Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Sotapropaganda ja todellisuus sen takana

Tiistai 23.8.2016 klo 9.57 - Pirkko Turpeinen-Saari

Heinäkuun 10.päivänä 1997 entinen Bosnia ja Hertsegovinan autonomisen Republika Srpskan alueella sijaitsevan Prijedorin turvallisuuspäällikkö Simo Drljaca oli varhain aamulla palannut kalastusretkeltään ja istui rannalla uimahousuissaan nauttimassa perheensä ja ystäviensä kanssa aamukahvia musiikin soidessa. Paikalle saapui neljä NATO-sotilasta, kaksi yhdysvaltalaista ja kaksi brittiä. Simo nousi seisomaan ja samassa kajahti kaksi laukausta. Vaimo huusi: "Simo, Simo!" Mies makasi kouristellen maassa. Sotilas astui viereen, ampui lähilaukauksen ja päätti Simon elämän. Simoa ei ollut haastettu oikeuteen.

Kirjassani "Lahtari,Punikki ja Teurastaja; Marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä" (Into)kuvaan sitä kuinka Suomen sisällissodasta lähtien maassamme on vallinnut valkoisten voittajien sotapropaganda, minkä seurauksena suomalaisten käsitys oman maan todellisuudesta on vääristynyt.

Tuo vääristyminen on voimistunut Suomen EU: hun liittymisen seurauksena. Suomi on sitoutunut yhä tiiviimmin Saksan ja sen myötä Yhdysvaltojen globaaliin, militarismin ja propagandan avulla ylläpidettyyn maailmanvaltaan. Yllä kuvaamani Simon murha on esimerkki Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten toimiin kohdistetusta rankaisemattomuuden periaatteesta.

Kuvaan kirjassani Yhdysvaltojen tietoisen ja omaan lainsäädäntöönsä pohjautuneen Jugoslavian hajottamisen sekä siihen liittyen USA:n presidentti Clintonin laittomat asetoimitukset Kroatian natsi-diasporalle ja Bosnian islamilaista kalifaattia rakentamaan pyrkineelle presidentti Izetbegovicille. Taloudellista tukea saivat niin kauloja katkaisevat Afganistanista ja Lähi-Idästä tuotetut jihadistit kuin Kanadasta paluun tehneet natsit perillisineen.

EU:uhun liittyminen heikensi suomalaisten todellisuudentajua. Uusliberaalia politiikkaa edustavat hallitukset ja vihdoin kokoomuslainen presidentti, jotka olisivat rauhantahtoiselle presidentti Kekkoselle olleet kauhistus, alkoivat sekä lainsäädännöllä, mielivallalla että propagandalla muokata suomalaista todellisuutta.

Viime päivien raportit niin HeSa:ssa kuin Yle:ssä ovat irronneet todellisuudesta täysin. Ulkoministeriön virkamiesten puuhat sekä haastateltujen Venäjän ja Ukrainan Suomen suurlähettiläiden lausunnot kuvaavat mainiosti sitä millä tasolla diplomatiamme tällä hetkellä on.

Liittokansleri Kohlin neuvonantajana ja ministerinä toiminut Willy Wimmert on kuvannut kuinka Kohl ja hän lähtivät pois kesken USA:n johtamaa NATO-harjoitusta, jossa tarkoituksena oli ampua ydinohjuksia itään. Voisin kuvitella suomalaisia seuraamassa samanlaista harjoitusta innoissaan.

Yhdysvaltojen politiikan historian erinomaisesti tunteva Noam Chomsky selostaa toisesta maailmansodasta lähtien jatkunutta Grand Area- projektia, jonka mukaisesti Yhdysvallat pitää omaa maailmanvaltaansa itseoikeutettuna, mitä tarve kansanmurhaan, sotaan tai kidutukseen ei voi estää. Miljoonat uhrit, tuhotut maaperät ja kaikenlaisen yhteisvastuun pirstominen ovat luonnollisia ja vain teknisiä kysymyksiä. Puoli miljoonaa kuollutta irakilaislasta oli USA:n ulkoministeri Albright'ille vain "due price", asiaan kuuluva hinta.

Suomen tasavallan presidentin ja jossakin määrin kohdemaidensa suurlähettiläiden luulisi olevan eräitä parhaiten informoituja henkilöitä. Kuitenkaan ei presidentti eivätkä Suomen Venäjän ja Ukrainan suurlähettiläät osoita tietävänsä, että USA oli ratkaisevassa asemassa Maidanin verilöylyssä ja sitä seuranneessa vallankaappauksessa. Myöskään Minskin sopimus ei näytä olevan tiedossa. Ukrainan presidentti Poroshenkon ongelmana ovat Yhdysvaltojen kongressin päätöksellä tukemat neo-natsi-pataljoonat. Neo-natsit eivät salli Minskin sopimuksen täytäntöönpanoa. Mikäli presidentti Poroshenko päättäisi järjestää vaalit Itä-Ukrainassa kuten Minskin sopimus ensiaskeleina edellyttää, ovat neo-natsit luvanneet päästää hänet päiviltä.

Suomalaiset - ratkaisevasti tietenkin Suomen hallitus ja virkamiehet- eivät tunne historiaa. He eivät havaitse neo-natseja natseiksi, koska natsiliittolaisuus on Suomelle ollut luonnollinen asia. He eivät myöskään paheksu Isäntämaasopimusta, jossa USA:lle, NATO-Saksalle ja muille NATO-maille, rankaisemattomuuden periaatteeseen liittyen on jo annettu valtuudet murhata Simoja ja muita epämiellyttäväksi koettuja henkilöitä, jotka ehkä tietävät liikaa.

Suomen tasavallan presidenttiä tai suurlähettiläitä ei näytä vaivaavan lainkaan se, että Suomi tomii murhaajien kumppanina. Presidentti Obaman lennokkimurhat tappavat tuhansia siviilejä. Cian Westmoreland, entinen lennokkiohjelman työntekijä, nykyinen kellonsoittaja, kuvaa maapallonlaajuista lennokkimurhaohjelmaa, jonka tarkoituksena on ilman seuraamuksia tappaa salaa ihmisiä. Hän kuvaa kuinka kyläparlamentin kokoukseen kokoontuvat eivät koskaan tiedä milloin tämä "humanitaarinen ase" kohdistuu heihin. Lennokkimurhat ovat terrorismia, jonka  seurauksena kuolee enemmän viattomia ihmisiä kuin Nizzan tai Brysselin iskuissa.

Suomen presidentti, hallitus ja media kantavat vastuun siitä, että suomalaisille valehdellaan maailmanpolitiikasta. Nämä tahot toteuttavat Yhdysvaltojen maailmanvalloitusohjelmaa käyttäen arkaaista Venäjä-vihaa apuvälineenä.

Jugoslavian siviilikohteiden NATO-pommitukset aloittivat uuden epävakauden ajan Euroopassa. USA:n ja Saksan taloudellista ja sotilaallista hyötyä hakeva arroganssi saa Simon murhassa kiteytyksensä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suomalainen sotapropaganda, näkymätön USA, suomalaiset suurlähettiläät, Yle, Ukraina, Venäjä

Laura Saarikoski ja Perjantai, missä todellisuudessa elätte?

Lauantai 21.5.2016 klo 17.57 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luettuani 20.5. Laura Saarikosken kolumnin HeSa:ssa, jossa hän referoi Robert Kaganin kuvausta fasismin tulosta Trumpin mukana USA:han sekä katsottuani Perjantai-ohjelman TV 1ssä, jossa haastateltiin tsetseeni-terroristien kannattajaa ja Venäjän infosodasta propagoivaa tutkijaa,mietin vakavasti, missä todellisuudessa nämä toimittajat elävät.

Ulkonäöstä päätellen Saarikoski on iältään lasteni ja lastenlasteni väliltä ja Perjantain toimittajat lähempänä lastenlasteni ikiä. Kaikki toimittajat vaikuttavat sympaattisilta ja hyvää tarkoittavilta. Mutta miksi he eivät kerro todellisuudesta mitään.

Robert Kagan ennustaa siis fasismin tulevan USA:han Trumpin mukana. Laura Saarikosken mielestä "ennustus on pelottava koska se on mahdollinen. Tähän asti Yhdysvallat on ollut vastavoima maailman Mussolineille ja Putineille. Entä jos johtava demokratia siirtyy autoritaarisen diktatuurin suuntaan?"

Demokratiako? USA? Presidentti Jimmy Carter kertoi Thom Hartmanin haastattelussa 28.7.2014 kuinka USA on enää oligarkia, jossa rajoittamaton korruptio luo edellytykset ehdokkaaksi pääsemiseen presidentin virkaan. Kuinka valinnan jälkeen lahjoittajat odottavat palkintoja itselleen. Hän viittaa haastattelussa korkeimman oikeuden vuoden 2010 Citizens United päätökseen sekä 2014 Mc Cutcheon päätökseen, joiden läpimenon ratkaisivat 5 republikaani tuomaria. Näiden päätösten seurauksena vaaleissa ehdokkaan on mahdollista saada rajoittamaton määrä salaista rahaa, vaikka ulkomailta, totesi Carter.

Mitä tämä viimeinen Nobel-palkittu presidentti on tehnyt tällä mandaatillaan? Yhdysvaltojen Special Operations Command on laajentunut sitten presidentti Bushin päivien. Nick Tursen mukaan (The Nation Sep. 24,2015)Bushin virkakauden  lopussa nämä sotilasyksiköt toimivat 70 maassa, kun tänä vuonna ne ovat aktiivisia 135 maassa, mikä tarkoittaa 70 prosentissa maailman maista. Nämä 135 maata ovat Obaman aikana joutuneet taloudelliseen ja lojaliteettiriippuvuuteen USA:sta, mitä riippuvuutta Yhdysvallat sumeilematta käyttää.Obaman erinomainen retoriikka peittää hyytävät teot. Eräs karu esimerkki oli Jemeniin tehty lenokki-isku, jossa kokonainen kylä, 35 ihmistä, menehtyi. Jemeniläinen toimittaja kirjoitti siitä lehteen. Obama soitti silloiselle presidentti Salehille ja vaati toimittajan vangitsemista. Näin tapahtui.Obama päättää henkilökohtaisesti lennokki-iskuista. Tehtävää tietokoneruudulla suorittavien miesten mielenterveysongelmat ovat merkittäviä. Oheisuhreja on vuosittain satoja.

Yhdysvallat tukee uskonnollisia fanaatikko-islamisteja Syyriassa ja sabotoi rauhanneuvotteluja yhdessä Saudi-Arabian kanssa. Al-Qaidan liittolaisryhmän edustaja on valittu johtamaan "kapinnallisosapuolta" Geneven neuvotteluissa aivan kuten ennen Jugoslavian pommitusten aloittamista Rambuilletin neuvotteluihin USA oli valinnut albaani-terroristien johtajan edustamaan albaaneja eikä maltillista Rugovaa.USA:lla ei ole mitään demokraattisia (kansainvälisen oikeuden mukaisia) oikeuksia olla läsnä Syyrian maaperällä. Silti Obama on lähettänyt sinne erikoisjoukkojen sotilaita.

Tämä Yhdysvaltojen itselleen ottama rankaisemattomuuden periaate koskee myös USA:n johtamia muita NATO-maita. Maailmaa hallitsee demokratiasta piittaamaton sotilasmahti, jota Laura Saarikoski luonnehtii dmokratiaksi ja vastavoimaksi Putinille.

Erona presidentti Obamaan, Putin on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmia eikä pahentamaan niitä.Ukrainan vallankaappaushallituksen viedessä venäjänkielisiltä ukrainalaisilta tasaveroiset ihmisoikeudet ja uhatessa heitä järjettömällä väkivallalla, josta elävältä polttaminen Odessan ammattiliittojen taloon oli eräs esimerkki, Putin otti Venäjälle vastaan yli miljoona Ukrainan pakolaista ja takasi Krimin asukkaille mahdollisuuden valita elämän, johon ei kuulunut väkivallan uhkaa. Venäjän toimia tulee arvostella lopputuloksen näkökulmasta. Jos Ukrainan nykyhallitus pystyy takaamaan Itä-Ukrainalaisille normaalit ihmisoikeudet ja vapauden valita hallintonsa äänestämällä, myös itä-ukrainalaisten toiveet voivat toteutua.

Yle ei ole kyennyt näyttämään toissavuoden Oscar-ehdokasdokumenttia Dirty Wars (www.Youtube.com/Dirty Wars), joka kuvaa erinomaisesti Yhdysvaltojen salaisia operaatioita.

Perjantai-ohjelman sympaattiset toimittajat haastattelivat tsetseeni-terroristien tukijaa mainitsematta sanallakaan sitä miten tsetseeni-terroristit taistelevat parhaillaankin Syyriassa. Kuinka heidän paluunsa Venäjälle on samanlainen uhka kuin minkä ISIS -terroristien pelätään aiheuttavan EU:lle. Vuosia TV:ssä muualla jatkunut erittäin voimakas USA:sta lähtöisin oleva presidentti Putinin ja Venäjän mustamaalaus on johtanut siihen, että terrorismiin Venäjällä suhtaudutaan lähes vahingoniloisesti - ei ainakaan uhreja kohtaan myötäeläen.

Ukrainan euroviisuakin käsiteltiin Perjantaissa ikäänkuin Venäjä olisi pillastunut vain siitä, että ei voittanut. Tosiasiassa laulun kuvaama tarina antoi Hitlerin SS-joukkoihin kuuluneista tataareista kuvan uhreina kun todellisia uhreja olivat tataarien tappamat muut kansanryhmät.

Laura Saarikosken ja Perjantain toimittajien maailmankuvan historiattomuus muuttuu uhaksi maailmassa, joka on monimutkainen ja julma. Empatia ja inhimillisyys on muuttunut sotajoukkojen määrän laskemiseksi ja hävittäjien laadun vertailuksi.

Loppupäätelmäksi jää, että vika ei ole toimittajissa vaan siinä, että he eivät työpaikkojensa vuoksi voi puhua totta. NATO:n kannattajaksi ilmoittautunut Helsingin Sanomat on johdonmukaisesti sitä mieltä kuin NATO:n ylipäällikkökin on, joten toimittajan liikkumavara on heikko. Sama koskee Yle:ä. Jyrkän oikeistolaisen hallituksen aikana pohdiskelevaa historiatietoista TV-keskusteluareenaa ei yksinkertaisesti ole. Ehkä sisällissodasta lähtien jatkunut sotapropaganda voi kadota porvarillisista tiedotusvälineistämme vain jonkinlaisen "totuuskomission" kaltaisen prosessin kautta. Prsidentti Jimmy Carterin rauhanvälitystyöryhmässä, johon  kuuluu psykoanalyytikkoja ja psykologeja, havaitaan usein kuinka konfliktien juuret saattavat olla satojenkin vuosien historiallisten tapahtumien päässä.

Sain eilen viehättävä runopalautteen, jossa runoilija surumielisesti pohtii mihin kykymme tuntea on kadonnut.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perjantai, Yle, Helsingin Sanomat, Laura Saarikoski, USA:n fasismi, tsetseenit ja tataarit, Syyria, Ukraina

Euroviisujen politisoituminen ja demokratia

Maanantai 16.5.2016 klo 10.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media on suhtautunut Ukrainan poliittisen euroviisun voittoon myönteisesti. Helsingin Sanomat on antanut laajasti palstatilaa laulun sanomalle. Yle vuorostaan korosti sitä kuinka Venäjä on huono häviäjä, ohittaen täysin Venäjän protestin syvät ja merkittävät syyt.

Euroopan yleisradioliiton ja Ukrainan provokaatio onnistui erinomaisesti. Esittämällä surullinen tarina viitekehyksestään irrotettuna, saatiin aikaan myötäelämisen tunne karkotettuja tataareja kohtaan, mutta ei SS-tataarien hirmutekojen uhreja kohtaan. Tähän päivään siirrettynä tataarit on kuvattu Krimin Venäjään liittymisen synnyttäminä uhreina. Jälleen unohdetaan se, että kaikki tataarit eivät koe olevansa uhreja. Sanaakaan ei ole sanottu niistä tataareista, jotka räjäyttivät Krimille vievät korkeajännite sähkö johdot aiheuttaen koko Krimin niemimaan sähköhuollon katkeamisen.

Suomen median ohjailemana suomalaiset äänestäjät ovat uineet syvälle sisälle vanhaan natsimyönteiseen historiaamme. Siksi oli mielenkiintoista tarkastella kuinka sotilaallisesti liittoutumattomien tai muilla tavoilla tunnetusti ihmisoikeuksia puolustavien maiden viisukannatukset kehittyivät.

Islanti on saanut julkisuutta suorasta demokratiastaan pankkikriisin ratkaisussa. Islanti on myös tunnustanut Palestiinan, joka omissa arvioissani nostaa kansakunnan ihmisoikeuksien puolustajana korkealle. Islanti ei antanut yhtään ääntä Ukrainalle.

Puolueeton Itävalta tyytyi 10 pisteeseen, Irlanti antoi 4, Sveitsi 10, Ruotsi, joka on tunnustanut Palestiinan antoi 4.

Asioista perilläolevat tietävät USA:n johtaneen tapahtumia, jotka johtivat Ukrainan väkivaltaiseen vallankaappaukseen. Silloin olettaisi, että Ukrainan poliittista provokaatiota tukisivat erityisesti maat, joilla on läheinen riippuvuussuhde Ukrainan neo-fasisteja aseellisesti tukevaan USA:han. Israelilta tuli 20 pistettä, siirtomaaherran johtamalta Bosnia ja Hertzegovinalta 19 pistettä, salaisia USA:n vankiloita ylläpitäneeltä Puolalta 24 pistettä, Liettualta 18, Latvialta 22, Moldovalta 22.

Jotta ei poliittisissa lauluissa tarvitsisi mennä 70 vuoden taakse, löytyisi Euroopasta tuoreempiakin laulun aiheita. Kroatian asejoukot ajoivat elokuussa 1995 250.000 serbiä Krajinasta, serbien keskiajalta saakka peräisin olevilta asuinsijoiltaan tappaen tuhansia. Koska Kroatian asejoukot olivat saanet koulutuksen ja aseet Yhdysvalloilta ja Saksalta, ei moista laulua tulla kuulemaan USA:n naruissaan pitelemästä Euroopasta.

Euroopan valtamedia ja teollinen musiikkituotanto ovat alisteisia Yhdysvaltojen pyrkimyksille. Musiikin väärinkäyttö neo-natsipropagandassa on julmempaa kuin propaganda painetussa mediassa. Musiikki demokratian edistäjänä ja oikeudenmukaisuuden tunteen nostattajana lisää inhimillisyyttä. Neo-natsi-ideologian palvelijana se jättää likaisen tunteen, joka ei lähde pesemälläkään.

Hitler käytti urheilua propagandassaan 1930-luvulla.Peittämään sotilaallisia maailmanvalloitussuunnitelmiaan.

USA:n johtamat nykyajan sodat aloitetaan myös urheilukilpailujen yhteydessä. Pekingin olympialaiset haluttiin pilata Georgian sodalla, USA:n tukeman Saakashvilin johtaessa Georgian sotajoukot Etelä-Ossetian venäläisten rauhanturvaajien kimppuun ja Sotshin olympialaiset Maidanin vallankaappauksella. Suuri yleisö pidetään median avulla tietämättömänä sotiin vaikuttavasta USA:n globaaliin valtaan pyrkivästä doktriinista. Suomen poliittinen eliitti myötäilee USA:n globaaleja pyrkimyksiä. Muistetaan Stubbin syytökset Venäjää vastaan muka Georgian sodan aloittamisesta.

Nytkin Suomen media visusti vaikenee Ukrainan tosiasiallisesta tilanteesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: neo-fasismi, Ukrainan euroviisu, Suomen media, sotilaallinen liittoutumattomuus

Ukrainan euroviisu on osa natsismin kunnianpalautusta

Torstai 12.5.2016 klo 14.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ukrainan euroviisu kertoo surullisen tataari-isoäidin tarinan siitä kun Stalin karkotti Krimin tataarit, isoäiti mukaanluettuna, Aasiaan toisen maailmansodan jälkeen.Ukraina on johdonmukainen natsismin kunnianpalautuksessaan. Jo yli kymmenen vuoden ajan maahan on nimetty uudelleen katuja natsimielisten taistelijoiden kunniaksi. 

Miksi Stalin sitten karkoitti tataarit? Tataarit kunnostautuivat Hitlerin liittolaisina ja olivat erityisen tunnettuja julmuudestaan. Suomen saksalaisia, siviilejä, jotka eivät olleet syyllistyneet mihinkään rikoksiin, siirrettiin leireihin kuten monissa muissa maissa. Stalin ilmeisesti menetettyään yli 25 miljoonaa ihmistä saksalaisten joukkojen ja tataarien julmuuksissa halusi toisenlaisen seuraamuksen.

Miksi Euroopan yleisradioyhtiö katsoo, että Ukrainan laulu ei ole poliittinen? Siihen ei voine olla muuta syytä kuin se, että ilmapiiri Euroopassa on laajasti ottaen myönteinen Ukrainan ja monen muun maan natsismin rehabilitoinnille. 

Lukiessani tämän päivän Helsingin Sanomien myönteistä artikkelia Yhdysvaltojen "sotilaspuolustuskilvestä", toista artikkelia Romanialaisesta kylästä, johon on rakennettu Yhdysvaltojen sotilaspuolustus tukikohta sekä kolmannen myönteisen artikkelin Ukrainan Euroviisu-kappaleesta, en voinut tulla muuhun johtopäätökseen kuin että Suomen media, ainakin näiden esimerkkien mukaan, tukee vahvasti natsismin uutta nousua.

Yleisradio näytti eilen dokumentin modernista saksalaisesta natsismista, jonka ilmentymänä murhattiin useita maahanmuuttajia. Nähdyssä osassa ei vielä paljastunut se tosiseikka, että pitkittyneiden tutkimusten jälkiselvittelyissä todettiin osan viranomaisista tietäneen asiasta.

Katsoessani dokumenttia en voinut olla ajattelematta sitä suurempaa kuviota, joka tekee kaiken tämän mahdolliseksi. Läntisessä maailmassa natsismi on yhä hyväksyttävämpää vallan välineenä. Yhdysvallat on yhdessä Saksan kanssa Jugoslaviaa hajottaessaan tukeutunut sekä kalifaattia rakentaviin jihadisteihin, että neo-fasisteihin. Kammottavimmaksi asian tekee se, että toisen maailmansodan holokaustin uhrit serbit, olivat uhreina myös 1990-luvulla. Ukrainassa länsipropaganda on häivyttänyt Yhdysvaltojen osuuden neo-natsien ja äärioikeistolaisten puolueiden tukijana, mutta myös siellä juutalaiset, kommunistit ja itsenäisesti ajattelevat ihmiset ovat samalla tavalla neo-natsien väkivallan kohteina kuin Jugoslaviassakin.

Siten Euroopan yleisradioyhtiö voi nukkua yönsä rauhassa. Sillä on asenteelleen maailman suurimman sotilasmahdin aatteellinen tuki.

Venäjä on protestoinut Ukrainan laulun hyväksymistä kilpailuun sen poliittisuuden vuoksi. Kulttuurisesti kypsä ja sivistynyt Venäjä ei laula siitä kuinka tataarit polttivat natsismin vastustajia elävältä. Ranskalaiset eivät laula siitä kuinka tataarit polttivat ranskalaisen kylän asukkaat elävältä.Venäjä ei myöskään laula siitä kuinka suomalaiset rahtasivat kylmässä tavaravaunussa kymmeniätuhansia siviilejä keskitysleireihin kuolemaan ja kitumaan Itä-Karjalassa.Saksalaiset eivät laula siitä kuinka rankkaa Hitlerillä oli kun oli pakko tehdä itsemurha. Ballaadi Hitlerin surusta odottaa tulemistaan.

Suomen mediapropaganda on lyömätöntä. Yhdysvallat, maailman eniten sotarikoksia tehnyt, sotilaallista- ja taloudellista pakottamista käyttävä epähumaani järjestelmä kuvataan myönteisenä voimana. Sotilastukikohta on "puolustustukikohta", asevoimat on puolustusvoimat. Yhdysvallat "puolustaa" Eurooppaa. Itämerellä vain kilometrejä Venäjän rajasta liikkuvat sota-alukset puolustavat meitä kaikkia Iranilta. Yhdysvallat puolusti Eurooppaa pommittamalla liittoutumatonta Jugoslaviaa uraanipommeilla tähdäten nimenomaan siviilikohteisiin. Voi vain kuvitella minkälainen ääni tulee kelloon, jos jokin sotilastukikohdan alusmaa äänestäisi demokraattisesti, että tukikohta on poistettava. Miten kävisi, jos jokin EU-maa katsoisi tarpeelliseksi palauttaa normaalit suhteet USA:n yksipuolisesti viholliseksi julistamaan Venäjään?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan euroviisu, natsismi, tataari SS-joukot, euroopan yleisradioyhtiö,

Ovatko Suomen poliittinen eliitti ja media jälleen neo-natsien ja terroristien asialla

Torstai 14.4.2016 klo 10.24 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kapitalismi tarvitsee sotaa selvitäkseen maapallolla voittajana - viis ihmisistä tai luonnosta. Markku Kuisma kutsui Yle:n nettisivun artikkelissaan pääomaliikkeiden vapauttamista Suomessa helvetinkoneen irtipääsyksi. En tiedä onko termi hänen omaa keksintöään, mutta se on hyvä.

Suomen liittoutuessa natsi-Saksan ja sen taustalla vaikuttavien Yhdysvaltojen oikeistolaisten teollisuusmiesten kanssa sotavalmisteluihin Venäjä/Neuvostoliittoa vastaan, toteutuksen valmisteluihin tarvittiin sotapropagandaa.

Sotapropaganda oli jatkunut Suomen sisällissodan jälkeen nöyrän Suomen kansan pitämiseksi pimennossa sotavalmistelujen vaiheista. Pääomaliikkeet olivat jo kauan olleet vapaat muualla "lännessä" ja mediasisällöt olivat sen mukaisia. Saksan ja sen liittolaisten ihmisoikeusrikkomuksista ja keskitysleireistä vaiettiin kymmenillä kielillä. Serbien holokaustista vaietaan edelleen.

Koska Suomi ei ole käsitellyt rehellisesti sisällissodan aikaista ja sen jälkeistä historiaansa, maamme joutuu toistamaan sitä. Viimeisten vaalien alla nykyisten hallituspuolueiden edustajat vaikenivat tavoitteistaan ja media teki tuon vaikenemisen mahdolliseksi. Niin media kuin poliittinen eliitikin ovat taloudellisesti riippuvaisia pääomapiirien hyväksymisestä. Valtaan päästyään SSS-hallitus on paljastanut niin sisäpoliittisen kuin ulkopoliittisen karvansa. Militarismi on noussut uuteen kukoistukseen Suomen osallistuessa NATO-EU:n ulkopolitiikkaan. NATOon sitoutunut valtamedia on levittänyt vuodesta toiseen voimistuvaa sotapropagandaa. Se edellyttää valehtelua, puolitotuuksia ja vaikenemista tosiasioista. 

Ketkä ovat Suomen ulkopoliittisen johdon lähimpiä liittolaisia? Keitä tasavallan presidentti ja ministerit ovat kutsuneet Suomeen? Tällä hallituskaudella mieliinpainuvinta on ollut Yhdysvaltojen kongressin puhemiehen vierailu yhdessä laivaston kanssa ETYJ-juhlakokouksessa samaan aikaan kun Venäjän edustajan saapuminen estettiin. USA:n sotarikokset, lennokkimurhat, laittomat sodat Irakissa, Afganistanissa, Syyriassa eivät tule esille mediassa eikä poliitikkojen puheissa. Niistä vaietaan kuten natsi-Saksan keskitysleireistä tai myöhemmin Korean ja Vietnamin tuhoista jne. USA:n rasismi, homovastaiset lait, mielivaltaiset talouspakotteet milloin mitäkin valtiota vastaan, joka ei tottele Yhdysvaltojen 1%:n taloudellisia etuja.

Ukrainan sota ja Itämeren uusi sotilaallinen tilanne on toistettu mantra. Sen tulkinta Suomen poliittisessa johdossa ja mediassa ei pidä yhtä totuuden kanssa. Tulkinnan on tarkoitus vahvistaa sotapropagandaa, joka vuorostaan tekee mahdolliseksi vahvistaa militarismia ja ongelmien aseellista ratkaisemista. Pariisin terrori-iskujen silmiinpistävin seuraus oli aseteollisuuden pörssikurssien nousu. Terrorismin mahdollistajat, Saudi-Arabia ja Yhdysvallat vahvistivat omilla toimillaan aseteollisuuden maailmanvaltaa. Aseteollisuus ja huumekauppa pyörittävät miljardibisnestä.

Ukrainan sota on yhdysvaltalainen luomus. Värivallankumoukset, jotka edetessään maasta toiseen saavat yhä väkivaltaisempia piirteitä. Saksa on Jugoslavian hajoittamisesta ja omasta yhdistymisestään lähtien ollut USA:n lähin liittolainen värivallankumouksista hyötymään pyrkivänä maana. Ukrainan Maidan oli hyvin suunniteltu ja tarkka-ampujat olivat nykyhallituksen ja oikean sektorin kannattajia, mikä on tieteellisissä perusteellisissa tutkimuksissa todettu ja prof Steven Cohenin viimeisessä John Batchelorin haastatteluojelmassa mainittu. Ukrainan neo-natsien voimistunut vaikutusvalta, natsien kunnianpalautus, patsaat ja kadut eivät ole vaikuttaneet Suomen poliittisen eliitin suhtautumiseen Ukrainan poliittiseen tilanteeseen. Yhdysvaltojen valitsemat ministerit, omaa hyötyänsä toteuttavan politiikan rahoitus Ukrainassa, neo-natsipataljoonien aseistus ja koulutus kongressin päättämällä rahoituksella ei ylitä Suomessa uutiskynnystä eikä vaikuta suomalaisten poliitikkojen asenteisiin.

Liittokansleri Angela Merkel on lennokkimurhissa, tiedustelussa ja Ukrainan tilanteessa täysin riippuvainen Yhdysvalloista. Ennen Minsk II sopimusta hänen oli käytävä Yhdysvalloissa saamassa ohjeita. Minskin sopiimuksen täytäntöönpanon valvonta on täysin retuperällä, jolloin neo-natsien uhkaukset ja kiristys ovat saaneet vallan ratkaisujen puuttuessa. Yhdysvaltojen suojatti Georgian maanpaossa oleva entinen presidentti Shaakashvili on senaattori Mac Cainin erityissuojatti. Hänelle on myönnetty pikamenettelyllä Ukrainan kansalaisuus ja Yhdysvaltojen vaatimuksesta nimitetty Odessan kuvernööriksi. Hän on ilmoittanut "heidän ottavan" asiat omiin käsiinsä, ellei presidentti Poroshenko tee niin kuin hän haluaa. Toisaalla oikea sektori-puolue on luvannut murhata Poroshenkon ellei hän toimi heidän tahtonsa mukaan.

Suomeen kutsutuista "tärkeistä liittolaisista" Yhdysvaltojen jälkeen on mainittava juuri Poroshenko, johon presidentti Niinistö on luonut veljelliset suhteet. Sisäpoliittisen kriisin johdosta Poroshenko joutui peruuttamaan tulonsa.Hän on ilmoittanut hollantilaisten äänestäneen EU:n periaatteiden vastaisesti kun he hylkäsivät EU-Ukraina lähentymissopimuksen. Lisäksi Poroshenko kirjoitti New York Timesille vastineen lehden kriittiseen kirjoitukseen Ukrainasta ja Poroshenkosta. Hän ilmoitti NYT:n olevan Venäjän presidentti Putinin asialla. Korruptoitunut oligarkki, jonka valinta presidentiksi ei Cohenin mielestä ollut demokraattinen ja joka johtaa väkivaltaan omia kansalaisiaan vastaan harjoittavaa romahtavaa valtiota on siis enemmän EU:n arvojen mukainen kuin hollantilaiset.

Itämeren pitäisi olla rauhan meri. Tämä oli todellisuutta ennen "helvetinkoneen irtipääsyä". Suomen media ja poliittinen eliitti antavat ymmärtää, että tilanteen muuttuminen olisi Venäjän syytä. Venäjä on paikoillaan, sen kansainväliset vesialueet ovat ennallaan. Vain Yhdysvallat on siirtynyt Itämerelle lisäämään sodanuhkaa. Baltian maat ovat USA:n NATO-liittolaisia ja hyväksyvät USA:n toimet. Baltian maat vaikenevat keskitysleireistään ja natsi-sympatioistaan. He juhlivat SS-pataljooniaan vuosipäivien marsseilla. Kun Venäjän media muistuttaa natsien ja heidän balttiliittolaistensa hirmutöistä, Suomen media kiirehtii välittämään balttien valituksia Venäjän propagandasta.

Seuraava ystävä on Turkki. Turkin pääministeri vieraili Suomessa saaden erinomaisen ystävällisen vastaanoton. Turkin sodasta omia kansalaisiaan, kurdeja vastaan vaietaan. Turkin yhteistyö ISIsin kanssa; Syyriasta varastetun öljyn kauppa, terroristien toiminnan tukeminen Syyriassa ja haavoittuneiden hoito Turkissa ei saa minkäänlaista huomiota  Suomessa. Sananvapauden rajoitukset vangitsemalla toimittajia, lakkauttamalla lehtiä ja valmistelemalla lakia, joka poistaisi kurdeilta tai kurdi- ja ihmisoikeusmyönteisiltä parlamentaarikoilta koskemattomuuden ovat joitakin esimerkkejä turkkilaisesta todellisuudesta.

Suomen poliittinen eliitti, median tukemana hyväksyy Ukrainan ja Turkin hallitusten sodan omia kansalaisiaan vastaan. Se hyväksyy USA:n sivustatuella toimeenpannut väkivaltaiset"värivallankumoukset", tuorein on meneillään Makedoniassa. Se hyväksyy neo-natsi- sotajoukot, -ideologian. Se hyväksyy sen, että Ukraina kielsi poliittisia puolueita ja maassa tehtiin poliittisia murhia ja murhayrityksiä. Jo Kroatian jäljet pelottivat. Suomi ei millään tavoin arvostellut itsenäistyneen Kroatian rasistista perustuslakia, päinvastoin, Suomi edesauttoi Kroatian EU-jäsenyyttä.

Venäjä joutui tekemäään valtavan uhrauksen taistelussa natsismia vastaan. Suomi pääsi natsi-liittolaisuudestaan vähällä. Nyt Suomen poliittinen eliitti ja media näyttävät toistavan historiaamme. Presidentti Niinistö ihailee presidenteistä eniten presidentti Rytiä, joka tunnusti serbien holokaustin toteuttaneen fasistisen Kroatian.

Emme tule pääsemään historian toistamisesta, ennen kuin "helvetinkone" saadaan pysäytettyä. Kapitalismi tarvitsee sotaa, sotapropagandaa, rasismia, natsismia ja terrorismia. Onko mielemme jo pysyvästi muokattu immuuniksi empatialle, humanismille ja totuudelle? Vain nämä voisivat tehdä meistä helvetinkoneen pysäyttäjiä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen sotapropaganda, neo-natsit ja Suomi, Turkki, Ukraina, Baltia, kapitalismi

Fasismin uusi tuleminen Suomessa

Torstai 17.3.2016 klo 10.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Fasismi tulee jälleen hyväksytyksi Euroopassa. Euroviisu-järjestäjät katsovat, että Ukrainan viisuesitys siitä kuinka Stalin karkoitti tataarit Krimiltä ei ole poliittinen ja siksi hyväksyttävä ottamaan osaa laulukilpailuun.

Suomen valtamedia ei ole sanallakaan kritisoinut Ukrainan fasististen pataljoonien toimintaa.Se ei myöskään ole käsitellyt Yhdysvaltojen kongressin myöntämää taloudellista tukea Ukrainan neo-fasistiselle Azovin- pataljoonalle. Media suhtautuu myötämielellä Krimin tataarien todistuksiin omasta huonosta kohtelustaan. Joka vuosi toteutettavat natsien Waffen-SS-balttipataljoonien muistomarssit eivät nosta kritiikkiä.

Miksi Stalin sitten karkoitti Krimin tataarit toisen maailmansodan rauhan tultua?

Tataarit liittoutuivat Hitlerin joukkojen kanssa. He tarjosivat Hitlerille 20 000 sotilasta, jotka tulivat kuuluisiksi partisaanien tuhoajina. He polttivat neuvostosotilaiden tukikohtia ja tappoivat julmasti siviilejä.

Saksalaiset ihailivat moista julmuutta ja siirsivät tataareja Koillis-Ranskaan tehtäviin hyökkäyksiin. Tataarit herättivät kauhua ranskalaisissa siviileissä. Vuonna 1943 he silminnäkijöiden mukaan raiskasivat Dortan in Ainin kylässä joukon naisia, polttivat kylän ja villisti nauraen ajelivat lasten polkupyörillä liekkien loimutessa.

Etsimättä tulee mieleen Odessan ammattiyhdistysten talon poltto 2014. Tuolloin taloon paenneet poltettiin elävältä, ukrainalaisten neo-fasistien tanssiessa talon ympärillä ilakoiden"torakoiden" kuolemaa.

Tataarien kunnostauduttua Stalingradin taistelussa puolustaessaan saksalaisia, SS-n johtaja Heinrich Himmler päätti rekrytoida tataarit Waffen-SS-joukkoihin. Rotuopillinen sopivuus aiheutti jonkin verran miettimistä. Himmler kuitenkin päätyi siihen, että neuvostoliittolaisista oikeastaan vain slaavit ja juutalaiset ovat ali-ihmisiä. Muslimit hän näki maskuliinisina, uhrautuvina (kuolemaan asti) ja sokeasti tottelevina ja valmiina uhrautumaan.

Sodan jälkeen Stalin karkoitti natsi-Saksan kanssa yhteistyötä tehneet. Muut kuin Krimin tataarit saivat palata asuinsijoilleen Stalinin kuoltua 1950-luvulla. Ainoastaan Krimin tataarit, jotka olivat olleet kaikkein julmimpia, pääsivät palaamaan Krimille vasta 1980-luvulla.

Onko mahdollista, että seuraavissa Euroviisuissa kuulemme balladin Hitlerin kovasta kohtalosta. 

Kylmät väreet hiipivät selkäpiissäni katsoessani Hillary Clintonin voitonpuhetta Yle-uutisissa eilen 16.3.2016. Hän huusi miten seuraava USA:n presidentti astuu Valkoisen talon soikeaan virkahuoneeseen, ja ottaa hallintaansa paitsi Yhdysvallat myös KOKO PLANEETAN. Mielessäni on edelliset kauhun hetket Clintonin kyynisyyden ja tunneköyhyyden edessä. Hän seurasi Libyan johtaja Gaddafin tappamista, joka tapahtui NATO:n pommitusten tuella ja lopulta paikallisten seivästäessä hänet peräsuolesta viemäriojassa. Clinton huudahti "Me tulimme, näimme, hän kuoli hah hah haa!" Samoin hän seurasi presidentti Obaman seurassa Osama bin Ladenin tappamista livenä. Presidentin, joka viikottain päättää laittomista lennokkimurhista, joissa on kuollut useita viattomia hääseurueita musikantteineen.(300 henkilöä)

Objektiivisesti arvioituna Hillary Clintonia voi pitää sotarikollisena.Yhdysvallat katsoo itselleen, erityisesti pankeille, virkamiehille ja sotajoukoille kuuluvan rankaisemattomuuden periaatten. Siten emme voi odottaa, että heitä nykyoloissa tuomittaisiin tai että demokratia ja kansainväliset lait olisivat voimassa.

Suomen valtamedia levittää sotapropagandaa, joka peittää totuuden ja auttaa fasimin nousussa hivuttamalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Krimin tataarit, Suomen media ja fasismi, Euroviisut, Waffen SS-marssit, Ukrainan fasismi

Suomen media USA:n kybersodan palveluksessa

Sunnuntai 21.2.2016 klo 11.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media on USA:n kybersodan palveluksessa. Suomen mediasisältöjä ei mikään eroita Yhdysvaltojen sotahaukkojen informaatiosodasta. Suomalaisten toimittajien heikkoa itsetuntoa näyttää palvelevan se, että he pitäytyvät Washington Postin, New York Timesin ja muiden USA:n hallituksen militaristisen osan äänitorvien tietomaailmassa.

Seuraan The Nationia, jonka todellisuus on toinen. Steven Cohen, joka on eläkkeellä oleva Princetonin yliopiston Venäjä-tutkimuksen professori, kuuluu lehden vakituisiin kirjoittajiin. Hänen kirjoituksistaan ja haastatteluistaan mm. John Batchelor show'ssa viikottain, avautuu toinen todellisuus. Hän tuntee henkilökohtaisesti Yhdysvaltojen kansainvälisen politiikan konkareita kuten Henry Kissingerin. Samoin hän tuntee tällä hetkellä vallassa olevia politiikan sisäpiiriläisiä. Siten hänen kirjoituksensa peilaavat todellisuutta, jota Suomen tiedotusvälineistä voi vain unelmoida kokevansa.

Suomen media on sitoutunut käsittelemään Ukrainaa Yhdysvaltojen taloudellista ja sotilaallista valtaa käyttävien tahojen näkökulmasta. Suomen media vaikenee täysin siitä, että Yhdysvallat ja EU ahneuksissaan olivat valmiit hyväksymään väkivaltaisen vallankaappauksen. Syksyllä 2013 pidettiin Jaltalla kokous, jossa suunniteltiin Ukrainan haltuunotto. Osanottajiin kuuluivat useat Ukrainan oligarkit, molemmat Clintonit ja monet Euroopan vaikuttajat.

Suomen media on molemmilla kielillä vaiennut siitä, mihin vallankaappauksen suorittaneet äärioikeistolaiset joukot olivat ryhtymässä Itä-Ukrainassa. Väkivalta, terrori ja ihmisoikeuksien riisuminen olivat ohjelmassa. Ohjelmassa oli Kroatiassa suoritetun serbien etnisen puhdistamisen kaltainen sorto, jonka NATO-EU hyväksyi.

Mikä Ukrainassa kiinnostaa Yhdysvaltoja ja EU:n teollisuuspiirejä? Yhdysvallat on nimittänyt Poroshenkon ja suojattinsa pääministeri Jatshenjukin avulla ulkomaalaisia ministereitä. Valtiovarainministeri on yhdysvaltalainen sijoittaja. Talousministeri, joka hiljattain erosi, oli Liettuasta, terveysministeri Georgiasta. Odessan kuvernööriksi nimitettiin maanpaossa oleva Georgian entinen presidentti.

Mitä Yhdysvallat ja EU sitten haluavat Ukrainasta paitsi entistä halvempaa työvoimaa EU:n nyrkkipajoihin? Liuskekaasu ja Monsanton geenimuuneltua viljaa viljelevä Ukrainan musta multa lienee näköpiirissä. Ukrainan kautta sitten vyöryisi geenimuunneltua viljaa EU-maihin kunhan TTIP saadaan siihen malliin, että geenimuunneltu vilja muuttuu arkipäiväksi. Soros on luvannut sijoittaa 1 miljardin geenimuunnellun viljan viljelyn edistämiseen.

Kuten lähihistoria on osoittanut, Yhdysvallat ja NATO-EU ovat valmiita aseellisen väkivallan käyttöön tavoitteidensa saavuttamiseksi. Itä-Ukrainalaisten varsin tavalliset ihmisoikeustavoitteet olisivat helposti tavallisella järjellä ajateltuna tavoitettavissa. Suomen media ei yllä ihmisoikeusajatteluun, kun tärkeämpänä tavoitteena on toteuttaa Yhdysvaltojen ja NATO-EU:n tavoitteita.

Yhdysvaltojen ja NATO-EU:n niiden ulkopuolisia valtioita hyväksikäyttävä asenne näkyy viimeistään siinä, että Yhdysvaltojen arrmeija käyttää hyväkseen Suomea agressioonsa Venäjää vastaan. Samalla tavalla se käyttää hyväkseen EU:ta saattamalla sen kaaokseen omien Irakin ja Afganistanin sotien synnyttämillä pakolaisvirroilla. Ylläpitämällä Suomen median visusti vaikenemaa Ukrainan kriisiä Yhdysvallat ja NATO-EU pyrkivät kohdistamaan kritiikin Venäjään, jolla ei ole mitään osuutta USA-NATO-sotiin eikä Ukrainan kriisin aloittamiseen. Päinvastoin. Venäjä tarjosi hädänalaiselle Ukrainalle syksyllä 2013 13 miljardin lainaa Kiinan tarjotessa 8 miljardia. Venäjä ehti maksaa 3 miljardia, jonka takaisinmaksussa Ukraina venkoilee. USA oli sen sijaan sijoittanut apulaisulkoministeri Nulandin mukaan 5 miljardia Ukrainan destabilointiin.

Nyt Yhdysvallat haluaa pakolaisten lisäksi syöttää EU-kansalaisille geenimuunneltua viljaa. Venäjä on kieltänyt geenimuuntelun. Siten Venäjästä on tulossa suuri puhtaan viljan tuottaja. Talouspakotteiden eräänä tarkoituksena on pakottaa EU-kansalaiset muuntamaan todellisuudentajunsa Venäjä-kielteisiksi. Toistamalla Ukrainan tapahtumien kulku kerta toisensa jälkeen valheiden ja puolitotuuksien virraksi Suomen media toteuttaa puhdasta USA:n ja NATO-EU:n taloudellisen ja sotilaallisen vallankäyttäjien pyrkimyksiä.

Taloudellinen ruuvipenkki on menetelmä, jolla vastahakoiset kansat saadaan alistumaan. Ei ole vaikeata kuvitella Serbian asukkaiden raivoa, kun maan johtajat ovat Suomen lailla sitoneet Serbian NATO:n isäntämaasopimukseen. Ensin USA-NATO-joukot pommittavat maan siviilikohteet, autotehtaat, koulut, sairaalat, sillat, sähkölinjat, öljyvarastot puhumattakaan ihmisistä. Sen jälkeen "sijoittajat" ottavat maan haltuunsa koska köyhtyneellä taloudellisesti murskatulla maalla ei ole kykyä itse jälleenrakentaa maata. USA-NATO-maat ottavat myös tiedotusvälineet haltuunsa, joissa serbeille kerrotaan, että pommitukset olivat "oma vika".

Vain 15 vuotta pommitusten jälkeen, kun murskatut rakennukset edelleen törröttävät keskellä Belgradia, Serbia liitetään NATO:n isäntämaasopimukseen. Pommittajien vasalliksi. Se on tietysti ehtona pääsylle "kansainväliseen yhteisöön", lähentymään EU:a, joka alunalkaenkin Saksan johdolla oli hajottamassa Jugoslaviaa.

USA-NATO-EU on väkivaltaan turvautuva organisaatio, jonka väkivaltaa Suomen media myötäilee. Eihän media muuten olisi osa "läntistä arvoyhteisöä".

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATO, läntinen arvoyhteisö, Suomen media USA:n palveluksessa, Ukraina, Monsanto, Soros,

Yle ja yksityisetsivä Kalle Blomqvist

Lauantai 16.1.2016 klo 10.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pari iltaa sitten Yle-uutisten toimittaja esiintyi kuin lapsuuteni seikkailukirjojen "Yksityisetsivä Kalle Blomqvist". Murrosikäinen Kalle tutki ja paljasti salaperäisiä rikoksia. Ylen toimittaja oli käyttänyt veronmaksajien rahoja yksityisiin tukimuksiin siitä, kuka oli tunkeutunut ulkoministeriön tiedostoihin. Keskeistä ei ollut se, että hän ei luonnollisestikaan voinut sanoa asiasta mitään varmaa. Sen sijaan hän saattoi käyttää "tutkimuksiaan" esitellessään uutisensa kuvituksessa Venäjän sotilasparaateja ja muuta "uhkaavaa" rekvisiittaa. Tutkimuksesta käteen jäi se tosiasia, että materiaalista tunnistettiin kaksi, jotka todennäköisesti puhuivat venäjää. Mitä sadat muut toimijat puhuivat?

Uutisesta tuli mieleen toinenkin esimerkki. Tähän päivään saakka parhaana esimerkkinä vakoilun kauheuksista on käytetty entisen DDR:n STASI:n vakoilua. Vielä viikko sitten näin HeSa:n kirjallisuusarvostelun, jossa STASI:n vakoilua käytettiin esimerkkinä vaikka olisi luullut, että tarjolla olisi nykyisin parempiakin vaihtoehtoja. STASI:n vakoilu oli fyysistä, konkreettista ja kaikki tiesivät siitä.

Samaan aikaan kun STASI vakoili julkisesti, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanada, Australia ja Uusi-Seelanti vakoilivat Echelon satelliitin avulla kaikkea ja kaikkia ilman, että siitä media puhui mitään. Satelliitti paljasti esimerkiksi mitä Leonid Brezhnev puhui puhelimessa Kremlissä, puhumattakaan salaisista kauppaneuvotteluista, joista tiedot valuivat hyödyttämään Echelon-maiden viisikkoa.

Vaikka Yle näyttää pyrkivän selvittämään vakoilua, se ei ole pystynyt kertomaan suomalaisille mitä Ukrainassa tapahtuu. Yhdysvaltalainen the Nation-lehti kertoi tällä viikolla kuinka Yhdysvaltojen kongressi on antanut puolustusministeriön painostuksesta luvan rahoittaa Ukrainan äärioikeistolaista, fasistista Azovin pataljoonaa, jota yhdysvaltalaiset sotilashenkilöt ovat Daily Beastissa kirjoittaneiden toimittajien Will Cathcartin ja Joseph Epsteinin mukaan jo pitkään myös kouluttaneet. Yhdysvallat on antanut Ukrainalle 760 miljoonaa dollaria sotavarusteluun.

Fasistien tukeminen ei ole vierasta myöskään EU:lle. EU tuki Ukrainan nationalistien lisäksi Kroatian ultranationalisteja heidän suorittaessaan 1990-luvulla serbien etnisen puhdistuksen Krajinan alueelta. EU tuki Yhdysvaltojen rinnalla terroristeiksi luokittelemiaan Kosovon albaaneja ja kalifaattia rakentavia Bosnian jihadisteja koska Yhdysvallat halusi miehittää Balkanin. Vaikka EU:n NATO- maat pommittivat miehitystä vastustavia serbejä, EU sai rauhan Nobelin.

Ukrainan Azovin pataljoonan koulutuksesta ja rahoituksesta vaikeneminen osoittaa Yhdysvaltojen voimapolitiikan tulleen hyväksytyksi myös EU:ssa. Yhdysvaltojen ja NATO:n sotien seurausta ovat myös nyt nähtävät pakolaisvirrat. Sen sijaan, että kritiikki suunnattaisiin ongelman alkulähteeseen Yhdysvaltojen ja NATO:n sotiin, syyttävät sormet osoittavat pakolaisia.

Yle on uutisissaan ja ajankohtaisohjelmissaan kattavasti vaiennut pakolaisvirtojen syistä. Sen sijaan se keskittyy sosiaalipornoon. Jos sukupuolisesti kypsässä iässä olevia miehiä suljetaan vastaanottokeskusten painekattiloihin ilman seurustelumahdollisuutta ja fyysistä kanssakäymistä naisten kanssa, mitä voi odottaa? Seksuaalinen ahdistelu on mediaseksikästä.

Ylen suurin vaikeus on siinä, miten kääntää Yhdysvaltojen ja NATO:n sotapolitiikan ja maailmanvalloituksen kauhut Venäjän syyksi. Neuvostoliitto/Venäjä tuki siirtomaiden itsenäistymistä ja esimerkiksi Etelä-Afrikan vapautumista apartheidista 1990-luvulla. Yhdysvallat tuki apartheidia ja Mandelan pitämistä vankilassa. Kun Mandela kuitenkin oli vihdoin pakko vapauttaa Yhdysvaltojen terroristien listalta noin 10 vuotta sitten, tarvittiin runsaasti propagandaa peittämään tosiasiat.

Yle:n ongelmana on syvällisyyden, demokratian kunnioittamisen ja humanismin puute. Englanninkieltä taitavien kannattaa klikata tietokoneelta Russia Today kanavalle, valita LIVE- näppäin ja katsoa loistavia keskusteluohjelmia taitavien toimittajien ja hienojen humaanien asiantuntijoiden kanssa. Päinvastoin kuin Yle:llä haastateltavat ovat presidenttejä, Maailmanpankin ja YK:n korkeita virkamiehiä, henkilöitä, joille ihmisoikeudet, oikeudenmukaisuus ja yhteistyö ovat tärkeitä. Yhdysvalloille vihan lietsominen asekaupan voittojen ylläpitämiseksi johtaa tiedonvälityksen muokkaamiseen tukemaan tätä asennetta. RT:n Oksana Boykon Worlds Apart ohjelmat ja monet muut luovat humaanin  rentouttavan ilmapiirin, josta puuttuu ahdistava väkivallan ylläpitämistä edellyttävä Yle:n suppea todellisuus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle:n propaganda, Venäjä-rasismi, Ukraina, USA ja Azovin pataljoona

Helsingin Sanomien ja Yle:n Ukraina- propaganda kiihtyy

Maanantai 24.8.2015 klo 11.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien ja Yle-uutisten Ukraina propaganda näyttää kiihtyvän syyskauden alkaessa. 23.8. Ylen iltauutiset kertoi Merkelin "näpäyttäneen" Putinia, kun Putin ei osallistu tänään Berliinissä pidettävään Hollanden, Merkelin ja Poroshenkon Ukrainan tilannetta käsittelevään kokoukseen. Helsingin  Sanomat vuorostaan otsikoi pääkirjoituksensa "Venäjä säätelee sotimista Ukrainassa".

Tarkastellaanpa hieman Ukrainan sisällissotaa. Ukrainan laiton hallitus julisti sodan demokraattisia oikeuksiaan vaativille pääosin venäjää puhuville itä-ukrainalaisille. Nürnbergin sotarikostuomioistuin piti sodan aloittamista pahimpana sotarikoksena. Kiovan hallitus lopetti itä-ukrainalaisilta pankkitoiminnan, eläkkeiden ja sosiaalitukien maksun, koululaitoksen jne. Osittain laillisilla vaaleilla (itä-ukrainalaiset eivät voineet osallistua) valittu presidentti Poroshenko julisti hallituksen voittavan sodan koska itä-ukrainalaiset saavat nääntyä kellareissaan ja koululaiset jäävät vaille koulutusta.

Tietoinen nälkään näännyttäminen on sotarikos.

Presidentit Hollande, Putin, Poroshenko ja liittokansleri Merkel solmivat sodan lopettamiseen tähtäävän Minskin sopimuksen. Helsingin Sanomien ja Yle-uutisten tiedonvälityksen ulkopuolelle jäänyt Yhdysvallat vastustaa tuota sopimusta ja on lisännyt asevientiä ja sotilasneuvonantajia Ukrainaan ja aloittanut massiiviset NATO:n sotaharjoitukset Ukrainassa.

Yhdysvaltalainen Venäjä-tutkimukset professori Steven Cohen on erittäin hyvin perillä yhdysvaltalaisten poliitikkojen ja tiedustelupalvelun toimista Ukrainassa. Muun muassa hänen mukaansa USA:n varapresidentti Biden on puhelinyhteydessä joko Poroshenkoon tai pääministeri Yatsenukiin useita kertoja viikossa. Apulaisulkoministeri Nuland seuraa paikan päällä ukrainalaisten poliitikkojen päätöksentekoa. Ukrainan valtiovarainministeri on  yhdysvaltalainen. Varapresidentti Bidenin poika on Ukrainan suurimman yksityisen energiayhtiön hallituksessa. Ehkä suorastaan huvittavaa on se, että vararikon partaalla oleva Ukraina on Clintonin säätiön viime vuoden suurin rahoittaja!

Yhdysvallat on pyrkinyt destabiloimaan Ukrainaa 5 miljardilla. Syyskuussa 2013 Jaltalla pidettiin "läntisten voimien" (USA,EU, rahaeliitti) Ukrainan haltuunoton suunnittelukokous, the Economistin mukaan suuren euforian vallitsessa. Molemmat Clintonit olivat paikalla samoin sekä Yanukovich että Poroshenko. Kokouksen järjestäjänä oli oligarkki Pintshuc.

Liittokansleri Merkel ja presidentit Hollande ja Putin yrittivat neuvotella Ukrainalle tien ulos kriisistä. Presidentti Poroshenko ja Kiovan hallitus ei ole kuitenkaan pystynyt panemaan täytäntöön yhtäkään Minskin sopimuksen edellyttämää sopimuskohtaa.

Yle-uutisten sympaattinen toimittaja esitti ulkoaopitun tuntuisesti, että Merkel näpäytti Putinia olemalla kutsumatta tätä Berliinin kokoukseen. Tuo tuntuu keittiöfilosofialta. Miksi liittokansleri Merkel ja presidentti Hollande kokoontuisivat kesken lomakauden näpäyttelemään? Jos olisin Merkel, kutsuisin Poroshenkon vakavaan neuvotteluun sen vuoksi, että tämä ei ole saanut aikaan yhdenkään sopimuskohdan täytäntöönpanoa.Yle-uutisten toimittaja kertoi mielipiteenään, että Venäjä ei hyväksy Itä-Ukrainan autonomia-lakia koska se ei täytä Venäjän tavoitteita. Toimittaja ei huomannut kertoa, että Venäjä ei hyväksy autonomia-lakia koska se ei ole Minskin sopimuksen mukainen vaan vesitetty. Venäjä on johdonmukaisesti ilmoittanut tukevansa Minskin sopimusta.

Helsingin Sanomien pääkirjoitus vierittää tapansa mukaan vastuuta Venäjälle. Lehti ei halua paljastaa lukijoilleen tietävänsä mitään Yhdysvaltojen, EU:n ja NATO:n roolista Ukrainassa.

Kuten Kroatiassa, Kosovossa, Bosniassa ja  Lähi-idässä, myös Ukrainassa Yhdysvaltojen sotateollisuutta tottelevat poliitikot tukevat terroristeja olivat ne sitten kalifaattia rakentavia äärimuslimeja tai äärioikeistolaisia/fasisteja. Näitä tukemalla Yhdysvaltojen rahalla ostetut poliitikot tuhoavat muiden maiden järjestyneitä yhteiskuntia ja valtioita.  Yhdysvallat ei ole (mm. presidentti Carterin mukaan) demokratia. Siten se ei arvosta valtiota eikä valtion merkitystä kansalaisten hyvinvoinnin takaajana.

Yhdysvaltojen jatkuvan sodan periaatteeseen perustuvasta tuholaistoiminnasta seuraavat massiiviset pakolaisvirrat. Yhdysvallat eräine ex siirtomaavalta- liittolaisineen ja Saudi Arabian avulla ovat ylläpitäneet Irakin, Syyrian ja Libyan kaaosta. Eurooppa maksaa nyt hintaa tämän liittolaisuuden myötäilemisestä ja avustamisesta. Syyriassa ja Libyassa ihmisillä oli ennen USA:n operaatioita ilmainen koulutus yliopistoon saakka, ilmainen terveydenhuolto, sanalla sanoen järjestynyt elämä ulkopuolisesta uhasta huolimatta.Syyria tarjosi turvapaikan, koulutuksen ja terveydenhoidon 1,5 miljoonalle Irakin pakolaiselle sekä 0,5 miljoonalle palestiinalaiselle.

Helsingin Sanomat ja Yle-uutiset eivät tarjoa todenmukaista tietoa vaan kiihtyvässä yhä myyttisempiä piirteitä omaavassa Venäjä- vastaisuudessa ja Yhdysvaltojen väkivallan unohtavassa tiedonvälityksessä näyttävät vajoavan keskiaikaa muistuttavaan todellisuuteen, jolloin uskomukset ja taikausko rehottivat antaen tilaa milloin inkvisitiolle tai muille järjestelmille, joita vallanpitäjät milloinkin tarvitsivat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Venäjä, Helsingin Sanomat, Helsingin Sanomien ja Yle-uutisten Ukraina-propaganda, Merkel, Minskin sopimus,

Yle, Helsingin Sanomat ja fasismi

Torstai 23.7.2015 klo 10.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yle kiinnittää pieteetillä huomiota fasistisen ideologian omaksuneen norjalaisen miehen suorittamaan joukkomurhaan ja tragedian vuotuisiin muistotilaisuuksiin.

Yle ohittaa tuhansien fasistisen ideologian omaavien Oikean sektorin jäsenten ja kannattajien soihtukulkueen Kiovassa 21.7.2015. Tuon liikkeen Israelissa (Haarezin mukaan) ja Puolassa koulutetut kommandot osallistuivat Maidanin verilöylyyn. Verilöylyn seurauksena USA:n ja EU:n myötävaikutuksella valittu hallitus valitsi Oikean sektorin jäsenen armeijaa ja sisäministeriötä valvovan sihteeristön johtoon.

Oikean sektorin jäsenet uhkasivat siirtyvänsä Itä-Ukrainaan tekemään saman kuin Maidanilla. Samaan aikaan he koristivat eduskunnan seinustat fasistisin tunnuksin varustetuilla lipuillaan.

Oikean sektorin aseelliset joukot ovat saaneet USA:n yksityiseltä kenraalien MPRI:ltä koulutusta kuten Kroatian nationalistit 1990-luvulla. Maidanin väkivallan valtaan nostanut hallitus julisti sodan Itä-Ukrainan tasaveroisia kielellisiä ja kulttuurisia oikeuksia vaativalle väestölle väittäen demokratiaa vaativien olevan terroristeja.

Yle esittää uutistoiminnan ulkopuolella kulttuuriohjelmissaan kiitettävästi toisen maailmansodan aikaisia tapahtumia. Saksan ja Kroatian fasistien päämäärät, juutalaisten holokausti, jopa serbien holokausti vilahtaa eräissä dokumenteissa. Ukrainaan liittyen puuttuu sen todellisuuden kuvaus, joka valaisisi tataarien liittoutumista fasistien kanssa. Myös muslimijihadistit muodostivat omat fasistiset taistelujoukkonsa liittyäkseen taisteluun liittoutuneita vstaan.

Päinvastoin Yle esittää tataarit ja tsetseenit uhreina. 

Näihin päiviin saakka Suomen media on esittänyt myös Balkanin muslimit uhreina. Maltilliset muslimit, jotka taistelivat serbien rinnalla olivatkin uhreja. Media kuitenkin kuvaa nimenomaan jihadistit uhreina.

USA oli sallinut Bosnian muslimikalifaattia rakentavan presidentti Izetbegovicin tuoda maahan jihadisti-taistelijoita Afganistanista ja Lähi-Idästä. Niin kutsutussa demilitarisoidussa Srebrenicassa oli kokonainen jihadisti-divisioona. Bosnian serbi-kenraali Mladic kysyikin CNN:n toimittajalta mitä Yhdysvallat tekisi jos joku jihadisti-terroristi tavattaisiin Washingtonissa. Toimittaja totesi, että hänet pidätettäisiin ja hän olisi vankilassa pitkään. Tähän Mladic totesi että se ei pidä paikkaansa vaan poliisi ampui Valkoisen talon lähellä tavatun terroristiepäillyn juuri hiljattain." Meillä on täällä kokonainen terroristi-divisioona!"

Ukrainan laittoman hallituksen julistaman sodan ja Oikean sektorin fasististen asejoukkojen "terrorismin vastaisen sodan" seurauksena on kuollut yli 7000 Itä-Ukrainan asukasta. Minkälaisia muistojuhlia näille viattomille Itä-Ukrainan asukkaille tai Ukrainan armeijan asevelvollisille on järjestetty.

Helsingin Sanomat on tämän päivän 23.7.2015 pääkirjoituksessaan joutunut paljastamaan tietävänsä Oikean sektorin joukkojen olemassaolosta.(ei kuitenkaan tuhansista mielenosoittajista Kiovan kaduilla) Nyt suomalaisen median on vaikea myöntää sitä, että Venäjä oli alusta alkaen oikeassa. Fasismi on Ukrainassa ollut alusta alkaen olemassa ja USA:n tukemat aikaisemmat hallitukset ovat palauttaneet kunniaan toisen maailmansodan aikaisia fasisti- johtajia, joille on pystytetty patsaita ja nimetty puistokatuja.

USA:n strateginen tavoite on vahingoittaa Venäjää niin sotilaallisesti kuin taloudellisesti. Jotta Suomen media olisi vakuuttavasti USA:n rinnalla sen on kuvattava kaikki ne kansanryhmät olivat ne sitten Bosniassa, Ukrainassa tai Syyriassa, joiden toiminta vahingoittaa Venäjän totuus- ja demokratiakäsitystä myönteisesti.

Malesialaiskoneen alasampumisesta tehtiin välittömästi, samana päivänä, ase suoraan presidentti Putinia vastaan. Lukemattomilla provokaatioilla Balkanin sodissa tähdättiin vuorostaan serbejä. Venäjä on vaatinut ainoastaan normaalia ilmailuonnettomuuksiin liittyvää tutkintaa tapahtuman politisoinnin sijaan. Miksi koneen mustan laatikon tietoja ei ole saatettu julkisuuteen kuten Lufthansan maahansyöksyssä välittömästi tehtiin. Miksi ei ole paljastettu Ukrainan lennonjohdon vuoropuhelua koneen kapteenin kanssa. Hollannin kokenein, kaikkiin Hollannin ilmailuonnettomuuksien tutkintaan osallistunut henkilö on suljettu pois tutkinnasta. Miksi?

Yle:llä ja Helsingin Sanomilla olisi tehtävää oikeustajunsa kanssa. Ei riitä, että 70 vuoden takaisia tapahtumia kyetään kuvaamaan totuudenmukaisesti. Yleissivistys ja humanismi auttaa tavoittelemaan obektiivisuutta valheen ja propagandan puolitotuuksien sijaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle, Helsingin Sanomat, fasismi, Ukraina, Utoya, jihadismi

Sitä saa mitä tilaa

Keskiviikko 17.6.2015 klo 10.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Niinistö lähti virallisesti Suomen edustajana neuvottelemaan presidentti Putinin kanssa. Ennen lähtöään hän haki tuen EU-maiden edustajilta ja neuvotteli kokonaisen viikonlopun Kultarannassa USA:n entisen varaulkoministeri Strobe Talbottin kanssa.

Näistä eväistä huolimatta Ukraina-neuvotteluissa ei syntynyt läpimurtoa, ei edes tiedotusvälineiden tentissä, jossa Suomen media näytti uskovan sodan ratkaisun olevan presidentti Putinin vallassa.

Minkälainen ajattelija oikein on tämä Strobe Talbott, jonka ajatuksia presidentti Niinistö kuuntelee tällaisessa tilanteessa?

Talbott tuli tunnetuksi Jugoslavian NATO-pommitusten kannattajana ja aikaansaajana. Perusteluina oli se, että muiden Jugoslavian hajotusjäännöksenä syntyneiden valtioiden- Kroatian, Slovenian ja Bosnian siirtyessä osaksi transatlanttista yhteisöä ja NATO:a ja niiden poliittisia ja taloudellisia vaatimuksia Jugoslavia (nykyinen Serbia) ei alistunut tähän. Presidentti Milosevic ei halunnut kuulla puhuttavankaan NATO:sta. Tämän johdosta entinen Daytonin rauhansopimuksen sankaripresidentti tuli mustamaalata ja demonisoida.

Ennen pommitusten aloittamista Talbott ilmoitti:"YK, ETYJ, EU ja kontaktiryhmä haluavat yhdesssä estää Belgradin brutaalit aikeet neljännen Balkanin sodan sytyttämiseksi." Samana päivänä Yhdysvaltojen Balkanin lähettiläs Gelbard julisti: "Jugoslavian hallitus ei ansaitse jäsenyyttä kansojen yhteisössä vaan ansaitsee tulla eristetyksi."

Jugoslavian laittomien USA-johtoisten NATO-pommitusten jatkuttua 3 kuukautta Talbott neuvotteli Bonnissa yhdessä presidentti Ahtisaaren ja Venäjän Tsernomyrdinin kanssa. Tavoitteena oli Kosovon NATO-miehitys.(ja myöhemmin USA:n sotilastukikohta Bondsteel sinne)

Ahtisaari lensi Tsernomydrinin kanssa Belgradiin. Venäjän edustaja oli sitoutunut pysymään hiljaa. Presidentti Milosevicin kysyessä voisiko sopimuksen ehtoja muuttaa, Ahtisaari totesi että ei. Milosevic kysyi mitä tapahtuu, ellei hän allekirjoita sopimusta. Silminnäkijöiden mukaan Ahtisaari siirsi pöydän keskellä olevan kukka-asetelman syrjään. " Belgradista tulee kuin tämä pöytä. Aloitamme välittömästi Belgradin mattopommitukset", hän sanoi".

"Siitä seuraa puoli miljoonaa ruumista viikossa".

USA on tosissaan maailmanvalloituksessaan. Se haluaa toteuttaa johtamansa NATO:n avulla haluamansa kaltaisen maailmanjärjestyksen. Se toteuttaa tavoitteitaan väkivallan avulla. Solidaarisuus tai demokratia ei tuo voittoja niitä hamuaville rahamaailman edustajille.

Taloudellisesti ja sotilaallisesti USA:sta riippuvaiset EU-maat alistuvat väkivallan logiikkaan, jota vahvistetaan propagandalla ja kaunaisuudella. Yhdysvaltojen sotajoukkojen saapuminen ensin Balkanille ja sen jälkeen yhä lähemmäksi Venäjän rajoja on Euroopan rauhan järkkymisen syy -  ei Venäjä.

Presidentti Niinistö näyttäytyi Talbottin eikä EU:n lähettiläänä saapuessaan presidentti Putinin tapaamiseen. Miksi Putin näyttelisi Niinistön näytelmää, jossa Niinistö ja suomalaiset tiedotusvälineet eivät lainkaan koskettele Ukrainan sodan todellisia vaikuttajia, USA:ta sen palkkasoturikenraaleita, Poroshenkon laittomuuksia, Itä-Ukrainan kansalaisten sulkemista eläkkeidenmaksun, koulujärjestelmän ja pankkitoiminnan ulkopuolelle,Transnistrian tahallista eristämistä jne.?

Presidentti Kekkosen rauhantyö oli kypsää, kansojen tasa-arvoiseen kohteluun ja YK:n peruskirjaan perustuvaa. Sen jälkeen suomalainen rauhantyö on ollut Yhdysvaltojen laajenemistavoitteita, transatlanttista talouspolitiikkaa ja NATO:n vallankäyttöä tukevaa toimintaa.

Vuoden 2007 Munchenin puheestaan saakka presidentti Putin on yksinomaan edellyttänyt tasa-arvoista kohtelua niin Venäjälle kuin muille maapallon maille vastakohtana USA:n ja siitä riippuvaisten maiden toteuttamaan Yhdysvaltojen ainutkertaisuuteen perustuvaan maailmanvaltaan.

Mikäli presidentti Niinistön lähtökohdat valmisteluineen vastakin ovat niin yksipuoliset kuin nyt, on oltava kiitollinen, että presidentti Putin jaksaa antaa aikaansa hänelle.

Toivoisin, että seuraavassa Kultaranta-seminaarissa olisi tilaa Venäjä-keskusteluiden rinnalla seminaarille USA:n toimintatavoista ja logiikasta suhteessa demokratiaan ja YK:n peruskirjaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, Strobe Talbott, presidentti Putin, Ukraina, USA, Venäjä

USA:n ja Saksan Ukraina-tango opittiin Jugoslaviassa

Lauantai 6.6.2015 klo 16.24 - Pirkko Turpeinen-Saari

Huomaan miettiväni onko nyky-Saksa erilainen kuin toisen maailmansodan Saksa. Toisessa maailmansodassa ja sen jälkeen USA:n ja Saksan taloudellinen yhteistyö oli merkittävää. Tavoitteena oli Neuvostoliiton lyöminen sotilaallisesti ja taloudellisesti. Saksojen yhdistymisen jälkeen Saksan ekspansiopyrkimykset ovat voimistuneet. Kuka olisi uskonut, että Saksa jälleen pommittaa eurooppalaista pääkaupunkia, Belgradia 1999, rinnallaan Yhdysvallat, jonka tavoitteena oli nimenomaan Jugoslavian siviilikohteiden pommittaminen köyhdytettyä uraania sisältävillä pommeilla.

Kuka olisi uskonut, että Saksa osallistuu USA:n ja neljän muun anglo-amerikkalaisen maan, Australian, Uuden-Seelannin, Kanadan ja Ison-Britannian -kanssa laittomaan salakuunteluun ja tietojen keräämiseen? Kuka olisi uskonut, että Saksa osallistuu Yhdysvaltojen kanssa lennokkisurmiin Afrikan mantereella, joissa kuolee viattomia ihmisiä?

Belgradin pommituksia olivat  edeltäneet Kroatian ja Bosnian sodat, joissa Saksa auttoi aseistamaan neofasisteja Yhdysvaltojen keskittyessä kalifaattia rakentaviin Bosnian muslimeihin. Maailman yleisölle myytiin serbit konnina (Ruder-Finn mainostoimiston avulla) ja kroaatit ja muslimit demokraatteina ja uhreina. Molemmissa sodissa USA:n eläkkeellä olevien kenraalien järjestö auttoi organisoimaan hirmutöitä. Sarajevossa US-kenraali John Galvin johti joukkoja. Jihadisti-muslimit hoitivat provokaatiot, joihin NATO-pommikoneet vastasivat pommittamalla serbien sotilas- ja siviilikohteita. Maajoukkojen aseet lennätettiin presidentti Clintonin henkilökohtaisella panostuksella Lähi-idästä ja myös Clintonin siunauksella sallittiin jihadistiarmeijan maahantulo Afganistanista ja Lähi-idästä.

Näytelmän ohjaajana toimi "kansainvälinen yhteisö", joka muodostui Yhdysvaltojen hyväksymien liittolaismaiden diplomaateista ja asiantuntijoista.

Ukrainassa toimii nyt sama teatteriseurue. Vallankaappaus suoritettiin tökerösti. Osa tiedotusvälineistä pääsi kuvaamaan parlamentin seinustalle kiinnitettyjä fasistisia lippuja, jotkut fasistien soihtukulkueita. Osa kertoi CIA:n valtaamasta sisäministeriön kerroksesta, mutta pääosin propaganda on pystynyt kuvaaman vallankaappauksen kansannousuna ja pyrkimyksenä demokratiaan. Tällä kertaa propagandaa hoitaa suurempi firma Hill et Knowlton ja konnaksi onkin maalattu Venäjän presidentti, joka uskaltautui puolustamaan ihmisoikeuksia. Saksan ja Yhdysvaltojen tavoitteena oli energiaväylien ja maatalouden haltuunotto ja Ukrainan liittäminen osaksi USA-EU puolustusliittoa.

Vallankaappaushallitus julisti sodan ihmisoikeuksia puolustavalle Itä-Ukrainalle. Näytelmälle oli saatava uskottavampi sankarihahmo, joten vaalit oli järjestettävä. Ne jotka pääsivät äänestämään, saivat äänestää. Omistamallaan TV-kanavalla suvereenisti esiintynyt ehdokas Poroshenko valittiin presidentiksi. Tämä presidentti ilmoitti, että Ukrainassa on aina ollut vain yksi kieli ja se on Ukrainan-kieli. Maan hallitukseen valittiin kansainvälistä joukkoa Liettuasta, Georgiasta ja Yhdysvalloista, perustuslailla päätettiin pyyhkiä pöytää. Ihmisoikeussitoumuksista luovuttiin. Puolueita lakkautettiin.

Sodan uhrien määrä nousi ja kansalaiset joutuivat pakenemaan kuka minnekin. Rauhanneuvottelut olisi saatava aikaan. Saksa meni kysymään USA:han "mitä tehdään"? Sitten Saksa kutsui mukaan Ranskan esiliinaksi ja lähti Poroshenkon kanssa Minskiin tapaamaan konnaksi maalattua Venäjän presidenttiä.

Yhdysvalloissa oli opastettu, että itä-ukrainalaisten kanssa ei neuvotella. Eihän sota muuten voi jatkua. Sotaa täytyy jatkaa niin kauan että USA:n eläkkeellä olevat kenraalit ehtivät kouluttaa neo-fasisteja hirmutöihin kuten Kroatiassa. Olisihan parempi, että kaikki venäjää puhuvat itä-ukrainalaiset karkoitettaisiin rajan yli Venäjälle kuten Krajinan serbit ajettiin Bosnian puolelle, kuka minnekin kunhan "ei yhtäkään serbiä ole enää Kroatiassa" kuten Kroatian presidentti Tudjiman vannoi.

Poroshenko oli kuullut amerikkalaisilta, että rauhanturvaajat olisivat kätevä linja edetä. Ehdotetaan että NATO-maat lähettävät paikalle YK:n tai ETYJ:in rauhanturvaajia kuten Bosniassa. Siellähän saatiin kätevästii järjestettyä NATO-miehitys. Prosessissa ei tarvittu muuta kuin että miehet vaihtavat siniset kypärät NATO-kypäriin.

Näytelmän ohjaaja mietti montako provokaatiota tarvittaisiin, jotta Yhdysvaltojen kansa alkaisi vaatia rauhanturvaajia Ukrainaan? Mielenkiinto Ukraina-näytelmää kohtaan uhkaa hiipua ellei saada aikaan näyttävämpää pöhinää kuin Malesialaiskoneen alasampuminen. Hill&Knowlton yritti parhaansa markkinoidaksen presidentti Putinin painaneen ohjuksenlaukaisunappia.

Malesialaiskoneita on tuhottu nyt siinä määrin, että olisi ehkä valittava jonkin muun maan kohde. Yksi kone saatiin katoamaan ja toinen ammuttiin alas. Tosin eihän malesialaisten olisi pitänyt tuomita Kuala Lumpurin rikostuomioistuimessa George W. Bushia kumppaneineen sotarikoksista. Jokin rangaistushan heille piti antaa ainutlaatuisen (exceptional) ja koskemattomuuden suojaa nauttivan maan ex. presidentin loukkaamisesta. Kongressihan on säätänyt lain, joka oikeuttaa USA:n sotaväen väkivalloin vapauttamaan mahdolliset syytteessä olevat pidätetyt yhdysvaltalaiset sotilashenkilöt.

Huomaan, että eurooppalainen todellisuus on muuttumassa saksalais-amerikkalaisessa ohjauksessa niin kammottavaksi, että sitä voi kuvata vain parodian keinoin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Merkel, Obama, Ukrainan sotapeli, USA:n ja Saksa:n valtapeli, salakuuntelu, lennokkiyhteistyö

Helsingin Sanomien ja Yle:n propaganda ylittää sairauden rajan

Keskiviikko 20.5.2015 klo 10.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien ja Yle:n propaganda ylittää sairauden rajan. 20.5.2015 Jussi Niemeläinen kuvaa venäjämielisen ukrainalaisen päätoimittajan murhan tapahtuneen sopivaan aikaan, jotta "Ukraina saatettaisiin näyttämään kaoottiselta". Niemeläinen viittaa ukrainalaisen tutkija Fesenkon käsityksiin. Jos ajatusta jatkaa pidemmälle varmaankin venäläisten on ollut pantava pystyyn fasistinen näytelmä Ukrainassa jotta maa saataisiin näyttämään epäluotettavalta ja kaoottiselta.

HeSa ja Yle tarvitsevat psykiatria.

Asioita seuraavat tietävät, että päätoimittajan lisäksi on murhattu kansanedustajia, kaupunginvaltuutettuja ja muita poliitikkoja. Sadat ukrainalaiset ovat kokeneet uhkauksia, pahinpitelyjä roska-astioihin heittämisiä. Fyysinen väkivalta siviilialueilla on jokapäiväistä.Televisionkatsojat näkivät Maidanin synkän väkivaltaisen terrorin, jonka tekijöitä ei ole pyrittykään saamaan kiinni koska heidän toimintansa sai aikaan Yhdysvaltojen ja EU:n tukeman vallanvaihdon.

Uusfasistit palasivat Eurooppaan Jugoslavian hajottamisen yhteydessä. Saksa ja Yhdysvallat etunenässä tukivat heitä asehankinnoin ja taloudellisesti. Kroatian uusfasistit ja Bosnian jihadistista kalifaattia rakentavat voimat saivat Saksan, Yhdysvaltojen ja NATO:n tuen. Pääomapiirien tavoitteita ajettiin kammottavilla sodilla.

Helsingin Sanomat ja Yle eivät koskaan kertoneet suomalaisille mitä Kroatiassa ja Bosniassa - myöhemmin Kosovossa todella tapahtui. Nyt jälleen tosiasiat on itse haettava, jos haluaa tietää geopoliittisten taustavoimien merkityksen Ukrainan arjessa.

Miksi HeSa ja Yle tarvitsevat psykiatria. Niiden tapa kuvata asioita perustuu tosiasioiden kieltämiseen. Ylivoimainen ahdistus johtaa tarpeeseen kieltää tosiasiat. Miksi HeSa:n ja Yle:n taustavoimat, pääomapiirit, ovat ahdistuneita. Se johtuu heidän kyvyttömyydestään käsitellä meidän suomalaisten omaa historiaa ja sen kipupisteitä.

Suomen oikeisto - pääomapiirit suorittivat sisällissodan aikana suojeluskuntien toimesta kymmenientuhansien työläisperheiden jäsenten miesten, naisten jopa lasten kansanmurhan. Vastuussa oli ylipäällikkö Mannerheim. Vasta presidentti Ståhlberg esti suojeluskunnista muodostumasta Mannerheimin yksityisarmeijaksi velvoittamalla sen liitettaväksi osaksi Suomen armeijaa.

Toisen maailmansodan aikana Suomi oli alusta saakka liitossa fasistisen Saksan kanssa jopa siten, että Pohjois-Suomen armeija oli Saksan armeijan alainen. Suomi miehitti Itä-Karjalan, jonne perustetun siviili- ja sotilashallinnon päällikkö oli Mannerheim. Hän perusti henkilökohtaiseti valvomansa rotupohjaiset keskitysleirit, joista suurimmat olivat Petroskoissa. Päivässä haudattiin 50-70 ihmistä ja kalmanhaju leijui leirissä, kuvaa leiriltä hengissä selvinnyt nainen Marja-Leena Mikkolan teoksessaa Menetetty lapsuus.

Rauhansopimuksessa fasistisina pidetyt järjestöt kuten suojeluskunnat jouduttiin lakkauttamaan.

Neuvostoliiton hajottua nuo järjestöt kokivat uuden tulemisen. Entistä uhmakkaammin puolustamaan kaikkea sitä mikä oli suomalaisten työläisten arvoja ja venäläisten ihmisarvoa alentavaa ja omaa oikeistolaista suomalaista oikeassaolemista korostavaa.

Tälle ajalle on kuvaavaa, että kieltäminen kattaa koko Euroopan. Yhdysvalloista ja oikeistolaisesta Saksasta on tullut uuden todellisuuden tukijoita. Baltian maissa kieltäminen on johtanut oman fasistisen menneisyyden kieltämiseen, juutalaisvainojen unohtamiseen ja tiiviiseen yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa. Tuo asenne on johtanut yhteistyöhön vankien kidutuskeskuksissa ja NATO:n laittomissa sodissa. YK ja ihmisoikeudet sysätään yhä syrjemmälle ahneuden ja väkivallan ohjatessa pääomapiirien tavoitteiden toteutumista.

Yle ja Helsingin Sanomat omaavat tiedonvälityksen vallan Suomessa. Todellisuuden kieltäminen vaikuttaa koko Suomen kansaan.

Puheenjohtaja Soini ja moni muu median ohjaamaa todellisuutta kantava poliitikko ottaa mielellään valokuvan itsestään marsalkka Mannerheimin patsaan edessä. Entä jos hevosen kaulaan olisi ripustettu kyltti " tämä henkilö on vastuussa viattomien suomalaisten työläisten teloituksista ja Itä-Karjalan keskitysleirien perustamisesta venäläisille."

Tämä suomalaisen todellisuuden kieltäminen aiheuttaa sen, että sitä ei ole voitu käsitellä eikä surra. Kirjallisuus, elokuvat ja musiikki auttavat tietoisuuden avautumisessa totuudelle. Suomalainen kirjallisuus ei tarjoa rakennuspuita. Päinvastoin. Sofi Oksasen historiallisiin puolitotuuksiin pohjautuvat tekstit tukevat kieltämistä. Niiden saama suosio kuitenkin heijastaa niiden välttämättömyyttä torjunnan vahvistajina.

Presidentti Niinistö on ilmoittanut arvostavansa eniten presidentti Rytiä- ei Ståhlbergia, Kekkosta tai Paasikiveä. Hän on näyttäytynyt voimistuvan militarismin tukijana. Hän pitää Sofi Oksasta ulkopoliittisena asiantuntijana Jari Tervon rinnalla. Presidentti Poroshenkon tapaamisessa ruumiinkieli ilmensi liittolaisuutta.

Näissä olosuhteissa median sallitaan jatkaa sairauden asteen ylittänyttä propagandaa. Ukrainan fasistisia soihtukulkueita ei nähdä televisiossa. Odessan joukkomurhaa ei käsitellä, USA:n ja Saksan osuutta väkivallassa peitellään.

Suomi on aina ollut Saksan liekassa. Saksan liittolaisuus USA:n kanssa oli toisessa maailmansodassa peitellympää, nyt salakuuntelu ja lennokkiyhteistyö paljastavat yhteistyön vastenmieliset piirteet. Suomen oikeisto ei koskaan ole halunnut oikeata itsenäisyyttä. Ei nytkään. Koska se ei kykene. Militarismi on aina pidettävä varmuuden vuoksi takataskussa. Jotta työväki ei koskaan enää nouse.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, helsingin Sanomat, Yle, propaganda, fasismin kieltäminen, Ukraina, Mannerheim, Suomen keskitysleirit

Yle:n ja Helsingin Sanomien sotapropaganda

Sunnuntai 12.4.2015 klo 9.55 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viimeisten puolentoista vuoden aikana olemme kokeneet tiedotusvälineiden, Yle:n, Helsingin Sanomien ja iltapäivälehtien kiihtyvän sotapropagandan. Sen ilmeisenä tarkoituksena on ollut pelotella kansalaisia siirtymään NATO:n kannattajiksi kuten lähes kaikkien päivälehtien päätoimittajat olivat jo vuonna 2007.

Sotapropaganda tarvitsee vihollisen. Siihen Suomen oikeistolaiselle eliitille on jo 100 vuoden ajan tarjoutunut Venäjä. Propagandan tehoa lisää Suomen kielellinen eristyneisyys.Muuta kuin suomenkieltä taitamattomille propaganda jää ainoaksi tietolähteeksi.

Iltapäivälehtien brutaali tyyli ja idiotiaa lähentelevät lööpit herättävät vähänkin itsenäisesti ajattelevassa kansalaisessa huvittuneisuutta. Suureen osaan kansasta Helsingistä Lappiin iltapäivälehtien vaikutus kuitenkin lisää epävarmuutta; mikä mahtaa asian laita olla? Tietojen täydellinen historiattomuus ja globaalien valtasuhteiden kuvan puuttuminen estävät ihmisiä tiedostamasta mistä on kysymys.

Helsingin Sanomien ja Yle:n propaganda on vaarallisempaa ja ovelampaa. Helsingin Sanomien propaganda sisältyy hienosyisesti kaikkeen mitä HeSa kirjoittaa; kulttuurista talouteen ja ulkomaan uutisiin. Olen seurannut mielenkiinnolla musiikkiarvostelija Vesa Siréniä, joka arvosteli Georgian aloittaman Ossetian sodan päättymisen kunniaksi pidetyn Valeri Gergievin johtaman konsertin Tsinvalissa. Näin konsertin itse televisiosta ja saatoin havaita, että Sirén ei ollut nähnyt koko koserttia. Hän kuitenkin arvosteli kielteisesti Gergieviä. Osoittautui, että hän oli lukenut konsertista jostakin brittilehdestä. Nyt hän arvosteli jälleen Novosibirskin ooperan johtajaan Venäjällä kohdistunutta kritiikkiä. Hän ei kuitenkaan propagandasyistä kertonut millä tavalla loukkaava esitys oli.Krusifiksi oli sijoitettu naisen reisien väliin.

Pääkirjoitussivulla HeSa antaa tilaa eräälle maailman röyhkeimmällä tavalla veronmaksajia kiristämällä rikastuneelle George Sorokselle ja hänen tulkinnalleen Ukrainan tilanteesta. Helsingin Sanomien välittämäksi viestiksi tulee: Venäjä haluaa vahingoittaa Ukrainaa. Soroksen kauhutarina kuvaa Venäjän aiheuttavan pakolaisvirran Ukrainasta muihin länsimaihin. Pakotteiden lopettaminen olisi kaiken loppu.

Soroshan ei voi muistaa kuinka hänen hengeheimolaisensa presidentti Clintonin ja tämän vaimon johdolla suunnittelivat Jaltalla 2013 syyskuussa kuinka Ukraina jaetaan. Nyt jo myrkylliseksi todettu liuskekaasun tuotanto voidaan tietenkin hyödyntää Ukrainan kaltaisessa "kehitysmaassa" yhdysvaltalaisen ylikansallisen pääoman hyväksi. Maatalous tuli ottaa Monsanton geenimuunnellun viljan viljelyalaksi, tietenkin hyödyttämään ylikansallista pääomaa. Sitä voidaan tällaisessa maassa harjoittaa siitä huolimatta, että WHO on todennut Monsanton viljan käytölle välttämättömän Roundup rikkakasvimyrkyn aihettavan syöpää. Ei haittaa! Tällaisessa kehitysmaassa säänöt eivät ole niin tarkkoja! Soros itse lupasi miljardin maatalouteen! Mutta Venäjän syytä kaikki alleviivaa Helsingin Sanomat Soroksen suulla.

Venäjä esti suunnitelmaan kuuluneen Krimin Sevastopolin sotilastukikohdan siirtymisen Venäjältä yhdysvaltalaisille. Jugoslavian pilkkominen sen sijaan antoi yhdysvaltalaisille valtavan sotilastukikohta Bondsteelin Serbian alueelle, mikä maapohja oli kuitenkin "itsenäistettävä"Kosovoksi. Venäjä ei kuitenkaan ole Jugoslavia vaikka Saksa ja USA näyttävät niin luulevan.

Saksa ja USA eivät halunneet Minskin sopimuksen tuovan rauhaa. Mikäli olisivat, sopimus olisi edellyttänyt Poroshenkon aloittavan suorat neuvottelut Donbassin kanssa. Sen sijaan USA ja Saksa ( tosin USA vain kulisseissa) antavat USA:n Ison-Britannian, Kanadan, Liettuan, Puolan etc voimistaa varustelua sodan jatkamista varten. Kroatiassa v. 1995 varustelu amerikkalaisten kenraalien MPRI järjestön johdolla jatkui 8-10 kk, jonka jälkeen nationalistiset kroaatit suorittivat 250.000 Kroatian serbin etnisen puhdistuksen. Nyt amerikkalaiset kenraalit ovat Ukrainassa toimineet yhtä kauan kuin Kroatiassakin. Osa venäjänkielisistä ukrainalaisista on jo puhdistettu Venäjälle. Vaikka Ukrainan hallitus tukijoineen ei toimi rauhan puolesta syyttävä sormi osoittaa Venäjää!

Tänään sunnuntaina Saska Saarikoski kertoo uudesta vallitsevasta todellisuudesta. Totuudella ei ole väliä kunhan asiat toimivat. Koko jutun clou on se, että tämä hänen mielestään pätee erityisesti Venäjällä!

Yle:n propagandan vaarallisuus liittyy siihen, että kansa luulee Yle:n uutisten ja ajankohtaisohjelmien olevan jotenkin totta. Uutisista puuttuu kuitenkin objektiivisuus. Vaalien alla sotapropaganda on ollut huipussaan. Suggestiivinen musiikki saattelee hävittäjien lentoa. Vaaliohjelmissa tasapuolisesti Venäjään suhtautuvia keskustalaisia kutsutaan milloin milläkin negatiivisella ryhmänimellä. En ole havainnut vaalikeskusteluissa kysyttävän mitään Yhdysvaltojen osuudesta maailmarauhaan. Yhdysvaltojen vakoilukoneiden läsnäoloa Venäjän ilmatilan reunalla ei ihmetellä ei myöskään sitä, että Yhdysvallat katsoo Kiinan uhkaavan USA:n turvallisuutta kun Kiinan omat sotalaivat valvovat Kiinan omaa rannikkoa.

Yle ei kyseenalaista USA:n itse julkituomaa tavoitetta maailmanvallasta. 34% yhdysvaltojen kansasta äänestää ja rikkaat asteollisuuden tukijat päättävät kenet vaaleilla valitaan. Kaiken kattavat talouspakotteet ovat USA:n muiden sotatoimien kammottavia jatkeita. (Irak,Kuuba,Venezuela, Iran)

Aljazeera teki ennen viimeisiä Venäjän presidentin vaaleja laajan haastattelusarjan Venäjän Kauko-Idästä Pietariin. Moniosaisesta ohjelmasta kävi 100% selväksi, että venäläiset kannattivat Putinia. Kun vaaleissakin näin tapahtui, Suomen media arvosteli Venäjän demokratiaa.

Suomen eduskuntaan tulisi valita henkisesti kypsiä, tosiasioihin kantansa perustavia kansalaisia, joilla on realistinen käsitys maailman valtasuhteista niin Aasiassa kuin Lähi-Idässä. Jo presidentti Kekkonen totesi eduskuntaan valittavien olevan usein selvillä maakunnan asioista mutta ei kansainvälisestä politiikasta. Yle on valitettavasti edelleen kansainvälisissä suhteissa maakuntatasolla, ilmeisen tahallisesti yksipuolinen ja siten vaarallinen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: propaganda, Yle:n uutistoimitus, Helsingin Sanomat, sotapropaganda, Vesa Siren, Saska Saarkoski, George Soros, Venäjä, Ukraina, NATO

EU liittoutuu USA:n sotahaukkojen kanssa

Keskiviikko 4.3.2015 klo 11.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU:n suhtautuminen Ukrainan tilanteeseen ylittää kaikki demokratian ja perustuslaillisuuden noudattamisen rajat. Valtavalla läntisellä propagandavyöryllä yritetään ohittaa ja jättää huomiotta fasistisen äärioikeiston vallankäyttö sen käydessä "valkoisen rodun ristiretkeä venäläisiä ja juutalaisia itä-ukrainalaisia vastaan".

Ukrainan kohtalo muistuttaa niin paljon Jugoslavian hajottamista, että Slovenian presidentin lausunto sopii kuvaamaan sitä, miten propaganda voittaa tosiasiat. Slovenian presidentti totesi pari päivää sitten RT:n Worlds apart ohjelman Oksana Boykon haastattelussa, että Slovenia oli Jugoslavian miehittämä! Näinkö meidän pitäisi historiaa lukea. Slovenialla oli jäsen Jugoslavian liittovaltion presidenttineuvostossa niinkuin kaikilla muillakin Jugoslavian osavaltioilla. Miehittikö Slovenia itseään? Slovenia olisi voinut itsenäistyä neuvotteluilla, mutta se halusi kaiken. Neuvotteluissa olisi tullut ottaa huomioon muiden osavaltioiden kannat ja sovittaa ne yhteen. Slovenian, Kroatian ja Bosnian kansallismieliset USA:n ja Saksan tukemat nationalistiset johtajat ryhtyivät mieluummin piirittämään asejoukoillaan liittovaltion armeijan kasarmeja, katkaisivat sähkön, veden ja ruoanjakelun kuukausiksi aivan kuten Ukrainan laiton hallitus julisti sodan maansa alueille, jotka halusivat ainoastaan tasaveroista kohtelua muiden kanssa.Sodan julistuksen lisäksi Kiovan hallitus katkaisi eläkkeiden maksun, pankkiyhteydet ja sosiaaliturvan Itä-Ukrainassa. Koulut ja päiväkodit oli suljettava. Viimeksi Kiovan hallitus on katkaissut kaasun tulon putken rikkoutumisen verukkeella.

Yhdysvaltojen globaalin vallankäytön tavoitteena on vahingoittaa Venäjää pyrkimällä mm hallitsemaan Euroopan energiantuontireittejä syrjäyttämällä Venäjä. Saksa, joka toimi Jugoslavian hajoittamisessa taloudellisten etujen saamiseksi tiiviissä yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa, olisi voinut Ukrainan suhteen ottaa USA:n sotahaukoista poikkeavan linjan.Näin se ei tehnyt. Se teki yhdessä Venäjän kanssa suunnitellun South Stream reitin toteutumisen mahdottomaksi. Miksi?

Näennäisestä rauhantahtoisuudestaan huolimatta liittokansleri Merkel näyttää prof. Steven Cohenin mukaan kallistuneen niiden Saksan teollisuuspiirien puolelle, jotka käyvät kauppaa pääasiassa länteen ja Yhdysvaltoihin. Venäjän kanssa kauppaa käyvä teollisuusjohtajien joukko on pienempi.

Tästä johtuen Merkel on tukenut EU:n Venäjä-pakotteita. Siten Merkel on joutunut yhdessä muun EU-eliitin kanssa sulkemaan silmänsä fasististen joukkojen voimistuneelta vallalta Ukrainassa, omasta osuudestaan äärioikeistolaisessa USA:n tukemassa vallankaappauksessa. Merkel ei myöskään ole vaatinut Maidanin tarkka-ampumisten tutkimusta tai objektiivista Malesialaiskoneen alasampumisen tutkintaa.

Poroshenko on menettänyt luotettavuutensa maansa sisällä. USA pyrkii hinnalla millä hyvänsä pitämään Venäjän propagandansa keskiössä. Jos jotakin poliitikko Nemtshovin murha on hyödyttänyt, niin se on auttanut peittämään kaikkea sitä, mitä Yhdysvallat pikaisesti pyrkii ahmaisemaan itselleen Ukrainassa yhteistyössä amerikkalais-, liettualais-, georgialaisen Ukrainan hallituksen kanssa.

Venäjä on Ukrainan tärkein kauppakumpppani. Venäjällä ei ole halua saada rajanaapurikseen fasististen sotaherrojen palkkasotureiden hallitsemaa roskavaltiota. USA:n sotahaukat haluavat jatkaa sotaa ja kouluttaa ja aseistaa nimenomaan näitä fasististen tunnusten alla taistelevia joukkoja. USA:n vaikutuspiirissä oleva IMF on antanut 17 miljardin dollarin lainan Ukrainalle. Prof. Steven Cohen arvioi USA:n siten kiertävän laittoman asetuen antamalla presidentti Poroshenkon itse ostaa IMF:lainalla aseita Yhdistyneistä Arabiemiraateista.

Yhdysvaltojen talouspiirien intressinä on hallita Ukrainan energiakuljetuksia ja tuotantoa.Liuskekaasun tuotanto sen ympäristöriskeistä huolimatta oli kuuluisan Jaltan konferenssin (jossa Ukrainan lännettämisestä sovitiin)keskeinen aihe. Monsanto pyrkii geenimuunnellun viljan tuotantoon Ukrainan viljavilla mailla. Kenelle gmo vilja aiotaan myydä? Ainakin toistaiseksi Venäjä suhtautuu kielteisesti GMO:on samoin useat EU-maat. Presidentti Obama vuorostaan on innokas GMO-uskon viejä.

Eurooppalaiset ovat heräämässä TTIP:n, Trans-Atlantic-Trade and Investment Partnership sopimuksen Yhdysvaltojen ja EU:n välillä, epädemokraattisuuteen. Ukraina, joka ei ole EU:n jäsen on Eurooppaakin haavoittuvampi USA:n vallankäytölle. Konkurssitilassaan sen on myytävä satamansa Mustanmeren rannalla, otettava gmo käyttöön, saastutettava maa särötyksellä, alistuttava kaikkeen mitä "siirtomaaherra" haluaa.

USA-EU-Ukraina on kuin painajaismainen teatteriesitys, jossa Venäjälle on annettu pahiksen rooli. Eilen kävellessäni huomasin hymyileväni USA:n ulkomisteri Kerryn vakuutukselle, että USA ei ole kehittelemässä värivallankumousta Venäjällä. USA näyttäytyi mielessäni Isoäidiksi pukeutuneena susihukkana, joka vakuutti huolenpitoaan Punahilkka- Putinille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Punahilkka-Putin, EU:n ulkopolitiikka, USA:n sotahaukat, Merkel ja Saksan teollisuuspiirit, Ukrainan fasistit, Venäjän syyllistäminen

Venäjä pelasti Saksan ja Suomen fasismilta

Tiistai 24.2.2015 klo 11.58 - Pirkko Turpeinen-Saari

Venäjä/Neuvostoliitto pelasti Saksan ja Suomen muun maailman ohella fasismilta. Saksa ja Suomi joutuivat sulkemaan keskitysleirinsä. Tuhannet kuolonuhrit suomalaisilla keskitysleireillä eivät olleet pienempi paha kuin miljoonat uhrit Saksan, Liettuan ja vaikkapa Viron leireillä ja teloituspaikoilla. Niiden kaikkien takana oli rasistinen asenne tiettyihin kansanryhmiin.

Saksojen yhdistyttyä toisen maailmansodan holokaustin merkitys on hälvenemässä vähitellen. Ihmisoikeudet ja demokratian illuusio korvautuvat rahan vallan merkityksen kasvulla. Neuvostoliitto/Venäjän fasisminvastainen merkitys heikkeni 1990-luvulla presidenttti Jeltsinin pyrkiessä vahvistamaan yhdysvaltalaista rahan arvomaailmaa ja kovaa kapitalismia Venäjällä.

Läntinen propaganda osoitti voimansa 1990-luvun Jugoslavian hajottamissodissa. Yhdysvaltojen kongressi pystyi säätämällään lailla ja Jugoslavian taloudellisella riippuvuudella Yhdysvalloista minkälaiset vaalit tässä suvereenissa Jugoslavian valtiossa on järjestettävä. Holokaustin uhrit serbit maalattiin mainostoimisto Ruder-Finnin avulla aggressoreiksi ja holokaustin suorittajat fasisti-kroaatit ja jihadisti-muslimit uhreiksi. Miksi? Siksi, että Yhdysvallat ja Saksa halusivat taloudellista ja sotilaspoliittista hyötyä Balkanilla.

Saksa ei epäröinyt tukea aseavulla Kroatian fasistisia voimia. Kroatia muutti perustuslakinsa serbejä syrjiväksi ilman että  se vaivasi EU:ta.Saksa oli kiinnostunut Kroatian infrastruktuurista ja saikin sodan tuhojen jälkeen Kroatian hotellit, pankit ja vakuutuslaitokset haltuunsa. Yhdysvallat vuorostaan sai Bosniaan sotilatukikohdan ja siirtomaaherran, joka voi kumota mitkä tahansa Bosnian parlamentin demokraattiset päätökset elleivät ne miellytä Yhdysvaltoja.

Jugoslavia ei suostunut Serbian NATO-miehitykseen.(Rambuillet sopimus) Sitä seurasi NATO-pommitus, johon osallistuivat niin Saksa kuin Yhdysvallat. Tehtaat, energialaitokset, koulut ja päiväkodit saivat kukin pomminsa.

Sodan aikainen propaganda legitimoitiin Yhdysvaltojen presidentti Clintonin ja Saksan ulkoministeri Kinkelin keksimällä Jugoslavia tuomioistuimella Haagissa. Sen tehtävänä on vahvistaa holokaustin uhrien syyllisyys siihen, että he puolustivat kotimaataan ja henkeään saksalaisen ja yhdysvaltalaisen militarismin ja pääoman hyökkäykseltä. 

Sotavuosien ajan kulisseissa toimi entisten siirtomaavaltojen ja Yhdysvaltojen kansainvälinen neuvotteluryhmä, jonka tarkoituksena oli pitkittää sotaa kunnes asetelmat olisivat suotuisat pääoman vallan haltuunotolle omien suojattien avulla.

Absurdeimmaksi vaiheeksi koitui Serbian maakunnan Kosovon itsenäiseksi julistaminen. Kansainväliset toimijat olivat päättäneet, että Yhdysvaltojen, NATO-miehityksen aikana, Serbian alueelle rakentama valtava sotilastukikohta oli legitimoitava sillä, että koko maakunta julistetaan itsenäiseksi. Presidentti Obama väitti pari päivää sitten, että Kosovossa järjestettiin kansanäänestys itsenäistymisestä. Näinhän ei tapahtunut. Kosovossa ei ollut vallalla mitään itsenäisen maan tunnusmerkkejä. Se oli YK:n hallinnassa, oikeuslaitosta hoiti EU, pääministerinä oli Carla del Ponten mukaan sotarikollinen, joka oli ansainnut rahaa huume- ja elinkaupalla. Kosovon parlamenttia vastaava elin päätti julistautua itsenäiseksi. Kuten pari vuotta sitten blogissani totesin, oli mahdotonta päätellä julistautuiko Kosovo itsenäiseksi YK:sta vai mistä. YK kysyi ICJ:ltä oliko itsenäisyysjulistus laillinen, johon tuomioistuin vastasi ympäripyöreästi, että itsenäiseksi voi julistautua, vastaamatta turvallisuusneuvoston varsinaiseen kysymyksenasetteluun lainkaan. Siten ICJ ICTY:n ohella näyttäytyy poliittisena tuomioistuimena.

Kuten Kroatiassa 1990-luvulla, myös Ukrainassa fasismi on nostanut päätään koko 2000-luvun. Toisen maailmansodan aikaiset fasistit ovat saannet muistomerkkejä ja - katuja. Viro on unohtanut julistautuneensa juutalaisista vapaaksi ja Latvia on kieltänyt keskitysleirejään  esittelevän näyttelyn pitämisen UNESCO:n tiloissa. Puola ja Liettua ovat pitäneet maaperällään USA:n salaisia kidutusvankiloita.

Läntinen media puolustaa raivokkaasti Yhdysvaltojen tiedon- ja sotilaallisen yksinvallan monopolia. Tosiasioiden kieltäminen sisältää vaihtoehtona sietämätöntä todellisuuden paljastumisen tuskaa. Suomessa on 1990-luvulta lähtien eletty 1930- luvun renesanssia. Lotat, suojeluskunnat ja talvisota klassisena tulkintana ovat vallanneet median ja kirjallisuuden. Mitä Venäjä-vastaisempi dekkari tai "kaunokirjallinen" teos on, sen paremin sen on katsottu pärjäävän englannin- ja saksankielisillä markkinoilla. Kulttuuri on masinoitu markkinoimaan sisällissodan jälkeistä ja 1930-luvun todellisuutta. Suomen media ja kirjallisuus ei ole yltänyt humanismin edellyttämälle itsetutkiskelun asteelle.

Venäjän presidentti on ilmoittanut, että Venäjä ei edusta läntistä liberaalia arvomaailmaa. Suomalaisen väkivaltaisen, todellisuuden kieltävän, tiedon alla tuo Venäjän presidentin lupaus on rohkaiseva. Fasistista rasismia edustaa Ukrainan presidentin TV-esiintyminen, jossa hän huutaa voiton sodassa tulevan siitä, että itä-ukrainalaisilla ei ole eläkkeitä, kouluja, päiväkoteja ja että he joutuvat elämään kellareissaan. Samalla tavalla raivosi TV:ssä Kroatian presidentti Tudjiman, USA:n ja Saksan liittolainen "serbien on kadottava Kroatiasta" (1600- luvulta peräisin olevista kodeistaan) sekä karkoitettuaan 250.000 serbiä yhdysvaltalaisten kenraalien johtamana Krajinasta "eivät ehtineet ottamaan mukaan likaisia seteleitään tai likaisia alusvaatteitaan."

Läntisellä liberalismilla ei näytä olevan mitään tekemistä humanismin tai sivistyksen kanssa. Venäjälle on jälleen langennut raskas tehtävä pelastaa maailma fasismilta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Kroatia, Jugoslavia, Obama, Putin, historian kieltäminen, fasismin paluu, propaganda

Merkel on tienhaarassa

Keskiviikko 11.2.2015 klo 11.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Liittokansleri Angela Merkel on tienhaarassa. Jatkaako hän Saksan taloudellisten etujen edistämistä asein Yhdysvaltojen rinnalla, kuten Saksa teki 1990-luvulla Balkanilla ja vielä vallankaappaukseen saakka Ukrainassa, vai kääntyykö Saksa kohti tosiasioiden tunnustamista.

Viime päivinä viimeistään on halutonkin tarkkailija joutunut näkemään todisteita Yhdysvaltojen osuudesta väkivaltaiseen vallankaappaukseen Ukrainassa. Esimerkiksi ranskalaiselta Voltaire net sivustolta on voinut nähdä videon 20.11.2013 Oleg Tsarovin puheesta Ukrainan parlamentissa. Puhe pidettiin päivää ennen kuin Ukraina päätti olla liittymättä EU:n lähentymissopimukseen.

Alueiden puolueen kansanedustaja kertoo yksityiskohtaisesti Yhdysvaltojen lähetystön organisoimasta Tech Camp koulutusohjelmasta, jolla pyrittiin aikaansaamaan vallanvaihto Ukrainassa. Katsojalle on piinallista katsottavaa kuinka parlamentista kuuluu puheen aikana pöytiin hakkaamista ja huutamista ilman että puhemies (ilmeisesti Turchinov, tuleva presidentti) puuttui asiaan mitenkään.

Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri Victoria Nuland on useaan otteeseen kertonut Yhdysvaltojen panostaneen 5 miljardia dollaria Ukrainan politiikkaan vaikuttamiseen. Saksa on Konrad Adenauer säätiön avulla tukenut Maidanin kaadereista Klitchkoa, joka päätyikin vallankaappauksen jälkeen pidetyissä vaaleissa Kiovan pormestariksi.

Kaksi kuukautta ennen Tsarovin puhetta Yhdysvaltojen ja Euroopan taloudellinen ja poliittinen eliitti olivat pitäneet oligarkki Pintshucin koollekutsuman Jaltan konferenssin. Siellä oli euforian vallassa suunniteltu miten Venäjä voidaan syrjäyttää muun muassa energiamarkkinoilta. Yhdysvaltojen pitkäaikainen strateginen tavoitehan on ollut energia väylien hallinta Euroopassa. Ex presidentti Clinton ja ex pääministeri Tony Blair saattoivat kokouksessa virkistää mielissään aikoja, jolloin Balkan saatiin  heidän johdollaan haltuun "humanitaarisilla pommituksilla".

Kaikki kokouksen osanottajat eivät ole jakaneet "eristetään Venäjä"-tavoitetta. Italian ex päämisteri Mario Monti on viime päivinä tullut esiin asiallisilla puheenvuoroilla.

Balkanilla ihmisuhreista ei ollut väliä. Nehän olivat vain serbejä, joiden holokaustistakin oli kulunut jo lähes 50 vuotta.

Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus on tutkivan journalismin avulla kuvattu tarkasti, tarkka-ampujien sijainnit, huolto USA:n suurlähetystöstä, kommandojen koulutus. Saksa on USA:n rinnalla osallistunut jälkien peittelyyn vaatimatta totuuden esilletuloa.

Presidentin- ja eduskuntavaalit eivät täyttäneet demokratian vaatimuksia. Itä-ukrainalaiset eivät voineet äänestää.Hallitukseen valittiin yhdysvaltalainen USA:n ulkoministeriön palveluksessa ollut henkilö valtiovarainministeriksi, liettualainen talousministeri ja georgialainen terveysministeri. Koomisessa tilaisuudessa 5 min ennen ministerivalaa, Presidentti Poroshenko antoi ministereille Ukrainan kansalaisuuden.

Vallankaappauksen jälkeen Ukrainan suurimman yksityisen energiayrityksen hallitukseen valittiin USA:n varapresidentin poika Hunter Biden sekä Puolan entinen presidentti Kwasniewski. 

Saksa on tähän saakka tukenut Yhdysvaltojen linjaa. Sen salainen palvelu on antanut harhaanjohtavia viestejä Malesialaiskoneen alasampumisesta.

Totuutta rakastaville Venäjälle asetetut talouspakotteet ovat absurdeja. Yhdysvallat on rikkonut Ukrainan sisäisiin asioihin puuttumattomuuden periaatetta. Se on tukenut Ukrainan kyseenalaisten hallitusten sotaa omia kansalaisiaan vastaan. Itä-ukrainalaisilta on kielletty ihmisyys, kutsumalla heitä terroristeiksi. Tulee mieleen juutalais- ja serbivainot, jolloin kyseisten ryhmien edustajat joutuivat kantamaan käsivarressaan nauhaa, merkkinä juutalaisuudesta tai ortodoksisuudesta. Heidän tappamistaan perusteltiin etnisyydellä.

Neuvostoliitto menetti 25 miljoonaa ihmistä taistellessaan fasismia vastaan. Nyt on kulunut 60 vuotta sodan päättymisestä. On paradoksaalista, että Saksa liittoutuu nyt USA:n kanssa, joka on julistautunut maailman johtavaksi sotilasmahdiksi ja vaatii EU:ta asettamaan talouspakotteita Venäjälle, joka 60 vuotta sitten taisteli fasismia vastaan kuten myös tänään.Yhdysvaltojen sotajoukot levittäytyvät eri puolille Eurooppaa muka Venäjän uhan vuoksi kun ne tosiasiassa levittävät omaa sotilaallista maailmanvaltaansa fasististen palkkasotureiden avulla. 

Merkel ei ollut Saksan johdossa 20v sitten kun Saksa aseisti fasistisia nationalisteja Kroatiassa. Tilanne  muistutti 40v aikaisempaa fasistista Kroatian valtiota liitossa Saksan kanssa. Nyt hän on vallassa ja hänellä on kaksi vaihtoehtoa. 1.Liitto sotilaallista maailmanvaltaa painottavan USA:n kanssa muuttaen EU:ta yhä NATO-painotteisemmaksi ja taloudellista harvainvaltaa tukevaksi ja VENÄJÄ-vihamieliseksi 2. EU:n ohjaaminen kohti humanismia, totuutta, väkivallattomuutta ja todellista demokratiaa, jossa ratkaisut perustuvat tosiasioihin ja ystävällisiin suhteisiin naapureiden kanssa.

Brief English summary: Merkel has a choice now. Either alliance with the US global military power, expanding Germanys economical interests through that or changing the path of EU to democracy and peace. Merkel was not in power during the Balkan wars when Germany for the first time since WWII bombed the Serbs whose holocaust has been denied. Germany bombed Serbs and supported Croatian fasist nationalists and Kosovo jihadists for economic gains.Hundreds and thousands of refugees and 100000 people killed did not bother.

Now in Ukraine the path is the same, but can still be turned. Germany went along with the US illegal violent coup, gave no objections. The US must have taken this as a support to furthering the violent coup into an inhumaine war against people who would just like to have equal rights.

Germany has a heavy burden to show that it has learned from the times of fascism and is able to choose democracy instead of the anarchy and "everything goes" policies of Poroshenko. The might of todays propaganda against Russia is not eternal. The truth is revealed day by day. On Voltairenet site one can see a video of Oleg Tsarov's speech in the Ukraine parliament 20.11.2013 which shows the role of US embassy in the coup and Maidan.

Russia is the only hope for people who favor democracy and truth instead of Fascism and war. The more we learn what has really happened and is happening the more we realize that the economic sanctions should be delivered to the US and Ukraine instead of Russia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Merkel, Oleg Tsarov, USA:n globaalin sotilasvallan rinnalla, totuus Ukrainasta, truth about US coup in Ukraine

Sarkozy ja Niinistö

Sunnuntai 8.2.2015 klo 10.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Niinistö on "kovien finanssipoliittisten pakotteiden kannalla, jos kapinallisten aluevaltaukset jatkuvat" kertoo Helsingin Sanomat."Näyttää siltä, ettei Putinilla ole selvää strategiaa, mutta päätavoitteena on pitää tilanne epävakaana". Mihin presidentti perustaa käsityksensä presidentti Putinista. Niinistö suhtautuu presidentti Putiniin objektina, ei subjektina.

Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy suhtautuu täysin toisin. Hän toteaa olevan ymärrettävää, että Krimin asukkaat halusivat jälleen yhdistymistä Venäjän kanssa, Ukrainassa tapahtuneen laittoman vallankaappauksen jälkeen. Hän tarkastelee rehellisesti kokonaisuutta, tapahtumien logiikkaa.

Georgian presidentti Sakashvilin aloitettua Georgian sodan, silloisen EU puheenjohtajamaan Suomen Alexander Stubb oli osa USA:n propagoimaa "Venäjä hyökkäsi"-jargonia, vaikka tosiasiassa Georgia aloitti sodan ampumalla tykeillä venäläisiä rauhanturvaajia.Stubb toimi arvovaltaisessa roolissaan omien ennakkoluulojensa pohjalta. Tätä propagandaa edistämään oli palkattu belgialainen mainostoimisto. Nicolas Sarkozy pelasti tilanteen Moskovassa käymillään neuvotteluilla ja kypsällä valtiomiesasenteella.

Presidentti Niinistö ei kiinnitä huomiota tapahtumien logiikkaan. Hän ei ainakaan tuo esille kantaansa presidentti Poroshenkon sotarikoksiin ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Presidentti Poroshenko on vastuussa siitä, että hän kohdistaa itä-ukrainalaisiin kollektiivisia rangaistuksia. Valtio on lopettanut kaikilta itä-ukrainalaisilta pankkiyhteydet. Eläkkeiden maksu on lopetettu. Siviilejä on pommitettu rypälepommeilla.

Liittokansleri Angela Merkel edustaa Yhdysvaltojen nimeämää tärkeintä Euroopan liittolaistaan, Saksaa. Saksan asenne on ymmärrettävissä siten, että Yhdysvalloissa on tällä hetkellä vallassa samat voimat, jotka aseistivat Hitleriä 1930-luvulla. Yhdysvaltojen asevoimiin perustuva maailmanvalta, kybersotineen, salaisine kidutusvankiloineen, salaisine tuomioistuineen, salaisine laittomine sotineen ja lennokkimurhineen on realiteetti. Saksan nykyjohto on realistinen. Saksa on ollut mukana Ukrainan väkivaltaisessa sitomisesssa "länteen" Yhdysvaltojen rinnalla. Merkel ei puhu itä-ukrainalaisten ihmisoikeuksista. Merkel ei tunne empatiaa venäläisten turvallisuustarpeita kohtaan. Saksalaiset sanovat juhlapuheissaan Auschwizin olevan jokaisen saksalaisen tunnolla, mutta eivät 25 miljoonan venäläisen tai miljoonan serbialaisen joiden uhrausten ansiosta maailma on ollut näihin päiviin saakka vapaa fasismista.

Saksa oli 1990-luvulla Jugoslavian hajottamisen pääarkkitehti yhdessä USA:n kanssa. Siten median ykkösvalhe siitä, että Venäjä olisi nyt ensimmäisenä toisen maailman sodan jälkeen siirtämässä kansainvälisiä rajoja ei pidä paikkaansa. Balkanilla rajoja siirrettiin mielivaltaisesti, vahvemman oikeudella Saksan ja USA:n toimesta.1993 -94 välillä Euroopan yhteisön ja YK:n pyrkiessä saamaan Kroatiassa ja Bosniassa aikaan rauhanomaisia ratkaisuja Saksa jatkoi asetoimituksia Kroatian nationalisteille ja Bosniaan kalifaattia rakentaville muslimeille.

Kansainvälisessä politiikassa on kaksi kerrosta. Julkisessa kerroksessa on vallalla näytelmä, jota kansalaiset saavat median avulla seurata. Syvällä realistisessa kerroksessa ovat taloudellisesti hyvinvoivat toisen maailmansodan aikaisten fasististen rikostensa peittelyn mestarit, jotka jakavat toinen toisilleen aseita. Heille inhimillisyys ja empatia on vierasta. Sen sijaan keskinäiset lojaliteetit ovat vahvoja. Latvia esti omien toisen maailmansodan aikaisten keskitysleirien näyttelyn avajaiset UNESCO:n päämajassa koska se katsoi sen voivan vahingoittaa mainettaan EU:n puheenjohtajamaana. Latvia onkin muiden Baltian maiden ja USA:n kanssa innolla tukemassa asetoimituksia Ukrainan nationalisteille.

USA:n harrastama fasistien ja jihadistien tukeminen omien valtapyrkimysten niin vaatiessa ei ole jäänyt seurauksitta. Kaksoistornien tuhoajissa oli Bosniassa taistelleita jihadisteja. Yhdysvalloissa ollaan nyt huolissaan Yhdysvaltojen bosnialaisista, jotka ovat rahoittaneet ja tukeneet Syyriassa taistelevia Al-Qaidan ja Al-Nusran jäseniä.

Presidentti Putinin julkisista puheista päätellen hän kannattaa yhteistyötä ja demokraattisia oikeuksia kaikille niin itä- kuin länsi-ukrainalaisille. Presidentti Poroshenkolla olisi valta neuvotella ja sopia tästä ilman aseita.

Balkanin jäljet pelottavat koska siellä Kroatian nationalistit säätivät perustuslain, joilla serbit muutettiin kakkosluokan kansalaisiksi, maa julistettiin kroaattien maaksi. Ukraina yritti samaa. Parlamentti halusi julistaa itä-ukrainalaiset toisen luokan kanslaisiksi. Oikeudenmukaisuus edellyttäisi pakotteita Ukrainalle, ei Venäjälle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Poroshenkon sotarikokset, Sarkozy, Niinistö, Merkel, Obama, Krim ja Ukraina

Saksa ja USA jakavat Euroopan omistuksen ihmishengistä välittämättä

Tiistai 13.1.2015 klo 11.11

Voin pahoin katsoessani valtiojohtajien marssia Pariisissa. Kova Merkel ja heikko Hollande rinnallaan sotarikoksiin syyllistynyt Israelin pääministeri Netanyahu ja sisällissotaa USA:n tuella käyvä Ukrainan presidentti Poroshenko.

Vuorokautta aikaisemmin liittokansleri Angela Merkel oli tarkastanut Ukrainan pääministeri Yatsenjukin kanssa kunniakomppanian. Ukrainan pääministeri kertoi kantanaan Venäjän toimineen toisessa maailmansodassa aggressorina fasistista Saksaa ja Ukrainaa kohtaan. Tämä kanta, samoin kuin Yatsenjukin aikaisemmat kannanotot, tuovat mieleen keskiajan noitavainot tai myöhemmän ajan Yhdysvaltojen Ku-klux-klanin pimeyden. Tällainen Saksan ja Ukrainan liittolaisuus näyttää hyödyttävän Merkeliä.

Juutalaiset eivät olleet Saksan johdon mielessä sen tukiessa fasistisen presidentti Tudjimanin asejoukkojen muodostamista ja aseistamista Kroatiassa. Kroatia katkaisi liittovaltion armeijan kasarmeista sähkön, veden ja ruoan saannin. Viikkokausia asevelvolliset saivat kokea nälkää ja heidän kykynsä turvata kansalaisten hyvinvointia estyi täysin.

 Elokuussa 1991 Zagrebin juutalaisten kokouspaikkaan oli asetettu pommi.  Juutalaisyhteisön johtaja tohtori Klara Mandic totesi, pahinta olevan, että monissa tapauksissa uhkaajat ovat samoja kuin natsiaikana, samoja henkilöitä, nyt seitsemissäkymmenissään.

Syyskuussa samana vuonna kroatialaiset asejoukot polttivat Pakracin ortodoksisen hiippakunnan barokkirakennukset vuodelta 1732.

Marraskuussa 1991 kroaatit ajoivat kaksikymmentäviisituhatta serbiä pois Länsi-Slavoniassa sijaitsevista kodeistaan.

1995 vuorostaan 250.000 serbiä ajettiin kodeistaan Krajinasta, tuhansien tultua tapetuiksi pakomatkalla Bosniaan.

Joulukuussa 1991 Euroopan johtajat kokoontuivat Maastrichtiin. Saksa oli Jugoslavian hajottamisen kannalla, muut 11 yhtenäisyyden säilyttämisen kannalla. Saksa sai neuvotteluissa tahtonsa läpi. Euroopan yhtenäisyys oli ostettu Jugoslavian kustannuksella.

Krajinan tapahtumia oli valmisteltu MPRIn - yhdysvaltalaisten kenraalien yksityisen firman toimesta 7 kuukauden ajan. Hyökkäyksen tukena olivat  CIA:n satelliitti- ja tietoyhteydet. USA:n suurlähettiläs Peter Galbraith oli vakuuttanut 3.8.1995 Milan Babicille, Krajinan serbitasavallan pääministerille, Yhdysvaltojen suojelevan serbien turvallisuutta kotiseudullaan. Lupauksista huolimatta Kroatian armeija ryhtyi hyökkäykseen 4.8.

Toisen maailmansodan aikainen serbien holokausti on salattu. Fasisti-kroaattien ja muslimien sekä keskitysleirejäkin johtaneiden katolisen kirkon pappien rikoksista on vaiettu. Nyt historia toistaa itseään. Itsenäistyneessä Kroatiassa serbeille annettiin henkilökortit, joiden viimeinen numero päättyi 3:een. Ei enää hihanauhaa, tunnukseksi ortodoksisuudesta, vaan samaa tavoitetta palveleva henkilökortin numero.

Holokaustin uhrit oli tarkoituksenmukaista leimata aggressoreiksi palvelemaan Saksan ja Yhdysvaltojen propagandaa. Serbit leimattiin totuuden vastaisesti syyllisiksi Jugoslavian sotaan. Serbeille asetettiin talouspakotteita, mutta ei kansainvälisiä lakeja rikkoneille suurvalloille tai heidän liittolaisilleen.

Saksa ja Yhdysvallat ovat jakamassa Eurooppaa omiin reviireihinsä. Slovenia ja Kroatia tulivat Saksalle, Bosnia ja Kosovo Yhdysvalloille. Jakajien intressit ovat yhteisiä.

Ukrainassa toistetaan samaa kaavaa. Saksan ja USA:n toiveiden mukainen Ukraina saavutettaan uhkaamalla, että muutoin Euroopan yhtenäisyys on vaarassa. Kuten Jugoslavian yhteydessä serbit, nyt Venäjä on rakennettu syntipukiksi. USA:n ja Saksan taloudellinen ahneus ei piittaa ihmisuhreista. Jugoslaviassa ainakin 100.000 ihmisuhria ja miljoonien pakolaisuus ja taloudellinen ahdinko ovat Madelene Albraithin sanoja lainatakseni (Irakin miljoonien uhrien mielekkyyttä kysyttäessä) due price - kohtuullinen hinta.

EU ja Yhdysvallat liittivät Ukrainan väkivaltaisella vallankaappuksella omaan intressipiiriinsä vastoin ukrainalaisten taloudellisia etuja. Propagandistisilla mielikuvilla maalattiin jokaiselle ukrainalaiselle ruusuinen tulevaisuus lähellä EU:ta. Ukraina liitettiin lähentymissopimuksella EU:n ja USA:n kanssa sotilaalliseen yhteistyöhön. EU ja USA hyväksyivät vaalit, joihin sodan oloissa suuri osa kansasta ei voinut osallistua ja joiden yhteydessä tv-kanavat olivat oligarkkien ja tulevan presidentin omistuksessa. Vaalien seurauksena lännen sotilaallinen toiminta kävi mahdolliseksi.

Ukrainan juutalaiset kokivat tulleensa vainotuiksi, venäjänkieliset ja aikaisemman hallinnon aikana virassa olleita uhattiin lynkkauksella.Kymmeniä poltettiin elävältä Odessassa fasististen joukkojen riemuitessa ulkopuolella. Kolmentoista prosentin kannatuksen omaava kommunistinen puolue on pyritty lakkauttamaan kuten Hitler lakkautti 1933 sekä kommunistisen- että sosialidemokraattisen puolueen. Demokratiaa ja venäjänkielisten tasaveroista asemaa vaativat kansalaiset on leimattu terroristeiksi, kuten USA:n ja Israelin hallitukset tapaavat nimetä vastustajansa.

Yhdysvaltalaisten kenraalien järjestö MPRI on kouluttanut fasistisia, Ukrainan armeijan komentoon taipumattomia ja oligarkkien rahoittamia joukkioita viime keväästä lähtien. Jos koulutus on yhtä tehokasta kuin 1995 Kroatiassa, joukot ovat kohta valmiita toimintaan.

Yhdysvaltojen ja EU:n tiedotusvälineet ovat maalanneet Venäjän agressoriksi. Provokaatioilla kuten todennäköisesti Malesialaiskoneen alasampumisesta vastuussa oleva Ukrainan hallitus on osoittanut kykenevänsä Yhdysvaltojen Etelä-Amerikassa, fasisti -kroaattien Kroatiassa ja jihadistien Bosniassa suorittamien tihutöiden kaltaisiin likaisiin temppuihin.

Venäjälle on asetettu talouspakotteet, kuten aikanaan serbeille. Toiveissa on, että Ukrainan jälkeen Venäjästä saataisiin USA:n ja Saksan pääoman siirtomaa.

Itä-ukrainalaisilta on katkaistu pankkiyhteydet, eläkkeidenmaksu, sosiaaliturva, maa- ja rautatieyhteydet. Sähköyhteyksien katkaisu on johtanut onnettomuuksiin kaivoksissa, kansalaisten jokapäiväisestä elämästä on tehty kauheaa.

Ranskan hallituksen järjestämässä johtajien marssissa ei ollut mitään aitoa. Militarismilla pyritään vastaamaan Euroopan suurimpaan ongelmaan; totuuden ja humanismin puutteeseen.

Brief English summary: The situation in Ukraine seems to be a repetition of that of Croatia 1991-95. Germany supported by the US is in the name of European unity forcing the EU follow its path unquestionably. That happened in Maastricht Dec 1991 and it is happening now. The holocaust of the Serbs was denied and partially the same fasists as during the world war II started the persecution of Serbs putting the blame on them as they were the main obstacles to the German-US conquer of the Balkans.

Now the fasists and the admireres of the WWII fasist leaders are leading Ukraine if not directly, indirectly. The retired US generals MPRI supported by the CIA has been training Ukrainian militias since last spring exactly the same way they were training the Croatian militias in 1995. Prime minister Yatsenjuk has named Russia to have been the aggressor against fasist Germany and Ukraine. Angela Merkel supports him by inspecting the honorary guard together with him in Berlin. The air about Yatsenjuk resembles that of Ku-klux-klan or Middle age witch hunt mentality.

Now Russia has been named the culprit just like the Yugoslav leadership 1991-1996. (In the leadership many were Croats, however only Serbs were useful to put the blame on) The Serbs were for the integrated Yugoslavia with all nations being equal. The Croat and Bosnian leadership supported unequality.

The German -US axis could get to their goals only in collaboration with jihadists and fascists. They had to let the war go on year after year in order to achieve the conquer.

Now they cannot let any peace negotiations in Ukraine as the defeat over those who want democracy and equal rights for Russian speaking individuals, jews and communists has not been achieved. Death, human suffering, cold, lacking banking possibilies, lacking pensions, lacking roads or railroads or electricity does not matter to those, who make decisions in Washington's and Berlin's warm homes and cozy living-rooms.

Europe is not lacking marches along the streets of Paris, stronger militarism or speeches from leaders of Europe. It needs humanism and truth.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jihadismi, fasismi, Saksa ja USA jakavat Euroopan, Ukraine follows the Croatian manuscript, valtioterrorismi, Merkel, Obama, Ukraina, Jugoslavia

Presidentin puhe

Perjantai 2.1.2015 klo 9.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Niinistön pitäessä Uuden vuoden puhettaan tuhannet ukrainalaiset marssivat soihtukulkueena kansallissosialistisen, natsikollaboraattori Stephan Banderan syntymän vuosipäivän johdosta. Samana päivänä saattoi esimerkiksi yhdysvaltalaisesta Newsweek lehdestä lukea elokuvaohjaaja Oliver Stonen facebook-kirjoituksesta, jossa hän tavattuaan Edward Snowdenin ja Ukrainan entisen presidentin Janukovichin Moskovassa katsoi Ukrainan kriisissä näkyvän  CIA:n käden jäljen.

Keskustelin vuosi sitten Ulkopoliittisen instituutin johtajan Teija Tiilikaisen kanssa. Olimme molemmat samaa mieltä siitä, että aikaisemmat Yhdysvaltojen salaiset "likaiset temput ja sodat" pysyivät piilossa 60vuotta, koska vasta sitten salaisena pidetyt asiakirjat tulivat julkisiksi. Historiankirjat oli kirjoitettu sen totuuden pohjalta, jonka luultiin olevan totta. Tieto oli indoktrinoitunut kahden sukupolven tajuntaan eikä sitä mikään 60vuotta myöhemmin paljastunut totuus voinut enää muuksi muuttaa. Tiedostaan huolimatta Tiilikainen ei välitä ottaa tätä huomioon omassa työssään, vaan antaa vallan Yhdysvaltojen markkinoimille valheille ja tarjoaa ne eduskunnalle informaationa päätöksenteon pohjaksi.

Luova itsenäinen ajattelu on totuuden välttämätön pohja. Ne, jotka ovat olleet kiinnostuneita totuudesta, ovat jo kokonaisen vuoden tienneet kuinka Yhdysvallat on vuosien mittaan vaikuttanut Ukrainaan. Presidentti Clintonin perheen osallistuminen valtaanoton suunnitteluun Jaltan kokouksessa, CIA:n osuus Maidanin väkivallassa ja CIA:n väen huonetilat Ukrainan sisäministeriön talossa, tarkka-ampujien sijoittuminen oikean sektorin hallussa olevien rakennusten katoille ja kommandojen koulutus mm. Israelissa (Haarezin mukaan), yksityisen eläkkeelläolevien yhdysvaltalaisten kenraalien osallistuminen fasistisesti toimivien palkkasotureiden kouluttamiseen eivät ole salaisuuksia.

Yhdysvaltojen johtama prosessi on ajautunut siihen, että demokratialla ei ole mitään sijaa Ukrainassa. Valtiovarainministeriksi on perustuslain vastaisesti valittu Yhdysvaltojen ulkoministeriössä palvellut investoija, talousministeriksi liettualainen sijoittaja ja terveysministeriksi georgialainen, sanaakaan ukrainaa taitamaton, entinen georgian hallituksen jäsen. Presidentti Poroshenkokaan ei useiden kansallisuuksiensa vuoksi olisi ollut laillinen ehdokkaaksi. Kun maassa vallitsee täydellinen EU:n tukema anarkia, mitä muuta voi odottaa. Sodan aloittaminen jo oli sotarikos, sen aloitti laiton vallankaappauksella pystytetty hallitus. Näitä laittomuuksia tuomitsemaan tuskin pystytetään sotatribunaalia, koska USA on lakien yläpuolella ja on Ukrainan näihin laittomuuksiin johdatellut.

Yhdysvaltojen suunnitelmallisesti suorittama Jugoslavian hajottaminen ja "haltuunotto" on paljastunut 20v tapahtuman jälkeen ja saanut tieteellisen kuvauksen George Szamuelyn kirjassa "Bombs for Peace; NATO's Humanitarian war on Yugoslavia". Tässä teoksessa paljastuu "kansainvälisen yhteisön" toiminnan kaksinaismoraali, jolla musta muutetaan valkoiseksi vain siksi, että siitä on hyötyä Yhdysvalloille ja eräille entisille siirtomaavalloille. Vilpittömät hyvän tahtoiset EU-maat myötäilivät tietämättöminä isojen poikien sotatoimia.

Ukrainan kohdalla totuus on ollut tosiaikaisesti läsnä koko ajan valheen ja manipulaation rinnalla. Läntinen propaganda on kuitenkin niin massiivista ja Yhdysvaltojen presidentin kyky valehdella omalle kansalleen (esim NSA:sta) ja koko maailmalle YK:n puheessaan (esim. Malesialaiskoneen alasampumisesta) niin vakuuttavaa, että suuri osa EU maita on niellyt propagandan sellaisenaan.

Nyt kuitenkin rohkea ja itsenäinen elokuvaohjaaja Oliver Stone on rikkonut kuplan. CIA:n tukeman Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen ja sen jälkeisen sodan aloittamisesta on kulunut vajaa vuosi. Totuuden odottamiseen ei tarvita enää 60 vuotta. Eurooppa on kuitenkin muuttunut yhä selkeämmin Yhdysvaltojen vasalliksi. Suuri osa EU-maista kuuluu USA:n sotapolitiikkaa ja valheellista kaksinaismoraalia levittävään NATO:on. Naapurimaamme Eesti on NATO-jäsenyyden lisäksi valinnut amerikkalaisen presidentin ja pitää amerikkalaisia sotajoukkoja omalla maaperällään, osoituksena lojaaliudestaan Yhdysvalloille. Historiallinen Eestin lojaalius vuorotellen Saksaa, Neuvostoliittoa, Natsi-Saksaa kohtaan on saanut jatkoksi lojaaliuden Yhdysvaltoja, nykyistä sotilaspoliittista maailmanmahtia kohtaan.

Presidentti Niinistön puhe heijasteli sitä todellisuutta, jonka EU, Yhdysvaltojen pakottamana, on edellyttänyt jäsenmaiden pitävän oikeana. Se todellisuus ei mielestäni ole totta. Suomalaiset pakotetaan, kaupallisen lehdistön ja poliittisesti vinoutuneen YLE:n avulla uskomaan valheet totuudeksi. Englanninkielentaitoisille on kuitenkin mahdollista saada myös todellista tietoa. Vaarallisinta on se, että suuri osa aikaisemmin rehdeistä suomalaisista poliitikoista on painanut päänsä vallan edessä.

Brief English summary: President Niinistö of Finland gave a New Year's speech which was analogous to the requirements of US and EU comprehension of reality. That however is not the truth that every creative genuine person should accept. Earlier it took 60 years to learn the truth of US dirty tricks all over the world as the information became declassified. The history books were written according to supposed facts istead of true facts. After 60 years the "truth" was indoctrinated and no new real truth had any influence. Now we have from the beginning known what is happening in Ukraine, but the US-led propaganda and military power has influenced the minds in the western world, through projection, to believe that it is Russia to blame instead of CIA and the US.

In Newsweek and other newsmedia we have been able to read the brave Oliver Stone come out on Facebook, with his opinion of CIA and US involvement in Ukraine for years. Europe needs Oliver Stone and people like him, who do not bow their heads infront of the military power of the US and NATO. Every creative person needs support to his/her ideas about the facts in global relations.

President Niinistö is a lawyer and a honest person. Sometimes I hope that also presidents of today would have the strength like Finnish president Kekkonen (1956-1982) who had honesty and humanity leading his thoughts and speeches. Historic even painful truths which were difficult for many Finns to tolerate were always on his agenda. If a country does not know its history right, makes new mistakes. According to that EU should realize why it got mixed in US endeavours in Ukraine and why it is so difficult to admit the mistakes taken.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU mistakes in Ukraine, speech of president Niinistö, presidentti Niinistön puhe, totuus Ukrainasta, luova ajattelu totuuden edellytyksenä

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »