Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomalaisten rapautuva moraali

Lauantai 25.12.2021 klo 12.09 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ystävämme, nyt jo edesmennyt psykoanalyytikko Arno Gruen on useissa kirjoissaan kuvannut sitä, kuinka meihin kasvatetaan hylkäämisen ja hyväksymättömyyden uhalla syyllisyydentunteet. Nuo syyllisyydentunteet ohjaavat toimintaamme enemmän kuin eläytyminen ja empatia.

Pystymme harjoittelemaan naapurimaamme asukkaiden tappamista ilman, että se tuntuu pahalta. Päinvastoin tuntisimme syyllisyyttä ellemme menisi armeijaan. 

Itse asiassa valtiovalta on tämänkin ajatellut puolestamme. Jos kieltäydymme menemästä harjoittelemaan tuota tappamista, meille langetetaan 173 vuorokauden vankeusrangaistus.

                                                             

Hollantilainen hävittäjälentäjä lähestyi  v. 1999 Jugoslavian hajottamissodan aikana Belgradin TV-asemaa. Tarkastuslennolla hän totesi valojen palavan rakennuksessa. Parkkipaikalla oli myös autoja. Väki oli siis toimituksessa. Hetken kuluttua hän kaarsi takaisin ja ampui ohjuksen rakennukseen. 17 työntekijää kuoli.

Afganistanin 20v kestäneen sodan päättyessä, yhdysvaltojen lennokki tappoi afganistanilaisen avustustyöntekijän lapsineen keskellä Kabulia.  Monia perheitä, hääseurueita ja muita ryhmiä oli noiden vuosien aikana tapettu niin Pakistanin kuin Afganistanin puolella.

Jugoslavian hajottamissodassa,Libyassa, Irakissa, Syyriassa ja Afganistanissa muiden muassa  syyllisyys on delegoitu NATOlle. Yhdysvaltojen ylikansallisesti toimivan NATO-sotajoukon tehtävänä on suorittaa tapot, joita normaalilainsäädännössä kutsuttaisiin murhiksi, NATOn jäsenmaiden puolesta.

                                                        

Kun puukottaja lähestyy veitsi tanassa minua, ryhdynkö neuvottelemaan puukon kanssa: älä viitsi tappaa minua! Vai yritänkö saada puukottajan muuttamaan mielensä ja lopettamaan aikeensa.

                                                     

Hollantilainen lentäjä ei joutunut vastuuseen joukkomurhastaan koska sotilasjärjestö NATO oli hyväksynyt kohteen pommittamisen. Sotilasjärjestö NATO ei myöskään joutunut vastuuseen teollisuuslaitoksiin, öljyjalostamoihin, ihmisiin ja luontoon kohdistunesta joukkotuhostaan. Päinvastoin, uhrit, serbit haastettiin oikeuteen maansa ja kansainvälisten lakien puolustamisesta.

                                                       

Bosnian serbikenraali Ratko Mladic tuomittiin elinkautiseen vankeuteen muun muassa "Srebrenican kansanmurhasta", joka oli ICTY:n edustaja Jean Rene Ruezin keksimä lavastus kuten niin moni muukin USAn provokaatio. Tieteellisten tosiasioiden arvo on nolla, silloin kun Yhdysvaltojen valtakeskusten edut ovat kyseessä.Srebrenican huimia uhrilukuja tarvittiin peittämään samaan aikaan Kroatiassa yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttamien kroaattisotilaiden suorittam Operaatio Myrsky, serbeihin kohdistunut kansanmurha.

CNN-kanavan haastattelussa v. 1995, kenraali Mladic totesi seuraavaa:

"Haluaisin varoittaa maailmaa niistä voimista, jotka ovat lähteneet vaaralliselle tielle," hän sanoi.

"Olen aivan varma, että yksikään kansanryhmä, joka nyt taistelee tällä alueella ei tarvitse aseita. Uskon myös, että jokainen keskenään sotaa käyvä ryhmä on sitä mieltä, että meidän ei tulisi taistella ulkomaisten intressien ja maailman valtakeskusten puolesta. Tänne olisi pitänyt lähettää tervejärkisiä ihmisiä, väkeä jotka voisivat luoda edellytyksiä rauhaan, lopettaa sodan, palauttaa meidät normaaliin elämään ja rakentaa uudelleen tuhotut kylät ja kaupungit, sillä Balkan on elimellisesti tärkeä alue koko Euroopalle."

"Serbit eivät koskaan ole valloittaneet tai miehittäneet muiden kansojen alueita. Serbit eivät julistaneet tai aloittaneet tätä sotaa."

"Näin henkilökohtaisesti kuinka F-16 hävittäjät muiden muassa pudottivat pommeja niskaamme. Meitä ei loukkaa eniten se, että lapsemme kuolevat noiden pommien kohteena, vaan se käsittämätön seikka, että pommien pudottajien vanhemmat olivat niitä, (liittoutuneet)jotka taistelivat kanssamme rinta rinnan ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa, yhteistä vihollista vastaan. Tuolloin heidän nyt tukemiensa joukkojen esi-isät taistelijat Itävalta-Unkarin ja Hitlerin kanssa yhdessä."

Toimittajan kysymykseen Srebrenicasta hän totesi:" Osa muslimiväestöstä, joka oli osallistunut serbejä vastaan suoritettuihin hirmutöihin, raivasi tuona päivänä taistellen tiensä kohti Tuzlaa, Kladanjia ja aina Serbiaan saakka, todennäköisesti peläten kostoa.""Matkan aikana käytiin ankaria taisteluita, joissa molemmat osapuolet kärsivät vakavia tappioita.Osa muslimijoukoista päätyi heidän televisionsa kertoman mukaan Tuzlaan. Heidän komentajansa Rasim Delic ilmoitti, että hän kokoaisi Srebrenican 28:nnen ja 38:nnen divisioonan uudelleen. Kuvittele, kokonainen divisioona YK:n turva-alueella."

Lopuksi hän totesi:"Ei ole epäilystäkään, siitä, että hyökkäyksen syynä oli maailman valtakeskusten halu saksalaistaa ja islamisoida Balkan ja Eurooppa."

Sotavuosien aikana kenraali Mladic oli piikki USA:n,NATO:n ja länsipropagandan lihassa. Hänet tuli nöyryyttää ja vaientaa kuten näemme Julian Assangea vainottavan ja nöyryytettävän tai kuten olette kuulleet kosovolaisen serbikansanedustajan joutuneen vankilaan totuuden puhumisesta Racakin lavastetusta joukkomurhasta. 

                                                    

Niin kauan kuin länsimaat ulkoistavat moraalinsa NATO:lle tilanne muistuttaa sitä kuin ulkoistaisimme neuvottelut puukolle, puukottajan asemasta. NATO rikkoo vailla vastuuta kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö puolestaan ilmoitti kokouksessaan Bratislavassa v. 2000 luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja ja aikovansa laajentaa NATOn vaikutuspiirin Baltiasta Odessaan ja estävänsä Venäjän pääsyn Itämerelle.

Nämä kokoukset, ilmoitukset ja toimet ovat tosiasioita. Suomi ilmoittaa Yhdysvaltojen olevan sen lähin liittolainen ja yhteistyökumppani. Suomi on siis ulkoistanut moraalinsa NATO:lle ja Yhdysvaltojen sotilasteolliselle kompleksille sekä siinä ohessa Yhdysvaltojen ulkoministeriölle.

                                                   

Arno Gruen käyttää usein alkuperäiskansojen kasvatustapoja esimerkkeinä:

Pikkulapset, pieni poika ja hänen sisarensa riitelivät leivästä pienessä alkuasukas-kylässä Papua-Uudessa Guineassa. Tilannetta kaukaa seurannut äiti juoksi paikalle ja otti leivän käteensä ja taivutti sen kahtia, jonka jälkeen hän antoi molemmat puolikkaat pikku-pojalle. Poika katseli itkua tuhertaen leivän puolikkaita kädessään. Nythän niitä oli kaksi. Hän antoi toisen sisarelleen.

                                                 

Suomen valtamedian ja ulkopoliittisn johdon on EU:hun liittymisen jälkeen ollut vaikea nähdä, että rauhan kannalta on kaikkein parasta kun otetaan huomioon kaikkien maapallon maiden rauhantarpeet. Jokaisella, myös Venäjällä on oikeus rauhaan ja omalakiseen kehitykseen kansalaistensa parhaaksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: moraali, sotarikokset, tilatut kansanmurhat, USA, NATO, Srebrenica, Ivan Todosijevic, Ratko Mladic

Hitler liittolaisineen on taas täällä

Sunnuntai 12.12.2021 klo 13.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olemme katsoneet Netflixin sarjan "Meren katedraali" jo toistamiseen. Meren katedraali, kirkko on keskellä Barcelonaa, kaupunkia, jossa asuin 5 vuotta.

Elokuva kuvaa kirkon rakentajia ja heihin liittyen koko 1300-luvun yhteiskuntaa aatelisten valtaa,sotiin haaskattua rahaa, ihmisten taikauskoa ja vähitellen kehittyvää katolisen kirkon mielivaltaa,inkvisitiota.

Miksi muutin Barcelonaan?

Ahtisaaren presidentiksivalintaprosessi oli osoittanut Suomen poliittisen kehityksen suunnan. Tuolloin en vielä tiennyt hänen roolistaan Jugoslavian pommituksissa ja Serbian maakunnan Kosovon luovuttamisessa Yhdysvaltojen sotilastukikohdaksi. Sen sijaan koin, että Suomi ei ole ilmapiiriltään enään minun maani tällaisen presidentin tultua valituksi maan johtoon. Olin myös epäillyt jo vuodesta 1987 lähtien Yhdysvaltojen sotateollisenkompleksin pääsevän määräysvaltaan tulevassa Euroopan unionissa.

Palasin Suomeen vuonna 2005. Suomen ja Euroopan ilmapiiri on kehittynyt yhä huonompaan suuntaan.

Sotateollista kompleksiaan, maailman ympäristöä saastuttavinta yksikköään palveleva Yhdysvallat on presidentti Eisenhowerin presidenttikaudesta lähtien tiivistänyt yhteistyötään natsien kanssa. Tämä yhteistyö toimi jo Hitlerin aikana Yhdysvaltojen teollisuuspiirien tukiessa Hitlerin aseistamista.

Yhdysvallat tuki Espanjan fasistista diktaattori Francoa, joka oli solminut myös konkordaatin katolisen kirkon kanssa. Katolinen kirkko myötäili myös Mussolinia ja Hitleriä. Katolisen kirkon papit olivat usein fasistisen Kroatian serbejä tuhoavien keskitysleirien johtajia.

Natsiarmeijan voittanut Neuvostoliitto/Venäjä oli Yhdysvaltojen presidentti George H.W.Bushin ja ylikansallisen pääoman toimijoiden kuristusotteessa 1990-luvulla, jolloin Yhdysvallat koki olevansa voimansa tunnossa hajottaessaan Jugoslavian.

Liittoutuminen kalifaattia Osama bin Ladenin tuella rakentavien Bosnian muslimien ja heidän kanssaan liittoutuvien natsi-kroaattien avulla Yhdysvallat koki menetelmiensä - talouspakotteiden ja NATO-pommitusten toimivan hyvin.

CIA-mielipiteenmuokkaus länsimediassa leimasi holokaustin uhrit serbit "Hitlereiksi".

10.12.2021 Helsingin Sanomissa toimittaja Vesa Siren yrittää samaa.

Hän kirjottaa arvion Ruth Ben-Ghiatin kirjasta "Mahtimiehet". Kirjareferaateissa ja tekstissä käy ilmi, että Yhdysvalloissa demokratia on demokraattipuolueen varassa ja "Mussolinin ja Putinin kaltaiset johtajat pullistelevat lihaksiaan ylä-vartalo paljaana" kertoo Siren. "Se on male poweria, miehisen mahdin esittelyä" toteaa kirjailija Ben-Ghiat.

Tuntuu kuin lukisi suoraan Harvardin/CIAn opaskirjaa, jonka mukaisesti suomalaiset valtamedian toimittajat on opetettu hahmottamaan ylikansallisen pääoman valtaan johtavaa polkua.

Holokaustin uhrien nimittäminen Hitlereiksi ja Putinin näyttävä valokuva fasistien ja natsien joukossa saa pahaa aavistamattomat lukijat nyökyttelemään: näinhän se on.

Toimittaja Siren painui pysyvästi mieleeni hänen kirjoittaessaan Georgian Etelä-Ossetian Tshinvaliin v. 2008 suorittaman pommituksen jälkeen pidetystä  Valeri Gergijevin johtamasta konsertista. Siren maalaili konsertin olleen voitonhuumaa ilmentävä.

Näin konsertin televisiosta. Pimeässä illassa, ulkona kynttilöiden valossa pidetyn konsertin yleisö itki päät painuksissa. Kapellimestari, joka myös on etelä-osseetti, todennäköisesti myös itki.Tunnelma oli harras. Siren ei ollut voinut nähdä sitä. 

Siten presidentti, fasismin vastaisen sodan sankari presidentti Putinin kuvan sijoittaminen natsi- ja fasistijohtajien joukkoon samankaltaisena on rasismia. Sillä yritetään manipuloida lehden lukijoiden mieltä olivat he sitten aikuisia tai lapsia.

Yhdysvallat harjoittaa tätä samaa manipulointia.

Vesa Siren kuvaa "Mahtimiesten nousu ja tuho" artikkelissaan "mahtimiesten" piirteitä.

Toimittaja ei havaitse haastateltavan mielipiteissä mitään kyseenalaista vaan nielaisee tämän maailmankuvan vaikka faktapohjaiseen tiedonvälitykseen kuulunee kriittisyys ja vasta-argumentit.

Osa Yhdysvaltojen presidenteistä on republikaaneja osa demokraatteja.

Mikä on demokraattipresidenteille tunnusomaista heidän lähtiessään ilmoittamaan jälleen aloitettavasta uudesta sodasta ja miljoonien ihmisten tappamisesta? He loikkivat Valkoisen talon nurmikon yli raamattu kainalossa. Useat ovat katolisia ja katolinen uskonto antaa heille valtuuden tappaa ja murhata.

Katolinen presidentti Bill Clinton tilasi provokaatioita, joiden aiheuttaminen vieritettiin vastapuolelle ja saatiin tekosyy aloittaa tuon vastapuolen pommittaminen. Racak, Srebrenica, Markale-tori, jono on loputon.

Presidentti Obama toimi samoin. Seitsemän sodan aloittaminen sotateollisen kompleksin palvelemiseksi ei ole riittävä peruste hyvinvointivaltioiden tuhoamiseksi ja pysyvän kaaoksen aiheuttamiseksi Lähi-Idässä. Syyrian Ghoutan kemiallinen isku oli samanlainen tilaus kuin Clintonin tilaukset. Samaan aikaan demokraattipresidentit varastavat öljyä, parasta aikaa Syyriassa ja merirosvoavat iranilaisia tankkereita.

Meren katedraalia katsoessa on helppo havaita, että yhteiskunta ei ole mitenkään muuttunut. Ylikansallisen pääoman (aatelisten) etuja ajava Yhdysvallat sitoo liittolaisensa monin sidoksin yhteistyöhön natsien ja jihadistien kanssa. Näemme tämän parasta-aikaa Ukrainassa.

Kun ylikansallisen pääoman ryöstötoimet eivät täysin onnistuneet ja Krimillä syyskuussa 2013 vietetyt voitonjuhlat lässähtivät siihen, että itä-ukrainalaiset kannattivatkin demokratiaa ja vaaleilla valittua presidentti Janukovichia. Vallankaappaushallituksen sytyttämä "terrorisminvastainen sota" jatkuu. Euroopan parlamentti on jo niin Soroksen ja ylikansallisen pääoman vallan kannattajien hallussa, että alussa sivistyneesti käyttäytynyt korkea ulkopoliittinen edustaja Borrell uhattiin erottaa, ellei hän luovu sivistyneestä käytöksestään.

Suomi on liukunut yhä lähemmäs 1930-luvun todellisuutta. Suomi on luopunut puolueettomuudesta ja sivistyneestä vuoropuhelusta Venäjän kanssa. Hallitus ilmoitti Suomen ilmavoimien toimivan alistettuna Yhdysvaltojen sotavoimille.Yhdysvaltojen kongressi vuorostaan on valtuuttanut jo Obaman aikana Yhdysvaltojen presidentit ryhtymään sotaan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Tällä ilmoituksellaan Suomen hallitus on ilmoittanut Suomen olevan Yhdysvaltojen asevoimien Venäjän-vastaisessa hankkeessa mukana.

Mieleeni tuli kesä 1940, pari kuukautta ennen syntymääni. Natsi-Saksan armeija marssi Lappiin ja Suomen armeija alistettiin Hitlerin ylipäällikkyyteen.

Tasavallan presidentti Niinistön puoliso esiintyi tänä vuonna kirkossa valkeassa kaavussa juhlistaen Pariisin rauhansopimuksessa fasistisena kielletyn Lotta-Svärd -järjestön 100-vuotista taivalta. Väitetään hänen esiintyneen myöhemmin jopa Lotta-puvussa.

Uskon, että Baltian maissa, Ukrainassa ja Saksassakin on monella miehellä ja naisella vintillä tai jopa kodeissaan sisällä natsi-univormuja rakkaina aarteinaan. Revanssi hävitystä toisesta maailmansodasta on mielessä monella Natsi-Saksan liittolaismaalla. Ukrainassa katuja on jälleen nimetty natsi-sankareille. Venäjän-kielen käyttö julkisessa tilassa on kielletty. TV-ja radioasemia on kielletty.

Suomessa keskustan Sipilän, kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitus lähetti 100 suomalaista virkamiestä ja toimittajaa Harvardin yliopistoon, voinee sanoa, propaganda oppiin. Tuo oppi on yhdenmukaistanut valtamedian tiedottamisen yhä Venäjä-vastaisemmaksi.

Jugoslavian hajottamisessa CIAn entinen virkailija Robert Baer on todennut CIA:n huolehtineen propagandasta, mutta uutisten lukijat lukivat CIA:n tekstejä. Suomessa toimittajat ovat sisäistäneet ylikansallisen pääoman tavoitteet niin, että he itse ovat koulutuksensa pohjalta muuttuneet CIA:n agenteiksi.

Tällä tavoin saamme päivittäin lukea Vesa Sirenin kaltaisia taitavasti manipuloivia artikkeleita.

Emme koskaan saa lukea tai kuulla, että Ukrainassa on vallalla sisällissota, jossa demokratiaa kannattavat itä-ukrainalaiset ja natsien tukemat hallituksen joukot taistelevat siitä vallitseeko alueella Yhdysvaltojen tukema ylikansallista etua palveleva järjestelmä vai itsenäinen pääasiassa venäjää puhuvien, osin Venäjän kansalaisten hallitsema järjestelmä, jonka Saksa, Ranska ja Ukraina ovat yhdessä sopineet toteutettavaksi.

Sota jatkuu siksi, että Yhdysvaltojen sisäpolitiikka ja sotateollinen kompleksi edellyttävät sotimista. Yhdysvallat ja Britannia lähettävät jatkuvasti aseita, toki ukrainalaiset joutuvat ne maksamaan sen sijaan että ostaisivat ruokaa ja öljyä.Nuo maat haluavat kaikin tavoin vahingoittaa Venäjää, tämän tukiessa rauhanomaista ratkaisua. Sotilaallisen toiminnan lisäämisellä Ukrainan presidentti haluaa provosoida Venäjän tukemaan itä-ukrainalaisia sotilaallisesti.

Suomen hallitus ja ulkopoliittinen johto myötäilevät Yhdysvaltojen ja Britannian linjaa, minkä myös EU on vaikenemalla hyväksynyt vaikka Ranska ja Saksa ovat olleet sopimassa rauhasta. 

Yhdysvalloilla ei ole muita toimintatapoja kuin aseet ja talouspakotteet. Myötäeläminen, heikompien auttaminen ja demokratia ovat maalle täysin outoja.

Siten Suomen hallituksen kytkeytyminen yhä tiiviimmin Yhdysvaltojen yhteyteen on paitsi epämiellyttävää, moraalitonta mutta myös vaarallista.

Suomen ajatteleva sivistyneistö on kadonnut.

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo toteaa 12.12.2021 Helsingin Sanomien Suomen hävittäjähankintoja analysoivassa artkkelissa:"Mielestäni ei ole mitenkään tyhmä valinta tukeutua maailman vahvimpaan sotilaalliseen suurvaltaan". 

Voiko sen paremmin sanoa? Näin Mannerheimkin varmaan arvioi liittoutumistaan Hitlerin armeijan kanssa,kuitenkin tietäen juutalaisvainot ja keskitysleirit. Ei kukaan suomalainen voi olla tietämätön Yhdysvaltojen muille aiheuttamista kärsimyksistä.

"Meren katedraalin" lohduttomuus ja umpikujamaisuus on käsin kosketeltava.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen CIAta palveleva valtamedia, hävittäjähankinnat, Suomi integroituna Venäjä-vastaiseen sotaan, Vesa Siren, Ukrainan sota, Ahtisaari, Hitlerin liittolaisena, USA, EU, moraalin katoaminen, katolinen kirkko, Meren katedraali, 1300-luku

Onko Suomi tuomittu aina olemaan historian väärällä puolella

Lauantai 27.2.2021 klo 13.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Onko Suomi tuomittu aina olemaan historian väärällä/demokratian vastaisella puolella?

Viimeisten 25 vuoden aikana suomalaiset ovat olleet voimakkaan disinformaation kohteena. Suomalaisia on ajettu kohti NATOa kuin karjalaumaa. 

Mitkä ovat historiamme taitekohdat, joissa demokratia on sivuutettu ja pääoman ja armeijan valta on kumonnut sen?

Vuoden 1917 kesällä sosialidemokraattienemmistöinen eduskunta julisti Valtalailla Suomen itsenäiseksi.

Äänestyksessä häviölle jääneet lähtivät ulkoparlamentaariseen toimintaan eduskunnan hajoittamiseksi.

Samaan aikaan nämä voimat neuvottelivat itsenäistymisen sijaan Suomen liittymisestä Saksan armeijan avulla Saksan keisarikuntaan. Välivaiheeksi tulisi itsenäisyyden julistaminen Venäjästä, jota seuraisi liittyminen osaksi Saksaa.

Porvarienemmistöisen eduskunnan julistettua Suomen itsenäiseksi ja saatuaan Leniniltä luvan irrottautua Venäjästä hallitus eduskunnan enemmistön avulla muodosti puhtaasti porvarillisen armeijan, jonka johtoon se valitsi kenraali Mannerheimin.

Sisällissodassa olivat vastakkain työväestö ja omistavan luoka etuja ajavat suojeluskunnat, Saksassa koulutetut jääkärit Saksan armeija apunaan.

Henkensä hädässä Manneheim kiiruhti Saksan armeijan tuloa apuun ennen Tampereen, työväestön pääkaupungin valtausta.

Sisällissota oli sota Suomen liittämiseksi osaksi Saksan keisarikuntaa kuten pääomapiirit olivat toivoneet.

Vain Saksan vallankumous tuli esteeksi sille, että Suomeen ei syksyllä 1918 tullut eduskunnan valitsemaa saksalaista kuningasta.

Toinen taitekohta oli Suomen armeijan liittyminen Hitlerin natsi-Saksan armeijan apuarmeijaksi. Tämä tapahtui 20- ja 30-lukujen tiiviin Saksan ja Suomen armeijoiden välisen yhteistyön valmistelun avulla. Näennäisestä demokratiasta huolimatta Mannerheim ja sotilaat määräsivät tahdin kulisseissa.

Saksan ja Britannian armeijoiden ylipäälliköt tapasivat Suomen ulkopoliittisen johdon kesällä 1939 ennen talvisotaa. "Vapaussodan" voiton  yhteiset paraatit saksalaisten kanssa kuuluivat vuotuisiin tapaamisiin. Hitler valitteli, että ei pystynyt riittävästi auttamaan Suomea vielä talvisodassa fasistisen Italian rinnalla. Saksalle oli tarkeätä saada tietoja Venäjän heikkouksista ja vahvuuksista talvisodan aikana tulevaa suursotaa silmälläpitäen.

Hitler lupasi talvisodan jälkeen Suomen johdolle heidän toivomustensa mukaista aluetta Neuvostoliitosta Suur-Suomea varten. Saksalaisten tarkoituksena oli liittää Suomi muun Baltian kanssa osaksi Suur-Saksaa. Tämä oli suomalaisen ja saksalaisen pääoman yhteinen suunnitelma. Yhdysvaltojen pääomapiirit tukivat Hitlerin aseistautumista.

Jatkosotaan lähdettiinkin voitonvarmoina. Suomenlahti miinoitettiin yhdessä saksalaisten kanssa järkyttävin seurauksin.

Saksalaiset ja suomalaiset natsit sekä fasistiset kroaatit pystyttivät juutalaisille, serbeille ja venäläisille keskitysleirejä rasistisin perustein tarkoituksenaan suorittaa serbien ja juutalaisten holokausti sekä siirtää mahdolliset Suur-Suomen alueelle jäävät venäjää puhuvat asukkat "muualle".

Yhdysvaltojen talouspiireistä riippumattomat demokraatit sekä muut liittoutuneet käänsivät kansanmurhia tavoittelevan sodan kulun päälaelleen. Demokratia voitti hetkeksi kääntyäkseen jo 1950-luvulla Yhdysvaltojen johdolla kohti fasismin ja natsismin hyväksymistä - ainakin liittolaisena.

Suomen liittyminen Euroopan unioniin muodosti jälleen solmukohdan ja valinnan hetken.

Euroopan teollisuuspiirit, erityisesti aseteollisuus, olivat perustaneet tavoitteitaan palvelemaan Euroopan unionin, johon Suomi kohta liittyi.

Saksan johdolla EU lähti sotaan jo perustamiskokouksessaan Maastrichtissa. Se tunnusti Kroatian itsenäisyyden, joka merkitsi sotaa Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan.

Sodassa Saksa toimi yhteistyössä Yhdysvaltojen katolisten demokraattien kansa. 

EU:n jäseneksi pyrkiessään maa joutuu lähentymissopimuksen ensimmäisissä pykälissä sitoutumaan sotilaalliseen yhteistyöhön unionin kanssa.

Suomen liittyessä Bosnian sota oli päättynyt. Sodassa Saksa ja Yhdysvallat olivat aseistaneet ja rahoittaneet yhdessä Osama bin Ladenin kanssa natsi-kroaatteja ja kalifaattia rakentavia Bosnian muslimeja. Kroaatit ja muslimit olivat toimineet NATO:n joukkojen apuna.

Saksan ja Yhdysvaltojen pyrkiessä koko Jugoslavian miehittämiseen synnytettiin Kosovon sota yhteistyössä albaniterroristien kanssa. Albaanit toimivat NATO:n jalkaväkenä.

Nyt Suomen tuli osoittaa lojaalisuutensa ja valita puolensa. Demokratia ja holokaustin uhrien  serbien puolustaminen vai lojaalius NATO/EUta kohtaan.

Suomi valitsi jälleen lojaaliuden Saksaa kohtaan. Saksan ulkoministeriön kanssa neuvotellen Suomi valehteli suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustuloksista Racakin kylän ruumiinavauksien tuloksista.

Suomalaiset olivat avainasemassa: lähteekö NATO pommittamaan liittoutumatonta, ketään uhkaamatonta Jugoslaviaa vai päädytäänkö tosiasioiden tunnustamiseen.

Yhdysvallat halusi pommituksia voidakseen rakentaa valtavan sotilastukikohdan Jugoslavian maaperälle, mikä ei tietenkään onnistuisi neuvottelemalla Jugoslavian hallituksen kanssa.

Saksa, joka on ollut Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä (68 000 sotilaan armeija) toisesta maailmansodasta lähtien katsoi hyötyvänsä koko Jugoslavian NATO-miehityksestä, johon pommituksilla päästäisiin. Alistaisihan se lopullisesti itsepäiset, holokaustista selvinneiden serbien jälkeläiset sotilaalliseen ja taloudelliseen liekaan.

Tästä Suomen Saksaa ja Yhdysvaltoja palvelevasta ratkaisusta lähtien Suomen hallitus ja sen ratkaisuja myötäilevään propagandaan keskittynyt media ovat toimineet valtiollisen sensuurin alaisena. 

Sensuuria oli toisen maailmansodankin aikana. Niin kutsuttu VIASAT-järjestelmä oli vakoilu- ja tiedotusorganisaatio,(VIA= Vapaus-Isänmaa-Aseveljeys ja SAT Suomen Aseveliliiton Työjärjestö) joka ulottui pienimpiinkin kyliin Suomessa levittäen "oikeaa" tietoa ja välittäen "keskukseen" väärän tiedon levittäjiä.

Suomen johtavat mediatalot ilmoittivat v. 2000 päätoimittajiensa suulla kannattavansa Suomen NATO-jäsenyyttä. Siis armeijan johtamaa todellisuutta kuten vuosina 1918, 1939 -45 ja 2000 jälkeen edelleen.

Racakin ratkaisu on johtanut siihen, että Suomi on myötäillyt kaikkia NATO-maiden ratkaisuja koskevat ne sitten Kosovoa, Libyaa, Syyriaa tai Ukrainaa. Demokratian, yhteistyön ja YK:n periaatteiden korvaaminen natsijoukkioiden ja jihadistien tukemisella, valheellisella valtamedialla ja kansalaisten normaalin tietoisuuden sumuttamisella on nyt arkea.

Terrori, laittomuudet ja serbien kansanmurha Kosvossa ja venäjää puhuvien pogromit Ukrainassa, siis Euroopassa, ovat muuttuneet arkipäiväisiksi. Suomalaisten odotetaan hyväksyvän Yhdysvaltojen suorittamat liittoutumattomien sekulaaristen valtioiden tuhoamiset tullakseen hyväksytyksi osana Euroopan unionia.

Eikö Saksan myötäilyllä ole jo liian korkea hinta? Eikö ole jo aika luopua NATO-armeijaan perustuvasta vallankäytöstä ja isäntämaasopimuksesta kohti demokraattisempia käytäntöjä? Voiko se tapahtua EU:n jäsenenä ja NATO:n hybridikeskuksen valvomana? Vai edellyttääkö se vallankumousta Saksassa, Saksan luopumista Yhdysvaltojen sotilaallisesta miehityksestä ja NATO-riippuvuudesta?

Onko demokratiamme omissa käsissämme vai armeijan ja pääomapiirien käsissä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi historian väärällä puolella, valtiollinen moraali, natsismi, armeijan valta, Saksa liittolaisena

USA ja EU - mielivaltaa ja teatteria

Maanantai 16.3.2015 klo 9.09 - Pirkko Turpeinen-Saari

USA:n ja EU:n kaksinaismoraali näkyy omien sotarikosten peittelyssä ja Venäjän toimien sanktioinnissa.

Yhdysvaltojen hallitus oli päättänyt sosialistisen Jugoslavian hajottamisesta kongressin lailla ja CIA:n ja NED:in toimilla. Saksa yhtyi tavoitteeseen pyrkimällä hyötymään taloudellisesti Kroatian itsenäistämisestä nationalistien avulla. Kroatian laittomille asejoukoille toimitettiin aseet Saksan asevarastoista.

Jugoslavian liittovaltio ei suostunut USA:n ja Saksan toimiin vaan puolusti perustuslakiaan, jossa osavaltioiden itsenäistymiset olivat mahdollisia neuvotteluin kaikkien muiden osavaltioiden kanssa yhteisissä hallintoelimissä.

Sen sijaan, että USA ja Saksa olisivat noudattaneet kansainvälisiä lakeja ja Jugoslavian perustuslakia ne turvautuivat tavoitteidensa mukaisesti tukemaan katolisen Kroatian nationalisteja ja Bosnian muslimikalifaattia rakentavia jihadisteja väkivaltaisiin vallanottoihin sotimalla liittovaltion armeijaa vastaan.

Saksa suostutteli kaikki muut EY- maat tukemaan Jugoslavian hajottamista. Se tunnusti Kroatian itsenäisyyden vaiheessa, jossa Kroatian asejoukoista ja liittovaltion kroaattisotilaista muodostettu armeija piti hallussaan yhtä kolmasosaa haluamastaan Kroatian valtion pinta-alasta. Saksa, USA ja EY saivat aikaan talouspakotteet - arvatkaa kenelle? - Jugoslavialle. Siis sille valtiolle, josta Slovenia, Kroatia ja Bosnia (USA:n ja Saksan tuella)olivat laittomasti irroittautumassa. USA:n ja Saksan toimien jälkeen Balkanilla oli kolme itsenäiseksi tunnustettua valtiota: Slovenia, Kroatia ja Bosnia mutta jäljelle jäänyttä Jugoslaviaa ei pidetty valtiona. Se menetti Yhdysvaltojen, Saksan ja EY-valtioiden toimesta myös YK:n jäsenyyden, oltuaan YK:n perustajajäsen ja liittoutumattomien maiden liiton puheenjohtajamaa. Jugoslavia ei voinut osallistua edes Barcelonan olympialaisiin kun taas Slovenia, Kroatia ja Bosnia voivat!

Nyt Ukrainaan! Neo-fasisti-nationalisti-joukot suorittivat USA:n ja EU:n, erityisesti Saksan ja Puolan tuella väkivaltaisen vallankaappauksen, jossa 100 ihmistä tapettiin. Väkivaltaiset joukkiot uhkasivat siirtyä Itä-Ukrainaan tekemään saman. Krim julistautui itsenäiseksi, samoin Donbass vaati äänestyksellä autonomiaa/lisää itsemääräämisoikeutta/ turvaa. Voimakkaan propagandan ja oligarkkien televisioasemien propagandan tukemana Ukrainassa järjestettiin vaalit, joihin aikaisempaa hallintoa tukeneet itä-ukrainalaiset eivät voineet osallistua. Vaalien jäkeen Kiovan hallitus oli täysin USA:n ja Saksan/EU:n vallan alla. Venäjä, joka oli pelastanut krimiläisten hengen väitettiin rikkoneen kansainvälisiä lakeja, kun se edesauttoi itsenäistymistä. Venäjän väitettiin tuoneen "vihreitä miehiä"/sotilaita Krimille vaikka Krimillä on vuosikymmeniä ollut täysin kansainvälisten lakien mukainen 20.000 venäläisen sotilaan tukikohta.

Jos USA ja Saksa olisivat toimineet Ukrainassa kuten ne toimivat Jugoslaviassa, itsenäisyystunnustukset olisi tullut antaa johdonmukaisuuden vuoksi Krimille ja Itä-Ukrainalle ja talouspakotteet Ukrainalle, koska se esti Krimin ja ja Itä-Ukrainan itsenäistymispyrkimyksiä. Krim ja Donbass olisi tullut jo tähän päivään mennessä ottaa YK:n jäseniksi. Olisi tullut perustaa Haagin Kansainvälinen Ukraina-tribunaali, joka olisi tuominnut Kiovan hallituksen sodanjulistuksen Itä-Ukrainalle sotarikokseksi, kuten Nürnbergin sotarikostuomioistuin teki sodan aloittajalle. 

Loogisuuden pohjalta Krim ja Donbass olisivat osallistuneet MM hiihtokilpailuihin, mutta Ukraina ei olisi voinut osallistua, koska sehän ei olisi Jugoslavia- esimerkin mukaisesti valtio lainkaan.

Venäjän toimiessa USA:n ja Saksan itselleen sallimalla tavalla, ne julistavat talouspakotteet Venäjälle! Kuperkeikka edellyttää massiivista propagandaa tuekseen.

Puolan entinen ulkoministeri kuvasi Puolan suhdetta USA:n seksuaalitermein: Puola otta Yhdysvalloilta suihin saamatta itselleen mitään. EU-parlamentti toimii samoin.  Se on tuominnut asioita, joista se ei tiedä mitään, mutta tekee päätöksen samaistuessaan osittain tiedostamattaan USA:n tarpeisiin ja ollen USA:n totaalisen tiedonvälityskontrollin alaisena. USA:n myötäilystä on tullut hengissäsäilymisen ja vallassapysymisen ehto.

EU-parlamentti on tuominnut "Srebrenican kansanmurhan" vaikka sellaiselle ei ole mitään tieteellisiä tai juridisia perusteita. Se on tuominnut Venezuelan hallituksen toimet, mutta sitä ei ole kiinnostanut USA:n hallituksen talouspakotteiden ja sen provosoimien mielenosoitusten vaikutus kokonaisuuteen. Venäjän suhteen vallitsee sama tarkoituksenmukaisuusajattelu - mikä tyydyttää USA:ta, se tehdään.

EU tuomitsee suureen ääneen ja "yhtenäisenä" Venäjän, mutta joka viikkoiset USA:n Saksan avustuksella tekemät lennokkimurhat Afrikassa, jotka ovat sotarikoksia, hyväksytään. Suomi sidotaan NATO-kumppanina laittomuuksiin Afganistanissa, Suomi edistää USA:n ja NATO:n sotia huolehtimalla jälkisiivouksesta eli pakolaisten, tosin minimaalisesta, vastaanottamisesta Suomeen.

Aseteollisuus tarvitsee sotia ja sotien hyväksymistä. Ukrainan laittoman hallituksen julistama sota itä-ukrainalaisille oli sotarikos. Kiitollisena tästä sodanjulistuksesta USA voi toimittaa entistä enemmän aseita Ukrainaan, Baltiaan ja luultavasti suomalaiset myös haluavat koululaitoksen kehittämisen sijaan ostaa rahoillaan yhä uusia aseita Yhdysvalloista.

Sisällissodasta lähtien suomalaiset ovat joutuneet olemaan sotapropagandan alaisia. Toisen maailmansodan jälkeen hävitty sota ei vähentänyt sotapropagandan tarvetta kouluissa, yliopistoissa, armeijassa ja historiankirjoituksessa.

Nyt kun media on pannut kaikki panoksensa NATO-propagandaan ja Venäjä-pelon lietsomiseen, sotapropagandan voimistamiselle on tarvetta, jotta kansalaiset eivät rupeaisi pehmoilemaan Venäjän kanssa. Uusia aseita on hankittava Yhdysvalloista, jotta säilytämme suosion yhdysvaltalaisten investoijien silmissä. Vaaleihin onkin saatu puolustusmäärärahojen lisäämistä haluavia ehdokkaita. Ei pehmoilua isien saamiseksi hoitamaan vauvoja ja inhimillistämään miehen kuvaa ja vähentämään perheväkivaltaa. Ei! Miehet on miehiä ja pojat on poikia! Kaikki aseisiin.

Tyttäreni palasi juuri Yhdysvaltojen talouspakotteiden köyhdyttämästä Kuubasta. Siellä vallitsee lämpö ja solidaarisuus koko yhteiskunnan mitassa. Meillä humanismin ja totuudenrakkauden alue yhteiskunnassa kutistuu entisestään. Kenellä täällä on aidosti hyvä olla?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: propaganda, Saksa, humanismi, EU:n moraali, USA:n vallan väkivaltainen laajeneminen

Sosiaaliviranomaisten väärä vallankäyttö Suomessa

Keskiviikko 18.4.2012 klo 10.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen hallintovalta kieltäytyy katsomasta peiliin todetakseen vallan väärinkäytön vääristyneet kasvot sen heijastuksessa. Media yleensä tukee tätä kieltämistä kiinnittämällä huomionsa muualla tapahtuviin vallan väärinkäytöksiin oman maamme sijasta.

Vääryyttä kokeneet kansalaiset ovat kääntyneet puoleeni vuosikymmenten ajan kokiessaan oikeutensa tulleen loukatuiksi. Näistä kokemuksista syntyisi paksu kirja, jos suomalaiset kustantajat sellaisia kustantaisivat. Näin ei kuitenkaan ole. Kansallisten ongelmien kieltämisen puolustusmekanismi on kattava.

Tänään 18.4. nähdään TV 2:lla ruotsalainen dokumentti ruotsalaisesta sosiaaliviranomaisten väärästä vallankäytöstä. Ohjelmassa kuvataan perhettä, josta viranomaiset ottivat, yhden puhelinsoiton perusteella, kaksi lasta huostaan suoraan koulusta, neuvottelematta lainkaan vanhempien kanssa. Kyseessä oli insestiepäily. Ohjelman esitietojen mukaan mitään tutkimuksia ei ollut tehty, eikä huostaanotolla ollut faktapohjaa. 

Suomalainen esimerkki olisi voinut olla samankaltainen. Perheneuvolan psykologi neuvoo avioeroa suunnittelevalle isälle keinon saada lapset itselleen: "Vie lapset kotoa ja tee vaimostasi lastensuojeluilmoitus niin minä hoidan lastensuojelun kanssa loput". Näin tehdään. Perheen äitiä ei tutkita, kodin olosuhteita ei tarkasteta. Lapset jäävät perheen isälle. Prosessin jatkuttua kaksi vuotta ex puolisoille tehdään vanhemmuden arvio. Äiti todetaan erinomaiseksi kasvattajaksi, isälle ei tutkimuksen perusteella olisi annettu huoltajuutta. Oikeudessa lastensuojelun epäammatillisuuden aiheuttamaa katastrofia ei myönnetä vaan oikeusprosesseissa ja tutkimuksissa esitietojen antajana on aina tuo virkavirheitä tehnyt lastensuojelu. Virheiden peittelystä tulee lumipalloa pyörittävä voima. Lasten ja äidin hirvittävät kärsimykset ovat sen hinta.

Luimme lehdestä Laajasalon perhesurman lyhyen historian. Surmaaja oli pyrkinyt murha-aamuna päihdehoitoon. Varmaankaan ei pyrkinyt ensimmäistä kertaa. Hän ei päässyt hoitoon koska ei ollut lähetettä.Viranomaiset tietävät hyvin, että ainoa raitistava hoito on Minnesota-hoito, jota Suomessa tarjotaan muutaman kymmenen vuodepaikan verran. Ruotsissa vastaavia Minnesota-hoitopaikkoja on 3000. Lääkäriliiton toiminnanjohtaja ehdottaa rattijuopoille vapausrangaistusta. Olisiko syytä ensin perustaa edes 1000 Minnesota-hoitopaikkaa, jotka tarjoaisivat todellisen mahdollisuuden alkoholistien hoitoon. Alkoholistin pakkojuominen johtaa säännön mukaisesti myös toistuvaan rattijuoppouteen. Alkoholistien palloittelu tehottomissa avohoidoissa on vain rahan ja energian tuhlausta, josta vastuun kantavat hallinnosta päättävät poliitikot ja viranhaltijat. Kieltäytyminen hoidon järjestämisestä yhdelle merkittävimmistä sairauksista kärsivälle ryhmälle on mielivaltaa. Sairaudesta rankaiseminen palauttaa terveydenhoidon keskiajalle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: viranomaisvalta, oikeusmurhat, moraali, sairaudesta rankaiseminen

Toivottomuuden vai toivon aika

Keskiviikko 21.12.2011 klo 9.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Keskustelin äsken 13-vuotiaan lapsenlapseni kanssa. Yläasteen ensimmäiselle luokalle oli näytetty 2 joulunaluselokuvaa. Ensimmäinen oli Al Goren ilmastonmuutosta koskeva elokuva ja toisessa kuvattiin jääkarhujen kohtaloa.

Ensimmäisen elokuvan yhteydessä oli mainittu, että maapallolla olisi aikaa ennen loppua noin 50 vuotta. Jääkarhujen kohtalo näytti kuinka hyvää vauhtia kohti tätä ennustettua kohtaloa ollaan menossa. Kysyin rakkaalta lapselta minkälaista keskustelua elokuvista oli syntynyt."Ei mitään, jääkarhuista jotakin". Totesimme, että viidenkymmenen vuoden kuluttua hän ja luokkatoverit olisivat 63:n ikäisiä. Mietteliäänä erittäin valveutunut lapsi kysyi: "Miksi Al Gorea ei valittu presidentiksi?"

Hyvä kysymys. Miksi hyvältä tuntuvilla ihmisillä ei ole valtaa. Sen sijaan itsekkyys, tuhoavuus, kiristys ja empatian puute leviävät syövän tavoin kautta maailman.

Maailman mahtimaat päättävät ketkä ovat hyviä, ketkä pahoja. Aito demokratia ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen pyrkiminen koetaan valtapiireissä uhkana.Kuinka moni maa on saatu polvilleen talouspakotteilla ja siten nöyrtymään valtaa myötäileviksi tai tuhoutumaan. Pieni Kuuba on tästä oiva esimerkki.

Kuinka monessa asiassa Eurooppalaiset itseään sivistyneenä pitävät maat myötäilevät sotilaallista ylivaltaa harjoittavan maailmanvallan hankkeita.

Israelin sotakoneisto on 477 palestiinalaisvangin vapauttamisen jälkeen vanginnut jo nyt 420 uutta palestiinalaista. Kaksikymmentä kansanedustajaa on edelleen Israelin vankiloissa.

Pohjoismaista Islanti on ensimmäisenä tunnustanut Palestiinan valtion. Mistä tämä pieni saarivaltio on löytänyt tällaisen itsenäisyyden ja rohkeuden?

Mitä vastaan lapsenlapsen pohtivan katseen edessä kun maailman mahtimaat eivät alistu ilmastosopimuksiin, kansainväliseen oikeusjärjestelmään, rosvotalouden säätelyyn eikä mihinkään merkittävään uudistukseen, joiden ne katsovat loukkaavan heidän suvereniteettiaan olla pahoja.

Tällä hetkellä vastaan otsikkooni:Pahuus syö kiihtyvällä vauhdilla toivoa ja ihmiset katsovat hiljaa, passiivisina vierellä kun oikeudenmukaisuus liukuu ohi ja ulottumattomiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: talouskriisi, ympäristökriisi, demokratiavaje, politiikan moraali

Vihakirjoitukset, sanavapaus ja media

Keskiviikko 27.7.2011 klo 11.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Rasistinen ja muu vihakirjoittelu on ollut valtamediassa viimevuosina paitsi sallittua myös hyväksyttyä.

Sanavapauden airuet ovat rientäneet tukemaan oikeutta julkaista islamia halveksivaa niin tekstiä kuin pilakuvia. Mitä muuta pilakuvat ovat kuin huonosti kätketty osa laajaa vihakirjoittelua.

Viime vuosina on vastuullisissa ulkomaisissa tiedotusvälineissä julkaistu useita tutkimuksia ja dokumentteja äärioikeistolaisen toiminnan lisääntymisestä Euroopassa. Oman arvioni mukaan jotkut kokoomuksen nuorisojärjestön puheenjohtajan kannanotot voidaan lukea kuuluviksi tuohon kaikesta inhimillisyydestä, oikeudenmukaisuudesta ja kansainvälisestä lainsäädännöstä piittaamattomaan kategoriaan.

Mitä muuta on sanottava siitä kun Kokoomuksen nuorisoliiton puheenjohtaja ilmoittaa kannattavansa Israelin toimia Gazan teurastusluonteisten pommitusten yhteydessä.Henkilön täydellinen kyvyttömyys tuntea empatiaa Gazan keskitysleirin asukkaita kohtaan on käsittämätöntä. Vaikka empatia puuttuisikin niin virallisen nuorisojärjestön puheenjohtajan odottaisi tuntevan YK:n päätökset ja kansainvälisen rikostuomioistuimen kannanotot ja olevan kansainvälisten lakien ja päätösten kannalla.

Maailman johtavan maan Yhdysvaltojen poliitikoissa on aivan samaa piittaamattomuutta ja empatian puutetta kuin vihakirjoittajissakin.Maailmasta ei tällä hetkellä löydy johtavaa poliitikkoa, joka voisi toimia suunnan kääntäjänä kohti aitoa ihmisoikeuksien kunnioittamista.

Niin suomalaiseen kuin kansainväliseen mielipiteenvapauteen kuuluu nykyisin valheen ja totuuden samanarvoisuus. Demokratiaa ja sotarikoksia ei aseteta toisiaan vastaan. Sotarikoksia ja kidutusta kannattavat valtiot voivat kutsua itseään demokratioiksi ilman, että media julkaisisi kriittisiä kannanottoja.Todellisuuden hämärtäminen poistaa vastuun.

Ei vihakirjoittelu, äärioikeiston nousu tai joukkomurha tapahdu yht'äkkiä varoittamatta. Se edellyttää vähittäistä edes jonkinlaisena esiintyneen demokratian rapautumista.Suomalainen demokratia on rapautunut koululaitoksesta lähtien. Kaikki yhteiskunnallinen keskustelu ja tietoisuus yhteiskunnan lainalaisuuksista puuttuu. Koulut kuittaavat yhteiskunnallisen tietoisuuden aktivoimisen poliittisten puolueiden pinnallisilla panelikeskusteluilla ennen eduskuntavaaleja. Koulu delegoi yhteiskunnan poliitikoille.

Äärioikeiston ja fasismin kasvattaminen on tietoista kansainvälistä toimintaa. Alku on varovaista, eikä päämääriä julisteta. Eteneminen tapahtuu askel askeleelta johdetusti.

Suomi ja suomalaiset ovat tiedon tasossaan jääneet jälkeen muista Pohjoismaista.Suomalaiset tiedotusvälineet eivät välitä sellaista tietoa, joka auttaisi käsittelemään yhä monimutkaistuvaa yhteiskunnallista kehitystä.Päinvastoin. Media lisää todellisuuden hämärtämistä. Sääli!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaksinaismoraali, näennäisliberalismi

Aljazeeralle Nobelin rauhanpalkinto

Perjantai 25.2.2011 klo 16.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

Uutiskanava Aljazeera ansaitsee Nobelin rauhanpalkinnon maailmanlaajuisesta rauhantyöstä. Aljazeera on monipuolisena, korkeata moraalia ja oikeudenmukaisuutta edustavana tiedotusvälineenä välittänyt koko maailmalle Lähi-idän kansannousujen dynamiikkaa, päivittäisiä kehitysprosesseja sekä taustoja.Erityismaininnan ansaitsee Ayman Mohyeldin, jonka selostukset ovat teräviä, asiantuntevia ja lämpimiä. Gazan tuhoamisen aikana hän oli Gazan ääni. Israelin estäessä muita toimittajia pääsemästä Gazaan selostamaan, Aljazeeran siellä jo olevat toimittajat jatkoivat työtään. Nyt Egyptin kansannousun aikana Ayman oli taas paikalla, välillä pidätettynäkin.

Aljazeeran ansiot eivät lopu viime aikojen tapahtumien selostuksiin vaan koko olemassaoloaikansa Aljazeeralla on ollut selkeä inhimillisyyttä, suvaitsevaisuutta ja demokratiaa edustava pohjavire. Väärä vallankäyttö, korruptio, salailu ja ihmisoikeusloukkaukset ovat Aljazeeran paljastusten kohteena. Kanava saa haastattelut  kaikilta haluamiltaan henkilöiltä, eikä ihme.Sen journalismin korkeata tasoa eivät kiistä edes he, joihin arvostelu kohdistuu.

Eräs peruste Nobelin rauhanpalkinnolle on sekin, että Aljazeera on kielletty Yhdysvalloissa. Yleensähän Nobelkomitea antaa palkinnon jonkin suurvallan syrjimälle henkilölle tai taholle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ayman Mohyeldin, demokratia, rauha, moraali, Nobelin rauhanpalkinto

Onko sotarikoksen tekeminen vai sen paljastaminen rikos?

Keskiviikko 28.7.2010 klo 12.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Wikileaksin perustaja kuvaa vanhempiensa halunneen kasvattaa hänet siten, että hän ei alistuisi auktoriteettien sokeaan kunnioittamiseen. Hän osoittaa elämäntavallaan sen kuinka totuuden puhuminen, jonka pitäisi olla kaiken elämän perusta, onkin nykytodellisuudessa äärimmäisen vaarallista, suorastaan hengenvaarallista.

Afganistanin sodan moraalittomuus ja yhdysvaltalainen tapa pimittää toimintatapansa on ollut halukkaiden tiedossa, mutta massiivinen Wikileaksin paljastamien asiakirjojen määrä ja niissä kuvattujen tapahtumien laatu paljastanee vahvimmillekin sodan kannattajille, minkälaiseen sotaan halukkaiden koalitio on osallistumassa.

Yhdysvallat esiintyy demokratian viejänä, oikeusvaltiona ja korkean moraalin maana. Kuitenkin se on tietoisesti tehnyt sotarikoksia, aloittanut kansainvälisiä lakeja rikkovia sotia ja kiduttanut vankeja. Se, että toiminta on tietoista käy ilmi siitä, että Yhdysvallat on pyrkinyt tekemään kahdenvälisiä sopimuksia eri maiden kanssa siitä, että kyseiset maat eivät tule haastamaan Yhdysvaltoja kansainväliseen rikostuomioistuimeen sotarikoksista. Sopimuksia on ollut helppoa tehdä erityisesti taloudellisesti heikossa asemassa olevien maiden kanssa, joille Yhdysvallat on vastalahjaksi tarjonnut taloudellista apua ja sotilaallista suojelua maailman mahtavimmalta sotilasmahdilta.

Nyt maapallon asukkaat saavat seurata Yhdysvaltojen aloittamaa ajojahtia Wikileaksin paljastusten takana olevan tietojen vuotajan löytämiseksi. Ajojahdin taustalla on aivan eri suuruusluokan kysymys kuin mitä Pentagonin papereiden paljastuminen ja sitä seuraava "vuotajan"ajojahti ja oikeudenkäynti oli, Vietnamin sodan valheisiin liittyen. Nythän on kysymys kaikkien Afganistanin sotaan liittyneiden maiden moraalista. Näitä sotaan halukkaita maita ei ole tarvinnut pakottaa mukaan uhkailuilla tai taloussaarrolla. Sen sijaan jokainen on tiennyt, kuten Saksan eroamaan joutunut presidentti totesi, että sotiin osallistumista motivoi taloudellis-kaupalliset edut.

Menevätkö taloudellis-kaupalliset edut myös muiden itseään demokratioiksi ja oikeusvaltioiksi kutsuvien maiden moraalin edelle. Ovatko muutkin esimerkiksi Euroopan maat sitä mieltä, että tietojen vuotajaa täytyy jahdata ja rangaista kuten Pentagonin papereiden vuotajalle uhkasi käydä. Onko sotien perusteeton aloittaminen ja sotarikokset rangaistava vai näiden rikollisten menettelyiden paljastajat? Sitä maapallomme väestö nyt jännityksellä seuraa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: moraali, salainen todellisuus, sodat

Maapallon manipuloinnin kauhuskenaario

Sunnuntai 25.4.2010 klo 18.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

On hätkähdyttävää todeta oma tietämättömyytensä maapallon manipulointiaseista, joista Dr.Rosalie Bertell on jo 2002 kirjassaan Planet Earth the Latest Weapon of War, kirjoittanut. Tuhkatiheään toistuvat maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset, lentokoneen katoaminen jäljettömiin kaikkien laitteiden lakatessa yht'äkkiä toimimasta saattaa saada selityksensä HAARP-järjestelmästä.

Kymmenen päivän lomamatkamme sattui Islannin tulivuorenpurkauksen aikana. Kouriintuntuva paluumatkan järjestymisen odotus lisäsi motivaatiota miettiä mitä kaikkea järjettömältä ja vastuuttomalta tuntuvalla Yhdysvaltojen "sotakoneen" Pentagonin kokeilulla saatetaan aiheuttaa. Eikä vain Yhdysvaltojen vaan todennäköisesti myös Venäjä, Britannia ja Saksa osallistuvat kokeisiin.

Rosalie Bertell osoittaa, että ilmakehässä tehtyjen ydinkokeiden jätökset muodostavat 750 mailin syvyisen säteilykerroksen ilmakehässä, joka on vuorovaikutuksessa maan nestemäisen ytimen kanssa. Toisaalta HAARP ja siihen liittyvät laitteet saattavat synnyttää sykkiviä,äärimmäisen matalajaksoisia (ELF) aaltoja, joita on suunnattu suoraan syvälle maan sisään, kyeten häiritsemään maan kuoren tektonisia levyjä. Näiden kokeiden seuraukset ovat arvaamattomia.

Kenellä on oikeus manipuloida kaikkien yhteistä maapalloa kokeilla, joiden seuraukset ovat joko täysin arvaamattomia tai kuten ionosfääri-linssin aiheuttamat tuhot tiettyyn paikkaan tahallaan suunnattuja katastrofeja.

Suomalaisen median henkinen laiskuus osoittautuu jälleen todeksi. Mistä olemme voineet nähdä tai lukea HAARPista. Missä on Rosalie Bertellin haastattelut? Miksi näin tärkeästä Euroopan parlamentissä käsitellystä asiasta ei ole nähty uutisia? Miksi Catherine Ashtonilta ei kysytty HAARPista kun toimittajat parveilivat hänen ympärillään. Mitä mieltä rauhan- ja konfliktintutkimuksen asiantuntija Tarja Cronberg on asiasta? Ei näy missään.

Espanjalaisissa lehdissä puhuttiin jatkuvasti syvistä moraaliin ja tietoisuuteen liittyvistä asioista otsikolla "muistaminen on oikeudenmukaisuuden perusta". Asia oli vireillä äärioikeiston yrittäessä savustaa kansainvälisesti tunnetun lakimies Garzónin virastaan. Garzón on sitä mieltä, että Francon diktatuurin ajan rikokset on otettava käsittelyyn ja teloitettujen ja tapettujen tasavaltalaisten omaisten on saatava oikeutta.

Suomalaiset ovat unohtaneet niin paljon, että muistamattomuuden ylläpitämiseksi tarvitsemme pinnallisen median, joka "viihdyttää" ja tyhmistää. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että maamme hallitukselle ja suurimmalle osalle mediaa on tärkeää mielistellä NATO:a, jonka annetaan kokoontua ja pitää harjoituksiaan maassamme. Sen sijaan, että vaatisimme NATO:n johtavaa maata Yhdysvaltoja ilmoittamaan, mitä kokeita ja milloin se on HAARPilla ja muilla maapalloon vaikuttavilla laitteilla tehnyt ja mitä ne ovat aiheuttaneet. 

Onko presidentti Obaman ydinasekokoukset ja MARSiin suuntautuvat retkisuunnitelmat huomion kiinnittämistä muualle kun on tullut aiheutetuksi ydinräjähdystä suunnattomasti merkittävämpi ketjureaktio, jota ei ehkä enään hallita. Kokeet ovat jatkuneet parikymmentä vuotta. Obama ei ollut silloin vastuussa, mutta nyt hän on!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sotakoneen moraali, median henkinen laiskuus

Ulkoministeri Stubbin kylmä kyynisyys

Perjantai 14.8.2009 klo 10.59 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ulkominsteri Alexander Stubb väitti Kirkon ulkomaanavun nostavan vain omaa profiiliaan sen vaatiessa Israelilta lisäselvityksiä syistä, jotka johtivat Kirkon ulkomaanavun klinikan tuhoamiseen viime tammikuussa. Ulkoministeri julisti Suomen valtion lopettavan lisävaatimukset ja siten jättävänsä KUA:n yksin ponnistelemaan.

Aiemmin ulkoministeri Stubb on pitäytynyt kritiikissään juuri tuon suomalaisen klinikan tuhoamiseen välttäen siten laajempia ja kokonaisvaltaisempia kannanottoja, joihin olisi ollut syytä ja joita eri ihmisoikeusjärjestöt ja suurin osa YK:n jäsenmaista ovat ottaneet.

Ulkoministeri paljasti maailmankuvansa kaksijakoisuuden. Luotettaviksi luulemiensa toimittajien läsnäollessa hän paljasti kyynisen pinnallisuutensa. Julkisessa esiintymisessä hän sen sijaan näyttelee roolia, jonka mediat tähän mennessä ovat kuvanneet hänen persoonanaan.

Ajatteleva median seuraaja on havainnut ristiriidan jo kauan. Kidutusta ja muita pimeitä toimia kannattaneen George W.Bushin ollessa Yhdysvaltain presidenttinä Alexander Stubb julistautui Etelä-valtiolaiseksi miellyttääkseen Texasista kotoisin olevaa presidenttiä. Samoin kidutuksen hyväksyneen Condoleezza Ricen ulkoministerikaudella Stubb kertoi juostessaan ajattelevansa tämän sääriä.

Mielikuvamaailman vallitessa ja median ruokkiessa mielikuvia todellisuuden ja tunneaitouden sijaan, Stubb on nostettu kyynisyydestään ja ihmisoikeuksista piittaamattomuudestaan huolimatta suosikiksi, jota suuri osa suomalaisista olisi valmis äänestämään jopa presidentiksi.

Stubb on valitettavasti virallisen Kokoomuksen tyypillinen edustaja. Mainostoimistojen ja median avulla suomalainen todellisuus on muuttunut täysin mielikuvilla käyväksi. Valheet käyvät totuudesta.Poliitikoille on opetettu miten pitää esittää asiat riippumatta siitä millaisia ne ovat. Poliitikot ovat muuttuneet eräänlaisiksi totuuden muokkaus tehosekoittimiksi, jolloin kansalaiset nauttivat juoksevaksi muuttuneen tuotteen pillillä tarvitsematta itse pureskella.Puolueiden kannatusluvut ovat erinomainen näyte sekä  tuottajista että kuluttajista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mielikuvamaailma, tunteet, moraali

Suhteellisuuden- ja todellisuudentaju heittää

Perjantai 1.5.2009 klo 16.55 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin sosiaalitoimen tuoreen johtajan huonekaluostokset kuvaavat täydellistä suhteellisuudentajun puutetta ja oman aseman tiedostamattomuutta. Mielestäni tällaisella moraalilla ja maailmankuvalla varustettu henkilö ei voi olla sopiva johtamaan Helsingin sosiaalitointa. Ainoa selitys hänen toiminnalleen voi olla kuuluminen siihen yhteiskunnassamme elävään ihmisryhmään, jonka oleminen on niin vieraantunut kyvystä eläytyä toisen ihmisen elämään, että se  toimii mielestään normaalisti tehdessään huippuylellisiä hankintoja - nyt siis verovaroilla.

Normaaliahan on tähän saakka olleet hallintoneuvostojen, pankin- ja yritysjohtajien käsittämättömät palkat, palkkiot, kannustukset ja muut voitelut. Parlamentaarisen tiedotusvälineemme Yleisradion päällikkö näyttää ansaitsevan kuukaudessa sen minkä keskivertosuomalainen ansaitsee kokonaisessa vuodessa. Hänenkin palkkansa maksetaan kansalaisten kolehtina. Sen lisäksi häntä palkitaan erinomaisesta tuloksesta!!Television katsoja ei tätä palkittavaa erinomaisuutta ole havainnut. Ehkä se on se, että tolkuttomaan määrään tylsiä uusintoja on lopetettu panemasta " uusinta" perään.

Saksan demarien ulkoministeri Steinmeier on herännyt päivittelemään sitä, että pankinjohtajan palkalla voitaisiin palkata 500 sairaanhoitajaa. Eihän tämän luulisi olevan politiikan konkarille uutinen. Ei myöskään se, että suuri osa valtiolle kuuluvia varoja katoaa veroparatiiseihin. Läheltä seuranneena voin vakuuttaa, että oikeistoenemmistöinen eduskunta, maassa kuin maassa, edistää hyvinvoivien hyvätuloisten etuja. Suomen hyvinvointivaltion purkamiseen ovat osallistuneet kaikki demarien oikealta laidalta kokoomukseen ja ruotsalaisiin saakka. Vaikea sanoa onko kokoomus vai ruotsalaiset olleet ideologisempia muuttaessaan maatamme yhä eriarvoisemmaksi ja epäoikeudenmukaisemmaksi. Hallituksessa ollessaan Vasemmistoliitto myötäili huonoja ratkaisuja.

Kyseessä on ollut kattava mielen kapitalisoituminen- vieraantuneeksi muuttuminen-, johon ei tule muutosta muuta kuin vakavan henkilökohtaisen tai yhteiskunnallisen kriisin kautta. Tätä kriisiä elämme nyt, mutta emme ole riittävän syvällä. Tavassa hallita ei ole tapahtunut uutta tiedostamista puhumattakaan inhimillistymistä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kalustehankinnat, palkkiot, moraali, veronkierto

Ulkoministeri Stubbin lausunto Gazan tilanteeseen mitätön ja hyödytön

Sunnuntai 28.12.2008 klo 13.24 - Pirkko Turpeinen - Saari

Tyhjänpäiväisempää lausuntoa kuin minkä ulkoministeri Stubb antoi Gazan tilanteesta ei voi kuvitella.

Miehitys ja sorto ovat Israelin aiheuttamia ja harjoittamia. Palestiinalaisnuorten raketti- iskut ovat epätoivoinen reaktio vuosikymmenien sortoon, alistamiseen ja kv lakien tuomitsemiin ihmisoikeusrikkomuksiin.

Ellei Stubb tuomitse miehitystä ja sortoa hän ei käsitä Lähi-idän tilannetta. YK:n turvallisuusneuvoston ympäripyöreä lausunto on ymmärrettävä siksi, että Yhdysvallat turvallisuusneuvoston jäsenenä ei pysty antamaan lausuntoa, jota Israel ei olisi hyväksynyt. Sadoissa YK:n yleiskokouksen päätöslauselmissa Israel on tuomittu ja on vaadittu Palestiinalaisten oikeuksien toteuttamista. Äänestyksissä pieneen vähemmistöön ( yleensä 4 jäsentä) ovat kuuluneet Yhdysvallat, Israel ja pari Tyynenmeren saarivaltiota) Sen sijaan turvallisuusneuvostossa Yhdysvallat vetollaan kumoaa Israelille epämieluisat lausunnot ja hyväksyy vain ympäripyöreydet. Tällaista ympäripyöreyden välttämättömyyttä ei Stubbilla luulisi olevan.

Israel on tappanut viimeisten 2 vuoden aikana 103 toimittajaa ja kuvaajaa, totuuden näyttäjää, palestiinalaisalueilla.

Israelin väkivaltaa katsotaan sormien läpi toisen maailmansodan aikaisen juutalaisten kärsimysten tähden. Saksa, keskeinen Euroopan valtio, syyllisyydestä juutalaisten tuhoamiseen, sallii Israelin tuhota viattomia palestiinalaisia.Kansakuntien traumaattiset identiteetit, Suomi mukaanluettuna, vaikuttavat vääristyneeseen maailmanpolitiikkaan, sotien ja tuhoamisen jatkumiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaksinaismoraali, kv oikeuden huomioiminen,

Israelin tuore verityö 27. 12. 2008

Lauantai 27.12.2008 klo 18.21 - Pirkko Turpeinen - Saari

Saarretun Gazan palestiinalaisalueen järjestelmällinen pommitus kaaoksen synnyttämiseksi alueella on uusi osoitus Israelin ihmisyydelle vieraasta toiminnasta.Hamas voitti tarkkailijoiden mukaan demokraattisissa palestiinalaisten vaaleissa. Voittoa seuraanneessa prosessissa Hamas kuitenkin vähitellen eristettiin ja jätettiin kv neuvotteluissa huomioonottamatta. USA julisti järjestön terrori-järjestöksi, jonka jälkeen USAsta riippuvaiset maat EU mukaanluettuna eivät ole neuvotelleet Hamasin kanssa. Tämä kv asenne syvensi entisestään juopaa Hamasin ja toiseksi vaaleissa tulleen Fatahin välillä.Jonka seurauksena Hamas kaappasi vallan Gazan kaistalla.

Kymmeniä vuosia jatkunut Palestiinalaisalueiden miehitys, Israelin sadistiset vallankäytön muodot miehittämillään alueilla; tarkastuspisteet, kotietsinnät, kotien hajoittaminen bulldozereilla, katusulut ja kansainvälisen rikostuomioistuimen laittomana pitämän muurin rakentaminen ovat paitsi tappaneet palestiinalaisia myös tehneet heidän elämänsä sietämättömäksi keskitysleiriksi.Israel on sulkenut kaiken kulun Gazan kaistalle maanteitse, mereltä ja ilmasta.Leivästä, öljystä, lääkintätarvikkeista on pulaa ts elämedellytykset ovat kadonneet.

Maailmansodan aikaisissa saksalaisten miehittämissä maissa vastarintaliikkeeissä toimiminen oli ihailtavaa ja miehittäjien kanssa veljeily halveksittavaa ja sodan jälkeen oikeudessa tuomittavaa. Nyt kun israelilaiset käyttäytyvät kuin saksalaiset :kohtelevat arabikansalaisia Israelin sisällä alempiarvoisina kuin juutalaisia ja miehittämillään tai saartamillaan palestiinalaisalueilla täysin mielivaltaisesti, EU-maat kääntävät katseensa muualle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaaoksen synnyttäminen, kaksinaismoraali, rikokset ihmisyyttä vastaan

Ovatko suomalaiset vaalit demokraattisia ja moraali korkealla

Keskiviikko 3.9.2008 klo 12.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Media ja suomalaiset puolueet uskottelevat kansalaisille Suomen vaalien olevan demokraattiset mutta muualla, varsinkin Venäjällä ja ns.uusissa demokratioissa on suuria puutteita. ETYJ:n vaalitarkkailua suorittava ODIHR lähetetään tarkkailemaan vaaleja noihin " ongelmamaihin" mutta Suomessa tarkkailijoita ei ole tarvittu. Päinvastoin, "kehittymättömistä" maista kutsutaan Suomeen vierailulle ja ottamaan oppia rehellisistä vaaleista.

Keskustann puoluekokouksessa puoluesihteeri Jarmo Korhonen sai kenttäväeltä voimakkaan tuen hoidettuaan Keskustann hunnigolla olleet talousasiat kuntoon.Korhonen ylpeili sillä kuinka hän oli saanut kompensoitua verovaroista eduskuntapuolueille säädetyn vaalirahamenetyksen verovaroista maksetun puoluetuen nostolla. Toisin sanoen: eduskuntapuolueet ovat sulle-mulle tyyliin säätäneet lain puoluetuesta, jolla eduskuntapuolueet saavat kokonsa mukaan satojentuhansien eurojen summia ns.puoluetukea.Kun ruokahalu kasvoi ja vaalien mediakulut nousivat keksittiin säätää laki vaalirahasta, jossa eduskuntapuolueille jaetaan verovaroista erityista vaalirahaa puoluetuen lisäksi. Tällainen tuki veronmaksajilta on sekä eduskuntapuolueiden että median etu. Ilmeisesti ODIHRin jälkitarkkailussa vaalirahaa pidettiin "epädemokraattisena" ja siitä luovuttaessa Keskustan Korhonen piti omana ansionaan sitä, että tuo menetys kompensoitiin puoluetuen nostolla.

Viime eduskuntavaaleissa 18 puoluetta oli asettanut ehdokkaita.Kahdeksan niistä sai puoluetukea ja vaalirahaa verovaroista. Television 158 :ssa vaaleihin liittyvässä ohjelmassa ja panelissa 12 eduskunnan ulkopuolista puoluetta esiintyi 3:ssa ohjelmassa ja 8 eduskuntapuoluetta 155:ssä.Ulkopuoliset puolueet eivät esiintyneet ainoassakaan ohjelmassa yhdessä eduskuntapuolueiden kanssa.Suuri osa ohjelmista oli Yleisradion kanavilla,jotka ovat eduskuntapuolueiden,yleisradion hallintoneuvoston kautta, hallitsemia kanavia.

Paavo Lipponen sanoi hiljattain tuohtuneena iltapäivälehtien päättävän politiikasta.Media ottaa sen vallan,jonka poliitikkojen ja median yhteiset edut sille antavat.Aidon demokratian ja inhimillisyyden puute poliittisessa elämässä johtaa mielivaltaan ja taloudellisen vallan lisääntymiseen, jossa yksittäiset kansalaiset passivoidaan "roskan" passiivisiksi kuluttajiksi.Ainoa tie on Kimmo Kiljusen ehdottama ETYJ:in vaalitarkkailun laajentaminen myös kaikkiin länsimaihin, jolloin olemme pakotetut näkemään itsemme sellaisina kuin olemme.

Korruptionomainen vaalirahasotku oli vain eräs yleisen politiikan moraalittomuuden ja epädemokraattisuuden ilmentymä. Eräissä  puolueissa moraalittomuus ja oman edun tavoittelu on suurempaa kuin toisissa. Kansalaisten kyky erotella jyvät ja akanat on median moraalittomuuden johdosta mahdotonta. Valehtelu on päivän sana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ODIHR, demokraattiset vaalit, politiikan moraali