Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Hanna Mahlamäki ja Gerhard Schröder

Torstai 28.4.2022 klo 16.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olipas Helsingin Sanomissa taas propagandapläjäys.

Hanna Mahlamäen jutussa Schröder esitetään henkilönä, jonka pitäisi suorittaa tekemisistään katumusharjoituksia.

Mahlamäen mukaan "Jos jollain Keski-Euroopassa on kädet ukrainalaisten veressä niin Schröderillä." "Hän on omalta osaltaan rakentanut Saksan energiariippuvuutta Venäjästä, ja tämäriippuvuus on tehnyt Venäjästä vauraan."

"Samaan aikaan, kun Saksassa laskee hanasta lämmintä vettä, Venäjä ampuu kaasurahoilla ostettuja ohjuksia ukrainalaisten koteihin. Kun saksalainen autotyöläinen saa kuukausipalkkansa, Venäjä jyrää, murskaa, silpoo ja räjäyttää kaasurahoilla ostetuilla aseilla ukrainalaiset vauvat, vanhukset ja kaikki tielle osuvat."

Tämä on Mahlamäen ja NATO:n kannattajaksi ilmoittautuneen Helsingin Sanomien todellisuus.

Miksi lehti ei lähetä venäjäntaitoista toimittajaansa Jussi Konttista Mariupoliin haastattelemaan keitä ne ovat, jotka ampuvat turvaan hakeutuvia siviilejä, tunkeutuvat kerrostaloihin pystyttämään tulenjohtokeskuksia ihmisten asuntoihin, käyttävät sirpalepommeja ja jalkaväkimiinoja, joiden käyttö on kansainvälisesti kielletty?

Miksi lehti sitkeästi kieltäytyy kuvaamasta Ukrainan demokratiaa?

Ukraina ei ole demokratia, vaan Yhdysvaltojen vuoden 2014 väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen synnytetty epävaltio, jonka hallituksen Yhdysvallat on valinnut. Hallitus ja turvallisuuskoneisto on pakattu täyteen natseja ja äärioikeistolaisia, joiden tavoitteena on tuhota maan venäjänkielinen väestö ja kulttuuri. Heti ensi töikseen uusi hallitus lopetti venäjänkielen virallisen aseman vaikka 40% kansasta puhuu kotonaan venäjää.

Stepan Banderan, humanismin vihollinen numero yhden, natsi-kollaboraattorin kannattajat Ukrainassa ovat Yhdysvaltojen sivustatuella vähitellen ottaneet haltuunsa koko maan. He ovat kirjoittaneet uudelleen historian, kasvattaneet nuorison ja muuttaneet valtion symbolit yhden toisensa jälkeen. He ovat indoktrinoineet kolmanneksen väestöstä ja edustavat kolmannesta maan armeijasta.

Voitteko kuvitella? Yksi kolmannes, 102 000 natsia Ukrainan armeijassa. Näiden Banderistien tavoitteena on tuhota Venäjä yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa.

Vallankaappauseduskunta julisti puheenjohtajansa Turchinovin suulla, terrorisminvastaisen sodan, itä-ukrainalaisille, mitä äärimmäisen julmaa sotaa Kiova on käynyt Donbassin asukkaita vastaan nyt 8 vuotta.

Venäjän vallattua nyt aikaisemmin Ukrainan hallituksen hallussa olleita Donbassin alueita takaisin, maastosta on löytynyt haudattuja ruumiita, joiden päät on katkaistu.

Odessan ammattiyhdistysten talon tuhopoltto kymmenine uhreineen on eräs esimerkki natsien julmuudesta. Jotkut harvat pääsivät ulos palavasta rakennuksesta joutuakseen ryömimään "kunniakujaan", jossa natsit hakkasivat heitä puunuijilla tai ampuivat kuoliaaksi.

Hanna Mahlamäki pilkkaa myös Gerhard Schröderin menneisyyttä, poliittista uraa ja Saksan "kunniavelkaa" Venäjälle.

Mahlamäki ei sanallakaan mainitse sitä, että Schröder toimi liittokanslerina EU-Saksan pommittaessa NATO:n kanssa Jugoslaviaa. Jugoslavian hajottamisen aloitti Helmut Kohl yhdessä Yhdysvaltojen kanssa.

Toisen maailmansodan aikana Jugoslavian suurin kansanryhmä serbit, virui Saksan ja fasistisen Kroatian keskitysleireissä. 1990-luku aloitti toisen maailmansodan revanssin. Jugoslavian kommunistit, jotka vastasivat Saksan häviöstä oli murskattava.

Mahlamäki tekisi viisaasti, jos hän tarkastelisi historian kulkua objektiivisesti eikä pelkästään natseja tukevan Yhdysvaltojen näkökulmasta.

Venäjän kimppuun hyökkäämisellä pyritään peittämään miljoonien ihmisten tappaminen toisen maailmansodan jälkeen, salaiset vankilat, kidutus, sadat lennokkimurhat Afganistanissa, koko häpeälliset 20 vuotta afganistanilaisten kärsimystä, mihin saksalaiset ja suomalaiset osallistuivat Yhdysvaltojen rinnalla.

Suomi kiiruhtaa nyt unohtamaan, kenellä tosiasiassa on verta käsissään ja liittymään teurastajien joukkoon, tukemaan USA:n ja  Euroopan nousevaa natsismin aikaa. Baltian maat ja Ukraina eivät ole natsismia kokonaan hylänneetkään. Göbbels halkeaisi kateudesta jos saisi tietää kuinka tehokkaan mediasensuurin USA ja EU ovat saaneet aikaan edistääkseen sotapropagandaansa. Mahlamäki on sen taitava toteuttaja.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hanna Mahlamäki, Helsingin Sanomat, Gerhard Schröder, Saksan suhde Venäjään, Ukrainan demokratia, kaasuntuonti

Onko Suomessa menossa USA:n johtama värivallankumous?

Sunnuntai 24.4.2022 klo 11.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Istuin eilen Stockmannin pienessä Robert's -kahvilassa katse suunnattuna kohti Kolmen sepän aukiota.Olin juuri ostanut maastoon sopivat jakineet ja todennut kansalaisten olevan kevämielellä.

Kesken kahvinjuonnin silmieni edessä alkaa valua mielenosoiitajia poliisiauton perässä pitkin Aleksanterinkatua. Heillä on jokaisella kädessään kylttejä joissa uhotaan Venäjä-vastaisuutta ja toistetaan Bucha-nimeä. Buchan uhrit ovat osoittautuneet olevan natsien uhreja, jotka on "eliminoitu" siksi, että he olivat tehneet yhteistyötä venäläisten kanssa.Tätä ei kulkueessa paljasteta.

Suurin osa mielenosoittajista oli ukrainalaisia. He olivat hyvinvoivan näköisiä pyöreäposkisia keski-ikäisiä naisia. Toisin kuin usein jalkaisin edenneet Afganistanin- tai Syyrian-pakolaiset, he ovat tulleet maahan junilla, laivoilla tai yksityisillä bussikuljetuksilla. Helsingin kaupungin pormestari on luvannut heille ilmaiset asunnot ja toimeentuloavustukset.

Kohta kulkueen katokseksi ilmestyy lähes 100 metriä pitkä Ukrainan lippu. Naiset kannattelevat sitä käsissään päittensä yläpuolella.

Tämän olen nähnyt jossakin aikaisemminkin!

Kokemus muistuttaa toissa vuonna Valko-Venäjällä kuvattua värivallankumousyritystä, jossa mielenosoittajien varustuksiin kuuluivat lähempänä natsi-aikaa käytetyt kymmeniä metrejä pitkät puna-valkoiset liput. Naiset kulkivat pitkissä valkosissa puvuissaan, joita myös presidentti Niinistö ihasteli. Mielenosoitustekniikat olivat kuin CIA:n ja Popovin ohjekirjasta.

Vain viikkoa ennen kahvilasta näkemääni kulkuetta Helsingin ev.lut. kirkko oli antanut mahdollisuuden yhdistää Cantores Minoresin konsertti ja sitä seurannut Ukraina-mielenosoitus puhujinaan ulkoministeri Pekka Haavisto ja Ukrainan Suomen suurlähettiläs. Yhdysvaltain edustaja ei puhunut.

Onko Suomen kirkko ollut joskus kärsivien puolella? Kun Syyrian Aleppo vapautettiin terroristien ja NATO-upseereiden vallasta, Helsingin ev. lut. kirkko soitti hädissään kellojaan.

Entä armeija?

Suomen porvarienemmistöinen eduskunta perusti tammikuussa 1918 porvarillisen"luokka-armeijan" suojeluskuntien pohjalle. Sosialidemokraatit ja kansalaismielipide olisivat halunneet koko kansan armeijan, jonka sotaan lähtemisestä päättäisi lautakunta, jossa olisi edustettuna yhtä paljon porvareit kuin sosialidemokraatteja.

Sisällissota syttyi heti tämän armeijan perustamisen jälkeen. Kirkko ei siunannut työväestön puolella taistelleita. Yleisradio ei ole vieläkään esittänyt Rustaniuksen ohjaamaa loistavaa dokumettielokuvaa "Sotapapit", paitsi armeijan sensuroimana versiona.

Kirkko ja armeija ovat tukeneet Suomen pääomapiirejä. Pääoman vallan muututtua ylikansalliseksi ne puolustavat ylikansallista pääomaa, jota Yhdysvaltojn johtama NATO edustaa.

Valtamedia on Stubbin hallituksen suunnitteleman ja Sipilän hallituksen toteuttaman median Harvard/CIA-koulutuksen jälkeen toteuttanut puhtaasti ja aukottomasti Yhdysvaltojen pääomapiirejä ja aseteollisuutta tyydyttävää Venäjä/Putin-vastaista linjaa. 

Natsismin saatua Yhdysvaltojen tukemana yliotteen Ukrainasta vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeen, Suomen median tiedottaminen on alkanut muistuttaa yhä enemmän 1930-luvun Vihan veljien, IKL:n ja Akateemisen Karjala-seuran linjaa.

Äärimmäinen brutaalius, sivistymättömyys ja Venäjä-viha tunkeutuu olohuoneisiimme verovaroin maksetun Yle:n toimesta.

YK:n viime syksyn äänestyksessä vain Ukraina ja Yhdysvallat kannattivat fasismia ja natsismia julkisesti. EU-maat pidättäytyivät julkisesti tunnustautumasta kannattajiksi, mutta käytännössä ovat yrittäneet tuhota natsismia vastaan taistelemaan ryhtyneen Venäjän kaikilla mahdollisilla elämänalueilla.

Tiedotussota on käynyt korkeilla kierroksilla. Kaikki Venäjältä saatava natsismin vastainen tiedotus on kielletty. Venäjän uutiskanavat on sensuroitu totaalisesti. Lännen valtamedia silottelee natsien rikoksia, kutsuu natseja "puolustajiksi" ja sankareiksi samalla kun se vaikenee 8 vuotta kestäneestä Kiovan hallituksen julmasta sodasta, terrorista ja omiin kansalaisiin kohdistetuista ihmisoikeusloukkauksista.

Tällä fanaattisen yksipuolisella tiedottamisella pyritään vaikuttamaan Suomen kansaan, synnyttämään pelon ilmapiiri naapurimaatamme kohtaan, jonka kanssa on ollut 70 vuotta hyvät ja ystävälliset suhteet. Kaikki tämä jotta Yhdysvaltojen aseteollisuuden tavoite Suomen muuttamiseksi Venäjän sotilaalliseksi viholliseksi voisi onnistua.

Ukrainan sota on markkinoitu suomalaisille taitavasti. Yli 100 markkinointitoimistoa on ollut asialla. Jugoslavian sodan manipulointiin USA:n haluamalla tavalla riitti Ruder-Finn -markkinointitoimisto.

Suomalaiset poliitikot, näyttelijät ja rauhanaktivistit kyyneltyvät kuullessaan markkinointitoimistojen tuottamaa sisätöä. Natsismilla ei ole koskaan maapallon historian aikana ollut niin vahvaa taiteilijoiden, kirjailijoiden ja säveltäjien tukea.

Kaikesta loanheitosta huolimatta Venäjän presidentti ja  kansa tunnistavat ihmisoikeuksien merkityksen. Natsismin tuhovoima ei lannista heitä tälläkään kertaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: värivallankumous Suomessa, USA, NATO, Ukrainalais-pakolaiset, Venäjä-viha, raakuuksien lavastukset, Suomen kirkko, pakolaisten mielenosoitukset

Onko Suomen eduskunta ja valtiojohto täysin metsässä?

Keskiviikko 20.4.2022 klo 16.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

On mielenkiintoista havaita kuinka metsässä  Ukrainan suhteen Suomen eduskunta ja valtiojohto ovat median saattelemana.

Media ja valtiojohto vaikenevat Yhdysvaltojen johtamasta väkivaltaisesta vuoden 2014, vallankaappauksesta, jossa vaaleilla laillisesti valittu presidentti oli menettää henkensä.

Vallankaappauksen jälkeen Ukrainan demokratia ajettiin alas - hallitsijaksi tuli Obaman varapresidentti Biden avustajakuntineen. USA valitsi hallituksen ja alkoi rakentaa sillanpääasemaa itselleen ja johtamalleen NATO:lle Ukrainaan, sotaan Venäjää vastaan.

Äidinkielenään venäjää puhuvia on yli 30% väestöstä ja valtaosa kansasta tukee sitä, että venäjänkieli on maan virallinen kieli, kuten se oli ennen vallankaappausta. Vuonna 2014 venäjänkielen virallinen asema lopetettiin. Venäjänkielen puhuminen julkisella paikalla kiellettiin, venäjänkieliset TV-asemat lakkautettiin samoin sanomalehdet.

Vallankaappaushallitus aloitti sodan Itä-Ukrainaa vastaan, jonka asukkaat eivät hyväksyneet laitonta vallankaappausta.

Yhdysvaltalainen, nyt jo edesmennyt professori Stephen Cohen, varsinainen Venäjäntuntija totesi presidentti Zelenskyn tultua valituksi peresidentiksi vuonna 2019, että Zelensky ei pysty neuvottelemaan rauhasta maansa sisällissodassa, ellei hänellä ole Yhdysvaltojen tukea.

Samaa sanoi myös presidentti Putin. Ei ole hyötyä neuvotella mistään, ellei Yhdysvallat ole pöydässä.

Stephen Cohen totesi Ukrainan fasistien asettaneen esteen Zelenskyn mahdollisuuksille neuvotella rauhasta jo kuukausi hänen virkaanastujaistensa jälkeen. Fasistit olivat uhanneet tappavansa Zelenskyn jos hän jatkaa neuvotteluja presidentti Putinin kanssa. Zelensky uhattiin hirttää puunoksaan.

Zelenskyn rooli tänään ei ole kadehdittava. Mariupolin terästehtaaseen piiritetyt sotilaat pyysivät häneltä lupaa antautua. Luvan sijaan Zelensky määräsi Azovin natsit ampumaan jokaisen, joka aikoo antautua.

Yhdysvaltojen kongressi piti ja pitää natseja liittolaisinaan kuten Kroatian natseja Jugoslavian hajottamissodissa. Ukrainan sota on Yhdysvaltojen etä-sotaa Venäjää vastaan ja Ukrainan kansa on vain tykinruokaa.

Yhdysvaltojen tavoitteena on Venäjän tuhoaminen - muuttaminen hylkiövaltioksi, kuten presidentti Obama esitti. Ukraina on vain välikappale. Sekä Ukrainan että Venäjän kansallisvarallisuus halutaan ottaa haltuun ja konfiskoida.

Yhdysvallat jatkaa samalla ryöstö ja tuhoamislinjalla kuin Jugoslaviassa, Libyassa, Irakissa, Syyriassa, Afganistanissa. Serbiomaisuuden konfiskointi Kosovosta tapahtui presidentti Ahtisaaren johdolla. Nyt ovat Ukraina ja Venäjä vuorossa.

Sopimusvaraisella "demokraattisten" maiden yhteisöllä ei ole mitään tekemistä kansainvälisten lakien ja sopimusten kanssa. Sovitaan, että pommitetaan, sovitaan että konfiskoidaan sallaisten maiden omaisuus, jotka eivät alistu ryöstettäviksi. Sovitaan, että asetetaan talouspakotteet, perutaan laillisesti sovitut kaupat, yhteistyö - sovitaan että ollaan rosvojoukko - mutta meillä on asellinen ylivalta.

Tämä sopimusvarainen yhteisö, jonka johtovalta Yhdysvallat on tottunut olemaan, ei enää tule kestämään. Moninapainen maailma, jossa kaikki maat ovat tasaveroisia noudattaen kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia tulee olemaan tulevaisuuden maailma.

Venäjä on ottanut tehtäväkseen natsivallan ja mielivallan kitkemisen Ukrainasta siinä määrin kuin se koskee Donbassia ja sen asukkaita. Sisällissodan lopettaminen, sorron lopettaminen ja natsismin hävittäminen ovat välttämättömiä Ukrainan auttamisessa palaamaan vallankaappausta edeltävälle uralle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan "demokratia", USA:n tuki natseille, Zelenskyn mahdoton tehtävä, Suomen valtamedian häpeällinen tila

OVATKO USA JA EU SOTARIKOLLISIA

Sunnuntai 17.4.2022 klo 15.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ovatko USA, EU, Suomi mukaan luettuna sotarikollisia? En nyt tarkoita Jugoslavian tai Libyan pommituksia, Syyriaa tai Irakia, vaan Ukrainaa.

Toisen maailmansodan jälkeen Nürnbergin sotarikosoikeus tuomitsi natsien rikokset sotarikoksiksi. Sen lisäksi se tuomitsi kaikki sellaiset teot, joilla vähäteltiin näitä rikoksia tai syyllistettiin jotakuta muuta rikoksen tekijäksi, vaikka natsit olivat ne tehneet, myös sotarikoksiksi.

Länsimedia on toteuttanut massiivista informaatiokampanjaa Ukrainan väkivaltaisesta vallankaappauksesta lähtien. Yhdysvaltojen, CIA:n ja EU:n roolia väkivallassa, rasismissa ja sotilaallisessa hyökkäyksessä Donetskin ja Luhanskin autonomisiksi julistautuneita alueita vastaan on paitsi vähätelty myös vääristetty. Natsien Odessassa 2.5.2014 suorittama ammattiyhdistysten talon tuhopoltto, jossa kuoli kymmeniä rakennukseen natsien väkivaltaa paenneita henkilöitä, on ollut länsimedialle tabu.

Äidinkieleltään venäjänkielisten (30% Ukrainan asukkaista) normaaleja kansalaisoikeuksia on poistettu. Äidinkielinen kouluopetus on lopetettu. Venäjän puhuminen julkisella paikalla on kielletty. Venäjänkieliset TV-asemat ja sanomalehdet on lakkautettu.

Natsien rooli helmikuun 2014 Maidanin aukion verilöylyssä ja vallankaappauksessa, kasvava rooli armeijassa, turvallisuuspalveluissa sekä eduskunnassa on tietoisesti pimitetty. Demokratian rapautumista ei ole kuvattu. Yhdysvaltojen valtaan saattamassa vallankaappaushallituksessa oli USA:n valitsema pääministeri, yhdysvaltalainen valtiovarainministeri sekä useita ulkomaalaisia ministereitä. CIA:lla oli kokonainen kerros käytettävissään Ukrainan sisäministeriössä.

Vallankaappaushallitus lakkautti kommunistisen puolueen, jolla oli vahva kannatus Ukrainan eduskunnassa. Samoin useita muita puolueita, TV-kanavia, sanomalehtiä ja järjestöjä on lakkautettu. Tämän vuoden aikana presidentti Zelensky on määrännyt 10 viimeisintäkin oppositiopuoluetta lakkautettaviksi. 

Järjestöjä ei ole ainoastaan lakkautettu, vaan niiden toimihenkilöitä on pidätetty ja pahoinpidelty. Kaiken huippuna Venäjän ja Ukrainan välisiin neuvotteluihin jäsenenä osallistunut henkilö ammuttiin kuoliaaksi Ukrainan turvallisuuspalvelun toimesta Kiovan kadulla keskellä kirkasta päivää. Hän oli ollut liian pehmeä Venäjän näkemyksille.

 

 

                                                                             ***

 

Länsimedian, erityisesti Suomen median toiminta on Nürnbergin sotarikostuomioistuinta lainatakseni sotarikos.

Kiovan lähiössä Buchassa löydettiin kadulta ruumiita. Olen aikaisemmissa blogeissani kuvannut kuinka, sekä kaupunginvaltuutetun TV-esiintymisessä, että ex parlamentaarikko Kivan todistuksessa osoitetaan, kuinka natsit ja Ukrainan turvallisuuspalvelu saapuivat alueelle Venäjän armeijan lähdettyä kaupungista. Nämä joukot ampuivat siviilejä kostoksi yhteistyöstä venäläisten kanssa. Sen jälkeen sotapropaganda otti tilanteen haltuunsa. Presidentti Zelenky, Kiovan kaupunginjohtaja Klitchko, EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja muita poliitikkoja median ohella kutsuttiin paikalle ”kauhistelemaan venäläisten hirmutekoja”.

Tämä on Nürnbergin sotarikostuomioistuimen mukaan sotarikos. Natsien rikoksista syytetään jotakuta muuta. 

Sama toistuu päivittäin länsimediassa. Mariupolin kaupungin evakuointi on ollut äärimmäisen vaikeata natsijoukkojen käyttäessä siviilejä ihmiskilpinä ja asettuessa vahtiin kerrostalojen asuntoihin voidakseen ampua pakoon yrittäviä.

Siviilien ampumisesta syytetään säännönmukaisesti venäläisiä joukkoja. Väite on epäjohdonmukainen. Venäläiset ovat tulleet vapauttamaan pääasiassa venäjää puhuvia ukrainalaisia Kiovan hallituksen rasistisesta hirmuvallasta. Mariupol on osa Donbassia ja sen asukkaiden pääosa on venäjänkielisiä. Kyseessä on heidän auttamisesta ja vapauttamisesta natsi -vallasta – ei suinkaan heidän vapautumisensa estämisestä.

 

                                                                         ***

 

Natsijoukot liitettiin elimelliseksi osaksi Ukrainan armeijaa. Yhdysvallat, Kanada ja Britannia muiden NATO-maiden ohella ovat kouluttaneet niitä. Donbassin asukkaiden kohtelu on ollut äärimmäisen julmaa. Nürnbergin sotarikostuomioistuimen mukaan natsiarmeijan aseistaminen on sotarikos.

Siitä huolimatta monet EU-maat, USA:n ja Kanadan ohella ovat aseistaneet Ukrainan armeijaa.

Saksan rooli on mielenkiintoinen. Natsi-Saksan taakkaa kantava Saksa on paitsi aseistanut Ukrainan armeijaa, myös toiminut toisen maailmansodan tärkeimmän natsi-Saksan voittajan, Venäjän tuomitsijana Ukrainan natsien rikoksista. Ursula von der Leyenin toiminta on malliesimerkki. Tiivis yhteistyö USA:n armeijan ja CIA:n kanssa von der Leyenin toimiessa Saksan puolustusministerinä ja nyt EU-komission puheenjohtajana ja ärhäkkäimpänä Venäjän tuomitsijana tilanteessa, jossa Venäjä yrittää vapauttaa autonomisen Donbassin natsien vallasta. 

Suomella on oma vaikea natsi -historia. Heti sisällissodan jälkeen pääomapiirit ja oikeisto ryhtyivät toimiin. Aatelissukua oleva oikeusministeri Otto Åkesson määräsi etsivän keskuspoliisin pidättämään 3. elokuuta 1923 Suomen työväenpuolueen STP:n johtajat ja koko eduskuntaryhmän, kaikkiaan yli 200 ihmistä, epäiltynä valtiopetoksen valmistelusta. Etsivä keskuspoliisi takavarikoi STP: n arkistot ja sulki kirjapainot, jotka olivat tekemisissä puolueen kanssa. Teon yllättämä Kallion hallitus ei tiennyt asiasta ja vaati todisteita. Niitä ei kuitenkaan löytynyt.

STP: n eduskuntaryhmä oli tullut valituksi vaaliliitosta, johon kuuluivat työväenpuolueen lisäksi Suomen Ammattijärjestö, sosialidemokraattinen nuorisoliitto ja sosialidemokraattinen naisliitto. Kansanedustajiksi valittiin 27 edustajaa, joista 6 oli naisia. Ryhmä edusti kommunisteja ja vasemmistososialidemokraatteja. 

Mannerheimin nähtiin usein istuvan Kämpissä Åkessonin kanssa.

1930-luvulla Lapuan liikkeen voimistuessa alkoivat ”kyyditykset”maan itärajalle. Kyydityksiin liittyi joskus kuolemaan johtava pahoinpitely. Tunnetuin kyyditettävä oli entinen presidentti Ståhlberg vaimoineen. 

Sosialidemokraattisten työväentalojen ovien ja ikkunoiden naulaukset ja puhetilaisuuksien pitojen estämiset laajenivat. Yhteiskunnallinen tilanne muistutti jatkettua sisällissotaa. Uskonnolliset, aatteelliset, koulutukselliset ja sosiaaliset suhteet politiikasta puhumattakaan nojautuivat porvarillisten piirien valtaan.

Suomesta Saksaan tehtiin Eero Auvisen pro gradun mukaan 1930-luvulla 136 sotilasvierailua. Vuonna 1930 Saksan sotilastiedustelu Abwer ja Suomen yleisesikunta solmivat sopimuksen Neuvostoliiton Itämeren toiminnan valvomisesta.  

Viron ja Suomen tiivis sotilaallinen yhteistyö Saksan kanssa huolestutti Neuvostoliittoa, joka oli varuillaan ja pyrki pitämään huolta omasta turvallisuudestaan.

Saksa oli miehittänyt Suomen keväästä marraskuuhun 1918 sekä kesästä 1940 kevääseen 1945. Natsi-ideologia oli suosittua sotilas- ja siviilieliitin piirissä.

Hävitty sota ja vuoden 1945 vaalit toivat Suomeen ensimmäistä kertaa maan historiassa demokratian. Toisinajattelijat – ne, jotka olivat vielä hengissä - oli vapautettu vankiloista. Lähes kaikki saivat äänestää.

Demokratiaa kesti 50 vuotta.

 

                                                                        ***

 

EU:hun liittymisen jälkeen Yhdysvaltojen aseteollisuus EU:n kautta on määrännyt Suomen politiikkaa. Saksan ensimmäinen miehitys päättyi Saksan keisarivallan loppumiseen marraskuussa 1918. Toinen miehitys päättyi vuonna 1945 natsi-Saksan ja Suomen hävittyä yhdessä maailmansodan. 

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan valta Suomessa voi päättyä Yhdysvaltojen yksinapaisen maailmanvallan sortumiseen sisältäpäin. Vain siten Suomi voi päätyä itsenäisenä valtiona Venäjän, Kiinan, Intian, Brasilian, Etelä-Afrikan ja monien siirtomaavallasta kärsineiden maiden kanssa todelliseen kansojen väliseen tasa-arvoiseen yhteistyöhön. 

Yhdysvaltojen yksinapainen maailmanvalta on väkivallassaan ennen näkemätön - luopuminen kansainvälisistä laeista, natsien ja jihadistien tukeminen, laittomat pommitukset, miljoonien ihmisten tappaminen, taloudellinen kiristys ja pakotteet, maapallon ilmaston saastuttaminen sotateollisuuden ja sotilastukikohtien toiminnan kautta, piittaamattomuus oman maansa köyhistä, asunnottomista ja sairaista, rasismi, kuolemansellit, kidutus, salaiset vankilat. Väkivallan luettelo on loputon. 

Yhdysvaltojen johtama Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus v. 2014 on palauttanut natsismin näyttämölle. Kommunistit ja muut vapaustaistelijat voittivat natsismin valtavin uhrauksin v. 1945.

Suomessa on nyt presidentti, joka on kirjoittamassaan teoksessa kertonut toimineensa Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana ”kitkeäkseen” kommunismin Euroopasta. Hänen puolisonsa on esiintynyt Pariisin rauhansopimuksessa fasistisena kielletyn Lotta-järjestön 100-vuotis -juhlassa Suurkirkossa pääpuhujana.

 

                                                                      ***

 

Euroopan unionin peruskirjan Ventotenen-julistuksen laatija Altiero Spinelli oli kommunisti ja tuo peruskirja/julistus on laadittu Ventotenen vankilasaarella Italiassa pienille lappusille, jotka salakuljetettiin mantereelle ja julkaistiin v.1944 Roomassa. 

Spinelli oli paitsi Italian parlamentin jäsen, myös Euroopan parlamentin jäsen. Hänen julistuksensa hyväksyttiin parlamentissa vuonna 1984. Sen tavoitteena oli rauha ja demokratia.

Olisiko kukaan Spinellin vankilatovereista voinut kuvitella, että vain kymmenen vuotta rauhaa tavoittelevan perustamisjulistuksen hyväksymisen jälkeen vuonna 1992 Euroopan unioni perustetaan European Round Table on Industrialists’in esitysten pohjalta palvelemaan Yhdysvaltojen aseteollisuuden tavoitteita ja että tuossa perustavassa kokouksessa Yhdysvallat ja EU-Saksa aloittavat Jugoslavian hajottamissodat hirveine NATO- pommituksineen. 

Suomen media on NATO: a palvellakseen pimittänyt Ukrainan verisen vallankaappauksen tekijät sekä sitä seuranneen sisällissodan vaiheet. Nürnbergin sotarikollisen tavoin se on syyttänyt Venäjää natsien rikoksista ja maalannut natsi-Ukrainan uhriksi.

Kansanedustaja Eva Biaudet on kuvannut kansanedustajien tietoisuuden pohjautuvan siihen, mitä sanomalehdissä lukee. Siten ei ole ihme, että osa kansanedustajista kyyneltyy kuunnellessaan presidentti Zelenskyn markkinointitoimistojen laatimia puheita, jotka Nürnbergin sotarikostuomioistuin tuomitsisi sotarikoksiksi.

Kansanedustajia ajetaan presidentin ja pääministerin toimesta hakemaan USA:n johtaman yksinapaisen maailman sotaliiton NATO:n jäseneksi. Tällöin joutuisimme maailman natsismilta pelastaneen ja pelastavan Venäjän viholliseksi. Kuinka absurdia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan natsit, Nürnbergin määrittämät sotarikokset, Bucha, USA, EU, NATO, natsien aseistamisen kielto, sotarikokset, valtamedia,

Sortuuko valtiojohtomme taas valheisiin II

Maanantai 11.4.2022 klo 14.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kiovan kaupunginosan Buchan ruumiit ovat nostattaneet uuden Venäjä-vastaisen propaganda-aallon ja pakotteiden viimeistenkin aukkojen tilkitsemisen. "Länsi on yhtenäisempi kuin koskaan!"

Suomen median NATO-propaganda on saavuttanut ennennäkemättömät kierteet. "Venäjä on syösävä kuiluun," huutaa Helsingin Sanomat, kaikki yhteydet Venäjään on katkaistava, vaatii pääministeri.

Olettaisin Suomen sotilastiedustelun olevan kansainvälistä tasoa. Sipilän hallituksen puolustusministeri Jussi Niinistö kertoi Suomen solmineen n. 60 erilaista kahdenvälistä sotilaallista sopimusta NATO-maiden kanssa.

Eikö sotilastiedustelumme ollut maalis-huhtikuun taitteessa hereillä saadakseen tietoa Buchan tapahtumista tapahtumien kanssa samaan aikaan?

Yhdysvaltalaiset ja sveitsiläiset korkea-arvoiset ja myös YK- tehtävissä toimineet upseerit ovat todenneet Ukrainan natsi-joukkojen saapuneen Buchaan Venäjän joukkojen lähtöä seuraavana päivänä. Ideologiansa mukaisesti näiden joukkioiden tehtävänä oli "eliminoida kollaboraattorit" - eli tappaa venäläisten kanssa hyvin toimeen tulleet siviilit.

Ukrainan parlamentista on USA:n v. 2014 johtaman verisen vallankaappauksen jälkeen erotettu useita puolueita, lakkautettu venäjänkieli virallisena kielenä jne. 

Eräs hiljattain (v. 2019 ) lakkautettu puolue on sosialistinen puolue. Sen puheenjohtaja Ilja Kiva on nykyisin oppositio platform puolueen edustaja. Sekin puolue on lakkautettu. Kiva on kertonut haastattelussa Buchan tapahtumien olleen Ukrainan turvallisuuspalvelun ja Britannian MI6:n lavastama. 

Ristiriitaisista tiedoista huolimatta Suomen tasavallan presidentti ja pääministeri osoittivat välittömästi syyttävän sormensa Venäjään.

Onko presidentin ja pääministeri tieto sotilastiedustelun vahvistama? Ellei, herää kysymys, mihin he perustavat syytöksensä.

Toinen huolestuttava kysymys:  myötäileekö Suomen sotilastiedustelu Ukrainan ja MI6:n valeuutisia? Minkälainen on Suomen armeijan moraali?

Vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeen Ukrainan natsi-joukot liitettiin Ukrainan armeijan osaksi. Mariupolin kaupunki on ukrainalaisten ja kansainvälisten natsijoukkojen hallussa lukuunottamatta niitä osia, jotka Venäjä on jo vapauttanut heidän terroristaan. Kansainvälisten USA:n ja Euroopan valtioiden aseistamien joukkojen määrä on 100 000.

Ideologiansa mukaisesti natsit käyttävät siviileihin kohdistuvaa terroria eliminoidakseen venäjää tai muuta ei-ukrainankieltä puhuvat kansalaiset. Romanit ovat terrorin ykköskohteita kuten aiempinakin natsi-aikoina.

                                                     ***

Suomen oma natsi-historia on vaiettu asia. Venäjää-puhuville itä-karjalaisille pystytetyistä keskitysleireistä vaietaan. Rasismista vaietaan. Juuri siksi se on purskahtanut koko mediakenttää ja poliittista eliittiä hallitsevaksi valtavirraksi.

Ukrainan natsismista vaikeneminen on vääristänyt todellisuutemme. Yhdysvaltojen ja Ukrainan - maailman ainoiden selkeästi natsimyönteisten maiden liitto on saanut hyväksyntämme. Vuodesta 2014 lähtien Ukraina on ollut eräänlainen Yhdysvaltojen vasalli.

Todellisuutemme on sidottu riippuvuuteen Yhdysvaltojen hyväksynnästä. Yhdysvaltojen aseteollisuus on hallinnut kaikkea, mitä Euroopan unioni tekee unionin perustamisesta lähtien.

Markkinointiyhtiöt hallitsevat Ukrainan sodan todellisuutta. Suomen median keskeiset vaikuttajat ja armeijan upseerit ovat saaneet koulutuksensa Yhdysvalloissa. Ukrainan näyttelija-presidentti Zelensky esittää erinomaisesti Yhdysvaltojen ulko- ja sotilaspoliittisen johdon haluamia tunteisiin vetoavia puheita.

                                                      ***

Kansalaisille ei ole suoraan kerrottu, kenen aloitteesta sallittiin presidentti Zelenskyn videopuheenvuoron esittäminen Suomen eduskunnan istuntosalissa. Se oli erinomainen propagandasaavutus.

Saksan liittopresidenti Frank Walter Steinmeyerin läsnäolo Zelenskyn esiintymistilaisuudessa oli toinen propagandavoitto. Ovathan Suomi ja Saksa olleet liittolaisia sisällissodan sekä natsi-Saksan aikana sekä silloin kun Jugoslavia piti yhdessä hajottaa ja Suomi auttoi Saksaa pommitusten aloittamiseksi.

Kolmas propagandistisessa mielessä kiinnostava seikka oli se, kuinka nykyaikaisessa markkinoinnissa aivojen muisti ja ruumiin muisti yhdistetään.

 USA:n talutusnuorassa kulkevan maan presidentti kehotti Suomen kansanedustajia nousemaan seisomaan kunnioittaakseen sodan uhreja. Tuo aiheutti voimakkaan muistijäljen. Zelensky yhdisti talvisodan ja nykyisen Ukrainan konfliktin. Uhrit olivat Suomi ja Zelenskyn osapuoli Ukrainasta, vihollinen vuorostaan Venäjä ja toiset ukrainalaiset. 

Yhdistämisen tarkoitus oli vakuuttaa kansanedustajat siitä, että Suomi ja Ukraina olivat ja ovat hyviä, Venäjä vuorostaan oli ja on paha.

Seisomaan nouseminen ja 1930-40 lukujen natsitervehdys ovat sama asia. Molemmat ovat automaatioita, jotka aihauttavat yhteenkuuluvuuden natsismiin.

Kun Neuvostoliiton suurlähetystö evakuoitiin sodan alettua, väkijoukko oli saapunut tapahtumaa seuraamaan. Tuon tapahtuman kuvanneessa uutisfilmissä voi nähdä kuinka osa suomalaisista nosti kätensä natsi-tervehdykseen autojen lipuessa ohi.

Ukrainan kriisin mediamanipuloinnin seurauksena Venäjän suurlähetystön edustalla on nähty myös Slava Ukraina-tervehdyksiä ja Venäjä-vastaisia mielenilmauksia. Ukrainan liput ovat liehuneet merkkirakennusten edessä kuten natsi-Saksan liput liehuivat Mannerheimintien varrella 1930-40-luvuilla.

Tosiasiassa Ukraina on käynyt sisällissotaa ukrainalainen ukrainalaista vastaan 8 vuotta, omien natsien ja Yhdysvaltojen ollessa "hyvien puolella", venäjää puhuvien ukrainalaisten ollessa "pahojen" puolella.

 Suomi oli tehnyt koko 20-30-lukujen ajan yhteistyötä Saksan nousevan natsivaltion kanssa talvisodan ollessa tuon valmistelun kulminaatiopiste. Neuvostoliitto ja nyt Venäjä taistelivat koko maailman denatsifikaation puolesta silloin toisen maailmansodan aikana ja nyt uudelleen.

Yhdysvallat taistelee Ukrainan rinnalla, natsien puolella oman yksinapaisen maailmanvaltansa puolesta pyrkien hämäämään Euroopan maat  tunteisiin vetoavalla markkinoinnilla puolelleen. Tärkeä uusi menetelmä on ollut kaiken Venäjältä tulevan informaation katkaisu Euroopan ja Yhdysvaltojen kansalaisilta.

Venäjä pyrkii yhdessä liittolaistensa kanssa moninapaisen maailman mahdollistamiseen, jossa kaikki maat ovat yhtä arvokkaita eikä niitä voi hallita asellisella ylivoimalla, uhkailulla tai taloudellisilla pakotteilla.

Yksinapainen- ja moninapainen maailma ovat toistensa vastakohtia. Yhdysvallat pyrkii ylläpitämään aseteollisuutensa sekä taloudellisen painoarvonsa avulla sotilaallista ylivaltaa johtamansa sotilasliitto NATO:n avulla. Venäjä turvautuu tietoisuuden lisäämisen ja yhteistyön avulla, mutta myös aseellisen pakottamisen keinoin saamaan aikaan oikeudenmukaisuuden käänteen, jossa rasismilla ja natsismilla ei ole enää tilaa.

Suomen eduskunta on tehnyt massiivisen virheen ylentämällä natsimin yleisesti hyväksyttäväksi ja sen vastustamisen halveksittavaksi. Tunteisiin vaikuttava henkinen väkivalta on halveksittavaa.

Tällä manipuloinnilla Suomen valtiojohto haluaa liittää Suomen NATO:on ilman kansalaiskeskustelua ja kansanäänestystä. Suomi aiotaan livauttaa NATO:on kuten Suomi livautettiin NATO:n isäntämaasopimukseen, ilman eduskuntakäsittelyä, perustuslain vastaisesti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen sotilastiedustelu, valtiojohdon tiedon taso, Bucha, Racak, Srebrenica, Mariupol, Ukrainan "demokratia", propagandan ruumiillistaminen, Zelenskyn puhe eduskunnassa

Miksi Venäjä sotii - entä Yhdysvallat EU-liittolaisineen

Sunnuntai 3.4.2022 klo 13.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan NATO-maat ovat entisiä siirtomaavaltoja.

Toinen maailmansota lopetti Britannian maailmanvallan. Ranska ei alistunut vaan jatkoi sotiaan Asiassa ja Algeriassa. Se ei myöskään halunnut lopettaa vallankäyttöään Lähi-Idässä; entisissä siirtomaissaan. Saksan ja Belgian siirtomaahistoriat ovat sanoin kuvaamattoman kammottavia. Hollanti ei halunnut alistua siirtomaansa Indonesian itsenäistymiseen vaan hyökkäsi toisen maailmansodan loputtua verisesti uudelleen. Tuon hyökkäyksen uhriluvut puuttuvat edelleen Hollannin historiankirjoista.

Vaikka natsi-Saksan maailmanvalloitus estyi, natsismi ei kadonnut minnekään. Yhdysvallat auttoi keskeiset natsit siirtymään Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Kanadaan ja Etelä-Amerikkaan, jopa Etelä-Afrikkaan.

Yhdysvallat jatkoi natsien hyödyntämisen rinnalla fasistisen Espanjan tukemista aina Francon sotilasdiktatuuri päättymiseen asti 1975.

Yhdysvallat oli keskeinen Etelä-Afrikan apartheidin tukija sen viimeisille metreille saakka.

Yhdysvaltojen apartheidin historia on oma hirveä lukunsa.

Yhdysvaltojen ja entisten siirtomaavaltojen sodat perustuvat aina  alkuperäisväestön alistamiseen, nöyryyttämiseen ja maan ryöstöön. Osalla sodista on ideologinen perusta, "kommunismin kitkeminen", mutta sen peitossa keskeiset tavoitteet ovat yleensä öljyn tai muiden luonnonvarojen ryöstö sekä sotilastukikohtien rakentaminen pakolla tai taloudellisten uhkailujen avulla.

Yhdysvallat EU-liittolaisineen päätti viimeisimmän ryöstösotansa Afganistanissa 7 kuukautta sitten. Tuon sodan aikana Yhdysvallat EU-liittolaisineen kävi useita muita sotia; Libyan pommitukset, Egyptin ja Tunisian värivallankumoukset, Syyrian sodan jihadistien avulla. Yhdysvallat jatkaa maassa öljyn varastamista liittolaistensa avulla ryyditettynä hirviömäisillä talouspakotteilla.

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten ryöstöissä kohdemaan hyvinvoinnilla ei ole merkitystä. Libya oli Afrikan vaurain valtio, sekulaarinen Syyria huolehti jopa 1,5 miljoonan Irakin ja 0,5 miljoonan palestiinalaispakolaisen hyvinvoinnista. Näillä seikoilla ei ollut merkitystä. Päin vastoin.

Yhdysvallat NATO-liittolaisineen rakennutti jihadisteille sementtibunkkereita käytävineen Syyriaan. Kun Syyrian laillinen armeija sai valloitettua Aleppon kaupungin takaisin, bunkkereista löytyi useita NATO-armeijan upseereita.

(Samoin Azovin natsijoukkojen paetessa huhtikuun 2022 alussa helikopterilla Mariupolin kaupungin saarrosta, mukana lensi useita yhdysvaltalaisupseereita)

Ranskan armeija oli hiipinyt pois Syyriasta jo ensimmäisen sotavuoden jälkeen. Ranska hyödynsi Turkin harrastamaa Syyrian öljyn varastamista ensimmäisten sotavuosien aikana jalostamalla tuon öljyn.

Yhdysvaltojen ja EU-maiden tiedonvälitys on yhdenmukaistettu markkinointitoimistojen kuten Ruder-Finn ja Hill&Knowlton  sekä toimittajien CIA-koulutuksen avulla  tavoitteena yksinapaisen, Yhdysvaltojen johtaman maailmanjärjestyksen kuvaaminen oikeudenmukaisena ja ainoana demokraattisena järjestelmänä.

Tässä koordinoinnissa ovat mukana työikäiset poliitikot, virkamiehet ja upseerit, joiden itsesuojeluvaisto estää heitä puhumasta totuutta maailmanpolitiikasta. Heillä on omat asemat ja perheen toimeentulo puolustettavinaan. Vain eläkkeelle päässeet upseerit ja virkamiehet rohkenevat avata suunsa.

Yksinapainen maailma ei suvaitse kilpailijoita puhumattakaan toisenlaista valtajärjestelmää.

Venäjä on pikkuhiljaa noussut rakentamaan uutta moninapaista maailmanjärjestystä, jossa jokainen valtio on tasa-arvoinen ja toimii kansainvälisten lakien ja YK:n peruskirjan viitoittamalla tavalla.

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan johdolla tapahtunut Jugoslavian tuhoaminen oli eräänlainen hälytyssignaali Venäjälle - "kuinka pitkälle yksinapaisen maailman tavoittelu on menossa".

Yhdysvallat ja sen sotilaallisesti miehittämä Saksa käyttivät hajotuksessa IMF:ää, omia talouspakotteitaan ja YK:ta alistaakseen toisen maailmansodan holokaustin uhrit, serbit, Jugoslavian NATO-miehitykseen ja Kosovon maakunnan kaappaukseen.  Yhdysvallat rakensi alueelle jättimäisen sotilastukikohdan, Bondsteelin. Kosovo on edelleen NATO-miehityksen alainen 23 vuotta NATO-pommitusten jälkeen.

Sodassa USA ja Saksa käyttivät liittolaisinaan Kroatian natsi-diasporaa sekä kalifaattia Bosniaan rakentavia muslimeja, joiden rahoittajana, aseistajana ja valmentajana toimi Osama bin Laden. Bosnian presidentti Izetbegovic  toivotti bin Ladenin jihadistiarmeijan tervetulleeksi  Bosniaan arabiankielisellä rukouksella.

Venäjä on reagoinut asellisesti Georgiassa, Georgian aloitettua Etelä-Ossetian venäläisten rauhanturvaajien  pommitukset elokuussa 2008. Presidentti Saakashvili oli Yhdysvaltojen kouluttama ja oletti virheellisesti Yhdysvaltojen tulevan sotaan mukaan.

Yhdysvallat on olettanut voivansa levittää yksinapaisen maailmanvaltansa Venäjän rajoille myös asein. Sen ulkoministeriö ilmoitti v. 2000 Bratislavan kokouksessaan Yhdysvaltojen luopuvan noudattamasta kansainvälisiä lakeja sekä laajentavansa NATO:n toiminta-alueen Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä estävänsä Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle.

Yhdysvallat on tätä tavoitetta edistääkseen tukenut useita värivallankumouksia Ukrainassa. Vuoden 2014 helmikuussa sen tukemat tarkka-ampujat tappoivat yhteistyössä Ukrainan natsi-joukkioiden kanssa mielenosoittajia Kiovan Maidanin aukiolla.

Ukrainalla on vahva natsi-historia. Suomi ja Baltian maat Puolan ohella tukevat tuota puolta maan toiminnassa.

Helmikuun 2014 vallankaappauksessa, jossa presidentti ajettiin henkensä uhalla maasta, Ukrainan eduskunta vuorattiin natsi-lipuilla ja kaduilla aloitettiin ennennäkemättömät "lustaraatiot", kidutukset ja roskaponttöihin heittämiset.

Puolueita lakkautettiin, venäjänkielenkäyttö, venäjänkielinen kouluopetus, venäjänkieliset TV-kanavat ja sanomalehdet lakkautettiin. Venäjänkieliset krimiläiset vallankaappausta vastustavat mielenosoittajat yritettiin tappaa heidän matkustaessaan busseilla Kiovasta Krimille.

Pelon ilmapiirin vallitessa krimiläiset päättivät julistaa autonomisen tasavaltansa itsenäiseksi, jonka jälkeen he anoivat pääsyä osaksi Venäjää.

Myös Ukrainan presidentit pelkäävät natsijoukkioita. Niin Poroshenkon kuin Zelenskyn on pelättävä henkensä puolesta elleivät he noudata Azovin-natsipataljoonan vaatimuksia.

USA:n tukema uusi hallitus julisti eduskunnan väliaikaisen puheenjohtajan Turchinovin suulla  itä-ukrainalaisille, jotka eivät alistuneet yhdysvaltalaisjohtoisen vallankaappaushallituksen valtaan "terrorimin vastaisen sodan". Siis demokratiaa kannattava kansanosa julistettiin terroristeiksi.

Ukrainan sisällissota on jatkunut jo 8 vuotta ilman että Suomi on tehnyt elettäkään uhrien auttamiseksi. Noin miljoona Donbassin asukasta on paennut Venäjälle, ilman että mikään länsimaa on ojentanut auttavaa kättään. Donbassiin jääneet asukkaat ovat viettäneet useammin yönsä kellareissa kuin kodeissaan.

On vastenmielistä lukea hyväntekeväisyysjärjestöjen mielisteleviä avunpyyntöjä nyt, kun Ukrainan natseja myötäilevä hallitus on joutunut Venäjän hyökkäyksen kohteeksi ja kansalaiset ovat hallituksen kyvyttömyyden vuoksi joutuneet lähtemään maasta.

Venäläiset ovat hyökänneet Ukrainaan Ukrainan hallituksen harrastaman venäjänkielisen väestön vainon ja sorron vuoksi. Vainoa on kestänyt 8 vuotta. Osa väetöstä on myös Venäjän kansalaisia.

Venäjä on hyökännyt myös siksi, että kuluneiden 8 vuoden aikana Yhdysvallat on rakentanut itseään ja johtamaansa sotilasliitto-NATOa palvelevaa sotilaallista infrastruktuuria Venäjää vastaan kohdistuvaa hyökkäystä varten. Infrastruktuuri on käsittänyt myös biologisia laboratorioita, joiden olon myös apulaisulkoministeri Victoria Nuland on myöntänyt USA:n kongressille.

Venäjä on toistamiseen joutunut taisteluun natseja ja natsismia vastaan. Toisessa maailmansodassa Yhdysvallat ja "länsi" olivat välttämättömyyden pakosta Venäjä/Neuvostoliiton tukena, vaikka tosiasiallisesti olivat toivoneet, että Hitler olisi ensin hyökännyt Neuvostoliiton kimppuun.

Nyt natsismin todellinen tukija, Yhdysvallat on EU-liittolaisineen  Ukrainassa tukemassa natsien toimintaa taistelussa venäjänkielistä väestöä ja omaa turvallisuuttaan puolustavaa Venäjää vastaan. Toisen maailmansodan natsi-liittolaiset Suomi, Baltian maat sekä EU:n NATO-maat ovat mukana yhtenä rintamana.

Venäjällä on liittolaisinaan kaikki siirtomaaherrojen ja yksinapaisen maailman sotilaallisten toimien ja talouspakotteiden kohteina olleiden maiden kansat. Tämä YK-maiden enemmistö ei enää alistu Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden kiristykseen ja alistamiseen.

Kiina, Intia, Pakistan, Brasilia, Etelä-Afrikka, Indonesia, Kuuba, monet Etelä-Amerikan ja Afrikan maat eivät ole unohtaneet Yhdysvaltojen ja EU-siirtomaaherrojen suorittamia presidenttiensä murhia, sotilaallista alistamista, taloudellista kiristystä ja ihmisarvon loukkauksia.

Nämä maat muistavat Neuvostoliiton/Venäjän avun itsenäistymisliikkeille, Afganistanin hallitukslle 1970-80-luvuilla, Afrikassa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa.

Suomella on historiansa tärkein valinta. Liittoudummeko väkivaltaan ja talouspakotteisiin turvautuvan Yhdysvaltojen ja siirtomaaherrojen johtaman NATO-armeijan jäseneksi vai liitymmekö tulevaisuuden ja rauhan näköalan tarjoavaan moninapaiseen maailmanjärjestykseen.

Suomen yksinapaiseen Yhdysvaltojen valtaan tukeutuva Yle ja sanomalehdistö eivät anna valinnalle perusteita. Jokaisen on hankittava ne itse!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATO, Venäjän sotimisen syyt, USA:n ja EU:n sotien syyt, siirtomaavallat, rasismi, ihmisoikeudet, natsismi Ukrainassa, sotien markkinointitoimistot

Onko Ukraina demokratia?

Perjantai 25.3.2022 klo 13.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eilen oli Jugoslavian pommitusten alkamisen vuosipäivä. Lähes 3 kk ajan pommit putoilivat yksinomaan siviilikohteisiin -sairaaloihin, kouluihin, teollisuuslaitoksiin, TV-asemaan, siltoihin, voimalinjoihin, kemiantehtaisiin. Uraaniaseet levittivät radioaktiivisuutta maaperään.

Hyökkääjä oli Yhdysvallat ja EU-Saksa NATO-liittolaisineen. Presidentti Clinton sai tekosyyn pommitusten alkamiseen Suomen ja Saksan hallitusten tekaisemilla valheilla.

Yhdysvallat toi maahan natsi-Saksasta toisen maailmansodan jälkeen natsirikollisia; kroaatteja, saksalaisia ja albaaneja. He  toimivat Jugoslavian hajottamisessa sotatoimien  rahoittajina ja markkinointitoimistojen palkanmaksajina yhdessä Osama bin Ladenin kanssa.

Ydysvaltojen presidentti George H.W.Bush ja Saksan liittokansleri Helmut Kohl toimivat tämän merkittävän Balkanin maan hajottamisen arkkitehteina.

Helmut Kohlin suosituksesta Sauli Niinistö oli valittu Euroopan demokraattisen unionin EDU:n puheenjotajaksi, jonka päätavoitteena oli kommunismin kitkeminen Euroopasta.Jugoslavian sosialistisen liittovaltion presidentit olivat kommunisteja.

Saksan sos.dem.puolueen johtaja Oscar Lafontaine erosi hankkeesta ennen pommituksia Hänen tilalleen liittokansleriksi tuli Gerhard Schröder. Vihreiden ulkoministeri, entinen BND:n johtaja Joschka Fisher vaati serbien saattamista polvilleen.

Sodan tavoitteena oli miehittää koko Serbia. Serbian vastarinta Saksan ja USA:n liittolaisia kroaatti-natseja ja albaaniterroristeja kohtaan oli niin lujaa, että sota piti päättää pelkästään Kosovon NATO-miehitykseen.

Joutuiko joku hyökkääjistä sotaoikeuteen sotarikoksista? Ei tietenkään. USA:n ja NATO:n oikeus tuhota ja tappaa ja ryöstää on etuoikeus, jota siltä ei ole toistaiseksi pystytty poistamaan.

                                                 ***

Yhdysvallat yritti suorittaa Jugoslavian kaappauksen kaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa. Yhteistyössä Suomen (Olli Rehn toimi EU:n laajentumiskomissaarina) ja EU-Saksan ja muutamien muiden kanssa Yhdysvallat suoritti ukrainalaisten natsien kanssa äärimmäisen väkivaltaisen vallankaappauksen helmikuussa 2014.Yli 100 mielenosoittajaa ammuttiin. Laillisilla vaaleilla valittu presidentti ajettiin maanpakoon ja Yhdysvallat valitsi uuden hallituksen. Puolueita lakkautettiin ja maassa vallitsi anarkia, jonka aikana väärinajattelevia kansalaisia mukiloitiin, heitettiin roskalaatikoihin, joskus murhattiin. Odessassa kymmeniä vallankaappauksen vastustajia suljettiin ammattiyhdistysten taloon, talo sytytettiin tuleen minkä seurauksena kymmeniä paloi kuoliaaksi 2.5.2014.

Laittomaksi muuttunut eduskunta ja sen puhemies julisti "terrorisminvastaisen" sodan itä-ukrainalaisille, jotka kannattivat laillisuutta ja leillisesti valittua presidenttiä.

Siitä lähtien Ukrainassa on ollut hallituksen sisällissota autonomiseksi julistautuneita Donetskin ja Luhanskin tasavaltoja vastaan. 8 vuotta kestänyt sota ei ole nostanut minkäänlaista hälyä Suomessa vaikka yli miljoona asukasta on joutunut pakenemaan Venäjälle, 14000 Donbassin asukasta on kuollut, joista 400 lasta, puhumattakaan tuhotuneista kodeista ja välttämättömyydestä yöpyä vuosikausia kellareissa.

                                               ***

Koko tämän vallankaappausta seuranneen ajan Yhdysvallat on toiminut Ukrainan siirtomaaherrana. Se on organisoinut NATO:n sotaharjoituksia, perustanut NATO-sopivia sotilaallisia varustuksia bioaselaboratoriot mukaanluettuna. 

Presidentti Obama toimi Yhdysvaltojen presidenttinä vallankaappauksen aikana. Hänen varapresidenttinsä Joe Biden toimi eräänlaisena sijaishallitsijana vaaleilla valittujen presidenttien, Poroshenko ja Zelensky rinnalla.

Varapresidentti Bidenin pojan Hunter Bidenin yritys rahoitti bio-aselaboratorioita Ukrainassa. Lisäksi hän toimi energiayhtiö Burisman hallituksessa.Voidaan sanoa, että presidentti Bidenin perheellä on kädet kainaloita myöten Ukrainan sisällissodassa. Monilla muilla Yhdysvaltojen värivallankumous-toimijoilla oli intressejä Ukrainan hyödyntämiseksi. Liuskekaasutuotanto ja GMO-viljely muutamina esimerkkeinä.

Yhdysvallat, toki myös britit, kouluttivat ja aseistivat myös Azovin natsi-pataljoonaa. Tämä pataljoona sai koulutusta myös Itä-Ukrainan sodassa sen jälkeen kun natsi-joukot oli integroitu osaksi Ukrainan varsinaista armeijaa.

Taipumus suoraan vväkivaltaan ja sillä uhkaamiseen on tuonut Azoville pimeätä valtaa mikä muistuttaa natsi-valtaa toisen maailmansodan ja Jugoslavian hajottamissotien ajalta.

Azovin joukkojen vainon kohteena ovat venäjää puhuvat ukrainalaiset, juutalaiset ja romanit.

Azovin painostuksesta venäjänkielen käyttö Ukrainassa on tullut kielletyksi. Kouluopetusta ei enää saa venäjänkielellä. Venäjänkieliset TV-kanavat ja sanomalehdet on lakkautettu.

                                                             ***

Muutama päivä sitten presidentti Zelensky kielsi kaikki oppositiopuolueiksi kokemansa puolueet. Siten hän on antanut periksi painostukselle. Ukraina ei ole vallankaappauksen jälkeen, mutta etenkään nyt diktatuuriin siirryttyään minkäänlainen demokratia.

                                                            ***

Markkinointitoimistoilla on merkittävä rooli jokaisessa Yhdysvaltojen johtamassa sodassa.

Jugoslavian hajottamisessa Ruder-Finn-toimistolla oli ratkaiseva rooli. Sillä oli 400 vakituista toimittajayhdyshenkilöä, joille syötettiin oikeat tiedot. Paikan päälle tarvitsi mennä ainoastaan saamaan hieman paikallisväriä jutuille.

Ukrainan vallankaappauksen jälkeen Hill&Knowlton markkinointitoimisto sai tehtäväkseen presidentti Putinin demonisoinnin, sillä huomio piti kääntää Yhdysvalloista Venäjään. Venäjän pelastaessa krimiläiset natsien väkivallalta ja Donbassin täydelliseltä tuholta, asia piti kääntää päälaelleen. 

Suurten kansainvälisten lehtien kansiin päätyi torahampainen tai pirunsarvinen tai hakaristein varustettu Putin.

Myös Suomen presidentti ja Sipilän hallitus päättivät kantaa kortensa kekoon ja lähettää 100 toimittajaa ja virkamiestä Yhdysvaltoihin Harvardiin oppimaan sitä, miten musta muutetaan tyylikkäästi valkoiseksi. 

Jugoslavian hajotuksen aikaan CIA joutui vaivautumaan kirjoittamaan uutistenlukijoiden tekstit. Nyt Suomi hoiti toimittajien CIA-koulutuksen itse saaden televisioon ja lehdistöön Yhdysvaltojn käsityksen suoraan suomalaisten suusta.

Toki tarvittin vielä kordinointia kouluopetukseen, kirjankustannustoimintaan ja teatterimaailmaan. Venäjä-/Putinvastaisuus on taiteenlaji jota ei voi jättää yksittäisten toimijoiden varaan. 

Mediapooli, valtion turvallisuuskomitean alaisen huoltovarmuuskeskuksen rahoittama yksikkö koordinoi kaikkea tiedonvälitystä, jotta mitään Venäjä-myönteistä ei lipsahtaisi edes konserttiohjelmistoon. Koulukirjojen tarkastelu lienee vielä kesken.

Luonnollisesti Donbassin sisällissodan lopettamiseksi aloitetun Venäjän sotilasoperaation alettua Ukrainassa Suomen valtion ja Mediapoolin tehtävä on helpottunut. Euroopan unioni on pystyttänyt täydellisen sensuurin. EU on hoitanut sen, että mistään ei pääse tihkumaan minkäänlaista viestiä suoraan Venäjältä. Mahdottoman suosittu, kansainvälisiä palkintoja voittanut venäläinen englanninkielinen RT-kanava on sensuroitu näkymästä EU-maissa.

Yhdysvaltojen valta kulminoituu EU:n alistumiseen NATO:n johtoon. Yhdysvaltojen johtama sotilasliitto on myös EU:n johtaja. EU-Saksassa on ollut toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvaltojen sotilaallinen miehitys, jota ilmaisesti edelleen vahvistetaan. Siten Saksan toiminta Jugoslavian sodassa ja nyt täydellisessä saamattomuudessa rauhan saamiseksi aikaan Ukrainan sisällissodassa on ymmärrettävää. 

USA ei halua rauhaa. Se haluaa sotia Venäjää vastaan Ukrainan kansan nahkalla. NATO:n ja EU:n tehtävänä on turvata, että näin tapahtuu. Aseita ja lisää natsi-taistelijoita lähetetään Ukrainaan. Ei rauhanneuvottelijoita, sillä Azov haluaa venäjänkielisten ukrainalaisten katoavan maasta romanit ja juutalaiset mukanaan.

Suomen mediassa ei ole näkynyt yhtäkään säröä. Yhdysvaltojen valta Euroopan yli on legitimoitu. Natsismista on yllättäen tullut valtavirtaa. Yhdysvaltojen kongressi, siirtomaaisäntä, luonnollisesti kuunteli Ukrainan presidentti Zelenskyn video-puhetta seisaaltaan. Saksan liittopäivillä, Ranskan parlamentissa ja viimeeksi Ruotsin parlamentissa kansanedustajat kunnioittivat presidentin puhetta seisaalleen nousten. Odotin heidän nostavan kätensä natsitervehdykseen presidentti Zelenskyn loppuhuudahdukseen, joka on natsien tuttu tervehdys: Slava Ukraini.

Odotan jännityksellä kutsuuko pääministeri Marin presidentti Zelenskyn puhumaan videoyhteydellä myös Suomen eduskuntaan. Suomi on toiminut natsien liittolaisena toisessa maailmansodassa, Jugoslavian hajottamissodissa ja nyt Ukrainassa. Marinin puheet ovat kuin Hill& Knowltonin ohjekirjasta. Mitään omaa itsenäistä ajattelua suhteessa Ukrainaan ja Venäjään en ole havainnut.

Kaipaan presidentti Urho Kekkosen inhimillistä lämpöä ja globaalin yhteisymmärryksen hakemista. Presidentti Niinistön ja pääministeri Marinin toimesta tuota lämpöä ei ole odotettavissa minun elinaikanani.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hill&Kowlton, pääministeri Marin, presidentti Niinistö, natsismin nousu Euroopassa, puolueiden lakkauttaminen Ukrainassa, venäjänkielen käytön kieltäminen, mediasensuuri, natsivalta, USA:n sodanjohto, biokemialliset aseet, natsismin kannatus EUssa

Hallitus kutsui sisällissodan Suomeen

Perjantai 18.3.2022 klo 13.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen Ukrainan natsien tukemana suorittama väkivaltainen vallankaappaus ja vallan haltuunotto v. 2014 aloitti Ukrainan sisällissodan.

Natsien päävihollisia ovat venäjää äidinkielenään puhuvat ukrainalaiset, juutalaiset sekä romanit.

Vuonna 2014 venäjänkieli oli Ukrainassa virallinen kieli, mutta vallankaappauksen jälkeen sen status muutettiin. Venäjänkielellä tapahtuva kouluopetus lakkautettiin, venäjän puhuminen julkisella paikalla tuli kielletyksi.Venäjänkieliset TV-asemat kiellettiin samoin venäjänkieliset sanomalehdet.

Ukrainaa ei voi kutsua demokratiaksi. Sen äärioikeistolaiset natsipataljoonat on integroitu puolustusvoimiin ja tiedusteluun. Yhdysvaltojen tukemien presidenttien ja hallitusten pääministerien on noudatettava natsi-voimien tahtoa turvallisuutensa takaamiseksi.

Ukraina on säätänyt perustuslakiinsa sidoksen, jolla Ukrainan EU-jäsenyys on kytketty NATO-jäsenyyteen. Siten se, että Zelensky vaati nyt meneillään olevan kriisin aikana  EU:ta liittämään kiireellisesti Ukrainan EU:n jäseneksi, sisälsi viestin myös kiireellisestä NATO-jäsenyydestä. Avainhenkilö perustuslain käsittelyssä on äärioikeistolainen puhemies Parabiy.

Yhdysvaltojen varapresidentti Biden kertoi vuonna 2014 puhuneensa Ukrainan pääministeriksi valitsemansa Jatsenukin kanssa enemmän kuin vaimonsa kanssa. Varapresidentin tuttavapiiri hänen oma poikansa mukaanluettuna keräsivät omaisuuksia Ukrainasta. Vastapalvelukseksi Ukraina rahoitti demokraatti Hillary Clintonin vaalikassaa ollen Clintonin säätiön suurin rahoittaja v. 2015.

Itä-Ukrainan asukkaat eivät alistuneet vallankaappauksen tuloksena syntyneen hallituksen valtaan vaan ryhtyivät vähitellen myös asein puolustamaan itseään. Siitä kehittyi jo 6 vuotta jatkunut sisällissota, jossa mm Azovin natsipataljoonat osana Kiovan hallituksen joukkoja ovat saaneet taistelukokemusta. Natsit ovat teloittaneet asukkaita ja pitäneet heitä kuulustelukeskuksissa.

Donbassissa on kuollut vuosien 2014 - 2022 välillä yli 14 000 aikuista ja 400 lasta. Asukkaat ovat olleet omillaan, koulunkäynti, rahajärjestelmä, sosiaali- ja terveydenhuolto on lopetettu Kiovan hallituksen toimesta. Apua on saatu vain Venäjältä. Yli miljoona Donbassin asukasta on paennut Venäjälle turvaan. Osa Donbassin asukkaista on saanut Venäjän kansalaisuuden.

Samaan aikaan Yhdysvallat alkoi järjestää vallankaappauksella pystyttämänsä hallituksen pyynnöstä NATO:n sotaharjoituksia Ukrainassa jo kesällä 2014. Senaattori Mc Cainin mukaan Ukraina oli jo tuolloih NATO:n tärkeä kumppanimaa, vaikka sitä johti Yhdysvaltojen valitsema nukkehallitus.

USA ja EU rikkoivat kansainvälisiä lakeja syrjäyttämällä laillisesti valitun presidentin ja pystyttämällä laittoman hallituksen Ukrainan perustuslain vastaisesti.

Yhdysvallat ja EU olivat siis ensin rikkoneet kansainvälisuä lakeja.Tämän seurauksena - sekä itsepuolustukseksi, että puolustaakseen Krimin asukkaita Maidanin väkivaltaisten joukkojen uhkaavaa aseellista väkivaltaa vastaan - Venäjä myös rikkoin kansainvälisiä lakeja liittämällä Krimin Venäjään. Krimin asukkaat saivat mahdollisuuden äänestää siitä, mihin maahan he haluavat kuulua. Laillisen äänestyksen jälkeen Venäjä liitti asukkaiden pyynnöstä Krimin Venäjään.

Suomen hallitus on herännyt Ukrainan sotaan vasta nyt kun Yhdysvallat, Britannia yhteistyössä EU-maiden kanssa ovat ehtineet perustaa 8 vuoden ajan alueelle sotilastukikohtia, sotilaallis-biologisia laboratorioita, vaatineet  rutiköyhää Ukrainaa investoimaan aseisiin samalla kun kansa on köyhtymistään köyhtynyt. 

Suomen hallitus on herännyt länsi-ukrainalaisten hätään sodan olosuhteissa 3 viikkoa sitten kun toisaalla itä-ukrainalaiset ovat viettäneet öitään kellareissa 8 vuoden ajan , joihin jo presidentti Poroshenko heidät toivotti mätänemään v. 2014.

Suomen hallitus osoittaa pitävänsä 3 viikkoa sitten alkanutta sotilaallista konfliktia Ukrainassa asiana, josta se katsoo perustelluksi seuraukseksi kaikkien välien katkaisemista Venäjään. Suomi osoittaa kannattavansa presidentti Obaman jo toisella virkakaudellaan julistamaa tavoitetta Venäjän muuttamiseksi "hylkiövaltioksi".

Venäjällä on perusteltu huoli Yhdysvaltojen ja NATO:n vallan siirtymisestä sisarusmaan Ukrainan sotilaalliseksi hallitsijaksi. Jo Bratislavassa v. 2000 pidetyssä USA:n ulkoministeriön järjestämässä kokouksessa Yhdysvallat ilmoitti tavoitteenaan olevan NATO:n ulottamisen Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsyn estäminen Itämerelle.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin viisaat ehdotukset kaikkien maiden turvallisuuden takaamiseksi sovittavista ehdoista lensivät Suomessa roskakoriin. Suomen hallitus ei vaivautunut aloittamaan julkista keskustelua esitetyistä näkökohdista vaan luotti Euroopan unionin päätyvän samaan johtopäätökseen kuin Suomikin: roskakoriin.

Yhdysvaltojen ja NATO-maiden kymmenet kansainvälisten lakien rikkomukset, laittomat pommitukset myös keskellä Eurooppaa Serbiassa ovat saaneet Suomen hallituksen hyväksynnän. Itse asiassa enemmän kuin hyväksynnän: Suomi auttoi, salaamalla yhdessä Saksan ulkoministeriön kanssa tärkeät oikeuslääkeopilliset tutkimustulokset, Yhdysvaltojen presidentti Clintonin aloittamaan pommitukset köyhdytetyllä uraanilla.

Presidentti Bill Clinton ja hänen vaimonsa Hillary olivat mukana voitonjuhlissa Krimin Jaltalla syyskuussa 2013, pari kuukautta ennen väkivaltaista vallankaappausta. Joukko kansainvälisiä suuruuksia olivat jakamassa Ukrainasta saatavaa saalista jo etukäteen.

Toisin sanoen Ukraina on vain jatkoa Serbian tuhoamiselle. Molemmissa tuhotöissä Yhdysvallat ja EU-Saksa tukeutuivat natseihin. Kroaatti-natseihin ja Ukrainan Azov-natseihin. Molemmissa kaappauksissa Clintonit ja Obama olivat primusmoottoreina.

Keitä tuolla Jaltan juhlissä olikaan? Kutsuja oli ukrainalainen oligarkki Victor Pinchuk. Clintonien ohella entinen CIA:n johtaja kenraali David Petraeus, entinen USA:n valtiovarainministeri Lawrence Summers, entinen Maailmanpankin johtaja Robert Zoellich, Ruotsin ulkoministeri Carl Bild, Israelin presidentti Shimon Peres, Tony Blair, Gerhard Schröder, Dominique Strauss-Kahn, Mario Monti, Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite, Puolan ulkoministeri Radek Sikorski, presidentti Victor Janukovich ja Petro Poroshenko sekä entinen US energiaministeri Bill Richardson, joka oli puhumassa "liuskekaasuvallankumouksesta".

Keskustelun keskiössä oli "Syvällinen ja totaalinen vapaakauppasopimus Ukrainan ja EU:n välillä ja näköala Ukrainan sitoutumiseen länteen".

Ainoa kriittinen puheenvuoro tuli presidentti Putinin neuvonantajalta Sergei Glazyevilta, joka totesi että kauppasopimus vaikuttaisi jo konkurssitilassa olevan, lainalla elävän Ukrainan talouteen epäedullisesti. Smoin kasvava länsimainen tuonti johtaisi vajeen syvenemiseen.

Näinhän kävi Jugoslavian hajottamisessa ja haltuunotossa. Liittovaltion osaset putosivat sijalta 24. kansantulolla mitattuna kuin uppotukit suoraan kehitysmaaluokkaan.

Näissä ryöstöissä tärkeintä on syyllisen löytäminen. Jugoslaviassa ne olivat serbit, Ukrainan kohdalla Venäjä.

Venäjän seurattua 8 vuotta Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten toimia Ukrainassa sen mitta tuli täyteen. Donbassin asukkaiden tuhoamiselle ja venäjänkielisten vainolle oli tultava loppu. Minskin sopimuksen takaajavaltiot Saksa ja Ranska eivät tehneet elettäkään tilanteen ratkaisemiseksi, kuten eivät Jugoslaviassakaan. Päinvastoin. Venäjän oli toimittava yksin tietäen seuraukset.

Tästä ovat olleet tuloksena massiiviset ja totaaliset poliittiset talouspakotteet, joiden laillisuutta voi vain arvailla.

Jugoslavian hirviömäiset pommitukset johtivat niiden, jo holokaustin kokeneet uhrit, serbit, oikeuteen. Irakin hirviömäiset pommitukset toivat Saddam Husseinin teloituksen. Libyan hirviömäiset NATO-pommitukset johtivat Gaddafin murhaan. Syyrian hirviömäiset pommitukset ja talouspakotteet etsivät tuomittavia, joita eivät "kansainvälisten lakien vallitessa" koskaan ole Yhdysvallat liittolaisineen, koska heillä ja heidän lakeijoillaan on aina syytesuoja miljoonista kuolonuhreista riippumatta.

Mitään talouspakotteita tai sanktioita ei ole kohdistettu Yhdysvaltoihin eikä sen NATO-liittolaisiin. 

Suomen hallitus on osoittanut tukevansa Ukrainan sitä osaa, joka on liitossa Yhdysvaltojen kanssa. Vihan ja halveksunnan kohteena on Venäjä, joka taistelee ihmisoikeuksien puolesta Ukrainassa.

Suomen media ja Suomen hallitus ovat liitossa keskenään keskinäisriippuvuutensa johdosta.

Suomen hallitus sallii Suomessa asuvien ukrainalaisten osoittavan vihaa ja halveksuntaa Venäjää ja venäläisiä kohtaan. Venäjän suurlähetytön edustalla suomalaiset "rauhan puolustajat" ovat voineet osoittaa mieltään, ei ihmisoikeuksien vaan "rauhan" puolesta. Suomen media on sataprosenttisesti tässä tukena.

Kun Mariupolin kaupungissa valtaa pitävä natsi-pataljoona estää asukkaita pakenemasta kaupungista, Suomen hallitus ja media syyttävät venäläisiä. Kun paikalta pakeneva Azovin pataljoona räjäyttää oopperatalon lähtiessään tietäen kellarin suojissa olevista siviileistä, hallitus ja media syyttävät jälleen Venäjää. Kun Azov tyhjentää sairaalan ja perustaa siihen tarkka-ampujien tukikohdan ampuen pakenevia siviilejä, syytetään Venäjää.

Pääministeri Sanna Marin väittää sairaalan tuhotuneen Venäjän pommituksessa tietamättä varmasti totuutta. Myös Suomen presidentti väitti 2000-luvulla arvovaltaisessa kokouksessa Pariisissa Suomen käyneen toisessa maailmansodassa erillissotaa!

Kun Kiovan hallitus ampuu Donbassiin ohjuksen, jonka sirpaleet tappavat 20 ihmistä keskelle katua, Suomen media ja hallitus vaikenevat.

Tänään Helsingin Sanomien Lasten uutiset kertoo: "Venäjällä on tällä hetkellä hyvin vaikeaa saada todenmukaista tietoa. Maan päättäjät vahtivat, mitä kansalaisille kerrotaan uutisissa, ja pyrkivät tällä tavoin vaikuttamaan ihmisten mielipiteisiin. Tätä kutsutaan propagandaksi."

"Oikeaa tietoa Ukrainan sodasta ei haluta kertoa, koska se todennäköisesti vaikuttaisi presidentti Vladimir Putinin kannatukseen Venäjällä."

"Venäjällä voinyt esimerkiksi saada pitkän vankeusrangaistuksen, jos julkaisee "valheellista tietoa" Venäjän armeijasta. Oikeus päättää, mikä tieto on oikeaa."

"Viime viikolla maassa lakkautettiin myös useita radio- ja tv-kanavia, jotka julkaisivat riippumatonta tietoa." Kukka Andersson HS

Kukka Andersson ei ole kiinnostunut siitä, kuinka monta venäjänkielistä tiedotuskanavaa on suljettu Ukrainassa, puhumattakaan siitä sensuurista, jonka vallassa me täällä EU-maissa olemme: englanninkielinen loistava, palkittu venäläinen RT-uutis- ja keskustelukanava on sensuroitu, ensin Saksassa ja sitten koko EUssa.

Lasten uutiset ei ole kertonut sitä, että Yhdysvaltojen presidentti kaappasi vallan Ukrainassa ja varapresidentti antoi mm.huumeita käyttävän  poikansa osallistua kavereittensa kanssa Ukrainan kansallisvarallisuuden ryöstöön. Valehtelemalla asiasta varapresidentti myöhemmin valittiin Yhdysvaltojen presidentiksi väittämällä, että kaikki oli Venäjän syytä.

Suomen hallitus ja eduskunta ovat osoittaneet erityistä juhlavaa kunnioitusta Ukrainan suurlähettiläälle ja alkaneet voimakkasti kritisoida Venäjän suurlähetystöä siitä, että se on pyytänyt kansalaisiaan ilmoittamaan heihin kohdistuvasta epäasiallisesta kohtelusta.

Kouvolassa venäjänkieliseltä lapselta on vaadittu, että hän tuo kouluun suomalaisen passin. Sen jälkeen kaverit vaativat, että hän polttaa venäläisen passinsa.

Suomen hallituksen kouriintuntuva kyvyttömyys käsitellä Ukrainan sisällissotaa asiallisesti on johtanut siihen, että myös media kokee venäläisten olevan vapaata riistaa. Valtiovarainministeri Saarikon esiintyminen Ukraina-ruusuke rinnassaan alleviivaa tätä.

Eivätkö Koskelassa tapahtuneet murrosikäisten kidutusjuhlat, joiden seurauksena nuori menetti henkensä, ole opettaneet maan hallitukselle ja medialle sitä, mihin fanaattinen yksipuolinen tiedottaminen ja yllytys voivat johtaa.Venäjää puhuvat lapset ja aikuiset ovat vaaravyöhykkeessä. Ukrainassa myös venäjänkielisten ihmisoikeuksia puolustavat on näköjään demonisoitava.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marin, venäjänkieliset lapsiuhrit, Suomen hallitus, Suomen media, Ukrainan sisällissota, Ukrainan perustuslaki, Joe Biden, Hunter Biden, Azovin natsi-pataljoona, pakotteiden laillisuus, tuki natseille, USA:n vallankaappaus

Natsismin uusi nousu Euroopassa

Maanantai 14.3.2022 klo 11.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

Natsien hakaristiliput eivät enää liehu Mannerheimintien saloissa kuten 1940-luvulla, nyt Senaatintorilla liehuvat Ukrainan liput. Suomalaiset äidit pukeutuvat Lotta-univormuihin ja jopa lääkärit esiintyvät fb-sivuillaan sotaisassa sotisovassa.

Ukraina on ainoa Euroopassa sijaitseva maa joka Yhdysvaltojen rinnalla YK:n äänestyksessä ilmoitti että se ei vastusta fasimin ja natsismin propagointia. EU-maat eivät kuitenkaan tohtineet äänestää isäntämaansa Yhdysvaltojen tavoin - he ainoastaan pidättäytyivät ottamasta kantaa.

Käytännössä kaikki muut maapallon maat vastustavat natsismia ja fasismia- lukuunottamatta tietenkin Yhdysvalloista tai NATOsta täysin riippuvaisia maita.

Yhdysvaltojen presidenttien Jimmy Carterin ja Barack Obaman sotilaspoliittinen neuvonantaja Spigniew Brzezinski, puolalaissyntyinen Yhdysvaltojen kansalainen, laati opin Neuvostoliiton/Venäjän vaikutusvallan patoamisesta. Tärkeänä osatekijänä toimii NATO, jonka hyökkäysvoima ahdistaisi Venäjän nurkkaan. Tavoitteena on yksinapaisen Yhdysvaltojen maailmanvaltaan perustuvan järjestyksen ylläpitäminen.

Jugoslavian hajottaminen tapahtui Saksan liittokansleri Helmut Kohlin ja Yhdysvaltojen presidenttien Ronald Reaganin, George H.W. Bushin ja Bill Clintonin kanssa yhteistyössä.

Saksojen yhdistyminen poisti kaikki pidäkkeet natsismin leviämiseltä. Ei ollut enää DDR:ää, joka toimi päivittäin toisen maailmansodan kysymyksenasettelujen muistuttajana.

Helmut Kohl organisoi yhdistyneen Saksan Itä-Saksan asevarastojen aseiden toimittamisesta EU:n perustamiskokouksen itsenäistämän Kroatian käyttöön sen sodassa Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan.

Kroatian presidentiksi oli valittu holokaustin kieltäjä, rasistisen serbivastaisen perustuslain laatinut Franjo Tudjman. Tämän presidentin kanssa yhdysvaltalaiset kenraalit kouluttivat Kroatian asejoukot tyhjentämään Kroatian serbeistä elokuussa 1995 yhden ainoan viikonlopun aikana. Yhdysvaltojen puolustusministerit kutsuvat 250 000 serbin ajamista Kroatian Krajinasta yhden viikonlopun aikana pommein ja tykkitulen avulla, hienoimmaksi taisteluksi sitten toisen maailmansodan.

Bosnian puolella yhdysvaltalaiskenraalit johtivat muslimi-kalifaattia rakentavia Bosnian muslimeja ja Afganistanista tuotettuja jihadisteja. Sarajevossa taisteluita johti kenraali John Galvin.

EU perustettiin palvelemaan Yhdysvaltojen sotateollista kompleksia. Varoitin tästä eduskunnassa jo v. 1987 pitämässä täysistunnon yleiskeskustelupuheenvuorossa.

Yhdysvaltojen johtamat Euroopan maiden haltuunotot ovat perustuneet taloudelliseen kiristykseen sekä siihen, että jokaisen maan edellytetään jo lähentymissopimusvaiheessa sitoutumaan yhteiseen puolustukseen, joka tarkoittaa aina liittymistä Yhdysvaltojen johtamaan sotilasliitto NATOon.

Jo v. 2000 heti Jugoslavian pommitusten jälkeen Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti Bratislavassa pitämässään kokouksessa irtisanoutuvansa kansainvälisistä laeista elleivät ne aja Yhdysvaltojen etuja.

Yhdysvallat ilmoitti tavoitteekseen NATO:n laajentamisen Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle estämisen.

Brzezinskin suunnitelmassa Ukraina näyttelee keskeistä roolia.

Yhdysvallat on yrittänyt värivallankumousta Ukrainassa koko 2000-luvun ajan. Se ei ollut kyennyt valitsemaan täysin itseään palvelevaa presidenttiä. 

Ukraina on hyvin heterogeeninen. Länsi-Ukrainassa on vahva natsi-henkinen menneisyys ja ennen presidentti Janukovichin valintaa toisen maailmansodan aikaisten natsien kunnian palautus oli vauhdissa aivan kuten Kroatiassa 1990-luvulla.

Janukovich saattoi voimaan demokratiaa tukevia päätöksiä ja sai säädettyä venäjänkielen Ukrainan viralliseksi kieleksi, onhan n. 40% Ukrainan asukkaista äidinkieleltään venäjänkielisiä, Itä-Ukrainassa varsinkin Mariupolissa ja Donbassissa prosenttiluku on 90%.

Suomalaisia lukijoita tämä saattaa hämmästyttää, sillä Suomessahan äidinkieleltään ruotsinkielisiä on n. 5% ja pidämme itsestään selvyytenä, että ruotsinkieli on maamme virallinen kieli.

Venäjän saartaminen ja kuristaminen Ukrainan avulla ei onnistunut presidentti Janukovichin aikana. Siksi Yhdysvallat joutui yrittämään hänen kaatamistaan väkivalloin.

5 miljardin dollarin avulla sekä runsaalla asiantuntija-avulla Yhdysvallat liittolaisineen valmisteli vallankaappausta. Tärkeänä liittolaisena olivat väkivaltaan turvautuvat natsi-puolueet.

Vuoden 2014 helmikuussa Kiovaan rekrytoidut tarkka-ampujat täydensivät jo kuukausia kestäneet mielenosoitukset. Oliver Stonen Youtubessa nähtävä hieno dokumetti Ukraine on Fire kuvaa sekä vallankaappauksen historiallista taustaa että tapahtumia paikan päällä.

Suomen media, muu läntinen media mukaanluettuna antaa kuvan kuinka Ukrainan sota olisi alkanut vajaat kolme viikkoa sitten Venäjän aloitteesta.

Tämä on puhdasta disinformaatiota. Tosin Suomen media Helsingin Sanomien johdolla ilmoittaa harrastavansa "faktapohjaista tiedonvälitystä". Tuo väite ei ole koskaan pitänyt paikkaansa.

Vuoden 2014 Yhdysvaltojen johtama vallankaappaus johti presidentti Janukovicin murhayritykseen ja pakoon maasta. Tilalle tuli eduskunnan radan puhemies Turchinov. Yhdysvallat valitsi myös uuden hallituksen, jonka valtiovarainministeri oli yhdysvaltalainen ja useat muut ministerit myös ulkomaiden kansalaisia.

Yhdysvaltojen varapresidentti Biden oli usein läsnä Ukrainan eduskunnassa antaen ohjeita. Hän nimitytti myös poikansa Hunterin Burisman hallitukseen lukuisten muiden tuttaviensa kanssa. Useilla oli huumeongelma. Moni täytti lähinnä taskujaan Ukrainan kansallisvarallisuudella. Kulta siirrettiin Atlantin taakse.

Presidenttinä toiminut Turchinov julisti "terrorisminvastaiseksi sodaksi" nimittämänsä sodan itä-ukrainalisille Donbassin asukkaille, jotka eivät alistuneet väkivaltaisen vallankaappauksen uuteen hallitusvaltaan.

Kesällä presidentiksi valittu oligarkki Poroshenko julisti, että Donbassin asukkaat saavat pärjätä ilman sosiaaliturvaa, koululaitosta, eläkkeitä. "kuolkoot kellareihinsa" oli Poroshenkon julistus.

Venäjä on antanut humanitaarista ja asellista apua Donbassin asukkaille. Kiovan hallitusten aloittama sota on jatkunut 8 vuotta. Donbassisa - Donetskissa ja Luhanskissa on kuollut 14 000 ihmistä, joista 400 lasta.

Missä on ollut solidaarisuus näitä Ukrainan kansalaisia kohtaan, joiden ainoa synti on se, että he puolustavat demokratiaa, laillisia vaaleja ja laillista itse valitsemaansa presidenttiä.

Jo 1970-luvulta lähtien Yhdysvaltojen tavoitteena on ollut tuhota ja invalidisoida Neuvostoliitto/Venäjä. Presidentti Obama totesi presidenttikaudellaan, että hänen tavoitteenaan on tehdä Venäjästä "hylkiövaltio".

Missä on tuon pehmeänä ja sivistyneenä koetun presidentin inhimillisyys? kansainvälisyys? kansojen välinen solidaarisuus ja tasa-arvo?

Joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 Venäjä esitti ehdotuksen kansainvälisen turvallisuuden takaamisesta kaikille kansoille samanarvoisena. Ehdotukset olivat jokaiselle normaalin inhimillisen yhteiskunnan kannattajalle itsestään selvästi kannatettavia.

EU-maat, jotka siis Saksojen yhdistymisen jälkeen ovat systemaattisesti tukeneet tavoitteisiinsa pääsemista yhdessä natsien, jihadistien ja erilaisten ad hoc taistelijoiden avulla YK:n periaatteiden vastaisesti, ovat nyt lähteneet Venäjän taloudellisen tuhoamisen tielle, Venäjän asetettua pisteen Yhdysvaltojen tukemalle Ukrainan natsistiselle mielivallalle venäjää puhuvia Donbassin asukkaita kohtaan.

Presidentti Putin sanoi sotilaallisten toimien tavoitteena olevan Donbassin asukkaisiin kohdistuvan kansanmurhan ja natsistisen järjestelmän lopettaminen.

Saksan ja Ranskan johtajat, joiden olisi ollut mahdollista vaikuttaa Ukrainan johtoon siten, että se olisi toteuttanut Minsk II sopimukset sisällissodan lopettamiseksi, eivät ole tehneet mitään. Siten liittokanslerit Merkel ja Scholtz sekä presidentti Macron ovat vastuussa siitä, että Venäjää syyllistetään kun vastuu on tosi asiassa Ukrainan presidentillä .

Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että jo toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvalloissa vallinnut natsien integrointi ensinnäkin omaan maahansa, mutta myös natsien ja fasistien tukeminen Euroopassa on johtanut nykyiseen tilanteeseen.

Venäjän hillityn diplomaattiset neuvottelut on mitätöity. Natsismi on levinnyt russofobian voimistuessa kautta koko valtamedian eräänlaiseksi joukkopsykoosiksi. Venäläiset uutiskanavat on suljettu Euroopan unionin keskitetyllä päätöksellä.Venäläiset urheilijat ja taiteilijat ovat vainon kohteena. Saksassa jopa Dostojevskin kirjoittamat teokset ovat tulleet paikoin kielletyiksi.

Willy Wimmer, liittokansleri Helmut Kohlin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja ja Saksan liittopäivien pitkäaikainen jäsen on ilmaissut huolensa siitä kuinka vain 30 vuotta Saksojen yhdistymisen jälkeen Saksa on kieltänyt venäläisen RT-kanavan.

Suomen valtamedia on kannattanut Suomen liittymistä NATOon jo 15 vuotta. Nyt se lietsoo päivittäin russofobiaa ja militarismia. Kaikki venäjävastainen on nyt sallittua. On kuin olisi palattu 1930-luvun Vihan-veljet järjestön ilmapiiriin. Tuo ilmapiiri teki mahdolliseksi sulkea Itä-Karjalan venäjänkielisen väestön keskitysleireihin, joissa vauvojen annettiin kuolla nälkään, jotta imettävä äiti jäisi henkiin hoitamaan vanhempia lapsiaan.

Se yksituumaisus, jolla Suomen media ja poliittinen johto ovat saanut suomalaiset heiluttamaan Ukrainan lippuja ja huolehtimaan Ukrainan "pakolaislapsista" ja unohtamaan omien sotiemme afganistanialais- ja syyrialaislapset on hyytävää. Jopa tämän päivän A-studio pohtii, miten Eurooppa selviää ukrainalaispakolaisista? Yksinkertainen vastaushan on: he palaavat kotiin, kun 8v kestänyt sisällissota on saatu loppumaan ja ihmisoikeudet, edes alkeelliselle tavalla toteutuvat Ukrainassa. Toinen asia on se, haluavatko Lapin-matkoista ja uuden auton ostamisesta haaveilevat pakolaiset palata korruptoituneeseen, natsi-aatetta henkivään maahansa.

Enpä olisi uskonut 40v sitten, että suomalaiset vasemmistolaiset, osa ex kommunisteista, rauhanjärjestöt, hyväntekeväisyysjärjestöt ja naisjärjestöt heiluttavat tänään natsi-aatetta ilmentäviä lippujaan. Tosin rekvisitta on kallista, lippujen ja banderollien tehtailu vaatii rahaa. Uskoisin, että varma rahalähde on löytynyt samasta paikasta kuin Ukrainan Maidanin mielenosoitusten voileivät ja piparkakut. Aseista nyt puhumattakaan.

Tilanteen absurdiutta osoittaa Venäjän lähetystön vierelle kiinitetty Zelenskyn katu-kyltti.

Milloin Suomen kansa saa oivaltaa, että Venäjä ei ole aloittanut sotaa vaan haluaa lopettaa 8v kestäneen natsistisen sisällissodan. Kyseessä on hysteria sodan lopettamisen seurauksena syntyvästä itsepohdiskelusta. Onko Eurooppa kypsä tasa-arvoiseen ihmisoikeuksien ja turvallisuuden tarkasteluun vai seuraako se edelleen Yhdysvaltojen väkivaltaan ja taloudelliseen kiristykseen perustuvaa yksinapaisen maailman logiikkaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismin uusi nousu, Ukraina, YK, natsismin ja fasismin tukeminen, media, Ukrainan vaiettu sisällissota, Azovin pataljoona, Banderan kunnianpalautus, Kroatian sota, Donbass,

Venäjä vapauttaa Ukrainan ukrainalaisille

Torstai 10.3.2022 klo 12.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Venäjän presidentti Putin ilmoitti aloittaessaan sotilasoperaationsa Ukrainassa, että tavoitteena on vapauttaa Ukraina narkomaanien ja fasistien vallasta. Sen lisäksi tavoitteena olisi tuhota USA:n rakentamat sotilaalliset kohteet, joiden voisi tulkita uhkaavan Venäjän turvallisuutta sekä estää Ukrainan NATO-jäsenyys.

Yhdysvallat suoritti väkivaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa v.2014 yhteistyössä Ukrainan natsien ja eräiden EU-maiden kanssa. Tarkka-ampujat ampuivat kylmäverisesti yli sata mielenosoittajaa ja poliisia, sattumanvaraisesti.Vaaleilla laillisesti valittu presidentti yritettiin murhata ja ajettiin maanpakoon. Yhdysvallat valitsi seuraavan hallituksen. 

Odessan kaupungissa 2.5.2014 natsit ajoivat Maidanin seurauksia vastustavat henkilöt ammattienyhdistyksen taloon pakoon. Natsit sytyttivät rakennukset tuleen päästämättä sisälläolijoita ulos huutaen:"torakat palaa, torakat palaa".Yli 40 ihmistä paloi karrelle, useat muut vahingoittuivat.

Yhdysvallat valitsi laittoman hallituksen ja edellistä presidenttiä tukeneet puolueet hajotettiin, juutalaisia hautausmaita vandalisoitiin. Itä-Ukrainassa aloitettua laittomuuksia vastustavia asukkaita vastaan aloitettua sotaa alettiin kutsua "terrorisminvastaiseksi sodaksi". 14 000 ihmistä on tähän mennessä kuollut, heistä 400 lasta.

Keitä sitten ovat nämä narkomaanit?

Presidentti Obaman varapresidentti Joe Biden toimi eräänlaisena "alusmaan hallitsijana" Ukrainassa. Hänen valitettavasti huumeriippuvainen poikansa Hunter valittiin Burisma-yhtiön hallitukseen yhdessä muiden kumppaneiden kanssa. Saattaa olla, että Venäjä viittaa näihin mm. yhdysvaltalaisiin henkilöihin, jotka täyttivät taskunsa Ukrainasta hankituilla varoilla.

Varapresidentti Biden puhui Ukrainan parlamentissa ja junaili yleisen syyttäjän vaihdosta.

Demokraattipresidenttiehdokas Hillary Clintonia rahoittaneen säätiön suurin rahoittaja v. 2015 oli Ukraina. Clintonit osallistuivat myös yhdysvaltalaisten talousvaikuttajien ja Euroopan eliitin kanssa jo ennakolta v. 2013 syyskuussa Krimillä tulevan vallankaappauksen "voitonjuhliin"

Muistettaneen, että presidentti Bill Clinton oli Jugoslavian hajottamisessa paitsi Serbian pommittaja, myös Srebrenican "joukkomurhan" tilaaja. Joukkomurha keksittiin ICTY:n syyttäjän toimesta heinäkuussa 1995 60km päässä Srebrenicasta. Tarkoituksena oli kiinnittää huomio pois yhdysvaltalaiskenraalien harjoittamasta ja johtamasta Operaatio Myrskystä, jossa 250 000 serbiä ajettiin pois kodeistaan Kroatian Krajinasta, tuhansien kuollessa ja kaikkien menettäessä kotinsa.

Viime vuoden elokuussa Ukraina solmi Yhdysvaltojen ja Britannian kanssa puolustussopimuksen.Käsittääkseni se vastaa Suomen kahdenvälisiä sotilaallisia sopimuksia samojen maiden kanssa. Tällä tavalla kierretään NATO-jäsenyys sopimalla yhteisestä Venäjään kohdistuvasta vihollisuudesta suoraan NATO:n johtomaan, Yhdysvaltojen ja sen adjutantin Britannian kanssa.

Vallankaappauksesta v. 2014 lähtien Yhdysvallat on rakentanut Venäjä-vastaista sotilaallista infrastruktuuria Ukrainaan samalla maassa on jatkettu sisällissotaa Itä-Ukrainan Donetskia ja Luhanskia vastaan. Näitä alueita piirittää 100 000 vahvuinen Ukrainan hallituksen armeija. Natsi -pataljoonat on integroitu osaksi armeijaa. Heidän tarkoituksenaan oli vallata Donetsk ja Luhansk tämän vuoden maaliskuussa.

Azovin pataljoonan rasistinen viha venäjää puhuvia ukrainalaisia, romaneja ja juutalaisia kohtaan on murhaavaa. He ovat "Lähi-Idän jihadisteja", kaikkeen väkivaltaan valmiita joukkoja, joidenlaisten kanssa Yhdysvallat on tottunut toimimaan ympäri maailman.

Venäjän tavoitteena on palauttaa Ukraina Yhdysvaltojen sijaan ukrainalaisille. Ukraina on Venäjän veljeskansa.

Tämä sota symboloi myös laajempaa tavoitetta. Yhdysvaltojen sotilaalliseen ja taloudelliseen väkivaltaan perustuva vallankäyttö miljoonine uhreineen on tulemassa tiensä päähän. Lopetettuaan 20 vuoden sotansa Afganistanissa se on ryöstänyt Afganistanin kansallisvarallisuuden. Yhdysvallat varastaa edelleen laittomasti miehittämänsä Syyrian alueella öljyä ja ylläpitää laatimillaan talouspakotteilla äärimmäistä kurjuutta, jota Venäjä on pyrkinyt lievittämään.

Venäjä ehdotti neuvotteluja kansainvälisestä turvallisuusdoktriinista, jossa kaikkien maiden turvallisuuden ehdot huomioitaisiin. NATO:n ja Yhdysvaltojen sotilaallisten tukikohtien piirittämälle maalle sopimus on välttämätön.

Yhdysvaltojen väkivaltaan ja maapallon sotilaallisen ilmastotuhon synnyttämiseen perustuva aikakausi on kääntymässä kohti loppuaan. Euroopan entiset siirtomaavallat ovat edelleen Yhdysvaltojen taloudellisissa ja sotilaallisissa kahleissa kuten toisen maailmansodan aikana.

Hitlerin suunnitelma Neuvostoliiton tuhosta ja presidenttien George H.W.Bushin ja Bill Clintonin toimet Neuvostoliiton jälkeisen Venäjän haltuunotosta eivät onnistuneet.

Venäjän ei tarvitse ryöstää toisten valtioiden kansallisvarallisuutta kuten Yhdysvallat tekee. Venäjä tulee toimeen omilla luonnonvaroillaan. Venäjä haluaa olla vain rauhassa ja turvata oman kansansa turvallisuuden.

Yhdysvaltojen ja EU:n ryöstöretki sen rinnalla on ottanut uuden vaihteen. Pyrkimys ajaa Venäjä taloudelliseen ja poliittiseen tuhoon ottaa uusia kierroksia. Päästäkseen tavoitteesensa USA yrittää käyttää koko disinformaatiokykynsä. Euroopassa vallitsee täysi sensuuri. Jo ennen Venäjän sotilasoperaation käynnistymistä Saksa ensimmäisenä kielsi venäläisen, äärimmäisen suositun TV-kanavan Russia Todayn toimiluvan. Sen jälkeen kaikki venäläinen on muuttunut Euroopassa kielletyksi. Informaatio, taide, urheilu vuorovaikutus, ellei se liity Venäjä-vastaisuuteen.

Yhdysvallat on hiuskarvaansa myöten liemessä, presidentti Biden henkilökohtaisesti, moni muukin presidenteistä samoin. Mikään määrä disinformaatiota ja sen aiheuttamaa tunnekuohua ei voi pelastaa tilannetta.

Suomen tilanne on kaikkein surullisin. Media ja poliitikot ovat joutuneet kieltämään todellisuuden. Psykiatrille todellisuuden kieltäminen merkitsee mielen hajoamista, psykoosia.Suomen poliitikot on tasavallan presidentin ohjauksessa johdatettu Ukrainan kaltaiseen tilanteeseen sotilaallisilla sopimuksilla, jotka luonnollisesti uhkaavat Venäjän turvallisuutta. Suomalaisten halutaan harjoittelevan venäläisten tappamista.

Tämän pidemmälle ei rasismissa ja todellisuudesta vieraantumisessa ole päästy kuin sitten 1930-luvun kyyditysten ja Vihan veljien.

Koko maapallon puolesta toivon, että Venäjä pystyy vapauttamaan Ukrainan ukrainalaisille, yhteistyössä todelliseen demokratiaan ja kansakuntien väliseen tasa-arvoon yksinapaisuuden sijaan uskovien valtioiden kanssa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA:n Ukrainan valtaus, narkomaanijohto, fasistit, Venäjän tavoitteet Ukrainassa, Suomen puolueettomuus, kahdenväliset sotilaalliset sopimukset

On aika riisua naamiot ja lopettaa näytteleminen

Lauantai 5.3.2022 klo 12.31 - Pirkko TurpeinenSaari

Suomessa on vallalla täydellinen tiedonvälityksen sensuuri. Kaikki kanavat saada tietoa suoraan Venäjältä on EU:n toimesta katkaistu. Sen sijaan suomenkielinen russofobinen propaganda on noussut huippuunsa. Totuus on kadonnut täysin.

Vuonna 2014 näimme Ukrainassa tapahtuvan USA:n johtaman väkivaltaisen vallankaappauksen - "värivallankumouksen". Siinä CIA:n kouluttamien tarkka-ampujien rinnalla natsijoukkiot pahoinpitelivät ja tappoivat Maidanin torilla yli 100 ihmistä, poliiseja ja mielenosoitukseen osallistuvia kansalaisia.

Eduskunnan Radan seinät koristeltiin natsilipuilla, parlamentin suurin puolue Alueiden puolue ja kommunistinen puolue 13 eduskuntapaikallaan, kiellettiin. Kommunistipuolueen puheenjohtajan kotiin heitettiin palopommi ja juutalaishautausmaata vandalisoitiin.

Jo usean vuoden ajan natsi-ajan sankareiden kunniaa oli palautettu muistomerkeillä ja vaihtamalla kadunnimiä heidän kunniakseen. Kaappauksen jälkeen äidinkieleltään venäjänkielisen kansanosan oikeuksia supistettiin radikaalisti puuttuen heidän keskeisiin ihmisoikeuksiinsa.

Tällä väkivallalla oli EU:n tuki.

EU-ulkoministerien, presidentti Janukovichin ja mielenosoittajien edustajien saavuttamasta sovintoratkaisusta, seuraavien vaalien aikaistamisesta, huolimatta mielenosoittajat hylkäsivät sopimuksen. Presidenttiä uhattiin väkivallalla. Hänen autosaattuettaan vastaan hyökättiin. Mikäli hän olisi ollut autossaan, hän olisi kuollut. Varautumisen johdosta hän oli paennut suoraan kodistaan helikopterilla säilyttäen henkensä.

Suomen ja EU:n nykyilmapiirissä mielenkiintosinta on se, että henkilöt ja tiedotusvälineet jotka ovat vähiten perillä asioista, esittävät kaikkein äänekkäimmin kantansa. Totuuden selvittäminen ei nyt kiinnosta, koska "valta" on niillä, jotka ovat Ukrainan sodan aiheuttaneet.

Ketkä sitten ovat vastuussa Ukrainan sodasta.

Lyhyesti sanottuna ne, jotka ovat vastuussa muustakin väkivallasta maapallolla: Yhdysvallat NATO-liittolaisineen.

Vallankaappauksensa jälkeen Yhdysvallat, Obaman varapresidentin Joe Bidenin ja apulaisulkoministeri Victoria Nulandin avulla valitsivat Ukrainalle uuden, vallankaappaushallituksen pääministerinään Jatchenjuk. tuttavallisesti Jats, kuten Nuland häntä kutsui. Hallituksen jäsenistä useat olivat ulkomaiden kansalaisia - toki perustuslain vastaisesti. Tunnettuahan on, että USA ei ole vuoden 2000 Bratislavan kokouksesta lähtien sitoutunut noudattamaan kansainvälisiä lakeja. Varapresidentti Biden totesi julkisesti puhuneensa vuoden 2015 aikana enemmän valitsemansa Ukrainan pääministerin kuin vaimonsa kanssa.

Ukrainan sisäministeriössä oli kokonainen kerros varattuna CIA:n käyttöön ja ulkona liehui USA:n lippu. 

Itä-Ukrainan Donetsk ja Luhansk eivät alistuneet vallankaappaushallituksen päätöksiin vaan muodostivat omat autonomiset alueensa.

Vallankaappauksen jälkeisen eduskunnan puhemies Turchinov julisti v. 2014 näille Itä-Ukrainan alueille terrorisminvastaisen sodan.

Jollakin tavoin vielä demokratiaan uskovalle herää kysymys: onko väkivaltainen tarkka-ampujien avulla suoritettu vallankaappaus terrorismia vai demokratiaa kannattavien alueiden pyrkimys jatkaa demokratiana.

Nyt kyseessä on presidentti Bidenin halu jatkaa eräänlaisena Ukrainan hallitsijana, suurvisiirina. 

Yhdysvallat on jatkanut CIA:n ja sotilaallisten neuvonantajien kautta Ukrainan integroimista osaksi NATOa. Maahan on perustettu mm. bioaselaboratorioita ja lukemattomia sotilaallisia valmiuksia. Bratislavan kokouksen eräs tavoite oli NATOn laajentaminen Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsyn Itämerelle estäminen.

Presidentti Zelensky tuli valtaan "rauhaan" pyrkivänä presidenttinä. Hänen koomikko-taustansa ei ole luonut presidenttiydelle edellytyksiä. Hän on täysin USA:n presidentin talutusnuorassa. Yhdysvallat on saanut nyt 8 vuoden ajan tehdä Ukrainalla mitä se haluaa.

Ukrainan natsien Azovin pataljoona on integroitu Ukrainan armeijaan. Natsit kehuvat avoimesti haastatteluissa kuinka he n. 10% parlamentaarisesta kannatuksestaan huolimatta ovat paljon vaikutusvaltaisempia. Suora väkivalta ja väkivallalla uhkaaminen on heidän valttinsa. Väkivalta kohdistuu niin äidinkieleltään venäjänkielisiin ukrainalaisiin, myös äärimmäisenä väkivaltana romaneihin. Viimeisten 8 vuoden aikana Azovin pataljoona on saanut taisteluharjoitusta Donbassin kontaktilinjalla.

Natsijohtajat ovat presidentti Bidenin arvostettuja vieraita valkoisessa talossa, samalla tavalla kun Jugoslavian haltuunotossa USA:n liittolaiset Osama bin Laden, mafia-pomo Hashim Thaci ja Kroatian natsit. Yhdysvaltojen vahva natsi-diaspora rahoittaa natsien toimintaa ja he auttoivat myös, joukukuussa edesmenneen senaattori Dolen presidentinvaalikampanjaa 1990-luvulla.

Ukrainan kriisissä kuten muissa USA:n sotilaallisissa hankkeissa tiedonvälityksen ohjailu on keskeistä.

Venäjä pyrki neuvotteluin saamaan Minskin sopimusta toteutettua. Sen takaajamaat Saksa ja Ranska eivät 8 vuoteen tehneet elettäkään sen toteuttamiseksi. Yhdysvallat ei sallinut sitä, sillä rauhanomainen Ukrainan konfliktin ratkaisu olisi haitannut sen tavoitteita Ukrainassa.

Juuri siksi Venäjä ei katsonut olevan kannattavaa neuvotella Zelenskyn kanssa. Myös Saksan itsenäisyys neuvotteluissa on kyseenalainen, onhan se Yhdysvaltojen armeijan miehittämä maa. 68 000 yhdysvaltalaissotilaan läsnäolo ja ydinohjusten sijainti Saksan maaperällä on vahva este itsenäisille neuvotteluille.

Euroopan unionin itsenäisyys neuvotteluosapuolena lienee myös kyseenalainen. EU-komission  puheenjohtaja Ursula von der Leyen on Saksan entinen puolustusministeri. Voi vain olettaa, että päivittäinen yhteistyö USA:n sotavoiman ja yhteisten NATO-hankkeiden suhteen vaikuttaa haitallisesti itsenäiseen päätöksentekoon.

ETYJ:in suhteen itsenäisyys on myös kyseenalainen. Jugoslaviassa USA:n ETYJ -johtaja oli myös CIA:n agentti solmien yhteyksiä albaaniterroristeihin saadakseen oikeat koordinaatit serbien pommituksiin. Donbassin siviileillä on myös ollut kysymyksiä ETYJ:n tarkkailijoiden objektiivisuuden suhteen.

Normaalin demokraattisen ajattelun perusteella presidentti Putinin ja ulkoministeri Lavrovin ehdotukset Venäjän turvallisuuden takaamiseksi ilman pelkoa NATO:n ohjushyökkäyksistä maan rajojen läheltä ovat perusteltuja. Miksi Venäjän turvallisuus olisi vähemmän tärkeä kuin maapallon muiden maiden turvallisuus.

Kaikkien Venäjän ja NATO:n välisten sopimusten rikkominen ja pöydän pyyhkiminen sopimusehdotuksilla on osoittanut, että Yhdysvaltojen johtama aseellinen voima kiinnostaa Eurooppaa enemmän kuin rauha toisen eurooppalaisen maan Venäjän kanssa.

Yhdysvallat ja Euroopan unionin NATO-maat ja NATO-liittolaiset ovat juuri palanneet 20v kestäneestä Afganistanin sodasta. Missä rauhanmarssit sotaa vastaan? Missä rauhan marssit Syyrian sotaa vastaan, missä Yhdysvallat liittolaisineen edelleen varastaa Syyrian öljyä ja viljaa synnyttäen äärimmäistä kurjuutta, eriarvoisuutta ja hätää.

Missä ilmaiset junakuljetukset ja ratikkaliput Syyrian pakolaisille, afganistanilaisille, irakilaisille. 

Venäjä on äärimmäisenä keinona turvautunut sotatoimiin voidakseen purkaa viimeisten 8 vuoden aikana Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden johdolla rakennetun sotilaallisen ja natsi-ideologiaan turvautuvan hyökkäysinfrastruktuurin maataan vastaan.

Uskon, että Venäjä ei ole päätynyt tähän menettelyyn kevein mielin, vaan maahansa kohdistuvan kohtuuttomuuden seurauksena.

Yhdysvaltojen ja EU:n nyt käyttämä sotilaallinen painostus, CIA:lle Lähi-Idästä ja Afganistanista  tyypillinen  terroristisen infrastruktuurin rakentaminen polttopulloineen ja "kansanmiliiseineen" on saanut riemukkaan vastaanoton USA:ssa ja EU-maissa. Jokainen asioita seurannut ymmärtää, että toiminta lisää siviilien kärsimystä ja pitkittää konfliktia.

Länttä ärsyttävä seikka: Moskova on todettu parhaaksi kaupungiksi asua! Tämän ja 20 vuoden aikana toteutuneen massiivisen köyhyyden vähentämisohjelman onnistuminen on saatava murskattua. Ilo toisen onnistumisesta on myrkkyä USA:n kaltaiselle oligarkialle, jossa sotateollisuus tuhoaa maapallon ilmaston kaikkien meidän puolesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Biden, USA, sensuuri, Ukraina, CIA, Putin, Venäjä, presidentin murhayritys, Janukovich, Ukrainan natsit, Azovin pataljoona, RT-uutiset

Ukraina-psykoosi

Lauantai 26.2.2022 klo 18.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Psykiatrin näkökulmasta juuri kuluneet päivät ovat olleet todella mielenkiintoiset.

Suomalaiset, joiden rasistinen suhtautuminen venäläisiin ja Venäjään on ollut jossakin määrin peitettyä, ovat voineet nyt täysin rinnoin heittäytyä paljastamaan tunteensa.

Helsingin Sanomat ilmoittautui jo vuosia sitten Suomen NATO-jäsenyyden kannattajaksi. Nyt  se on voinut avoimesti julistautua tämän Venäjää vihollisena pitävän sotilasjärjestön palvelijaksi.

Prosessi kulminoitui Yhdysvaltojen suurlähetystön asiainhoitajan vieraskynä kirjoitukseen, jossa tämä avoimesti hyökkäsi Venäjää vastaan.

Sen jälkeen lehti on saanut samalle paikalle lempeiden Sixten Korkmanin ja Martti Koskenniemen samansuuntaiset todistukset.

Rauhanjärjestöt ovat myös paljastaneet, tosin jo tiedossa olleen asenteensa. "Ukrainan puolesta" mielenosoituksia on kutsuttu koolle niin Venäjän suurlähetystön edustalle kuin eduskuntatalon eteen vasta nyt kun Venäjä on tunnustanut autonomisten alueiden itsenäisyyden.Ovatko 4 miljoonaa donbassilaista ei-ukrainalaisia?

Missä olivat nämä henkilöt ja järjestöt kun Yhdysvallat useiden EU-maiden tuella järjesti v.2014 lähes 4 kuukauden ajan väkivaltaisia mielenosoituksia Kiovan Maidanin aukiolla?Entä kun natsijoukot polttivat elävältä kymmeniä Maidanin mielenosoitusten vastustajia Odessan ammattiyhdistysten taloon.

Missä oli EU:n lähentymissopimuksen edellyttämä demokratia, kun Yhdysvallat valitsi vallankaappauksen jälkeen pääministerin ja hallituksen, jossa useat ministerit olivat Ukrainan perustuslain vastaisesti ulkomaan kansalaisia.

Missä olivat tiedotusvälineet ja rauhanjärjestöt kun fasististen lippujen koristelemassa Ukrainan eduskunnassa väliaikaiseksi presidentiksi valittu Turchinov julisti Itä-Ukrainan demokratiaa kannattavia asukkaita vastaan "terrorismin vastaisen sodan". Itä-ukrainalaiset kieltäytyivät hyväksymästä laitonta hallitusta ja laittomaksi muuttunutta eduskuntaa.

Helsingin Sanomat haastattelee myös historioitsijoita ja lainaa Euroopan poliitikkojen Ukrainan tapahtumista pöyristyneitä mielipiteitä. Historioitsija Henrik Meinander toteaa 26.2.2022 kuinka nyt "ensimmäistä kertaa toisen maailmansodan jälkeen Euroopassa on sota, jossa toisena osapuolena on suurvalta". Samaa on päivitellyt EU:n korkea ulkopoliittinen edustaja Borrell.

Miten tällaiset mielipiteet ovat mahdollisia?

Vuonna 1992 EU-Saksa ja suurvalta Yhdysvallat aloittivat Jugoslavian hajottamissodat. Saksan ja Yhdysvaltojen rinnalla muiden NATO-maiden liittolaisina olivat kalifaattia rakentavat Bosnian muslimit ja rasistisen perustuslain laatineet kroaatit sekä puhdasta albaani-Kosovoa vaativat albaanit. Sotaa rahoitti ja aseisti Yhdysvaltojen kroaatti/albaani/natsidiaspora sekä Osama bin Laden.

Jugoslavian, liittoutumattoman, YK:n perustajavaltion presidenttiä Milosevicia kutsuttiin Hitleriksi vaikka Serbia oli aina ollut kaikkien maassa asuvien 12 etnisen ryhmän tasa-arvon kannattaja, mikä tasa-arvo oli kirjattuna perustuslakiin. Milosevic edellytti albaanien osallistuvan vaaleihin, mitä nämä eivät 10 vuoteen tehneet. He halusivat edetä suoralla toiminnalla ja väkivallalla.

Jugoslavian hajottamissodat kestivät 1992 - 1999. NATO-maat kohdistivat hirviömäiset talouspakotteet ainoastaan serbeihin, jotka vastustivat Jugoslavian hajottamista ja puolustivat kantaansa täysin laillisesti kansainvälisten lakien mukaan.

Sen sijaan NATO:n pommitukset olivat laittomia. Ne kohdistettiin mm TV-asemaan, kouluihin, sairaaloihin, tehtaisiin. Niillä aiheutettiin se, että tuon tuosta pääkaupunki Belgrad oli kokonaan ilman vettä ja sähköä. Pommitukset kestivät lähes 3 kk.

Yllämainitusta huolimatta Yhdysvallat ja NATO perustivat, tosin YK:n avulla poliittisen tuomioistuimen ICTY:n, joka tuomitsi lähinnä serbiupseereita vankeuteen.

Suomen media ja Suomen hallitus, EU komissio ja NATO, ETYJ ja Euroopan neuvosto, jotka nyt esiintyvät tyrmistyneinä ovat kuitenkin juuri niitä, jotka tekivät mahdolliseksi Jugoslaaveihin ja serbeihin kohdistuneen vääryyden. 

Suomi auttoi Jugoslavian pommitusten pääsemisen alkuun maaliskuussa 1999 salaamalla todistusaineistoa yhdessä Saksan ulkoministeriön kanssa. ETYJ:in yhdysvaltalainen päällikkö suoritti yhteistyössä albaanien kanssa rikospaikan lavastuksen, jonka perusteella pommitukset aloitettiin.

Kyseessä oli siis "lännen", "meidän" sota holokaustin uhreja slaaveja vastaan, koska Yhdysvallat ja EU-Saksa ahneuksissaan halusivat saada haltuunsa Jugoslavian infrastruktuurin ja sotilaallisen sillanpääaseman Kosovoon, Serbian maakuntaan.

Saksa on ollut ja on toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä. Presidentti Trumpin mukaan siellä on 68000 yhdysvaltalaissotilasta.

Laittomasti Kosovoon rakennettu valtava sotilastukikohta Bondsteel on Halliburtonin rakentama ja pelkästään siellä on 7000 yhdysvaltalaissotilasta.

Ukrainan kriisi on Yhdysvaltojen ja EU-maiden yhdessä suunnittelema ja sen tarkoituksena v. 2014 oli saattaa Ukrainan infrastruktuuri ylikansallisten yritysten haltuun. Tämän arvioitiin toteutuvan helposti, koska sitä juhlittiin presidentti Clintonin ja vaimonsa Hillaryn, heidän liittolaistensa Larry Summersin  sekä useiden EU-maiden edustajien kanssa Krimillä jo syyskuuss 2013.

Venäjä ei halua joutua kokemaan Jugoslavian kohtaloa. Venäjä on tällä hetkellä Yhdysvaltojen sotilastukikohtien ja Yhdysvaltojen johtaman sotilasliitto NATO:n täysin piirittämä Japanista koko itäisen, eteläisen sekä läntisen rajansa pituudelta aina Baltiaan saakka.

Yhdysvaltojen väkivaltaan ja jatkuviin ryöstöihin perustuva vallankäyttö tuhoaa maapallon. Paitsi päivästä päivään jatkuva sotilaallista, Yhdysvaltojen sotilaalliseen tukikohtiin ja taloudelliseen painostukseen perustuva pakkovaltaa, tuo sotilaallinen toiminta tuhoaa maapallon ilmaston.

Yhdysvallat on Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen ja presidentin vaihdoksen jälkeen pitänyt tosiasiallisesti valtaa Ukrainassa. Se on integroitunut Ukrainaan sotilaallisesti ja tekee yhteistyötä terroriin toimintansa perustavan Azovin natsi-pataljoonan kanssa. Se on tottunut eri puolilla maailmaa toimiesaan yhteistyöhön natsien ja jihadistien kanssa.

Yhdysvaltalaiset kenraalit johtivat myös Bosnian Sarajevossa muslimijoukkoja. Samoin yhdysvaltalaiskenraalit kouluttivat kroaatteja v. 1995 serbeihin kohdistununeen kansanmurhan suorittamiseen. Yhdysvaltalaisupseerit kouluttivat kroaattien ja albaanien suorittamaa Operaatio myrskyä Kroatian Krajinassa. Siinä 250 000 serbiä ajettiin kodeistaan Kroatiassa Bosnian puolelle tuhansien kuollessa matkalla pommeihin ja tykkituleen.

Ennen Donbassin tunnustamista itsenäiseksi olikin liikkeellä ehdotus kroatialaisesta ratkaisusta. Se olisi merkinnyt kaikkien venäjää puhuvien Donbassin asukkaiden ajamista väkivaltaisesti Venäjän puolelle.

Eräs Yhdysvaltojen tärkeimmistä aseista on läntinen tiedonvälitys. Presidentti Putinin demonisointi on annettu markkinointitoimisto Hill& Knowltonille. Victoria Nulandin mukaan Yhdysvallat on käyttänyt 5 miljardia dollaria Ukrainan destabiloimiseen jo ennen vuotta 2014.

Suomen media on osoittanut uskollisuuttaan. Kun Donbassista oli viikko sitten lähtenyt 90 000 pakolaista Venäjälle, Suomen media alkoi puhua pakolaisista vasta kun Kiovasta väkeä lähti liikkeelle kohti Puolaa. 4 miljoonaa useat äidinkielenään venäjää puhuvaa kansalaisia on Suomen medialle ilmaa.

Venäjänkieliset TV-kanavat on kielletty. Kouluopetus venäjänkielellä on myös kielletty. Julkisuudessa venäjänkielen käyttö on myös kiellettyä.

Rasistinen suhtautuminen venäläisiin ja venäjänkielisiin ukrainalaisiin on Suomessa sopivaa. Niinkö?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina-psykoosi, lännen sotapropaganda, suomalainen russofobia, Henrik Meinander, Martti Koskenniemi, Sixten Korkman, Helsingin Sanomat, NATO, USA, Jugoslavian sota, presidentti Putin

NATSISMIN IMU: SUOMI USA:n JOHTAMAAN NATOON HINNALLA MILLÄ HYVÄNSÄ

Maanantai 14.2.2022 klo 13.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen pääomapiireillä on voimakas imu natsismia kohtaan. 1920-luvulla Mannerheim olisi halunnut muodostaa suojeluskunnista itselleen yksityisen armeijan. Presidentiksi Mannerheimin sijaan valittu Ståhlberg oli laillisuuden ja demokratian kannattaja eikä hyväksynyt Mannerheimin heimosotia, joiden tavoitteena oli hyökätä Karjalaan ja tuhota Neuvosto-Venäjän hallinto Pietarissa.

Sisäministeri Heikki Ritavuori sulki Suomen rajan ja esti heimosotureiden kulun ja muonituksen. Suojeluskuntaselkkauksessa aktiivisesti toiminut Paul v. Gerich todennäköisesti rahoitti palkkamurhaajan, joka ampui helmikuussa 1922 Ritavuoren tämän kotiovelle Töölössä.

Vain vuotta myöhemmin 3.8.1923 etsivä keskuspoliisi pidätti Suomen työväenpuolueen STP:n johtajat ja koko eduskuntaryhmän, kaikkiaan yli 200 ihmistä, epäiltynä valtiopetoksen valmistelusta. STP:n arkistot ja kirjapainot suljettiin.

Vuonna 2014 Ukrainan tilanne muistutti hämmästyttävällä tavalla Suomen vuotta 1923.

Mutta mitä tapahtui ennen sitä 1996 ja 1998 välillä?

Yhdysvaltojen aseteollisuus näki tilaisuutensa koittaneen sosialististen maiden kadottua näköpiiristä. ( William Greider, The Nation) Se perusti komitean "US Committee to Expand NATO" tarkoituksenaan levittää NATO-jäsenyys entisiin Itä-Euroopan sosialistisiin maihin. Puheenjohtajaksi valittiin Lockheedin strategisen suunnittelun johtaja Bruce Jackson. 1996 ja 1998 välillä kuusi suurinta aseteollisuusyhtiötä käytti, The New York Timesin mukaan 51 miljoonaa dollaria kongressin ja yleisen mielipiteen lobbaamiseen, tukijoinaan etnisiä itä-eurooppalaisia.

Bill Clinton aloitti projektin ja sai aseteollisuuden hurraamaan. Yhdysvallat antoi aseellista "Marshall-apua"; lainoja ja takuita maille, joilla ei olisi ollut mitenkään varaa hankkia kalliita yhdysvaltalaisia aseita toimivien entisten aseiden tilalle, kunhan maat vain liittyivät NATOon.

Eräs kongressin edustaja uskoutui New York Timesille "Olemme valmiit antamaan vaikka laivaston Unkariin" vaikka sillä ei ole edes yhteyttä mereen, kunhan maa vain liittyy NATOon. Puola, Tsekki ja Unkari liittyivät vaikka ei vielä Ukraina. Puola halusi 48 Lockheedin F-16 hävittäjää ja 5 Hercules kuljetuskonetta. Romania halusi korvata MIGit amerikkalaisilla hävittäjillä. Bulgarian puolustusministeri havitteli F-16 ostoksia.

Ukrainan kohdalla ei ollut ongelmaa senaattorien Mc Cainin ja kumppaneiden mielestä. He määrittelivät Ukrainan pääasialliseksi ei-NATO- kumppanimaaksi. 100 miljoonaa on myönnetty sotilaalliseen apuun, hyökkäysvaunujen ja lentokoneiden torjuntaohjuksiin. Rahapula ei haittaa. USA lainaa.

Suomen rooli tänään muistuttaa huvittavalla tavalla Ukrainaa 1990-luvun lopulla. Sama oli tilanne syyskuun 14. päivänä 1939 Akateemisen Karjalaseuran julistaessa:"Nyt on aika iskeä. Sotilaittemme uljas sankarihenki ja päällystömme henkinen ylivoimaisuus oppimattoman ja sivistymättömän ryssäläispäällystön rinnalla. Voittomme on varma. Kohta tulee hetki, jolloin emme enää taistele yksin."

Nykyinen Suomen ulkopoliittinen johto arvioi, että NATO ja NATO-optio antavat kehyksen mahdollisuudelle osoittaa röyhkeyttä naapurimaatamme Venäjää ja sen ajatusmaailmaa kohtaan.

Pääministeri Marin on juuri ilmoittanut NATO:on liittymisen olevan mahdollista jo tällä vaalikaudella. Yhdysvaltojen aseteollisuus ja valtamedia, Washington Post ja New York Times, hallituksen äänitorvet, imartelevat presidentti Niinistön ulkopoliittisia taitoja kuten Lipposen hallituksen (jossa Niinistö oli ministerinä) taitoja Kosovon NATO- pommitusten mahdollistajana v. 1999.

Suomi on osoittanut tukevansa USA:n ja Ukrainan natsien johtamaa Ukrainan väkivaltaista vallankaappausta. Yhdysvaltalainen senaattori Mc Cain oli Maidanilla paikan päällä kannustamassa ja jatkamassa 1990-luvulla alkanutta työtään Ukrainan sotilaalliseksi haltuunottamiseksi. Natsiliput koristivat Radan, Ukrainan parlamentin seiniä kommunistien ja juutalaisten pelätessä turvallisuutensa puolesta. Tarkka-ampujien uhreja oli yli 100.

Natsismin noustessa Suomessa 1920-luvulla kansalaisten demokraattiset oikeudet kapenivat. Ukrainassa v. 2014 väkivaltaisen vallankaappauksen ja sitä seuranneen Kiovan vallankaappauseduskunnan julistaman sisällissodan aikana kansalaisten demokraattisia oikeuksia on kavennettu merkittävästi. 

Venäjän kielen puhuminen julkisella paikalla on kielletty, useita TV-kanavia ja lehtiä on lakkautettu, poliitikkoja pidätetään ja mielivalta kansalaisia kohtaan muistuttaa vainoa.

Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen seurauksena Yhdysvallat valitsi pääministerin ja ylikansallisen hallituksen. Obaman varapresidentti Joe Biden kävi antamassa ohjeita paikan päällä Radassa esimerkiksi yleisen syyttäjän vaihtamisesta. Yhdysvallat julisti Venäjän vihollismaaksi. Kongressi valtuutti presidentti Obaman aloittamaan sodan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Ukrainassa on kyseessä Yhdysvaltojen ja EU:n sotilaallisesti  tukema siirtomaavalta. Yhdysvallat ja Ukraina ovat YK:ssa ainoat maapallon maat, jotka eivät vastusta fasismia. Suomikaan ei vastusta, mutta ei puolustakaan julkisesti vaan äänesti tyhjää.

Azovin natsipataljoona uhkaa Donbassia. Yhdysvallat ja sen liittolaiset lähettävät aseita Ukrainaan ja pyrkivät jatkamaan määräysvaltaansa maassa, vaikka sotilaallisesti, kuten Kosovossa. Siksi ei liene hämmästyttävää, että fasimin vastaisen taistelun ykkösmaa Venäjä on huolissaan vainon kohteena olevien demokratiaa kannattavien Donbassin asukkaiden kohtalosta.

Suomen ulkopoliittinen johto on epäitsenäinen. Yhdysvallat, jonka tunnusmerkkejä ovat piittaamattomuus kansainvälisistä laeista sekä aseellinen ja taloudellinen väkivalta, ei sovi liittolaiseksi. Parasta aikaa Yhdysvallat miehittää osaa Syyriasta, varastaa öljyä ja viljaa sekä tukee ISIS-terroristeja omaksi hyödykseen.Libya ja Irak ovat raunioina. Yhdysvaltojen mediajulkisuuden valossa paistattelu vastaa yhteistyötä Göbbelsin kanssa.

NATO-liittolaisuus toisi vastuullemme laittomat pommitukset, myös uraaniaseilla, epäinhimilliset talouspakotteet uhreille, poliittiset oikeusistuimet sekä valheista elävän median, minkä seurauksena niin lasten kuin aikuisten kyky inhimillisyyteen ja luovuuteen katoaa.

Päinvastoin kuin pääministerimme väittää, ongelmana ei ole Venäjä vaan Yhdysvallat ja sen aseteollisuus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATO:n laajenemisen tausta, ministeri Heikki Ritavuoren murha, natsismin nousu 1920-luvulla ja 2000-luvulla, NATO-jäsenyys, Suomen pääministeri, Ukrainan natsit, Suomen tuki natseille

"Uusi Eurooppa", ihanne, joka tuhoutui

Perjantai 11.2.2022 klo 13.54 - Pirkko TurpeinenSaari

Italialainen Altiero Spinelli on yksi 1980-luvun aikaisen  Euroopan unionin perustajahahmoja.

Hän oli kommunisti, joka oli Euroopan komission jäsen vuosina 1970 - 1976, sitten kolme vuotta Italian kommunistisen puolueen edustajana Italian parlamentissa, kunnes hänet valittiinEuroopan parlamenttiin vuonna 1979.

Spinelli pidätettiin vuonna 1926 osallistumisesta kommunistipuolueen toimintaan. Mussolinin fasistinen erityistuomioistuin tuomitsi hänet 16 vuodeksi ja 8 kuukaudeksi vankeuteen. Oltuaan sijoitettuna Ventotenen vankilasaarelle hän kirjoitti yhdessä kommunistitovereidensa kanssa pienille paperin paloille kirjoitetun Ventotenen manifestin v. 1941.

Manifestin palaset salakuljetettiin mantereelle ja julkaistiin Roomassa v. 1944.

Manifestin tavoitteena oli luoda demokraattinen, sosialistinen Euroopan valtioiden yhteisö, federaatio, jonka yhteinen puolustus ja yhteisöllisyys estäisivät natsismin ja fasismin syntymisen uudestaan ja siten estäisi myös uudet sodat.

Spinellin ihanteelliset ajatukset saivat tukea vielä 1980-luvulla. Hän oli monopoleja vastaan ja tuki työntekijöiden osallisuutta työnsä tuloksiin.

Spinelli kuoli v. 1986. V.1992, vain muutama vuosi hänen kuolemansa jälkeen Maastrichtissa muodostettiin ylikansallista sotateollisuutta palveleva Euroopan unioni. Unionin itsenäinen puolustus ajatuksena katosi Saksan liittokansleri Helmut Kohlin ryhtyessä hajottamaan yhteistyössä natseja tukevan Yhdysvaltojen kanssa liittoutumatonta Jugoslavian liittovaltiota.

Jugoslavia oli kommunistijohtoinen sosialistinen valtio, jossa työntekijät osallistuivat yritysten hallintoon saaden osuutensa yrityksen voitoista. Huolimatta fasistisen Kroatian ja Bosnian muslimien  osallistumisesta serbien kansanmurhaan 1941 -45, serbit, Bosnian muslimit ja kroaatit toimivat yhteistyössä liittovaltiossaan.

Spinellin ajatukset demokratiasta, kansanvallasta ylikansallisen pääoman etujen vallan sijaan kaatuivat siihen, että Euroopan yhdentyminen liitettiin Yhdysvaltojen johtaman sotilasliiton NATO:n jäsenyyteen. Uuden valtion liittyessä Euroopan unioniin se joutuu ensimmäisessä artiklassa sitoutumaan yhteiseen puolustukseen, joka on Yhdysvaltojen johtama sotilasliitto.

Yhdysvaltojen teollisuuspiirit toivoivat jo 1938, presidentti mukaanluettuna, että Hitler suuntaisi sotajoukkonsa itään, Neuvostoliiton kimppuun. Sodan jälkeen Yhdysvallat itse jatkoi ristiretkeään kylmän sodan puitteissa kohti ylikansallisen pääoman ylivaltaa sosialistisen hyvinvointivaltion sijaan. Se katsoi kommunismin kitkemisen, ajatuksena ja suuntautumisena olevan sen päätavoite niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Kun Spinellin ajatuksena oli estää kansallismielisyyden, natsismin ja fasismin uusi tuleminen ja uudet sodat, Yhdysvaltojen ja natsismin jäänteitä ylläpitävän Euroopan tavoitteena oli liittoutua jäljellä olevian fasistien ja natsien kanssa uuden maailmansodan ja varallisuuden uusjaon saavuttamiseksi.

Helmut Kohl oli saanut koulutuksen Hitlerin armeijaan, vaikka ei ollut ehtinyt sotaan. Saksa on ollut toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä. Siten kommunistijohtoisen Jugoslavian hajottaminen oli sekä Saksan että Yhdysvaltojen ideologinen intressi.

Kaikki Yhdysvaltojen presidentit ovat vannoneet kommunismin kitkemistä. Siten miljoonien dollarien sijoittaminen Jugoslavian kansanryhmien välien rikkomiseen oli luontevaa. Yhdysvallat tuki Espanjan fasismia ja jo 1950-luvulta lähtien myös Ukrainan natseja.

Vahva Jugoslavian kroaatti- ja albaani-natsidiaspora Yhdysvalloissa tuki Yhdysvaltojen suorittamia talouspakotteita, propagandaa ja pommituksia. Saksan lisäksi Yhdysvallat pyrki saamaan sotilaallisen läsnäolonsa myös Bosniaan ja Serbiaan. Siten eurooppalaisen Jugoslavian hävittäminen ja sen muuttaminen Yhdysvaltojen, ei Euroopan osaksi, muuttui todeksi.

Ukrainan väkivaltaisen vallankaappuksen suunnittelu ja vaikutusvallan lisääminen maassa on edellyttänyt Yhdysvalloilta ja Euroopan unionilta yhteistyötä natsien kanssa. Ukrainan vajoaminen nationalismiin, käytännössä natsismia muistuttavaan tilaan soihtukulkueineen on lännen valtamediassa vaiettu asia. Ukrainassa on nyt vallalla yhden kansallisuuden politiikka.Rasistinen suhtautuminen oman maan venäjänkieliseen väestöön muistuttaa fasistisen Italian ja natsi-Saksan tilaa. Venäjää äidinkielenään puhuvien odotetaan katoavan jonnekin, muuttavan muualle kuten serbit, kommunistit ja juutalaiset 80 vuotta sitten.

Tämä on mahdollista siksi, että Euroopan unioinissa on muitakin maita, joissa vallitsee rasistinen suhtautuminen oman maan kansalaisiin. Eestin venäläisillä kaikilla ei ole kansalaisoikeuksia. Tämä rasistinen suhtautuminen on laajennettu kaikkiin venäläisiin ja Venäjän valtioon.

Euroopan unionin turvallisuuspolitiikka ei ole eurooppalaista vaan eurooppalaisille on uskoteltu, että Yhdysvaltojen armeija takaa Euroopan turvallisuuden.

On ummistettu silmät siltä, että Yhdysvallat ei ole demokratia vaan oligarkia, jossa aseteollisuuden edut ovat ylimmäisinä. Aseellinen väkivalta, itseä heikompien valtioiden alistaminen pommituksilla, talouspakotteilla ja monenlaisella kiristyksellä ovat pääasiallisia toimintatapoja demokratian ja tasaveroisen yhteistyön sijaan.

Netflixissä on erinomainen Altiero Spinelliä tovereineen Ventotenen saarella ja vankeuden jälkeen kuvaava elokuva "Uusi Eurooppa". Siinä kuvataan minkälainen ihmisyyden voima voi olla huolimatta vankilaolosuhteista, nälästä ja hengenmenetyksen uhasta.

Myös Suomessa rauhan, demokratian ja kansojen välisen ystävyyden puolesta toimineita sekä venäläisiä Itä-Karjalan miehitetyllä alueella suljettiin keskitysleireihin.

Tällä hetkellä ylikansallinen amerikkalaisvoittoinen tiedonvälitys on saanut suomalaistenkin päät niin sekaisin, että rauhanjärjestöt suunnittelevat mielenosoitusta Venäjän suurlähetystön eteen. Venäjän, joka on fasismin vastaisessa työssä ja maailmansodan kauhuja estävän työn etulinjassa. Ukraina ja Yhdysvallat eivät tukeneet YK:n fasisminvastaista julkilausumaa, koska he tukevat fasismia.

Venäjän sotavoimat yrittävät pelkällä läsnäolollaan estää Azovin natsi-pataljoonalle syntymästä mahdollisuutta aloittaa itä-ukrainalaisten kansanmurhatyyppistä teurastusta. Yhdysvallat tukee Azovin pataljoonaa ja EU näyttelee tietämätöntä.

Altiero Spinellin Uuden Euroopan ihanne meni hänen mukanaan hautaan. Ylikansallinen militarismi tuhosi sen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Altiero Spinelli, EU, Helmut Kohl, Venäjä, Ukraina, natsismin ja fasismin uusi nousu, kommunismin kitkeminen, USA:n sotateollisuus ja mielivalta, rauhanjärjestöt

Kosovo ja Donbass - USAN pelikirja on aina sama.

Keskiviikko 9.2.2022 klo 14.02

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan suorittamassa Jugoslavian hajotuksessa ja miehityksessä on monia yhtäläisyyksiä Ukrainan tilanteen kanssa.

Yhdysvaltojen tavoitteena molemmissa tapauksissa on ollut sotilaallisen sillanpääaseman vahvistaminen Euroopassa. Saksa ja Yhdysvallat eivät ole kaihtaneet liittoutumista muslimiterroristien ja natsien kanssa.

Bosniassa Yhdysvallat ja Saksa loivat Ruder-Finn-markkinointitoimiston propagandan avulla holokaustin ajalta periytyvät vastakkainasettelut serbi-uhrien, kroaatti-pyöveleiden ja Bosnian muslimien välille.

Kosovon pommituksia valmisteltiin ETYJ:in tarkkailijoiden ja NATO:n avulla.

Kosovossa vastakkain oli perustuslaillista tasa-arvoa kannattava Serbian valtio ja suoraa toimintaa harjoittavat albaanit, jotka eivät osallistuneet valtiollisiin vaaleihin vaan halusivat väkivallan avulla pakottaa Kosovon maakunnan serbeistä vapaaksi, itsenäiseksi ja puhtaaksi muslimimaakunnaksi.

Kroaatit ja muslimit saivat Saksan avulla aseita Itä-Saksan asevarastoista ja albaani-"terroristit" koulutusta Turkissa.

ETYJ:n tarkkailijoita johti William Walker, yhdysvaltalainen diplomaatti. Hän oli osallistunut CIA:n suorittamiin likaisiin temppuihin Väli-Amerikassa. Hänen avullaan ja yhteistyössä NATO:n komentajan Wesley Clarkin kanssa albaanit saivat suoran yhteyden NATO:n komentajaan osoittaakseen mihin serbikohteisiin tulisi suunnata pommeja.

Saksan liittokansleri Helmut Kohlin tavoitteena oli kommunismin kitkeminen Euroopasta ja sen varjolla hyvinvointivaltio Jugoslavian infrastruktuurin haltuunotto. Yhdysvaltojen tavoitteena oli Serbian ja sen maakunnan Kosovon miehitys.

Suomen valtio auttoi Kohlia. Sauli Niinistö toimi kommunismin kitkemisen auguurina Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana. Suomen hallitus puolestan auttoi William Walkeria lavastamaan joukkomurhan, jonka avulla Yhdysvallat aloitti johtamansa NATO:n pommitukset.

Yhdysvaltojen, NATO:n ja EU-Saksan liittolaiset olivat samoja ryhmiä, jotka liittoutuivat aikoinaan Hitlerin Saksan ja fasistisen Kroatian kanssa.

Ukraina sai presidentti Obaman, varapresidennti Bidenin ja Victoria Nulandin avulla viisi miljardia dollaria, jolla summalla kärjistettiin ristiriidat natsimielisten ukrainalaisten ja venäjää puhuvien, presidentti Janukovicia kannattavien ukrainalaisten välillä. Menetelmä oli sama kuin Jugoslavian hajoittamisessa.

Maidanin mielenosoitusten joukkomurha tapahtui USA:n ja sen liittolaisten kouluttamien tarkka-ampujien avulla helmikuussa 2014. Natsimielisyys voimistui ja väkivalta oli yleistä. Kommunistinen puolue kiellettiin ja puolueen puheenjohtajan kotiin heitettiin palopommi. Natsismin voimistuessa kommunismin kitkeminen oli helppoa.

Toisen maailmansodan aikana Ukraina oli Hitlerin liittolainen kuten Suomi ja Baltian maat.  Neuvostoliitto vapautti Ukrainan, joka oli osa Neuvostoliittoa sen hajoamiseen asti.

Lähes jokainen ukrainalainen osaa venäjää ja itä-ukrainalaisille venäjä on äidinkieli.

Yhdysvaltojen suorittamasta vallankaappauksesta lähtien Ukraina on käytännössä ollut USA:n miehittämä. Vallankaappauksen jälkeen Ukrainan sisäministeriössä oli kokonainen kerros CIA:n käytössä ja Yhdysvaltojen lippu liehui ulkona. Presidentti Biden kävi Radassa, eduskunnassa, antamassa ohjeita ja neuvotteli päivittäin pääministeriksi nostamansa Jatsenjukin kanssa. Oman kertomansa mukaan Biden vietti enemmän aikaa Jatsenjukin kuin vaimonsa kanssa.

Kiovan hallinnon julistettua "terrorisminvastaisen sodan" Donbassin asukkaille alue on ollut vailla Ukrainan valtion sosiaaliturvaa, koulutusta ja vapaata kulkuoikeutta Ukrainaan. Donbassin rajavyöhykkeen asukkaat ovat ympäri vuorokauden vaarassa sotatilan vuoksi.

Ukrainassa on useita oligarkkien aseellisia ryhmiä, joista osa on natsien hallinnassa. Tataariväestön osa, kuten Kosovossa terroristiseen toimintaan osallistuneet albaanit, on valmis palvelemaan Yhdysvaltojen tavoitetta epävakauttaa Venäjää.

Tataarien terroriteoista epäinhimillisimpiä on veden katkaisu Krimin niemimaalta. Samoin sähkölinjojen sabotointi.

Venäjänkieliseen väestöön kohdistuva terrori ei ole nostanut kulmakarvoja lännen demokratioissa. 

Tällä hetkellä ETYJ:n tarkkailijoiden puheenjohtajana on turkkilainen Yasar Cevik ja varapuheenjohtajina brittiläinen laskuvarjoprikaatissa toiminut Mark Ethering sekä saksalainen Antje Grawe.

Drenica mafia-ryhmän johtama Kosovo pysyy "itsenäisenä" ainoastaan alueelle laittomasti rakennetun Yhdysvaltojen valtavan sotilastukikohdan Bondsteelin sekä NATO-miehityksen avulla. Lähi-Idän muslimivaltioiden taloudellinen tuki armeijan kouluttamisessa ja nyt  moskeijoiden rakentamisessa on miehityksen ohella alueen identiteettiin voimakkaasti vaikuttava tekijä. Serbien alistettu asema historiallisesti merkittävässä, keskiajalta periytyvässä omassa "kuningaskunnassaan" on surullinen.

Onko turkkilaine Cevik objektiivisempi kuin Kosovossa toiminut William Walker, joka palveli Yhdysvaltoja ja NATO:a? Onko brittiläinen varapuheenjohtaja samaa mieltä kotimaansa kanssa, joka lähettää lisää aseita natsi-pataljoonien käyttöön? Entä saksalainen toinen varapuheenjotaja?

Turkin presidentti on tarjoutunut välittämään konfliktissa Venäjän ja Ukrainan välillä.

Kyseessähän ei ole Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti vaan demokratian ja väkivallan välinen ristiriita. Krimin asukkaat pakenivat Venäjän syliin natsien uhatessa heidän henkeään ja turvallisuuttaan. Venäjä on ilmoittanut presidentti Putinin suulla, että Venäjä ei tule koskaan alistumaan fasismin edessä.

Yhdysvallat pakottaa ne maat, joihin sen isot kynnet pystyvät toimimaan natsien ja jihadistien kanssa liitossa, mikäli tuo liitto edistää Yhdysvaltojen maailmanvallan toteutumista. Jugoslavian pommitusten yhteydessä tavoite onnistui ja jäännösmaat liittyivät Serbiaa lukuunottamatta Yhdysvaltojen asevoimiin NATO:on. 

Massiivinen läntinen infotykitys on siirtynyt demonisoimaan Venäjää, joka yhdessä monien muiden ei-länsimaiden kanssa on sitoutunut YK:n peruskirjan kunnioittamiseen ja fasismin vastustamiseen.

Toisen maailmansodan aikana juutalaiset ja serbit leimattiin tapettaviksi ja/tai keskitysleiriin sijoitettaviksi. Jugoslavian hajottamista vastustaneet serbit leimattiin 1990-luvulla markkinointitoimistojen avulla "hitlereiksi", ja kretiineiksi. Nyt venäläiset leimataan "apinoiksi" (Eestin ex-presidentti Lennart Meri.) Markkinointitoimisto Hill&Knowlton on vuodesta 2015 lähtien palkattu demonisoimaan presidentti Putin. (lähde Sabine Schiffer)

Presidentit ja liittokanslerit sukkuloivat neuvottelemassa Minskin sopimuksen täytäntöönpanosta, minkä toteuttamisessa Ukraina, Saksa ja Ranska ovat laahanneet nyt 5 vuotta jälkojaan. Voiko joku kuvitella, että Ukrainan presidentti Zelensky pystyisi komentamaan Azovin natsijoukot, yhdysvaltalaiset palkkasoturit tai tataariterroristit juoksuhaudoistaan rakentamaan rauhaa?

Yhdysvallat ei ole ennenkään tukenut demokratiaa vaan päinvastoin pyrkinyt ryöstämään sen mikä on ryöstettävissä. Ennen Maidania presidentti Clinton puolisoineen, Ukrainan oligarkit ja EU:n merkkihenkilöt kuten Carl Bild, Soros, Summers jne,  pitivät kokousta Krimin Jaltalla syyskuussa 2013 juhlien tulevaa vallankaappausta ja Ukrainan ryöstöä jo etuajassa.

Yhdysvallat on kainaloitaan myöten Ukrainan infrastruktuurissa eikä tule koskaan tukemaan maan demokratiaa kuten ei Kosovonkaan. Sotilaallinen valta Balkanilla keskellä Eurooppaa ennakoi sotilaallisen valta-aseman hankkimiseen pyrkimistä myös Ukrainassa. Ovatko liittolaiset natseja tai tataareja, sillä ei ole merkitystä.

Likaiset temput ovat aina Yhdysvaltojen pelikirjassa. Päätavoitteena on häiritä Venäjän rauhallista kotimaan asioihin keskittyvää kehitystä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA:n pelikirja, Kosovo, Ukraina, Donbass, ETYJ, natsimi, tataarit, USA:n miehitysvalta,

Presidentti Niinistön tiedotustilaisuus eduskunnassa ja menneisyyden sotarumpujen kumu.

Torstai 3.2.2022 klo 12.32 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Sauli Niinistön tiedotustilaisuus eduskunnan avajaisten jälkeen sai kylmät väreet juoksemaan selkäpiitä pitkin. "Venäjän tarkoitus on hämmentää"-lausunnon ilmapiiri kansainvälisten suhteiden viitekehyksessä ei ole alku rakentavalle pohdiskelulle Venäjän ulkoministeri Lavrovin aloitteesta  kansojen yhteisen turvallisuuden tarkastelulle.

Mieleeni nousi välittömästi kysymys. Kuka määrää Suomen ulko- ja puolustuspolitiikasta tällä hetkellä - pääomapiirit vai kansa.

Pääomapiirit olivat suunnitelleet Suomen itsenäistymisen tapahtuvan siirtymiseksi Venäjän autonomiasta osaksi Saksan keisarikuntaa. Itsenäistymisen ensiaskel, Valtalaki oli kesällä 1917 kaadettu pääomapiirien vallankaappauksella yhteistyössä Venäjän väliaikaisen hallituksen kanssa.

Suomen eduskunta oli itsenäistymisjulistuksen jälkeen perustamassa omaa armeijaa tammikuussa 1918. Vasemmisto ehdotti valtuuskunnan perustamista päättämään armeijan käytöstä, joka armeija olisi koko kansan armeija. Porvaristo ei suostunut tähän vaan päätti enemmistöllään perustaa suojeluskunnista Suomen armeijan ylipäällikkönään C.G.Mannerheim.

Tässä eduskunnan istunnossa edustaja Kullervo Manner lausui:"Kysymys on pohjaltaan siitä, onko valta oleva tässä maassa kansalla ja kansan eduskunnalla vaiko jollakin ryhmällä, esimerkiksi "hallituksella" ja sen kautta "hallituksen" takan olevalla omistavalla luokalla.

Saksan armeija oli jo kutsuttu tukemaan valkoista armeijaa sisällissodan syttyessä. Mannerheim kiirehti sen tuloa ja jo Tampereen valtauksessa saksalaisupseereilla oli merkittävä rooli.

Saksan vallankumous v. 1918 lopetti Saksan vallan Suomessa, mutta poliittiset tuomioistuimet olivat tuominneet punaiset keskitysleireihin samaan aikaan kun valkoiset armahdettiin.

Ståhlbergin valinta presidentiksi hidasti natsismin kehittymistä Suomessa hänen estäessään Mannerheimia saamasta suojeluskunnista omaa yksityistä armeijaansa hyökkäyksiin Neuvosto-Venäjälle. Svinhufvudin tultua presidentiksi hän kutsui Mannerheimin sotilaskomitean johtoon, jolloin tiivis yhteistyö natsi-Saksan kanssa solmiutui.

Neuvostoliitto pyrki Kansainliiton puitteissa rakentamaan sopimusta kollektiivisesta turvallisuusjärjestelmästä rauhan takeeksi. Se toivoi Englannin, Ranskan, Neuvostoliiton ja muiden Euroopan valtioiden yhdessä voivan panna sulun Hitlerin Saksan suunnittelemalle hyökkäyssodalle.

Vuonna 1937 Yhdysvallat syöksyi taloudelliseen kriisiin.  Vuonna 1939 Yhdysvaltojen pääomapiirit tekivät kaikkensa painostaakseen Hitlerin päästämään sodan voimat liikkeelle idässä. Franklin D. Roosevelt uskoi vain maailmansodan pelastavan Yhdysvaltojen kapitalismin.

Voimakas taloudellinen panos Natsi-Saksan tukemiseen oli eräs keskeinen syy sodan syttymiseen ja siten myös Suomen joutumiseen talvisotaan. Suomi oli Neuvostoliiton vihollisille Baltiaakin helpompi väylä tavoitella Leningradin (Pietari) tuhoamista.

Suomen historia, demokratia ja kaikkien kansojen kollektiivinen turvallisuus ei ole nykyisen presidenttimme ja ulkopoliittisen johtomme hahmotelmissa. Nykyinen presidenttimme on  kansan selän takana ilman parlamentaarista käsittelyä sitonut maamme sotilasliitto NATO:n, Yhdysvaltojen johtaman asevoiman isäntämaasopimukseen. Tuo sopimus antaa Yhdysvalloille ja NATO:lle luvan käyttää Suomen maaperää Venäjälle vihamielisiin sotaharjoituksiin ja mahdollisiin sotatoimiin.

Sisällissodan päättäneen Helsingin valtauksen 20-vuotisjuhlia vietettiin 40 hengen saksalaisvaltuuskunnan kanssa v. 1938 Rudiger von der Goltzin johdolla. Tilaisuus pidettiin kuukausi Itävallan Anschlussin jälkeen.

Mannerheimin salainen yhteistyö natsi-Saksan kanssa johti Suomen niin talvisotaan kuin jatkosotaankin. Talvisodan ei olisi pitänyt olla yllätys, mutta koska valmistelut oli tehty kansan selän takana, sota muodostui traumaattiseksi.

Vasta sotien jälkeen kaikki Suomen kansalaiset myös sisällissodassa työväestön puolella taistelleet ja keskitysleireistä vapautetut rauhanpuolustajat saivat oikeuden äänestää valtiollisissa vaaleissa vuonna 1945.

Tällä hetkellä Suomen tilanne ulko- ja rauhanpolitiikan suhteen muistuttaa 1930-lukua. Venäjä on esittänyt rauhan- ja turvallisuuden puitteisiin liittyvän aloitteen, johon se odottaa jokaiselta kansakunnalta itsenäistä vastausta. Tilanne on vakava.

Presidentti Niinistön alentuva ja vähättelevä asenne aloitetta kohtaan ei lupaa hyvää. Suomen kansalaisille ulkoministeri Lavrovin kirjeellä on suuri merkitys. Ensimmäistä kertaa nykyisen presidentin, mediapoolin, ulkopoliittisen instituutin ja NATO:n hybridikeskuksen sensuurin läpi pääsee raikas totuuden tuulahdus. Mikäli kansalle tiedotetaan aloitteesta ja luodaan mahdollisuus tiedostaa, että ulkopolitiikamme ei suinkaan ole kunnossa, vaan valheen verkko ympäröi meille tarjottavaa tiedonvälitystä.

Voidakseen pelata kansan selän takana presidentti Niinistö ja hänen sensuurikoneistonsa on pimittänyt sen, että se tietää Ukrainan kriisin olevan yhä enemmän natsi-Saksaa muistuttavan Yhdysvaltojen aikaansaama. 

Presidentti Obama ja varapresidentti Biden yhdessä EU-komission ja erityisesti muutaman EU-maan kanssa otti Ukrainan haltuunsa tarkka-ampujien ja natsien  avulla toteutetussa vallankaappauksessa. Radan, Ukrainan eduskunnan, puhemies Turchinov julisti "terrorismin vastaisen " sodan itä-ukrainalaisille,jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta. Vallankaappaushallitus leimasi demokratiaa kannattavan osan kansaa "terroristeiksi".

Presidentti Obama julisti myös tekevänsä Venäjästä "pariah"-valtion ja Yhdysvaltojen kongressi antoi Obamalle luvan aloittaa sodan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Mikä oli Venäjän "synti" Ukrainan asiassa v. 2014? Venäjä ei sallinut laillista presidenttiä kannattaneiden jo kauan Venäjän yhteyteen halunneiden Krimin asukkaiden joutumista Kiovassa valtaa pitäneiden natsien käsiin, vaan salli autonomisen alueen itsenäistymisen turvaamalla alueen ja salliessa äänestyksen jälkeen itsenäistyneen Krimin liittymisen Venäjään.

Suomen presidentti ja hänet valtaan saattaneet kansainvälinen pääoma, mediapooli (johon kuuluvat lähes kaikki tiedotusvälineet ja kustannustalot),hänen itse maahan kutsumansa NATO:n hybridikeskus eivät ole osoittaneet tietävänsä totuutta USA:n siirtomaavallasta ja yhdysvaltalaisten palkkasoturien ja aseiden sijoittamisesta Ukrainaan. Verovaroilla kustannettu Yle sen enempää kuin sensuurijärjestelmään kuuluvat sanomalehdet eivät kerro kansalle totuutta.

Tämän johdosta on entistä tärkeämpää, että kansalaiset lukevat ulkoministeri Lavrovin kirjeen ja miettivät itse miten vastaisivat siihen.

Jokaisessa yhteisössä oli sitten kysymys perheestä, koulusta, työyhteisöstä, linja-autosta, lentokoneesta, merenkulusta on itsestään sevää, että turvallisuus on jakamaton. Yhden turvallisuuden takaaminen ei saa olla pois toisten turvallisuudesta.

Näin inhimillinen yhteisö toimii.  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö , sensuuri Suomessa, pääoman valta, suojeluskunta-armeija, natsi-Saksa, Neuvostoliiton ehdotus kollektiiviseksi turvallisuusjärjestelmäksi, USA-uusi natsi-Saksa, USA Ukrainan siirtomaaherrana, Lavrovin kirje ETYJ:n jäsenille

Kuka johtaa Suomen ulkopolitiikkaa?

Tiistai 21.12.2021 klo 12.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen presidentti Sauli Niinistö on ahkeroinut puhelimessa. Presidentit Putin, Biden ja Zelensky sekä EU komission puheenjohtaja ovat saaneet puhelun.

Tiedotteista ja valtamediasta päätellen presidentti Niinistö on vahvistanut aikaisempia kantojaan Ukrainan sodasta ja siihen liittyvästä "Venäjän uhasta". Presidentti Zelenskylle hän on suonut kannustavia sanoja Suomen tuesta Ukrainan alueelliselle koskemattomuudelle.

Vuodesta 2014 lähtien en ole havainnut presidentti Niinistön tai Suomen muun ulkopoliittisen johdon puhumattakaan valtamediasta puhuvan totta siitä mitä Ukrainassa tapahtui Yhdysvaltojen, EUn ja Ukrainan natsimielisten voimien toimesta.

On tärkeätä analysoida sitä miten Suomi ja presidentti Niinistö erityisesti ovat vaikuttaneet Suomen kansainvälisiin suhteisiin.

Presidentti Niinistö on ilmoittanut toimineensa Saksan liittokansleri Kohlin tukemana Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana 1990-luvulla, jolloin tuon järjestön päätavoite- Niinistön sanoja lainaten - oli kommunismin kitkeminen Euroopasta.

Todennäköisesti tuo kitkeminen tarkoittaa kaikkea sitä samaa kuin laajemminkin globaalisti: kaikkien sellaisten poliittisten voimien, jotka vastustavat ylikansallisen pääoman määräysvaltaa, tuhoamista. Vietnam, Indonesia,Kiina olkoon esimerkkeinä.

Jugoslavian tuhoaminen oli tuolloin 1990-luvulla meneillään.

Niinistö toimi Lipposen hallituksen varapääministerinä aikana, jolloin Väli-Amerikan likaisten temppujen mestari William Walker toimi ETYJ-joukkojen johtajana Kosovossa. Walker lavasti poliisien ja albaani-terroristien välisen taistelun siviilien joukkomurhaksi. 

Suomalaiset oikeuslääkärit tutkivat uhrien kuolisyyt eivätkä löytäneet viitteitä teloituksista.Suomen hallitus yhteistyössä Saksan ulkoministeriön kanssa salasi tutkimusten tulokset, luoden edellytykset Jugoslavian massiivisille pommituksille. Presidentti Clinton viittasi juuri suomalaisten "löydöksiin" katkaistuista päistä ja kodeistaan raahatuista siviileistä, jotka oli "teurastettu polvilleen pakotettuna kuoppaan".

Jugoslaviaa seurasi Suomen liittyminen USAn rinnalla Afganistanin sotaan. Miksi?

Seuraava ulkopoliittinen haaste Suomelle tuli v.2008 Georgian hyökätessä Etelä-Ossetian Tshinvaliin.Suomen ulkoministeri Stubb julisti Venäjän aloittaneen sodan. Tuossa vaiheessa vielä EUn puolesta Ranskan Sarkozy kävi Moskovassa neuvottelemassa tosiasioiden pohjalta. Tuolloin vielä EU:sta löytyi Suomea viisaampaa ajattelua. Georgian Shaakasvili oli tosiasiassa hyökkääjä kuvitellen USAn tukevan hanketta.

Stubb olisi halunnut mukaan Libyan kammottaviin pommituksiin v.2011. Samoin Suomi tuki ylikansallista pääomaa palvelemaan kehitettyä "värivallankumousta" Lähi-Idän maissa. Saksan ja USA:n hanke Syyrian sekulaarisen valtion muuttamiseksi sunni-johtoiseksi shariaa-noudattavksi maaksi sai myös Suomen hallituksen tuen. Olihan presidentti Obama, jo kerran rauhanpalkinnolla palkittu presidentti hankkeen johdossa.

Suomelle avautui uusi mahdollisuus tukea Yhdysvaltojen ylikansallisen pääoman etuja ajavaa politiikkaa Olli Rehnin toimiessa EU:n talous- ja laajentumiskomissaarina. Täysin epäonnistuneiden ja todellisuutta huomioonottamattomien Ukrainan lähentymisneuvottelujen seurauksena Kiovassa aloitettiin väkivaltaiset mielenosoitukset presidentti Janukovichin halutessa lykätä ratkaisua.

Lähentymisneuvotteluiden sopimuksen ensimmäinen pykälä koskee yhteistä puolustusta, joka EUn kohdalla merkitsee NATO-liittolaisuutta. Ennen väkivaltaista USAn ja EUn yhteistyössä natsijoukkioiden kanssa  aikaansaamaa väkivaltaista vallankaappausta vain n. 20 % ukrainalaisista kannatti NATO-jäsenyyttä.

Presidentti Niinistö tai muu Suomen ulkopoliittinen johto ei ole kertaakaan tunnustanut tietävänsä mitä Ukrainassa todella tapahtui. He toistavat yhdessä valtamedian kanssa samoja kantoja, joita kaappauksen johdossa olleet presidentti Obama ja hänen varapresidenttinsä Biden haluavat Suomen sanovan.

Nykyajalle on erikoista, että minun täytyy kääntyä entisen Yhdysvaltojen Venäjän (Neuvostoliiton) suurlähettilään Jack F.Matlockin puoleen saadakseni "länsimaisen" mahdollisimman hyvin todellisuuteen perustuvan analyysin Ukrainasta.

Matlockin 14.12.2021 Krasno Analysis artikkeli Ukraine: Tragedy of a Nation Divided, on hieno  väestötieteellinen ja poliittinen analyysi Ukrainan kehityksestä, lännen tukemasta väkivaltaisesta vallankaappauksesta ja Venäjän suhteesta Ukrainaan.

Viimeisellä sivulla Matlock toteaa, että "mitä Ukrainaan tulee, se ei voi koskaan olla yhtenäinen, vauras maa, ellei sillä ole kohtuullisen läheiset ja sivistyneet suhteet Venäjään". Tämän olotilan Suomi ja EU pyrkivät kaikin keinoin Ukrainalta kieltämään korostamalla lännen haluamaa vastakkainasettelua Venäjän ja Ukrainan välillä.

Presidentti Niinistö on siis käynyt puhelinkierroksen. Jollakin tasolla hänen täytyy tietää, että Ukrainassa on käynnissä Kiovan hallituksen aloittama "terrorismin vastainen sota", jonka aloituslaukaukset antoi vallankaappaushallitus. 

Hänen täytyy myös tietää, että vaikka hän ei kansanryhmien etnisestä tai poliittisesta taustasta tietäisi mitään, että ukrainalaisten enemmistö puhuu venäjää, minkä kielen puhuminen julkisesti on nyt kielletty. Venäjänkieliset TV-kanavat on myös kielletty samoin nettisivustot. Kommunistinen puolue, jolla oli merkittävä osuus parlamentissa kiellettiin heti kaappauksen jälkeen keväällä 2014 ja puolueen puheenjohtajan kotiin heitettiin palopommi.

Odessan ammattiyhdistysten talo poltettiin natsimielenosoittajien toimesta 2.5.2014 ja ihmiset, kymmenittäin paloivat sisällä.

Yhdysvallat ja Ukraina vastustavat YK:n natsismin ihannoimisen kieltoa ainoina maapallon maina.

Suomen ulkopolitiikalle syntyy ainakin mainetahra siitä, että tasavallan presidentin puoliso esiintyy Pariisin rauhansopimuksessa fasistisena kielletyn Lotta-järjestön 100v juhlan pääpuhujana ja myöhemmin väitetysti myös esiintyy lotta-puvussa.

Fasismin ihannointi-väitteeltä voi puolustautua esittämällä kuinka moni lotta teki uhrautuvaa työtä sodan aikana. Lotta-Svärd-järjestön asiakirjoja lukiessa ymmärtää sen fasistisen luonteen. Ukrainassa natsismi on jälleen arkipäivää ja Yhdysvallat liittoutuu liikkeen kanssa vahvistaakseen globaalin aseteollisuuden valtaa sekä mielivaltaan perustuvaa suurvaltapolitiikkaa.

Presidentti Niinistö markkinoi ETYK-kokouksen henkeä. Hän ei huomaa kuinka hän toimii kaikkea muuta kuin Helsingin hengen mukaisesti. Hän ei huomaa, että Venäjä toimii täsmälleen Helsingin hengen mukaisesti vaatimalla kaikkien valtioiden turvallisuuden huomioimista kansainvälisessä politiikassa.

Tämä kaikkien valtioiden turvallisuuden huomioiminen edellyttää tosiasioiden asettamista neuvottelupöytään. Tosiasia on se, että Yhdysvallat ja NATO ovat rikkoneet 1990-luvulla sovitut turvallisuussopimukset koskien NATOn laajenemista.

Se, että presidentti Niinistö, uhmakkaasti, kuin pieni lapsi, väittää olevan Suomen oma asia, liittykö Suomi NATOon tai pitääkö Suomi laajoja Venäjän-vastaisia sotaharjoituksia Suomen maaperällä.

Saman kannan hän esittää puhelussaan Ukrainan presidentille Ukrainan NATOon liittymisen suhteen. Sen sijaan presidenttimme voisi kysyä Zelenskyltä, miksi hän ei ole pannut täytäntöön Minskin rauhansopimusta, jonka Saksa, Ranska ja Ukraina ovat allekirjoittaneet. Tähänhän Zelenkyä tulisi kannustaa, jos haluaa Helsingin hengen mukaista ratkaisua.

Niinistö kritisoi Venäjän joukkojen läsnäoloa Venäjän omalla maaperällä. NATO on lisännyt massiivisesti joukkoja ja aseita Ukrainan maaperällä. Venäjä puolustaa omaa maaperäänsä ja valtiotaan, omalla maaperällään. USAn sotilasnuvonantajat ja NATO-sotilaat eivät ole omalla maaperällään Ukrainassa.

NATO ei ole puolustusliitto vaan sotaliitto. NATO eiole milloinkaan puolustanut jäsenmaitaan vaan aina hyökännyt maihin, joihin hyökkäyksiin NATOn jäsenmailla ei olisi ollut mitään laillista oikeutta. NATOn toiminnan ainoa motiivi on palvella Yhdysvaltojen sotateollisuutta. Yhdysvaltojen sotateollisuuden, sotilastukikohtien, sotaharjoitusten ja muun sotilastoiminnan on todettu olevan kaikkein saastuttavinta toimintaa, määrällisestikin, koko maapallolla.

On sääli, että presidentti Niinistön toimintamalli, Suomen laiton NATOn isäntämaasopimukseen liittäminen mukaanluettuna, on toiminut mallina myös nuorelle pääministerillemme. Pääministeriltä olemme kuulleet vain ulkoaopittuja kliseitä, jotka ovat yhteensopivia USAn ,EUn ja NATOn sotapolitiikan kanssa.

Olemme surullisessa tilanteessa. Maapallon tuhoutuminen vallitsevan sotapolitiikan seurauksena näyttää nyt väistämättömältä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sauli Niinistö, Sanna Marin, Suomen ulkopolitiikka, Yhdysvallat, NATO, valtamedia, Ukrainan. sisällissota, Jack F.Matlock Jr.

Hitler liittolaisineen on taas täällä

Sunnuntai 12.12.2021 klo 13.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olemme katsoneet Netflixin sarjan "Meren katedraali" jo toistamiseen. Meren katedraali, kirkko on keskellä Barcelonaa, kaupunkia, jossa asuin 5 vuotta.

Elokuva kuvaa kirkon rakentajia ja heihin liittyen koko 1300-luvun yhteiskuntaa aatelisten valtaa,sotiin haaskattua rahaa, ihmisten taikauskoa ja vähitellen kehittyvää katolisen kirkon mielivaltaa,inkvisitiota.

Miksi muutin Barcelonaan?

Ahtisaaren presidentiksivalintaprosessi oli osoittanut Suomen poliittisen kehityksen suunnan. Tuolloin en vielä tiennyt hänen roolistaan Jugoslavian pommituksissa ja Serbian maakunnan Kosovon luovuttamisessa Yhdysvaltojen sotilastukikohdaksi. Sen sijaan koin, että Suomi ei ole ilmapiiriltään enään minun maani tällaisen presidentin tultua valituksi maan johtoon. Olin myös epäillyt jo vuodesta 1987 lähtien Yhdysvaltojen sotateollisenkompleksin pääsevän määräysvaltaan tulevassa Euroopan unionissa.

Palasin Suomeen vuonna 2005. Suomen ja Euroopan ilmapiiri on kehittynyt yhä huonompaan suuntaan.

Sotateollista kompleksiaan, maailman ympäristöä saastuttavinta yksikköään palveleva Yhdysvallat on presidentti Eisenhowerin presidenttikaudesta lähtien tiivistänyt yhteistyötään natsien kanssa. Tämä yhteistyö toimi jo Hitlerin aikana Yhdysvaltojen teollisuuspiirien tukiessa Hitlerin aseistamista.

Yhdysvallat tuki Espanjan fasistista diktaattori Francoa, joka oli solminut myös konkordaatin katolisen kirkon kanssa. Katolinen kirkko myötäili myös Mussolinia ja Hitleriä. Katolisen kirkon papit olivat usein fasistisen Kroatian serbejä tuhoavien keskitysleirien johtajia.

Natsiarmeijan voittanut Neuvostoliitto/Venäjä oli Yhdysvaltojen presidentti George H.W.Bushin ja ylikansallisen pääoman toimijoiden kuristusotteessa 1990-luvulla, jolloin Yhdysvallat koki olevansa voimansa tunnossa hajottaessaan Jugoslavian.

Liittoutuminen kalifaattia Osama bin Ladenin tuella rakentavien Bosnian muslimien ja heidän kanssaan liittoutuvien natsi-kroaattien avulla Yhdysvallat koki menetelmiensä - talouspakotteiden ja NATO-pommitusten toimivan hyvin.

CIA-mielipiteenmuokkaus länsimediassa leimasi holokaustin uhrit serbit "Hitlereiksi".

10.12.2021 Helsingin Sanomissa toimittaja Vesa Siren yrittää samaa.

Hän kirjottaa arvion Ruth Ben-Ghiatin kirjasta "Mahtimiehet". Kirjareferaateissa ja tekstissä käy ilmi, että Yhdysvalloissa demokratia on demokraattipuolueen varassa ja "Mussolinin ja Putinin kaltaiset johtajat pullistelevat lihaksiaan ylä-vartalo paljaana" kertoo Siren. "Se on male poweria, miehisen mahdin esittelyä" toteaa kirjailija Ben-Ghiat.

Tuntuu kuin lukisi suoraan Harvardin/CIAn opaskirjaa, jonka mukaisesti suomalaiset valtamedian toimittajat on opetettu hahmottamaan ylikansallisen pääoman valtaan johtavaa polkua.

Holokaustin uhrien nimittäminen Hitlereiksi ja Putinin näyttävä valokuva fasistien ja natsien joukossa saa pahaa aavistamattomat lukijat nyökyttelemään: näinhän se on.

Toimittaja Siren painui pysyvästi mieleeni hänen kirjoittaessaan Georgian Etelä-Ossetian Tshinvaliin v. 2008 suorittaman pommituksen jälkeen pidetystä  Valeri Gergijevin johtamasta konsertista. Siren maalaili konsertin olleen voitonhuumaa ilmentävä.

Näin konsertin televisiosta. Pimeässä illassa, ulkona kynttilöiden valossa pidetyn konsertin yleisö itki päät painuksissa. Kapellimestari, joka myös on etelä-osseetti, todennäköisesti myös itki.Tunnelma oli harras. Siren ei ollut voinut nähdä sitä. 

Siten presidentti, fasismin vastaisen sodan sankari presidentti Putinin kuvan sijoittaminen natsi- ja fasistijohtajien joukkoon samankaltaisena on rasismia. Sillä yritetään manipuloida lehden lukijoiden mieltä olivat he sitten aikuisia tai lapsia.

Yhdysvallat harjoittaa tätä samaa manipulointia.

Vesa Siren kuvaa "Mahtimiesten nousu ja tuho" artikkelissaan "mahtimiesten" piirteitä.

Toimittaja ei havaitse haastateltavan mielipiteissä mitään kyseenalaista vaan nielaisee tämän maailmankuvan vaikka faktapohjaiseen tiedonvälitykseen kuulunee kriittisyys ja vasta-argumentit.

Osa Yhdysvaltojen presidenteistä on republikaaneja osa demokraatteja.

Mikä on demokraattipresidenteille tunnusomaista heidän lähtiessään ilmoittamaan jälleen aloitettavasta uudesta sodasta ja miljoonien ihmisten tappamisesta? He loikkivat Valkoisen talon nurmikon yli raamattu kainalossa. Useat ovat katolisia ja katolinen uskonto antaa heille valtuuden tappaa ja murhata.

Katolinen presidentti Bill Clinton tilasi provokaatioita, joiden aiheuttaminen vieritettiin vastapuolelle ja saatiin tekosyy aloittaa tuon vastapuolen pommittaminen. Racak, Srebrenica, Markale-tori, jono on loputon.

Presidentti Obama toimi samoin. Seitsemän sodan aloittaminen sotateollisen kompleksin palvelemiseksi ei ole riittävä peruste hyvinvointivaltioiden tuhoamiseksi ja pysyvän kaaoksen aiheuttamiseksi Lähi-Idässä. Syyrian Ghoutan kemiallinen isku oli samanlainen tilaus kuin Clintonin tilaukset. Samaan aikaan demokraattipresidentit varastavat öljyä, parasta aikaa Syyriassa ja merirosvoavat iranilaisia tankkereita.

Meren katedraalia katsoessa on helppo havaita, että yhteiskunta ei ole mitenkään muuttunut. Ylikansallisen pääoman (aatelisten) etuja ajava Yhdysvallat sitoo liittolaisensa monin sidoksin yhteistyöhön natsien ja jihadistien kanssa. Näemme tämän parasta-aikaa Ukrainassa.

Kun ylikansallisen pääoman ryöstötoimet eivät täysin onnistuneet ja Krimillä syyskuussa 2013 vietetyt voitonjuhlat lässähtivät siihen, että itä-ukrainalaiset kannattivatkin demokratiaa ja vaaleilla valittua presidentti Janukovichia. Vallankaappaushallituksen sytyttämä "terrorisminvastainen sota" jatkuu. Euroopan parlamentti on jo niin Soroksen ja ylikansallisen pääoman vallan kannattajien hallussa, että alussa sivistyneesti käyttäytynyt korkea ulkopoliittinen edustaja Borrell uhattiin erottaa, ellei hän luovu sivistyneestä käytöksestään.

Suomi on liukunut yhä lähemmäs 1930-luvun todellisuutta. Suomi on luopunut puolueettomuudesta ja sivistyneestä vuoropuhelusta Venäjän kanssa. Hallitus ilmoitti Suomen ilmavoimien toimivan alistettuna Yhdysvaltojen sotavoimille.Yhdysvaltojen kongressi vuorostaan on valtuuttanut jo Obaman aikana Yhdysvaltojen presidentit ryhtymään sotaan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Tällä ilmoituksellaan Suomen hallitus on ilmoittanut Suomen olevan Yhdysvaltojen asevoimien Venäjän-vastaisessa hankkeessa mukana.

Mieleeni tuli kesä 1940, pari kuukautta ennen syntymääni. Natsi-Saksan armeija marssi Lappiin ja Suomen armeija alistettiin Hitlerin ylipäällikkyyteen.

Tasavallan presidentti Niinistön puoliso esiintyi tänä vuonna kirkossa valkeassa kaavussa juhlistaen Pariisin rauhansopimuksessa fasistisena kielletyn Lotta-Svärd -järjestön 100-vuotista taivalta. Väitetään hänen esiintyneen myöhemmin jopa Lotta-puvussa.

Uskon, että Baltian maissa, Ukrainassa ja Saksassakin on monella miehellä ja naisella vintillä tai jopa kodeissaan sisällä natsi-univormuja rakkaina aarteinaan. Revanssi hävitystä toisesta maailmansodasta on mielessä monella Natsi-Saksan liittolaismaalla. Ukrainassa katuja on jälleen nimetty natsi-sankareille. Venäjän-kielen käyttö julkisessa tilassa on kielletty. TV-ja radioasemia on kielletty.

Suomessa keskustan Sipilän, kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitus lähetti 100 suomalaista virkamiestä ja toimittajaa Harvardin yliopistoon, voinee sanoa, propaganda oppiin. Tuo oppi on yhdenmukaistanut valtamedian tiedottamisen yhä Venäjä-vastaisemmaksi.

Jugoslavian hajottamisessa CIAn entinen virkailija Robert Baer on todennut CIA:n huolehtineen propagandasta, mutta uutisten lukijat lukivat CIA:n tekstejä. Suomessa toimittajat ovat sisäistäneet ylikansallisen pääoman tavoitteet niin, että he itse ovat koulutuksensa pohjalta muuttuneet CIA:n agenteiksi.

Tällä tavoin saamme päivittäin lukea Vesa Sirenin kaltaisia taitavasti manipuloivia artikkeleita.

Emme koskaan saa lukea tai kuulla, että Ukrainassa on vallalla sisällissota, jossa demokratiaa kannattavat itä-ukrainalaiset ja natsien tukemat hallituksen joukot taistelevat siitä vallitseeko alueella Yhdysvaltojen tukema ylikansallista etua palveleva järjestelmä vai itsenäinen pääasiassa venäjää puhuvien, osin Venäjän kansalaisten hallitsema järjestelmä, jonka Saksa, Ranska ja Ukraina ovat yhdessä sopineet toteutettavaksi.

Sota jatkuu siksi, että Yhdysvaltojen sisäpolitiikka ja sotateollinen kompleksi edellyttävät sotimista. Yhdysvallat ja Britannia lähettävät jatkuvasti aseita, toki ukrainalaiset joutuvat ne maksamaan sen sijaan että ostaisivat ruokaa ja öljyä.Nuo maat haluavat kaikin tavoin vahingoittaa Venäjää, tämän tukiessa rauhanomaista ratkaisua. Sotilaallisen toiminnan lisäämisellä Ukrainan presidentti haluaa provosoida Venäjän tukemaan itä-ukrainalaisia sotilaallisesti.

Suomen hallitus ja ulkopoliittinen johto myötäilevät Yhdysvaltojen ja Britannian linjaa, minkä myös EU on vaikenemalla hyväksynyt vaikka Ranska ja Saksa ovat olleet sopimassa rauhasta. 

Yhdysvalloilla ei ole muita toimintatapoja kuin aseet ja talouspakotteet. Myötäeläminen, heikompien auttaminen ja demokratia ovat maalle täysin outoja.

Siten Suomen hallituksen kytkeytyminen yhä tiiviimmin Yhdysvaltojen yhteyteen on paitsi epämiellyttävää, moraalitonta mutta myös vaarallista.

Suomen ajatteleva sivistyneistö on kadonnut.

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo toteaa 12.12.2021 Helsingin Sanomien Suomen hävittäjähankintoja analysoivassa artkkelissa:"Mielestäni ei ole mitenkään tyhmä valinta tukeutua maailman vahvimpaan sotilaalliseen suurvaltaan". 

Voiko sen paremmin sanoa? Näin Mannerheimkin varmaan arvioi liittoutumistaan Hitlerin armeijan kanssa,kuitenkin tietäen juutalaisvainot ja keskitysleirit. Ei kukaan suomalainen voi olla tietämätön Yhdysvaltojen muille aiheuttamista kärsimyksistä.

"Meren katedraalin" lohduttomuus ja umpikujamaisuus on käsin kosketeltava.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen CIAta palveleva valtamedia, hävittäjähankinnat, Suomi integroituna Venäjä-vastaiseen sotaan, Vesa Siren, Ukrainan sota, Ahtisaari, Hitlerin liittolaisena, USA, EU, moraalin katoaminen, katolinen kirkko, Meren katedraali, 1300-luku

Ei totta edes toinen puoli

Maanantai 29.11.2021 klo 13.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tänään 29.11.2021 Helsingin Sanomat otsikoi pääkirjoituksensa:Venäjä voisi sotia Ukrainasta.

Mitään perusteluja tälle väitteelleen lehti ei esitä. Sen sijaan se antoi lukijoilleen paikkansapitämättömän selostuksen Ukrainan sisällissodan tapahtumista.

Lehti kirjoittaa: "Ukrainassa alkoi loppuvuodesta 2013 mielenosoitusliike, kun silloinen presidentti Victor Janukovyts oli päättänyt hylätä pitkään neuvotellun ja Venäjän vastustaman assosiaatiosopimuksen EU:n kanssa."

"Mielenosoitukset laajenivat pian koskemaan muitakin asioita. Ne päättyivät alkuvuodesta 2014 Janukovytsin pakoon. Ukrainan johdosta tuli aiempaa länsimielisempi. Otteensa menettänyt Venäjä vastasi valtaamalla Krimin ja aloittamalla sotatoimet itäisessä Ukrainassa, jossa virallisesti sotivat Ukrainan armeija ja niin sanotut kansantasavallat."

"Sota Itä-Ukrainassa jatkuu yhä. Venäjälle se on ollut ennen muuta keino vaikuttaa Ukrainaan, jolla on sodan vuoksi kyljessään avohaava."

Lehti kertoo presidentti Putinin julkaisseen kirjoituksen, jossa "hän esitteli omat käsityksensä Ukrainan historiasta, kehityksestä ja suhteesta Venäjään. Väitteet olivat monin osin räikeän virheellisiä, mutta samalla paljastivat Putinin ajattelua."

Jos lähdemme analysoimaan ainoastaan Ukrainan vallankaappauksen prosessia ja jätämme lehden arviot presidentti Putinin syvällisestä analyysista Ukrainan ja Venäjän historiasta kommentoimatta, päädymme seuraavaan:

Ensinnäkin Yhdysvallat on ylpeillyt Victoria Nulandin suulla maansa sijoittaneen 5 miljardia dollaria Ukrainan vallanvaihdokseen. Jo syyskuussa 2013 entinen presidentti Bill Clinton ulkoministerinä toimineen vaimonsa Hillaryn, EU:n valtiomiesten mm Italian Mario Montin ja Ruotsin Carl Bildin, Yhdysvaltojen talousgurujen Larry Summersin, George Sorosin ja muiden värivallankumous-toimijoiden kanssa piti The Economist- lehden mukaan Ukrainan tulevan vallankumouksen voitonjuhlat Krimin Jaltalla.

Läsnäolleet jakoivat jo saalista. Kuka ottaisi särötyksen ohjelmaansa, josta Larry Summers puhui. George Soros lupasi 1 miljardin GMO-viljelyyn. Hill&Knowlton markkinointiyhtiölle annettiin tehtäväksi presidentti Putinin demonisointi lännen medioissa.

Vuonna 2015 WILPFin (Women's International League for Peace and Freedom) 100v -juhlakokouksessa Haagissa, jossa olin läsnä, saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Sabine Schiffer kertoi paitsi tästä presidentti Putinin demonisointikampanjasta, myös siitä, että Hill&Knowltonin johtohenkilö hyötyi itse tästä värivallankumouksesta taloudellisesti. Toisin sanoem markkinointiyhtiö ei enää pelkästään tee työtä käskettyä, vaan on itse taloudellinen edunsaaja kaappauksessa.

Helsingin Sanomien väite, että Janukovich hylkäsi EU:n lähentymissopimuksen, ei pidä paikkaansa. Janukovich halusi lykätä sitä, koska se tulisi syvässä velkakuilussa olevalle maalle kalliiksi. Lisäksi kokonaan käsittelemättä olivat ne monet taloudelliset sidokset ja tullivapaa kaupankäynti Venäjän ja Ukrainan välillä, jotka olivat hyödyttäneet maata.

Yhdysvallat oli sijoittanut 5 miljardia vallankaappauksen toteuttamiseen ja tarkka-ampujien kouluttamiseen. IMF ei ollut antamassa lainaa, mutta Venäjä lupasi 13 miljardia ja Kiina 8 miljardia, jotta Ukraina selviäisi pahimman talouskriisin yli.

Ukrainalaisten kansalaismielipide oli myös kielteinen NATO:n suhteen. Tunnetusti jo lähentymissopimuksessa on sitouduttava EU:n yhteiseen sotilaalliseen puolustukseen, mikä tarkoittaa NATOa.

Helsingin Sanomien kuvaus mielenosoitusten päättymisestä presidentti Janukovichin pakoon on lievästi sanoen uskomaton.

Mielenosoitukset päättyivät joukkoteurastukseen ja presidentti joutui pakenemaan henkensä edestä helikopterilla, kun samaan aikaan hänen oletettua autosaattuettaan vastaan hyökättiin

Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden rahoittamat ja kouluttamat tarkka-ampujat tappoivat mielenosoituksissa kymmenittäin ihmisiä niin mielenosoittajia kuin poliiseja. Jälkeenpäin on osoittautunut, että Georgian entinen presidentti Saakshvili oli eräs tarkka-ampujien organisoijista ja ampujat olivat pääasiassa georgialaisia.

Joukkoteurastuksesta on tehty tieteellinen 70-sivuinen tutkimus, jota analysoin vuoden 2014 blogeissani, jotka löytyvät blogin arkistosta.

Tässä vallankaappauksessa, kuten Jugoslavian sodassa, Yhdysvallat ja Saksa tukivat natseja, jotka olivat väkivallan takana. Natsijoukkiot ja heitä Ukrainan parlamentissa tukevat puolueet olivat jo mielenosoitusten aikana hyökänneet Krimiltä kotoisin olevia rauhallisia mielenosoittajia vastaan tuhoten heidän bussejaan ja suunnaten sadistista väkivaltaa matkustajia kohtaan.

Kammottavin natsien teko oli toukokuun 2. päivänä suoritettu Odessan ammattiyhdistysten talon tuhopoltto, jossa sisällä olevat väkivaltaa paenneet ihmiset paloivat elävältä.

Vastoin Helsingin Sanomien väitettä Venäjä ei valloittanut Krimiä eikä aloittanut sotaa Itä-Ukrainassa.

Krim oli autonominen alue, joka oli jo 1990-luvun alusta lähtien halunnut palata Venäjän yhteyteen, johon se on histriallisesti kuulunut. Natsien väkivaltaa kauhistuneet ja laillisen presidentin kaatamista vastustaneet Krimin asukkaat päättivät äänestää itsenäisyydestä ja irrottautumisesta Ukrainan vallasta. Itsenäistymisen jälkeen Krimin asukkaat anoivat päästä liittymään osaksi Venäjää, osana turvallisuuttaan.

Vastoin Helsingin Sanomien tekstiä Venäjä ei aloittanut Itä-Ukrainan sotaa vaan sen aloitti Ukrainan oma vallankaappaushallitus kutsuen sitä "terrorimin vastaiseksi sodaksi". Itä-ukrainalaiset eivät hyväksyneet vallankaappausta vaan kannattivat laillisia vaaleja ja laillisesti valittua presidentti Janukovichia.

EU:n korkea ulkopoliittinen edustaja Cathrine Ashton myönsi vuonna 2014 nauhoitetussa keskustelussaan Eestin ulkoministerin kanssa, että tarkka-ampujat olivat "meikäläisiä" eli USA:n ja EU:n rahoittamia ja kouluttamia toimijoita. Israelilainen Haaretz -lehti kertoi osan tarkka-ampujista olleen Israelissa koulutettuja.

On todella vaikea uskoa kuinka syvälle Suomen ulkopoliittinen johto ja valtamedia Yle ja Helsingin Sanomat eturivissä ovat vajonneet Yhdysvaltojen ja suurten EU:n jäsenmaiden valetodellisuuden kannattajiksi.

Saksa ja Ranska olivat neuvottelemassa mielenosoitusten rauhanomaisesta lopettamisesta Maidanilla, mutta eivät katsoneet perään, kun sopimus heitettiin roskakoriin. Samat valtiot olivat mukana allekirjoittamassa Minsk II-sopimusta, jossa on yhdessä sovitut askelmerkit autonomian rakentamiseksi Itä-Ukrainan alueille. Ukrainan hallitus ei ole ottanut askeltakaan toimeenpanon suuntaan eivätkä Saksa ja Ranska ole tehneet elettäkään Ukrainan hallituksen painostamiseksi.

Ukrainassa suoritettiin siis laiton vallankaappaus EU:n ja USA:n tukemana. Vallankaappauksen jälkeen pystytettiin kaappauksen rahoittajien toimesta hallitus, jossa suuri osa ministereistä oli Ukrainan perustuslain vastaisesti valittuja ulkomaiden kansalaisia. Valtiovarainministeri oli yhdysvaltalainen. 

Vallankaappauksen jälkeinen aika on ollut Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen kehityksessä entistä synkempi kehittyen kohti mielivaltaa ja todellisuuden vääristämistä erityisesti suhteessa Venäjään ja Kiinaan.

Koska laitonta on kutsuttava lailliseksi ja epädemokraattista demokraattiseksi, Yhdysvallat on keksinyt kutsua YK:n peruskirjasta ja kansainvälisistä laeista piittaamatonta toimintatapaa  "sopimusvaraiseksi demokraattisten valtioiden toimintatavaksi".

Suomen ulkopoliittinen johto on liittynyt innolla tämän uudenlaisen sopimusvaraisen demokrattisen yhteisön jäseneksi. Koska Ukrainan vallankaappaus on esitettävä Venäjän syynä, Helsingin Sanomat osoittaa tämänpäiväisessä pääkirjoituksessaan olevansa vankkumaton uuden sopimusvaraisen demokraattisen yhteisön jäsen ja olevansa oikeutettu jakamaan tätä orwellilaista todellisuutta myös suomalaisten lasten mieliin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Minsk II, Orwell, Helsingin Sanomien Ukraina-pääkirjoitus, Putinin puhe, 2014 vallankaappauksen taustavoimat, Janukovich, uusi demokratia, sopimusvarainen demokratia,

EU ja absurdi huumori

Tiistai 16.11.2021 klo 14.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen aina pitänyt absurdista huumorista: Jänis meni leipäkauppaan. "saako olla tummaa vai vaaleata leipää"? kysyy myyjä. "Ei sillä ole väliä, minulla on polkupyörä"vastaa jänis!

Viime viikkoina en ole voinut ratkaista katsonko absurdia näytelmää vai vakavasti otettavaa poliittista toimintaa EUssa.

Sotilasteollisuutta palveleva EU näyttää näkevän kaikissa haasteissa sopivimman ratkaisun olevan väkivalta eri muodoissaan joko pommit tai talouspakotteet.

Perustamiskokouksessa EU aloitti ensimmäisen sotansa, Jugoslavian hajottamisen.

Sitä seurasivat hyökkäykset Afganistaniin, Irakiin, Libyaan ja Syyriaan. Kaikki nämä sodat valmisteltiin yhteistyössä luonnonvaroja ryöstämään tottuneen Yhdysvaltojen kanssa. Kansainvälisistä laeista oli luovuttu jo 1990-luvulla. Tuo luopuminen vahvistettiin Bratislavassa v. 2000.

Useita näistä sodista luonnehdittiin "värivallankumouksiksi" eli pyrkimyksiksi luoda ylikansallisia yrityksiä palveleva sosiaalinen alusta ja kansakunta, jossa luonnonvarat siirtyisivät ylikansalliseen omistukseen.

Sodat aiheuttivat miljoonien kuoleman, pelkästää Irakissa puoli miljoonaa lasta kuoli. Yhdysvaltojen ulkoministeri Madlene Albright kutsui tätä "sopivaksi" hinnaksi. Fosforipommien ja muiden kemiallisten aineiden vaikutuksesta Irakissa edelleen syntyy epämuodostuneita lapsia ja maassa vallitsee puute ja poliittinen epävakaus.

Tämä mielivalta ja tuho on synnyttänyt ennennäkemättömän pakolaisuuden tuhotuilta alueilta kohti Eurooppaa ja Euroopan unionia.

Viimeisin EUn tähdittämä näytelmä on nähty Valko-Venäjän ja EU-Puolan rajalla tuhansien pakolaisten pyrkiessä EUn puolelle, lähinnä Saksaan.

Viimeisten vuosien aikana Yhdysvallat ja EU ovat yrittäneet saada aikaan Yhdysvaltoja ja NATOa palvelevat värivallankumoukset Ukrainaan vuosina 2013 - ja Valkovenäjälle kahden viime vuoden aikana.

Ukrainan väkivaltainen, useita ihmishenkiä vaatinut, USAn ja EUn natsien kanssa yhteistyössä tekemä vallankaappaus jäi keskitiehen ja on yhä ratkaisematta vaikka yhteinen neuvottelutulos on olemassa, Minsk II.

Valkovenäjän kaappaus yritettiin naamioida kansannousuksi, mutta toimintamallien ja rekvisiitan mukaan jäljet johtivat USA:n ja Britannian tiedustelupalvelujen sylttytehtaalle, muun EUn myös Suomen presidentin antaessa sivustatukea.

Euroopan unionin kyky demokraattisiin käytäntöihin pommien ja mielivallan sijaan on kadonnut täysin. Suomen media on Harvardin yliopiston propagandakoulutuksen sumentamana omaksunut täysin USAn ja Britannian tiedustelupalvelujen propagandaopit.

Nyt ryhmä Irakin sotien vaurioittamia pakolaisia on lähtenyt yrittämään Valko-Venäjän kautta EU-Puolan rajalle päästäkseen johonkin EU-maahan turvaan.

Puola lähti Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian rinnalla ensimmäisenä pommittamaan Irakia maaliskuussa 2003, vaikka ruotsalainen kemiallisten aseiden asiantuntija Hans Blix oli moneen kertaan sanonut, että Irakissa ei ole kemiallisia aseita.

Miten Puola ja EU kohtelevat näitä pakolaisia?

Humanitaarisen avun ja empatian sijaan Puolan valtio ja EU kohtelevat näitä ihmisiä epäihmisinä. EUsta eronnut ja Yhdysvaltojen rinnalla Irakia pommittamaan lähtenyt Britannia on lähettänyt armeijansa paikalle. Puola on rakentanut piikkilanka esteitä, häikäissyt pakolaisia valonheittäjillä, estänyt toimittajia ja avustusjärjestöjä pääsemästä paikalle.

Jotta farssi ja absurdius olisi täydellinen, Suomen eduskunnan jäsenet erityisesti kokoomuksen edustaja Mykkänen on ehdottanut aidan rakentamista myös Suomen itärajalle, vaikka 30 000 pakolaista tuli v. 2015 Suomeen ruotsalisilla busseilla kuljetettuna länsirajan yli.

Euroopan unionin syyttävä sormi kohdistetaan Valkovenäjään ja Venäjään, joilla ei ole mitään tekemistä Irakin tai Libyan sotien kanssa. Pakotteita on annettu omien epäonnistuneiden värivallankumousten seurauksena. Nyt EU on lisännyt Valkovenäjän pakotteitaan eikä uskalla katsoa peiliin missä varsinainen syyllinen näyttäytyy.

Angela Merkelin lupaus ottaa pakolaisia Saksaan Minskin ja Saksan välisillä lennoilla, Puolan rajatilanteen laukaisemiseksi, neuvoteltuaan asiasta presidentti Lukashenkan kanssa, on merkittävä osoitus vastuunkannosta. Saksa itse ei osallistunut USAn johtamiin Irakin pommituksiin v. 2003.

Jotta absurdius ei päättyisi tähän: Suomen presidentti Niinistö, joka on osallistunut kommunismin kitkemiseen Jugoslaviassa ja muualla Euroopassa, myötäillyt kaikkia EUn epädemokraattisia toimia harrastettiin niitä sitten Kosovossa, Bosniassa, Syyriassa, Irakissa, Ukrainassa tai Valkovenäjällä on ensi sunnuntaina matkustamassa Saksaan tapaamaan presidentti  Frank-Walter Steinmeieria ja puhuu Humbold-yliopistossa sekä keskustelee suomalaisten ja saksalaisten asiantuntijoiden kanssa teemasta Helsingin-henki.

Presidentti Sauli Niinistön toiminta ja ulostulot ovat kaukana Urho Kekkosen luomasta Helsingin-hengestä, johon liittyi aito pyrkimys puolueettomuuteen, demokratiaan ja maailmanrauhaan. Pelkästään NATOn isäntämaasopimuksen laatiminen ilman eduskuntakäsittelyä on demokratian pilkkaa.Tämä Saksan -retki on absurdi.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin henki, EU, pommitukset vallankäyttönä, talouspakotteet vallankäyttönä, ihmisyys ja humanismi EUssa , Irak, Puola, Valkovenäjä, Ukraina, presidentti Sauli Niinistö

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »