Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Onko Ukrainan aseellinen vallankaappaus kansainvälisen lain mukainen silloin kun EU ja USA tekevät sen

Maanantai 10.3.2014 klo 10.38 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU:n kaksinaismoraali ei enää yllätä. Mitä tiivimmin EU ja Yhdysvaltain hallitus tekevät NATO:nkin puitteissa yhteistyötä, sitä kauemmas kansainväliset lait karkaavat.Ns lätinen media myötäilee valtaa, jonka koetaan keskittyvän absoluuttisesti Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltalaisen The Nation- lehden Stephen F. Cohen analysoi erinomaisella ja kattavalla tavalla viime numerossaan otsikolla Distorting Russia, yhdysvaltalaisen median kylmän sodan tyylistä viestintää. Artikkelissa käydään läpi kriittisesti keskeisten tiedotusvälineiden väitteitä. Cohen osoittaa disinformaation kattavuuden. Lehti analysoi ja kritisoi myös, tavallisesti suhteellisen tasapainoisen, New York Review of Booksin Amy Knightin kolumnia lähes kappale kappaleelta.

Myös Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schroeder paheksui tiedotustilaisuudessaan EU:n toimia ja sanoi sen olevan syypää ongelmiin Krimillä.

Suomalaiset usein melko pinnallista analyysia tekevät toimittajat viittaavat lähinnä yhdysvaltalaisiin tiedotusvälineisiin New York Timesiin ja Washington Postiin uskoen niiden edustavan vieläkin kypsää luotettavaa journalismia. Tämä luulo on harhaa.

Ukrainan kohdalla ongelmaksi on muodostunut se, että EU on yhdessä Yhdysvaltojen kanssa, kumpikin omista intresseistään lähtien, tukenut aseellista vallankaappausta. Lisäksi EU:n ja USA:n valtaan nostamilla puolueilla on Ukrainan vähemmistön kannatus. Nämä uudet hallitsijat tulivat valtaan murhaamalla tarkka-ampujien avulla 77 ihmistä. Lisäksi he tuhosivat tai antoivat tuhota suuren määrän valtion omaisuutta maassa, joka jo oli konkurssin partaalla.

Venäjä ei ole hyväksynyt laitonta vallankaappausta.Se on edellyttänyt tarkka-ampujien surmaamien vainajien oikeuslääkeopillista tutkimusta. EU:n valtaan nostama hallitus on kieltäytynyt tästä. Laiton hallitus on ryhtynyt laatimaan rasistista lainsäädäntöä ja kansallissosialistisia aatteita edustavalla puolueella on hallussaan sihteeristö, jonka alaisuuteen kuuluvat armeija, poliisi ja salainen palvelu. Myös yleinen syyttäjä on kyseisen puolueen mandaatti.

Venäjä ei ole halunnut alistaa Krimillä asuvia kansalaisiaan kansallissosialistisia aatteita edustavan armeijan uhkaamaksi.

EU on julistanut Venäjän rikkovan kansainvälisiä lakeja. Nyt olisi hyvä kysyä olisiko Venäjän tarvinnut osallistua Krimin alueen asioihin, jos Kiovassa olisi jatkanut laillisesti vaaleilla valittu hallitus ja laillinen vaaleilla valittu presidentti? Ranskan, Saksan ja Puolan ulkoministerit olivat mukana vahvistamassa presidentti Janukovichin ja opposition välistä sopimusta, jossa presidentin vaalit määrättiin pidettäväksi toukokuun lopussa.

Tämä ei tyydyttänyt Yhdysvaltojen ja EU:n tukemaa väkivaltaista mielenosoittajien osaa, vaan se edellytti vallankaappausta, jossa kansallissosialistisille voimille tuli ratkaiseva osuus turvallisuuden valvonnasta.

Mikäli EU väittää kannattavansa kansainvälisiä lakeja, tulisi sen myöntää olleensa väärässä ja rikkoneensa lakeja. Omien virheiden myöntämisen sijaan EU uhkailee Venäjää. Mitä itsepintaisemmin EU jatkaa kieltämisen linjallaan sitä yksipuolisemman kuvan myös eurooppalainen media antaa asioiden kulusta.

EU on johtanut omalla toiminnallaan asioiden kulun mielivaltaiseksi. Venäjä näyttää vastaavan EU:n ja USA:n mielivaltaan omalla tavallaan.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vallankaappaus ja kansainvälinen laki, Schroeder, The Nation, New York Review of Books, EU ja media, EU ja Ukraina, Ashton, Paet,

EU:lla on Ukrainassa totuuden kohtaamisen paikka.

Torstai 6.3.2014 klo 10.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Edward Snowden paljasti pienen osan USA:n valheiden ja salaisen vallan verkkoa. Viron ulkoministeri Paetin ja EU:n ulkoministeri Cathrine Ashtonin nauhoitettu puhelu paljasti koko EU:n ja USA:n suorittaman Ukrainan hallituksenvaihto projektin likaisen puolen.

 Nyt tiedetään varmuudella  paitsi se, että Maidanin väkivaltaisen vallankäytön johtoon nousi neljäkymmentä osin Israelissa koulutuksensa saanutta sotilasta myös se, että katoilla niin poliiseja kuin mielenosoittajiakin ampuneet tarkka-ampujat olivat opposition palkkaamia. Suuri osa mielenosoittajia on tiennyt tämän koko ajan.

Kuunnellessani nauhoitettua puhelua en voinut olla psykiatrina panematta merkille keskustelijoiden välistä eroa. Viron ulkoministeri oli kypsällä tavalla vakava, selkeästi huolestunut Ukrainassa nyt kehittyneestä tilanteesta. Catherine Ashton sen sijaan oli välttelevä, kyynisempi ja ikäänkuin puolsi asioiden kehittymistä siihen suuntaan kuin ne ovat nyt mennäkseen. Toisin sanoen tarkka-ampujat tilanneet, USA:n ja EU:n tukemat gangsterit voivat rauhassa jatkaa hallitsemistaan.

Tilanne on kuin Bosnian kopio. Islamilaista tasavaltaa perustamaan pyrkineet terroristit, jotka saivat USA:lta ja NATO- mailta taloudellista-, sotilaallista- ja mediatukea pudottivat räjähteitä kansan täyttämälle torille, jossa kymmeniä kuoli. Siitä terroristijoukot syyttivät serbejä provosoidakssen NATO:n pommittamaan serbialueita.Kyseessä oli kyyninen USA:ta tukevien maiden ja valtaan pyrkivien islamistien välinen sovittu terroriteko.Serbialueita pommitettiin,mutta ei tullut islamilaista valtiota. Tuli kuitenkin USA:n sotilastukikohta. Terroristeja käytettiin välineenä.

Ukrainan tilanteessa kukin USA:ta tukeva osapuoli näyttelee sovittua rooliaan ja projisioi vihansa Venäjään ja presidentti Putiniin. NATO näyttelee ikäänkuin kyseessä olisi sotilaallinen uhka Venäjän taholta. Suomen media nostaa keskusteluun NATO-jäsenyyttä ja valmiustilan nostoa SUOMESSA!! Ulkoministerit ja pääministerit pitävät palaverejaan. Kaikki tietävät, että EU ja USA ovat demokratian vastaisella puolella, mutta niin ne ovat Syyriassakin. USA ja monet EU-maat kouluttavat terroristeja Jordaniassa, rahoittavat asehankintoja USA:sta Saudi Arabiaan ja sieltä Syyriaan pitkittäen syyrialaisten kärsimyksiä. Kyynisistä asenteistaan johtuen USA ja sen EU liittolaiset näyttelevät tässäkin ennalta määrättyjä roolejaan. Tosiasioilla ei ole väliä.

Palestiinalaiset kitukoon avovankilassaan.USA ja EU tukevat Israelia!

Harva median edustaja tai poliitikko on kiinnostunut totuudesta. Hämmästyttävää kyllä myös tavalliset ukrainalaiset kaipaavat ensi sijassa totuutta

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paet, Ashton, Maidanin tarkka-ampujat, USA, EU, NATO, media

Ukrainassa ei ole kysymys kielestä vaan kansallissosialismista

Keskiviikko 5.3.2014 klo 10.15 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media välttää kirjoittamasta siitä, mikä on Ukrainassa oleellista. Kyse ei ole venäjänkielestä tai venäjänkielisistä vaan fasismista.

Venäjänkielisten oikeuksien kieltäminen ensimmäisenä vallankaapanneen opposition toimena oli ilmentymä tuon opposition keskeisen osan fasistisesta ajatusmaailmasta. Uusi hallitus valitsi armeijan, poliisin,oikeuslaitoksen ja kansallisen turvallisuuden sihteeristön vastuuhenkilöksi Andriy Parubiyn,joka on Neo-natsi kansallissosialistisen puolueen perustajia. Puolue nimettiin myöhemmin Svoboda-Vapauspuolueeksi.Sihteeristö on suoraan presidentin alainen. Neo-natsipuolueen jäsen Oleh Makhnitsky valittiin Ukrainan yleiseksi syyttäjäksi. Yegor Sobolev valittiin "Puhdistus komitean" puheenjohtajaksi. Komitean tehtävänä on puhdistaa Alueiden puolueen edustajia julkisesta elämästä. Toisin sanoen organisoida noitavaino kaikkia neo-natsihallituksen vastustajia vastaan.

USA ja EU ovat nostaneet väkivaltaisella vallankaappauksella valtaan voimia, joiden noususta EU on ollut huolissaan EU:n jäsenmaissa. Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla ja Venäjän kansalla ylipäänsä on karuja kokemuksia Natsi-Saksan toimista. Presidentti Putinilla henkilökohtaisesti hänen vanhemman veljensä kuoltua nälkään Leningradin piirityksen aikana.

On historian ivaa, että Natsi-Saksan jälkeläiset ovat nyt yhdysvaltalaisten kanssa nostamassa fasistista vallankäyttöä Eurooppalaisen maan hallitukseen. Yhdysvallat taisteli Natsi-Saksaa vastaan toisessa maailmansodassa. Nyt itse rotusyrjinnästä kärsinyt presidentti Obama on nostamassa rajua syrjintään perustuvaa maailmankuvaa edustavia henkilöitä valtaan maassa, jossa Yhdysvalloilla ei pitäisi olla mitään asiaa.

Suomen median taso on todella valitettava. Samalla on todettava, että valtiojohto ei ole antanut medialle mitään eväitä käsitellä Ukrainaa tiedostavalla tavalla. Jos johtavat poliitikot eivät pysty erittelemään mistä on kysymys, ei voi odottaa, että pinnallinen sensaationhakuinen media sen tekisi. Yhä ymmärrettävämmäksi myös tulee se, että Suomella ei ollut mitään itsenäistä kantaa myöskään silloin kun USA ja Saksa hajoittivat Jugoslaviaa.

Suomi EU:n jäsenenä on sekaantunut vallankäyttöön, jossa se ei voi olla rehellinen. Se peittää sen tosiasian, että väkivaltainen vallankaappaus oli huolellisesti suunniteltu ja sen johdossa oli 40 kommandokoulutuksen (Haaretz-lehden mukaan Israelissa koulutettuja) saanutta taistelijaa. Kuolonuhrien tappajista ei ole perusteltua tietoa.

Viralliset EU- tahot pimittävät tietoa ja levittävät propagandaa. On helppoa projisioida se paha, mitä itsestään ei voi paljastaa, toisiin, tässä tapauksessa presidentti Putiniin. Samaan aikaan kun neo-fasistit uhkailevat parlamentin, kunnanvaltuustojen ja muiden hallinnollisten elimien viranhaltijoita, Kiovan hallitus ei ota asian tilasta mitään vastuuta.

Osa suomalaisista poliitikoista näyttää ottaneen venäläiset ja presidentti Putinin noitavainonsa kohteeksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen valtiojohto, Kiovan"hallitus", kansallissosialistit, neofasistit, USA, EU, Putin, media

Ukraina-näytelmä on farssi

Tiistai 4.3.2014 klo 9.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ukrainan tapahtumien kulku antaa farssin aineksia ellei siinä leikittäisi ihmisten turvallisuudella ja hengissäpysymisellä.Media pullistelee poliitikkojen puolitotuuksia, suoranaisia valheita ja tietämättömyyttä.

Katsoin 3.3. A-studion ministerien Pekka Haaviston ja Carl Haglundin haastattelua. Mietin siinä, miksi poliitikot valehtelevat tai puhuvat puolitotuuksia? Poliitikot haluavat tulla uudelleen valituiksi ja toimittajat ehkä ajattelevat olevansa tulevaisuuden poliitikkoja.

Poliitikot eivät ole paljastaneet, että EU:n ja Ukrainan lähentymissopimus sisälsi sekä sotilaallisia että kaupallisia tavoitteita. Konkurssitilassa olevan Ukrainan presidentti havaitsi loppusuoralla, että Ukraina ei tule selviämään taloudellisesti sopimuksen velvotteista. Talous olisi tullut sopeuttaa IMF:n talouskuriin, jolloin kaasun hintaa ei enää olisi voinut subventoida kansalaisille edulliseksi. Presidentti ei nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin turvautua Kiinaan ja Venäjään saadakseen lainaa ja lisäaikaa talouden vähittäiseen kuntoon saattamiseen shokkihoidon asemasta.

Yhdysvallat on ajanut Ukrainan liittymistä NATO:on jo vuosikymmenien ajan. EU:n lähentymisporkkana on ollut Yhdysvalloille liian hidas väylä koska USA on käyttänyt miljardeja agitoidakseen Ukrainaa liittoutumaan.USA:n ensisijainen tavoite on NATO-liittolaisuus osana USA:n globaalia maailmanvaltaa.

USA:n indoktrinoimat värivallankumoukset ovat tuottaneet korruptoituneita poliitikkoja valtaan, joilla ei ole ollut pysyvää kansan kannatusta.Enää pelkät rauhanomaiset mielenosoitukset eivät toteuttaneet USA:n tavotteita siitä huolimatta, että monet USA:n poliitikot, diplomaatit ja jopa apulaisulkoministeri ovat käyneet yllyttämässä joukkojaan.

Kiovan mielenosoittajien joukossa nousi esiin aseellisia toimijoita, joiden johdossa oli 40 hengen sotilaallisen koulutuksen saaneita miehiä ja naisia johtajanaan Israelilaisen Haarez lehden mukaan Israelissa koulutettuja kommandojoukkoja.

Pekka Haavisto totesi Ukrainan turvallisuusjoukkojen käyttäneen "murhaavaa voimaa" mutta hän vaikeni 12 kuolleesta ja useasta sadasta haavoittuneesta poliisista, joiden vammat ovat syntyneet ilmeisesti "ei murhaavasta" voimasta!

Haavisto on varmaan myös unohtanut, että Jugoslavian hajottamissotien yhteydessä Kroatiassa valtaan nostettu fasistinen presidentti Tudjiman ensimmäisenä valtaantulonsa jälkeisenä tehtävänä poisti maansa serbivähemmistöltä tasaveroisen kansalaisuuden uudessa perustuslaissa. Sen jälkeen hän presidentti Clintonin toimittamilla aseilla ja kymmenen eläkkeellä olevan yhdysvaltalaisen kenraalin johdolla ajoi 250.000 serbiä ikiaikaisilta asuinsijoiltaan Kroatian rajojen ulkopuolelle, tappaen heistä tuhansia.Tämä "Operation storm" ei ole unohtunut venäläisiltä, joiden oikeustaju on erilainen kuin maailmanvaltaa ja hallituksen vaihdoksia tavoittelevan USA:n ja sen EU-liittolaisten.

Julkisuudessa jokainen näyttää voivan valita haluamansa osatotuuden ja ilmaista julkisesti rasistisen suhtautumisensa venäläisiin. Sen sijaan miljoonia ihmisiä Irakissa ja Afganistanissa tappaneet USA ja monet EU:n NATO-maat voivat rauhassa esittää uhkauksiaan Venäjälle tämän ollessa pakotettu ottamaan kansalaistensa suojeluvastuun fasistisesti ajattelevia ja toimivia aeellisia joukkioita vastaan.

Ukrainan laiton hallitus on saanut EU:n ja Yhdysvaltojen tuen.Saksan, Ranskan ja Puolan ulkoministerit yhdessä presidentti Janukovichin kanssa allekirjoittivat sopimuksen Ukrainan rauhanomaisesta kehityksestä. Saksa,Ranska ja Puola ovat heittäneet sopimuspaperin roskakoriin, valinneet konfrontaation tien ja tukeneet itse itsensä valtaan nostaneita entisiä oppositiopoliitikkoja. Nyt ne syyttävät Venäjää.

Ukrainan nykyinen "presidentti" Turchinov on Wikileksin tietojen mukaan Ukrainan SBU:n johtajana auttanut tuhoamaan papereita, jotka todistivat Julia Timoshenkon yhteydet järjestäytyneeseen rikollisuuteen. "Pääministeri" Yatseniuk pyrki presidentiksi, mutta sai vaaleissa vain 7% kannatuksen. Miksi Suomi tukee moista sakkia.

Suomi on kaulaansa myöten osa Yhdysvaltojen globaalia valtarakennetta. Suomalaiset poliitikot eivät pysty suhtautumaan asioihin rehellisesti koska he ovat olleet niin monessa epdemokraattisessa, ellei rikollisessa toiminnassa mukana. Jugoslavian hajotussotien kauhut ovat elävänä mielissä niillä, jotka ne joutuivat kokemaan. Tuohon sotaan liittyvät rakenteelliset mekanismit, propaganda mukaan luettuna, toistuvat Ukrainan ympärillä.

USA:n ja Saksan ensisijaiset tavoitteet ovat valtapoliittisia ja taloudellisia. Eri toimijoiden puheenvuorot, joita esitellään mediassa, vastaavat kunkin omia taloudellisia intressejä. Sanomalehdet kuuntelevat rahoittajiaan. Toimittajat kuuntelevat poliittista vakaumustaan. Yleisradion luulisi katsovan voivansa esittää venäläisten poliitikkojen kuten ulkoministeri Lavrovin ja presidentti Putinin puheenvuoroja leikkaamattomina ja ilman tulkintaa, niin, että katsoja ja kuulija voivat itse vetää johtopäätöksiä.Mutta ei.Primaaritietoa ei saa suomalaisista tiedotusvälineistä.

Jugoslavian hajotussotien aikana asuin Belgiassa ja nautin sanomalehdestä, joka julkaisi mm presidentti Milosevichin parlamenttipuheet ja Rambuilletin rauhansopimukset B-liitteineen kokonaisuudessaan. Seurasin kauhulla suomalaisten poliitikkojen toimia, kuinka harhaisilta ne tuntuivat Ainoastaan presidentti Koivisto tuntui olevan tolkussaan.

Nyt ymmärrän, että tämä tolkun puute on rakenteellista. Ei haluta olla perillä asioista. Halutaan asioiden olevan niinkuin luullaan niiden olevan tai toivotaan niiden olevan. Itse olen lukenut ja kuullut järkevimmät puheenvuorot Venäjän ulkoministeri Lavrovin ja presidentti Putinin suusta. Presidentti Putinin puheenvuoro New York Timesissa sekä se kuinka hän pelasti Syyrian Obaman pommituksilta ovat tyylikkäitä saavutuksia. Monen yhdysvaltalaisenkin kommentoijan mukaan ulkoministeri Lavrov hakkaa mennen tullen USA:n johtavat poliitikot tasapainoisuudellaan ja viisaudellaan.

Suomen median kannattaisi kerrankin pysähtyä ja kuunnella sen sijaan, että median täyttää toimittajien omat mielipiteet ja tulkinnat. Kaipaan todella viisasta syvällisesti rauhantahtoista Urho Kekkosta.Tosiasioiden tunnustaminen oli hänestä ensisijaista. Nyt valhe voittaa tosiasiat mennen tullen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina-farssi, Haavisto, Jugoslavia, valehtelevat poliitikot, NATO-EU:n ja USA:n valtapolitiikka, mediapeli

USA:n, EU:n ja median vastuu Ukrainan kaaoksesta

Lauantai 22.2.2014 klo 19.08 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri Victoria Nuland totesi National Press Clubissa Washingtonissa 13.joulukuuta, että Yhdysvallat on sijoittanut 5 miljardia agitaatioon Ukrainassa. Mitä siihen kuuluu? Paitsi sopivien ryhmien "demokratiakasvatusta", myös työttömien ja opiskelijoiden maksamista osoittamaan kuukausikaupalla mieltään, bussikuljetuksia, varustuksia, lentolehtisiä ja ohjeita.Muuten tuskin köyhät Ukrainalaiset voisivat matkustaa Kiovaan kauas kotiseudultaan.

Agitaation tarkoituksena on destabiloida Ukrainaa, jotta Yhdysvaltojen olisi helpompi vallata rämettynyttä infrastruktuuria itselleen. Ryöstöä kutsutaan demokratiaksi.Mielenosoituksissa jaetut, valokuvassa näkemäni lentolehtiset, ovat identtisiä niiden lentolehtisten kanssa, joita Yhdysvaltojen rahoittamat "kansalaisjärjestöt" rahoittivat Belgradissa Milosevichin kaatamiseksi.

Saksan intressit ovat pitkään olleet Yhdysvaltojen kanssa samansuuntaisia. Saksalaiset pankit osallistuivat Yhdysvaltojen asuntolainaprojektiin hyötyen siitä. Saksa osallistui intensiivisesti Jugoslavian hajoittamiseen, omaa taloudellista hyötyään etsien, Yhdysvaltojen rinnalla. Juuri Saksan ulkoministeri ja Yhdysvaltojen presidentti Clinton keksivät, että yhteiskuntansa demokratiaa, yhtenäisyyttä ja etnistä tasa-arvoa puolustavat serbit kannattaa leimata syyllisiksi sotaan ja perustaa heidän "sotarikoksiensa" tuomitsemista varten oma tribunaali. Tässä tribunaalissa syyttäjät, todistajat ja tuomarit ovat Yhdysvaltojen maksamia tai sen vaikutusvallan tai lojaliteetin alaisia henkilöitä. Varsinaiset syylliset, eli presidentti Clintonin tukemat fasistit, nostettiin uhreiksi.Kukaan ei tiettävästi syytä Clintonia, päinvastoin hänelle on pystytetty patsas Kosovoon.

Sama toistuu nyt Ukrainassa. EU ei ole selostanut lähentymisprosessin sisältöä ja merkitystä, itseasiassa vahingollisuutta, Ukrainalle.Tällä kieltäytymisellään se uppiniskaisesti tukee äärioikeistoa. Maltillisempi oppositio ei saisi demokraattisin menettelyin tahtoaan läpi.Oppositio tukeutuu fasisteihin. Sekä EU että USA turvautuvat myös äärioikeiston fasistisiin elementteihin juuri kuten Jugoslaviassa. USA:n ei tarvitse peitellä osallistumistaan Ukrainan destabilointiin, neokonservatiivi Nuland kokee voivansa tehdä sen julkisesti. Carl Bild tukee vahvasti Yhdysvaltojen toimia, syyttämällä yksinomaan, liiankin varovaista, Janukovichia, väkivallasta. Mikä EU:n jäsenmaa sietäisi pääkaupunkinsa keskustan tuhoamista, virastojen valtausta ja virkavallan vastustamista ja tappamista.Demokratia ei alistu minkäänlaiseen väkivaltaan.

Media myötäilee ns läntisiä uutistoimistoja ja paikalla olevat toimittajat eivät ole kiinnostuneita taustoista. Suomen yleisradion Marja Manninen sanoi verilöylyn keskellä ihailevansa mielenosoittajien sitkeyttä!Aseistettujen, jo 12 poliisia murhanneiden mielenosoittajien sitkeyttä.Samaan aikaan useat johtavat poliitikot pitivät sentään mielenosoitusten lopettamista kaikkein ensisijaisimpana tehtävänä. Krimin autonomisen tasavallan julkilausumassa jo kauan sitten edellytettiin, että presidentti Janukovich lopettaa anarkian.

Yhdysvaltojen ja EU:n vastuu väkivallan eskaloitumisesta, omalta osaltaan, on tilannetta seuraavalle ilmeinen. Venäjä- vihakaan ei saisi estää näkemästä, että Ukraina ei ole Venäjä eikä sitä, että osa Ukrainalaisten identiteetistä liittyy Venäjä-yhteyteen positiivisella tavalla.

Ukrainan tapahtumat antavat mallin sydän-Euroopan fasistisille liikkeille. Pelkään, että nyky-EU leikkii tulella.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Marja Manninen, USA:n agitaatio Ukrainassa, Victoria Nuland, Carl Bild, EU:n tuki fasisteille, median tuki fasisteille

Ukrainan väkivalta on mediaseksikästä

Torstai 20.2.2014 klo 13.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media hyödyntää väkivallan kiihottavuutta. A-studio antoi keskiviikkona19.2. mielenkiintoisen näytteen propagandasta. Tunteisiin vetoavalle tuntemattomalle opposition jäsenen tarinalle tarjottiin todistusvoimaa tulipalojen taustaa vasten. Ohjelmassa kuvattiin kivien kerääminen tihutöitä varten ikäänkuin arkisena maitokaupassakäyntinä. Katsojan annettiin kokea, että näin demokratia toimii. Ohjelma unohti kertoa, että kuolonuhrien joukossa oli tiistaina 10 poliisia ja heidän lisäkseen 500 poliisia oli haavoittunut, joista108 ampuma-aseista 63 tilan ollessa kriittinen.

Kun tunteet oli hoidettu, tarjottiin näennäisen monipuolisia poliitikkopuheenvuoroja. Niiden sisältö edusti kunkin geopoliittisia mieltymyksiä. Ruotsin ulkoministeri Carl Bild on minun silmissäni menettänyt uskottavuutensa. Läheinen vakoilu- ja muu salainen yhteistyö presidentti Obaman kanssa johtaa "Janukovichilla on verta käsissään"- tyyppisiin kommentteihin, jotka ovat kuin suoraan Valkoisesta talosta. Saksan liittokansleri Merkelin puheenvuoron osio, jossa hän totesi Ukrainan laillisen hallituksen olevan ainoan, jolla on mandaatti käyttää poliisin ja armeijan voimaa, on kansainvälisten lakien mukaan perusteltu. Samaan hengenvetoon on todettava, että juuri USA:n ja EU:n fyysinenkin osallistuminen mielenosoituksiin on tehnyt eräissä muissa maissa normaalin järjestyksenpidon mahdottomaksi.

Ainoa todellisuudentajuinen järjen sana TV 1:n A-studiossa tuli EU:n sotilaspoliittisen asiantuntijan suusta. Tuossa puheenvuorossa kaikki oli harkittua faktaa.

Kun EU:n ja USA:n toimesta tilanne ajetaan siihen, että opposito tunkeutuu asevarastoihin saaden ampuma-aseita käyttöönsä, lähestytään Jugoslavian hajottamisskenariota sillä erotuksella, että USA on yrittänyt värivallankumousta Ukrainassa jo kerran aikaisemmin. Sen avulla valtaan nostetut Justshenko ja Timoshenko eivät kuitenkaan saaneet riittävää kansansuosiota, jolloin Janukovich valittiin normaaleissa vaaleissa presidentiksi. Samoin USA:n Georgiassa masinoima värivallankumous ihmisketjuineen ja ilmapalloineen (Belgialaisen mainostoimiston avulla) on valunut osittain hiekkaan, kun USA:n kumppani Saakashvili on vuosien saatossa menettänyt kansansuosionsa.

USA:n presidentti Clinton ei luottanut Jugoslaviassa edeltäjiensä 10v kuluessa (vuodesta 1980 lähtien) aikaansaamaan taloudelliseen katastrofiin vaan katsoi varmemmaksi, massiivisen propagandan lisäksi, aseistaa salaisesti fasistista Kroatian Tudjimania ja sharialakiin ja muslimivaltaan perustuvaa Bosniaa suunnittelevaa Izetbegovichia.Yhteistyö rakennettiin pelkästään Kroatian ja Bosnian USA:n suurlähettiläiden kanssa. Aseita oli helppo hankkia Lähi-Idästä yhteistyössä Saudi-Arabian ja Turkin kanssa. Clinton piti jopa CIA:n hieman syrjässä. Propaganda hoidettiin Ruder-Finn mainostoimiston massiivisten toimittajakontaktien avulla. Hajotussotien alku tehtiin hyvin suunnitellusti sulkemalla Jugoslavian armeijan yksiköt kasarmeihinsa, katkaisemalla vesi, sähkö ja ruokakuljetukset. Siitä sitten eteenpäin.

Jugoslaviasta syntyi kaksi "menehtynyttä" valtiota Bosnia ja Kosovo, jotka molemmat ovat Yhdysvaltojen sotilastukikohtien maapohjia mutta valtioina EU:n ja USA:n tekohengityksen varassa. Niiden kansainvälisoikeudellinen asema on kyseenalainen. Sen ylläpitäminen edellyttää massiivisen serbivastaisen propagandan ylläpitämistä, jotta hajotussotien oikeat syntipukit USA ja NATO-, erityisesti Saksa eivät joutuisi valokeilaan.

Muutama viikko sitten Amsterdam University Pressiltä ilmestyi George Szamuelyn teos Bombs for Peace;NATO:s humanitarian war on Yugoslavia. Siinä paljastetaan yksityiskohtaisesti Jugoslavian liittovaltion toimintaperiaatteet, USA:n ja NATO-liittolaisten sotilaiden ja poliitikkojen toimet, jokaisen jäännösvaltion prosessit läpikäyden ja jokaisen kansainvälisen neuvotteluryhmän, asiantuntijan ja diplomaatin osuudet sisällissodan synnyttämisessä ja lopputuloksessa.

Ukrainan kohdalla harva käsittelee kriisin todellisia taustoja. On parempi varoa, ettei pyllistä väärään suuntaan. Sotsin olympialaisiin liittyvä Venäjän ja Putinin demonisointi oli massiivisuudessaan ennennäkemätöntä. Jokainen itseään merkittävänä pitävä yhdysvaltalainen viikkolehti teki kansikuvaa myöten parhaansa. Suomen media yritti kiriä perässä.

Suomen mediasta puuttuu totuuden jano. Väkivalta myy. Aseteollisuus hykertelee käsiään. Yhdysvallat on juuri myynyt Stinger-ohjuksia Saudi-Arabiaan edelleen Syyriaan vietäviksi.

Muistan v. 1986 lentäessäni Kabuliin olleeni Yhdysvaltojen Talebanille antamien Stingereiden uhan kohteena. On turha puhua neuvotteluista, kun samaan aikaan tukee väkivaltaa. USA:n miljonäärien sotien leikkikentäksi on jäänyt enää Eurooppa ja Afrikka. Lähi-Itä on vielä meneillään. Kauko-Itä ja Etelä-Amerikka on jo kierretty. Tosin niissäkin näyttää olevan lähdössä liikkeelle toinen kierros.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: poliisien murhat, väkivallan seksikkyys, A-studio, Ukraina, Jugoslavian hajottaminen, media, propaganda, geopolittinen tarkoituksenmukaisuus

Miksi EU ja USA provosoivat sisällissotaa Ukrainaan

Keskiviikko 1.1.2014 klo 14.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Glenn Greenwald kertoi hiljattain Hampurissa pitämässään puheessa, kuinka Edward Snowdenin raporttien ensimmäinen paljastus oli se, että johtajat ja viranomaiset valehtelevat. Se ei kuitenkaan ollut pahinta, vaan se kuinka media myötäilee tätä valehtelua.

Ukrainan mielenosoitukset ovat olleet eräs viime kuukauden raportoiduimpia tapahtahtumia. Kuitenkin tärkeämpää kuin se, mitä raportoidaan, on se, mitä ei raportoida.

Suomenkielisissä tiedotusvälineissä ei ole ollut sanaakaan EU-Ukraina-lähentymissopimuksen sisällöstä. Sen sijaan toimittajat ovat kuvanneet tapahtumat demokratian riemuvoitoksi!

Tosiasiassa kyse on Ukrainan saamisesta osaksi Yhdysvaltojen ja NATO:n hegemoniaa, EU:n välityksellä. EU toimii ikäänkuin sievänä satuolentona, joka tarjoaa Ukrainalle hyvinvointia ja viisumivapautta, mutta viitan sisällä onkin susihukkanen, jonka hampaissa Ukraina joutuisi sitoutumaan taloudelliseen kurjistumiseen ja sotilaalliseen liittoon Yhdysvaltojen, NATO:n ja EU:n sotilaallisen osion kanssa.

Ukraina-EU integraatiosopimuksen ensimmäiset artiklat ovat puhtaasti sotilaallisia. EU tietää, että Ukrainan parlamentti on äänestänyt 226 äänellä NATO-ratkaisua vastaan. Silti USA ja NATO-liittolaisuus sisältyvät integraatiosopimukseen.

Jo 1997 Brzezinski kirjassaan "The Grand Chessboard" kuvasi kuinka keskeistä Yhdysvaltojen globaalin vallan rakentamisessa on kohdemaiden eliitteihin kuuluvien henkilöiden sitouttaminen yhteistyöhön. Jo Neuvostoliittoa hajoitettaessa Yhdysvaltojen presidentti oli yhteydessä opportunistiseen Boris Jeltsiniin, ennen ratkaisevaa hajoitusta merkitsevää kokousta Ukrainan ja Valkovenäjän johtajien kanssa Belovezissa. Samaa sitouttamista harrastettiin Jugoslavian hajottamisprosessissa ja nyt Ukrainassa.

Mikä mielenkiintoisinta, niin Jugoslaviassa kuin Ukrainassa Lännen yhteistyökumppaneiksi löytyi fasisteja. Jugoslaviassa presidentti Clintonin salaisen aseavun ja Yhdysvaltalaisten kenraalien sotilaallisen johtamisen saajiksi löytyi  Bosnian Alija Izetbegovich, fasistisen Tikarit järjestön jäsen, toisen maailmansodan aikana. Hän laati Islamilaisen julistuksen1970. Siinä julistettiin että paras serbi on kuollut serbi. Kroatian presidentti Tudjiman muutti perustuslaissa serbit toisen luokan kansalaisiksi ja ajoi Yhdysvaltalaisten kenraalien johdolla serbit pois ikiaikaisilta asuinsijoiltaan Kroatiasta. Nyt Ukrainassa EU:n liittolaiset äärioikeistolaiset fasistien perilliset mellakoivat demokraattisesti valittua presidenttiä vastaan.Jugoslavian esimerkki osoittaa, kuinka sisällissota ei ole EU:n ja USA:n laskelmissa poissuljettua.

Jo Neuvostoliittoa hajoitettaessa Ukrainan oletettiin siirtyvän nopeasti NATO:n vaikutuspiiriin. Globaali vakoilu, eliittiin vaikuttaminen eikä "demokratiakasvatus" ole saanut ukrainalaisia puolelleen. Taloudellisen katastrofin uhatessa Ukrainan presidentti sai Kiinalta 8 miljardin euron lainan ja Venäjältä 11 miljardia, EU:n tarjotessa 800 miljoonaa sekä samanlaisia pakkotoimia kuin Kreikassa ja Portugalissa lisättynä kaikilla armeijan ja puolustusintegraation tuomilla lisävelvoitteilla.

Valitettavan moni suomalainen kansainvälinen toimija on USA:n ja NATO:n globaalien tavoitteiden tukija ja toteuttaja. Siksi valheet ja niiden pohjalla toteutetut toimenpiteet saavat vaikuttaa kansainvälisessä politiikassa ja median kautta kansalaisten mielissä. Kansainvälinen oikeus on menettänyt merkityksensä ja globaali poliisivaltio on kohta totta.

Jokaisen yksityisyys on kadonnut globaalin vakoilun seurauksena.Moni suomalainen piti Ruotsia ihannevaltiona. Vuodesta 1954 lähtien se on kuitenkin toiminut Yhdysvaltojen tärkeimpänä yhteistyökumppanina vakoilun alalla. Koska muut tärkeät kumppanit ovat Australia, Uusi Seelanti ja Britannia, voinee olettaa, että vakoiluyhteistyössä on hyödynnetty myös 1960-luvulta saakka Echelon vakoilusatelliitin avulla saatua niin sotilaallista kuin kaupallista tietoa.

Vaikka Ruotsi ei ole NATO-maa, se toimii saumattomasti USA-NATO globaalin vallan osana. Vaarallisinta on planeetan ionosfäärin manipulointiin liittyvä sotilaallinen yhteistyö, joka on naamioitu revontuli-tutkimukseksi. Planet Earth; the latest weapon of war Rosalie Bertell'in, kuuluisan radiologin ja nunnan kirja antaa tästä karun kuvan. Tämä toiminta kuuluu salaisten asioiden alueeseen, joka paljastuu vasta jonkin katastrofin seurauksena. 

Uusi vuosi alkaa synkissä merkeissä.EU:n suosikkimaa Israel pitää pidätettyjä palestiinalaislapsia rautahäkeissä ulkosalla, lumisateessa ja viimassa. USA,Saudi-Arabia ja 14 EU-maata johtavat, kouluttavat ja aseistavat Syyrian sisällissodan oppositiota Ammanissa Jordaniassa sijaitsevasta keskuksesta käsin. Samalla media valittaa Syyrian lasten kohtaloa.Saudi-Arabian johto lupaa Volgogradin terroritekojen loppuvan, jos Venäjä tekee niinkuin Saudi-Arabia haluaa. Terroristit ovat S-A:n käskettävissä. Jollei näin tapahdu, veriteot jatkuvat, lapset saavat kuolla.

Jos Auschwitz olisi nyt, maailma kohauttaisi harteitaan

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, Ukraina, sisällissota, Brzezinski, NATO, media, Glenn Greenwald, USA, Ruotsi, EU, sotilaallinen integraatio ja kauppasopimus, Venäjä

Mistä Suomen media vaikenee?

Lauantai 14.9.2013 klo 16.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen medialle on tyypillistä kertoa puolitotuuksia. Mielipiteet tarjoillaan valmiina antamatta kansalaiselle mahdollisuuksia ajatella itse.

Syyrian kohdalla kaasuhyökkäys kuvataan presidentti Assadin suorittamana sotarikoksena omia kansalaisiaan vastaan. Media toistaa Yhdysvaltojen väitettä 1400 uhrista. Sanamuodot ovat suoraan Valkoisesta talosta.

Suomalainen media kertoo paheksuen turvaneuvoston lukkiutuneesta tilanteesta koska "Venäjä ja Kiina jarruttavat".

Italialaiset ja belgialaiset kuulevat toisenlaista tiedotusta. Kaksi alunperin Vapaan Syyrian armeijan kannattajaa ja tämän suojeluksessa Syyriasta raportoivaa toimittajaa Pierre Piccin ja Domenico Quiric otettiin panttivangeiksi huhtikuussa. Heidän hallituksensa saivat heidät vapautettua hiljattain. He kertoivat kuulleensa Vapaan Syyrian armeijan kenraalin SKYPE-keskustelun, josta he saivat käsityksen siitä, että kapinalliset olivat iskun takana.

La Stampan 62-vuotias toimittaja Quiric sanoi häpeävänsä nyt sitä, että kannatti oppositiota. Hän pitää Yhdysvaltoja liittolaisineen hulluina kun ne aseistavat kapinallisia. Toimittajat kokivat pidätyksensä aikana useita valeteloituksia revolverilla. Eräs heidän kanssaan vankina ollut hallituksen sotilas todennäköisesti teloitettiinkin.

Samantapaisia tietoja on tullut useita. Johtopäätöksenä voi pitää sitä, että kaasuhyökkäys on tehty USA:n houkuttelemiseski hyökkäämään."Syyrian ystävät" ovat tehneet iskun ja saavat siitä johtajalleen USA:lle syyn pommittaa maa murskaksi.

Laura Saarikoski suree 15. 9 Helsingin Sanomissa sitä, että mielenosoittajat aina syyttävät Yhdysvaltoja "vaikka eivät tiedä mitä esimerkiksi Irakissa, Kosovossa tai Syyriassa tapahtui".Häntä voi lohduttaa, että monet ihmiset ovat asioista paremmin selvillä kuin Laura itse. Mielenosoittajat tietävät usein varsin tarkkaan kuin suunnitelmallisesti Yhdysvallat on ensin itse aiheuttanut sen kriisin, jota se ryhtyy pommeilla ratkaisemaan. Yhdysvallat luottaa massiiviseen propagandaansa, johon valtaosa toimittajista menee omien itressiensä perusteella mukaan. Jugoslavian hajottamisen suunnittelu ja siihen osallistuneet pelaajat ovat tarkoin selvillä. Sama koskee Irakia ja Syyriaa.Valitettavan usein propaganda jää historialliseksi totuudeksi ja vasta 50v kuluttua USA:n johtamat kammottavuudet tulevat päivänvaloon. (Kambodia,Indonesia,Chile,Bosnia,Kosovoetc.)

Suomen valtamedia ei ole kirjoittanut myöskään aikaisemmista kaasuiskuista, joiden YK:n tutkijoiden johtaja Carla del Ponte arvioi olleen kapinallisten työtä.

Suomen media kuvaa maailmantilannetta niinkuin Yhdysvallat, Saudi Arabia ja Qatar haluavat sen näyttävän. Suomen mediaa ei kiinnosta se, että USA liittolaisineen tuki terroristeja Afganistanissa,Tsetseniassa, Bosniassa, Kosovossa, Libyassa ja tukee nyt Syyriassa.

Yhdysvaltojen käymät neuvottelut ovat näytelmää. Totta kai he itse tietävät toimivansa yhteistyössä mm Saudi Arabian kanssa, jonka tavoitteena on Islamilaisten tasavaltojen määrän lisääminen. Saudi Arabia on uhannut usuttaa Tsetseenit tekemään terroritekoja Sotsin olympialaisissa ellei Venäjä toimi liittoutuman haluamalla tavalla. SA väitti tsetseenien olevan heidän käskettävissään.

Yhdysvaltojen lähes ainoa motiivi Osama bin Ladenin ja terroristien tukemiseen Afganistanissa oli Venäjän vahingoittaminen. Georgiassa tapahtuva Tsetseeni- kapinallisten koulutus tähtää samaan. Bostonin maratonin pommittaja osallistui Yhdysvaltalaisten tiedotusvälineiden mukaan tällaiselle kurssille. Venäjä varoitti Yhdysvaltoja Tsarnajevista mutta turhaan.

Suomen eduskunnan YLE uutisoi mielenkiintoisesti. Tsetseenikapinallisten sivuston suomalainen ylläpitäjä kuvataan lähes sankariksi. Se, että Venäjä kokee hänet terroristiksi on käsittääkseni vakava asia.Objektiivinen tiedonvälitys edellyttäisi Venäjän perustelut asialle ennen käsittämättömän propagandistista TV-uutista. Beslanin satojen oppilaiden ja opettajien murhat, terrori-isku Moskovalaisessa teatterissa ja metro- ja junaterrori-iskut eivät näytä mitenkään liikuttavan suomalaisia journalisteja. Mistä moinen tunteettomuus johtuu? Uhkaus olympiakisojen sabotoimisesta ei liikuta suomalaisia. Päinvastoin. Onko pitkään havaittavissa ollut 30-lukulainen ideologia johtanut jo tähän.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Laura Saarikoski, HeSa, jihadismi, kaasuiskun tekijät, suomen vaikeneva media, Syyria, Saudi Arabia, USA, Piccin, Quiric, FSA,

Hyvinkään ja Syyrian verilöylyt

Maanantai 28.5.2012 klo 13.06 - Pirkko Turpeinen-Saari

Hyvinkään ja Syyrian verilöylyissä on valitettavasti sama tausta.Kyvyttömyys tuntea empatiaa sekä kaupallisuuden voitto eläytymisestä. Syyrian kohdalla Yhdysvaltojen asekauppa Qatarin ja Saudi-Arabian kanssa, sekä näiden maiden täydellinen riippuvuus Yhdysvaltojen armeijasta johtaa valitsemaan ongelmiin vain aseisiin perustuvia ratkaisuja.

Suomessa jo vaippaikäiset totutetaan pitämään väkivaltaa hauskana leikkinä. Värikuulilla ammuskelu ei joidenkin asiantuntijoiden mielestä vaikuta todelliseen väkivaltaan. Media perustelee runsasta väkivalta viihdettä kannattavuudella. Millä? Tuhoamisella, joka on kaupallistettu.Angry Birds on pehmeä poikkeus.

Empatian puute kasvatuksessa, koulussa, pelien kaupallisessa tuotannossa ja työelämässä on tosiasia, jonka kieltäminen johtaa tappojen jatkumiseen.

Syyriassa vuorostaan käydään Yhdysvaltojen nk. etäsotaa. Yhdysvallat, joka sallii kidutuksen ja miljoonien muiden kuin yhdysvaltalaisten tappamisen ja viimeksi Irakin infrastruktuurin pommittamisen keskiajalle, esiintyy läntisessä mediassa Syyrialaisten ystävänä ja demokratian edistäjänä.

Tosiasiassa Yhdysvalloista sotilaallisesti riipuvaiset Qatar ja Saudi-Arabia aseistavat Yhdysvaltojen ohjauksessa Syyrian kapinallisia ja terroritekoihin syyllistyviä, Libyasta siirtyneitä joukkioita.Samoin kuin Jugoslavian sodissa Yhdysvallat liittoutuu myös Syyriassa jihadistien kanssa.

Läntinen media ja nyt valitettavasti Qatarilainen Aljazeera ruokkivat demokratian sijasta väkivaltaa. Syyrian hallitus, heikkouksistaan huolimatta, kumosi keväällä 2011 hätätilalain. Vuoden vaihteessa saatiin voimaan uusi perustuslaki, joka sallii kaikkien ei-uskontopohjaisten puolueiden osallistumisen vaaleihin. Vaalit järjestettiin toukokuussa 2012, joiden tuloksena oppositio olisi voinut nähdä oman kannatuksensa vaaleissa.Yhdysvallat pilkkasi vaaleja ja tarjoaa vaihtoehdoksi sisällissotaa.

Länsimaiset "Syyrian ystävät" ja suuri osa mediaa katsoo Hulan-verilöylyn olevan osoitus siitä, että ratkaisu Syyrian tilanteeseen on  ulkomaiden osallistuminen sisällissotaan. Tutkimatta kuka suoritti perheiden ampumiset- hallitus, oppositio vai jihadistit, YK:n turvaneuvosto tuomitsi teon jo hallituksen tekemäksi.Ruotsin pitkäaikainen ulkoministeri Carl Bild oli haastattelussaan Aljazeeralla sillä kannalla, että asia tulisi ensin tutkia.

Näyttää siltä, että väkivalta on länsimaisessa kulttuurissa jo vauvaikäisestä sisäistetty niin syvälle yksilöiden ja kansakuntien mieleen, että "minulle kaikki heti vaikka väkivalloin" on muuttunut ylipääsemättömäksi luonteen piirteeksi.Syyrian tilanteessa niiden  "Syyrian ystävämaiden", joille demokratia on militarismia tärkeämpi tulisi tukea oppositiota lopettamaan aseellinen väkivalta, sillä sisällissota toisi uskomattoman verilöylyn samalla kun järjestynyt yhteiskunta tuhoutuisi paitsi infrastruktuuriltaan mutta myös henkisesti. EU:n tulisi irroittautua Yhdysvaltojen ja sen arabiliittolaisten tuhoisasta suunnitelmasta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaupallisuus uskontona, väkivaltaan totuttelu, kaupallisuus ja väkivalta, media ja väkivalta

Lisää NATON kannattajia presidentinvaaleihin

Torstai 11.8.2011 klo 18.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mitä enemmän NATO:on liittymisen kannattajia ilmoittautuu presidentinvaalikilpaan sitä tyytyväisempänä kaupallinen media hykertelee. Suuri osa merkittävien lehtien päätoimittajista on jo aikoja sitten julkisesti ilmoittautunut NATO:n kannattajaksi. Lasse Lehtinen ja Paavo Lipponen ovat olleet Niinistön ohella median lempiehdokkaita. Mikä heitä presidentteinä erottaisikaan toisistaan.

Demarit hylkäsivät (tosin puolueen ulkopuolisten avulla) aikanaan Kalevi Sorsan ja valitsivat NATOa ja Yhdysvaltojen ja NATO:n laittomia sotia kannattavan Ahtisaaren hänen sijaansa. Spekulointi porvarillisilla äänillä ohitti pidempiaikaisen kannatuksen takaavan aatteellisuuden ja työväen moraalin.

Painettaisiinko nyt jarrua - juuri kun demarit ovat pystyneet toimimaan aatteensa pohjalta linjakkaasti niin eduskuntavaaleissa kuin hallitusta muodostettaessa ja ministereitä valittaessa ja sen vuoksi kyenneet palauttamaan uskottavuutensa kansalaisten silmissä?

Heitettäisiinkö puoluekokouspäätökset ja kansan mielipide NATO:n suhteen romukoppaan? Heitettäisiinkö samalla menemään myös Tarja Halosen hienot presidenttikauden saavutukset?

Jos demarit valitsevat presidenttiehdokkaakseen NATO:a ja laittomiin sotiin lähtemistä kannattavan ehdokkaan, minkä valinnan eteen kansalainen joutuu? Tähänastisista mahdollisista ehdokkaista vain Timo Soini on suhtautunut NATO:on kuten suomalaisten enemmistö, kielteisesti. Vihreiden Pekka Haavisto on ilmaissut kielteisen kantansa pehmeämmin, mutta se on kielteinen.

Tarja Halonen uskalsi todeta Irakin sodan laittomaksi YK:n yleiskokouksen puheessaan. Hetken tuntui hyvältä olla suomalainen. 

Kun nyt katsoo asetelmaa, huoli pyrkii puseroon. Eipä ihme, että eräässä lounaskeskustelussa jo ehdotettiin leikkisästi poikkeuslakia Tarja Halosen valitsemiseksi kolmannelle kaudelle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentinvaalit, NATO, media, Tarja Halosen kolmas kausi

Median rasvasota

Lauantai 18.9.2010 klo 13.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

Noin kerran vuodessa pulpahtava rasvasota on taas käynnissä.Katsojalukuja tavoitellaan ja lehtiä yritetetään saada kaupaksi raflaavilla otsikoilla.Kansanterveystyön vastuu henkilö Pekka Puska leimataan epäonnistuneeksi ja tietämättömäksi. Vanha rasvasotaratsu prof.Salminen on saanut aseenkantajan terveyskaupantuotteita edustavasta verisuonikirurgista.

MOT:ia en nähnyt, A-studion ja seuraavan päivän uutiset kyllä.Mikään näkemistäni ohjelmista ei täyttänyt asiallisuuden kriteereitä. Voi tirisi kuvallisessa viestinnässä tyytyväisten paistajien ja ruokailijoiden kommenteilla höystettyinä antaen mielikuvan terveellisen ruoan uusista määritelmistä. Maapallon laajuiset terveysohjeet saivat huutia, Ranska nostettiin huomion keskiöön.

Ravitsemustutkimus ja kansanterveystyö on pitkäjänteistä, vaativaa ja tieteellisen perustan vaativaa puurtamista. Pitkäjänteiset tutkimukset kestävät vuosikymmeniä.Ihmiskokeita on vaikeata eettisistä syistä tehdä. Siksi usein turvaudutaan väestötutkimuksiin, joissa on lukuisia vaikuttavia tekijöitä.

Suomalaisessa uraauurtavassa tutkimuksessa tutkittava ihmisryhmä jaettiin kahtia. Toinen ryhmä söi normaalia suomalaista ruokaa, toisen ryhmän kaikki maitorasva oli korvattu öljyllä.Viiden vuoden kuluessa normaalissa ryhmässä sydäntautien ilmenevyys ja sydäntautikuolleisuus oli korkeampi kuin öljyryhmässä. Sen jälkeen öljyryhmä palasi normaaliin ruokavalioon ja aikaisemmin normaalia ruokaa syönyt ryhmä muuttui öljyryhmäksi. Viiden vuoden kuluttua normaalia ruokaa syöneessä ryhmässä sairastavuus ja kuolleisuus sydäntauteihin oli öljyryhmää korkeampi.Vielä kerran ryhmien dieettiä vaihdettiin ja kokeen kokonaiskesto oli 15 vuotta. Öljyryhmässä sydäntauteja oli säännönmukaisesti vähemmän. Tämä tutkimus oli maailman tieteellisistä julkaisuista kaikkein referoiduin ilmestymisvuonnaan.

 Pekka Puska johti Pohjois-Karjala-projektia, jolla piintyneitä ruokailutapoja noudattaneet kovia rasvoja syömään tottuneet miehet saatiin muuttamaan ruokailutottumuksiaan. Tuon työn toteuttaminen oli varmasti innostavaa, mutta vaati myös sinnikkyyttä ja taitoa.Samaan aikaan Keskustapuolue ja Valio, prof.Salminen tukenaan työskentelivät kaikin voimin voin kulutuksen puolesta ja suomalaisten dieettimuutoksia vastaan. Keskustapuolueen ja Valion motiivit olivat taloudellisen hyödyn tavoittelua sekä karjatilallisille että heidän etujaan ajavalle Valiolle.

Seitsemänkymmentä- ja kahdeksankymmentä-luvulla rasvasota oli selkeästi poliittinen. A-studiota katsoessa jäin kaipaamaan vastuullista asiaansa perehtynyttä toimittajaa. Miten perustelemattomat valheet ja puolitotuudet saavat painaa saman verran kuin vuosikymmenten syvällinen tutkimuksiin perehtyminen.

Kaiken huippu oli verisuonen kalkkikappaleen käyttö osoittamaan kuinka suonessa "ei ole rasvaa vaan kalkkia!" Jokainen lääkäri tietää, että verisuonen seinämään kiinnittyy ensin rasvakerrostuma, johon kalkki myöhemmin kerääntyy.

Ranskan suositusten nostaminen suomalaisille malliksi on vaarallista. Ranskalaiset eivät ole samalla tavalla ylilihavia kuin yhdysvaltalaiset ja suomalaiset.Ranskalaisessa terveyspolitiikassa on omat painopisteensä ja kuuluisaan ravintokulttuuriin kuuluu voin käyttö.Italialaisessa keittiössä vuorostaan käytetään öljyä. Kun suomalaiset alkoivat käyttää italialaista dieettiä sydänkuolleisuus laski.Ranskalaista ruokaa syödessä ei varmastikaan kävisi yhtä hyvin.

On päivänselvää, että rasva on vain dieetin osa. Hiilihydraattien ja suolan määrä on roimasti liian korkea myös suomalaisessa ruokavaliossa. Kaupan hyllystä on mahdotonta löytää sokerittomia muroja ja keinotekoisesti makeutetut jogurtit eivät maistu kaikille.

Oma ratkaisuni on ostaa maustamatonta rasvatonta jogurttia, jonka maustan kotona sokerittomilla marjoilla. Monimutkaista mutta terveellistä ja raikasta.

Verenpainelääkkeiden kulutus laskisi, jos suomalaiset oppisivat syömään vähemmän suolaa.Eräänä aamuna ihmettelin miten 40 vuotta käyttämäni Kesti-leipä tuntui niin suolaiselta. Olin käyttänyt parin päivän ajan toista monijyväleipää. Katsoin suola-arvot. Tuon monijyväleivän suolaprosentti oli 0.8 ja Kesti-leivän 1.2. Jo kahdessa päivässä olin tottunut pitämään enemmän tuosta vähäsuolaisesta leivästä.

Olisi mukava, jos joskus näkisi rakentavia, perusteltuja ohjelmia ja artikkeleita, joiden avulla kansalaiset voisivat rakentaa haluamansa kaltaista hyvinvointia. Helsingin Sanomat onnistui tällä kertaa parhaiten.

Voita syömällä säästyy dementialta koska kuolee ennen dementian kehittymistä. Toisaalta ellei kuole, kuluttaa yhteiskunnan varoja ohitusleikkauksiin ja pallolaajennuksiin ja muihin tehohoitoihin. On perusteltua tietää, mihin omat valinnat johtavat ja valita sen jälkeen eikä umpimähkään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kansanterveys, sensaationhakuinen media, terveys ja taloudellinen hyöty

Maapallon manipuloinnin kauhuskenaario

Sunnuntai 25.4.2010 klo 18.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

On hätkähdyttävää todeta oma tietämättömyytensä maapallon manipulointiaseista, joista Dr.Rosalie Bertell on jo 2002 kirjassaan Planet Earth the Latest Weapon of War, kirjoittanut. Tuhkatiheään toistuvat maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset, lentokoneen katoaminen jäljettömiin kaikkien laitteiden lakatessa yht'äkkiä toimimasta saattaa saada selityksensä HAARP-järjestelmästä.

Kymmenen päivän lomamatkamme sattui Islannin tulivuorenpurkauksen aikana. Kouriintuntuva paluumatkan järjestymisen odotus lisäsi motivaatiota miettiä mitä kaikkea järjettömältä ja vastuuttomalta tuntuvalla Yhdysvaltojen "sotakoneen" Pentagonin kokeilulla saatetaan aiheuttaa. Eikä vain Yhdysvaltojen vaan todennäköisesti myös Venäjä, Britannia ja Saksa osallistuvat kokeisiin.

Rosalie Bertell osoittaa, että ilmakehässä tehtyjen ydinkokeiden jätökset muodostavat 750 mailin syvyisen säteilykerroksen ilmakehässä, joka on vuorovaikutuksessa maan nestemäisen ytimen kanssa. Toisaalta HAARP ja siihen liittyvät laitteet saattavat synnyttää sykkiviä,äärimmäisen matalajaksoisia (ELF) aaltoja, joita on suunnattu suoraan syvälle maan sisään, kyeten häiritsemään maan kuoren tektonisia levyjä. Näiden kokeiden seuraukset ovat arvaamattomia.

Kenellä on oikeus manipuloida kaikkien yhteistä maapalloa kokeilla, joiden seuraukset ovat joko täysin arvaamattomia tai kuten ionosfääri-linssin aiheuttamat tuhot tiettyyn paikkaan tahallaan suunnattuja katastrofeja.

Suomalaisen median henkinen laiskuus osoittautuu jälleen todeksi. Mistä olemme voineet nähdä tai lukea HAARPista. Missä on Rosalie Bertellin haastattelut? Miksi näin tärkeästä Euroopan parlamentissä käsitellystä asiasta ei ole nähty uutisia? Miksi Catherine Ashtonilta ei kysytty HAARPista kun toimittajat parveilivat hänen ympärillään. Mitä mieltä rauhan- ja konfliktintutkimuksen asiantuntija Tarja Cronberg on asiasta? Ei näy missään.

Espanjalaisissa lehdissä puhuttiin jatkuvasti syvistä moraaliin ja tietoisuuteen liittyvistä asioista otsikolla "muistaminen on oikeudenmukaisuuden perusta". Asia oli vireillä äärioikeiston yrittäessä savustaa kansainvälisesti tunnetun lakimies Garzónin virastaan. Garzón on sitä mieltä, että Francon diktatuurin ajan rikokset on otettava käsittelyyn ja teloitettujen ja tapettujen tasavaltalaisten omaisten on saatava oikeutta.

Suomalaiset ovat unohtaneet niin paljon, että muistamattomuuden ylläpitämiseksi tarvitsemme pinnallisen median, joka "viihdyttää" ja tyhmistää. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että maamme hallitukselle ja suurimmalle osalle mediaa on tärkeää mielistellä NATO:a, jonka annetaan kokoontua ja pitää harjoituksiaan maassamme. Sen sijaan, että vaatisimme NATO:n johtavaa maata Yhdysvaltoja ilmoittamaan, mitä kokeita ja milloin se on HAARPilla ja muilla maapalloon vaikuttavilla laitteilla tehnyt ja mitä ne ovat aiheuttaneet. 

Onko presidentti Obaman ydinasekokoukset ja MARSiin suuntautuvat retkisuunnitelmat huomion kiinnittämistä muualle kun on tullut aiheutetuksi ydinräjähdystä suunnattomasti merkittävämpi ketjureaktio, jota ei ehkä enään hallita. Kokeet ovat jatkuneet parikymmentä vuotta. Obama ei ollut silloin vastuussa, mutta nyt hän on!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sotakoneen moraali, median henkinen laiskuus

Nyt vasemmisto töihin

Torstai 3.9.2009 klo 10.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Toimittaja Timo-Erkki Heinon ohjelma TV:n Ulkolinjassa 31.9.2009 toi häkellyttävän konkreettisesti esiin viimeisten vuosien eriarvoisuuden kasvun taustat ja syyt. Yhdeksänkymmentä luvun alun pääomaveroratkaisulla eduskunnassa Kokoomus ja Keskustapuolue loivat edellytykset rikkaiden rikastumiselle ja köyhien köyhtymiselle.

Kuten kahdeksankymmentä luvun optiolaki myös tämä pääomaverolaki tehtiin tietoisena sen seurauksista. Kokoomus ja Keskusta halusivat eriarvoisuuden kasvavan ja erityisesti rikkaiden rikastuvan. Samat rakenteelliset tavoitteet näkyvät samojen puolueiden toiminnassa myös nyt laman aikana.

Miksi vasemmistopuolueet eivät tähän mennessä ole pyrkineet korjaamaan tätä epäoikeudenmukaisuutta eivätkä ole pitäneet tilastoa kuten toimittaja Heino nyt toi esille? Johtuisiko se siitä, että oikealle kallistuvat sosialidemokraatit ovat käyttäneet valtaa yhdessä Kokoomuksen ja Keskustan kanssa.

SDP:n puheenjohtaja Urpilaisen puheenvuoro eduskuntaryhmän kesäkokouksessa 2.9. toi selkeästi esiin uudenlaisen oikeudenmukaisuuteen tähtäävän linjauksen. Byrologisesta puheesta tulisi vielä pinnistäytyä selkeyteen ja käytännöllisyyteen.

Vasemmistopuolueiden tulisi paljastaa optiolakien ja pääomalakien aikaisten eduskuntapuheiden sisällöt. Kansalaisille tulisi näyttää henkilökohtaisesti, kädestä pitäen, miten eri kansanedustajat kyseisten lakien säätämisen yhteydessä puhuivat ja toimivat. Miten yhteiskunnalliset muutokset synnytetään koska ne eivät synny luonnonlakeina. Jokainen eriarvoisuutta lisäävä muutos on tietoisesti aiheutettu.

Media peittää totuuden mielikuvilla. Juuri kun asiantunteva toimittaja on juurta jaksaen ja perusteellisesti kuvannut todellisuutta, seuraava korruptoitu median edustaja esittää eriarvoisuutta edistävän poliitikon kokonaisen sanomalehden aukeamalla, toisessa yhteydessä, ihailun keskellä esimerkiksi koululaisten ympäröimänä ja yhteiskunnallisesta yhteydestä irroitettuna perheenjäsenenä ja rakastavana kumppanina.

Lastenpsykiatri Vappu Taipale kuvasi ilmiötä kirjassaan Rauhan lapset: Lapset opetetaan rakastamaan perheenjäseniään ja metsän pupujusseja mutta ei eläytymään kanssaihmisiinsä. Tällainen asenne on opetettua mutta ei perustu syvään yhteyteen omien tunteiden kanssa. Toisen köyhyyttä ja kurjuutta tavoitteleva on kadottanut aidon yhteyden syviin tunteisiin, jotka jokaisella on syntyessään.

Jo 1700-luvun runoilija Edward Young totesi ihmisen syntyvän aitona mutta kuolevan kopiona. Vasemmiston pitäisi pyrkiä lisäämään aitouden määrää ja vähentämään kopioiden valtaa. Ellei itse ole aito, toiminta ei voi tuottaa tulosta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: totuus eduskunnasta, totuus mediasta

Suhteellisuudentaju heittää eurovaaleissakin

Perjantai 1.5.2009 klo 17.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan unionin kaksoisstandardit ja moraalin puute ovat arkipäivää. Suomi vetäytyy EU:n viitan taakse tarvitsematta ilmaista mitään EU:n yleisestä linjasta poikkeavaa itsenäistä kantaa. Urho Kekkonen varoitti politiikan integraatiosta talouden integroituessa. Valitettavasti viisaus ja syvällisyys eivät ole nykypoliitikkojen varusteissa.

Israelin rikkoessa mahdollisimman monia kansainvälisiä lakeja ja ollessa toteuttamatta kansainvälisen rikosoikeustuomioistuimen tuomioita Suomi esiintyy sen yhteistyökumppanina ilman tunnontuskia. Suomi käy lakien ja sopimusten vastaisesti asekauppaa eikä taloussaarrosta ole puhettakaan.

Aseteollisuus käyttää ehkä suurinta valtaa maailmassa. Euroopan unioni on pienessä piirissä valmistelemassa integraatiota turvallisuus-, poliisi- ja tietoturva-asioissa Yhdysvaltojen kanssa. On huomattavaa, että EU-valtiot esiintyvät demokratioina ja oikeusvaltioina mutta kun vähän pintaa raaputtaa se on valmis integroitumaan valtioon, joka ei maksa YK-maksujaan, ei ole kansainvälisen rikostuomioistuimen jäsen ja joka ministeriensä sallimana kiduttaa ja laittomasti pidättää missä tahansa maailmalla minkä tahansa maan kansalaisia puhumattakaan aseteollisuuden ainoasta tosi kannattavasta toimesta- sodasta, aina kun kukkaron pohja alkaa häämöttää. Vakoilu ei ole papereiden vaihtamista vaan jo vuosikymmenet USA ja Britannia ovat hyödyntäneet Echelon vakoilusatelliittia, josta Europarlamentin komitea saattoi vain todeta, ettei voi sille mitään.

Suomen Euroopan Unionin vaalikamppailussa luulisi puhuttavan keskeisistä demokratiaan, ihmisoikeuksiin ja perusturvaan liittyvistä asioista. Parlamenttiin valittavien luulisi tuovan esiin kantojaan ja tietämystään myös muista EU-maista ja yhteistyöstä niiden kanssa. Sen sijaan media nostaa esiin isä Mitron kaavun. Keskustellaan oikeusministeriä myöten isä Mitron oikeudesta käyttää muotisuunnittelija Jukka Rintalan design-kaapua. 

Eurovaaleista on tulossa jälleen sanomalehtitalojen osakkeenomistajille tuottoa tuova pinnallinen farssi, jossa muotikaavut ja piikkikorot vievät äänet oikealle, jossa puvut sentään on suunnitellut Gucci tai Armani ja kengät Bally. Kokoomus ja RKP voittavat aina muotikilpailun, Jukka Rintalan kaavulla SDP jää armotta kakkoseksi. 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: media, todelliset asiat, ilmiasu, asiasisältö

Ihmisen pahuudelleko ei voi mitään??

Maanantai 17.11.2008 klo 11.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat kunnostautui 16.11.2008 kolmessa artikkelissaan propagoimaan itselleen tyypillisellä tavalla propagandaa ihmisen pahuudesta ja hyvyyden sairaudesta tai patologisuudesta.

NATO artikkelissa prof Antolan suulla sotilasliitton pelosta tehtiin vähintäänkin sairaus kun ihmisten tappamisen harjoittelun ja itse tappamisen tulisi kuulua sairauksien piiriin.Hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen ja kansakunta kykenee ratkaisemaan ja ennaltaehkäisemään ongelmia pitkäjänteisellä yhteistyöllä ja halulla nähdä myös kumppanien tarpeet ja näkökulmat.

Hämmästyin myös Eila Sailaksen ja Jari Ehrnrootin kantoja voimattomuudesta pahuuden edessä. Monet psykiatrit tuntevat Birminghamin sairaalassa hoidettavien tappajien hoito-ohjelman.Päinvastoin kuin Suomessa tappoihin syyllistyneet henkilöt hoidetaan vain lyhyen hoitojakson sairaalassa, lopun avohoidossa työnsä ja läheistensä parissa. Henkilökunta ja "potilaat" ovat siviilivaatteissa, syövät samassa ruokasalissa. Hoitokuukausien tavoitteena on opettaa "tappajille" se mielen prosessi, joka johtaa ahdistuksen tunteesta toimintaan, joka voi olla väkivaltaa. Ahdistuksen noustessa lähelle toimintaa pienet hennot hoitajat lähestyvät potilasta rauhoittaen " ei hätää", " älä pelkää" kommentein ja he auttavat potilaan lepäämään jännittyneisyydestään.

Kuinka paljon Jokelan surmaajaa Pekka-Eric Auvista olisikaan auttanut, jos koulussa olisi ollut esim. Yhteiskunnalinen keskustelukerho, jossa hänen laajaa lukeneisuuttaan olisi

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suomalainen media, pahuuden yksilöiminen, yhteisön pahuus

Tappaminenko normaalia?

Torstai 16.10.2008 klo 16.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

Sveitsiläinen psykoanalyytikko Arno Gruen kuvaa kirjassaan " Insanity of normality" kuinka normaalius, joka hallitsee maailmakuvaamme on itseasiassa hyvin väkivaltaista.

Psykiatrin työssäni näin kuinka usein nuoret miehet joutuivat keskeyttämään armeijan sotilasvalan jälkeen. Valaseremoniassa miehet joutuvat ikäänkuin luovuttamaan omat arvonsa pyhitetyille isänmaan arvoille. Kyky tappaa on ensisijainen omiin vähemmän tuhoisiin arvoihin verrattuna. Tämä käsitys on opittava ulkoa ja tunnettava syyllisyyttä jos ei toimi juuri opetettujen arvojen mukaan. Viittaan aikaisempaan kirjoitukseeni pyhän ja pahan liitosta.

Jo seitsemänkymmentäluvulla Vappu ja Ilkka Taipale vaativat sotalelujen ja käsiaseiden rajoittamista median ilkkuessa. Kahdeksankymmentäluvulla eduskunta pyrki karsimaan videoväkivaltaa- median ilkkuessa.Moskovalainen kirjasto vaihtoi kirjan päivänä jokaisen lapsen tuoman sotalelun kirjaan- media vaikeni.

Presidentti George Bushin johdolla satojatuhansia viattomia tapetaan Irakissa ja Afganistanissa. Häntä pidetään mieleltään terveenä ja hänen kannanottojaan ei seurata kauhulla vaan päinvastoin mediakohulla ja suomalaiset poliitikot pyrkivät samaan kuvaan - normaalina asiana.Arno Gruen vertaa Bushin persoonallisuutta Hitlerin lapsuuden ja persoonallisuuden kehitykseen.Paljon samankaltaisuuksia.

Voidaanko yksittäisiä väkivaltaisia tapahtumia ennaltaehkäistä ilman syvää kulttuurista arvojen muutosta?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tappava persoonallisuus, media, arvot, sotilasvala

Äänestämättäjättäjät

Maanantai 15.9.2008 klo 17.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kyselyt osoittavat äänestysprosentin laskevan edelleen. Vaalien ulkopuolelle jäävät eivät tunne motivaatiota äänestää. Ainakin osittainen syy lienee se, että ei ole riittävästi tietoa vaihtoehdoista eikä kouriintuntuvista eroista tulevien poliitikkojen toimintatavoissa tai toiminnan sisällössä. Myös media passivoi.

Viime vuosisadan alkupuolella köyhillä ei ollut äänioikeutta. Köyhäinapua eli toimeentulotukea saavilla tai kunnalliskodissa asuvilla ei ollut valtiollista eikä kunnallista äänioikeutta. Sisällissodan aikana kunnallinen äänioikeus puuttui kaikilta, joilla ei ollut omaisuutta tai riittävää veronmaksukykyä. Sisällissodassa työväen asioista jkv tietoisen joukon suuri osa tapettiin. Sodan jälkeen äänioikeus otettiin pois sellaisilta, joilla epäiltiin olleen yhteyttä punakaartiin tai joiden mielipiteet eivät olleet porvarilliselta kannalta hyväksyttäviä. Satoja pidätettiin ja vangittiin mukaanlukien Sosialistisen työväenpuolueen eduskuntaryhmä.

Näissä vaaleissa ei tarvita viime vuosisadan alkupuolen menetelmiä. Psykologinen manipulaatio on korvannut fyysiset menetelmät. Ei tarvita fyysistä vankilaa, jos suuri osa kansasta on manipuloitu psyykkisesti tiedostamattomuuteen. Suomalainen media on poikkeuksellisen rajoittunut. Kansalaiset, joiden etu edellyttäisi oikeudenmukaisuuden lisäämistä äänestävät puolueita, jotka lisäävät eriarvoisuutta. Eriarvoisuudesta hyötyvät äänestävät luonnollisesti tietoisesti eriarvoisuutta lisääviä eli omaa etua suosivia. Miksi näin? Eriarvoisuutta lisäävät sanovat olevansa tasa-arvon puolella eikä media paljasta ristiriitaa. Sen sijaan media-  usein maksusta vahvistaa tätä valheellista sanomaa. Sen rinnalla media tarjoaa " hömppää", joka historiallisesti on toiminut kansan viihdyttäjänä ja passivoijana.

Vaalikoneiden mustavalkoiset, luovia ratkaisumalleja tarjoamattomat kysymyksenasettelut eivät nosta sellaisia ehdokkaita esiin, jotka voisivat kiinnostaa äänestämättäjättäviä. Päinvastoin ne joko passivoivat tai tarjoavat vaihtoehdoksi juuri niitä ehdokkaita, jotka jatkavat vaalimainosten ja suuren rahan avulla entisen kaltaista politiikkaa. Siten suomalainen, jo nyt varsin tyngäksi jäävä poliittinen demokratia kutistuu entisestään kansalaisten jäädessä vaalipäivänä kotiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: media, propaganda, passivoituminen

« Uudemmat kirjoitukset