Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Mariupol ja Malesialaiskone, CIA ja provokaatiot

Keskiviikko 4.2.2015 klo 10.37 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen poliitikkojen enemmistö ja suurin osa EU-poliitikoista eivät tiedä mitään Yhdysvaltojen, CIA:n ja MPRI:n (yhdysvaltalaisten kenraalien yksityisyrityksen)toimista Ukrainassa. He joko eivät tiedä tai eivät poliittisista syistä halua käsitellä sitä.

Olen kasvanut perheessä, jossa tieteellisen tutkimuksen arvostuksen ilmapiiri oli aina läsnä. Itse olen tehnyt tieteellistä tutkimusta kliinisen työni rinnalla koko elämäni ajan. Siksi itselleni on luontevaa ottaa selvää asioista mieluummin kuin uskoa poliittista propagandaa.

Olen joutunut tutkimaan syvällisesti Jugoslavian hajoittamista, tieteellisellä tarkkuudella. Viime päivinä ICJ annettua päätöksen  alueen kansanmurhasyyytöksiin,  tiedotusvälineet ovat toistaneet sitä samaa propagandaa, joka muovasi käsityksiä Jugoslavian sodista koko 1990-luvun ajan. Todella masentavaa.

Sama propaganda toistuu nyt Ukrainan asioissa. Presidentti Obamalta lipsahti viimein totuus siitä, että Yhdysvallat oli osallisena väkivaltaiseen vallankaappaukseen Ukrainassa. Totuutta etsivät ovat tienneet sen koko ajan. CIA:n osuus on ollut tiedossa samoin eräässä Obaman sivulauseessa paljastui jo viime keväänä kuinka MPRI kouluttaa fasistisin tunnuksin varustettuja palkka-armeijoita.

Samana päivänä kun Malesialaiskone ammuttiin alas Suomessa levitettiin uutista "Putin ampui alas Malesialaiskoneen". Samalla tavalla Bosnian sodan aikana kun muslimi jihadistit tappoivat kranaatti-iskussa Sarajevon Markale torilla 67 ihmistä (serbejä ja muslimeja)serbit julistettiin välittömästi syypäiksi. Tutkijalautakunta päätyi toiseen tulokseen, jopa lordi David Owen kirjoittaa teoksessään Balkan Odyssey kuinka teko oli muslimien suorittama. Totuudella ei ollut mitään merkitystä. NATO-pommitukset, joita USA oli kaiken aikaa halunnut saivat legitimiteetin propagandasta.

Samoin valheellinen Srebrenica myytti, jonka ICJ julisti kansamurhaksi, on ollut keskeinen provokaatio Balkanin sotien mustan muuttamisessa valkoiseksi. Saksan ja USA:n valtapolitiikka omien etujensa ajamiseksi johti kansanryhmien ajautumiseen toisiaan vastaan. Toisen maailmansodan aikaisen serbien holokaustin kieltäminen on osa tätä kokonaisuutta. Tulen käsittelemään Srebrenicaa syvällisesti tieteelliseltä pohjalta, kunhan saan työni tehtyä.

Provokaation tehtävänä on synnyttää kaaos, jota käytetään välittömästi vastapuolen leimaamiseen, jotta "kansainvälinen yhteisö" regoisi provokaattorin toivomalla tavalla. Mariupolin isku sattoi olla myös provokaatio. Mariupolin ympärillä oleva alue oli 180 asteen laajuisesti eli kokonaan Ukrainan hallituksen joukkojen hallussa. Siten ammuksen tulosuunnalla ei ollut muuta merkitystä kuin  se, että kapinalliset olivat sillä ilmansuunnalla myös, mutta toivottoman kaukana. Ei ole minkään todennäköisyyden valossa mahdotonta etteikö hallituksen joukot tai heitä tukevat provokaattorit olisi tehneet iskua siltä ilmansuunnalta saadakseen kansainvälisen yleisön uskomaan tekoa kapinallisten tekemäksi. Väärällä tiedolla synnytetään YK:ta myöten tarve toimia provokaattoreiden toivomalla tavalla. Näin kävi Jugoslavian hajottamissodissa yhtenään.

On valitettavaa, että NATO-vaikutteinen poliittinen ilmapiiri EU: ssa värittää voimakkaasti myös  Suomen vasemmistopuolueiden kannanottoja. Liisa Jaakonsaari on valitettavasti NATO:n kannattaja eikä siten käsittääkseni edusta demareiden virallisia puoluekokous-linjauksia. Saksan Linke-puolueen varapuheenjohtaja Wagenknecht on esittänyt erinomaisen linjauksen kritisoidessaan liittopäiväpuheessaan Angela Merkeliä.

Ne EU-maat, jotka ovat ottaneet alueelleen Yhdysvaltojen salaisia kidutusvankiloita, ovat luonnollisesti myös EU:ssa Yhdysvaltojen suurvaltapolitiikan käskyläisiä. Baltian maat ja Puola ovat alttiita olemaan näkemättä fasistisen väkivallan luonnollisutta Ukrainassa. NATO-jäsen Tanska lähti innolla laittomaan Irakin sotaan Yhdysvaltojen rinnalla. Ruotsi on aina ollut Yhdysvaltojen salaisten palvelujen liittolainen vaikka ei olekaan NATO:n jäsen.NATO-jäsenyys on tuonut Euroopan unionin osaksi USA:n voimapolitiikkaa, jonka yhdysvaltalaiset edistykselliset julkaisut nimeävät jatkuvan sodan politiikaksi, jonka ytimessä ovat yksityiset palkka-armeijat, joiden elämäntehtävä on tuottaa tehokasta sotatoimintaa. Mitä enemmän sotia sitä suuremmat tuotot on jaettavissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA:n palkka-armeijat, USA:n jatkuvan sodan doktriiniprovokaatiot, CIA, Mariupolin raketti, Malesialaiskoneen alasampuminen, Markale torin kranaatti-isku,

Pääministerin,armeijan komentajan ja Helsingin Sanomien propaganda

Maanantai 15.12.2014 klo 11.21 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pääministeri Stubb,armeijan komentaja ja Helsingin Sanomat toimivat kuin CIA:n käsikirjasta Yhdysvaltojen voimapolitiikan pussiin. Koko Suomen ulkopuolinen maailma uutisoi Yhdysvaltojen vuosikymmeniä kestäneestä kidutuksesta, salaisista operaatioista kautta maapallon sekä siitä kuinka presidentti Obaman heikko presidenttiys johtuu siitä, että hän ei virkaan astuessaan päättänyt nostaa käsittelyyn edeltäjiensä sotarikosten tutkimista ja syyttämistä. Suomalaiset, suomenkielisen median välityksellä ovat toisessa todellisuudessa.

Obama ei ole jatkanut yhtä näyttävästi kuin edeltäjänsä kidutuksen hyväksymistä, mutta ei myös ole mitään näyttöä siitä, että se ei jatkuisi. Sen lisäksi Obama päättää viikottain lennokeilla suoritettavista murhista, joiden sivutuotteena on satoja viattomia uhreja.

Suomi vajoaa moraaliltaan yhtä syvälle kuin Yhdysvallat sitoutuessaan käytännössä Yhdysvaltojen johtamaan EU-politiikkaan Venäjää vastaan. Yhdysvaltojen laittomat sodat Irakissa, Afganistanissa, Libyassa ja nyt Syyrian pommitukset eivät ole saaneet Suomea vaatimaan talouspakotteita Yhdysvalloille. Yhdysvaltojen NSA:n maapallon kattava vakoilu, tuki palestiinalaisten sorrolle, sotilasvallankaappauksille milloin missäkin tarpeelliseksi katsomassaan valtiossa, jotka eivät muutoin toteuttaisi USA:n kaupallisia tai valtapoliittisia etuja, eivät saa EU:a tai Suomea reagoimaan. USA yhdessä Ukrainan kanssa ei suostunut YK:ssa äänestämään fasismia vastaan juuri siksi, että se on tukenut fasisteja ja jihadisteja Kroatiassa, Bosniassa,Ukrainassa, Tsetseniassa, Syyriassa valtapoliittisista syistä. Nyt Obama ilmoittaa Nobelin rauhanpalkinnon voittajan kypsyydellä haluavansa eristää Venäjän ja kongressi on valtuuttanut Obaman halutessaan aloittamaan sodan Venäjää vastaan.

Entä Suomessa? Helsingin Sanomien USA:n kirjeenvaihtaja Saarikoski 14.12. kolumnissaan yllättää lähes rasistisella asenteella. Hän mainitsee muutaman mustan valkoisen poliisin murhaaman aseettoman uhrin, mutta syyllistää mustat, koska heillä oli pieniä rikkeitä. Hän jätti mainitsematta ne aseettomat valkoisten poliisien murhaamat mustat, joilla ei ollut mitään muuta syytä tappamiselleen kuin kävely tyttöystävän kanssa porraskäytävässä kotia kohti tai leluaseen kädessään pitäminen kaupan ostoshyllyn edessä.Suomen ulkopuolinen media kuvaa valtavia ympäri Yhdysvaltoja järjestettyjä mielenosoituksia otsikolla " I can't breath" "En saa henkeä". Jokainen, joka on nähnyt videon rauhallisesti kadulla seisovan Eric Garnerin kuristamisesta kokee syvää tunteellista solidaarisuutta häntä ja hänen kaltaisiaan mustia amerikkalaisia kohtaan.

Tänään 15.12. saman kirjeenvaihtajan kolumni ylistää Yhdysvaltoja otsikolla "Olkaamme kaikki amerikkalaisia" ja kokeneena toimittajana pidetty Unto Hämäläinen referoi saksalaisen toimittajan Angela Merkel-kirjaa, josta Hämäläinen nostaa tekijän erikoiset Putin-kriittiset näkemykset, kuvan kera, jutun teemaksi. Jos HeSa:n lukija ei vielä saanut riittävää Venäjän vastaista propagandaa, mainitaan Venäjän sotilaskoneet ja Norjan vihjailevat salakuuntelu-uutiset.

Sääliksi käy Sanoma Oy:tä palvelevia toimittajia ja kirjailijoita, jotka joutuvat luopumaan itsenäisestä ajattelustaan työpaikkojen kadotessa alta. Kirjailijoiden ja toimittajien on sisällytettävä Venäjä- tai Putin-kritiikkiä teksteihinsä. Kuulin entisen diplomaatin kertovan kuinka hänen edellytettiin sisällyttävän tietokirjaansa Putin-kritiikkiä. Säälittävin oli nuori toimittaja, joka joutui eroamaan Suomi-Venäjä-seurasta ja julkisesti todistamaan uskollisuuttaan työnantajalleen yksipuolisella Krim-kirjoituksella. 

Yhdysvalloissa koulutettu armeijan komentaja Lindberg on pääministerin tavoin tullut tunnetuksi twiittaajana ja pakkasessakin pyörällä ajavana modernina miehenä. Uteliaana seurasin hänen haastatteluaan Nyberg-showssa 14.12. Päinvastoin kuin aikaisemmat komentajat, hän ei tuonut esiin totuutta, vaan myötäili haastattelijan Venäjä-vastaisia mielipiteitä. Entiset puolustusvoimien komentajat toimivat sensaationhakuisen median rauhoittavana vastapainona kertoessaan objektiivisen totuuden. Totuushan on se, että Venäjän sotilaskoneiden näkyvyys ja harjoitusten lisääntyminen on SEURAUSTA Yhdysvaltojen a NATO:n voimapolitiikasta. Kun Eestissä on yhdysvaltalaisia joukkoja ja aseita ja päällä on Obaman eristämisjulistus sekä kongressin sota-valtuutus, Venäjällä ei ole muuta mahdollisuutta kuin näkyä sillä laillisella tavalla, joka sillä on.

Ukrainan kriisissä puolitotuudet ovat olleet valttia. Kun Yhdysvallat ja EU eivät myönnä väkivaltaisen vallankaappauksen prosessin tosiasioita, vaan "unohtavat" sen keskeiset osat, prosessi hämärtyy.EU:n lähentymissopimuksen sotilaspoliittiset artiklat, sen mittavat taloudelliset haasteet Ukrainalle,Venäjän kielen oikeutuksen kieltäminen, merkittävien  eduskunnan jäsenten murha-uhkaukset, eduskuntasalin koristeleminen fasistisilla lipuilla ja uhkaus lähteä Itä-Ukrainaan toteuttamaan Maidanin väkivaltaisimpia toimia olivat keskeisenä syynä Venäjän toimille Krimillä.

Jos katsotaan globaalia mittakaavaa, Venäjä on parhaansa mukaan toiminut kansainvälisen oikeuden ja YK:n linjausten mukaan koskien valtioiden suvereniteettia, kunkin maan oikeutta kehittyä omalakisesti omien edellytystensä mukaan ilman Yhdysvaltojen CIA:n tai NED:in salaista manipulointia kv. pääoman eduksi. Yhteistyö BRICS-maiden kesken on nostanut kansainväliseen politiikkaan näkyvästi jälleen solidaarisuuden ja rauhan tavoitteet

Pääministeri Stubb ja HeSa näyttävät pitävän solidaarisuutta Noam Chomskyn mukaan äärimmäisen rasistiselle, talouspakotteilla ja aseilla voimaansa globaalisti toteuttavalle Yhdysvalloille moraalisena. Mikä tahansa tuon maan laiton sota, laiton YK:n ulkopuolella toteutettu talouspakote, lennokkimurha, kidutus tai muu oikeudettomuus olisi hyväksyttävä osana solidaarisuutta EU:n ja Yhdysvaltojen liitolle. Armeijan komentaja ei ole näyttänyt olevan itsenäinen toimija, tulevaisuus näyttäköön.

Professori Kari Uusikylä toteaa 15.12. HeSa:n mielipidepalstalla suomalaisten olevan luopumassa sivistyksestä. Psykiatrina pidän pääministerin ja valtakunnan päälehden vaikutusta en vain luopumisena sivistyksestä vaan vaarallisena. Mielen manipulointi valheilla ja puolitotuuksilla johtaa kansalaisten kyvyttömyyteen hallita väärän tiedon synnyttämää pelkoa ja ahdistusta. Kun siihen liitetään pelko taloudellisesta toimeentulosta ja maapallon tuhosta saasteisiin, on polku fasismin nousulle valmis.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rasismi, fasismi, Stubb, Armeijan komentaja, Sanoma, CIA, kidutus, voimapolitiikka, puolitotuudet, kansallinen etu, Putin, Merkel

Onko NATO-EU:n ja Suomen hallituksen käsitys Ukrainan demokratiasta sama

Perjantai 28.2.2014 klo 11.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Veteraanikansanedustajana olen seurannut mielenkiinnolla EU:n, NATO:n USA:n,Venäjän sekä Suomen hallituksen ja median käsitystä demokratiasta.

Ukrainan parlamentin Radan kansanedustajista presidentti Janukovichin Alueiden-puolueella on yksin lähes 40% kansanedustajapaikoista. Sillä on laajin kannatus koko Ukrainassa 165 edustajapaikallaan.Sen rinnalla on useita tukipuolueita muun muassa Ukrainan kommunistipuolue, jolla on 32 paikkaa.Oppositopuolueilla Isänmaalla, Reformipuolueella ja Svobodalla on yhteensä 167 paikkaa.

USA:n ja EU:n tukeman parlamentin vähemmistön suorittaman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen useita parlamentin jäseniä on uhkailtu. Parlamentin päätökset on tehty aseellisen uhan  alla. Vallan ottaneet kansanedustajat ovat joutuneet alistamaan päätöksensä katujen aseistetuille joukoille.

Aseistettuja joukkoja johti Israelilaisen Haaretz päivälehden mukaan "Blue helmets of Maidan", joka koostui 40: sta miehestä ja naisesta, joita johti Delta-niminen Israelin armeijan veteraani, joka oli kouluttautunut väkivaltaisiin valtauksiin, Israelin Shu'alei Shimshon pataljoonassa, joka kuuluu Givati prikaatiin.Deltan lisäksi joukkoa johti viisi entistä Israelin joukkojen sotilasta.

Parlamentin puhemies Rybakin väitetään eronneen. Hänelle valittiin seuraaja käytännössä huutoäänestyksellä, vain osan kansanedustajista ollessa paikalla. Normaalin käytännön mukaan säädetyt lait vahvistetaan puhemiehen allekirjoituksella, jonka jälkeen seuraa hallituksen käsittely.Sitten vielä tarvitaan presidentin allekirjoitus. Mikään osa laillisesta käsittelyjärjestyksestä ei toteudu nykyisessä Radassa.Laitos on muuttunut mielivaltaiseksi kumileimasimeksi.

Eräänä ensimmäisistä laeistaan Isänmaa puolueen johdolla, useiden Radan jäsenten ollessa paossa henkensä edestä, parlamentti päätti venäjänkielen menettämään virallisen kielen asemansa. Se keskusteli myös useiden puolueiden, muun muassa kommunistipuolueen kieltämisestä.

Krimin niemimaan väestöstä 58% on venäläisiä ja yli 90% käyttää venäjää arkikielenään.

Katujen aseistetut äärioikeistolaiset joukot uhkailevat jokaista, joka ei ole heidän linjoillaan. Kuolemaa toivotetaan niin  venäläisille, juutalaisille, väärän kirkkokunnan alaisille ortodokseille kuin kommunisteille, puhumattakaan niistä, jotka edellyttävät demokraattista prosessia.

Parlamentissa edustetun kommunistisen puolueen puheenjohtajan kotiin heitettiin palopommi, joka sytytti talon tuleen. Leninin patsaiden ohella myös sotilaan patsas, joka symboloi natsismista saatua voittoa, kaadettiin.

NATO ja useimmat EU-maat Yhdysvalloista puhumattakaan ovat tervehtineet vallankaappausta demokratian voittona. Käsitykseni mukaan kyseessä on kuitenkin USA:n ja nyky-EU:n provosoima ja taloudellisesti tukema hallituksenvaihto, joka on niin äärimmäisen tuttu lähihistoriasta. Tätä demokratiakäsitystä on siivitetty mahtavalla mediavyörytyksellä. 

Näyttää siltä, että ukrainalaisia on petkutettu kuten niin monia kansakuntia ennen heitä. Ei EU tai Yhdysvallat ole antamassa rahojaan konkurssitilassa olevaan maahan. Lupaukset tuesta ovat vailla pohjaa. Talousvaikeuksissa jo muutenkin olevat EU-maat eivät löydä rahaa Ukrainalle. Yhdysvaltojen investoijien ryöstöretki alkaa vasta kun ukrainalaiset itse ovat kokeneet Kreikkaakin kovemman kurjistumisen.

Troikan, IMF:n EKP:n ja komission, Kreikassa aiheuttama kurjuus on nostanut fasistisen Kultaisen aamunkoiton voimansa tuntoon. Jo nyt Yhdysvallat ja EU ovat avanneet fasismin esteettömän vyöryn Ukrainassa kutsumalla demokratiaksi fasistista voimaa, joka liittoutuu valtaa haluavan opposition kanssa.

Olen ihmetellyt kuinka Suomen media, esimerkiksi parlamentaarisesti valvottu YLE, ei ole kertaakaan kutsunut uutisiin oikeusoppineita, jotka voisivat kuvata onko vallankaappauksessa todella kysymys demokratiasta.Ehkä eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma voisi kertoa kuinka demokraattista Ukrainan parlamentin toiminta on EU:n standardeihin verrattuna.

Korruptio on Ukrainassa läpitunkevaa ja paljasta. Vallankaappauksen kansainväliset taustavoimat eivät kuitenkaan tähdänneet sen lopettamiseen vaan NATO:n laajenemisen mahdollistamiseen. NATON:n pääsihteerin lausunto vahvistaa tämän. Laillinen Rada äänesti NATO:on liittymisen kumoon. Ehkä tynkä-Rada suhtautuu toisin. Silloin USA saa katetta 5 miljardin sijoitukselleen vallankumouksen agitaatioon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: CIA/Israelissa koulutetut joukot Ukrainassa, Heinäluoma, NATO-EU, Ukrainan Rada, aseella uhattua lainsäädäntöä, parlamentin legitimiteetti, Isänmaa-puolue, Alueiden- puolue

A-studio:Talkin mahalasku Ukrainasta

Perjantai 31.1.2014 klo 12.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kuinka tietämätön toimittaja saa olla vetäessään kansainvälispoliittista ajankohtaisohjelmaa??A-studion keskustelu oli tietämätöntä taivastelua ja käsittämätöntä asioiden sotkemista. Edes ulkoministeri Tuomiojan asialliset näkökohdat eivät pystyneet pelastamaan tilannetta.Terho jäi odottavalle kannalle.

Toimittajaa ei ihmetyttänyt se, että NATO:n pääsihteeri oli juuri edellisenä päivänä todennut, että Ukrainan lähentymissopimus EU:n kanssa olisi ollut merkittävä lisä Euro-Atlanttiseen turvallisuuteen. Toimittaja ei myöskään ihmetellyt, miksi Yhdysvaltojen eturivin vaikuttajat ovat käyneet tukemassa mielenosoittajia ja ulkoministeri Kerry aikoo tavata heidän johtajiaan Saksassa.

Toimittaja ei tiennyt, että Yhdysvallat on jo vuodesta 1983 lähtien CIA:n miedommalla versiona National Endowment for Democracylla pyrkinyt vaikuttamaan entisen Neuvostoliiton eri osien lähentämiseen NATO:oon ja globaalin talouden osiksi. Toimittaja ei käsitä, että Ukrainaan pyritään sovittamaan samoja toimenpiteitä, joilla Jugoslavia hajotettiin ja ajettiin sisällissotaan. Ensin hajotetaan talous ja omavarainen maanviljelys- ja teollisuustuotanto. Hankitaan Yhdysvaltojen lahjomat poliitikot tukemaan IMF:n Maailmanpankin suunnittelemaa talouden "tervehdyttämistä" romahduksen kautta.

Ukrainan entinen keskuspankin johtaja ja myöhemmin päämisteri Justchenko toimi eräänä tällaisena Yhdysvaltojen nukkena. Hän osallistui v 1994 talouden "shokkihoitoon". Leivän hinta kohosi yhdessä yössä 300 prosentilla, sähkön hinta 600%, joukkoliikenne 900% ja elintaso romahti, aivan kuten Jugoslaviassa Yhdysvaltojen ja Maailmanpankin irtisanoessa Jugoslavian lainat yht'äkkisellä päätöksellä.

Ukraina tunnetaan viljavainioistaan ja raskaasta teollisuudestaan. USA:n ja IMF:n kanssa tehdyn taloussopimuksen seurauksena Ukrainaan alettiin dumpata Yhdysvaltalaista ylijäämäviljaa, jonka seuraukset olivat samat kuin missä tahansa kehitysmaassa. Viljantuotanto Ukrainassa laski 45%.

Yhdysvaltojen kouristuksenomaisen tarpeen saada Ukraina kokonaan omaan valtaansa on ymmärrettävissä käyttämällä dokumenttiohjaaja Rainer Vossin vertausta taloudellisesta keinottelusta addiktiona, sairautena. Yhdysvaltojen 1%:lle addiktio rahaan ja valtaan  on peliriippuvuuttakin pahempi addiktiosairauden muoto. Jos sen käsittää voi myös ymmärtää USA:n väkivaltaistenkin  toimien logiikan.Tämä itsekäs sairaus on humanismin ja solidaarisuuden vastakohta.

 USA on vuosikymmenten ajan sijoittanut rahaa, vaikutusvaltaa, värivallankumousta ja propagandaa Ukrainaan hankkien oikeistolaista EU-politiikkaa ajavan EU:n rinnalleen.Tältä pohjalta on ymmärrettävää, että konkurssinkin uhalla Ukrainan "olisi tullut" liittyä USA:n ja Euroopan rahamaailman havittelemaan kauppayhteisöön. Peruuttaminen viime hetkellä oli kuin alkoholistilta ottaisi pullon suusta, ennen kipeästi kaivattua naukkua.

Venäjän asenne on turvallisuuspoliittisesti ymmärrettävä. Yhdysvaltojen rahamaailmaa edustavat oikeistolaiset poliitikot pitävät Venäjää päävihollisena. Ne haluavat saartaa Venäjän NATO-mailla. Kysyä voikin kumman maan kultturi, kieli ja uskonto on lähempänä Ukrainaa, Venäjän vai Yhdysvaltojen.Kuinka mielekäs globaalin vallan etuja puolustava NATO on Ukrainalle?

Addiktion tyydyttäminen johti Jugoslaviassa Yhdysvaltojen fasististen liittolaisten salaiseen aseistamiseen sisällissodan synnyttämiseksi ja hallituksen ja yhteiskuntajärjestelmän vaihtamiseksi. Toistaiseksi Ukrainassa mielenosoittajille on annettu vähemmän tulivoimaa, mutta tavoite on sama.Tuki äärioikealle jopa fasistisille liikkeille on tullut USA:sta ja Saksasta.

Jugoslavialaisilla ei ollut varaa ostaa romahdutettua infrastruktuuriaan vaan yritykset jouduttiin myymään pilkkahintaan ylikansallisille sijoittajille. Suuri osa lehdistöä ja TV-asemia on nyt ylikansallisilla yhtiöillä, jotka tulkitsevat sodankin kulkua totuuden vastaisesti. Jugoslavian jäännösvaltiot kuulevat omista tiedotusvälineistään "lännen" tulkinnan omista prosesseistaan ja historiastaan.

Kun Jugoslavia aikoi haastaa NATO:n kansainväliseen tuomioistuimeen laittoman sodan aloittamisesta, sille todettiin, että se ei voi tehdä sitä, koska ei ole rajojen muututtua enää YK:n jäsen. Siis YK:n perustajavaltion jäännös ei ollut enää jäsen. 

Tämä osoittaa minkälaista mielivaltaa kansainvälisessä politiikassa USA-johtoisen NATO:n politiikkaan liittyminen merkitsee. Jugoslavian kohtalo tulee olemaan Ukrainankin kohtalo, ellei Euroopan unionin vaaleissa tapahdu jyrkkää käännöstä demokratian ja rauhanomaisen yhteistyön suuntaan. 

1 kommentti . Avainsanat: Jan Andersson, Tuomioja, Terho, A-studion toimittajan tiedot, Ukrainan talouskriisi, Jugoslavia, USA, NED, IMF, CIA, NATO

Mandelan hännystelijät

Maanantai 9.12.2013 klo 11.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

Uskomatonta nähdä kuinka median tietämättömyys yhdistettynä propagandaan ja valtioiden johtajien itserakkauteen johtaa käsitykseen, että kaikki ovat olleet alusta alkaen Mandelan puolella ja tukena.

Etelä-Afrikan rotusortohallitus menestyi ja voi hyvin USA:n johdon erityisesti CIA:n, mutta myös YK:n, kansainvälisten järjestöjen ja jopa Maailman lääkäriliiton tuella. Mandelan telkeäminen vankilaan 1962 tapahtui hyvässä yhteisymmärryksessä CIA:n ja rotuerotteluhallituksen kanssa (Kennedyn aikana). Samoihin aikoihin CIA johti Indonesian sotilasvallankaappausta ja miljoonien kommunistien tappamista. Myös 1960-luvun alussa "buurit" Indonesian entiset isännät, eli hollantilaiset käyttivät aseellista valtaa Uudessa Guineassa.Etelä-Afrikan rotusorto on buurien aikaansaannos.

Neuvostoliitto tuki ANC:ta ja rotusorron lopettamiseen pyrkivää kansanliikettä.

Vielä kahdeksankymmentäluvulla rotusorron lopettaminen näytti mahdottomalta. Muistan kuinka lujalta apartheidin voima tuntui puhuessani eduskunnassa joidenkin muiden kansanedustajien kanssa sitä vastaan. ANC:n valkoihoinen edustaja istui melko surullisena lehterillä kuuntelemassa.Eduskunnan pöytäkirjoista voi lukea kuinka laaja osa eduskuntaa kannatti apartheidia.

Muistan kuinka riemukkaalta tuntui kun toivo alkoi kasvaa. Sen ensimmäinen airut oli suomalainen AKT ja Risto Kuisma, auto-ja kuljetustyöläisten ammattiliitto, joka aloitti Etelä-Afrikkaan kohdistuvan taloussaarron. Tämä taloussaarto kasvoi, voimistui ja pakotti lopulta Etelä-Afrikan rotusortohallituksen myönnytyksiin. Ei Mandelaa vapautettu de Klerkin armeliaisuuden johdosta, vaan siksi, että hänen oli pakko neuvotella.

Nyt Nelson Mandelan hautajaisiin kiiruhtavat kaikki ja näyttelevät kannattavansa Mandelan aatteita. Todellista ihmisoikeuksien etusijalle asettamista nykyisessä orwellilaisessa maailmassa on hyvin vähän.

Nykymaailmassa vapauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta toimivat johtajat kylmästi tapetaan vankilaan saattamisen asemasta. Kuinka moni Mandelan hautajaisiin saapuva korkea vieras muistaa, että palestiinalaiset istuvat samaan aikaan Gazan keskitysleirissään ilman sähköä ja puhdasta vettä? Tai kuinka monta Länsirannan palestiinalaisten satoja vuosia vanhaa oliivipuuta on hakattu laittomien juutalaissiirtokuntien alta.Tai kuinka monta palestiinalaisten johtajaa Jasser Arafat mukaan luettuna, on tapettu kaikkien näiden Mandelaa surevien johtajien silmien alla ja myötävaikutuksella.

Nykyisen maailmanjärjestyksen mukaisesti apartheidhallitus Israelissa nauttii EU:n taloudellisesta suosituimmuusasemasta. Palestiinalaisia ja heidän oikeuksiaan tukenut ja maassaan toteuttanut Syyrian hallitus on taloussaarron kohteena. Yhdysvallat myy aseita Israelille ja Syyrian hallitusta vastaan taisteleville terroristeille.

Totuus on muuttunut valheeksi, oikeudenmukaisuus vääryydeksi ja tätä orwellilaista todellisuutta ylläpitävät piittaamattomat, pinnalliset tiedotusvälineet ja niiden usko globaaliin ylikansallisen pääoman vallan oikeutukseen.

Yhdysvallat ehti poistaa Nelson Mandelan terroristien listalta vasta v. 2008, viisi vuotta ennen tämän kuolemaa. Siten suurin osa hautajaisissa paikalla olevista Yhdysvaltojen presidenteistä piti häntä terroristina ja apartheidia hyvänä järjestyksenä - heidän globaalille vallalleen. Ehkä he miettivät sitä haudalla seistessään.

Ja mikäpä on miettiessä, taloudellinen valta Etelä-Afrikassa on edelleen tukevasti valkoisen rodun käsissä ja köyhät mustat asuvat slummeissaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: CIA, Mandela, Risto Kuisma, AKT, taloussaarto, Etelä-Afrikka, rotusorto

« Uudemmat kirjoitukset