Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

EU ja absurdi huumori

Tiistai 16.11.2021 klo 14.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen aina pitänyt absurdista huumorista: Jänis meni leipäkauppaan. "saako olla tummaa vai vaaleata leipää"? kysyy myyjä. "Ei sillä ole väliä, minulla on polkupyörä"vastaa jänis!

Viime viikkoina en ole voinut ratkaista katsonko absurdia näytelmää vai vakavasti otettavaa poliittista toimintaa EUssa.

Sotilasteollisuutta palveleva EU näyttää näkevän kaikissa haasteissa sopivimman ratkaisun olevan väkivalta eri muodoissaan joko pommit tai talouspakotteet.

Perustamiskokouksessa EU aloitti ensimmäisen sotansa, Jugoslavian hajottamisen.

Sitä seurasivat hyökkäykset Afganistaniin, Irakiin, Libyaan ja Syyriaan. Kaikki nämä sodat valmisteltiin yhteistyössä luonnonvaroja ryöstämään tottuneen Yhdysvaltojen kanssa. Kansainvälisistä laeista oli luovuttu jo 1990-luvulla. Tuo luopuminen vahvistettiin Bratislavassa v. 2000.

Useita näistä sodista luonnehdittiin "värivallankumouksiksi" eli pyrkimyksiksi luoda ylikansallisia yrityksiä palveleva sosiaalinen alusta ja kansakunta, jossa luonnonvarat siirtyisivät ylikansalliseen omistukseen.

Sodat aiheuttivat miljoonien kuoleman, pelkästää Irakissa puoli miljoonaa lasta kuoli. Yhdysvaltojen ulkoministeri Madlene Albright kutsui tätä "sopivaksi" hinnaksi. Fosforipommien ja muiden kemiallisten aineiden vaikutuksesta Irakissa edelleen syntyy epämuodostuneita lapsia ja maassa vallitsee puute ja poliittinen epävakaus.

Tämä mielivalta ja tuho on synnyttänyt ennennäkemättömän pakolaisuuden tuhotuilta alueilta kohti Eurooppaa ja Euroopan unionia.

Viimeisin EUn tähdittämä näytelmä on nähty Valko-Venäjän ja EU-Puolan rajalla tuhansien pakolaisten pyrkiessä EUn puolelle, lähinnä Saksaan.

Viimeisten vuosien aikana Yhdysvallat ja EU ovat yrittäneet saada aikaan Yhdysvaltoja ja NATOa palvelevat värivallankumoukset Ukrainaan vuosina 2013 - ja Valkovenäjälle kahden viime vuoden aikana.

Ukrainan väkivaltainen, useita ihmishenkiä vaatinut, USAn ja EUn natsien kanssa yhteistyössä tekemä vallankaappaus jäi keskitiehen ja on yhä ratkaisematta vaikka yhteinen neuvottelutulos on olemassa, Minsk II.

Valkovenäjän kaappaus yritettiin naamioida kansannousuksi, mutta toimintamallien ja rekvisiitan mukaan jäljet johtivat USA:n ja Britannian tiedustelupalvelujen sylttytehtaalle, muun EUn myös Suomen presidentin antaessa sivustatukea.

Euroopan unionin kyky demokraattisiin käytäntöihin pommien ja mielivallan sijaan on kadonnut täysin. Suomen media on Harvardin yliopiston propagandakoulutuksen sumentamana omaksunut täysin USAn ja Britannian tiedustelupalvelujen propagandaopit.

Nyt ryhmä Irakin sotien vaurioittamia pakolaisia on lähtenyt yrittämään Valko-Venäjän kautta EU-Puolan rajalle päästäkseen johonkin EU-maahan turvaan.

Puola lähti Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian rinnalla ensimmäisenä pommittamaan Irakia maaliskuussa 2003, vaikka ruotsalainen kemiallisten aseiden asiantuntija Hans Blix oli moneen kertaan sanonut, että Irakissa ei ole kemiallisia aseita.

Miten Puola ja EU kohtelevat näitä pakolaisia?

Humanitaarisen avun ja empatian sijaan Puolan valtio ja EU kohtelevat näitä ihmisiä epäihmisinä. EUsta eronnut ja Yhdysvaltojen rinnalla Irakia pommittamaan lähtenyt Britannia on lähettänyt armeijansa paikalle. Puola on rakentanut piikkilanka esteitä, häikäissyt pakolaisia valonheittäjillä, estänyt toimittajia ja avustusjärjestöjä pääsemästä paikalle.

Jotta farssi ja absurdius olisi täydellinen, Suomen eduskunnan jäsenet erityisesti kokoomuksen edustaja Mykkänen on ehdottanut aidan rakentamista myös Suomen itärajalle, vaikka 30 000 pakolaista tuli v. 2015 Suomeen ruotsalisilla busseilla kuljetettuna länsirajan yli.

Euroopan unionin syyttävä sormi kohdistetaan Valkovenäjään ja Venäjään, joilla ei ole mitään tekemistä Irakin tai Libyan sotien kanssa. Pakotteita on annettu omien epäonnistuneiden värivallankumousten seurauksena. Nyt EU on lisännyt Valkovenäjän pakotteitaan eikä uskalla katsoa peiliin missä varsinainen syyllinen näyttäytyy.

Angela Merkelin lupaus ottaa pakolaisia Saksaan Minskin ja Saksan välisillä lennoilla, Puolan rajatilanteen laukaisemiseksi, neuvoteltuaan asiasta presidentti Lukashenkan kanssa, on merkittävä osoitus vastuunkannosta. Saksa itse ei osallistunut USAn johtamiin Irakin pommituksiin v. 2003.

Jotta absurdius ei päättyisi tähän: Suomen presidentti Niinistö, joka on osallistunut kommunismin kitkemiseen Jugoslaviassa ja muualla Euroopassa, myötäillyt kaikkia EUn epädemokraattisia toimia harrastettiin niitä sitten Kosovossa, Bosniassa, Syyriassa, Irakissa, Ukrainassa tai Valkovenäjällä on ensi sunnuntaina matkustamassa Saksaan tapaamaan presidentti  Frank-Walter Steinmeieria ja puhuu Humbold-yliopistossa sekä keskustelee suomalaisten ja saksalaisten asiantuntijoiden kanssa teemasta Helsingin-henki.

Presidentti Sauli Niinistön toiminta ja ulostulot ovat kaukana Urho Kekkosen luomasta Helsingin-hengestä, johon liittyi aito pyrkimys puolueettomuuteen, demokratiaan ja maailmanrauhaan. Pelkästään NATOn isäntämaasopimuksen laatiminen ilman eduskuntakäsittelyä on demokratian pilkkaa.Tämä Saksan -retki on absurdi.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin henki, EU, pommitukset vallankäyttönä, talouspakotteet vallankäyttönä, ihmisyys ja humanismi EUssa , Irak, Puola, Valkovenäjä, Ukraina, presidentti Sauli Niinistö

Venäjä, Georgia, Ukraina ja Valko-Venäjä Yhdysvaltojen sabotaasin kohteina

Torstai 22.4.2021 klo 15.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat on esitellyt ylpeänä 1990-luvun tapahtumia Venäjällä Suomen ulkoministeriön raporttien tultua julkisiksi tuolta ajalta. Mitään näin lapsellista raportointia en Suomen ulkoministeriöltäkään olisi odottanut. Saati sitä, että Helsingin Sanomat osoittaa tietämättömyytensä tapahtumista ”Hetkeä ennen Putinia”, kuten lehti otsikoi mahtipontisen juttunsa.

Yhdysvaltojen presidenttien masinoimat ”talousuudistukset”, tosiasiassa ryöstöt, sekä Jeltsinin vaalivoiton masinoiminen eivät ole valtamediamme tiedossa. Presidentti Putinin valtaantulon merkitys Venäjälle on ollut korvaamaton. Yhdysvalloille se sen sijaan on ollut piikki lihassa eivätkä maan vaihtuvat presidentit ole pystyneet saamaan Venäjää takaisin hallintaansa.

Suomen rooli Venäjän vastaisessa rintamassa Yhdysvaltojen tukena on kuin kauhufilmi, johon heräsin myös viime yönä. Suomen muuttuminen valheita tuottavaksi, YK:n periaatteet hylkääväksi aseteollisuuden, Yhdysvaltojen ja NATO:n vasalliksi on todellinen painajainen.

Suomi alkoi toimia NATO:n apupoikana ja USA:n ja Saksan liittolaisena Lipposen hallitusten ja presidentti Ahtisaaren aikaan 1990-luvulla. Jugoslavian hajottamisessa Suomen media liittoutui Hitleriä tukeneiden muslimien ja fasisti -kroaattien kanssa kuvaten heidät uhreina.

Suomen hallituksen valheet Racakin kylän tapahtumista loivat edellytykset serbien pommituksille uraanipommeilla ja koko infrastruktuurin tuhoon.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö julisti v. 2000 järjestämässään kokouksessa Bratislavassa laajentavansa NATO:n valtapiiriä Baltiasta Odessaan ja estävänsä Venäjän pääsyn Itämerelle.

Kiina oli suurella ilolla ja vaivalla järjestämässä kesäolympialaisia vuonna 2008. Juuri tuolloin elokuussa Yhdysvaltojen kouluttama Georgian presidentti Saakashvili hyökkäsi Etelä-Ossetian pääkaupunkiin Tshinvaliin tykkitulen ja pommitusten voimalla. 

Vanhasen II hallitukseen oli juuri keväällä 2008 valittu uusi ulkoministeri Alexander Stubb. Hän ei ollut koskaan ollut kansanedustaja, mutta nimettiin kokoomuslaisen Ilkka Kanervan tilalle ulkoministeriksi. Hän julisti Venäjän hyökänneen Etelä-Ossetiaan, mikä ei pitänyt paikkaansa. Väite sopi Yhdysvaltojen ja NATO:n propagandaan.

Venäjä reagoi rauhanturvaajiensa tappamiseen ja miehitti osan Georgiaa, kunnes tuvallisuus alueella palautui. Suomen media ilahtui ulkoministeri Stubbin kannanotoista ja kuvasi Venäjän verenhimoisena hyökkääjänä. Musiikkiarvostelijana tunnettu Vesa Siren kirjoitti todellisuuden vastaisesti Tshinvalissa järjestetystä surukonsertista, kuinka ”sillä juhlittiin voittoa”. Näin konsertin. Harvoin olen kokenut niin surumielistä Gergijevin johtamaa soittoa illan pimettyä ja kynttilöiden palaessa. 

Vuonna 2014  Venäjä järjesti vaivaa nähden ja ylpeyttä tuntien talviolympialaiset Sotshissa. Samana päivänä 23.2. 2014 Yhdysvaltojen kouluttamat tarkka-ampujat päättivät vallankaappauksen Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa verilöylyyn. Laillisesti vaaleilla valittu presidentti pääsi helikopterilla pakoon säilyttäen henkensä. Autosaattue, jossa hänen oletettiin matkustavan ulos kaupungista, joutui hyökkäyksen kohteeksi.

Yhdysvaltojen ja Euroopan Parlamentin poliitikot olivat edellisten viikkojen aikana kannustaneet mielenosoittajia. Yhdysvallat oli apulaisulkoministeri Nulandin mukaan käyttänyt 5 miljardia dollaria vallanvaihdon valmisteluihin. Äärioikeistolaiset ja ilmiselvät natsit olivat pahoinpidelleet, demokratiaa kannattavia poliitikkoja, heittäneet heitä roskalaatikoihin ja kaataneet maalia päälle.

Toukokuussa Odessassa poltettiin kymmeniä ammattiyhdistysten taloon turvaan paenneita henkilöitä elävältä, natsimielisten tanssiessa ulkopuolella ja estäen uhreja pääsemästä ulos huutaen ”torakat palavat”.

Elokuvaohjaaja Oliver Stone on tuottanut erinomaisen dokumentin Ukraine in flames natsismista Ukrainassa sekä tapahtumista vuonna 2014. 

Krimillä asuvien demokratiaa kannattavien venäläisten jouduttua fyysisen ja henkisen väkivallan kohteeksi Ukrainassa he tukeutuivat Venäjään voidakseen autonomiansa avulla itsenäistyä kokonaan Ukrainasta. Kansanäänestyksen jälkeen Venäjä hyväksyi Krimin jälleenyhdistymisen Venäjään, johon Krim on kuulunut vuodesta 1785 lähtien, ukrainalaisen Hrustsevin suorittamaa v. 1952 tapahtunutta Ukrainaan siirtoa lukuun ottamatta. 

Ukrainan vallankaappaushallitus julisti terrorisminvastaisen sodan Itä-Ukrainan asukkaille, jotka kieltäytyivät hyväksymästä vallankaappaushallitusta. Vuodesta 2014 lähtien Ukraina on eristänyt Itä-Ukrainan, yrittänyt tehdä sen elinkelvottomaksi ja ylläpitänyt matalan intensiteetin sotaa.

 

Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin seuraavana kohteena on ollut Valko-Venäjä.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön alaiset järjestöt ovat siirtyneet Valko-Venäjälle pyrkien saamaan Valko-Venäjän omaan vaikutuspiiriinsä. Presidentinvaalien päätyttyä pitkään hallinneen Lukashenkan voittoon Yhdysvaltojen rahoittama ja kouluttama oppositio lähti kaduille osoittamaan mieltään – aivan kuten Jugoslaviassa ennen vaaleja tai Lähi-Idässä värivallankumousten valmistelussa tai Hong-Kongissa ja Ukrainassa.

Mielenosoittajat olivat ottaneet tunnuksekseen punavalkoisen vanhan Valko-Venäjän lipun. Naiset oli puettu punavalkoisiin mekkoihin, joita Suomen presidentti Niinistökin myötäelävästi ihaili. Mielenosoittajat oli koulutettu kuten niin monissa aikaisemmissa värivallankumouksissa mielenosoitustekniikkojen hallintaan. Parvimuodostelmiin, hämäyksiin, sopiviin tunnuksiin, kommunikointiin netissä. 

Voitonpäivä on jokaiselle natsismia ja fasismia vastaan taistelleelle kansakunnalle merkittävä päivä. Neuvostoliitto menetti toisessa maailmansodassa 27 miljoonaa kansalaistaan. Korona-epidemian vuoksi juhlavuoden 2020 vietto jäi väliin Venäjällä.

Yhdysvaltojen, Britannian ja EU:n NATO-maiden tiedustelupalveluiden ja ulkoministeriöiden organisoima Valko-Venäjän sotilasvallankaappaus ja Valko- Venäjän presidentin murhahanke oli suunniteltu tapahtuvaksi 9.5.2021. Siinä pyrittiin käyttämään samaa kaavaa kuin Pekingin olympialaisten tai Sotshin olympialaisten aikana. Maailman, varsinkin Venäjän ja sen liittolaisten tunteet ja lämpö olisivat sitoutuneena juhlaan. Kaaoksen aikaansaamisen oletettiin olevan helppoa kuten Ukrainassa. Tällä kertaa Venäjän ja Valko-Venäjän tiedustelupalvelut olivat varuillaan.

 

Suomen hallitus ja media ovat Valko-Venäjän Yhdysvaltojen rahoittaman opposition suhteen yhtä myötäsukaisia kuin Ukrainan natsien tai Saakashvilin kannattajien tai Hong-Kongin ”demokratia”-mielenosoittajien tai CIA:n tukemien uiguurien suhteen.

YK:n periaatteet toisten maiden sisäisiin asioihin puuttumattomuudesta eivät näytä koskevan Suomen ulkopoliittista johtoa tai mediaa. Maanpetoksellista toimintaa harrastava ulkomaisten turvallisuuspalveluiden rahoittama ja ohjeistama henkilö Venäjällä saa ulkopoliittisen johtomme ja median tuen.

Siitä huolimatta Venäjän presidentti ja hänen hallituksensa ovat upealla tavalla ratkaisevasti vaikuttaneet YK:n periaatteiden ylläpitämiseen. Suurin osa maapallon maista on YK:n jäseninä valmiit puolustamaan sen periaatteita aseteollisuuden ja NATO-maiden uutta ”kansainvälistä sopimusjärjestelmää” ja ”itsejulistautuneiden demokraattisten maiden ” liittoutuman hegemoniaa vastaan. 

Aseteollisuutta tukevat NATO-maat etsivät vihollisia ja pitävät oikeutenaan vihata ja ja hyökätä asein jopa liittoutumattomia YK:n jäsenmaita vastaan. 

Minun painajaiseni johtuu siitä, että Suomi on valinnut aseteollisuuden kannattamisen ja vihan ideologian.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjä. Georgia, Ukraina, Valko-Venäjä, Stubb, Saakshvili, Lukashenka, Putin, Janukovits, USA:n sabotaasitoiminta, Suomen hallitukset USA:n vasalleina

Helsingin Sanomien ja Ylen valehtelu ylittää punaisen viivan.

Torstai 15.4.2021 klo 13.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jonkinlaiseen tieteelliseen ajatteluun ja totuuteen tottuneet kansalaiset ovat jo ajat sitten luopuneet joko kokonaan lukemasta Helsingin Sanomia ja katsomasta Ylen uutisia tai katsoneet ainoastaan pysyäkseen selvillä valheiden määrästä.

Näiden tiedotusvälineiden propaganda johtuu siitä, että Suomen hallituksen ja median välillä on keskinäisriippuvuus. Mediaa säätelee valtion turvallisuuskeskuksen alainen Mediapooli, joka vuorostaan on tiiviissä yhteistyössä Helsingissä toimivan NATOn hybridikeskuksen kanssa.

Media säätelee sitä, kuka pääseen vaalipaneeleihin ja kenestä poliitikosta kirjoitetaan myönteisesti, kenestä kielteisesti. Poliitikoista harva uskaltaa puhua totta.

Tänään 15.4.2021 Helsingin Sanomien pääkirjoitus otsikoi: "Venäjä käyttää pelkoa aseena."

"Suomi ja muut Venäjän ympärillä ovat jälleen kerran tilanteessa, jossa arvuutellaan Kremlin motiiveja, kun Venäjä keskittää ennätyksellisiä määriä joukkoja Ukrainan rajalle."

"Asetelma ei lupaa hyvää. Sama nähtiin myös vuonna 2014. Silloin Venäjä miehitti laittomasti Krimin niemimaan ja aloitti Itä-Ukrainassa sodan."

Kuinka monta kertaa viimeisten seitsemän vuoden aikana olemme kuulleet nämä samat valheet Helsingin Sanomista sekä Ylestä. Tätä median tarinaa toistaa myös valtiojohtomme.

Emme ole kuulleet tasavallan presidentin tai vaihtuvien ulkoministerien kertovan mitkä maat aloittivat verisen vallankaappauksen Ukrainassa ja mitkä olivat näiden valtioiden tavoitteet. Mikään näistä maista ei ollut Venäjä.

Olemme nähneet valokuvia presidentti Niinistöstä ja vallankaappauksen ansiosta Ukrainan johtoon tulleesta presidentti Poroshenkosta väkivaltaisessa vallankaappauksessa Yhdysvaltojen ja eräiden Euroopan maiden kouluttamien tarkka-ampujien luoteihin kuolleidn muistomerkillä. Presidentti Niinistö ei ole kertonut Suomen kansalle tietävänsä ketkä vallankaappauksen suorittivat. Hän ei ole kertonut, että tarkka-ampujia tai heidän rahoittajiaan olisi saatettu vastuuseen.

Krimillä asuvat ovat venäläisiä. He halusivat ja haluavat kuulua Venäjään. Sevastopolin sotilastukikohta on aina ja systemaattisesti ollut Venäjän sotilastukikohta - myös sinä aikana kun Krim oli v.1952 liitetty hallinnollisella päätöksellä, Neuvostoliiton sisällä, ei kansanäänestyksellä, osaksi Ukrainaa. Tuolloin Sevastopolin alue oli vuokrattu Ukrainalta.

Me valistuneet kansalaiset tiedämme Ukrainan verisen vallankaappauksen olleen keskeisesti Yhdysvaltojen ja Saksan aikaansaama. Voimistuva natsi-asenne maassa sai aikaan sen, että vallankaappaushallitus (jonka ministereistä useat olivat ulkomaalaisia) julisti terrorisminvastaisen sodan pääosin venäjänkieliselle Itä-Ukrainalle, jonka asukkaat kannattivat demokraattisesti valittua presidentti Janukovicia ja demokraattisesti valittua eduskuntaa. Eräs "terrorisminvastaisen sodan" taistelun johtajista oli Yhdysvaltojen puolustusministeri.

Yhdysvaltalaiset kenraalit kouluttivat myös natsi-kroaatteja Kroatian "Operaatio Myrsky"taistelussa, jossa Kroatiassa asuva 250 000 asukkaan serbiväestö ajettiin Bosnian puolelle v. 1995 yhden viikonlopun aikana tuhansien menettäessä henkensä . Tätä taistelua opetetaan kaikissa Yhdysvaltojen sotilasakatemioissa "hienoimpana taisteluna sitten toisen maailmansodan".

Presidentti Obaman aikana ja tukemana muodostettu vallankaappaushallitus otti USA:n varapresidentti Bidenin neuvonantajakseen. Tämä esiintyi usein Kiovassa ja kertoi puhuneensa vuoden 2014 aikana puhelimessa enemmän Ukrainan pääministeriksi nostamansa Jatsenjukin kanssa kuin vaimonsa, nykyisen Valkoisen talon emännän kanssa.

Yhdysvallat on nyt tuonut tuhansia sotilaitaan valtameren yli eurooppalaiseen NATO:n sotaharjoitukseen, jossa tulee olemaan yhteensä 40 000 sotilasta, osa myös Suomen maaperällä. Useimmat näistä Eurooppalaisista NATO- sotilaista eivät harjoittele oman maansa puolustamista vaan hyökkäystä "yhteistä vihollista" Venäjää vastaan. Yhdysvallat on ollut aikeissa tuoda myös kaksi sota-alusta Mustalle merelle, Venäjän rannikon edustalle.

Presidentti Niinistö esitti elokuussa 2014, että Suomi voisi liittoutua suoraan Yhdysvaltojen kanssa sotilaallisesti, ei välttämättä NATOn kanssa. Kuukautta myöhemmin hän liitti Suomen NATOn isäntämaasopimukseen. Vuodesta 2015 lähtien hän on huolehtinut kymmenistä eri liittolaissopimuksista NATO-maiden kanssa.

Siitä huolimatta, että Ukrainassa on kyseessä sisällissota, Suomen presidentti, Yhdysvaltojen presidentin rinnalla, on huolissaan Venäjän sotaharjoituksista Venäjän omalla maaperällä myös lähellä Ukrainan rajaa. Hän kuitenkin tietää, että Ukrainan presidentti on julkistanut 23.3. 2021 ukaasin Krimin ja Itä-Ukrainan takaisinvaltaamiseksi. Siis uhannut Venäjää sodalla.

Presidentti Niinistö ja Suomen media tietävät, että Saksan, Ranskan, Venäjän ja Ukrainan kesken on neuvoteltu kaksi Minskin sopimusta, joiden pohjalta Itä-Ukrainan kriisi on ratkaistavissa. Yhdysvallat, väkivaltaisten toimintamallien primus-moottori maailmalla ei ole tukenut tuota rauhanomaista mallia vaan lupaa vuodesta toiseen vallankäyttöön ja väkivaltaan pohjautuvaa aseellista tukeaan Ukrainalle sekä NATO-jäsenyyttä.

Aseteollisuus on Yhdysvaltojen toimintaa ohjaava voima. Euroopan unioni liittyi tähän vuonna 1992 ja aloitti demokratiaksi kutsumansa toimintamallin Jugoslavian hajottamissodalla, jota tuhoa kesti yli 10 vuotta eikä se Kosovon osalta ole vieläkään päättynyt.

Helsingin Sanomat ja Yle toteuttivat myös Jugoslavian hajottamisen yhteydessä puhdasta NATO-propagandaa. Ukrainan sisällissodan yhteydessä tuo propaganda on muuttunut entistä säälittävämmäksi, sillä nykyisen nopean tiedonkulun aikana on saatavilla aineksia myös objektiviseen tieteellisetkin totuuden kriteerit täyttävään tiedonvälitykseen.

Paavo Väyrynen antoi blogissan 15.4.2021 pienen näkökulman Suomen asianosaisuuteen myös Ukrainan kriisissä. Hän kuvasi miten maan hallituksessa käsiteltiin Ukrainan lähentymissopimusta.

"EU:n itäisen kumppanuuden ohjelman aloitteentekijöinä olivat Baltian maat ja Ruotsi. Sen ilmiselvänä tavoitteena oli Venäjä eristäminen ja muiden entisten neuvostotasavaltojen vetäminen EU:n vaikutuspiiriin ja jopa sen jäsenyyteen."

"Itäisen kumppanuuden ohjelman osana EU:n ja Ukrainan välille neuvoteltiin assosiaatiosopimus. Sen synnyttämä sisäinen kiista johti vallankumoukseen ja sisällissotaan."

"Kun itäisen kumppanuuden ohjelmaa käsiteltiin Vanhasen II hallituksen EU-ministerivaliokunnassa ehdotin, että Venäjä olisi otettava mukaan ainakin tarkkailijana.Ulkoministeri Stubbin vastustuksesta huolimatta teimme Matti Vanhasen johdolla ehdottamani päätöksen."

"Ulkoministeri ei kuitenkaan esittänyt meidän kantaamme EU:n ulkoministerineusoston kokouksessa."

"Suomikin on tästä syystä osavastuussa Ukrainan kriisin kärjistymisestä ja maan ajautumisesta sisällissotaan."

Paavo Väyrynen taitaa olla eräs harvoja Suomen poliitikoista, joka on uskaltanut puhua totta Ukrainan vallankaappauksesta.

Suomen hallitus oli valitettavasti myös Jugoslavian kohdalla kouriintuntuvasti asianosainen.Ukrainan kohdalla Suomen hallitus on viime vuosina tyytynyt vaikenemaan siitä mitkä ainekset muodostavat tämän sisällissodan, jossa Yhdysvallat, ei Venäjä, toimii kapellimestarina.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, presidentti Niinistö, Ukraina, Venäjä, NATO, USA, NATO-propaganda, EU

UKRAINA,KROATIA JA OPERAATIO MYRSKY

Sunnuntai 11.4.2021 klo 13.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

UKRAINA, KROATIA JA OPERAATIO MYRSKY

Aseteollisuuden tarpeita täyttämään perustetun Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrictissa päätettiin Jugoslavian hajottamisen aloittavan sodan alkulaukauksista. Saksan edustaja liitokansleri Helmut Kohl, jonka hallituksessa istui myös nuori Angela Merkel, vaati EU:ta päättämään Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäistämisestä. Tuon Jugoslavian perustuslain vastaisen päätöksen tiedettiin merkitsevän sotaa. 

Saksa oli varustanut Kroatian asejoukkoja Itä-Saksan ylijäämävarastoista. Presidentiksi oli CIA:n  runsaan rahoituksen avulla saatu serbien ja juutalaisten holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman.

Jugoslavia oli holokaustin uhrien serbien ja heidän pyöveleittensä, katolisten pappien ja fasististen kroaattien yhdessä muodostama liittovaltio. Nostamalla näiden ryhmien väliset  ristiriidat jälleen keskiöön, USA/CIA pystyi kärjistämään maan kansalaisten tuntoja.

Yhdysvallat oli ottanut vastaan katolisen kirkon avulla oikeudenkäyntejä paenneet natsit. Nämä muodostivat merkittävän diasporan, jonka osa palasi itsenäistymisen jälkeen Kroatiaan. Muun muassa puolustusministeriksi valittiin Kanadasta palannut natsi.

Itsenäistymisen jälkeen Kroatia sääti rasistisen, serbejä ja muita vähemmistöjä syrjivän perustuslain. Jo henkilötunnuksen numeroista saattoi päätellä, kuka oli kuka. Sotilaat pukeutuivat fasistisen Kroatian aikaisiin mustiin univormuihin, lippu muistutti fasistisen Kroatian lippua. Natsisankareiden maineenpalautus alkoi. Natsiaikaiset laulut raikuivat.

Serbit pantiin polvilleen. Toisen maailmansodan aikaa muistuttava vaino alkoi jälleen. EU-maiden ja USA:n avulla vain serbeille asetettiin talouspakotteet. Kroaatit saivat tunkeutua Bosniaan, heidän toimiaan ei rajoitettu. Natsien liittolaisina toimineiden ja nyt uudestaan serbien vainon aloittaneiden Bosnian muslimien provokaatioita seurasivat NATO: n pommitukset serbien niskaan. 

Yhdysvaltalaiset kenraalit toimivat natsi- ja muslimijoukkojen johtajina ja kouluttajina. Bosnian Sarajevossa taisteluita johti kenraali John Galvin. Amerikkalaisia ja saksalaisia aseita virtasi kaikkialle. 

Yhdysvaltalaisten kenraalien järjestö MPRI alkoi kouluttaa kroaatteja tyhjentämään maa kokonaan serbeistä. Kymmenen kuukauden koulutuksen jälkeen elokuussa 1995 alkoi Operaatio Myrsky. Yhden ainoan viikonlopun aikana 250 000 serbiä ajettiin pommien ja tykkitulen saattelemana Kroatian Krajinasta, jossa serbisuvut olivat asuneet keskiajalta lähtien. Tuhansia kuoli.

Yhdysvaltojen ja Saksan liittolainen Franjo Tudjman huusi sotilas- ja poliittiselle johdolle Brionissa 31.7.1995 pitämässään puheessa: ”Lyökää niin, että serbit käytännössä häviävät Kroatiasta.”

Toisen maailmansodan aikaiset fasistisen Kroatian 17 keskitysleiriä eivät olleet onnistuneet tuhoamaan serbejä ja juutalaisia. Nyt siis uusi yritys.

NATO-maiden rahoittama ICTY-tuomioistuin ei havainnut tapahtumien johtajissa mitään arvosteltavaa. Eivät Yhdysvaltojen ja NATO-maiden johtajat ”ole syyllisiä mihinkään”. 

 

Sama tapahtui Ukrainassa. Ukrainalaiset natsit ja osa tataareista olivat olleet Hitlerin liittolaisia. Yhdysvaltojen talousmiehet olivat tukeneet Hitlerin aseistamista. Presidentti Rooseveltin demokratia oli lyhytaikainen. Jo 1950-luvulla Eisenhowerin presidenttikaudella Yhdysvallat alkoi tukea Ukrainan natseja ja Espanjan fasisteja yhdessä katolisen kirkon kanssa.

Ukrainaa lähdettiin liittämään NATO:on EU:n lähentymissopimuksen kautta. Rutiköyhä Ukraina oli tuhansin taloudellisin sidoksin yhteydessä Venäjään. Yhdysvallat ja EU olivat valmiit katkaisemaan siteet tarjoamatta mitään taloudellista turvaa, ainoastaan lisää menoja sekä velvollisuuden lisätä asevarustelua jotta maa täyttäisi EU/NATO:n kriteerit.

Samalla tavoin kuin Jugoslaviassa USA/CIA antoi miljardeja rahaa Ukrainan sisäisten vastakkainasettelujen kärjistämiseen. Jo vuosikymmenten ajan tukea saaneet natsit puolueineen lisäsivät vaatimuksiaan aikaisemmin kiellettyjen natsisankareiden kunnian palauttamiseksi. 

Yhdysvaltojen entinen presidentti Bill Clinton vaimoineen ja koko Euroopan ylikansallisia tavoitteita ajava kerma kokoontui suureellisesti syyskuussa 2013 Krimin Jaltalle juhlimaan tulevaa Ukrainan liittymistä EU:hun ja NATO:on.

Sama presidentti Clinton johti Jugoslavian laittomia pommituksia, hänen kenraalinsa johtivat Operaatio Myrskyä, hänen NATO-jalkaväkenään toimi Osama bin Ladenin jihadisteja, jotka katkoivat serbien kauloja niin Bosniassa kuin Kosovossa. Hän rakennutti laittoman jättimäisen sotilastukikohtansa Serbian alueelle Kosovoon. Hän keksi Srebrenica-myytin 8 000 tapetusta muslimista peittääkseen tällä propagandalla todellisen kansanmurhan, jonka Operaatio Myrsky aiheutti.

Nykyinen Yhdysvaltojen presidentti Biden kutsui 1990-luvulla serbejä kretiineiksi, älykääpiöiksi. Hän oli Obaman varapresidentti ja Ukrainan eräänlainen USA:n suurvisiiri Yhdysvaltojen alettua käyttää korkeinta valtaa maassa. He valitsivat väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen Jatsenjukin pääministeriksi, yhdysvaltalaisen valtiovarainministerin, vaihtoivat yleisen syyttäjän mieleisekseen jne..

 

Jokaisella ylikansallista pääomanvaltaa ja aseteollisuutta tukevalla EU-johtajalla oli Ukrainan vallankaappauksessa osansa. Vallankaappaushallitus julisti ”terrorisminvastaisen sodan” sitä Itä-Ukrainan väestöä kohtaan, joka ei alistunut vallankaappaushallituksen mieli- ja väkivaltaan. Demokratiaa ja laillisia vaaleja kannattava osa ukrainalaisista julistettiin siis terroristeiksi.

Jo kesällä 2014 Yhdysvaltojen silloinen Obaman hallituksen puolustusministeri johti taisteluja Itä-Ukrainan väestöä vastaan. Lienee johdonmukaista ajatella, että muussakin mielessä Yhdysvaltojen politiikka jatkaa katolisten demokraattipresidenttien logiikkaa, kun valta taas on oikeissa käsissä.

Ennen vallankaappausta Venäjä tarjosi köyhälle Ukrainalle monia tukia mutta erityisesti 13 miljardin dollarin lainaa. Kiina tarjosi myös syksyllä 2013 lainaa 8 miljardia dollaria. Köyhälle huonosti hoidetulle maalle taloudellinen tuki ja kauppa olisivat olleet pelastus.

Yhdysvallat on ratkaissut tukensa Ukrainalle voimapolitiikan keinoin. Yhä syvemmälle köyhyyteen vajonnut maa on saanut runsaasti USA:n aseteollisuuden tuotteita. Yhdysvaltojen johtama NATO on myös luvannut sotilaallista apua ja sen läsnäolo on kasvanut. Taloudelliseen kurjuuteen sen sijaan ei ole löytynyt apua. GMO-viljelyn ja liuskekaasutuotannon hankkeita kyllä, joista molemmat ovat terveydelle vaarallisina rajoitettuja monissa länsimaissa.

Itä-Ukrainan tilanteen ratkaisu on esitetty Minsk I ja II sopimuksissa. Presidentti Macron ja liittokansleri Merkel esittivät viikko sitten yhteisen julkilausuman, jota Suomen valtamedia ei ole tohtinut esitellä. Siinä kaksikko esittää Ukrainan hallitukselle paluuta Minskin sopimuksen täytäntöönpanoon, mitä Poroshenkon tai Zelenskyn hallitukset eivät ole edes alkaneet toteuttamaan. Macron ja Merkel eivät sanallakaan esitä vaatimuksia Venäjälle tai Itä-Ukrainan asukkaille. Suomen presidentti Niinistö ei ole osoittanut tietävänsä Macronin ja Merkelin yhteisestä julkilausumasta.

 

Jääkö Euroopan aseteollisuutta palveleva unioni odottamaan uutta Operaatio Myrskyä, yhdysvaltalaisten kenraalien ja NATO:n kouluttamaa ja johtamaa ukrainalaisarmeijaa ajamaan demokratiaa ja laillisia vaaleja kannattavat, venäjän kieltä puhuvat ukrainalaiset rajan toiselle puolelle kuten serbit ajettiin kotiseudultaan Kroatiasta. Venäjä on tehty lähes laittomaksi kieleksi Ukrainassa, jossa käytännössä jokainen osaa venäjää. Venäjän opiskelu ja venäjän käyttö julkisessa keskustelussa on kielletty jopa tehty rangaistavaksi. Toisen maailmansodan aikaisia muistomerkkejä tuhotaan Ukrainassa samaan aikaan kun natsien kunniaksi nimetään katuja ja toreja.

Presidentti Trumpin aikainen puolustusministeri Mattis kehui Kroatian puolustusministerin tavatessaan, kuinka paljon hän kunnioittaa Kroatian armeijan saavutusta Operaatio Myrskyssä. Mattisin mielestä Operaatio Myrsky on hienoin taistelu sitten toisen maailmansodan. Hän kertoi tuon taistelun kuuluvan kaikkien Yhdysvaltojen sotilasakatemioiden koulutusohjelmaan.

Onko nyt siis odotettavissa, että viime vuosien aikana yhdysvaltalaisten kenraalien johdolla Operaatio Myrskyn mallin mukaan harjoitettu entistä iskuvalmiimpi ja ideologisesti taisteluhalukkaampi Ukrainan hallituksen armeija on valmis tyhjentämään Donbass Kroatian Krajinan esimerkin mukaisesti? Ideologinen natsismiin perustuva tausta on identtinen. Ihmisarvon ja demokratian kunnioittaminen on jo kadonnut. Jos verrataan Baltian maihin, Euroopan unioni ei ole sielläkään ollut kiinnostunut vähemmistöjen ihmisoikeuksista. Tuskin Ukrainassakaan. 

Jo Bratislavan kokouksessaan vuonna 2000 Yhdysvaltojen ulkoministeriö asetti tavoitteekseen luopumisen kansainvälisistä laeista. Tavoitteiksi tulivat myös NATO:n laajentaminen Baltiasta Odessaan sekä Venäjän pääsyn estäminen Itämerelle. Meidän suomalaisten tehtäväksi on jäänyt myötäillä tätä Yhdysvaltojen politiikkaa, kutsuen sitä hämäävästi demokraattisten maiden yhteistyöksi. Sen puitteissa propagandan levittämisen lisäksi tehtäväksemme on asetettu juuri tuo Venäjän pääsyn Itämerelle estäminen. Lisää miinalaivoja on jo tilattu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bill Clinton, Ukraina, Kroatia, Operaatio Myrsky, MPRI, Donbassin tyhjentäminen?, rasismi, natsismi, aseteollisuus,

Onko Euroopassa kyse natsi-Saksan toisen maailmansodan tappion kostosta?

Perjantai 5.3.2021 klo 13.15 - Pirkko Turpeinen-Saari

Natsi-Saksan tärkeimmät liittolaiset olivat Yhdysvaltojen teollisuuspiirit, jotka rahoittivat Hitlerin aseistamista. Fasistisen Kroatian hallitus ja armeija, katolinen kirkko, Jerusalemin Grand Mufti Bosnian natsi-muslimit liittolaisinaan muodostivat Balkanilla natseja tukevan voiman.

Serbien tuhoamiseen oli 17 keskitysleiriä, joista Jasenovac oli suurin. Kosovon albaanit yhdessä Italian armeijan kanssa sulkivat serbejä keskitysleireille Albaniaan. Unkarin, Romanian, Bulgarian, Puolan ja Suomen hallitukset toimivat natsien käskyläisinä.

Natsi-Saksa pystytti keskitysleirejä eri puolille Eurooppaa. Juutalaiset, kommunistit, serbit, romanit sekä miehitystä eri maissa vastustavat kansalaiset nääntyivät leireillä.

Keskeiset ihmisryhmät ja valtiot, jotka vaikuttivat Hitlerin Saksan häviöön sodassa olivat Neuvostoliitto, Jugoslavian kommunistit ja partisaanit sekä Rooseveltin Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten asevoimat.

Saksa on ollut Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä toisesta maailmansodasta lähtien. Presidentti Trumpin mukaan joukkoja on 68 000 henkilöä. Ilman Saksan tukikohtia Yhdysvallat ei pystyisi tuhoamaan haluamiaan kohteita Afrikassa. Yhdysvaltojen armeija ei ole enää Rooseveltin, rauhanmiehen armeija, vaan jatkuvia sotia käyvä ja samojen tahojen armeija, jotka aseistivat Hitleriä.

Presidentti Eisenhowerista lähtien Yhdysvallat on tukenut Espanjan fasisteja, joiden kanssa myös natseja pakoon auttanut katolinen kirkko solmi liiton. Samoin Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natseja 1950-luvulta lähtien.

Yhdysvallat hävitti oman maansa kommunistit äärimmäisen vainon avulla 1950-luvun kuluessa ulottaen vainon sodillaan itsenäistymistä ajaviin Aasian maiden kommunisteihin.

Indonesian sotilasvallankaappauksen jälkeen CIA:lle uskolliset kansalaiset tappoivat 1960-luvulla CIA:n nimilistojen mukaisesti miljoona ammattiyhdistysaktiivia ja kommunistiksi epäiltyä kansalaista. Oppenheimerin dokumentit Act of Killing ja Look of Silence kuvaavat tätä erinomaisesti. Edes Hitler ei luultavasti olisi osannut kuvitella onnistuvansa USA:n kaltaisen tuholaistoiminnan aikaansaamisessa.

Neuvostoliitto/Venäjän hajottaminen ja sen toimintakyvyttömäksi saattaminen on osittain Yhdysvaltojen presidentti George H.W. Bushin ansiota. Korruptio, ihmisten elämänedellytykset tuhonneet talousuudistukset, Neuvostoliiton kansallisvarallisuuden ja kultavarantojen ryöstö ovat Bushin ja hänen talousgurujensa toimien seurausta.

Oligarkkijoukko, joka sai ryöstettyä osan kansallisvarallisuudesta ja toimitettua sen ulkomaisiin pankkeihin, toimii nyt "lännen" rinnalla pyrkien destabiloimaan Venäjää ulkoa- ja sisältäpäin. 

DDR:n valtion, joka oli lopulta voittajavaltioiden piirissä, katoaminen Saksojen yhdistyessä loi edellytykset revanssille ja kostolle hävitystä sodasta.

Euroopan unionin perustaminen aseteollisuutta tukevan Round Table of Industrialists järjestön kaavailujen pohjalta tapahtui yksi yhteen RTI:n pöytäkirjojen kanssa. Se mitä RTI oli päättänyt Euroopan kehityksestä tuli myös EU:n perustaviin asiakirjoihin.

Perustavassa kokouksessa Maastrichtissa liittokansleri Helmut Kohl ehdotti vastahankaisille jäsenehdokkaille Kroatian itsenäisyyden tunnustamista tietäen, että se olisi Jugoslavian perustuslain vastaista ja merkitsisi sota Jugoslavian liittovaltiota vastaan. Päätös oli yön painostuksen jälkeen yksimielinen.

Yhdysvaltojen kongressi oli jo aikaisemmin päättänyt, irtisanottuaan Jugoslavian kaikki lainat, minkälaiset vaalit ja millaisin tuloksin osavaltioiden tulisi järjestää vaalinsa. Liittovaltio ei saisi järjestää vaaleja lainkaan! Jos valituksi tulisi Yhdysvaltojen haluamat puolueet, kukin osavaltio voisi anoa erikseen itselleen lainoja.

Liittovaltiossa enemmistö oli holokaustin uhreilla serbeillä, jotka vastustivat liittovaltion hajottamista.

Kroatia sai Yhdysvaltojen toivoman holokaustin kieltäjän Franjo Tudjmanin presidentiksi. Bosniaan tuli vuorostaan toiselta sijalta valittu, toisen maailmansodan aikana natsi-armeijaan muslimeja henkilökohtaisesti värvännyt Alija Iztbegovic. Tämä oli laatinut vuonna 1970 Islamilaisen julistuksen, jonka mukaan paras serbi on kuollut serbi. Hän tavoitteli Bosniaan islamilaista kalifaattia, jossa elämä ja lainsäädäntö olisi islaminuskolle alisteista.

Kroatia sääti rasistisen perustuslain, jossa serbit joutuivat vähemmistöasemaan. Saksa, Helmut Kohlin johdolla alkoi aseistaa Itä-Saksan ylijäämä asevarastoista kroaatteja taisteluun Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan.

Taistelujen alettua toisen maailmansodan holokaustin uhrien serbien demonisointi kiihtyi ja Kroatiassa myös juutalaisia muistomerkkejä häväistiin. Kroaatit alkoivat kantaa samanlaisia univormuja kuin toisen maailmansodan aikana, jolloin serbit oli laillisesti lupa hävittää ja heidän omaisuutensa konfiskoida.

Saksan kristillisdemokraattinen puolue oli EDU:n Euroopan demokraattisen unionin jäsen. Unionin tärkeimpiä tavoitteita oli Sauli Niinistön (Lähde Niinistön kirja "Viiden vuoden yksinäisyys", 2005)mukaan kommunismin kitkeminen Euroopasta. Kohlin tukemana Sauli Niinistö valittiin järjestön puheenjohtajaksi vuonna 1997, jolloin Bosnian sota oli päättynyt mutta Kosovon sota vasta valmisteilla.

Jugoslavian liittovaltio oli liittoutumaton sosialistinen YK:n perustajajäsen, jonka jokainen itseään kunnioittava valtiomies, oli hän sitten kroaatti, sloveeni, serbi tai albaani, oli kommunisti. Liittovaltio oli kansantulolla mitattuna 24. sijalla kansainvälisessä vertailussa. Työläiset osallistuivat yritysten hallintoon ja saivat osuutensa myös tuotoista. Maa oli matkustamiselle avoin, suosittu turisti-kohde ja kävi kauppaa niin idän kuin lännen kanssa.

Nyt siis kitkeminen alkoi Jugoslavian alueella. Serbit olivat liittovaltiossa enemmistönä, mutta asuivat hajallaan eri osavaltioissa. Ainoastaan Serbiassa serbit olivat luonnollisesti enemmistössä ja Serbia oli myös ainoa osavaltio, jossa sodan alettua kaikki etniset ryhmät olivat tasa-arvoisia. Siitä huolimatta läntinen propaganda leimasi serbit hitlereiksi. Serbien mielestä sota ei voi korvata neuvotteluja. Perustuslain mukaan Kroatia olisi voinut irrottautua Jugoslaviasta neuvottelemalla.

Kohl halusi sotaa. Jugoslavia/Serbialle asetettiin keinotekoisin perustein totaaliset talouspakotteet 10 vuodeksi, sodan voiman vahvistamiseksi.

Jugoslavian partisaanit sekä Jugoslavian ja kaikkien Euroopan maiden edistykselliset voimat olivat Hitlerin natsi-Saksaa vastaan. Helmut Kohl sai koulutuksen Hitlerin armeijaan, mutta ei ehtinyt sotaan ikänsä puolesta. Angela Merkel oli hänen hallituksensa jäsen ja osallistui Jugoslavian hajottamiseen Kohlin rinnalla, Kohlin ollessa hänen oppi-isänsä.

Heti sodan alettua Saksan ulkoministeriksi valittu Klaus Kinkel, entinen ulkomaisen tiedustelunpäällikkö, sekä Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton päättivät v. 1992 ehdottaa ICTY:n Jugoslavia-tribunaalin perustamista tutkimaan ja tuomitsemaan serbin rikoksia Jugoslavian hajottamissodassa.

Valokeilan kohdistaminen negatiivisessa mielessä ihmisryhmään, jonka isät ja äidit olivat kuolleet natsien keskitysleireissä oli uskomaton mediatemppu.

Kohlin tavoite kommunismin kitkemisestä Euroopassa ei liene ollut ainoa syy tuhota Jugoslavia. Talouden infrastruktuurin haltuunotto oli varmaan myös painava syy paitsi Saksalle, myös Yhdysvalloille. Saksalle siksi, että Saksojen yhdistyminen oli taloudellisesti valtava taakka.

Yhteistyö Saksan miehittäjän Yhdysvaltojen kanssa oli oleellista. Yhdysvallat tavoitteli sotilastukikohtaa Serbiaan. Yhteistyökumppaneita olivat Osama bin Laden, albaani- ja natsidiaspora Yhdysvalloissa ja Kanadassa sekä koko länsimedia. Yhdysvaltojen eläkkeelläolevat kenraalit toimivat sotapäällikköinä, muslimit, kroaatit ja albaaniterroristit NATO:n jälkaväkenä. ETYJ:n yhdysvaltalaiset sotilaat olivat samalla CIA;n palkkalistoilla työskennellessään Kosovossa.

Muslimien ja kroaattien provokaatioiden pohjalta NATO pommitti serbijoukkoja muutamaa tuntia provokaatioiden jälkeen, jolloin tapahtuman luonne ei ehtinyt selvitä. Bosniassa Izetbegovic toimi pommitusten tilaajana.

Saksa koulutti aseisti ja puki albaaniterroristit vuoden 1998-1999 aikna. Saksan avulla Yhdysvallat sai aikaan Kosovon NATO-miehityksen, jonka alkaessa se alkoi rakentaa laitonta jättimäistä sotilastukikohtaa Bondsteeliä Serbian alueelle Kosovoon. Siellä olevat joukot yhdistettynä Saksaan sijoitettuihin miehitysjoukkoihin tekevät Yhdysvalloille mahdolliseksi hallita koko Länsi-Eurooppaa.

Liittoutumalla Kosovon ja Albanian mafian kanssa Yhdysvllat hallitsee myös elin- ja huumekauppaa. Onhan Länsi-Balkan Afganistanista tuotavien huumeiden kuljetusreittien risteyskohta.

Jugoslavian pommitusten alla Saksan liittokansleriksi oli vaihtunut sosialidemokraatti Gerhard Schröder, rehellisemmän Oscar Lafontainen vetäydyttyä. Saksa pidättäytyi - hygieniasyistä- pommittamasta toisen maailmansodan pommituksen vuosipäivänä, jona v. 1941 natsi-Saksa pommitti Belgradia niin, että 17000 ihmistä kuoli kaupungisa yhden päivän aikana.

Mitä näiden ihmisten mielessä liikkui ja liikkuu?

Nyt Jugoslavia oli saatu tuhottua lähes kivikaudelle. Kansantuotteella mitattuna uudet itsenäiset valtiot, osa NATO-jäseniä, ovat noin sijoilla 84 -113 maailmantilastoissa. Natsihenkisyys, terrori  ja laittomuus vallitsee Kosovossa, Kroatiassa ja Bosniassa. Kommunismi on saatu kitkettyä ja korvattua natseilla.

Sama Ukrainassa. Yhdysvaltojen ja monien EU-maiden organisoiman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen v. 2014, Ukraina on aloittanut "terrorisminvastaisen" sodan omia kansalaisiaan vastaan Itä-Ukrainassa. Natsien suorittamat murhat ja murhapoltot ovat tutkimatta ja rankaisematta.

Kommunistinen puolue on kielletty. Juutalaisia ahdistellaan. Harva uskaltaa puhua venäjää julkisellapaikalla, vaikka koko itäisen Ukrainan kulttuuri on sama kuin Venäjällä.Natsien soihtukulkueet muistuttavat natsiajasta. Natsiajan sankareiden patsaita pystytetään ja katujen nimiä muutetaan heidän kunniakseen.

Baltiassa venäjänkieliseltä väestöltä puuttuvat kansalaisoikeudet - EU ummistaa silmänsä. Euroopan unionin NATO-maat ja -liittolaiset puuttuvat itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin. Ukrainan jälkeen Valko-Venäjä on joutunut kokemaan destabiloivia läntisellä rahoituksella kustannettuja mielenosoituksia.

Hitlerin valtakaudella Saksaa myötäleviä kansalaispiirejä oli lähes jokaisessa Saksan miehittämässä tai sen liittolaismaassa. Nämä ihmisryhmät vaipuivat rauhan tultua pimentoon noustakseen kylmän sodan päätyttyä ja Neuvostoliitto/Venäjän roolin heikennyttyä jälleen esille. Kaikkialla, myös Suomessa, fasistisina lakkautetut järjestöt nousivat kuin sienet sateella.

Jugoslavia on kadonnut merkittävänä natsismin ja fasismin vastaisena voimana Euroopassa. Varsinkin EU-puheenjohtajakaudellaan Saksa yhdessä miehittäjänsä Yhdysvaltojen kanssa on suunnannut destabiloivia toimenpiteitään Venäjää kohtaan. Vuonna 2000 Brtislavassa pitämässään kokouksessa USA:n ulkoministeriö ilmoitti luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, elleivät ne ole sopusoinnussa omien tavotteiden kanssa.

Euroopan unioni ei enää osallistu YK:n natsismia ja fasismia vastustavaan julkilausumaan. Siten EU irtisanoutuu natsismin ja fasismin tuomittavuudesta. EU-maat kokevat voivansa tukeutua natseihinja jihadisteihin materiaalisten tavoitteiden saavuttamiseksi kuten Hitler aikoinaan, minkä Jugoslavian tapahtumat osoittavat. Mitään olellista eroa Hitlerin toimintatapoihin ei näytä olevan.

Toisen maailmansodan suurin uhrein voittaneen Neuvostoliiton seuraajavaltio Venäjä on jälleen Saksan ja sen natsismiin myönteisesti tai yhdentekevästi suhtautuvien EU-liittolaisten tärkein vihan ja vastustuksen kohde. Onko EU-maiden kitkettävien kohteiden joukossa ortodoksisen/etnisesti tasa-arvoisen Jugoslavian jälkeen ortodoksinen/monikulttuurinen Venäjä.

Eurooppa on muuttunut. Saksassa on viritelty AfD -puolueen asettamista tarkkailuun. Edellisen perusteella ja Jugoslaviasta ja Ukrainasta saatavien esimerkkien valossa ajattelisin pikemminkin, että Euroopan unioni ja Saksan hallitus tulisi asettaa tarkkailuun juridisen oikeuskäytännön korvaamisesta poliittisella oikeudella.

Kansainvälisiä lakeja ja käytäntöjä itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin puuttumattomuudesta ei tulisi rikkoa vaikka ahneus rikkauksien hyödyntämiseksi ja sotilatukikohtien rakentamiseksi olisi kuinka houkuttelevaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EDU, Niinistö, Kohl, Merkel, AfD, poliittinen oikeus, Ukraina, Jugoslavia, Hitlerin Saksan revanssi, natsismi Euroopassa, USA natsismin tukijana, Saksan sotilaallinen miehitys,

Ukrainan vallankaappaus 2014 ja Krim

Sunnuntai 21.2.2021 klo 14.08 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU:n ja Venäjän huonojen suhteiden sanotaan valtamediassa ja poliitikkojemme lausunnoissa alkaneen, kun Venäjä valtasi Krimin ja aloitti Itä-Ukrainan sodan.

Vaikka tiedän, että valtamedian propaganda on päivittäistä ja toistuu politiikan uutisista urheiluun ja ruokaresepteihin, haluan kylvää totuuden siemeniä niille, joiden elämässä totuus ja moraali ovat vielä arvossa.

Marraskuusta 2013 maaliskuuhun 2014 jatkuneet väkivaltaiset mielenosoitukset Ukrainassa ajoivat laillisesti vaaleilla valitun presidentti Janukovicin maasta. Mielenosoittajat valitsivat johtoon omasta joukostaan eduskunnan, presidentin ja hallituksen jäsenet.

Vallankaappaushallitus julisti itä-ukrainalaisille terrorisminvastaisen sodan, ei Venäjä. Itä- Ukrainan väestö tuki laillista hallitusta ja sen takana Radassa (eduskunnassa) enemmistönä olevia puolueita. Näiden puolueiden jäseniä ajettiin ulos väkivallan uhalla.

Väivalta, terrori, fasistien soihtukulkueet, kidnappaukset, kidutukset ja murhapoltot olivat arkipäivää tässä USA:n ja EU:n tukemassa prosessissa.

Helmikuun 19. päivänä – kaksi vuorokautta ennen laittoman hallituksen valtaantuloa – bussilasteittain Krimiltä kotoisin olevia matkustajia oli palaamassa laillista hallitusta tukevasta mielenosoituksesta Kiovasta takaisin Krimille.

Korsun-Shevchenkovskyn kaupungin lähellä busseja kohtaan ammuttiin ja ne pysäytettiin tiesuluille, joilla liehuivat Svoboda-puolueen ja Udar-puolueen liput. Matkustajat, niin miehet kuin naisetkin, vedettiin ulos ja pantiin kulkemaan pitkin militanttien muodostamaa kujaa. Militantit hakkasivat matkustajia nuijilla ja lapioilla. Sen jälkeen heidät kaadettiin kasaan tienvarrelle, kasteltiin bensiinillä ja uhattiin sytyttää tuleen. Silminnäkijöiden mukaan  pidättäjien joukosta huudettiin: "Odottakaa vain, tulemme Krimille ja saamme teidät kiinni. Me puukotamme ja ammumme teidät eli ne, joita emme vielä ole lopettaneet tai ampuneet."

Sen jälkeen krimiläiset pakotettiin riisumaan kenkänsä "toimitettaviksi Maidanin sotureille". Heitä ajettiin ympäri busseja kuin karjaa ja pakotettiin keräämään rikottujen bussinikkunoien sirpaleita. Nöyryytys ja alistaminen jatkui tuntikausia. Osa kuoli. Useimmat bussit poltettiin. Paikalle saapuneet poliisit päättivät olla puuttumatta asioihin.

Tämä tapaus on vain yksi sadoista. Odessan ammattiyhdistysten talon sisällä olevien ihmisten polttaminen elävältä toukokuussa oli osoitus siitä, kuinka natsistinen mielivalta rehotti Obaman Yhdysvaltojen tukeman vallankaappauksen jälkeisessä Ukrainassa. Ketään ole saatettu vastuuseen.

Yhdysvallat ja EU ovat synnyttäneet kaksi pahimman luokan mafia/natsi-valtiota Eurooppaan,  Kosovon ja Ukrainan. Järjestelmällinen väkivalta, terroristinen vähemmistöjen sortaminen ja ihmisoikeusloukkaukset ja laittomuus ovat näissä arkipäivää.

Päivästä toiseen jatkuva USA/EU/NATO-propaganda vaikenee tosiasioista ja projisoi ongelmat Venäjän syyksi. Venäjä esti NATO:a ottamasta haltuun natsismin vastaisen taistelun helmen, Venäjän Sevastopolin sotilastukikohdan Krimillä. Samoin Venäjä esti krimiläisiä uhkaavan verilöylyn. Kosovoa se ei pystynyt Jeltsinin heikkouden johdosta pelastamaan.

Venäjä on presidentti Putinin aikana muodostunut esteeksi USA/EU:n globaalille mielivallalle, sotilastukikohdille ja taloudellisen ja sotilaallisen vallan väärinkäytölle. 

Lännen hirmuvallan naamiointi "demokratia-puheella" ei enää täysin toimi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan vallankaappaus, Krim, USA, Obama, ihmisoikeusrikkomukset ja kidutukset

Miksi Venäjän on syytä kritisoida Angela Merkeliä

Keskiviikko 17.2.2021 klo 13.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

Miksi Venäjä on turhautunut EU:hun ja myös syksyllä EU:n puheenjohtajamaana olleen Saksan liittokansleriin Angela Merkeliin?

Saksa ei ole itsenäinen maa eikä Euroopan unioni tietenkään missään mielessä itsenäinen toimija.

Saksa on toisesta maailmasodasta lähtien ollut Yhdysvaltojen armeijan miehittämä. Presidentti Trumpin ilmoituksen mukaan maassa on edelleen 68 000 yhdysvaltalaista sotilasta. Saksan ulko- ja puolustuspolitiikka ei voi olla Yhdysvalloista riippumatonta.

1950-luvusta lähtien Yhdysvallat on tukenut natseja ja fasisteja Ukrainassa ja Epanjassa. Tämä siksi, että ennen toista maailmansotaa Hitleriä aseistaneiden teollisuusmiesten valta on siirtynyt USA:n hallitusvallaksi, mitä se vielä 1940-luvulla ei ollut.

Katolisen kirkon avulla Saksasta paenneet natsit saivat töitä mm Yhdysvalloista, erityisesti CIA:sta.

Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu CIA alkoi myös käyttää hankkeissaan natsien kanssa yhteistyötä tehnyttä muslimiveljeskuntaa. Muslimiveljeskunnalla on laajaa toimintaa Saksassa.

Saksan katolisen kristillisdemokraattisen puolueen johtaja ja liittokansleri Helmut Kohl oli Angela Merkelin suojelija ja oppi-isä. Angela Merkel pääsi heti Saksojen yhdistymisen jälkeen liittopäiville ja ministeriksi Kohlin hallitukseen.

Merkel oli hallituksessa, kun Kohl lähti Yhdysvaltojen kanssa ajamaan Jugoslavian haltuunottoa. Euroopan unionin perustava kokous aloitti sodan Jugoslavian liittovaltiota vastaan julistamalla Kroatian itsenäiseksi, kuten edellisessä blogissani kuvaan.

Vaikka Merkel ei ollut Jugoslavian pommitukset aloittaneessa Schröderin hallituksessa, hän ei voinut olla tietämätön Saksan ja Suomen ulkoministeriöiden salaamista oikeuslääkäreiden tutkimustuloksista.Tämän salauksen ansiosta laittomat NATO-pommitukset aloitettiin liittoutumatonta valtiota vastaan.

Jo ennen Merkelin valtaantuloa saksalaisen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes ja USA:n Libanonin suurlähettiläs Jeffrey Feldman laativat suunnitelman Syyrian hallituksen vaihtamiseksi sekulaarisesta sosialistisesta hallinnosta muslimiveljeskunnan valtaan.

Merkel tuli liittokansleriksi 2005 ja Perthes/Feldman -suunnitelma esitettiin v. 2008 Bilderberg ryhmässä, jossa presidentti Obama oli jo paikalla. Syyrian vallankaappauksessa v. 2011 oli mukana useita EU-maita Yhdysvaltojen rinnalla. Yhteenliittymä käytti kouluttamiaan jihadisteja jalkaväkenään. Syyrian hallituksen vastainen propaganda oli tärkeänä aseena. Samoin sodan suunnittelijoiden nostaminen korkeisiin YK:n virkoihin.

Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus v. 2014 tapahtui Merkelin hallinnon alaisuudessa ja yhteistyössä koko Yhdysvaltojen ulkopoliittisen arsenaalin kanssa. Yhdysvallat julisti käyttäneensä 5 miljardia dollaria Ukrainan destabiloimiseen.

Neuvottelussa laillisesti vaaleilla valitun presidentti Janukovitsin ja mielenosoittajien välillä Ranskan, Saksan ja Puolan ulkoministerit toimivat takuumiehinä. Sovittiin mielenosoitusten lopettamisesta ja seuraavien vaalien aikastamisesta saman vuoden marraskuulle. Mielenosoitusten johtajat, joista kukin oli eri EU-maiden ja USA:n rahoittamia (Klitscko saksalaisen Kondrad Adenauerin säätiön, muistaakseni) ilmoittivat seuraavana päivänä, että mielenosoittajajoukot eivät suostu sopimuksen noudattamiseen.

Natsien johtamat pogromit alkoivat ympäri maata. Rada, kansanedustajisto tyhjennettiin "ei toivottavista" edustajista. Vallankaappaushallitus aloitti "terrorisminvastaisen sodan" Itä-Ukrainaa, oman maansa kansalaisia kohtaan, jotka eivät hyväksyneet kaapparihallitusta ja natsien väkivaltaa.

Mitä tekivät Saksa, Ranska ja Puola? Hallitus muodostettiin pääasiassa ulkomaiden kansalaisista: yhdysvaltalainen valtiovarainministeri, georgialainen ja liettualainen ministeri –  perustuslainvastaiset hallituksen jäsenet saivat toimia. Eräänlaisena presidentti Obaman suurvisiirinä toimi varapresidentti Biden. Hän ilmoitti v. 2014 puhuneensa enemmän Yhdysvaltojen tukeman vallankaappausjohtajan Jatsenjukin kuin vaimonsa kanssa.

Laittomuuden ja väkivallan vallitessa maassa Venäjä pelasti Krimin asukkaat turvaan autonomian turvin. Autonominen Krim julistautui itsenäiseksi vaalien jälkeen ja anoi sittten liittymistä takaisin Venäjään, johon se on kuulunut aikaisemmin.

Angela Merkel on ollut vallassa kaikkien 2005 - 2021 konfliktien aikana.

Hän osallistui Minskin sopimuksen neuvotteluihin, jossa sovittiin askelmerkit Itä-Ukrainan tilanteen ratkaisemiseksi. Hän ei kuitenkaan ole käyttänyt arvovaltaansa Ukrainaan päin, jotta askelmerkkejä aloitettaisiin toimeenpanemaan.

Ranskan presidentti Hollande, joka oli laatimassa Minskin sopimusta ei ole enää vallassa eikä presidentti Macron ole osoittanut kykyä sopimuksen toimeenpanon tukemiseen.

Päinvastoin rasistiset asenteet ovat Ukrainassa koventuneet.

Saksan miehittäjämaa Yhdysvallat on presidentti Obaman suulla ilmoittanut, että se tekee kaikkensa Venäjän vahingoittamiseksi taloudellisesti sekä lopettaa puhumisen presidentti Putinin kanssa. Yhdysvaltojen kongressi on julistanut että maan presidentti voi ryhtyä sotaan Venäjää vastaan tarvitsematta kääntyä kongressin puoleen.

Liittokansleri Merkel on seurannut aivan läheltä Jugoslavian hajottamisesta ja sosialististen maiden ryöstöstä lähtien niin Syyrian kuin Ukrainan kriisit – ja viimeisimpänä "myrkytyskriisit". Toisin sanoen hän tietää mitä on tapahtunut. Siitä huolimatta hän ei ota vastuuta Saksan osuudesta kriisien kytemiseen ja siihen, että vastuuta sovituista ratkaisuista ei oteta.

Viimeisimmässä Navalny-kriisissä Charite-sairaalan lääkäreiden laboratoriotulokset eivät vastaa poliittisia Saksan armeijan laboratorion väitteitä novitsokista. Väitteet vaikuttavat poliittisilta samalla tavoin kuin suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulosten salaaminen oli poliittista ja mahdollisti pommitusten aloittamisen.

Liittokansleri Merkel kävi henkilökohtaisesti sairaalassa tapaamassa Navalnya, mutta kieltäytyi antamasta sairaalan tutkimustuloksia Venäjälle. Samalla hän vaati Venäjää tutkimaan rikosta, jota Venäjä ei ollut löytänyt omissa tutkimuksissaan eikä voinut tutkia, kun ei tiennyt mitä pitäisi tutkia. Merkelin mukaan kieltäytyminen johtui siitä, että Navalny ei halunnut antaa tietoja.

Liittokansleri Merkelin käyttäytyminen ei ole uskottavan valtiojohtajan käyttäytymistä. Hän ikäänkuin toimi presidentti Putinin ala-arvoista tyyliä harrastavan kriitikon liittolaisena - ellei aivan neuvonantajana.

Lisäksi potilas käytti runsaan toipumisaikansa yhdysvaltalaisen ja berliiniläisen tuotantoryhmän kanssa laatiakseen propaganda/valevideon "Putinin palatsi" Swartzwaldilaisessa lomahotellissa ja sen lähellä olevassa studiossa.

Miksi Merkel käyttäytyy näin?

Venäjä on itsenäinen maa. Se ei ole kenenkään miehittämä ja se voi katsoa todellisuutta silmiin. Se on voittanut natsi-Saksan armeijan hyökkäyksen uhraamalla 25 miljoonaa asukastaan. Nyt natsismi, fasismi ja jihadismi ovat nousussa. Venäjän johdolla maailma toimii edelleen natsismia, fasismia vastaan, joita elementtejä USA liittolaisineen käyttää pyrkiessään ryöstämän yhä uusia alueita luonnonvaroineen.

YK:n natsismin ja fasismin vastaisen päätöslauselman äänestys osoitti mihin Venäjä, EU ja USA asemoituvat. Yhdysvallat ja Ukraina asettuivat päätöslauselmaa vastaan, siis joko kannattavat tai suhtautuvat välinpitämättömästi natsismiin ja fasismiin. EU-maat yhtenä joukkona pidättäytyivät äänestämästä, eli kukin maa saa vaalia tai olla vaalimatta natsiperintöään haluamallaan tavalla. Venäjä ja maailman maiden enemmistö äänestivät fasismin- ja natsisminvastaisen taistelun eli demokratian puolesta.

Angela Merkel ja EU-puheenjohtajamaa Saksan johdolla koko EU siis pidättäytyi natsismin vastaisen päätöslauselman tukemisesta. Tähän olemme natsi-Saksan aikakaudesta päätyneet.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjä, Angela Merkel, EU-Venäjä-suhteet, Ukraina, Navalnyn "myrkytys"

Yhdysvaltain vaalisirkus ja sen klovnit

Perjantai 8.1.2021 klo 18.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen vaalisirkus ja sen klovnit

  

Presidentti Trump kutsui vuoden 2020 vaaleja vilpillisiksi. Hän ja hänen kannattajansa uskoivat, ja lopulta eri puolilta maata tulleet mielenosoittajat ryntäsivät kongressirakennukseen. Viisi henkilöä, joista yksi oli poliisi, sai surmansa.

Miten tähän oli tultu? 

Presidenttikautensa viime metreillä presidentti Obama järjesti vuotuisen juhlan tiedotusvälineille. Donald Trump oli kutsuttu myös paikalle. Puheessaan Obama suuntasi yleisölle Trumpia koskevia pilkallisia ja halveksivia kommentteja. 

Alusta oli valmis.

Katsokaa toimittajat ja mediamogulit! Presidenttinne antaa teille oikeuden pilkata tätä maan matosta.

Pääasiassa demokraattien hallitsema media toteutti pilkulleen Obaman kehotusta.

Demokraattien hallussa on paitsi USA:n media myös aseteollisuus. Vaalien voittamiseen tarvitaan molempia ja vaalien jälkeen palvellaan kumpaakin. Trump ei kumarrellut kumpaakaan. Hän käytti omaa twitteriään – eikä aloittanut uusia sotia.

Vuoden 2016 vaalit olivat traumaattiset demokraattipuolueelle. Heidän presidenttiehdokkaansa Hillary Clinton ei tullut valituksi.  

Välittömästi häviön jälkeen Clinton ja hänen kampanjatiiminsä ryhtyivät taisteluun valituksi tullutta Donald Trumpia vastaan. 

He aloittivat pelin Venäjä-kortilla. 

Presidentti Obaman doktriiniin kuului vahingoittaa ja nöyryyttää Venäjää taloudellisesti ja lopettaa puheyhteys presidentti Putiniin. 

Clintonin tiimi keksi syyttää presidentiksi valittua Trumpia Venäjän kanssa vehkeilystä. Samoin he syyttivät Venäjää Yhdysvaltojen vaaleihin sekaantumisesta. Kumpikaan syytös, vaikka niitä pyöritettiin useissa oikeusistuimissa ja mediassa kuukaudesta ja vuodesta toiseen, ei osoittautunut todeksi. 

Demokraatit ovat kokeneita valtionhallinnon, tiedusteluviranomaisten ja lobbareiden liittolaisia. He pyörivät kuin herhiläiset kokemattoman Trumpin ympärillä estäen häntä toteuttamasta minkäänlaista pitkän linjan strategiaa. Presidentin oli mahdotonta luottaa kehenkään. Neuvonantajat ja ministerit vaihtuivat tuhkatiheään median riemuitessa.

Vaalien lähestyessä olisi kuvitellut presidentti Trumpille olleen helppoa ottaa esille demokraatti-presidentti Obaman ja hänen ministereittensä lukuisat sodat: Libyan tuhoamiden, Syyrian jihadistien tukemisen yhteistyössä EU-maiden kanssa ja Eurooppaan suuntautuneen kansainvaelluksen synnyttämisen. Väkivaltaisen hyvin ennalta suunnitellun vallankaappauksen suunnittelu ja toteuttaminen Ukrainassa oli myös Obaman "ansiolistalla". Vallankumousjohtajista Klitscko oli saksalaisen Konrad Adenauer-säätiön rahoittama, Jatsenjuk vuorostaan Victoria Nulandin ja John Mc Cainin miehiä 

Ukrainan laillisesti valitun presidentti Janukovitsin väkivaltainen syrjäyttäminen ja yli 100 ihmisen surmaaminen Kiovassa ja Odessassa natsistisissa mellakoissa olisi tarjonnut Trumpille aineksia kriittiseen suhtautumiseen demokraattien ehdokas Bideniin. Olihan tämä ryhtynyt kaappauksen jälkeen eräänlaiseksi Ukrainan suurvisiiriksi eli länsimaiseksi siirtomaaherraksi osallistuen Radan, kansanedustuslaitoksen kokouksiin ja vaihtaen syyttäjän mieleiseensä. 

Vaalien alla eräs pienehkö media kirjoitti presidenttiehdokas Bidenin pojan taloussotkuista Ukrainassa. Uutisen jako sosiaalisessa mediassa estettiin, joten demokraattipuolueen valta mediassa toteutui lähes sataprosenttisesti. Itse presidenttiehdokkaan toiminnasta Ukrainassa vaiettiin täysin samoin kuin koko USA:n valtiojohdon ja presidentti Obaman toimista.

Presidentti Trumpin vieraillessa vuonna 2018 Suomessa tapaamassa presidentti Putinia  Demokraatit ulkomailla -järjestö oli rahoittanut mielenosoitusta vierailua vastaan. Presidentti Obamahan oli vaatinut Putinille puhumisen lopettamista. 

Demokraatti-puolueen toiminta yksinäistä presidentti Trumpia vastaan on verrattavissa pahimman luokan koulukiusaamiseen. Hänen kestokykynsä alkoi horjua kauden puolivälissä. Myönteiset aloitteet esimerkiksi suhteiden parantamiseksi Venäjään ja Pohjois-Koreaan ja joukkojen vetämiseksi Afganistanista ja Syyriasta rapautuivat.  

Yht’äkkinen ohjusisku Syyriaan kesken Kiinan presidentti Xi:lle tarjotun illallisen oli Trumpilta lapsellinen voimannäyttö. Samoin vuosi sitten suoritettu Iranilaisen kenraali Suleimanin tappaminen ohjuksella. 

Trumpin kannattajien ryntäyksessä Yhdysvaltojen kongressirakennukseen on samoja piirteitä kuin USA:n ja EU:n myötävaikuttamassa tarkka-ampujien suorittamassa Maidanin joukkomurhassa ja Odessan tuhopoltossa. 

Kummankaan kohdalla valtamedia ei kerro totuutta. Trump lähti kuivattamaan aseteollisuuden, suuren rahan, median  ja tiedustelupalveluiden mädättämää suota. Tuo suo kuitenkin nielaisi hänet.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Trump, demokraatit, mellakka, Obama, Ukraina

Valheisiin perustuva ulkopolitiikka on vaaraksi viennille

Lauantai 29.8.2020 klo 13.57 - Pirkko Turpeinen-Saari

Joudun huvittuneena seuraamaan suomalaisten poliitikkojen ja virkamiesten todistelua Euroopan unionin ja erityisesti Suomen toimien oikeusvaltiopohjasta oli sitten kysymys komission ehdottamista korona tuista tai Suomen viennin ongelmista.

Helsingin Sanomat julkaisi tänään 29.8. 2020 ansiokkaita artikkeleita ja haastatteluja kansainvälisestä taloudesta sekä  erityisesti Suomen tämän hetkisistä talousongelmista. Ääneen pääsivät erityisesti nykyinen ja entiset EU-komissaarit sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä sekä Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Suomen media onkin visusti vaiennut EU:n talouteen voimakkaimmin vaikuttavien Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian pyrkimyksistä hyötyä Euroopan Unionin  ulkopuolisten maiden infrastruktuurin haltuunotosta milloin asein milloin talouden avulla.

Jugoslavian jäännösvaltioiden infrastruktuurin haltuunoton jälkeen Lähi-Idän Libya ja Syyria eivät pudonneetkaan halukkaiden käsiin riittävän nopeasti siitä huolimatta, että Saksa Yhdysvaltojen liittolaisena jo vuodesta 2001 lähtien suunnitteli hallituksenvaihdosta ja luonnonvarojen haltuunottoa Syyriassa, luonnollisesti Ranskan ja Iso-Britannian kanssa yhteistyössä.

Euroopan unioni lähti Lähi-Idän viivästyessä ahnehtimaan itselleen Ukrainan infrastruktuuria nopeudella, jota presidentti Janukovits ei voinut hyväksyä. Hänet siirrettiin väkivalloin syrjään. Vaikka Yhdysvallat alkoi toimia eräänlaisena siirtomaaisäntänä, asiat menivät todella kehnoon suuntaan Ukrainan kansalaisten hyvinvoinnin kannalta.

Suomen EU:n laajentumis- ja talouskomissaarina sekä komission varapuheenjohtajana toiminut Olli Rehn oli keskeisesti vastuussa Ukrainan lähentymissopimuksen surkeasta prosessista.Toki hän ei päättänyt USA:n ja tiettyjen EU-maiden kouluttamista ja rahoittamista tarkka-ampujista, mutta kiireinen aikataulu voitaneen epäilyksettä asettaa hänen vastuulleen.

Hollanti vastusti kansanäänestyksessä Ukrainan lähentymissopimusta, mutta hollantilaiset pantiin äänestämään uudestaan, jotta saatiin "oikea" tulos. George Soroksen rahoittamat oranssit vaalibussit tekivät vaalityötä. Näin toimii EU oikeusvaltioperiaatteella.

Kävin usein 1980-luvulla Krimillä, eikä mielikuvakseni koskaan tullut tunnetta, että olisin Ukrainassa. Ihmiset olivat venäläisiä, he puhuivat venäjää ja pääsin jopa venäläisen sankarikaupunki Sevastopolin laivastonparaatia seuraamaan.

Ukrainan epäonnistuneen EU-prosessin seurauksena oli lähes koko valtion alueelle levinnyt anarkia ja väkivalta. Krimin autonominen alue oli jo 1990-luvun alkupuolelta saakka pyrkinyt palaamaan osaksi Venäjän valtiota, johon se historiallisesti oli kuulunut. Neuvostoliiton hajotessa oli sovittu, että kukin valtio saa ne rajat, jotka perustamisen aikana olivat vallinneet. Krim oli aina ollut osa Venäjää. Ukrainalaissyntyisen Hrustsevin tultua Neuvostoliiton presidentiksi, hän siirsi omavaltaisesti Krimin niemimaan Venäjältä Ukrainaan Neuvostoliiton sisällä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin teki Krimin asukkaiden toiveiden mukaisen ratkaisun mahdolliseksi. Hän takasi kansanäänestyksen toteutumisen, krimiläiset halusivat ensin itsenäisyyden ja sen jälkeen liittymisen osaksi Venäjää. Vuoden 2014 jälkeen krimiläiset ovat vahvistaneet halunsa useissa demokraattisissa vaaleissa. 

Euroopan komissio ja parlamentti peittelivät omaa vastuutaan Ukrainan katastrofissa. Se mahdollisti syntipukin etsimisen muualta. EU alkoikin syyttää Venäjää Krimin valtaamisesta ja määräsi Yhdysvaltojen rinnalla talouspakotteet Venäjälle, joka vuorostaan määräsi vastapakotteet.

Suomen viennissä Venäjällä on kautta historiamme ollut merkittävä rooli. Nyt EU:n jäsenenä esitämme upporikasta ja olemme heittäytyneet Saksan ja Yhdysvaltojen varaan.

Kaupassa ja turismissa Venäjän merkitys on tärkeä. Useilla moskovalaisilla ja pietarilaisilla perheillä on kesäpaikat Suomessa. Olen hämmästellyt korona-sokeutta Venäjän suuntaan. Kun länsirajalla maahanpääsy esteitä on lievennetty, jos Suomessa on mökki, sukulaisia tai esimerkiksi työ. Miten on venäläisten sukulaiset ja mökit huomioitu. Minkälaisin ehdoin venäläinen perhe voi viettää loma-aikaa omistamallaan mökillä. Olemme huolissamme Ruotsiin kohdistuvan korona-asenteemme vaikutuksesta maidemme välisiin suhteisiin. Entä asenteemme vaikutus itäiseen naapuriimme.

Tänään Olli Rehn vertailee KIKY- elinkeinoministeriaikaansa kovin myönteisesti. Tuolloin liittokierroksella kustannusvaikutus oli miinus 5,7 prosenttia verrattuna muuhun euroalueeseen. Tuo prosentti oli otettu työntekijöiden selkänahasta. 

Onko Suomella todella varaa perustaa kauppasuhteensa ulkopoliittisiin valheisiin. Ukraina-prosessi tulisi avata ja myöntää, että siinä yhteydessä EU Yhdysvaltojen rinnalla ei toiminut kansainvälisten lakien mukaisesti vaan käytti vahvaa mielipidevaikuttamista (propagandaa) ja väkivaltaa tavoitteisiinsa pääsemiseksi. Ukrainan hallitus ei ole tehnyt elettäkään Minskin sopimuksen päätösten toteuttamiseksi. Venäjän syyllistäminen ei auta Suomen taloutta. Mitä kauemmin liittoudumme valheellisen EU-ulkopolitiikan tukijoiksi sitä kauemmin kärsimme eristäytymisestä läheisen naapurimme ja kauppakumppanimme kanssa tapahtuvasta yhteistyöstä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oikeusvaltioperiaate horjuu, Venäjä, Krim, Ukraina, Suomen viennin ongelmat, ulkopolitiikka, suomalaiset komission jäsenet, Olli Rehn

Presidentti Niinistö ja ulkopolitiikka

Keskiviikko 26.8.2020 klo 12.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ilahtuneena havaitsin presidentti Sauli Niinistön ottaneen kantaa Euroopan unioninperussopimuksiin ja niiden noudattamiseen.

Olen samaa mieltä hänen kanssaan. Perussopimuksia ei voi yhtenään polkea ilman että menee uskottavuus.

Siirtykäämme sitten talouspolitiikasta ulkopolitiikan puolustuspolitiikka-alueeseen.

Presidenttimme ei ole sanallakaan tuominnut Euroopan unionin yhdessä Yhdysvaltojen kanssa suorittamaa Jugoslavian liittovaltion hajottamista 1990 -2000.

Liittoutumaton, ketään uhkaamaton YK:n perustajajäsenvaltio joutui aseellisen vallankaappauksen kohteeksi, mitä kaappausta, valtion rajojen väkivaltaista rikkomista ja serbien kansanmurhaa tuki Yhdysvaltojen rinnalla Saksa ja sen tukena muut EU:n jäsenmaat.

Presidenttimme ei ole osittanut tietävänsä, että syksyllä 1998 NATO muuttui puolustusliitosta hyökkäysliitoksi uhkaamalla Jugoslaviaa pommituksilla ellei valtio alistuisi USA:n ja EU-maiden ryöstöaikeisiin.

Presidenttimme ei ole ilmaissut tietävänsä mitään Ukrainan vallankaappauksen suorittajista. EU:n itsensä mukaan laillisesti valitun presidentin syöksemisestä vallasta asein. Monissa aikaisemmissa blogeissani olen kuvannut tarkasti vallankaappauksen taustavoimat, tarkka-ampujien kouluttajat ja rahoittajat sekä kaappausta jo etukäteen Jaltalla juhlineet  Bill ja Hillary Clintonin eurooppalaisine ryöstöstä hyötymään pyrkivine poliitikkoineen.

Tieteellisesti pätevä kirjallisuus tarjoaa erinomaisen lähdemateriaalin Yhdysvaltojen käyttämiin "värivallankumouksia" suunnitteleviin USA:n ulkoministeriön rahoittamiin järjestöihin, joiden myyräntyö hajotuksen kohteina olevissa valtioissa kestää useita vuosia ennen toimeen ryhtymistä.

Jopa Helsingin Sanomien toimittaja Tommi Nieminen "paljasti" tietävänsä Otpor-järjestön, jonka organisoimana ja CIA:n ja CNN:n kanssa yhteistyössä vaikutettiin Jugoslavian presidentinvaaleihin tarkoituksena syrjäyttää presidentti Milosevic.

Koko presidentti Mauno Koiviston inhoaman NATO:n serbivastaisen propagandan perkaaminen on vielä edessä.

Nykyisen presidentin aikana ja pääministeri Juha Sipilän valtakaudella lähetettiin Yhdysvaltoihin 100 suomalaista toimittajaa ja muuta toimijaa saamaan propagandakoulutusta. Sen jälkeen tärkeä tulos ei ole pelkästään se, että uutiset ovat Yhdysvaltalais-EU-ideologian mukaisia, vaan se, mitä peitellään, mitä jätetään sanomatta.

Ukraina ja Syyria ovat erinomaisia esimerkkejä. Useiden EU-maiden johtajien ja johtavien poliitikkojen korruptoituneisuus on häkellyttävää.

Liikaa ei voida vaatia. Presidentti Niinistön EU:n talouspolitiikkaan liittyvä rehellisyyden puuskahdus on arvokas asia. Jääkäämme odottamaan milloin tulee EU:n kansainvälisten lakien noudattamisen, valtioiden suvereniteetin kunnioittamisen ja puolustuspolitiikan vuoro.

Totuudellinen viestintä tulee ehkä vasta viimeisenä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, propaganda, presidentti Niinistön ulkopolitiikan alueet, kansainväliset lait, kansainväliset sopimukset, "läntiset" arvot

Röyhkeys huipussaan

Perjantai 17.4.2020 klo 12.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU:hun liittymisestä lähtien Suomi on vajonnut yhä syvemmälle Yhdysvaltojen johtaman mafia-tyyppisen vallakäytön osaksi.

Presidentti Urho Kekkonen totesi Tukholman puheessaan 7.12.1943: "Jos tiettyyn maantieteelliseen tilaan kuuluvat kansat alistetaan suureen valtiolliseen yhteenliittymään, kokonaisuuteen, ja siihen joutuneille pienille kansoille varataan vain rajoitetut kansainväliset, valtio-oikeudelliset, sotilaalliset ja taloudelliset oikeudet, merkitsee se tosiasiassa pienten kansojen omintakeisen ja omavastuisen valtioelämän loppua."

"Jos tältä kansalta toivotaan sen kykyä ja edellytyksiä vastaavaa panosta ihmiskunnan henkisen ja aineellisen kehityksen edistämiseksi, on kansalle annettava kadotettu vapaus...Ja ellei jokin kansa näin ajattele, vaan on arkuudesta tai mukavuudenhalusta valmis luopumaan itsenäisyydestään, valmis hävittämään itsestään itsenäisyystahdon, se ei ole kansana elinkelpoinen, vaan tulee sulautumaan voimakkaampaan valloittajakansallisuuteen."

Tuorein uutinen "arkkuden ja mukavuudenhalun" ilmentymästä on puolustusvoimien ex- komentaja Jarmo Lindbergin ryhtyminen Yhdysvaltalaisen Lockheed Martinin hävittäjän lobbariksi markkinointitoimisto Hill&Knowltonin STT:lle antaman tiedon mukaan.

Jarmo Lindberg jäi eläkkeelle runsas puoli vuotta ennen lobbaustehtävänsä aloittamista. Jo tämä asettaa kysymyksiä.

Hän on parhaiten perehtynyt Suomen turvallisuuspolitiikkaan ja erityisesti suhteeseen Yhdysvaltoihin. Hän on henkilö, joka eduskunnan päätöksenteon ulkopuolella, tasavallan presidentin läsnäollessa allekirjoitti NATO:n isäntämaasopimuksen, joka sitoo maamme epäitsenäiseksi Yhdysvaltojen johtaman NATO:n palvelijaksi jättäen demokraattisen päätöksenteon eli eduskunnan vaille päätösvaltaa Yhdysvaltojen edustajan toimiessa ylipäällikkönä.

On Jarmo Lindbergin saama palkkio mikä tahansa, on se pieni hinta Suomen tuoreimipen puolustukseen liittyvien luottamuksellisten, jättimäisten tietojen vaarantamisesta.

NATO on osa Yhdysvaltojen johtamaa mafia-tyyppistä organisaatiota. Siihen liittyviä tietoja välittää ja tulkitsee Hill&Knowlton markkinointitoimisto. Sen tehtävänä on muuntaa todellisuutta siten, että tiedonvälityksen vaikutuspiirissä olevat kansakunnat omaksuvat Yhdysvaltojen ja muiden NATO-maiden haluaman käsityksen todellisuudesta.

Osallistuin vuonna 2015 Women's International League for Peace and Freedom- rauhanjärjestön 100-vuotisjuhlakokoukseen Haagissa. Siellä saksalainen Institut for Mediaverantwortung laitoksen johtaja ,tohtori Sabine Schiffer kertoi esitelmässään kuinka Hill&Knowltonin vastuulla on kansainvälinen mediakampanja Venäjän presidentti Putinia vastaan.

Aikaisemmin olin saanut tietää Hill&Knowltonin varatoimitusjohtajan olevan Yhdysvaltojen ja Ukrainan liikesuhteita edistävän johdon jäsen, jonka tehtävänä oli osana Ukrainan vallankaappausta edistää geenimuunneltua kasvinviljelyä, särötystä ja muita Yhdysvaltojen hankkeita vallankaappauksen jälkeisessä Ukrainassa.

Markkinointitoimisto ei pelkästään markkinoinut asiakkaansa USA/NATO:n hankkeita, vaan itse varatoimitusjohtajansa kautta hyötyi liiketoimista.

Jarmo Lindbergin hankkeessa voi etsimättä löytää vastaavuuksia. Mikäli Suomi hankkisi Lindbergin lobbaamat hävittäjät, joiden tiedetään toimivan vain Yhdysvalloista tulevalla käskyllä, hän tulee edistäneeksi Yhdysvaltojen Venäjävastaisia sotilaallisia pyrkimyksiä.

Saatuaan Yhdysvalloilta jo tähän mennessä korkeimman ulkomaalaiselle myönnettävän ansiomerkin saattaisi olettaa, että Lindberg tarjoaisi myös hävittäjiä käytettäessä palveluksiaan, jotka hyödyttäisivät ensisijaisesti Venäjävastaista Yhdysvaltoja, ei Suomea.

Mafia-maailmassa pätevät mafian lait. Yhdysvaltojen yhdessä eräiden NATO-maiden kanssa suorittama Ukrainan vallankaappaus ei hyödyttänyt ukrainalaisia vaan ylikansallisia särötyksestä tai geenimuuntelusta hyötyviä Soroksen kaltaisia henkilöitä, jotka liittoutuivat presidentti Obaman kanssa. Uhreja Maidanilla oli lähes sata.

Jugoslavian hajottaminen hyödytti presidentti Clintonia ja hänen säätiötään. Kosovon muodostaminen presidentti Ahtisaaren avulla NATO:n turvaamaksi laittomuuden saarekkeeksi Euroopassa on hyödyttänyt huume- ja elinkauppiaita ja laittomista serbiyritysten yksityistämisestä hyötyviä kansainvälisiä toimijoita. Kosovon presidentti on Clintonin säätiön tilaisuuksien vakiovieras ja lahjoittaa säätiölle runsaskätisesti varoja. Uhreja Jugoslavian hajottamisessa oli kokonaisen kansakunnan verran.

Presidentti Clinton kävi yksityisellä tervehdyskäynnillä presidentti Ahtisaaren luona viime kesänä, aivan kuten hän kävi liittolaisensa, Bosnian muslimipresidentti Alija Iztbegovicin kuolivuoteen vierellä. Izetbegovic värväsi muslimeja Hitlerin joukkoihin ja värväsi myös Lähi-Idän jihadisteja tukemaan Yhdyvaltojen tavoitteita Balkanilla 1990-luvulla.

Kaipaan presidentti Kekkosen luovuutta ja oikeudentuntoa. Pyrkimystä palvella omaa isänmaata hyvien suhteiden ja maailmanrauhan tavoittelun puitteissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jarmo Lindberg, USA:n mafia, Hill&Knowlton, hävittäjähankinnat, Ukrainan vallankaappaus, Sabine Schiffer

Kipin kapin Hongkongiin CIA:ta tukemaan

Sunnuntai 11.8.2019 klo 15.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat julkaisi eilen mielipidekirjoituksen "Suomen tulisi johtaa EU tukemaan Hongkongia". Kirjoituksen alla oli toinen Kiinan uhkaa korostava, Taipein edustuston päällikön Janet Changin kirjoitus, jossa hän viittasi yhtyvänsä lehden pääkirjoitukseen "Mitä Kiinalta voi seuraavaksi odottaa?".

Janet Chang kuvaa kuinka "Hongkongin kärjistyneet ja kuukausia kestäneet protestit ovat saavuttaneet koko maailman huomion ja herättäneet suurta huolta Taiwanissa".

Yhdysvaltojen vuosikymmeniä kestäneet sotilaalliset ja taloudelliset puuttumiset  itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin eivät ole uutisia. Maan mediaomistusten ylivalta on johtanut siihen, että puuttumisia seurataan tapahtuvina tosiasioina eikä Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tavoitteita ei paljasteta, kritisoimisesta puhumattakaan.

Salaisiksi julistetut asiakirjat paljastuvat usein vasta kymmenien vuosien kuluttua, jona aikana on jo siirrytty seuraaviin tapahtumiin vanhojen asioiden painuttua pois tietoisuudesta.

Yhdysvaltojen tiedustelun CIA:n sekä 1980-luvulta lähtien sen tavoitteita palvelevien niin kutsuttujen "demokratiaa edistävien" järjestöjen toimet ovat tuttuja jokaiselle asioita tarkasti seuraavalle henkilölle.

Miljoonan indonesialaisen ammattiyhdistysaktiivin ja kommunistiksi epäillyn tapot CIA:n listojen mukaisesti 1960-luvulla ovat kuvattuina ohjaaja Oppenheimerin järkyttävissä elokuvissa.

CIA:n organisoimien Tianmenin mielenosoitusten ja "verilöylyn" propaganda-arvo ei ole himmentynyt. 

Kiinan, Jugoslavian, Puolan, Neuvostoliiton, Irakin, Georgian, Ukrainan, Irakin, Libyan, Tunisian, Egyptin ja Syyrian hallituksenvaihdosoperaatiot ja CIA:n, Soroksen, Otporin ja yksityisten palkkasoturiryhmien osuus näissä väkivaltaisissa toimissa on jo melko tarkkaan selvitetyt.

Georgian presidentti Saakashvilin, Yhdysvaltojen kouluttaman ja tukeman presidentin hyökkäys vuonna 2008 Venäjää vastaan ei onnistunut tuomaan Yhdysvaltojen toivomaa tulosta. Saakasvili onkin jo siirtynyt henkipattona maasta toiseen isäntiensä hylkäämänä.

Nyt Georgiassa on menossa toinen kierros.

CIA:n vahvalla läsnäololla presidentti Obama, varapresidentti Biden ja koulutetut, myös useiden EU-maiden tukemat tarkka-ampujat ja heidän avullaan valtaan nostetut johtajat Jatsenjuk ja Poroshenko eivät myöskään kyenneet saamaan aikaan Yhdysvaltoja, Sorosta ja monia EU-vaikuttajia tyydyttävää tulosta.

Vuoden 2013 syyskuussa Jaltalla kyseisten vaikuttajien etukäteen viettämä voitonjuhla osoittautui ennenaikaiseksi. Poroshenko lienee nykyisin yhtä epätoivottu henkilö kuin Saakashvilikin.

Suomalaiset ovat onnellisia osittain siksi, että suppean kielialueemme vuoksi suuri osa on onnellisen tietämätön siitä miten "isot pojat" hallitsevat maailmaa. Suomessa vallitseva  NATO:n hybridikeskuksen edellyttämä media- ja kustannusalan kontrolli estää julkaisemasta  mitään, mikä horjuttaisi onnellista tietämättömyyttä.

Englanninkieltä hallitseville suosittelen kahta teosta. Ensinnäkin jo aikaisemmin suosittelemaani F.William Engdahl: Manifest Destiny; Democracy as Cognitive Dissonance. Toinen suositukseni on Thierry Meyssanin teos Before Our Very Eyes; Fake Wars and Big Lies From 9/11 to Donald Trump. Teokset saa viikossa esimerkiksi Amazonin verkkokaupasta.

Thierry Meyssanin kirja on järkyttävä yksityiskohtaisuudessaan kuvatessaan Yhdysvaltojen hallinnon päätöksiä esimerkiksi Lähi-Idän uudelleen järjestelyistä: "Ennen kuin Hillary Clintonin valintaa ulkoministeriksi oli edes vahvistettu, hän jo soitti Lontooseen ja Pariisiin sotilasoperaation aloittamiseksi Lähi-Idän uudelleen muovaamiseksi. Irakin fiaskon jälkeen Yhdysvalloille olisi mahdotonta käyttää omia sotilasjoukkojaan tällaiseen seikkailuun. Yhdysvaltojen mielestä oli tullut aika uudelleen järjestellä aluetta, jonka valtioiden rajat oli muodostettu vuonna  1916 brittien, ranskalaisten ja venäläisten toimesta, nyt  aikaisempaa paremmin Yhdysvaltojen etuihin sopiviksi."

Kuinka ranskalaiset ja britit saataisiin suostumaan hankkeeseen? Mitenkä muuten kuin lupaamalla mahdollisuuden muuttaa alue uudelleen eräänlaiseksi siirtomaaksi.

Kirja kuvaa sitä samaa hengästyttävää nopeutta, johon tutustuin tutkiessani Jugoslavian hajottamista. Miten nopeati Yhdysvaltojen NATO-liittolaiset ja muutkin liittolaiset saadaankaan toimimaan kuin hyvin harjoitettu orkesteri. 

Ensin provokaatio. Sen jälkeen massiivinen yhden suuntainen mediavyöry, nopeat hallitusten, EU:n  ja YK-elinten päätökset ja pian pommitukset ja talouspakotteet ovat pystyssä.

Kukaan ei ole voinut olla huomaamatta, että USA on nyt kohdistanut hyökkäyksensä ensisijaisesti Kiinaa ja Venäjää vastaan.

Hongkongin mielenosoitukset muistuttavat väkivaltaisuudessaan Kiovan Maidania. Otpor -järjestö oli kouluttanut opiskelijoita tekniikoihin ja mielenosoitusten koordinointiin. Koulutetut nuoret eivät hienon hotellin kokoustiloissa ymmärtäneet työskentelevänsä Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tavoitteiden toteuttamiseksi. 

Moskovan mielenosoitukset vaikuttavat myös erittäin hyvin organisoiduilta.

Kun Tianmenin tapahtumien todellisuus valkeni vasta 30 vuoden kuluttua, Hongkongin ja Moskovan tapahtumien taustat paljastuvat tapahtumahetkellä. Hongkongista on jo saatu kuvia, jossa Yhdysvaltojen konsulaatin edustaja neuvottelee aktivistien kanssa, ja Moskovassa sijaitsevan Yhdysvaltojen lähetystön edustajan todetaan antaneen ohjeita mielenosoitusten aikataulusta ja reiteistä.

Jugoslavian presidentti Milosevicin kaatamiseksi vuonna 2000 CIA painatti 5 miljoonaa presidenttiä vastustavaa tarraa, koulutti Srda Popovic'in Otporin avulla mielenosoittajat ja opasti CNN -televisiokanavan kuvaamaan kriittisiin, ennalta suunniteltuihin kohteisiin lisätäkseen mielenosoitusten käyttövoimaa. Moskovan mielenosoitukset 19 vuotta myöhemmin, ovat kuin kopio Belgradista.

Helsingin Sanomat on Yleisradion ja Ulkopoliittien instituutin kanssa toiminut Yhdysvaltojen aggressiivisen, kansainvälisistä laeista piittaamattoman politiikan tukijana. Rikoksista todisteeksi ja seuraamusten perusteeksi riittävät "highly likely"- väitteet ja onnettomuustutkinnassa syylliseksi epäilty voi olla osa tutkijaryhmää kuten Malesialaiskoneen ampumistapauksessa tapahtui.

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten arroganssia osoittaa se, että ne eivät välitä siitä, että vieraita kieliä taitavat kansalaiset saavat tosiaikaisia todisteita heidän puuttumisestaan itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin destabilisointimielessä.

Heille riittää se, että väkivaltainen käyttäytyminen on julistettu "läntisten arvojen mukaiseksi" eikä  "isojen poikien" "sisäpiirin" toimintatapaa sovi kyseenalaistaa.

Suomi on tässä täysin rinnoin mukana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hongkong, CIA, Moskova, Georgia, Ukraina, valtiollinen terrori

Suomen ja EU:n ulkopolitiikka perustuu vääriin tietoihin ja valehteluun

Perjantai 14.6.2019 klo 17.15 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat ja Yle ovat viime aikoina käyttäneet runsaasti uutistilaa Kiinan arvosteluun. Yhdysvaltojen väitteet milloin minkäkin kiinalaisen välineen puutteista tai tulevista puutteista on otettu tosiasioina.

Tänään Helsingin Sanomat kiinittää Jarmo Huhtasen artikkelissa huomiota tilattavien lennokkien mahdollisesti välittävän tietoja Kiinan hallitukselle. Myös Karlssonin pilapiirroksessa kysytään, vieläkö me maksamme moisesta.

Huhtanen kertoo artikkelissaan EU:n Kiinalle vuonna 1989 asettamasta aseidenvientikiellosta, joka on saatettu voimaan Tiananmenin aukiolla vuonna 1989 tapahtuneen verilöylyn johdosta.

Yleensä salaiseksi julistettuja valtioiden asiakirjoja paljastetaan vasta vuosikymmenten kuluttua. Siten kyseisen valtion kannalta tarkoituksenmukaiseksi katsottujen väärien tietojen leviämisen vaikutusta on voitu ylläpitää lähes määrättömästi.

Kun kyseessä on aikaisempi lähes maapallon yksinvalta, Yhdysvallat, sen vaikutusvalta kansainvälisiin tiedotusvälineisiin on ollut miltei absoluuttinen. Rahalla ja valtioihin kohdistuvalla taloudellisella ja sotilaallisella painostuksella vääristä tiedoista on muodostettu opinkappale, jonka rikkomisesta osassa tapauksista on seurannut juridisia seurauksia, vankilaa tai jopa hengenmeno.

Rohkea toimittaja Julian Assange on pystynyt rikkomaan Wikileaks- sivustollaan tuon mahdollisuuden salata rikoksia ja vääriä tietoja loputtomasti. 

Tiananmenin aukion "verilöyly" on osoittautunut paikkansapitämättömäksi. Aikaisemmissa blogeissani olen tuonut esiin lähteitä, joista asian voi tarkistaa. Siis EU on asettanut aseidenvientikiellon jo aikanaan paikkansapitämättömäksi tiedetyn seikan seurauksena. Yhdysvaltojen Kiinan suurlähettiläs lähetti ulkoministeriölleen välittömästi mielenosoitusten päätyttyä oikeat tiedot, jotka salattiin.

CIA:n apuna toimineet kiinalaisopiskelijat, jotka levittivät verilöylypropagandaa, salakuljetettiin Hong Kongin kautta Yhdysvaltoihin.

Samalla tavoin "Srebrenican kansanmurha" on satua, jota Yhdysvallat NATO-liittolaisineen tarvitsee peittääkseen todellisen serbeihin kohdistuneen kansanmurhan ja etnisen puhdistuksen, Operaatio myrskyn, vain kaksi viikkoa tarpeelliseksi osoittautuneen Srebrenican tapahtumasarjan jälkeen.

Heinä-elokuun taitteessa 1995 yhden viikonlopun aikana yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttamat ja johtamat kroaattijoukot karkoittivat Kroatiasta keskiajalta peräisin olevilta asuinsijoitaan 250 000 serbiä tappaen tykkitulella ja ilmapommituksilla tuhansia.

Yhdysvaltojen arroganssia kuvaa se, että Kroatian puolustusministerin vieraillessa hiljattain Yhdysvalloissa, tulloin vielä Mattisin puolustusministerikautena, Mattis kehui serbien karkotustaistelun, Operaatio myrskyn, olleen suurenmoisin taistelu sitten toisen maailmansodan.

Tuon taistelun valmistelua ja kulkua opetetaan hänen mukaansa kaikissa Yhdysvaltojen sotilasakatemioissa.

Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten valheisiin indoktrinoitu läntinen media, Suomen media ja diplomaatit mukaan luettuna, vaikenivat Operaatio myrskystä ja korvasivat sen Srebrenican kansanmurhalla. Tuo "kansanmurha" oli siitä mielenkiintoinen, että kaikki naiset, lapset ja aseensa riisuneet miehet saivat turvan. Useimmat kujetettiin serbien järjestämillä busseilla haluamiinsa paikkoihin, YK:n järjestäessä autoihin polttoaineen.

Aseistetut muslimijoukot, divisioona, jota ei pitänyt olla demilitarisoidussa Srebrenicassa, lähtivät taistellen kohti 60 km päässä olevaa Tuzlaa, jossa oli Yhdysvaltojen tukikohta. Taisteluissa syntyi uhreja ja satoja myös teloitettiin.

Ukrainan vallankaappaus ja sitä seurannut konflikti on eräs tuoreimpia harhaanjohtavia tietoja synnyttänyt tapahtumien kulku.

USA ei ole kieltänyt rahoittaneensa ja valmistelleensa vallankaappausta. Vaikka jokainen  suomalaisiakin uutisia seurannut  muistaa nähneensä yhdysvaltalaisia senaattoreita ja EU-maiden ministereitä ja kansanedustajia Maidanin aukiolla yllyttämässä presidentin kaatamiseen, syyllisiä ei haluta nimetä.

Kuka tahansa on voinut kuunnella Eestin ulkoministerin ja EU:n korkean ulkopoliittisen edustajan puhelun nauhoituksen, jossa ulkoministeri toteaa tarkka-ampujien, jotka tappoivat tarkoituksella aukiolla poliiseja ja kansalaisia, olleen "meikäläisiä" eli USA/EU-maiden palkkaamia.

USA ja EU ovat osallistuneet veriseen Ukrainan vallankaappaukseen, mutta syyttävät siitä Venäjää, joka on pelastanut krimiläiset juuri tuolta väkivallalta. USA:n vaatimuksesta EU on asettanut Venäjälle talouspakotteet. Inhimillisyydestä rangaistaan.

Milloin EU ja Suomi sen osana tunnustaa Ukrainan lähentymisneuvotteluissa Olli Rehnin johdolla tapahtuneet virheet? Milloin se lopettaa Venäjän rankaisemisen EU:n omista virheistä?

Yhdysvallat ja EU käyttävät rinta rinnan sotilaallista ja taloudellista väärää valtaa, joka kuitenkin tiedonvälityksessä salataan. Suomen ulkopoliittinen johto myötäilee politiikkaa, joka ei ole oikeudenmukaista eikä inhimillistä.

Yhdysvaltojen talouspakotteista osana Venezuelan talouskriisiä vaietaan. Sen sjaan ulkopoliittinen johtomme ja media tunnustavat Yhdysvaltojen tukeman ja sen sotilaallista väliintuloa toivovan presidentiksi julistautuneen Juan Guaidon. 

Yhdysvallat ja Saksa loivat jo v. 2001 suunnitelman Syyrian hallituksen kaatamiseksi ja maan muuttamiseksi ei-sekulaariksi sunni-muslimivaltioksi.

Yhdysvallat on rahoittanut ja aseistanut useiden EU:n NATO-maiden rinnalla Syyrian kapinallisjärjestöjä ISIS mukaan luettuna.

Yhdysvallat on ilmoittanut, että se ei kannata Syyrian jälleenrakentamista.

Yhdysvaltojen ja EU:n talouspakotteet kohdistuvat Syyrian hallintoon, jonka vastuulla on maan pystyssäpitäminen ja jälleenrakennus, jotta kansalaiset voisivat turvallisesti palata kotimaahansa.

Mitä järkeä EU:n ja Suomen käyttäytymisessä on?

Viime päivinä olemme myös kuulleet, että Yhdysvallat ei halua Jeremy Corbynin koskaan johtavan Iso-Britanniaa ja että presidentti Trump edellyttää, että Iso-Britannian terveydenhuolto yksityistämisen jälkeen sirtyy yhdysvaltalaisomistukseen.

Kuinka pitkälle EU ja Suomen ulkopoliittinen johto menevät tässä yhä epäinhimillisemmäksi ja epäoikeudenmukaisemmaksi muuttuvassa tilanteessa?

Osa suomalaisista käsittää mihin olemme menossa, mutta USA/EU/NATO:n hybridikeskuksen luomoama ulkopoliittinen johtomme ja mediamme syöttää kansalaisille harhaanjohtavia tietoja ja puolitotuuksia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ulkopolitiikka, Kiina, Venäjä, Ukraina, Tiananmen, Srebrenica, Krim

Suomi ei noudata kansainvälisiä lakeja eikä YK:n peruskirjaa

Tiistai 5.2.2019 klo 11.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen hallitus on pettänyt kansan rikkomalla kansainvälisiä lakeja ja YK:n peruskirjaa. Suomen kansan oikeustajuun on juurtunut ihmisoikeuksien ja kansainvälisten lakien kunnioittamisen periaate. 

Paitsi toisen maailmansodan aikaa, myös nyt EU:hun liityttyään Suomi on alkanut räikeästi rikkoa kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia. Suomi on liittoutunut USA:n ja entisten siirtomaavaltojen voimapolitiikkaan, jossa asioita hoidetaan vallankaappauksilla ja sodilla, joissa tavoitteena on joko taloudellinen hyöty tai sotilaspoliittinen valta.

Viimeisin päätös, jossa Suomen ulkopoliittinen johto rikkoo YK:n periaatetta, koskee Venezuelaa. YK:n perusperiaate on puuttumattomuus toisen suvereenin valtion sisäisiin asioihin. Suomi on ilmoittanut tukevansa vallankaappausta yrittävää parlamentin puhemiestä vaaleilla valitun presidentin sijaan. Suomi ja samoin toimineet valtiot syyttävät Maduron tulleen valituksi epädemokraattisesti.

Tämä ei ole totta. Vaaleissa oli useita ehdokkaita. Parlamentin puhemies Guaido ei ollut ehdokkaana. Oppositio boikotoi vaaleja, mikä ei tehnyt niitä epädemokraattisiksi. Venezuelassa ei ole äänestyspakkoa.

Samalla tavalla kuin nyt Venezuelassa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tuhotessa Jugoslaviaa, Kosovon albaanit olivat jo vuosikausia boikotoineet demokraattisia monipuoluevaaleja ja turvautuivat aseelliseen taisteluun valtiota vastaan yhteistoiminnassa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kanssa.

Suomen räikeä kansainvälisten lakien ja Wienin ja Geneven sopimusten rikkominen alkoikin Jugoslavian hajottamisen yhteydessä. Yhdysvaltojen keskeinen tavoite oli Balkanin NATO-miehitys. Bosnian ollessa jo miehitetty, se pyrki valtaamaan koko jäljellä olevan Jugoslavian saadakseen rakennettua sotilastukikohdan alueelle.

Pitkään Yhdysvaltojen kanssa yhteistyössä toiminut Suomen presidentti Martti Ahtisaari teki mahdolliseksi pommitusten aloittamisen edellytyksenä olleen provokaation.

Kosovon terroristiarmeijan hallussa olleen asumattoman Racakin kylän haltuunotto takaisin valtion hallintaan poliisivoimin lavastettiin teloitukseksi ja joukkosurmaksi. Suomalaiset oikeuslääkärit tutkivat ruumiiden kuolinsyyn yhdessä jugoslavialaisten oikeuslääkäreiden kanssa. Yhtäkään taistelussa kaatunutta ei todettu teloitetuksi.

Suomen ulkoministeriö presidentti Ahtisaaren johdolla yhdessä Saksan ulkoministeriön kanssa esti ruumiinavaustulosten julkitulon. Sen sijaan Helena Rannan epämääräisillä lausunnoilla, jotka eivät olleet sopusoinnussa oikeuslääkäreiden tutkimustulosten kanssa, annettiin pommittamaan halukkaan Yhdysvaltojen presidentti Clintonin levittää tietoa karmeista teloituksista, joissa päitä oli leikattu irti, lapsia ja naisia riistetty kodeistaan ja raahattu kuoppaan, jossa heidät oli tapettu niskalauksuksilla. Helena Ranta pohti vielä valheellisesti kuinka häntä harmitti, että hän ei tutkinut uhrien kynsien aluksia, nähdäkseen olivat ko nämä yrittäneet ryömiä kuopasta ylös.

Jugoslavian rauhanneuvottelussa kesäkuussa 1999 kun koko maa oli tuhottu uraani- ja rypälepommeilla, Ahtisaari vielä kansainvälisten sopimusten vastaisesti uhkaili Jugoslaviaa Belgradin mattopommituksilla, ellei presidentti Milosevic alistuisi Kosovon miehitykseen, joka oli edellytyksenä USA:n sotilastukikohdan rakentamiselle.

Palvelusten tekeminen Yhdysvalloille ja EU:lle kansainvälisiä lakeja rikkoen jatkui Kosovon laittomalla itsenäistämisprosessilla. Kosovon albaaniterroristit, joita USA, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia olivat rahoittaneet ja kouluttaneet jo vuosia, saivat Kosovon NATO/USA-miehityksen aikana vapaat kädet serbien vainoon rakentaessaan etnisesti puhdasta albaani-Kosovoa ja myöhemmin tulevaa Suur-Albaniaa.

Presidentti Ahtisaari johti tätä "itsenäistämisprosessia" yhteistyössä itsensä maan johtajiksi kohottaneiden Albaani-mafian johtajien kanssa, joiden sotarikokset ovat edelleen tutkimatta ja tuomitsematta.

Sitten Suomi siirtyikin tukemaan muita USA:n ja sen liittolaisten vallankaappauksia. Syyrian "kapinallisia"/ terroristeja Suomi koulutti Jordaniassa rikkoen jälleen toisen suvereenin maan sisäisiin asioihin puuttumatomuuden periaatetta.

Afganistanin sisällissotaan osallistuminen USA:n rinnalla on myös kansainvälisten lakien vastaista. Yhdysvallat aloitti Afganistanin pommitukset laittomasti.

Ukrainan vallankaappauksessa Suomen rooli oli varsin konkreettinen. Olli Rehn vastasi EU-komissiossa laajentumisasioista ja myöhemin talousasioista komission varapuheenjohtajana. Huonosti ja kiireellä valmisteltu lähentymissopimus, jossa sotilaalliset yhteistyöartiklat ovat ensimmäisinä, oli tuomittu epäonnistumaan. EU ei ottanut vakavasti presidentti Janukovicin mielipidettä siitä, että Ukraina ei ole taloudellisesti valmis lähentymissopimukseen. Olli Rehn palkittiin katastrofin edesauttamisesta Suomen Pankin pääjohtajuudella.

Yhdysvaltojen vaikuttajat (Clintonit, Soros, Summers etc) ja keskeiset EU-vaikuttajat kokoontuivat jo syksyllä 2013 Jaltalle juhlimaan tulevaa Ukrainan valtausta. Energia-ala, liuskekaasu, GMO-viljely sovittiin jo etukäteisenä saaliinjakona. Yhdysvallat oli jo sijoittanut 5 miljardia dollaria Ukrainan haltuunottoon.

Pääomaliikkeiden vapauttamisen jälkeen 1980-luvulta lähtien Suomi on luopunut Kekkosen ajan rauhanpolitiikasta ja kansainväliseen laillisuuteen pohjautuvasta ulkopolitiikasta. Kekkonen totesi monasti kuinka Palestiinan kansan oikeudet ovat keskeisiä maailmanrauhassa. Venäjä ja Ruotsi ovat tunnustaneet Palestiinan, Suomi ei.

Ylikansallisen pääoman toimiessa politiikassa johtajana vain sen myötäilijät voivat päästä valtaan. Presidentti Carter toteaa Yhdysvaltojen olevan oligarkian. Ranskan presidentti Macronin ovat asettaneet valtaan eräät suurimmista amerikkalaisista sijoitusyhtiöistä, joiden omistajat Kravis'in pariskunta ovat Macronin vallan kummeja.

Koko EU on perustettu ajamaan Euroopan teollisuusyritysten pyöreän pöydän ryhmän etuja, jonka puheenjohtajana 1980- luvulla oli Volvon Per Gyllenhammar. Hän oli myös Yhdysvaltojen International Technologies Corporationin, lännen toiseksi suurimman sotateollisuusyrityksen, hallituksessa.Yritysten, ei kansalaisten edut johtavat EU:n toimintaa.

Ei siis ole ihme, että Ukrainan vallankaappauksessa voiton veivät suurpäomaa palvelevat korruptoituneet oligarkit yhdessä natsien kanssa. Suomi on systemaattisesti tukenut vallan kaapanneita oligarkkeja ja sulkenut silmänsä natsien pogromeilta ja väkivallalta.

Suomen tiedonvälitys on sotateollisuuden, /USA/NATO-hybridikeskuksen, valtion huoltovarmuuskeskuksen ja Mediapoolin keskinäisriippuvuuden johdosta oligarkian tai suurpääoman intressien mukaista tiedotusta. Että valtio, paitsi sensuroi tiedonvälitystä, myös itse toimii kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeusnormeja vastaan ulkopolitiikassaan tulisi herättää huolestuneisuutta kansalaisissa.

Missä ovat Suomen kansainvälisen politiikan, lainsäädännön ja ihmisoikeuksien asiantuntijat? Onko kaikki hiljennetty vai onko työpaikan menettämisen vaara liian suuri, jos ilmaisee totuuden mukaisen käsityksensä ennen eläkkeelle pääsyään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ulkopolitiikka, kansainvälisten lakien rikkomukset, YK:n peruskirja, Venezuela, Ukraina, Balkan, Syyria

Helsingin Sanomien pötypuheet Ukrainasta ja värivallankumouksista

Sunnuntai 22.7.2018 klo 14.01 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tänään Helsingin Sanomat toistaa Sunnuntai-liitteen Ukraina-jutussa jälleen kaikki jo komiikan rajan ylittävät pötypuheet Ukrainasta. Hesari on toistanut niitä jo neljän vuoden ajan yhtä uskollisesti kuin parhaat CIA:n soturit.

Hesari väittää Ukrainan johdon päättäneen läntisen Euroopan sijaan lähentyä Venäjää! Uskomatonta. Ukrainan talous oli täysin kietotunut Venäjään ja monin tavoin riippuvainen Venäjästä. Presidentti Janukovits oli Eurooppamyönteinen, mutta jopa Yle:n näyttämässä uutispätkässä totesi, että tässä vaiheessa EU:hun liittyminen olisi liian kallista. USA ja EU puskivat päälle kuin sokeat norsut. Suomen Olli Rehn lähentymis- ja talouskomissaarina ei kyennyt suorittamaan toteuttamiskelpoista valmistelua.

Syksyllä 2013 koko USA:n eliitti: Clintonin pariskunta, Soros, talouseliitti sekä EU:n eliitti, jotka olivat myötäilleet CIA:n vahvalla tuella Jugoslavian hajottamista sekä kaikkia ahneuden vaatimia toimia, kokoontuivat Ukrainan oligarkkien johdolla Krimin Jaltalla suunnittelemaan"suuren euforian vallassa" (The Economist) Ukrainan haltuunottoa. EU:n lähentymis artikloissa sotilaalliset artiklat ovat ensisijaisia, eli kaappausta suunniteltiin NATO-suhde edellä.

Maidanin mielenosoitukset olivat hyvin suunniteltuja. Jugoslavian presidentti Milosevicin kaatamisessa kunnostautunut Otpor- järjestö Popovin johdolla valmisteli nuorta väkeä mielenosoituksiin. Monissa lähteissä on paljastunut, että tarkka-ampujat tulivat osin Georgiasta (ovat itse kertoneet), osa oli Haarezin mukaan koulutettu Israelissa.

Helsingin Sanomat jaksaa puuduttavasti väittää, että hallituksen joukot olivat syyllisiä väkivaltaan. Näin ei ollut. Jopa Eestin ulkoministerin puhelussa Cathrine Ashtonin kanssa paljastui, että molemmat tiesivät tarkka-ampujien olleen "meikäläisiä" eli vallankaappaushallituksen kannattajia. Toisin sanoen EU oli sitä mieltä, että vallankaappaus oli "meidän" vallankaappaus. Samoin monissa lähteissä on kerrottu CIA:lla olleen kokonainen kerros käytettävissään Ukrainan sisäministeriössä. Obaman varapresidentti Biden johti vallankaappauksen jälkeistä Ukrainan hallintoa etänä. Vallankaappauksen jälkeisessä hallituksessa oli yhdysvaltalainen valtiovarainministeri. Muut ministerit olivat Liettuasta, Georgiasta, kuka mistäkin, vaikka hallituksen jäsenten olisi lain mukaan pitänyt olla Ukrainan kansalaisia. Bidenin poika tuli Ukrainan suurimman energia-yhtiön hallitukseen yhdessä Puolan ex-presidentin kanssa. Soros oli luvannut miljoonan GMO-viljelyyn. Amerikkalaiset öljy-yhtiöt olivat myös paikalla.Varapresidentti Biden kävi Radassa, parlamentissa, paikan päällä antamassa neuvoja. Hän kertoi puhuneensa puhelimessa Ukrainan pääministeri Jatsenjukin kanssa "enemmän kuin vaimonsa kanssa".

Helsingin Sanomien jutussa "mieleosoitusten jälkimainingeissa seurasi Krimin valtaus" ja Venäjän tukemat separatistijoukot "aloittivat sodan Ukrainan joukkoja vastaan". Jopas jotakin. Kansainvälisten ja kansallisen lain vastainen vallankaappaushallitus julisti "terrorismin vastaisen sodan" itä-ukrainalaisia vastaan, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta, venäjän-kielen aseman huononnusta, laillisen presidentin ajamista väkivallalla uhaten maanpakoon eikä natsistista mielivaltaa ja murhia.

On ymmärrettävää, että Helsingin Sanomat ei lojaaliudesta kirjoita mitään USA:n rikoksista 1991 Neuvostoliiton ja Jugoslavian hajottamiseen liittyen. Se ei kerro presidentti George H.W. Bushin toimista yhdessä CIA:n, Soroksen ja muiden rahoituskanavien kautta Jeltsinin ja eräiden KGB:n jäsenten korruptoinissa ajamaan USA:n tavoitteita Neuvostoliiton/Venäjän infrastruktuurin haltuunottamiseksi ja yksityistämiseksi kuten mm. William Engdahl teoksessaan Manifest Destiny kuvaa. Hesari ei tietenkaan kerro myöskään siitä kuinka huolellisesti Reagan, Bush vanhempi ja CIA ja NED valmistelivat ja Clinton taputteli valmiiksi Jugoslavian hajottamisen ja Kosovon haltuunoton sotilastukikohdakseen.

Minkä kaaoksen George H. W. Bush IMF Summers ja talousguru Sacks saivat aikaan Venäjällä.Kansan äärimmäisen kurjuuden ja rikkaiden oligarkkien vallan. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo katosivat. Odotettavissa oleva elinikä laski huomattavasti. Kansakunta, joka oli 45 vuotta aikaisemmin menettänyt 25 miljoonaa ihmistä sodassa, asetettiin USA:n ja Jeltsinin yksissätuumin toteuttaman katastrofin seurauksena jälleen paitsi fyysisen, myös henkisen tuhon partaalle.

Minun ikäiseni henkilö muistaa sen kuinka Suomi tässäkin asiassa presidentti Niinistön sanoja lainatakseni tarjosi "palveluksiaan". Kaikkein karmein pettymys Yhdysvaltojen johdolle oli se, että presidentti Putin ei ollutkaan Jeltsinin tavoin ostettavissa. Kun Putin vielä kehtasi ilmoittaa Münchenissä vuonna 2007 kannattavansa moninapaista maailmaa Yhdysvaltojen yksinvallan sijaan, USA ja EU "repivät pelihousunsa" niinkuin nuoriso sanoisi.

Kaikki tämä USA:n johtama ja EU:n myötäilemä gangsterismi oli satava jotenkin Putinin syyksi.

Putin ei alistunut väkivaltaisen vallankaappauksen seurauksiin, jotka uhkasivat Krimin venäläistä väestöä ja venäjänkielisiä ukrainalaisia Krimillä. Hän ei myöskään alistunut siihen, että Venäjän Sevastopolin sotilastukikohta tulisi NATO:n haltuun. Krimin asukkaat eivät olleet saaneet sanoa mielipidettään kun Krim siirrettiin Hrustsovin toimesta Neuvostoliiton sisällä Venäjältä Ukrainaan (Hrustsov oli ukrainalainen). Koko Neuvostoliiton hajoamisen jälkeisen ajan 1991 lähtien Krimin asukkaat ovat pyrkineet palaamaan osaksi Venäjää. Myös 2014 suoritetun Venäjän mahdollistaman kansanäänestyksen jälkeen ja sen jälkeiset muut valtiolliset äänestykset ovat osoittaneet krimiläisten kokevan olevansa osa Venäjää.

Helsingin Sanomat on Suomen valtamedian valheellisimpia tekstejä tuottava alusta. Yle kompensoi uutistoimituksen pötypuheita kuitenkin aika-ajoin dokumeneilla, joissa globaali todellisuus joskus pilkahtaa. Sekään ei ole uskaltanut esittää Ukrainan natsi-taustaa ja natsi-todellisuutta kuvaavaa Oliver Stonen dokumenttia Ukrainan Maidanista ja siihen liittyvistä faktoista.

Koska valtioneuvoston Venäjä- vastaiseen hybridisotaan koulutettujen toimittajien nimilistaa ei ole julkistettu, Helsingin Sanomien ulkomaisille tiedotusvälineille propagoima "vapaa media" näyttäytyy kyseenalaisena. Pääteltävissä ainoastaan on, että Hesarin päätoimittaja on velvoittanut alaisensa toimimaan Venäjä-vastaisen hybridisodan viitekehyksessä. 

Kansalainen jää miettimään kuinka tehokas CIA:n NED:in ja Sorosin rahoitus on maassamme. Jugoslavian kohdalla asianomaiset rahoituksen saajat; rauhanjärjestöt, demokratia- ja ihmisoikeusjärjestöt, jotka myötäilevät yksinapaista yksityistämisiin ja  pääoman valtaan perustuvaa maailmankuvaa, eivät yleensä itse kertoneet tutkijoille rahoituslähteitä eikä summia. Sen sijaan tutkijat saivat tietää niistä rahoittavilta järjestöiltä itseltään. Youtubess nähtävissä oleva Boris Malagurskin dokumentti Weight of Chains II kuvaa tilannetta Jugoslavian jäännösvaltioiden, Serbian ja Kroatian osalta. Ensin on saatava valituksi johtoon korruptoitavissa olevat johtajat. Jos toiminta ei ole tavoitteiden mukaista, johtaja vaihdetaan tai tapetaan.

Niin yksinkertaista on globaali vallankäyttö länsimaalaisittain.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Putin, länsimainen vallankäyttö, Helsingin Sanomat, Ukraina, CIA, EU, propaganda

Suomen media, poliittinen johto ja natsismi

Perjantai 18.8.2017 klo 11.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media on herännyt USA:n natsismin kauhisteluun. Miksi nyt?

Suomen media ei herännyt silloin kun Fasistisen Kroatian ja Saksan natsit laativat lait, joilla juutalaiset ja serbit saatiin tappaa 1941.

Kun Yhdysvaltojen ja Saksan suurvaltapoliittiset edut edellyttivät serbienemmistöisen Jugoslavian haltuunottoa ja hajottamista, serbien tappaminen ja juutalaisten vaino tuli vuonna 1991 jälleen ajankohtaiseksi.

Yhdysvalloista ja Kanadasta turvapaikan saaneet toisen maailmansodan aikaiset natsit ja heidän jälkeläisensä palasivat tuolloin Balkanille. Kroatiaan laadittiin rasistinen perustuslaki ja presidentti Bill Clinton järjesti Kroatian natseille ja Bosnian jihadisti-presidentti Izetbegovicille aseapua yhdessä Osama bin Ladenin kanssa.Kroatian puolustusministeriksi oli nimitetty Kanadasta palannut natsi Gojko Suzak.

Saksa hyötyi natsien tukemisesta. Se sai sodan jälkeen haltuunsa Kroatian hotellit, vakuutuslaitokset, pankit. Clintonin USA saavutti sotilaspoliittiset tavoitteet Bosnian miehityksellä ja myöhemmin Jugoslavian pommituksilla.

Suomen media vaikeni kaikesta tästä ja suomalaiset diplomaatit edistivät Saksan ja USA:n pyrkimyksiä. Oltiinhan pääsemässä kaikkien niiden pöytien alle, joissa asioista päätetään (Paavo Haavikko).

Demokraatti-presidentti Obama Clintoneiden tuella edisti Saksan kanssa Ukrainan vallankaappausta, josta Suomessa ei saa puhua. Vallankaappaus tapahtui yhteistyössä Ukrainan natsien kanssa ja kaappauksen jälkeen parlamentin seinustat koristeltiinkin natsilipuin.

Nyt suomalaiseen doktriiniin kuluu se, että Ukrainan vallankaappaushallituksen julistama sota omia maanmiehiään vastaan onkin julistettava Venäjän sodaksi Ukrainaa vastaan(aivan kuten Alexander Stubb ulkoministerin suulla väitti Venäjän aloittaneen Georgian sodan). Aseistettujen natsijoukkojen saadessa aseita Yhdysvalloista he ovat kiihdyttäneet Itä-Ukrainan eristämistä muusta maasta. Aikaisemmin toiminut kivihiilentuonti Itä-Ukrainasta on lopetettu koska natsit ovat katkaisseet rautatieyhteydet. Nyt kivihiiltä tuodaan Yhdysvalloista.

Ukrainan hallitus ei natsien pelossa pysty tekemään mitään juutalaisten ja kommunistien vainolle eikä millään tavalla edistämään Minskin sopimuksen toteuttamista. Se antaakin aiheen Suomen medialle syyttää Venäjää siitä, että sopimuksen täytäntöönpano ei toteudu.

Jokaisen EU-maan on Suomen tavoin papukaijamaisesti toistettava Saksan ja USA:n edellyttämää doktriinia Jugoslaviasta ja Ukrainasta. 

Yhdysvaltojen demokraattipresidentit, myös Nobelin rauhanpalkinolla palkittu Obama, ovat tehneet kaikkensa Venäjän ja presidentti Putinin eristämiseksi. Kun presidentti Trump kehtasi vaalikampanjansa aikana toivoa parempia suhteita natsit sodassa voittaneeseen Venäjään, hän on saanut koko hallintokautensa ajan kokea yhdysvaltalaisen ja suomalaisen valtamedia raivon. Suomessa pinnalle ovat nousseet Akateemisen Karjala-seuran asenteet, jotka vallitsivat 1939.

Trumpin ensimmäistä puolivuotiskautta ovat hallinneet vaaleissa hävinneen rahamaailman tukemat väkivaltaiset mielenosoitukset. Uuden hallinnon opetusministeri ei päässyt pitämään puhettaan vaan joutui luikkimaan takaovesta turvamiesten saattamana.

Viime päivinä Trump on yrittänyt olla objektiivinen ja tuoda puoli vuotta kestänyttä väkivaltaa päivänvaloon - turhaan. Objektiivisuus vain lisää valtamedian raivoa. Sen seurauksena Trumpia pidetään natsien tukijana kun tukijoita ovat itse asiassa Bill Clinton ja Obama - konkreettisesti.

USA:n valtamedia toimii samoin kuin suomalainen. Syytä jotakuta muuta omista virheistäsi, ellei se auta, lisää vain vauhtia. Miten USA:n natsismista voitaisiin syyttää Venäjää - siinäpä pulma.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismin hyväksyminen, USA, Ukraina, Kroatia, Clinton, Obama, Trump

Sipilän hallitus määrittelee valeuutiset ja luotettavat suomalaiset

Keskiviikko 2.8.2017 klo 13.55 - Pirkko Turpeinen-Saari

Valtioneuvoston tiedottaja Markku Mantila esiintyi eilen Yle:n Päivän kasvo-ohjelmassa otsikkonaan "Venäjän propaganda". Keskustelu aloitettiin Ilta-Sanomissa esitetystä tiedosta, jonka mukaan Venäjän televisiossa olisi väitetty Suomen laukaisseen talvisodan aloittaneet Mainilan laukaukset. Tästä aiheesta siirryttiin nopeasti Ukrainan kriisiin. Mantila vetosi suomalaisten korkeaan koulutustasoon, jonka perusteella hän uskoi suomalaisten olevan vastustuskykyisiä Venäjän propagandalle eikä pitänyt todennäköisenä, että suomalaiset uskoisivat valeuutisiin. Hän otti esiin päinvastaisena esimerkkinä Tsekin, jossa suoritetussa kyselyssä osa kansalaisista pitää todennäköisenä USA:n ja NATOn sekaantumista Ukrainan kriisin aloittamiseen, joka siis hänen mielestään on valeuutinen.

Edellämainitusta on pääteltävissä, että usko siihen kuka aloitti Ukrainan vallankaappauksen jakaa Sipilän hallituksen mielestä kansalaiset tosiasioita uskoviin ja valeuutisia uskoviin.

Markku Mantila valtioneuvoston tiedottajana ei voi puhua omiaan, vaan hän puhuu sitä, mitä valtioneuvosto haluaa hänen puhuvan.

Tämä selkeä ulostulo antaa selityksen sille, miksi presidentti Niinistö kerta toisensa jälkeen sanoo olevansa presidentti Putinin kanssa eri mieltä, mutta keskustelevansa tältä pohjalta.

Tosiasioiden pohjalta asioita tarkastelevat kansalaiset eivät alistu helposti tähän diktatoriseen Sipilän hallituksen ja Yle:n piirtämään jakoon. Emme elä enää toisen maailmansodan aikaa, jolloin SAT/VIA järjestö huolehti muun sensuurin kera siitä, että suomalaiset saivat vain yhtä totuutta. Sodan päätyttyä jokaiseen suomalaiseen kylään ulottunut urkinta ja mielipiteenmuokkausjärjestö lopetettiin ja siihen liittyvät paperit tuhottiin kuten kaikki muutkin Mannerheimin ja sodan johdon arkistot.

Tämän arkistojen tuhon jälkeen valkoisen Suomen on ollut helppoa rakentaa historiansa haluamakseen sankaritarinaksi muistelmien ja sotapropagandaa sisältävien dokumenttien varaan.

Pääasiallisesti yhdysvaltalaisista ja kanadalaisista lähteistä piirtyy toisenlainen kuvan Ukrainan vallankaappauksesta. Sitähän oli valmisteltu vuosikausia aivan tyypillisellä kaavalla. Tällä kertaa mainostoimisto Hill& Knowlton huolehti propagandasta. Kuten yleensä värivallankumouksissa, alunperin Jugoslavialainen Otpor järjestö (Yhdysvalatlaisen Stratforin kanssa yhteistyössä) Popov-johtajansa johdolla organisoitui kansalaisten kanssa, jotka olivat perustellusti tyytymättömiä korruptioon ja oligarkien valtaan. Näiden tyytymättömien ihmisten toiminta oli helppo kanavoida hallitusta ja presidenttiä vastaan, joka viivytteli EU:n lähentymissopimuksen solmimisessa perustellen sitä taloudellisella mahdottomuudella.

Valtioiden tasolla USA, EU ja NATO painoivat päälle, kukin omista intresseistään käsin. NATO:n intresseissä oli laajentua Ukrainaan vaikka 70 % ukrainalaisista vastusti NATOa. USA:n intresseissä oli paitsi sotilaallinen "miehitys" myös taloudellinen -osuus maataloudessa, jonka GMO viljelyyn Soros oli varannut miljardin sekä liuskekaasutuotannossa.

EU halusi palvella USA:n tarpeita tietoisena Ukrainan syvistä taloudellisista, kulttuurisista ja kielellisistä siteistä Venäjään. EU:n lähentymissopimuksen ensimmäiset artiklat ovat sotilaallisia, joten EU pakotti neuvotteluissa Ukrainan sitoutumaan myös sotilaallsesti Venäjälle vihamieliseen NATO:on.

Suomalaisille huomionarvoinen asia on se, että keskustapuoluelainen EU- komissaari Olli Rehn aloitti Ukrainan laajentumisneuvottelut ja oli talouskomissaarinakin täysin selvillä kiireisen liittymisaikataulun riskeistä.

Ehkä kuvaavinta tässä USA-NATO/EU projektissa oli se, että vallankaappausta valmisteltiin niin avoimesti. Ukrainalainen oligarkki Pintschuk oli kutsunut koolle Jaltalle laajan kokouksen valmistelemaan Ukrainan haltuunoton yksityiskohtia syyskuussa 2013. Paikalla olivat molemmat Clintonit, Hillary ja Bill ( eikä turhaan, Ukraina oli Clintonin säätiön suurin lahjoittaja 2015), entinen CIA:n johtaja David Petraeus, entinen Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Lawrence Summers (joka piti esitelmän liuskekaasusta) entinen maailmanpankin johtaja Robert Zoellich, Ruotsin silloinen ulkoministeri Carl Bild, Israelin presidentti Shimon Peres, Tony Blair, Gerhard Schroeder, Dominique Strauss Kahn, Italian entinen pääministeri Mario Monti, Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite, Puolan silloinen ulkoministeri Radek Sikorski, presidentti Victor Janukovich (joka ei siis vastustanut EU-lähentymistä, vaan sen aikataulua) ja Petro Poroshenko sekä Yhdysvaltojen entinen energiaministeri Bill Richardson. Tämä vallalla varustettu joukko kävi paikallaolleiden mukaan (The Economist) euforista keskustelua maan jakamisesta (kuten samojen henkilöiden toimesta aikoinaan Jugoslavian saaliinjaosta).

On selvää, että tässä kokouksessa osanottajat sitoutettiin yhteiseen päämäärään. Clinton, Schroeder, Blair, Bild, jokaisella heistä oli ollut merkittävä rooli Jugoslavian pommituksissa, valtiojohdon demonisoinnissa ja suunnitelmallisen tuhon peittelyssä. Heidän omaatuntoaan ei vaivannut yhden uuden valtion haltuunotto ja miehitys NATO:n tukemilla neo-fasistijoukkioilla.

Varsinaisesta kymmeniä ihmisiä Maidanilla tappaneesta joukosta on runsaasti videokuvaa ja todisteita. Laajin tieteellisessä kongressissa Ottawan yliopistossa 1.10. 2014 esitetty ja Annual Meeting of American Political Science Association kokouksessa San Fransiscossa 3-6-9. 2015 esitetty julkaisu on nimeltään The " Snipers' Massacre" on the Maidan in Ukraine. tekijänä Ivan Katchanovski, PhD. Tutkimus käsittää 79 sivua. Siinä kuvataan valokuvienkin avulla, mistä ja kenen hallussa olevista rakennuksista tarkka-ampujat ampuivat ja keitä.

Sipilän hallitus edellyttää suomalaisten uskovan, että USA/NATO/EU ei ollut vaikuttamassa Ukrainan vallankaappaukseen.

Suomalaiset eivät saa uskoa, että USA valitsi uudet vallankaappausjohtajat valitsemansa pääministeri Jatsenjukin avulla- tilapäisen presidentin, pääministerin, yhdysvaltalaisen valtiovarainministerin, liettualaisen talousministerin, georgialaisen sosiaali- ja terveysministerin. Suomalaiset eivät saa uskoa tietoja, joiden mukaan senaattori Mc Cain ja Victoria Nuland vierailivat usein valvontakäynneillä Ukrainassa, varapresidentti Biden kävi henkiökohtaisesti paikalla Ukrainan parlamentissa antamassa ohjeita ja hänen poikansa Hunter valittiin Ukrainan suurimman yksityisen energiayhtiön hallitukseen.

Suomalaiset eivät saa uskoa sitä, että Ukrainan sota alkoi tilapäisen vallankaappaushallituksen julistamalla "terrorisminvastaisen" sodanjulistuksella, jota edelsi venäjänkielen aseman lopettaminen virallisena kielenä (vaikka puolet väestöstä puhuu sitä äidinkielenään ja lähes kaikki osaavat sitä), merkittävää kannatusta, myös parlamentissa edustaneen kommunistisen puolueen kieltämisellä, pankkitoiminnan ja sosiaaliturvan, myös eläkkeiden lopettamisella Itä-Ukrainasta sekä hyökkäyksellä juutalaisia vastaan ja antisemitismillä.

Yle:n televisio- ja radio-ohjelmat antavat kattavan mahdollisuuden hallituksen harhaanjohtavien käsitysten levittämisen. En ole nähnyt yhtä ainoata ohjelmaa, jossa Ukrainan tapahtumia olisi käsitelty yksityiskohtia eritellen, Syyriasta puhumattakaan. Hallituksen ja tasavallan presidentin kehittäessä ulkopolitiikkaansa Markku Mantilan kuvaileman kehikon pohjalta ajaudumme katastrofiin.

Suomalaiset on historian aikana pystytty ohjailemaan sotaan myönteisesti suhtautuvaksi ehjäksi kansakunnaksi. Mannerheim valmistautui talvisotaan huolellisesti ja ohjasi yleisen mielipiteen tukemaan elämänikäistä haluaan valloittaa Itä-Karjala. Mainilan laukaukset olivat yhdentekeviä kokonaisuudessa. Myös jatkosotaan ryntääminen oli näyteltävä hyökkäyksen uhriksi joutuneen maan puolustussotana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sipilän hallitus, Markku Mantila, valeuutiset, Mainilan laukaukset, Ukraina, USA, NATO

Vallankaappaus Ukrainassa ja Suomessa

Keskiviikko 25.1.2017 klo 11.12 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ukrainan presidentti Poroshenko on vierailullaan Suomessa kertonut ihailevansa Mannerheimia ja verrannut Suomen Talvisotaa Ukrainan nykytilanteeseen. Eikä ihme! Neo-fasistinen ajattelu on noussut Ukrainan viralliseksi ajatteluksi ja maan johto haluaa kietoa niin monta maata kuin mahdollista ideologiansa piiriin.

Suomen media myötäilee tätä kehitystä. Tosin presidentti Trumpin valtaannousu on synnyttänyt lievää epäröintiä, voiko samalla "valheiden" linjalla jatkaa kuten ennenkin. Helsingin Sanomien Pekka Hakala kertoo lehdessään ensimmäistä kertaa jotakin Itä-Ukrainan arjesta. Syy- seuraussuhteista toki vaieten. Eihän lehti voi myöntää tietävänsä jotakin Yhdysvaltojen ja EU:n provosoimasta ja edesauttamasta väkivaltaisesta vallankaappauksesta, Itä-Ukrainan väestön kielellisten ja poliittisten oikeuksien poistamisesta, eläkkeiden ja sosiaalitukien maksamisen lopettamisesta jne.

Mediamme ei tunnusta tietävänsä sitä, että sodan julisti Kiovan laiton vallankaappaushalltus, kutsuen sotaansa terrorisminvastaiseksi sodaksi. Demokratiaa vaativien kansalaisten muilutukset, elävältäpolttamiset ja oikeudettomaksi jättämiset jätetään raportoimatta. Sitten kuin "avaruudesta" ilmestyvätkin Venäjän ruplat, eläkkeet, ruoka-apu. Mitä Helsingin Sanomat odottaa? Sitäkö, että itä-ukrainalaiset kuolisivat paitsi Kiovan tykkituleen, myös nälkään, janoon ja kylmyyteen. Valheet ja humanismin puute jylläävät.

Tässä tilanteessa presidentti Poroshenkon puheet vajoavat otollisiin suomalaisiin mieliin. Maagiset sanat Talvisota ja Mannerheim! Tiedotusvälineet ovat vuosisadan ajan valheillaan ja peittelyllään vaienneet Mannerheimin sotarikoksista, keskitysleireistä ja työväenluokan vainosta koko sisällissodan jälkeisen ajan niin kauan kun tämä eli. Vielä valikoitua totuutta esittävissä muistelmissaan Mannerheim sai vahvistettua tuota työväenluokkaa halventavaa asennettaan.

Suomessa, kuten nyt 2014 Ukrainassa, suoritettiin äärioikeiston vallankaappaus kesällä 1917. Vasemmistoenemmistöinen eduskunta, jonka puhemiehenä toimi Kullervo Manner, julisti Suomen itsenäiseksi Valtalain avulla 18.7.1917. Vähemmistöön jääneet äärioikeistolaiset kansanedustajat halusivat estää työväenvaltaan perustuvan itsenäisyyden sekä työväestön oikeuksien demokraattisen toteutumisen. He kääntyivät Venäjän porvarillisen väliaikaisen hallituksen puoleen, joka antoi eduskunnan hajotusmanifestin. Näille porvarillisille edustajille porvarillinen Venäjän alamaisuus oli enemmän heidän taloudellisten etujensa mukainen kuin itsenäisyys, jossa sosialidemokraateilla oli enemmistö.

Työväestö piti vallassa ollutta eduskuntaa laillisena. Porvaristo sen sijaan valmistautui uusiin väliaikaisen Venäjän halltuksen määräämiin vaaleihin muodostamalla vaaliliiton. Vasemmisto hävisi vaalit. Vaalit voittanut porvaristo muodosti puhtaasti porvarillisen senaatin eli hallituksen. Vasemmistoenemmistöisen eduskunnan aikana senaatissa oli herrasmiesmäisesti puolet sosialidemokraatteja ja puolet porvareita sosialidemokraattisen puheenjohtajan äänen ratkaistaessa ellei päätös ollut sopuisa.

Tämän puhtaasti porvarillisen senaatin toiminta yltyi mielivallaksi. Heti joulukuun 1917 itsenäisyysjulistuksen tunnustamisen jälkeen, 11.1.1918 porvarienemmistöinen eduskunta päätti suojeluskuntien muodostamisesta Suomen viralliseksi armeijaksi. Työväestön alistamiseen ei enää riittänyt juonittelulla synnytetty porvarienemmistöinen eduskunta sekä puhtaasti prvarillinen hallitus vaan lopullinen alistaminen suoritettiin porvarillisen armeijan avulla.

Maassa oli samaan aikaan työväenkaarteja ja suojeluskuntia. Yhdellä päätöksellä suojeluskunnat laillistettiin viralliseksi armeijaksi. Eduskunnan vasemmistolaiset edustajat olisivat halunneet armeijalle valvontaelimen, jossa olisi ollut yhtä paljon vasemmiston ja porvariston edustajia, jotta jollakin tasolla myös työväestön turvallisuus olisi taattu. Lain perusteellinen käsittely valiokunnissa ja kaikki oikeudenmukaisuutta lisäävät seikat estettiin porvarillisen enemmistön toimesta. Eduskuntakeskustelun päätteeksi edustaja Airola lausui " Minä ehdotan, että eduskunnan istunto lopetetaan niin, että porvaristo veisaisi `Syttynyt on sota julma`.

Porvarillisen luokka-armeijan luominen, nälkä, torpparien ja mäkitupalaisten oikeudeton asema, työväestön puuttuva vaikutusvalta kunnallisissa asioissa sekä se, että Mannerheim jätti noudattamatta senaatin sähkettä olla määräämättä liikekannallepanoa, olivat ratkaisevia subjektiivisia seikkoja sodan alkamiseen. ( yksityiskohdat teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja)

Sisällissodan jälkeen työläisiä tuomitsemaan perustettiin tuomioistuimia, joissa pidättäjät, syyttäjät, todistajat, tuomarit ja vanginvartijat olivat kaikki valkoisia. Valkoisten rikoksia ei tutkittu vaan heidät armahdettiin vuoden 1918 lopulla. Tämä kaikki jätti yhteiskuntaan mielivallan ja "laillisen" syrjinnän ilmapiirin työläisiä kohtaan. Vasemmistolaisten eduskuntaryhmien vangitsemiset, työväenjärjestöjen kieltämiset, tuhansien vangitsemiset paitsi välittömästi sisällissodan jälkeen myös 1930- ja 1940-luvulla koettiin valtaväestön taholla luonnollisina ilmiöinä. Sotapropaganda ja kirkko muovasivat ihmisten mieliä kuten valtamedia tänään.

Kirjassani kuvaan myös kuinka Suomen valmistautuminen Talvisotaan oli huolellista ja tapahtui yhteistyössä Saksan ja Ruotsin, mutta myös fasistisen Italian ja muidenkin länsimaiden kanssa, joiden tavoitteena oli Neuvostoliiton murskaaminen. Keskeiset lähteet ovat Ison-Britannian ja Saksan valtionarkistoista sekä Italian ulkoministerin päiväkirjat.

Ei ole ihme, että presidentti Poroshenko ihailee Talvisotaa ja Mannerheimia. Mannerheimhan halusi kitkeä juutalais-bolshevismin juurineen. Hänen koko elämänsä suuntana oli saattaa Venäjälle takaisin porvarivalta vaikka sitten Suomi olisi menettänyt itsenäisyytensä. Ukrainan neo-fasistit haluavat taistella demokratiaa vaativia venäjänkielisiä itä-ukrainalaisia ja venäläisiä vastaan yhdessä Yhdysvaltojen ja Saksan/EU:n kanssa ylläpitääkseen oligarkkien ja korruptoituneiden pääomapiirien valtaa.

Suomen pääomapiirien valta on aina pohjautunut liittolaisuuteen Saksan kanssa. 1918 Suomi antautui Saksan vasallivaltioksi porvarillisen tynkäeduskunnan (josta sosialidemokraattien osallistuminen oli estetty) toimesta 1918. Talvisota oli toisen maailmansodan esinäytös Saksan näkökulmasta. Toisen maailmansodan ja jatkosota-valloitussodan tavoitteena oli pelastaa läntinen kapitalistinen yhteiskuntajärjestelmä ja rakentaa Suur-Suomi yhdessä natsi-Saksan kanssa.

Hävityn sodan jälkeen Suomen porvarillisten pääomapiirien oli nöyrryttävä demokratiaan ja hyviin suhteisiin "arkkivihollisensa" Neuvostoliiton kanssa, joka ei 25 miljoonaa kansalaistaan menetettyäänkään vielä kaatunut. Tuohon Neuvostoliiton kaatumiseen tarvittiin paljon taloudellista saartoa, teknologiasaartoa, kaupan rajoitteita ym. Suomi hyödynsi bilateraalia kauppaa ja kukoisti.

Neuvostoliiton hajoaminen tapahtui siitä huolimatta, että yli 70% kansalaisista äänesti sosialismin säilyttämisen puolesta. Hajoaminen ei tapahtunut demokraattisesti vaan läntisen kapitalismin vallalla. Ilmainen koulutus, terveydenhuolto, täystyöllisyys ja kohtuuhintainen asunto ja solidaarisuus hävisivät itsekkyydelle ja läntiselle varakkuuteen perustuvalle vapaudelle.

Suomen pääomapiirit kiiruhtivat hyödyntämään syntynyttä kansainvälistä tilannetta jälleen kiipeämällä tutun Saksan syliin. Round Table of Industrialists suuryrittäjät olivat suunnitelleet EU:n kapitalismin hyvinvoinnin takaajaksi. EU:lla oli Yhdysvaltojen suurpääomapiirien tuki. Sinne Suomen Saksa-suuntauksen perilliset myös halusivat. Työväenluokan alistamiseen eivät enää omat kotimaiset voimat riittäisi, tarvittiin EU:n jäsenyyden tukea vahvistetuna USA-kuorrutuksella.

Siitä huolimatta, että Saksa oli heti yhdistymisensä jälkeen sotapolulla Suomessa eivät mitkään hälytyskellot kilkattaneet. Jugoslavian hajotukseen Yhdysvaltojen rinnalla osallistunut Saksa tuntui Suomen poliittisesta eliitistä niin tutulta tukiessaan neo-fasisteja Kroatiassa. Saksa pommitti jälleen Belgradia kuten natsi-Saksa aikaisemmin. Suomikin halusi EU jäseneksi päästyään tukea Kroatian EU-jäsenyyttä olihan Suomi tunnustanut fasistisen Kroatiankin 1940-luvulla.

EU-jäsenyys oli Suomen pääomapiireille jälleen mahdollisuus porvarillisen komentonsa säilyttämiseen vaikka siinä itsenäisyys menikin. Oikeistolle porvarillisen Venäjän alamaisuus oli suotuisampi kuin Valta-lain tarjoama itsenäisyys, Saksan alamaisuus 1918 oli mieluisampi kuin itsenäisyys, natsi-Saksan avulla saavutettava Suur-Suomi ja Saksan valtakunnan osana oleminen oli oman vallan kannalta tärkeämpää kuin itsenäisyys ja nyt "kamalan" Kekkosvallan ja rauhanomaisen rinnakkainelon aika Neuostoliitto-Venäjän kanssa itsenäisenä kansainvälistäkin rauhaa tavoittelevana demokratiana saatiin vihdoin päättymään liittymällä EU:un.Nyt aikaisemmin piilossa ollut "ryssä-viha" on taas hovikelpoista. Talouspakotteet ovat eräänlainen esiliina.

Suomen poliittinen eliitti on silitellyt Ukrainan vallankaappaus-oligarkkeja 3 vuotta myötäkarvaan. Presidentti Poroshenkon yritys käyttää Mannerheimia, jonka sotarikoksia ja keskitysleirejä ei Suomessa ole käsitelty, oman sotapropagandansa välineenä käynee mahdottomaksi suomalaisten nuorten halutessa tietää enemmän Suomen historiasta. Talvisotamyyttikin avautuu kiinnostuneille nuorille vaikka perinteistä historiakäsitystä ylläpitävät säätiöt korruptoimiensa historioitsijoiden avulla yrittävät jatkaa tavoitteidensa mukaisten "historiateosten" painamista.

Suomalaiset nuoret irroittautuvat valtamedian otteesta eivätkä Helsingin Sanomien Pekka Hakalan jutut mene enään läpi Poroshenkon ja USA:n entisen varapresidentin Bidenin haluamalla tavalla. Jopa Suomen presidentti Niinistö puhui varovaisesti mahdollisuudesta pakotteiden purkamiseen. Minskin sopimuksen täytäntöönpano on yksinomaan presidentti Poroshenkon vastuulla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: itsenäisyys, Valtalaki, Ukrainan vallankaappaus, Poroshenko, Mannerheim, sota "terroristeja"vastaan

Näin demokratia tuhotaan ja korvataan pääoman vallalla

Tiistai 13.12.2016 klo 14.58 - Pirkko Turpeinen-Saari

Näin demokratia tuhotaan ja korvataan pääoman vallalla

 

Jugoslavian hajottaminen on eurooppalaisen itsenäisen valtion tuhoamisen laboratorio. Hajottamisen välineeksi tarvittiin Nixonin suorittama talouden sääntelyn lopettaminen. Siihen tarvittiin Reaganin CIA:n rinnalle perustettu NED, National Endowment for Democracy vaikuttamisrahasto, jolla voitiin korruptoida poliitikkoja ja perustaa ”ihmisoikeus-järjestöjä” ym kansalaisjärjestöjä, joiden naamion takana oli hallitusvallan vaihtamiseen vaikuttaminen. Siihen tarvittiin taloudellisia kiristysruuveja. Jugoslavian lainojen yht’äkkinen irtisanominen ja hajottamisen lähdettyä liikkeelle, talouspakotteiden asettaminen Jugoslavian hallitukselle, joka puolusti kansainvälisiä lakeja, omaa perustuslakiaan ja kansalaisten tasa-arvoisia oikeuksia.

Euroopan Unionin perustaminen ja pääoman etujen ajaminen demokratian kustannuksella ajoittuvat yhteen. Maastrichtin kokouksen yhteydessä Saksa taivutteli muut EU-maat Jugoslavian hajottamisen kannalle. Muistamme myös Saksan sosialidemokraattien ideologisen jakolinjan ajoittuvan juuri samoihin aikoihin. Kun Oscar Lafontaine, SDP:n puheenjohtaja ajoi demokratiaa, jonka koettiin olevan Round Tablen jäsenten taloudellisten etujen vastaista, hänelle ilmoitettiin, että suuryritykset siirtyvät pois Euroopasta mikäli hän jatkaa linjallaan. Lafontaine hävisi ja pääoma voitti.

Jugoslavia olisi ollut mahdollista jakaa pieniin valtioihin. Perustuslaki olisi antanut siihen edellytykset. Se olisi kuitenkin edellyttänyt neuvotteluja ja mm rajoista sopimista. Pääomapiirit ovat aina kiireisiä. Olisi ollut vaarana, että neuvotteluihin olisi kulunut aikaa ja ratkaistavana olisi ollut monia demokratian toteutumisen edellyttämiä kysymyksiä.

Toisen maailmansodan aikana ongelmat ratkaistiin kansanmurhalla. Fasistinen Kroatia, liittolaisenaan SS-muslimijoukot saivat toimintansa tueksi lain, jolla säädettiin serbien kansanmurhasta. Murhaaminen aloitettiin välittömästi keväällä 1941. Saksalaiset ja fasisti-kroaatit muslimi-liittolaisineen toimivat tehokkaasti. Yhdysvaltojen pääomapiirit tukivat fasisteja.

1990-luvun alussa kansanmurhaa ei voinut säädyllisyyden nimissä julistaa. Toimintatapa pyrittiin rakentamaan siten, että kulissit peittäisivät toiminnan sisällön. Kroatian neo-fasistien tavoitteena oli rasistisen perustuslain säätämisen jälkeen puhdistaa Kroatia ja Hetzeg-Bosna eli Bosnian kroaattialue serbeistä.

Kroaatit saivat Yhdysvaltojen presidentti Bill Clintonin avulla solmittua kroaattien ja Bosnian muslimien liittoutuman serbejä vastaan. Bosnian muslimien johtaja oli jo 1970-luvulla laatinut suunnitelman islamilaisen kalifaatin rakentamiseksi Bosniasta aina Albaniaan saakka ja siitä eteenpäin. Suunnitelma oli nimeltään islamilainen julistus, jossa serbien tuhoaminen joko tappamalla, pakottamalla uskonnon vaihtamiseen tai varustaminen toisen luokan ihmisoikeuksilla oli tavoitteena.

Jugoslavian hajottamisessa Yhdysvallat liittolaisineen rikkoi kaikkia mahdollisia kansainvälisiä lakeja, YK:n peruskirjaa, NATO:n perussopimusta , Helsingin sopimuksia ja Yhdysvaltojen kohdalla myös omaa perustuslakiaan.

Yhdysvaltojen presidentti Clinton henkilökohtaisesti toimi aseiden hankkijana kroaateille ja muslimeille. Muslimiarmeijan vahvistukseksi hankittiin Lähi-Idästä ja Afganistanista jihadisteja, jotka taistelivat Yhdysvaltalaisten kenraalien (eläkeläisten) johdolla ja jotka Izetbegovic, Bosnian kalifaattia rakentava presidentti siunasi osaksi omaa armeijaansa. Yhdysvaltojen NATO- joukot toimivat muslimien ilmavoimina. Yhdysvaltalaisten kenraalien antaman 10 kk koulutuksen avulla Kroatian armeija suoritti 250.000 serbin etnisen puhdistuksen Kroatiasta, keskiajalta peräisin olevilta asuinsijoiltaan.

Yhdysvaltojen pääomapiirien tavoitteena ja niitä palvelevan presidentti Clintonin avulla oli tarkoituksena miehittää koko se osa Balkania, joka ei täysin alistuisi pääoman komentoon kuten Slovenian ja Kroatian uskottiin tekevän. Serbien itsenäisyys ja demokraattisten ihmisoikeuksien taju oli suurimpana esteenä.

Yhdysvallat esti 5 vuotta kestäneen sodan aikana kaikki rauhansopimukset, jotka olisivat rajoittaneet sen lopullista päämäärää Balkanin haltuunotosta.

Yhdysvaltojen ja EU:n pääomapiirien tavoitteiden toteuttaminen vaati valtavan määrän tuhoa ja ihmishenkien menetyksiä. Niiden aiheuttaman kauhun peittämiseksi tarvittiin suuri määrä propagandaa ja lahjontaa. Perustuslakiaan ja kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia puolustavat pääasiassa serbit oli demonisoitava. Toisen maailmansodan ja meneillään olevan sodan kansanmurhan uhrit oli nimettävä aggressoreiksi ja heidän johtajansa Hitlereiksi.

Yhdysvalloissa toimivat neo-fasismia tukevat kroaatit ja albaanit toimivat kongressin ja senaatin jäsenten lobbareina ja korruptoijina. Samat tahot palkkasivat markkinointitoimisto Ruder-Finnin levittämään toimittajaverkostoihin tavoitteenmukaista propagandaa.

Serbien etninen puhdistus ja tuhansien tappaminen karkotusmatkan aikana pyrittiin peittämään nostamalla niin kutsuttu Srebrenica-myytti etualalle. Yhdysvallat ja sen perustama ja rahoittama Jugoslavia tribunaali alkoi väittää serbien suorittaneen Srebrenicassa asuneiden muslimien kansanmurhan/ etnisen puhdistuksen. Mitään tosiasioita tuon väitteen tueksi ei ole löydettävissä. Srebrenican valtaus tapahtui väkivallatta. Aseensa laskeneet muslimit saivat joko jäädä tai lähteä. Lähteville YK järjesti bussien polttoaineen, joilla asukkaat pääsivät haluamiinsa kohteisiin. Serbikenraali Mladicin neuvotteluista YK:joukkojen komentaja Karremansin ja muslimiväestön edustajien kanssa on You-tubessa nähtävissä video ”Fontana-hotellin neuvotteut”.

Yhdysvaltojen ja NATO:n liittolaisina toimivat muslimit ja albaanit suorittivat monia ihmisuhreja vaatineita häikäilemättömiä provokaatioita. Näistä syytettiin serbejä ja koska tapahtumat palvelivat myös ”kansainvälisen yhteisön” etuja. Kansainvälinen yhteisö halusi uskoa mitä propaganda näistä provokaatioista sanoi ja alkoi pommittaa ”rangaistukseksi” serbejä, joiden väitettiin olevan tekojen takana.

Kymmenen vuotta kestänyt akuutti konflikti päättyi vasta jäljelle jääneen Serbian ja Montenegron muodostaman Jugoslavian liittovaltion laittomiin pommituksiin. Jugoslavian serbit haluttiin saattaa polvilleen kuten toisen maailmansodan aikana. Kansainvälinen yhteisö tuki Albaniasta Serbian Kosovoon tunkeutuvia albaaniterroristeja, koska he palvelivat kansainvälistä yhteisöä sen pääomapiirien pyrkiessä saamaan haltuunsa kaiken mitä Jugoslaviasta vielä oli ryöstettävissä.

Jugoslavian hajottamisen lopputuloksena Yhdysvallat ja EU saivat kaksi NATO:n ja EU:n kuuliaista täysjäsentä Slovenian ja Kroatian. Yhdysvallat miehitti siirtomaa- alusmaan asemaan joutuneen täysin epäitsenäisen Bosnian. EU ja Yhdysvallat miehittivät Serbiaan kuuluvan Kosovon. Yhdysvallat alkoi välittömästi pommitustensa lakattua rakentaa Serbian maaperälle valtavaa Bondsteel - sotilastukikohtaa. Serbit puhdistettiin myös Kosovosta. Serbian alueella oli 800.000 pakolaista Kroatian Krajinasta, Slavoniasta ja Kosovosta. Maltilliset serbien kanssa yhdessä sopuisasti eläneet albaanit joutuivat myös pakenemaan Serbiaan albaaniterroristien väkivaltaa.

Köyhtyneen jäljellejääneen Serbian infrastruktuuri otettiin haltuun. Tiedotusvälineet ovat ylikansallisessa omistuksessa, joten serbit kuulevat ja näkevät päivittäin läntisen tulkinnan itsestään. Pommitettujen autotehtaiden, tupakkatehtaiden, öljyjalostamojen, sairaaloiden, koulujen, siltojen, teiden, kirkkojen luostareiden jälleenrakennukseen tarvittavat lainat siirtävät omistuksen ylikansallisille yhtiöille, pankeille ja vakuutuslaitoksille.

Serbia on EU-maiden piirittämä. Venäjälle asetettujen talouspakotteiden seurauksena Serbia ei voi viedä tuotteitaan Venäjälle EU-maiden läpi. Serbian parlamentin on painostuksen alla ollut ensin pyydettävä anteeksi Bosnian Srebrenican ”kansanmurhaa”. Sittemmin parlamentin on ollut säädettävä kansanmurhan kieltämisen kriminalisoiva laki, jonka seurauksena henkilö, joka kieltää Srebrenican ”kansanmurhan” voidaan tuomita viideksi vuodeksi vankeuteen.

Tieteellisesti ja jopa kansanmurhan määritelmän mukaan Srebrenicassa ei ole voinut tapahtua kansanmurhaa. Siten totuus on muutettava valheeksi ja valhe totuudeksi. Totuuden sanomisesta voi seurata vankeusrangaistus/kotiaresti kuten Galileo Galileille, joka yleisen uskomukseen vastaisesti oletti maapallon kuuluvan aurinkokeskeiseen järjestelmään kykenemättä todistamaan sitä..

Pääoman valta edellyttää kansalaisten mielen manipulointia totaalisella tavalla. Lähestymme keskiaikaisen inkvisition ja noitavainojen aikoja. Pääoman edun noudattamisen on oltava uskonnon kaltainen, jota yksilö ei saa kyseenalaistaa.

Euroopan unioni ei edistä demokratiaa – päinvastoin.

Seuraava mielenkiintoinen pääoman vallan laboratorio on ollut Ukraina. Itä-Euroopan maiden EU:hun liittämisen ensisijainen tarkoitus on ollut sotilaspoliittinen. Jo lähentymissopimus-vaiheessa ensimmäiset artiklat edellyttävät sitoutumista yhteiseen puolustukseen = yhteistyöhön NATO: n kanssa. Toinen tavoite on halvan työvoiman liikkuvuus pitkään jäseninä olleisiin maihin, jolloin näiden maiden kansalaisten palkkoja ja työehtoja voidaan heikentää ulkomaisen työvoiman virratessa maahan. Tuoreena esimerkkinä on viisumivapaus Ukrainalle ja Georgialle.

Totta kai Euroopan komissio ja Yhdysvallat tiesivät Ukrainan talouden, ihmissuhteiden ja kulttuurin tiiviin nivoutumisen Venäjään. Ne tiesivät Ukrainan korruptoituneisuuden. Feodaaliherroja muistuttavat oligarkit omine armeijoineen pitävät valtaa kansan kärsiessä. Ääniä ostetaan niin valtakunnallisisssa vaaleissa kuin parlamentin äänestyksissä Presidentti Janukovic oli yhtä länsimielinen kuin muutkin oligarkit, mutta viisaasti näki, että Ukrainalla ei ollut tuossa vaiheessa, vuonna 2013 taloudellisia edellytyksiä liittyä EU:n lähentymissopimukseen.

Mutta pääomapiireillä oli kiire. Syyskuussa 2013 oligarkki Pintchuk oli kutsunut Yhdysvaltojen ja Euroopan pääomapiirien kerman Jaltalle pitämään Ukrainan haltuunottoa ennakoivaa laajaa kokousta. (The Economist). Suuren euforian vallassa molemmat Clintonit , Bill ja Hillary jälleen, mutta myös Janukovic, Poroshenko, Monti, Yhdysvaltojen entinen valtiovarainministeri ja Venäjän yksityistämisprojekteja paimentanut Lawrence Summers olivat mukana suunnittelemassa vallan haltuunottoa. Keinoja kaihtamaton kyynisyys oli vallalla kuten Jugoslavian hajottamisessa.

Suunnitelmiin kuului GMO-maatalouden aloittaminen, johon miljardööri Soros halusi sijoittaa. Liuskekaasutuotanto oli myös suunnitelmissa, josta Summers piti alustuksen. Kaiken onnistumisen edellytyksen eräs osatekijä oli TTIP:n voimaansaattaminen, jolla pääoman valta olisi naulattu kumoamaan valtioiden vallan.

Otpor-järjestö, joka Popovin johdolla ensimmäisessä projektissaan auttoi kaatamaan Milosevicin, valmisteli myös Ukrainassa vilpittömiä asioiden tilaan tyytymättömiä nuoria osoittamaan mieltään Janukovicia ja silloista hallintoa vastaan. Otpor tekee yhteistyötä Stratforin kanssa. Mielenosoittajien huolto tapahtui avoimesti mm USA:n lähetystöstä käsin. USA:n poliitikot, apulaisulkoministeri Victoria Nuland, monet EU-poliitikot näyttäytyivät Maidanilla. Ruokahuolto, lääkintähuolto ym toimivat suunnitelmallisesti. Maidanin mielenosoitusten jatkuttua pitkään ja muodostuttua väkivaltaisiksi, Klitscko, Jatsenjuk, Poroshenko asettuivat johtoon. Klitschko oli saksalaisen Konrad Adenauer säätiön rahoittama, Jatsenjuk oli USA:n varapresidentti Bidenin mukaan ”heidän miehiään”.

Väkivaltainen vallankaappaus johti laittoman hallituksen pystyttämiseen. Henkensä puolesta pelkäävä presidentti pakeni maasta. Soihtukulkueet, fasistiset tunnukset parlamentin seinuksilla ja tuhopoltot, joissa kymmeniä laillisen hallituksen kannattajia menetti henkensä, synnyttivät pelon ilmapiirin. Laittomuuksia ei tutkittu eikä syyllisiä ole saatettu vastuuseen.

Tynkäparlamentti kielsi venäjänkielen aseman virallisena kielenä. Itä-Ukrainan asukkaat valtasivat hallintorakennuksia protestoidakseen laittoman hallituksen ja laittomaksi muuttuneen eduskunnan päätöksiä. Laiton hallitus julisti itä- ukrainalaisia vastaan sodan, jota se kutsui terrorisminvastaiseksi sodaksi. Sodan aloittaminen on Nürnbergin tuomioistuimen mukaan kaikkein pahin sotarikos. Sodan lisäksi Ukrainan laiton hallitus lopetti eläkkeidenmaksun itä- ukrainalaisille. Se lopetti koululaitoksen, sosiaalituet, pankkilaitoksen ja kaiken sen, minkä varassa ihmiset voivat elää.

Yhdysvallat ja EU:n keskeiset ulkoministerit suorittivat/ sallivat yhteistyössä eräiden Ukrainan johtajien kanssa vallankaappauksen, joka rikkoi kansainvälisiä lakeja. Vallankaappaus rikkoi myös ulkoministereiden ja presidentti Janukovicin sopimusta kriisin rauhanomaisesta ratkaisemisesta.

Vallankaappauksen sallimisen lisäksi ja sen jälkeen monet EU:n NATO-maat ja Yhdysvallat ovat toimittaneet aseita, miehiä, neuvonantajia ja tarvikkeita Ukrainan armeijalle. Yhdysvaltojen kongressi on myöntänyt varoja neo-fasistiselle Azovin pataljoonalle. Yhdysvaltojen kongressi julisti myös sodan Venäjälle helmikuussa 2015 ilmoittaen, että presidentti Obaman ei sotimaan ryhtyessään tarvitse enää tässä asiassa kääntyä kongressin puoleen.

Vallankaappaus tapahtui Sotshin talviolympialaisten aikaan. Venäjä otti haltuunsa varotoimena Krimin niemimaan pelastaen siellä asuvat väkivallalta. Niemimaa liittyi kansanäänestyksellä Venäjään. Suuri osa ukrainalaisia sotilaita siirtyi Venäjän puolelle. Sevastopolin elintärkeä venäläinen sotilastukikohta säilyi venäläisillä kuten vuosikymmenien aikana tätä ennen. Laukaustakaan ei ammuttu.

Yhdysvallat edellytti talouspakotteiden asettamista Venäjälle, perustellen sitä kansainvälisten lakien rikkomisella ja taivutteli EU:n liittymään niihin. Vallankaappausta ja sodan aloittamista niin sanottu läntinen kansainvälinen yhteisö ei kriminalisoinut. Eestin ulkoministerin mukaan mielenosoittajia ja turvallisuuspoliiseja ampuneet olivat vallankaappauksen suorittajien joukosta. Tapauksia ei ole tutkittu eikä murhaajia ole saatettu vastuuseen.

Yhdysvaltojen varapresidentin poika Hunter Biden nimitettiin suurimman Ukrainan energiayhtiön hallitukseen Puolan entisen presidentin Kwasniewskin rinnalla. Ukrainan hallitukseen nimitettiin yhdysvaltalainen valtiovarainministeri, liettualainen talousministeri, georgialainen sosiaali- ja terveysministeri eli Ukrainan ylikansallinen haltuunotto tapahtui ripeästi.

Propaganda Ukrainan ympärillä on massiivista. Jugoslavian kohdalla syntipukiksi loihdittiin perustuslakia ja kansainvälisiä lakeja puolustaneet serbit. Laitonta vallankaappausta vastustanut ja neo-fasistisen väkivallan haittavaikutuksia lievittänyt Venäjä nostettiin Ukrainan tilanteessa syntipukiksi. Rasistisen syrjinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet itä- ukrainalaiset toivoivat Venäjältä apua. Miljoona pakolaista siirtyi Venäjälle.

Uusliberaaliin vallankäyttöön sitoutunut EU ei ole täysin sovittautunut sotaa ja väkivaltaa käyttävään toimintamalliin. Korruptiolla voidaan yksittäisten poliitikkojen omaatuntoa kyllä hiljentää, mutta ei täysin. Toisen maailmansodan aikaisen natsismin omaksuneet sotajoukot ovat hyvä apuväline käytettäväksi, mutta vaaleilla valitut länsi- eurooppalaiset poliitikot eivät halua samaistua heihin täysin.

Suomi on ottanut kuuliaisen uusliberaalin politiikan lakeijan roolin. Jugoslavian pommitusten aloittamisen syynä käytettiin Racakin kylän provokaatiota. Serbipoliisien ja albaaniterroristien välinen taistelu kuvattiin yhdysvaltalaisen diplomaatin avulla siviilien joukkoteloituksena. Uhrien oikeuslääketieteelliset ruumiinavaukset tehtiin kansainvälisesti tunnetun suomalaisen oikeuslääkärityöryhmän toimesta. Samanaikaisesti ja suomalaisten rinnalla avauksia tekivät jugoslavialainen ja valkovenäläinen työryhmä. Kaikki ryhmät päätyivät samaan tulokseen.

Suomen ja Saksan ulkoministeriöt kielsivät suomalaista työryhmää antamasta loppulausuntoa, joka olisi vahvistanut jugoslavialaisen loppulausunnon. Kuolinsyytutkimuksen tehnyttä professorin johtamaa työryhmää ei päästetty ääneen. Ulkoministeriö oli nimennyt ryhmän puheenjohtajaksi oikeushammaslääkärin, Helena Rannan, jolla ei ole pätevyyttä kuolinsyyn määrittämiseen.

Poliittinen johto pani sanat Helena Rannan suuhun, joilla hän ilmaisi kyseessä olleen ”rikos ihmisyyttä vastaan” ”koska niin monta ihmistä oli kuollut samaan aikaan”! Rikos ihmisyyttä vastaan on termi, jota Nürnbergin sotarikostuomioistuin käytti holokaustista. Siis siviileistä tyhjän terroristitukikohdan puhdistaminen muuttui Suomen ulkoministeriön määräyksestä ”rikokseksi ihmisyyttä vastaan”, jonka tapahtuman terroristit myöhemmin itse myönsivät olleen provokaation kuten niin moni tapahtuma myös Bosnian sodassa.

Kylän lähellä asuva vanhus oli ilmoittanut varovaisesti tapahtumista kyselleelle KFOR- in sotilaalle kuulleensa taistelun jälkeisenä yönä kuorma-auton äänen. Osa ruumiista oli ilmeisesti yöllä tuotu kuoppaan, josta ne yhdysvaltalaisen William Walkerin johdolla seuraavana päivänä ”löydettiin”.

Suomalaisten salailu loukkasi oikeuslääkäreiden tieteellistä kunniaa. He joutuivat sivusta seuraamaan kuinka presidentti Clinton käytti Helena Rannan epämääräisiä lausuntoja Racakista pommitusten aloittamiseen. Vain muutama päivä Helena Rannan tiedotustilaisuuden jälkeen pommit Jugoslavian siviilien niskaan alkoivat pudota.

Ulkoministeriö julisti suomalaiset tutkimustulokset salaisiksi. Tällä salailulla oli suuri merkitys myös presidentti Milosevicin oikeudenkäynnissä, jossa Helena Ranta kävi todistamassa saksalaisdiplomaattien ohjauksessa toistaen kryptisiä luonnehdintojaan kun ei voinut puhua totta.

Oikeuslääkärit eivät voineet loputtomiin vaieta. He julkaisivat 2 vuotta tapahtumien jälkeen tutkimustuloksensa oikeuslääketieteellisessä kansainvälisessä julkaisussa. Katkeroituminen ei kuitenkaan hellittänyt.

Ukrainan kohdalla voinee päätellä, että sekä laajentumiskomissaarina että talouskomissaarina ja komission varapuheenjohtajana toiminut Olli Rehn on ollut täysin perillä maan tilanteesta. Ukrainan uusliberalistinen pakotetusti nopeutettu lähentymishanke on johtanut sotaan ja väkivaltaan. Kuten todettu länsi- eurooppalaiset poliitikot pesevät kätensä tekojensa seurauksista ja jättävät kaaokseen joutuneen toimenpiteittensä kohteen syöksykierteeseen.

Uusliberalistinen väkivaltaan rauhan ja yhteistyön sijaan perustuva uskonto on pakottanut niin Suomen kuin Serbian liittymään kansan tahdon vastaisesti NATO: n isäntämaasopimukseen. Suomalainen kaartin pataljoona auttoi osana Venäjän armeijaa Serbian itsenäistymään 1878. Nyt molemmat maat ovat faktisesti menettäneet itsenäisyytensä. Kiristykseen ja väkivaltaan perustuva EU käy mahdottomaksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Rehn, Helena Ranta, ulkoministeriö, uusliberalismi, väkivalta, Jugoslavia, Ukraina, Clinton,

Liettua, fasismi ja NATO

Tiistai 18.10.2016 klo 13.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olin juuri antamassa Helsingin Sanomille pienen plussan sen paljastaessa 17.10. suomalais-syyrialaiseen Rami Adhamiin liittyvän farssin. Helsingin Sanomat ja erityisesti Yle ovat viime vuoden käyttäneet lähes ainoana "Syyria-asiantuntijanaan" kyseistä henkilöä. Tämän terroristikytkennät ja rasistiset kannanotot eivät ole estäneet hänen tuloaan valtamedian ja ulkopoliittisten vaikuttajienkin hyväksymäksi ekspertiksi. Hänen todellisuutta vääristävä informaationsa on lumonnut niin demarit kuin kirkonkin. Hänen informaationsa perusteella Suomen kirkot soittavat kellojaan "Venäjän pommitusten uhreille" tukien näin hänen sosialidemokraattina antamaansa ja Demokraatti-lehden näyttävästi julkaisemaa Venäjä-vastaista kannanottoaan. Ruotsalaisia, brittiläisiä ja yhdysvaltalaisia kirkkoja on saatu liittymään tähän russofoobiseen aktiin. 

Tänään HeSa oli palannut USA:n osoittamaan ruotuun. Jo etusivulla "Liettua varoittaa Venäjästä". Toimittajalla ei ole ollut aikaa selvittää mikä Liettua oikein on suhteessa Venäjään. 

Toisen maailmansodan aikana Liettua toteutti juutalaisten ja kommunistien joukkoteloituksia yhtä antaumuksellisesti kuin Eesti. Se ei kuitenkaan Eestin tavoin pystynyt julistamaan maataan juutalaisista vapaaksi - ihan jokaista ei ehditty tappaa. Natsi-Saksamielisyys oli vielä voimakkaampaa kuin Suomessa. Saksa oli liittolainen. Natsi-Saksa ja natsi-Kroatia toteuttivat juutalaisten ja serbien kansanmurhan pyrkien näiden totaaliseen tuhoamiseen.

Natsismin nostaessa nyt jälleen päätään Euroopassa Liettua on kiiruhtanut apuun. !990- luvun Kroatian rasistinen perustuslaki ja natsien paluu diasporasta olivat alkusoittoa. EU, Saksan johdolla, otti syleilyynsä niin jihadistit kuin natsi-diasporan pyrkien niiden avulla destabiloimaan monikulttuurisia valtioita. Ensin oli vuorossa Jugoslavia, sitten Ukraina ja vähitellen Balkanin jäännösvaltioiden silpominen jihadistisen kalifaatin syntymisen edellytysten luomiseksi.

Helsingin Sanomat tai Yle eivät ole vielä paljastaneet Suomen kansalle kuinka Yhdysvallat toimi Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen kapellimestarina. Liettua on ollut avainasemassa Puolan rinnalla aseiden toimittamisessa Ukrainaan. Yhdysvaltojen muodostaessa Ukrainan vallankaappaushallitusta se valitsi Jatsenjukin pääministerikseen. Yhdysvaltojen kansalainen tuli valtiovarainministeriksi, liettualainen talousministeriksi ja georgialainen terveysministeriksi. Varapresidentti Biden on ohjeistanut läsnäollen parlamenttia ja puhunut Ukrainan pääministerin kanssa kertomansa mukaan 1000 tuntia - kuulemma enemän kuin vaimonsa kanssa.

Yhdysvaltojen kongressi julisti sodan Venäjälle helmikuussa 2015 ilmoittaen, että presidentin ei sotaan ryhtyessään tarvitse enää pyytää kongressin suostumusta. Kongressi päätti rahoittaa Ukrainan neo-natsi Azovin pataljoonaa. Liettualaisia NATO-joukkoja on Ukrainassa. Toisin sanoen näyttää siltä, että Liettualla on edelleen vetoa natsismiin.

Saksalaisten NATO-joukkojen tehtävänä on läsnäolollaan Liettuassa taata Yhdysvaltojen sotilaallinen valta ja liettualaisten "turvallisuus" Venäjää vastaan.

Afganistanilainen entinen naiskansanedustaja Malalai Joya totesi puhuessaan yhdysvaltalaisella Democracy now- TV-kanavalla, että iperialismi ja jihadismi ovat käsi kädessä. Hän kuvaa Yhdysvaltojen militarismia ja USA:n historian pisintä sotaa, jota käydään Afganistanissa, imperialistisena sotana kohti USA:n globaalia yksinvaltaa.

Euroopan tilannetta katsoessa USA tarvitsee rinnalleen toisen maailmansodan tapaan natsit, mutta myös jihadistit. Ukrainan vallankaappaushallitus julisti sodan itä-ukrainalaisille, jotka mielenosoituksin vaativat itselleen samoja oikeuksia äidinkieleen, uskontoon tai aakkosten kirjoitustapaan katsomatta kuin länsi-ukrainalaisilla. Suomen median propagandasta poiketen Venäjä ei aloittanut sotaa missään osassa Ukrainaa vaan Ukrainan laiton hallitus teki sen. Kun neo-natsi-mielenosoittajat polttivat Odessassa ammattiyhdistysten taloon elävältä kymmeniä kaupunginvaltuutettuja ja laillisen hallituksen kannattajia, krimiläisillä oli syytä pelätä natsien aiheuttavan hengenvaaraa myös Krimin asukkaille. Halu liittyä Venäjään oli lähes yksimielinen.

Oli syytä pelätä, että toisen maailmansodan tapaan jihadistit ja natsit liittoutuisivat demokratiaa vastaan. Krimillä on maltillisia muslimeja, mutta Tsetsenian kauhujen muisto saattoi luoda ennakko-odotuksen ja varautumisen jihadismia vastaan myös Krimillä. Bosnian sota, jossa USA rahoitti jihadisteja, Tsetsenian sodat, joissa USA rahoitti terroristeja antoivat odottaa myös Ukrainassa demokratian vastaisten voimien vahvistumista USA:n suojeluksessa. Sähkölinjojen katkaisu tataariterroristien toimesta toimi hälytyskellona.

Suomen ulkopoliittinen johto on ummistanut silmänsä vaaralta, jonka USA:n läntiseen propagandaan ja sotapolitiikkaan mukaan meneminen aiheuttaa. Yhdysvaltalainen kenraali Wesley Clark on kertonut saaneensa käsiinsä Pentagonin suunnitelman eri Lähi-Idän maiden haltuunotosta. CIA:n entinen agentti Robert Baer on kirjoittanut useita kirjoja siitä kuinka USA on käyttänyt kymmeniä miljoonia dollareita destabiloidakseen etukäteen niitä valtioita, jotka se aikoo ottaa haltuunsa.

Viime vuosikymmenten verenvuodatus Lähi-Idässä ja Balkanilla ja nyt myös Ukrainassa on ollut huolellisesti ja kyynisesti etukäteen suunniteltua USA:n toimintaa. Euroopan Unioni on ollut täysin riippuvainen Yhdysvalloista toimien sen apurina. Suomen media on palvellut lähes täysin Yhdysvaltojen propagandaa. Robert Baerin kuvatessa kirjoissaan sitä, kuinka hän esimerkiksi v. 1991 Sarajevossa uskotteli muslimeille, että serbeillä oli vaarallisia muslimivastaisia hankkeita, joita todellisuudessa ei ollut, hän pystyi rahalla vaikuttamaan nationalismin voimistumiseen. Hän mainitsee nimeltä rahoittamiaan poliittisia johtajia, joista myöhemmin tuli uusien valtioiden presidenttejä.

Tuskin CIA ja monet USA:n rahoittamat hyväntekeväisyys- ja "ihmisoikeusjärjestöt" ovat lopettaneet Baerin kuvaamaa vaikuttamista. Miksi Suomi olisi sen toiminnan ulkopuolella? On mielenkiintoista nähdä miten tulevat CIA:n, NED:in NSA:n kellonsoittajaksi ryhtyvät entiset vakoojat paljastavat suomalaisista poliitikoista ja tiedotusvälineiden edustajista, niin huimaa on viime vuosien Venäjä-vastainen propaganda ollut.

Syyrian tilanteen kuvaamiseen Suomen media ei ole tarvinnut kertaakaan Syyrian hallituksen edustajaa. Suomen media ei ole myöskään Ukrainan tilanteen kuvaamiseen tarvinnut muita kuin joitakin taattuja Suomessa asuvia ukrainalaisia, jotka eivät "tiedä " hallituksen laittomuuksista kuten eläkkeiden ja sosiaalitukien maksujen lopettamisesta, pankkien, koulujen, terveydenhuollon lakkauttamisesta - toisin sanoen Itä-Ukrainan asukkaiden jättämisestä oman onnensa nojaan. He eivät myöskään tiedä miljoonan ukrainalaisen lähdöstä pakolaisina Venäjälle. He eivät tiedä siitä, että vallankaappauksen taustalla olevat USA ja EU eivät välitä rahtuakaan siitä, mitä seurauksia heidän vallankäytöllään on ollut. Sen sijaan USA ja NATO-EU toimittavat aseita, joukkoja ja propagandaa Ukrainan romahtavan talouden sekasortoon.

Myös Irak ja Syyria olivat korkean kulttuurin ja sivistyksen maita ennen Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Tanskan laitonta hyökkäystä Irakiin.Libya oli Afrikan vaurain maa. Afganistanissa oli omanlaisensa kyläneuvosto- ja jirgha-pohjainen kulttuurinsa ennen Yhdysvaltojen laitonta hyökkäystä 2001. Malalai Joya oli sitä mieltä, että Afganistanilaisten tulee itse hoitaa omat asiansa. Jugoslaviassa ilmainen koulutus, terveydenhuolto ja kuukauden palkallinen vuosiloma olivat todellisuutta ennen USA:n suunnitelmallista maan hajottamista ja pyrkimystä ottaa Balkan sotilaallisesti ja taloudellisesti hallintaansa.

Miksi USA:lle ei kukaan ole asettanut talouspakotteita eikä haastanut erikoistribunaaliin ja pannut Bushia, Obamaa, Clintonia, kenraaleita ja muita hirmutöihin vaikuttaneita 30 vuodeksi vankilaan? Miksi nämä henkilöt kulkevat vapaana ja heidän sotiensa kohteena olevia maita puolustaneet kenraalit ja presidentit ovat vankilassa?

On piinaavaa, että kirkoissa soitetaan kelloja väärän todellisuuden vallassa. Venäjä ei ole hyökännyt mihinkään maahan kansainvälisten lakien vastaisesti kuten Yhdysvallat. Venäläinen moraali ei anna periksi terrorismille eikä fasismille. Mihin suomalainen moraali on kadonnut?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HeSa, Syyria, Rami Adham, Liettua, Ukraina, Suomen ulkopolitiikka, USA:n myötäily

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »