Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Biden, Netanjahu, Zelenski; virallisen Suomen sankarit

Lauantai 27.1.2024 klo 10.59 - Pirkko Turpeinen-Saari

ICJ, YK:n alainen korkein oikeusistuin määräsi eilen Israelia hillitsemään kansanmurhahankettaan ja antamaan kuukauden kuluessa raportin siitä, millä tavoin se on välttänyt tappamasta palestiinalaisia, edistänyt heidän ravinnon saantiaan, terveyspalveluitaan ja välttänyt heidän kulttuurinsa tuhoamista.

ICJ:n päätöksen kuvauksista kävi ilmeiseksi, että oikeusistuin katsoo kansanmurhan olevan meneillään. Se kuvasi Israelin hallituksen ja muun johdon kansanmurhaan yllyttäviä lausuntoja sekä luetteli paitsi uhrilukuja myös sairaaloiden, kirkkojen ja moskeijoiden tuhoamista, ravinnon puutetta kotien menetystä ja tuhoa.

Tällä oikeusistuimella ei ole välineitä panna kansanmurhan lopettamista päätökseen. Sen sijaan se voi viedä päätelmänsä YK:n turvallisuusneuvoston käsiteltäväksi, mihin Algeria on sen viemässä.

                                                    ***

Mitä tekee Suomen hallitus? Tähän mennessä se on välttänyt myöntämästä, että se tietäisi kansanmurhan olevan meneillään, vaikka Israelin väkivaltaiset toimet palestiinalaisia kohtaan ovat jatkuneet vuodesta 1948 lähtien. YK:n äänestäessä välttämättömästä tulitauosta Gazaan, Suomi pidättäytyi äänestämästä. Turvallisuusneuvostoss Yhdysvallat on toistuvasti ainoana valtiona käyttänyt vetoa tulitauon estämiseksi.

Eduskunnan Yleisradio ei ole ainakaan näkemissäni uutislähetyksissä kritisoinut sanallakaan Israelin toimia, puhumattakaan, että uutisissa tai ajankohtaislähetyksissä olisi haastateltu palestiinalaisia johtajia tai tutkijoita. Erinomainen haastateltava olisi Suomessakin vieraillut Mustafa Barghouti.

Kansanmurhaa päivittäin seuraavalle on tullut selväksi, että Israel ei ainoastaan pyri tappamaan kaikkia Gazan asukkaita, vaan se pyrkii myös tuhoamaan palestiinalaisen identiteetin. Israel pommittaa tekniikan avulla tunnistamiaan henkilöitä murhaamistarkoituksessa. Kohteena on yliopiston prefessoreita, kirjailijoita, runoilijoita lehtimiehiä laajoine perheineen ja sukuineen. Pommitusten kohteena on keskiajalta peräisin olevia kirkkoja, moskeijoita ja museoita. Räikein esimerkki on historiallisen arkiston tuhoaminen palestiinalaisen identiteetin tuhoamiseksi.

Israelin hallituksen tavoite tuhota koko palestiinalainen väestö käy toteen eräiden ministereiden vaatimuksesta estää kaikki ruoan, veden, polttoaineen ja lääkkeiden toimittaminen Gazaan. Puolustusministeri Galant esittää tavoitteiden perusteluksi sen, että palestiinalaiset ovat eläimiä.Israelin kansalaisia on kokoontunut Israelin hallinnassa olevalle raja-asemalle osoittamaan mieltään estääkseen kaikki kuljetukset Gazaan. Mielipidetiedustelut osoittavat israelilaisten enemmistön olevan täysillä kansanmurhahankkeen takana.

                                                  ***

Ilman Yhdysvaltojen taloudellista, aseellista ja sotilastiedustelun tukea ja jättipommeja Israel ei voisi yksin toimia kaiken kansainvälisen lainsäädännön vastaisesti.

Presidentti Biden on ideologisesti kansanmurhahankkeelle myötämielinen. Hänen psyykensä rakenne on rasistinen.

Demokraattipresidentti Bill Clintonin ryhdyttyä hankkimaan Yhdysvalloille jalansijaa Balkanille pommittamalla serbejä, hän sai sivustatukea senaattori Joe Bidenilta, joka kutsui serbejä "kretiineiksi". Serbit olivat ainoa kansanryhmä, joka ylläpiti hallitsemillaan alueilla kaikkien 12 alueella asuvan kansanryhmän tasaveroisia oikeuksia. Yhdysvallat sen sijaan liittoutui kalifaattia rakentavien Bosnian muslimien ja puhdasta albaani-Kosovoa tavoittelevien albaanien kanssa.

Yhdysvallat on tappanut valloitushankkeissaan miljoonia ihmisiä toisen maailmansodan jälkeen luokitellen kansat liittolaisiin ja vastustajiin. Tällä hetkellä Yhdysvallat jatkaa Maidanin v. 2014 verisestä vallankaappauksesta lähtien jatkunutta Ukrainan sotaa NATO-liittolaistensa kanssa. Uhrattuaan miljoona ukrainalaismiestä politiikkansa hintana ;puolimiljoonaa kuollutta ja  saman verran tai ylikin haavoittunutta, Biden on sormi suussa.

Yhdysvallat on hävinnyt kaikki sotansa mutta aseteollisuus kiittää. 

                                                 ***

Ukrainan presidentti Zelensky on Yhdysvaltojen vasalli. Yhdysvallat (tosin EU-liittolaistensa kanssa)maksaa Ukrainan armeijan palkat, sosiaaliturvan, sodankäynnin ja aseet onhan yhteistyö jatkunut jo neljännesvuosisadan.

Äärimmäisen korruptoitunut presidentti Zelensky on rakentanut kolossaalisen russofobian turvallisuuspalvelu-SBU:n  ja NATO:n kanssa yhteistyössä. Hintana on ollut tuhannet poliittiset vangit, enemmistön käyttämän venäjänkielen käytön kieltäminen, toisen maailmansodan muistomerkkien tuhoaminen, enemmistön kannattaman ortodoksisen kirkon tekeminen laittomaksi, kaikkien oppositiopuolueiden kieltäminen ja rauhansopimusten laatimisen tekeminen laittomaksi. Natsijohtaja Stepan Bandera on nostettu jalustalle. Hänen patsaitaan on pystytetty, katujen nimiä on muutettu hänen kunniakseen, jopa juutalaisten joukkomurhan muistopaikalle vievä katu on nimetty hänen mukaansa Kiovassa.Historiankirjoista on otettu Banderaa myötäileviksi muutetut uudet painokset.

                                                 ***

Suomen valtiojohto ja media ovat liittoutuneet ihailemaan Bidenin, Netanjahun ja Zelenskyn aikaansaannoksia. ICJ:n kansanmurhapäätöspäivänä Yleisradio antoi runsaasti tilaa Netanjahun selityksille. Päivittäisissä uutislähetyksissä ei oikein tiedä onko Yle osa Israelin sodanjohtoa.

Yhdysvaltojen ulkopolitiikka vajoaa uskottavuuden alapuolelle. Presidentti Biden mumisee epäselvästi eikä ole tiedossa toimiiko hän todella presidenttinä. Ulkoministeri Blinken vääntelee käsiään valehdellessaan koko maailmalle "Putin on jo hävinnyt sodan".

EU:n sensuuri estää suomalaisia näkemästä, että vierellämme on Venäjä-niminen sivistysvaltio, jonka presidentti ja ulkoministeri ovat täysissä järjissään ja voimissaan. Heille kansanväliset lait on tarkoitettu noudatettaviksi eikä jokin tuulesta temmattu "demokraattisten valtioiden sopimusvarainen järjestelmä" jossa käytännöt määrää Yhdysvallat mielivaltaisine talouspakotteineen. 

Israelin kansanmurhajärjestelmä saa Suomen valtion ja median hyväksynnän (presidentti Urho Kekkonen oli eri mieltä). Suomen eduskunta nousi seisaalleen taputtamaan natsismia muistuttavan valtion johtajalle Zelenskille. Suomessa liputettiin laajalti Ukrainan lipuilla kuten natsi-Saksan aikaan natsi-Saksan lipuilla. Liittoutumalla taloudellisesti ja sotilaallisesti Bidenin Yhdysvaltojen kanssa Suomi on menettänyt kaiken uskottavuutensa. Yhdysvaltalaiset asiantuntija Douglas Macgregor, Jeffrey Sacks ja Scott Ritter pitävät suomalaisia tyhmeliineinä meidän luovutettua puolueettomuutemme.

Presidentti Bidenin taustahenkilöt halunnevat Suomesta uuden Ukrainan koska sieltä ovat miehet ja aseet loppuneet. Suomi on tarjoutunut sotaretoriikallaan siihen rooliin.

P.S. Blogissani on sivun oikeassa alalaidassa arkisto painike. Sieltä löytää vuodesta 2008 lähtien kaikki blogini. Jos esimerkiksi haluat tutkia mitä Maidanin vallankaappauksen aikaan Kiovassa ja Krimillä tapahtui, sieltä löydät lisää tietoa. Monet blogit Syyriasta tarjoavat tietoa, joka on ollut valtamediassa harhaanjohtavasti. Toivon, että moni aloittaa seikkailun blogeissani, joissa on nyt 4,5 miljoonaa käyntiä.

                             

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ICJ, Biden, Netanjahu, Zelensky, kansanmurhaajat, kansainvälinen oikeus, Suomen pimeä puoli, rasismi/russofobia

Totaalinen kansanmurha jatkuu, maailma katselee

Perjantai 24.11.2023 klo 11.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Israel suorittaa palestiinalaisten kansanmurhan systemaattisesti.

Kuten sen aikaisemmissa hyökkäyksissä, sairaalat ja palestiinalaisten terveydenhuolto tuhotaan ensin.

Eläkkeellä olevn israelilaiskenraalin mukaan etelä-Gazassa sää hoitaa loput.

Jatkuvat pommitukset ovt pakottaneet 1, 2 miljoonaa ihmistä jalkaisin liikkeelle, ilman talvivaatteita ja muita varusteita.

Ensimmäiseksi Israel tuhosi vesiputket, sähkölinjat ja viemäriverkoston. Terveellisen ympäristön puuttuessa tarttuvat taudit leviävät nälkiintyneessä väestössä.

Tuhottuaan 28 sairaalaa Israel toteuttaa yllämainittua periaatetta jatkaen myös jäljelläolevan terveydenhuollon tuhoamista.

Talven ja sateiden tullessa pakolaiset joutuvat olemaan ilman tuulen- ja sateensuojaa lämmöstä puhumattakaan. Kadulla nukkuessa ihmisen ruumiinlämpötila laskee vaarallisesti aiheuttaen kuoleman.

Yhdysvaltalainen eversti ja ex presidentin neuvonantaja Douglas Macgregor toteaa Israelin tarkoituksena olevan aiheuttaa Gazan tyhjentäminen palestiinalaisista. Sen jälkeen vuorossa on Länsi- ranta.

                                                         ***

EU:n ja Yhdysvaltojen hallitukset istuvat katsomossa tekemättä mitään kansanmurhan pysäyttämiseksi. Päinvastoin USA turvaa asevoimalla Israelin mahdollisuuden jatkaa sotaa niin kauan kuin se haluaa.

Mitä tekee Suomen hallitus ja Yleisradio?

Ne panevat kaiken energiansa Venäjän mustamaalaamiseen ja "rajaongelmaan". Maahamme on pyrkimässä omien sotiemme ja liittolaistemme sotien uhreja (afganistanilaisia, syyrialaisia jne.), jotka ovat halunneet tulla tänne Venäjän kautta. Eivät nämä pakolaiset ole Venäjän sotien uhreja vaan ovat matkalla Suomeen tai yleensä Eurooppaan.

Sen sijaan että hallitus ja Yle keskittäisivät huomionsa maailman kammottavimpaan  kansanmurhaan ne keskittyvät näpertelemään olemattoman rajaongelman kanssa. 

Yllämainittu Mcgregor kysyykin myös Naapuriseuran sanomissa julkaistussa PosiTV:n tekstitetyssä haastattelussa: "Mitä haittaa Suomelle oli hyvistä suhteistä Venäjään?"

Miksi ex -päämisteri Sanna Marin julisti, että "kaikki siteet Venäjään on katkaistava" ilman, että Venäjä on käyttäytynyt Suomea kohtaan millään lailla epäkohteliaasti. Ulkopolitiikkaamme leimaa nykyisin röyhkeys ja tietoinen valehteleminen.

Samainen Douglas Macgregor totesi presidentti Zelenskyn istuvan valheiden kukkulan päällä,  eikä ole varmuutta, selviääkö hän hengissä luxus-huviloihinsa Ukrainan ulkopuolella.

Suomen hallitus ja media istuvat samalla kukkulalla eivätkä pysty päättelemään, miten selviäisi sieltä alas. Edellinen eduskunta taputti seisaalleen nousten  valheiden kukkulan kuninkaalle.

                                                   ***

Osallistuin veteraanikansanedustajien kokoukseen viikko sitten. Jaakko Iloniemi piti alustuksen, jollaisen pitämisestä  häpeäisin silmät päästäni, jos vertaan sitä päivittain seuraamieni prof Jeffrey Sacksin ja britti diplomaatti Alastair Crooken lausuntoihin.

Erkki Tuomioja pystyi vain ihastelemaan alustusta ja veteraanikansanedustajat istuivat hiljaa kunnioituksesta tuota historiallisen kehityksen ala-arvoista anlyysiä kohtaan.

                                                     ***

Suomen kansa on ajettu todellisuuteen, missä kaikki on valhetta. Eduskuntamme, presidenttimme ja mediamme istuvat samalla valheiden kukkulalla kuin Zelensky. Nyt on siirrytty kiipeämään Israelin hallituksen valheiden vuorelle. Yle ei näytä mitään, mikä auttaisi suomalaisia ymmärtämään palestiinalaisiin jo yli 70 vuoden ajan kohdistunutta Israelin terroria. YK on ollut Yhdysvaltojen vallan alla täysin toimintakyvytön.

Suomi käy asekauppaa kansanmurhaa suorittavan Israelin kanssa. Israelin ja laittomien siirtokuntien asukkaiden aseet, hävittäjät ja pommit ovat peräisin Yhdysvalloista ja suomalainen Patria on mukana niiden moottoreiden valmistamisessa.

Yle uutiset näyttää Israelin pääministeriä sotilaiden keskellä. Tuntuu kuin olisimme osa Israelin sodanjohtoa. Kutsumme palestiinalaisten vastarintaliikkeitä terroristeiksi. Päivittelemme muutamaa sataa Hamasin vankina pitämää israelilaista tai muuta ulkomaalaista mutta emme päivittele 7500 Israelin vankiloissa pidettyä palestiinalaista, joista osa on kiviä heitelleitä alaikäisiä, jotka on tuomittu määräämättömäksi ajaksi vankeuteen ja pahoinpitelyjen kohteeksi.

Milloin Suomen kansa herää?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi terroristivaltioiden liittolaisena, sairaaloiden tuhoaminen, Gazan talvisää tappajana, ulkona kadulla nukkuminen, Suomen hallitus katsoo viersestä, Zelensky, Netanjahu, Jaakko Iloniemi, Tuomioja, veteraanikansanedustajat

Agentti Zelenskyi ja Vilnan NATO-karnevaali

Torstai 13.7.2023 klo 12.09 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Sauli Niinistö kertoi Vilnan NATO-kokouksen tiedotustilaisuudessa tavanneensa kokouksessa Ranskan presidentti Emmanuel Macronin. Tämä oli kertonut maailman olevan jakautumassa kahtia ja että se tulisi estää. Nytkö Suomen kansa saa vihdoin tietää, että on olemassa toinen, yhteistyöhon ja rauhaan perustuva järjestö, joka tulee haastamaan sotiin ja pakotteisiin perustuvan Yhdysvaltojen yksinvallan. Salaisuus on BRICS.

                                                        ***

Yhdysvallat, NATO:n tukemana aloitti v. 1992 ensimmäisen Eurooppalaisen sodan - Jugoslavian laittoman ja järkyttävän hajottamisen. 3 kuukautta loputonta yötä päivää tapahtunutta siviilikohteiden pommittamista, tehtaita, kouluja, sairaaloita öljypuhdistamoita, junia laivoja ja linja-autoja matkustajineen tuhottiin radioaktiivisilla köyhdytettyä uraania sisältävillä aseilla ja rypälepommeilla.

Samaan aikaan Yhdysvallat aloitti Ukrainan destabiloimisen tavoitteena Venäjän heikentämisen ohella irrottaa Ukraina Venäjä-yhteyksistään.

Yhdysvallat "demokratia"- järjestöineen aloitti Ukrainan yhteiskunnan valmentamisen kohti sen nykyistä täydelliseen tunneköyhyyteen pohjautuvaa natsi-hegemoniaa. Presidentiksi v. 2004, kolmannen äänestyskierroksen jälkeen,  valittu Justshenko laillisti ja palautti pahamaineisten natsijärjestöjen kunnian v 2010. Hän ajoi Ukrainan NATO-jäsenyyttä ja yritysten yksityistämistä. Hyvät Venäjä-suhteet hän halusi korvattaviksi länsimielisyydellä.Vain 30% Ukrainan asukkaista kannatti NATO-jäsenyyttä.

Vuonna 2010 presidentiksi valittu Victor Janukovits sai säädettyä lain venäjänkielestä virallisena valtionkielenä. Heti Yhdysvaltojen suorittaman vallankaappauksen jälkeen vuonna 2014 eduskunta sääti venäjää kansallisena kielenä pitämän lain perustuslain vastaiseksi.

Zelenskyn valtaantulon jälkeen v. 2019 venäjänkielen käyttö kodin ulkopuolella tuli täysin kielletyksi siitä huolimatta että Ukrainassa oli laajoja alueita ja suurkaupunkeja joissa 90% väestöstä on äidinkieleltään venäläisiä.

                                                        ***

Miksi Vilnan NATO-kokousta voi kutsua karnevaaliksi? Kaikki NATO:n jäsenmaat tietävät Yhdysvaltojen aloittaneen myös Ukrainan sodan nykyisen vaiheen. Presidentit Hollande ja  Macron, Saksan liittokansleri Merkel ja Ukrainan presidentit Poroshenko ja Zelensky olivat liittoutuneet keskenään sabotoimaan Ukrainan vuodesta 2014 jatkuneen sisällissodan ratkaisuehdotuksen, YK:n hyväksymän Minskin sopimuksen. Oman tunnustuksensa mukaan he kertoivat sopineensa, että estämällä sopimuksen toteutumisen ha saavat aikaa varustaa Ukrainan armeijan NATO:n aseilla ottamaan autonomisiksi julistautuneet Donbassin tasavallat sotilaallisesti takaisin.

Vuoden 2022 helmikuussa OSCEn tarkkailijoiden mukaan Ukrainan NATO:n avulla varustettu armeija lähti liikkeelle kohti Donbassia demilitarisoidun vyöhykkeen yli. Venäjän rajan toisella puolella ollut Venäjän armeija vastasi Donbassin avunpyyntöön ja lähti auttamaan demokratiaa ja tasaveroisia ihmisoikeuksia kannattavaa väestöä.

Yhdysvallat on julistanut Venäjän vihollisekseen. Yhdysvaltojen suorittaman Ukrainan vallankaappauksen ja maan sotilaallisen varustamisen tavoitteena on ollut pysyvästi heikentää Venäjää ja jos mahdollista syöstä presidentti Putin vallasta.

Vilnaan kokoontuneet NATO-maiden johtajat tietävät, että Yhdysvallat ja NATO ovat jo hävinneet sodan. Yhdysvaltalaiset sotilasasiantuntijat Scott Ritter ja Douglas McGregor ovat osoittaneet havainnollisesti tuon häviön. Yhdysvallat ja Britannia ovat salaisten palvelujensa avulla ryhtyneet suorittamaan terroritekoja: NordStream kaasuputken räjäytys USA:n valtiojohdon, CIA:n ja Norjan armeijan yhteistyöllä, Kerchin sillan räjäytys, Kahovkan padon tuhoaminen, Zaporidzen ydinvoimalaan suunnatut kymmenet ohjusiskut, poliitikkojen ja toimittajien murhat, Myrovorets- tappolista yhteistyössä NATO:n kanssa, jolle tappolistalle kuulluvat myös yllämainitsemani sotilasasiantuntijat.

                                                         ***

Scott Ritteriltä tuli eilen ensimmäinen osa dokumenttielokuvasta "Agent Zelensky", jonka voi katsoa Youtubesta. Siinä kerrotaan sotilasasiantuntijan silmin Zelenskyn korruptio, vaalikampanjan rahoitus, rahoittajat, hänen turvamiehistönsä kokoonpano (brittejä), hänen toimintansa MI6:n agenttina, vierailunsa MI6:n päämajassa ja jatkuva yhteistyö MI6:n johtajan kanssa. Bucha-lavastus, jossa tiedustelupalvelu lavasti tapetut ukrainalaiset Buchassa venäläisten sotilaiden tappamiksi. Zelenskyn puheiden ja tekojen ristiriita on huimaava. Hän käyttää huoletta syöpäpotilaille tai teiden rakentamiseen tarkoitetut varat omiin tarkoituksiinsa. 

Pahinta tässä karnevalistisesa näytelmässä on se, että Ukrainan natsismi on karnevalisoitu. Venäjänkielisiltä asukkailta ja venäläisiltä yleensä on poistettu ihmisarvo. Ukrainalaiset on ohjattu palaamaan tunneköyhään todellisuuteen, joka vallitsi Volynin teurastusten yhteydessä toisen maailmansodan aikana. Ukrainalaiset teurastivat puolalaisia, juutalaisia, romaneja, kommunisteja ja venäläisiä täysin vailla tunteita.

Ukrainassa on tuhottu satoja muistomerkkejä, miljoonia kirjoja jotka kuvaavat ukrainalaisten natsien hirmutekoja. Sen sijaan natsijohtajien syntymäpäiviä vietetään soihtukulkuein, natsijohtaja Bandera on saanut muistomerkkejä. Urheiluhalleja ja kulttuurilaitoksia on nimetty hänen mukaansa.

On traagista, että juuri Vilna on tämän natsismia tukevan johtajan, Zelenskyn juhlinnan paikka. Juuri Vilnan asukkaat kunnostautuivat tuhansien juutalaisten, naisten ja lasten tappamisessa saksalaisten natsien seuratessa vieressä.

Voimmeko odottaa, että natsismin voittokulku Euroopassa jatkuu siten, että Saksassa aletaan pystyttämään Hitlerin ja Göbbelsin patsaita. Baltian maat ehtivät ehkä ensin.

                                                             ***

Scott Ritterillä ja Douglas McGregorilla on vain hyvää sanottavaa Venäjästä, sen pidättyvyydestä, kohtuullisuudesta ja siviilikohteiden säästämisestä.

Venäjä taistelee natsismia vastaan toistaiseksi yksin. Sen tavoitteena on natsismin kitkeminen Ukrainasta sekä Ukrainan NATO-jäsenyydn estäminen. On selvää, että Yhdysvallat ei sallisi Venäjän ohjusten sijoittamista Meksikoon. Sama pätee Venäjän suhteessa Ukrainaan.

Venäjä taistelee eksistentiaalista uhkaa vastaan. Euroopan NATO-maiden ja USA:n tunneköyhyys, täydellinen kyvyttömyys ottaa huomioon muiden maidn eksistentiaanisia etuja on kylmäävää. Lähellä on raja jonka ylittäminen merkitsee natsismin täydellisen tunneköyhyyden omaksumista.

Presidentti Bidenin esiintyminen ja puheet ottaen huomioon, että hän on kaulaansa myöten sotkeutunut Ukrainan sotaan ja siihen liittyvään korruptioon on osa karnevaalia. Suomen kansa on kutsuttu liittymään juhlaan mukaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Biden, Macron, Niinistö, agentti Zelenskyi, MI6, NATO, USA sotien aloittajana, valehtelu totaalisena aseena, Scott Ritter, USAn maailmanvallan ylläpitäminen

KAHDEKSAN MILJOONAA PÄÄSI PAKOON

Keskiviikko 5.10.2022 klo 18.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kahdeksan miljoonaa ukrainalaista pääsi pakoon  USA:n, NATOn, Sanna Marinin ja Sauli Niinistön ohjuksia. Näillä ”tappavilla aseilla” syntyy presidentin mukaan jälkeä. Suomalainen satelliittiohjausjärjestelmä suuntaa ohjukset tarvittaviin kohteisiin. 

Viime aikoina ohjukset on suunnattu autokolonniin, joissa ukrainalaiset ovat pyrkineet pääsemään turvaan alueille, jotka nyt kuuluvat Venäjään. Toinen USA:n ja Kiovan ja heidän suomalaisten liittolaistensa ammusten suosikkikohde on ydinvoimala. Sen vahingoittaminen olisi terroriteko, joka ylittäisi vaikutuksiltaan viimeisimmän Nordstream -putkien räjäyttämisen. Se säväyttäisi radioaktiivisella saasteellaan koko Eurooppaa.

Hiroshima, Nagasaki, Nicaraguan öljyvarastojen tuhoaminen, Libyan vesijärjestelmien pommittaminen, Irakin pommitukset, Jugoslaviaan kohdistuneet sotarikokset, Gaddafin, Suleimanin, Sankaran ja monien muiden merkittävien henkilöiden murhat ja monien muiden murhayritykset ovat USA:n terroritekojen meressä esimerkkejä, jotka osoittavat minkälaisiin tekoihin USA liittolaisineen ovat valmiita ahneutensa tyydyttämiseksi.

 

                                                        ***

Donetskin, Luhanskin, Zaporodzen ja Hersonin liittyminen Venäjään on tuonut alueiden kansalaisille turvatakuut. Venäjä puolustaa uusia kansalaisiaan kaikin tarvittavin keinoin. Kahdeksan vuotta jatkunut sisällissota Kiovan natseihin ja NATO:on tukeutuvan hallinnon ja demokratiaa vaatineiden Itä- Ukrainan alueiden välillä on nyt päättynyt.

Sota on ollut Yhdysvaltojen etäsotaa Ukrainan niitä alueita vastaan, joiden asukkaat eivät hyväksyneet sen vuonna 2014 suorittamaa vallankaappausta, jossa Yhdysvallat valitsi hallituksen ja ohjasi yhteiskunnan ylikansallista haltuunottoa.

Suomen hallitusten ja presidentin roolit ovat olleet varsin mielenkiintoiset.

En ole havainnut yhtäkään puheenvuoroa, jossa valtiovalta tai media olisi kertonut meille kansalaisille minkälainen valtio Ukraina on. Ne eivät ole myöskään analysoineet verisen vallankaappauksen tapahtumia.

 ***

Luulisi että nyt, kun 8 miljoonaa ihmistä on valinnut Zelenskin korruptoituneen, natseihin tukeutuvan rasistisen hallinnon sijaan presidentti Putinin johtaman Venäjän kotimaakseen, olisi korkea aika miettiä mistä on kysymys. Minkälainen maa Ukraina on ja minkälainen on jäännös-Ukrainaa USA:n johdolla palveleva Zelensky.

Suomen valtiojohdon ja median on vaikea asettaa itseään totuuden polulle. Ne ovat palvelleet Zelenskin Ukrainan rinnalla Yhdysvaltojen tavoitetta vahingoittaa Venäjää. Valheet Ukrainasta ja  Venäjästä ovat seuranneet toisiaan sellaisella vauhdilla, että mahdollisuus kääntymiseen valitulta tieltä saattaa olla mahdotonta.

 

                                                ***

NATOn laajentaminen on Yhdysvaltojen vallankäytön väline. Suomen hallitus kieltäytyi ottamasta tätä huomioon jättäessään vastaamatta Venäjän perusteltuihin turvallisuusnäkökohtiin joulukuussa 2021 ja kevättalvella 2022. Sen sijaan Suomen presidentti salassa, yhteistoiminnassa Yhdysvaltojen presidentin kanssa, päätti liittää Suomen NATO:on ja yhä tiivistyvään sotilaalliseen yhteistyöhön Yhdysvaltojen armeijan kanssa. Asian vahvistaminen eduskunnassa oli puhdas muodollisuus.

Tuodessaan hyökkäysaseita Suomen maaperälle Yhdysvallat asettaa Suomen välineekseen suunnitellessaan hyökkäystä Venäjälle. Jo v. 2000 ulkoministeriönsä Bratislavassa järjestämässä kokouksessa Yhdysvallat asetti päämääräkseen estää Venäjän pääsy Itämerelle ja NATO:n laajentaminen Baltiasta Ukrainan Odessaan. Samassa kokouksessa se ilmoitti luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja. Käsite ”sopimusvarainen yhteiskunta” kytkeytyy tähän päätökseen. Kansainvälisiä lakeja noudattavien maiden sijaan Yhdysvallat liittoutuu maiden kanssa, jotka liittyvät tähän Yhdysvaltojen ehtoja noudattavaan sopimusvaraisuuteen.

 

                                                    ***

Suomen hakemusta NATO:n jäseneksi ei ole ratifioitu. Silti Suomen valtiojohto käyttäytyy kuin Suomi olisi Venäjän vihollisjärjestö NATO:n jäsen. Valtamedia myötäilee tätä. Venäjään ja venäläisiin suhtaudutaan vihollisina. Liikenneyhteydet Suomen ja Venäjän välillä on katkaistu Suomen aloitteesta. Venäjän kansalaisten pääsy Suomeen on kielletty paitsi erityistapauksissa. Pääministeri Sanna Marinin vaatimus kaikkien siteiden katkaisemisesta Suomen ja Venäjän välillä ilmenee uusimmassa hankkeessa rakentaa aita Suomen ja Venäjän rajalle.

 

                                                      ***

Systemaattinen Venäjän ja kaiken venäläisyyden demonisointi Suomessa muistuttaa vuoden 2014 tilannetta Ukrainassa. Vaikka 70 % ukrainalaisista vastusti NATO-jäsenyyttä, Yhdysvallat alkoi voimistaa NATOn läsnäoloa. Vallankaappauksessa Yhdysvaltojen liittolaisina toimineet natsijoukot liitettiin maan viralliseen armeijaan ja turvallisuuspalveluiden johto on äärioikeiston käsissä.

Suomen kansa on perinteisesti vastustanut NATO-jäsenyyttä. Lupauksistaan huolimatta presidentti Niinistö ei halunnutkaan kansanäänestystä vaan lähti sivupolkuja Yhdysvaltain presidentin kanssa toteuttamaan sopimustaan Suomen liittämisestä NATO:on.

Valtamedia on jo taloudellisten kytköstensä vuoksi suhtautunut NATO-jäsenyyteen myönteisesti. Kun Venäjä lähti pysäyttämään natseilla vahvistetun Ukrainan armeijan kansanmurha-aietta helmikuussa 2022, se reagoi äärimmäisellä tavalla. Venäjä leimattiin hyökkääjäksi.

Media ja Suomen valtiojohto ovat yhteistoimin muovanneet suomalaisten todellisuudentajun. Vain itsenäisesti kansainvälisistä lähteistä tietonsa hakevat yksilöt ja ryhmät ovat käsittäneet minkälaista peliä suomalaisten turvallisuudella nyt pelataan.

 

                                                         ***

Jokainen inhimillisyyttä ja rehellisyyttä kunnioittava henkilö voi jakaa Venäjään liittyneiden alueiden helpotuksen näiden päästessä 8 vuoden kärsimyksen jälkeen Venäjän suojelukseen. Samalla voi jakaa kauhistuksen Suomen valtiojohdon sodanlietsonnasta, suoranaisesta uhosta.

Samaan aikaan Suomen asukkaat kärsivät Euroopan unionin ja erityisesti Suomen vaatimista ja päättämistä pakotteista Venäjää vastaan.

Koronaepidemian aikaan Venäjä oli ensimmäisenä kehittänyt tieteellisesti arvostetun rokotteen, jota Euroopan unioni ei suostunut rekisteröimään. Venäjä oli valmis tarjoamaan sitä käyttöön ja lähetti jopa ilmaiseksi useisiin kehittyviin maihin. Sen jälkeen Euroopan Unioni halusi rangaista Venäjää sen pyrkiessä estämään kansanmurhan Itä-Ukrainassa ja päätti lopettaa kaasun ostamisen Venäjältä vahingoittaakseen Venäjää. Venäjän kaasu on kuitenkin elinehto varsinkin Saksalle. 

Yhdysvallat haluaa vahingoittaa Venäjää. Yhdysvaltoja miellyttämään haluava Euroopan unioni taipuu myötäilemään. Yhdysvallat vaati Saksaa olemaan ottamatta käyttöön Venäjän ja Saksan yhteistä Nordstream kaasuputkea. Saksa totteli. Pelätessään Saksan kansan ryhtyvän vaatimaan talven kylmän sään uhatessa kaasuputken ottamista käyttöön, Yhdysvallat liittolaisineen räjäytti kaasuputket ja yrittää sabotoida myös Turkin kautta tulevaa putkea.

Suomen valtiojohto ja media antavat kuvan, että Venäjä toimii väärin, vaikka se on aina ollut valmis myymään kaasuaan. Kaasu maksettiin aikaisemmin dollareilla, jotka säilytettiin länsimaiden pankeissa. Halutessaan vahingoittaa Venäjää länsimaat ottivat haltuunsa pankkeihinsa säilytetyt Venäjälle kuuluvat rahat. Tämän jälkeen Venäjä vaati maksamaan kaasun ja öljyn sen kansallisessa valuutassa ruplissa, jotka säilytetään venäläisissä pankeissa. Siten Venäjän omaisuuden varastaminen tai kaasun saaminen ilmaiseksi ei enää kävisi.

Nämä ratkaisut tuntuvat normaalijärjellä ajateltuna perustelluilta. Mutta normaalijärki ei enää vallitse ”lännessä”, vielä vähemmin länteen asemoituvassa Suomessa. Ratkaisut ovat saaneet Euroopan Unionin ja USAn vimmoihinsa.

 

 

                                                         ***

Presidentti Putin piti erinomaisen puheen siinä tilaisuudessa, jossa hän juhlisti neljän uuden alueen liittymistä Venäjään. Jokaisen, joka haluaa ymmärtää, mistä liitoksissa on kyse, kannattaa lukea tuo puhe. Ahneen, pommituksiin, terrorismiin ja sabotaaseihin turvautuvan lännen ja Venäjän maailmankuvien välillä on ero. Venäjä puolustaa kaikkien tasa-arvoisia oikeuksia eikä alistu Yhdysvaltojen keksimään sopimusvaraisen yhteistyön uuskieleen.

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Luhansk, Donetsk, Zaporodze, Herson, liittyminen Venäjään, Kiovan natsit, Zelensky, USA, NATO, 2014 vallankaappaus, kansanmurha, Sanna Marin, Sauli Niinistö, Joe Biden, NATO, 8 miljoonan ihmisen pääsy turvaan

Onko Suomen eduskunta ja valtiojohto täysin metsässä?

Keskiviikko 20.4.2022 klo 16.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

On mielenkiintoista havaita kuinka metsässä  Ukrainan suhteen Suomen eduskunta ja valtiojohto ovat median saattelemana.

Media ja valtiojohto vaikenevat Yhdysvaltojen johtamasta väkivaltaisesta vuoden 2014, vallankaappauksesta, jossa vaaleilla laillisesti valittu presidentti oli menettää henkensä.

Vallankaappauksen jälkeen Ukrainan demokratia ajettiin alas - hallitsijaksi tuli Obaman varapresidentti Biden avustajakuntineen. USA valitsi hallituksen ja alkoi rakentaa sillanpääasemaa itselleen ja johtamalleen NATO:lle Ukrainaan, sotaan Venäjää vastaan.

Äidinkielenään venäjää puhuvia on yli 30% väestöstä ja valtaosa kansasta tukee sitä, että venäjänkieli on maan virallinen kieli, kuten se oli ennen vallankaappausta. Vuonna 2014 venäjänkielen virallinen asema lopetettiin. Venäjänkielen puhuminen julkisella paikalla kiellettiin, venäjänkieliset TV-asemat lakkautettiin samoin sanomalehdet.

Vallankaappaushallitus aloitti sodan Itä-Ukrainaa vastaan, jonka asukkaat eivät hyväksyneet laitonta vallankaappausta.

Yhdysvaltalainen, nyt jo edesmennyt professori Stephen Cohen, varsinainen Venäjäntuntija totesi presidentti Zelenskyn tultua valituksi peresidentiksi vuonna 2019, että Zelensky ei pysty neuvottelemaan rauhasta maansa sisällissodassa, ellei hänellä ole Yhdysvaltojen tukea.

Samaa sanoi myös presidentti Putin. Ei ole hyötyä neuvotella mistään, ellei Yhdysvallat ole pöydässä.

Stephen Cohen totesi Ukrainan fasistien asettaneen esteen Zelenskyn mahdollisuuksille neuvotella rauhasta jo kuukausi hänen virkaanastujaistensa jälkeen. Fasistit olivat uhanneet tappavansa Zelenskyn jos hän jatkaa neuvotteluja presidentti Putinin kanssa. Zelensky uhattiin hirttää puunoksaan.

Zelenskyn rooli tänään ei ole kadehdittava. Mariupolin terästehtaaseen piiritetyt sotilaat pyysivät häneltä lupaa antautua. Luvan sijaan Zelensky määräsi Azovin natsit ampumaan jokaisen, joka aikoo antautua.

Yhdysvaltojen kongressi piti ja pitää natseja liittolaisinaan kuten Kroatian natseja Jugoslavian hajottamissodissa. Ukrainan sota on Yhdysvaltojen etä-sotaa Venäjää vastaan ja Ukrainan kansa on vain tykinruokaa.

Yhdysvaltojen tavoitteena on Venäjän tuhoaminen - muuttaminen hylkiövaltioksi, kuten presidentti Obama esitti. Ukraina on vain välikappale. Sekä Ukrainan että Venäjän kansallisvarallisuus halutaan ottaa haltuun ja konfiskoida.

Yhdysvallat jatkaa samalla ryöstö ja tuhoamislinjalla kuin Jugoslaviassa, Libyassa, Irakissa, Syyriassa, Afganistanissa. Serbiomaisuuden konfiskointi Kosovosta tapahtui presidentti Ahtisaaren johdolla. Nyt ovat Ukraina ja Venäjä vuorossa.

Sopimusvaraisella "demokraattisten" maiden yhteisöllä ei ole mitään tekemistä kansainvälisten lakien ja sopimusten kanssa. Sovitaan, että pommitetaan, sovitaan että konfiskoidaan sallaisten maiden omaisuus, jotka eivät alistu ryöstettäviksi. Sovitaan, että asetetaan talouspakotteet, perutaan laillisesti sovitut kaupat, yhteistyö - sovitaan että ollaan rosvojoukko - mutta meillä on asellinen ylivalta.

Tämä sopimusvarainen yhteisö, jonka johtovalta Yhdysvallat on tottunut olemaan, ei enää tule kestämään. Moninapainen maailma, jossa kaikki maat ovat tasaveroisia noudattaen kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia tulee olemaan tulevaisuuden maailma.

Venäjä on ottanut tehtäväkseen natsivallan ja mielivallan kitkemisen Ukrainasta siinä määrin kuin se koskee Donbassia ja sen asukkaita. Sisällissodan lopettaminen, sorron lopettaminen ja natsismin hävittäminen ovat välttämättömiä Ukrainan auttamisessa palaamaan vallankaappausta edeltävälle uralle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan "demokratia", USA:n tuki natseille, Zelenskyn mahdoton tehtävä, Suomen valtamedian häpeällinen tila

Sortuuko valtiojohtomme taas valheisiin II

Maanantai 11.4.2022 klo 14.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kiovan kaupunginosan Buchan ruumiit ovat nostattaneet uuden Venäjä-vastaisen propaganda-aallon ja pakotteiden viimeistenkin aukkojen tilkitsemisen. "Länsi on yhtenäisempi kuin koskaan!"

Suomen median NATO-propaganda on saavuttanut ennennäkemättömät kierteet. "Venäjä on syösävä kuiluun," huutaa Helsingin Sanomat, kaikki yhteydet Venäjään on katkaistava, vaatii pääministeri.

Olettaisin Suomen sotilastiedustelun olevan kansainvälistä tasoa. Sipilän hallituksen puolustusministeri Jussi Niinistö kertoi Suomen solmineen n. 60 erilaista kahdenvälistä sotilaallista sopimusta NATO-maiden kanssa.

Eikö sotilastiedustelumme ollut maalis-huhtikuun taitteessa hereillä saadakseen tietoa Buchan tapahtumista tapahtumien kanssa samaan aikaan?

Yhdysvaltalaiset ja sveitsiläiset korkea-arvoiset ja myös YK- tehtävissä toimineet upseerit ovat todenneet Ukrainan natsi-joukkojen saapuneen Buchaan Venäjän joukkojen lähtöä seuraavana päivänä. Ideologiansa mukaisesti näiden joukkioiden tehtävänä oli "eliminoida kollaboraattorit" - eli tappaa venäläisten kanssa hyvin toimeen tulleet siviilit.

Ukrainan parlamentista on USA:n v. 2014 johtaman verisen vallankaappauksen jälkeen erotettu useita puolueita, lakkautettu venäjänkieli virallisena kielenä jne. 

Eräs hiljattain (v. 2019 ) lakkautettu puolue on sosialistinen puolue. Sen puheenjohtaja Ilja Kiva on nykyisin oppositio platform puolueen edustaja. Sekin puolue on lakkautettu. Kiva on kertonut haastattelussa Buchan tapahtumien olleen Ukrainan turvallisuuspalvelun ja Britannian MI6:n lavastama. 

Ristiriitaisista tiedoista huolimatta Suomen tasavallan presidentti ja pääministeri osoittivat välittömästi syyttävän sormensa Venäjään.

Onko presidentin ja pääministeri tieto sotilastiedustelun vahvistama? Ellei, herää kysymys, mihin he perustavat syytöksensä.

Toinen huolestuttava kysymys:  myötäileekö Suomen sotilastiedustelu Ukrainan ja MI6:n valeuutisia? Minkälainen on Suomen armeijan moraali?

Vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeen Ukrainan natsi-joukot liitettiin Ukrainan armeijan osaksi. Mariupolin kaupunki on ukrainalaisten ja kansainvälisten natsijoukkojen hallussa lukuunottamatta niitä osia, jotka Venäjä on jo vapauttanut heidän terroristaan. Kansainvälisten USA:n ja Euroopan valtioiden aseistamien joukkojen määrä on 100 000.

Ideologiansa mukaisesti natsit käyttävät siviileihin kohdistuvaa terroria eliminoidakseen venäjää tai muuta ei-ukrainankieltä puhuvat kansalaiset. Romanit ovat terrorin ykköskohteita kuten aiempinakin natsi-aikoina.

                                                     ***

Suomen oma natsi-historia on vaiettu asia. Venäjää-puhuville itä-karjalaisille pystytetyistä keskitysleireistä vaietaan. Rasismista vaietaan. Juuri siksi se on purskahtanut koko mediakenttää ja poliittista eliittiä hallitsevaksi valtavirraksi.

Ukrainan natsismista vaikeneminen on vääristänyt todellisuutemme. Yhdysvaltojen ja Ukrainan - maailman ainoiden selkeästi natsimyönteisten maiden liitto on saanut hyväksyntämme. Vuodesta 2014 lähtien Ukraina on ollut eräänlainen Yhdysvaltojen vasalli.

Todellisuutemme on sidottu riippuvuuteen Yhdysvaltojen hyväksynnästä. Yhdysvaltojen aseteollisuus on hallinnut kaikkea, mitä Euroopan unioni tekee unionin perustamisesta lähtien.

Markkinointiyhtiöt hallitsevat Ukrainan sodan todellisuutta. Suomen median keskeiset vaikuttajat ja armeijan upseerit ovat saaneet koulutuksensa Yhdysvalloissa. Ukrainan näyttelija-presidentti Zelensky esittää erinomaisesti Yhdysvaltojen ulko- ja sotilaspoliittisen johdon haluamia tunteisiin vetoavia puheita.

                                                      ***

Kansalaisille ei ole suoraan kerrottu, kenen aloitteesta sallittiin presidentti Zelenskyn videopuheenvuoron esittäminen Suomen eduskunnan istuntosalissa. Se oli erinomainen propagandasaavutus.

Saksan liittopresidenti Frank Walter Steinmeyerin läsnäolo Zelenskyn esiintymistilaisuudessa oli toinen propagandavoitto. Ovathan Suomi ja Saksa olleet liittolaisia sisällissodan sekä natsi-Saksan aikana sekä silloin kun Jugoslavia piti yhdessä hajottaa ja Suomi auttoi Saksaa pommitusten aloittamiseksi.

Kolmas propagandistisessa mielessä kiinnostava seikka oli se, kuinka nykyaikaisessa markkinoinnissa aivojen muisti ja ruumiin muisti yhdistetään.

 USA:n talutusnuorassa kulkevan maan presidentti kehotti Suomen kansanedustajia nousemaan seisomaan kunnioittaakseen sodan uhreja. Tuo aiheutti voimakkaan muistijäljen. Zelensky yhdisti talvisodan ja nykyisen Ukrainan konfliktin. Uhrit olivat Suomi ja Zelenskyn osapuoli Ukrainasta, vihollinen vuorostaan Venäjä ja toiset ukrainalaiset. 

Yhdistämisen tarkoitus oli vakuuttaa kansanedustajat siitä, että Suomi ja Ukraina olivat ja ovat hyviä, Venäjä vuorostaan oli ja on paha.

Seisomaan nouseminen ja 1930-40 lukujen natsitervehdys ovat sama asia. Molemmat ovat automaatioita, jotka aihauttavat yhteenkuuluvuuden natsismiin.

Kun Neuvostoliiton suurlähetystö evakuoitiin sodan alettua, väkijoukko oli saapunut tapahtumaa seuraamaan. Tuon tapahtuman kuvanneessa uutisfilmissä voi nähdä kuinka osa suomalaisista nosti kätensä natsi-tervehdykseen autojen lipuessa ohi.

Ukrainan kriisin mediamanipuloinnin seurauksena Venäjän suurlähetystön edustalla on nähty myös Slava Ukraina-tervehdyksiä ja Venäjä-vastaisia mielenilmauksia. Ukrainan liput ovat liehuneet merkkirakennusten edessä kuten natsi-Saksan liput liehuivat Mannerheimintien varrella 1930-40-luvuilla.

Tosiasiassa Ukraina on käynyt sisällissotaa ukrainalainen ukrainalaista vastaan 8 vuotta, omien natsien ja Yhdysvaltojen ollessa "hyvien puolella", venäjää puhuvien ukrainalaisten ollessa "pahojen" puolella.

 Suomi oli tehnyt koko 20-30-lukujen ajan yhteistyötä Saksan nousevan natsivaltion kanssa talvisodan ollessa tuon valmistelun kulminaatiopiste. Neuvostoliitto ja nyt Venäjä taistelivat koko maailman denatsifikaation puolesta silloin toisen maailmansodan aikana ja nyt uudelleen.

Yhdysvallat taistelee Ukrainan rinnalla, natsien puolella oman yksinapaisen maailmanvaltansa puolesta pyrkien hämäämään Euroopan maat  tunteisiin vetoavalla markkinoinnilla puolelleen. Tärkeä uusi menetelmä on ollut kaiken Venäjältä tulevan informaation katkaisu Euroopan ja Yhdysvaltojen kansalaisilta.

Venäjä pyrkii yhdessä liittolaistensa kanssa moninapaisen maailman mahdollistamiseen, jossa kaikki maat ovat yhtä arvokkaita eikä niitä voi hallita asellisella ylivoimalla, uhkailulla tai taloudellisilla pakotteilla.

Yksinapainen- ja moninapainen maailma ovat toistensa vastakohtia. Yhdysvallat pyrkii ylläpitämään aseteollisuutensa sekä taloudellisen painoarvonsa avulla sotilaallista ylivaltaa johtamansa sotilasliitto NATO:n avulla. Venäjä turvautuu tietoisuuden lisäämisen ja yhteistyön avulla, mutta myös aseellisen pakottamisen keinoin saamaan aikaan oikeudenmukaisuuden käänteen, jossa rasismilla ja natsismilla ei ole enää tilaa.

Suomen eduskunta on tehnyt massiivisen virheen ylentämällä natsimin yleisesti hyväksyttäväksi ja sen vastustamisen halveksittavaksi. Tunteisiin vaikuttava henkinen väkivalta on halveksittavaa.

Tällä manipuloinnilla Suomen valtiojohto haluaa liittää Suomen NATO:on ilman kansalaiskeskustelua ja kansanäänestystä. Suomi aiotaan livauttaa NATO:on kuten Suomi livautettiin NATO:n isäntämaasopimukseen, ilman eduskuntakäsittelyä, perustuslain vastaisesti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen sotilastiedustelu, valtiojohdon tiedon taso, Bucha, Racak, Srebrenica, Mariupol, Ukrainan "demokratia", propagandan ruumiillistaminen, Zelenskyn puhe eduskunnassa

Mariupol - yksinapaisen maailman Stalingrad

Tiistai 22.3.2022 klo 11.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

Taistelu Mariupolin hallinnasta on saanut symbolisia piirteitä.

Tämä 90-prosenttisesti venäjänkielinen ja venäjä-mielinen kaupunki on ollut pitkään Azovin natsi-pataljoonan miehittämä.

Suomen media näyttää ylimmistä kerroksistaan mustuneiden kerrostalojen kuvia väittäen rakennusten tulleen Venäjän pommittamiksi.

Totuus on toinen: Azovin natsipataljoonat ovat ottaneet rakennusten siviilit panttivangeikseen miinoittaen ympäristön, valloittaen rakennusten ylimmät kerrokset, joista käsin he tarkka-ampujiensa avulla ampuvat sekä venäläisiä sotilaista että estävät siviileitä pakenemasta. Siviilien nääntyminen nälkään ja janoon rakennusten kellareista ei näitä USA:n tukemia joukkoja kiinnosta.

Ilman natsiarmeijan väkivaltaa kaupunkilaiset olisivat toivottaneet venäläiset tervetulleiksi.

Kuva venäläisistä sotilaista ampumassa ylös talojen ylimpiin kerroksiin tuo välittömästi mieleeni Yhdysvaltojen ja EU-Saksan tukemien Kosovon albaaniterroristien taistelun Racakin kylässä 15. tammikuuta vuonna 1999.

Racakin kylä oli ollut jo yli puolen vuoden ajan terroristien tukikohta, josta käsin he suorittivat retkiä ympäristöön tappaen Serbian valtion kanssa yhteistyötä tekeviä albaaneja sekä serbipoliiseja.

Poliisit olivat ilmoittaneet tyhjentävänsä kylän aseistetuista taistelijoista ja ottavansa aseet haltuunsa.

Kylä oli vuorten keskellä oleva, juoksuhaudoin varustettu linnoitus. Albaanitaistelija ampuivat rinteiltä alas kylästä päin nousevia poliiseja ranskalaisten TV kuvaajien kuvatessa päivän tapahtumat sekä ETYJ tarkkailijoiden tarkkaillessa tapahtumia kumpareiden päältä.

ETYJ:n joukkojen puheenjohtajaksi valittu yhdysvaltalainen William Walker lavasti taistelun kaatuneet teloitetuiksi. Suomen ja Saksan hallitusten tukemana lavastus julistettiin totuudeksi, minkä pohjalta USA:n presidentti Bill Clinton aloitti Serbian lähes 3 kuukautta kestäneet pommitukset.

Lavastuksen "totuudellisuus" vahvistettiin ICTY:n poliittisessa tuomioistuimessa, myös suomalaisten todistuksilla.

Serbeihin /Jugoslaviaan kohdistettiin 10 vuotta kestäneet talouspakotteet. Holokaustin kokeneiden serbien johtama maa, YK:n perustajavaltio erotettiin YK:sta. Jugoslavian/Serbian urheilijoita estettiin osallistumasta kansainvälisiin urheilukilpailuihin, maan yksi maakunta, Kosovo siirrettiin Yhdysvaltojen hallintaan jättimäisen laittomasti rakennetun Bondsteel-sotilastukikohdan maaperäksi.

Jugoslavian hajottamissodissa natsit ja jihadistit olivat Yhdysvaltojen ja EU:n liittolaisia.

Venäjä ei ole Jugoslavia. Eikä Ukraina ole Kosovo.

Presidentti Obaman ja varapresidentti Bidenin johdolla ja EU:n myötävaikutuksella suoritettu Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus jatkui sisällissotana Itä-Ukrainassa 8 vuotta. USA valitsi vallankaappauksen jälkeisen hallituksen. Demokraattisten puolueiden kieltäminen alkoi välittömästi, venäjänkielen käyttäminen kiellettiin, venäjänkieliset ja demokratiaa kannattavat sanomalehdet ja TV-kanavat kiellettiin.Kouluopetus venäjänkielellä lopetettiin.

Yhdysvallat on toiminut vuodesta 2014 lähtien Ukrainan tosiasiallisena hallitsijana. Se on ylläpitänyt samasta vuodesta lähtien NATO:n sotaharjoituksia maassa sekä rakentanut kattavasti Yhdysvaltoja ja NATO:a palvelevia sotilaallisia infrastruktuureja biologiset asejärjestelmät mukaanlukien.

Yhdysvallat, joka on tappanut paitsi oman alkuperäisväestönsä ja alistanut mustan väestönsä toisen luokan kansalaisiksi, on surmannut yksinapaista maailmanjärjestystä rakentaessaan miljoonia ja taas miljoonia vieraiden maiden kansalaisia pyrkiessään ryöstämään näiden luonnonvarat tai saamaan sotilastukikohtiaan näiden maiden maaperälle.

Tämä saalistus loppui Syyriassa. Syyrian kansa, Venäjän tuella, esti maansa muuttamisen sekulaarisesta monikulttuurisesta liittoutumattomasta maasta Yhdysvaltojen yksinapaisen maailmanjärjestyksen vasalliksi.

Nyt Venäjä on joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 ilmoittanut tavoittelevansa ja neuvottelevansa jokaisen maan tasa-arvoisesta kohtelusta erityisesti turvallisuuspolitiikan alalla.

Näiden neuvottelutarjousten mentyä kiville, Venäjä on lähtenyt toteuttamaan tätä tavoitettaan aseellisesti. 

Ensimmäinen tavoite on Ukrainan sisällissodan, Itä-Ukrainan kansalaisten tappamisen lopettaminen. Toinen on demokratian palauttaminen natsivallan ja USA-riippuvuuden sijaan.

Yhdysvaltojen siirtomaaherruus Ukrainassa on edellyttänyt natsipataljooniin tukeutumista ja demokratian lopettamista. Presidentit on alistettu Yhdysvaltojen presidenttien palvelijoiksi.

Mariupolin venäjänkielisen kaupungin kohtalo on yksinapaisen ja monipolaarisen maailman välisen taistelun ydin.

Presidentti Biden, joka ohjailee presidentti Zelenskyiä, on kieltänyt Mariupolin "puolustajia", natseja, antautumasta. Sama koskee asukkaille tarjottavien pakoväylien avaamista ja ruokatarvikkeiden tarjoamista asukkaille.

Myös Hitler kielsi kenraali Paulusta antautumasta Neuvostoliiton joukoille Stalingradissa siitä huolimatta, että natsi-armeijalla ei ollut ruokaa ja sotilaat jäätyivät.

Tiedustelutiedot ovat paljastaneet Azovin pataljoonan ja siihen liittyneiden ulkomaisten natsien kokevan tilanteensa epätoivoiseksi ja haluavan pelastautua. Siitä huolimatta antautumista ei sallita. Siten myöskään kellareissa ja rakennusten alemmissa kerroksissa nälissään piilottelevien asukkaiden ei anneta paeta.

Kaupungin tuhoutuminen ei Yhdysvaltoja kiinnosta kuten ei kymmenien tuhansien maapallon muiden kaupunkien tai miljoonien asukkaiden tuhoutumien Yhdysvaltojen pommituksissa, viimeksi 20 vuoden aikana Afganistanissa, Syyriassa, Irakissa ja Libyassa.

Yksinapainen maailma vapisee liitoksissaan. Kansanedustaja Erkki Tuomioja katsoo presidentti Putinin loppulaskennan alkaneen. Tuomioja erehtyy. Se mitä presidentti Putin edustaa, tulee voittamaan. Ellei Putinin johdolla, jonkun muun samoin ajattelevan johtajan johdolla. Maapallon väestöjen enemmistö tukee moninapaista,  yhteistyöhön perustuvaa maailmanjärjestystä.

YK:n äänestyksessä fasismin ihannoinnin puolesta äänestivät vain Yhdysvallat ja Ukraina. Vaikka EU- maat syvän USA-riippuvuutensa johdosta pidättäytyivät äänestämästä isäntäänsä USAta vastaan, maapallon väestön enemmistö vastustaa fasismin ja natsismin ihannointia.

Venäjä, Intia, Kiina, Iran ja kymmenet Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maat ovat kypsiä irrottautumaan USA-johtoisesta aseelliseen ja taloudelliseen väkivaltaan pohjautuvasta maailmanjärjestyksestä.

Suomalaiset on valitettavasti kyetty totaalisella mediasensuurilla johtamaan natsismin tukemisen puolelle kuten toisen maailmansodan aikana. Totuuden aika on edessä. Venäjä on ottanut valtavan vastuun ja Venäjän kansa uhrautuu koko maapallon edestä.

Mitä pikemmin Saksa, Ranska ja muut EU-maat käsittävät olevansa väärällä puolella ja olevansa syyllisiä Ukrainan tämän hetkiseen tilanteeseen oman USA-riippuvuutensa johdosta, sen parempi. Sitä seuraa myös Jugoslavian hajottamisen rikollisuuden tunnustaminen ja  kenraali Ratko Mladicin ja lehtimies Julian Assangen  ja kansanedustaja Ivan Tomosijevicin vapauttaminen vankilasta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Erkki Tuomioja, presidentti Putin, yksinapainen USA:n maailmanvalta, moninapainen maailma, Mariupol, Azovin natsipataljoona, Biden, Zelensky, Jugoslavia, Racak, Stalingrad,

Kuolinkouristuksia

Sunnuntai 20.2.2022 klo 13.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mitä on tämä sotameteli ja läntisten tiedotusvälineiden lietsoma sodan- ja Venäjänpelko?

Eikö viimeisten 20v Afganistanin sota, jossa kaikki nämä metelöitsijät, Suomi mukaan luettuna, olivat mukana ole opettanut mitään.Juurihan sieltä runsas puoli vuotta sitten häntä koipien välissä palattiin.

Afganistanin sodan aikana tuhottiin myös Irak, Libya ja Syyria. Ei Venäjä ollut näissä tuholaistoimissa mukana.

Euroopan NATO-maat, Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa mukaan luettuna, ovat tuhlanneet varojaan aseteollisuuteen ja ilmastontuhoon puhumattakaan kohdemaiden inhimillisestä kärsimyksestä.

Tavoitteena on ollut taloudellinen hyöty. Entiset Euroopan siirtomaaherrat ovat yhdistäneet voimansa Yhdysvaltojen kanssa tuon tavoitteen saavuttamiseksi.

Suomen Yle uskalsi näyttää Areenassa parin päivän ajan elokuvaa "Vice, vallan oikeat kasvot",jossa kansainvälistä politiikkaa tuntemattoallekin kansalaiselle selvisi Yhdysvaltojen presidentti George W.Bushin varapresidentin kautta kuvattuna Yhdysvaltojen politiikan rumat kasvot. Valehtelu, väärä vallankäyttö, lakien kiertäminen,vaalien väärentäminen, suunnitellut ryöstöt ja niiden toteuttamiseksi harrastettu valehtelu YK:ssa, pommitukset, vallankaappaukset, miljoonat ihmisuhrit ja kukoistavien talouksien murskaaminen kivikaudelle.

On aivan sama onko Yhdysvaltojen johdossa republikaani tai demokraatti, aseteollisuus ja niin kutsuttu deep-state on vallassa.

Presidentti Obaman aikana USA:n johtama Ukrainan verinen vallankaappaus ei onnistunut vaikka tukena olivat niin natsiarmeijat kuin EU:n parlamentaarikot.  Päätettiinkin siirtyä siirtomaahallintoa muistuttavaan tilaan, jossa varapresidentti Biden toimi suurvisiirinä, antaen ohjeita ylikansallisen hallituksen muodostamiseen ja pääministerin valintaan.

Monietnisen Ukrainan lainsäädäntöä muutettiin. Toisen maailmansodan juutalaisten ja serbien vainoa muistuttava russofobia saatettiin voimaan. Venäjää äidinkielenään puhuvien kansalaisten sorto laillistettiin. Venäjänkieliset TV-asemat lopetettiin, opetus venäjänkielellä lopetettiin, venäjän puhuminen julkisella paikalla kiellettiin.

Vuonna 2014 Yhdysvaltojen tukeman vallankaappauseduskunnan puhemies julisti "terrorisminvastaisen sodan" Itä-Ukrainan väestölle, jotka tukivat laillista vaaleilla valittua presidenttiä. Itä-ukrainalaiset muodostivat Ukrainan hallituksen hyökkäyksen ja sodan jälkeen autonomisen Donbassin alueen. Ukraina lopetti kaiken taloudellisen tuen alueelle. Presidentiksi valittu Poroshenko toivotti itä-ukrainalaiset kuolemaan haiseviin kellareihinsa.

Donbassin venäjänkielinen asujaimisto on ollut täysin riippuvainen Venäjän hyväntekeväisyydestä ja taloudellisesta tuesta ja suojasta.

Venäjän presidentti Putin on varoittanut muodostamasta Donbassista uuden kansanmurhan kohdetta, uutta Srebrenicaa.

Hän ei tarkoita "Srebrenican kansanmurhaa", jota länsi markkinoi, vaan luultavasti Srebrenican kaupunkia, joka tyhjennettiin kalifaattia rakentavien muslimijoukkojen toimesta asukkaiden enemmistönä olleista serbeistä, joista osa koottiin kaupungin sisällä oleviin pidätyskeskuksiin.

Muslimitaistelijat tekivät ryöstöretkiä kaupunkia ympäröiviin serbikyliin ryöstäen, polttaen ja tappaen serbiasukkaita kuten toisen maailmansodan aikana. Samat perheet, jotka tappoivat serbejä 1941 -45 olivat jälkeläisineen ryöstämässä myös 1992 -93.

YK:n kanadalaiset ja hollantilaiset rauhanturvaajat eivät uskaltaneet riisua Srebrenicassa valtaa pitäviä muslimitaistelijoita aseista. Siten Srebrenica väitteistä huolimatta ei ollut demilitarisoitu kaupunki vaan siellä vallitsi jihadistitaistelijoiden terrori, joka kaupungin sisällä kohdistui niin serbi- kuin musliminaisiin.Nämä taistelijat toimivat yhteistyössä NATO:n kanssa kutsuen NATO:n pommittamaan serbikohteita.

Muslimidivisioona pakeni kaupungista Bosnian serbiarmeijan otettua kaupungin haltuunsa. Jihadisti- armeija joutui taisteluihin niiden kylien kohdalla, joissa se oli aikaisemmin tehnyt ryöstöretkiään ja katkonut serbiviljelijöiden kauloja.Siten kuuluisat Srebrenican "kansanmurhan" uhrit, muutama tuhat,  ovat pääasiassa näissä taisteluissa kaatuneita sotilaita.

Kosovon pommitusten alla ETYJin tarkkailijat, osa myös CIA:n palkkalistoilla, toimivat vuorostaan yhteistyössä albaani-terroristien kanssa. ETYJ:in tarkkailijoiden johtaja yhdysvaltalainen William Walker lavasti joukkomurhan, jonka perusteella Yhdysvallat NATO-liittolaisineen aloitti Jugoslavian pommitukset.

Ukrainan Donbassin tilanteessa on joitakin yhtäläisyyksiä Jugoslavian hajottamisen kanssa. Yhdysvallat ja EU-Saksa olivat Jugoslavian sodan aloittajia.

Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus v. 2014 oli Yhdysvaltojen johtama. USA-mielisten kansalaisjärjestöjen perustamiseen ja johtamiseen oli käytetty 5 miljardia dollaria. Venäjänkielisen Itä-Ukrainan  eristäminen, tukahduttaminen ja vaino on tarkoituksellista - sitä voi kutsua etniseksi kansanmurhaksi, varsinkin kun sitä tukevat koko Ukrainaa koskevat rasistiset lakimuutokset.

Kuinka luotettavia ja objektiivisia ETYJ:n tarkkailijat ovat? Onko turkkilainen ETYJ:n tarkkailijoiden puheenjohtaja rehellisempi kuin yhdysvaltalainen William Walker?

Yhdysvallat johtaa tätä länsimedian "susi tulee" kampanjaa Venäjää vastaan. Presidentti Biden väittää Venäjän hyökkäävän Ukrainaan siitä huolimatta, että Venäjä sanoo, että se ei ole maan intresseissä.

Minun mielessäni tämä meteli - lännen valtamedian, EU-eliitin, EU-parlamentin, Münchenin turvallisuuskokouksen kohina  on yksinapaisen maailmanjärjestyksen kuolinkelloja. Siitä huolimatta, että tämä USA:n aseteollisuuden johtama ja NATO-EU:n tukema järjestelmä kutsuu itseään "sopimusvaraiseksi, demokraattisten maiden yhteisöksi", se ei ole demokraattinen YK:n määrittämässä mielessä. Sen johtava maa Yhdysvallat on tukenut jo toisesta maailmansodasta lähtien natsismia ja fasismia. YK:n yleiskokouksen yhteydessä suoritetussa äänestyksessä Yhdysvaltojen fasismia tukevalle linjalle löytyi yksi maa- Ukraina.

Suomi sentään pidättäytyi äänestyksessä sanomasta mielipidettään, vaikka antaakin tukensa Kiovan rasistiselle lainsäädännössään venäjänkielistä väestöä syrjivälle toiminnalle.

Tutkittuani ihmisen luovuutta ja kykyä luovuuteen koko elämäni ajan, en näe muuta toivoa nykytilanteesta eteenpäin kuin yksinapaisen maailmanjärjestyksen katoamisen maapallolta.

Olemme ryhmässäni seuranneet presidentti Vladimir Putinin toimia - puheita, toimenpiteitä, ehdotuksia, suhtautumista oman maan asioihin ja kansainvälisiin suhteisiin päivittäin seitsemän vuoden ajan.

On nähtävissä selvä hyviin suhteisiin, yhteistyöhön ja hyvinvointivaltioon painottuva tendenssi. Presidentti on kyennyt luomaan hyvät suhteet BRICS-maihin, Brasiliaan,Intiaan, Kiinaan ja Etelä-Afrikkaan. Hän on puolustanut valtioiden suvereniteettia ja toisten maiden sisäisiin asioihin puuttumattomuutta. Venäjä on tukenut Syyrian suvereniteettia. Se on tukenut maita, jotka ovat kärsineet Yhdysvaltojen ja NATO-maiden sodista, taloudellisista pakotteista ja inhimillisestä hädästä. Sellaistenkin maiden kanssa, joiden toimintaa ei voi hyväksyä, Venäjä on kyennyt sovittelevaan yhteistyöhön.

Minulle henkilökohtaisesti on ollut ihastuttavaa havaita presidentti Putinin rakkaus nuoria kohtaan ja heidän lahjakkuutensa tukeminen ja itsenäiseen päätöksentekoon harjaannuttaminen mm. Sirius -projekteilla.

Tämän yksinapaisen maailman kuolikellojen kolkkeessa on ollut suorastaan säälittävää lukea ja katsoa näitä lännen valtamedioiden valheita. EU-maat eivät kykene ilmaisemaan yhtäkään Yhdysvalloista poikkeavaa näkökantaa. Münchenin turvallisuuskokouksen uhoavat puheenvuorot Venäjän suuntaan "jos Venäjä hyökkää, pannaan luu kurkkuun"-tyyliset puhtaaseen niin sotilaalliseen kuin taloudelliseen voimankäyttöön perustuvat puheet. Tosin ne ovat ainoita keinoja, joihin sopimusvaraisen "demokraattisen" yhteistyön maat pystyvät. He eivät ymmärrä minkälaista ystävyys, yhteistyö ja sen pohjalta rauha tuntuisi. He ovat jo v. 2000 Bratislavan kokouksessa luopuneet kansainvälisten lakien noudattamisesta ja sitoutuneet levittämään NATO:n vallankäytön Baltiasta Ukrainan Odessaan ja estämään Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle.

Yhdysvaltalaiset ajattelijat esittivät jo 1990-luvun lopulla kauhuskenaarion Venäjän, Kiinan ja Iranin yhteistyön merkityksestä Yhdysvaltojen yksinapaiselle maailmanjärjestykselle.

Nyt tuo yhteistyö on rakentunut. Lisäksi Etelä-Amerikka alkaa vapautua Yhdysvaltojen vallankäytöstä. Venezuela, Kuuba , Nicaragua ja muut demokraattisten oikeuksien puolesta taistelevat maat saavat lisää tukea.

Ukrainan kriisiin on demokraattisesti sovittu ratkaisu - Minsk II sopimus. Mikäli Kiova aloittaa neuvottelut autonomisten tasavaltojen edustajien kanssa, asiat järjestyvät. Kriisin jatkuminen johtuu siitä, että Ukraina on muuttunut Yhdysvaltojen miehittämäksi siirtomaaksi, joka ei päätä itse omista asioistaan.

Siksi ilmeisesti presidentti Putin katsoo turhaksi neuvotella presidentti Zelenskyin kanssa. Yhdysvallat päättää Ukrainan asioista joka tapauksessa. Täytyy vain neuvotella Bidenin kanssa.

Venäjä on aloittanut Donbassin siviiliväestön vastaanottamisen Venäjälle pakolaisina. Venäjällä he ovat turvassa odottamassa kykeneekö Ukrainan presidentti tekemään itsenäisiä päätöksiä. 

Suomen hallituksen jäsenet ovat tukeneet Ukrainan presidentin jalkojen laahaamista. Suomi ei tue toiminnallaan ongelmien ratkaisua vaan niiden kärjistämistä. Yhdysvallat edellyttää myös Suomelta näyttöjä russofobiasta. Presidentti Niinistön kommentit Münchenissä olivatkin  odotusten mukaisia.

Hanna Mahlamäki Helsingin Sanomista referoi:Niinistön mukaan länttä yhdistää nyt se, että etsitään vastausta kysymykseen, joka on hyvin vaikea sivistyneessä maailmassa  "Mitä vastata kun vastassa on käytöstä joka on kuin toiselta planeetalta".

Suomen hallitus on omiensa joukossa osallistuessan tähän vuosikymmeniä sotia käyneiden valtioiden ja NATO:n yhteisrintamaan. 

Suomen hallitusta kiinnostaa osallistuminen sotilaalliseen toimintaan Venäjää vastaan NATO-liittolaisuuden myötä ystävyyden ja yhteistyön sijasta.

Jokainen rauhaa ja yhteistyötä kannattava näkee jo toivonkipinän. Yksinapaisen maailman kuolinkorina on kuultavissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Putin, Biden, Zelenskyi, Niinistö, ETYJ, yksinapaisen maailman kuolinkouristukset, USA:n johtama sotahysteria, uusi maailmanjärjestys, kansainvälinen laki, sopimusvarainen "demokraattinen" yhteisö,

Kosovo ja Krim; demokratia ja kansainväliset lait

Maanantai 5.4.2021 klo 12.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ukrainan presidentti Zelenski on 23.3.2021 antamansa julistuksen mukaan lähdössä sotaan Krimin takaisinvaltaamiseksi ja kutsuu NATO:a kumppaniksi.

NATO:n peruskirjan mukaan sen tehtävänä oli puolustaa hyökkäyksen kohteeksi joutuneita jäsenmaitaan. Siis puolustaa. Ukraina ei ole jäsenmaa, ei NATO:ssa eikä EU:ssa.

NATO luopui peruskirjan säädöksistä hyökätessään liittoutumattomaan Jugoslaviaan 1990-luvulla ja erityisesti aloittaessaan Jugoslavian pommitukset 24.3.1999. Säädökset oli tehty vain rikottaviksi.

Yhdysvallat oli suunnitellut Jugoslavian hajottamisen huolellisesti. Yht’äkkinen lainojen irtisanominen ja kongressin päätös siitä, minkälaiset vaalit Jugoslavian osavaltioissa tulisi suorittaa. Mikäli vaalien tulos olisi Yhdysvalloille mieleinen, tuo osavaltio saisi jälleen lainaa. Jugoslavian liittovaltiossa ei vaaleja saisi järjestää. Kuvaan tuota prosessia tarkasti teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja (Into 2018)

Yhdysvallat tavoitteli sotilaallista tukikohtaa Balkanille. Aluksi se järjestyi Bosnian NATO-miehityksellä. Varsinaisena tavoitteena oli Yhdysvaltojen oma sotilastukikohta Serbiaan.

Pommitukset päättävässä YK:n päätöslauselmassa sallittiin Serbian alueen Kosovon NATO-miehitys, mutta todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta. 

Yhdysvallat aloitti välittömästi pommitusten päätyttyä laittoman jättimäisen Bondsteelin sotilastukikohdan (7000 yhdysvaltalaissotilasta) rakentamisen Kosovoon. Sen lisäksi alueella oli 45 000 NATO-sotilasta. Tällä hetkellä NATO-sotilaita on n. 8000. Massiivinen sotavoima siis edelleen. 

Kosovo itsenäistettiin laittomilla päätöksillä Euroopan unionin sulkiessa silmänsä todellisuudelta. 

Tuo todellisuus tarkoitti serbien toista kansanmurhaa, pogromeja, omaisuuden konfiskointia kuten toisen maailmansodan fasistisen Kroatian aikana 1941-45. 

Kosovo on nykyisellään täysin Yhdysvalloista ja EUsta riippuvainen väkivaltaa ja laittomuutta tihkuva mafia-valtio. Yhdysvaltojen ja Saksan aikaansaannos.

Sodan seurauksena saksalainen ja yhdysvaltalainen ylikansallinen pääoma on ottanut infrastruktuurin haltuunsa. Ryöstöoperaation tulos oli lähinnä sotilaallisen ylivallan aikaansaaminen, mutta eivät tehtaat, tiedotusvälineet, media, pankit ja vakuutuslaitokset ole suinkaan yhdentekeviä vaikkakin jonkin öljyvaltion aarteet saattavat tuntua paremmilta ryöstösaaliilta kuten, Syyria (jonka öljyä USA tälläkin hetkellä varastaa) tai Libya tai Irak tai Kaspianmeren öljy. 

Entä Krim? 

Krimin niemimaa on kuulunut Venäjään vuodesta 1785 eli Katariina Suuren ajoista lähtien, kauemmin kuin Yhdysvallat on ollut itsenäinen. YK ei tunne Krimiä osana Ukrainaa. Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteeri, Ukrainassa syntynyt Hrustsov siirsi vuonna 1952 hallinnollisella päätöksellä Neuvostoliiton sisällä alueen Ukrainaan kuuluvaksi, millä ei ollut osana sosialistista järjestelmää suurta vaikutusta. Krimin asukkaat ovat yli 70 prosenttisesti venäläisiä. Vasta sosialistisen järjestelmän romahdettua se, mihin itsenäiseen valtioon jokin alue kuuluu, tuli merkittäväksi. Krimin venäläiset halusivat kuulua Venäjään.

Yhdysvallat aloitti Ukrainan haltuunottoprosessin samalla tavoin kuin muiden entisten sosialististen maiden, erityisesti Jugoslavian hajottamisen ja haltuunoton.

Jugoslaviassa yhteistyökumppaneina Saksan ohella olivat Yhdysvaltojen kroaatti- ja albaani- natsidiasporat. Ukrainan natsit vuorostaan ovat saaneet tukea Yhdysvalloista jo 1950-luvulta lähtien. 

Ukrainassa viritettiin henkiin natsiajan sankarit Stephan Bandera ja muut, joiden mukaan nimettiin katuja ja järjestettiin soihtukulkueita. Krimin tataarit olivat olleet aktiivisia Hitlerin apujoukkoja ja nyt tarjolla yhteistyöhön natsi -joukkioiden kanssa. Toisen maailmansodan neuvostomuistomerkkejä tuhottiin samaan tahtiin kuin natsisankareita rehabilitoitiin. 

Myös Ukrainassa, kuten Jugoslaviassa jo vuosia ennen varsinaista vallankaappauksen h-hetkeä, perustettiin kansalaisjärjestöjä, joiden opettajina ja ohjaajina toimi CIA:n ja NEDin sekä Otporin kouluttajia. 

Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri Victoria Nuland kertoi Yhdysvaltojen antaneen 5 miljardia dollaria Ukrainan vallankumoukseen. Näköpiirissä oli GMO-viljelyn aloittaminen Ukrainassa, kaasuputken hyödyntäminen. Myös liuskekaasutuotantoa haviteltiin. Suuret ylikansalliset öljyjätit olivat tehneet ennakkosopimuksia.

Jo syyskuussa 2013 Bill ja Hillary Clinton kokoontuivat oligarkki Pintchucin kutsusta Krimin Jaltalle koko Euroopan poliittisen kerman kanssa suunnittelemaan Ukrainan haltuunottoa. Kokous sujui The Economist -lehden mukaan euforian vallassa. Larry Summers, Mario Monti, Gerhard Schröder, Carl Bild, Strauss-Kahn, oligarkki Poroshenko ym. olettivat venäläisen sankarikaupunki Sevastopolinkin olevan tuossa tuokiossa uusi NATO:n tukikohta. Paikalla ollut presidentti Janukovic joutui tuottamaan pettymyksen. 

Janukovic tuli lokakuussa tuskallisesti siihen tulokseen, että Ukrainalla ei yksinkertaisesti ole vielä varaa liittyä EU:n lähentymissopimukseen. Alueiden puolueella ja kommunistisella puolueella oli eduskunnassa, Radassa, vahva enemmistö. Sen avulla liittymistä EU:hun ja Jaltalla kokoontuneen kerman valtapiiriin ei saataisi onnistumaan.

Väkivaltaiset mielenosoitukset alkoivat. Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden rahoittamien tarkka-ampujien koulutus alkoi. 

Maidanin väkivaltaisten tapahtumien tieteellinen tutkimus on tehty, ei Ukrainan hallituksen vaan yhdysvaltalaisten tiedemiesten toimesta. San Fransiscossa pidetyssä yhteiskuntatieteilijöiden kokouksessa professori Ivan Katchanovski esitti 70 -sivuisen tutkimuksen siitä, mistä rakennuksista tarkka-ampujat tulittivat ja keiden hallussa nuo rakennukset kulloinkin olivat. 

Annoin tuon tutkimuksen jo 5 vuotta sitten Iltalehden toimittajalle. Juttua en ole nähnyt vieläkään. 

Yhdysvaltojen ja useiden EU-maiden johtamat joukkiot suorittivat väkivaltaisen vallankaappauksen, jonka seurauksena presidentti Janukovic joutui henkensä pelastaakseen pakenemaan helikopterilla. Autosaattue, jolla hänen kuviteltiin matkustavan, joutui hyökkäyksen kohteeksi.

Eduskunnan seinät oli koristeltu fasistisilla lipuilla, alueiden puolueen kansanedustajat peloteltiin pois. Kommunistinen puolue kiellettiin. Venäjänkielen käyttö ehdotettiin kiellettäväksi, mutta presidentiksi nimetty Turchinov ei suostunut vahvistamaan lakia. 

Itä-Ukrainan alueet eivät hyväksyneet vallankaappausta eikä laitonta hallitusta. Ne halusivat itse hallita itseään laillisten vaalien pohjalta kuten ennenkin. Laiton uusi hallitus julisti Itä-Ukrainalle terrorismin vastaisen sodan. 

Ukrainan laitonta hallitusta edusti pääasiassa natsihenkinen Azovin pataljoona. Kesällä Puolan presidentin entinen turvallisuusneuvonantaja Jerzy Dziewulski osallistui Slavianskin vastaiseen taisteluun. Operaatiota johti Yhdysvaltojen apulaispuolustusministeri Derek Chollet.

1.8.2014 Suomen presidentti Sauli Niinistö ehdotti, että Suomi liittoutuisi suoraan Yhdysvaltojen kanssa. Syyskuussa hän jo johti Suomen NATO:n isäntämaasopimukseen. Päätös sopimuksen allekirjoittamisesta tehtiin kätevästi eduskunnan kesäloman aikana.

Myös Jugoslavian hajotuksen yhteydessä Kroatian natsihenkisiä taistelijoita johti yhdysvaltalaiset eläkkeellä olevien kenraalien järjestön jäsenet. Operaatio Myrsky, jonka avulla puolimiljoonaa serbiä ajettiin kodeistaan elokuun 1995 yhden viikonlopun aikana Kroatian Krajinasta tuhansien kuollessa on ex-puolustusministeri Mattisin mukaan menestyksekkäin taistelu sitten toisen maailmansodan. Slovenian entinen ulkoministeri kutsuu tapahtumaa kuitenkin serbien kansanmurhaksi.

Ne Krimin asukkaat, jotka olivat osallistuneet Maidanin vastaisiin mielenosoituksiin, olivat saaneet väkivaltaisen kohtelun natsijoukkioilta. Ei siis ole lainkaan ihme, että he pyrkivät eroon yhä väkivaltaisemmaksi, epädemokraattisemmaksi ja venäläisvihamielisemmäksi muuttuneesta vallankaappaushallituksen hallitsemasta Ukrainasta.

Krimin autonominen alue julistautui itsenäiseksi. Se haki kansanäänestyksen jälkeen pääsyä takaisin osaksi Venäjää, jonka osa se oli vuosisatoja ollut. 

Venäjään hyväksymisensä jälkeen Krimin asukkaat ovat jo useissa vaaleissa ilmaisseet poliittisen tahtonsa eikä siinä ole mitään epäselvyyttä. 

Kosovon itsenäistyminen tapahtui 109 yksityishenkilön laittomalla äänestyksellä, jonka itsenäistymisen, laittoman sotilastukikohdan rakentanut Yhdysvallat hyväksyi välittömästi. Suomi seurasi nopeasti perässä – olihan tuon laittoman itsenäistymisen isä itse presidentti Martti Ahtisaari.

Kosovossa ei suoritettu kansanäänestystä, itsenäistyminen oli YK:n turvallisuusneuvoston päätösten vastainen, maassa vallitsi täydellinen laittomuus. YK ei ole muuttanut päätöstään siitä, että Kosovo on Serbian maakunta. 

Yhdysvallat luopui v. 2000 Bratislavassa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, jos ne ovat esteenä tavoitteiden toteuttamiselle. 

Nyt Yhdysvallat ilmoittaa kokoavansa demokraattisia samanmielisiä kansakuntia noudattamaan sopimusvaraista yhteistyötä.

Toisin sanoen kansainvälisesti tunnustettu demokratia ja kansainäliset lait eivät sido Yhdysvaltoja eikä sen kanssa liitossa sopimusvaraista yhteiskuntaa rakentavia muita maita. Näillä mailla on yhteiseen väkivaltaiseen vallankäyttöön pohjautuva ”demokratia”.

Jo pelkästään Jugoslavian hajottamisen ja Ukrainan tuhoamisen pohjalta voidaan sanoa, että Orwellin ennustama maailma on syntynyt. Pommitukset ovat rauhaa, väkivalta on demokratiaa ja väkivaltaa edustavan valtion hyväksymät säännöt, joissa hyväksytään ryöstöt, varastaminen ja väkivalta, ovat yhteistyön sopimusvaraisena pohjana. 

Suomi on tässä täysillä mukana. Aivan kuten yhteistyössä natsi-Saksan kanssa.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Krim, Kosovo, Zelensky, Ahtisaari, NATO, USA, Venäjä, Katariina Suuri,