Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Euroviisujen politisoituminen ja demokratia

Maanantai 16.5.2016 klo 10.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media on suhtautunut Ukrainan poliittisen euroviisun voittoon myönteisesti. Helsingin Sanomat on antanut laajasti palstatilaa laulun sanomalle. Yle vuorostaan korosti sitä kuinka Venäjä on huono häviäjä, ohittaen täysin Venäjän protestin syvät ja merkittävät syyt.

Euroopan yleisradioliiton ja Ukrainan provokaatio onnistui erinomaisesti. Esittämällä surullinen tarina viitekehyksestään irrotettuna, saatiin aikaan myötäelämisen tunne karkotettuja tataareja kohtaan, mutta ei SS-tataarien hirmutekojen uhreja kohtaan. Tähän päivään siirrettynä tataarit on kuvattu Krimin Venäjään liittymisen synnyttäminä uhreina. Jälleen unohdetaan se, että kaikki tataarit eivät koe olevansa uhreja. Sanaakaan ei ole sanottu niistä tataareista, jotka räjäyttivät Krimille vievät korkeajännite sähkö johdot aiheuttaen koko Krimin niemimaan sähköhuollon katkeamisen.

Suomen median ohjailemana suomalaiset äänestäjät ovat uineet syvälle sisälle vanhaan natsimyönteiseen historiaamme. Siksi oli mielenkiintoista tarkastella kuinka sotilaallisesti liittoutumattomien tai muilla tavoilla tunnetusti ihmisoikeuksia puolustavien maiden viisukannatukset kehittyivät.

Islanti on saanut julkisuutta suorasta demokratiastaan pankkikriisin ratkaisussa. Islanti on myös tunnustanut Palestiinan, joka omissa arvioissani nostaa kansakunnan ihmisoikeuksien puolustajana korkealle. Islanti ei antanut yhtään ääntä Ukrainalle.

Puolueeton Itävalta tyytyi 10 pisteeseen, Irlanti antoi 4, Sveitsi 10, Ruotsi, joka on tunnustanut Palestiinan antoi 4.

Asioista perilläolevat tietävät USA:n johtaneen tapahtumia, jotka johtivat Ukrainan väkivaltaiseen vallankaappaukseen. Silloin olettaisi, että Ukrainan poliittista provokaatiota tukisivat erityisesti maat, joilla on läheinen riippuvuussuhde Ukrainan neo-fasisteja aseellisesti tukevaan USA:han. Israelilta tuli 20 pistettä, siirtomaaherran johtamalta Bosnia ja Hertzegovinalta 19 pistettä, salaisia USA:n vankiloita ylläpitäneeltä Puolalta 24 pistettä, Liettualta 18, Latvialta 22, Moldovalta 22.

Jotta ei poliittisissa lauluissa tarvitsisi mennä 70 vuoden taakse, löytyisi Euroopasta tuoreempiakin laulun aiheita. Kroatian asejoukot ajoivat elokuussa 1995 250.000 serbiä Krajinasta, serbien keskiajalta saakka peräisin olevilta asuinsijoiltaan tappaen tuhansia. Koska Kroatian asejoukot olivat saanet koulutuksen ja aseet Yhdysvalloilta ja Saksalta, ei moista laulua tulla kuulemaan USA:n naruissaan pitelemästä Euroopasta.

Euroopan valtamedia ja teollinen musiikkituotanto ovat alisteisia Yhdysvaltojen pyrkimyksille. Musiikin väärinkäyttö neo-natsipropagandassa on julmempaa kuin propaganda painetussa mediassa. Musiikki demokratian edistäjänä ja oikeudenmukaisuuden tunteen nostattajana lisää inhimillisyyttä. Neo-natsi-ideologian palvelijana se jättää likaisen tunteen, joka ei lähde pesemälläkään.

Hitler käytti urheilua propagandassaan 1930-luvulla.Peittämään sotilaallisia maailmanvalloitussuunnitelmiaan.

USA:n johtamat nykyajan sodat aloitetaan myös urheilukilpailujen yhteydessä. Pekingin olympialaiset haluttiin pilata Georgian sodalla, USA:n tukeman Saakashvilin johtaessa Georgian sotajoukot Etelä-Ossetian venäläisten rauhanturvaajien kimppuun ja Sotshin olympialaiset Maidanin vallankaappauksella. Suuri yleisö pidetään median avulla tietämättömänä sotiin vaikuttavasta USA:n globaaliin valtaan pyrkivästä doktriinista. Suomen poliittinen eliitti myötäilee USA:n globaaleja pyrkimyksiä. Muistetaan Stubbin syytökset Venäjää vastaan muka Georgian sodan aloittamisesta.

Nytkin Suomen media visusti vaikenee Ukrainan tosiasiallisesta tilanteesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: neo-fasismi, Ukrainan euroviisu, Suomen media, sotilaallinen liittoutumattomuus

Fasismin uusi tuleminen Suomessa

Torstai 17.3.2016 klo 10.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Fasismi tulee jälleen hyväksytyksi Euroopassa. Euroviisu-järjestäjät katsovat, että Ukrainan viisuesitys siitä kuinka Stalin karkoitti tataarit Krimiltä ei ole poliittinen ja siksi hyväksyttävä ottamaan osaa laulukilpailuun.

Suomen valtamedia ei ole sanallakaan kritisoinut Ukrainan fasististen pataljoonien toimintaa.Se ei myöskään ole käsitellyt Yhdysvaltojen kongressin myöntämää taloudellista tukea Ukrainan neo-fasistiselle Azovin- pataljoonalle. Media suhtautuu myötämielellä Krimin tataarien todistuksiin omasta huonosta kohtelustaan. Joka vuosi toteutettavat natsien Waffen-SS-balttipataljoonien muistomarssit eivät nosta kritiikkiä.

Miksi Stalin sitten karkoitti Krimin tataarit toisen maailmansodan rauhan tultua?

Tataarit liittoutuivat Hitlerin joukkojen kanssa. He tarjosivat Hitlerille 20 000 sotilasta, jotka tulivat kuuluisiksi partisaanien tuhoajina. He polttivat neuvostosotilaiden tukikohtia ja tappoivat julmasti siviilejä.

Saksalaiset ihailivat moista julmuutta ja siirsivät tataareja Koillis-Ranskaan tehtäviin hyökkäyksiin. Tataarit herättivät kauhua ranskalaisissa siviileissä. Vuonna 1943 he silminnäkijöiden mukaan raiskasivat Dortan in Ainin kylässä joukon naisia, polttivat kylän ja villisti nauraen ajelivat lasten polkupyörillä liekkien loimutessa.

Etsimättä tulee mieleen Odessan ammattiyhdistysten talon poltto 2014. Tuolloin taloon paenneet poltettiin elävältä, ukrainalaisten neo-fasistien tanssiessa talon ympärillä ilakoiden"torakoiden" kuolemaa.

Tataarien kunnostauduttua Stalingradin taistelussa puolustaessaan saksalaisia, SS-n johtaja Heinrich Himmler päätti rekrytoida tataarit Waffen-SS-joukkoihin. Rotuopillinen sopivuus aiheutti jonkin verran miettimistä. Himmler kuitenkin päätyi siihen, että neuvostoliittolaisista oikeastaan vain slaavit ja juutalaiset ovat ali-ihmisiä. Muslimit hän näki maskuliinisina, uhrautuvina (kuolemaan asti) ja sokeasti tottelevina ja valmiina uhrautumaan.

Sodan jälkeen Stalin karkoitti natsi-Saksan kanssa yhteistyötä tehneet. Muut kuin Krimin tataarit saivat palata asuinsijoilleen Stalinin kuoltua 1950-luvulla. Ainoastaan Krimin tataarit, jotka olivat olleet kaikkein julmimpia, pääsivät palaamaan Krimille vasta 1980-luvulla.

Onko mahdollista, että seuraavissa Euroviisuissa kuulemme balladin Hitlerin kovasta kohtalosta. 

Kylmät väreet hiipivät selkäpiissäni katsoessani Hillary Clintonin voitonpuhetta Yle-uutisissa eilen 16.3.2016. Hän huusi miten seuraava USA:n presidentti astuu Valkoisen talon soikeaan virkahuoneeseen, ja ottaa hallintaansa paitsi Yhdysvallat myös KOKO PLANEETAN. Mielessäni on edelliset kauhun hetket Clintonin kyynisyyden ja tunneköyhyyden edessä. Hän seurasi Libyan johtaja Gaddafin tappamista, joka tapahtui NATO:n pommitusten tuella ja lopulta paikallisten seivästäessä hänet peräsuolesta viemäriojassa. Clinton huudahti "Me tulimme, näimme, hän kuoli hah hah haa!" Samoin hän seurasi presidentti Obaman seurassa Osama bin Ladenin tappamista livenä. Presidentin, joka viikottain päättää laittomista lennokkimurhista, joissa on kuollut useita viattomia hääseurueita musikantteineen.(300 henkilöä)

Objektiivisesti arvioituna Hillary Clintonia voi pitää sotarikollisena.Yhdysvallat katsoo itselleen, erityisesti pankeille, virkamiehille ja sotajoukoille kuuluvan rankaisemattomuuden periaatten. Siten emme voi odottaa, että heitä nykyoloissa tuomittaisiin tai että demokratia ja kansainväliset lait olisivat voimassa.

Suomen valtamedia levittää sotapropagandaa, joka peittää totuuden ja auttaa fasimin nousussa hivuttamalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Krimin tataarit, Suomen media ja fasismi, Euroviisut, Waffen SS-marssit, Ukrainan fasismi

Vaiettu Lapin-sota; sisällissodan toinen näytös

Tiistai 18.8.2015 klo 13.29 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yle-uutiset yllätti suomalaiset epätavallisella paljastuksella. Se kertoi 17.8. tietävänsä natsi-Saksan olleen Suomen Lapissa ja jättäneen räjähteitä maastoon.

Lapin sota on vaiettu osa Suomen historiaa. Lapin sodassa Suomen armeija oli pakotettu poistamaan natsi-liitolaisensa maamme alueelta.

Suomen poliittinen ilmapiiri oli, vuodesta 1918 lähtien Saksan armeijan avulla sisällissodan voittaneen valkoisen Suomen todellisuuden ja ihmiskäsityksen mukainen. Vasemmistolaisesti ajattelevia vainottiin, pidätettiin, estettiin äänestämästä ja muilutettiin itä-rajalle. Valkoinen fyysinen terrori oli pakotettu väistymään (rankaisematta), mutta henkinen terrori oli edelleen itsestään selvyys.

Valkoinen todellisuus johti siihen, että erityisesti akateemiset kansalaiset ja kulttuuriväki ryhtyivat ajamaan Suur-Suomi- aatetta. "Heimosotien"sijaan, joiksi Neuvostoliiton Itä-Karjalaan suoritettuja aseistettuja hyökkäyksiä kutsuttiin, haluttiin vallata Saksan avulla koko Itä-Karjala, hurjimmissa haaveissa maat Uraliin saakka.1930- luvulla Suur-Suomi-aate sai lähes uskonnollisen luonteen.

Hanketta valmisteltiin 1930-luvun tiiviillä Saksan ja Suomen armeijan yhteistyöllä. Suomen johto, presidentti Niinistön ihailema presidentti Ryti ja ulkoministeri Soinin ihailema marsalkka Mannerheim, olivat valmiit sijoittamaan Suomen natsi-Saksan provinssiksi, jos Suomi saisi vastapalveluksi toteuttaa Suur-Suomi haaveensa.

Natsi-Saksan romahduksen lähestyessä Suomen poliittinen ja sotilaallinen johto joutui tilanteeseen, jossa natsi-Saksa ei enää tarjonnut mahdollisuutta ylläpitää valkoisen Suomen sotapropagandaa, joka piti demokraattisia oikeuksiaan tavoittelevia kommunisteja ja Neuvostoliittolaisia alempiarvoisina itseensä verrattuna.

1944 syyskuussa solmittu aselepo Suomen ja Neuvostoliiton välillä edellytti natsi-Saksan armeijan pikaista poistamista Suomen alueelta.

Vuoden 1918 marraskuussa Saksan keisarikunnan romahdus johti siihen, että Saksan armeija joutui poistumaan Suomen maaperältä. Sisällissodan päättyminen täten ei kuitenkaan johtanut demokratiaan sillä valkoiset voittajat säilyttivät porvariston ylivallan rajoittaen työväestön osallistumista yhteiskuntaelämään kaikin mahdollisin tavoin.

Siitä huolimatta, että marsalkka Mannerheim presidenttinä ja ylipäällikkönä jarrutti saksalaisten poistumista ja hyväksyi porvarillisten upseerien  asekätkennän, hän ei voinut kapinoida Neuvostoliiton armeijaa vastaan.

Aseleposopimus edellytti sisällissodan valkoisen armeijan ytimen, suojeluskunnan lakkauttamisen, samoin Lotta-järjestön, jonka johto oli voimakkaan natsihenkinen.

Vuonna 1945 Suomessa järjestettiin ensimmäiset demokraattiset vaalit sitten v.1917 itsenäistymisen. Neuvostoliitto tuli välillisesti pelastaneeksi Suomen demokratian. Sisällissodassa Suomen työläisten tavoitteena oli ollut demokraattinen Suomi, jonka perustuslaki muistutti Sveitsin ja Yhdysvaltojen perustuslakeja. Tämä haave toteutui vasta Neuvostoliiton pakotettua Suomen luopumaan natsi-ideologista, Suur-Suomi-hankkeesta ja järjestämään demokraattiset vaalit.

Suomi on parasta-aikaa ajautumassa sisällissotaa edeltäneeseen harvainvaltaan. Natsi-Saksan sijaan Suomen uhkana on anglo-amerikkalainen sotapropaganda, jonka Helsingin Sanomat ja Yle-uutiset ovat täysin omaksuneet. Propagandaa tukee taloudellinen ylikansallinen valta, jonka irvokkkuutta lisää se, että Yhdysvallat käyttää sitä pakotteisiin itseään demokraattisempia maita vastaan. Anglo-amerikkalaisessa globaalissa vallankäytössä demokratiasta ja demokratiaa toteuttamaan pyrkivistä valtioista on tullut Yhdysvalloille ja sen NATO-liittolaisille vihollisia, jotka täytyy tuhota joko sodalla tai tai tahallisella epävakauden lietsonnalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sisällissota, Suomi ja fasismi, demokratian synty, Lapin sota ja Neuvostoliitto

Yle, Helsingin Sanomat ja fasismi

Torstai 23.7.2015 klo 10.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yle kiinnittää pieteetillä huomiota fasistisen ideologian omaksuneen norjalaisen miehen suorittamaan joukkomurhaan ja tragedian vuotuisiin muistotilaisuuksiin.

Yle ohittaa tuhansien fasistisen ideologian omaavien Oikean sektorin jäsenten ja kannattajien soihtukulkueen Kiovassa 21.7.2015. Tuon liikkeen Israelissa (Haarezin mukaan) ja Puolassa koulutetut kommandot osallistuivat Maidanin verilöylyyn. Verilöylyn seurauksena USA:n ja EU:n myötävaikutuksella valittu hallitus valitsi Oikean sektorin jäsenen armeijaa ja sisäministeriötä valvovan sihteeristön johtoon.

Oikean sektorin jäsenet uhkasivat siirtyvänsä Itä-Ukrainaan tekemään saman kuin Maidanilla. Samaan aikaan he koristivat eduskunnan seinustat fasistisin tunnuksin varustetuilla lipuillaan.

Oikean sektorin aseelliset joukot ovat saaneet USA:n yksityiseltä kenraalien MPRI:ltä koulutusta kuten Kroatian nationalistit 1990-luvulla. Maidanin väkivallan valtaan nostanut hallitus julisti sodan Itä-Ukrainan tasaveroisia kielellisiä ja kulttuurisia oikeuksia vaativalle väestölle väittäen demokratiaa vaativien olevan terroristeja.

Yle esittää uutistoiminnan ulkopuolella kulttuuriohjelmissaan kiitettävästi toisen maailmansodan aikaisia tapahtumia. Saksan ja Kroatian fasistien päämäärät, juutalaisten holokausti, jopa serbien holokausti vilahtaa eräissä dokumenteissa. Ukrainaan liittyen puuttuu sen todellisuuden kuvaus, joka valaisisi tataarien liittoutumista fasistien kanssa. Myös muslimijihadistit muodostivat omat fasistiset taistelujoukkonsa liittyäkseen taisteluun liittoutuneita vstaan.

Päinvastoin Yle esittää tataarit ja tsetseenit uhreina. 

Näihin päiviin saakka Suomen media on esittänyt myös Balkanin muslimit uhreina. Maltilliset muslimit, jotka taistelivat serbien rinnalla olivatkin uhreja. Media kuitenkin kuvaa nimenomaan jihadistit uhreina.

USA oli sallinut Bosnian muslimikalifaattia rakentavan presidentti Izetbegovicin tuoda maahan jihadisti-taistelijoita Afganistanista ja Lähi-Idästä. Niin kutsutussa demilitarisoidussa Srebrenicassa oli kokonainen jihadisti-divisioona. Bosnian serbi-kenraali Mladic kysyikin CNN:n toimittajalta mitä Yhdysvallat tekisi jos joku jihadisti-terroristi tavattaisiin Washingtonissa. Toimittaja totesi, että hänet pidätettäisiin ja hän olisi vankilassa pitkään. Tähän Mladic totesi että se ei pidä paikkaansa vaan poliisi ampui Valkoisen talon lähellä tavatun terroristiepäillyn juuri hiljattain." Meillä on täällä kokonainen terroristi-divisioona!"

Ukrainan laittoman hallituksen julistaman sodan ja Oikean sektorin fasististen asejoukkojen "terrorismin vastaisen sodan" seurauksena on kuollut yli 7000 Itä-Ukrainan asukasta. Minkälaisia muistojuhlia näille viattomille Itä-Ukrainan asukkaille tai Ukrainan armeijan asevelvollisille on järjestetty.

Helsingin Sanomat on tämän päivän 23.7.2015 pääkirjoituksessaan joutunut paljastamaan tietävänsä Oikean sektorin joukkojen olemassaolosta.(ei kuitenkaan tuhansista mielenosoittajista Kiovan kaduilla) Nyt suomalaisen median on vaikea myöntää sitä, että Venäjä oli alusta alkaen oikeassa. Fasismi on Ukrainassa ollut alusta alkaen olemassa ja USA:n tukemat aikaisemmat hallitukset ovat palauttaneet kunniaan toisen maailmansodan aikaisia fasisti- johtajia, joille on pystytetty patsaita ja nimetty puistokatuja.

USA:n strateginen tavoite on vahingoittaa Venäjää niin sotilaallisesti kuin taloudellisesti. Jotta Suomen media olisi vakuuttavasti USA:n rinnalla sen on kuvattava kaikki ne kansanryhmät olivat ne sitten Bosniassa, Ukrainassa tai Syyriassa, joiden toiminta vahingoittaa Venäjän totuus- ja demokratiakäsitystä myönteisesti.

Malesialaiskoneen alasampumisesta tehtiin välittömästi, samana päivänä, ase suoraan presidentti Putinia vastaan. Lukemattomilla provokaatioilla Balkanin sodissa tähdättiin vuorostaan serbejä. Venäjä on vaatinut ainoastaan normaalia ilmailuonnettomuuksiin liittyvää tutkintaa tapahtuman politisoinnin sijaan. Miksi koneen mustan laatikon tietoja ei ole saatettu julkisuuteen kuten Lufthansan maahansyöksyssä välittömästi tehtiin. Miksi ei ole paljastettu Ukrainan lennonjohdon vuoropuhelua koneen kapteenin kanssa. Hollannin kokenein, kaikkiin Hollannin ilmailuonnettomuuksien tutkintaan osallistunut henkilö on suljettu pois tutkinnasta. Miksi?

Yle:llä ja Helsingin Sanomilla olisi tehtävää oikeustajunsa kanssa. Ei riitä, että 70 vuoden takaisia tapahtumia kyetään kuvaamaan totuudenmukaisesti. Yleissivistys ja humanismi auttaa tavoittelemaan obektiivisuutta valheen ja propagandan puolitotuuksien sijaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle, Helsingin Sanomat, fasismi, Ukraina, Utoya, jihadismi

Helsingin Sanomien ja Yle:n propaganda ylittää sairauden rajan

Keskiviikko 20.5.2015 klo 10.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien ja Yle:n propaganda ylittää sairauden rajan. 20.5.2015 Jussi Niemeläinen kuvaa venäjämielisen ukrainalaisen päätoimittajan murhan tapahtuneen sopivaan aikaan, jotta "Ukraina saatettaisiin näyttämään kaoottiselta". Niemeläinen viittaa ukrainalaisen tutkija Fesenkon käsityksiin. Jos ajatusta jatkaa pidemmälle varmaankin venäläisten on ollut pantava pystyyn fasistinen näytelmä Ukrainassa jotta maa saataisiin näyttämään epäluotettavalta ja kaoottiselta.

HeSa ja Yle tarvitsevat psykiatria.

Asioita seuraavat tietävät, että päätoimittajan lisäksi on murhattu kansanedustajia, kaupunginvaltuutettuja ja muita poliitikkoja. Sadat ukrainalaiset ovat kokeneet uhkauksia, pahinpitelyjä roska-astioihin heittämisiä. Fyysinen väkivalta siviilialueilla on jokapäiväistä.Televisionkatsojat näkivät Maidanin synkän väkivaltaisen terrorin, jonka tekijöitä ei ole pyrittykään saamaan kiinni koska heidän toimintansa sai aikaan Yhdysvaltojen ja EU:n tukeman vallanvaihdon.

Uusfasistit palasivat Eurooppaan Jugoslavian hajottamisen yhteydessä. Saksa ja Yhdysvallat etunenässä tukivat heitä asehankinnoin ja taloudellisesti. Kroatian uusfasistit ja Bosnian jihadistista kalifaattia rakentavat voimat saivat Saksan, Yhdysvaltojen ja NATO:n tuen. Pääomapiirien tavoitteita ajettiin kammottavilla sodilla.

Helsingin Sanomat ja Yle eivät koskaan kertoneet suomalaisille mitä Kroatiassa ja Bosniassa - myöhemmin Kosovossa todella tapahtui. Nyt jälleen tosiasiat on itse haettava, jos haluaa tietää geopoliittisten taustavoimien merkityksen Ukrainan arjessa.

Miksi HeSa ja Yle tarvitsevat psykiatria. Niiden tapa kuvata asioita perustuu tosiasioiden kieltämiseen. Ylivoimainen ahdistus johtaa tarpeeseen kieltää tosiasiat. Miksi HeSa:n ja Yle:n taustavoimat, pääomapiirit, ovat ahdistuneita. Se johtuu heidän kyvyttömyydestään käsitellä meidän suomalaisten omaa historiaa ja sen kipupisteitä.

Suomen oikeisto - pääomapiirit suorittivat sisällissodan aikana suojeluskuntien toimesta kymmenientuhansien työläisperheiden jäsenten miesten, naisten jopa lasten kansanmurhan. Vastuussa oli ylipäällikkö Mannerheim. Vasta presidentti Ståhlberg esti suojeluskunnista muodostumasta Mannerheimin yksityisarmeijaksi velvoittamalla sen liitettaväksi osaksi Suomen armeijaa.

Toisen maailmansodan aikana Suomi oli alusta saakka liitossa fasistisen Saksan kanssa jopa siten, että Pohjois-Suomen armeija oli Saksan armeijan alainen. Suomi miehitti Itä-Karjalan, jonne perustetun siviili- ja sotilashallinnon päällikkö oli Mannerheim. Hän perusti henkilökohtaiseti valvomansa rotupohjaiset keskitysleirit, joista suurimmat olivat Petroskoissa. Päivässä haudattiin 50-70 ihmistä ja kalmanhaju leijui leirissä, kuvaa leiriltä hengissä selvinnyt nainen Marja-Leena Mikkolan teoksessaa Menetetty lapsuus.

Rauhansopimuksessa fasistisina pidetyt järjestöt kuten suojeluskunnat jouduttiin lakkauttamaan.

Neuvostoliiton hajottua nuo järjestöt kokivat uuden tulemisen. Entistä uhmakkaammin puolustamaan kaikkea sitä mikä oli suomalaisten työläisten arvoja ja venäläisten ihmisarvoa alentavaa ja omaa oikeistolaista suomalaista oikeassaolemista korostavaa.

Tälle ajalle on kuvaavaa, että kieltäminen kattaa koko Euroopan. Yhdysvalloista ja oikeistolaisesta Saksasta on tullut uuden todellisuuden tukijoita. Baltian maissa kieltäminen on johtanut oman fasistisen menneisyyden kieltämiseen, juutalaisvainojen unohtamiseen ja tiiviiseen yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa. Tuo asenne on johtanut yhteistyöhön vankien kidutuskeskuksissa ja NATO:n laittomissa sodissa. YK ja ihmisoikeudet sysätään yhä syrjemmälle ahneuden ja väkivallan ohjatessa pääomapiirien tavoitteiden toteutumista.

Yle ja Helsingin Sanomat omaavat tiedonvälityksen vallan Suomessa. Todellisuuden kieltäminen vaikuttaa koko Suomen kansaan.

Puheenjohtaja Soini ja moni muu median ohjaamaa todellisuutta kantava poliitikko ottaa mielellään valokuvan itsestään marsalkka Mannerheimin patsaan edessä. Entä jos hevosen kaulaan olisi ripustettu kyltti " tämä henkilö on vastuussa viattomien suomalaisten työläisten teloituksista ja Itä-Karjalan keskitysleirien perustamisesta venäläisille."

Tämä suomalaisen todellisuuden kieltäminen aiheuttaa sen, että sitä ei ole voitu käsitellä eikä surra. Kirjallisuus, elokuvat ja musiikki auttavat tietoisuuden avautumisessa totuudelle. Suomalainen kirjallisuus ei tarjoa rakennuspuita. Päinvastoin. Sofi Oksasen historiallisiin puolitotuuksiin pohjautuvat tekstit tukevat kieltämistä. Niiden saama suosio kuitenkin heijastaa niiden välttämättömyyttä torjunnan vahvistajina.

Presidentti Niinistö on ilmoittanut arvostavansa eniten presidentti Rytiä- ei Ståhlbergia, Kekkosta tai Paasikiveä. Hän on näyttäytynyt voimistuvan militarismin tukijana. Hän pitää Sofi Oksasta ulkopoliittisena asiantuntijana Jari Tervon rinnalla. Presidentti Poroshenkon tapaamisessa ruumiinkieli ilmensi liittolaisuutta.

Näissä olosuhteissa median sallitaan jatkaa sairauden asteen ylittänyttä propagandaa. Ukrainan fasistisia soihtukulkueita ei nähdä televisiossa. Odessan joukkomurhaa ei käsitellä, USA:n ja Saksan osuutta väkivallassa peitellään.

Suomi on aina ollut Saksan liekassa. Saksan liittolaisuus USA:n kanssa oli toisessa maailmansodassa peitellympää, nyt salakuuntelu ja lennokkiyhteistyö paljastavat yhteistyön vastenmieliset piirteet. Suomen oikeisto ei koskaan ole halunnut oikeata itsenäisyyttä. Ei nytkään. Koska se ei kykene. Militarismi on aina pidettävä varmuuden vuoksi takataskussa. Jotta työväki ei koskaan enää nouse.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, helsingin Sanomat, Yle, propaganda, fasismin kieltäminen, Ukraina, Mannerheim, Suomen keskitysleirit

Suomen voimistuva militarismi

Lauantai 16.5.2015 klo 14.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Oikeistohallitus ja porvarienemmistöinen eduskunta päättivät 1918 tammikuussa porvarillisen armeijan perustamisesta. Tietokirjailija Unto Kiiskinen kuvaa teoksessaan Kaksi kansanmurhaa minkälaisen kohtalon työläisperheet kokivat tuon armeijan ja sen tukijoiden käsissä.

Teloittajien toimet pyhitettiin kirkoissa ja oikeusistuimissa minkä johdosta historiankirjoitus on tuon ajan kohdalta kesken. Saksan suurvaltapoliittiset intressit olivat läsnä sen osallistuessa porvarillisen armeijan kanssa sotatoimiin.

!930-luvulla Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian pankkiirit tukivat Hitlerin valtaannousua ja suuri osa Saksan strategisesta teollisuudesta oli yhdysvaltalaista tai Yhdysvallat sijoitti siihen. Voltairenet.org sivustolla on Valentin Katasonovin erinomainen artikkeli siitä kuinka toinen maailmansota pelasti Yhdysvaltojen kapitalismin.

Suomen polku toiseen maailmansotaan kävi Saksan rinnalla. Sisällissodan jälkeinen sotapropaganda jatkui maassamme katkeamattomana lukuunottamatta Ståhlbergin presidenttikauden selvää oikeusvaltioperiaatteen hetkellistä voimistumista. Akateeminen Karjala-seura, suojeluskunnat, Lotta-järjestöt ja Isänmaallinen kansanliike puhalsivat sotaintoa maahan.

Muutos vähemmän militaristiseen suuntaan tapahtui rauhansopimuksen seurauksena. Valvontakomission fasistisina pitämät järjestöt oli lakkautettava ja rauhantahtoiset ja demokratiaa rakentamaan pyrkivät voimat oli vapautettava vankiloista.

Presidentti Kekkosen valtakausi oli tänä päivänä käsittämätöntä rauhan aikaa. Hänen valtakautensa päättyi samaan aikaan kun pääomaliikkeitä alettiin vapauttaa Suomessa ja Suomi liittyi selkeämmin läntisen kapitalismin armoille.

Psykiatrina havaitsin muutoksen selkeästi. 1970- luvun lopulla ja vielä 1980-luvun alussa luennoin tutkimuksista, joissa oli osoitettu, että vauva synnyttää kyvyn hoivata yhtä hyvin miehissä kuin naisissa. Tanskalaisen lastenpsykiatri Lene Lierin videoimana katsojat näkivät kuinka niissä miehissä, jotka olivat vastuussa pienen vauvan hengestä, olivat siis niin paljon läsnä pienokaisen kanssa, että suhde syntyi, vuorovaikutus ja ilmeet olivat samat kuin äideillä. Päätelmäksi tuli, että kyky hoivata ei ole synnynnäistä vaan opittua. Viimeisen vuoden aikana ilmiö on saanut myös aivojen kemiassa todennetun vahvistuksen.

Jo 1980-luvun lopulla muotiin tulivat psykiatrit, jotka katsoivat, etttä pojat ovat poikia ja että aggressiivisuus kuuluu pojan elämään. Puheet aseistakieltäytymisestä ja rauhanmarssit katosivat. Itsekkyys ja taloudellisen voiton tavoittelu tuli muodikkaaksi.

Itsekkyys ja yhteisvastuun puute yhteiskunnassa johtaa vieraantumiseen lämpimistä tunteista ja eläytymisestä. Väkivaltavideoiden katsominen ja väkivaltaviihde ovat muodostuneet väyliksi tuntea olevansa elossa. Militarismi on yhteiskunnan tarjoama ratkaisu olemassaolon tarkoitukseen.Tarvitaan vain vahva johtaja, riittävä propaganda niin huomaamatta havaitaan suomalaisten olevan valmiita tappamaan.

1990-luvulla ei ihmetelty, että Ison-Britannian yliopistot ja Anglikaaninen kirkko sijoittivat aseteollisuuteen. Saksojen yhdistyminen toi esiin laajenemistarpeen, joka ilmeni Saksan ja Yhdysvaltojen pankki- ja teollisuuspiirejä hyödyttävissä Jugoslavian hajottamissodissa. Propagandan merkitys voimistui. Holokaustin uhrit serbit, jotka vastustivat hajottamista leimattiin Ruder-Finn mainostoimiston  avulla valheellisesti aggressoreiksi. Sen sijaan fasististen asenteiden uusi nousu Kroatiassa painettiin villaisella. Jugoslavia oli eräänlainen Kreikan esiharjoitus.

Baltian maissa ja Suomessa mielellään unohdettiin omat maailmansodan aikaiset keskitysleirit ja esimerkiksi Eestin julistaminen juutalaisista vapaaksi. Sen seurauksena pakon sanelemana kielletyt fasistiset järjestöt ja suojeluskunnat kokivat uuden tulemisen, joka jatkuu nyt Ukrainassa fasististen järjestöjen sallimisena sekä sodan aikaisten hirmutöiden mitätöimisenä. Samoin Baltian-maiden harrastama venäjänkielisen väestön sorto hyväksytään.

Hill+Knowlton mainostoimiston lanseeraama Venäjä- ja Putinvastainen propaganda on saanut Suomessa ja Baltiassa erinomaisen vastaanoton. Kuten Jugoslaviassa rauhaa ja tasaveroisia ihmisoikeuksia kannattavat serbit leimattiin aggressoreiksi myös Ukrainan venäjänkielisten tasa-arvoisia oikeuksia ajavat itä-ukrainalaiset leimataan Suomessakin aggressoreiksi. Yhdysvaltojen ja Saksan tukemien väkivaltaisten joukkioiden toimista ei puhuta.

Muutama päivä sitten Yle:n pääuutislähetyksessä nähtiin presidentti Niinistö tavattoman tuttavallisessa ja suorastaan ilakoivassa tapaamisessa Ukrainan presidentti Poroshenkon kanssa Saksassa. Tuntui kuin Niinistö olisi tuntenut kuuluvansa samaan Yhdysvaltojen johtamaan "jengiin" kuin Poroshenkokin. Samaan aikaan Poroshenko laillistaa fasistiset järjestöt, kertoo jatkavansa aseellista taistelua "viimeiseen veripisaraan" eikä piittaa Minskin sopimuksesta.

Jäin myös miettimään presidentti Niinistön esiintymistä vaalien aluspäivän pääuutislähetyksessä Santahaminan varuskunnassa maastopukuisten lukiolaisten kanssa.

Viime vuoden näytelmä Venäjän aggressiosta on ollut kuvaava kun tosiasialliset aggressorit olivat USA:n ja EU:n ylikansalliset yritykset tavoitteineen. He saivat sivustatukea yhdysvaltalaisilta palkkasotureilta. Suomalainen militarismi on saanut runsain mitoin sivustatukea Yhdysvalloista riippuvaiselta EU:lta. Lähellä kotivesiään ja -ilmatilaansa liikkuvat venäläiset sotilaskoneet ovat saaneet yhdysvaltalaiset ja muut NATO-koneet kimppuunsa suunnattoman suomalaisen ja baltialaisen huomion saattelemana.

Kokoomus ja RKP ovat militaristisimmat puolueet nyt kuten 1918. Pääoman etua ajetaan viime kädessä sodalla. Militarismi hiipii Suomessa kuten se jo avoimesti Yhdysvalloissa on osa poliisitointa. Yhdysvalloissa toisinajattelijat ja kellonsoittajat, jotka paljastavat hallituksen laittomuuksia koetaan vaarallisempina kuin terroristit. Jokaisen meidän viestintää vakoillaan - ei vielä laillisesti suomalaisen lainsäädännön pohjalta- mutta maailmaa hallitaankin Yhdysvaltojen kongressin laeilla.Sotilaallinen yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa merkitsee osallistumista sen "jatkuvan sodan logiikkaan". Suoritamme vähintäänkin siivouspalvelua sen sotatantereilla. Afganistanin jälkeen olemme jo jonossa Libyaan.

Itävaltalaiset kokevat puolueettomuuden positiivisena osana identiteettiään. Itävallan ulkoministerin ja erään professorin haastattelu 15.5. Ylen pääuutisissa löi varmasti suomalaiset televisionkatsojat ällikällä. NATO:sta ei Itävallassa edes keskustella. Kahdeksankymmentä prosenttia vastusti NATO:a. Venäjä ei Itävallan ulkoministerin mukaan ole uhka Itävallalle eikä myöskään NATO-maille! Itävallan hallitus ei pidä Venäjä-pakotteista. Kuinka on mahdollista, että tällainen uutinen lähetetään Yle:n toimesta. Vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen on moisen harhalaukauksen aikana täytynyt olla lomalla vieden NATO-propagandan salkussaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, sota pelastaa talouden, Suomen militarismi, kansanmurha ja propaganda, fasismi, USA, puolueettomuus

Venäjä pelasti Saksan ja Suomen fasismilta

Tiistai 24.2.2015 klo 11.58 - Pirkko Turpeinen-Saari

Venäjä/Neuvostoliitto pelasti Saksan ja Suomen muun maailman ohella fasismilta. Saksa ja Suomi joutuivat sulkemaan keskitysleirinsä. Tuhannet kuolonuhrit suomalaisilla keskitysleireillä eivät olleet pienempi paha kuin miljoonat uhrit Saksan, Liettuan ja vaikkapa Viron leireillä ja teloituspaikoilla. Niiden kaikkien takana oli rasistinen asenne tiettyihin kansanryhmiin.

Saksojen yhdistyttyä toisen maailmansodan holokaustin merkitys on hälvenemässä vähitellen. Ihmisoikeudet ja demokratian illuusio korvautuvat rahan vallan merkityksen kasvulla. Neuvostoliitto/Venäjän fasisminvastainen merkitys heikkeni 1990-luvulla presidenttti Jeltsinin pyrkiessä vahvistamaan yhdysvaltalaista rahan arvomaailmaa ja kovaa kapitalismia Venäjällä.

Läntinen propaganda osoitti voimansa 1990-luvun Jugoslavian hajottamissodissa. Yhdysvaltojen kongressi pystyi säätämällään lailla ja Jugoslavian taloudellisella riippuvuudella Yhdysvalloista minkälaiset vaalit tässä suvereenissa Jugoslavian valtiossa on järjestettävä. Holokaustin uhrit serbit maalattiin mainostoimisto Ruder-Finnin avulla aggressoreiksi ja holokaustin suorittajat fasisti-kroaatit ja jihadisti-muslimit uhreiksi. Miksi? Siksi, että Yhdysvallat ja Saksa halusivat taloudellista ja sotilaspoliittista hyötyä Balkanilla.

Saksa ei epäröinyt tukea aseavulla Kroatian fasistisia voimia. Kroatia muutti perustuslakinsa serbejä syrjiväksi ilman että  se vaivasi EU:ta.Saksa oli kiinnostunut Kroatian infrastruktuurista ja saikin sodan tuhojen jälkeen Kroatian hotellit, pankit ja vakuutuslaitokset haltuunsa. Yhdysvallat vuorostaan sai Bosniaan sotilatukikohdan ja siirtomaaherran, joka voi kumota mitkä tahansa Bosnian parlamentin demokraattiset päätökset elleivät ne miellytä Yhdysvaltoja.

Jugoslavia ei suostunut Serbian NATO-miehitykseen.(Rambuillet sopimus) Sitä seurasi NATO-pommitus, johon osallistuivat niin Saksa kuin Yhdysvallat. Tehtaat, energialaitokset, koulut ja päiväkodit saivat kukin pomminsa.

Sodan aikainen propaganda legitimoitiin Yhdysvaltojen presidentti Clintonin ja Saksan ulkoministeri Kinkelin keksimällä Jugoslavia tuomioistuimella Haagissa. Sen tehtävänä on vahvistaa holokaustin uhrien syyllisyys siihen, että he puolustivat kotimaataan ja henkeään saksalaisen ja yhdysvaltalaisen militarismin ja pääoman hyökkäykseltä. 

Sotavuosien ajan kulisseissa toimi entisten siirtomaavaltojen ja Yhdysvaltojen kansainvälinen neuvotteluryhmä, jonka tarkoituksena oli pitkittää sotaa kunnes asetelmat olisivat suotuisat pääoman vallan haltuunotolle omien suojattien avulla.

Absurdeimmaksi vaiheeksi koitui Serbian maakunnan Kosovon itsenäiseksi julistaminen. Kansainväliset toimijat olivat päättäneet, että Yhdysvaltojen, NATO-miehityksen aikana, Serbian alueelle rakentama valtava sotilastukikohta oli legitimoitava sillä, että koko maakunta julistetaan itsenäiseksi. Presidentti Obama väitti pari päivää sitten, että Kosovossa järjestettiin kansanäänestys itsenäistymisestä. Näinhän ei tapahtunut. Kosovossa ei ollut vallalla mitään itsenäisen maan tunnusmerkkejä. Se oli YK:n hallinnassa, oikeuslaitosta hoiti EU, pääministerinä oli Carla del Ponten mukaan sotarikollinen, joka oli ansainnut rahaa huume- ja elinkaupalla. Kosovon parlamenttia vastaava elin päätti julistautua itsenäiseksi. Kuten pari vuotta sitten blogissani totesin, oli mahdotonta päätellä julistautuiko Kosovo itsenäiseksi YK:sta vai mistä. YK kysyi ICJ:ltä oliko itsenäisyysjulistus laillinen, johon tuomioistuin vastasi ympäripyöreästi, että itsenäiseksi voi julistautua, vastaamatta turvallisuusneuvoston varsinaiseen kysymyksenasetteluun lainkaan. Siten ICJ ICTY:n ohella näyttäytyy poliittisena tuomioistuimena.

Kuten Kroatiassa 1990-luvulla, myös Ukrainassa fasismi on nostanut päätään koko 2000-luvun. Toisen maailmansodan aikaiset fasistit ovat saannet muistomerkkejä ja - katuja. Viro on unohtanut julistautuneensa juutalaisista vapaaksi ja Latvia on kieltänyt keskitysleirejään  esittelevän näyttelyn pitämisen UNESCO:n tiloissa. Puola ja Liettua ovat pitäneet maaperällään USA:n salaisia kidutusvankiloita.

Läntinen media puolustaa raivokkaasti Yhdysvaltojen tiedon- ja sotilaallisen yksinvallan monopolia. Tosiasioiden kieltäminen sisältää vaihtoehtona sietämätöntä todellisuuden paljastumisen tuskaa. Suomessa on 1990-luvulta lähtien eletty 1930- luvun renesanssia. Lotat, suojeluskunnat ja talvisota klassisena tulkintana ovat vallanneet median ja kirjallisuuden. Mitä Venäjä-vastaisempi dekkari tai "kaunokirjallinen" teos on, sen paremin sen on katsottu pärjäävän englannin- ja saksankielisillä markkinoilla. Kulttuuri on masinoitu markkinoimaan sisällissodan jälkeistä ja 1930-luvun todellisuutta. Suomen media ja kirjallisuus ei ole yltänyt humanismin edellyttämälle itsetutkiskelun asteelle.

Venäjän presidentti on ilmoittanut, että Venäjä ei edusta läntistä liberaalia arvomaailmaa. Suomalaisen väkivaltaisen, todellisuuden kieltävän, tiedon alla tuo Venäjän presidentin lupaus on rohkaiseva. Fasistista rasismia edustaa Ukrainan presidentin TV-esiintyminen, jossa hän huutaa voiton sodassa tulevan siitä, että itä-ukrainalaisilla ei ole eläkkeitä, kouluja, päiväkoteja ja että he joutuvat elämään kellareissaan. Samalla tavalla raivosi TV:ssä Kroatian presidentti Tudjiman, USA:n ja Saksan liittolainen "serbien on kadottava Kroatiasta" (1600- luvulta peräisin olevista kodeistaan) sekä karkoitettuaan 250.000 serbiä yhdysvaltalaisten kenraalien johtamana Krajinasta "eivät ehtineet ottamaan mukaan likaisia seteleitään tai likaisia alusvaatteitaan."

Läntisellä liberalismilla ei näytä olevan mitään tekemistä humanismin tai sivistyksen kanssa. Venäjälle on jälleen langennut raskas tehtävä pelastaa maailma fasismilta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Kroatia, Jugoslavia, Obama, Putin, historian kieltäminen, fasismin paluu, propaganda

Sosiaalitoimi ja terveydenhuollon edustajat eivät tunnista narsistia.

Sunnuntai 15.2.2015 klo 11.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eerikan traagisen kuoleman tulisi vihdoin pysäyttää sosiaalitoimen ja terveydenhuollon työntekijät tunnistamaan narsistinen, henkistä ja fyysistä väkivaltaa harjoittava omainen.Kuinka moni lapsi ja vanhus on huolehtivaa omaista näyttelevän narsistin uhreja.

Lapsi ei turvattomuutensa vuoksi uskalla kertoa saamastaan kohtelusta. Narsistisen omaisen vallan alla oleva vanhus vuorostaan häpeää omaa avuttomuuttaan.

Narsistinen omainen manipuloi, valehtelee, käyttäytyy sadistisesti, väkivaltaisesti ja pystyy viranomaisten edessä näyttelemään huolehtivaa vain lapsen/vanhuksen etua ajavaa uhrautuvaa läheistä.

Eerikan elämän tapahtumatiedoista julkisuudessa saaduista näytteistä voidaan havaita, että perheenjäseniä on tavattu yksitellen ja pääasiassa viranomaiset ovat uskoneet isän tarinoita vaikka kaikki merkit ovat viitanneet tytön kokemaan pahoinpitelyyn.

Vanhusten kohdalla henkinen ja fyysinen kaltoinkohtelu voi johtaa paitsi masennukseen, kuolemanpelkoon, psykoosiin mutta myös kuolemaan. Kuolema voidaan aiheuttaa lääkehoidon laiminlyönnillä ja johdonmukaisten hoitojen keskeyttämisellä. Narsistinen omainen valehtelee terveysviranomaisille asioiden olevan kunnossa, vaikka ne eivät ole.

Narsistisen valehtelun, manipuloinnin ja väkivallan ilmapiiri on yleistynyt koko yhteiskunnassa niin perheissä, kuin kansainvälisissä suhteissa. Narsistisella vallankäytöllä pyritään tyydyttämään vallanhimoa. Maailman johtava supervalta käyttää aseellista väkivaltaa, yksipuolisen tiedonvaltaa sekä taloudellista valtaa niihin, joiden se ei katso toteuttavan omia vallantarpeitaan.

Kuinka pienemmät kansalliset järjestelmät toimisivat inhimillisemmin ja vähemmän narsistisesti. Narsismi on päivän sana.

Narsismin selättäminen sosiaali- ja terveydenhuollossa edellyttää eläytymistä. Vain eläytyminen, kyky käyttää aitoja tunteita yhteistyössä voi auttaa avuttomia lapsia ja vanhuksia.

Narsistisen henkilön vallan voi murtaa ainoastaan neuvottelumenetelmillä, joissa kaikki asianosaiset Eerikan tapauksessa, Eerika, isä, isän naisystävä, äiti, lastensuojelutyöntekijä, terveydenhuollon työntekijä ja psykologi kokoontuvat yhdessä. Joskus työssäni nuorisopsykiatrian ylilääkärinä jouduin huomaamaan, että narsisti ei ollut kukaan hoidettavan perheenjäsen vaan lastensuojelun työntekijä. Joskus lastensuojelun työntekijä pyrki manipuloimaan niin, että yhteisneuvottelua ei voitaisi toteuttaa. Neuvottelu on toteutettava siten, että puheenvuorot asetetaan niin, että lapsi voi osallistua keskusteluun. Tätäkin on harjoiteltava.

Neuvottelumenetelmän lisäksi neuvottelussa on on oltava johdonmukainen auktoriteetti puheenjohtajana, joka ei salli kenenkään manipulointia.

Helsingin nuorisopsykiatriassa 1990-luvulla oli kolme pääperiaatetta. Hoidon jatkuvuus, päivystysluonteisuus ja psykoterapia. Mikään näistä osista ei saa puuttua, jos pyritään inhimilliseen kohtaamiseen.

Lastensuojelussa jos missä on keskeistä, että lapsella on sama työntekijä jatkuvasti. Nuorisopsykiatriassa jatkuvuus tuli saman lääkärin ja hänen työryhmänsä antamasta huolenpidosta.

Narsismi ilmenee yhteiskunnassamme monin eri tavoin. Narsistinen pilapiirtäjä tukijoineen saa poliisisuojelun loukatessaan alistetussa asemassa olevien kansanryhmien tunteita. Läntisiä arvoja edustava narsistinen ylemyydentunne on sokea haavoittuvuudelle, jota se ei kovettuneisuudessaan tunnista. Narsistinen omainen ei tunnista vanhuksen herkkyyttä vaan murskaa sen. Kova narsismin arvoyhteiskunta ei tunnista fasismia, ennekuin se aseet kädessä on täällä kuten 1930-luvulla, jolloin herkät ja tuntevat sodanvastustajat pantiin Suomessa vankilaan, jotta sotavoimat pääsivät rynnäköimään ja tyydyttämään ylemmyydentunnettaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vanhukset heitteillä, narsismi ja fasismi, Eerika, uhanalaiset lapset ja vanhukset, narsistinen omainen, hyväuskoiset viranomaiset, vastuuttomuus, väkivalta

EU hyväksyy fasismin kun se hyödyttää taloudellisesti

Torstai 29.1.2015 klo 12.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

USA ja Saksa toimivat fasismin edistäjinä Euroopassa 1930-luvulla. USA:n oikeistolaiset pankkimiehet alkoivat rahoittaa Saksan aseistamista Hitlerin valtaannousun jälkeenkin. Senaattorii Vanderberg katsoi että Yhdysvaltojen ulkopolitiikan tulisi tukea vastakkaisia osapuolia toivoen aseteollisuuden nostavan maata lamasta.

1990-luvun aikana Balkanin valloituksen katsottiin hyödyttävän sekä Saksaa, että Yhdysvaltoja taloudellisesti että sotilaallisesti. Kroatialaiset Yhdysvaltoihin ja Kanadaan paenneet fasistit jälkeläisineen palailivat pikkuhiljaa entiseen kotimaahansa.Kroatian fasistivaltion johtajien maine palautettiin. Patsaita pystytettiin. Saksa tuki fasistisia asejoukkoja, katolisen kirkon rahastot rahoittivat.

Yhdysvallat ja Saksa käyttävät fasistisia ja jihadistisia liikkeitä, jos niistä on taloudellista hyötyä samalla kun ne näennäisesti kauhistelevat natsimielenosoituksia.

Euroopan unionin jäsenmaista Baltian maat eivät ole käsitelleet natsimenneisyyttään. En ole nähnyt elokuvia tai kaunokirjallisuutta, joissa olisi kuvattu sitä intoa, millä virolaiset, latvialaiset ja liettualaiset suorastaan teurastivat kymmeniä tuhansia muualta Euroopasta tuotuja juutalaisia ja fasismiin kriittisesti suhtautuvia kansalaisia. Nämä teloittajat ja vanginvartijat saivat turvapaikan Kanadasta, USA:sta, Australiasta ja Isosta-Britanniasta.

Fasististen julmuuksien käsittelemättömyys ja kieltäminen on synnyttänyt nyky-Eurooppaan räjähdysvaaran. Psykiatriselta kannalta "kieltäminen" on kokonaisvaltaisin ja voimakkain torjumisen muoto, jonka vaihtoehtona on mielen hajoaminen ja avuttomuus.

Tarve kieltää oma syyllisyys on johtanut siihen, että tuhoamisleirien merkitys on kiellettävä. Tilanteen kaameus vain on siinä, että kieltäminen johtaa väkivallan toistamiseen. Jos teloituksista olisi joutunut vastuuseen ja jokainen olisi kohdannut tekojensa seuraukset, surutyö olisi voinut alkaa.

Ukraina on toistanut Kroatian tavoin historiansa. Fasistijohtajille on pystytetty patsaita ja maine palautettu. Väkivaltaisella vallankaappauksella synnytetty hallitus julisti sodan vähemmistökansalle, toista kieltä puhuvalle Itä-Ukrainan väestölle uhaten tehdä saman kuin Maidanin väkivaltaiset teloittajat olivat tehneet Kiovassa.

Hyvällä syyllä voi sanoa, että Venäjä pelasti Krimin asukkaat teurastukselta, jonka kohteeksi Itä-Ukrainalaiset ovat nyt joutuneet. Euroopan neuvoston parlamentti on kuitenkin kokouksessaan, jossa se eväsi Venäjältä äänestysoikeuden, korottanut Krimin tataarit erityissuojelukseen. Tataarithan muodostivat fasistisen ryhmän taistelemaan puna-armeijaa vastaan, jolloin heidät niin syylliset kuin syyttömät karkoitettiin Siperiaan. Yhteistä Kroatialle ja Ukrainalle tässä on fasistien maineenpalautus olivat fasistit sitten missä päin Eurooppaa tahansa.

Fasistien maineen palautus edellyttää juutalaisten ja serbien holokaustin vähättelyä. Serbien holokaustin kieltämisen kliimaksina voi pitää Belgradin pommitusta 1999. Serbit ovat kannattaneet perustuslaeissaan, niin Jugoslavian kuin Serbian aikana demokratiaa.Saksalaiset pommittivat Belgradia kuten toisen maailmansodan aikana. Jos pommituksen kohteena olisi ollut Jerusalem, EU ei olisi sitä hyväksynyt.

Yhdysvaltojen ja Saksan taloudellisia ja sotilaspoliittisia etuja palveleva media on kääntänyt mustan valkoiseksi. Kieltämisdefenssi on muuttanut syylliset syyttömiksi.

Jotta fasistisen menneisyytensä ja nykyisen fasismista hyötymisen voi peittää tarvitaan voimakasta propagandakoneistoa. Sen avulla on venäläisistä tehty tämän päivän rasismin kohteita. Venäläisistä, jotka kantoivat raskaimman uhrin fasismin torjumisessa on tehty aggressoreita. Ukrainan pääministeri yritti Berliinin puheessaan kääntää historian päälaelleen. Psykiatrina tällainen toiminta täyttää vakavan luonnehäiriön tunnusmerkit. Valitettavasti nämä tunnusmerkit täyttäviä aineksia näkee Euroopan neuvoston parlamentin ja ETYJ:n kokouspöytäkirjoissa, EU:n päätöksissä, jotka koskevat Venäjää tai Yhdysvaltojen johtajien puheissa, joissa Russia Today:n ohjelmia kutsutaan "vihollisen propagandaksi".

Eurooppa on kaoottisessa tilassa. Terveelle järjelle olisi tilausta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 1930-luku palaa, USA:n ja Saksan suhde fasismiin, Baltia ja fasismi, kieltäminen defenssinä

Saksa ja USA jakavat Euroopan omistuksen ihmishengistä välittämättä

Tiistai 13.1.2015 klo 11.11

Voin pahoin katsoessani valtiojohtajien marssia Pariisissa. Kova Merkel ja heikko Hollande rinnallaan sotarikoksiin syyllistynyt Israelin pääministeri Netanyahu ja sisällissotaa USA:n tuella käyvä Ukrainan presidentti Poroshenko.

Vuorokautta aikaisemmin liittokansleri Angela Merkel oli tarkastanut Ukrainan pääministeri Yatsenjukin kanssa kunniakomppanian. Ukrainan pääministeri kertoi kantanaan Venäjän toimineen toisessa maailmansodassa aggressorina fasistista Saksaa ja Ukrainaa kohtaan. Tämä kanta, samoin kuin Yatsenjukin aikaisemmat kannanotot, tuovat mieleen keskiajan noitavainot tai myöhemmän ajan Yhdysvaltojen Ku-klux-klanin pimeyden. Tällainen Saksan ja Ukrainan liittolaisuus näyttää hyödyttävän Merkeliä.

Juutalaiset eivät olleet Saksan johdon mielessä sen tukiessa fasistisen presidentti Tudjimanin asejoukkojen muodostamista ja aseistamista Kroatiassa. Kroatia katkaisi liittovaltion armeijan kasarmeista sähkön, veden ja ruoan saannin. Viikkokausia asevelvolliset saivat kokea nälkää ja heidän kykynsä turvata kansalaisten hyvinvointia estyi täysin.

 Elokuussa 1991 Zagrebin juutalaisten kokouspaikkaan oli asetettu pommi.  Juutalaisyhteisön johtaja tohtori Klara Mandic totesi, pahinta olevan, että monissa tapauksissa uhkaajat ovat samoja kuin natsiaikana, samoja henkilöitä, nyt seitsemissäkymmenissään.

Syyskuussa samana vuonna kroatialaiset asejoukot polttivat Pakracin ortodoksisen hiippakunnan barokkirakennukset vuodelta 1732.

Marraskuussa 1991 kroaatit ajoivat kaksikymmentäviisituhatta serbiä pois Länsi-Slavoniassa sijaitsevista kodeistaan.

1995 vuorostaan 250.000 serbiä ajettiin kodeistaan Krajinasta, tuhansien tultua tapetuiksi pakomatkalla Bosniaan.

Joulukuussa 1991 Euroopan johtajat kokoontuivat Maastrichtiin. Saksa oli Jugoslavian hajottamisen kannalla, muut 11 yhtenäisyyden säilyttämisen kannalla. Saksa sai neuvotteluissa tahtonsa läpi. Euroopan yhtenäisyys oli ostettu Jugoslavian kustannuksella.

Krajinan tapahtumia oli valmisteltu MPRIn - yhdysvaltalaisten kenraalien yksityisen firman toimesta 7 kuukauden ajan. Hyökkäyksen tukena olivat  CIA:n satelliitti- ja tietoyhteydet. USA:n suurlähettiläs Peter Galbraith oli vakuuttanut 3.8.1995 Milan Babicille, Krajinan serbitasavallan pääministerille, Yhdysvaltojen suojelevan serbien turvallisuutta kotiseudullaan. Lupauksista huolimatta Kroatian armeija ryhtyi hyökkäykseen 4.8.

Toisen maailmansodan aikainen serbien holokausti on salattu. Fasisti-kroaattien ja muslimien sekä keskitysleirejäkin johtaneiden katolisen kirkon pappien rikoksista on vaiettu. Nyt historia toistaa itseään. Itsenäistyneessä Kroatiassa serbeille annettiin henkilökortit, joiden viimeinen numero päättyi 3:een. Ei enää hihanauhaa, tunnukseksi ortodoksisuudesta, vaan samaa tavoitetta palveleva henkilökortin numero.

Holokaustin uhrit oli tarkoituksenmukaista leimata aggressoreiksi palvelemaan Saksan ja Yhdysvaltojen propagandaa. Serbit leimattiin totuuden vastaisesti syyllisiksi Jugoslavian sotaan. Serbeille asetettiin talouspakotteita, mutta ei kansainvälisiä lakeja rikkoneille suurvalloille tai heidän liittolaisilleen.

Saksa ja Yhdysvallat ovat jakamassa Eurooppaa omiin reviireihinsä. Slovenia ja Kroatia tulivat Saksalle, Bosnia ja Kosovo Yhdysvalloille. Jakajien intressit ovat yhteisiä.

Ukrainassa toistetaan samaa kaavaa. Saksan ja USA:n toiveiden mukainen Ukraina saavutettaan uhkaamalla, että muutoin Euroopan yhtenäisyys on vaarassa. Kuten Jugoslavian yhteydessä serbit, nyt Venäjä on rakennettu syntipukiksi. USA:n ja Saksan taloudellinen ahneus ei piittaa ihmisuhreista. Jugoslaviassa ainakin 100.000 ihmisuhria ja miljoonien pakolaisuus ja taloudellinen ahdinko ovat Madelene Albraithin sanoja lainatakseni (Irakin miljoonien uhrien mielekkyyttä kysyttäessä) due price - kohtuullinen hinta.

EU ja Yhdysvallat liittivät Ukrainan väkivaltaisella vallankaappuksella omaan intressipiiriinsä vastoin ukrainalaisten taloudellisia etuja. Propagandistisilla mielikuvilla maalattiin jokaiselle ukrainalaiselle ruusuinen tulevaisuus lähellä EU:ta. Ukraina liitettiin lähentymissopimuksella EU:n ja USA:n kanssa sotilaalliseen yhteistyöhön. EU ja USA hyväksyivät vaalit, joihin sodan oloissa suuri osa kansasta ei voinut osallistua ja joiden yhteydessä tv-kanavat olivat oligarkkien ja tulevan presidentin omistuksessa. Vaalien seurauksena lännen sotilaallinen toiminta kävi mahdolliseksi.

Ukrainan juutalaiset kokivat tulleensa vainotuiksi, venäjänkieliset ja aikaisemman hallinnon aikana virassa olleita uhattiin lynkkauksella.Kymmeniä poltettiin elävältä Odessassa fasististen joukkojen riemuitessa ulkopuolella. Kolmentoista prosentin kannatuksen omaava kommunistinen puolue on pyritty lakkauttamaan kuten Hitler lakkautti 1933 sekä kommunistisen- että sosialidemokraattisen puolueen. Demokratiaa ja venäjänkielisten tasaveroista asemaa vaativat kansalaiset on leimattu terroristeiksi, kuten USA:n ja Israelin hallitukset tapaavat nimetä vastustajansa.

Yhdysvaltalaisten kenraalien järjestö MPRI on kouluttanut fasistisia, Ukrainan armeijan komentoon taipumattomia ja oligarkkien rahoittamia joukkioita viime keväästä lähtien. Jos koulutus on yhtä tehokasta kuin 1995 Kroatiassa, joukot ovat kohta valmiita toimintaan.

Yhdysvaltojen ja EU:n tiedotusvälineet ovat maalanneet Venäjän agressoriksi. Provokaatioilla kuten todennäköisesti Malesialaiskoneen alasampumisesta vastuussa oleva Ukrainan hallitus on osoittanut kykenevänsä Yhdysvaltojen Etelä-Amerikassa, fasisti -kroaattien Kroatiassa ja jihadistien Bosniassa suorittamien tihutöiden kaltaisiin likaisiin temppuihin.

Venäjälle on asetettu talouspakotteet, kuten aikanaan serbeille. Toiveissa on, että Ukrainan jälkeen Venäjästä saataisiin USA:n ja Saksan pääoman siirtomaa.

Itä-ukrainalaisilta on katkaistu pankkiyhteydet, eläkkeidenmaksu, sosiaaliturva, maa- ja rautatieyhteydet. Sähköyhteyksien katkaisu on johtanut onnettomuuksiin kaivoksissa, kansalaisten jokapäiväisestä elämästä on tehty kauheaa.

Ranskan hallituksen järjestämässä johtajien marssissa ei ollut mitään aitoa. Militarismilla pyritään vastaamaan Euroopan suurimpaan ongelmaan; totuuden ja humanismin puutteeseen.

Brief English summary: The situation in Ukraine seems to be a repetition of that of Croatia 1991-95. Germany supported by the US is in the name of European unity forcing the EU follow its path unquestionably. That happened in Maastricht Dec 1991 and it is happening now. The holocaust of the Serbs was denied and partially the same fasists as during the world war II started the persecution of Serbs putting the blame on them as they were the main obstacles to the German-US conquer of the Balkans.

Now the fasists and the admireres of the WWII fasist leaders are leading Ukraine if not directly, indirectly. The retired US generals MPRI supported by the CIA has been training Ukrainian militias since last spring exactly the same way they were training the Croatian militias in 1995. Prime minister Yatsenjuk has named Russia to have been the aggressor against fasist Germany and Ukraine. Angela Merkel supports him by inspecting the honorary guard together with him in Berlin. The air about Yatsenjuk resembles that of Ku-klux-klan or Middle age witch hunt mentality.

Now Russia has been named the culprit just like the Yugoslav leadership 1991-1996. (In the leadership many were Croats, however only Serbs were useful to put the blame on) The Serbs were for the integrated Yugoslavia with all nations being equal. The Croat and Bosnian leadership supported unequality.

The German -US axis could get to their goals only in collaboration with jihadists and fascists. They had to let the war go on year after year in order to achieve the conquer.

Now they cannot let any peace negotiations in Ukraine as the defeat over those who want democracy and equal rights for Russian speaking individuals, jews and communists has not been achieved. Death, human suffering, cold, lacking banking possibilies, lacking pensions, lacking roads or railroads or electricity does not matter to those, who make decisions in Washington's and Berlin's warm homes and cozy living-rooms.

Europe is not lacking marches along the streets of Paris, stronger militarism or speeches from leaders of Europe. It needs humanism and truth.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jihadismi, fasismi, Saksa ja USA jakavat Euroopan, Ukraine follows the Croatian manuscript, valtioterrorismi, Merkel, Obama, Ukraina, Jugoslavia

Pääministerin,armeijan komentajan ja Helsingin Sanomien propaganda

Maanantai 15.12.2014 klo 11.21 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pääministeri Stubb,armeijan komentaja ja Helsingin Sanomat toimivat kuin CIA:n käsikirjasta Yhdysvaltojen voimapolitiikan pussiin. Koko Suomen ulkopuolinen maailma uutisoi Yhdysvaltojen vuosikymmeniä kestäneestä kidutuksesta, salaisista operaatioista kautta maapallon sekä siitä kuinka presidentti Obaman heikko presidenttiys johtuu siitä, että hän ei virkaan astuessaan päättänyt nostaa käsittelyyn edeltäjiensä sotarikosten tutkimista ja syyttämistä. Suomalaiset, suomenkielisen median välityksellä ovat toisessa todellisuudessa.

Obama ei ole jatkanut yhtä näyttävästi kuin edeltäjänsä kidutuksen hyväksymistä, mutta ei myös ole mitään näyttöä siitä, että se ei jatkuisi. Sen lisäksi Obama päättää viikottain lennokeilla suoritettavista murhista, joiden sivutuotteena on satoja viattomia uhreja.

Suomi vajoaa moraaliltaan yhtä syvälle kuin Yhdysvallat sitoutuessaan käytännössä Yhdysvaltojen johtamaan EU-politiikkaan Venäjää vastaan. Yhdysvaltojen laittomat sodat Irakissa, Afganistanissa, Libyassa ja nyt Syyrian pommitukset eivät ole saaneet Suomea vaatimaan talouspakotteita Yhdysvalloille. Yhdysvaltojen NSA:n maapallon kattava vakoilu, tuki palestiinalaisten sorrolle, sotilasvallankaappauksille milloin missäkin tarpeelliseksi katsomassaan valtiossa, jotka eivät muutoin toteuttaisi USA:n kaupallisia tai valtapoliittisia etuja, eivät saa EU:a tai Suomea reagoimaan. USA yhdessä Ukrainan kanssa ei suostunut YK:ssa äänestämään fasismia vastaan juuri siksi, että se on tukenut fasisteja ja jihadisteja Kroatiassa, Bosniassa,Ukrainassa, Tsetseniassa, Syyriassa valtapoliittisista syistä. Nyt Obama ilmoittaa Nobelin rauhanpalkinnon voittajan kypsyydellä haluavansa eristää Venäjän ja kongressi on valtuuttanut Obaman halutessaan aloittamaan sodan Venäjää vastaan.

Entä Suomessa? Helsingin Sanomien USA:n kirjeenvaihtaja Saarikoski 14.12. kolumnissaan yllättää lähes rasistisella asenteella. Hän mainitsee muutaman mustan valkoisen poliisin murhaaman aseettoman uhrin, mutta syyllistää mustat, koska heillä oli pieniä rikkeitä. Hän jätti mainitsematta ne aseettomat valkoisten poliisien murhaamat mustat, joilla ei ollut mitään muuta syytä tappamiselleen kuin kävely tyttöystävän kanssa porraskäytävässä kotia kohti tai leluaseen kädessään pitäminen kaupan ostoshyllyn edessä.Suomen ulkopuolinen media kuvaa valtavia ympäri Yhdysvaltoja järjestettyjä mielenosoituksia otsikolla " I can't breath" "En saa henkeä". Jokainen, joka on nähnyt videon rauhallisesti kadulla seisovan Eric Garnerin kuristamisesta kokee syvää tunteellista solidaarisuutta häntä ja hänen kaltaisiaan mustia amerikkalaisia kohtaan.

Tänään 15.12. saman kirjeenvaihtajan kolumni ylistää Yhdysvaltoja otsikolla "Olkaamme kaikki amerikkalaisia" ja kokeneena toimittajana pidetty Unto Hämäläinen referoi saksalaisen toimittajan Angela Merkel-kirjaa, josta Hämäläinen nostaa tekijän erikoiset Putin-kriittiset näkemykset, kuvan kera, jutun teemaksi. Jos HeSa:n lukija ei vielä saanut riittävää Venäjän vastaista propagandaa, mainitaan Venäjän sotilaskoneet ja Norjan vihjailevat salakuuntelu-uutiset.

Sääliksi käy Sanoma Oy:tä palvelevia toimittajia ja kirjailijoita, jotka joutuvat luopumaan itsenäisestä ajattelustaan työpaikkojen kadotessa alta. Kirjailijoiden ja toimittajien on sisällytettävä Venäjä- tai Putin-kritiikkiä teksteihinsä. Kuulin entisen diplomaatin kertovan kuinka hänen edellytettiin sisällyttävän tietokirjaansa Putin-kritiikkiä. Säälittävin oli nuori toimittaja, joka joutui eroamaan Suomi-Venäjä-seurasta ja julkisesti todistamaan uskollisuuttaan työnantajalleen yksipuolisella Krim-kirjoituksella. 

Yhdysvalloissa koulutettu armeijan komentaja Lindberg on pääministerin tavoin tullut tunnetuksi twiittaajana ja pakkasessakin pyörällä ajavana modernina miehenä. Uteliaana seurasin hänen haastatteluaan Nyberg-showssa 14.12. Päinvastoin kuin aikaisemmat komentajat, hän ei tuonut esiin totuutta, vaan myötäili haastattelijan Venäjä-vastaisia mielipiteitä. Entiset puolustusvoimien komentajat toimivat sensaationhakuisen median rauhoittavana vastapainona kertoessaan objektiivisen totuuden. Totuushan on se, että Venäjän sotilaskoneiden näkyvyys ja harjoitusten lisääntyminen on SEURAUSTA Yhdysvaltojen a NATO:n voimapolitiikasta. Kun Eestissä on yhdysvaltalaisia joukkoja ja aseita ja päällä on Obaman eristämisjulistus sekä kongressin sota-valtuutus, Venäjällä ei ole muuta mahdollisuutta kuin näkyä sillä laillisella tavalla, joka sillä on.

Ukrainan kriisissä puolitotuudet ovat olleet valttia. Kun Yhdysvallat ja EU eivät myönnä väkivaltaisen vallankaappauksen prosessin tosiasioita, vaan "unohtavat" sen keskeiset osat, prosessi hämärtyy.EU:n lähentymissopimuksen sotilaspoliittiset artiklat, sen mittavat taloudelliset haasteet Ukrainalle,Venäjän kielen oikeutuksen kieltäminen, merkittävien  eduskunnan jäsenten murha-uhkaukset, eduskuntasalin koristeleminen fasistisilla lipuilla ja uhkaus lähteä Itä-Ukrainaan toteuttamaan Maidanin väkivaltaisimpia toimia olivat keskeisenä syynä Venäjän toimille Krimillä.

Jos katsotaan globaalia mittakaavaa, Venäjä on parhaansa mukaan toiminut kansainvälisen oikeuden ja YK:n linjausten mukaan koskien valtioiden suvereniteettia, kunkin maan oikeutta kehittyä omalakisesti omien edellytystensä mukaan ilman Yhdysvaltojen CIA:n tai NED:in salaista manipulointia kv. pääoman eduksi. Yhteistyö BRICS-maiden kesken on nostanut kansainväliseen politiikkaan näkyvästi jälleen solidaarisuuden ja rauhan tavoitteet

Pääministeri Stubb ja HeSa näyttävät pitävän solidaarisuutta Noam Chomskyn mukaan äärimmäisen rasistiselle, talouspakotteilla ja aseilla voimaansa globaalisti toteuttavalle Yhdysvalloille moraalisena. Mikä tahansa tuon maan laiton sota, laiton YK:n ulkopuolella toteutettu talouspakote, lennokkimurha, kidutus tai muu oikeudettomuus olisi hyväksyttävä osana solidaarisuutta EU:n ja Yhdysvaltojen liitolle. Armeijan komentaja ei ole näyttänyt olevan itsenäinen toimija, tulevaisuus näyttäköön.

Professori Kari Uusikylä toteaa 15.12. HeSa:n mielipidepalstalla suomalaisten olevan luopumassa sivistyksestä. Psykiatrina pidän pääministerin ja valtakunnan päälehden vaikutusta en vain luopumisena sivistyksestä vaan vaarallisena. Mielen manipulointi valheilla ja puolitotuuksilla johtaa kansalaisten kyvyttömyyteen hallita väärän tiedon synnyttämää pelkoa ja ahdistusta. Kun siihen liitetään pelko taloudellisesta toimeentulosta ja maapallon tuhosta saasteisiin, on polku fasismin nousulle valmis.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rasismi, fasismi, Stubb, Armeijan komentaja, Sanoma, CIA, kidutus, voimapolitiikka, puolitotuudet, kansallinen etu, Putin, Merkel

Kroatia ja Ukraina

Perjantai 27.6.2014 klo 17.58 - Pirkko Turpeinen-Saari

Edellisessä tekstissäni totesin kuinka Ukrainan kriisi on suunniteltu palvelemaan Yhdysvaltojen geopoliittisia ja sen harvainvallan talouspoliittisia etuja. Sitä edelsi viimeisten kymmenen vuoden aikana Ukrainassa lisääntynyt toisen maailmansodan aikaisten fasistien maineenpalautus ja patsaiden pystyttäminen heille. USA:n tarkoituksena on presidentti Obaman sanoin muuttaa Venäjä hylkiövaltioksi vahingoittamalla sen taloutta ja lopettamalla keskustelut presidentti Putinin kanssa. Ukrainan liittäminen EU:hun Venäjän ja Ukrainan taloudellisia ja geopoliittisia etuja vahingoittaen täsmennettiin Jaltan kokouksessa syyskuussa 2013. Fasismin voittamiseksi kaikkensa uhrannut Venäjä on siis jälleen fasismin tukijoiden synnyttämän uhan alla.

USA suoritti Kiovassa hallituksenvaihdoksen. EU katsoi sivussa. Parlamentissa vähemmistönä olevien voimien mielivallan sekä mielenosoittajien fasistisen osan fyysisen pakottamisen seurauksena oli laiton hallitus. Parlamentissa seinille ripustettiin fasistisia banderolleja, vaadittiin venäjänkielisten oikeuksien rajoituksia sekä uhattiin itä-ukrainalaisia väkivallalla, jonkalaista Maidanilla oli jo nähty. Valtaan saatettu hallitus ja laiton presidentti turvautuivat sotavoimiin tukahduttaakseen Itä-Ukrainan, Kiovan  hallitusta vastustavien voimien vastarinnan.Itä-ukrainalaiset nousivat vastarintaan taatakseen tasaveroiset kansalliset, kielelliset, uskonnolliset ja poliittiset oikeutensa.

Hallitus tukeutui välittömästi USA:n sotilaalliseen- ja tiedusteluapuun. Kukaan eurooppalainen tuskin osasi kuvitella laittomankaan hallituksen ryhtyvän ampumaan omia kansalaisiaan. Käsittääkseni lähes ainoa selitys sille on yhdysvaltalainen työnohjaus.

Viime vaihe on ollut se, että Itä-Ukrainan demokraattisia oikeuksiaan puolustavat siviilit ovat joutuneet pakenemaan sankoin joukoin, tämän päivän uutisten mukaan 100.000 aikuista lapsineen on paennut Venäjälle.

Tilanne muistuttaa yhdysvaltalaisten kenraalien ohjaamaa ja Kroatian armeijan suorittamaa 250.000 ortodoksi-serbin karkoitusta nyky-Kroatian Krajinan alueelta elokuussa 1995. "Operation storm" oli USA:n huolellisesti suunnittelema osa huolellisesti suunniteltua Jugoslavian hajoittamista. Etninen puhdistus oli pysyvä. 1600-luvulta peräisin oleva serbiasutus poistettiin yhden ainoan viikonlopun aikana.Tuhansia serbejä kuoli pommituksiin pakomatkalla.

Osa serbeistä oli kokenut jo toisen maailmansodan aikana saman, kun Hitlerin valtaan saattama fasistinen Kroatian nukkevaltio, alkoi huhtikuun 1941 alussa serbien tappamisen. Kroaatit julistettiin arjalaisiksi ja serbit tapettaviksi epäihmisiksi. Kroaatti "ustasha" järjestön jäsenet tunkeutuivat kyliin, kokosivat serbit ortodoksi- kirkkkoihinsa ja polttivat sinne. Pelkästään kesäkuun 1941 aikana oli tapettu 100.000 serbiä. Jasenovacin keskitysleirissä tapettiin 700.000 serbiä. Teloitettu serbi saatettiin nostaa kaupan ikkunan eteen "Ihmislihaa"-kyltillä varustettuna.

 Ukrainassa ja v.1995 Kroatiassa on viiltävän samaa se, että Jaltan kokoukseen syyskuussa 2013, jossa Ukrainan kohtalon suuntaviivat yhdysvaltalaisten johdolla määriteltiin, läsnä oli myös presidentti Clinton ja entinen ulkoministeri Hillary Clinton. Juuri Bill Clinton vastasi yhdessä saksalaisten kanssa laittomista asetoimituksista Kroatiaan ja Bosniaan. Juuri hän onnitteli vahvan fasistisen taustan omaavaa presidentti Tudjimania "Operation stormin" onnistuneesta suorittamisesta. Juuri hän vastasi jälleen "epäihmisiksi" merkittyjen serbien pommituksista Bosniassa ja Serbiassa.

Mikäli presidentti Poroshenko siirtyy vaihtoehtoon B sotatoimissaan itä-ukrainalaisia vastaan, saamme ehkä ukrainalaisen "Operation stormin", jossa venäjänkieliset fasismin voittamiseen osallistuneet veteraanitkin saavat paeta rajan taakse Venäjälle. Poroshenko oli mukana Jaltan kokouksessa ja on siten sitoutunut Yhdysvaltojen suunnitelmiin Venäjän ja Ukrainan suhteen.Siten Poroshenko ei voi tehdä muuta kuin sen mikä palvelee Yhdysvaltojen sotilas- ja talouspoliittisia etuja. Ne eivät ole samat kuin ukrainalaisten edut.Ukrainalaiset tulevat kokemaan syvemmän romahduksen kuin Kreikka konsanaan. Se on tragedia, joka on elettävä Yhdysvaltojen yhden prosentin tarpeiden tyydyttämiseksi. Prosessi tulee nostamaan fasististen voimien valtaa Ukrainassa.

USA on synnyttänyt terrorismin Afganistaniin tukemalla aseellisesti Taleban-kapinallisia 1980-luvulla sekä tukenut ääri-islamilaisia aseellisesti Bosniassa ja Lähi-Idässä. Se on murskannut sekulaariset Syyrian ja Irakin nostaakseen valtaan toisiaan vastaan taistelevat uskonnolliset ryhmät. Nyt se jatkaa fasistien tukemista kuten konservatiiviset yritysjohtajat tekivät 1930-luvulla tukiessaan Hitleriä tuhotakseen Venäjän. Kun USA:ta ja EU:ta johtavat taloudelliset intressit, rauha ja  ihmishenki ovat toissijaisia asioita.

Yhteiskunnat muuttuvat yhä väkivaltaisemmiksi. Tätä heijastelee myös Suomen henkinen ilmapiiri. Median väkivalta, propaganda ja syvällisyyden puute on tilalle leimallista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Poroshenko, Clinton, etninen puhdistus, Kroatia, Ukraina, fasismi, vähemmistön maanpako ja tappaminen, propaganda

Ukrainan tulevaisuus?

Sunnuntai 23.3.2014 klo 15.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU ja Yhdysvallat ovat nostaneet Ukrainassa, väkivallan avulla, valtaan laittoman hallituksen. Sen avulla USA pyrkii laajentamaan omaa geopoliittista sotilaallista valtaansa. Ukrainan kansalaisista 70% vastustaa NATO:oon liittymistä.Kansalta ei kuitenkaan tulla kysymään sen mielipidettä. Yhdysvallat on perinteisesti saavuttanut tavoitteensa joko avoimella sodalla (Jugoslavia) tai yhdistelemällä sotilas- ja palkkasoturiarmeijoita (Irak, Afganistan, Somalia,Jemen,Libya, Pakistan). Onko yksityisarmeijan nimi Blackwater tai Jsack ei ole tärkeätä. Pääasia on salainen toiminta. Pääongelma on se, että näitä armeijoita ei valvo kukaan. Ne eivät ole tilivelvollisia kenellekään.

Yhdysvallat tulee viemään aseita Ukrainaan. Se tulee käyttämään palkkasotureitaan paitsi sotilastehtäviin, myös kouluttamaan äärioikeistolaisia Maidanillakin nähtyjä "kodinturvajoukoja". 

EU:n ja nimenomaan Saksan intressit ovat ensisijaisesti taloudelliset. EU:n Ukrainan kanssa solmima sopimus IMF-vetoisesta talouden tasapainotusohjelmasta tulee hyödyttämään saksalaisia pankkeja, kuten Kreikassa. Koko EU:n ideologian pohja on mahdollisimman suuren taloudellisen hyödyn saaminen sijoittajille ja suuryrityksille. Kansalaisten todelliset oikeudet eivät kiinnosta nykyistä valtaeliittiä. Siksi EU-vaalit ovat äärimmäisen tärkeät suunnan kääntämiseksi pois USA- vetoisesta sota- ja pakotepolitiikasta.

EU-maiden enemmistö kuuluu NATO:oon.Lisäksi Yhdysvalloilla on omia joukkoja Euroopassa. Siksi EU myötäilee Yhdysvaltojen sotapolitiikkaa. Monet tuoreet EU-maat kuten Viro, Liettua tai Latvia eivät ole käsitelleet fasistista menneisyyttään. Sen sijaan ne samaistuvat Yhdysvaltojen intresseihin, esimerkkinä NATO-jäsenyys ja Yhdysvaltojen salaiset vankilat. Ukrainan tapahtumien ja USA:n suorittaman menestyksekkään hallituksenvaihdoksen innostamana virolaiset ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä värväämään Venäjä-vastaisia "kodinturvajoukkoja". Fasistiset joukot osallistuivat Virossa toisen maailmansodan aikana muualta Euroopasta tuotujen juutalaisten ja kommunistien teloituksiin virolaisten juutalaisten lisäksi. Toiminnan seurauksena Viro julistettiin juutalaisista vapaaksi maaksi.

Ukrainan kansa tulee IMF-politiikan seurauksena köyhtymään ja entisestään kurjistumaan. Kurjuuden lisääntyminen lisää etnisten ja uskonnollisten ryhmien välisiä jännitteitä ja luo edellytykset fasismin voimistumiselle.

Yhdysvaltojen toimet Jugoslaviassa, Irakissa, Afganistanissa, kaikkialla mihin USA on vaikutusvaltaansa suunnannut tulos on sama. Jugoslaviassa fasistissävyinen katolinen Kroatia ajoi maasta erityisesti Krajinan alueelta 250 000 ortodoksista serbiä yksityisen yhdysvaltalaisen eläkkeellä olevien kenraalien konsulttifirman avustessa Gotovinaa "Operation Stormissa". Yhdysvaltojen johtajat kiittelivät Tudjimania hyvästä työstä, tosin ei julkisesti.

Toisen maailmansodan aikana kroaatit murhasivat Jasenovacin keskitysleirissä 700 000 serbiä, käyttäen kaulan katkaisuun erityistä serbileikkuria. Keskityisleirien johtajina oli usein katolisia pappeja. Koska kroatialaiset sen enempää kuin saksalaiset tai katolinen kirkkokaan eivät ole käsitelleet riittävästi fasistista menneisyyttään, vaino toistuu. Eivät saksalaiset ole tietääkseni pyytäneet serbeiltä anteeksi toisen maailmansodan aikaisia julmuuksiaan, kuten he ovat joutuneet pyytämään anteeksi juutalaisilta ja jopa romaneilta

Yhdysvallat yhdistää sopivaksi katsomiaan ryhmiä valtapolitiikkansa välineiksi. Fasistit, fanaattiset muslimit sekä muut terroristiset ryhmät ovat käyttökelpoisia. Toisaalta yhteistyökumppaneiksi sopivat sellaiset yksilöt, jotka ovat ostettavissa taloudellisen hyödyn saamiseksi itselleen. He ovat valmiit pettämään maansa Yhdysvaltojen parhaaksi.

Yhdysvallat sai sodan ja salaisten operaatioiden avulla Kosovosta itselleen laajan Bondsteel- sotilastukikohdan. Ukrainaan tuleva tukikohta on varmaankin Bondsteel II. Ukrainan nykyinen "pääministeri" Yatsenjuk on täysin riippuvainen siitä mitä Yhdysvallat sanoo tai tekee. Kun kosovolaisilta kysytään voisivatko he tehdä jotakin mitä Yhdysvallat ei hyväksy, vastaus on kielteinen; eivät voisi. Pristinassa on lojaliteetin ja kiitollisuuden merkiksi pystytetty suurikokoinen presidentti Clintonin patsas. Arvioisin, että Kiovaan pystytetään presidentti Obaman patsas, ehkä Victoria Nuland ja John Mc Cain ikuistettuina patsaan juurelle.

Venäjä ei ole tehnyt mitään joka uhkaisi Yhdysvaltoja sotilaspoliittisesti. Venäjä on ainoastaan pyrkinyt takaamaan oman turvallisuutensa rajoillaan. Yhdysvallat ja EU haluavat tietoisesti vahingoittaa Venäjää. Valtava propagandakoneisto on valjastettu mustamaalaamaan sitä. Venäjä olisi voinut auttaa Ukrainaa selviämään taloudellisesta katastrofista lievemmin vaurioin. 2 miljoonaa ukrainalaista käy työssä Venäjällä lähettäen varoja perheelleen ja sukulaisilleen. Ukraina on venäläisten veljeskansa, jolla on paljon yhteisiä intressejä. Yhdysvalloilla ja Ukrainalla ei ole Venäjän kaltaisia kielellisiä, kulttuurisia tai taloudellisia siteitä. Yhdysvallat toimii kuin norsu posliinikaupassa tuhoten omien sotilaallisten intressiensä toteuttamiseksi kaiken. Hintana Ukrainan tulevaisuus.

Kroatia ei ole hyötynyt Yhdysvaltojen ja erityisesti Saksan kanssa yhteistyössä suorittamistaan sodista omaa maataan Jugoslaviaa vastaan,nykyisestä EU- jäsenyydestään huolimatta. Sen velkataakka on moninkertainen Jugoslavian aikaan verrattuna. Sen, kroaatti-Titon avulla haltuunsa saaman, kauniin rannikon hotellit omistavat saksalaiset. Fasistiset asenteet ovat moninkertaistuneet ja köyhyys lisääntynyt. Ukrainan tulee käymään vielä Kroatiaakin huonommin, Ukrainan kansaa ei enää puolusta kukaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kosovo, Bondsteel II, "Kreikka-kurjuus Ukrainassa", Fasismin nousu, USA:n yksityiset armeijat, Saksan pankkien voitot,

Ukraina ja Venäjä - Helsingin Sanomien huima ohilaukaus

Tiistai 21.1.2014 klo 12.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat esittää 21 tammikuuta pääkirjoituksessaan ja Olli Kivisen kolumnissa harhaanjohtavan katsauksen Venäjän ja Ukrainan todellisuuteen.

Venäjä ja Ukraina eivät elä tyhjiössä vaan maailmanpolitiikan kokonaisuuden viitekehyksessä sekä historiallisten prosessien osana.

Yhdysvallat tavoittelee julkisen strategiansa pohjalta maailmanvaltaa, eikä se anna minkään estää tuota tavoittelua. Presidentti Obaman aikana Yhdysvaltojen salaiset sotilaalliset operaatiot toimivat jo 134 ssä maassa. Bushin presidenttikauteen verrattuna lisäys on 123 prosenttia. Useat sotilastukikohdat ovat Euroopassa. Pelkästään Italian tukikohdat maksavat 600 milj euroa vuodessa. Tuoreet saavutukset ovat valtava Bondsteel-tukikohta Kosovossa, jonka maapohja saavutettiin sodalla yhteistyössä NATO:n kanssa, samoin tukikohta Tuzlassa Bosniassa.

Strategiaan kuuluvat hallituksen vaihdokset ja yhteiskuntajärjestelmän muutokset (Jugoslavia, Jemen, Libya, Syyria).  Tavoitteena on sotilaallisen läsnäolon saavuttaminen sekä infrastruktuurin saaminen omien ylikansallisten sijoittajien haltuun. Talouden romahduttamisen seurauksena kansalaisyhteiskunta saatetaan alamaiseen asemaan kuten siirtomaissa aikanaan.

Oikeistolaista politiikkaa harjoittavan EU:n tavoitteet ovat olleet yhteneväiset USA:n tavoitteiden kanssa.

Helsingin Sanomat muun median ohella paheksui muutaman anarkistin tihutöitä Tampereella itsenäisyyspäivänä. Nyt se nostaa 2 kuukautta Kiovan keskustan lamauttaneen neofasistien väkivaltaisen mielenosoituksen ihailunsa kohteeksi. HeSa ei ihmettele miksi Yhdysvaltojen ex-edustaja NATO:ssa - nykyinen apulaisulkoministeri Nuland kävi jakamassa piparkakkuja mielenosoittajille, miksi Saksan Adenauer-säätiön tukema nyrkkeilijä pyytää Yhdysvaltoja asettamaan Ukrainalle talouspakotteita. Onko talouspakotteiden anominen isänmaallisuutta vai destruktiivisuutta- tuhon pyytämistä.

Trans-Atlanttisten suhteiden saarnamies Olli Kivinen ei näe Venäjän todellisuutta. Häntä ilmeisesti harmittaa, että Venäjä on itsetunnoltaan vahva, itsenäinen kansainvälinen toimija, joka tukeutuu kansainvälisiin oikeusnormeihin.

Venäjä pyrkii takaamaan itselleen ja lähivaltioilleen itsenäisen ajattelun ja toimimisen mahdollisuuden Yhdysvaltojen maailmanvaltapyrkimysten aikana. Yhdysvaltojen globaali, kaiken ja kaikki kattava vakoilu ja propaganda on jo riistänyt meiltä ajattelun vapauden. Jotta ajattelu ja kansalaisyhteiskunta voisi toimia totuuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta, tulisi toiminnan perustua oikeaan tietoon. Itsenäinen toimiminen edellyttää taloudellista itsenäisyyttä, oli sitten kysymys yksilöstä tai yhteiskunnasta.

Kiina ja Venäjä tarjosivat taloudellista apua Ukrainalle hädän hetkellä 8+11 miljardia. Sitä EU tai USA ei tarjonnut. Sen sijaan ne uhkaavat talouspakotteilla kun Ukrainan hallitus pyrkii lopettamaan anarkian. Suomessa muistetaan Lapuan aika 1930- luvulla, jolloin armeija, suojeluskunnat ja hallitus pyrittiin saamaan anarkian panttivangeiksi ja lähes ainoana demokratiaa ja oikeusvaltiota edustanut entinen presidentti Ståhlberg kyydittiin itärajalle. Ukrainalla on nyt oma Lapuan aikansa, johon se tarvitsee demokraattista Eurooppaa tuekseen, oikeistolaisen Euroopan ja USA:n sijaan.

Demokratia edellyttää Ukrainan hallituksen tukemista sen pyrkiessä saamaan talouden hallintaansa ja anarkian loppumaan. USA ja nyky-EU voisivat rauhassa odottaa seuraavia vaaleja ja kansan tahtoa Ukrainan kehityksestä. Ukrainan oikeudenmukainen kohtelu edellyttää EU:n muuttumista ylikansallisten yhtiöiden vallan palvelijasta kansalaisten ja demokratian ehdoilla toimivaksi, rauhaa ja yhteistyötä rakastavaksi yhteisöksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Venäjä, Helsingin Sanomat, USA:n maailmanvalta, uusfasismi, anarkia

Poliittinen tuomioistuin antoi jälleen poliittisen tuomion.

Lauantai 17.11.2012 klo 11.01 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan suurimman etnisen puhdistuksen organisaattorit vapautettiin eilen Haagin Jugoslavia tribunaalissa.Kroatialaisen fasismin jälleensyntyminen sai oikeudellisen siunauksen.

Toisen maailmansodan aikana Kroatian ustasha fasistit olivat Saksan uskollisimpia liittolaisia. Kroatian Jasenovac keskitysleirissä tapettiin julmalla tavalla ustashan ja katolisten pappien toimesta 700.000 serbiä, 40.000 juutalaista ja 50.000 romania.Harva on kuullut tai lukenut Jasenovacista. Suuri osa holokaustimuseoista ei poliittisista syistä mainitse tätä keskitysleiriä. Serbit joutuivat kantamaan P-kirjainta rinnassaan merkkinä ortodoksisuudesta. Puistoihin meno oli kielletty serbeiltä, juutalaisilta, mustalaisilta ja koirilta.Samoin julkisten liikennevälineiden käyttö Zagrebissa.

Jugoslavian, YK:n perustajajäsenen ja liittoutumattomien maiden liiton puheenjohtajamaan hajoittaminen 1990-luvulla oli osa uuden läntisen maailmanjärjestyksen muodostamista. Saksa ja Yhdysvallat ja heidän rinnallaan lopuksi useat NATO-maat ottivat tehtäväkseen serbien , Jugoslavian enemmistökansallisuuden murskaamisen.

Yhdysvallat suunnitteli,koordinoi ja ohjasi Kroatian armeijan hyökkäyksen, Operation lightningin,keväällä 1995,joka valtasi YK:n suojeluksessa olevan Kroatian serbialueen Länsi-Slavonian. Elokuun 4 päivänä 1995 seurasi Operation Storm, joka tuhosi nykyisen Kroatian alueella olevan Krajinan serbivaltion. Kolmen vuorokauden aikana.250.000 serbiä pakeni ikiaikaisilta asuinalueiltaan ja n. 4000 - 4500 siviiliä sai surmansa.

Siten toisen maailmansodan aikana Ustashan ja natsien toimesta tapahtunut yli 68.000 tämän alueen serbin etninen puhdistus sai täydennyksensä. USA:n presidentti Bill Clintonin hallitus, sen sotilaalliset neuvonantajat ja ustashien jälkeläiset olivat hankkeessa yhteistyössä, jopa Yhdysvaltojen armeijan voimia oli mukana.

Kroatia ei ole onnistunut käsittelemään natsimenneisyyttään vaan sen aikaiset asenteet jatkavat. Toisen maailman sodanaikaiset sotarikolliset  saavat maineenpalautuksen, muistomerkkejä, nimikkokatuja. Miksi?

Kroatiasta on tullut jälleen Saksan ja Yhdysvaltojen - nykyisin maailmavaltaa käyttävien maiden- vasalli.

Kuinka Saksan ulkoministeri Klaus Kinkelin aloitteesta pystytetty kansainvälinen oikeusistuin voisi tuomita Yhdysvaltojen ja Saksan uskollista liittolaista. Jos Kroatian armeijan johto tuomittaisiin, tulisi kai tuomita etnisen puhdistuksen yhdysvaltalaiset suunnittelijat ja toteuksessa avustaneet tahot myöskin.

Etnisen puhdistuksen myöntämisen sijasta Yhdysvalloissa ja Kanadassa toimivat kroaatit (monet entisiä natseja ja heidän jälkeläisiään) yhdessä käänsivät kuuluisien mainostoimistojen ja mediapropagandan avulla asuinsijojaan puolustaneet serbit syyllisiksi.

Haagin Jugoslavia tribunaalin tapa tutkia, kerätä informaatiota, tulkita sitä ja tuomita on polittisesti värittynyttä. Koomisinta, ellei asia olisi traaginen, on se, että eräs ICTY:n rahoittajista on George Soros, joka on täysimääräisesti hyödyntänyt entisen Jugoslavian talouden yksityistämistä.

Ei ole ihme, että Yhdysvallat kiihkeästi vastustaa ICC:tä, todellista kansainvälistä rikostuomioistuinta, joka myös on Haagissa. Sen sijaan se tukee ICTY:tä ja Lockerbie-tuomioistuinta, jotka molemmat tuomitsevat syyttömiä ja vapauttavat rikollisia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fasismi, ustasha, Jasenovac, ICTY, serbit, USA, operation storm

Suomalainen media ja politiikka toimii fasismin kasvualustana

Lauantai 23.5.2009 klo 17.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tämän viikon TV:n ulkolinja kartoitti fasistista toimintatapaa eri puolilla Eurooppaa. Pahimmalta tilanne näytti Italiassa, jossa jo kauan media ja politiikka ovat tukeneet Berlusconin myös fasistisiin liikkeisiin perustuvaa valtaa. Berlusconi on pystynyt kiertämään lakeja tai muuttamaan niitä mieleisikseen. Jatkuvan pilailun ja shown ilmapiirin kulississa maa liukuu kammottavaan suuntaan. Monissa maissa on julkisesti toimivia fasistisia ryhmiä. Suomessa tällaisia ei näy.

Onko tilanne Suomessa jotenkin parempi? Mielestäni ei. Suomalainen valtamedia ja sen välittämä politiikan todellisuus näyttää toimivan tehokkaasti fasistisen kehityksen kasvualustana. Kun valmisteleva työ tehdään kunnolla, tilanne voi pahentua räjähdysmäisesti.

Fasismin pohjana on itsenäisesti tietoa hankkimaan kykenemättömät huonosti voivat kansalaiset. He kaipaavat yksinkertaisesti auktoriteettia, joka lupaa pelastuksen ja vallan. Totuus ei ole tärkeä vaan ilmiasu. Se vaikuttaa miltä asiat saadaan näyttämään.

Suomalainen yhteiskunta on viime vuosina muuttunut nopeasti. Tiedotusvälineet harvoin välittävät totuutta Suomen hallituksen tai virkamiesten toimista. Eri puolueiden poliittiset väitteet saavat totuusarvon vaikka ne sisältäisivät valheita. Toimittajat joko eivät tiedä tai eivät ehdi ottaa selvää asioiden hoitamisen prosesseista.

Kokoomus julistaa vastuuta lähimmäisestä noin naapurusten kesken mutta kun olisi otettava poliittisesti vastuu lähimmäisestä kokoomus ottaa vastuun vain hyvinvoivista kansalaisista. Tiedotusvälineet toistelevat vain tätä kokoomuksen vastuu-väitettä ei todellisia tekoja.

Media pitää esillä perustuslaillisten Timo Soinia koska hän muistuttaa erilaisia mielipiteitä töräyttäessään mediaseksikästä Berlusconia. Kuitenkin juuri hänen puolueensa sisällä on vahvoja rasistisia vivahteita ja niiden voimistuminen valmistaa fasistiselle kehitykselle.

Kuitenkin Timo Soiniakin hälyttävämpää on intellektuelleihin lukeutuvan väestön osan kehityskulut. Sofi Oksasen palkitseminen ja esilläpitäminen vaikka hän ei puheissaan muista tai tuo esiin Viroa juutalaisten tuhoajana ja kommunistien teloittajana. Virohan julistettiin hirmutekojen jälkeen juutalaisvapaaksi alueeksi, mikä esitettiin myös Ranskan vastarintaliikettä esittävässä sarjassa YLE-teemalla. Oksasen julkisuudessa esittämä ajatusmalli muistuttaa holocaustin kieltämistä. Ne jotka ovat lukeneet Suur-Suomea ihannoivaa kirjallisuutta ja tietävät suomalaisista keskitysleireistä voivat ymmärtää miten tällaisella yksipuolisella ajatusmallilla voidaan lievittää suomalaisten mahdollisia syyllisyydentuntoja.Tulevan yhteiskunnallisen kehityksen kannalta se kuitenkin voi johtaa rasistiseen ja fasistiseen kehitykseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fasismin nousu Euroopassa, totuuden kieltäminen

« Uudemmat kirjoitukset