Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Pääseekö Niinistö eturiviin?

Torstai 26.1.2023 klo 17.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat ja Saksa ovat liittoutuneet natsien kanssa merkittävästi Jugoslavian hajottamissodista lähtien. Yhdysvaltojen ja Kanadan natsi-diaspora rahoitti paitsi sotaa myös sotapropagandaa.

Seuraava Saksan ja USA:n yhteishanke oli Syyrian vallankaappausyritys. Yhdysvaltojen entinen Libanonin suurlähettiläs Jeffrey Feltman ja saksalaisen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes esittelivät kaappauksen suuntaviivat Bilderberg- ryhmässä, presidentti Obaman läsnäollessa v. 2008.

Venäjän ryhdyttyä tukemaan Syyrian sekulaarista hallitusta v. 2015 kaappaus meni kiville. Yhdysvallat ja EU, Saksan johdolla, asettivat totaaliset talouspakotteet, joilla Syyrian jälleenrakennus on käymässä mahdottomaksi. USA jatkaa Syyrian öljyn varastamista sotilaidensa vartioimana. Syyrialaiset kärsivät ravinnon ja polttoaineen pulasta

Yhdysvallat ja EU ehtivät muun ohella horjuttamaan Ukrainaa pois yhteistyöstä Venäjän kanssa koko 2000 -luvun ajan. Väkivaltainen vallankaappaus yhteistyössä natsi -joukkioiden kanssa suoritettiin helmikuussa 2014, mitä seurasi USA:n asettama laiton hallitus ja vaaleilla valitun presidentin ajo maanpakoon.

Ukraina siirtyi kokonaan USA:n valtapiiriin. USA:n varapresidentti Biden vieraili usein Ukrainan parlamentissa antamassa ohjeita. Hän kertoi puhuneensa pääministeriksi valitsemansa Yatsenjukin kanssa puhelimessa enemmän kuin vaimonsa kanssa.

Ukrainan natseilla on keskeinen määräysvalta siihen, miten maata hallitaan. Uuden hallituksen aikana venäjän kielen asema muutettiin. Se ei ollut enää virallinen kieli ja venäjän puhuminen kiellettiin julkisella paikalla. Ukrainan historiankirjoitus muutettiin heijastamaan natsi -myönteisyyttä. Hitlerin liittolainen Stepan Bandera korotettiin jalustalle. Koululaisten historiankirjat, tuhannet maan kadut ja paikannimet muutettiin pyyhkimään pois yhteydet Venäjään ja Venäjän kulttuuriin. Venäjänkieliset tiedotusvälineet lakkautettiin.

Laiton hallitus ja laittomaksi muuttunut eduskunta julistivat ”terrorismin vastaisen sodan” Itä-Ukrainan pääasiassa venäjänkieliselle väestölle, joka ei halunnut alistua vallankaappauksen alaisen hallituksen valtaan. Krim itsenäistyi ja Donbassin alue julistautui autonomiseksi. Sitä seurasi ennen näkemätön väkivalta, joka muuttui muistuttamaan kansanmurhaa. 

 

                                                      ***

Vallankaappauksella maasta ajettu Ukrainan presidentti olisi ollut valmis Saksan, Puolan ja Ranskan ulkoministereiden ohella sopimaan seuraavien vaalien aikaistamisesta ja Euroopan unioniin lähentymissopimuksen tulevasta ratifioinnista. Sopimus heitettiin roskakoriin.

Seuraavaksi Donbass oli valmis Saksan, Ranskan ja Venäjän tukemana sopimaan Kiovan hallituksen kanssa rauhanomaisesta ratkaisusta autonomisena osana Ukrainaa. Sopimusta kutsuttiin Minskin sopimukseksi.

Ukrainan presidentti Poroshenko, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande neuvottelivat ketunhäntä kainalossa. He eivät halunneetkaan rauhanomaista sopimusta vaan sotaa. He halusivat käyttää aikaa siihen, että USA:n johtama sotilasliitto NATO kouluttaisi ukrainalaiset käymään sotaa Venäjää vastaan heikentääkseen sitä. 

Jo presidentti Barack Obaman aikana Yhdysvallat oli julistanut Venäjän vihollisekseen. Kongressi antoi presidentille luvan aloittaa sota ”tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen”.

Kaikki osapuolet tiesivät, että natsijoukoilla oli valta painostaa Ukrainan presidenttiä ja että natsit olivat osa Ukrainan laillista armeijaa järjestäytyen eri osastoiksi, jotka kukin kantoivat omaa natsi -historiaansa ja viettivät juhlapäiviään. Stepan Banderan syntymäpäivää 1.1. vietetään soihtukulkuein suurkaupunkien kaduilla.

 

                                                          ***

 

70 vuotta on kulunut toisesta maailmansodasta, jolloin Saksan natsi -armeija liittolaisineen taisteli Ukrainan natsien rinnalla Neuvostoliittoa vastaan. Suomi kuului näihin liittolaisiin.

Tammikuussa 2023 Saksa on ilmoittanut antavansa panssarivaunuja Ukrainalle sotaan Venäjää vastaan, joka taistelee Ukrainan de-natsifioimiseksi ja Itä-Ukrainan kansanmurhan lopettamiseksi.

Suomi on ilmoittanut antavansa uuden 11/12 asepaketin ja mahdollisesti myös hyökkäysvaunuja.  Suomen hallitus ja presidentti eivät tunnusta taistelevansa kansanmurhan onnistumiseksi, vaan naamioivat puheen ”Ukrainan demokratian puolustamiseksi” ja Venäjän-vastaiseksi taisteluksi. Natsien olemassaoloa tai toisinajattelijoiden murhaamiseksi laadittuja listoja Suomen hallitus ei tunnusta tuntevansa.

 

                                                       ***

 

Suomen presidentti ja pääministeri ovat joutuneet kilpailuun siitä kuka on paras natsien tukija. Suomi ja Eesti miinoittivat toisen maailmansodan aikana Suomenlahden estääkseen natseja vastaan taistelevan Neuvostoliiton merenkulun. 16 000 Tallinnasta Leningradiin laivoilla Saksan natseja pakenevaa menehtyi noihin miinoihin.

Viime päivinä Eestin ulkoministeri on esittänyt, että Suomenlahti suljetaan yhteistyössä Suomen kanssa. NATO:n miinalaivat harjoittelivat jo Suomen vesialueilla. Venäjä on kutsunut suurlähettiläänsä Eestistä. Saman teki Eesti vastavuoroisesti. Suomen tasavallan presidentti keräsi pisteet ensimmäisenä jättämällä Venäjän suurlähettilään kutsumatta itsenäisyyspäivän juhliin. Muutama päivä sitten Suomen presidentti keräsi natsipisteitä vierailemalla Kiovassa naureskelemalla julkisesti Putin-pilakuvalle

Yhdysvaltojen ulkoministeriö piti v. 2000 kokouksen Bratislavassa. Siellä päätettiin levittää NATO-alue Baltiasta (johon Suomen katsotaan kuuluvan) Ukrainan Odessaan. Sen lisäksi Yhdysvallat päätti ryhtyä hankkeeseen estää Venäjän pääsy Itämerelle.

Nyt USA on ottanut Ukrainan haltuun eräänlaiseksi siirtomaakseen, kouluttanut NATO:n avulla ja Saksan Merkelin ja Ranskan presidenttien suosiollisella avustuksella Ukrainalle NATO-kelpoisen armeijan. Tuon armeijan lähtiessä helmikuussa 2022 hyökkäämään tarkoituksenaan saada päätökseen Itä-Ukrainan kansanmurha ja valloittaa Donbassin alue Ukrainan hallituksen valtaan, Venäjän mitta tuli täyteen.

Donbassin väestö julistautui itsenäiseksi ja kutsui Venäjän armeijan apuun. Itä-Ukrainan asukkaiden oma armeija liittoutui Venäjän armeijan kanssa yhteistoimintaan puolustamaan kotimaataan.

 

                                                            ***

 

Yhdysvallat ja Ukraina ovat saaneet natseihin tukeutuvan armeijansa avuksi varustuksia Saksalta. Saksa on tutussa puuhassa palauttamassa nyky -poliitikkojen isien ja isovanhempien haavetta voitosta Venäjästä.

Eestiläisillä ja suomalaisilla on kilpailu siitä, kuka parhaiten palvelee Ukrainan presidentti Zelenskya ja hänen isäntäänsä Yhdysvaltoja.

Ranska, Ruotsi ja Norja ovat erikoisessa seurassa. Ranska ja Norja olivat natsi-Saksan miehittämiä ja kärsivät siitä, mutta nyt eivät ole huomaavinaan natsien rikoksista kärsivien Donbassin asukkaiden hätää. Suomalaisille natsi -liittolaisuus on tuttua ja poliitikkomme keräävät pisteitä Ukrainan avusta mielellään ja ilman vaikeuksia.

 

 

                                                             ***

 

Kun tuntee Vietnamin, Irakin, Libyan, Syyrian ja Afganistanin kauhut Yhdysvaltojen armeijan ja sen liittolaisten uhreina ei ole vaikeata asettua natsismin uhrien puolelle tässäkään tapauksessa. Venäjällä on valtava taakka puolustaa maailmaa fasismilta ja natsismilta. YK:n viimeisimmässä äänestyksessä EU-maat olivat jo natsismin ja fasismin ihannoinnin puolella. Maapallon maiden enemmistö ei ole.

 

 

                                                         ***

 

Presidentti Niinistö kilpailee kaikkien niiden kanssa, jotka Ukrainaa miellyttäen tietävät miellyttävänsä Yhdysvaltoja. Jokainen teko tuottaa pisteitä, joiden runsaus pussissa oikeuttaa ensi vuoden tammikuun ensimmäisenä päivänä Banderan kunniaksi vietettävän soihtukulkueen kärkeen Kiovassa. 

Eturiviin rynnii tietenkin presidentti Biden. Häntä taluttaa Britannian sen hetkinen pääministeri. Liittokansleri Scholtz lienee toisessa rivissä, rinnallaan Emmanuel Macron ja Puolan presidentti Duda. Bidenin rinnalle asettunee kunniavieraana Angela Merkel ja Francois Hollande, ehkä Petro Poroshenkokin. Viimeksi mainitun vierelle päässee Sauli Niinistö.

 

Jos Venäjä voittaa sodan, kuten uskon, marssi peruutetaan. Musiikkina soitetaan jotakin kuolematonta venäläis-ukrainalaisen säveltäjän teosta.

 

                                                   

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan historia, Venäjä, natsismi Euroopassa, natsismin ilmentymä Suomessa, Merkel, Hollande, Poroshenko, tankit, Minsk, Sauli Niinistö,

KANSALLISSOSIALISMIAKO SANNA MARIN TAVOITTELEE?

Lauantai 31.12.2022 klo 14.21 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen pääministeri toivoo Suomen kansan ajatusten olevan Ukrainassa.

Menneen vuoden aikana hän on usein toistanut Suomen voittaneen kaikki sotansa. Hän on kuvannut Ukrainan asian olevan Suomenkin asia. Lisäksi hän on uskonut ja vaatinut, että Venäjä ei voita sotaa, jota pääministeri kutsuu ”provosoimattomaksi, julmaksi hyökkäyssodaksi”.

Lähdetäänpä alusta:

Suomi hävisi toisen maailmansodan liittoutuessaan natsi-Saksan kanssa. Suomi tunnusti myös fasistisen Kroatian, jonka keskitysleirit olivat Saksankin leirejä julmempia. Fasistisessa Kroatiassa ortodoksiset serbit suljettiin leireihin tai poltettiin elävältä ortodoksisiin kirkkoihinsa elleivät suostuneet kääntymään katolisuuteen.

Suomi oli Pariisin rauhansopimuksesta neuvoteltaessa ansionsa mukaan häpeäpaalussa muiden liittolaistensa kanssa. Sen sijaan että pääministeri Marin osoittaisi myötätuntoa fasistien kynsiin joutuneita serbejä tai Mannerheimin suunnittelemiin ja toteuttamiin Itä-Karjalan keskitysleireihin pakolla kuljetettuja venäjää puhuvia Karjalan asukkaita kohtaan, hän kääntää asiat päälaelleen. ”Suomi voitti!”

 

                                                   ***

 

Sama toistuu Ukrainan kohdalla.

Yhdysvaltojen vuonna 2014 yhteistyössä Ukrainan natsien kanssa suorittamasta vallankaappauksesta lähtien natsismi on voittanut alaa Ukrainassa. Natsien vaikutuksen alainen Kiovan hallitus julisti sodan Itä-Ukrainan pääasiassa venäjänkieliselle väestölle. Miksi? Itä-Ukrainan väestö ei halunnut alistua Yhdysvaltojen nimittämän nukkehallituksen alaisuuteen vaan vaati demokratiaa.

Välittömästi vallankaappauksen jälkeen Kiovan hallitus ja eduskunta julistivat venäjän kielen kielletyksi. Miljoonilta ihmisiltä kiellettiin äidinkielensä puhuminen kodin ulkopuolella. Vähitellen venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-asemat lakkautettiin.

Länsi-Ukrainassa vallitseva kansallismielinen yhteiskuntakäsitys tuli ainoaksi hyväksytyksi ajatustavaksi. Siihen kuului toisen maailmansodan aikaisten natsijohtajien ihannointi. Heidän mukaansa nimettiin urheiluhalleja ja tuhansien katujen ja aukioiden nimet muutettiin.

 

 

                                                     ***

Keväällä 2014 yli 100 ihmishenkeä vaatineen vallankaappauksen syyllisten etsiminen tehtiin laittomaksi. 2.5. 2014 lähes 100 demokratiaa vaatinutta kaupunkilaista suljettiin natsien toimesta Odessan ammattiyhdistysten taloon, joka poltettiin, ovet suljettiin ja ihmisten pako palavasta rakennuksesta estettiin. Syyllisten etsimistä ei ole aloitettukaan.

Natsien vaikutuspiirissä oleva Kiovan hallitus osallistui Minskin rauhansopimuksen laadintaan, jotta Donbassin pääasiassa venäjän kielisen Itä-Ukrainan alueelle voitaisiin rakentaa autonomia, jonka puitteissa kaksi kulttuuria voisi elää rinnakkain.

Minskin sopimuksen laatimiseen osallistuivat Ranskan presidentti Francois Hollande ja Saksan liittokansleri Angela Merkel. He ovat kuitenkin nyt paljastaneet, että Minskin sopimusta ei ollut aiottukaan panna täytäntöön vaan tarkoituksena oli järjestää Ukrainalle aikaa yhdessä USA:n ja NATO:n kanssa suorittaa aseellista entistä parempaa varustautumista Venäjää vastaan.

Minskin sopimuksen asteittaisen täytäntöönpanon viimeiseksi askeleeksi oli tarkoitettu Ukrainan itärajan palauttaminen Ukrainan hallituksen alaisuuteen sen ollessa sisällissodasta lähtien Donbassin omien aseellisten joukkojen hallinnassa. 

Presidentti Petro Poroshenkon hyväksyi kuitenkin tuon Minskin sopimuksen viimeisen askeleen vuonna 2018 laiksi, mikä merkitsi YK:n hyväksymän Minskin sopimuksen raukeamista. Donbassin väestölle ei jäänyt mitään neuvoteltavaa. Kiovan sota ja pommitukset jatkuivat herkeämättä.

 

                                                        ***

Länsi-Ukrainan nationalistien tavoitteena on ukrainisoida koko väestö. Ensimmäinen askel oli venäjän kielen aseman muutos vuonna 2014, venäjä ei ollut enää virallinen kieli. Vuonna 2017 kouluopetus venäjänkielellä kiellettiin. Venäjän kielen puhuminen julkisuudessa kiellettiin ja vähitellen kaikki venäjänkieliset painetut tekstit ja muu ilmaisu tulivat kielletyiksi.

Kaikki Ukrainan koulukirjat muutettiin myötäilemään myönteistä asennetta toisen maailmansodan aikaisiin natsien kanssa liittoutuneisiin johtajiin kuten Stepan Banderaan. Näiden johtajien syntymäpäiviä juhlistetaan soihtukulkuein.

Kaikki toisen maailmansodan voittaneen Neuvostoliiton kaatuneiden muistomerkit oli hävitettävä. Kaikki mikä muistuttaa Venäjän osuudesta Ukrainan kehityksessä on poistettava. Viime päivinä Odessan kaupungin perustaneen Katariina Suuren patsas on siirretty hautausmaan varastoon. 

Itä-Ukrainan Donbassin autonomian sijaan nationalistien tavoitteena oli alueen asukkaiden uudelleen kasvatus, omasta identiteetistä luopuminen ja nationalistisen ukrainalaisen identiteetin omaksuminen. Vasta uudelleen kasvatuksen tuotteena syntyvät ihmiset voisivat olla Ukrainan kansalaisia. Prosessi muistuttaa islamilaisessa kalifaatissa opin omaksuneiden kansalaisten ”uudelleen sosiaalistamista”, josta on kokemuksia esimerkiksi Ruotsista.

 

                                                  ***

Sanna Marin ja Sauli Niinistö puolisonsa Jenni Haukion kanssa ovat edistäneet Ukrainan kaltaista prosessia Suomessa. Uuden vuoden tervehdyksessään Sanna Marin kuvaa tänä vuonna maassamme tapahtuneita muutoksia positiivisen historiallisiksi – NATO-hakemus etunenässä.

Venäjä pyrkii operaatiollaan poistamaan maailmasta natsismin uhan. Samalla se joutuu taistelemaan natsismia tukevaa Yhdysvaltojen ja EU-NATO:n sotilaallista uhkaa vastaan. Marin toivoo siis natsismin ja rasismin voittoa.

Suomen media, Yle etunenässä, on toteuttanut kansan historiallisen muistin tuhoamista. Kuten pääministeri Marin, joka väittää Suomen voittaneen kaikki sotansa häpeällisen häviön sijaan, Yle yrittää tehdä suomalaisista Ukrainan natsien ihailijoita. Kuluneen vuoden aikana Yle ei ole pystynyt tuottamaan ainoatakaan keskustelua, jossa olisi historiallisen totuuden runko. Jos suomalaisten ei anneta surra väärällä puolella oloaan ja keskitysleirejään, kansa joutuu toistamaan virheitään. Se merkitsisi liittoutumista yhä fasistisemman Euroopan unionin kanssa, joka selviää julkisuudessa vain valehtelemalla siitä mitä maailmassa tapahtuu.

Euroopan unionin jäsenmaat ovat ilmoittaneet YK:n äänestyksessä kannattavansa fasimin ja natsismin ihannointia. He haluavat korruptoituneen natsi-Ukrainan EU:n jäseneksi. Samaan aikaan Venäjä yrittää sotilaallisesti estää natseja tuhoamasta suurta osaa Ukrainan väestöstä ja toimia kaikkien maailman fasismin vastaisten maiden johtajana ja kannustajana.

Sanna Marin ja Sauli Niinistö ovat historian väärällä puolella.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marin ja kansallissosialismi, Ukraina, ukrainalaisten uudelleen kasvatus, Hollande, Merkel, venäjänkielen kieltäminen, Poroshenko, Venäjä, NATO, EU, toisen maailmansodan häviö, Sauli Niinistö, ortodoksinen uskonto

JOULUBLOGI

Lauantai 24.12.2022 klo 13.38 - Pirkko Turpeinen-Saari

He voivat lopettaa junayhteyden. He voivat estää autoliikenteen. He voivat estää lentoliikenteen ja kaiken muun matkustamisen. He voivat estää keskinäisen kaupan. MUTTA

He eivät voi estää meitä suomalaisia rakastamasta Venäjää ja venäläisiä, naapureitamme.

Voimme uida läpi Suomenlahden tapaamaan ystäviämme Pietarissa. Vaellamme heidän kanssaan yhteisissä muistoissamme.

Muistamme heidän antaneen meille itsenäisyytemme. Muistamme heidän auttaneen meitä luopumaan natsi -menneisyydestämme ja militarismistamme. Sen sijaan että he olisivat syyttäneet meitä siitä, että suljimme venäjänkieliset Karjalan asukkaat keskitysleireihin ja kaikin tavoin yritimme estää heitä vapauttamasta maailmaa natsismin ja militarismin ikeestä, he antoivat meille hopealautasella ensimmäiset demokraattiset vaalit vuonna 1945, joihin jokainen suomalainen, niin vankiloissa viruneet Suomi-Neuvostoliitto-seuran toimijat, jotka selvisivät vankeudestaan hengissä, kuin tavalliset sisällissodassa tuomitut työläiset saattoivat osallistua.

Syytösten sijaan Neuvostoliitto/Venäjä auttoi meitä taloudelliseen kukoistukseen keskinäisen kaupan ja rauhanomaisen yhteistyön avulla.

 

 

                                                   ***

Suomen eliitti ei ole antanut anteeksi häviötään militaristisessa kilpailussa toisen maailmansodan aikana. Eliitille ystävyys ja kansojen tasa-arvo ja yhteistyö on kauhistus.

BRICS-maiden, Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan liittyessä rakentamaan eri valtioiden väliseen tasa-arvoon perustuvaa järjestelmää Yhdysvaltojen väkivaltaan, militarismiin ja talouspakotteisiin perustuvan järjestelmän sijaan, Suomi on eliitin toimesta liittynyt tukemaan jälkimmäistä.

Suomen eliitti, valtiojohto, on liittoutunut Yhdysvaltojen kanssa käymään sotaa Ukrainassa. Se on asettunut natsismin ja fasismin omaksuneen Kiovan hallituksen puolella tappamaan Itä-Ukrainan venäjänkielistä asujaimistoa.

Saksan hyökätessä Neuvostoliittoon toisen maailmansodan aikana Mannerheim johti ja suunnitteli keskitysleirien rakentamista Itä-Karjalan venäjää puhuville asukkaille ja ryösti itselleen tai antoi karjalaa puhuville asukkaille venäjänkielisten talveksi kerätyt muonavarat.

Mannerheim johti itse Karjalan sotilas-ja siviilihallintoa koko sodan ajan.

Presidentti Sauli Niinistö toimii samalla tavalla. Hän johtaa yhdessä Suomen pääministeri Sanna Marinin kanssa tuen antamista Ukrainan itäisten osien venäjänkielisten asukkaiden tappamiseen. Yli kymmenen asepakettia on lähetetty yhdessä Yhdysvaltojen, sen liittolaisten ja EU-maiden kanssa.

 

                                                        ***

Venäjä on ottanut yli 3 miljoonaa ukrainalaista pakolaisina Kiovan hallituksen ylläpitämän 9 vuotta kestäneen sisällissodan aikana. Kiovan hallituksen aikoessa ryhtyä venäjänkielisen väestönsä lopulliseen tuhoamiseen Itä-Ukrainassa helmikuun 2022 puolivälissä väestö pyysi Venäjää auttamaan. Venäjä tunnusti alueiden itsenäistymisen ja ryhtyi auttamaan sotilaallisesti mutta myös taloudellisesti ja elintarvikkeiden avulla.

Sisällissota sai alkunsa Yhdysvaltojen kaapattua Ukrainassa vallan v. 2014. Rauhantahtoisuutta näytelleet Saksan ja Ranskan johtajat liittoutuivat Yhdysvaltojen kanssa ja estivät rauhanomaisen kehityksen Ukrainassa, mutta myös laajemmin maapallolla.

Venäjä ehdotti joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 neuvotteluja yhteisen turvallisuuden rakentamisesta Yhdysvaltojen johtaman sotilasliitto NATOn laajenemisen sijaan. Yhdysvalloista taloudellisesti ja sotilaallisesti riippuvaiset entiset Euroopan siirtomaavallat eivät vastanneet Venäjän kutsuun vaan aloittivat USA:n sodan tukemisen. Yhdysvallat katsoi Ukrainassa käytävän sodan sopivasti vahingoittavan Venäjää ja lisäävän NATO-liittolaisten valtaa. 

 

                                                             ***

YK n äänestykset paljastavat lännen paluun natsismin kannattajaksi. Vielä vuosi sitten natsismin ihannointi ja tukeminen sai vain Yhdysvaltojen ja Ukrainan kannatuksen. Maapallon maiden enemmistö vastusti natsismin ja fasismin ihannointia. EU n jäsenmaat pidättyivät äänestämästä.

Tänä vuonna joulukuussa 2022 Euroopan unionin jäsenmaat eivät enää vastustaneet natsismin ihannointia äänestyksessä vaan päinvastoin tukivat sitä. Käytännössä sen näkee myös siitä, että vaikka Ukraina on natsismin omaksunut, oppositiopuolueet kieltänyt, venäjänkielisen väestön ihmisoikeudet muun muassa oman uskonnon harjoittamisen kieltänyt maa, EU-maat Yhdysvaltojen rinnalla tukee tätä. Natsi-pataljoonat on integroitu Ukrainan armeijaan ja ihmisten murhaaminen turvallisuuspalvelun toimesta keskellä katua on arkipäivää.

 

                                                      ***

Rakastamme Venäjää ja Venäjän presidenttiä myös siksi, että EU-komission julistamasta täydellisestä tiedonkulun sensuurista huolimatta he ovat valmiita puolustamaan maapallon väestöä rasismilta ja natsismilta. Valheet ovat suomalaisenkin tiedonvälityksen ydintä. Valtajournalismista ei ole saanut tämän vuoden aikana yhtä ainoata objektiivista tiedon murusta. Venäjän teot demonisoidaan ja Kiovan/USAn tekoja kaunistellaan.

Sisällissodan ja toisen maailmansodan aikana Suomen eliitti turvautui ensin keisarilliseen Saksaan ja sitten Hitlerin Saksaan. Saksan jouduttua sodan jälkeen epäitsenäiseksi Yhdysvaltojen palvelijaksi Suomen eliitti on valinnut kumppaneikseen Yhdysvaltojen aseteollisuutta palvelevan EU:n ja Yhdysvaltojen myös aseteollisuutta ja suurpääomaa palvelevan nukkehallituksen.

 

                                                     ***

Demokratia on 1930-luvun tapaan purkautunut myös Suomessa. Suomen eduskunta saatiin salaisilla neuvotteluilla ja painostuksella äänestämään, kansan tahtoa kuulematta, NATO on liittymisestä. Suomi on rikkonut useita sitä sitoneita kansainvälisiä sopimuksia. Militarisoituminen NATO :n kumppanina on tosiasia.

 

                                                       ***

Venäjä pyrkii suorittamaan Ukrainan demilitarisaation (NATO-joukkojen ja natsi -joukkojen poistamisen) ja denatsifikaation (demokratian täydellisen puuttumisen korjaamisen) ja Venäjälle näistä koituvan uhan poistamisen kuten natsi-Saksan suhteen toisessa maailmansodassa.

Suomen presidentti ja pääministeri johtavat Suomen vajoamista Ukrainan tielle osana kansainvälistä kehitystä. 

 

                                                        ***

 

Me Venäjää, BRICS iä ja kaikkien maiden yhteistä jakamatonta turvallisuutta rakastavat kansalaiset toivomme tänä joulu aikana, jota Venäjällä vietetään valtaosin tammikuussa, kaikkea hyvää jokaiselle venäläiselle ja toivomme, että tulevaisuudessa pääsemme teitä halaamaan muutenkin kuin uimalla Suomenlahden halki.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjä-ystävyys, Venäjä-yhteyksien katkaiseminen, totuudesta vaikeneminen Suomen mediassa, fasistinen kehitys Suomessa, eduskunnan kiristäminen, NATO-jäsenyys, Ukrainan sisällissota, USA:n vallankaappaus Ukrainassa, demilitarisaatio ja denatsifikaatio

NATOON LIITTYMINEN, DEMOKRATIAN JA HYVINVOINTIVALTION PURKAMINEN

Keskiviikko 14.12.2022 klo 15.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen eduskunta keskusteli eilen kiireellä liittymisestä sotilasliitto NATO: on.

Eräs edustajista kysyi neuvoa, miten nyt pitäisi käyttäytyä, että Turkki ei suuttuisi.

Miten tähän on tultu? Kansanedustajalla ei ole omaa itsenäistä käsitystä, vaan hän odottaa jostakin ylemmältä taholta neuvoa.


***

Olen kirjoittanut kirjassani ”Parantajan roolit” kansanedustaja-ajastani vuosina 1983 -87. Olin myös Pohjoismaiden neuvoston jäsen. Tuohon aikaan Yhdysvallat jo antoi ohjeita, minkälaista kauppaa Suomi saisi käydä Neuvostoliiton kanssa. Johtavat poliitikot paimensivat, ja presidentti Kekkosen väistyttyä tila Yhdysvaltojen vaikutukselle avautui esteettä.

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan kokouksessa oli keskusteltu Euroopan unionista ja siitä, että Volvon pääjohtaja Per Gyllenhammar oli Europan teollisuusyritysten, Round Table of Industrialistsin puheenjohtaja. Hänen tiedettiin olevan myös yhdysvaltalaisen aseteollisuuden Lockheedin hallituksessa.

Round Table of Industrialists laati EU:n perustavat asiakirjat – ne muuttuivat sanasta sanaan varsinaisiksi EU:n asiakirjoiksi.

Katsoin, että Euroopan unioni ei voi olla tyydyttämässä aseteollisuuden pyrkimyksiä vaan siitä tulisi muodostua rauhaan ja yhteistyöhön perustuva järjestö, kuten sen alun perin suunnitelleet Altiero Spinelli ystävineen olivat suunnitellut fasistien vankilasaarella.

Kerroin tästä Pohjoismaiden neuvoston valtuuskunnan kokouksesta eduskunnan istuntosalissa. Sen johdosta puhemiesneuvosto harkitsi varoituksen antamista minulle ”salaisuuksien paljastamisesta”. Varoitusta ei kuitenkaan tullut.

***

Neljä vuotta kansanedustajakauteni jälkeen, Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrichtissa 1991-92 päätettiin, Saksan johdolla, aloittaa sota Jugoslaviaa vastaan tunnustamalla kansainvälisten lakien vastaisesti sen yksi osavaltio, Kroatia, itsenäiseksi.

USA:n presidentti Reagan oli suunnitellut tätä hajottamista jo 1980-luvun alkupuolella. Nyt voimakkaan yhteistyökumppanin EU: n tultua Helmut Kohlin Saksan johdolla muodostetuksi, sota voitiin aloittaa Reaganin entisen varapresidentin, presidentti George H.W. Bushin johdolla.

Jatko olikin sitten Bill Clintonin vastuulla vuoteen 1999 saakka. Tuolloin suoritettiin viimeiset NATO-pommitukset ja Serbian Kosovon valtaaminen.
Kosovoon rakennettiin laittomasti jättimäinen USA:n sotilastukikohta Bondsteel. NATO miehitti Kosovon, joka YK:n päätöksellä 1244 jäi Serbian maakunnaksi, jolla päätöksellä solmittiin rauha islamistista Kosovoa tavoittelevien albaanien ja Jugoslavian demokraattisen hallituksen välillä.

Hyvinvointivaltio Jugoslavia, kommunistijohtoinen sosialistinen valtio oli murskattu. Kansantulolla mitattuna 24. sijalla maailmantilastossa oleva valtio itsenäistettyine osavaltioineen putosi kehitysmaaluokkaan.

***

Miksi kirjoitan tästä nyt?

Suomelle on käymässä kuten Jugoslavialle tai vielä tuoreempi esimerkki on Ukraina.

Ilman varoitusta, kansainvälisiä lakeja rikkoen Jugoslavian lainat USA:lta, maailmanpankilta ja IMF:ltä irtisanottiin yhdessä yössä.

Millä Suomea uhkaillaan? Ketkä suomalaiset ovat tässä juonessa mukana?

Suomi on nyt antanut fasistisen rakenteen omaavalle, sisällissotaa omia kansalaisiaan vastaan lähes 9 vuotta käyneelle Ukrainan hallitukselle aseita kansalaistensa tappamiseen, jotka kansalaiset ovat äidinkieleltään venäjänkielisiä ja jotka kannattivat USA:n vallankaappaushallituksen sijaan demokraattisesti vaaleilla valittua presidenttiä ja puolueita.

USA:n ja NATOn tukemien ja kouluttamien sotilaiden ryhtyessä 21.2.2022 hyökkäämään ja ottamaan autonomiseksi julistautunutta Donetskin ja Luhanskin aluetta väkivalloin haltuunsa nämä alueet pyysivät Venäjältä itsenäisyytensä tunnustamista ja sen jälkeen saapumista apuun.

***

Presidentti Sauli Niinistö oli Jugoslavian sodan aikana EDU:n Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtaja sekä Suomen hallituksen jäsen. Järjestön tarkoituksena oli ”kommunismin kitkeminen” Euroopasta. Natsi-armeijaan koulutuksensa saanut Saksan liittokansleri Helmut Kohl oli pyytänyt Niinistöä tähän tehtävään. Angela Merkel oli Kohlin hallituksen jäsen Jugoslavian sodan aikana.

Sauli Niinistöstä tehtiin Suomen presidentti 2012. Mitkä olivat taustavoimat?

Suomi liitettiin kansalta salaa NATO:n isäntämaasopimukseen 2014, ja Juha Sipilän hallitus nimitettiin 2015. Yleisradio kehotti ohjelmassaan toimittaja Riku Rantalan toimesta ja ulkoministeri Tuomiojan läsnä ollessa katsojia ilmoittamaan toimittajalle kaikki tuntemansa Putinin trollit.

USA:n vuonna 2014 suorittaman Ukrainan vallankaappauksen jälkeen kaappausta tukeneet voimat tilasivat, saksalaisen tutkijan Sabine Schifferin mukaan, Hill&Knowltonin markkinointitoimiston suorittamaan Venäjän presidentti Putinin demonisonnin. Demonisointi on jatkunut nyt 8 vuoden ajan.

Juha Sipilän hallitus loi Suomen mediasensuurin. Valtion turvallisuuskomiteaan kuuluvat kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt presidentin kansliapäällikkö mukaan luettuna. Komitean alaisena on huoltovarmuuskeskus. Tämä huoltovarmuuskeskus alkoi rahoittaa Mediapoolia, josta muodostui valtiollinen sensuuri. Sensuurin alaisuuteen kuuluvat Yle, MTV, sanomalehdet, kustannustalot eli kaikki Suomen asukkaat tavoittavat tiedotusvälineet.

Sipilän hallitus aloitti myös hyvinvointivaltion alasajon. Seurauksena oli mm. ammatillisen koulutuksen romahdus ja yliopistoresurssien alasajo.
Hallitus kutsui maahan NATO:n hybridikeskuksen valtiollista sensuuria vahvistamaan. Sen lisäksi Sipilän hallitus solmi useita kahdenvälisiä sotilaallisia sopimuksia eri NATO-maiden kanssa. Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan Suomella oli tuolloin jo noin 60 tällaista sopimusta.

***

Presidentti Niinistö valitsi oikeuskansleriksi ohi hallituksen esityksen Tuomas Pöystin, joka oli palvellut kokoomuspuoluetta sosiaali ja -terveydenhuollon uudistuksessa. Tarjolla virkaan olisi ollut korkeatasoisia valtiosääntöasiantuntijoita. Valinnan seurauksena Suomi on siirtynyt demokratian ja perustuslain toteuttamisen ulkopuolelle.

Presidentti Niinistö on sekaantunut sisäpolitiikkaan. Hän oli moneen kertaan luvannut NATO-asiassa kansanäänestyksen. Sen sijaan että hallitus olisi järjestänyt sellaisen, jäsenyyden hyväksymisen perusteena käytettiin epäluotettavaa vaatimattoman osanottajamäärän mielipidekyselyä. Tätä Niinistö on käyttänyt esiintyessään ulkomailla Suomen kansan puolesta.

Oikeusministeriö järjesti kansalaisille mahdollisuuden esittää pankkitunnuksilla varmistetun kantansa NATO-jäsenyyteen. Lausuntoa ei juuri mainostettu ja aikaa sen toteuttamiseen oli niukasti. Kaikki vastaajat suhtautuivat NATO-jäsenyyteen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kielteisesti. Tätä tulosta ulkoministeri Pekka Haavisto pitää NATO-myönteisenä kannanottona.

Haavisto esiintyi NATO-propagandistina myös Jugoslavian pommitusten yhteydessä. Hän esiintyi julkisuudessa asiantuntijana ja todisti Geiger-mittari kädessään, että maaperästä ei löytynyt radioaktiivisuutta, vaikka NATO-oli pommittanut uraanipommeilla. Vuosien kuluessa lisääntyneet syöpämäärät ovat osoittaneet toista

Presidentti Niinistö sekaantui myös sisäpolitiikkaan järjestämällä jokaiselle eduskuntaryhmälle ”keskustelutilaisuuden” NATO-kysymyksestä. Sen jälkeen jokainen eduskuntaryhmä on ollut ”ruodussa”.

Samalla tavalla Yhdysvaltojen nykyinen presidentti, tuolloin varapresidentti Joe Biden kävi siirtomaakseen ottamansa Ukrainan parlamentissa Radassa, paikan päällä, antamassa ohjeita yleisen syyttäjän valinnasta. Yleisellä syyttäjällä oli merkitystä Bidenin pojan Hunterin liiketoimissa Ukrainassa.

***

Parantajan roolit-kirjassani kerron tilanteesta 1980-luvulla. Salaisuuksista/totuutta ei saanut kertoa. Nyt tilanne on huikeasti pahempi. Tosiasioiden kertominen julkisuudessa on käynyt lähes mahdottomaksi.

Suomen media – ja kustannusalan sensuuri on totaalinen. Sen lisäksi Suomen kuuluminen Euroopan unioniin on johtanut siihen, että EU-komission julistettua mediasensuurin, Suomi noudattaa oman sensuurinsa lisäksi sitä. Kaikki uutiset Venäjän ja ymmärtääkseni myös Kiinan virallisista tietolähteistä on suljettu pois ulottuviltamme. Siten tiedot Ukrainan sisällissodan toisen osapuolen tapahtumista, joissa Venäjä on apuna, jäävät pimentoon.

Suomen hallitus on lähettänyt miljardeilla aseita Ukrainan natsihallitukselle. Suomen hallitus ei ole muistanut kertoa, että niitä käytetään muita ukrainalaisia vastaan apuun tulleiden venäläisten ohella.

Suomen hallitus ei ole kokenut tarpeelliseksi kertoa, minkälainen yhteiskunta Ukraina on. Sen suunnaton korruptio ja ihmisoikeuksista piittaamattomuus muistuttaa toisen maailmansodan natsi aikaa. Yle kertoo huolellisesti mahdollisista Venäjän aiheuttamista ihmisuhreista, mutta samana päivänä Donetskissa Kiovan hallinnon ohjuksista kuolleista ihmisistä ei mainita sanallakaan.

***

Sen sijaan, että Suomi aikaisempana puolueettomana maana tukisi rauhanomaisia ratkaisuja, se kiihdyttää sotatoimia.

Suomi ottaa vastaan Ukrainan pakolaisia. Monet heistä ovat 9 vuotta kaltoin kohdeltuja venäjänkielisiä ihmisiä. Sen sijaan että Yle haastattelisi eri äidinkielen omaavia ukrainalaisia heidän elämästään ja kohtaloistaan natsihallinnon alaisuudessa, Yle kertoo omaa NATO-maiden edellyttämää tarinaa.

Suomen hallitus ei tule selviämään valtion velasta. Se on osallistunut innokkaimpana Venäjä-vastaisten pakotteiden pystyttämiseen. Hallitus ei puhu omasta vastuustaan pakotteiden haitoista vaan totuuden vastaisesti syyttää Venäjää.

Aseiden hankinnan seurauksena hallitus alkaa suunnitella hyvinvointivaltion purkamista. Terveydenhuolto romahtaa ensimmäisenä. Jos hoitajille maksettaisiin työn edellyttämää palkkaa heidän ei tarvitsisi hakeutua Norjaan tai muihin parempaa palkkaa maksaviin maihin tai ammatteihin.

Suomessa ehdotetaan opiskelun muuttamista maksulliseksi. Palaisimme historiassa taaksepäin siihen aikaan, kun vain varakkaat perheet kouluttivat lapsensa yliopistoissa.

Päivähoidon henkilöstöpula johtuu myös palkkauksesta ja riittämättömistä koulutuspaikoista.

Esimerkkejä hyvinvointivaltion purkamisesta hintana aseostoille löytyy vaikka kuinka. Maanteiden korjausvelka on eräs helpoimmin havaittavista puutteista.

***

Uudessa armeijamme isäntämaassa Yhdysvalloissa on aseita, mutta ei hyvinvointia. Ei ole terveydenhuoltoa, asunnottomat lojuvat New Yorkin ja Los Angelesin kaduilla turvautuen huumeisiin. Yli 2 miljoonaa ihmistä on vankilassa ja n. puoli miljoonaa pidätettynä. Kuolemantuomio on sallittu.

Yhä kasvava määrä valtioita kieltäytyy osallistumasta USA:n johtamaan yksinapaiseen maailmaan, jota ylläpidetään sodilla ja talouspakotteilla. Ne etsivät yhteistyön ja kansainvälisten lakien ohjeistamaa rauhanomaista ja oikeudenmukaista maailmaa BRICS:n puitteissa.

Natsismin ja fasismin hyväksymisen eteneminen Euroopassa näyttäytyy YK:n äänestyksissä. Ukrainan aseistaminen on sen kärjekkäin esimerkki. USA ja Ukraina ovat natsismin kannatuksen kärki, joka yhden ainoan vuoden aikana voimistui sodaksi Venäjää, natsismin ja fasismin vastaisen työn johtovaltiota vastaan.

Vasta kun Suomi ja suomalaiset alkavat nähdä sensuurin verhon läpi ”salaisuudet” joita meidän ei haluta näkevän, voimme yhdessä ryhtyä kamppailuun päästäksemme NATO-jäsenyyden sijasta BRICS: in jäseneksi turvataksemme hyvinvointivaltiomme ja kyvyn keskinäiseen yhteistyöhön vihan sijaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATOon liittyminen, demokratian purku, hyvinvointivaltion purku, natsi-Ukraina, Ukrainan sisällissota, aseteollisuuden palveleminen, mediasensuuri, EU, EU komissio, Donbass ja Kosovo, poliittiset salaisuudet,

ONKO RASISMI SUOMEN HALLITSEVAN LUOKAN PERIMÄSSÄ?

Perjantai 2.12.2022 klo 13.38 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime päivinä on kiihtyvällä vauhdilla havaittu aikaisempien hyvien arvojen romahtaminen.

Totuus on heitetty romukoppaan, varastaminen on tullut hyveeksi, kansanryhmien vaino hyväksyttäväksi.

Yhdysvallat on estänyt joidenkin Venäjän delegaation jäsenten pääsyn YK:n yleiskokoukseen. Puola on kieltäytynyt antamasta viisumia Venäjän ulkoministerille ETYJ:n ministerineuvoston kokoukseen osallistumiseksi. Samoin Venäjän median osallistuminen estettiin.

Euroopan parlamentti on ehdottanut Venäjän valtion kaasun myynnistä saatujen 300 miljardin euron varojen, jotka on talletettu EU-maiden pankkeihin, varastamista omiin tarkoituksiin. Siten EU-maiden kaasunsaanti olisi ilmaista.

Euroopan vaaleilla valitsematon komissio on sensuroinut kaiken Venäjältä tulevan tiedonvälityksen, minkä seurauksena ”lännen valheet” on voitu muuttaa todeksi.

Yhdysvallat ja EU-parlamentti sekä kaikki EU-valtioiden johtohenkilöt tietävät Ukrainan viimeisen kriisin alkaneen Yhdysvaltojen ja EU:n tukemasta Ukrainan vallankaappauksesta v. 2014. Puolan, Saksan ja Ranskan ulkoministerit neuvottelivat vallankaappauksen päättämisestä, solmivat sopimuksen Ukrainan presidentin kanssa, jota USA:n vaikutuksen alaiset mielenosoitusten johtohenkilöt eivät hyväksyneet. Sen jälkeen USA:n nimeämä Ukrainan hallitus ja eduskunta  ajoivat vaaleilla valitun presidentin maanpakoon ja aloittivat  sodan Itä-Ukrainan väestöä vastaan.

Kaikki tietävät Ukrainan ”demokratian” romahtaneen tuon jälkeen aste asteelta siitä lähtien.  Keskeiset natsivoimat saivat yhä enemmän vaikutusvaltaa ja natsi -pataljoonat liitettiin osaksi Ukrainan armeijaa. Yhdysvallat alkoi yhdessä NATO-maiden kanssa kouluttaa Ukrainan armeijaa suorittamaan USA:n  tavoittelemaa Venäjän heikentämistä.

 

                                                        ***

 

Sisällissodan ratkaisemiseksi Saksa, Ranska, Ukraina ja Itä-Ukrainan edustajat solmivat kaksi Minsk-sopimusta, joihin oli sisällytetty asteittainen autonomian rakentaminen Itä-Ukrainaan ja rauha.

Viime viikkoina Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel ja Ukrainan entinen presidentti Petro Poroshenko ovat ilmoittaneet, että Minskin sopimuksia ei ollut heidän taholtaan aiottukaan panna täytäntöön vaan sen tarkoitus oli ostaa aikaa Ukrainan asevoimien kouluttamiseksi NATO:n avulla ja NATO:n asein. 

Mikä näytelmä!

Saksan liittokansleri ja Ranskan presidentti käyttivät myös Venäjän presidentti Putinin aikaa neuvotteluihin tuntikausia, millä neuvotteluilla ei ollut tarkoitettukaan päästävän rauhaan, vaan saatavan niin paljon kuin mahdollista Itä-Ukrainan venäjän kielisiä asukkaita, osin Venäjän kansalaisia, tapetuksi, jotta alueet lopulta alistuisivat ihmisoikeuksiensa täydelliseen menetykseen.

Neuvotteluprosessien aikana Ukrainan venäjänkielisen väestön oikeudet katosivat  Donbassissa, ja kaikkialla muualla Ukrainan alueella. Olen kuvannut tätä edellisessä blogissani.

 

                                                   ***

Kaikki Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin johtajat, tiedotusvälineet ja tutkijat tietävät totuuden, mutta toimivat uuden itse rakennetun todellisuutensa mukaisesti.

Suomen presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin ovat osoittaneet omaksuneensa tämän uuden todellisuuden. Sanna Marinin vaatimukset ”kaikkien siteiden katkaisemisesta Venäjään” ovat saaneet vastakaikua koko mediassamme eduskunnasta puhumattakaan.

 

 

                                                ***

Suomen kansalla on rankka historia, joka osittain selittää sen, että johtaviin asemiin nousee näin sydämettömiä ihmisiä.

Suomen sisällissota syttyi hallitsevan luokan mitätöityä eduskunnan kesällä 1917 laatiman ”valtalain” Suomen itsenäisyydestä. Äänestyksessä häviölle jääneet kääntyivät Venäjän väliaikaisen hallituksen puoleen saadakseen eduskunnan hajotettua. Se onnistui.

Työväenluokan kokiessa vanhan eduskunnan lailliseksi valmistautuminen uusiin vaaleihin ei sytyttänyt. Porvarilliset voimat saivat uudessa eduskunnassa enemmistön. Samaan aikaan kaavailut Saksan keisarikunnan alaisuuteen siirtymisestä voimistuivat. Suojeluskuntien avulla suuntauduttiin tulevaa sisällissotaa varten. Työläisillä oli punakaartinsa.

Porvarien tavoitteena oli saavuttaa itsenäisyys Venäjästä ja sen jälkeen liittyä Saksan keisarikuntaan.

 

                                                  ***

Leninin myönnettyä itsenäisyyden porvarillinen eduskunta äänesti tammikuussa 1918 luokka-armeijan puolesta demokraattisesti hallitun armeijan sijaan. Luokka-armeijan johtoon valittiin C.G.Mannerheim ja maahan kutsuttiin paitsi Saksassa koulutetut pääosin porvarilliset jääkärit, mutta myös keisarillisen Saksan armeija.

Sisällissodan päättyessä porvarilliset voimat suorittivat sisällissotaan osallistuneiden tai työläisten puolella olleiden naisten ja miesten pidättämiset, syyttämiset ja tuomitsemiset – joko kuolemaan tai keskitysleirille. 

Porvarillisia taistelijoita tai Saksan armeijan jäseniä ei syytetty eikä tuomittu – heidät armahdettiin.

 

                                                    ***

Pitkät vankeusrangaistukset, nälkään nääntyminen ja taudit tappoivat työläisiä. Äänioikeuden ja sosiaalitukien ja eläkkeiden menetykset johtivat köyhät entistä syvempään kurjuuteen. 

Porvarilliset voimat aloittivat armeijan tukemana ennen näkemättömän sorron ja kyyditykset samaan aikaan kun yhteistyö nousevan natsi-Saksan kanssa voimistui. Suomi liittyikin Mannerheimin tiiviiden Saksa-suhteiden ansiosta Saksan hankkeeseen Neuvostoliittoa vastaan, jonka väistämättömänä seurauksena oli sota. Sen aikana suomalaiset päästivät Mannerheimin johdolla rasismin valloilleen.

Itä-Karjalaan rakennettiin Mannerheimin suunnitelman mukaan keskitysleirejä alueen venäjää puhuville venäläisille siviileille. Heitä oli kaikkiaan 20 000. Suomen armeija varasti heidän talvea vastaan kootut muonavaransa, antoi osan saaliista karjalaa puhuville venäläisille ja vei loput 60 kuorma-autollista Suomen puolelle.

Ilman tätä ryöstöä venäjänkieliset venäläiset asukkaat olisivat pysyneet hengissä. Keskitysleireissä he kuolivat niin että mm. heinäkuussa 1942 500 leiriin siirrettyä, pääasiassa naisia, lapsia ja vanhuksia kuoli nälkään, tauteihin ja pahoinpitelyihin.

Samaan aikaan heinäkuussa 1942 Helsingin kaupunki nimesi pääkatunsa Heikinkadun Mannerheimintieksi. Runsaat 10 vuotta myöhemmin Mannerheimille pystytettiin saman kadun alkupäähän suurikokoinen ratsastajapatsas.

 

                                                       ***

Seuratessamme Euroopan, erityisesti Ukrainan tapahtumia tänään ilmapiiri muistuttaa 1930-lukua, mutta Suomessa sen taustalla ovat erityisesti sisällissodan vaikutukset. Suomen pääministeri ja presidentti ovat Euroopan parlamentin rinnalla syöksyneet tukemaan Yhdysvaltojen pystyttämää Ukrainan natsihallintoa.Kuten he tukivat Hitlerin natsi-hallintoa.

Olen seurannut Yhdysvaltojen rakenteellista rasismia vuodesta 1950. Tuolloin afrikkalaistaustaisella väestöllä ei ollut ihmisoikeuksia. Laillinen rasismi loppui 1960-luvulla äänioikeuden myötä, mutta vielä nytkin tarvitaan ”black lives matter-liikettä” muistuttamaan päivittäisestä läpi Yhdysvaltojen ilmenevästä rasismista.

 

                                                         ***

Miksi Suomen pääministeristä ja Euroopan parlamentin jäsenistä tuntuu niin kodikkaalta tukea Kiovan hallitusta eikä Ukrainan sorron alla eläviä venäjää puhuvia kansalaisia? 

Onko selitys se, että Suomen hallitseva luokka on tottunut manipuloimaan totuutta ja demokratiaa. On ollut sallittua kuljettaa venäläisiä siviilejä karjavaunuilla Petroskoin keskitysleireihin kuolemaan. On ollut sallittua varastaa Venäjän valtion omaisuutta Euroopan parlamentin ja rasistisen Yhdysvaltojen toimin. Miksi siis ei nytkin?

Valehtelun virallistaminen sensuurin avulla luo kaikille lännen yksipuoliseen valtaan luottaville mahdollisuuden kokea olevansa oikeassa. Suomen pääministeri ja presidentti johtavat tätä oikeassa olemista, joka tosiasiassa on sydämettömyyttä, epäinhimillisyyttä ja väkivaltaa.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rasismi venäläisiä kohtaan, Sanna Marin, Sauli Niinistö, Suomen sisällissota, Suomen keskitysleirit, Ukrainan rasismi, Euroopan Unionin sensuuri, Venäjän omaisuuden konfikointi, Suomen sisällissota, keskitysleirit,

EUROOPAN PARLAMENTTI, VENÄJÄ JA UKRAINAN NATSISMI

Torstai 24.11.2022 klo 17.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

EUROOPAN PARLAMENTTI, VENÄJÄ JA NATSIT

NATO kehotti Euroopan parlamenttia äänestämällä ilmaisemaan Venäjän olevan terrorismia tukeva valtio. Parlamentti totteli lähes yksimielisesti, vaikka aivan kaikki EU:n jäsenmaat eivät vielä ole NATO: n jäseniä.

Mikä tekee asiasta farssin?

Se, että suuri osa Euroopan parlamentin jäsenmaista ovat tunnettuja sotarikollisia ja ovat osallistuneet useimmiten yhdessä natsismia tukevan Yhdysvaltojen kanssa valtioiden tuhoamiseen, viimeksi 20 vuoden ajan Afganistanissa. Pahin eurooppalainen sotarikollinen Britannia ei ole enää EU:n jäsen.

Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Saksa houkutteli muut jäseniksi haluavat maat kanssaan hajottamaan Jugoslavian yhdessä Yhdysvaltojen kanssa. Yhteistyökumppaneina olivat Yhdysvaltojen natsi -diaspora, joka rahoitti hanketta. Toinen tärkeä rahoittaja ja aseiden hankkija oli Osama bin Laden, jota syytettiin vuonna 2001 World Trade Centerin pilvenpiirtäjien tuhoamisesta.

Vuosien 1992 -1999 Osama bin Laden oli Euroopan unionille, erityisesti Saksalle, läheinen yhteistyökumppani, joka tuki paitsi natseja, myös Kroatiassa ja myöhemmin Kosovossa taistelleita albaani -terroristeja. Terroristeilla oli yllään saksalaiset univormut ja heitä koulutettiin Turkissa.

***

Venäjää syytetään ”provosoimattomasta Ukrainan sodasta” kaikkine lieveilmiöineen mainitsematta sitä, että sota on jatkunut Ukrainan sisällissotana jo 8 vuotta ja sen on aloittanut Yhdysvallat. Sen jatkuminen riippuu Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten Euroopan maiden propagandasta, aseista ja muusta sotilaallisesta avusta.

Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natseja 1950-luvulta saakka. Natseille ja terroristeille voidaan asettaa yhtäläisyysmerkit. Nykyisen sodan erittelyn tekee ongelmaksi se, että eivät ainoastaan ukrainalaiset natsit tee terroritekoja vaan myös heitä tukevat USA ja Euroopan maat.

Venäjän ja Saksan yhteistyönä rakentaman kaasuputken, Nordstreamin, räjäytys tapahtui NATO-maiden valmistelemana ja Britannian ja USA:n yhteistyönä suorittamana. USA:n presidentti Biden oli vannonut tekevänsä kaasuputken käyttöönoton mahdottomaksi.

Venäjän mantereelta Krimin niemimaalle johtavan sillan räjäytyksessä on ilmennyt yhteistyötä Britannian ja Ukrainan kesken.

Venäjä on ilmoittanut tavoitteenaan olevan natsismin uhan poistaminen lähialueeltaan ja NATO:n
laajenemisen estäminen. Se on vastannut natsien sorron alla olleiden Itä-Ukrainan venäjänkielisten asukkaiden avunpyyntöihin. Kuluneiden 8 sotavuoden aikana heitä on kuollut 14000, joista 400 on ollut lapsia.
***

Minkälainen maa Ukrainasta on tullut 8 vuotta Yhdysvaltojen suorittaman vallankaappauksen jälkeen?

Ukrainassa ihmisoikeuksia ei ole kunnioitettu. Donbassissa on suoritettu kansanmurha. Natseista on tehty sankareita ja heidän toimintatapaansa ihaillaan. Maassa hyväksytään neonatsismi ja radikalismi. Ajatuksen-, omantunnon-, ja uskonnonvapautta on rajoitettu.

Ukrainassa vallitsee etninen ja kielellinen syrjintä, riippumatonta tiedonvälitystä ja toimittajia vainotaan, historiaa väärennetään.

Kouluja nimetään natsi-kollaboraattori Stepan Banderan mukaan (Lvovissa). Nemirovissa vuorostaan Ukrainan poliisivoimille, jotka vastasivat juutalaisten vainoamisesta, on pystytetty muistomerkki. Kalushissa Yury Garasimov, natsi-kollaboraattori ja 14 Waffen SS ”Galichina” divisioonan upseeri on saanut pronssisen muistomerkin. Eri natsi-johtajien syntymäpäiviä juhlistetaan soihtukulkueilla.

Banderan seuraajat ottivat osaa myös Tsetsenian sotaan tsetseeni-rikollisjengien kanssa. Elossa olevat natsi -veteraanit saavat kunnianosoituksia.

***

Stepan Bandera Trident oli Maidanin vallankaappauksen alkuaikoina Oikea Sektori puolueen selkäranka. Misantrooppinen divisioona – ukrainalainen neo-natsiorganisaatio vuorostaan käytti swastikaa, SS- ja Wehrmachtin univormuja ja tervehti Heil Hitler ja Kuolema venäläisille huudoin ja tunnuksin. UNA- UNSO, joka merkkeinä olivat ”integraalisen nationalismin” ja antisemitismin tunnukset tuli osaksi Oikea-Sektori puoluetta.

Azovin erikoisjoukot on tunnetuin kansallismielinen yksikkö Ukrainassa. Se muodostettiin v. 2014 Mariupolissa kansallismielisistä vapaaehtoisista. Rasistiset, neo-natsi organisaatiot muodostivat ”Kansallissosialistisen liittouman” ja ”Ukrainan Patriootti”järjestöt, jotka ovat kiellettyjä Venäjällä.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat raportoineet lukuisista Azovin taistelijoiden rikoksista kuten ryöstöistä, siviilien teloituksista ja raiskauksista.

***

Kiovan hallitus vainoaa Ukrainan ortodoksista kirkkoa. Seurakuntien omaisuutta konfiskoidaan ja viranomaiset kannustavat äärioikeistolaisia joukkioita niiden ryöstöretkillä. Ukrainan tiedusteluyksiköt suorittavat kuulusteluja ja etsintöjä kirkoissa, hallinnollisissa tiloissa ja pappien asunnoissa.

***

Venäjää äidinkielenään puhuva väestö on ollut Ukrainassa ahtaalla. Vuodesta 2017 lähtien lainsäädäntö on estänyt minkään muun kielen kuin ukrainankielen käyttämisen valtion palveluissa, koulutuksessa ja mediassa.

Syyskuussa 2017 säädettiin laki kouluista. Sen mukaan ukrainankieli oli ainoa sallittu kieli kouluissa, lukioissa ja yliopistoissa. Vähemmistökieliä (mutta ei venäjän kieltä) saattoi käyttää esiopetuksessa ja ala-asteella. Tämä laki rikkoo miljoonien Ukrainan kansalaisten kielellisiä oikeuksia.

Huhtikuussa 2019 säädettiin laki Ukrainan kielestä valtion kielenä, joka velvoittaa käyttämään ukrainaa kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla paitsi yksityiskeskusteluissa ja uskonnollisissa tapahtumissa. Laki edellyttää myös etusijaa kansallisille ryhmille ja Euroopan unionin kielille. Siten venäjän kieli, jota maan enemmistö käyttää arkikielenään, kärsii kaksinkertaisesta diskriminaatiosta.

Tammikuussa 2022 säädettiin kohta 25 lakiin ”Ukrainan kielen takaamisesta valtionkielenä”. Tuo on suunniteltu säätelemään valtion kielen käyttämistä painetussa mediassa.

Itsenäisiä toimittajia vainotaan. Useimmiten pahoinpitelijät ovat ”kuoleman partioista”, joiden jäsenet ovat ääriliikkeiden ja natsi -myönteisten järjestöjen jäseniä, suoraan Ukrainan hallinnon alaisia. Tyypillisessä tapauksessa murhaaja, jonka syyllisyys on vedenpitävästi todistettu, vapautetaan tiettyjen toimittajien ja eduskunnan jäsenten toimenpiteillä.

Oles’ Buzina tapettiin 16. huhtikuuta 2015. Hän yritti edistää Ukrainan ja Venäjän välistä ystävyyttä, tuki Ukrainan federalisaatiota, sen itsenäisyyttä ja Ukrainan kulttuurin kaksikielisyyttä. Vaikka hänen murhaajansa tunnistettiin, he ovat edelleen pakoteillä.

Vuosien 2017- 2019 välillä Ukrainan kansallinen journalistiliitto raportoi 250 hyökkäystä toimittajia vastaan.

Anatoly Klyan, Andrei Stenin, Igor Kornelyuk, Anton Voloshin, Pavel Sheremet ovat eräitä toimittajauhreista, viimeisin kuoli autopommin uhrina v. 2016.

Journalisteja pyritään hiljentämään erilaisilla rikossyytteillä. Muun muassa helmikuun 2.päivänä 2022 presidentti Zelensky määräsi Oppositio Platform For Life- puolueen kansalliset TV-kanavat ”112 Ukraine”, ”Newsone” ja ”Zik” lopetettaviksi.

***

Historian uudelleen kirjoittaminen on Ukrainan hallinnon toimien keskiössä. Hallinto pyrkii kaikin tavoin vähättelemään Neuvostoliiton saamaa voittoa natsismista voidakseen häivyttää kansalaisten historiallisen muistin. Presidentti Zelensky pyysi vuoden 2021 videopuheessaan kansalaisia välttämään riemukkaita ilmaisuja ja pitämään matalaa profiilia juhlittaessa toisen maailmansodan voitonpäivää.

Osana historian uudelleen kirjoittamista Ukrainassa on viimeisten viiden vuoden aikana muutettu 52 000 paikannimeä. 987 kylää ja kaupunkia ovat saaneet uudet nimet ja yli 2500 neuvostoaikaista muistomerkkiä on poistettu.

***

Presidentti Vladimir Zelenskyn kommentti pakotelistalle asetetuista venäläisistä:

”Kutsutte heitä ihmisiksi, eikö totta? Mielenkiintoista… on niitä, joita kutsutaan ihmisroduksi, eivätkä kaikki ihmisrodun edustajat ole ihmisiä. Uskon, että osa heistä on lajeja. En viittaa kaikkiin, ja tämä on mielipiteeni. Jos olisin väärässä, meillä ei tarvitsisi olla lainsäädäntöä ja kaikki voisivat elää rauhassa.”

Presidentti Petr Porohenko Donbassin asukkaista v. 2014:

”Meillä kaikilla tulee olemaan työpaikat, mutta heillä ei. Meillä tulee oleman eläkkeet, mutta heillä ei. Me maksamme lapsilisiä, mutta emme heille. Meidän lapsemme käyvät koulua ja menevät lastentarhoihin, kun taas heidän lapset istuvat kellareissaan. Näin tulemme voittamaan tämän sodan.”

Ukrainan kulttuuriministeri Yevgeny Nishchuk, 2016:

”Tilanne idässä ja etelässä on kaaos. Lisäksi jos katsomme Zaporozhyen, Donbassin asujaimiston geeniperimää, heidät on tuotu tänne ulkopuolelta. Kukaan siellä ei ole geneettisesti liittynyt tähän maahan. Nämä ihmiset tuotiin tänne tarkoituksella.”

Entinen Verhovna Radan, eduskunnan puhemies Andrey Paruby v. 2018:

”Olen suuri suoran demokratian kannattaja. Sattumoisin - antakaahan kun kerron, kuka oli suurenmoisin mies, joka harrasti suoraa demokratiaa. Adolf Aloisiyevich Hitler 1930-luvulla.”

***

Ilmeisesti Euroopan parlamentin enemmistö tukee näitä Ukrainan johtajien kannanottoja kuten kaikkia niitä sotia, joissa ovat olleet mukana NATO-joukoissa.

En ole toistaiseksi nähnyt Venäjän olevan mukana missään näistä mainituista jihadisti- tai natsihankkeissa. Sen sijaan jo Neuvostoliiton aikana Venäjä osallistui kansojen vapauttamiseen siirtomaaherruudesta, mitä työtä se jatkaa BRICS-maiden rinnalla.

Voitonpäivä toukokuussa symboloi voittoa natsismista. Sen kunniaa ja juhlimista ei kukaan voi riistää venäläisiltä eikä venäläisiä rakastavilta ja heihin turvautuvilta kansoilta.

NATO-edustaa vanhaa vihan, propagandan ja vastakkainasettelun aikaa. Valitettavasti Euroopan parlamentista ei tullut Vientionen julistuksen kaltaista, Altiero Spinellin haaveilemaa rauhan yhteenliittymää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Euroopan parlamentti, Venäjä, terrorismi, Ukrainan demokratian purku, Ukrainan natsismi, NATOn määräysvalta EUssa

MONINAPAINEN MAAILMANJÄRJESTYS ON SYNTYMÄSSÄ

Lauantai 12.11.2022 klo 13.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kuuban taloussaarron jatkaminen YK: n äänestyksessä ja Ukrainan sota ovat räikeitä esimerkkejä Yhdysvaltojen mielivallan jatkumisesta maapallolla. YK ei ole muodostunut elimeksi, joka takaisi alkeellisenkaan oikeudenmukaisuuden toteutumisen. Yhdysvallat käyttää taloudellista valtaansa myös YK:ssa.

Poliitikot ja tiedotusvälineet tietävät Yhdysvaltojen presidentti Obaman olevan Ukrainan sodan alkuunsaattaja. USA suoritti Ukrainassa väkivaltaisen vallankaappauksen v 2014, joka jatkui Yhdysvaltojen eräänlaisena siirtomaavaltana. USA valitsi vallankumoushallituksen, joka jatkoi laittomaksi muuttuneen eduskunnan julistamaa sotaa maan itäisiä, Donbassin demokratiaa kannattaneita alueita vastaan. Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet USA:n vallankaappausta eivätkä ukrainalaiset olleet koskaan mielipidemittauksissa kannattaneet NATOn läsnäoloa Ukrainassa.

Fasismin kannatusta koskevassa YK:n äänestyksessä v. 2021 vain USA ja Ukraina osoittivat myönteisen asenteen fasismia kohtaan EU-maiden pidättäytyessä äänestämästä.

 

                                                           ***

EU on osoittanut kuluvan vuoden aikana sittenkin tukevansa fasismia, joka on ilmeistä Ukrainassa. Yksipuoluejärjestelmä, pohjaton korruptio, venäjänkielisten asukkaiden rasistinen vaino, tiedotusvälineiden sensuuri, laittomat vangitsemiset, tapettavaksi suunniteltujen julkinen luettelo netissä, tapot ja kidutukset ovat Ukrainan arkipäivää.

Aikaisemmissa blogeissani olen kuvannut Ukrainan paluun fasismin kannattajaksi toisen maailmansodan ajan tapaan.

Keskeisin pohdinnan aihe on Euroopan Unionin maiden paluu fasismin kannattajiksi, minkä ne osoittavat aseistamalla Ukrainaa avokätisesti jopa sillä uhalla, että raskasta aseistusta päätyy rikollisjärjestöjen käsiin, paitsi epävakaille alueille, myös Eurooppaan, kuten Hollantiin, Ruotsiin ja Suomeen.

Kauhistuttava osoitus tästä paluusta fasismiin oli YK:n äänestys 4.11.2022, jossa jo 52 valtiota asettui vuosi sitten ainoina fasismia tukeneiden USA:n ja Ukrainan rinnalle, EU-maat mukaan luettuna.

EU-maiden enemmistö on entisiä siirtomaaherroja, jotka eivät ole pystyneet luopumaan ylemmyydentunnostaan, vaikka joutuivat luopumaan siirtomaistaan toisen maailmansodan jälkeen. Miksi Suomi, jolla ei ole ollut siirtomaita, on tässä Ruotsin, Hollannin, Britannian, Ranskan, Saksan, Italian, Portugalin jne. klaanissa, jota USA johtaa? USA on rikkonut kymmeniä kertoja kansainvälisiä lakeja, tappanut miljoonia ja taas miljoonia ihmisiä ahnehtiessaan näiden luonnonvaroja. USA,  luopui itse vasta myöhään rotuerottelusta 1960-luvulla ja on tukenut Euroopan siirtomaiden rotusortoa aina näihin päiviin saakka.

                                                            ***

Euroopan yhteisöstä piti tulla rauhan ja yhteistyön yhteisö.  Italialaisen Ventotenen vankilasaarella fasistien vangitsemat vastarintataistelijat laativat Altiero Spinellin johdolla julistuksen rauhanomaisen Euroopan kehittämiseksi. Teksti oli laadittu lappusille, jotka salakuljetettiin manner-Italiaan ja julkaistiin manifestina Roomassa 1944.

Spinelli oli Euroopan parlamentin jäsen kymmenen vuotta ja komission jäsen kuusi vuotta.

Hän kuoli vuonna 1986 vain viisi vuotta ennen Euroopan unionin perustamista Maastrichtissa.

Euroopan unionista ei tullut rauhan unionia vaan jotain  päinvastaista. Unionin perustamiskirjan laati Round Table of Industrialists, teollisuusmiesten järjestö, jonka kaavailujen mukaan varsinainen perustamisjulistus tehtiin. Round tablen puheenjohtajana oli ruotsalainen teollisuusmies, Volvon pääjohtaja Per Gyllenhammar, joka oli myös Yhdysvaltojen suuren aseteollisuusyrityksen, Lockheedin johtokunnassa. EU:n tehtäväksi tuli palvella Yhdysvaltoja ja erityisesti sen aseteollisuutta.

 

                                                         ***

Jotta voitaisiin ymmärtää fasismin näin nopeaa uutta nousua Euroopassa, on tarkasteltava, ketkä johtivat Euroopan unionin toimia.

EU:n perustavassa kokouksessa Maastrichtissa Saksaa edustanut Helmut Kohl puhui muut jäsenet Jugoslavian hajottamissodan kannalle. Yllyttämällä muut jäseneksi tulevat maat julistamaan Kroatian itsenäiseksi, Kohl tiesi, että Jugoslavian liittovaltio ei voisi hyväksyä valtionsa hajottamista perustuslakien ja muiden toisen maailmansodan päättäneiden lakien ja sopimusten vastaisesti.

Helmut Kohl oli saanut koulutuksen Hitlerin armeijaan. Siten hän oli Saksan tuon aikaisiin aatteisiin kasvatettu. Vaikka hän ei osallistunut Hitlerin sotatoimiin, kasvatuksella oli vaikutusta. Kommunismin vastustaminen Euroopassa oli hänelle tärkeää.

Helmut Kohl valitsi kumppanikseen ja seuraajakseen Itä-Saksassa syntyneen ja koulutuksen saaneen Angela Merkelin, jolla kesti pitkään itsenäistyä itäisestä alemmuudentunteesta ja sen seurauksena omaksutusta Yhdysvaltojen ihailusta.

Vaikka Saksa kansana osoitti syyllisyyttä ja katumusta juutalaisten kohtelusta, se ei koskaan täysin ole katunut serbien ja neuvostoliittolaisten /venäläisten massiivista tuhoamista ja rasistista kohtelua. Ortodoksisia slaaveja ei Länsi-Saksassa eikä Euroopassa laajemminkaan ole kohdeltu tasavertaisina. Saksalaiset ovat vannoutuneita katolisen kirkon kannattajia, mikä kirkko Vatikaania myöten on pyrkinyt lisäämään katolisuuden vaikutusta ortodoksisessa Venäjässä.

Angela Merkel on papin tytär ja syvästi uskonnollinen. Hän suorittaa katumusmatkoja Israeliin, mutta Yhdysvaltojen vaikutuksesta suhtautuminen Neuvostoliitto/Venäjään oli hänen liittokanslerikaudellaan ristiriitainen.

 

                                                        ***

Jugoslavian hajottaminen vuosina 1992 -1999 Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden toimesta oli käänteentekevää. Sotaa rahoittivat Yhdysvalloissa asuvat natsien jälkeläiset. Bosnian jihadisteja ja Kosovon albaaniterroristeja tuki Osama bin Laden. Amerikkalainen senaattori Bob Dole toimi natsien puhemiehenä Yhdysvaltojen senaatissa. Saksalla ja Yhdysvalloilla oli jo vuosia, 1980-luvulta lähtien, ollut selvät suunnitelmat maan jakamisesta ja sen taloudellisesta ja turvallisuuspoliittisesta hyödyntämisestä.

Tärkeämpää kuin materiaalinen tuho ja alueen siirtäminen 24. sijalta kansantulolla mitattuna kehitysmaaluokkaan, oli ideologinen tuho. Jäännösvaltiot pakotettiin taloudellisilla ja EU-jäsenyys pakotteilla omaksumaan NATO-jäsenyys ja osallistumaan Yhdysvaltojen ryöstöpolitiikkaan, milloin mitäkin Lähi-Idän tai Aasian maata kohtaan.

Yhdysvallat rakensi pommitusten seurauksena Serbialle kuuluvaan Kosovon maakuntaan laittomasti jättimäisen sotilastukikohta Bondsteelin. Se jatkoi NATO-miehitystä yhdysvaltalaisten sotilaiden läsnäolon rinnalla. Lisäksi NATO on läsnä Bosniassa ja muiden alueen maiden NATO-jäsenyydet ovat pakottaneet maat alistumaan Yhdysvaltojen ja Saksan diktaatteihin.

Ortodoksinen slaavimaa Serbia on erityispainostuksen kohteena koska se ei ole luopunut Venäjä-suhteistaan eikä maakunnastaan Kosovosta. Se kunnioittaa hyviä suhteita Venäjään, jonka avulla Serbia sai itsenäisyyden v. 1878. Serbia ei ole NATOn jäsen. EU käyttää kiristysruuvina EU-jäsenyyden ehdollisuutta.

 

                                                            ***

Mikä sitten oli Jugoslavian hajottamissodan suhde fasismin kehitykseen Euroopassa?

Sota oli moninkertaisesti laiton, koko sodan aloittaminen rikkoi useita kansainvälisiä lakeja ja pommitukset rikkoivat niitä erityisesti. Serbia oli Jugoslavian ainoa osavaltio, jossa kaikki 12 eri kansanryhmää olivat tasa-arvoisia. Serbian siviilikohteita pommitettiin uraanipommeilla 2 ½ kuukautta yötä päivää. Sairaalat, koulut, junat, sillat, markkinapaikat, öljyjalostamot, TV-asemat olivat kohteita. Kymmenet pommitukset olisivat olleet sotarikoksia elleivät tekijät olisi olleet USAn ja NATO:n palveluksessa. Niitä voisi luonnehtia myös terroriteoiksi.

USA:n ja Saksan tavoitteiden näkökulmasta serbit, jotka vastustivat Jugoslavian laitonta hajottamista, oli demonisoitava ja esitettävä länsimedian kuluttajille syyllisinä kaikkiin kauheuksiin.

Hyökkääjät, eli USA, Saksa ja muut NATO-maat perustivat itse kustantamansa oikeusistuimen ICTY: n tuomitsemaan näitä oletettuja syyllisiä, serbejä. Yhtäkään NATO-kenraalia, USA:n presidenttiä tai Saksan liittokansleria ei syytetty. Sen sijaan syytettyjen penkille asetettiin Jugoslavian/Serbian presidentti, useita tutkimusteni mukaan, syvästi inhimillisiä kenraaleita ja mielivallan keskellä parhaansa yrittäneitä toimihenkilöitä.

Tuomarit olivat useimmiten yhdysvaltalaisia tai Yhdysvaltojen vaikutukselle alttiita NATO-maiden tuomareita

                                                                ***

Kaiken tämän ryöstön ja laittomuuden jälkeen Yhdysvallat ilmoitti v. 2000 Bratislavassa pitämässään kokouksessa, virallisesti, että se lakkaa kunnioittamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne ovat ristiriidassa USA:n tavoitteiden kanssa. Samaan aikaan se ilmoitti laajentavansa NATO a Baltiasta Odessaan, Ukrainaan.

Seuraava vaihe Yhdysvaltojen toimissa on ollut ”sopimusvaraisen” yhteistyöjoukon perustaminen. Yhdysvallat tekee yhteistyötä maiden kanssa, jotka se liittää kuuluvaksi ”demokraattisiin sopimusvaraista yhteistyötä tekeviin maihin”. Jokainen voi päätellä kenelle kuuluu sen arvioiminen, tekeekö kumppani sopimusvaraista yhteistyötä.

Kuten alussa totesin, Yhdysvallat nimesi Ukrainan vallankaappauksensa jälkeen Ukrainalle uuden hallituksen yhteistyössä natsien kanssa. Eduskunnan, Radan, seinille ripustettiin natsiaiheiset liput. Natsien kanssa yhteistyötä tehneet toisen maailmansodan aikaiset henkilöt nimettiin sankareiksi, Israelin ja Puolan lähettiläiden vastalauseista riippumatta. Näiden sankareiden syntymäpäiviä juhlitaan soihtukulkueilla ja heidän tekojensa ihailu on sisällytetty oppilaitosten historian opintoihin.

Laiton NATO-koulutus Ukrainassa, Yhdysvaltojen biologisten aseiden laboratorioiden perustaminen ja natsi-Azov-pataljoonan liittäminen Ukrainan armeijan osaksi saivat jatkokseen Georgian maasta paenneen, Yhdysvalloissa koulutuksen saaneen omasta kotimaastaan maanpaossa olleen ex presidentti Mikheil Saakashvilin valitsemisen Odessan kuvernööriksi valmistelemaan NATO:n tuloa. Yhdysvalloissa koulutettu Saakashvili on nyt kuitenkin talousrikoksistaan vankilassa Georgiassa. 

Odessa tuli Maidanin jälkeen kuuluisaksi kun 2.5. 2014 ammattiyhdistysten taloon paenneet demokratian kannattajat poltettiin natsien toimesta pilkkalaulujen, ”torakat palaa”, raikuessa elävältä. Yli 40 uhrin kohtaloon syyllisiä ei ole tähän päivään mennessä ole löydetty. Torakoilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka kantavat toisen maailmansodan voittoa kunnioittavaa Pyhän Yrjön oranssi -mustaa nauhaa rintapielessään. Tuon nauhan käyttö on fasismin noustessa kielletty paitsi Ukrainassa, myös Baltian maissa.

Useat Yhdysvaltojen vallankaappaushallitukseen valitsemat ministerit olivat ulkomaalaisia, joita Ukrainan silloistenkaan lakien mukaan ei olisi voitu valita ministereiksi. Venäjän kielen puhuminen tehtiin laittomaksi, vaikka itä-Ukrainassa 95% asukkaiden äidinkieli on venäjä. Oppositiopuolueet kiellettiin, vain yksi jäi laillisena jäljelle. Opposition sanomalehdet, TV-asemat, nettiyhteydet kiellettiin. Mikäli puhelimesta löytyi yhteydenottoja Venäjällä asuviin sukulaisiin, seurasi poliisikuulustelu ja mahdollinen pidätys. Kauhun ilmapiiri levisi koko maahan.

 

                                                      ***

 

Kiovan Yhdysvaltojen määräysvallassa oleva hallitus jatkoi aloittamaansa ”terrorisminvastaista sotaansa” sisällissotana 8 vuotta. Donetskin ja Luhanskin asukkaat joutuivat viettämään öitään kellareissa paossa ohjusiskuilta ja tykistötulelta. Vedentulo oli epäsäännöllistä, sähköt katkeilivat. Sosiaaliturva oli purettu tai sitä joutui hakemaan rintaman läpi vaarallisten matkojen takaa. Ainoa materiaalinen apu tuli Venäjältä ja hyväntekeväisyysjärjestöiltä. Väestö haki turvapaikkaa ja toimeentuloa Venäjältä. 14000 asukasta kuoli 8 vuoden sodan aikana. Heistä 400 oli lapsia.

Yhdysvaltojen dominoima länsimedia vaikeni Ukrainan todellisuudesta. Suomen Yle lienee kaikkein tottelevaisin. Minskin rauhansopimuksen takaajiksi ilmoittautuneet Saksa ja Ranska eivät kyenneet saamaan Ukrainan hallitusta panemaan rauhansopimusta täytäntöön. Yhdysvallat ei antanut siihen lupaa koska sen tarkoituksena oli saada sotatoimet jatkumaan ja ylläpitää epävakautta Venäjän rajalla.

                                                             ***

Helmikuun 2022 puolivälissä Kiovan armeija natsi -pataljoonineen ryhmittyi demarkaatiolinjalle suorittaakseen hyökkäyksen Donbassin valtaamiseksi. Donetskin ja Luhanskin autonomiset alueet julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää apuun. Venäjä tunnusti tasavaltojen itsenäisyyden ja suostui vastaamaan heidän avunpyyntöönsä sotilaallisesti.

                                                            ***

 

Venäjän sotilasoperaation aikana Yhdysvallat on siirtomaaisäntänä lähettänyt miljardikaupalla aseita ja sotilasneuvonantajia Ukrainaan. Jo vuoden 2014 vallankaappauksesta lähtien Yhdysvallat on tietoisesti lisännyt NATOn läsnäoloa Ukrainassa. 

Presidentti Obama julisti Venäjän Yhdysvaltojen viholliseksi ja kongressi antoi hänelle valtuudet, milloin tahansa hyökätä Venäjän kimppuun tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen. Yhdysvaltojen liittolaiset NATO-maat, mutta myös NATO on kuulumattaomat maat kuten Suomi ovat lähettäneet runsain mitoin aseita tuhoamaan Itä-Ukrainan asukkaat, jotka ovat äidinkieleltään venäjänkielisiä.

 

                                                           ***

Länsimaiden, USA:n, EU:n ja Britannian hallitukset ja koko länsimedia ovat keskittyneet demonisoimaan Kiovan hallituksen uhreja puolustavaa Venäjää. Ne ovat samalla syyllistyneet useisiin terroritekoihin, jotka kytkevät heidän toimintatapansa toisen maailmansodan natsiaikaan. Venäjän otettua haltuunsa Ukrainan ydinvoimalaitokset voidakseen turvata niiden ydinpolttoainevarastot väärinkäytöksiltä, Ukrainan hallitus on ampunut jatkuvasti ohjuksia kohti Zaporodzen ydinvoimalaa aiheuttaen ydinkatastrofin uhan koko maapallolle, erityisesti Euroopalle. Tämä on terrorismia.

Venäjä rakensi yhteistyössä Saksan kanssa 10 miljardia maksaneen Nordstream2 kaasuputken Venäjältä Saksaan voidakseen tarjota Eurooppaan energiaa. Venäjän sotilasoperaatiota tekosyynä käyttäen USA ja Euroopan Unioni asettivat Venäjälle talouspakotteita, jotka koskivat myös kaasuntuontia ja siihen liittyviä maksuja. Länsimaat jäädyttivät Venäjän kaasusta dollareina saamat maksut omille pankkitileilleen, jolloin Venäjä alkoi vaatia maksun ruplina, jotta se voisi saada maksut itselleen. Muussa tapauksessa kaasu olisi saajilleen ilmaista. Länsimaat ovat konfiskoineet tähänastiset maksut, joten Venäjältä on varastettu satoja miljardeja dollareita. Tätä voinee kutsua taloudelliseksi terrorismiksi.

Kaupallisen kilpailun johdosta USA haluaa kieltää Saksaa saamasta halpaa venäläistä kaasua. Sabotoidakseen Saksan energian saantia Venäjältä Yhdysvallat yhteistyössä Britannian, NATO:n Ruotsin, Tanskan ja Norjan kanssa räjäytti Nordstream kaasuputket. Pohjoismaiden osallisuus liittyy NATO-harjoituksen aikaisiin räjäytyksen valmisteluihin putkien sijaintiseudulla sekä räjäytysten jälkeisten tutkimusten salailuun.

Ukrainalainen toimija yritti vahingoittaa Turkish-stream putkea, mutta yritys estettiin.

Britannia yhdessä monien muiden toimijoiden kanssa suunnitteli ja räjäytti yhteistyössä ukrainalaisten kanssa Venäjän mantereelta Krimille johtavan Kertschin sillan. Silta vaurioitui osittain ja sen korjaaminen vie kuukausia. Räjäytys oli merkittävä terroriteko. Britannian hallitus on turvautunut terrorismiin myös Irlannissa 1970-luvulla.

Aikaisemmin jo vuonna 2014 Ukraina esti vedentulon Krimille patoamalla vettä kuljettavan Venäjän jo vuosikymmeniä aikaisemmin rakentaman kanaalin. Tämä on myös terroria.

                                                                ***

Muistatteko kun Afganistanin USA:n tukemat mujahideen kapinalliset räjäyttivät Bamyjanin arvokkaat kallioveistokset tai kuinka USA:n tukemat ISIS-joukot räjäyttivät Syyrian korvaamattoman arvokkaat Palmyran aarteet teloittaen aarteita säilyttämään pyrkineen professorin julmalla tavalla. Läntinen valtamedia kauhisteli näitä terroritekoja ja sivistyksen puutetta. Mutta nyt kun terroriteot ovat ”sivistyneen lännen” terroritekoja, niitä pidetään sankaruutena.                                               

                                                               ***

Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natsijärjestöjä 1950-luvulta lähtien. Espanjan ja Portugalin fasismit ja Kreikan sotilasvallankaappaus eivät olisi onnistuneet ilman USA/NATOn osallisuutta.

Siten ei hämmästytä, että USA ja Ukraina olivat ainoat maat vuonna 2021, jotka eivät tukeneet natsismin ja fasisminvastaista työtä. USA lla on pitkä fasismin ja natsismin tukemisen historia, ja Ukraina on ainoa fasistisen rakenteen ja toimintakulttuurin omaava valtio.

Yhdysvaltojen presidentti ja kongressi ottivat hiljattain juhlallisesti vastaan Ukrainan Azov-natsipataljoonan edustajat. Azov-pataljoona taisteli erityisesti Mariupolin kaupungin Azovstalin tehtaan alueella yhdessä joidenkin NATO:n kenraalien kanssa. Mm. kanadalainen juuri puoli vuotta aiemmin Kanadan armeijan ylipäälliköksi valittu henkilö pidätettiin antautumisen jälkeen. Azov-pataljoonan edustajat vastustivat antautumisia ja ampuivat antautujia selkään aina siihen saakka, kun muuta mahdollisuutta kuin antautuminen ei ollut.

Siten ei ollut ihme, että nuo kaksi maata tukivat fasismia ja natsismia YK:n äänestyksessä v. 2021. Mutta nyt vuotta myöhemmin suoritetussa saman sisältöisessä äänestyksessä hämmästyttävästi jo 52 valtiota ilmoittautui heidän rinnalleen. Toisin sanoen massiivinen USA-EU komissio johtoinen propaganda ja sensuuri koskien Ukrainan konfliktia sekä EU-maiden ja useiden muiden länsimaiden osallistuminen Ukrainan natsi -hallinnon ja natsi -armeijan aseistamiseen ja monipuoliseen tukemiseen USA:n tavoitteita myötäillen on saanut näiden maiden valtiojohdot suhtautumaan uudella tavalla myös fasismiin ja natsismiin. Lojaalisuudesta Yhdysvaltoja kohtaan vai taloudellisesta riippuvuudesta?

 

                                                     ***

Tässä maailmantilanteessa natsismin, fasismin ja rasismin ilmapiirin realisoituessa yhä laajemmin varsinkin EU:n ylätasolla, Puolassa, Baltiassa (johon luen Suomen) ja tietenkin Ukrainassa, on kuitenkin vallalla ja kehittymässä toinen, syvempi virtaus päinvastaiseen suuntaan.

Vuonna 2001 Brasilia, Venäjä, Intia ja Kiina perustivat BRIC-yhteisön, jonka tavoitteena on globaali yhteistyöhön ja keskinäiseen kunnioitukseen ja yhteiseen hyötyyn perustuvan järjestelmän rakentaminen vastakohtana sotilaalliseen pakkoon, talouspakotteisiin ja uhkailuun perustuvalle nykyiselle yksinapaiselle maailmalle. Etelä-Afrikka liittyi mukaan v. 2010, jolloin muodostui BRICS.

Yksinapainen maailma perustuu joidenkin kansakuntien kokemaan ylemmyyteen ja saneluun yhteistyön sijaan. Sen johtovaltio Yhdysvallat on ilmoittanut haluavansa sopimusvaraista demokraattisten maiden yhteistyötä kansainvälisten lakien kunnioittamisen ja tasaveroisuuden sijaan.

Yhdysvallat käyttää taloudellista ylivoimaansa alistaakseen muita. YK:n julkiset äänestykset johtavat epäoikeudenmukaisiin tuloksiin koska Yhdysvaltojen hyväksymisestä riippuvaiset maat joutuvat myötäilemään sen tahtoa välttyäkseen taloudellisilta pakotteilta.

Voisin luetella kymmeniä esimerkkejä siitä, miten Yhdysvaltojen laittomat sodat, ”värivallankumoukset”, terroristien käyttäminen valtioita vastaan, joiden luonnonvaroja Yhdysvallat haluaa itselleen, ovat musertaneet YK:n arvovallan ja toimintakyvyn. Yhdysvallat on jopa estänyt maaperällään sijaitsevan YK:n kokouksiin osallistumisen. 

BRICS-valtioiden tavoitteet ovat toisenlaiset: Ystävyys, erilaisuuden hyväksyminen, yhteisen edun tavoittelu, sorrettujen auttaminen ja erityisesti entisten siirtomaiden vapauttaminen entisten isäntiensä edelleen jatkuvasta vahingollisesta vaikutuspiiristä.

BRICS-maiden väestö on jo suurempi kuin G-7 maiden yhteenlaskettu väestömäärä. Moni valtio haluaisi myös liittyä BRICS iin. Argentiina, Algeria ja Iran ovat jo jättäneet hakemuksensa. Saudi-Arabia, Turkki ja Egypti monien muiden rinnalla ovat ilmaisseet kiinnostuksensa. 

Monet Afrikan maat ovat nousseet vastustamaan entisten siirtomaaisäntiensä edelleen jatkuvaa vaikuttamista. Burkina-Fason ja Malin asukkaat ovat selvästi ilmaisseet vastustavansa Ranskan vaikutusta. Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maiden itsetunnon noustessa ja niiden tavoitellessa tasa-arvoista sanavaltaa maapallolla, tulemme näkemään demokratian ja totuudenmukaisen informaation vahvistuessa ”läntisen” yksinapaisen vallankäytön muuttumisen mahdottomaksi.

Yksinapainen maailma ja siihen oleellisena liittyvä fasismi tulee katoamaan kansojen ryhdistäytyessä ja oikaistessa selkänsä. Tasa-arvo ja moninapaisuus tulee olemaan lastemme tulevaisuus. Ilman tätä toivoa nykyisessä valheen ilmapiirissä olisi mahdotonta elää.

 

 

                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moninapainen maailma, yksinapaisuus, USA, BRICS, Ukraina, Natsismi, fasismi , Venäjän tuki Donbassille,

FASISMIN JOHTOVALTIO EI OLE ITALIA VAAN YHDYSVALLAT JA SAKSA

Keskiviikko 28.9.2022 klo 15.39 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat on toisen maailmansodan jälkeen liittoutunut natsi-Saksan vannoutuneiden Hitlerin ihailijoiden kanssa. Se tuki fasistista Espanjaa ja Portugalia samalla kun se taisteli kommunisteja ja muita vasemmistolaisia vastaan koko maailmassa.

Yhdysvallat on osoittautunut Euroopan tuhoajaksi miehittämällä sotilaallisesti Saksan ja tuhoamalla yhdessä sen kanssa hyvinvointivaltio Jugoslavian yhteistoiminnassa Kroatian natsi-diasporan ja Osama bin Ladenin jihadistien kanssa.

Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrichtissa v. 1992 USA:n vasalli, Saksan liittokansleri Helmut Kohl sai liittymään pyrkivät Euroopan maat tunnustamaan Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäisyyden. Hän tiesi julistuksen johtavan sotaan perustuslakiaan puolustavaa Jugoslavian liittovaltiota vastaan.

Yhdysvallat oli suunnitellut Jugoslavian haltuunottoa ja miehitystä jo presidentti Ronald Reaganin aikana vuodesta 1984 lähtien.

Jugoslavian talouden tuhosi terroristinen, kaikkien Jugoslavian USA:lta saamien lainojen irtisanominen yhteistyössä IMF:n ja Maailmanpankin kanssa yhden yön aikana.

Kymmenen vuotta kestänyt läntisen propagandan siivittämä sota hyödytti Saksaa Yhdysvaltojen ohella.

Jugoslavian jäännösvaltiot liitettiin NATO on ja ne tulivat taloudellisesti riippuvaisiksi miehittäjistään. Syntyneiden itsenäisten valtioiden ilmapiirit alkoivat muistuttaa toisen maailmansodan aikaista fasistisen Kroatian ilmapiiriä.

Yhdysvallat sai määräävän aseman Serbialta ryöstämässään, laittomasti itsenäistetyssä Kosovossa mutta myös Albaniassa. Yhdysvaltojen rakentama sotilastukikohta Bondsteel ja ylikansallisen pääoman haltuun siirretty kosovolainen serbiomaisuus yhdessä NATO-joukkojen läsnäolon kanssa ovat takeena Yhdysvaltojen valtapolitiikan lujittumiselle. Yhteistyökumppani Saksan hegemonia vallitsee Kroatiassa, Sloveniassa ja Bosniassa.

***

Saksa on osoittautunut kyvyttömäksi itsenäistymään kansainvälisen fasismin johtovaltiosta Yhdysvalloista ja tämän palveluksessa olevasta Ukrainasta.

Maailma on sallinut Yhdysvalloille oikeuden sortaa haluamiaan valtioita käyttäen aseellista voimaa tai talouspakotteita. YK on palvellut Yhdysvaltojen tarpeita maan toimiessa järjestön merkittävänä rahoittajana.

Saksa on ollut mukana useimmissa Yhdysvaltojen sodissa. Yhdysvaltojen miehitysarmeija käsittää Saksassa presidentti Trumpin mukaan enää 68 000 sotilasta sen vahvuuden ollessa Jugoslavian hajottamisen alkaessa vielä 300 000. Sotilaallinen voima ei enää ratkaise Saksan toimintoja vaan Yhdysvaltojen hegemonian läpitunkevuus.

***

Venäjän rooli on vahvistunut sen ryhtyessä rakentamaan Yhdysvaltojen yksinapaisen maailman sijaan moninapaista valtioiden yhteistyöhön perustuvaa maailmaa. Venäjän yhteisvastuuta korostava asenne on saanut taakseen, väkiluvulla mitattuna, maailman valtioiden enemmistön, BRICS ja SCO esimerkkeinä.

Saksakin on havainnut yhteistyön Venäjän kanssa hyödyttävän sitä taloudellisesti enemmän kuin Yhdysvaltojen johdolla tehdyt ryöstöretket. Venäjältä saadut edulliset öljy ja maakaasu siivittivät Saksan talouden ennätyksiin.

Yhdysvallat ei ole katsonut suopeasti sen aikaisemmin natseihin ja jihadisteihin tukeutuneen liittolaisensa kehitystä.

Euroopan unionin piti muodostua European Round Table of Industrialists-järjestön johdolla aseteollisuutta palvelevaksi NATO-organisaatioksi. Yhdysvaltojen johtaman NATO:n piti muuttaa maailma USA:n kaltaiseksi kaikkea hyvinvointivaltioon vivahtavaa välttäväksi järjestelmäksi.

Öljyn varastamisen milloin Irakista, Libyasta tai Syyriasta tuli muuttua arkipäiväksi myös Baltian maille, Ruotsille ja Suomelle. Valtion kustantaman koulunkäynnin, terveydenhuollon ja rauhan tuli korvautua asehankinnoilla ja massiivisilla sotaharjoituksilla päämääränä globaalia ryöstämistä vastustavan Venäjän mitätöinti ja mikäli mahdollista tuhoaminen.

***

Venäjän tuhoamisen tavoitteen toteuttamiseksi Yhdysvallat otti määräysvallan toisesta maailmansodasta lähtien natsi-aatetta vaalineessa Ukrainassa. Nämä kaksi maata ovat vannoutuneita natsismin tukijoita – vuoden 2021 YK:n äänestyksessä ainoita.

USA ja sen NATO-liittolaiset ovat tukeneet suorittamastaan Ukrainan vallankaappauksesta lähtien Ukrainan natsihallintoa ja aseistaneet sitä sodassa Itä-Ukrainan venäjänkielistä Donbassin aluetta vastaan. Länsimedian raportointi sotavuosista on ollut ala-arvoista. Natsi-pataljoonien rikokset on ohitettu vaikenemalla eivätkä valtion rakenteiden purku ja demokratian riisuminen ole herättäneet hämmennystä.

Saksa, joka vielä 1990-luvulla osallistui USA:n natsidiasporan ja jihadistien rinnalla Jugoslavian hajottamiseen, on Ukrainan sodan yhteydessä ajautunut vedenjakajalle. Luopuako kokonaan moraalista ja demokratiasta ja palvella Yhdysvaltoja, joka ottaa vastaan kongressissaan Ukrainan Azovin natsipataljoonan edustajia kunnioitettuina vieraina, vai tulisiko suorittaa uudelleenarviointi.

Saksan vahva talous on ollut riippuvainen Venäjältä saadusta kaasusta ja öljystä. Saksan kanssa tehtyjen sopimusten perusteella Venäjä rakensi kaksi kaasuputkea, jotka toivat suoraan kaasua Venäjältä Saksaan. Viimeisin Nordstream 2 maksoi Venäjälle 10 miljardia euroa.

Yhdysvalloilla on runsaasti kansallista lainsäädäntöä, joka asettaa muille maille ehdot kaupankäynnille. Venäjältä saatava kaasu ja öljy loivat Saksalle liian hyvät kaupalliset edellytykset suhteessa Yhdysvaltoihin. Sen perusteella Yhdysvallat alkoi kiristää Saksaa ja uhkasi estää Saksaa käyttämästä kaasuputkia.

Pari päivää sitten Yhdysvallat toteutti presidentti Joe Bidenin ja apulaisulkoministeri Victoria Nulandin uhkaukset ja räjäytti molemmat putket Tanskan Bornholmin saaren lähettyvillä. Pinnalle pulppuava kaasu muodostaa ympäristölle ja merenkululle mittavan uhkan. Saksa ei edes niin halutessaan saa käyttönsä edullista venäläistä kaasua. Se ajaa Saksan talouden täydelliseen katastrofiin, joka vie koko Euroopan mukanaan.

Pari viikkoa sitten ukrainalainen provokaattori yritti räjäyttää Turkin kautta kulkevan kaasuputken. Siten kaikki merkittävät edullisen kaasun lähteet Euroopasta olisi saatu fasistien toimesta tukittua. Serbian kautta kulkeva Turkish-stream on myös Unkarille merkittävä kaasulähde.

Saksa ei ole enää Euroopan Unionin vaikutusvaltaisin maa. Yhdysvallat, NATO ja EU- kansanedustajia rahoittava Gorge Soros ovat saaneet ylivallan. Euroopan parlamentin päätökset ovat Yhdysvaltojen tavoitteiden mukaisia koskivat ne sitten Venäjää, Venezuelaa tai muita kansainvälisiä asioita, joissa Yhdysvalloilla ja BRICS-mailla on eroavat näkökulmat.

Tyypillinen erimielisyyden kohde on Ukrainasta irrottautuvat Donetsk, Lugansk, Zaporodze ja Herson. Nämä alueet ovat joutuneet kokemaan Kiovan natsihallinnon jatkuvia pommituksia ja terroria. Niiden asukkaat ovat äänestäneet kansainvälisten tarkkailijoiden läsnä ollessa itsensä itsenäisiksi ja halukkaiksi liittymään Venäjään.

Yhdysvaltojen vallan alla olevat EU-maat pitävät kansanäänestyksiä laittomina eivätkä ne tunnusta liittymistä Venäjään. Sen sijaan ne tunnustivat Kosovon itsenäistymisen Serbiasta v. 2008 vaikka itsenäistymisjulistuksen teki 109 yksityishenkilöä vastoin YK:n päätöstä 1244, jonka mukaan Kosovo on Serbian maakunta.

***

Tällainen EU uhkailee komission puheenjohtajan suulla Italiaa, jos se äänestää valtiollisissa vaaleissa ”väärin”. Emme toistaiseksi tiedä kuinka fasistiseksi Italian uusi hallitus muotoutuu. Mutta varmuudella tiedämme, että maailman fasistisin liittouma on Yhdysvallat/ Ukraina. Niiden terroriteot käsittävät yksityishenkilöiden kidutukset ja tapot keskellä kirkasta päivää Kiovan kadulla turvallisuuspalvelun toimesta, ydinreaktorin pommitukset ydinsaasteen aikaansaamiseksi koko Eurooppaan sekä Venäjän rakentamien kaasuputkien räjäytykset Itämerellä Euroopan upottamiseksi taloudelliseen kaaokseen.

Euroopan Unionin maat eivät vielä syksyllä 2021 YK:n äänestyksessä ilmoittautuneet fasismin kannattajiksi, mutta vuoden 2022 kevään aikana osoitettu pidättelemätön tuki Kiovan natsihallinnolle ja Yhdysvaltojen saama tuki sen tekemille terroriteoille osoittanevat kaikille, että fasismi on vallalla koko Euroopan unionissa niin mediassa kuin valtioiden tasolla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fasismi Euroopassa, Biden, Nuland, Yhdysvallat, Ukraina, Italia, Saksa, terroriteot, kaasuputkiräjäytykset, ydinvoimalan pommitukset, Italian vaalit

DEMOKRATIA UHKAA EUROOPPAA

Keskiviikko 21.9.2022 klo 14.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

DEMOKRATIA UHKAA EUROOPPAA!

Ukrainan sisällissota on jatkunut kahdeksan ja puoli vuotta. Autonomisiksi ja nyt helmikuussa 2022 itsenäisiksi julistautuneet Donetskin ja Luhanskin tasavallat ovat olleet Kiovan hallituksen pommitusten kohteina.

Ukraina on ollut vuoden 2014 Yhdysvaltojen johtamasta vallankaappauksesta lähtien tosiasiallisesti eräänlainen USA:n ja EU:n siirtomaa. USA valitsi maalle pääministerin ja hallituksen. NATO koulutti armeijan ja piti jatkuvia taisteluharjoituksia Ukrainan maaperällä. Biologinen sodankäynti on laitonta. Yhdysvaltojen maaperällä ei saa olla sotilasbiologisia laboratorioita, siksipä Yhdysvallat on perustanut niitä Ukrainaan.

Donetskin ja Luhanskin alueet eivät hyväksyneet väkivaltaista vallankaappausta. Kiovan hallitus julisti terrorisminvastaisen sodan näitä alueita vastaa. Lopetti koululaitoksen, eläkkeiden maksun ja muun sosiaaliturvan. Venäjän kielen käyttö ja koulunkäynti venäjänkielellä kiellettiin, vaikka alueiden väestöstä 95 % on venäjänkielisiä. Myös venäjänkielinen sanomalehdistö, kirjallisuus ja TV-asemat myös kiellettiin.

Pommitukset ovat jatkuneet nyt kahdeksan ja puoli vuotta. Eikä vain pommitukset vaan terroristinen mielivalta, kidutukset, karkotukset, esimerkkinä Odessassa tapahtunut ammattiyhdistysten talon murhapoltto, jonka Maidanin mieleosoituksia tukevat natsit  suorittivat polttaen elävältä yli 40 sisäpuolelle suljettua ihmistä.

Ukrainan demokratia on purettu. Puolueet lukuun ottamatta presidentin puoluetta on kielletty. Korruptio rehottaa, USA ja EU-maat lähettävät vailla kritiikkiä aseita, jotka joutuvat heti mustanpörssin kauppaan levitettäväksi eri puolille maailmaa.

NATO-upseereiden lisäksi Ukrainan armeijan tukena on natsi -mielisiä ulkomaisia vapaaehtoisia kymmenistä maista. Ukrainan hallitus on varustanut Syyriassa taistelleita jihadisteja Ukrainan passeilla ja taannut näille esteettömän kulun Euroopassa sotimaan venäläisiä vastaan sekä suorittamaan terroritekoja Venäjän maaperällä.

 

                                                    ***

Helmikuun 2022 puolivälissä Kiovan hallitus aloitti liikekannallepanon ryhmittäen 100 000 miestä Donetskin ja Luhanskin demarkaatiolinjalle. Armeijaan integroidut natsipataljoonat ovat muodostaneet autonomisia alueita vastaan taistelevien joukkojen rungon. ETYJ:n tarkkailijat havaitsivat lisääntyneen tulituksen. Donetsk ja Luhansk julistivat autonomiset alueensa itsenäisiksi hengenhädässä ja pyysivät Venäjää tunnustamaan alueiden itsenäisyyden sekä tulemaan apuun.

Venäjä oli varautunut Kiovan hallituksen ja sen NATO-liittolaisten synnyttämään taisteluiden eskalaatioon. Presidentti Putin määräsi 24.2. 2022 erityisen sotilasteknisen operaation Ukrainan alueella tavoitteenaan demilitarisatio ja denatsifikaatio. Venäjä pyrki vähentämään Kiovan natseihin tukeutuvan hallinnon aiheuttamaa uhkaa sekä Donbassin alueelle, että Venäjälle. 

Lännen NATO-maat eivät olleet suostuneet Venäjän ehdottamiin alueen turvallisuuden takaaviin ennaltaehkäiseviin toimiin eivätkä Ranska ja Saksa olleet saaneet taivuteltua Ukrainaa toteuttamaan v. 2015 laadittua Minskin sopimusta ristiriitojen rauhanomaiseksi ratkaisemiseksi.

Sotilasoperaation aikana Ukrainan hallitus on osoittanut natsiluonteensa. Se on pommittanut päivittäin Venäjän armeijan turvaamistarkoituksessa haltuunsa ottamaa ydinvoimalaa. Jokainen ymmärtää, että pommitukset voisivat saada aikaan Euroopan laajuisen ydinkatastrofin. Ukrainan armeija on käyttänyt sairaaloita, kouluja ja päiväkoteja tukikohtinaan sekä pitänyt siviilejä ihmiskilpinään. Donbassissa pommitusten kohteet ovat siviilejä.

Venäjän kyettyä ottamaan suojelukseensa Donbassin itsenäiseksi julistautuneet tasavallat sekä siihen liittyvät Hersonin ja Zaporizen alueet, ne ovat päättäneet järjestää kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä. Nämä 8 vuotta jatkuvan pelon, kylmän, nälän, syrjinnän ja asunnottomuuden uhreina olleiden ihmisten enemmistö on ilmaissut kokevansa olevansa osana Venäjää turvassa. Kansanäänestyksellä on mahdollista arvioida kuinka vahvan tuen liittyminen saisi.

                                                   ***

Miten suhtautuu Eurooppa ja USA?

USA ja Ukraina ovat YK:n äänestyksessä v. 2021 ilmaisseet tukensa natsismille ja fasismille. Ainoina maailmassa. Vajaa vuosi sitten EU-maat pidättäytyivät natsismiäänestyksessä ottamasta kantaa. 

Venäjä järjesti ensimmäisen kansainvälisen antifasistisen kongressin v. 2022 elokuussa. Kongressista tulee jokavuotinen.

Yhdysvallat ja EU ovat toimittaneet kymmenien miljardien edestä aseita Ukrainan selkeästi natsismia edustavalle hallitukselle. Siten EU-maiden asenne natsismiin ja fasismiin on muuttunut puolessa vuodessa. EU seuraa nyt USA:n esimerkkiä ja on huoletta nostanut Kiovan natsihallinnon symbolin, presidentti Zelenskyn eräänlaiseksi idolikseen. Presidentti, joka on purkanut demokratian rippeetkin, on nostettu ihailun kohteeksi.

Samalla Euroopan ja USA:n mediat on valjastettu ylistämään natsi-ideologiaa. 

Vaaleilla valitsemattomat toimijat, kuten EU-komissio, on julistanut mediasensuurin. Venäjältä tuleva tiedonvälitys on suljettu. Siten Euroopassa ja USA:ssa saatava informaatio on alkanut muistuttaa Hitlerin aikaista Göbbelsin tiedonvälitystä. Kun saman valheen toistaa riittävän monta kertaa, se muuttuu totuudeksi.

Venäjä on rakentanut 10 miljardilla Nordstream II -kaasuputken. Kun Yhdysvaltojen presidentti kielsi Saksan liittokansleria ottamasta putkea käyttöön, liittokansleri Scholtz totteli. Kun Saksan ja koko EU:n talous romahtaa energian puutteen johdosta, sensuroitu media väittää puutteen johtuvan ”Venäjän julmasta provosoimattomasta sodasta”.

Kun Venäjän presidentti Putin ilmoitti 21.9.2022 puheessaan tukevansa Donbassin ja sen lähialueiden äänestystä Venäjään liittymisestä, USA:n ja EU:n johtavat kauhistuivat.

Demokratia ja suora kansanvaali on ennenkuulumattoman ”provosoivaa”, kielteistä, ”ennenkuulumatonta” julistavat Ranskan presidentti Macron, joka on Minskin sopimuksen takaajana vain laahannut jalkojaan ja ollut tekemättä mitään, liittokansleri Scholtz samoin.

Venäjään liittymään pyrkivillä alueilla tulisi liittymisen jälkeen vallitsemaan demokratia kuten monikulttuurisessa, monikielisessä, moniuskontoisessa Venäjän maassa on asianlaita. 

 

                                                     ***

 

Minkälaista ”demokratiaa” USA ja EU-maat kannattavat?

Muistetaanko Kosovon ”itsenäistyminen”? Ensin pommitetaan Serbia maan tasalle sen jälkeen kun sitä on rangaistu perustuslakinsa ja kansainvälisten lakien ja sopimusten kunnioittamisesta. Matkustuskielto Serbiasta/Jugoslaviasta sisään ja ulos, täydellinen taloussaarto, kielto osallistua kansainvälisiin urheilukilpailuihin ja olympialaisiin. Näinhän venäläisiä kohdellaan juuri nyt!

”Läntinen itsenäistyminen” tapahtui siten, että Serbian maakunnan Kosovon albaanit harjoittivat CIA:n kouluttamana 10v väkivaltaista suoraa toimintaa valtiota vastaan haluten muodostaa puhtaan, rasistisen albaani-Kosovon. 

Sen jälkeen heidän liittolaisensa pommittivat emämaa Serbian alistumaan Kosovon NATOmiehitykseen, joka jatkuu edelleen. Välittömästi pommitusten päätyttyä USA rakensi laittomasti, Serbian Kosovoon jättimäisen sotilastukikohta Bondsteelin. 

YK:n, EU:n ja NATO:n avulla serbiomaisuus Kosovossa yksityistettiin ja ylikansallistettiin (sama mitä USA/NATO teki Ukrainassa) Serbiasukkaita vainottiin ja karkotettiin Serbiaan.

Suomen presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo ”itsenäistettiin” laittomasti. YK:n turvallisuusneuvoston enemmistö ei antanut suostumustaan Ahtisaaren ehdottamalle itsenäisyydelle. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo on edelleen Serbian maakunta.

Ei hätää: Kosovossa oli v. 2008 eräänlainen harjoitteluparlamentti. Sen 109 jäsentä äänesti Kosovon itsenäiseksi. Ei kansanäänestystä, ei mitään merkkejä demokratiasta. Lähinnä näkyvissä oli USA:n halu sotilaalliseen hegemoniaan Euroopassa. ICJ, International Court of Justice totesi, että saahan sitä julistuksia tehdä – siinä kaikki. Tuomioistuin julisti, että harjoitteluparlamentti ei voi tehdä päätöksiä vaan jäsenet ovat äänestäneet ”yksityishenkilöinä”.

 

                                                    ***

Voimmekin todeta, että Yhdysvalloille ja Euroopan unionille kaikki on luvallista ”kunhan on silmälle siisti”. Laittomuus muuttuu lailliseksi, ja jos ei muutu, pommitetaan NATOn avulla vähän tai todella tuhoisasti, tarpeesta riippuen.

Aikoinaan Ukrainaan kuuluneet Donetsk ja Luhansk sekä äänestyksestä riippuen Herson ja Zaporize eivät tule koskaan palaamaan heitä 8 vuotta pommittaneen NATO:n  aseistaman natsi -valtion alaisuuteen. Venäjä tulee takaamaan heidän turvallisuutensa.

Yhdysvallat ja EU eivät vielä näytä käsittävän, että NATO-väkivaltaan ja talouspakotteisiin perustuva maailmanjärjestys on katoamassa ja moninapainen yhteistyöhön ja keskinäiseen arvostukseen perustuva maailma on tuloillaan. Suomen valtiojohdon toivoisin tarttuvan Venäjän käteen tässä hankkeessa.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Donbassin äänestys Venäjään liittymisestä, Ukraina, natsihallinto, NATO, Macron, Scholtz, Putin, ydinvoimalan pommitukset,

SUOMI ON MUUTTUNUT VIHAN,RASISMIN JA VALEHTELUN MAAKSI

Maanantai 5.9.2022 klo 15.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Sauli Niinistön, pääministereiden Alexander Stubbin, Juha Sipilän ja Sanna Marinin valtakausilla Suomi on vajonnut valehtelun, rasismin ja vihan yhteiskunnaksi.

Kuten viimeisten vuosikymmenten aikana olen kuvannut kirjoissani ja blogeissani, Yhdysvaltojen johtama yksinapainen maailma on pohjautunut juuri rasismiin, fasismin tukemiseen ja luonnonvarojen ryöstöön. Heti toisen maailmansodan päättymisen jälkeen Yhdysvallat suuntasi ponnistuksensa ensin Neuvostoliiton ja nyt Venäjän tuhoamiseen.

YK:n äänestyksessä vuonna 2021 vain Yhdysvallat ja Ukraina tukivat fasismia ja natsismia, EU-maat vielä tuolloin pidättäytyivät ottamasta kantaa.

Vain runsasta puolta vuotta myöhemmin EU-maat ovat kiiruhtaneet Yhdysvaltojen rinnalle tukemaan Ukrainan vuosikymmenten aikana voimistunutta natsismia, joka ilmenee toisen maailmansodan aikaisten natsi johtajien ”sankaruuden” kunnioittamisena, muistomerkkeinä, demokratian purkamisena, puolueiden kieltämisenä, rasistisena suhtautumisena venäjänkieliseen vähemmistöön, romaneihin ja juutalaisiin sekä tärkeimpänä: aseellisena väkivaltana Itä-Ukrainan pääasiassa äidinkielenään venäjää puhuvaa väestöä kohtaan.

 

                                                         ***

Yhdysvaltojen ja NATO-maiden pommitusten aiheuttamien raunioiden vielä savutessa Jugoslaviassa, Afganistanissa, Irakissa, Libyassa ja Syyriassa samat maat jatkavat tuholaistoimintaansa Ukrainassa.

Yhdysvaltojen johtama ja useiden EU-maiden mahdollistama verinen vallankaappaus syöksi Ukrainan syvälle laittomuuden tilaan vuonna 2014. Sitä on seurannut Yhdysvaltojen määräysvallassa olevan Kiovan nukkehallituksen sota Itä-Ukrainan Donbassia vastaan.

Korruptio, köyhyys ja tarttuvat taudit kuten tuberkuloosi ja AIDS ovat Ukrainan vitsaus. Työläisten asema on heikko, koska ammattiyhdistysten toimintaedellytykset ovat surkeat. Viljelysmaat on yksityistetty Yhdysvaltojen vaatimuksesta.

Ukrainan natsijärjestöt kehuvat omaavansa maassa enemmän vaikutusvaltaa kuin mitä eri vaalit osoittavat. Soihtukulkueet, kidutukset, venäjänkielisten asukkaiden tai Venäjää tukevien yksilöiden murhat ja teloituslistat ovat arkea. Samaan aikaan toisen maailmansodan natseista saadun voiton kunniaksi pystytettyjä muistomerkkejä hautoineen tuhotaan kaivinkoneilla.

Ukrainassa ei ole mitään demokraattisen valtion tunnusmerkkejä. Ei laillista eduskuntaa, ainoastaan yksi puolue, ei laillista hallitusta koska ei ole puolueita, ei itsenäistä armeijaa vaan ainoastaan USA:n johtama NATOn osittain kouluttama ja Yhdysvaltojen ja EU-maiden aseistama sisäisesti hajanainen joukko, johon natsi -pataljoonat on integroitu. 

Armeija rikkoo kaikkia kansainvälisiä sopimuksia. Se kokoaa tukikohtansa sairaaloihin, lastentarhoihin, kouluihin ja muihin siviilikohteisiin miinoittaen ympäristön, jotta siviilit eivät pystyisi pakenemaan. Mariupolin Azovstalin metallitehtaaseen oli keväällä 2022 koottu tuhansia siviilejä ihmiskilviksi. Kun natsijoukot antautuivat, tehtaan uumenista ryömi myös NATO-kenraaleita, muun muassa Kanadan armeijan komentajaksi joulukuussa 2021 valittu kenraali, jotka kuljetettiin Venäjälle.

Sama tapahtui Syyriassa. Syyrian armeijan vapauttaessa Aleppon kaupungin terroristien vallasta NATO-maiden kaivamista jihadistien käyttöön varatuista bunkkereista kömpi ulos useita NATO-maiden upseereita, joiden värivallankumoushanke oli Venäjän ja Syyrian armeijoiden työn surauksena epäonnistunut.

 

                                               ***

 

Miten tämä kaikki liittyy Suomen vajoamiseen kohti valheiden, rasismin ja fasismin kuilua?

Siten, että mitään yllämainituista tiedoista emme ole kuulleet tasavallan presidentin tai mainittujen pääministerien suusta, puhumattakaan että media olisi raportoinut asioista niiden oikeilla nimillä.

Kun Venäjä pelasti Krimin asukkaat Donbassin asukkaiden kohtalolta vuonna 2014, asia käännettiin Suomen presidentin toimesta kasakkamaiseksi toisen omaisuuden ryöstöksi.

Krimin asukkaat olivat jo 2000-luvun alusta tavoitelleet pääsyä Venäjän yhteyteen. Kiovan verisen vallankaappauksen jälkeen Ukrainan autonominen alue Krim päätti ensin itsenäisyydestään. Itsenäistymisen jälkeen se anoi liittymistä Venäjään. Liittymishalu vahvistettiin  rauhanomaisesti, ilman laukaustakaan, äänestyksellä kuten autonomiapäätöskin.

 

                                                   ***

Kiovan natseihin tukeutuva hallitus ja erityisesti natsipataljoonat aloittivat hyökkäyksen valmistelun Donbassia kohtaan helmikuun 2022 puolivälissä. ETYJ:n tarkkailijat vahvistivat tämän tapahtuneeksi. Peläten joutuvansa yksin taistelemaan NATO:n varustamia Kiovan joukkoja vastaan, Donbass päätti julisti alueensa itsenäiseksi ja pyysi naapurivaltio-Venäjältä apua.

Donbassin asukkaista 95% on äidinkieleltään venäjänkielisiä. Koko Ukrainan Mustanmeren rannikko on asutukseltaan venäjänkielistä, joilta Kiovan hallitus on kieltänyt venäjän kielen puhumisen julkisella paikalla, äidinkielisen kouluopetuksen, TV-asemat, sanomalehdet, Venäjällä käymisen jne. Esimerkiksi Odessan kaupungin väestöstä 75% on venäjänkielisiä.

 

                                               ***

Suomen presidentti, mainitut pääministerit hallituksineen ja Suomen media vaikenevat Ukrainan venäjänkielisten asukkaiden sorrosta. Ne kaikki puhuvat ja kirjoittavat Ukrainasta ikään kuin se olisi yksi maa ja yksi kansa.

Se, että Venäjä ei tälläkään kerralla voinut jäädä katsomaan sivusta äidinkieleltään venäläisten tappamista, on Suomessa tuomittu. Suomen valtiojohdon ja median mukaan venäjänkielisten tappaminen on siis OK.

Koska tämä venäjänkielisten tappaminen Ukrainassa on ok, täytyy venäläisten tappamisen muutenkin olla ok?  Suomen eduskunnan ulkoasiain valiokunnan puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-Aho hyväksyy julkisesti venäläisten tappamisen. Hänen mukaansa Ukrainan sotatoimissa tuhotun venäläispanssarin voisi myös tuoda Suomeen ja sijoittaa Venäjän suurlähetystön lähettyville. Onko tämä rasismia?

 

                                                        ***

Suomen valtiojohdon ensimmäinen merkittävä julkinen askel kohti rasismia ja fasismia oli estää Venäjän valtuuskunnalta pääsy Helsingissä pidettyyn ETYK- juhlakokoukseen vuonna 2015. Valtuuskunnalta kiellettiin viisumi. Yhdysvaltojen valtuuskunnan lisäksi USA:n laivasto teki kokouksen aikana vierailun Helsinkiin ja laivaston soittokunta piti  Suomenlinnan kirkossa konsertin.

Voiko vielä räikeämmin rikkoa Urho Kekkosen perintöä kansainvälisestä ystävyydestä ja rauhasta, mitä sekä Pariisin rauhansopimuksella että ETYK:llä pyrittiin turvaamaan. 

 

                                                          ***

Valtiojohdon ja median valehtelun aikakausi alkoi jo 1990-luvulla. Sitoutuminen yhteistyöhön Yhdysvaltojen armeijan kanssa asetilauksilla sekä poliittisella yhteistyöllä EU:ssa varsinkin USA:sta riippuvaisen Saksan kanssa oli ratkaisevaa. Saksassa oli vielä 1990-luvulla 300 000 yhdysvaltalaissotilasta. Balkanin sodissa ei vain Yhdysvallat mutta myös Helmut Kohlin Saksa teki yhteistyötä natsien ja jihadistien kanssa, mitä Suomi aktiivisesti tuki.

Suomen valtiojohto ja media valehtelivat tietääkseni ensimmäisen kerran kohtalokkaasti ja USA:han maamme sitovalla tavalla Racakin kylän taistelusta. Valheen seurauksen Yhdysvallat ja NATO aloitti Jugoslavian/Serbian pommitukset.

Sen jälkeen valehtelusta on tullut ”maantapa”, jota nyt siis edustavat valtiojohto ja media/ kansan tietämättä.

 

                                                          ***

Alexander Stubb valehteli Venäjän aloittaneen Georgian pommitukset, kun sota alkoi Georgian suorittamalla Etelä-Ossetian pääkaupungin Tshinvalin pommituksella.

 

                                                          ***

Stubbin hallituksen ja presidentti Niinistön valtuuttamana ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan läsnäollessa Suomen armeijan komentaja allekirjoitti parlamentaarisen käsittelyn ulkopuolella NATO:n isäntämaasopimuksen. Sopimus on vastoin Pariisin rauhansopimuksen henkeä ja Suomen ja Venäjän välisen ystävyyssopimuksen kirjainta. 

Suomi heittelee valtiollisia sopimuksia ulos ikkunasta kuin roskapaperia.

Juha Sipilän hallitus vuorostaan valtuutti Suomen median valehtelemaan. Hallitus rakensi Mediapoolin, turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskuksen alaisen mediasensuurin. Vuodesta 2015 lähtien Suomen media on tarkoin sensuroitu. Sitä vahvistamaan maahamme kutsuttiin NATO:n hybridikeskus varmistamaan tiedonvälityksen NATO-myönteisyys. Maamme sanomalehtien päätoimittajat olivat ilmoittautuneet jo vuonna 2000 NATO-jäsenyyden kannattajiksi.

 

                                                   ***

Suomen valtiojohto ja media alkoivat kutsua Venäjän vastatoimia Kiovan hallituksen hyökkäykselle Donbassin kimppuun ”Venäjän hyökkäyssodaksi”.

Valtiojohto ja media ovat vaienneet Venäjän operaation humaanista puolesta ja rajatusta luonteesta.

Sen sijaan, että Suomi yhdessä EU-maiden kanssa olisi pyrkinyt auttamaan perusongelman, eli venäjänkielisen väestön hengen ja oikeuksien säilyttämisessä, Suomi on asettunut USA:n ja natsien tukeman Kiovan hallituksen murhanhimoisten suunnitelmien tukijaksi.

Konfliktin aikana murhanhimo on toteutunut paljaasti muun muassa Kiovan hallituksen suorittamina ydinvoimalan pommituksina jopa kansainvälisen tarkastusryhmän läsnäollessa.

 

                                                          ***

Ratkaisuyritysten ja Venäjän ja Ukrainan välisten rauhanneuvottelujen tukemisen sijaan, Suomi on asemoitunut lähettämään aseita Kiovan natsi-hallitukselle. Sen lisäksi Suomen pääministeri Sanna Marin on eri puolilla maailmaa liikkuessaan vaatinut Ukrainan voiton tukemista tarkoittaen tällä USA:n tukeman natsi -hallinnon voittoa.

Sen lisäksi Suomi on osallistunut USA:n vuoden 2014 vallankaappauksesta lähtien Venäjälle asetettujen pakotteiden keskeiseksi tukijaksi. Sotilasteknisen operaation alusta lähtien Suomi on vaatinut energianostoboikottia. ”Kaikki suhteet Venäjään on katkaistava” on pääministeri Marinin mielilause. Energianostoboikotilla on tarkoitus estää ”Putinin sotakassan kasvua”.

Toinen mediassa toistuva väite on että ”Venäjä/Putin käyttää kaasua aseena”. Sen mukaan Venäjä ei lähettäisi putkia pitkin kaasua, vaan rajoittaisi kaasuntuloa. Tosiasiassa Venäjän Gasprom on rakentanut 10 miljardia maksaneen kaasuputken Nordstream II. USA:n vaatimuksesta Saksa ei ottanut sitä käyttöön. Nordstream I vaatii vuosihuoltoa. Tuo huolto on tehty vaikeaksi ”lännen” asettamien pakotteiden vuoksi. Huolto edellyttäisi yhteistyötä Kanadan kanssa, mutta se on takkuillut. Huollon viivästymisen syy on jälleen kohdistettu Venäjään. Jos Nordstream II olisi käytössä, Nordstream I:n tilapäinen poissaolo käytöstä ei olisi ongelma.

EU on määrännyt venäläisen kaasuntuonnin boikotin, joka tulee toteutuessaan aiheuttamaan katastrofin Euroopan maihin; inflaation, pankkikriisin, sähköpulan köyhien paleltumisen kylmään tai nälkään. Tämän kaiken pääministeri Marin on käskenyt suomalaiset kestämään, jotta "Ukraina voittaa". 

Suomen valtamedia on vaiennut Euroopassa jo alkaneista laajoista hallitustenvastaisista mielenosoituksista. Hollannin ja Saksan maanviljelijät ovat ajaneet traktorinsa kaupunkien hallintorakennusten eteen. Tsekissä 70 000 mielenosoittajaa kokoontui vaatimaan Venäjän pakotteiden purkamista. Italian Napolissa kansalaiset ovat polttaneet sähkölaskujaan ja Sisilian kalastajat ovat lopettaneet kalastuksen polttoaineen hinnan noustua ylivoimaiseksi.

 

                                                         ***

Toisen maailmansodan aikaisen Euroopan maiden natsimielisyys on alkanut jälleen kohottaa päätään. Baltian maissa, Puolassa ja Ukrainassa vietetään Hitlerin natsi -liittolaisten kunniaksi soihtukulkueita, pystytetään monumentteja ja tuhotaan toisen maailmansodan puna-armeijan voittoa kunnioittavia monumentteja. Tätä vaaraa lieventämään vietettiin Moskovassa 20. elokuuta ensimmäistä globaalia antifasistista kokousta joista on tarkoitus tulla jokavuotisia.

Suomessa natsimyönteisyys ilmenee pääministeri Marinin muistuttaessa, että Suomi ei ole riittävästi ottanut mallia Eestin ja muiden Baltian maiden kehityksestä. Näissä maissa venäjänkielisten asukkaiden asema on toisen luokan kansalaisen asema, vaikka maat ovat EU:n jäsenmaita. Fanaattinen Kiovan hallituksen tukeminen ja piittamattomuus demokratiaa vaatineiden Donbassin asukkaiden kohtalosta on sydäntä särkevää ja julmaa.

Anti-fasistisessa kokouksessa todettiin, että venäläisiin suhtautuminen Euroopassa muistuttaa natsismia. Kansallisuuteen perustuvaa syrjintää en olisi uskonut enää näkeväni Euroopassa. Yhdysvalloissa olen nähnyt rasismin omin silmin. Fasismin tukemisen polku liittyy maan oligarkkien tavoitteisiin enkä siksi ihmettele sitä. EU:n kohdalla Saksan ja Suomenkin riippuvuus Yhdysvalloista ja sen koetuista eduista nyt Ukrainassa on johtanut nykytilaan. 

Suomen valtiojohdon sydämettömyys on mykistävä. Mediapoolin ja taloudellisen riippuvuuden vaikutus Suomen Yleen ja muuhun median toimittajakuntaan olisi ehkä lähinnä säälittävää, mutta tiedonvälityksen valheellisuuden seuraukset kohdistuvat pommin tavoin koko Suomen kansaan.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Kiovan natsi-hallitus, suomalainen rasismi, fasismin vastainen kv kokous, Venäjä Ukrainan venäjänkielisten liittolaisena, USA, pääministerin Venäjä-viha, presidentti Niinistön petos, Ukrainan sisällissota, poliitikkojen valehtelu, rasismi,

KORRUPTIO SUOMI JA EU

Maanantai 29.8.2022 klo 17.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vuoden 2019 vaalien alla 148 kansanedustajaa oli sitä mieltä, että NATO ei vahvistaisi Suomen turvallisuutta. 

Kolmen vuoden kuluttua vain 8 äänesti NATOon liittymistä vastaan.

Voiko enää suurempaa esimerkkiä petturuudesta löytää.

NATO on Yhdysvaltojen sotilaallinen nyrkki maailmalla sen lisäksi, että Yhdysvallat miehittää Saksaa ja Kosovoa sekä ylläpitää sotilastukikohtiaan yli 80 valtiossa.

Mikä saa suomalaiset kansanedustajat luopumaan omasta harkintakyvystään ja heittämään Suomen Yhdysvaltojen hyökkäysvaunun alle? Mitä kansanedustajat saavat palkinnoksi?

 

                                                       ***

 

Vain viisi vuotta sitten 23.10.2017 kirjoitin blogin EU:n, Espanjan ja Kreikan militarismista. Totesin liittoutumattoman sosialistisen Jugoslavian suunnitelmallisen aseellisen tuhoamisen olleen vain alkupala USA:n ja Saksan ahneessa Balkanin infrastruktuurin haltuunotossa vuoteen 1999 mennessä. NATO-miehitys Bosniaan ja USA:n sotilastukikohdan rakentaminen Serbian alueelle Kosovon maakuntaan NATO-miehityksen aikana olivat sotilaallinen saavutus, johon tähdättiin. Vakuutuslaitokset, pankit, yritykset ja media tulivat haltuun otetuiksi vähitellen.

Ahneuden johdettua myös Euroopan pankkikriisiin erityisesti Merkelin Saksa alkoi EU:n euroryhmässä organisoida omien ja Ranskan pankkien triljoona-velkoja äärimmäisellä vallankäytöllä, joka kohdistettiin Kreikkaan ja muihin pieniin EU-maihin.

Euroopan komissio, Euroopan keskuspankki ja IMF miehittivät Kreikan valtionhallinnon omilla virkamiehillään. ”Troikka” lopetti Kreikan valtion TV-kanavan, jolloin vain kaupalliset kanavat jäivät jäljelle. Ne vuorostaan uutisoivat ”troikan” vallankäyttöön perustuvia ja Kreikan raha -eliittiä palvelevia uutisia. Vuoden 2015 valtiovarainministeri Yanis Varoufakis on nauhoittamiensa keskustelujen pohjalta julkaisemassaan kirjassa Adults in the Room; my battle with the European deep establishment, kuvannut EU:n hyytäviä vallankäytön mekanismeja.

Propagandalla on vallankäytössä keskeinen osuus. Komission virkamiehet lähettivät tiedotusvälineille jo euroryhmän kokouksen aikana haluamansa tulkinnan kokouksesta. Kun tiedotusvälineiden edustajat haastattelivat Varoufakista kokouksen jälkeen, oli heillä jo valmis tulkinta asioiden ”oikeasta” laidasta.

Huolimatta Kreikan kansan vaaleissa ilmaisemasta tahdosta pääministeri Tsipras pakotettiin/kiristettiin alistumaan ”troikan” tahtoon, mitä äänestyksessä oli vastustettu.

Kreikassa vallitsi sotilasdiktatuuri 1967 -1974. Kuninkaan kotiaresti, pääministerin vangitseminen, 3000 kommunistin vangitseminen ja ulkonaliikkumiskiellot olivat vain eräitä oikeistodiktatuurin piirteitä.

Kreikan oikeistoa tukeva eliitti tallettaa rahansa Sveitsissä, ei maksa veroja ja käyttää median avulla valtaa synnyttäen myös äärioikeistolle toimintamahdollisuuden, mikä ilmenee fyysisenä väkivaltana. Sotilaallisen vallan paine ja katujen väkivalta luo Kreikkaan demokratiaa uhkaavan ilmapiirin. EU tukee toimintatavoillaan kehitystä, jossa totuudella ei ole merkitystä.

 

                                                       ***

 

Kuulostaako tutulta?

Yannis Varoufakiksen ollessa Kreikan valtiovarainministeri v. 2015 Suomen presidentti allekirjoitutti NATO:n isäntämaasopimuksen demokraattisen päätöksenteon ulkopuolella.

Sipilän hallitus vuorostaan 2015 – 2019 rakensi mediasensuurin, joka ulotettiin myös lapsiin. Suomen valtion turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskus rahoittaa Mediapooli-nimistä sensuuriyksikköä, jonka kontrolli käsittää TV-toiminnan, lehdistön ja kustannusalan.

Suomeen kutsuttiin NATO:n hybridikeskus yhdenmukaistamaan tiedonvälitystä siten, että se olisi NATO-myönteistä.

Sotilasdiktatuuria ei tarvittu Suomeen. Vuosittain aina vain massiivisemmat sotaharjoitukset USA:n, NATO-maiden ja Ruotsin kanssa Venäjä-vastaisissa sotaharjoituksissa loivat Suomeen ilmapiirin, jossa vuosikymmenten ystävälliset suhteet yksipuolisesti murennettiin. Sotaharjoituksista Venäjää vastaan tuli luonnollisia.

Yleisradiota ei myöskään tarvinnut lopettaa kuten Kreikassa. Mediapooli hoiti sen sisällön yhteensopivaksi USA:n, NATO:n ja EU:n etujen kanssa.

Toisin sanoen Suomeen pystytettiin Kreikkaan rakennetun EU- ”troikan” kontrollia vastaava sotilaallisen ja tiedotustoiminnan kontrollijärjestelmä, jonka tulokset nähtiin lopullisesti Suomen hakiessa NATO-jäsenyyttä vuonna 2022.

 

                                                         ***

 

Suomessa käytiin vaalit vuonna 2019. 148 eduskuntaan valituksi tullutta henkilöä ilmoitti vaalien alla katsovansa, että NATO ei lisäisi Suomen turvallisuutta.

Vuonna 2022 samat henkilöt 8:aa lukuun ottamatta äänesti NATO: on liittymisen puolesta.

Sensuroidun median tarina on ollut se, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan olisi aiheuttanut tuon mielipiteen muutoksen.

 

                                                     ***

 

Kansanedustajaksi ei tule valita henkilöä, joka ei välitä tosiasioista. 

Suomen median väitteistä huolimatta, sota Ukrainassa ei alkanut Venäjän väliintulosta vaan se alkoi USA:n ja eräiden EU-maiden tukemasta vallankaappauksesta v. 2014, jossa vaaleilla valittu presidentti ajettiin maanpakoon, puolueita lakkautettiin, venäjän kielen virallinen asema poistettiin ja maahan muodostettiin laiton hallitus. Siihen otettiin useita ulkomaalaisia ministereitä, valtiovarainministeriksi Yhdysvaltain kansalainen ja pääministeriksi Yhdysvaltojen valitsema henkilö.

Laittomaksi muuttunut eduskunta julisti demokratiaa puolustaneita ja laillista presidenttiä kannattavien Donbassin alueiden asukkaita vastaan puhemies Turchinovin suulla ”terrorismin vastaisen sodan”. 

Tätä sotaa ja sen natsistisia lieveilmiöitä kidutuksineen, tuhopolttoineen ja siviilikohteiden pommituksineen oli kestänyt 8 vuotta, kunnes alueet julistivat itsensä itsenäisiksi helmikuussa 2022.

Donbassin asukkaista 95% puhuu äidinkielenään venäjää, jonka käyttö on Ukrainassa lailla kiellettyä julkisella paikalla. Venäjänkielinen lehdistö on lakkautettu samoin TV-asemat. Puhelinyhteydestä Venäjälle paenneisiin sukulaisiin joutuu listalle, johon kuuluvat joutuvat kuulusteluihin, kidutetuiksi jopa murhatuiksi. Kouluissa ei saa olla venäjänkielistä opetusta.

Odessan rannikkokaupungissa venäjänkielisiä asukkaita on 75%.

 

                                                         ***

Kahdeksan vuotta kestäneen terrorin aikana Donbassissa on kuollut 14 000 ihmistä, joista lapsia 400.

Kolme miljoonaa asukasta on paennut Venäjälle sodan ensimmäisten 8 vuoden aikana. 

Venäjän aloitettua ”demilitarisaatio ja denatsifikaatio-operaation” reaktiona Kiovan helmikuussa 2022 aloittamalle massiiviselle operaatiolle Donbassin haltuunottamiseksi Ukrainasta on paennut toiset 3 miljoonaa asukasta Venäjälle.

 

                                                           ***

Yhdysvallat ja Ukraina ovat YK:n äänestyksessä ainoat natsismiin ja fasismiin myönteisesti suhtautuvat maat

EU-maiden, erityisesti Saksan taloudellinen ja sotilaallinen riippuvuus USA:sta on johtanut siihen, että Saksa on sallinut USA:n määrittää sen ulko- ja talouspolitiikan myös natsismia muistuttavaksi Venäjä-vastaisuudeksi. Sen seurauksena koko EU on luopunut YK:n periaatteista ja laiminlöi Ukrainan sisällissodan rauhanomaisen YK:n hyväksymän Minskin - sopimukseen pohjautuvan menettelyn. Vastuu on erityisesti Merkelin Saksalla ja Macronin Ranskalla. 

Koska Saksalla ja Ranskalla ei ole kykyä tunnustaa omaa heikkouttaan, ne ovat pyrkineet etsimään syyllistä Venäjästä, jota USA ja NATO pitävät vihollisenaan. Saksan ja Ranskan hallitukset eivät voi myöntää, että Venäjä on pyrkinyt kaikin tavoin kaikkia tyydyttäviin ratkaisuihin kunnes sotilaallinen väliintulo on enää jäänyt jäljelle. Vain sen avulla voidaan saada keskeytettyä yhä natsistisempia menetelmiä käyttävän USA:n ja sen marionetin Zelenskyn terrori.

 

                                                   ***

Kuten edellä olevasta Kreikan esimerkistä voidaan päätellä, EU:ssa Saksa ja Ranska, vanhoina siirtomaavaltoina ovat ahneuksissaan kyvyttömiä ajamaan yhteistä etua EU:n sisällä mutta myös globaalisti. 

EU:n ja USA:n ulkopuoliset maat näkevät Yhdysvaltojen ja EU:n yhteispelin entistä vastenmielisempänä. Nuo ulkopuoliset maat ovat kokeneet siirtomaaisäntiensä epäluotettavuuden. Siten Venäjä saa heiltä ymmärrystä natsismin vastaiselle sodalleen, joka entistä selvemmin on USA:n ja EU:n yhteinen sota natsismin puolella koko muuta maailmaa vastaan.

 

                                                     ***

 

Suomen politiikasta ei ole löytynyt rehellistä Varoufakista. Sen sijaan presidentti, hallitus ja kansanedustajat ovat kilvan ryhmittyneet USA:n natsismia ja fasismia Ukrainassa tukevan sotapolitiikan ja aseteollisuuden puolelle. Millä lupauksilla takinkäännöt on saatu aikaan? Presidentin linja on ollut 1990-luvulta lähtien sama, joten hän on saanut 140 kansanedustajaa USA:n etuja palvelevan takkinsa alle.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korruptio Suomessa, NATO, kansanedustajat, EU, Yannis Varoufakis, militarismi, natsismi, Saksa, Ranska, Venäjä, Ukraina, Kreikka

SANNAMARININ ASEET TAPPAVAT UKRAINALAISIA

Maanantai 15.8.2022 klo 10.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Sanna Marinin johtama hallitus on lähettänyt aseita Ukrainan hallitukselle jo useita kertoja. Se on  vastoin kansainvälistä normia olla lähettämättä aseita sotaa käyvään maahan.

Niin pääministeri Marin kuin presidentti Niinistö sanovat olevansa ”Ukrainan tukijoita” ja sen puolella.

Sanna Marin on esiintynyt uutiskuvissa luotiliivit päällä kertoen haluavansa ”Ukrainan voittavan”.

Tosiasiassa Marinin lähettämien aseiden luodit osuvat ukrainalaisiin. Donetskin ja Luhanskin alueella asuvat ukrainalaiset ovat olleet jo 8 vuotta Kiovan hallituksen pommitusten kohteina. Marin ei pysty lähettämään sellaisia aseita, joiden luodit osuisivat vain Donetskin ja Luhanskin alueen asukkaita puolustamaan tulleisiin venäläisiin. Sellaisia äidinkieleen tai kansallisuuteen pohjautuvaan erotteluun pystyviä luoteja ei ole vielä keksitty.

 

                                                     ***

80 vuotta sitten Ukrainassa toimi Hitlerin Saksan Einsatz kommandon ryhmiä apureinaan paikallisia natsihenkisiä ukrainalaisia. Nämä apurit tappoivat jopa 10 000 juutalaista, kommunistia ja neuvostopartisaania päivässä saksalaisten kuvatessa tapahtumia ja huolehtiessa toivotusta lopputuloksesta. Tieteellisyyttä lähestyvä teurastus ja jälkien peittelyoperaatio oli erityisen ”onnistunut” Kiovan ja Lviv’in alueilla.

Varsin harva toimintaan osallistunut saksalainen tai ukrainalainen tuli tuomituksi. He jatkoivat tiedemiehinä, upseereina, tuomareina ja opettajina pystyen jatkamaan ideologiansa levittämistä uusille sukupolville.

 

 

                                                      ***

Saksan liittokansleri Helmut Kohl oli saanut koulutuksensa Hitlerin armeijaan henkilökohtaisesti. Hän aloitti modernin saksalaisten yhteistyön natsien ja jihadisti -terroristien kanssa tavoittamaan päämääräänsä Jugoslavian hajottamista ja haltuunottoa yhdessä Yhdysvaltojen kanssa. 

Sen jälkeen Yhdysvaltojen ja Saksan sotilaallisessa toiminnassa ei ole kysytty yhteistyökumppaneiden ideologiaa.

 

                                                      ***

Kohlista seuraava liittokansleri Gerhard Schröder aloitti Jugoslavian pommitukset. Näyttää siltä, että hänen elämänkokemuksensa ja tietoisuutensa Henry Kissingerin tapaan on muuttanut hänen käsityksiään geopolitiikasta ja kansojen välisen kanssakäymisen menetelmistä. 

 

 

                                                    ***

 

Suomen onnettomuudeksi olemme saaneet samaan aikaan Ukrainan presidentin ja hallituksen natsi -ideologiaa tukevan tasavallan presidentin ja pääministerin. Jälkimmäinen on sitä kokemattomuuttaan ja koska hänellä ei ole mitään käsitystä historiasta. Ensimmäinen eli presidentti on sitä tietoisesti halussaan miellyttää jo heti toisen maailmansodan jälkeen natseja ja jihadisteja hyväksikäyttävää Yhdysvaltoja.

 

 

                                                           ***

Kuten olen aikaisemmissa blogeissani, lähinnä Thierry Meyssanin artikkeleihin viitaten, kertonut, Ukraina on ottanut käyttöön vahvan natsi-ideologian. Natsijoukkiot on integroitu armeijaan ja koko yhteiskunnan rakenne, katujen nimeämiset, liput, juhlapäivät, soihtukulkueet, kidutukset, kieli- ja identiteettipolitiikka ovat muuttaneet koko yhteiskunnan kauhun yhteiskunnaksi. 

Koko kieli ja sananparsi on muutettu ”valekieleksi”. Demokratiaa puolustaneita ja Yhdysvaltojen tukemaan väkivaltaiseen vallankaappaukseen alistumattomia Luhanskin ja Donetskin asukkaita alettiin kutsua ”terroristeiksi”. Venäjän tultua 8 vuotta Kiovan hallituksen jatkaman terrorin jälkeen Donetskin ja Luhanskin avuksi näiden julistettua alueensa itsenäiseksi, Venäjää on Kiovan sananparressa alettu kutsua ”terrorismin tukijaksi”.

 

                                                     ***

Samaan aikaan Ukrainan presidentti Zelensky jatkaa totuuden muuttamista valheeksi. Näinhän natsi-Saksassa kaasukammioita kutsuttiin puhdistaviksi suihkuiksi ja käsitys juutalaisista, serbeistä ja kommunisteista tarjottiin iljettävin termein, koiriakin halpa-arvoisempina.

Kiovan hallituksen ohjushyökkäykset ydinvoimaloihin tarkoituksena saada aikaan ydinsaastepilvi tai tislaamoon, josta ohjusiskun synnyttämä ammoniakkipilvi saastuttaa laajoja alueita ovat tyypillisiä natsi -henkiselle piittaamattomuudelle ja se on ehdottomasti terroria.

 

                                                     ***

Suomen ylikansallisesta pääomasta, Yhdysvalloista ja maamme hallituksen rakentamasta tiedonvälityksen sensuurista riippuvainen valtamediamme asettuu natseista riippuvaisen Kiovan hallinnon ja presidentti Zelenskyn valheiden tukijaksi. Tuon valheen oleellinen osatekijä on Venäjän mustamaalaaminen ja muuttaminen auttajasta hyökkääjäksi.

 

                                                     ***

Sanna Marinin hallituksen ja tasavallan presidentin seuraava suunnitelma näyttää olevan yritys tuhota Venäjä Yhdysvaltojen kaavailujen mukaan.  Suomenlahden kansainvälisten vesien tukkiminen venäläisiltä laivoilta ja ydinohjusten hankkiminen maahamme perustellaan keinotekoisesti rakennetulla ”Venäjän uhalla”. Maamme pääministeri ja presidentti johtavat tätä epätodellista kriittistä suhtautumista venäläisiin. Pääministeri vaatii venäläisten matkustuskieltoa Suomeen. 

Natsi-Saksan ja fasistisen Kroatian suhtautuminen serbeihin, juutalaisiin, venäläisiin, mustalaisiin ja kommunisteihin vuosina 1941 - 45 oli samanlaista kuin Suomen hallituksen ”hyväksymä” suhtautuminen Donetskin ja Luhanskin ukrainalaisia auttamaan tulleisiin venäläisiin. Sanna Marinin luodit osuvat edelleen ukrainalaisiin eikä sitä voi millään natsi-sloganilla muuttaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marin, asevienti Ukrainaan, Kiovan natsi-ideologia, hyökkäys ydinvoimalaan, terroriteot, Sauli Niinistö, kansanmurhat,

Luopuminen kyvystä empatiaan - Ukraina

Maanantai 8.8.2022 klo 18.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kirjoitin 1970-luvulla kirjan Inhimillinen kasvu ja yhteisö. Kuvasin siinä yksilön ja yhteisön keskinäisriippuvuutta. Toinen teokseni Ahdingossa luova lapsi ja nuori vuorostaan kuvaa luovan kasvun mahdollisuuksia niin perheissä, kouluissa kuin työyhteisössä ja laajemmin yhteiskunnassa.

 Avaintekijä on kyky empatiaan. Voiko lapsi säilyttää kyvyn itse tuntea mikä on oikein ja aitoa? Saako hän kokea, että naapurin täti tai isä tuntuu paremmalta kuin äiti? Vai joutuuko lapsi oppimaan tottelemisen kautta, mikä on hänelle parasta.

 Äitiriippuvuus syntyy eroahdistuksen avulla. Saako lapsi tuntea turvallisuutta muidenkin kuin vain omien vanhempien läsnäolosta. Vai onko lapsi kasvatettava tottelemaan – sillä muuten ”äiti jättää”. 

Syyllisyydentunteiden avulla kasvatus sementoidaan. ”Jos et tee niin kuin äiti käskee, olet tuhma”.

Kun riippuvuus vanhempien, kasvattajien, opettajien ja median maailmankuvasta on valmis, nuoren ihmisen hyväksytyksi tulemisen tunne on sementoitu myötäilemään kasvattajien asenteita.

 

                                                                            ***

Pidän tapanani luoda katsekontaktin liikennevälineisiin tuotuihin, usein vaunuissa istuviin lapsiin. Äidit seisovat usein vieressä katse luotuna matkapuhelimeen. Henkisesti yksin jätetyistä lapsista huomaa nopeasti kuka on vielä tunteellisesti elossa, kuka taas on jo luopunut vuorovaikutuksesta ja uteliaisuudesta.

Vanhemmat eroavat toisistaan siinä, kuinka paljon he kannustavat lapsensa vuorovaikutusta vieraiden kanssa omistamisenhalun sijaan.

 

                                                                        ***

 

Jo edesmennyt sveitsiläinen ystävämme Arno Gruen kuvasi toistuvasti kirjoissaan sitä tuhoa, mitä sokea totteleminen aiheuttaa. Hänen teoksensa ”Haluan maailman ilman sotaa” on hänen teoksistaan ainoa, joka on käännetty suomeksi.

Puhuin hänen kanssaan puhelimessa viikoittain ja yhdessä kauhistelimme mm Yhdysvaltojen Afganistanin sotaa. 

En tiedä mitä hän nyt sanoisi Yhdysvaltojen ja EU:n kiihtyvästä fasistisen maailmankuvan omaksumisesta sekä natseihin tukeutuvan Ukrainan valtion sotavoiman toimintatavoista: 8 vuoden pommituksista omaa kansaa vastaan, provokaatioista, joista syytetään Venäjää, ydinvoimalan toistuvista pommittamisista voidakseen syyttää Venäjää ydinkatastrofin aiheuttamisesta. Vastaavina toimina tulee mieleen Hiroshima ja natsien keskitysleirit. Ydinkatastrofi aiheuttaisi valtavien alueiden, käytännössä koko Mustanmeren alueen saastumisen pitkäksi aikaa puhumattakaan ihmisuhreista.

Arno Gruen oli itse joutunut perheineen pakenemaan natsi-Saksasta Yhdysvaltoihin muuttaakseen sieltä myöhemmin Sveitsiin. Hän harkitsi viime vuosinaan Yhdysvaltojen kansalaisuudesta luopumista maan hirmutekojen johdosta. Viimeinen niitti olisi, jos hän tietäisi, että Yhdysvallat julkisesti YK:n äänestyksessä v. 2021 jäi Ukrainan kanssa ainoaksi suoraan natsismia tukevaksi maaksi. Toki hänenkin tiedossaan oli se, että Yhdysvallat on uudelleen sijoittanut pahimpiakin keskitysleirien ylläpitäjiä omaan maahansa.

 

                                                                          ***

Euroopan unioni päätti sensuurin pystyttämisestä heti Ukrainan sisällissodan eskaloiduttua. Ukrainan hallitus pyrki ETYJ:in tarkkailijoiden mukaan helmikuussa 2022 saamaan Donbassin autonomiseksi julistautuneen alueen uudelleen hallintaansa keskittämällä sotajoukkonsa demarkaatiolinjalle.

Pelastuakseen kansanmurhalta Donbass päätti itsenäistyä ja kutsua Venäjän avuksi turvaamaan aluettaan, jota Kiovan hallitus oli pommittanut jo 8 vuoden ajan.

 

                                                                         ***

Suomen hallitus on pystyttänyt maahamme sensuurin jo 8 vuotta aikaisemmin. EU otti meistä esimerkkiä. Hallituksen turvallisuuskomitean (johon jäseninä kuuluvat jokaisen ministeriön kansliapäälliköt, tasavallan presidentin kansliapäällikkö mukaan luettuna) alainen huoltovarmuuskeskus ylläpitää Mediapooli-nimellä kulkevaa sensuurijärjestelmää, joka käsittää lehdistön, TV-kanavat, kustannustoiminnan. Tämän yhdenmukaistetun tiedotustoiminnan ja kulttuuritoiminnan avulla Suomen kansaa on ohjailtu nykyisin vallitsevaan fasimia muistuttavaan Venäjä-kielteisyyteen.

EU:n sensuurin tärkein tavoite oli estää kaiken objektiivisen tiedon välitys Ukrainan sisällissodasta. Venäjänkielisten ukrainalaisten asemaa kuvaavat tiedot tuli poistaa. Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden avustuksella suoritettu Ukrainan vallankaappaus ja EU:n laajenemisprosessin todellinen kuvaus tuli vaientaa. Natsien integroiminen Ukrainan armeijaan, presidentti Bidenin perheen läheiset suhteet Ukrainan öljyteollisuuden ja maanviljelyn yksityistämiseen ja Ukrainan kullan ryöstö ja Ukrainan varallisuuden käyttö USA:n demokraattien Clintonin säätiön varallisuuden kartuttamiseen tuli salata.

RT, Russia Today ajankohtais- TV-kanava oli eräs suosituimpia tiedonlähteitä älyllisyyttä ja huumoria arvostaville maailmankansalaisille niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa. Saksassa kanava oli 3.suosituin. Euroopan komissio päätti ensitöikseen kieltää sen lähetykset kattavasti. Youtuben oli lopetettava sen ja sillä kanavalla tuotettujen keskusteluohjelmien ja haastattelujen välittäminen.

Fasismin nousulle sensuuri ja propaganda ovat avainasemassa kansojen manipuloimiseksi ”oikealle polulle”. Katsoin Ylen esittämän Donbass-dokumentaarisen teoksen, joka oli tuotettu Ukrainan hallituksen toimesta. Siinä sisällissotaa käyvät osapuolet oli taitavasti sekoitettu toisiinsa. Ohjelmassa kuvattiin demokratiaa vaatineet ja sen puolesta taistelleet Donbassin asukkaat ikään kuin he toimisivat kuten natsit. Ukrainan hallituksen toimet vuorostaan esitettiin hyväksyttävinä. Natseilla on tapana pakottaa uhrinsa ryömimään maassa, natsien hakatessa ryömijää kepeillä (juuri näin toimivat Odessan ammattiyhdistysten talon polttamiseen ja joukkomurhaan syyllistyneet natsit) mutta dokumentissa annettiin kuva, että donbassilaiset toimisivat näin.

Dokumentin katsottuani ymmärsin syvästi, kuinka huolellisesti ja kattavasti USA:n tukema markkinointitoimistojen ja Ukrainan hallituksen natsi -propaganda toimii päänäyttelijänä Ukrainan presidentti.

 

                                                                             ***

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa Jugoslavian hajottamissodista. Lahtari, Punikki ja Teurastaja marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä sekä Lupa olla julma. Jo hajottamissotien aikana tuo fasistien ja jihadistien käyttö USA:n ja EU-Saksan palveluksessa kävi selväksi. Jo silloin natsi- ja albaanidiasporan rahoittama Ruder-Finn markkinointitoimisto valitsi uhrit ja syylliset. Toimittajien tarvitsi vain hankkia paikan päältä hieman verta ja raiskattuja.

Amerikkalaisrouvat saapuivat hyväntekeväisyysjärjestöjen rahoittamana ”tutkimaan” raiskattuja muslimiuhreja. Kun joku serbinainen yritti kertoa tulleensa raiskatuksi, rouvat tiuskaisivat ”emme me tutki serbinaisten raiskauksia.”

EU-Saksan paluu yhteistyöhön natsien kanssa alkoi avoimesti tuolloinvuonna 1991. Saksan vihreät ja sosialidemokraatit olivat innokkaita serbien pommittajia vuonna 1999 kristillisdemokraattien Helmut Kohlin avattua tien Bosnian sodan aikana. 

Saksa sai haltuunsa hajotetun Jugoslavian lomakohteet, hotellit, pankit, vakuutuslaitokset pommitetut teollisuuslaitokset, joiden omistajista ei ollut minkäänlaista vastusta. Yhdysvallat, joka toimi hajotuksen priimusmoottorina ryösti Kosovon maakunnan ja rakensi sinne jättimäisen sotilastukikohdan Bondsteelin, laittomasti, luonnollisesti. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo on kuitenkin edelleen Serbian maakunta.

Jugoslavian hajottamisesta alkoi poliittisten tuomioistuinten perustaminen, syyttömien lavastaminen syyllisiksi ja syyllisten syyttämättäjättäminen. ICTY:ssä yhdysvaltalaiset tuomarit ja syyttäjät jakoivat tuomioita uhreilleen. NATO-kenraalit, jotka olivat murhanneet viattomia ihmisiä televisiotoimituksiin, sairaaloihin, busseihin ja juniin saivat kunniamerkkejä hyvin suoritetusta työstä.

Makaaberein todistus kuultiin mitalilla palkitulta brittikenraalilta. Tuomari kysyi, miksi tämä oli pommittanut Kalinovikin (Bosnia) hautausmaata vaikka Kalinovikin kaupunki oli kaukana rintamasta. ” Halusimme osoittaa kenraali Mladicille, että hän ei pysty suojelemaan edes vanhempiensa hautoja. Levitimme tiedon sanomalehdille.”

Kenraali Madicin isällä ei ole hautaa. Tämä kuoli toisen maailmansodan aikana saksalaisten lentopommin sirpaleesta ja jäi maastoon. Kalinovik on Mladicin syntymäpaikka.

 

                                                                       ***

Fasismi on Ukrainassa syvällä. Aikaisemmissa blogeissani olen kuvannut maan muuttumista viimeisten vuosikymmenten aikana. En olisi koskaan uskonut, että Suomi seuraa Ukrainan jalanjäljissä palvellakseen Yhdysvaltojen sotilaallista valloituspolitiikkaa.

Suomen muuttaminen fasistiseksi maaksi on tapahtunut perusteellisella huolellisuudella nykyisen valtiojohdon toimesta. En usko sen palaavan todellisuudentajuiseen käsitykseen Venäjästä ja kansojen välisen ystävyyden ja yhteistyön ehdoista minun elinaikanani. BRICS-maat ja fasismia vastustavat maat tulevat suurella todennäköisyydellä vahvistamaan yhteistyötään. Pystyvätkö ne estämään Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten sotilaalliseen toimintaan perustuvan ryöstöpolitiikan ilman suursotaa on tällä hetkellä epäselvää.

Venäjä tekee parhaansa fasismin pysäyttämiseksi, demokraattisten voimien niin venäjää kuin ukrainaa puhuvien kansalaisten tukemiseksi Ukrainassa. Fasistien, erityisesti Zelenskyn, epätoivo saattaa johtaa epätoivoisiin tekoihin, joista ohjusiskut ydinvoimalaan ovat äärimmäisiä tekoja. Ratkaisun avaimet ovat Saksan ja Ranskan kansoilla. Pystyvätkö ne liikehdinnällään pysäyttämään johtajiensa tuen fasismille ajoissa ja kääntymään Venäjän tavoitteiden puolelle.

Näimme tänään 8.8.2022 yhä fanaattisemmalta näyttävän pääministeri Sanna Marinin TV:n kello 17 uutislähetyksessä. Hän sanoi kannattavansa venäläisten turistien matkojen rajoittamista. Samassa uutislähetyksessä kerrottiin suomalaisten asiantuntijoiden menevän Britanniaan kouluttamaan ukrainalaisia vapaaehtoistaistelijoita sotataidoissa. 

Ukrainalainen, joka menee vapaaehtoisesti kouluttautumaan palvellakseen natsijoukkojen ja USA:n vaikutuksen alla toimivan maansa johtoa rikolliseen sotaan omia kansalaisiaan vastaan on menettänyt kyvyn empatiaan omia veljiään kohtaan. Hän saa kannustusta EU:n ja USA:n valtakeskuksilta, jotka hyötyvät siitä, että aseita kulutetaan ja Donbassin taistelijoiden ohella venäläisiä vahingoitetaan.

Venäjä on sodan sivujuonne. Natsismi on pääjuonne. Löytyykö Saksan kansasta ja Ranskan kansasta vielä järjissään olevien kansalaisten joukkovoimaa taistelemaan omien maidensa natseja ja USA:n valtaa myötäileviä johtajia vastaan. Suomen kansa on menetetty totaalisen mediapoolin aivopesun seurauksena. Suomen kansalla ei ole keinoja eikä tietoisuutta maan johdon vaihtamiseen. Suomalaiset alistuvat oman johtonsa laatimien Venäjä-vastaisten talouspakotteiden katastrofaalisiin seurauksiin.

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismi, Ukraina, Venäjä, Suomen valtiojohto, kyvyttömyys empatiaan, venäläisten matkustuskielto, natsi-provokaatiot, pakotteiden vastainen kansannousu,

Serbian Kosovo ja Ukrainan Donbass

Tiistai 19.7.2022 klo 18.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

SERBIAN KOSOVO JA UKRAINAN DONBASS 

Yhdysvallat on tunkeutunut viimeisten 30 vuoden aikana yhä syvemmälle Euroopan rakenteisiin. Maa on natsismin perinnön kantaja. YK:n vuonna 2021 pidetyssä äänestyksessä Yhdysvallat ja Ukraina maailman ainoina valtioina pidättäytyivät vastustamasta natsismia.

Valtio, joka merkittävimmällä tavalla vaikutti toisessa maailmansodassa natsismista saatuun voittoon, oli Neuvostoliitto. Huolimatta liittoutumisestaan Neuvostoliiton kanssa Yhdysvallat suuntautui Neuvostoliiton tuhoamiseen kohta sodan päättymisen jälkeen. Kommunismin ja vasemmistolaisuuden kitkeminen, ensin omasta maasta ja sen jälkeen muualta maailmasta muodostui Yhdysvaltojen johtolangaksi.

Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan valittujen maiden tuhoamisen jälkeen vuoroon tulivat vuodesta 1990 Eurooppa ja Balkan. Liittoutumattomien maiden liiton ja YK:n perustajavaltio, sosialistinen Jugoslavia tuli haltuun otettavaksi. Kansantuloltaan maailman 24. valtio oli houkutteleva. Sen aatteellinen, sotilaallinen ja taloudellinen vaikutus oli murskattava. Jugoslavian haltuunotto heikentäisi Venäjän hegemoniaa ja olisi taloudellisesti hyödyllinen EU-Saksalle.

Samaan aikaan kun Yhdysvallat suoritti 1990-luvulla ”värivallankumousta” itse Venäjällä ryöstäen maan kansallisvarallisuutta ja johtamalla yhteistyössä korruptoituneiden oligarkkien kanssa valtion yritysten yksityistämistä, Jugoslavia jäi ilman henkistä ja fyysistä tukea. 

                                                 ***

Yhdysvallat oli jo presidentti Reaganin aikana 19.3.1984 laatinut ”National Security Decision Directive”- tavoitteen, jonka otsikko oli ”Yhdysvaltojen Jugoslavia-politiikka.”Jo aikaisemmin oli päätetty pyrkiä Itä-Euroopan kommunistijohtoisten hallitusten kaatamiseen hiljaisten vallankumousten avulla. 

Vuonna 1989 Jugoslavian liittovaltion pääministeri matkusti Washingtoniin neuvotellakseen presidentti George H.W.Bushin kanssa uudesta neljän miljardin lainasta. Vastineeksi pääministeri Ante Markovic lupasi entistäkin suurempia leikkauksia sosiaaliturvaan, dinaarin devalvaation, palkkajäädytyksen, yhteisesti omistettujen, työläisten johtamien yritysten lakkauttamisen sekä ulkomaisten sijoitusten rajoituksia poistavan lainsäädännön.

Lainan myöntämisen sijaan Yhdysvallat irtisanoi yhteistyössä IMF:n ja Maailmanpankin kanssa kaikki Jugoslavian lainat. Presidentti Bush aikaansai ”Foreign Operations Appropriation”-lain, jonka mukaan Jugoslavian liittovaltio ei saanut anomaansa rahoitusta. Päinvastoin Yhdysvallat ilmoitti suostuvansa antamaan lainaa erityisin ehdoin ja vain osavaltioille, mikäli niiden vaaleissa sopivat puolueet saavat enemmistön. Liittovaltio itse ei saisi järjestää vaaleja hajottamisestaan tai koossapysymisestään.

Yhdysvaltojen tavoitteena oli kansallistunteen nostattamien eri etnisten ryhmien välillä. Toisen maailmansodan keskitysleirien ja fasistisen Kroatian muistot eivät olleet unohtuneet. Yhtenäistä, perustuslaillista Jugoslaviaa kannattavat serbit asuivat eri osavaltioiden alueella muodostaen vähemmistön kaikissa muissa osavaltioissa paitsi Serbiassa. Siten keskitysleirien kauhut kokeneet serbit olivat yksin kaikkialla muualla paitsi juuri Serbiassa.

                                                  ***

Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa (300 000 amerikkalaissotilasta v. 1990) yhteistyössä Yhdysvaltojen natsi-diasporan ja Osama bin Ladenin rahoittamien jihadistien kanssa tuki kroaatteja. Ne hyökkäsivät Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan tavoitteenaan muodostaa rasistisen perustuslain omaava puhtaasti kroaatti-valtio, jossa serbit olisivat alistetussa asemassa kuten fasistisen Kroatian vallitessa 1941-45. 

Bosnian muslimit, natsien entiset liittolaiset, vuorostaan halusivat muodostaa puhtaan muslimi kalifaatin, jossa ”paras serbi on kuollut serbi”. Bosnian presidentiksi oli USA:n määräämien lakien perusteella valittu Alija Izetbegovic (ohi vaalituloksen, jossa valituksi oli tullut Fikret Abdic).

Izetbegovic oli kirjoittanut v. 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa serbien asema kuvaillaan tarkasti. ”Paras serbi on kuollut serbi, mutta jos hän saa elää ja työskennellä, hänen palkkansa ja asemansa on alempi kuin muslimeilla” jne. Izetbegovic kärsi julistuksestaan perustuslaillisessa Jugoslaviassa vankeustuomion.

                                                  *** 

Yhdysvallat ja EU-Saksa Helmut Kohlin johdolla tukivat rasistista, käytännössä fasistista kehitystä. Kroatiassa presidentiksi valittu holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman, jakoi poliisin virkamerkkejä laillistaakseen aseenkannon. Aseita toimitettiin Saksasta Itä-Saksan jäljellejääneistä varastoista.

Etnisten ryhmien vastakkainasettelun lisäksi USA ja EU-Saksa hoitivat serbivastaisen sodan rahoituksen, aseet ja mikä tärkeintä propagandan. Yhdysvaltalaisen Ruder-Finn markkinointitoimiston 400 toimittajan verkosto hoiti ”oikean” tiedon levityksen.

                                                  *** 

Vuoteen 1995 mennessä Jugoslavia oli saatu hajotettua Yhdysvaltojen ja NATO:n hallitsemiksi Sloveniaksi, Kroatiaksi ja Bosnia-Hertzegovinaksi, johon viimeksi mainittuun oli NATO-miehityksen lisäksi saatu hallitsijaksi ”lännen valitsema” ”high-comissioner”, jolla oli valta hylätä lait, sulkea tiedotusvälineitä ja vaikuttaa korkeimman oikeuden päätöksiin, jos hän katsoi niiden päätösten olevan Daytonin rauhansopimuksen kanssa ristiriidassa.

                                                  *** 

Serbia, Montenegro ja Makedonia olivat vielä miehittämättä. Yhdysvallat halusi NATO-miehityksen koko Serbiaan. Serbian muslimienemmistöinen maakunta Kosovo oli pyrkinyt vuodesta 1990 lähtien, muodostamaan etnisesti puhtaan itsenäisen muslimi-Kosovon. Se käytti tavoitteeseen pääsemiseksi suoraa toimintaa kieltäytymällä osallistumasta valtiollisiin vaaleihin. Johtajiensa käskyvallan alla olevat albaanit eivät osallistuneet valtion opetusjärjestelmän mukaiseen kouluopetukseen, valtion terveydenhuoltoon. He eivät hakeutuneet valtion virkoihin, työläisiksi valtion tehtaisiin jne. 

Albaanit muodostivat rinnakkaisen koululaitoksen ja terveydenhuollon, jotka luonnollisesti eivät tasoltaan vastanneet virallista valtion rahoittamaa järjestelmää. Köyhyys ja työttömyys vaikeutti albaani -perheiden asemaa. 

Albaanien johtajana oli maltillinen Ibrahim Rugova. 

Albaanien hahmottama Kosovo oli rasistinen järjestelmä kuten Kroatiakin. Kun Jugoslaviassa ja Serbiassa kaikki 12 eri kansanryhmää ovat tasa-arvoisia, Kosovo olisi määritelty puhtaasti albaanien alueeksi. Serbeillä ei olisi itsenäisessä Kosovossa samoja kansalaisoikeuksia kuin albaaneilla. 

Länsimedia, Suomen media mukaan luettuna ihasteli tätä ”suoraa toimintaa”. Lännen propagoima serbivastaisuus toimi samoin kuin aikoinaan juutalais- tai serbivastaisuus tai tällä hetkellä Suomessa vallitseva Venäjä-vastaisuus fasismin perusteluna.

                                                   *** 

Yhdysvallat oli määritellyt yhä väkivaltaisemmiksi muodostuneet Kosovon albaanijoukkiot terroristeiksi, kunnes vuonna 1998 heidän nimityksensä muutettiin ”vapaustaistelijoiksi”. Taistelijoilla alkoi olla yllään Saksan armeijan asepukuja ja heitä koulutettiin Osama bin Ladenin rahoituksella Turkissa sekä CIA:n toimesta Albanian puolella.

Serbipoliisien pyrkiessä hillitsemään albaaniterroristien väkivallantekoja Yhdysvallat ja EU:n NATO-maat päinvastoin tuomitsivat sen ja vaativat serbejä tilille uhaten Serbiaa pommituksilla ja koko maan NATO-miehityksellä. 

Lähes 3kuukautta kestäneiden tauottomien pommitusten jälkeen Jugoslavia suostui rauhaan, joka merkitsi Kosovon alueen NATO-miehitystä, mutta ei koko Serbian, jota USA oli vaatinut ennen pommitusten aloittamista. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo pysyi Serbian maakuntana, vaikka se oli oletettavasti tilapäisesti NATO:n miehittämä. 

                                                    *** 

Yhdysvallat alkoi käyttää tilannetta hyväkseen. Heti aseiden vaiettua se alkoi rakentaa jättimäistä sotilastukikohtaa Bondsteeliä Kosovoon. Presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi, alueen yritykset ja omaisuus yksityistettiin ilman että omistajat – yleensä serbit- pääsivät paikalle tutkimaan mitä heidän omaisuudelleen tehtiin. Yhdysvaltojen ja Suomen tunnustusten johdolla n puolet maapallon maista on tunnustanut Kosovon itsenäisyyden, EU-maista mm Espanja ja Kreikka eivät ole tunnustaneet. 

                                                    ***

Balkanin haltuunoton, yksityistämisen ja alueen köyhtyneiden valtioiden NATO-jäsenyyden jälkeen Yhdysvallat ja EU käänsivät katseet Venäjästä taloudellisesti riippuvaiseen Ukrainaan.  

USA:n ja NATO: n vaikutusvalta Ukrainassa olisi omiaan heikentämään, oikein käytettynä, Venäjää.

Ukrainan kansalaiset eivät kannattaneet NATO on liittymistä. Sen sijaan he halusivat liittyä Euroopan unioniin. Yhdysvallat ja EU käyttivät kaikki keinot tuon tavoitteen toteuttamiseksi, mutta myös maan liittämiseksi NATO on. USA oli käyttänyt jo useissa vaaleissa värivallankumouksista tuttuja keinoja mutta vuonna 2013 kärsivällisyys loppui, se halusi muutoksen heti. 

Presidentti Victor Janukovic, joka oli valittu presidentiksi alueiden puolueen kannattajien avulla tuli siihen tulokseen, että äärimmäisen köyhällä maalla ei ole vielä taloudellisia mahdollisuuksia liittyä lähentymissopimukseen. Hän kannatti lähentymissopimusta, mutta ei vielä sen toteuttamista.

Ukrainan talous oli monilta osin kietoutunut Venäjän kauppaan ja oli tullivapaa. Liittyminen Euroopan unionin kauppaan olisi merkinnyt tullivapautta EU:n ja Venäjän välillä. Tätä EU:n lähentymiskomissaari Olli Rehn ei ollut ottanut huomioon EU:n puskiessa Ukrainan päätöstä eteenpäin. 

Rakenteellisesta liittymisesteestä alettiin syyttää presidentti Janukovicia väittäen hänen olevan haluton EU-jäsenyyteen, mikä ei pitänyt paikkaansa. Propaganda ja suora toiminta Maidanin torilla hoitivat loput tarkoitushakuisessa leimaamisessa.

                                                   *** 

Yhdysvaltojen johtamassa, natsien ja äärioikeistopuolueiden tukemassa mutta myös useiden EU-maiden myötävaikuttamassa väkivaltaisessa vallankaappauksessa presidentti Janukovic ajettiin maasta. Eduskunnan seinät vuorattiin natsi-lipuilla. Yhdysvallat valitsi uuden pääministerin ja ylikansallisen laittoman hallituksen. CIA:lla oli Ukrainan sisäministeriössä kokonainen kerros hallussaan. 

Presidentti Obaman varapresidentti Joe Biden toimi eräänlaisena siirtomaaisäntänä ohjaten Ukrainan parlamentin toimintaa ja valintoja. NATO:n läsnäolo voimistui, USA perusti sotilasteknisiä laboratorioita maahan.

Presidentti Janukovicin kannatus oli voimakkainta Itä-Ukrainassa, jossa väestön suuri osa on äidinkieleltään venäjänkielisiä. Itä-Ukrainan asukkaat eivät alistuneet vallankaappauksen seurauksiin vaan aloittivat hallintorakennusten valtaukset ja vaativat demokratian noudattamista.

Demokratian palauttamisen sijaan useiden puolueiden edustajista puhdistettu eduskunta julisti puhemies Turchinovin suulla ”terrorismin vastaisen sodan” Donbassin asukkaille. Siis demokratiaa kannattavat ja sen toteuttamista vaativat kansalaiset julistettiin terroristeiksi. Venäjän kielen asema virallisena kielenä lakkautettiin.

Väkivaltaista vallankaappausta vastustaneet mielenosoittajat joutuivat Odessassa 2.5. 2014 natsijoukkioiden takaa-ajamiksi paeten ammattiyhdistysten taloon. Natsit tuikkasivat rakennuksen tuleen estäen sisällä olijoiden pääsyn ulos. Rakennuksessa paloi elävältä yli 42 henkilöä. Videolla voi nähdä natsien huutelevan ”torakat palaa”.  Maidanilla Kiovassa USA:n kouluttamien tarkka-ampujien luodeissa kuoli yli 100 henkilöä. 

                                                     *** 

Vuodesta 2014 lähtien natsien soihtukulkueet Ukrainassa ovat yleistyneet. Toisen maailmansodan aikuisia muistomerkkejä on tuhottu ja katujen nimiä on muutettu kunnioittamaan natsisankareita, erityisesti Stepan Banderaa.

Nykyinen NATO-propaganda pyrkii vähättelemään neo-natsien läsnäoloa Ukrainassa viitaten vastaavien ryhmien esiintymiseen lännessä. Totuus on kuitenkin erilainen. Banderan kannattajat ovat vähitellen ottaneet viimeisten 30 vuoden aikana vallan haltuunsa, kirjoittamalla historian uudelleen, kouluttaen nuorison ja vaihtaen kaikki valtion symbolit yhden kerrallaan. He ovat indoktrinoineet kolmanneksen väestöstä ja edustavat kolmasosaa armeijasta. Heidän tavoitteenaan on tuhota Venäjä. He pyrkivät tavoitteeseensa yksinapaista maailmaa yksinoikeudella tavoittelevien yhdysvaltalaistahojen kanssa. 

                                                     *** 

”Terrorismin vastainen sota”demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita vastaan on jatkunut 8 vuotta. Presidentiksi toukokuussa 2014 valittu Petro Poroshenko julisti Donbassin asukkaille tuhoa ja kuolemaa kellareihinsa. Donbassin asukkaiden sosiaaliturva ja koululaitos lakkautettiin. 

Ukraina ja EU-maiden edustajina Saksa ja Ranska laativat kaksi Minskin sopimusta, joiden avulla pyrittiin luomaan Donbassiin aselepo, vaalit, autonomia ja sovittu raja Venäjän ja Donbassin välillä. Neuvotteluihin osallistumisesta huolimatta Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande ja hänen jälkeensä Emmanuel Macron eivät ole kyenneet edistämään rauhaan suuntautuvaa ratkaisua. Ukrainan Yhdysvaltojen taskussa oleva eduskunta ei ole suostunut rauhaan.

Rauhan sijaan Yhdysvallat on voimistanut läsnäoloaan Ukrainassa, aseistaen ja kouluttaen Ukrainan armeijaa tavoitteenaan uhata siten Venäjän turvallisuudentunnetta. Ukrainan NATO-jäsenyydestä puhuminen ja sen edistäminen oli yhtä provosoivaa kuin Suomen NATO-jäsenyydenkin edistäminen. 

                                                     *** 

Ukrainan hallituksen sisällissodan Itä-Ukrainan kanssa kestettyä kahdeksan vuotta Itä-Ukrainalaiset Donbassin asukkaat päättivät, että liika on liikaa. Tuhottu infrastruktuuri, pommitetut talot, 14 000 kuollutta siviiliä, joista 400 lasta ylitti sietorajan. Alue päätti julistautua itsenäiseksi ja pyysi Venäjää tunnustamaan itsenäisyyden ja tulemaan apuun. Seuraavaksi itsenäisyyden on tunnustanut Syyria.

Venäjä odotti USA:n ja Euroopan Unionin vastausta kysymykseen, kuinka kaikkien valtioiden turvallisuus voidaan yhdessä taata joulukuusta 2021 helmikuuhun 2022. Mitään vastausta ei tullut. Se päätti itse lähteä takaamaan Donbassin asukkaiden ja oman turvallisuutensa NATO/Ukrainan uhan alla 24.2. 2022 

Venäjä julisti, kuten liittoutuneet julistivat toisen maailmansodan päätteeksi, että tavoitteena on Ukrainan de-natsifikaatio ja de-militarisaatio, jotka natsismi ja militarismi molemmat uhkaavat sekä Donbassia, että koko maailmaa.

                                                   *** 

Ukrainassa oli järjestetty presidentinvaalit v. 2019. Koomikkona tunnettu Volodymyr Zelensky voitti oligarkkien rahoituksen avulla Petro Poroshenkon saaden 73,2% äänistä. Hän lupasi lopettaa korruption, johtaa maan edistyksen ja sivilisaation tielle ja ennen kaikkea tehdä rauhan venäjänkielisen Donbassin kanssa. Heti valintansa jälkeen hän petti kaikki lupauksensa, jolloin hänen kannatuksensa laski 23%:iin tammikuussa 2022.

Heti presidentiksi valintansa jälkeen Zelensky toteutti massiivisen maan yksityistämisohjelman, joka kattoi 40 miljoonaa hehtaaria maanviljelysmaata. Sen lisäksi hän purki kansallistamiset ja venäjämielisyyden, joka purkaminen oli alkanut jo USA:n tukeman vallankaappauksen aikana. 

Toukokuun 19. päivänä 2021 hän takasi nationalistien riemuksi ukrainankielen ylivallan kieltämällä venäjänkielen käytön kaikilla julkisen elämän aloilla – hallinnossa, kouluissa ja liike - elämässä. 

Zelenskyn päärahoittaja oli Ihor Kolomoisky, joka on käytännössä maanpaossa Genevessä talousrikosten johdosta. Hän on pääosakas öljy-yhtiö Burismassa, joka palkkasi Bidenin pojan Hunterin 50 000 dollarin kuukausipalkalla. Hän oli maksanut Zelenskylle v. 2012 40 miljoonaa dollaria, jotka tämä oli tallettanut vaimonsa nimellä veroparatiiseihin ja hankkinut kolme asuntoa Lontoosta 7,5 miljoonalla dollarilla. 

                                                    ***

Koomikko Zelensky on Azovin natsipataljoonan panttivanki. Hän ei itse ole natsi, mutta riippuvuus on selvä. Kolomoysky on perustanut tunnetuimman natsi -pataljoonan Azovin v. 2014. Vaikka natsien vaalikannatus on vain noin 2 % he muodostavat hyvin motivoituneen 1miljoonan miehen armeijan. Azovin lisäksi Aidar, Dnipro, Safari, Svoboda, Pravy Sektor, C 14 ja Kansallisjoukot tulevat lisäksi. Arsen Avakov, Ukrainan turvallisuusjohtaja 2014 -2021 liitti natsijoukot osaksi Ukrainan armeijaa. Zelensky kutsuu tätä natsijoukkoa ”veteraaneiksi”. 

Kerran Zelensky yritti motivoida Donbassia moukaroivia natseja laskemaan aseensa vieraillessaan alueella. Sitä seurasi Zelenkyyn kohdistuva vihakampanja ja pommitukset alkoivat jälleen entistä kiihkeämmin.

Vihakampanjan jälkeen Zelensky otti vastaan useita äärioikeiston edustajia pääministerin kanssa mm C14 johtaja Yehven Tarasin, pääministerin vierellä taas esiintyi murhasta epäilty neo-natsi Andryi Medvedko.

Viime lokakuussa Zelensky nimitti kiihkokansallista Oikea sektoria edustavan Dmytro Yaroshin Ukrainan armeijan ylipäällikön erityisneuvonantajaksi ja helmikuusta 2022 lähtien lähiterroria harrastavan Vapaaehtoisarmeijan päälliköksi. Samaan aikaan hän nimitti Oleksander Poklandin, lempinimeltään ”kuristaja”, ”koska hän pitää kiduttamisesta”, vastavakoilun päälliköksi.

Joulukuussa 2021 kaksi kuukautta ennen sotatoimien alkua Zelensky antoi komentaja Dmytro Kotsuybaylolle  Ukrainan sankarin tittelin. Zelensky korvasi myös Odessan aluekuvernöörin Maksym Marchenkolla, joka on ultranationalistisen Aidarin pataljoonan päällikkö. 

Onko kysymys ainoastaan halusta miellyttää äärioikeistoa antamalle heille asemia? Neoliberaalien, atlantistien, lännen oikeiston unelma on tuhota venäläiset ja ”johtaa maailman valkoiset rodut lopulliselle ristiretkelle semiittien johtamia ali-ihmisiä vastaan” kuten entinen Kansallisten joukkojen johtaja Andryi Biletsky , toteaa. Ei ole selvää, mitä Zelensky ajattelee koska yksikään toimittaja ei ole kysynyt asiaa häneltä itseltään. 

Ei ole epäilystäkään, etteikö Ukrainan hallitus liukuisi lisääntyvästi autoritaariseen, suorastaan rikolliseen suuntaan. Pelottelukampanjat, kidnappaukset ja teloitukset kohdistuvat vaaleilla valittuihin virkailijoihin, joiden epäillään olevan Venäjän vakoilijoita tai sympatisoijia. 

”Yksi petturi vähemmän Ukrainassa!” Hänet löydettiin tapettuna ja tuomittuna kansan oikeudessa. Näin julisti sisäministeri Anton Gerashenkon avustaja Telegram sivustollaan Volodomyr Strokin,  Kremninan pikkukaupungin pormestarin murhauutista. Hänet oli kidnapattu ja kidutettu ennen teloitusta. 

Gostomelin pormestari taas murhattiin koska hän oli yrittänyt neuvotella turvakäytävän luomisesta. Yhdentoista pormestarin on ilmoitettu olevan kadoksissa. 

Helmikuussa 2021 Zelensky sulki kolme tv:n oppositiokanavaa, jotka omisti Viktor Medvedchuk. Valtioneuvosto ylisti ratkaisua Yhdysvaltojen tukemana toimena vastata Venäjän negatiiviseen vaikutukseen.

Joulukuussa 2021 entistä presidenttiä Petro Poroshenkoa syytettiin valtiopetoksesta ja terrorismin tukemisesta. Presidenttiä syytettiin pyrkimyksestä saattaa Ukraina riippuvaiseksi Venäjän energiasta ja Venäjän kontrolloimista ”pseudo-valtioista”. 

Maaliskuun 3.päivänä Lizvizia Left puolueen aktivistien koteihin tehtiin kotietsintä ja tusina ihmisiä vangittiin. Maaliskuun 19. päivänä 11 vasemmistopuoluetta lakkautettiin. Muita aktivisteja ja ihmisoikeuksien puolustajia on pidätetty ja kidutettu. 

Listaa voisi täydentää nationalistien Kiovan kadulla riisumilla ja julkisesti hakkaamilla ihmisillä, venäläisten sotilaiden ampumisella jalkoihin ennen heidän teloitustaan ja sotilaalla, jonka silmät puhkottiin ennen teloitusta.  

Turvallisuuspalvelu ampui Ukrainan ja Venäjän ensimmäiseen neuvotteluun osallistuneen neuvottelijan Kiovan kadulla keskellä päivää liian venäjämielisenä.  

Ukrainan kanava 24:lla armeijan ylilääkäri kehui ”saaneensa käskyn kastroida kaikki venäläiset miehet, koska he ovat ali-ihmisiä ja pahempia kuin torakat”.  

Ukraina käyttää laajalti Clearviewn kasvojentunnistustekniikkaa tunnistaakseen kuolleet venäläiset sotilaat ja lähettääkseen heidän kuvansa Venäjän sosiaaliseen mediaan halventaakseen heitä. 

Ukrainan ongelma on siinä, että sen presidentti on tahtoen tai tahtomattaan luovuttanut vallan ääriliikkeille sisäisesti ja NATOn sotavoimille ulkoisesti voidakseen kampanjoida päästäkseen kansojen suosioon ympäri maailmaa.  

                                                   ***

EU on syytänyt miljardikaupalla rahaa Kosovoon ylläpitääkseen mielikuvaa itsenäisestä demokraattisesta valtiosta tiellä kohti EU/NATO/YK:n jäsenyyttä. 

Vuonna 2004 maaliskuun 17. ja 18. päivien aikana albaanit kohdistivat serbiväestöön YK:n ja NATO:n valvovan silmän alla pogromin. YK:n pääsihteerin edustajana Kosovossa toimi silloin suomalainen Harri Holkeri. 

Kahden vuorokauden aikana 35 muinaista serbialaista ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin, poltettiin tai vaurioitettiin.935 serbien taloa ja kymmenen julkista laitosta, koulua, terveyskeskusta tai postia ryöstettiin, poltettiin tai vaurioitettiin pahoin sekä suoritettiin 4012 serbin etninen puhdistus eli poistaminen tavalla tai toisella kuudesta kaupungista ja yhdeksästä kylästä. 

Islamististen albaanien etninen ja uskonnollinen riehuminen ortodoksisia serbejä kohtaan sai tapahtua ilman että albanialainen poliisi olisi yrittänyt estää sitä tai olisi yrittänyt auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutuneita.

Kansainväliset KFOR-joukot eivät myöskään tehneet mitään toteuttaakseen tehtäväänsä Kosovossa – paitsi auttoivat etnisessä puhdistuksessa siirtämällä serbit pysyvästi pois kotiseudultaan albaanijoukkioiden kynsistä.

Serbit joutuivat asumaan kotiensa sijaan parakeissa ja konteissa ympärillään jatkuva fyysisen ja psyykkisen vainon ilmapiiri. Albaaniasukkaat sallivat lastensa kivittää ja terrorisoida serbiperheitä, joiden jäsenet pelkäsivät astua ulos asumuksistaan. 

Serbien kohtalon tekee vielä kohtuuttomammaksi se, että YK:n virkamiehet estivät myös muualle paenneiden Kosovon serbien paluun takaisin kotiin.

                                                     *** 

Suomen presidentti Martti Ahtisaaren johdolla Kosovon YK:n alainen harjoitteluparlamentti äänesti vastoin YK:n päätöstä Kosovon itsenäiseksi v. 2008. International Court of Justice totesi, että tämä ”parlamentti” ei voi päätöstä tehdä vaan  sen jäsenet ovat suorittaneet äänestyksen yksityishenkilöinä. 

Tästä mielenkiintoisesta itsenäisyysjulistuksesta huolimatta Yhdysvallat, joka oli jo 8 vuotta aikaisemmin rakentanut alueelle jättimäisen Bondsteel-sotilastukikohdan, ilmoitti tunnustavansa Kosovon itsenäisyyden. Suomi, Ahtisaaren ohjaamana, seurasi heti perässä. 

                                                    ***

Kosovossa on edelleen Yhdysvaltojen sotilastukikohta, NATO-miehitys ja Euroopan unionin vankka taloudellinen tuki. Näillä pönkillä Yhdysvallat ja EU ylläpitävät mielikuvaa itsenäisestä valtiosta. Serbien alistettu asema ei herätä myötäelämistä. 

Kosovon parlamentin serbiedustaja sai 2 vuoden vankeusrangaistuksen mainitsemalla puheessaan Racakin kylän teloitusten v. 1999 olleen lavastus. Yhdysvaltalainen KFORin päällikkö lavasti taistelussa kaatuneet teloitetuiksi ja Suomen ja Saksan hallitukset salasivat oikeuslääkäreiden tiedot vainajien kuolinsyystä. Suomi palveli USA:n ja NATO:n tavoitteita. Tuon valheen seurauksena Yhdysvallat ja NATO aloittivat serbien pommitukset.

                                                    *** 

Tiivistettynä, edellä mainitun perusteella voi sanoa, että Suomi on asemoitunut palvelemaan Yhdysvaltoja ja NATO: a sotilaallisesti vähintään vuodesta 1999 lähtien.

Ukrainan sisällissodassa, joka on saanut alkunsa Yhdysvaltojen ja EU-maiden provosoimasta vallankaappauksesta v. 2014, Suomi on tukenut Ukrainan Yhdysvaltojen tukemaa hallitusta eikä demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita. 

Serbian ja Kosovon välisessä kysymyksenasettelussa Suomi on tukenut Kosovon itsenäisyyttä vastoin YK:n päätöslauselmaa. 

Niin Serbia/Kosovossa kuin Ukraina/Donbassissa Suomen tukemat tahot turvautuvat terroriin, kidutukseen, murhapolttoihin, ihmisarvon mitätöimiseen ja muihin fasistisiin piirteisiin. Suomi auttoi pommittamaan serbejä, joiden perustuslaillinen periaate on kaikkien maassa asuvien 12 etnisen ryhmän tasa-arvo. Suomi tuki terroritekoihin turvautuvia ja monokulttuurista puhdasta albaani-Kosovoa tavoittelevia tahoja.  

Ukrainassa Suomi tukee ja aseistaa natseista, USA:sta ja NATO:sta riippuvaista Ukrainan hallitusta, joka ei ota huomioon omien kansalaistensa tasa-arvoa vaan päinvastoin on laillistanut syrjinnän ja vainon ja tavoittelee monokulttuurista ukrainankielistä, natsimielistä vartiota.

Ukrainassa kyse on yksinomaan sen hallituksen ongelmasta. Venäjä on sivujuonne, vaikka Yhdysvallat ja sen liittolaiset yrittävät tehdä siitä pääasian. Venäjä puolustaa kaikkien ihmisoikeuksia natsismia, rasismia ja militarismia vastaan pyrkien luomaan maailmanyhteisön, jossa kaikkien valtioiden turvallisuushuolet otetaan huomioon ja niitä kunnioitetaan. Tämän Venäjä on ilmaissut kouriintuntuvasti aloitteissaan joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022.

 

                                                                                

 

 

 

 

                                                                                 

 

                                                                     

 

                                                                       

 

 

 

                                               

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismi käyttövoimana, Ukraina, Donbass, Serbia, Kosovo, Suomi Naton palvelijana, rasismi Suomen politiikassa

Paikka Titanicin ykkösluokassa

Torstai 7.7.2022 klo 17.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Niinistö on järjestänyt Suomen Titanicin miljonääriluokkaan. Musiikki soi ja samppanja kuohuaa – vielä. Suomi on opetellut hänen kaitsennassaan jo 25 vuoden ajan miljonäärien tapoja. Arvot on omaksuttu. 

Niinistö on toiminut lipunmyyjänä. Hänen esimiehensä, aluksen kapteeni on ehtinyt tappaa jo 30 miljoonaa ihmistä ja ryövätä kymmenien maiden aarteita päästäkseen tähän juhlaan. Mallia on otettu suoraan Hitleriltä. 

Hitlerin Saksa ryösti juutalaisten omaisuuden, jonka USA toisen maailmansodan päättyessä kähvelsi antaakseen siitä osan ”Marshall-apuna” takaisin Eurooppaan.

Nyt on venäläisten vuoro olla saalistajan kohteena.

1990-luvulla George H.W. Bush ryösti Venäjän kansallisvarallisuutta ja kultaa yhteistyössä Soroksen ja oligarkkien kanssa. Hänen seuraajansa Bill Clinton maksoi Jeltsinin vaalikampanjan v. 1996 ja sai siten jatkoa sosialistisen omaisuuden konfiskoinnille.

Se ei riittänyt. Venäjän maan uumenten aarteet jäivät ryöstämättä.  

Presidentti Putin on pannut oligarkit kuriin karkottaen suuren osan heistä ulkomaille. Hän on nostanut Venäjän niiden maiden joukkoon, jotka haluavat moninapaisen maailman, jossa jokaisen valtion itsenäisyyttä kunnioitetaan ja joiden toiminnan pohjana on kaikkien valtioiden tasa-arvo ja asukkaiden ihmisarvo. 

                                                                   *** 

Suomen liityttyä Euroopan unioniin maamme alkoi käyttäytyä samoin kuin sisällissotansa aikana sekä liittoutuessaan Hitlerin kanssa Suur-Suomi-hankkeessa toisessa maailmansodassa.

Sisällissodassa suurmaanomistajat ja teollisuuspiirit liittoutuivat keisarillisen Saksan kanssa nujertaakseen demokratiaa ja ihmisoikeuksia tavoittelevan köyhälistön. Sotaa kutsuttiin vapaussodaksi, jotta voittajien demokratian vastaisuus saatiin peitetyksi.

Yhdessä Hitlerin Saksan sotapäällystön kanssa juhlittujen ”vapaussodan vuosipäivien” jälkeen liittouduttiin Suur-Suomi hankkeeseen v. 1940. Mannerheimin tavoitteena oli Leningradin valtaaminen ja yli 20 vuoden unelman toteutaminen, vallanvaihdos Neuvosto-Venäjällä.

Hintana oli 63 000 turhaan kaatunutta suomalaista.

                                                                   ***

 

Yhdysvallat miehitti Saksan toisen maailmansodan jälkeen. Ennen Saksojen yhdistymistä Länsi-Saksassa oli 300 000 amerikkalaissotilasta.

Suomen liittyminen Eu:hun tapahtui vain muutama vuosi Saksojen yhdistymisen jälkeen. Tuolloin Eu-Saksa oli jo yhdessä isäntänsä USA:n kanssa aloittanut totaalisiin pommituksiin päättyneen Jugoslavian hajottamisen yhteistyössä USA:n natsidiasporan ja Osama bin Ladenin muslimi-jihadistien kanssa. Uusi Eu-jäsen Suomi mahdollisti valheillaan pommitusten aloittamisen sekä yhtyi yhdysvaltalaisen markkinointitoimisto Ruder-Finnin propagandaan sota-ajan tapahtumien syy-ja seuraussuhteiden peittämiseksi.

Suomen valtiojohto hokee suomalaisten jakavan Yhdysvaltojen ja Eu:n arvot. Niinköhän? Kymmenien miljoonien ihmisten surmaaminen ei varmasti saa suomalaisten kannatusta. Korulauseet hienoista arvoista peittävät USA:n verisen todellisuuden

Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstäminen sekä Libyan, Syyrian ja Irakin sotien ruumiskasat ja ryöstöt, puhumattakaan 20 vuotta kestäneestä Afganistanin miehityksestä eivät saa suomalaisten arvostusta.

Ukrainassa johtamansa väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen USA perusti maahan laittoman monikansallisen hallituksen ja valitsi sille pääministerin. Laittomaksi muuttunut eduskunta erotti puolueita ja julisti ”terrorismin” vastaisen sodan Itä-Ukrainan Donbassin alueelle, jonka asukkaat edelleen kannattivat demokraattisesti valittua presidenttiä.

Donbassin alueen siviilien pommitukset ovat kestäneet kahdeksan vuotta. Uhreja on 14 000 joista lapsia 400. Alueen asukkaat jätettiin vaille sosiaaliturvaa, koulua, oikeutta äänestää ja heitä pommitettiin jatkuvasti.

Ukraina muutettiin natsien vaikutuspiirissä eläväksi valtioksi. Kadut nimettiin uudelleen Hitlerin kanssa liittoutuneiden ukrainalaisten natsien mukaan. Sisäministeriössä natsi- ja äärioikeistolaiset puolueet saivat lisääntyvästi valtaa. Vaikka Ukrainan väestöstä yli puolet puhuu kotikielenään venäjää, venäjän kielen käyttö tehtiin laittomaksi. Venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-asemat lopetettiin. Natsijoukot liitettiin virallisesti osaksi armeijaa.

Jo vallankaappausvuonna 2014 CIA:lla oli kokonainen kerros käytössään Ukrainan sisäministeriössä. USA ja useat Euroopan NATO-maat ovat tuoneet joukkoja maahan ja USA:n presidentti Obama ja varapresidentti Biden ovat ohjanneet maan kehitystä Venäjä-vastaiseen suuntaan. Presidentti Obama ilmaisi tahtovansa panna Venäjän polvilleen ja Yhdysvaltojen kongressi on säätänyt presidentille oikeuden aloittaa sota Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Euroopan unionin jäsenmaat Ranska ja Saksa toimivat Ukrainan sisällissodan ratkaisun takuumiehinä laatimalla Minskin sopimuksen. Ne eivät kuitenkaan tehneet mitään kouriintuntuvaa asian edistämiseksi koska sodan ja rauhan päättäjänä toimii Yhdysvallat.

Venäjä pyrki takaamaan oman ja periaatteessa kaikkien muidenkin maiden turvallisuuden ehdotuksillaan rauhan ja turvallisuuden jakamattomuudesta. Mikään maa ei saisi rakentaa omaa turvallisuuttaan siten, että se uhkaisi muiden turvallisuutta.

Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin, Suomi mukaan luettuna, täydellinen piittaamattomuus yhteisen ja jakamattoman turvallisuuden periaatteesta johti Venäjän yksipuoliseen sotilaalliseen toimintaan oman ja Donbassin alueen turvallisuuden takaamiseksi ja natsismin lopettamiseksi uhkaamasta koko maailmaa.

 

                                                                            ***

Venäjän selväsanaisesta turvallisuusdoktriinista huolimatta Suomen presidentti Niinistö ja hänen ohjeistuksessaan hallitus ja eduskunta päättivät toimia päinvastoin. He halusivat toimia samoin kuin Ukraina, uhitella USA:n selän takana Venäjälle jopa ydinaseilla sekä liittymisellä NATO:n jäseneksi.

 

                                                                          ***

Presidentti Niinistö korostaa Suomen kuuluvan länteen, USA:n vaikutuspiiriin, huolimatta tuon maan sisäisestä väkivallasta, eriarvoisuudesta, kammottavista sodista miljoonine ihmisuhreineen, aiheutetuista talouspakotteista ja niiden seurauksena lasten kuolemisesta köyhyyteen, aliravitsemukseen, sairauksiin. 

USA on varastanut Venäjän kulta- ja muun kansallisvarallisuuden lisäksi lukuisien muiden alistamiensa valtioiden itsenäisyyden ja varallisuuden. USA ja sen NATO-liittolaiset ovat aiheuttaneet miljoonien ihmisten pakolaisuuden ja turvattomuuden.

Yhdysvallat ja sen NATO-liittolaiset jatkavat vallankäyttöään Ukrainassa ja syyttävät samaan aikaan Venäjää sen puututtua kahdeksan vuotta jatkuneeseen sisällissotaan taatakseen Ukrainan vielä demokratiaa kannattavan kansanosan oikeudet. Yhdysvallat ja NATO tukevat Ukrainan natsivaltaa, eivät maan demokratiaa.

Herättää hämmennystä havaita, että korruptoitunut maa, jossa ei ole alkeellistakaan demokratiaa ja joka on USA:n vallan alla, saa Euroopan unionissa ehdokasjäsenen roolin. Maan presidentti, joka on USA:n ja markkinointitoimistojen marionetti, saa seisaalleen nousevien Eu-maiden parlamentaarikoiden kunnioituksen.

                                                                         ***

Pääministeri Sanna Marinin suulla Suomi on siirtynyt ”lännen” varkaiden joukkoon juhlimaan Titanicin kannella, kun musiikki vielä soi ja samppanja virtaa. Hän on ehdottanut, että länsimaiden pankkeihin varastoidut Venäjän valtion sadat miljardit käytettäisiin Ukrainan jälleenrakennukseen. Marinin logiikka jatkuu saunattomasti, kun Suomi ja NATO-maat lähettävät Ukrainalle lisää aseita ja rahaa, jotta saataisiin vielä enemmän korjattavaa ja jälleenrakennettavaa. 

Lännen tavoitteena on Venäjän painaminen polvilleen, hallinnon vaihto ja maan muuttaminen ”lännen” kaltaiseksi sopimusvaraisesti varastavaksi demokratiaksi. 

Natsit varastivat juutalaisten omaisuuden ja halusivat tappaa kaikki neuvostoliittolaiset. Nykynatsit varastavat venäläisten omaisuuden, haluavat tuhota venäläisen kulttuurin ja itsetunnon valehtelemalla Ukrainan kriisiin johtaneet tapahtumat markkinointitoimistojen sanaseppojen avulla. Ukrainan natsien julki lausuttu tavoite on ollut tappaa kaikki venäläiset ja venäjää puhuvat ukrainalaiset. Kahdeksan vuotta asioiden kulkua seurattuaan Venäjä ei enää antanut sen jatkua.

                                                                             ***

Yksinapaisen ylikansallisen suurpääoman Titanic uppoaa. Brasilian, Intian, Kiinan, Etelä-Afrikan ja Venäjän muodostama BRICS laajenee. Sen tasa-arvoa, ystävyyttä ja yhteistyötä korostava tavoite tulee kokoamaan entisten siirtomaaherrojen sorron alla eläneet valtiot yhteen.  

Euroopan unionin entiset siirtomaaherrat eivät ole luopuneet unelmastaan hallita maailmaa vielä parin samppanjapullon verran laajenevan NATO:n avulla. 

Suomen presidentti ja maamme hallitus eivät ole huomanneet, että jäävuori on jo näköpiirissä. Titanicin miljardööriluokkaan ei olisi kannattanut ostaa lippua. He vastaavat siitä, jos Suomi hukkuu heidän harhautuneen kunnianhimonsa johdosta. Suomen kansa, punaisten jälkeläiset ja Suur-Suomi-hankkeessas kaatuneiden omaiset ja Kekkosen ajan lapset eivät olisi lippua ostaneet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Titanic, Niinistön valinta, Marin, Ukrainan sisällissota, Venäjä, yksinapainen maailma, BRICS,

Angela Merkel ja Saksan liukuminen kohti natsismia

Lauantai 25.6.2022 klo 17.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luin yhdysvaltalaisen Kati Martonin analyysin Angela Merkelistä. Kirjailija on amerikkalaisen diplomaatin Richard Holbrooken vaimo. Koko kirja on laadittu kylmän sodan silmälasit silmillä. Siten ei ihme, että juuri tämä teos on käännetty suomeksi WSOY:n, mediapoolin jäsenen toimesta.

Lukiessa Martonin tekstiä jään pohtimaan, onko tämä kirja kertomus hänestä itsestään, hänen ajatusmaailmansa kehityksestä sosialistisen Unkarin taakseen jättäneenä ja sen vaurioittamana henkilönä.

Lukijana joudun kysymään, onko tässä todella Merkel mielipiteineen ja vaiko kirjailija käsityksineen. Kuten yleensäkin, luen mieluiten objektiivisuuteen pyrkiviä elämäkertoja. Toisaalta on tietysti hyvä, että kirjoittajan tausta ja lähtökohdat ovat tiedossa.

Varhaiseen keski-ikään saakka Merkel eli sosialistisessa Saksan demokraattisessa tasavallassa. Hän suoritti fysiikan maisterin tutkinnon ja siirtyi Saksojen yhdistymisen jälkeen politiikkaan Helmut Kohlin suojeluksessa.

Ensimmäisessä ministerin postissaan 1991 alkaen Merkel toimi naisten ja nuorison asioista vastaavana ministerinä, myöhemmin ympäristöministerinä.

 

                                                                          ***

 

Angela Merkelin isä oli ”lännestä” Itä-Saksaan muuttanut pastori, minkä vuoksi sosialistisessa maassa Merkelin perhettä pidettiin porvarillisena. Merkelin vakaumus on syvästi uskonnollinen. Hänen isäänsä pidettiin sosialistina eikä tämä tai Merkelin äiti koskaan äänestäneet tytärtään vaaleissa.

Merkelin maailmankuvassa juutalaisten kärsimykset Hitlerin ajan Saksassa muodostavat keskeisen tekijän. Hänen käyntinsä Israelissa ovat eräänlaisia Canossan matkoja katumusharjoituksineen. Sen sijaan Jugoslavian hajottaminen ja serbien kärsimykset Hitlerin Saksan ja fasistisen Kroatian vallan alla ei näytä merkinneen Merkelille mainittavasti mitään – kirjailija ei niitä mainitse.

On hämmästyttävää, että osallistuminen Helmut Kohlin hallitukseen ei ole tuonut Merkelin tietoisuuteen mesenaattinsa yhteistyötä Kroatian natsien ja Yhdysvaltojen natsidiasporan kanssa. Eikö nais- ja nuorisoasiain ministeriä otettu mukaan keskeisiin sotapoliittisiin neuvotteluihin?

EU-Saksa aloitti Jugoslavian hajottamisprosessin yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa. Ensimmäinen askel oli kansainvälisten sopimusten ja Jugoslavian perustuslain vastainen Kroatian itsenäisyyden tunnustaminen. Sen seurauksena Kroatia aloitti USA:n ja sen NATO-liittolaisten kanssa sodan Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan. Kohl auttoi hankkimaan aseita Itä-Saksan jäljelle jääneistä varastoista. USA:n natsidiaspora ja Osama bin Laden auttoivat sodan rahoituksessa.

Teoksen kirjoittajan aviomies Richard Holbrooke oli keskeinen diplomaatti Jugoslavian hajottamissotien aikana.

Jugoslavian hajottamisesta hyötyi Yhdysvaltojen sotateollisuus. Loppuvaiheen pommitukset olivat sille tuottoisia. Yhdysvalloilla oli Saksojen yhdistymiseen saakka 300 000 sotilasta Länsi-Saksan maaperällä, mutta se halusi sillanpääaseman myös Balkanille tavoitteenaan koko Jugoslavian miehitys.

 

                                                                      ***

Oletetaan, että Angela Merkel ei tiennyt mitään Jugoslavian hajottamissotien natsikytköksistä. Mikä sitten selittää hänen solahtamisensa tuohon Kohlin ajamaan prosessiin?

Lukijalle nousee mieleen eräs syy: Angela Merkelin lähes lapsenomainen Amerikan ihailu. Kulutustavaroiden puutteen keskellä Itä-Saksan kasvatti, kuten muutkin hänen maanmiehensä, toivoi saavansa samanlaisen farkku/cocacola -maailman kuin ”lännessä”. Angela olikin ensimmäinen koululuokassaan, jolla jo sosialismin aikaan oli farkut. Hän oli saanut ne ”lännessä” asuvilta sukulaisiltaan.

Muistan omasta lapsuudestani ensimmäisen matkan Yhdysvaltoihin vuonna 1950. Olin 9-vuotias ja pääsin sisareni kanssa äidin kongressimatkalle mukaan kuukauden mittaiselle vierailulle eri puolille Yhdysvaltoja. Kävimme vaarini veljen, maailmanmestaripainija Väinö Ketosen kotona Massachusettsissa. Astuessamme omakotitaloon sisään näimme sisareni kanssa eteisessä ison pahvilaatikon täynnä appelsiineja. Se vaikutti sodanjälkeisen säännöstelyn maasta tulleille pikkutytöille ihmeeltä.Lukiessani Merkelin rajatonta Amerikan ihailua mieleeni muistuu tuo oma kokemukseni.

Samalla matkalla koin kuitenkin myös bussissa lehahtaneen valkoisten amerikkalaisten kauhun kipittäessäni bussin takaosaan, jossa oli vain mustia matkustajia. Valkoiset ja mustat olivat yhtä kauhuissaan tästä tavattomasta teosta. Appelsiinit ja mustien asema tarjosivat melko realistisen kuvan todellisuudesta.

Merkelin kodalla realismi paljastui paljon myöhemmin, kun paljastui että presidentti Obaman hallinto oli kuunnellut hänen henkilökohtaista puhelintaan.

 

 

                                                                         ***

Seuraava liittohallitus sosialidemokraatti Gerhard Schröderin ja vihreiden  johdolla ryhtyi pommittamaan Serbiaa v. 1999 yhdessä NATO-liittolaisten kanssa palvellakseen Yhdysvaltojen miehitysvaltaa. Pommitukset päättäneessä sopimuksessa YK totesi Kosovon olevan Serbian maakunta, mutta Suomen presidentin johdolla serbiomaisuus siellä konfiskoitiin ja Saksan sivustatuella Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi.

 

                                                                          ***

Merkelin pitkä liittokanslerikausi kesti 15 vuotta. Sinä aikana suhteet Venäjän ja kiihtyvästi laajenevan EU:n ja NATO:n välillä heikkenivät. Yhdysvaltojen painostuksesta ja kiristystoimien perusteella EU:n ja NATO:n tulkinnat Afganistanin, Irakin, Georgian, Syyrian, Libyan ja Ukrainan sodista saivat Amerikan sotateollista kompleksia tukevat harhaiset tulkinnat lännen valtamedioissa.

Merkelin elämäkerran kirjoittaja nimittää Yhdysvaltojen väkivaltaista, tarkka-ampujien ja natsien avulla toteutettua Ukrainan vallankaappausta v. 2014 ”Putinin sodaksi”. Tosiasiassa Yhdysvaltojen asettama laiton eduskunta ja hallitus julisti eduskunnan puhemies Turchinovin suulla Itä-Ukrainalle ”terrorismin vastaisen sodan”. Donbassin asukkaita, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta, vaan kannattivat demokraattisesti valittua presidenttiä, kutsuttiin länsimedian vahvistuksella”terroristeiksi”. Krimin asukkaiden pako natsien kynsistä sai myös lännen tuomion. Presidentti Putinin Venäjää rangaistiin Yhdysvaltojen ja useiden EU-maiden toteuttamasta vallankaappauksesta.

Angela Merkel osallistui Minskin sopimuksen laatimiseen. Tavoitteena oli autonomian säätäminen Donbassin pääasiassa venäjää äidinkielenään puhuvalle väestölle. Donbassin pommitukset saivat kuitenkin jatkua 8 vuotta 14 000 siviilin ja 400 lapsen menettäessä henkensä Ukrainan vallankaappauseduskunnan säätäessä venäjänkielisen väestön demokraattiset oikeudet poistavia lakeja. Niiden mukaan koulunkäynti venäjänkielellä on laitonta, oppositiopuolueet on lakkautettu, natsipataljoonat on integroitu armeijaan ja tiedustelupalveluun, venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-ohjelmat ovat kiellettyjä. Merkel vaikeni.

 

Samaan aikaan kun Angela Merkel suree juutalaisten kohtelua Saksan valtaamilla alueilla toisen maailmansodan aikana, hän ei ole huomaavinaan sitä, että Ukrainan natsit ja niiden vaikutuksen alainen hallitus toimii kuin Hitler aikoinaan. Ainoa johtopäätös on se, että Saksan on hyväksyttävä Yhdysvaltojen vallankaappaus ja sen jälkeinen NATO: n yhä voimistuva vaikutus Ukrainassa oman riippuvuutensa seurauksena.

 

                                                                    ***

Angela Merkelin perijätär, Euroopan komission johtaja Ursula von der Leyen on tuhonnut EU:n ja Venäjän suhteet. EU on pystyttänyt Suomen turvallisuuskomitean alaisen Mediapoolin kaltaisen sensuurin koko Eurooppaan. Objektiivinen tiedonvälitys on lakkautettu, venäläiset RT-news ja Sputnik on sensuroitu kattavasti. 

Todellisuuden kieltävä ilmapiiri on johtanut siihen, että Venäjää halutaan rangaista siitä, että se haluaa kaikkien maiden turvallisuudesta huolehdittavan tasaveroisesti eikä yksinapaisen USA-johtoisen maailmanjärjestyksen pohjalta. Rikollisen ryöstöpolitiikan, rasismin ja natsismin tukemisen on loputtava. 

 

                                                                         ***

Venäjän presidentti Vladimir Putinin puhe Pietarin talousfoorumissa 17.6.2022 oli valtiomiehen puhe. Euroopassa ei ole toista johtajaa, joka ansaitsisi saman tittelin sen syvällisessä merkityksessä.   

 

                                                                         ***

On luonnollista, että juuri WSOY julkaisee tällaisen kylmäsotahenkisen muistelmateoksen. Se täydentää viimeiset kolme kuukautta maassamme vallinnutta joukkopsykoosia. Paluu 1930-luvulle on tapahtunut presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin johdolla. Itsenäisestä Suomesta ei ole enää jälkeäkään. Suomi seuraa Saksan askelissa kohti natsismia.USA:n luoma natsi- Ukraina on saanut Suomen valtiojohdolta myös aseellisen tuen.

 

 

 

                            

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Angela Merkel, Saksan itsenäisyys, USA:n vallankäyttö, natsi-Ukraina, Venäjä, presidentti Putin, Ursula von der Leyen,

SUOMEN MATKA KOHTI MAFIAN KALTAISEN JÄRJESTÄYTYNEEN RIKOLLISUUDEN YDINTÄ

Maanantai 6.6.2022 klo 14.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

  

 Katsoin uudestaan Sergio Leonen erinomaisen elokuvan ”Once upon a time in America”. Siinä järjestäytyneen rikollisuuden ammattia lähestyvät teinit toimivat mafian palvelijoina rangaisten kauppiaita ja kioskinpitäjiä, jotka eivät maksaneet suojelurahoja. Mafian turvatakuista kieltäytyneiden omaisuutta tuhottiin julmin keinoin, että tottelevaisuus on pakollista.

 Nousu mafian johtoon edellytti palveluksia, kykyä tappaa kylmäverisesti, ryöstää ja pettää.

Yhdysvallat toimii mafian kaltaisesti. Se edellyttää alamaisiltaan uskollisuutta, palveluksia ja kansainvälisten lakien siirtämistä syrjään. 

 

                                                                        ***

 Seurasin eduskunta-aikanani vuosina 1983 – 87 Suomen kulkua kohti mafian palvelemista. Kritisoin puheenvuoroissani kansan pettämistä tavoilla, jotka muistuttivat valtiopetosta.

  Totesin mm. että ”Ulkomaankauppaministeri Jermu Laine tulee jäämään Suomen historiaan. Hänen aikakaudellaan 1985 suomalaiset yritykset sitoutuivat USA:n hallituksen pyynnöstä noudattamaan kieltoa viennistä Neuvostoliittoon ja muihin sosialistisiin maihin”.

  ”USA:n hallitus on paremmin selvillä Suomen kauppa-ja teollisuuspolitiikasta kuin ovat Suomen kansanedustajat. Myös 1930-luvulla Saksan ja USA:n hallitukset olivat paremmin selvillä mitä Suomessa tapahtui, kuin useimmat hallituksen tuolloiset jäsenet”, totesin puheenvuorossani.

  Tiedotusvälineille ministeri Laine sanoi ”ongelmien” johtuvan kommunistien sisäisistä erimielisyyksistä.

 Yhdysvaltojen puuttuminen Suomen sisäisiin asioihin torjutaan kuvitellulla Neuvostoliiton puuttumisella.

 Tuntuuko tutulta?

 Myös EUREKA-teknologiayhteistyöhanke, johon Suomen haluttiin liittyvän, oli suunnattu sosialistisia maita vastaan.

 Myös EFTA:an liittymispäätös tuli eduskunnan ulkoasiainvaliokunnalle täydellisenä yllätyksenä. Ulkoasiainvaliokunnan kokous pidettiin vain paria tuntia aikaisemmin kuin hallitus saattoi päätöksensä julkisuuteen.

 

                                                                           ***

 

 Seuraava suuri askel mafian suuntaan oli Esko Ahon hallituksen Hornet-hävittäjäpäätös. Tuohon päätökseen liittyvät asiakirjat olivat vuosikymmeniä salaisia.

 Tällä tilauksella Suomi alistettiin Yhdysvaltojen määräysvaltaan, koska koneet toimivat ainoastaan yhteistyössä Yhdysvaltojen sotilasjohdon kanssa ja sen valvonnassa.

 Neuvostoliitto oli hajonnut Yhdysvaltojen avustuksella, joka yritti saada haltuunsa Venäjän luonnonvarat ja kansallisvarallisuuden. Venäjän varallisuutta siirrettiin presidentti Bushin veljen hallinnoimaan pankkiin Sveitsiin. Suomi valitsi mafian säännöillä toimivan puolen maailmanpolitiikassa.

 Esko Ahon hallituksen puolustusministeri Elisabeth Rehn toimi hävittäjien mannekiinina. Hän nosti Pariisin rauhansopimuksen kieltämät suojeluskunnat ja Lotta-Svärd järjestön uuteen kunniaan. Asekätkijät saivat myös kunnianpalautuksen hänen ansiostaan.

 EU-Saksa, yhdessä Yhdysvaltojen kanssa oli aloittanut kommunistijohtoisen, liittoutumattoman sosialistisen Jugoslavian hajottamisen ja haltuunoton verisellä Bosnian sodalla, jossa vastavoimina olivat demokratiaa ja perustuslakia kunnioittavat serbit, kalifaattia rakentavat muslimit ja natsismin uutta nousua tukevat kroaatit. EU-maat ja USA käyttivät apunaan Yhdysvaltojen natsi -diasporaa, Itä-Saksan asevarastojen aseita ja Osama bin Ladenin rahoja, aseita ja jihadistitaistelijoita.

 Suomen hallitus, media ja virkamiehet tukivat natseja myötäilevää valloitussotaa. Mafiapäälliköt odottivat luonnollisesti Suomelta jälleen palveluksia. Vähintä mitä Suomi pystyi aluksi tarjoamaan, oli tarvittavan propagandan levittäminen.

 

                                                                ***

 

 Suomi liittyi Euroopan unioniin vuonna 1995. Maamme tunsi jälleen olevansa osa Saksan valtakuntaa, olihan Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa vahva natsiperinteen kantaja. Suomen nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimi tuolloin Saksan liittokansleri Helmut Kohlin suosituksesta Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana, järjestön, jonka päätavoite oli kommunismin kitkeminen Euroopasta.

 

Kitkeminen onnistui erinomaisesti. Suomessa sodan jälkeen suurin rauhaa ja ystävyyttä Neuvostoliiton kanssa ajanut SKDL-puolue hajotettiin, tuskin ilman ulkopuolisia voimia. Puolue oli kantanut sisällissodan työväenluokan tavoitteita, demokratiaa ja rauhaa. Monet puolueen poliitikoista olivat viruneet mielipiteittensä vuoksi vankiloissa 1930-40-luvuilla.

 Jugoslavian kohdalla EU-maat yhdessä Yhdysvaltojen kanssa rikkoivat kaikkia mahdollisia lakeja - Jugoslavian perustuslakia, kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja ryhtyessään ryöstöön, jonka seurauksena liittovaltio hajosi ja kansantulo putosi 24. sijalta kunkin osavaltion osalta kehitysmaaluokkaan. Mafialle tulos oli voitto.

 EU-Saksa hankki itselleen alueen pankit, teollisuuslaitokset, vakuutuslaitokset, hotellit hyödyntäen yhteistyötä toisen maailmansodan aikaiseen natsi-Kroatiaan sekä USA:n natsi- diasporaan.

          

                                                                    ***

 

 Vuoden 1999 alussa Suomi teki jälleen palveluksiaan mafia-Yhdysvalloille.

 

Suomalainen oikeuslääkärityöryhmä sai tehtäväkseen Racakin kylässä tapahtuneen taistelun uhrien kuolinsyyn selvittämisen. Arvostettu oikeuslääkäreiden ryhmä totesi uhrien olevan taistelussa kaatuneita. Ketään ei ollut ammuttu läheltä, ei teloitettu, eikä joukossa ollut yhtään lasta.

Yhdysvallat halusi presidentti Clintonin johdolla aloittaa Jugoslavian pommitukset tähtäimenään maan NATO-miehitys ja tukikohdan perustaminen Kosovoon.

 CIA:n palkkalistoilla ollut yhdysvaltalainen KFOR-joukkojen johtaja William Walker lavasti ruumiit kuoppaan väittäen heidän tulleen raa’alla tavalla teloitetuiksi.

 Suomen hallitus oli valinnut oikeuslääkäreiden ryhmän puheenjohtajaksi hammaslääkäri Helena Rannan eikä professori Antti Penttilää, joka vastasi ruumiinavauksista. Ranta puhui kaikissa tiedotustilaisuuksissa omiaan eikä suinkaan kuvannut niitä löydöksiä, joita työryhmä oli tehnyt.

Presidentti Clinton kuvasi valheellisesti tapahtumien kulun, minkä pohjalta hän aloitti pommitukset. Suomen hallitus salasi yhteistyössä Saksan hallituksen kanssa tutkimustulokset. Professori Penttilä julkaisi oikeat tulokset kahden vuoden kuluttua tieteellisessä lehdessä.

Hammaslääkäri Ranta kävi esittämässä samat epämääräiset ja harhaanjohtavat lausuntonsa myös Jugoslavia-tribunaali-oikeudessa sen sijaan, että olisi kertonut mitä työryhmä oli havainnut.

Siten Suomen hallitus palveli mafiapäällikköään täydellisesti. Yhdysvaltojen ja Saksan johtamat NATO-joukot pommittivat viattomia, perustuslakiaan ja kaikkien kansanryhmien oikeuksia kunnioittavien serbien tehtaita, voimalaitoksia, laivoja, junia, busseja, luostareita lakkaamatta lähes 3 kuukauden ajan.

 Rauhansopimuksessa todettiin Kosovon pysyvän Serbian maakuntana huolimatta sen tilapäisestä NATO-miehityksestä. NATO-miehitys jatkuu edelleen ja alueelle rakennettiin pysyvä jättimäinen Yhdysvaltojen sotilastukikohta Bondsteel.

Presidentti Clinton on saanut patsaan Kosovoon ja William Walker Racakin kylään. Odotamme Helena Rannan patsasta.

 

                                                                           ***

 

 Suomen palvelukset mafialle eivät ole jääneet tähän.

Heti pommitusten päätyttyä Yhdysvallat antoi presidentti Martti Ahtisaarelle tehtäväksi johtaa serbiomaisuuden konfiskointia Kosovon alueella. 

Serbit eivät voineet ylittää maarajaa itse Serbian ja maakuntansa, miehitetyn Kosovon välillä. Omistajat - valtio, kunnat tai henkilöt eivät siis voineet saapua tarkastamaan omaisuuttaan, vaan asiat hoidettiin Ahtisaaren ja YK:n pääsihteerin edustajan johtaman ”trustin” avulla. Yritykset, maatilat ja kaikki muu oli kaupan. Prosessia kutsutaan ”yksityistämiseksi”.

 Samassa komiteassa käsiteltiin Kosovon tulevaa asemaa.

YK oli päättänyt päätöslauselmalla 1244, että Kosovo on Serbian maakunta. Työryhmän työskenneltyä 8 vuotta Ahtisaari yritti saada YK:ta muuttamaan päätöstään. Näin ei tapahtunut. Oli tietenkin kiusallista, että Serbian maakunnassa sijaitsi jättimäinen mafian tukikohta, jolla ei ollut laillista maaperää.

Ei hätää. Ahtisaari päätti julistuttaa tuon mafian miehittämän alueen itsenäiseksi. Kosovon eräänlainen YK:n alainen harjoitteluparlamentti suoritti itsenäisyysjulistuksen. ICJ totesi päätöksen laillisuutta kysyttäessä, että saahan sitä julistuksia tehdä.

Yhdysvallat kiitti Ahtisaarta Nobelin rauhanpalkinnolla.

 

                                                                        ***

 

Suomen Jugoslavian hajottamissodissa tekemät palvelukset mafia -päällikölle lienevät kaikkein kyseenalaisimmat Suomen kansan moraalin kannalta. Olen kirjoittanut näistä tapahtumista kirjoissani, enkä lainkaan ihmettele, että ne katoavat hyllyistä tai että niistä keskusteleminen kiellettiin Helsingin kirjamessuilla.

 

                                                                         ***

 

Vuonna 2000 mafia -päällikkömme USA päätti, että se ei noudata kansainvälisiä lakeja, jos ne eivät ole sille itselleen edullisia. Eihän lakeja ole aikaisemminkaan noudatettu, mutta nyt tuo noudattamattomuus oikein julistettiin ulkoministeriön järjestämässä kokouksessa Bratislavassa. Samassa kokouksessa tuli päätetyksi, että NATO laajenee Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsy Itämerelle estetään.

 

                                                                          ***

 

 Tähän joukkoon Suomi halusi kiiruhtaa mukaan.

Suomen median päätoimittajat yksi toisensa jälkeen ilmoittautuneet sotilasliitto NATO:on liittymisen kannattajaksi. Nyt vuonna 2022 olemme saaneet nauttia 20 vuotta suostuttelua liittymisen suuntaan. Siihen motivoivana tekijänä on käytetty Venäjän uhkaa.

Ulkoministeri Alexander Stubb tarjosi pienen palveluksen mafialle väittämällä Venäjän hyökänneen Georgiaan v. 2008. Tuo väite ei pitänyt paikkaansa vaan hyökkäyksen teki Georgian presidentti Saakashvili pommittamalla Etelä-Ossetian pääkaupunkia Tshinvalia.

 

                                                                           ***

 

Mafia sai lottovoiton Sauli Niinistön tultua valituksi presidentiksi v. 2012. Jos media olisi sallinut Paavo Väyrysen valinnan, emme olisi nyt sodan partaalla.

 

                                                                          ***

 

Sauli Niinistön johdolla Suomi on menettänyt kaiken, mitä maassa rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen. Rauhan ja ystävyyden sijaan on saatu pelko, asevarustelu, paluu natsien myötäilyyn ja militarismiin.

Sauli Niinistö osallistui ideologiseen, mafiaa palvelevaan kommunismin kitkemiseen 1990-luvulla. Hän oli valtiovarainministeri   Paavo Lipposen serbien pommitukset mahdollistaneessa hallituksessa. Hän on ollut NATO:on liittymistä kannattavan kokoomuspuolueen puheenjohtaja.  Sauli Niinistö valmisteli salassa Suomen liittymisen NATO: n isäntämaasopimukseen eduskunnan kesäloman aikana vuonna 2014.      

 

                                                                         ***

 

Mafia-päällikkömme USA:n suoritettua vuonna 2014 Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen yhdessä natsijoukkojen kanssa Suomen presidentti vaikeni. En ole kertaakaan kuullut hänen valittavan tai surevan natsien piirittämän Donbassin lasten tai heidän vanhempiensa kohtaloa 8v kestäneen sodan aikana. Venäjän tuntiessa huolta heidän kohtalostaan ja tullessa pyynnöstä YK:n peruskirjan mukaan vasta itsenäistyneiden alueiden avuksi, Suomi ryhtyy lähettämään aseita vahvistaakseen rasistisen hallinnon toimintakykyä Donbassin asukkaita vastaan.

 

Ulkopoliittinen johtomme, presidentti ja pääministeri, kieltäytyvät tunnustamasta tosiasioita koska mafiajohtajamme edellyttää lojaliteettia ja sen mukaisia pakotteita venäläisiä vastaan.

 

Yhdessä lähde- kritiikkiä vailla olevan median kanssa johtomme lietsoo vihaa Venäjää kohtaan vaatien kaikkien suhteiden katkaisemista naapuriimme. Tuon vihan ylläpitämisen edellytyksenä on harhainen kuva todellisuudesta. Natsit ja heidän vallassaan oleva Ukrainan johto kuvataan uhreina, vaikka heidän julmuutensa on havaittavissa päivittäin.

 

Saksan nykypoliitikkojen isät palvelivat natsi -armeijassa. Suomi oli Hitlerin armeijan liittolainen ja perusti keskitysleirejä venäjänkielisille siviileille miehittämäänsä Itä-Karjalaan. Eestissä, Latviassa ja Liettuassa natsi -legendat elävät ja venäjänkielinen väestö kokee diskriminaatiota. Nyt herää kysymys, onko USA:n ja Saksan johdolla meneillään toisen maailmansodan revanssi. Onko EU-maiden kyvyttömyys tuntea empatiaa venäjänkielisiä ukrainalaisia kohtaan katoavan pientä verrattuna heidän myötäelämiseensä natsi -tunnuksin taistelevia Ukrainan hallituksen joukkoja kohtaan?

Sauli Niinistö on sanonut arvostavansa Suomen presidenteistä eniten Risto Rytiä. Hän on sisällissodan 100 vuotisjuhlallisuuksien yhteydessä osoittanut kielteisiä tunteita ”punaisia” kohtaan, jotka tulivat tarkistamaan hänen isovanhempiensa kotitilan muonavaroja, joka tarkastaminen kuului pulan aikana laillisiin tehtäviin.

Onko Suomi liittoutumaton, rauhaan ja yhteiskunnalliseen tasa-arvoon pyrkivä maa vai jäsen sopimusvaraiseen yhteistyöhön kansainvälisten lakien sijaan kuuluvassa, aseellista voimaa ja uhkailua ensisijaisesti käyttävässä organisaatiossa?

Viime kuukausien aikana olemme nähneet, kuinka median ja ulkopoliittisen johtomme luoma tunnelma on ratkaisevasti muuttunut. Viha, valheet ja aseet on nostettu etualalle. Yksinapaisen maailman johtava maa, joka käyttää mafian tapaan uhkailua, kiristystä ja aseellista voimaa alistaakseen valtion toisensa jälkeen, on tulossa johtajaksemme.

Kansalta ei ole kysytty mielipidettä nykykehityksestä. Meitä viedään salaisten sopimusten ja prosessien avulla kohti todellisuutta, jota kukaan tunteva, itsestään ja muista välittävä ihminen ei halua.

 

 

 

 

                         

             

           

            

 

                                      

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan sisällissota, Suomen ulkopolitiikka, NATO, Sauli Niinistö, alistuminen mafialle, salainen politiikka, kansainväliset lait

Sanna Marin on vaarallinen suomalaiselle yhteiskunnalle

Sunnuntai 29.5.2022 klo 13.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

   Sanna Marinin täydellinen piittaamattomuus historiallisista tosiasioista niin kansainvälisissä suhteissa kuin Suomen asioissa on saanut hänet esiintymään natsismin tukijana myös aseellisesti. Jos ongelma johtuu siitä, että hän ei tunne edes Suomen historiaa, asia on entistä huolestuttavampi.

Sanna Marin on väittänyt Suomen voittaneen sodan. Tähän hän on lisännyt uskovansa myös Ukrainan voittavan sodan, mihin voittamiseen Marinin hallitus on antanut kansainvälisten normien vastaisesti aseellista apua. Marin väittää Ukrainan olevan demokratia, joka puolustaa Eurooppaa.

Tosiasiassa Ukraina on Euroopan korruptoitunein maa, jossa maan toinen virallinen kieli, venäjänkieli lakkautettiin, oppositio lopetettiin, ja jossa vallankaappauksen jälkeen puolustetaan vain Yhdysvaltojen ja sen virkamiesten sukulaisten taloudellisia etuja. Kaikki Ukrainasta länteen syötettävä tieto on markkinointitoimistoissa suunniteltua propagandaa, jonka tarkoituksena on esittää vallankaappauksen jälkeinen hallitus ja sen toiminta ruusunpunaisin värein.

Ukrainassa on käyty 8 vuoden ajan sisällissotaa. Yhdysvaltojen tarkka-ampujien ja natsien avulla suorittaman vallankaappauksen jälkeen Ukrainan jäljelle jääneen puhdistetun eduskunnan puhemies julisti sodan itä-ukrainalaisia vastaan, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta vaan vaativat demokratiaa. Itä-Ukrainan Donbass julistautui autonomiseksi alueeksi, kuten jo entuudestaan autonominen Krim, joka myöhemmin äänesti autonomiansa itsenäisyydeksi ja anoi kansanäänestyksen jälkeen liittymistä Venäjään.

Sanna Marin ei tunnusta tosiasioita. Hänen ei ole tarvinnut eritellä, kumman osapuolen voittoa hän toivoo ja ennustaa. Suomi ei ole voittanut yhtäkään sotaansa, siksi emme voi tietää, mikä Suomen voitto sodassa hänellä on mielessään hänen toivoessaan samanlaista voittoa ukrainalaisille.

Valkoinen osapuoli pitänee Suomen v. 1918 sisällissodan lopputulosta voittona. Valkoisen osapuolen sotarikokset armahdettiin ja punaisista osa tapettiin heti sodan päätyttyä. Loput työnnettiin keskitysleireihin. Ehkä tämä on Marinin tarkoittama voitto.

Rauhansopimukset ja kansainväliset lait ovat kuitenkin tosiasioita, joita jokaisen valtiomiehen/naisen luulisi kunnioittavan.

Suomi toimi toisessa maailmansodassa natsi-Saksan liittolaisena. Suomi pystytti miehittämäänsä Itä-Karjalaan keskitysleirejä venäjää äidinkielenään puhuville Itä-Karjalan asukkaille, samoin suomalaisille, jotka kannattivat Suomen ja Neuvostoliiton välistä ystävyyttä. Näillä rauhaa ja ystävyyttä kannattavilla suomalaisilla ei ollut myöskään mahdollisuutta äänestää vaaleissa.

Yhdysvaltojen asettama Ukrainan hallinto, erityisesti sen natsi -osio, on käyttäytynyt kuten Suomen hitleriläinen hallinto 1940-luvulla. Itä- Ukrainan alueita on pommitettu, pidätyskeskuksia on rakennettu, vankeja on kidutettu mitä julmimmalla tavalla. Itä-ukrainalaiset eivät ole voineet osallistua vaaleihin eikä Saksan ja Ranskan takaamaa autonomiaa edellyttävää Minskin sopimusta ole pantu täytäntöön entisten siirtomaavaltojen Saksan ja Ranskan laahatessa jalkojaan.

Samaan aikaan kun Sanna Marinin hallitus on kääntynyt yhä militaristisemmalle uralle, Pariisin rauhansopimuksessa kielletyt fasistiset järjestöt ovat saaneet tuulta siipiensä alle. Lotta Svärd- järjestö on saanut tasavallan presidentin puolisosta uuden suojelijan, aseellisia ”siviilipuolustusjärjestöjä”, uusia suojeluskuntia, ollaan perustamassa puolustusministeri Antti Kaikkosen lupaaman pika-lainsäädännön avulla.

1930 -40 luvuilla saksalaiset sotalaivojen vierailut olivat vuosittaisia tapahtumia. ”Vapaussodan” yhteiset juhlat saksalaisten sotilaiden ja juomalaulujen kera nostattivat valkoisen Suomen itsetuntoa. Suomenlahti miinoitettiin yhdessä v 1941 – 16000 ihmistä menetti niissä henkensä.

 80 vuotta myöhemmin NATO-maiden sotalaivojen lipuminen Helsingin satamaan tänä viikonloppuna vahvistaa Sanna Marinin hallituksen NATO-näytelmää.

Vaatimus ”kaikkien siteiden katkaisemisesta Venäjään” on Sanna Marinin huikein harhalaukaus. Paitsi että se on typeryydessään uskomaton, se on epärealistinen. Samaa yritettiin Hitlerin kanssa. Hitler lupasi Suomelle Suur-Suomen ja Pietarin, kunhan Saksa ensin tuhoaa sen. Tosin Hitler oletti Suomen haluavan pysyä osana Saksaa. Yhdysvaltojen osavaltioksiko Marin nyt tähtää.

 Olen monesti todennut, että EU perustettiin palvelemaan Yhdysvaltojen sotateollisuutta. Yhdysvallat on suunnitellut Neuvostoliiton ja Venäjän tuhoamista jo Trumannin presidenttikaudesta lähtien. Aseellinen väkivalta, miljoonien ja taas miljoonien viattomien ihmisten tappaminen öljyn, vallan ja sotilastukikohtien saamiseksi on ollut Yhdysvaltojen ikiaikainen toimintatapa. Yksinapainen Yhdysvaltojen johtama maapallo ei vain ole enää ihmiskunnan enemmistön näkökulmasta kannatettava.

 Ukrainan haltuunotto, sen aseistaminen ja varustaminen sotaan Venäjää vastaan on Yhdysvaltojen hanke. Yhdysvallat on käyttänyt muuallakin hankkeissaan fasisteja, natseja ja jihadisteja työkaluinaan. Nyt eteläisen Ukrainan Mariupolin kaupungin Azovstalin terästehtaan bunkkereista on antautunut Venäjän armeijalle Azovin natsipataljoonan sotilaiden ohella useita NATO-upseereita. Kanadan armeijan ylipäällikoksi joulukuussa 2021 valittu kenraali on yksi heistä.

Syyrian ja Venäjän armeijoiden suorittaman Syyrian Aleppon vapauttamisen yhteydessä NATO-maiden rahoittamista ja jihadisteille rakentamista sementtitunneleista kapusi myös useiden NATO-maiden upseereita. Propagandan voimaa kuvaa se, että Helsingin evankelisluterilainen kirkko soitti tuolloin hädän merkkinä kirkonkelloja ja jihadistien puolella toimineista ”valkokypäristä” kertovat ”dokumentit”saivat elokuvapalkintoja.

 

                                                                   ***

 Miksi emme ole kuulleet Sanna Marinin kannanottoja 8 vuoden sisällissodan kauhujen lopettamiseksi. Miksi hän kauhistuu vasta nyt kun EU-maiden demokraattisten maiden johtajat ovat väistäneet vastuutaan ja Venäjä on joutunut ottamaan aloitteen käsiinsä sotilaallisesti.

Pelkkä Donbassin haltuunotto ei luonnollisestikaan riitä, jos Yhdysvaltojen aseita ja sota -biologisia laboratorioita on levitetty ympäri Ukrainaa. Ennen valintaansa rauhaa lupaillut presidentti Zelensky petti lupauksensa jo muutamassa viikossa. Yhdysvallat ja natsi -joukot, joiden tavoitteena on Venäjän tuhoaminen ja venäjänkielisten tappaminen, eivät lopeta hankettaan, jos sotilaallinen infrastruktuuri pysyy vahingoittumattomana.

Olisiko Hitlerin Saksan voittamiseen riittänyt jokin osavoitto? Venäjällä on kokemusta natsismin kauhuista eikä se kauhu ole poistunut mihinkään.

 

                                                                    ***

 

 Natsismi ja sen symbolina viha natsismin keskeistä voittajaa Venäjää vastaan on voimistumassa. Helmut Kohl oli koulutettu Hitlerin armeijaan. Hänen kauttaan syntyy jatkumo natsi-Saksaan. Jugoslavian hajottaminen tapahtui Kohlin EU-Saksan aloitteesta. Siitä alkoi toisen maailmansodan revanssi. Ensin serbit ja nyt venäläiset. Kohl liittoutui USA:n natsidiasporan ja Kroatian natsien kanssa serbejä vastaan.

 Euroopassa Britannia pyrkii keräämään kokoon samalla tavalla ajattelevia maita yhteiseen ponnistukseen Venäjää vastaan. Nämä maat olisivat Eesti, Latvia, Liettua, Puola, Ukraina ja Iso-Britannia. Sanna Marinin Suomi sopisi joukkoon. Kaikissa näissä maissa vaalitaan natsihenkisten järjestöjen historiaa. Kaikissa näissä maissa russofobia on levinnyt kulovalkean lailla. 

 Muutama viikko sitten Puolassa toisen maailmansodan päättymisen voitonpäivänä 9.5. kauhakuormaajat poistivat sankarihautamuistomerkille tuodut kukkakimppuvuoret kuljettaen ne kaatopaikalle. Kun ihmiset palasivat tuoden uusia kukkakimppuja muistomerkille, joka on myös hautamuistomerkki, kauhakuormaaja palasi ja kippasi kukat jälleen jäteastioihin.

 Baltian maissa voitonpäivän muistaminen oli myös kielletty. Siitä huolimatta, että maat ovat EU:n jäseniä, niillä on erikoisoikeus syrjiä venäjänkielisiä kansalaisiaan.

 Suomessa jopa Suomi-Venäjä-seura kehotti olemaan juhlimatta voitonpäivää.

 Venäjän armeijan vapautettua Ukrainan Donbassin kaupunkeja niissä saatettiin ensimmäistä kertaa 8 vuoteen viettää voitonpäivää, nauttia kulkueista, musiikista ja vapaudesta puhua omaa äidinkieltään. Vahinko, että Sanna Marin ei juuri tuolloin vieraillut Ukrainassa. Sen sijaan hän halusi vierailla Kiovassa tukemassa natsiosapuolta, vahvistaa Yhdysvaltojen markkinoimaa todellisuutta ja luvata lisää aseita ”voittoon saakka”!

 

 

 

            

 

               

                

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marin, tuki natsismille, Ukraina, Donbass, russofobia, typerät kannanotot, Yhdysvaltojen sota Ukrainassa,

Euroopan turvallisuustilanteen muutos ja Suomi

Sunnuntai 15.5.2022 klo 15.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

 Suomi otti 1920-1930-luvuilla natsismin käyttöön ennen Saksaa. Laittomat pidätykset, demokratian kaventuminen, jopa eduskuntaryhmän pidätys 1920-luvulla osoitti suuntaa.

Toisen maailmansodan aikana Suomi osoitti räikeää natsi-ideologiaa vangitsemalla miehittämänsä Itä-Karjalan venäjänkielisen väestön keskitysleireihin, antamalla näiden talven muonavarat karjalankieltä puhuville naapureille ja konfiskoimalla venäjänkielisten omaisuutta vieden irtotavaran kuorma-autoilla Suomeen.

 Pariisin rauhansopimus pakotti suomalaiset demokratiaan. Suomessa pidettiin sen historian ensimmäiset demokraattiset vaalit vasta vuona 1945. Häviön kokenut marsalkka Mannerheim ei joutunut Stalinin armeliaisuuden johdosta teloituskomppanian eteen kuten muiden vastaavassa asemassa olevien maiden johtajat. Päinvastoin, hän joutui, samoin kuin häntä presidenttinä seuranneet J.K. Paasikivi ja Urho Kekkonen, johdattamaan Suomen kansan rauhan ja ystävällisten suhteiden tielle entisen emämaan Venäjän/Neuvostoliiton kanssa.

 Pariisin rauhansopimus asetti ehtoja Suomen varustelulle samoin kuin se lakkautti natsismia ja fasismia edustavat suojeluskunta- ja lottajärjestöt.

 EU:n jäseneksi liittymiseen saakka Suomi oli demokratian ja kansainvälisen rauhan edistäjän roolissa. Sitten kaikki muuttui.

 Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Saksa ylipuhui muut jäseneksi tulevat maat tukemaan Jugoslavian liittovaltion hajottamista tunnustamalla Kroatian itsenäisyyden. Kroatiaan oli valittu holokaustin kieltävä presidentti Franjo Tudjman, jonka demokraattisilla vaaleilla valittu parlamentti sääti rasistisen, serbejä syrjivän perustuslain. Armeija otti käyttöön fasistisen Kroatian mustat asepuvut ja lippu ja raha muistuttivat sodanaikaista fasistista Kroatiaa.

 Saksan liittokansleri Helmut Kohl oli saanut kasvatuksensa Hitlerin armeijaan. Häntä ei Tudjmanin aatemaailma häirinnyt vaan hän auttoi Kroatiaa hankkimaan aseita Itä-Saksan jäljellejääneistä asevarastoista. 

 Yhdysvallat oli jo 1950-luvusta lähtien tukenut natseja ja fasistista Espanjaa. Natsi-diasporalla oli merkittävästi taloudellista valtaa Yhdysvaltojen politiikassa.

 Yhdysvallat pyrki laajentamaan sotilaallista ja taloudellista valtaansa Balkanille sen lisäksi että se miehitti sotilaallisesti EU-Saksaa. Jugoslavian hajottamisen ja haltuunoton seurauksena Yhdysvallat paitsi miehitti Kosovon, se sai jäännösvaltiot Serbiaa ja Bosniaa lukuun ottamatta liitettyä NATO: on.

 Samaan aikaan, jopa ennen kuin Suomi liittyi EU:n jäseneksi, Suomi päätti hankkia yhdysvaltalaisia hävittäjiä, puolustusministeri Elisabeth Rehn palautti asekätkijöiden ja Lotta- Svärdin ”kunnian”. Pala palalta Pariisin rauhansopimuksen merkitys kalpeni.

 Suomen tuleva presidentti Sauli Niinistö toimi Helmut Kohlin kehotuksesta EDU: n, Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana. Niinistön mukaan EDU: n tärkein tehtävä oli kommunismin (kommunistien) kitkeminen Euroopasta. Kommunistithan olivat natsismin ja fasismin voiton ratkaisijoita, erityisesti Jugoslaviassa, jossa serbit olivat viruneet fasistisen Kroatian keskitysleireissä.

Toisen maailmansodan tärkein voittajavaltio oli Neuvostoliitto, joka joutui uhraamaan 27 miljoonaa kansalaistaan.

 Vasta presidentiksi tultuaan Sauli Niinistö on päässyt toteuttamaan kommunismin/demokratian kitkemistään Suomessa ja Euroopassa. Pitkän tähtäyksen tavoitteena on näyttänyt olevan Yhdysvaltojen yksinapaisen maailmanvallan lujittaminen ja sen aseellisen takaajan NATO: n vahvistaminen.

 6.4. 2022 blogissani olen kuvannut, kuinka Sauli Niinistö on käyttänyt presidenttikautensa rakentamalla Suomeen totaalisen sensuurin. Valtion turvallisuuskomitean alainen Mediapooli muodostaa sensuurijärjestelmän, joka valvoo oikeanlaista tiedottamista niin sanomalehdistössä, televisiossa kuin kustannustoiminnassa. Ydinajatuksena on mitätöidä Venäjän ja muiden moninapaista, kaikkien maapallon maiden tasaveroista yhteistoimintaa tavoittelevien maiden hankkeet. Menetelminä käytetään paitsi tiedotussensuuria, yhä voimistuvia, Yhdysvaltojen vaikuttamisvälineisiin jo kauan kuuluneita rikollisia talouspakotteita, valtioiden omaisuuksien konfiskointeja ja luonnollisesti aseellista valtaa.

 Juha Sipilän hallitus lähetti valtion kustannuksella 100 virkamiestä ja toimittajaa Harvardiin oppimaan ”oikeanlaista” tiedottamista, maahan kutsuttiin NATO: n hybridikeskus oikeanlaisen, NATO-myönteisen tiedottamisen aikaansaamiseen.

 Suomi oli jo ulkoparlamentaarisesti liitetty NATO: n isäntämaasopimukseen, mikä mahdollisti Yhdysvaltojen ja muiden NATO-maiden rajattoman läsnäolon ja harjoittelun Suomessa.

CNN-kanavan toimittaja ihaili, kuinka pääministerin kansliassa oli virkamies huolehtimassa siitä, että lapsetkin Suomessa saavat ”oikeanlaista” tietoa.

 Suomi oli jälleen natsismin oikeutuksessaan edellä muita maita.

Euroopan komissio keksi vasta Venäjän alettua häiritä NATO: n ja Azovin natsipataljoonien toimia Ukrainassa, kuinka hienosti toimiva sensuuri voikaan olla. Suomen esimerkin mukaisesti Euroopan komission puheenjohtaja julisti kaiken Venäjältä tulevan tiedottamisen laittomaksi. Toki Suomen mediapooli ei ollut tällaista julistusta tehnyt virallisesti, mutta käytännössä kyllä. Suomessa vain Yhdysvaltojen ja Britannian tiedustelupalvelujen tukemien poliitikkojen ja kirjailijoiden toimia pidettiin hyväksyttävinä. Kirjamessuille kutsuttiin vain ”oikeanlaisia” venäläisiä kirjailijoita.

 Nyt kun EU ja USA julistivat venäläiset uutiset laittomiksi, se aiheutti myös sen, että kaikki venäläinen oli laitonta. Venäläinen musiikki, venäläiset kapellimestarit, venäläiset urheilijat Venäjän kulttuurikeskukset muuttuivat ”laittomiksi”. Venäläisiä sai pahoinpidellä, kulttuurikeskuksia sai vandalisoida, toisen maailmansodan venäläisten sotilaiden muistomerkkejä sai tuhota. Natsismi nousi kohisten.

 Suomen tasavallan presidentiltä ei ole kuulunut yhtä ainutta lausuntoa, jolla olisi kritisoitu yllämainittua menoa. Päinvastoin. 

 Venäjä on ilmoittanut olevansa pakotettu toimimaan sotilaallisesti Ukrainassa pelastaakseen 8 vuoden ajan Ukrainan hallituksen pommitusten ja natsien kidutuksen alaisena olleen Donbassin väestön. Venäjä tavoittelee denatsifikaatiota eli natsi -aatetta toteuttavien joukkojen vaikutuksen poistamista niin armeijasta kuin hallinnosta, jossa heillä on ratkaiseva valta.

Presidentti Niinistö on vieraillut Kiovassa ja tavannut presidentti Poroshenkon. Hän on laskenut  kukkia Maidanin verilöylyn aikana kuolleiden muistomerkille. Hän ei ole kertaakaan maininnut tietävänsä, että verilöyly oli Yhdysvaltojen, natsien avulla suorittama verinen vallankaappaus, jossa laillisesti valittu presidentti uhattiin tappaa ja ajettiin maanpakoon. Hän ei ole kertonut tietävänsä, että Saksan ulkoministeri Steinmeier seisoi natsien vieressä lavalla, jossa rauhansopimus mitätöitiin ja Yhdysvallat sai valita uuden pääministerin ja monikansallisen hallituksen.

Sensuurista ja manipuloinnista johtuen Suomen kansalla ei ole aavistustakaan mitä Ukrainassa tapahtuu. Sen sijaan Suomen eduskunta ja tiedotusvälineet saavat nykymenon vallitessa ainoastaan sitä tietoa, mitä Yhdysvallat haluaa heidän saavan tietää Ukrainasta. Paitsi Ukrainan presidentin puhetta eduskunnassa Yle tarjosi pari iltaa sitten Kiovan pormestarin Vitali Klitschkon propagandistisen puheen suoraan suomalaisille. Yle ei maininnut, että Klitchko oli Saksan Konrad Adenauer säätiön rahoittama poliitikko ja seisoi Maidanin väkivaltaan turvautuvien toimijoiden johtajana samalla lavalla kuin Puolan, Ranskan ja Saksan ulkoministerit ja natsijohtaja Parubiy seisoivat.

 Suomi on toiminut sensuurin edelläkävijänä. Sen jälkeen EU-komissio toteutti sen, jolloin Suomen sensuuri tiukkeni entisestään. Nyt Yhdysvalloissa on perustettu myös valtiollinen ”totuuskomissio”.

 Nämä komissiot väittävät Ukrainan natsien olevan ”vapaustaistelijoita”, vaikka natsit itse toteavat julkisesti nauttivansa tappamisesta ja että heidän tavoitteensa on tappaa kaikki mustat, romanit, juutalaiset ja venäjänkieliset. 

 14.5.2022 Suomen presidentti Sauli Niinistö kertoi soittavansa presidentti Putinille ja kehottavansa tätä katsomaan peiliin perusteluksi sille, että Suomi ilmoittaa Suomen ja Venäjän välisen rauhanomaisen rinnakkaiselon sijaan, Suomen hakevan NATO-jäsenyyttä.

Pidän tällaista toimintaa uskomattomana. Tällaisen perustelun voi hyväksyä vain kansainvälisistä suhteista täysin tietämätön sensuurin kourissa oleva väestö.

 Jugoslavian hajottaminen tapahtui Saksan ja USA:n toimiessa yhteistyössä natsien ja jihadistien kanssa. Siitä lähtien USA:n ja Ukrainan natsismi on saanut rinnalleen EU:n hiljaisesti hyväksymän rasismin, joka nykyisellään kohdistuu venäläisiin, toisen maailmansodan voittajiin.

 Jotta venäläisiin kohdistuva rasismi saa yhä yleisemmän hyväksynnän, se edellyttää toisen maailmansodan syy- ja seuraussuhteiden muuttamisen. 

 Mutta rasismi ja totuuspohjaa vailla olevat väitteet ovat vain savuverho sille, mitä todellisuudessa on tapahtumassa.

Yhdysvaltojen väkivaltaan, kidutukseen, talouspakotteisiin ja ryöstöihin pohjautuva maailmanvalta on kääntymässä kohti lopullista häviötään. Moninapainen kaikkien maailman maiden tasa-arvoon perustuva yhteisö on matkalla kohti vääjäämätöntä voittoa. Yhdysvallat perustaa voimansa aseisiin ja aseteollisuuteen, jotka saastuttavat maailman kohti tuhoa.

 Presidentti Niinistön ilmoitus Suomen pyrkimyksestä vielä ennen lopun alkua liittyä Yhdysvaltojen johtaman sotilasliiton jäseneksi vaikuttaa sairaan houreelta. Monet viisaat keskieurooppalaiset valtiomiehet ovat pitäneet hanketta vaarallisena Euroopan turvallisuudelle. Willy Wimmer viisas entinen Saksan liittopäivien jäsen ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija. ilmaisi mielipiteensä selvästi.

 Syksyllä 2021 YK:ssa toimitettiin äänestys natsismin ja fasismin suosimisen estämisestä. Vain Ukraina ja Yhdysvallat eivät kannattaneet natsismin kieltämistä. EU-maat eivät uskaltaneet poiketa liiaksi USA:n kannasta vaan pidättäytyivät raukkamaisesti äänestämästä. Puola ja Baltian maat ovat suhtautuneet venäläiseen kielivähemmistöönsä rasistisesti. Toisen maailmansodan muistomerkkejä tuhotaan ja natsihenkisiä järjestöjä vaalitaan.

Venäjä on jäänyt käytännössä liian yksin puolustamaan ja pelastamaan natsismin uhreja, olivatpa he sitten Krimillä v. 2014 tai viimeisten 8 vuoden aikana Donbassissa. Maapallon maiden enemmistö ei osallistu Yhdysvaltojen ja EU-maiden rikollisiin talouspakotteisiin, mutta joutuvat olemaan varuillaan, että eivät itse joudu USA:n pakotteiden uhreiksi.

 Suomessa väitetään Euroopan turvallisuustilanteen muuttuneen Venäjän ryhdyttyä pelastamaan Ukrainan venäjänkielistä väestöä 8 vuotta kestäneen sisällissodan ja natsien väkivallan kynsistä. Tosiasiassa turvallisuustilanteen muutos lähti liikkeelle Yhdysvaltojen ja NATO: n vyöryttyä Balkanille ja Ukrainaan yhteistyössä EU-Saksan kanssa.

EU on alkanut käyttää samoja laittomia menetelmiä kuin mitä Yhdysvaltojen on nähty käyttävän jo vuosikymmeniä. Eurooppalaisen kodin sijaan Venäjä on haluttu eristää ja ryöstää. EU on yhteistyössä CIA:n ja Britannian MI6: n kanssa provokaatioilla ja demonisoinnilla pyrkinyt saamaan EU-kansalaiset Venäjää vastaan voidakseen jatkaa kesken jäänyttä Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstöä ja moninapaisen maailman kehittämisen häirintää. 

Suomen kansalla on tunnejälki hyvistä suhteista Suomen ja Venäjän välillä. Sen varaan on hyvä rakentaa samalla kun teemme kaikkemme, että emme joutuisi osaksi ylikansallista yhdysvaltalaista väkivallan kulttuuria.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, Sauli Niinistö, Helmut Kohl, Ukraina, Jugoslavia, sensuuri, Euroopan turvallisuustilanteen muutos, natsismin nousu, Suomi ja NATO

Valtiojohdon NATO-hanke on laiton

Lauantai 30.4.2022 klo 16.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen perustuslain mukaan valtiovalta kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristön kehittämiseen.

Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin.

 

                                                                     ***

 

Näitä perustuslakimme periaatteita on rikottu räikeästi valtiojohtomme pyrkiessä edistämään nopeutetulla aikataululla Suomen hakeutumista NATO-jäseneksi.

NATO-jäsenyys muuttaisi ratkaisevalla tavalla suhdettamme lähinaapuriimme Venäjään.

Venäjän ulkoministeriö esitti selvin sanoin vuoden 2021 joulukuussa ja 2022 tammikuussa näkemyksensä kansojen välisestä jakamattomasta turvallisuudesta. Venäjän ja objektiivisesti kansainvälisiä suhteita arvioivien tahojen näkemys on, että Yhdysvaltojen tavoitteita ajavan ja Venäjään vihamielisesti suhtautuvan sotilasliitto NATO: n asemoituminen Venäjän rajalle, tulisi lisäämään Venäjään kohdistuvaa turvallisuusuhkaa.

Sen sijaan, että Suomen hallitus ja presidentti olisivat käsitelleet Venäjän keskustelualoitetta asiallisesti, sitä ei käsitelty lainkaan. Sen sijaan tasavallan presidentti ja hallitus alkoivat kiihdyttää hanketta Suomen liittämiseksi NATO: n jäseneksi tietäen sen lisäävän turvallisuusuhkia Venäjällä.

 Miksi?

 

                                                                     ***

Presidentti Niinistön toimissa on ollut vuosikymmenten ajan nähtävissä yhdenmukaisuutta hänen lähtöpuolueensa kokoomuksen NATO-kannan kanssa. Salatummin toki, mutta ilmiselvästi. 1990-luvun Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajuus, tehtävänään ”kommunismin kitkeminen Euroopasta” Hitlerin armeijan koulutuksen saaneen Helmut Kohlin ehdotuksesta, lienee ideologisesti selvin merkki.

Kommunistit olivat keskeisessä roolissa natsismin kukistamisessa Euroopasta.

Nykyisen hallituksen ministereistä Pekka Haavisto oli jäsenenä Lipposen I hallituksessa, jonka varapääministerinä Sauli Niinistö toimi. Haavisto ja Niinistö lienevät myötäilleet Lipposen hallituksen päätöstä salata suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulokset Racakin kylän tapahtumista Kosovossa, mikä salaaminen teki mahdolliseksi Yhdysvaltojen NATO-pommitukset Jugoslaviassa.

 

                                                                      ***

Suomen hallitusten kunnia Yhdysvaltojen ja sotilasliitto NATO: n palvelemisessa ulottuu siis kauas 1990-luvulle. Suomen kansan tietämättömyys Jugoslavian laittomien, sotarikoksiksi luokiteltavien pommitusten mahdollistamisessa ulottuu yli 20 vuoden ajalle.

Jugoslavian pommituksia seurasi Yhdysvaltojen laiton hyökkäys Afganistaniin vuonna 2001. Suomi liittyi sotaan YK:n tarjottua lopulta toiminnalle sumuverhon. Sodan ja afganistanilaisten kärsimysten kestettyä 20 vuotta Yhdysvallat liittolaisineen oli pakotettu pakenemaan maasta. Nyt Yhdysvallat on konfiskoinut Afganistanin kansallisvarallisuutta jäädyttämällä pankkitilit jättäen 90 % Afganistanin kansasta nälkäkuoleman partaalle.

Ei hätää. Uuden sodan aloittaminen paikkaa edellisen häpeän.

Ukrainan Yhdysvaltojen rahoittamaa ja natsijoukkioiden kanssa toteuttamaa vallankaappausta v.2014 seurasi Yhdysvaltojen Kiovaan pystyttämän hallituksen aloittama sisällissota Itä-Ukrainaa vastaan, jonka asukkaat eivät hyväksyneet demokraattisesti valitun presidentin syöksemistä vallasta, venäjää puhuvan väestön kidutusta ja kaikkien oppositiopuolueiden lakkautusta.

Ukrainan natsit ihailevat Hitlerin kanssa liittoutunutta Stepan Banderaa. He olivat keskeisessä osassa Itä-Ukrainan asukkaiden kärsimyksessä 2014 -2022. Natsien jäljiltä on löytynyt joukkohautoja, joissa uhreilta on ISIS-tyyliin katkaistu pää. Länsi-Ukrainassa urheiluhallien nimet on muutettu kunnioittamaan Banderaa. Viimeisten 30 vuoden ajan Ukrainan kulttuuria on muutettu natsi-ideologiaan sopivaksi.

Presidentti Sauli Niinistö on vieraillut Kiovassa ja antanut kaiken henkisen tukensa presidentti Poroshenkolle, jonka aikana venäjän kielen virallinen asema lakkautettiin ja jonka nähtiin autenttisessa videossa karjuvan, että itä- ukrainalaiset kuolkoon kellareihinsa, ilman sosiaaliturvaa, koululaitosta tai muita normaalielämän edellytyksiä.

 

                                                                        ***

 Kahdeksan vuoden sisällissodan jälkeen v. 2014 autonomiseksi julistautuneiden Donbassin alueet julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää tunnustamaan ne sekä antamaan sotilaallista apua natsi -armeijan häätämiseksi. Venäjä tunnistaa toisen maailmansodan kokemustensa jälkeen Donbassin asukkaiden hädän, kellareissa nukutut yöt ja yleisen turvattomuuden.

 

                                                                        ***

Yhdysvallat on toiminut Ukrainan tosiasiallisena hallitsijana. Se on yhdessä NATO-maiden kanssa aseistanut ja harjoittanut Ukrainan armeijaa, 102 000 natsia mukaan luettuina. Se on käyttänyt Ukrainaa astinlautanaan halutessaan vahingoittaa Venäjää. Presidentti Obama oli vallankaappauksen takana, Joe Biden varapresidenttinä ja Victoria Nuland apulaisulkoministerinä. Heidän julkituotuna tavoitteenaan oli tehdä Venäjästä hylkiövaltio. Miksi? Luonnonvaroistaan rikas Venäjä oli jäänyt 1990-luvulla valtaamatta. Yhdysvaltojen ja NATO:n päämääränä on aina ryöstö, oli sitten kysymys öljystä rikkaista Libyasta, Irakista, Syyriasta puhumattakaan Venäjästä.

 

                                                                         ***

Yhdysvaltojen, EU-maiden ja NATO:n kieltäydyttyä turvallisuusneuvotteluista, Venäjä ei nähnyt muuta mahdollisuutta kuin lähteä aseellisesti tukemaan Donbassin asukkaiden turvallisuutta. 

 

                                                                        ***

Suomen valtiojohto ei voi olla tietämätön siitä, että Yhdysvallat on toisesta maailmansodasta lähtien suojellut ja käyttänyt hyväkseen natsi- diasporaa ja tukenut aikoinaan fasistista Espanjaa laajentaakseen sotilaallista valtaansa Euroopassa, tärkeimpänä saavutuksena Jugoslavian jäännösvaltioiden liittäminen NATO: on ja Kosovon haltuunotto.

Jugoslavian pommitusten jälkeen Yhdysvaltojen ulkoministeriö julisti Bratislavassa vuonna 2000 pitämässään kokouksessa, että seuraavana tavoitteena on kansainvälisten lakien noudattamisesta luopuminen sekä NATO: n laajentaminen Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä Venäjän laivaston pääsyn estäminen Itämerelle.

 

                                                                      ***

Suomen tasavallan presidentin ja hallituksen tavoitteena näyttää olevan toteuttaa Yhdysvaltojen NATO-hankkeen pohjoinen osio, eli estää Venäjän pääsy Itämerelle, samalla kun 1300 kilometrin pituisesta maarajasta Suomen ja Venäjän välillä tehdään rauhanrajan sijaan sotilaallisen varustautumisen ja vastakkainasettelun raja.

 

                                                                      ***

Tästä turvallisuuspoliittisesta valtavasta muutoksesta ei ole Suomen kansan kanssa puhuttu halaistua sanaa.

Nykyistä eduskuntaa valittaessa, Suomen sanottiin olevan liittoutumaton ja edistävän yhteistyötä kansojen välillä ETYK: in hengessä. Tasavallan presidentti puhui jopa tulevasta ETYK-juhlakokouksesta.

 

                                                                     ***

Salamannopeaa asennemuutosta perustellaan Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan, ikään kuin tuo konflikti koskisi Suomea.

Ukrainan konflikti palvelee Yhdysvaltojen tavoitteita ja siinä käytetään Ukrainaa välikappaleena Venäjän heikentämiseksi ja NATO: n toiminnan laajentamiseksi Venäjän rajanaapuriin.

Suomessa ei ole merkittäviä natsi -armeijoita kuten Ukrainassa. Suomessa ei ole merkittävää Hitlerin kanssa liittoutumisen juhlintaa, kuten Ukrainassa. Sen sijaan Suomen rooli EU:n jäsenenä vaikeuttaa asemaamme itsenäisinä ajattelijoina ja päätöksentekijöinä.

Yhdysvallat miehittää edelleen Saksaa. EU palvelee Yhdysvaltojen intressejä omien etujensa sijaan. Venäjälle asetetut talouspakotteet tuhoavat Euroopan talouden, mutta myös synnyttävät nälänhädän kehittyvissä maissa.

Venäjä-pakotteet eivät palvele Suomea. Suomalaiset ovat tottuneet ystävällisiin, jopa sydämellisiin väleihin venäläisten kanssa. Yhdysvaltojen ja EU:n taholta pakotettu vihamielisyys ei istu suomalaisten mieliin. Suomalaiset haluavat käydä Pietarissa: konserteissa, urheilukilpailuissa tai vain kulkemassa kauniiden kanaalien varsia. Moskovan todettiin syksyllä 2021 olevan tutkitusti paras kaupunki maailmassa asua.

Suomen valtiojohdon NATO- hanke on laiton, koska sitä ei ole käsitelty suomalaisten kanssa maan perustuslain edellyttämissä puitteissa. Ukrainan sisällissota on vaiettu Suomen mediassa. Venäjän puututtua siihen tiedonvälitys on pudonnut likaviemäritasolle. Euroopan komissio on pystyttänyt sensuurin. Venäjän RT-uutiskanava ja Sputnik on sensuroitu niin Euroopan unionin kuin Yhdysvaltojen alueilla. RT on ollut Saksassa kolmanneksi suosituin kanava.

Perustuslain takaama tiedotuksen vapaus on purettu ilman että on otettu käyttöön poikkeuslakeja tai valmiuslakia.

Oikeuskansleri ei ole puuttunut valtiojohdon toimiin, vaikka kansalaisten oikeutta tietoon ja ilmaisunvapauteen on karkeasti loukattu.

Presidentti Sauli Niinistö valitsi oikeuskansleriksi henkilön, joka oli palvellut sosiaali- ja terveysministeriössä ansiokkaasti kokoomuspuolueen tavoittelemaa sosiaali- ja terveysuudistuslakia. Presidentti ohitti nimityksessä ansioituneen, hallituksen ehdottaman valtiosääntöasiantuntijan, joka olisi ollut nykytilanteessa arvokas apu perustuslain toteutumista valvottaessa.

 Tässä yhteydessä lienee syytä kerrata NATO:n isäntämaasopimukseen liittyminen. Presidentti Niinistö katsoi sopivaksi allekirjoituttaa sopimus v. 2014 eduskunnan kesäloman aikana ilman eduskuntakäsittelyä puhumattakaan kansalaiskäsittelystä.

 NATO:n hybridikeskuksen kutsuminen maahamme ja sen sekä Ulkopoliittisen instituutin vallan kasvattaminen tiedonvälityksessä ovat olleet presidentin työkaluja. Sadan toimittajan ja virkamiehen lähettäminen Harvardiin saamaan CIA/NATO-sopivaa tiedottamiskoulutusta takasi paitsi presidentin uudelleen valinnan, myös median äärimmäisen kapeutumisen ja muuttumisen yhä brutaalimmaksi suhteessa Venäjään. Valtion turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskuksen rahoittama Mediapooli on taannut median ja kirjankustantamisen tiedotusmonopoolin valtioneuvoston haltuun.

 

                                                                           ***

 Tämän jälkeen jäänkin kysymään: mihin kansaa enää tarvitaan? Perustuslain ohittamisen voi perustella syyttämällä Euroopan unionin sääntöjä. Lipposen hallitusten ministerien kylvämät Venäjä-vihan siemenet ovat alkaneet rehottaa. EU:n määräämällä sensuurilla Mediapoolin sensuurin lisäksi pyrittäneen muokkaamaan jäljellä olevat ajattelevat ja tuntevat suomalaiset zombeiksi, jotka liukuvat joukon mukana NATO:on. Vielä voimissaan olevat muuttanevat maahan, jossa ihmisyys, ystävällisyys ja puolueettomuus vielä vallitsevat. 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

   

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen perustuslaki, oikeuskansleri, kansanvalta, USA:n sota Ukrainassa, Venäjän turvallisuushuolet, Ukrainan natsismi, laiton NATO-hanke, Suomen hallitus, presidentti Niinistö, ulkoministeri Haavisto, NATO:n palvelijat,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »