän serbien väkivaltaan olisivat pommitukset.

Vasta tiistaina ranskalaiset lehtimiehet kirjoittivat artikkelinsa siitä, mitä kylässä todella oli tapahtunut. ”Pommitusjuna”oli jo lähtenyt liikkeelle, prosessia ei pystynyt pysäyttämään.

 Kansainväliseen oikeuteen uskova Jugoslavian presidentti Milosevic pyysi Suomen hallitusta lähettämään oikeuslääketieteellisen työryhmän tutkimaan, mikä oli 45 kuolleena löydetyn henkilön kuolinsyy. Suomea pidettiin oikeusvaltiona.

 Oikeuslääketieteellistä parasta suomalaista asiantuntemusta edusti tunnettu suomalainen oikeuslääketieteen, professori Antti Penttilä. Ulkoministeriö oli tuntemattomasta syystä kuitenkin nimennyt ryhmän puheenjohtajaksi oikeushammaslääkäri Helena Rannan, jolla ei ollut pätevyyttä tutkia kuolinsyitä.

 Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa paljastui, että ketään ei ollut teloitettu eli ammuttu läheltä. Uhrien vammat viittasivat taistelujen kulkuun, kun henkilö makaa rinteessä ampuen alhaalla olevia ja tullen myös itse ammutuksi alhaalta ylöspäin.

Suomen hallitus ei luovuttanut oikeuslääkäreiden tutkimustuloksia julkisuuteen, koska Saksan hallitus pyysi olemaan julkistamatta niitä. Saksan ulkoministerinä toimi vihreiden Joschka Fischer, Suomen ulkoministerinä vuorostaan Tarja Halonen.

 Siten William Walkerin näytelmä jäi totuudeksi. Helena Ranta puheenjohtajana ei kertonut totuutta aikana, jolloin USA/NATO valmistautui pommituksiin – ei myöskään presidentti Milosevichin oikeudenkäynnissä myöhemmin Haagissa.

 Valhe Racakin tapahtumista on johtanut paitsi pommituksiin, myös serbien leimaamiseen ja albaanien mahdollisuuteen esiintyä uhreina. Tosiasiassa albaaneja pidettiin Yhdysvalloissakin terroristeina aina vuoteen 1998 saakka kunnes huomattiin, että liittolaisina heidän avullaan päästäisiin haluttuihin päämääriin.

Tavallisille kosovolaisille, niin albaaneille kuin serbeille, julkisuudessa vallitsevaksi jäänyt Racakin tarina on ollut kohtalokas. Se on johtanut serbien vainoon, kansainvälisten toimijoiden ja albaanien toimesta. Samoin tämä valhe on johtanut siihen, että albaanit ovat alkaneet kehittää täysin uudenlaista todellisuutta omasta historiastaan Kosovon alueella. 

Yhdysvaltojen laittomasti heti pommitusten päätyttyä rakentama jättimäinen sotilastukikohta Bondsteel, sen 8000 sotilasta sekä Kosovon NATO- miehitys ovat sementoineet kestämättömän rikollisen todellisuuden Kosovoon. Kosovon mafia -päälliköitä ja huumediilereitä, jotka toimivat myös korkeissa hallinnon viroissa, ei ole saatu tutkituiksi eikä tuomituiksi.

Suomen presidentti Ahtisaari tiesi pommitusten perustuvan valheeseen ja valmisteli tästä huolimatta Kosovon laittoman itsenäistämisen, minkä seurauksena rikollinen ja suorastaan harhainen todellisuus Kosovossa sai eräänlaisen laillisuuden naamion.

Kosovon entinen presidentti Hashim Thaci on eräänä ainoista suurrikollisista sentään haastettu Haagiin perustettuun Kosovo Spacialists Chamber -tuomioistuimeen 20 vuotta pahimpien rikosten jälkeen. Tuona aikana suuri osa mahdollisista todistajista on jo tapettu. 

Suomen todellisuuteen Racakin valheella on yhtä traagiset seuraukset. Suomen valtamedia ja poliitikot ovat ylläpitäneet valheellista todellisuutta ja antaneet leimata serbejä rikollisiksi, kun tosiasiassa serbit olivat Jugoslavian kansoista rajojen muuttamattomuuden ja kansanryhmien perustuslaillisen tasa-arvon kannalla.

Tätä suomalaisten harhaista todellisuutta on vahvistanut se, että rasistista serbivastaisuutta ilmentävä kosovolaistaustainen kirjailija on nostettu kirkkaisiin valoihin. Statovicin teos Bolla tullaan esittämään Helsingin kaupunginteatterissa. Kirjan päähenkilö toteaa rakastetulleen: ”Eihän se ole sinun vikasi, että olet serbi.” Myös Martti Ahtisaaren saama Nobelin rauhanpalkinto antoi suomalaisille käsityksen, että hän oli suorittanut jotakin tässä asiassa oikein. Kulttuurimme on ennenkin myötäillyt Saksan hegemonisia tavoitteita, nyt USA/Saksan.

Suomen kunnioitetuin oikeuslääkäri professori Antti Penttilä ei hyväksynyt tapahtumien salaamista. Kaksi vuotta Racakin taistelujen jälkeen hän julkaisi työtovereidensa kanssa ruumiinavausten tutkimustulokset kansainvälisessä tieteellisessä julkaisussa. Hänen pettymyksensä poliitikkoihin ja virkamiehiin oli syvää.

Nyt tämä Kosovon EU:n EULEX-laillisuusjärjestelmän rakentama ja pönkittämä ja NATO-armeijoiden turvaama kosovolainen oikeusjärjestelmä on tuominnut serbi -kansanedustajan kahden vuoden vankeuteen totuuden kertomisesta Racakin kylän tapahtumista.

Suomen ja Saksan hallitusten salauspäätöksellä on musertavat jäljet. Kaksi kulttuuria – suomalainen ja kosovolainen ovat muuttuneet harhaisiksi. Yksi valtio on tuhottu materiaalisesti ja henkisesti pommittamalla. Yksi kansanedustaja on juuri nyt tuomittu 2 vuodeksi vankeuteen. Olisiko Suomen hallituksen aika julkaista oikeuslääkäreiden tutkimustulokset kansainvälisiä lakeja kunnioittaen ja tutkia ovatko hallituksen toimet ihmisoikeusperustalla.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen "ihmisoikeusperustainen" ulkopolitiikka, Suomen ja Saksan hallitus, oikeuslääketeiteelliset tutkimukset, Racakin taistelu, Ivan Todosijevic, Joschka Fischer, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari, Kosovo, William Walker, ETYJ, vääristynyt todellisuus

Euroopan unioni, natsismin uudelleensyntyminen

Sunnuntai 18.10.2020 klo 11.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katolinen Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl ehti teininä natsiarmeijaan, mutta ei joutunut sotaan.

Kohl tunnetaan Saksojen yhdistäjänä. Tahallaan taloudelliseen kaaokseen ajetun Itä-Saksan tulo yhteiseen Saksaan aiheutti kuitenkin kaaoksen yhdistettyyn Saksaan. Poliittinen ja taloudellinen kaaos sekä Yhdysvaltojen sotilaallinen miehitys loivat ratkaisumalleja, jotka eivät kestä demokratian puntarissa.

Kohlin kaltaiset natsiaatteen vaikutuksen alaiset "tavalliset" kansalaiset eivät joutuneet sodan jälkeen vastuuseen. Vain keskeiset johtajat tulivat tuomituiksi Nürnbergin sotarikosoikeudessa.

Katolinen kirkko auttoi pahimpia sotarikollisia pakenemaan, usein Espanjan kautta Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Etelä-Amerikkaan. Siellä saksalaiset, kroaatit ja natsi-albaanit muodostivat aktiivisen diasporan.

Yhdysvaltojen teollisuuspiirit olivat tukeneet Hitlerin aseistamista ja sodan jälkeen demokratialta vaikuttanut käänne muuttui jyrkäksi antikommunismiksi ja fasistien tukemiseksi.

Jo 1940-luvun lopulla Yhdysvallat solmi salaisesti yhteydet fasistiseen Espanjaan vaikka YK ei ollut hyväksynyt Espanjaa jäsenekseen. Vuonna 1954 USA:n ulkoministeri vieraili Espanjassa ja USA:n avulla fasistinen Espanja pääsi YK:n jäseneksi ja presidentti Eisenhower vieraili Espanjassa taaten Francon legimiteetin rakentumisen. Myös paavi oli muodostanut katolisen kirkon liiton Espanjan kanssa.

Vastapalvelukseksi Espanja antoi luvan useiden USA:n sotilastukikohtien, myös ydinaseen sijoittamiseen Espanjaan.

Saksojen yhdistymisen aikoihin Yhdysvallat oli aktivinen Puolan ja Neuvostoliitto/Venäjän heikentämisessä, "demokratisoimisessa" ja sen avulla taloudellisessa haltuunotossa. Sopivien henkilöiden korruption avulla ja useiden, nykyisin sanottaisiin värivallankumous järjestöjen avulla maat yksityistettiin petollisesti. Yhdysvaltojen presidentti George H.W.Bush auttoi siirtämään suuren osan Venäjän kansallisvarallisuutta veljensä hallinnoimaan pankkiin Sveitsiin.

Venäjän kultavarannot ryöstettiin totaalisesti.

Yksityiskohtainen prosessin kuvaus on luettavissa esimerkiksi F.William Engdahlin teoksessa vuodelta 2018 :Manifest destiny; Democracy as Cognitive Dissonance.

Helmut Kohl alkoi suunnitella vastaavaa lähialueellaan sosialistisessa Jugoslaviassa. Sen hajottaminen ja infrastruktuurin haltuunotto tarjoaisi talouden korjaantumisen.

Round Table of Industrialists oli päättänyt Euroopan unionin rakenteesta palvelemaan Euroopan teollisuuspiirien tarpeita.

Perustavassa kokouksessa Maastrichtissa 1991 Kohl ehdotti Kroatian tunnustamista itsenäiseksi vaikka tiesi, että tuo rasistisen perustuslain juuri säätänyt osavaltio ei itsenäistyisi ilman sodan sytyttämistä. Kroatia tarjoaisi vakuutuslaitokset, pankit, rantahotellit ja turismielinkeinon tuotot Saksalle.Houkutus oli suuri.

Jo muutamaa vuotta aikaisemmin Kohl oli aloittanut suunnitelmansa valmistelun yhdessä Kroatian ja Slovenian johtajien kanssa.

Hintana tuolle Jugoslavian infrastruktuurin haltuunotolle ja kansallisvarallisuuden siirtämiselle saksalaisille ja muille ylikansallisille toimijoille olisi holokaustin uhrien serbien uudelleen alkava vaino.

Tuota vainoa tuli rakentaa vielä Göbbelsinkin propagandaa totaalisemmalla propagandalla, joka onnistui yhteistyössä Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten kanssa. Yhdysvallat oli samalla asialla serbien omaisuuden konfiskoimisessa.

Katoliset presidentti Bill Clinton, Kohl ja Saksan ulkoministeriksi tullut Klaus Kinkel vaativat ortodoksisten slaavien, serbien, "saamista polvilleen".Nuo saksalaisten ja fasististen kroaattien keskitysleireistä selvinneet serbit oli demonisoitava. Kenraalit, joiden vanhemmat olivat kuolleet saksalaisten tai fasisti-kroaattien käsissä oli leimattava Hitlereiksi.

Saksan ylipuhumina alunperin Kroatian itsenäistämistä vastustaneet kaikki muut tulevan EU:n jäsenet taipuivat yhden yön painostuksen jälkeen Saksan tahtoon.

USA ja Saksa yhdessä natsidiasporan kanssa rahoittivat ja aseistivat nyt rasistisen perustuslain säätänyttä Kroatiaa ja aikanaan natsien kanssa liittoutuneita kalifaattia rakentavia Bosnian muslimeja taistelemaan serbejä vastaan tarkoituksena hajottaa Jugoslavia. Aseita saatiin Itä-Saksan ylijääneistä asevarastoista.Jihadisteja tuotettiin Lähi-Idästä.

Nämä jihadistit saivat jäädä Bosniaan ja osa muutti Saksaan autettuaan ensin Kosovon miehittämisessä.

Nyt yli 20 vuotta myöhemmin Serbian on vaadittu luopuvan maakunnastaan Kosovosta, koska USA rakensi sinne laittomasti sotilastukikohdan. Serbien omaisuus on konfiskoitu YK:n hallinnon toimesta Kosovossa. Serbien vaino albaanien toimesta jatkuu toisesta maailmansodasta lähtien Kosovon alueella. Kansanmurha jatkuu vaikka Euroopan unionin EULEX on valvonut laillisuutta vuodesta 2008 lähtien.

Saksalaiset ja entinen CIA:n johtaja omistavat nyt keskeiset Serbian sanomalehdet ja TV-kanavat, joiden avulla serbit ohjataan ajattelemaan itsestään syypäinä omaan heikkoon tilanteeseensa. Vaaleissa voittavat ne, jotka esitellään näissä tiedotusvälineissä.

Suomalaisetkin ovat päässeet saaliinjakoon. Eräs sijoittaja sanoi omistavansa Belgradin lentokentän.

Malagurskin dokumenttielokuva, Weight of Chains III kuvaa erinomaisesti ylikansallisen pääoman vallan vaikutusta tavallisen kansan ja kansallisvarallisuuden kohtaloon.

Katolisen USA:n ja Saksan johtama ortodoksisten slaavien vastainen propaganda jatkaa voittokulkuaan. Jugoslavian jälkeen sekulaarisia ja kansalaisilleen turvallisia maita on "värivallankumous"-opeilla destabiloitu palvelemaan ylikansallista pääomaa suurliikemies George Soros ja Bill ja Hillary Clintonin pariskunta etunenässä.

Natsismia ja fasismia vastustavia tahoja edustaa ensisijassa Venäjä liittolaisineen. Venäjä ei hyväksy itsenäisten maiden, YK:n jäsenmaiden sisäisiin asioihin puuttumista.

Ylikansallista pääomaa palvelevat Sorokset, Clintonit, Bildit eivät piittaa kansainvälisistä laeista tai valtioiden suvereniteetista. Ryöstön tuottama taloudellinen etu on ohittanut humanismin ja demokratian.

Euroopan unionin jäseneksi haluavan on sitouduttava yhteiseen puolustukseen. Sotilasliitto NATO, joka suoritti Jugoslavian tuhoamisen laittomilla uraanipommituksillaan, on EU:n ideologinen valtias. Vain sitoutumalla tähän ideologiaan on luotettava ja turvassa.

Ukrainalaiset eivät olleet ennen väkivaltaista USA:n ja EU:n johtamaa vallankaappausta NATO-jäsenyyden kannalla.Vuodesta 2014 lähtien NATO on vyörynyt myös Ukrainaan.

NATO-ideologian mukaisesti EU-maiden valtamedia ei ole kertonut Ukrainan vallankaappauksen taustatekijöitä eikä niitä yksityiskohtaisia tieteellisisä tutkimuksia, joita on saatavilla, ole julkaistu.

Euroopan unioni on nyt tuon arabikevään, neilikkavallankumouksen, setrivallankumouksen, tulppaanivallankumouksen jne. kaltaisen vaikuttamisen kohteena.

Venäjällä, Jugoslaviassa, Ukrainassa, Georgiassa jne Jeltsin ja muut keskeiset toimijat korruptoitiin, jotta kansalle epäedulliset yksityistämiset voitiin suorittaa. Euroopan parlamentti ja EU:n jäsenmaat ovat nyt kohteina. Eräät tutkijat katsovat, että Euroopan parlamentin enemmistö on George Sorosin taskussa.

Jotta "demokratia"-propaganda saisi voimaa, on natsismia ja fasismia vastaan taistelleet voimat demonisoitava, jotta ylikansalliseen pääoman valtaan liittyvä automaattinen fasismi ei paljastuisi. Venäjä on ollut "myrkytysskandaalien" kohteena, joissa  tutkitut tosiasiat ja oikeuskäytännöt ovat puuttuneet. 

Saksan ulkopoliittisia toimia on leimannut NATO-propagandaan samaistuminen YK:n ja kansainvälisen oikeuden edellyttämien käytäntöjen sijaan.

Suomessa propagandaa toteuttaa koko media lähes kattavasti.

Saksaa myötäilevä serbivastainen tiedottaminen on ollut Suomessa itsestäänselvyys 1990-luvulta, eli EU-jäsenyydestä lähtien.

Vuonna 2014 Yle aloitti Venäjä-vastaisen trollijahdin. Ylen Riku Rantala kehotti ulkoministerin läsnäollessa katsojia paljastamaan ja ilmoittamaan Venäjän trollit.

Suomen oikeuslaitos on liittynyt mukaan. Se on tuominnut Venäjän trolleiksi syytettyjä henkilöitä siitä, että nämä olisivat "vainonneet" trollijahtaajia, eli henkilöitä, jotka ovat nimenneet tiettyjä Suomen kansalaisia "Venäjän trolleiksi"niin kotimaan tiedotusvälineissä kuin ulkomaisissa seminaareissa.

Viimeisin on Juha Molari- nimisen entisen kirkkoherran, nyt varattoman ajattelijan, saama 100 000 euron tuomio, josta merkittävä osa on näiden "trollijahtaajien" vaatimia kipurahoja "vainon" aiheuttamasta kärsimyksestä.

"Trollijahtaajien" kipurahat ovat merkittävä lisäansio näille henkilöille, joiden työnantaja, joillakin Yle, takaa kaikki kulut verorahoistamme.

!930- luvulla oikeuslaitos ja tiedotusvälineet estivät IKL:n lakkauttamisen, josta oli eduskunnan päätös. Venäjän ja Suomen välistä ystävyyttä tukevia jopa kansanedustajia vangittin, eräitä teloitettiin.

Suomen median ja kustannustalojen kiihtyvällä tahdilla kapeutunut näkökulma maailman ja kotimaan asioihin on aiheuttanut sen, että seuraan niitä vain uteliaisuudesta sitä kohtaan, kuinka alas tiedonvälitys voi vajota.

Surumielisen haikeuden vallassa luin Pertti Salolaisen syntymäpäivähaastattelua Helsingin Sanomista:

Haastattelija kysyy: Kuuluuko Suomi vihdoin oikeaan jengiin, kun ollaan EU:ssa vai pitäisikö hakea Natoon?

"Tämä perusasema kelpaa. Suomihan on enemmän Natomaa kuin monet Natomaat. Tosipaikassa on oltava valmius ottaa ja antaa apua, ja omien asevoimiemme on ylläpidettävä riittävää pelotevaikutusta."

Onko tässä inhimillisyyden ja demokratian suhteen enää mitään toivoa. NATO-ideologian väkivalta ja ryöstömentaliteetti on kaiken kattava.

Toivomme, että Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ei toteuta epätoivoista "huudahdustaan" siitä, että "täytyy kai sitten Venäjänkin ryhtyä vaikuttamaan muiden suvereenien valtioiden sisäisiin asioihin" kun normali diplomaattinen vuoropuhelu on lakannut toimimasta.

Kärsivällisyys tähän saakka on ollut ihailtavaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Molari, Pertti Salolainen, natsismi Euroopan sydämessä, katolinen kirkko, USA, Saksa, Helmut Kohl, natsismin ja fasismin uhrien uusi vaino

Suomen liittyminen EU:hun Pertti Salolaisen silmin

Lauantai 23.5.2020 klo 21.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen kirjoittanut viime blogeissani Suomen roolista isojen poikien apupoikana ja mitä siitä seuraa. Mauno Saaren blogissa (www.maunosaari.fi ) on kuvaus Suomen salamyhkäisestä hivuttamisesta NATO:on.

Yle tarjosi ”Itse asiassa kuultuna”- ohjelmassa Pertti Salolaisen paljon puhuvan, sympaattisen haastattelun. Salolainen havainnollisti omasta ja kokoomus-puolueen näkökulmasta Suomen valtiollista asemaa, tiedonvälityksen ”neukkulaa”ja kokoomuksen syrjässä oloa ”yleisistä syistä”. Kylmän sodan ajan Britannia tuntui hänen muistoissaan vapauden valtakunnalta ja Salolainen uran kruunasi illallinen ja yökylä kuningattaren luona.

Salolainen toimi ulkomaankauppaministerinä Ahon hallituksessa 1991 – 1995. Hän vastasi Suomen EU-jäsenyysneuvotteluista 1990- luvun alussa, toimi ETA-valtuuskunnan puheenjohtajana 1990 – 93 sekä Suomen EU-neuvotteluvaltuuskunnan puheenjohtajana ja neuvottelevana ministerinä 1993 –1995. Salolainen oli kokoomuksen puheenjohtaja 1991 – 1994.

Salolainen kuvasi Saksan liittokansleri Kohlia ihailua äänessään mainiten muun muassa tämän jymäkän koon. Kohl oli tuonut esiin tuntevansa erityistä sympatiaa Suomea kohtaan ja haluavansa edistää Suomen jäsenyyttä. Tämän vahvisti ulkoministeri Klaus Kinkelin asenne ja toiminta.

Haastattelu ei tuonut esiin kansainvälistä poliittista viitekehystä aikana jona Salolainen toimi ja Suomea liitettiin EU:hun.

Presidentti Urho Kekkosen sairastuminen ja kuolema, Neuvostoliiton mureneminen ja Yhdysvaltojen rooli tuossa hajottamisessa sekä kokoomuksen paluu hallituspuolueeksi muuttivat Suomen toimintaympäristöä.

Ahon hallituksen puolustusministeriksi nousi RKP:stä vahva NATO:n kannattaja Elisabeth Rehn, joka uudessa ympäristössä palautti asekätkijöiden kunnian. Suojeluskunnat ja Lotta Svärd-järjestö ja muut Pariisin rauhansopimuksessa fasistisina kielletyt järjestöt nousivat esiin kuin sienet sateella. Lamasta huolimatta hallitus tilasi Yhdysvalloista Hornet-hävittäjät ilman laajaa keskustelua.

Suomen kuuluminen länteen haluttiin alleviivata Euroopan unioniin liittymisellä. Saksan kylkeen liukuminen tuntui entuudestaan tutulta ja turvalliselta.

Saksojen yhdistyminen oli käynyt liittovaltion taloudelle kalliiksi. Saksa halusi laajentaa elinpiiriään ja ottaa haltuunsa Balkanin infrastruktuurin. Se onnistuisi vain hajottamalla sosialistinen Jugoslavian liittovaltio osiin.
Vanha natsiajan liittolainen Kroatia oli tarjolla Slovenian ohella yhteistyökumppaniksi hankkeessa. EU:n rakennetta luotaessa Maastrichtin kokouksessa Saksa oli ainoa, joka kannatti Kroatian ja Slovenian itsenäisyyden tunnustamista. Yön neuvotteluissa yhteistä EU:ta muodostavien valtioiden edustajien mielet olivat Saksan painostuksesta muuttuneet.

Suomi ei huomannut, että keskellä Eurooppaa käytiin sotaa, jossa keskeisissä rooleissa olivat fasistisen Kroatian ja natsi-Saksan perilliset vastassaan holokaustin kokeneet serbit, joille Jugoslavian monikulttuurinen ja monikansallinen liittovaltio oli tarjonnut tasa-arvoisen elämän turvan ja jotka vastustivat liittovaltion hajottamista.

***

Pertti Salolainen kertoi, kuinka tärkeältä oli tuntunut saada Saksalta Itä-Saksan varastoihin jäljelle jääneitä aseita. Samoilla aseilla Saksa oli varustanut Kroatian asejoukkoja, jotka taistelivat Jugoslavian liittovaltion armeijaa vastaan 1991 – 95.
Katolinen Saksa rahoitti ja varusti katolisen Kroatian sotaa. Kroatia oli heti itsenäisyysjulistuksensa jälkeen palauttanut fasistisen Kroatian natsijohtajien maineen, nimittänyt uudelleen katuja heidän kunniakseen ja kaivanut ruumiita haudoistaan ja haudannut ne keskitysleirien uhrien kanssa samoille hautapaikoille.
Ulkoministeriksi tultuaan Klaus Kinkel totesi toimittajille: ”Serbit on saatava polvilleen!”

Kuinka paljon Saksan myötämielessä Suomea kohtaan oli vastavuoroisuuden odotusta? Tukisiko Suomi vuorostaan Saksan suojatin Kroatian EU- jäsenyyttä kun sen aika koittaisi? Tukihan se!

Saksa vaati talouspakotteiden asettamista Jugoslavian liittovaltiolle/serbeille jo vuodesta 1991 lähtien. Kun Iso-Britannia esitti pakotteita Kroatialle, Saksa esti ne. Kroatian suorittaessa 250 000 serbin etnisen puhdistuksen ja kansanmurhan Kroatian Krajinassa elokuun 1995 alussa yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttamana ja Saksan ja USA:n rahoittamana, EU vaikeni. Operaation kroatialainen johtaja kenraali Gotovina vapautettiin Jugoslavian tribunaalissa.

Perehtyminen siihen mielivaltaan, jota Euroopan unionin jäsenvaltioiden ja USA:n taholta serbejä kohtaan harjoitettiin, saa kokemaan, että Suomi on palannut siihen ilmapiiriin, joka vallitsi Suomen ja Saksan liittolaisuuden aikana 1917 – 1944.

Mitä Suomi mietti kiiruhtaessaan natsi- ja jihadistijoukkoja itsenäisen valtion infrastruktuurin haltuunottosodissa hyväksikäyttävien Saksan ja sen liittolaisten syliin. Suomi osoitti ansaitsevansa tuon EU-jäsenyyden julistamalla haltuunottoa tukevaa propagandaa tiedotusvälineissään. Suomi auttoi kouriintuntuvasti Saksaa sen kouluttaessa ja rahoittaessa Kosovon albaaniterroristeja Kosovossa. Suomen toiminnan vuoksi Jugoslavia pommitettiin ja Suomen ansiosta Kosovo siirrettiin pois Serbian hallinnasta YK:n päätöslauselman vastaisesti.

Salolaisen haastattelussa EU-jäsenyysneuvotteluista jäi kouriintuntuviksi tärkeiksi asioiksi maatalous ja aseet. Missä sumussa me päätämme liittolaisuuksistamme?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Salolainen, Suomi ja EU, ulkopolitiikka, Saksa, Helmut Kohl

Saksan poliitikot ja mafia

Maanantai 30.3.2020 klo 16.33 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vuonna 2010 olin Balkanilla keräämässä aineistoa Jugoslavian hajottamisesta. Jo tuolloin saksalaiset sanomalehdet kirjoittivat Frankfurtin politiikan olevan mafian hallitsemaa.

Tänään luimme uutisen Hessenin osavaltion, johon Frankfurt pankkeineen ja pörsseineen kuuluu, valtiovarainministerin Thomas Schaeferin ruumiin löytymisestä pikajunaradan vierestä. 

Yhdysvallat ja Saksa, Ranskan ja Iso-Britannian sivustatuella olivat keskeiset toimijat Jugoslavian väkivaltaisessa hajottamisessa ja haltuunotossa.

Näillä mailla oli liittolaisenaan Albanian mafia, joka vaikutti keskeisenä voimana Kosovoa koskevissa toimissa – niin taisteluissa kuin neuvotteluissa. Albaniasta vyöryi taistelijoita Kosovon puolelle kenenkään estämättä.

Saksan poliitikkojen ja Saksan oikeusjärjestelmän käsitysten välillä oli syvä ristiriita. Poliitikot tarvitsivat toimenpiteittensä tueksi julkisen mielipiteen, että Kosovon albaanit ovat serbien vainon kohteena. Eräiden oikeustapausten perusteella Saksan oikeuslaitos katsoi, että mitään vainoa ei ole.

Oikeuslaitoksn käsitys saa tukea todellisuudesta. Kosovon albaanit olivat koko 1990-ajan ryhtyneet suoraan toimintaan valtiota vastaan. He kieltäytyivät vaaleista, osallistumasta valtion virkoihin opettajina, sairaanhoitajina lääkäreinä etc. sekä työskentelemästä valtion yrityksissä. Heidän tavoitteenaan oli puhdas muslimi-Kosovo. He tappoivat poliiseja ja hankkivat varoja päämääräänsä päästäkseen terroristisella toiminnallaan, huume- ja elinkaupalla.

KLA- terroristijärjestö, jota Yhdysvallat alkoi v. 1998 kutsua vapautustaistelijoiksi, toimi yhteistyössä USA:n ja NATO:n kanssa.

Euroopan neuvoston tutkijan senaattori Dick Martyn mukaan KLA:n yksiköt ja niiden toiminta-alueet olivat muodostuneet järjestäytyneen rikollisuuden toiminta-alueiden peilikuviksi. Kaikkein väkivaltaisimman Drenica-ryhmän johtajana toimi Hashim Thaci. Tämän seikan vahvistivat myös USA:n, Britannian, Ranskan ja Saksan tiedustelupalvelut.

YK:n UNMIK:in entinen johtaja Gerard Gallucci on todennut, että mafian toimintaan kuuluneen rikollisen elinkaupan laajuus on toisarvoista verrattuna siihen, että mukana on korruptoituneita valtioiden johtajia.

Saksa oli alkanut konfliktin aikana kouluttaa ja aseistaa Kosovon terroristeja Turkissa. CIA oli jo vuosia toiminut aktiivisesti Albanian puolella aseistaen KLA:ta, samoin Ranska ja Iso-Britannia.

Yhdysvallat valitsi Kosovon rauhansuunnitelman neuvottelijaksi juuri Hashim Thacin. Oli selvää, että albaani-taistelijat eivät tyytyisi muuhun kuin etnisesti puhtaaseen albaani-Kosovoon. NATO suoritti pommitukset tyydyttääkseen albaanien avulla omat tavoitteensa Balkanin miehityksessä.

Johtavien USA:n ja EU:n poliitikkojen kietoutuminen mafiaan on johtanut siihen, että paitsi Kosovossa ja Albaniassa, myös muualla vallitsee pelon ja rankaisemattomuuden ilmapiiri, jota   ensimmäinen Kosovossa toiminut kansainvälinen tuomari Christer Karphammar kuvaa teoksessaan "Domare i laglösa länder".

Mittaamaton määrä tuholaistoimintaa ja murhia on tutkimatta ja rankaisematta. Pidätettyjä vapautetaan tiettyjen EU-maiden korkeiden virkamiesten mahtikäskyillä. Johtajien kuten Bill Clintonin tai William Walkerin patsaita paljastetaan asianomaisten läsnäollessa – liiton merkkinä – mikä liitto on pakkoliitto.

Pohjois-Albanian ghegien keskuudessa toimii verikostojärjestelmä. Välillä kostomurhat kahden vihollisklaanin välillä jatkuvat vuosikymmeniä. Vuonna 1990 lähes 17 000 miestä oli verikoston uhan alla. 

Oikeudenkäynnit serbejä vastaan suoritetuissa rikoksissa ovat ollet jo 20 vuoden ajan toteuttamatta pelon ilmapiirin vuoksi. Todistajia on tapettu ja syyttäjiä ja tuomareita on vaikea rekrytoida lähtömaiden mafiasidosten vuoksi. Haagin Kosovo Specialists Chamber- tuomioistuimen tuomarit tulevat, kuinka ollakaan, Yhdysvalloista.

Syyttäjien ja tuomareiden kotivaltioiden monet johtajat ovat mafian verkossa. Euroopan unioni ei ole pystynyt EULEX:illaan saamaan aikaan minkäänlaista lailisuudelta edes näyttävää tilannetta Kosovoon. Albaniaanhan toiminta ei edes ulotu.

EU on tehnyt olosuhteisiin nähden häkellyttävän päätöksen Albanian lähentymissopimusneuvotteluiden aloittamisesta. Onko puhelinsoitto tullut Yhdysvalloista, Kosovon  huume- ja elinkaupan välityspisteestä vai Pariisista?

Ei voi muuta kuin yhtyä Dick Martyn toteamukseen: Valtiojohtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovat niitä maanantaina.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: poliitikot, mafia, Frankfurt am Main, Albania, Kosovo

Ovatko arvot muuttuneet Kreikassa?

Sunnuntai 8.3.2020 klo 14.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Martti Koskenniemi, Matti Vanhanen ja Pertti Salolainen putoavat Helsingi Sanomien virittämään ansaan. Lehti kysyy tänään johdattelevasti "Kertooko Kreikan tilanne arvojen muutoksesta?"

Kysymys on verrattavissa siihen, että jalkapallo-ottelun väärän syötön yhteydessä keskusteltaisiin ovatko syöttäjän kengännauhat sääntöjen mukaiset.

Minkä arvojen muutos? Onko Syyrian sodan aikana noudatettu kansainvälisiä lakeja, minkä seurauksena nyt Kreikan käyttöön ottama lykkäys turvapaikka-anomusten käsittelyssä muodostaisi harvinaisen ihmisoikeudellisen ongelman ja kansainvälisten lakien rikkomuksen?

Miksi yleensä asiohin perehtyvä kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi ei ota kantaa varsinaiseen asiaan? Ei. Hän pohtii miten tässä yksittäisessä asiassa muut EU-maat voisivat auttaa Kreikkaa noudattamaan lakia tai sitten muuttaa pakolaissopimusta.

Matti Vanhanen keskittyy Turkin harrastamaan kiristykseen ja tukee Kreikkaa ja sen luomaa sovellusta. Toisaalta Vanhanen katsoo myös Turkin tarvitsevan tukea pakolaisten määrän johdosta.

Myöskään Vanhanen ei näe metsää puilta. Hän ei ainakaan myönnä tietävänsä, että Turkki yhdessä muiden NATO-maiden kanssa on läpi sotavuosien tukenut kapinallisia, koska uskonnollinen tausta muslimiveljeskunnassa on sama. Turkki on itsenäistä ja sekulaarista Syyrian valtiota vastaan sotimalla aiheuttanut pakolaisongelman. Sen lisäksi Turkki on varastanut yhdessä Ranskan kanssa Syyrian öljyä, jota nyt myös USA vaatii itselleen.

Muslimiveljeskunta vuorostaan on liittoutunut CIA:n ja MI6:n ja Ranskan tiedustelupalvelun kanssa jo heti toisesta maailmansodasta lähtien, jossa muslimiveljeskunta tuki Hitleriä.

Lännen NATO-maiden alkuperäisenä tavoitteena oli vaihtaa Syyrian sekulaarinen hallinto muslimiveljeskunnalle. Tuon vallankaappauksen seurauksena "länsi" oletti saavansa Syyrian kansallisvarallisuuden haltuunsa.

Pertti Salolainen käsittelee vastauksessaan tilannetta varsin monipuolisesti. Hän erottaa pakkotilanteen ja normaalimman tilanteen, minkä pohjalta tukee Kreikan ratkaisua.

Kukaan näistä kolmesta ei ole huolissaan arvojen totaalisesta rapautumisesta kansainvälisessä politiikassa. YK nimenomaan kieltää terroristisen toiminnan tukemisen.

Tässä on nyt 9 vuoden ajan nähty NATO-maiden, myös EU-maiden moraalittomuus ja korruptoituneisuus. Jihadisteja on käytetty omien päämäärien toteuttamiseksi uskoen, että se voi onnistua aiheuttamatta haittaa omielle kansallisille eduille. Ranskalaisen sementtitehtaan avulla rakennetut jihadistien bunkkerit on saatu tuhottua vasta Venäjän liityttyä tukemaan Syyrian sekulaarista hallitusta.

Nyt osa EU-johtajista haluaa siirtää pakolaisiksi muuttuneet jihdistit ympäri Eurooppaa. Tällaisen toiminnan seurauksia voi havaita Kosovossa, jossa monoliittista albaanikultturia rakentavat terroristit ovat tuhonneet koko poliittisesti sekulaarin ortodoksisen serbikulttuurin. Tämä on tapahtunut YK:n hallinon alaisuudessa, NATO-miehityksen vallitessa ja Euroopan unionin "laillisuusperiaatteita" noudattaen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Martti Koskenniemi, Matti Vanhanen, Pertti Salolainen, Helingin Sanomat, kansainvälinen oikeus, YK

Suomen hallituksen tulisi pyytää anteeksi Serbian hallitukselta ja Serbian kansalta

Perjantai 27.12.2019 klo 12.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jugoslavian tuhoaminen EU:n NATO-maiden ja USA:n toimesta on suurin kansainvälinen rikos  Euroopassa sitten toisen maailmansodan. Jokainen näihin sotiin osallistunut tai niitä rahoittanut tai aseistanut valtio rikkoi lukuisia kansainvälisiä lakeja ja omia perustuslakejaan.

Jugoslavian osavaltiot itsenäistettiin laittomien asejoukkojen avulla. Jugoslavian liittoarmeijalla olisi ollut oikeus puolustaa itsenäisyyttään ja monikultturista demokratiaansa. Itsenäisen valtion tukemisen sijaan sille asetettiin hirviömäiset talouspakotteet ja demokratiallaan ylpeilevät EU-maat alkoivat tukea etniseen puhtauteen pyrkivää separatismia.

Bosnia Hertzegovinan tultua miehitetyksi NATO-joukoilla, USA ja EU halusivat jatkaa lopunkin Jugoslavian miehitykseen. Serbia oli tähtäimessä. Erityisesti Saksa ja USA, mutta myös muut NATO- maat alkoivat rahoittaa ja aseistaa Serbian maakunnan Kosovon albaaniterroristeja. Albaanien tavoitteena oli ollut koko 1990-luvun ajan muodostaa etnisesti puhdas albaani-Kosovo.

Jugoslavian presidentti Milosevic ei suostunut kansainvälisen yhteisön edellyttämään koko Jugoslavian (Serbia, sen autonomiset alueet Voivodina ja Kosovo sekä Montenegro) NATO-miehitykseen.

Silloin USA ja NATO-maat halusivat päästä maaliin, pommittamalla. Syksyllä NATO esitti uhkavaatimuksensa ja muuttui puolustusliitosta hyökkäysliitoksi.

Albaaniterroristit olivat tappaneet muutaman vuoden aikana 50 poliisia, serbejä ja maltillisia albaaneja. Racakin kylän lähellä talvella 1998 oli jälleen tapettu kaksi poliisia.

Poliisi ilmoitti tyhjentävänsä terroristien tukikohtana pidetyn, vallihaudoilla varustetun Racakin kylän, josta siviilit olivat lähteneet jo edellisenä kesänä. Poliisi kutsui tiedotusvälineet paikalle. Televisioryhmä kuvasi päivän tapahtumat ja ETYJ:in tarkkailijat seurasivat tilannetta. Toisin sanoen tilanne oli varsin julkinen.Taistelussa kuoli sekä poliiseja että terroristeja.

Seuraavaksi päiväksi yhdysvaltalainen ETYJ: in johtaja William Walker oli järjestänyt terroristijohtajien kanssa näytelmän. Rinteessä oleva kuoppa oli täytetty ruumiilla ja paikalle kutsuttu joukko toimittajia ja lähikylien asukkaita "toteamaan", että poliisit ovat teloittaneet suuren joukon kylän "asukkaita". Seurasi vaikerrusta ja kauhistelua.

Tarina joukkomurhasta, jossa naisia ja lapsia on temmattu kodeistaan, raahattu kuoppaan ja teloitettu niskalaukauksella alkoi Walkerin toimesta levitä NATO-maiden hallituksiin ja YK:hon.

Vasta muutaman päivän kuluttua ranskalaiset lehtimiehet saivat julki todellisten tapahtumien selostukset. Sillä ei ollut enää merkitystä. Provokaatio toimi ja Yhdysvallat ja muut NATO-maat saivat syyn pommituksille.

Jugoslavian hallitus kutsui oikeuslääkäriryhmän tutkimaan uhrien kuolintavan. EU valitsi tutkijoiksi suomalaiset oikeuslääkärit, joista tunnetuin oli professori Antti Penttilä. Lääkärityöryhmä tuli samaan tulokseen kuin jugoslavialainen oikeuslääkäriryhmä: ketään ei ollut ammuttu läheltä. Uhrit olivat taistelussa kaatuneita.

Professori Antti Penttilä ei yllättävästi ollutkaan ryhmän puheenjohtaja tai tiedottaja. Sen sijaan hammaslääkäri Helena Ranta, joka ei luonnollisestikaan pysty tutkimaan kuolinsyytä, oli Suomen ulkoministeriön toimesta nimetty ryhmän puheenjohtaja/tiedottajaksi.

Sen sijaan, että Ranta olisi kertonut asiallisesti ryhmän tutkimustulokset, hän puhui, mitä Saksan ulkoministeriön edustaja oli hänen käskenyt puhua. Teksti oli käsittämätöntä ja epäasiallista. Satuilua.

Suomen ulkoministeriö ei antanut julkistaa tutkimusten tuloksia. Ne ovat edelleen jossakin arkistossa.

Tälla tavoin Suomen ulkoministeriö antoi presidentti Bill Clintonille mahdollisuuden yhdessä NATO-maiden kanssa aloittaa koko Jugoslavian, myös siviilikohteiden iskut uraanipommeilla ja ohjuksilla. Kätkemällä totuuden he antoivat  Clintonille mahdollisuuden pitää tunteikkaita puheita kodeistaan riistetyistä lapsista, irtileikatuista päistä jne.

Suomen ulkoministeriö edesauttoi myös Serbian hallituksen, presidentti Milosevicin ja koko Serbian kansan demonisoinnissa, joka oli edellytyksenä sille, että Euroopan ja Yhdysvaltojen kansat saattoivat hyväksyä pommitukset. Se oli myötävaikuttamassa presidentti Milosevicin vangitsemiseen ja ennenaikaiseen kuolemaan Haagissa. Helena Ranta kävi sielläkin toistamassa Saksan ulkoministeriön tarinoita.

                                                  - - -

Belgian hallitus oli osallisena Kongon ensimmäisen vaaleilla valitun pääministerin Patrice Lumumban murhaan 1961. Belgialaiset olivat paikalla kun Lumumba teloitettiin, paloiteltiin ja  ruumis tuhottiin hapolla. Presidentti Eisenhower oli varsinainen teon hyväksyjä, mutta Belgian sotilaat olivat yhdessä paikallisten Lumumban vastustajien kanssa läsnä. Katolinen kirkko oli myötävaikuttajana.

Vuoden 2000 alussa Belgian hallitus pyysi anteeksi myötävaikuttamistaan pääministeri Lumumban murhaan.

                                                  ---

Kansainvälisen väkivallan ja valheiden jatkuessa jonkun on pysäytettävä tuo kierre. Jonkun on tunnustettava oma osuutensa ja etsittävä sovintoa. 

Suomen hallitus oli osavastuussa Jugoslavian hirviömäisistä pommituksista, koko maan infrastruktuurin tuhosta, jokien myrkytyksistä, ihmisten kuolemista lääkkeiden puutteessa myös  ennaltaehkäistäviin tauteihin.Yli 8 vuotta jatkuneet totaaliset talouspakotteet Balkanin miehityksen saavuttamiseksi olivat tuhonneet maan.

Kosovo siirtyi pommitusten jälkeen YK:n hallinnoimaksi ja NATO:n miehittämäksi osaksi Serbian valtiota. YK:n päätöksen 1244 mukaan Kosovo on edelleen osa Serbian valtiota.

Suomen presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo itsenäistettiin laittomasti yksityishenkilöiden päätöksellä.

Serbian maakuntaan Kosovoon on pommitusten päätyttyä rakennettu valtava Yhdysvaltojen sotilastukikohta, jonka maaperä on siis laittomasti itsenäistetyllä alueella. Serbia ei luonnollisestkaan tarjoaisi maaperää itseään pommittaneelle USA:lle.

Suomen hallituksen johtavana periaatteena näyttää olevan oikeusvaltioperiaatteen noudattaminen. Jos tämä hallitus haluaa todistaa itse noudattavansa tuota periaatetta, tulisi sen ensimmäiseksi Belgian hallituksen tavoin pyytää anteeksi Serbian hallitukselta ja Serbian kansalta pommitusten edesauttamista sekä Kosovon miehittämistä.

Suomen edustajan Harri Holkerin toimiessa YK:n edustajana Kosovossa 2004 albaanit suorittivat paitsi jatkuvaa serbeihin kohdistetua terroria ja luostarien ja kirkkojen tuhopolttoja myös kahden vuorokauden erikois-pogromin. Tämä on jäänyt käsittelemättä.

Paitsi anteeksipyyntöä Serbian hallitukselta ja Serbian kansalta, Suomen hallituksen tulisi pyytää anteeksi oikeuslääkärityöryhmältä ja erityisesti sen kansainvälisesti tunnetulta professorilta Antti Penttilältä. Suomen hallitus piilotti tämän työryhmän kansainvälisen oikeuden kannalta tärkeän työn tuloksen ja edesauttoi näin sotarikoksen, massiivisten laittomien pommitusten ja siihen liittyvän sotapropagandan toteuttamista.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Martti Ahtisaari, Helena Ranta, Suomi osasyyllinen Serbian pommituksiin, Suomi ja Kosovon miehitys, Racak, professori Antti Penttilä

Angela Merkel Auschwitzissa

Lauantai 7.12.2019 klo 16.38 - Pirkko Turpeinen-Saari

Liittokansleri Angela Merkel vieraili perjantaina 6.12.2019 Auschwitzissa. "Vastuu rikosten muistamisesta ei pääty koskaan. Se on erottamaton osa maatamme."  Merkel totesi lisäksi:" Tämän vastuun tiedostaminen on osa kansallista identiteettiämme ja sen ymmärtämistä, että olemme valistunut ja vapaa yhteiskunta, oikeusvaltioperiaatetta noudattava demokratia."

Jos näin on, miksi demokraattinen EU-Saksa osallistui juutalaisten rinnalla holokaustin kokeneiden serbien pommittamiseen toisen maailmansodan jälkeen tuhoisimmissa pommituksissa vuonna 1999?

Merkelin poliittinen oppi-isä Helmuth Kohl alkoi 1990-luvulla Saksan elintilan laajentamisen Balkanille, jossa holokaustin uhrit, serbit, olivat hakenneet turvaa etnisesti monipuolisesta Jugoslavian liittovaltiosta. Siellä serbit asuivat Serbian lisäksi Kroatiassa ja Bosniassa.

Saksa aseisti Bosnian kroaatteja hyökkäämään serbien kimppuun. USA vuorostaan aseisti ja tuki muslimi-kalifaattia rakentavaa Bosnian presidenttiä taistelussa liittovaltiota puolustavia serbejä vastaan pyrkiessään saamaan Balkanin sotilaallisesti hallintaansa.

Saksa pommitti Belgradia vuonna 1941 niin, että yhden vuorokauden aikana kuoli 20000 ihmistä. Vuonna 1999 Saksa, muiden NATO-maiden rinnalla aloitti koko Jugoslavian alueen, Serbian, Serbiaan kuuluvien Vojvodinan ja Kosovon sekä Montenegron pommittamisen.

Pommitukset aloitettiin Racakin provokaation seurauksena.

Racakin kylä oli asumaton Kosovon albaaniterroristien juoksuhaudoin varustettu tukikohta. Siviilit olivat poistuneet jo edellisenä kesänä. Albaanit olivat tappaneet poliiseja. Sen johdosta poliisivoimat ilmoittivat tyhjentävänsä kylän ja takavarikoivansa aseet.

Poliisi oli kutsunut tiedotusvälineet paikalle ja AP:n televisiokamerat kuvasivat päivän tapahtumat. ETYJ:n tarkkailijat olivat asemissa kukkuloiden laella. Julkisempaa tapahtuvaa ei voi kuvitella.

Tosiasioista huolimatta seuraavana päivänä ETYJ:n tarkkailijoiden johtaja, amerikkalainen William Walker toi suuren joukon median edustajia paikalle kaivetun kuopan ääreen. Kuopassa oli 45 ruumista. Walker päivitteli, että ei ole koskaan nähnyt näin kaameaa teloitusta. Hän tiedotti NATO-maiden hallituksille serbipoliisien suorittaneen joukkomurhan. Naisia ja lapsia on vedetty kodeistaan, päitä katkaistu.

Muutamaa päivää myöhemmin ranskalaiset paikalla olleet toimittajat kirjottivat artikkelit päivän todellisista tapahtumista. Niillä ei ollut merkitystä. USA ja NATO-maat olivat saaneet syyn edetä kohti haluamiaan pommituksia. Mitä hurjimmat jutut levisivät mediassa.

Luotettaviksi tunnetut suomalaiset oikeuslääkärit kutsuttiin paikalle tutkimaan yhdessä jugoslavialaisten oikeuslääkäreiden kanssa, mikä uhrien kuolinsyy oli ollut. Oikeuslääkärit totesivat henkilöiden kuolleen taistelussa. Yhtä lukuunottamassa ketään ei ollut ammuttu lähietäisyydeltä. Kauloja ei ollut katkaistu. Dramaattiset uutiset olivat tuulesta temmattuja, tarkoituksellisen propagandan tuloksia.

Suomen ulkoministeriö ei antanut oikeuslääkäreille lupaa allekirjoittaa jugoslavialaisten lääkäreiden kanssa yhteistä julkilausumaa. Presidentti Clinton sai mahdollisuuden pitää puheen, jossa hän kertoi kauhutarinan Racakin kylästä.

Suomalainen oikeushammaslääkäri Helenä Ranta, jolla ei ole koulutusta kuolinsyyn tutkimiseen, toimi oikeuslääkäreiden ryhmän puheenjohtajana. Hän piti tiedotustilaisuudn juuri ennen pommitusten aloittamista ja kutsui tapahtumaa rikokseksi ihmisyyttä vastaan, joka termi annettiin Nürnbergin sotarikostuomioistuimessa holokaustille.

Ranta vahvisti teloitustarinaa harmittelemalla, että hän ei tullut tutkineeksi uhrien kynsien alustoita, koska siten olisi pystynyt selvittämään, olivatko uhrit yrittäneet kiivetä kuopasta.

Saksan ulkoministeriön edustaja oli ohjeistanut Helena Rantaa, mitä hänen pitää tiedotustilaisuudessa sanoa.

Rannan todistuksen pohjalta Saksa valmistautui yhdessä USA:n ja NATO-maiden kanssa pommittamaan jälleen Belgradia. USA:n vaatimuksesta pommitukset köyhdytetyllä uraanilla varustetuilla pommeilla kohdistettiin siviilikohteisiin. Koulut, sairaalat, maantiet, junat, bussit täynnä matkustajia, öljyjalostamot, autotehtaat, sähkölaitokset, sillat –kaikki oli sallittua. Italian pääministeri d'Alemma epäröi, mutta päästessään päivittäiseen NATO-johtajien neuvottelurinkiin, hän suostui.

Miksi Serbiaa piti pommittaa? Jugoslavian presidentti Milosevic ei ollut muitta mutkitta suostunut koko liittovaltion NATO-miehitykseen.

Kaksi ja puoli kuukautta kestäneiden ympäri vuorokautta jatkuneiden pommitusten päättymisestä neuvotteli jälleen suomalainen, Martti Ahtisaari. Kun presidentti Milosevic kysyi, mitä tapahtuu, jos emme suostu, Ahtisaari uhkasi mattopommituksilla, joiden aikana puoli miljoonaa ihmistä kuolisi viikossa.

Helena Ranta on kertonut TV-haastattelussa, että hänen mentorinaan toimi Martti Ahtisaari.

Toisen maailmansodan aikana Suomi liittoutui Hitlerin ja natsiarmeijan kanssa. Suomelle oli luvattu, että se saa Leningradin, kun Saksa on sen ensin tuhonnut.

Mannerheim suunnitteli ja hallinnoi miehitettyyn Itä-Karjalaan pystytettyjä keskitysleirejä, joissa virui 23 984 vangittua venäläistä naista, lasta ja vanhusta. Siviilien oli ollut luovutettava talven ruokavarastot suomalaisille tai karjalaa puhuville itä-karjalaisille. Vangit kuolivat nälkään, pakkotyöhön ja pahoinpitelyihin.

Euroopan neuvoston toimeksiannosta sveitsiläinen senaattori Dick Marty sai tehtäväkseen selvittää Kosovon albaanien rikoksia serbejä kohtaan. Kidnappaukset, elinkauppa ja serbien etninen puhdistus voimistuivat NATO-miehityksen alettua Kosovossa kesällä 1999.

Satoja tappoja, 150 ortodoksiluostarin ja kirkon tuhopolttoja ja serbien ja romanien väkivaltaista etnistä puhdistamista Kosovosta ei ole tutkittu puhumattakaan Dick Martyn selvittämästä elinkauppasta. Dick Marty onkin todennut, että EU-johtajat puhuvat demokratiasta ja ihmisoikeuksista yhtenä päivänä ja seuraavana päivänä rikkovat niitä.

Mikä merkitys Merkelin tunnontuskilla on? Eihän hän voi olla tietämätön Saksan roolista Jugoslavian tuhoamisessa, Syyrian hajottamispyrkimyksissä ja Ukrainan väkivaltaisessa vallankaappauksessa. 

Suomen kohdalla saattaa kestää vielä 40 vuotta ennen kuin aletaan tuntea tunnontuskia Itä-Karjalan keskitysleireistä ja Suur-Suomi-hankkeen järjettömyydestä. Kauanko kestää tunnustaa jokaiselle serbille, että autoimme Saksaa ja USA:ta aloittamaan teidän pommittamisenne.

Suomen median serbi- ja venäjävastaisuudella pyritään pyhittämään oma väkivalta. Muuttamaan musta valkoiseksi. Kosovossa jatkuvasta kristittyjen ortodoksiserbien edelleen jatkuvasta kansanmurhasta vaietaan. YK:n päätöstä siitä, että Kosovo on itsenäisen Serbian maakunta, ei ole muutettu. Ahtisaaren johtama itsenäisyysjulistus on laiton, eikä sitä muuta lailliseksi se, että alueelle sotilastukikohdan rakentanut USA edellyttää jokaisen liittolaisensa tunnustavan alueen itsenäisyyden.

EU yrittää pakotta Serbian taloudellisella ja poliittisella kiristyksellä tunnustamaan laiton lailliseksi. 

Suomen liittolaisuus Saksan kanssa 1918 ja 1939-44 sekä Jugoslavian pommittamisessa eivät ole kansan keskuudessa tiedostettu asia. Asia, jota ei tiedä, ei voi surra.

Suomen valtion tulisi julkistaa salaiseksi julistetut oikeuslääkäreiden tutkimusten tulokset Racakin kylän taistelusta. Rehellisyytensä uhraamaan joutuneet tunnetut oikeuslääkärit julkaisivat onneksi tutkimusten tulokset tieteellisessä lehdessä - tosin kaksi vuotta tapahtuman jälkeen.He eivät pystyneet estämään pommituksia, mutta saivat oikeat tiedot  tutkijoiden ulottuville.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahtisaari, Merkel, Auschwitz, Jugoslavian pommitukset, Dick Marty, Suomi Saksan liittolaisena

Euroopan Unionin komissio-operetti

Keskiviikko 11.9.2019 klo 16.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

NATO:n hybridikeskuksesta riippuvaisen eurooppalaisen median parrasvaloissa on viime päivinä nähty loistava operetti. EU:lle ollaan valitsemassa komissiota, jonka tehtäväksi on julistettu oikeusvaltioperiaatteen puolustaminen, eurooppalaisen perinteen vahvistaminen, demokratia ja kaikkinainen eurooppalaisten onni.

Pimentoon on jäänyt se, mitä kulisseissa tapahtuu. Niin Iso-Britannian, Saksan kuin Ranskankin salaiset palvelut korkeiden virkamiesten rinnalla ovat Yhdysvaltojen CIA:n ja muun Deep Staten avulla pyrkineet kaatamaan hallituksia paitsi Euroopassa (mm.Puola,  Neuvostoliitto, Jugoslavia, Georgia, Ukraina) myös Lähi-Idässä.

Itsenäisten YK:n jäsenvaltioiden hallitukset on pyritty vaihtamaan sellaisiin, jotka sallisivat kyseisten valtioiden kansallisomaisuuden, usein öljyn, siirtämisen näiden entisten siirtomaherrojen ja USA:n yksityisten yritysten haltuun. Siten nuo varat eivät enää hyödyttäisiä kyseisten valtioiden kansalaisia vaan EU:n jäsenmaiden ja USA:n yksityisiä yrityksiä.

Syyrian hajottamisen suunnittelu ja hallinnon siirtäminen jihadismia ajavan muslimiveljeskunnan haltuun alkoi jo 2000-luvun alussa. Median rooli on ollut avainasemassa. 

Vuoden 2008 Bilderberg-ryhmässä, jossa oli läsnä useita Syyrian hajottamisen toteuttajia kuten (Basma Kodmani, tuleva Syyrian National Councilin edustaja, Jeffrey Feltman, joka on noussut YK:n pääsihteerin lähimmäksi virkamieheksi, jonka tehtävänä on neuvotella Syyrian tulevaisuudesta, vaikka on suunnitellut sen tuhoamisen, sekä hänen avustajansa saksalaisen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes) Tässä kokouksessa tuotiin esiin presidentti Obaman ja ulkoministeri Hillary Clintonin läsnäollessa jihadismia ajavan Muslimiveljeskunnan rooli Lähi-Idän "demokratisoinnissa".

Kouriintuntuvin esimerkki tästä EU:n kaksinaismoraalista on Ranskan osuus jihadistien bunkkereiden rakentamisessa Syyriaan. Ranskan erikoisjoukot ja sementtitehdas Lafarge toteuttivat NATO:n toimeksiannosta bunkkereiden rakentamisen Syyrian armeijaa vastaan taisteleville jihadisteille. NATO sai hallinnoida Aleppon pohjoisosassa sijaitsevaa Jalabiyan tehdasta.

Kahden vuoden ajan tuo sementtitehdas sai rakentaa jättiläismäisiä bunkkereita ja tunneleita jihadistien käyttöön. Ystävyyssuhteet yrityksen johdon ja presidentti Hollanden kansliapäällikön kanssa edistivät projekteja, toteaa Thierry Meyssan teoksessaan Before our very eyes,fake wars and big lies from 9/11 to Donald Trump.

Lafargen Daeshille valmistaman sementin määrä, 6 miljoonaa tonnia, on samaa luokkaa kuin se, jonka Saksan valtakunta käytti 1916 - 1917 Siegfried-linjan rakentamiseen. Sementin valmistaminen Syyriassa loppui Venäjän ilmavoimien puuttuessa asiaan. Kukaan muu taho ei olisi pystynyt tuhoamaan bunkkereita.

Vuonna 2014 Jalibiyeh'in tehdas muutettiin Yhdysvaltojen, Ranskan, Norjan ja Iso-Britannian NATO:n erikoisjoukkojen päämajaksi.

Muutamaa kuukautta myöhemmin, tammikuun 7. päivänä 2015 Pariisissa kaksi asemiestä väittäen kuuluvansa al -Qaedaan ampui Charlie -Hebdo'n satiirisen lehden toimituskunnan, ja kolmas joka julisti edustavansa Daeshia, ampui naispoliisin ja otti kosher-myymälän asiakkaita panttivangeikseen.

Ranskan hallitus julisti hätätilan, koko maa vajosi shokkiin ja monien maiden päämiehet marssivat Hollanden ja tämän kansliapäälliköiden  rinnalla Pariisin kaduilla. Päämiesten joukossa oli Israelin Netanjahu sekä Turkin ulkoministeri Davutoglu, joka julkisesti tuki jihadisteja.

Hätätila on edelleen voimassa kuten Patriot laki Yhdysvalloissa.

Yhdysvallat, Iso-Britannia, Saksa ja Ranska käyttävät kymmeniätuhansia kouluttamiaan jihadisteja tappamaan ja terrorisoimaan Lähi-Idän asukkaita. Euroopan kansalaisille ei kerrota mitä maailmassa todella tapahtuu. Sen sijaan joudumme kuuntelemaan ja katsomaan  NATO:n hybridisodankäynnin sallimia uutisia.

Operetti sementtitehtaasta voi alkaa vasta kun kansa saa avat kulissit.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU:n tuki jihadisteille, EU, oikeusvaltio, Eurooppalaiset arvot, entisten siirtomaiden salaiset palvelut, sodat, hallituksen vaihdokset

"Venäjästä ei ole kenellekään esikuvaksi"

Tiistai 20.8.2019 klo 12.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tänä aamuna olin jälleen pudota tuoliltani lukiessani Hesarista Sixten Korkmanin analyysiä otsikolla "Liberalismille on niukalti hyviä vaihtoehtoja". 

Kolumnin lähtökohtana on presidentti Putinin Financial Timesille antama haastattelu, jonka mukaan hänen mielestään liberalismi on aikansa elänyt.

Liberalismin kuvailun ja sen positiivisten puolien esittelyn jälkeen aikaisemmin niin lempeä Korkman töräyttää:" Putinin Venäjä on aktiivisesti pyrkinyt Euroopan yhtenäisyyden murentamiseen tukemalla populistipuolueita. Hänen mahdollisuutensa Euroopan unionin horjuttamiseen ovat kuitenkin vähäisiä. VENÄJÄSTÄ EI OLE KENELLEKÄÄN ESIKUVAKSI, minkä virkkeen lehti nostaa myös väliotsikkoon.

Liberaalit demokratiat USA:n ja entisten siirtomaavaltojen johdolla ovat rymistelleet maailmanpolitiikassa tuhoisin seurauksin.

Puolan, Neuvostoliiton, Jugoslavian,Irakin, Libyan ja Syyrian ryöstöt, vain osan kohteista mainitakseni- unohtamatta 17 vuotta käynnissä ollutta Afganistanin sotaa, ovat osittaneet että kolonialismi ja omankädenoikeus eivät ole kadonneet minnekään.

Yhdysvallat- Iso-Britannia, Ranska ja Saksa kintereillään ovat tukeutuneet muslimiveljeskunnan ja natsidiasporan apuun kaataessaan itsenäisiä valtioita ja ajaessaan ne maailmantilastojen hyvistä toimeentuloasemista kehitysmaiden ja jatkuvan kaaoksen tasolle.

USA ja Saksa ovat luoneet edellytykset islamilaista kalifaattia rakentavalle Bosnian entiselle muslimijohtajalle Izetbegovicille muodostaa eurooppalaisen kalifaatin ytimen ensin Bosniaan ja nyt parastaikaa serbien kansanmurhan seurauksena Kosovoon.

USA ja Ranska Saudi-Arabian rahoittamina kouluttivat Jordaniassa 50 000 miehen, eri muslimimaista peräisin olevan palkkasoturiarmeijan edistämään USA:n ja Saksan suunnittelemaa sekulaarisen Syyrian hallituksen siirtämistä muslimiveljeskunnan haltuun jo konfliktin alkuvaiheessa.

Saksan asenne on viime vuosina muuttunut maan huomattua jihadismia aatteenaan pitävän muslimiveljeskunnan verkoston siirtyneen hallitsevaan asemaan Saksan moskeijaverkostossa.

Korkmanin mainitsemat liberaalit "demokratiat" ovat viime vuosina yrittäneet myös vallankaappausta Ukrainassa yhteistyössä fasistien kanssa. Vallankaappaushallituksen julistettua sen vallan kyseealaistaville itä-ukrainalaisille terrorisminvastaisen sodan, näille "demokratioille" tuli kiire etsiä syylliseksi Venäjä. 

Venäjä pelasti krimiläiset natsien kynsistä auttaen heidän säilymistään vallankaappaushallituksen terrorisminvastaisen sodan ulkopuolella. Tämä toimenpide nostatti liberaalia demokratiaa noudattavien USA:n ja EU-maiden raivon, jonka seurauksena päätettiin Venäjälle asetettavista talouspakotteista.

Jotta Venäjä ei pääsisi liian helpolla nostettiin esiin uusi tunteita herättävä tapahtuma, Skripalien myrkytys. Vain tunteja myrkytyksestä, kuten niin monissa lännen tukemissa provokaatioissa Racakista Markale-torin tapahtumiin, seurasi syyllisen nimeäminen. Liberaalit oikeusvaltiot eivät tarvinneet sen kummempia poliisitutkimuksia tai asian etenemistä hankaloittavia oikeudenkäyntejä. "Higly likely" perusteella syylliseksi löydettiin Venäjä. 

Nyt ei seurauksena ollut pommituksia kuten provokaatioiden jälkeen Bosniassa, Serbiassa tai Syyriassa. Sen sijaan liberalismin ihannemaat julistivat talouspakotteet Venäjälle kuten aikoinaan Jugoslavialle ja Syyrialle.

Liberaali oikeuskäytäntö on äärimmäisen ripeätä, joten siitä vaan mallia Venäjälle, kymmenien etnisten ryhmien, kielten ja moskeijoiden maalle, jolla ei ole ollut tarvetta suunnitella ja toteuttaa öljystä tai muista luonnonvaroista rikkaiden itsenäiste valtioiden ryöstöjä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjä, Helsingin Sanomat, Sixten Korkman, liberalismin vaihtoehdottomuus, entiset siirtomaavallat, USA

Kateus vie kalatkin vedestä

Sunnuntai 14.7.2019 klo 12.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tunnen sääliä Helsingin Sanomien toimittajia kohtaan.He joutuvat päivästä toiseen muuntamaan totuutta ja kirjoittamaan puolitotuuksia.

Tänään pääkirjoitus otsikoi "Venäjän vaikutusyritysten motiivia ei saa unohtaa". Kirjoituksessa paheksutaan Venäjän "järjestelmällisiä vaikutusyrityksiä eurooppalaisiin poliitikkoihin korkealla tasolla". "Yhdysvalloissa vaikutusyritykset vuoden 2016 presidentin vaaleihin on todettu kauan sitten".

Pääkirjoitus jatkaa kuinka "ne ovat ahnaita sieppaamaan valtaa sieltä mistä sitä on saatavissa" (vrt presidentti Niinistön kasakka ottaa mikä on irti).

Harvoin lehti kertoo siitä, miten USA:n tiedustelupalvelu CIA ja muut Yhdysvaltojen "demokratiaa edistävät" ja rahaa jakavat järjestöt ovat vaikuttaneet vuosikymmenten ajan  dmokratioiden toimintaan nyt viimeksi EU vaaleihin. Suomen NATO:n propagandaan sidottu valtiollinen sensuuri muokkaa tietoisuuttamme päivittäin.

HS ei ole kyennyt osoittamaan Venäjän ryhtyneen sotiin tai pommituskampanjoihin saadakseen "sitä mikä on irti". Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten kohdalla esimerkkejä löytyy toisen maailmansodan päättymisestä lähtien kymmenittäin. Miljoonia tapettiin Vietnamissa, Indonesiassa, Afganistanissa, Irakissa jne. Sen lisäksi talouspakotteilla on tapettu nälkään ja ajettu ahdinkoon tuhansia viattomia lapsia ja aikuisia.

Yhdysvaltojen sotilastukikohdat, sotateollisuus ja sodat saastuttavat enemmän kuin 140 valtion kaikki saastelähteet yhteensä, brittiselvitys kertoo.

Jostakin kummallisesta syystä niin Helsingin Sanomat kuin Yle eivät puhu sanaakaan Yhdysvaltojen ja sen EU/NATO-liittolaisten rikoksista.

Sitten tullaan pääkirjoituksen clouhun. Sieltä löytyy RT, Venäjän monella kielellä lähetettävä useilla journalistipalkinnoilla palkittu TV-kanava. Helsingin Sanomat luonnehtii sitä "perinteiseksi disinformaatiota edustavaksi uutiskanavaksi". Jopas jotakin.

Hillary Clinton oli raivoissan omille tiedotusvälineilleen koska hänen mielestään RT oli paras ja juuri siksi vaarallinen.

Tämä kanava kertoo maailmasta niin kuin se on. USA/NATO-maiden tiedotusvälineille RT on kilpailija. Kulutettuani Aljazeeraa ja BBC:tä päädyin toteamaan, että RT on paras, tasapuolisin ja humanistisin.

Humanismia ei voi olla ilman totuutta. Suomen media on viimeisen porvarillisen hallituksen myötä sitoutunut NATO-propagandaan, joka ei voi olla hyväksi median tasapuolisuudelle eikä totuudellisuudelle. Juuri humanismin puute Suomen median ja erityisesti Yle:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien tarjonnassa surettaa. Suomi ei sen perusteella ole totuuden ja oikeudenmukaisuuden puolella. Suomalaiset eivät saa tietää mikä on totta ja mikä oikeudenmukaista.

Suosittelen lämpimästi tutustumista RT:n uutisiin ja erinomaisiin keskusteluohjelmiin, jotka voi ladata Youtubesta. Esimerkiksi RT Going Underground esittelee brittinäkökulman maailmanpolitiikkaan ja Iso-Britanniaan. RT Crosstalk- ohjelma vuorostaan käsittelee kansainvälisiä ajankohtaisia aiheita, RT Worlds Apart- ohjelman toimittaja haastattelee kansainvälisiä vaikuttajia, ulkoministereitä, tutkijoita, YK:n virkamiehiä. Muun muassa Esko Aho oli hiljattain haastateltavana. Taloudesta kiinnostuneille Boom Bust ja Kaiser Report tarjoavat haastetta.

Helsingin Sanomien vajottua nykyiselle tasolleen suosittelen tutustumista RT:n uutistarjontaan ja päättelemään itse mitä mieltä on.

Ei RT:kään paljasta CIA:n tekosia Kiinassa, Puolassa, Venäjällä, Jugoslaviassa... Yhdysvaltojen/NATO-EU:n  väkivallan taustat on opiskeltava tieteellisestä kirjallisuudesta, jota on usein saatavilla vasta vuosikymmeniä vallankaappausten tai niiden yritysten jälkeen.

Silti RT:n avulla pystyy käsittämään suurinpiirtein sen mikä kansinvälisessä politiikassa on oikeudenmukaista ja mikä ei. USA:n sotilaallisen ja taloudellisen mielivallan määrää ei mikään tiedotusväline pysty täysin kuvaamaan. Se täyttää ihmismielen sairauden määritelmän.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, RT, Venäjän vaikutusyritykset

Hussein al-Taee ja Martti Ahtisaari, NATO-propagandan uhri ja sankari

Keskiviikko 1.5.2019 klo 11.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Juuri kansanedustajaksi valittu sosialidemokraatti Hussein al-Taee on ollut viikon ajan Suomen median ajojahdin kohteena. Hän on kirjoittanut 2010-luvun alussa rasistisiksi määriteltäviä kirjoituksia homoista, juutalaisista, sunneista ja somaleista.

Martti Ahtisaari, Suomen entinen presidentti ja NATO:n innokas kannattaja vaikutti ratkaisevasti Jugoslavian laittomien NATO-pommitusten aloittamiseen estämällä oikeuslääketieteellisten tietojen pääsyn julkisuuteen helmi- maaliskuussa 1999, jotka tiedot olisivat osoittaneet, että Racakin kylässä oli tapahtunut taistelu eikä massateloitus.

Martti Ahtisaari toimi yhteistominnassa Saksan ulkoministeriön kanssa. Saksa oli jo Maastrichtin kokouksessa, jossa EU perustettiin, vaikuttanut siihen, että muut tulevat EU-maat liittoutuivat USA:n kanssa Jugoslavian hajottamiseen ja sotilaalliseen haltuunottoon.

USA:n tiiviit, myös sotilaalliset suhteet Saksaan johtivat siihen, että käyttämällä natseja ja paikalle lennätettyjä 10 000 jihadistia jalkaväkenään, USA:n, Saksan ja NATO:n onnistui tuhota ja miehittää Jugoslavia.

Jugoslavian jäännösvaltiot pudotettiin tahallaan näiden NATO-maiden toimesta kansantuotteella mitattuna sijalta 24 maailmantilastossa, jossa Jugoslavia oli, kehitysmaiden luokkaan sijoille 84 -113- roskavaltio.

Hussein al -Taee on pahoitellut kirjoituksiaan ja kertonut häpeävänsä niitä. Hän ei enää ajattele niin kuin silloin kun tekstit kirjoitti. Hän ei ole myöskään aiheuttanut fyysistä vahinkoa kenellekään.Hänen isänsä oli Saddam Husseinin vallan aikana 8 vuotta vankiloissa mielipiteittensä vuoksi. On ymmärrettävää, että pakolaisleiriltä toiselle kulkeutuneen al-Taeen on ollut tuoreeltaan vaikea suhtautua täysin neutraalisti niihin ryhmiin, jotka ovat kiduttaneet perheenjäseniä. Se on edellyttänyt henkistä kasvua.

Martti Ahtisaari ei ole pyytänyt anteeksi. Päinvastoin. Hän jatkoi Yhdysvaltojen ja Saksan/NATO-EU:n palvelemista johtamalla Kosovon itsenäistymisprosessia, jossa hänellä ainoana tavoitteena tuohon prosessiin osallistujien mukaan oli itsenäistää tuo Serbiaan kuuluva alue, koska Yhdysvallat oli jo rakentanut sinne massiivisen sotilastukikohdan.

Tuon itsenäistämisvaiheen aikana alueen serbiasukkaisiin kohdistettiin pogromeja kuten toisen maailmansodan aikaan. 150 ortodoksista kirkkoa ja luostaria tuhottiin NATO-liittolaisten albaanien toimesta. 250 000 serbiä joutui pakenemaan alueelta, osa tapettin.

Kosovo julistettiin Ahtisaaren johdolla itsenäiseksi vaikka YK:n päätöslauselman 1244 mukaan  alue on osa Serbiaa. Kun Ahtisaari vei itsenäistämisehdotuksen YK:n turvallisuusneuvostoon, turvallisuusneuvosto, kumosi sen suurella enemmistöllä.

Tuosta YK:n kielteisestä päätöksestä huolimatta Ahtisaari johti "yksityishenkilöiden" päätöksellä Kosovon itsenäiseksi, jonka itsenäisyyden Yhdysvallat heti tunnusti. Tuota tunnustusta seurasivat monien Yhdysvalloista riippuvaisten maiden tunnustukset. Maan johdossa on kuuluisan albaani-mafia järjestö Drenican johtajia, joiden rikoksia ei ole tutkittu eikä tuomittu.

Tästä toiminnastaan Ahtisaarelle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto.

Ranskalainen Bernhard Kuschner, Lääkärit ilman rajoja johtaja, joka johti ensimmäisenä vuodesta 2000 lähtien Kosovon alueen YK-hallintoa ja laittomasti ilman minkäänlaista mandaattia alkoi järjestellä Jugoslavian valtion sosiaalisesti omistettuja 500 yritystä ylikansallisille markkinoille sai järjestölleen myös Nobelin rauhanpalkinnon.

EU, oli osallistunut Jugoslavian hajottamisen suunnitteluun ja toteuttamiseen ja ollut osallisena laittomiin NATO:n pommituksiin. Se oli systemaattisesti käyttänyt taloudellista ja sotilaallista kiristystä Serbiaa kohtaan ja sai sai  myös Nobelin rauhanpalkinnon heti pommitusten päätyttyä.

Al-Taeen kohtelu voidaan nähdä Suomen valtiollisen sensuurin ja NATO:n hybridikeskuksen yhteistyön hedelmänä. Al-Taee näkee ja tiedostaa Lähi-Idän tilanteen, Yhdysvaltojen ja NATO:n kansainvälisiä lakeja rikkovan pommituskampanjan ja ohjusiskut sekä todellisuuden peittävän propagandan vaikka hän ei sanoisi sanaakaan. 

Al-Taee vaikuttaa sivistyneeltä. Hän on myös asiantuntija. NATO-propagandalle hän on äärimmäisen vaarallinen. Hän ei ole tunteistaan vieraantunut peluri, kuten useat menestyneet poliitikot ovat. Hän ei vaikuta persolle rahalle eikä alttiille korruptiolle.

Ahtisaari on kehunut ystävyyttään miljardööri Soroksen kanssa, joka on osallistunut kaikkiin mahdollisiin yhteiskuntajärjestelmiä kumoaviin vallankeikauksiin ja vaalivaikuttamiseen Puolasta, Jugoslaviaan ja Ukrainaan sakka. Nyt on meneillään Venezuelan kaappaus.

Näissä keikauksissa Suomen NATO-propagandaa tukeva valtamedia on täysin palkein USA:n rinnalla. Tämä propaganda lienee sekoittanut myös Suomen europarlamentaarikoiden päät.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hussein Al-Taee, Martti Ahtisaari, NATO-propaganda, median ajojahti, Nobel-palkinto, Soros

A-studion sensuroitu kuvaus Syyriasta

Tiistai 18.12.2018 klo 12.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

On aika huvittavaa seurata Yle:n A-studion tasoa. Yle kuvittelee, että aikana, jona jokainen tietokoneen omistava Suomen kansalainen saa totuudenmukaista tietoa, se voisi aivopestä meitä illasta toiseen.

17.12.2018 Yle esitti ensin Tom Kankkosen uutispätkän Syyrian tilanteesta ja myöhemmin A-studiossa esitettiin laajempi otos Kankkosen retkestä Syyriaan. Tom Kankkonen on eräs parhaita Yle:n toimittajia. On sääli, että hänellä ei ole mahdollisuutta esittää muuta kuin mitä Mediapoolin ja USA/NATO-hybridikeskuksen sensuuri sallii.

Yle:n taktiikkana on haastatella omaa ideologiaansa vahvistavia henkiöitä, puhua kokonaistlanteesta vain näiden kautta, ja jättää mainitsematta sodan syyt ja siihen osallistuvien suurvaltojen intressit. 

Oli mielenkiintoista nähdä kuinka professori Juusela puhui kieli keskellä suuta ja toinen asiantuntija perusti "tietonsa" joidenkin tuntemiensa syyrialaisten mielipiteisiin.

Monissa blogeissani aina vuodesta 2011 lähtien olen kuvannut paitsi minkälainen valtio Syyria on, myös USA:n ja entisten siirtomaavaltojen tavoitteita Syyrian suhteen.

Jo 2000-luvun alussa NATO:n entinen komentaja Wesley Clark kertoi saaneensa Pentagonissa käsiinsä paperin, jossa kuvattiin, mitkä maat Yhdysvallat seuraavaksi aikoo ottaa haltuunsa. Syyria oli joukossa mukana.

A-studio, Suomen media yleensä ja ulkopoliittinen johto eivät ole hiiskuneet sanaakaan Yhdysvaltojen johdolla suoritetusta Neuvostoliitto/Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstöstä ja varojen siirtämisestä länteen. Jugoslavian hajottaminen ja ryöstö on erinomaisesti ja tieteellisin lähdetiedoin kuvattuna saatavilla. Kosovon alueella sijaitseva serbiomaisuuden ryöstö jatkuu edelleen NATO-miehitysjoukkojen turvaamana.

A-studio esittää Syyrian sodan alkutahdeiksi lapsellisen teorian rauhanomaisten mielenosoitusten kohtaamasta armeijan väkivallasta. Syyrian sota oli suunniteltu jo vuodesta 2001 lähtien. Bilderberg- ryhmässä oli 2010-luvulla saksalaisen tutkija Pethesin ja amerikkalaisen diplomaatin Feldmanin toimesta esitetty lukujärjestys siitä, miten Syyria otetaan länsimaiden haltuun, presidentti vaihdetaan, perustuslaki kumotaan, parlamentti hajotetaan jne. 

Mainitut Syyrian hajottamisen suunnittelijat on vähitellen hivutettu YK:n korkeisiin virkoihin, vastaamaan YK:n Syyria-politiikasta.

Yhdysvallat, Ranska (Syyrian entinen siirtomaaisäntä), Iso-Britannia ja Saksa ovat rahoittaneet jihadisteja, joiden avulla maan hajottaminen ja haltuunotto suunniteltiin. Jihadistien valtaamien alueiden siirtyessä Syyrian armeijan haltuun, alueelta on löydetty kalliita moderneja aseita, ohjuksia ja kemiallisia aseita.

Oli huvittavaa seurata kuinka professori Juusela, puoliksi nielaisten mainitsi kerran sanan Yhdysvallat. Yhdysvallat kuitenkin on kansainvälisten lakien vastaisesti Syyriassa ja hallitsee suurta koillis-Syyrian aluetta sotilaallisesti. Se on myös ilmoittanut, että ei aio lähteä Syyriasta mihinkään. Tämä ei näytä vaivaavan NATO-EU:ta kuten ei mitkään muutkaan kansainvälisten lakien rikkomuksensa.

USA ja keskeinen NATO-liittolaisnelikko ovat sopineet, että Venäjän johtamasta ASTANA:n rauhanprosessista ei mainita sanaakaan. Länsimedia ja sen mukaisesti A-studio ei mainitse mitään siitä, että Syyrian hallitus on luvannut armahduksen kaikille, jotka luovuttavat aseensa.

Suomalainen sodanjohto ei katsonut suopeasti jatkosodan aikana miehiä, jotka välttivät armeijaa tai pakenivat rintamalta. Vaatiiko Suomen media nyt syyrialaisia pakenemaan maasta kun vastustajana ovat Yhdysvaltojen ja entisten siirtomaaisäntien palkkaamat palkkasoturi-jihadistit. Siis Syyrian pitäisi antautua USA:n ja sen liittolaisten ryöstötarpeille.

Jos Tom Kankkonen ja A-studio olisivat pyrkineet objektiivisuuteen, he olisivat haastatelleet myös Damaskoksen asukkaita tai vapautetun Aleppon asukkaita. Hän olisi haastatellut sotilaita, joiden vaikutusta siviilihaastateltaviin hän kuitenkin arvosteli. Hän olisi saanut kuvan  miehistä, jotka uhrautuvasti ovat taistelleet lansimaiden rahoittamia jihadisti-taistelijoita vastaan koska he mitä ilmeisimmin rakastavat sekulaarista, kulttuurista rikasta maataan, joka oli antanut turvan 1,5 miljoonalle Yhdysvaltojen Irakin sotaa paenneille irakilaisille sekä 0,5 miljoonalle Israelin hirmuvaltaa paenneelle palestiinalaiselle.

Yle on menettänyt uskottavuutensa osana Mediapoolia ja ehkäpä alistussuhteessa USA/NATO-hybridikeskukselle. Suomen ulkopoliittinen johto on vastuussa synnyttämästään tilanteesta, jota voi kaukaisesti verrata viime sotien sensuuriin, paitsi että Yle:n mielipidevaikuttamisen mahdollisuudet ovat sota-ajan sensuuriin verrattuna moninkertaiset.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyrian sodan sensuuri, A-studion sensuroitu Syyria, Tom Kankkonen, Arto Juusela

Pekka Haavisto, NATO:lle mieluinen puheenjohtaja

Tiistai 6.11.2018 klo 11.23 - Pirkko urpeinen-Saari

Suomessa on joukko poliitikkoja, virkamiehiä ja asiantuntijoita, jotka voi helposti tunnistaa yksilöiksi, jotka tarjoavat palveluksia USA/NATO:lle.

Tutkittuani perinpohjaisesti Jugoslavian erittäin hyvin suunniteltua ja väkivaltaisesti toteutettua hajottamista ja sotilaallista haltuunottoa kohtaan yllättävän paljon siihen osallistuneita suomalaisia toimijoita.

Olen tuonut esiin Yhdysvaltojen presidentti George H.W. Bushin yhdessä George Sorosin ja Harvardin talousasiantuntijoiden kanssa CIA:n sekä muiden "valedemokratiaorganisaatioiden" avulla suorittamat Puolan, Neuvostoliiton, Jugoslavian ja Kiinan hajottamiset/hajottamisyritykset. Bushin työtä jatkoi presidentti Clinton, jonka työkaluihin kuuluivat myös talouspakotteiden ohella pommitukset.

Näistä projekteista Suomen media, nykyisin voi sanoa NATO:n kanssa tiiviissä yhteistyössä toimiva Mediapooli, ei ole puhunut tai esittänyt mitään. Tämän peittelyn tehostamiseksi Suomen media on täysin rinnoin osallistunut Jugoslavian kohdalla hajottamista vastustaneiden serbien demonisointiin, koska muutoin USA/NATO:n  sotilaallista haltuunottoa ei olisi voitu perustella kansalaisille. Jugoslavian laiton hajottaminen on esitelty kunniakkaana hankeena.

Olen aikaisemmin kuvannut oikeushammaslääkäri Helena Rannan toimintaa Saksan ulkoministeriön käskyjä noudattavana, NATO:n laittomat pommitukset mahdollistaneena henkilönä.Saksan ja Suomen ulkoministeriöitä ei vaivannut se, että serbit ovat juutalaisten tavoin holokaustin uhreja. Jugoslavian hajottamissodalla tuhottiin noiden uhrien turvakseen rakentama maa ja siirrettiin kukoistava, 24 sijalla maailmantilastossa oleva kansa kehitysmaaluokkaan.

Jugoslavian presidentti Milosevicin vaimon äiti muun muassa oli teloitettu natsien toimesta.  Bosnian armeijan päällikön kenraali Mladicin isä vuorostaan oli kuollut natseja vastaan taistellessaan saksalaisten lentopommin sirpaleesta.

Toinen serbien demonisoinnissa kunnostautunut suomalainen poliitikko on Elisabeth Rehn. Hänet tunnetaan NATO:n hävittäjähankintoja markkinoineena puolustusminiserinä. Helena Rannan tavoin Rehn on useiden TV-ohjelmien ja haastattelujen avulla jatkanut sodan jälkeen serbien demonisointiin pyrkivää NATO-propagandaa. Erityisesti yhdysvaltalaisten kenraalien johtaman, kroaattiarmeijan suorittaman serbien kansanmurhan ja sen yhteydessä 250 000 serbin etniseksi puhdistukseksi Kroatian Krajinasta suoritetun Operaatio myrskyn peittelemiseksi keksitty, Srebrenican kansanmurha-teema on ollut lukuisia kertoja Elisabeth Rehnin TV-ohjelmien aiheena.

Martti Ahtisaari toimi koko Jugoslavian hajottamisen ajan Yhdysvaltojen ja erityisesti siitä hyötymään pyrkivän George Sorosin kumppania. Yhdysvaltojen tavoitellessa koko Jugoslavian miehitystä Ahtisaari toimi "lujana" neuvottelijana ja presidentti Milosevicin grillaajana. Yhteisenä tavoitteena oli sotilastukikohdan aikaansaaminen Serbian alueelle Kosovoon.

Pekka Haavisto vuorostaan käyskenteli Jugoslavian maaperällä geiger-mittarin kanssa mittaamassa radioaktiivisuutta, jota hän ei löytänyt, siitä huolimatta, että USA oli pommittanut Bosniaa ja Serbiaa uraanipommeilla. Mittaaminen oli vain näytelmää, sillä NATO ei ollut ilmoittanut millä alueilla se oli käyttänyt uraanipommeja.Propaganda saatiin kuitenkin hoidettua. Ei vaaraa! Radioaktiivisuutta ei ole. Tehtävä suoritettu.

Mittaustuloksista huolimatta syöpään sairastavuus on noussut tietyillä pommitetuilla alueilla.

Pekka Haavisto oli ainoa presidenttiehdokas, joka epäili venäläisten vaikuttaneen presidentin vaaleihin. Hänen "botti"-löytönsä tiedotettiin "Mediapoolissa" laajasti. Tosiasiassa näyttäisi siltä, että USA/NATO:n vaikutus oli monin verroin suurempi. Harvardin Venäjän-hybridisotaan valmennetut toimittajat eivät uskaltaneet kysyä presidenttiehdokkailta isäntämaasopimuksesta muuta kuin väkinäisesti viimeisessä vaalitentissä.

Pekka Haaviston valinta johtamaan vihreiden eduskuntavaalikampajaa tullee varmistamaan sen, että Mediapooli ja USA/NATO:n Helsingin hybridikeskus voivat hengähtää ja luottavaisesti jatkaa kuten ennenkin. Valtioneuvosto tulee loppuajan koordinoimaan tiedotusta Mediapoolin kanssa niin, että kansallisen turvallisuden nimissä mitään poikkipuolista ei tulla käsittelemään suhteessa USA:n ja NATO:n väkivaltaan. Syntipukit löydetään Venäjältä, Kiinasta, Syyrian hallinnosta ja Iranista. NATO/EU saa jatkaa mediapimennossa kumppanuuttaan USA:n neokonservatiivien kanssa. Totuudesta USA/CIA/EU:n väkivaltaisesta vallankaappauksesta Ukrainassa vaietaan. Neljä vuotta jatkunut valtioneuvoston mantra on voimissaan.

On mielenkiintoista havaita, miten kulttuurieliitti ja sen taustalla oleva pääoma nostaa juuri näitä NATO:n lähettiläitä esiin ja ikäänkuin normalisoi heidän ajattelunsa. Elisabeth Rehn päätti kirjallisuuden Finlandia-palkinnosta, Helena Ranta arkkitehtuurin Finlandiasta, Martti Ahtisaari ja Pekka Haavisto nostetaan esiin kun puhutaan rauhasta. 

Elämme Orwellin kuvaamassa maailmassa vaikka atomisotaa ei ole vielä käyty. Median ja valtioneuvoston mielenhallinta on johtanut kaksoisajatteluun: Sota on rauhaa, Vapaus on orjuutta, Välinpitämättömyys on voimaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Orwellin aika, NATO-propagandan tukihenkilöt, Haavisto, Elisabeth Rehn, Helena Ranta, Martti Ahtisaari

USA, Ahtisaari ja mafia-valtio Kosovo

Torstai 17.5.2018 klo 11.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viimeisten viikkojen aikana Helsingin Sanomat on esitellyt Kosovoa ja sen presidentti Hasim Thaci on aukeaman kuvassa edustavasti. Yle valitteli EU kirjeenvaihtajansa välityksellä Kosovon viisumivaikeuksia. Kosovolaiset eivät pääse viisumitta Schengen alueelle.

Kosovon valtio on USA:n ja presidentti Ahtisaaren luomus. Historiallisesti ja kansainvälisten lakien mukaan se on aina ollut osa Serbiaa. YK:n päätöksen 1244 mukaan Kosovo on yhä osa Serbiaa eikä päätöstä ole koskaan muutettu.

Jugoslavian hajottaminen toteutettiin USAn ja Saksan voimakkaalla tuella. Kansainväliset lait, YKn peruskirja, NATO:n peruskirja, kansainvälisesti sovitut rajat –kaikki heitettiin romukoppaan.

USA:n Foreign operations- laki edellytti että toisin kuin perustuslaki edellytti, pelkästään Jugoslavian osavaltioissa tulisi järjestää vaalit ehtona yht'äkkiä irtisanottujen Jugoslavian lainojen korvaamiseksi osavaltiokohtaisilla lainoilla.Jugoslavian liittovaltio ei saisi järjestää vaaleja. Siten taloudellisella kiristyksellä Yhdysvaltojen lainsäädänö pakotettiin toteutettavaksi Jugoslavian perustuslain sijaan.

Saksa halusi saada haltuunsa Slovenian ja Kroatian infrastruktuurin. Maat olivat olleet natsi-Saksan liittolaisia ja fasistinen Kroatia oli keskitysleireissään toteuttanut serbien kansanmurhan. Tunnustamalla Kroatia ennenaikaisesti itsenäiseksi ilman Jugoslavian perustuslain edellyttämiä neuvotteluja rajoista, eri etniset ryhmät ajettiin sotaan keskenään. Perustuslakia kunnioittavat serbit ja Saksan vasalliksi pyrkivät kroaatit.

Itsenäistyneet Slovenia ja Kroatia siirtyivät vastavuoroisesti vikkelasti NATO:n jäseniksi.

USA vuorostaan pyrki saamaan vaikutusvaltaansa Bosnia-Hertsegovinan, jihadistien ja kroaattien avulla. Se sai Bosniaan NATO-miehityksen ja maa tuli sotilaallisesti USA:n vaikutuspiiriin.

Jugoslavian hajottaminen pieniksi vasallivaltioiksi edellytti USA:n ja Saksan natsi/albaaniemigranttien rahoittamaa vahvaa ylikansallista propagandaa, jonka toteuttamisessa kunnostautui Ruder-Finn markkinointitoimisto, tietenkin CIAn vahvalla sivustatuella.

USAn Balkanin valloitus ei rajoittunut Bosniaan, vaan strategisesti tärkeä Kosovon alue oli vielä keskeisempi. Siellä liittolaisiksi saatiin Kosovon itsenäisyyttä (ja Albaniaan liittämistä) väkivaltaisesti ajava KLA-terroristijärjestö.

Perustuslaillisesti, demokraattisesti toimiva Serbia oli kantona kaskessa. Vapailla vaaleilla valittu presidentti Milosevic oli demonisoitava. Häntä (kuten myöhemmin kaikkia hajotettavien maiden johtajia) kutsuttiin Hitleriksi, vaikka serbit olivat holokaustin uhreja ja Milosevicin vaimon äitikin oli fasistien toimesta teloitettu. Demokraattisen perustuslain omaava Serbia demonisoitiin ja rasistisen nationalistisen perustuslain omaava Kroatia ja nationalistista puhdasta albaanivaltiota tavoittelevaa Kosovoa pidettiin tarkoituksenmukaisuussyistä suojeltavina.

Slovenian, Kroatian ja Bosnian haltuunoton jälkeen USA ja NATO/EU eivät löytäneet muuta keinoa lopun Balkanin haltuunottamiseksi kuin pommitukset. KLA toimi NATO:n jalkaväkenä. Se tappoi valtiota edustavia poliiseja, serbejä ja serbien kanssa yhteistyötä tekeviä albaaneja. KLA:n tapot ja provokaatiot jätettiin huomiotta ja laillisen armeijan vastatoimet tuomittiin.

Erään poliisien ja terroristijärjestö KLA:n välisen, Racakin kylässä käydyn taistelun jälkeen, yhdysvaltalainen ETYJ-tarkkailijoiden johtaja, William Walker, joka toimi hyvässä yhteistyössä KLA:n johtajien kanssa, väitti kyseessä olleen 45 henkilön teloituksen. Tämän teloitusväitteen hän ETYJ:n nimissä viestitti USA:n ja Euroopan maiden hallituksille, jotka pommitusten mahdollisuutta odotellessaan hanakasti tarttuivat tähän provokaatioon mahdollisuutena. Koko valtamedia liittyi kampanjaan, olivathan median edustajat jo kymmenen vuoden ajan tottuneet siihen ketkä ovat konnia ja ketkä sankareita.

Suomi tuli avainasemaan pääteltäessä oliko kyseessä teloitus vai taistelu. Luotettavaksi tunnetut suomalaiset oikeuslääkärit kutsutiin paikalle tekemään tutkimuksia yhdessä jugoslavialaisten ja valkovenäläisten oikeuslääkäreiden kanssa. He tulivat tulokseen, että ketään ei ollut teloitettu, päitä ei ollut leikattu irti, kuten presidentti Clinton ja valtamedia  puheissaan väittivät.

Presidentti Ahtisaari ja muu Suomen ulkopoliittinen johto estivät oikeuslääkäreiden tulosten julkistamisen. Pommituksiahan ei olisi aloitettu, jos olisi todettu kyseessä olleen terroristien ja poliisien välinen taistelu. Oikeuslääkäreillä ei ollut mahdollisuutta uhmata presidentin valtaa. Vasta kahden vuoden päästä he oma-aloitteisesti julkaisivat totuuden tietellisessä lehdessä. Tätä media ei uutisoinut.

Suomen ulkopoliittinen johto oli valinnut oikeuslääkäreiden ryhmän puheenjohtajaksi hammaslääkäri Helena Rannan, joka ei tietenkään vastannut kuolinsyytutkimuksista. Siitä huolimatta hän ryhmän puheenjohtajana lausui Saksan ulkoministeriön sanelun mukaan täysin asiaankuulumattomia ja paikkansapitämättömiä asioita kansainväliselle medialle.

Pommitukset aloitettiin ja ne kestivät maaliskuun 24. päivästä kesäkuun kymmenenteen päivään tuhoten koko Serbian ja Kosovon infrastruktuurin uraanipommeilla, jättäen ekokatstrofin ja täydellisen tuhon maahan, jolle poliittisista syistä oli asetettu totaaliset talouspakotteet jo vuonna 1992 ja jotka edelleen jatkuivat.

KLA:n johtajilla oli satelliittipaikannusvälineet, joilla he ohjasivat NATOn pommikoneita. Heillä oli myös NATO:n komentajan, kenraali Wesley Clarkin puhelinnumero yhteydenpitoa varten.KLA toimi siis NATOn jalkaväkenä.

Presidentti Ahtisaari astui kuvaan myös pommitusten aikana. Ennen pommituksia Jugoslaviaa oli uhattu koko maan NATO-miehityksellä. Kun pommitukset oli saatava loppumaan eikä Milosevic ja Jugoslavian armeija ollut valmis väkivallankaan alla alistumaan, Ahtisaari uhkasi neuvottelussa 2.6. 1999 että ellei Milosevic alistu NATO tulee mattopommittamaan Belgradia niin että Belgradissa 500 000 ihmistä kuolee viikossa.(Toisen maailmansodan alussa Saksa pommitti Belgradia niin, että 20 000 ihmistä kuoli yhden päivän aikana)

Jugoslavia ei suostunut muuta kuin Kosovon NATO/YK -miehitykseen ja YK:n lupaukseen, että Kosovo on elimellinen osa Serbiaa.

Välittömästi pommitusten päätyttyä USA alkoi rakentaa kansainvälisten lakien vastaisesti Serbiaan kuuluvaan Kosovoon valtavaa Bondsteelin sotilastukikohtaa. Sitä rakennettiin siis miehitetyyn maahan. USA pyysi Ahtisaarta suunnittelemaan Kosovon itsenäistämistä nk Ahtisaari-suunnitelman mukaan.

Mielivaltaan perustuvassa kansainvälisessä järjestelmässähän se onnistui.

Pommitusten aikana ja ennenkuin KFOR-joukot olivat tulleet rauhanturvaajiksi, KLA suoritti talosta taloon ulottuvia kostotoimenpiteitä ja ihmisryöstöjä. Se tuhosi satoja serbien ortodoksikirkkoja ja keskiaikaisia luostareita.Alueella vallitsi mielivalta. Satoja ihmisiä katosi ja huhuttiin elinkaupasta.

Ahtisaaren johdolla Kosovo itsenäistettiin. KLA:n johtaja Hashim Thaci julistutti itsenä pääministeriksi. Hän oli tunnettu Euroopan vaarallisimpana mafia-pomona, jonka klaanipohjainen vallankäyttö ulottui kansainväliseen huumekauppaan ja elinkauppaan.

Itsenäistyminen tapahtui parlamentissa vain osan jäsenistä ollessa paikalla. Ilmoitettiin, että äänestäessään jäsenet toimivat yksityishenkilöinä. Ulkopuoliselle tarkkailijalle ei känyt selväksi itsenäistyikö Kosovo Serbiasta vai YK:sta, jonka hallinnon alla alue oli. Serbian hallintoahan Kosovo ei ollut hyväksynyt alueelleen. Alueella vallitsi anarkia eivätkä mitkään itsenäistymisen kriteerit täyttyneet.

Itsenäisyys julistuksesta ICJ, International Court of Justice, totesi pyydettäessä, että saahan jokainen maa vapaasti julistautua itsenäiseksi, mutta tuomioistuin ei sanonut kantaansa juuri Kosovon erityistapaukseen. Siten itsenäistyminen oli varsin tulkinnanvarainen.

EU rakensi alueelle EULEX -järjestelmän tutkimaan lakien noudattamista ja auttamaan rikosten tutkinnassa. Se ei kuienkaan ole saanut vakiinnutettua lakia ja järjestystä.

Kansainvälisen Jugoslavia-tribunaalin ensimmäinen yleinen syyttäjä Carla del Ponte paljasti 2008 kirjassaan Madame Prosecutor: Confrontations with Humanity's Worst Criminals and the Culture of Impunity" kuinka Hashim Thaci on elinkauppaan osallistunut väkivaltainen mafia-pomo.

Kirjan perusteella ja kadonneiden omaisten toivomuksesta Euroopan neuvosto nimitti sveitsiläisen senaattori Dick Martyn tutkimaan paitsi USAn salaisia vankiloita Euroopassa, Pohjois Kaukasuksen rikoksia, mutta myös mahdollista elinkauppaa vuosina 1998 - 2000. Kun tämä pyysi ICTY:n toimistosta Calra del Ponten viittaamaa tutkimusaineistoa, toimistosta todettiin aineiston mystisellä tavalla kadonneen.

Pikkuhiljaa on paljastunut Hashim Thacin (lempinimi käärme)väkivaltaisen  Drenica-rikollisjärjestön osuus paitsi huumekaupassa myös elinkaupassa. Kosovo on keskeinen Afganistanista Eurooppaan ja edelleen Yhdysvaltoihin toimivien  heroiiniliigojen risteyspaikka. Vuosien 1998 -99 aikana kaapatut serbit ja osin albaanit vietiin Albanian puolelle, jossa heidät tutkittiin, ruokittiin ja sitten tapettiin. Välitömästi tappamisen jälkeen heidän elimensä irrotettiin myytäväksi.

Koska KLA:n johtajat Thaci ja Haradinaj olivat ja ovat edelleen huume- ja elinkaupassa USA:n liittolaisia, he ovat voineet mennä rehvakkaasti ICTY:n tuomioistuimeen "tutkittavaksi". NATO-maiden valitsemat tuomarit eivät heitä tuomitse –ja sitä paitsi Dick Martyn mukaan "kuka uskaltaisi mennä todistamaan heitä vastaan 20 vuotta tapahtumien jälkeen sillä niin moni todistaja on jo tapettu."

Euroopan neuvosto hyväksyi Dick Martyn yksityiskohtaisen ja kattavan raportin. Dick Marty on työnsä aikana voinut todeta eri asiaan liittyvien valtioiden kyynisen reaalipolitiikan. Hän totesi työn aikana käyneen selväksi kuinka hallitukset valehtelevat ja manipuloivat, sanovat yhtä ja tekevät toista. Sunnuntaina he puhuvat ihmisoikeuksista ja maanantaina rikkovat niitä.

Marty toteaa, että Kosovon tapauksessa oikeus on vain illuusio. Yhdysvaltalaiset ja eurooppalaiset sulkivat silmänsä vaikka hyvin tiesivät minkälaisia rikoksia Kosovossa tapahtui ja kuka oli niistä vastuussa.

Haagiin on perustettu erityinen Kosovon asioita käsittelevä Kosovo Specialist Chambers, jonka pitäisi kyetä tutkimaan ja tuomitsemaan elinkauppiaita. Marty ei usko tähän Euroopan unionin perustamaan tribunaaliin. EU vastaa puitteista, mutta syyttäjät ja tuomarit ovat yhdysvaltalaisia. Kuka nyt omaa jalkaväkeään ja liittolaisiaan tuomitsisi, olivat rikokset mitä tahansa. "Monet todistajat on jo tapettu" toteaa Dick Marty.

Tilastot kertovat karusti USA:n ja NATO-EUn hallituksenvaihdos/miehitysprosessien tuloksista. YK:n perustajavaltio Jugoslavia oli 1990 liittoutumaton maa, jonka kansantuote oli maailmantilastossa sijalla 24. Kansalaisilla oli työtä, kuukauden palkallinen loma, ilmainen koulutus ja terveydenhuolto.Työntekijät osallistuivat yritysten hallintoon ja saivat osan yrityksen tuotosta itselleen. USAn ja NATO-EUn suorittaman Jugoslavian sotilaallisen ja taloudellisen hajotuksen tuloksena syntyneiden vasallivaltioiden sijoitukset ovat seuraavat: Bosnia-Hertsegovina on sijalla 112 ja tilanne on pahentumassa, Kroatia sijalla 76 mutta Bloombergin mukaan maa on eräs maailman 10 surkeimman joukossa, Makedonia on sijalla130, Montenegro 149, Serbia 87 ja Slovenia 81. Kosovon aluetta luonnehditaan mafia-valtioksi, jonka työttömyysaste on yli 35. Terrorismi, rikokset ja poliittinen väkivalta vallitsevat. (Jugoslavian aikana autonomiselle Kosovolle jaettiin tasapuolisesti muiden paremmin toimeentulevien osavaltioiden budjeteista, sillä oli normaali tuomioistuinlaitos ja kansallinen terveydenhuolto,mistä kaikesta se halusi nationalistisista syistä irtautua.)

Tässä prosessissa Suomen valtio on ohittanut tieteellisen totuuden ja asettunut palvelemaan suurpääomaa edustavia maita ja niiden aseellista siipeä NATOa. Totuutta arvostavana tutkijana liityn Dick Martyn pessimismiin. Suomen valtion lisäksi valtamedia on ollut tässä anarkiassa mukana.

Viimesimpänä todistuksena Helsingin Sanomien tämän päiväinen uutinen Syyriasta. "Kloori-iskusta" toipuvan kärsivän näköisen miehen kuvan alla lukee:"Miestä hoidettiin Syyrian hallinnon kloorikaasuiskun jälkeen Saraqibissä helmikuussa" Tekstissä todetaan: nimeltä mainitsemattomien "tarkkailujärjestöjen mukaan Syyrian hallinto teki kemiallisilla aseilla iskun Saraqebiin 4.helmikuuta. 11 ihmistä joutui sairaalaan tehohoitoon."

Kuitenkaan tekstissä lehti ei voi olla mainitsematta:"OPCW voi kertoa vain löytämistään todisteista eikä voi ottaa kantaa siihen, mikä sodan osapuolista käytti klooria. Idlibin alueella taistelevat Syyrian hallituksen joukot ja jihadistit." Helsingin sanomille ei riitä OPCW:n neutraali tutkimukseen perustuva kanta. Lähes 90% hesarin tiedonvälityksestä Syyriassa on perustunut kapinallisten ja heitä rahoittavien USA:n ja Iso-Britannian uutisvälineisiin.Näin tapahtui myös Jugoslavian hajottamisessa ja nykyisessä Kosovo uutisoinnissa.

Kysymys onkin siitä, onko media kansainvälisen lain mukaisesti suvereenin valtion, sen perustuslakien ja kansanäänestysten vai globaalia pääoman valtaa väkivaltaisesti laajentavien, jihadisteja ja muita terroristeja esimerkiksi neo-natseja hyväksikäyttävien kyynisten maiden puolella, joille pakolaiset ja kuolevat lapset ovat vain "due price", kuten ex USA:n ulkoministeri Madeleine Ahlbright totesi.

Suomi on Ahtisaaren kaudella totutettu olemaan hallitustenvaihdoksia ajavan valtapolitiikan ja NATO:n puolella. Ahtisaari on siten ansainnut Nobel-palkintonsa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helena Ranta, Racak, elinkauppa, Dick Marty, USA, Ahtisaari, Kosovo-mafia, Jugoslavia, NATO, Camp Bondsteel

Macronista kuoriutuikin siirtomaaherra

Maanantai 23.4.2018 klo 13.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ranskan presidentti Emmanuel Macron puhuu demokratiasta mutta käyttäytyy kuin kansainvälisistä laeista piittaamaton siirtomaaherra.

Syyrian sodan neljän kopla; Saksa, USA, Iso-Britannia ja Ranska toimivat Syyrian hajottamisen vetureina kukin vuorollaan. Kaikkien päämäärä on ollut sama: Syyrian hajottaminen ja presidentti Assadin kaataminen.

Kaikki nämä maat ovat suurelta osin julkisuudelta salassa ja valtamedian suosiollisella avustuksella rahoittaneet eri terroristi-/kapinallisryhmiä sekä tukeneet näiden tiedotusta SOHR:n ja Valkokypärät- järjestön avulla. Kapinallisten vallan seurauksena Syyriasta muodostuisi saria-lakia toteuttava muslimivaltio.

Syyria oli ensimmäisestä maailmansodasta lähtien aina vuoteen 1946 Ranskan "siirtomaa". Ranska oli jakanut maan useisiin lähinnä uskontopohjaisiin alueisiin. Mikään näistä alueista ei suhtautunut suopeasti Ranskan sotilaalliseen läsnäoloon, alawiittien valtio pääkaupunkinaan Latakia ehkä kaikkein kielteisimmin.

Syyria on ollut eri kulttuurien ja uskontojen sekoitus. Ortodoksi -kristityt armenialaiset päätyivät Turkin suorittaman holokaustin jäljiltä myös Syyriaan. Esimerkiksi Aleppon kaupungissa on perinteisesti ollut kristittyjen, juutalaisten ja muslimien rikasta kulttuuria. Syyria on virallisesti sekulaarinen. Uskonto ei ilmene esimerkiksi henkilökortissa.

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tuhottua Irakin, jonka seurauksena syntyi ISIS, suuri määrä pakolaisia saapui Syyriaan. Saksa kehuu Syyriaan verrattuna nelinkertaiseen väestömääräänsä saapuneiden pakolaisten taakasta, kun heitä tuli miljoona. Syyrian 17 miljoonan väestön hoidettavaksi saapui 1,5 miljoonaa Irakin pakolaista, joille Syyria tarjosi turvan, ilmaisen terveydenhoidon ja koulunkäynnin lapsille. Sen lisäksi Syyriassa oli jo ennestään 0,5 miljoonaa Palestiinan pakolaista. Kävin Damaskoksessa 1983 tapaamssa palestiinalaista kummilastani, joka asui erinomaista huolta lapsista pitävässä sisäoppilaitoksessa.

Libanonilainen tutkiva journalisti sai käsiinsä tiedon, jonka mukaan USA, Saksa, Iso-Britannia ja Ranska olivat keskenään päättäneet vaieta Venäjän aktivoimasta Astanan ja Sotsin rauhanprosessista. Valtamedia on käytännössä noudattanut tätä vaikenemista.

Suuri yleisö ei ole tietoinen kymmenistä aseleposopimuksista, aseista luopumisesta, Syyrian hallituksen mahdollistamista armahduksista ja kapinallisten mahdollisuudesta integroitua normaaliin yhteiskuntaan. Syyrian armeijan vapauttaessa kaupunki- ja maaseutualueita Venäjän, Iranin ja Hitzbollahin tuella läntinen media puhuu vapautettujen kaupunkien "menettämisestä". Läntinen valtamedia ei haastattele vapautettujen alueiden väestöä heidän kokemuksistaan ja suuntautumisestaan jälleenrakennukseen.

Yhdysvaltojen presidentti Trumpin ilmoitettua halustaan vetäytyä Syyriasta Ranskan presidentti Macron aktivoitui. Ennen Trumpin valintaa vallinut neljän koplan yhteistyö oli vaarantua. Saksa ja USA olivat hoitaneet keskeiset Syyrian hajottamisen auguurit Feltmanin ja Perthesin YK:n korkeisiin virkoihin vaikuttamaan YK:n kautta. Kaikki olivat kantaneet kortensa kekoon Venäjän demonisoinnissa, jotta Venäjän merkittävä rooli rauhan saamiseksi Syyriaan ei saisi ansaitsemaansa myönteistä huomiota.

Iso-Britannian viimeisin panos Venäjän demonisointiin ja sivustatuen antamiseen Syyria-propagandaan tuli Skripal-myrkytysjupakasta, jossa syyllinen löydettiin ilman tutkimuksia vain minuuteissa, ilmeisesti huolellisen valmistelun seurauksena. Ranska tarjosi heti solidaarisuuttaan Britannialle ikäänkuin poliittinen solidaarisuus korvaisi tutkimus- ja oikeusprosessin.

Macron astui sitten "isojen poikien" peliin lähettämällä Syyrian pohjoisosaan ranskalaisia sotilaita toimimaan yhteistyössä Yhdysvaltojen joukkojen kanssa. Molemmat, Yhdysvallat ja Ranska, osallistuvat kansainvälisten lakien vastaisesti Syyrian sotaan. Sodan aloittaminen on pahin mahdollinen sotarikos, josta pitäisi seurata tuomio kansainvälisessä rikostuomioistuimessa.

Seuraava liike oli väitetty, ilmeisen hyvin valmisteltu kaasuiskuprovokaatio Doumassa, Syyrian Ghoutassa. Ison-Britannian rahoittamat valkokypärät toimivat provokaattoreina ja The Guardian sanomalehti palveli neljän koplaa kiitettävästi. Sen sijaan The Independent-lehden pitkäaikainen kolumnisti, Lähi-Idässä asuva ja hienon Lähi-Itää käsittelevän The Great War for Civilization -kirjan tekijä Robert Fisk haastatteli paikan päällä asukkaita ja lääkäreitä todeten väitteet iskusta paikkansa pitämättömiksi.

Huolimatta provokaation todennäköisyydestä Ranska julisti suureellisesti punaisen viivan tulleen ylitetyksi "Syyrian hallituksen iskiessä kaasulla omia kansalaisiaan vastaan". Macron tuki presidentti Trumpia, voi kai sanoa yllytti, hyökkäykseen, joka oli sitten USA:n, Ranskan ja Iso-Britannian yhteisisku ohjuksilla, ilman YK:n turvallisuusneuvoston valtuutusta. Israel, jolla ei ole rauhansopimusta Syyrian kanssa ja joka miehittää Syyrialle kuuluvaa Golania ja elintärkeitä vesilähteitä, liittyi ohjusiskujen suorittajiin.

Viimeisin Macronin suureellinen, siirtomaaherran esitys on se, että hän vaatii, että USA Trumpin johdolla ei vetäytyisikään Syyriasta vaan jäisi sinne muodostamaan "uutta Syyriaa". Siis Ranska yhdessä USA:n kanssa muodostaisi neljän koplan valmiiksi suunnitteleman Syyrian eikä Syyrian kansa. Feltman ja Perthes kyllä esittelivät jo vuosia sitten Bilderberg- ryhmässä kaavailun "päivä Syyrian antautumisen jälkeen", jossa määriteltiin askelmerkit hallituksen vaihdokselle, perustuslain kumoamiselle,  etc

Ehkä Macron haluaa siirtomaaherran ehdotuksillaan päästä mukaan kaikkeen siihen, mitä Saksa, USA ja Iso-Britannia ovat yhdessä jo pitkään tavoitelleet.

Balkanin haltuunoton alkuaikoina Ranskalla oli vielä joitakin ihmisoikeuksiin liittyviä periaatteita, jotka nopeasti karisivat ahneuden ja joukkoon kuulumisen halun tieltä. Silloin vastaan hangotteleva Italian ulkoministerikin saatiin taivuteltua siviilikohteiden pommituksiin lupaamalla pääsy päivittäisiin keskeisten NATO-maiden johtajien palavereihin.

Tulee oleman mielenkiintoista nähdä, ovatko ranskalaiset tämän uuden siirtomaa-buumin takana. Mielistelemällä presidentti Trump jatkamaan Obaman viitoittamalla tiellä irroittautumisen sijaan voi olla kauaskantoiset seuraukset Syyrian rauhan kannalta.

Tiedonvälitys on nyt nopeampaa ja tehokkaampaa kuin Jugoslavian hajottamisen aikana. Silloin valtamedialla ja Ruder-Finn -markkinointitoimistolla oli ylivalta ihmisten mielen manipuloinnissa. Nykyisin provokaatiot paljastuvat twitterin ja Facebookin välityksellä muutamissa tunneissa vaikka valtamedia ei paljastaisi mitään. Toinen asia on se, että nykyisin aseet puhuvat tiedosta huolimatta. Aseiden käytöstä tulee kunniakysymys, vaikka substanssissa iskun tekijät olisivatkin väärässä. Neljän kopla tuskin myöntää virheitään, ei myöskään valtamedia – Yle ja HeSa mukaan luettuna.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: totuus vihollisena, Macron, siirtomaaisäntä, Ranska Syyriassa, "uusi Syyria", kansainvälinen laki,

Suomen ulkoministeriö ja Jugoslavian pommitukset

Torstai 8.2.2018 klo 16.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jugoslavian hajottaminen 1990-luvulla oli tarkoin suunniteltu prosessi. Taustalla olivat Yhdysvaltojen ja Saksan taloudelliset ja geopoliittiset intressit. NATO:n laajentaminen Balkanille oli keskeisenä tavoitteena.

Toisen maailmansodan holokaustin uhrit serbit, olivat hakeneet turvaa yhtenäisestä Jugoslaviasta. Liittovaltion hajottamisessa voimansa yhdistivät entiset natsi-liittolaiset, fasistinen Kroatia ja Saksa. Tässä toisessa vainon kierteessä Yhdysvaltojen globaalin vallan intressit yhdistyivät Saksan ja kroaattien sekä presidentti Izetbegovicin ympärille kerääntyneiden kalifaattia rakentavien muslimien kanssa.

Kroatia kokosi johtoonsa diasporasta Yhdysvalloista ja Kanadasta palaavia natseja jälkeläisineen. Izetbegovic vuorostaan hankki jihadisteja Lähi-Idästä ja Afganistanista. Kosovon suur-Albaniaa tavoittelevat terroristit saivat taloudellista ja sotilaallista tukea Yhdysvaltojen albaani diasporalta ja CIA:lta.

Kroatian Krajinan serbien toinen kansanmurha toteutettiin yhdysvaltalaisten kenraalien johdolla. Operaatio Myrskyssä 250.000 serbiä karkotettiin keskiajalta peräisin olevilta kotiseuduiltaan ja tuhansia tapettiin yhden viikonlopun aikana elokuussa 1995. Tämän todellisen kansanmurhan peittämiseksi yhdysvaltalainen ja muu läntinen propaganda nosti Srebrenica "kansanmurha" provokaation peittämään todellista tapahtunutta serbien kansanmurhaa.

Yhdysvaltalaiset kenraalit johtivat myös Izetbegovicin apuna jihadistijoukkoja Sarajevossa.

CIA:n entinen toimihenkilö Robert Baer on kuvannut kirjoissaan 1990-luvun alusta lähtien suorittamaansa kansanryhmien vastakkainasettelun nostattamisen salaista ohjelmaa.

Olen kuvannut suomen kielellä Jugoslavian hajottamisen taustatekijöitä kirjassani Lahtari, Punikki ja Teurastaja. Kansainvälisiä lähteitä on mm George Szamuely Bombs for Peace; NATOs humanitarian war on Yugoslavia.

Yhdysvalloille ei Slovenian, Kroatian ja Bosnian haltuunotto (itsenäistäminen) riittänyt, vaan se halusi haltuunsa myös jäljelle jääneen osan Jugoslaviaa eli Serbian ja Montenegron ja Makedonian.

Kosovo on keskiajalta peräisin oleva Serbian maakunta. Sen kasvava albaaniväestö ei demokraattisista oikeuksistaan huolimatta halunnut kuulua Serbiaan. Se muodosti hallinnollisen rinnakkaisjärjestelmän ja pyrki itsenäistymään Albanian puolelta tulevien terroristien avulla pitkän tähtäyksen tavoitteenaan suur-Albania.

Läsimaat lukivat KLA:n huume-, ihmis- ja elinkaupalla rahaa ja aseita hankkivaksi terroristijärjestöksi aina vuoteen 1998 saakka kunnes keväällä Yhdysvaltojen asenne muuttui. Yhdysvallat, Saksa ja Ranska alkoivat nähdä Jugoslavian sotilaallisen ja taloudellisen haltuunoton mahdolliseksi kärjistämällä Kosovon konfliktia.

Koko vuoden 1998 ajan Yhdysvallat ja NATO uhkasivat toistuvasti pommittavansa Jugoslaviaa ellei sen armeija lopettaisi KLA terroristien tuhoamista ja toiminnan lopettamista. Jugoslavian hallitus ei olisi saanut pitää huolta turvallisuudesta maansa rajojen sisällä. KLA tappoi paitsi serbipoliiseja myös siviilejä ja albaaneja, jotka olivat valtion viroissa tai ystävällisissä suhteissa serbien kanssa.

Yhdysvaltojen diplomaatit alkoivat neuvotella KLA:n johtajien kanssa. Jo kymmenen vuoden ajan vallitseva propaganda oli demonisoinut Jugoslavian johtoa nimittäen presidentti Milosevicia Hitleriksi. Tosiasiassa Milosevicin vaimon äiti oli tullut natsien teloittamaksi toisen maailmansodan aikana. 

Yhdysvallat ja NATO etsivät kuumeisesti tilaisuutta aloittaa pommitukset. Provokaatio löytyikin Racakin kylän taistelusta. 15.1.1999 Jugoslavian poliisi ilmoitti tyhjentävänsä kylän KLA terroristeista. Se kutsui paikalle ETYJ:n tarkailijat ja tiedotusvälineet. Ranskalainen AP:n televisioryhmä oli koko päivän paikalla ja kuvasi taistelut. Kylän ympärillä rinteessä oli juoksuhautoja ja ammunta alkoi heti poliisien  ja kuvausryhmän saapuessa paikalle.

Seuraavana päivänä paikalle saapui ETYJ:n tarkkailijoiden amerikkalainen johtaja William Walker lehtimiesjoukon sattelemana. KLA:n terroristit, jotka olivat ottaneet kylän yön aikana jälleen hallintaansa saattoivat kulkueen kuopalle, jossa oli 45 ruumista. KLA:n edustajat ja muut paikallaolijat kuvasivat ruumisröykkiötä teloitetuiksi. Välittömästi Walker totesi, että hän ei ole koskaan nähnyt mitään niin hirveätä. Kyseessä on "rikos ihmisyyttä vastaan".

Taistelu oli perjantaina ja jo viikonlopun aikana hallitukset ja NATO:n elimet kokoontuivat tuomitsemaan julmat serbit. Teloituksesta syytettiin Milosevicia ja Racakista tuli peruste häne haastamiselleen Jugoslavia Tribunaaliin Haagiin.

Media, länsimaat ja NATO olivat päättäneet välittömästi, että taistelun sijaan kyseessä oli raaka teloitus. Presidentti Clinton ja ulkoministeri Albright lietsoivat hysteriaa USA:n keskusteluohjelmissa ja uutisissa. Albright vaati pommituksia.

Viikonlopun jälkeen maanantaina ranskalaisissa lehdissä ilmestyi silminnäkijäraportteja siitä, mitä perjantai-päivän aikana todella tapahtui.

Ruuminavaukset suoritettiin Pristinan oikeuslääkeopillisella laitoksella. Jugoslavialaisten oikeuslääkäreiden lisäksi paikalle kutsuttiin valkovenäläinen työryhmä.Jotta tutkimukset olisivat kaikin puolin objektiiviset, paikalle kutsuttiin vielä suomalainen oikeuslääkäriryhmä. 

Suomen ulkoministeriö oli valinnut ryhmän puheenjohtajaksi oikeushammaslääkäri Helena Rannan, jolla ammattitaitonsa vuoksi ei ole mitään tekemistä kuolinsyyn tutkimusten kanssa. Sen sijaan varsinaista okeuslääketieteellistä asiantuntemusta edusti kansainvälisesti tunnetuin suomalainen oikeuslääkäri professori Antti Penttilä.

Ryhmät työskentelivät siten, että jugoslavialaisen lääkärin suorittaessa avausta, suomalainen seurasi vieressä ja suomalaisen avatessa jugoslavialainen tarkkaili vieressä. Avausten päätyttyä suomalaiset ja jugoslavialaiset olivat yksimielisiä siitä, että uhreja ei ollut teloitettu vaan he olivat kuolleet taistelussa.

Suomen ulkopolittinen johto, jonka tuohon aikaan muodostivat presidentti Ahtisaari ja ulkoministeri Tarja Halonen eivät antaneet suomalaisten oikeuslääkäreiden allekirjoittaa lausuntoa yhdessä jugoslavialaisten kanssa. Lausunto luvatiin antaa myöhemmin, mutta päivää lykättiin toistamiseen.

Lausunnon allekirjoittamisen sijaan puheenjohtajaksi määrätty hammaslääkäri Ranta antoi lausunnon, jossa hän kutsui tapahtumaa "rikokseksi ihmisyyttä vastaan", mikä termi kuvasi 6 miljoonan juutalaisen kansanmurhaa toisen maailmansodan aikana.

Kaius Niemen kirjoittamassa elämäkerrassa "Ihmisen jälki" Helena Ranta ilmaisee varsin rasistiselta vaikuttavan asenteen holokaustin kokeneita serbejä kohtaan. Hän asettuu näin julkisesti terroristien puolelle ja kuvaa kuinka hän auton takapenkin jalkatilassa pyrki matkustamaan tapaamaan terroristijohtajia. Hän nauhoitti salaa keskusteluja ja arvosteli Jugoslavian valtion edustajien läsnäoloa ja halua valvoa Helena Rannan tekemisiä. 

Teoksessa Ranta kuvaa kuinka saksalaiset diplomaatit asettivat sanat hänen suuhunsa, mitä hänen tulisi vastata tiedotusvälineiden kysymyksiin.

Koska Suomi ja Saksa eivät tähän päivään mennessä ole luovuttaneet suomalaisten oikeuslääkäreiden lausuntoa, presidentti Clinton, NATO ja media saivat vapaasti jatkaa sitä teloitustarinaa, jonka William Walker oli ETYJ:in nimissä tarjoillut. Presidentti Clinton kuvasi ennen pommitusten aloittamista pitämässään puheessa, kuinka siviilejä oli kiskottu kodeistaan, koottu kuoppaan ja ammuttu niskaan, kaulat katkottu, raajoja revitty irti ja kuinka joukossa oli naisia ja lapsia.

Tosiasiassa kylä oli autio. Vain kahdesta piipusta oli pakkasaamuna noussut savua. Kyläläiset olivat jo edellisenä kesänä muuttaneet terroristeja pakoon. Kylä oli KLA:n tukikohta ja kaatunut nainen oli naapurikylän KLA-päällikön tytär, joka myös oli osallistunut taisteluun.

Helena Ranta tietenkin tiesi, mihin tulokseen ryhmän oikeuslääkärit olivat tulleet. Siitä tiedosta huolimatta hän sepitti epäasiallisia, paikkansa pitämättömiä kertomuksia, joista osaan hän oli saanut ohjeet suomalaisilta ja saksalaisilta virkamiehiltä.

Mikä hankalinta, Helena Ranta todisti myös Milosevicin oikeudenkäynnissä Haagissa. Ranta kertoo kirjassaan kuinka myös siellä hän puhui saksalaisessa valmennuksessa määritettyjä lauseita. Suomen ulkoministeiö katsoi siis Helena Rannan edustavan ruumiinavausten tulosten suhteen totuutta paremmin kuin avaukset tehneet oikeuslääkärit.

Viimeisen Helena Rannan tiedotustilaisuuden päivän aamuna, Washington Post- lehti ilmoitti kyseessä olleen teloituksen ja että ehkä koskaan ei tultaisi julkistamaan suomalaisten avaustuloksia.

Pommitukset alkoivat muutama päivä Rannan viimeisen tiedotustilaisuuden jälkeen maaliskuussa 1999. Racak oli se provokaatio, jota Yhdysvallat, NATO ja Saksa tarvitsivat. Viimeinen neuvottelu KLA:n ja Jugoslavian hallituksen välillä käytiin Rambuillet'issa. Ryhmät eivät tavanneet kertaakaan samassa huoneessa. Yhdysvaltojen edustajat osoittivat olevansa KLA:n puolella. Neuvotteluasiakirjassa oli edellytetty koko Jugoslavian NATO-miehitystä, mihin Jugoslavian valtio ei tietenkään voinut suostua, joten tie pommituksiin oli myös tältä osin avautunut.

Maaliskusta kesäkuuhun jatkuneet pommitukset tuhosivat uraanipommeilla koko Jugoslavian infrastruktuurin. Saksa osoitti 6.4. erityistä eleganssia sillä, että se pidättyi pommittamasta Belgradin 1941 pommitusten vuosipäivänä.

Pommitukset päättyivät 10.6. Suomen presidentti Ahtisaari osallistui neuvotteluihin pommitusten päättämiseksi 2.6. Presidentti Milosevicin kysyessä mitä tapahtuu, jos hän ei hyväksy sopimusta, Ahtisaari siirsi pöydällä sijaitsevan valtavan kukkalaitteen syrjään ja pyyhkäisi laajalla käden liikkeellä pöytää." Mattopommitamme Belgradia niin, että viikossa kuolee puoli miljoonaa ihmistä".

YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmassa todettiin, että Kosovo tulee YK:n hallintaan, se on osa Serbiaa ja sinne sijoitetaan aluksi 50 000 NATO-sotilasta ja 10 000 venäläistä sotilasta.

Välittömästi pommitusten loputtua Yhdysvallat aloitti valtavan sotilastukikohdan rakentamisen Serbian valtion alueelle Kosovoon. Kosovon johtoon tuli entisiä KLA:n johtajia. Nykyinen presidentti Thaci pääsi pois Interpolin listalta vasta vuonna 2017. Hänen terroristinimensä oli "Käärme". Carla del Ponte, entinen Jugoslavia Tribunaalin pääsyyttäjä toteaa Kosovon olean mafia-johtajien ja sotarikollisten käsissä. NATO-joukkojen miehitysaikana on Kosovon alueella tuhottu 150 serbien ortodoksikirkkoa ja luostaria.

Suomen ulkopoliittinen johto teki palveluksia Yhdysvaltojen, Saksan ja NATOn muodostamalle valtablokille. Nämä palvelukset jatkuvat myös Ukrainassa ja Syyriassa, joista suomalaisten ei sallita tietävän totuutta. Suomalaiset oikeuslääkärit julkaisivat tutkimustuloksensa kansainvälisessä julkaisussa, josta olen sen lukenut. Tiedemiehille kokemus oli traumaattinen. He eivät pystyneet estämään tragediaa.

Meille jokaiselle, joka olemme tottuneet arvostamaan tieteellistä totuutta, on yhä vaikeampaa   ymmärtää saati hyväksyä Suomen ulkopoliittisen johdon epähumaaniksi katsottavaa toimintatapaa, jossa valheet, kiristäminen, taloudellinen ja sotilaallinen vallankäyttö korvaavat totuuden ja tasa-arvoon perustuvan yhteistyön. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Racak, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari, Helena Ranta, Antti Penttilä, Jugoslavian pommitukset

Luova yhteistyö on todellinen vaihtoehto kituliaalle kasvulle

Maanantai 21.12.2015 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat julkaisi 20.12.2015 mielenkiintoisen Robert Solowin haastattelun. Hän pohti Suomen taloudellisen kehityksen vaihtoehtoja. Hänen mukaansa " Olemme länsimaissa eläneet viime vuodet aikaa, jolloin tuottavuuskasvu on hidastunut dramaattisesti". "Hehkutuksesta huolimatta kukaan ei ole Solowin mukaan kyennyt vakuuttavasti näyttämään, millä perusteella 2000-luvun jälkeiset innovaatiot löisivät suuren kipinän talouskasvulle."

On helppoa olla Solowin kanssa samaa mieltä. Peliteollisuudesta ei ole kasvun  aihioksi.

Suomalainen kansannainen ja -mies on kekseliäs. Seuratessani kirvesmies Eino Ketolaisen toimintaa talonrakennustyömaalla Punkaharjulla, mikään ongelma ei ollut ylivoimainen. Itsenäinen ajattelu, hyvä omanarvontunne ja vuorovaikutus talon rakennuttajaisännän kanssa tuotti halutun tuloksen ohella kauneutta ja hyvää mieltä kaikille.

Luova yhteistyö ja yhteisöllisyys ovat kasvun avaimet. Olen kuvannut kirjassani  "Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun" (Edita 2004 )sen, miten perheyhteisön, päiväkodin, koulunilmapiirin ja työyhteisön kehittämisen avulla vapautetaan yksilöt antamaan itsestään parhaansa. Kuinka luovan yhteistyön kehittyessä työyhteisössä, taloudellinen tuottavuus kasvaa eksponentiaalisesti. Yhteisön jäsenet alkavat keksiä yhä uusia ideoita siihen, miten työ voidaan tehdä entistä paremmin.

Sipilän hallitus on valitettavasti ottamassa rajuja askelia luovuuden tukahduttamisen suuntaan. Luovuus ei kehity pakolla. Luovuus ei kehity lapsijoukon eriarvoisuutta lisäämällä. Luovuus ei kasva köyhyyttä lisäämällä eikä rikkaiden suosimisella. Pääomatulojen verotuksen saattaminen edes eurooppalaisen keskiverron tasolle on tabu. Pääomatulojen verotuksen normalisoimisella saataisiin kuitenkin valtion kassaan miljardeja.

Yhteiskuntajärjestelmä, joka perustuu kapean hyvin rikkaiden ryhmän ehdoilla toimimiseen, vieraannuttaa kansalaiset ihmisyydestä. Yhteiskuntajärjestelmä, joka perustuu jatkuvan sodan logiikkaan ja aseteollisuuden etujen huomioonottamiseen, edellyttää tiedonvälitystä, jossa totuus uhrataan propagandalle.

Sipilän lähes äärioikeistolainen hallitus pakottaa suhteelliseen itsenäisyyteen, itsenäiseen ajatteluun ja itsenäiseen hyvinvointivaltion säilyttämiseen pyrkivän kansalaistahdon murentamiseen pakolla. Suomalainen sopimisen kulttuuri sisäpolitiikassa on ulottunut myös hyväntahtoisuuteen ja ystävällisiin suhteisiin ulkopolitiikassa. Tämä halutaan nyt murtaa.

Vihan ja syrjinnän tuominen ulkopolitiikkaan heijastuu yhteiskuntaan pahoinvointina. Vihan seuraukset -  kaupankäynnin hiipumisen ja ystävyyden tukahduttamisen hinta avoimuudelle ja vilpittömyydelle halutaan kieltää.

Ellei valtiovalta- maan hallitus ja eduskunta kykene luomaan edellytyksiä suomalaisten luovuuden ja luovan yhteistyön käyttöönotolle lienee turha kuvitella, että Suomen talous nousisi kasvuun. Teollista vallankumousta ei enää ole tulossa. On vain kaksi vaihtoehtoa: jatkaa kuten tähänkin saakka autoritaarista ihmisistä ja maailman rauhasta piittaamatonta rikkaiden ja sodan logiikkaan perustuvaa politiikkaa tai kääntyä kohti ihmisyyttä, vähentää kansalaisten vieraantumista itsestään ja muista ihmisistä.

Vaihtoehtoja on vain kaksi ja molemmille on looginen viitekehyksensä. Järjestelmä, joka takaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja luovan kasvun on ainoa inhimillinen vaihtoehto.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: talouskasvu, Robert Solow, Helsingin Sanomat, ratkaisu Suomen kituliaaseen kasvuun, pakkolait

Sanavapaus, rasismi ja enemmistön valta

Sunnuntai 18.1.2015 klo 12.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pariisin terrori-iskun tekijät olivat algerialaistaustaisia miehiä. Heidän käydessään koulua 1980- luvulla Ranskassa, siirtomaavalta oli lain mukaan opetettava myönteisenä. Kahdeksan vuotta kestänyt Algerian itsenäistymissota oli ranskalaisessa kielenkäytössä "järjestyshäiriö". Vasemmisto vaati siirtomaavallan hyväksyvään lakiin muutosta, mutta ei saanut sitä läpi. Lopulta Ranskan presidentti v.2006 pyysi perustuslakituomioistuinta ottamaan asiassa kantaa. Päätökseksi tuli, että asia ei kuulu lailla säädettäväksi vaan se on hallinnollinen kysymys.

Tuntuisi selvältä, että ilmapiirissä, jossa väestön enemmistö kokee alistavan asenteen tiettyä kansanryhmää kohtaan luonnollisena, alistetun ryhmän pyhiin asioihin kohdistettu pilkka olisi erityisen vauriottavaa. Ylemmyyttään luonnolisena pitävä kansanosa ei huomaa asenteessaan mitään vikaa, koska se on luonnollinen. 

Suomessa lestadiolaisia, helluntailaisia ja ateistisia lapsia on voitu pilkata niin opettajien kuin lasten toimesta. Sitä on pidetty luonnollisena. Seimikuvaelma on itsestään selvyys, sen kyseenalaistaminen on koettu luonnottomaksi.

Helsingin Sanomien Laura Saarikoski kuvaa 18.1. laajassa artikkelissaan mustien asemaa Yhdysvalloissa. Hän matkaa mustan 71-vuotiaan Annie Pearl Averyn kanssa katsomaan elokuvaa, joka kertoo mustien kansalaisoikeusmarssista äänioikeutetuksi rekisteröitymisen puolesta 1965. Tapahtumat huipentuivat Selman kaupungin Edmund Pettusin sillalla, jossa poliisi otti mielenosoittajat vastaan pampuin, ruoskin ja asein. Tapahtumaa kutsutaan verisunnuntaiksi. Pohjoisesta tulleita mustien puolustajia tapettiin, mm. kaksi valkoista opiskelijaa murhattiin.

Vaikka Selman kaupungin asukkaat ovat valtaosin nykyisin mustia, silta on edelleen Edmund Pettusin silta. Prikaatikenraali Edmund Pettus kuului mustia lynkkaavan Ku-Klux-Klanin johtoon. Ehkä syy siihen, että sillan niemeä ei ole muutettu, johtuu mustien huonosta itsetunnosta. Avery pohtii mustien ongelman olevan siinä, että "yhteytemme omaan historiaamme on katkennut. Emme tiedä mistä tulemme, ja meillä on siksi huono itsetunto. Ajattelemme, ettei meille oikeastaan kuulu parempaa."

Suomessa Helsingin kaupunki nimesi 1942 Heikikadun Mannerheimintieksi. Syyskuun 14. päivänä 1939 Akateeminen Karjalaseura oli julistanut: "Nyt on aika iskeä. Sotilaittemme uljas sankarihenki ja päällystömme henkinen ylivoimaisuus oppimattoman ja sivistymättömän ryssäläispäällystön rinnalla. Voittomme on varma. Kohta tulee hetki, jolloin emme enää taistele yksin."

Kesällä 1941 Mannerheim oli määrännyt Neuvostoliiton Itä-Karjalan miehitetyllä alueella karjalaisille ja venäläisille siviileille henkilökortit. Karjalaa puhuville vihreät ja venäjää puhuville punaiset. Venäläiset määrättiin sijoitettavaksi keskitysleireihin. Vuonna 1942, jolloin Mannerheim sai kunnianosoituksena pääkaupungin valtakadun nimitetyksi omalle nimelleen, 3516 siviiliä kuoli suomalaisten pystyttämillä keskitysleireillä. Samaan aikaan kun Olga Mihailovna määrättiin keskitysleirillä lopettamaan seitsemän kuukauden ikäisten vauvojensa imettäminen ja liukuminen kuolemaan, Mannerheim antoi 10.5.1942 päiväkäskyllä vapaudenristin kaikille Suomen äideille kollektiivisesti.

Tämä päiväkäsky Suomen äideille koristaa edelleen useiden Suomen kirkkojen seiniä, samoin kuin useissa Suomen kaupungeissa kansalaiset asuvat Mannerheimintiellä, kuten kesäisin minäkin.

Vaikuttava osa Suomen sivistyneistöä koki asiat kuten Akateeminen Karjala-seura. Rasismi venäläisiä kohtaan oli ylevöitetty osaksi suomalaisen sivistyneistön identiteettiä.

Voisiko olla niin, että nykyinen Suomen median järjettömyyden asteen ylittänyt Putin-viha ja Venäjä-vastaisuus, jota myös eduskunta myötäilee voisi liittyä osittain siihen, että venäläiset eivät ole algerialaisia eivätkä USA:n mustia. Venäläiset ovat itsenäisiä ja heillä on hyvä itsetunto. Se herättää Yhdysvaltojen valtaa myötäilevässä mediassa raivoa, jota ei pelkkä vahvemman myötäily tyynnytä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mannerheim, Venäläiset, Pariisin terroristi-isku, sanavapaus, rasismi, siirtomaavalta, orjuus

Valheiden markkinat

Torstai 25.9.2014 klo 11.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien otsikon mukaan presidentti Niinistö ei katso haluavansa arvostella Yhdysvaltoja.(sen Syyrian sotatoimissa) Sen sijaan hän haluaa tölväistä Venäjää alkuperäiskansojen edustusta koskevassa kysymyksessä, jossa Suomella itsellään olisi todella syytä hävetä. Presidentti Halonen arvosteli omalla presidenttikaudellaan Yhdysvaltoja Irakin laittoman sodan johdosta. Hyökkäys Syyriaan on laiton.

Katsoin Aljazeeran suorassa lähetyksessä presidentti Obaman puheen YK:ssa. Presidentti käytti kaikki lännen Ukrainan kriisiä koskevat propagandakliseet. Halveksivalla äänensävyllä esitetyn Malesialaiskoneen alasampumista koskevan paheksunnan aikana Aljazeeran kamera kohdistui tutkinnasta vastuussa olevan Hollannin delegaatioon. Ryhmä näytti todella vaivaantuneelta.

Puheen jälkeen Aljazeeran asiantuntija Marwan Bishara totesi haastattelijalle puheen olleen todellinen limbo. Obama on juuri aloittanut seitsemännen laittoman sotansa vuoden 2009 presidenttikauden alun jälkeen. Nyt yhteistyökumppanina on Saudi Arabia. Robert Fisk, valtavan Lähi-Itää koskevan teoksen The Great War for Civilisation; the Conquest of the Middle East kirjoittaja totesi the Independentissä 21.6.2014 kuinka Saudi Arabian viimeisin hirviömäinen anti maailmanhistoriaan on ISIL, joka tulee lopulta nöyryyttämään Bushin ja Obaman.

Saudi Arabia, Kuwaitin miljardöörit ja USA itse ovat rahoittaneet terroristeja niin Libyassa kuin Syyriassa. Agitoidessaan taistelijoita Syyriaan USA:n Libyan suurlähettiläs sai surmansa toisen kilpailevan terroristijoukon hyökkäyksessä. USA:n arroganssin kasvaessa se ei enää peittele terrorismin tukeaan. Yhdysvallat haluaa hallituksen vaihdoksen maissa, jotka vastustavat sen valtapolitiikkaa. Syyria on liittoutumaton, uskonnollisesti sekulaarinen, kaikkien kansanryhmien tasa-arvoisen kohtelun takaaja, kurdien aseman muutoksen jälkeen. Yhdysvallat ei halua antaa Syyrian kansan valita johtajiaan demokraattisesti äänestämällä. He ovat aikaisemmin valinneet parlamenttiin myös sosialisteja jopa kommunisteja.

Moni asiantuntija katsoo USA:n ja sen arabiliittolaisten pommitusten olevan Pentagon vastaan Pentagon. Samalla kun Yhdysvallat huolehtii Al-Nusran ja ISISin rahoituksesta se pommittaa niitä.

Obama ei maininnut Ukraina-osuudessaan Yhdysvaltojen osuutta kriisin synnyssä. Yhdysvaltojen valta-asemaa maailmassa osoittaa se, että Obama voi ladella puolitotuuksia pelkkään valtaan perustuen. Jokainen, joka seurasi Maidan prosessia, verilöylyä, ja laitonta väkivaltaan perustuvaa hallituksen muodostusta ja sen seurauksena äärioikeiston uhkauksia koskien venäjänkielisten asemaa ja turvallisuutta, tiedostaa, että vastuussa ovat ne, jotka olivat rahoittaneet ja harjoittaneet aseisiin turvautuvia kommandojoukkoja.

Äärioikeistolaiset joukkiot "laillistettiin" laittoman hallituksen päätöksellä. Nämä joukot, joilla Saksan television kuvauksen mukaan on natsitunnukset kypärissään ja olkanauhoissaan ovat olleet etummaisina armeijan hyökätessä itä-ukrainalaisia vastaan. Nyt yhdysvaltalaisten eläkkeellä olevien kenraalien yksityisyritys kouluttaa näitä "fasistisiksi" käsittämiäni joukkoja. Näiden joukkojen tavoitteena ei ole rauha vaan puhdistus. Sen tarkoituksena on muuttaa Itä-Ukraina Yhdysvaltojen ylikansallisen teollisuuden vasallivaltioksi.

Sama kenraalien yritys koulutti 10kk ajan v.1995 kroatialaisia palkka-armeijoita, jotka oli "laillistettu", puhdistamaan asein ja pommituksin 250.000 serbiä pois Kroatiasta. Selkeästi fasistinen presidentti Tudjiman oli tuolloin presidentti Clintonin liittolainen. Tiedonvälityksen infrastruktuuri saatettiin yhdysvaltalaisiin käsiin. Ukrainassa venäläiset televisiokanavat on kielletty. Presidentti Poroshenko omistaa yhden televisiokanavan ja Ukrainan lännettämiseksi pidetyt Jaltan kokoukset organisoinut oligarkki Pintchuc omistaa 4 televisiokanavaa.Presidentti Clinton oli vaimoineen läsnä myös ensimmäisessä Jaltan kokouksessa syksyllä 2013. Siten Clintonit hoitavat USA:n pääoman etuja Euroopassa asein.

Britannian Shell on jo 2013 helmikuussa tehnyt 50v sopimuksen liuskekaasun hyödyntämisestä Itä-Ukrainassa. Chevron on saanut vastaavanlaisen 50v sopimuksen, jonka arvo on 10 miljardia.Yhdysvaltojen varapresidentti Bidenin poika, Hunter Biden, nimitettiin heti USA:n pystyttämän laittoman hallituksen otettua vallan, Ukrainan suurimman yksityisen kaasuyhtiön hallitukseen.

Suomalainen media ei kertonut siitä kun Bosnian muslimitaistelijat katkoivat serbien päitä ja täyttivät kuoppia niillä 1990-luvullla.Media ei myöskään kertonut kun Yhdysvaltojen ja monien EU-maiden rahoittamat "vastarintataistelijat" katkoivat Syyrian armeijan sotilaiden ja upseereiden päitä. Vasta kun samat taistelijat katkoivat yhdysvaltalaisten lehtimiesten päitä, julkisuus tuli liian kiusalliseksi. Kaksoisrooli ja petos piti pommittaa pois tietoisuudesta.

Vertasin aikaisemmin suomalaisen median tietoisuutta 1930-luvun lopun tilaan, aikaan, jolloin maa oli lietsottu sotapropagandalla hysteriaan. Nyt Yhdysvaltojen touhuja tarkkaillessa tulee mieleen Ruotsin Kaarle XII ja Suuri Pohjan sota Ukrainassa, Peter Englundin Pultava-teoksen mukaan, jossa sotilaiden tuli tulla toimeen ilman palkkaa, mutta he saivat ryöstellä ruumiita halunsa mukaan. Joskus sotilaat joutuivat viiltelemään ruumiit auki koska moni kansalainen oli niellyt kultakolikot ja sormukset, voidakseen säästää itselleen edes jotakin kylien palaessa maan tasalle.

Itä-ukrainalaisten henki ei ole minkään arvoinen kun sitä verrataan suuryritysten Shellin, Chevronin, Monsanton ja muiden suuryritysten hamuamiin voittoihin. EU on huolehtinut pohjatyöstä luomalla edellytykset hankkeen sotilaalliseen pohjaan ja markkinoiden "vapauttamiseen" demokratian kustannuksella. Kuolkoon venäjänkieliset, ortodoksiset ukrainalaiset joko pommeihin tai luoteihin tai värjötelköön kylmässä ja nälkäisinä, Obama ja Clinton tulevat vakuuttamaan, että kaikki menee oikein ja oikeudenmukaisesti!

Olemmeko me suomalaiset presidentti Niinistön ja median johdolla todella tämän läntisen jengin jäseniä?

Brief English summary: President Obama gave his misleading propagandistic speech in the UN general assembly. Aljazeera's Marwan Bishara critisized it accurately. From my point of view the emergency in Europe is not because of anything that Russia does, but the US. The whole of Europe has changed since the US started expanding its economic might through wars. First by supporting through secret weapons deliveries Croatian fasist leader Tudjiman and jihadism supporting Bosnia's Alija Izetbegovic. The retired american general's MPRI trained the Croatian army to expell 250.000 Serbs from Croatia.Now the same generals are training the Ukrainan fasist militia in order to guarantee the interests of the multinational enterprises. The EU countries have to express their loyalty to the US might more and more through military means. Collaboratin in US illegal wars in Irak and Afganistan have been the stepping stones. US/NATO militarisation of Europe is the problem. Hundreds of thousands of US and NATO soldiers are present in Europe. The US military is policing the Serbs in Kosovo. So it is not enought that the military and combat equipment  is used inside the US to police the citizens, it is being used also to keep the Europeans in control.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: US military control of Europe, YK, presidentti Niinistö, Obama, Ukraina, Aljazeera, Marwan Bishara, Robert Fisk, ISIS,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »