Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Kotihoidontuki-keskustelu sivuraiteella

Torstai 22.3.2012 klo 9.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kotihoidontuki-keskustelu ohittaa lapsen luovan kasvun ehdot. Psykologi Keltikangas-Järvinen, sanavalmis keskustelija, käyttää hyväkseen tutkimuksia jotka tukevat hyvin konservatiivista maailmankuvaa. Siihen hänellä on oikeus. Tuo maailmankuva ei tyydytä minua, joka olen tehnyt elämäntyöni psykoottisten lasten ja nuorten parissa pyrkien tutkimaan mikä estäisi lasten mielenterveyden vaarantumisen.

Perinteiset konservatiiviset teoriat liittävät lapsen terveen kasvun äitiriippuvuuteen. Äitiriippuvuutta kuitenkin seuraa tyypillinen neuroottinen persoonallisuuden rakenne, joka johtaa epäitsenäisyyteen ja autoritaariseen alistumiseen tai hallitsemiseen.

Kuvaan teoksessani Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun (EDITA) luovan kasvun idean, joka eroaa täysin konservatiivisesta historiallisesta käsityksestä.

Pitkän urani aikana havaitsin toistuvasti, että lasten ikätoverisuhteiden mahdollisimman varhainen kehittyminen lisää lapsen omaa ajattelua, omien tunteiden käyttöä ja uteliaisuutta. Ryhmä suomalaisia lastenpsykiatreja korosti vauvojen ikätoverisuhteiden ja aikuisten ystävyyssuhteiden merkitystä hyvän mielenterveyden pohjana. Katsoimme isien ja muutamien säännöllisten aikuissuhteiden olevan ikätoverisuhteiden rinnalla tärkeitä vauvojen mielenterveydelle. Vauvojen aivot ja tunne-elämä kehittyvät vilkkaasti jo ensimmäisen elinvuoden aikana. Äitiriippuvuuden tuhoisa vaikutus johtaa eroahdistukseen, kyvyttömyyteen tuntea ja arvioida ympäristöä realistisesti. Äitiriippuvuus johtaa muihin riippuvuuksiin, joista meillä kansallisella tasolla on surullisia esimerkkejä.

Kotihoidontuki on äitien tukea ei  lasten tukea. On luonnollista, että äiti, joka työskentelee kotona, kuten maataloissa tehdään, kokee kotihoidontuen kompensaationa kaupunkilaisten verovaroin saamille päivähoidon kustannuksille. Siksi on selvää, että poliittisena kannanottona Keskusta tukee kotihoidontukea mahdollisimman pitkään. Sitten on ryhmä, joka haluaa siirtää oman maailmankuvansa, on se sitten uskonnollinen suuntaus tai muu ideologia, sellaisenaan lapsen tajuntaan ja kannattaa mahdollisimman pitkään lapsen hoitamista kotona.

Edellämainituista näkökohdista huolimatta äitiysloman jälkeinen kotihoito ei ole pienen lapsen etu luovuuden, omien tunteiden kehittymisen ja itsenäisen ajattelun näkökulmasta.

Lapsen etu, äitien etu kysymyksen lisäksi tulee yhteiskunnan etu.

Yhteiskunta kaipaa luovia innovaatioita, itsenäisesti ajattelevia ja tuntevia työntekijöitä. Passiivinen sopeutuminen ja "kuten ennenkin" tekeminen ei riitä. Yhteiskunta on kustantanut kotiin jäävien äitien, "nuoreläkeläisten" opinnot. Pyrkiessään korjaamaan kestävyysvajetta terve yhteiskunta ei voi pitää perusteltuna koulutetun nuoren työvoiman oleilua kotona 3-6-9 vuotta vailla perusteita.

Lapsen kannalta paras ympäristö on päiväkoti. Lämpimät koulutetut aikuiset ja ikätoverit tulevat itsestään. Kuntien byrokraattinen laiskuus yhdistettynä kotona olevien naisten passiivisuuteen on johtanut aikapommiin, jonka purkamisen vaikeus jo nyt näyttää ylittävän kaikki järjelliset tosiasiat. Kestävyysvajeen järkevää hoitamista kohtaavaa muutosvastarintaa tukemaan löytyy aina sopivia asiantuntijoita, kuten viime päivien julkinen keskustelu osoittaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lasten mielenterveys, luovuus, Keltikangas-Järvinen, lapsen etu, psykologiset teoriat

Haavisto presidentiksi

Maanantai 23.1.2012 klo 10.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

Toisella kierroksella valinta tehdään pankkiirin ja ulkopoliittisen asiantuntijan välillä. Toinen yrittää olla puhumatta mitään ja liukua presidentiksi imagolla. Toinen keskustelee, kuuntelee, pohtii ja on selväsanainen ja analyyttinen.

Vaalitulosten erittely on tuskallista. Voiko olla niin että Etelä- ja Itä Suomen maaseutupaikkakuntien äänestäjät jonkin tiedon ja tietoisuuden perusteella äänestävät Niinistöä. 

Väyrysellä oli ensimmäisellä kierroksella ihmiskuntapolitiikan, kestävän kehityksen ja NATO-kriittisyyden ohjelma, pitkä kokemus ja johdonmukainen linja jo 1970-luvulta saakka. Hän olikin ykkönen Keski-Suomesta pohjoiseen, jokaisessa kunnassa. 

Suomen NATO-kriittinen kansa äänesti Etelä-Suomessa kuitenkin NATO-myönteisimmän ehdokkaan johtoon. Voiko median vaikutusta paremmin todistaa. Median hömppä journalismi vältti kaikkea todellista asiakeskustelua.

Haavisto tutki NATO:n köyhdytettyä uraania sisältävien pommien vaikutusta Jugoslavian maaperässä. Irak on täynnä uraani jäämiä, jotka aiheuttavat sikiövaurioita vuosisadoiksi eteenpäin. Yhdysvaltalaiset sotaveteraanit kärsivät uraanijäämien vaikutuksia saamatta hoitoa tai elatusapua.

Haavisto ajaa rauhanpolitiikkaa ja aseidenriisuntaa. Se on suomalaisten etu. Äänestäjä voi sanoa EI! NATO:n ja militarismin myötäilylle. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkopoliittinen asiantuntemus, kestävä kehitys, kyky kuunnella

Suomalainen häpeällinen vaalifarssi

Perjantai 6.1.2012 klo 11.53 - Pirkko Turpeinen- Saari

Syvän myötähäpeän vallassa seuraan suomalaisten toimittajien työskentelyä vaalitenttien parissa. Olen tottunut seuraamaan Aljazeeran ja BBC:n ammattitaitoisia toimittajia heidän haastatellessaan poliitikkoja ja asiantuntijoita. Vastauksia seuraa vastakysymyksiä, tarkennuksia ja yhteenvetoja. Usein asiantuntijapanelit täydentävät aiheiden käsittelyä.

Löytyykö Suomesta yhtä ainoata itsenäisesti ajattelevaa, kansainvälisiä asioita tuntevaa tomittajaa?

Suomalainen presidenttiehdokas pärjää hyvällä pukeutumisella, fraaseilla ja asian vierestä puhumisella.

Mitä on sanottava Timo Soinista, jonka haastattelussa toimittajalle riittää, että Soini on pienen puolella!! puhuessaan Israelista ja Palestiinasta. Kumpi on pieni? Sorron ja miehityksen alla ollut Palestiina vai ydinasein varustettu USA-Israel konglomeraatti.

Pekka Haavisto toteaa ylhäisesti, että hän ei pidä Gazan raketeistakaan. Jos rauhantekijä Haavisto olisi perehtynyt Gazan rakettitilanteeseen, hän tietäisi, että silloin kun Israelin ja Hamasin välillä oli sovittu tulitauko, ei yhtään rakettia lentänyt Israelin puolelle. Sen sijaan Israel rikkoi, presidentti Carterin tarkan selostuksen mukaan, marraskuussa ennen Gazan tuhoiskuaan sopimusta neljästi, jonka jälkeen hyökkäsi bunkkeripommein ja fosforiammuksin puolustuskyvyttömien Gazan siviilien kimppuun.

Kuusikymmentä vuotta sorron alla saattaisi kuumentaa joidenkin suomalaistenkin tunteita Palestiinaa vastaavassa tilanteessa.

Israel-heittoja tai suppeita Venäjä- kommentteja lukuunottamatta ulkopolitiikka loistaa tenteissä poissaolollaan.

Kansalaisia kiinnostaisi hyväksyvätkö ehdokkaat kansainväliset lait arviointiensa perustaksi. Hyväksyvätkö ehdokkaat kaikki Yhdysvaltojen periaatteet myös EU:n asenteiden pohjaksi. Onko Iran hyökkäyshaluinen maa ja uhka Lähi-idälle kun se ei kahteensataan vuoteen ole hyökännyt kenenkään kimppuun. Sen sijaan Israel ja Yhdysvallat ovat tuon tuosta laittomasti toisten kansojen kimpussa.

Jos militarismi on Suomen ulkopolitiikan viitekehys toimittajien mielissä, eikö voisi käsitellä myös sitä militarismia, joka uhkaa Venäjää, pitkin sen rajaseutuja, USA:n ja NATO:n toimesta. Jugoslavian sota on Ahtisaaren toimesta legitimoitu vaikka NATO:n hyökkäys oli laiton ja koko hajottamisprosessi alkoi Yhdysvaltojen kongressin päättäessä varoittamatta taloudellisista pakotteista, jotka vuosien myötä johtivat Jugoslaviassa nationalismin nousuun ja tuon USA:n ja joidenkin EU-maiden kätilöimän väkivallan kasvuun. Lopputuloksena oli Kosovon alueella valtava USA:n Bondsteelin sotilastukikohta ja talousjärjestelmän harmonisointi. Ehkä tuhansien ihmishenkien menetys oli jälleen sopiva hinta pakotteista ja vieraan maan sisäisiin asioihin puuttumisesta. 

Yhdysvaltojen hyökkäykset Afganistaniin ja Irakiin, molemmat olivat laittomia.

Jos EU on USA:n myötäilynhalussaan kyvytön arvioimaan itsenäisesti oikeudenmukaista kansainvälistä järjestystä, pitääkö Suomen myötäillä EU:ta vai olla itsenäisen näkökulman tarjoaja?

Presidentti Urho Kekkonen oli itsenäinen ja eläytyvä johtaja. Hän ei alistunut pikkusieluiseen neulanpistopolitiikkaan vaan koki Suomen roolin olevan mieluummin lääkärin kuin tuomarin rooli. Hän piti 19. 12. 1973 Tampereen Paasikivi-seurassa puheen, jossa hän totesi:"Mitään pysyvää rauhanomaista ratkaisua Palestiinassa ei olekaan saavutettavissa ilman, että Palestiinassa alunperin asuville arabeille tehdään oikeutta. Tämä, juuri tämä eikä suinkaan vain kysymys valtiollisista rajoista, on Palestiinan konfliktin ydin. Yhdyn täydellisesti Itävallan liittokansleri Bruno Kreiskyn muutama päivä sitten antamaan lausuntoon, että "ajan mittaan ei voida ignoroida satojentuhansien palestiinalaisten olemassaoloa, heidät on otettava laskuissa huomioon". Hyväksyn myös Kreiskyn kannan, että Israelin militaristien käsitykset eivät tule johtamaan rauhanomaiseen ratkaisuun Lähi-Idässä."

Kekkosen viisautta ja syvää oikeudenmukaisuudentunnetta tulee nykyisen vaalifarssin aikana todella ikävä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalifarssi, toimittajien ammattitaito, dialogin puute, sisällyksettömyys

Terveydenhuollon mahalasku

Tiistai 8.11.2011 klo 10.45 - Pirkko Turpeinen-Saari

Lääketieteellisen tiedekunnan sisäänpäsykoe muistuttaa teknisen fysiikan koetta. Se ei mittaa hakijan ihmisyyttä eikä empatiaa. Valinnan seurauksena jo kolmekymmentä prosenttia nuorista lääkäreistä on sitä mieltä, että kansalaisten sosiaaliturva on liian hyvä. Miten tällainen asenne vaikuttaa potilas-lääkärisuhteeseen?

Väitetään, että suomalaiset käyvät turhaan terveyskeskuksessa. Siksi terveyskeskusmaksun avulla pyritään rajoittamaan varattomien käyntejä. Samaan aikaan kukaan ei paheksu runsaita "turhia" käyntejä yksityisillä lääkäriasemilla, jotka korvataan sairausvakuutuksesta. Lisäksi yksityinen terveysasema tekee "turhia" magneettitutkimuksia, laboratoriotutkimuksia, silmänpohjantutkimuksia, kaikki siksi, että kalliit laitteet on hankittu ja ne täytyy saada tuottamaan.Turhat, lopulta käyttämättömät lääkkeet korvataan myös KELA:n toimesta.

Lisäksi terveydenhuollon uudet virat on kaikki sijoitettu erikoissairaanhoitoon. 15.000 sta viime vuosien uudesta virasta yhtäkään ei ole kohdistettu perusterveydenhuoltoon.

Tälle järjettömyydelle ja epäoikeudenmukaiseen kohteluun johtavalle järjestelmälle on jo kokeiltu ja olemassaoleva vaihtoehto. Siihen voi käydä tutustumassa Espanjassa. Espanjassa jokainen on oikeutettu saamaan verovaroilla kustannetun perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon on se sitten avohoitoa tai sairaalahoitoa. Samoin lääkkeet. Perusterveydenhuollon omalääkäri arvioi erikoissairaanhoidon tarpeen ja lähettää erikoislääkärille. Vuosittainen gynekologin tarkastus kuuluu jokaiselle naiselle. Potilas ei oma-aloitteisesti mene valitsemalleen erikoislääkärille vaan omalääkärin kautta.

Yksityislääkärin ja yksityissairaalan kustannukset maksaa asiakas täysimääräisesti itse. Yksityislääkärin määräämistä lääkkeistä ei saa sairausvakuutuksesta korvausta. Siten yksityisen ja julkisen terveydenhuollon välillä on palomuuri. Yksityissektoria käyttämään valmiit kansalaiset hankkivat vakuutuksen, joka maksaa kaiken.

Yli 90% koko maan kansalaisista on julkisen terveydenhuollon piirissä. Lähinnä Katalonian alueella käytetään yksityistä terveydenhuoltoa (20%)

Mikäli Suomessa pyrittäisiin järjettömän tuhlauksen ja epätarkoituksenmukaisten painotusten sijaan oikeudenmukaiseen järjestelmään, tulisi vähitellen kehittää rakenteita, jotka takaisivat inhimillisemmän terveydenhuoltojärjestelmän. Rahanahneuden ja ylikansallisten terveystoimijoiden voittojen sijaan tulisi kansalaisille  taata perusturvallisuus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: piittaamattomuus, eriarvoisuus, yksityistäminen

YLE:n väärän tiedon levittäminen Irakin sodasta

Maanantai 7.11.2011 klo 10.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

YLE:n TV 1 on esittänyt ansiokkaan dokumentin perättömistä tiedoista Irakin joukkotuhoaseista. Tätä perätöntä tietoa käytettiin tarkoituksellisesti sodan aloittamiseen.

YLE esittää lehdistön ohjelmaesitteissään ja ohjelman alkuspiikeissään, että Irakin sota olisi aloitettu YK:n tuella.

Ensimmäisellä kerralla ajattelin, että lehdestä lukemani teksti oli valitettava lapsus. Kun nyt olen seurannut sekä ohjelmaa, että nyt tänään uusinnan esittelytekstejä, virheellinen tieto toistuu systemaattisesti.

Sodan alkamisesta on pitkä aika.Perusasioiden luulisi olevan parlamentaarisesti valvotun tiedotusvälineemme tiedossa siitä huolimatta.

Koko muu maailma tietää Irakin sodan olevan laiton sota, johon Yhdysvalloilla ei ollut minkäänlaista YK:n mandaattia.

Suomen presidentti Tarja Halonen totesi omassa YK:n puheessaan sodan olevan laiton. 

Luulisi, että YLE:n tehtävänä olisi esittää myös suomalaisille totuudenmukaisia tietoja maailmassa, jossa valhe ja totuus alkavat olla saman arvoisia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: YK:n tuki, laiton sota, Tarja Halonen

Omankäden oikeus lisääntyy kansainvälisessä politiikassa

Tiistai 20.9.2011 klo 15.01 - Pirkko Turpeinen-Saari

 Israelin pääministeri Netanyahun taannoinen puhetilaisuus Yhdysvaltojen riemuitsevassa kongressissa muistutti psykoosia, mielenhäiriötä.Itse puhuja ja kongressin seisaallaan aplodeeraavat jäsenet olivat omassa valheellisessa todellisuudessaan. Palestiinalaisten ihmisarvo ja oikeudet eivät tuohon todellisuuteen kuulu.

Punaisen ristin asiantuntija totesi kauaskantoisten toimenpiteiden puutteen olevan Somalian nälän yhtenä syynä. Hän kehoitti ottamaan esimerkiksi Israelin, joka on kastelulla saanut erämaan kukoistamaan.Nykyisessä omankädenoikeutta normaalina pitävässä kulttuurissa edes Punaisen ristin edustaja ei tiedä tai välitä siitä, että Israelin käyttämästä vedestä 70% tulee palestiinalaisten, libanonilaisten ja syyrialaisten vesilähteistä.

Somalian tilanteen rauhoittumista ei myöskään edistä se, että the Nation lehden mukaan Mogadishun lentokentällä on yksi Yhdysvaltojen salaisista vankiloista.

Omankädenoikeuden oikeudella Israel ei piittaa siitä, että Gazassa ei ole tippakaan vesijohdosta tulevaa puhdasta vettä. Gazalaisten kohtalona on käyttää vettä, jonka puhdistusaineet aiheuttavat kroonisia munuaisvaurioita. Israel säätelee palestiinalaisten veden käyttöä.

Euroopan unioni pohtii mille kannalle Palestiinan valtion tunnustamishakemukseen tulisi suhtautua YK:ssa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä kuinka moni EU:n jäsen menee mukaan tuohon Yhdysvaltojen ja Israelin muodostamaan psykoottiseen todellisuuteen.

Seurasin eilen TV 1:n dokumenttia siitä kuinka USA suunnitteli ja suoritti Osama bin Ladenin tapon. Oli mahdotonta uskoa todeksi sitä rambomaista toimintaa, Pakistanin suvereniteetin loukkausta, Yhdysvaltojen johdon ylimielisyyttä ja sitä, että teolla ylpeillään. Yhdysvaltojen sotilaallinen ylivoima on tehnyt mahdolliseksi sen, että Yhdysvaltojen johtohenkilöt kokevat olevansa lakien ja kansainvälisten säädösten yläpuolella.

Ei Yhdysvaltojen ja Israelin kanssa voi neuvotella demokraattisista uudistuksista Lähi-idässä. Yksilöpsykologiassa narsismi ja psykopatia estävät yksilön kyvyn eläytyä toisten asemaan.Samankaltainen kehitys on nähtävissä tämän hetkisessä kansainvälisessä politiikassa. Kun tunneköyhään johtamiseen liittyy hurmos, kuten esimerkiksi Hitlerin ollessa vallassa Saksassa, voidaan puhua joukkopsykoosista, jonka vallassa kansa toimii. Israelin ja Yhdysvaltojen suhteen ei ole toivoa mutta mitkä EU- maat ovat vielä järjissään?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Obama, Osama, Israel, Palestiina, Hitler, joukkopsykoosi

Demari ja "Norjanhullu"

Perjantai 29.7.2011 klo 12.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Demari-lehden päätoimittaja käyttää lähes sivun jutulle, joka on otsikoitu:  "Hullu halusi huomiota". Tekstissä toistuu Breivikin luonnehtiminen hulluksi.

Hullu on suomenkielen halveksiva luonnehdinta vakavasti sairaista psykiatrisista potilaista.

Neuvottomuus hirmuteon edessä ei saisi johtaa muun ihmisryhmän halventamiseen.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Breivik ei ole mielisairas, psykoottinen. Hänen poikkeavuutensa viittaa vakavaan luonnehäiriöön, jota voisi kutsua narsistiseksi häiriöksi, psykopatiaksi tai sosiopatiaksi.

Vakava luonnehäiriö on tämän päivän maailmassa yleinen ilmiö varsinkin, kun tarkastellaan maailmanpolitiikkaa.

Jos katsotaan Israelin toimia palestiinalaisten suhteen, on vaikea löytää muuta luonnehdintaa kuin, että se on sosiopaattista. George W. Bushin toimintaa viittaa aivan samaan.

Koska sosiopatia ja vakavat muut narsistiset häiriöt ovat tullet yleisesti normaaleina pidettäviksi ilmiöiksi, silloin kuin ne liittyvät vallassaoleviin valtioiden johtajiin tai tai niiden tapaan toimia, ei voi odottaa, että saman toimintatavan omaavat liikkeet tai yksilöt katoaisivat.

Demarin päätoimittaja yksinkertaistaa vaarallisella tavalla Breivikin toiminnan yksilölliseksi "hulluudeksi". Silloin tulee vaienneeksi yleisestä sosiopaattisesta trendistä, joka mm Suomessa on mahdollistanut jyrkän eriarvoisuuden kasvun.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Israel, USA, psykiatriset määritelmät, sosiopatia, hulluus

Terroristi ja "terroristi"

Perjantai 4.6.2010 klo 10.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Israelilla ja Yhdysvalloilla on tämäkin yhteinen ominaisuus:järjestöjen ja ihmisten mielivaltainen luokittelu terroristeiksi. Israel aiheutti täydellisen tietokatkoksen Gazaan pyrkiviin laivoihin tapahtuneen hyökkäyksensä aikana ja sen jälkeen. Sama taktiikka vallitsi runsas vuosi sitten tapahtuneen Gazan verilöylyn yhteydessä.Israelin mielivaltaisesti valitut videopätkät ja tulkinnat olivat usean päivän ajan ainoata uutismateriaalia. Israel leimasi laivojen kansalaisjärjestöt terroristeiksi ja terroristien tukijoiksi.

Samana päivänä kun Israelin armeija hyökkäsi Gazaan runsas vuosi sitten, Israelin hallitus nimesi 40 uutta järjestöä terroristilistalleen. Itse valtioterrorismiin ja sotarikoksiin syyllistynyt hallitus leimaa siis haluamansa henkilöt ja järjestöt terroristeiksi. Yhdysvallat toimii samoin. Terroristiksi leimaamisen jälkeen yksilöt ja järjestöt muuttuvat lainsuojattomiksi ja mikäli kansainvälinen yhteisö menee mukaan näiden kahden maailmassa valtaa pitävän hallituksen määrittelyihin, ei kyseisillä henkilöillä ja järjestöillä ole todellista lainsuojaa maineen suojasta puhumattakaan.

Kuvaavaa näille terroristilistoille on, että maailmassa laajasti arvostettu ja rakastettu Nelson Mandela poistettiin Yhdysvaltojen terroristilistalta vasta pari vuotta sitten. Alkaa näyttää siltä, että suuri osa listojen jäsenistä on mitä arvostetuimpia ihmisoikeuksien puolustajia.

Objektiivisesti ja normaalin oikeustajun mukaisesti Yhdysvaltojen ja Israelin hallitukset toimivat kuin pahimmat terroristit. YK:n satojen päätöslauselmien, joissa on eri tavoin vaadittu palestiinalaisten oikeuksien toteutumista, kumoaminen koko maailman valtioiden tahtoa vastaan on toteutunut Yhdysvaltojen, Israelin ja joskus joidenkin pienten Tyynenmeren valtioiden muutamalla äänellä. Tuo osoittaa, että YK:n toiminta on rakenteestaan johtuen pahasti halvaantunut. Se ei noudata oikeutta vaan välillisesti tukee valtioterrorismia.

YK ei pysty suojaamaan oikeudenmukaisuuden toteutumista. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismin määrittely, propaganda, YK

HAARP Sodan käynti luonnonmullistusaseella

Tiistai 13.4.2010 klo 18.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan parlamentti on käsitellyt Pentagonin Alaskassa sijaitsevaa HAARP-asetta raportissaan ref.nr. A4-0005/99 otsikolla "Ympäristö, turvallisuus ja ulkopolitiikka". Tuolloinen komissaari Wahlström totesi 3.6.2003 HAARP: in olevan sotilaallinen ohjelma. Euroopan parlamentti luonnehti HAARP: ia asejärjestelmäksi, joka vahingoittaa ilmastoa ja jota pitkäaikaisen ympäristövaikutuksensa vuoksi tulisi valvoa riippumattoman kansainvälisen tahon toimesta.

Belfort-ryhmä, Greek Movement against Chemical Aerial Spraying ja The Capodistrias-Spinelli-Europe Initiative lähettivät Catherine Ashtonille avoimen kirjeen pyytäen hänen kannanottoaan HAARPIIN.

Kirjeessä kuvataan Euroopan Unionin  demokratiavajetta käyttämällä esimerkkinä komission puuttuvia toimenpiteitä köyhdytettyä uraania sisältävien aseiden kieltämisen suhteen, vaikka Euroopan parlamentin jäsenistä 94% vastustaa uraaniaseita.

Kirjeessä kuvataan elävästi Catherine Ashtonin kommentteja häneen kohdistettuihin arvosteluihin  koska hän ei kiirehtinyt Haitin maanjäristyksen uhreja katsomaan. Kirjeen kirjoittajat ymmärtävät, että mahdollisesti tahallaan aiheutetun maanjäristyksen seurausten lievittämiseen ylimitoitetun hyväntekeväisyys-tyyppisen huomion kiinnittäminen poliitikon taholta olisikin vähemmän tärkeää kuin maanjäristyksen syiden selvittäminen.

Huomattava yhdysvaltalainen tutkija ja maailmankuulu säteilyasiantuntija ja useiden kansainvälisten palkintojen saaja Dr.Rosalie Bertell, kuvaa kirjassaan "Planet Earth the Latest Weapon of War" niitä menetelmiä, joilla mm maapallon ilmakehän ominaisuuksiin puuttumalla sekä magneettikenttää manipuloimalla saadaan aikaan luonnonmullistuksia.Hänen mielestään näiden käyttämisen kutsumista turvallisuutta tuoviksi menetelmiksi on kuin katsoisi, että itsemurhapommittajaksi ryhtyminen lisäisi elinajan odotusta.

Suurin ongelma on siinä, että ionosfäärin manipuloinnin seurauksista kukaan ei voi tietää mitään. Maapallon elintärkeiden kerrosten muuttamisen seurausten luulisi kuuluvan kaikille eikä yhden valtion sotakoneella voi olla oikeutta vaikuttaa näin ratkaisevalla tavalla planeettamme kohtaloon.

Kun yksi valtio siirtyy sotimaan luonnonkatastrofeilla, joiden alkuperä on vain tekijöidensä tiedossa, muut lähtevät luonnollisesti mukaan samankaltaisilla menetelmillä. Bertellin mukaan HAARPin lisäksi on kehitetty ällistyttävän voimakkaita ja keskenään vaikuttavia laitoksia, joiden elektromagneettisten kenttien voimakkuus ylittää 60.000 kertaisesti maan oman magneettikentän voimakkuuden.

Hän arvostelee mm sitä, että HAARPin kehittäminen ja sillä aiheutetut muutokset ovat Pentagonin alaisuudessa eikä siviilitutkijoita ole konsultoitu. 

Kirje Ashtonille on kokonaisuudessaan Greek Movement against Chemical Aerial Spraying-järjestön sivulla ja HAARPista saa tietoa esimerkiksi HAARP weapons hakusanalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tahallisesti aiheutetut maanjäristykset

Harri Olli jätettävä rauhaan

Lauantai 28.2.2009 klo 19.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Urheilukilpailuissa näyttää itse pääasia eli urheilusuoritus jäävän sivuseikaksi. TV-toimittajille urheilijan haastattelu hinnalla millä hyvänsä on tullut pakkomielteeksi. Ei tarvitse olla nuorisopsykiatri nähdäkseen, että Harri Olli on lahjakas ja tavattoman herkkä urheilija.

Miksi toimittajat kiduttavat häntä tunkeilevilla kysymyksillä tietäen hänen halunsa vetäytyä ja olla rauhassa? Uskoisin, että varsinkin mäkihypyssä, jota harva toimittaja uskaltaisi edes ajatella harrastavansa, olisi tuo urheilijan oman tilan kunnioittaminen paikallaan.

Eikö suomalaisten toimittajien ajatuksiin mahdu se, että antamalla kullekin urheilijalle mahdollisuuden hänen edellytystensä mukaiseen parhaaseen suoritukseen voidaan tuo tulos myös saavuttaa. Häiritsemällä tahallaan Harri Ollin mielenrauhaa ja parasta mahdollista keskittymisen tapaa pahoitetaan hänen mielensä ja samalla tuhotaan paras mahdollinen suoritus.

Viimeisessä lääkärilehdessä puolalainen Suomessa työskentelevä anestesiologi kuvasi suomalaista tunnekylmyyttä, joka näkyy lääkärintyössäkin. Lämpö ja eläytyminen parantaisi potilaatkin paremmin kuin kylmä asiallisuus.

Suomalaiset eivät ehkä ole ansainneet Harri Ollin tapaisia herkkiä huippusuorittajia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: psykologia ja urheilusuoritukset

Pommit ja nälkäkuolema palestiinalaisten vaihtoehdot

Lauantai 7.2.2009 klo 9.41

YK:n pakolaisapu UNRWA on ilmoittanut keskeyttävänsä humanitaarisen avun ( huovat, jauhot, öljy,lääkkeet) jakamisen Gazassa koska Gazaa hallitsevan Hamasin sosiaaliministeri on omilla valtuuksillaan ottanut 20 lastia apua jakaakseen sen myös niille Gazalaisille, joilla ei ole virallista pakolaisstatusta.

Miten tähän on tultu?

Normaaleilla tunteilla varustettu ihminen ei voi käsittää miksi apua ei saada kaikille pommituksen tuhoista kärsineille ihmisille. Sen ymmärtää että UNRWA pitää ensisijaisena avun kohteena sitä ryhmää, jonka auttamista varten se on jo vuosikymmeniä sitten perustettu. Mutta sen sijaan, että se syyllistää Hamasia kaikkien tarvitsevien auttamisesta hätätilanteessa se voisi paitsi poikkeuksellisesti auttaa kaikkia ja samanaikaisesti vaatia YK:ta sekä Punaista ristiä ja muita avustusjärjestöjä kiireesti auttamaan muita.

Ensisijaisestihan luulisi, että "demokraattiset" länsimaat pakottaisivat Israelin avaamaan rajat paitsi humanitaariselle avulle myös kaikelle muulla elinkeinotoiminnalle. On täysin kaksinaismoraalista sulkea silmät Israelin hallituksen ja erityisesti sotilaiden ja laittomien siirtokuntien asukkaiden julmuuksilta, jotka jatkuvat myös Gazan tuhopommitusten jälkeen, kuten myös ennen sitä, ja sen sijaan puhua aseiden salakuljetuksen lopettamisesta  ensisijaisena ehtona rajojen avaamiselle. Aseita, ydinaseet mukaan luettuna on Israelin puolella. Niiden toimittaminen pitäisi ensisijaisesti lopettaa.

Länsimaiden tapa ajatella ja toimia on kyynisyyden huippu.Traumatisoituneet Gazalaiset on jätetty yksin. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Gazan saarto, YK, Hamasin demonisointi

Palestiinalaisten kärsimys ja Israelin terrori

Maanantai 29.12.2008 klo 5.18 - Pirkko Turpeinen-Saari

Myönnän, että herään yöllä palestiinalaisten kärsimykseen. Alan miettiä kuinka sivistyneinä ja demokraattisina itseään pitävien valtioiden johtajat, jopa kansat muuttuvat hirmutekoihin tyynesti pystyviksi toimijoiksi. Suomen historiassa absoluuttiseksi koettu valta Saksan rinnalla johti Itä-Karjalan keskitysleireihin vielä 1940-luvulla.Yhdysvaltojen virallinen rotusorto päättyi vasta 1960-luvulla.Ison-Britannian siirtomaavalta on muovannut kansakuntaa.

Palestiinalaiset ajettiin kodeistaan 1940 luvulla Ison Britannian miehittäessä aluetta. Syyllisyys juutalaisten kohtalosta Saksan keskitysleireillä sai kv yhteisön perustamaan Israelin valtion Palestiinan alueelle. YK:n päätöksessä Palestiina menetti puolet alueesta- mutta sille jäi puolet. Kodeistaan pakenemaan joutuneet palestiinalaiset joutuivat pakolaisleireille, joista vähitellen kehittyi kivitalorykelmiä ja kaupunkeja. Suuri osa pakeni naapurimaihin.

Kv yhteisö Yhdysvallat etunenässä on tarjonnut Israelille suojan, taloudelliset mahdollisuudet ja aseistuksen harjoittaa absoluuttista valtaa palestiinalaisiin nähden. Se on miehittänyt palestiinalaisalueita ja harjoittanut 60 vuoden ajan käsittämätöntä sortoa ja terroria. Kun Tony Blair, Xavier Solana tai George Bush esiintyvät vaatimassa palestiinalaisia milloin tunnustamaan Israelin milloin lopettamaan raketti-iskut alan voida pahoin.Kuinka Israelin kengän kannan ollutta kansaa vaaditaan neuvottelujen tai ruoan saannin ehtona tunnustamaan valtio joka ei vielä ole antanut palestiinalaisten valtion edes vapautua sen sorrosta vaan sorto ja kidutus nyt teurastus Gazassa jatkuu.

Mietin miten Euroopan johtajat ovat tulleet tähän. Saksan keskitysleireistä on niin vähän aikaa.Palestiinalaiset ovat eläneet sukupolvesta toiseen rauhassa alueella. Paenneilla perheillä on vielä kotinsa avain kaulassaan.Käsitykseni on, että EU:n ja NATO:n tuoma kollektiivinen absoluuttisen vallan tunne tekee mahdolliseksi seurata palestiinalaisten kiduttamista ikäänkuin "business as usual"

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: absoluuttinen valta, tunteettomuus, kyky tappaa

Ihmisen pahuudelleko ei voi mitään??

Maanantai 17.11.2008 klo 11.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat kunnostautui 16.11.2008 kolmessa artikkelissaan propagoimaan itselleen tyypillisellä tavalla propagandaa ihmisen pahuudesta ja hyvyyden sairaudesta tai patologisuudesta.

NATO artikkelissa prof Antolan suulla sotilasliitton pelosta tehtiin vähintäänkin sairaus kun ihmisten tappamisen harjoittelun ja itse tappamisen tulisi kuulua sairauksien piiriin.Hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen ja kansakunta kykenee ratkaisemaan ja ennaltaehkäisemään ongelmia pitkäjänteisellä yhteistyöllä ja halulla nähdä myös kumppanien tarpeet ja näkökulmat.

Hämmästyin myös Eila Sailaksen ja Jari Ehrnrootin kantoja voimattomuudesta pahuuden edessä. Monet psykiatrit tuntevat Birminghamin sairaalassa hoidettavien tappajien hoito-ohjelman.Päinvastoin kuin Suomessa tappoihin syyllistyneet henkilöt hoidetaan vain lyhyen hoitojakson sairaalassa, lopun avohoidossa työnsä ja läheistensä parissa. Henkilökunta ja "potilaat" ovat siviilivaatteissa, syövät samassa ruokasalissa. Hoitokuukausien tavoitteena on opettaa "tappajille" se mielen prosessi, joka johtaa ahdistuksen tunteesta toimintaan, joka voi olla väkivaltaa. Ahdistuksen noustessa lähelle toimintaa pienet hennot hoitajat lähestyvät potilasta rauhoittaen " ei hätää", " älä pelkää" kommentein ja he auttavat potilaan lepäämään jännittyneisyydestään.

Kuinka paljon Jokelan surmaajaa Pekka-Eric Auvista olisikaan auttanut, jos koulussa olisi ollut esim. Yhteiskunnalinen keskustelukerho, jossa hänen laajaa lukeneisuuttaan olisi

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suomalainen media, pahuuden yksilöiminen, yhteisön pahuus

Vastuu nuorten hoidosta ei ole vanhemmilla vaan psykiatrisella hoitojärjestelmällä

Keskiviikko 5.11.2008 klo 21.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

MTV 3 esitti 5. 11. 2008 ansiokkaan "45 minuuttia" ohjelman, jossa haastateltiin Jokelan koulusurman tehneen nuoren vanhempia. Sen jälkeen prof. Jouko Lönnqvistiä haastateltiin psykiatrian asiantuntijana ja kuultiin ministeri Paula Risikkoa ja kouluissa toimivia psykiatrisia erikoissairaanhoitajia.

Oli järkyttävää havaita kuinka prof. Lönnqvist työnsi vastuuta vanhemmille nuoren hoitoon saattamisesta vaikka nuoren vanhemmat olivat juuri kuvanneet kuinka mahdotonta oli saada lääkäriä lähettämään heidän poikaansa nuorisopsykiatriseen arvioon.

Olen aikaisemmissakin blogeissani todennut, että Suomen nuorisopsykiatrinen hoitojärjestelmä on organisaatioltaan täysin hakoteillä.Jokaisen nuorisopsykiatrisen poliklinikan tulisi toimia matalan kynnyksen periaatteella. Nuoren on päästävä samana päivänä hoitoon, ei viikon tai kuukauden kuluttua puhumattakaan kolmesta kuukaudesta kuten viralliset hoitosuositukset nyt sallivat tapahtuvan.

Ministeri Risikko on aivan oikeassa siinä, että raha ei ratkaise. Tehottomaan hoitojärjestelmään on jo nyt syydetty aivan liikaa rahaa ja voidaan syytää kuinka paljon lisää tahansa ilman, että saadaan parannusta aikaan.

Harvaan asutuilla seuduilla ei jo matkojen takia pystytä tarjoamaan nuorisopsykiatrisia palveluja. Sen vuoksi tärkeintä on kiinnittää huomiota opettajiin ja heidän työnohjaukseensa.Jos opettajat saavat lukujärjestyksessä jokaiselle lapsiryhmälle säännöllisen keskusteluajan, jossa lapset ja nuoret voivat puhua tunteistaan ja kokemuksistaan rakennetaan ystävyyssuhteita, jotka takaavat, että yksikään lapsi tai nuori ei jää yksin ryhmän ulkopuolelle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MTV 3, nuorten psykiatrinen hoito, byrokratia, kouluterveydenhoito

Äänestykset YK:ssa ja taloudellinen valta

Lauantai 20.9.2008 klo 11.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kari Huhta katsoo tämän päivän HeSan artikkelissaan YK:n jäsenmaiden äänestyskäyttäytymisen muutosten liittyvän taloudellisen vallan muutoksiin maailman suurvaltojen välillä: Aikaisemmin maailman maat seurasivat EU:n esimerkkiä mm. ihmisoikeuskysymyksissä mutta viime vuosina samat maat seuraavatkin useammin Venäjän ja Kiinan aloitteita.

Olisikohan sittenkin kysymys myös siitä, että EU on menettänyt uskottavuuttaan ihmisoikeuskysymyksissä. Eurooppalaisten on vaikea myöntää omaa demokratian vähittäistä alasajoa. Valtaosa maailman maista ei tue Irakin sotaa, johon moni Euroopan hallitus Yhdysvaltojen taloudellisten vastapalvelusten odotuksessa tukee. Kaikki maailman maat eivät ummista silmiään siltä, että Euroopan Unionissa on kaksoisstandardit ihmisoikeuksissa omassa piirissään.Baltian maiden apartheid-politiikkaa muistuttava kielivähemmistöjen sorto on saanut jatkua ilman, että siihen on puututtu. Kielisorron  jatkuminen halutaan näissä maissa varmistaa sotilaallista varustautumista lisäämällä sen sijaan, että lisättäisiin demokratiaa ja tasa-arvoa.

Kaikilta ei ole jäänyt huomaamatta " hajoita ja hallitse" politiikka Jugoslavian jäämistömaissa tai Kaukasiassa tai Afganistanissa. Lyhyen tähtäyksen sotilaallisilla keinoilla ratkaistaan prosesseja, jotka eivät taivu sotilaallisiin ratkaisuihin. Jos Yhdysvallat ja EU koettaisiin pelastajina Afganistanissa, eikö rauha jo vallitsisi. Sisällissota ei ratkea kärjistämisillä tai ulkopuolisella sotakalustolla.

Kari Huhta ja EU eivät ehkä myönnä, että Neuvostoliiton hajoamisesta odotettiin syntyvän ainutlaatuiset läntisen taloudellisen vallan laajat uudet markkinat, jossa rikkaat voisivat edeleen rikastua. EU:n ytimen vanhat siirtomaavallat eivät jätä yksityistä pääomaansa tuuliajolle vaan puolustaa ja edistää sitä myös väkivalloin kansalaisten toimiessa nostoväki rälssinä. Sodista hyötyy sotateollisuus eivät kansat.YK on edelleen se elin, jonka arvostamiseen EU maidenkin tulisi oppiakseen palata.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Huhta, Helsingin Sanomat, YK

Suomalainen media ja Ossetian sota

Keskiviikko 20.8.2008 klo 12.18 - Pirkko Turpeinen-Saari

Seurasin koko Ossetian sodan ajan Aljazeera,BBC,Russia Today ja Suomen Yleisradion TV kanavien uutislähetyksiä, lehdistä ainoastaan Helsingin Sanomia, Demaria, Tiedonantajaa joka ilmestymispäivänä ja De Morgea yhden päivän osalta.

En voi olla yhtymättä Alexander Stubbin tokaisuun siitä, että suomalainen lehdistö on hömppää.Helsingin Sanomat ja Suomen Kuvalehti mahtipontisuudessaan ja yksipuolisuudessaan lähentelevät säälittävyyttä.

Aljazeera voittaa kaikki muut ylivoimaisesti. On myönnettävä, että sodan alkuvaiheessa Aljazeera tyypillisestä ihmislähtöisestä tavastaan johtuen ei saanut riittävästi analyyttistä etäisyyttä kokonaisuuteen mutta kuuli tasapuolisesti Venäjän ja Georgian poliittisia toimijoita. Se välitti katsojille koko ,RT:n mukaan Belgialaisen mainostoimiston ohjaaman, Saakasvilin PR-kampanjan.Kun mahdollisuus vierailla eri alueilla lisääntyi myös informatiivisuus lisäntyi.Aljazeeran tapa antaa uutisajan venyä niin pitkälle että primaari-informaatio välittyy on ainutlaatuinen. Presidenttien puheet kokonaisuudessaan,lehdistötilaisuudet kokonaisuudessaan,NATO:n tiedotustilaisuus kokonaan.Nettisivuilla lisäksi keskustelut ja tausta-analyysit.

Ilman Russia Todayn uutisia kokonaisuudesta olisi jäänyt puuttumaan koko osseettien exodus Venäjälle.Valtava suru kuolleista ja pääkaupungin tuhosta olisi jäänyt näkemättä. Samoin osseettien historia.Saakasvilin PR-kampanjaan ei kuulunut surua.

20.8. Ajankohtaisessa kakkosessa näyttäytyi ensimmäistä kertaa osseettien todellisuus.Tuota informaatiota vasten Saakasvilin talvisotavertaus näyttäytyi varsin propagandistisena. Etelä-Ossetiahan oli pieni Suomi,jos niin halutaan eikä suinkaan Georgia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: psykologinen sodankäynti, henkinen manipulaatio

Murhaaja on uhri

Torstai 24.7.2008 klo 12.38 - Pirkko Turpeinen-Saari

Heräsin aikaisin aamulla ja huomasin syyn olevan harmin tunne järkyttävällä tavalla pieleen menneestä nuorisopsykiatrisensta hoitojärjestelmästä pääkaupunkiseudulla.

Kun lähdin eläkkeelle Helsingin nuorisopsykiatrian ylilääkärin virasta nuorten hoitojärjestelmä oli kuntien vastuulla. Helsingissä asiat olivat kunnossa. Nuori pääsi samana päivänä hoitoon, lähetettä ei tarvittu, nuori saattoi kävellä poliklinkalle ja oma ilmaistu tarve riitti hoitoon pääsemiseen.Jokainen sai psykoterapeuttisen ilmaisen hoidon ja sama psykiatri ,jota nuori tapasi poliklinkalla hoiti häntä myös sairaalaosastolla jos sairaalahoitoa tarvittiin.Sairaalaosastolle pääsi aina heti.Olen kuvannut hoito-organisaation kehittämisen kirjassani " Ahdingossa luova lapsi ja nuori;tienviittoja kasvuun" Edita

 Keravan nuori surmaaja on lehtitietojen mukaan yrittänyt saada itselleen psykiatrista hoitoa. Hoitoa hän ei ole saanut  vaikka kaikesta päätellen hän olisi sitä jo vuosia sitten tarvinnut.Miten näin voi olla.

Nuori tarvitsee psyykkiseen hätäänsä välittömän avun. Nuoren itse tunteman tarpeen tulee riittää avun saamiseen.Samalla tavalla kun aikuisten aivoveritulppapotilaiden hoidossa käsitetään,että liuotushoito on saatava muutaman tunnin sisällä muutoin tila kroonistuu ja hoito tulee vaikeaksi ellei mahdottomaksi myös nuorten mielenterveysongelmien hoidon on tultava tunneissa ja vuorokauden puolikkaissa laskettuna muutoin tila kroonistuu ja tulee monin kerroin vaikeammin hoidettavaksi.

Miksi pääkaupunkiseudun nuorisopsykiatriset palvelut eivät toimi.

Puoli vuotta eläkkeelle jäämiseni jälkeen nuorisopsykiatria siirrettiin  (tiedossa olevasta vastustuksestani huolimatta) HUS iin.Nuorisopsykiatriset virat ja tilat ja vastuu hoidosta siirrettiin yliopistolliseen keskussairaalapiiriin.Psykiatrisessa hoidossa sinänsä ei ole mitään " yliopistotasoa", ei mitään sellaista hoitomuotoa mitä kunnallisessa järjestelmässä ei olisi tarjottu. Sen sijaan yliopistotaso on etäinen, kansalaisten arjesta vieraantunut "opetussairaala", jossa teoretisoidaan mutta käytäntö on osoittanut, että käytännön työstä , nuorten parhaasta ei kyetä ottamaan vastuuta.

On ollut järkyttävää lukea professorin kommentteja Keravan nuoren surmaajan hoidon saannin esteistä."Nuoret eivät osaa hakea hoitoa" "Pitäisi mennä terveyskeskukseen"" Kyllä olisimme kiitollisia jokaisesta uudesta virasta".Kaikki byrokraattisia kommentteja.Yliopistosairaala luulee, että nuorisopsykiatriassa voisi käyttää hoidon porrastusta terveyskeskus- erikoispoliklinikka kuten ruumiillisissa sairauksissa.Näin ei ole asian laita.Yliopistosairaanhoitopiirin edellyttämät lähetteet ja jonot hoitoon ovat vastuuttomia.

Nuorta ei pidä velvoittaa terveyskeskukseen, terveyskeskuksen jonoihin ja terveyskeskuslääkärin hoitoon ylipäätään.Nuoren pitää päästä oma-aloitteisesti nuorisopsykiatriselle poliklinikalle suoraan ilman lähetettä.Jos nuorisopsykiatrit toimivat aktiivisesti, päivystysluonteisesti, humaanisti ja rakkautta osoittaen nuorta kohtaan hoito järjestyy nuoren tarpeiden mukaisesti eikä byrokratiaa palvellen.Koskaan ei nuorisopsykiatriaan ole myönnetty varoja niin paljon kuin nyt.Kyse ei ole rahasta vaan hoidon järjestämisestä .

1 kommentti . Avainsanat: Keravan surma, nuorisopsykiatristen palvelujen organisaatio

« Uudemmat kirjoitukset