Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Biden, Netanjahu, Zelenski; virallisen Suomen sankarit

Lauantai 27.1.2024 klo 10.59 - Pirkko Turpeinen-Saari

ICJ, YK:n alainen korkein oikeusistuin määräsi eilen Israelia hillitsemään kansanmurhahankettaan ja antamaan kuukauden kuluessa raportin siitä, millä tavoin se on välttänyt tappamasta palestiinalaisia, edistänyt heidän ravinnon saantiaan, terveyspalveluitaan ja välttänyt heidän kulttuurinsa tuhoamista.

ICJ:n päätöksen kuvauksista kävi ilmeiseksi, että oikeusistuin katsoo kansanmurhan olevan meneillään. Se kuvasi Israelin hallituksen ja muun johdon kansanmurhaan yllyttäviä lausuntoja sekä luetteli paitsi uhrilukuja myös sairaaloiden, kirkkojen ja moskeijoiden tuhoamista, ravinnon puutetta kotien menetystä ja tuhoa.

Tällä oikeusistuimella ei ole välineitä panna kansanmurhan lopettamista päätökseen. Sen sijaan se voi viedä päätelmänsä YK:n turvallisuusneuvoston käsiteltäväksi, mihin Algeria on sen viemässä.

                                                    ***

Mitä tekee Suomen hallitus? Tähän mennessä se on välttänyt myöntämästä, että se tietäisi kansanmurhan olevan meneillään, vaikka Israelin väkivaltaiset toimet palestiinalaisia kohtaan ovat jatkuneet vuodesta 1948 lähtien. YK:n äänestäessä välttämättömästä tulitauosta Gazaan, Suomi pidättäytyi äänestämästä. Turvallisuusneuvostoss Yhdysvallat on toistuvasti ainoana valtiona käyttänyt vetoa tulitauon estämiseksi.

Eduskunnan Yleisradio ei ole ainakaan näkemissäni uutislähetyksissä kritisoinut sanallakaan Israelin toimia, puhumattakaan, että uutisissa tai ajankohtaislähetyksissä olisi haastateltu palestiinalaisia johtajia tai tutkijoita. Erinomainen haastateltava olisi Suomessakin vieraillut Mustafa Barghouti.

Kansanmurhaa päivittäin seuraavalle on tullut selväksi, että Israel ei ainoastaan pyri tappamaan kaikkia Gazan asukkaita, vaan se pyrkii myös tuhoamaan palestiinalaisen identiteetin. Israel pommittaa tekniikan avulla tunnistamiaan henkilöitä murhaamistarkoituksessa. Kohteena on yliopiston prefessoreita, kirjailijoita, runoilijoita lehtimiehiä laajoine perheineen ja sukuineen. Pommitusten kohteena on keskiajalta peräisin olevia kirkkoja, moskeijoita ja museoita. Räikein esimerkki on historiallisen arkiston tuhoaminen palestiinalaisen identiteetin tuhoamiseksi.

Israelin hallituksen tavoite tuhota koko palestiinalainen väestö käy toteen eräiden ministereiden vaatimuksesta estää kaikki ruoan, veden, polttoaineen ja lääkkeiden toimittaminen Gazaan. Puolustusministeri Galant esittää tavoitteiden perusteluksi sen, että palestiinalaiset ovat eläimiä.Israelin kansalaisia on kokoontunut Israelin hallinnassa olevalle raja-asemalle osoittamaan mieltään estääkseen kaikki kuljetukset Gazaan. Mielipidetiedustelut osoittavat israelilaisten enemmistön olevan täysillä kansanmurhahankkeen takana.

                                                  ***

Ilman Yhdysvaltojen taloudellista, aseellista ja sotilastiedustelun tukea ja jättipommeja Israel ei voisi yksin toimia kaiken kansainvälisen lainsäädännön vastaisesti.

Presidentti Biden on ideologisesti kansanmurhahankkeelle myötämielinen. Hänen psyykensä rakenne on rasistinen.

Demokraattipresidentti Bill Clintonin ryhdyttyä hankkimaan Yhdysvalloille jalansijaa Balkanille pommittamalla serbejä, hän sai sivustatukea senaattori Joe Bidenilta, joka kutsui serbejä "kretiineiksi". Serbit olivat ainoa kansanryhmä, joka ylläpiti hallitsemillaan alueilla kaikkien 12 alueella asuvan kansanryhmän tasaveroisia oikeuksia. Yhdysvallat sen sijaan liittoutui kalifaattia rakentavien Bosnian muslimien ja puhdasta albaani-Kosovoa tavoittelevien albaanien kanssa.

Yhdysvallat on tappanut valloitushankkeissaan miljoonia ihmisiä toisen maailmansodan jälkeen luokitellen kansat liittolaisiin ja vastustajiin. Tällä hetkellä Yhdysvallat jatkaa Maidanin v. 2014 verisestä vallankaappauksesta lähtien jatkunutta Ukrainan sotaa NATO-liittolaistensa kanssa. Uhrattuaan miljoona ukrainalaismiestä politiikkansa hintana ;puolimiljoonaa kuollutta ja  saman verran tai ylikin haavoittunutta, Biden on sormi suussa.

Yhdysvallat on hävinnyt kaikki sotansa mutta aseteollisuus kiittää. 

                                                 ***

Ukrainan presidentti Zelensky on Yhdysvaltojen vasalli. Yhdysvallat (tosin EU-liittolaistensa kanssa)maksaa Ukrainan armeijan palkat, sosiaaliturvan, sodankäynnin ja aseet onhan yhteistyö jatkunut jo neljännesvuosisadan.

Äärimmäisen korruptoitunut presidentti Zelensky on rakentanut kolossaalisen russofobian turvallisuuspalvelu-SBU:n  ja NATO:n kanssa yhteistyössä. Hintana on ollut tuhannet poliittiset vangit, enemmistön käyttämän venäjänkielen käytön kieltäminen, toisen maailmansodan muistomerkkien tuhoaminen, enemmistön kannattaman ortodoksisen kirkon tekeminen laittomaksi, kaikkien oppositiopuolueiden kieltäminen ja rauhansopimusten laatimisen tekeminen laittomaksi. Natsijohtaja Stepan Bandera on nostettu jalustalle. Hänen patsaitaan on pystytetty, katujen nimiä on muutettu hänen kunniakseen, jopa juutalaisten joukkomurhan muistopaikalle vievä katu on nimetty hänen mukaansa Kiovassa.Historiankirjoista on otettu Banderaa myötäileviksi muutetut uudet painokset.

                                                 ***

Suomen valtiojohto ja media ovat liittoutuneet ihailemaan Bidenin, Netanjahun ja Zelenskyn aikaansaannoksia. ICJ:n kansanmurhapäätöspäivänä Yleisradio antoi runsaasti tilaa Netanjahun selityksille. Päivittäisissä uutislähetyksissä ei oikein tiedä onko Yle osa Israelin sodanjohtoa.

Yhdysvaltojen ulkopolitiikka vajoaa uskottavuuden alapuolelle. Presidentti Biden mumisee epäselvästi eikä ole tiedossa toimiiko hän todella presidenttinä. Ulkoministeri Blinken vääntelee käsiään valehdellessaan koko maailmalle "Putin on jo hävinnyt sodan".

EU:n sensuuri estää suomalaisia näkemästä, että vierellämme on Venäjä-niminen sivistysvaltio, jonka presidentti ja ulkoministeri ovat täysissä järjissään ja voimissaan. Heille kansanväliset lait on tarkoitettu noudatettaviksi eikä jokin tuulesta temmattu "demokraattisten valtioiden sopimusvarainen järjestelmä" jossa käytännöt määrää Yhdysvallat mielivaltaisine talouspakotteineen. 

Israelin kansanmurhajärjestelmä saa Suomen valtion ja median hyväksynnän (presidentti Urho Kekkonen oli eri mieltä). Suomen eduskunta nousi seisaalleen taputtamaan natsismia muistuttavan valtion johtajalle Zelenskille. Suomessa liputettiin laajalti Ukrainan lipuilla kuten natsi-Saksan aikaan natsi-Saksan lipuilla. Liittoutumalla taloudellisesti ja sotilaallisesti Bidenin Yhdysvaltojen kanssa Suomi on menettänyt kaiken uskottavuutensa. Yhdysvaltalaiset asiantuntija Douglas Macgregor, Jeffrey Sacks ja Scott Ritter pitävät suomalaisia tyhmeliineinä meidän luovutettua puolueettomuutemme.

Presidentti Bidenin taustahenkilöt halunnevat Suomesta uuden Ukrainan koska sieltä ovat miehet ja aseet loppuneet. Suomi on tarjoutunut sotaretoriikallaan siihen rooliin.

P.S. Blogissani on sivun oikeassa alalaidassa arkisto painike. Sieltä löytää vuodesta 2008 lähtien kaikki blogini. Jos esimerkiksi haluat tutkia mitä Maidanin vallankaappauksen aikaan Kiovassa ja Krimillä tapahtui, sieltä löydät lisää tietoa. Monet blogit Syyriasta tarjoavat tietoa, joka on ollut valtamediassa harhaanjohtavasti. Toivon, että moni aloittaa seikkailun blogeissani, joissa on nyt 4,5 miljoonaa käyntiä.

                             

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ICJ, Biden, Netanjahu, Zelensky, kansanmurhaajat, kansainvälinen oikeus, Suomen pimeä puoli, rasismi/russofobia

ONKO RKP:n LÄSNÄOLO ORPON HALLITUKSESSA SEN AATTEEN MUKAISTA?

Sunnuntai 24.9.2023 klo 11.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yksilöt ja puolueet myyvät periaatteensa hetkessä. Onko RKP:lle käynyt näin jälleen Orpon hallituksessa? Puolue antoi itselleen luottamuslauseen Eva Biaudetin hieman kiemurrellessa äänestyksessä.

Miten mahtaisi käydä, jos ruotsinkielen puhuminen olisi Suomessa sallittua vain oman kodin sisäpuolella?Entä jos laulaminen kadulla ruotsinkielellä johtaisi pidätykseen? Jos Ahvenanmaan asukkaat joutuisivat tykkitulen kohteeksi siksi että eivät noudattaisi ihmisoikeuksiensa täyden kieltämisen seurauksia?Jos papit ruotsinkielisillä alueilla eivät saisi saarnata ruotsinkielellä?

Olisiko RKP valmis siihen, että Porvoossa ja Tammisaaressa kaupan äidinkieleltään ruotsinkieliset myyjät joutuisivat työssään käyttämään ainoastaan suomea, vaika asiakaskin on ruotsinkielinen?

Olisiko opetusministeri Anna-Maja Henriksson valmis sulkemaan ruotsinkieliset päiväkodit, koulut ja yliopistot? Olisiko hän valmis polttamaan kaikki historiankirjat ja kaunokirjallisuuden, joissa esitellään Suomen historiallisia yhteyksiä Ruotsin kanssa? Esittäisikö hän Turun linnan purkamista? Entä Suomenlinnan?

                                                     ***

Koska oletan RKP:n suhtautuvan ehdotuksiini kielteisesti, miksi se hyväksyy vastaavat toimet Ukrainassa, kutsuen maata demokratian kehdoksi ja hallituksen esitysten mukaisesti antaa aseita ja tukea sen hallitukselle venäjänkielen tuhoamiseksi, Ukrainan ja Venäjän yhteisen historian mitätöimiseksi historiankirjoissa ja venäjänkielisten asukkaiden tappamiseksi?

Kaiken kukkuraksi Suomen hallitus jatkaa aseiden lähettämistä ja täysin korruptoituneen Ukrainan virkamieskunnan elättämistä sen sijaan, että se miettisi, miten elätetään yhä suurempi hädänalaisten suomalaisten joukko. Ehdotukset nykyisenkaltaisen Ukrainan jäsenyydestä EU:ssa osoittavat vain sen kuinka alas koko EU on vajonnut.

RKP:n jäsenten kannattaa lukea esimerkiksi Naapuriseura.fi sivustolta Naapuriseuran Sanomien julkaisema Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin puhe YK:n yleiskokokuksessa suomenkielellä. Puheessa esitellään kattavasti Ukrainan sotilaallisen konfliktin taustat ja venäjänkielisten alueella asuvien asukkaiden kohtalo ja Yhdysvaltojen, NATO:n ja näiden voimien yhdessä natsien kanssa pystyttämän hallituksen tekemät muutokset perustuslakiin ja ihmisoikeuksiin.

RKP:n hallussa on opetusministerin salkku. Miten opetusministeri tulee korvaamaan Euroopan Unionin asettaman sensuurin vaikutukset kouluopetukseen? Euroopan Unioni turvautuu valheisiin kuten ulkoministeri Lavrovin puhe yksityiskohtaisesti osoittaa. Miten valheisiin perustuva tiedonvälitys kompensoidaan alaikäisten ja nuorten kouluopetuksessa?

Vai onko niin, että yhden rasisminvastaisen kansanedustajan puheenvuoro kompensoi kaiken sen vahingon, joka lasten ja nuorten mieleen on aiheutettu viimeisten kymmenen vuoden aikana?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: RKP, ihmisoikeudet, rasismi, eettisyys, Eva Biaudet, asekaupat, ruotsinkielisten oikeudet, venäjänkielisten oikeudet Ukrainassa

ONKO RASISMI SUOMEN HALLITSEVAN LUOKAN PERIMÄSSÄ?

Perjantai 2.12.2022 klo 13.38 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime päivinä on kiihtyvällä vauhdilla havaittu aikaisempien hyvien arvojen romahtaminen.

Totuus on heitetty romukoppaan, varastaminen on tullut hyveeksi, kansanryhmien vaino hyväksyttäväksi.

Yhdysvallat on estänyt joidenkin Venäjän delegaation jäsenten pääsyn YK:n yleiskokoukseen. Puola on kieltäytynyt antamasta viisumia Venäjän ulkoministerille ETYJ:n ministerineuvoston kokoukseen osallistumiseksi. Samoin Venäjän median osallistuminen estettiin.

Euroopan parlamentti on ehdottanut Venäjän valtion kaasun myynnistä saatujen 300 miljardin euron varojen, jotka on talletettu EU-maiden pankkeihin, varastamista omiin tarkoituksiin. Siten EU-maiden kaasunsaanti olisi ilmaista.

Euroopan vaaleilla valitsematon komissio on sensuroinut kaiken Venäjältä tulevan tiedonvälityksen, minkä seurauksena ”lännen valheet” on voitu muuttaa todeksi.

Yhdysvallat ja EU-parlamentti sekä kaikki EU-valtioiden johtohenkilöt tietävät Ukrainan viimeisen kriisin alkaneen Yhdysvaltojen ja EU:n tukemasta Ukrainan vallankaappauksesta v. 2014. Puolan, Saksan ja Ranskan ulkoministerit neuvottelivat vallankaappauksen päättämisestä, solmivat sopimuksen Ukrainan presidentin kanssa, jota USA:n vaikutuksen alaiset mielenosoitusten johtohenkilöt eivät hyväksyneet. Sen jälkeen USA:n nimeämä Ukrainan hallitus ja eduskunta  ajoivat vaaleilla valitun presidentin maanpakoon ja aloittivat  sodan Itä-Ukrainan väestöä vastaan.

Kaikki tietävät Ukrainan ”demokratian” romahtaneen tuon jälkeen aste asteelta siitä lähtien.  Keskeiset natsivoimat saivat yhä enemmän vaikutusvaltaa ja natsi -pataljoonat liitettiin osaksi Ukrainan armeijaa. Yhdysvallat alkoi yhdessä NATO-maiden kanssa kouluttaa Ukrainan armeijaa suorittamaan USA:n  tavoittelemaa Venäjän heikentämistä.

 

                                                        ***

 

Sisällissodan ratkaisemiseksi Saksa, Ranska, Ukraina ja Itä-Ukrainan edustajat solmivat kaksi Minsk-sopimusta, joihin oli sisällytetty asteittainen autonomian rakentaminen Itä-Ukrainaan ja rauha.

Viime viikkoina Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel ja Ukrainan entinen presidentti Petro Poroshenko ovat ilmoittaneet, että Minskin sopimuksia ei ollut heidän taholtaan aiottukaan panna täytäntöön vaan sen tarkoitus oli ostaa aikaa Ukrainan asevoimien kouluttamiseksi NATO:n avulla ja NATO:n asein. 

Mikä näytelmä!

Saksan liittokansleri ja Ranskan presidentti käyttivät myös Venäjän presidentti Putinin aikaa neuvotteluihin tuntikausia, millä neuvotteluilla ei ollut tarkoitettukaan päästävän rauhaan, vaan saatavan niin paljon kuin mahdollista Itä-Ukrainan venäjän kielisiä asukkaita, osin Venäjän kansalaisia, tapetuksi, jotta alueet lopulta alistuisivat ihmisoikeuksiensa täydelliseen menetykseen.

Neuvotteluprosessien aikana Ukrainan venäjänkielisen väestön oikeudet katosivat  Donbassissa, ja kaikkialla muualla Ukrainan alueella. Olen kuvannut tätä edellisessä blogissani.

 

                                                   ***

Kaikki Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin johtajat, tiedotusvälineet ja tutkijat tietävät totuuden, mutta toimivat uuden itse rakennetun todellisuutensa mukaisesti.

Suomen presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin ovat osoittaneet omaksuneensa tämän uuden todellisuuden. Sanna Marinin vaatimukset ”kaikkien siteiden katkaisemisesta Venäjään” ovat saaneet vastakaikua koko mediassamme eduskunnasta puhumattakaan.

 

 

                                                ***

Suomen kansalla on rankka historia, joka osittain selittää sen, että johtaviin asemiin nousee näin sydämettömiä ihmisiä.

Suomen sisällissota syttyi hallitsevan luokan mitätöityä eduskunnan kesällä 1917 laatiman ”valtalain” Suomen itsenäisyydestä. Äänestyksessä häviölle jääneet kääntyivät Venäjän väliaikaisen hallituksen puoleen saadakseen eduskunnan hajotettua. Se onnistui.

Työväenluokan kokiessa vanhan eduskunnan lailliseksi valmistautuminen uusiin vaaleihin ei sytyttänyt. Porvarilliset voimat saivat uudessa eduskunnassa enemmistön. Samaan aikaan kaavailut Saksan keisarikunnan alaisuuteen siirtymisestä voimistuivat. Suojeluskuntien avulla suuntauduttiin tulevaa sisällissotaa varten. Työläisillä oli punakaartinsa.

Porvarien tavoitteena oli saavuttaa itsenäisyys Venäjästä ja sen jälkeen liittyä Saksan keisarikuntaan.

 

                                                  ***

Leninin myönnettyä itsenäisyyden porvarillinen eduskunta äänesti tammikuussa 1918 luokka-armeijan puolesta demokraattisesti hallitun armeijan sijaan. Luokka-armeijan johtoon valittiin C.G.Mannerheim ja maahan kutsuttiin paitsi Saksassa koulutetut pääosin porvarilliset jääkärit, mutta myös keisarillisen Saksan armeija.

Sisällissodan päättyessä porvarilliset voimat suorittivat sisällissotaan osallistuneiden tai työläisten puolella olleiden naisten ja miesten pidättämiset, syyttämiset ja tuomitsemiset – joko kuolemaan tai keskitysleirille. 

Porvarillisia taistelijoita tai Saksan armeijan jäseniä ei syytetty eikä tuomittu – heidät armahdettiin.

 

                                                    ***

Pitkät vankeusrangaistukset, nälkään nääntyminen ja taudit tappoivat työläisiä. Äänioikeuden ja sosiaalitukien ja eläkkeiden menetykset johtivat köyhät entistä syvempään kurjuuteen. 

Porvarilliset voimat aloittivat armeijan tukemana ennen näkemättömän sorron ja kyyditykset samaan aikaan kun yhteistyö nousevan natsi-Saksan kanssa voimistui. Suomi liittyikin Mannerheimin tiiviiden Saksa-suhteiden ansiosta Saksan hankkeeseen Neuvostoliittoa vastaan, jonka väistämättömänä seurauksena oli sota. Sen aikana suomalaiset päästivät Mannerheimin johdolla rasismin valloilleen.

Itä-Karjalaan rakennettiin Mannerheimin suunnitelman mukaan keskitysleirejä alueen venäjää puhuville venäläisille siviileille. Heitä oli kaikkiaan 20 000. Suomen armeija varasti heidän talvea vastaan kootut muonavaransa, antoi osan saaliista karjalaa puhuville venäläisille ja vei loput 60 kuorma-autollista Suomen puolelle.

Ilman tätä ryöstöä venäjänkieliset venäläiset asukkaat olisivat pysyneet hengissä. Keskitysleireissä he kuolivat niin että mm. heinäkuussa 1942 500 leiriin siirrettyä, pääasiassa naisia, lapsia ja vanhuksia kuoli nälkään, tauteihin ja pahoinpitelyihin.

Samaan aikaan heinäkuussa 1942 Helsingin kaupunki nimesi pääkatunsa Heikinkadun Mannerheimintieksi. Runsaat 10 vuotta myöhemmin Mannerheimille pystytettiin saman kadun alkupäähän suurikokoinen ratsastajapatsas.

 

                                                       ***

Seuratessamme Euroopan, erityisesti Ukrainan tapahtumia tänään ilmapiiri muistuttaa 1930-lukua, mutta Suomessa sen taustalla ovat erityisesti sisällissodan vaikutukset. Suomen pääministeri ja presidentti ovat Euroopan parlamentin rinnalla syöksyneet tukemaan Yhdysvaltojen pystyttämää Ukrainan natsihallintoa.Kuten he tukivat Hitlerin natsi-hallintoa.

Olen seurannut Yhdysvaltojen rakenteellista rasismia vuodesta 1950. Tuolloin afrikkalaistaustaisella väestöllä ei ollut ihmisoikeuksia. Laillinen rasismi loppui 1960-luvulla äänioikeuden myötä, mutta vielä nytkin tarvitaan ”black lives matter-liikettä” muistuttamaan päivittäisestä läpi Yhdysvaltojen ilmenevästä rasismista.

 

                                                         ***

Miksi Suomen pääministeristä ja Euroopan parlamentin jäsenistä tuntuu niin kodikkaalta tukea Kiovan hallitusta eikä Ukrainan sorron alla eläviä venäjää puhuvia kansalaisia? 

Onko selitys se, että Suomen hallitseva luokka on tottunut manipuloimaan totuutta ja demokratiaa. On ollut sallittua kuljettaa venäläisiä siviilejä karjavaunuilla Petroskoin keskitysleireihin kuolemaan. On ollut sallittua varastaa Venäjän valtion omaisuutta Euroopan parlamentin ja rasistisen Yhdysvaltojen toimin. Miksi siis ei nytkin?

Valehtelun virallistaminen sensuurin avulla luo kaikille lännen yksipuoliseen valtaan luottaville mahdollisuuden kokea olevansa oikeassa. Suomen pääministeri ja presidentti johtavat tätä oikeassa olemista, joka tosiasiassa on sydämettömyyttä, epäinhimillisyyttä ja väkivaltaa.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rasismi venäläisiä kohtaan, Sanna Marin, Sauli Niinistö, Suomen sisällissota, Suomen keskitysleirit, Ukrainan rasismi, Euroopan Unionin sensuuri, Venäjän omaisuuden konfikointi, Suomen sisällissota, keskitysleirit,

SUOMI ON MUUTTUNUT VIHAN,RASISMIN JA VALEHTELUN MAAKSI

Maanantai 5.9.2022 klo 15.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Sauli Niinistön, pääministereiden Alexander Stubbin, Juha Sipilän ja Sanna Marinin valtakausilla Suomi on vajonnut valehtelun, rasismin ja vihan yhteiskunnaksi.

Kuten viimeisten vuosikymmenten aikana olen kuvannut kirjoissani ja blogeissani, Yhdysvaltojen johtama yksinapainen maailma on pohjautunut juuri rasismiin, fasismin tukemiseen ja luonnonvarojen ryöstöön. Heti toisen maailmansodan päättymisen jälkeen Yhdysvallat suuntasi ponnistuksensa ensin Neuvostoliiton ja nyt Venäjän tuhoamiseen.

YK:n äänestyksessä vuonna 2021 vain Yhdysvallat ja Ukraina tukivat fasismia ja natsismia, EU-maat vielä tuolloin pidättäytyivät ottamasta kantaa.

Vain runsasta puolta vuotta myöhemmin EU-maat ovat kiiruhtaneet Yhdysvaltojen rinnalle tukemaan Ukrainan vuosikymmenten aikana voimistunutta natsismia, joka ilmenee toisen maailmansodan aikaisten natsi johtajien ”sankaruuden” kunnioittamisena, muistomerkkeinä, demokratian purkamisena, puolueiden kieltämisenä, rasistisena suhtautumisena venäjänkieliseen vähemmistöön, romaneihin ja juutalaisiin sekä tärkeimpänä: aseellisena väkivaltana Itä-Ukrainan pääasiassa äidinkielenään venäjää puhuvaa väestöä kohtaan.

 

                                                         ***

Yhdysvaltojen ja NATO-maiden pommitusten aiheuttamien raunioiden vielä savutessa Jugoslaviassa, Afganistanissa, Irakissa, Libyassa ja Syyriassa samat maat jatkavat tuholaistoimintaansa Ukrainassa.

Yhdysvaltojen johtama ja useiden EU-maiden mahdollistama verinen vallankaappaus syöksi Ukrainan syvälle laittomuuden tilaan vuonna 2014. Sitä on seurannut Yhdysvaltojen määräysvallassa olevan Kiovan nukkehallituksen sota Itä-Ukrainan Donbassia vastaan.

Korruptio, köyhyys ja tarttuvat taudit kuten tuberkuloosi ja AIDS ovat Ukrainan vitsaus. Työläisten asema on heikko, koska ammattiyhdistysten toimintaedellytykset ovat surkeat. Viljelysmaat on yksityistetty Yhdysvaltojen vaatimuksesta.

Ukrainan natsijärjestöt kehuvat omaavansa maassa enemmän vaikutusvaltaa kuin mitä eri vaalit osoittavat. Soihtukulkueet, kidutukset, venäjänkielisten asukkaiden tai Venäjää tukevien yksilöiden murhat ja teloituslistat ovat arkea. Samaan aikaan toisen maailmansodan natseista saadun voiton kunniaksi pystytettyjä muistomerkkejä hautoineen tuhotaan kaivinkoneilla.

Ukrainassa ei ole mitään demokraattisen valtion tunnusmerkkejä. Ei laillista eduskuntaa, ainoastaan yksi puolue, ei laillista hallitusta koska ei ole puolueita, ei itsenäistä armeijaa vaan ainoastaan USA:n johtama NATOn osittain kouluttama ja Yhdysvaltojen ja EU-maiden aseistama sisäisesti hajanainen joukko, johon natsi -pataljoonat on integroitu. 

Armeija rikkoo kaikkia kansainvälisiä sopimuksia. Se kokoaa tukikohtansa sairaaloihin, lastentarhoihin, kouluihin ja muihin siviilikohteisiin miinoittaen ympäristön, jotta siviilit eivät pystyisi pakenemaan. Mariupolin Azovstalin metallitehtaaseen oli keväällä 2022 koottu tuhansia siviilejä ihmiskilviksi. Kun natsijoukot antautuivat, tehtaan uumenista ryömi myös NATO-kenraaleita, muun muassa Kanadan armeijan komentajaksi joulukuussa 2021 valittu kenraali, jotka kuljetettiin Venäjälle.

Sama tapahtui Syyriassa. Syyrian armeijan vapauttaessa Aleppon kaupungin terroristien vallasta NATO-maiden kaivamista jihadistien käyttöön varatuista bunkkereista kömpi ulos useita NATO-maiden upseereita, joiden värivallankumoushanke oli Venäjän ja Syyrian armeijoiden työn surauksena epäonnistunut.

 

                                               ***

 

Miten tämä kaikki liittyy Suomen vajoamiseen kohti valheiden, rasismin ja fasismin kuilua?

Siten, että mitään yllämainituista tiedoista emme ole kuulleet tasavallan presidentin tai mainittujen pääministerien suusta, puhumattakaan että media olisi raportoinut asioista niiden oikeilla nimillä.

Kun Venäjä pelasti Krimin asukkaat Donbassin asukkaiden kohtalolta vuonna 2014, asia käännettiin Suomen presidentin toimesta kasakkamaiseksi toisen omaisuuden ryöstöksi.

Krimin asukkaat olivat jo 2000-luvun alusta tavoitelleet pääsyä Venäjän yhteyteen. Kiovan verisen vallankaappauksen jälkeen Ukrainan autonominen alue Krim päätti ensin itsenäisyydestään. Itsenäistymisen jälkeen se anoi liittymistä Venäjään. Liittymishalu vahvistettiin  rauhanomaisesti, ilman laukaustakaan, äänestyksellä kuten autonomiapäätöskin.

 

                                                   ***

Kiovan natseihin tukeutuva hallitus ja erityisesti natsipataljoonat aloittivat hyökkäyksen valmistelun Donbassia kohtaan helmikuun 2022 puolivälissä. ETYJ:n tarkkailijat vahvistivat tämän tapahtuneeksi. Peläten joutuvansa yksin taistelemaan NATO:n varustamia Kiovan joukkoja vastaan, Donbass päätti julisti alueensa itsenäiseksi ja pyysi naapurivaltio-Venäjältä apua.

Donbassin asukkaista 95% on äidinkieleltään venäjänkielisiä. Koko Ukrainan Mustanmeren rannikko on asutukseltaan venäjänkielistä, joilta Kiovan hallitus on kieltänyt venäjän kielen puhumisen julkisella paikalla, äidinkielisen kouluopetuksen, TV-asemat, sanomalehdet, Venäjällä käymisen jne. Esimerkiksi Odessan kaupungin väestöstä 75% on venäjänkielisiä.

 

                                               ***

Suomen presidentti, mainitut pääministerit hallituksineen ja Suomen media vaikenevat Ukrainan venäjänkielisten asukkaiden sorrosta. Ne kaikki puhuvat ja kirjoittavat Ukrainasta ikään kuin se olisi yksi maa ja yksi kansa.

Se, että Venäjä ei tälläkään kerralla voinut jäädä katsomaan sivusta äidinkieleltään venäläisten tappamista, on Suomessa tuomittu. Suomen valtiojohdon ja median mukaan venäjänkielisten tappaminen on siis OK.

Koska tämä venäjänkielisten tappaminen Ukrainassa on ok, täytyy venäläisten tappamisen muutenkin olla ok?  Suomen eduskunnan ulkoasiain valiokunnan puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-Aho hyväksyy julkisesti venäläisten tappamisen. Hänen mukaansa Ukrainan sotatoimissa tuhotun venäläispanssarin voisi myös tuoda Suomeen ja sijoittaa Venäjän suurlähetystön lähettyville. Onko tämä rasismia?

 

                                                        ***

Suomen valtiojohdon ensimmäinen merkittävä julkinen askel kohti rasismia ja fasismia oli estää Venäjän valtuuskunnalta pääsy Helsingissä pidettyyn ETYK- juhlakokoukseen vuonna 2015. Valtuuskunnalta kiellettiin viisumi. Yhdysvaltojen valtuuskunnan lisäksi USA:n laivasto teki kokouksen aikana vierailun Helsinkiin ja laivaston soittokunta piti  Suomenlinnan kirkossa konsertin.

Voiko vielä räikeämmin rikkoa Urho Kekkosen perintöä kansainvälisestä ystävyydestä ja rauhasta, mitä sekä Pariisin rauhansopimuksella että ETYK:llä pyrittiin turvaamaan. 

 

                                                          ***

Valtiojohdon ja median valehtelun aikakausi alkoi jo 1990-luvulla. Sitoutuminen yhteistyöhön Yhdysvaltojen armeijan kanssa asetilauksilla sekä poliittisella yhteistyöllä EU:ssa varsinkin USA:sta riippuvaisen Saksan kanssa oli ratkaisevaa. Saksassa oli vielä 1990-luvulla 300 000 yhdysvaltalaissotilasta. Balkanin sodissa ei vain Yhdysvallat mutta myös Helmut Kohlin Saksa teki yhteistyötä natsien ja jihadistien kanssa, mitä Suomi aktiivisesti tuki.

Suomen valtiojohto ja media valehtelivat tietääkseni ensimmäisen kerran kohtalokkaasti ja USA:han maamme sitovalla tavalla Racakin kylän taistelusta. Valheen seurauksen Yhdysvallat ja NATO aloitti Jugoslavian/Serbian pommitukset.

Sen jälkeen valehtelusta on tullut ”maantapa”, jota nyt siis edustavat valtiojohto ja media/ kansan tietämättä.

 

                                                          ***

Alexander Stubb valehteli Venäjän aloittaneen Georgian pommitukset, kun sota alkoi Georgian suorittamalla Etelä-Ossetian pääkaupungin Tshinvalin pommituksella.

 

                                                          ***

Stubbin hallituksen ja presidentti Niinistön valtuuttamana ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan läsnäollessa Suomen armeijan komentaja allekirjoitti parlamentaarisen käsittelyn ulkopuolella NATO:n isäntämaasopimuksen. Sopimus on vastoin Pariisin rauhansopimuksen henkeä ja Suomen ja Venäjän välisen ystävyyssopimuksen kirjainta. 

Suomi heittelee valtiollisia sopimuksia ulos ikkunasta kuin roskapaperia.

Juha Sipilän hallitus vuorostaan valtuutti Suomen median valehtelemaan. Hallitus rakensi Mediapoolin, turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskuksen alaisen mediasensuurin. Vuodesta 2015 lähtien Suomen media on tarkoin sensuroitu. Sitä vahvistamaan maahamme kutsuttiin NATO:n hybridikeskus varmistamaan tiedonvälityksen NATO-myönteisyys. Maamme sanomalehtien päätoimittajat olivat ilmoittautuneet jo vuonna 2000 NATO-jäsenyyden kannattajiksi.

 

                                                   ***

Suomen valtiojohto ja media alkoivat kutsua Venäjän vastatoimia Kiovan hallituksen hyökkäykselle Donbassin kimppuun ”Venäjän hyökkäyssodaksi”.

Valtiojohto ja media ovat vaienneet Venäjän operaation humaanista puolesta ja rajatusta luonteesta.

Sen sijaan, että Suomi yhdessä EU-maiden kanssa olisi pyrkinyt auttamaan perusongelman, eli venäjänkielisen väestön hengen ja oikeuksien säilyttämisessä, Suomi on asettunut USA:n ja natsien tukeman Kiovan hallituksen murhanhimoisten suunnitelmien tukijaksi.

Konfliktin aikana murhanhimo on toteutunut paljaasti muun muassa Kiovan hallituksen suorittamina ydinvoimalan pommituksina jopa kansainvälisen tarkastusryhmän läsnäollessa.

 

                                                          ***

Ratkaisuyritysten ja Venäjän ja Ukrainan välisten rauhanneuvottelujen tukemisen sijaan, Suomi on asemoitunut lähettämään aseita Kiovan natsi-hallitukselle. Sen lisäksi Suomen pääministeri Sanna Marin on eri puolilla maailmaa liikkuessaan vaatinut Ukrainan voiton tukemista tarkoittaen tällä USA:n tukeman natsi -hallinnon voittoa.

Sen lisäksi Suomi on osallistunut USA:n vuoden 2014 vallankaappauksesta lähtien Venäjälle asetettujen pakotteiden keskeiseksi tukijaksi. Sotilasteknisen operaation alusta lähtien Suomi on vaatinut energianostoboikottia. ”Kaikki suhteet Venäjään on katkaistava” on pääministeri Marinin mielilause. Energianostoboikotilla on tarkoitus estää ”Putinin sotakassan kasvua”.

Toinen mediassa toistuva väite on että ”Venäjä/Putin käyttää kaasua aseena”. Sen mukaan Venäjä ei lähettäisi putkia pitkin kaasua, vaan rajoittaisi kaasuntuloa. Tosiasiassa Venäjän Gasprom on rakentanut 10 miljardia maksaneen kaasuputken Nordstream II. USA:n vaatimuksesta Saksa ei ottanut sitä käyttöön. Nordstream I vaatii vuosihuoltoa. Tuo huolto on tehty vaikeaksi ”lännen” asettamien pakotteiden vuoksi. Huolto edellyttäisi yhteistyötä Kanadan kanssa, mutta se on takkuillut. Huollon viivästymisen syy on jälleen kohdistettu Venäjään. Jos Nordstream II olisi käytössä, Nordstream I:n tilapäinen poissaolo käytöstä ei olisi ongelma.

EU on määrännyt venäläisen kaasuntuonnin boikotin, joka tulee toteutuessaan aiheuttamaan katastrofin Euroopan maihin; inflaation, pankkikriisin, sähköpulan köyhien paleltumisen kylmään tai nälkään. Tämän kaiken pääministeri Marin on käskenyt suomalaiset kestämään, jotta "Ukraina voittaa". 

Suomen valtamedia on vaiennut Euroopassa jo alkaneista laajoista hallitustenvastaisista mielenosoituksista. Hollannin ja Saksan maanviljelijät ovat ajaneet traktorinsa kaupunkien hallintorakennusten eteen. Tsekissä 70 000 mielenosoittajaa kokoontui vaatimaan Venäjän pakotteiden purkamista. Italian Napolissa kansalaiset ovat polttaneet sähkölaskujaan ja Sisilian kalastajat ovat lopettaneet kalastuksen polttoaineen hinnan noustua ylivoimaiseksi.

 

                                                         ***

Toisen maailmansodan aikaisen Euroopan maiden natsimielisyys on alkanut jälleen kohottaa päätään. Baltian maissa, Puolassa ja Ukrainassa vietetään Hitlerin natsi -liittolaisten kunniaksi soihtukulkueita, pystytetään monumentteja ja tuhotaan toisen maailmansodan puna-armeijan voittoa kunnioittavia monumentteja. Tätä vaaraa lieventämään vietettiin Moskovassa 20. elokuuta ensimmäistä globaalia antifasistista kokousta joista on tarkoitus tulla jokavuotisia.

Suomessa natsimyönteisyys ilmenee pääministeri Marinin muistuttaessa, että Suomi ei ole riittävästi ottanut mallia Eestin ja muiden Baltian maiden kehityksestä. Näissä maissa venäjänkielisten asukkaiden asema on toisen luokan kansalaisen asema, vaikka maat ovat EU:n jäsenmaita. Fanaattinen Kiovan hallituksen tukeminen ja piittamattomuus demokratiaa vaatineiden Donbassin asukkaiden kohtalosta on sydäntä särkevää ja julmaa.

Anti-fasistisessa kokouksessa todettiin, että venäläisiin suhtautuminen Euroopassa muistuttaa natsismia. Kansallisuuteen perustuvaa syrjintää en olisi uskonut enää näkeväni Euroopassa. Yhdysvalloissa olen nähnyt rasismin omin silmin. Fasismin tukemisen polku liittyy maan oligarkkien tavoitteisiin enkä siksi ihmettele sitä. EU:n kohdalla Saksan ja Suomenkin riippuvuus Yhdysvalloista ja sen koetuista eduista nyt Ukrainassa on johtanut nykytilaan. 

Suomen valtiojohdon sydämettömyys on mykistävä. Mediapoolin ja taloudellisen riippuvuuden vaikutus Suomen Yleen ja muuhun median toimittajakuntaan olisi ehkä lähinnä säälittävää, mutta tiedonvälityksen valheellisuuden seuraukset kohdistuvat pommin tavoin koko Suomen kansaan.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Kiovan natsi-hallitus, suomalainen rasismi, fasismin vastainen kv kokous, Venäjä Ukrainan venäjänkielisten liittolaisena, USA, pääministerin Venäjä-viha, presidentti Niinistön petos, Ukrainan sisällissota, poliitikkojen valehtelu, rasismi,

Valtamedia ja kansanedustajat fasismin palveluksessa

Keskiviikko 27.7.2022 klo 11.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olin lentää selälleni lukiessani eilen harvinaislaatuista postausta facebookissa. Se koski venäläisten turistien viisumikieltoa. Mitään niin kiemurtelevaa, lopultakin rasismia myötäilevää puheenvuoroa tältä NATO-vastaisella ohjelmalla vuosikausia esiintyneeltä ex-ulkoministeri Erkki Tuomiojalta en olisi uskonut lukevani.

Olen kirjoittanut blogejani vuodesta 2008 ja pyrkinyt kaikessa totuuteen. Käyntejä on ollut yhteensä 2,5 miljoonaa ja latauksia 3,5 miljoonaa. Jokainen on tervetullut käymään läpi kirjoituksiani ja toteamaan, että Yhdysvaltojen rikokset ja Ukrainassa käytävän sisällissodan syyt, seuraukset ja syyllisyydet on pyritty kartoittamaan rehellisesti.

Olen kertonut muun muassa kuinka heti Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden johtaman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen Yhdysvallat konfiskoi eli varasti Ukrainan kultavarannot aivan samoin kuin se teki Neuvostoliiton kullalle 1990-luvulla.

7.3.2014, eli pian vallankaappauksen jälkeen yöllä 15 henkilöä mustissa univormuissa, luotiliiveissä ja konekivääreillä varustettuna toivat lentokentälle 40 laatikkoa, joissa oli Ukrainan kulta. Hercules-kuljetuskone vei kullan Yhdysvaltojen keskuspankkiin.

Ukrainan laittomaksi muuttunut eduskunta julisti "terrorisminvastaisen sodan" Itä-Ukrainalle, joka ei alistunut vallankaappaukseen ja sitä seuranneeseen Yhdysvaltojen valta-asemaan Ukrainassa.

                                                ***

Miten on mahdollista, että kohtalaisen koulutustason omaavassa Suomessa koko valtamedia ja siitä riippuvaiset kansanedustajat ovat omaksuneet rasistisen Venäjä-vastaisen todellisuuden?

Muutamaa kansanedustajaa lukuunottamatta koko eduskunta on valetodellisuuden vallassa ja toimii sen mukaisesti.

Ukrainassa vallitsevasta natsi-todellisuudesta ja demokratian täydellisestä puuttumisesta vaietaan. Päinvastoin Ukrainaa jopa kehutaan demokratiaa puolustavaksi "mallimaaksi".

                                                ***

Fasismilla on Suomesa syvät juuret. Fasismi kehittyi Suomessa jo ennen kuin se sai voimaa Saksassa.

Sisällissota oli demokratian vastainen. Demokratiaa tavoittelevia punaisia tapettiin kansanedustajia myöten tai sullottiin vuosiksi keskitysleireihin.

Kuolemanrangaistus otettiin käyttöön. Saksan rinnalla taistellut "valkoinen" armeija vapautettiin kaikista syytteistä ja armahdettiin rikoksistaan.

Punaisten kuolemanrangaistusten täytäntöönpanoksi ehdotettiin mestausta. Koska mestaajan ammatti ei olisi ollut suosittu, porvarillinen tynkäeduskunta ehdotti tehtävään romani-mestaajia.

                                               ***

Suomen etsivä keskuspoliisi pidätti 3 elokuuta 1923 Suomen työväenpuolueen johtajat ja koko eduskuntaryhmän, kaikkiaan 200 ihmistä epäiltynä valtiopetoksen valmistelusta.Etsivä keskuspoliisi takavarikoi STP:n arkistot, sulki kirjapainot, jotka olivat tekemisissä puolueen kanssa. Teon yllättämä Kallion hallitus ei tiennyt asiasta ja vaati todisteita. Niitä ei kuitenkaan löytynyt.

                                            ***

Mannerheimin vaikutuksesta ja suhteilla fasismi kehittyi Suomessa jo kauan ennen kuin Saksa alkoi muuttua natsi-Saksaksi, suorittaa pidätyksiä ja perustaa keskitysleirejä..

Ennen talvisotaa toisinajattelijat pidätettiin hyvissä ajoin. Osa sijoitettiin keskitysleireille kuten myös jatko-sodan aikana miehitetyssä Itä-Karjalassa venäjää puhuvat karjalaiset. He kokivat kohtalonsa Suomen keskitysleireissä, jotka olivat Mannerheimin suunnittelemia.

Vasta toisen maailmansodan jälkeen Suomeen saatiin ensimmäiset demokraattiset eduskuntavaalit. Pariisin rauhansopimuksessa edellytettiin natsismin hävittämistä ja militarismin purkamista.

                                             ***

Yhdysvallat ja Ukraina ovat avoimesti fasismia tukevia maita (YK:n äänestyksessä 2021). EU-maat pidättyivät äänestyksessä. Venäjän aloitettua operaation Donbassin väestöä ja sen rinnalla Venäjää uhkaavan  natsismin ja militarismin tuhoamiseksi, EU-maat alkoivat tukea USA:n ja Ukrainan natsismia.Siten EU-maiden kanta natsismiin muodostui käytännössä selvän myönteiseksi.

                                              ***

Olen aikaisemmin  kuvannut minkälaiseksi Ukrainan natsi-henkinen järjestelmä on muovautunut viimeisten 8 vuoden aikana. Natsismi voimistui rakenteelliseksi Yhdysvalloista täysin riippuvaisen Zelenskyn aikana. 

Yli puolet ukrainalaisista puhuu äidinkielenään venäjää. Heti USA:n vallankaappauksen jälkeen venäjänkieli virallisena kielenä lakkautettiin ja Zelenskyn aikana sen käyttö on tehty mahdottomaksi opetus- ja julkaisutoiminnassa  oli sitten kysymys sanomalehdistä, TVstä  tai kouluopetuksesta.

                                              ***

Suomessa ei ruotsinkielen opetusta voisi kuvitellakaan lakkautettavaksi. Hufvudstadsbladetin tai ruotsinkielisen TV-toiminnan lopettamista ei kenellekään tulisi mieleen ehdottaa vaikka ruotsia äidinkielenäänpuhuvia on n.5% Suomen kansasta.

Sen sijaan venäjänkielisiin ja venäläisiin saa Suomessa kohdistaa rasistisia kommentteja, ehdottaa aidan rakentamista Suomen ja Venäjän rajalle ja estää venäläisiä turisteja saapumasta maahamme. 

Suomi ei paheksu Eestin hanketta lopettaa perusopetus venäjänkielellä eikä se paheksu venäjänkielisten kansalaisoikeuksien rajoituksia.

Eesti oli Suomen rinnalla varsin fasistinen maa myös toisen maailmansodan aikana. Se julistettin  ensimmäiseksi juutalaisista vapaaksi Eurooppalaiseksi maaksi.

Aatteen palo on edelleen voimissaan Eestin kieltäessä venäjänkielisiä juhlistamasta Voitonpäivänä toisen maailmansodan voittoa. Samoin toimivat muut Baltian maat ja Puola. 

                                               ***

Yhdysvaltojen otettua Ukrainan haltuunsa se julisti tavoittelevansa Venäjän muuttamista hylkiö-valtioksi. Presidentti Obama sai kongressilta valtuuden aloittaa sodan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä asiassa kongressin puoleen.

NATO on Yhdysvaltojen sotilaallinen voima Euroopassa.Sen soluttautuminen Ukrainaan muodostaa uhkan paitsi Donbassin, Itä-Ukrainan alueen väestöä kohtaan myös Venäjää kohtaan Venäjän ollessa kauttaaltaan Yhdysvaltojen sotilastukikohtien ympäröimä.

Toinen keskeinen uhka on fasistinen asenneilmapiiri. Näyttää siltä, että Yhdysvallat ja EU-maat käyvät jatkettua toista maailmansotaa Venäjää vastaan.

Yhdysvaltojen teollisuuspiirithän tukivat Hitlerin aseistamista. Presidentti Rooseveltin kausi muodosti poikkeuksen, joka päättyi Trumanin Neuvostoliittoon kohdistuvaan rasismiin ja valtauspyrkimykseen.

                                                 ***

Suomen valtiojohto toistaa Ukrainan natsien tavoitteen tappaa venäläisiä ja venäjääpuhuvia ukrainalaisia. Suomen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho vahvistaa saman asenteen.

Suomen valtiojohto on tukenut kaikki demokratian koristeet purkanutta Ukrainan presidentti Zelenskya kuten valtiojohto 1940-luvulla tuki ja liittoutui natsi-Saksan kanssa. Aseellinen ja taloudellinen apu Ukrainalle alleviivaa tätä.

Suomen valtiojohto on kannattanut Zelenskyn esiintymistä Suomen eduskunnalle videolla, jolla tämä vaati natsijärjestelmänsä tukemista. Suomen eduskunta nousi seisaalleen kunnioittamaan tätä Hitlerin klooni-inkarnaatiota - vain natsitervehdys puuttui.

                                            ***

Ukrainassa katujen nimiä, kulttuuritiloja ja urheiluhalleja on muutettu kunnioittamaan natsi-komentajia, erityisesti Stepan Banderaa, Neuvostoliittolaisten kirjailijoiden tai säveltäjien sijaan. Toisen maailmansodan sotilaiden, kaatuneiden ja kenraalien muistomerkkejä on kaadettu ja töhritty.

Suomessa toimitaan osin samoin. Neuvostoliiton lahjoittamia muistomerkkejä vandalisoidaan kiinnittämällä niihin natsi-Ukrainaa kunnioittavia lippuja. Itsenäisyyden Suomelle lahjoittaneen Leninin patsaita poistetaan, vaaditaan poistettavaksi tai töhritään.

                                               ***

Natsi-Saksan mallin mukaisista Mannerheimin keskitysleireistä Itä-Karjalassa vaietaan. Mannerheimin ratsastajapatsas seisoo Helsingissä keskeisellä paikalla. Heikinkatu, Helsingin pääkatu muutettiin Mannerheimintieksi samana kesänä kun Itä-Karjalan keskitysleireillä kuoli 500 vanhusta, lasta tai naista kuukaudessa.Tämä asenne hyväksytään edelleen.

                                                 ***

Koska me suomalaisina emme koe koskaan tehneemme mitään väärää, voimme jatkaa fasisteja ja natseja myötäilevää asennettamme automaattisesti kuten valtiojohtomme ja eduskuntamme enemmistö tekee, valtamedian tukemana. Emme kaipaa ihmisyyttä emmekä totuutta.

Erkki Tuomiojan kiemurtelu on vain ilmentymä tästä. Venäjällä ei ole historiansa mukaisesti varaa tällaiseen. Sille fasismi ja natsismi ovat elämän ja kuoleman kysymyksiä. 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Erkki Tuomioja, rasismi venäläisiä kohtaan, fasismin maaperä Suomessa, NATO,

Serbian Kosovo ja Ukrainan Donbass

Tiistai 19.7.2022 klo 18.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

SERBIAN KOSOVO JA UKRAINAN DONBASS 

Yhdysvallat on tunkeutunut viimeisten 30 vuoden aikana yhä syvemmälle Euroopan rakenteisiin. Maa on natsismin perinnön kantaja. YK:n vuonna 2021 pidetyssä äänestyksessä Yhdysvallat ja Ukraina maailman ainoina valtioina pidättäytyivät vastustamasta natsismia.

Valtio, joka merkittävimmällä tavalla vaikutti toisessa maailmansodassa natsismista saatuun voittoon, oli Neuvostoliitto. Huolimatta liittoutumisestaan Neuvostoliiton kanssa Yhdysvallat suuntautui Neuvostoliiton tuhoamiseen kohta sodan päättymisen jälkeen. Kommunismin ja vasemmistolaisuuden kitkeminen, ensin omasta maasta ja sen jälkeen muualta maailmasta muodostui Yhdysvaltojen johtolangaksi.

Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan valittujen maiden tuhoamisen jälkeen vuoroon tulivat vuodesta 1990 Eurooppa ja Balkan. Liittoutumattomien maiden liiton ja YK:n perustajavaltio, sosialistinen Jugoslavia tuli haltuun otettavaksi. Kansantuloltaan maailman 24. valtio oli houkutteleva. Sen aatteellinen, sotilaallinen ja taloudellinen vaikutus oli murskattava. Jugoslavian haltuunotto heikentäisi Venäjän hegemoniaa ja olisi taloudellisesti hyödyllinen EU-Saksalle.

Samaan aikaan kun Yhdysvallat suoritti 1990-luvulla ”värivallankumousta” itse Venäjällä ryöstäen maan kansallisvarallisuutta ja johtamalla yhteistyössä korruptoituneiden oligarkkien kanssa valtion yritysten yksityistämistä, Jugoslavia jäi ilman henkistä ja fyysistä tukea. 

                                                 ***

Yhdysvallat oli jo presidentti Reaganin aikana 19.3.1984 laatinut ”National Security Decision Directive”- tavoitteen, jonka otsikko oli ”Yhdysvaltojen Jugoslavia-politiikka.”Jo aikaisemmin oli päätetty pyrkiä Itä-Euroopan kommunistijohtoisten hallitusten kaatamiseen hiljaisten vallankumousten avulla. 

Vuonna 1989 Jugoslavian liittovaltion pääministeri matkusti Washingtoniin neuvotellakseen presidentti George H.W.Bushin kanssa uudesta neljän miljardin lainasta. Vastineeksi pääministeri Ante Markovic lupasi entistäkin suurempia leikkauksia sosiaaliturvaan, dinaarin devalvaation, palkkajäädytyksen, yhteisesti omistettujen, työläisten johtamien yritysten lakkauttamisen sekä ulkomaisten sijoitusten rajoituksia poistavan lainsäädännön.

Lainan myöntämisen sijaan Yhdysvallat irtisanoi yhteistyössä IMF:n ja Maailmanpankin kanssa kaikki Jugoslavian lainat. Presidentti Bush aikaansai ”Foreign Operations Appropriation”-lain, jonka mukaan Jugoslavian liittovaltio ei saanut anomaansa rahoitusta. Päinvastoin Yhdysvallat ilmoitti suostuvansa antamaan lainaa erityisin ehdoin ja vain osavaltioille, mikäli niiden vaaleissa sopivat puolueet saavat enemmistön. Liittovaltio itse ei saisi järjestää vaaleja hajottamisestaan tai koossapysymisestään.

Yhdysvaltojen tavoitteena oli kansallistunteen nostattamien eri etnisten ryhmien välillä. Toisen maailmansodan keskitysleirien ja fasistisen Kroatian muistot eivät olleet unohtuneet. Yhtenäistä, perustuslaillista Jugoslaviaa kannattavat serbit asuivat eri osavaltioiden alueella muodostaen vähemmistön kaikissa muissa osavaltioissa paitsi Serbiassa. Siten keskitysleirien kauhut kokeneet serbit olivat yksin kaikkialla muualla paitsi juuri Serbiassa.

                                                  ***

Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa (300 000 amerikkalaissotilasta v. 1990) yhteistyössä Yhdysvaltojen natsi-diasporan ja Osama bin Ladenin rahoittamien jihadistien kanssa tuki kroaatteja. Ne hyökkäsivät Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan tavoitteenaan muodostaa rasistisen perustuslain omaava puhtaasti kroaatti-valtio, jossa serbit olisivat alistetussa asemassa kuten fasistisen Kroatian vallitessa 1941-45. 

Bosnian muslimit, natsien entiset liittolaiset, vuorostaan halusivat muodostaa puhtaan muslimi kalifaatin, jossa ”paras serbi on kuollut serbi”. Bosnian presidentiksi oli USA:n määräämien lakien perusteella valittu Alija Izetbegovic (ohi vaalituloksen, jossa valituksi oli tullut Fikret Abdic).

Izetbegovic oli kirjoittanut v. 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa serbien asema kuvaillaan tarkasti. ”Paras serbi on kuollut serbi, mutta jos hän saa elää ja työskennellä, hänen palkkansa ja asemansa on alempi kuin muslimeilla” jne. Izetbegovic kärsi julistuksestaan perustuslaillisessa Jugoslaviassa vankeustuomion.

                                                  *** 

Yhdysvallat ja EU-Saksa Helmut Kohlin johdolla tukivat rasistista, käytännössä fasistista kehitystä. Kroatiassa presidentiksi valittu holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman, jakoi poliisin virkamerkkejä laillistaakseen aseenkannon. Aseita toimitettiin Saksasta Itä-Saksan jäljellejääneistä varastoista.

Etnisten ryhmien vastakkainasettelun lisäksi USA ja EU-Saksa hoitivat serbivastaisen sodan rahoituksen, aseet ja mikä tärkeintä propagandan. Yhdysvaltalaisen Ruder-Finn markkinointitoimiston 400 toimittajan verkosto hoiti ”oikean” tiedon levityksen.

                                                  *** 

Vuoteen 1995 mennessä Jugoslavia oli saatu hajotettua Yhdysvaltojen ja NATO:n hallitsemiksi Sloveniaksi, Kroatiaksi ja Bosnia-Hertzegovinaksi, johon viimeksi mainittuun oli NATO-miehityksen lisäksi saatu hallitsijaksi ”lännen valitsema” ”high-comissioner”, jolla oli valta hylätä lait, sulkea tiedotusvälineitä ja vaikuttaa korkeimman oikeuden päätöksiin, jos hän katsoi niiden päätösten olevan Daytonin rauhansopimuksen kanssa ristiriidassa.

                                                  *** 

Serbia, Montenegro ja Makedonia olivat vielä miehittämättä. Yhdysvallat halusi NATO-miehityksen koko Serbiaan. Serbian muslimienemmistöinen maakunta Kosovo oli pyrkinyt vuodesta 1990 lähtien, muodostamaan etnisesti puhtaan itsenäisen muslimi-Kosovon. Se käytti tavoitteeseen pääsemiseksi suoraa toimintaa kieltäytymällä osallistumasta valtiollisiin vaaleihin. Johtajiensa käskyvallan alla olevat albaanit eivät osallistuneet valtion opetusjärjestelmän mukaiseen kouluopetukseen, valtion terveydenhuoltoon. He eivät hakeutuneet valtion virkoihin, työläisiksi valtion tehtaisiin jne. 

Albaanit muodostivat rinnakkaisen koululaitoksen ja terveydenhuollon, jotka luonnollisesti eivät tasoltaan vastanneet virallista valtion rahoittamaa järjestelmää. Köyhyys ja työttömyys vaikeutti albaani -perheiden asemaa. 

Albaanien johtajana oli maltillinen Ibrahim Rugova. 

Albaanien hahmottama Kosovo oli rasistinen järjestelmä kuten Kroatiakin. Kun Jugoslaviassa ja Serbiassa kaikki 12 eri kansanryhmää ovat tasa-arvoisia, Kosovo olisi määritelty puhtaasti albaanien alueeksi. Serbeillä ei olisi itsenäisessä Kosovossa samoja kansalaisoikeuksia kuin albaaneilla. 

Länsimedia, Suomen media mukaan luettuna ihasteli tätä ”suoraa toimintaa”. Lännen propagoima serbivastaisuus toimi samoin kuin aikoinaan juutalais- tai serbivastaisuus tai tällä hetkellä Suomessa vallitseva Venäjä-vastaisuus fasismin perusteluna.

                                                   *** 

Yhdysvallat oli määritellyt yhä väkivaltaisemmiksi muodostuneet Kosovon albaanijoukkiot terroristeiksi, kunnes vuonna 1998 heidän nimityksensä muutettiin ”vapaustaistelijoiksi”. Taistelijoilla alkoi olla yllään Saksan armeijan asepukuja ja heitä koulutettiin Osama bin Ladenin rahoituksella Turkissa sekä CIA:n toimesta Albanian puolella.

Serbipoliisien pyrkiessä hillitsemään albaaniterroristien väkivallantekoja Yhdysvallat ja EU:n NATO-maat päinvastoin tuomitsivat sen ja vaativat serbejä tilille uhaten Serbiaa pommituksilla ja koko maan NATO-miehityksellä. 

Lähes 3kuukautta kestäneiden tauottomien pommitusten jälkeen Jugoslavia suostui rauhaan, joka merkitsi Kosovon alueen NATO-miehitystä, mutta ei koko Serbian, jota USA oli vaatinut ennen pommitusten aloittamista. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo pysyi Serbian maakuntana, vaikka se oli oletettavasti tilapäisesti NATO:n miehittämä. 

                                                    *** 

Yhdysvallat alkoi käyttää tilannetta hyväkseen. Heti aseiden vaiettua se alkoi rakentaa jättimäistä sotilastukikohtaa Bondsteeliä Kosovoon. Presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi, alueen yritykset ja omaisuus yksityistettiin ilman että omistajat – yleensä serbit- pääsivät paikalle tutkimaan mitä heidän omaisuudelleen tehtiin. Yhdysvaltojen ja Suomen tunnustusten johdolla n puolet maapallon maista on tunnustanut Kosovon itsenäisyyden, EU-maista mm Espanja ja Kreikka eivät ole tunnustaneet. 

                                                    ***

Balkanin haltuunoton, yksityistämisen ja alueen köyhtyneiden valtioiden NATO-jäsenyyden jälkeen Yhdysvallat ja EU käänsivät katseet Venäjästä taloudellisesti riippuvaiseen Ukrainaan.  

USA:n ja NATO: n vaikutusvalta Ukrainassa olisi omiaan heikentämään, oikein käytettynä, Venäjää.

Ukrainan kansalaiset eivät kannattaneet NATO on liittymistä. Sen sijaan he halusivat liittyä Euroopan unioniin. Yhdysvallat ja EU käyttivät kaikki keinot tuon tavoitteen toteuttamiseksi, mutta myös maan liittämiseksi NATO on. USA oli käyttänyt jo useissa vaaleissa värivallankumouksista tuttuja keinoja mutta vuonna 2013 kärsivällisyys loppui, se halusi muutoksen heti. 

Presidentti Victor Janukovic, joka oli valittu presidentiksi alueiden puolueen kannattajien avulla tuli siihen tulokseen, että äärimmäisen köyhällä maalla ei ole vielä taloudellisia mahdollisuuksia liittyä lähentymissopimukseen. Hän kannatti lähentymissopimusta, mutta ei vielä sen toteuttamista.

Ukrainan talous oli monilta osin kietoutunut Venäjän kauppaan ja oli tullivapaa. Liittyminen Euroopan unionin kauppaan olisi merkinnyt tullivapautta EU:n ja Venäjän välillä. Tätä EU:n lähentymiskomissaari Olli Rehn ei ollut ottanut huomioon EU:n puskiessa Ukrainan päätöstä eteenpäin. 

Rakenteellisesta liittymisesteestä alettiin syyttää presidentti Janukovicia väittäen hänen olevan haluton EU-jäsenyyteen, mikä ei pitänyt paikkaansa. Propaganda ja suora toiminta Maidanin torilla hoitivat loput tarkoitushakuisessa leimaamisessa.

                                                   *** 

Yhdysvaltojen johtamassa, natsien ja äärioikeistopuolueiden tukemassa mutta myös useiden EU-maiden myötävaikuttamassa väkivaltaisessa vallankaappauksessa presidentti Janukovic ajettiin maasta. Eduskunnan seinät vuorattiin natsi-lipuilla. Yhdysvallat valitsi uuden pääministerin ja ylikansallisen laittoman hallituksen. CIA:lla oli Ukrainan sisäministeriössä kokonainen kerros hallussaan. 

Presidentti Obaman varapresidentti Joe Biden toimi eräänlaisena siirtomaaisäntänä ohjaten Ukrainan parlamentin toimintaa ja valintoja. NATO:n läsnäolo voimistui, USA perusti sotilasteknisiä laboratorioita maahan.

Presidentti Janukovicin kannatus oli voimakkainta Itä-Ukrainassa, jossa väestön suuri osa on äidinkieleltään venäjänkielisiä. Itä-Ukrainan asukkaat eivät alistuneet vallankaappauksen seurauksiin vaan aloittivat hallintorakennusten valtaukset ja vaativat demokratian noudattamista.

Demokratian palauttamisen sijaan useiden puolueiden edustajista puhdistettu eduskunta julisti puhemies Turchinovin suulla ”terrorismin vastaisen sodan” Donbassin asukkaille. Siis demokratiaa kannattavat ja sen toteuttamista vaativat kansalaiset julistettiin terroristeiksi. Venäjän kielen asema virallisena kielenä lakkautettiin.

Väkivaltaista vallankaappausta vastustaneet mielenosoittajat joutuivat Odessassa 2.5. 2014 natsijoukkioiden takaa-ajamiksi paeten ammattiyhdistysten taloon. Natsit tuikkasivat rakennuksen tuleen estäen sisällä olijoiden pääsyn ulos. Rakennuksessa paloi elävältä yli 42 henkilöä. Videolla voi nähdä natsien huutelevan ”torakat palaa”.  Maidanilla Kiovassa USA:n kouluttamien tarkka-ampujien luodeissa kuoli yli 100 henkilöä. 

                                                     *** 

Vuodesta 2014 lähtien natsien soihtukulkueet Ukrainassa ovat yleistyneet. Toisen maailmansodan aikuisia muistomerkkejä on tuhottu ja katujen nimiä on muutettu kunnioittamaan natsisankareita, erityisesti Stepan Banderaa.

Nykyinen NATO-propaganda pyrkii vähättelemään neo-natsien läsnäoloa Ukrainassa viitaten vastaavien ryhmien esiintymiseen lännessä. Totuus on kuitenkin erilainen. Banderan kannattajat ovat vähitellen ottaneet viimeisten 30 vuoden aikana vallan haltuunsa, kirjoittamalla historian uudelleen, kouluttaen nuorison ja vaihtaen kaikki valtion symbolit yhden kerrallaan. He ovat indoktrinoineet kolmanneksen väestöstä ja edustavat kolmasosaa armeijasta. Heidän tavoitteenaan on tuhota Venäjä. He pyrkivät tavoitteeseensa yksinapaista maailmaa yksinoikeudella tavoittelevien yhdysvaltalaistahojen kanssa. 

                                                     *** 

”Terrorismin vastainen sota”demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita vastaan on jatkunut 8 vuotta. Presidentiksi toukokuussa 2014 valittu Petro Poroshenko julisti Donbassin asukkaille tuhoa ja kuolemaa kellareihinsa. Donbassin asukkaiden sosiaaliturva ja koululaitos lakkautettiin. 

Ukraina ja EU-maiden edustajina Saksa ja Ranska laativat kaksi Minskin sopimusta, joiden avulla pyrittiin luomaan Donbassiin aselepo, vaalit, autonomia ja sovittu raja Venäjän ja Donbassin välillä. Neuvotteluihin osallistumisesta huolimatta Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande ja hänen jälkeensä Emmanuel Macron eivät ole kyenneet edistämään rauhaan suuntautuvaa ratkaisua. Ukrainan Yhdysvaltojen taskussa oleva eduskunta ei ole suostunut rauhaan.

Rauhan sijaan Yhdysvallat on voimistanut läsnäoloaan Ukrainassa, aseistaen ja kouluttaen Ukrainan armeijaa tavoitteenaan uhata siten Venäjän turvallisuudentunnetta. Ukrainan NATO-jäsenyydestä puhuminen ja sen edistäminen oli yhtä provosoivaa kuin Suomen NATO-jäsenyydenkin edistäminen. 

                                                     *** 

Ukrainan hallituksen sisällissodan Itä-Ukrainan kanssa kestettyä kahdeksan vuotta Itä-Ukrainalaiset Donbassin asukkaat päättivät, että liika on liikaa. Tuhottu infrastruktuuri, pommitetut talot, 14 000 kuollutta siviiliä, joista 400 lasta ylitti sietorajan. Alue päätti julistautua itsenäiseksi ja pyysi Venäjää tunnustamaan itsenäisyyden ja tulemaan apuun. Seuraavaksi itsenäisyyden on tunnustanut Syyria.

Venäjä odotti USA:n ja Euroopan Unionin vastausta kysymykseen, kuinka kaikkien valtioiden turvallisuus voidaan yhdessä taata joulukuusta 2021 helmikuuhun 2022. Mitään vastausta ei tullut. Se päätti itse lähteä takaamaan Donbassin asukkaiden ja oman turvallisuutensa NATO/Ukrainan uhan alla 24.2. 2022 

Venäjä julisti, kuten liittoutuneet julistivat toisen maailmansodan päätteeksi, että tavoitteena on Ukrainan de-natsifikaatio ja de-militarisaatio, jotka natsismi ja militarismi molemmat uhkaavat sekä Donbassia, että koko maailmaa.

                                                   *** 

Ukrainassa oli järjestetty presidentinvaalit v. 2019. Koomikkona tunnettu Volodymyr Zelensky voitti oligarkkien rahoituksen avulla Petro Poroshenkon saaden 73,2% äänistä. Hän lupasi lopettaa korruption, johtaa maan edistyksen ja sivilisaation tielle ja ennen kaikkea tehdä rauhan venäjänkielisen Donbassin kanssa. Heti valintansa jälkeen hän petti kaikki lupauksensa, jolloin hänen kannatuksensa laski 23%:iin tammikuussa 2022.

Heti presidentiksi valintansa jälkeen Zelensky toteutti massiivisen maan yksityistämisohjelman, joka kattoi 40 miljoonaa hehtaaria maanviljelysmaata. Sen lisäksi hän purki kansallistamiset ja venäjämielisyyden, joka purkaminen oli alkanut jo USA:n tukeman vallankaappauksen aikana. 

Toukokuun 19. päivänä 2021 hän takasi nationalistien riemuksi ukrainankielen ylivallan kieltämällä venäjänkielen käytön kaikilla julkisen elämän aloilla – hallinnossa, kouluissa ja liike - elämässä. 

Zelenskyn päärahoittaja oli Ihor Kolomoisky, joka on käytännössä maanpaossa Genevessä talousrikosten johdosta. Hän on pääosakas öljy-yhtiö Burismassa, joka palkkasi Bidenin pojan Hunterin 50 000 dollarin kuukausipalkalla. Hän oli maksanut Zelenskylle v. 2012 40 miljoonaa dollaria, jotka tämä oli tallettanut vaimonsa nimellä veroparatiiseihin ja hankkinut kolme asuntoa Lontoosta 7,5 miljoonalla dollarilla. 

                                                    ***

Koomikko Zelensky on Azovin natsipataljoonan panttivanki. Hän ei itse ole natsi, mutta riippuvuus on selvä. Kolomoysky on perustanut tunnetuimman natsi -pataljoonan Azovin v. 2014. Vaikka natsien vaalikannatus on vain noin 2 % he muodostavat hyvin motivoituneen 1miljoonan miehen armeijan. Azovin lisäksi Aidar, Dnipro, Safari, Svoboda, Pravy Sektor, C 14 ja Kansallisjoukot tulevat lisäksi. Arsen Avakov, Ukrainan turvallisuusjohtaja 2014 -2021 liitti natsijoukot osaksi Ukrainan armeijaa. Zelensky kutsuu tätä natsijoukkoa ”veteraaneiksi”. 

Kerran Zelensky yritti motivoida Donbassia moukaroivia natseja laskemaan aseensa vieraillessaan alueella. Sitä seurasi Zelenkyyn kohdistuva vihakampanja ja pommitukset alkoivat jälleen entistä kiihkeämmin.

Vihakampanjan jälkeen Zelensky otti vastaan useita äärioikeiston edustajia pääministerin kanssa mm C14 johtaja Yehven Tarasin, pääministerin vierellä taas esiintyi murhasta epäilty neo-natsi Andryi Medvedko.

Viime lokakuussa Zelensky nimitti kiihkokansallista Oikea sektoria edustavan Dmytro Yaroshin Ukrainan armeijan ylipäällikön erityisneuvonantajaksi ja helmikuusta 2022 lähtien lähiterroria harrastavan Vapaaehtoisarmeijan päälliköksi. Samaan aikaan hän nimitti Oleksander Poklandin, lempinimeltään ”kuristaja”, ”koska hän pitää kiduttamisesta”, vastavakoilun päälliköksi.

Joulukuussa 2021 kaksi kuukautta ennen sotatoimien alkua Zelensky antoi komentaja Dmytro Kotsuybaylolle  Ukrainan sankarin tittelin. Zelensky korvasi myös Odessan aluekuvernöörin Maksym Marchenkolla, joka on ultranationalistisen Aidarin pataljoonan päällikkö. 

Onko kysymys ainoastaan halusta miellyttää äärioikeistoa antamalle heille asemia? Neoliberaalien, atlantistien, lännen oikeiston unelma on tuhota venäläiset ja ”johtaa maailman valkoiset rodut lopulliselle ristiretkelle semiittien johtamia ali-ihmisiä vastaan” kuten entinen Kansallisten joukkojen johtaja Andryi Biletsky , toteaa. Ei ole selvää, mitä Zelensky ajattelee koska yksikään toimittaja ei ole kysynyt asiaa häneltä itseltään. 

Ei ole epäilystäkään, etteikö Ukrainan hallitus liukuisi lisääntyvästi autoritaariseen, suorastaan rikolliseen suuntaan. Pelottelukampanjat, kidnappaukset ja teloitukset kohdistuvat vaaleilla valittuihin virkailijoihin, joiden epäillään olevan Venäjän vakoilijoita tai sympatisoijia. 

”Yksi petturi vähemmän Ukrainassa!” Hänet löydettiin tapettuna ja tuomittuna kansan oikeudessa. Näin julisti sisäministeri Anton Gerashenkon avustaja Telegram sivustollaan Volodomyr Strokin,  Kremninan pikkukaupungin pormestarin murhauutista. Hänet oli kidnapattu ja kidutettu ennen teloitusta. 

Gostomelin pormestari taas murhattiin koska hän oli yrittänyt neuvotella turvakäytävän luomisesta. Yhdentoista pormestarin on ilmoitettu olevan kadoksissa. 

Helmikuussa 2021 Zelensky sulki kolme tv:n oppositiokanavaa, jotka omisti Viktor Medvedchuk. Valtioneuvosto ylisti ratkaisua Yhdysvaltojen tukemana toimena vastata Venäjän negatiiviseen vaikutukseen.

Joulukuussa 2021 entistä presidenttiä Petro Poroshenkoa syytettiin valtiopetoksesta ja terrorismin tukemisesta. Presidenttiä syytettiin pyrkimyksestä saattaa Ukraina riippuvaiseksi Venäjän energiasta ja Venäjän kontrolloimista ”pseudo-valtioista”. 

Maaliskuun 3.päivänä Lizvizia Left puolueen aktivistien koteihin tehtiin kotietsintä ja tusina ihmisiä vangittiin. Maaliskuun 19. päivänä 11 vasemmistopuoluetta lakkautettiin. Muita aktivisteja ja ihmisoikeuksien puolustajia on pidätetty ja kidutettu. 

Listaa voisi täydentää nationalistien Kiovan kadulla riisumilla ja julkisesti hakkaamilla ihmisillä, venäläisten sotilaiden ampumisella jalkoihin ennen heidän teloitustaan ja sotilaalla, jonka silmät puhkottiin ennen teloitusta.  

Turvallisuuspalvelu ampui Ukrainan ja Venäjän ensimmäiseen neuvotteluun osallistuneen neuvottelijan Kiovan kadulla keskellä päivää liian venäjämielisenä.  

Ukrainan kanava 24:lla armeijan ylilääkäri kehui ”saaneensa käskyn kastroida kaikki venäläiset miehet, koska he ovat ali-ihmisiä ja pahempia kuin torakat”.  

Ukraina käyttää laajalti Clearviewn kasvojentunnistustekniikkaa tunnistaakseen kuolleet venäläiset sotilaat ja lähettääkseen heidän kuvansa Venäjän sosiaaliseen mediaan halventaakseen heitä. 

Ukrainan ongelma on siinä, että sen presidentti on tahtoen tai tahtomattaan luovuttanut vallan ääriliikkeille sisäisesti ja NATOn sotavoimille ulkoisesti voidakseen kampanjoida päästäkseen kansojen suosioon ympäri maailmaa.  

                                                   ***

EU on syytänyt miljardikaupalla rahaa Kosovoon ylläpitääkseen mielikuvaa itsenäisestä demokraattisesta valtiosta tiellä kohti EU/NATO/YK:n jäsenyyttä. 

Vuonna 2004 maaliskuun 17. ja 18. päivien aikana albaanit kohdistivat serbiväestöön YK:n ja NATO:n valvovan silmän alla pogromin. YK:n pääsihteerin edustajana Kosovossa toimi silloin suomalainen Harri Holkeri. 

Kahden vuorokauden aikana 35 muinaista serbialaista ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin, poltettiin tai vaurioitettiin.935 serbien taloa ja kymmenen julkista laitosta, koulua, terveyskeskusta tai postia ryöstettiin, poltettiin tai vaurioitettiin pahoin sekä suoritettiin 4012 serbin etninen puhdistus eli poistaminen tavalla tai toisella kuudesta kaupungista ja yhdeksästä kylästä. 

Islamististen albaanien etninen ja uskonnollinen riehuminen ortodoksisia serbejä kohtaan sai tapahtua ilman että albanialainen poliisi olisi yrittänyt estää sitä tai olisi yrittänyt auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutuneita.

Kansainväliset KFOR-joukot eivät myöskään tehneet mitään toteuttaakseen tehtäväänsä Kosovossa – paitsi auttoivat etnisessä puhdistuksessa siirtämällä serbit pysyvästi pois kotiseudultaan albaanijoukkioiden kynsistä.

Serbit joutuivat asumaan kotiensa sijaan parakeissa ja konteissa ympärillään jatkuva fyysisen ja psyykkisen vainon ilmapiiri. Albaaniasukkaat sallivat lastensa kivittää ja terrorisoida serbiperheitä, joiden jäsenet pelkäsivät astua ulos asumuksistaan. 

Serbien kohtalon tekee vielä kohtuuttomammaksi se, että YK:n virkamiehet estivät myös muualle paenneiden Kosovon serbien paluun takaisin kotiin.

                                                     *** 

Suomen presidentti Martti Ahtisaaren johdolla Kosovon YK:n alainen harjoitteluparlamentti äänesti vastoin YK:n päätöstä Kosovon itsenäiseksi v. 2008. International Court of Justice totesi, että tämä ”parlamentti” ei voi päätöstä tehdä vaan  sen jäsenet ovat suorittaneet äänestyksen yksityishenkilöinä. 

Tästä mielenkiintoisesta itsenäisyysjulistuksesta huolimatta Yhdysvallat, joka oli jo 8 vuotta aikaisemmin rakentanut alueelle jättimäisen Bondsteel-sotilastukikohdan, ilmoitti tunnustavansa Kosovon itsenäisyyden. Suomi, Ahtisaaren ohjaamana, seurasi heti perässä. 

                                                    ***

Kosovossa on edelleen Yhdysvaltojen sotilastukikohta, NATO-miehitys ja Euroopan unionin vankka taloudellinen tuki. Näillä pönkillä Yhdysvallat ja EU ylläpitävät mielikuvaa itsenäisestä valtiosta. Serbien alistettu asema ei herätä myötäelämistä. 

Kosovon parlamentin serbiedustaja sai 2 vuoden vankeusrangaistuksen mainitsemalla puheessaan Racakin kylän teloitusten v. 1999 olleen lavastus. Yhdysvaltalainen KFORin päällikkö lavasti taistelussa kaatuneet teloitetuiksi ja Suomen ja Saksan hallitukset salasivat oikeuslääkäreiden tiedot vainajien kuolinsyystä. Suomi palveli USA:n ja NATO:n tavoitteita. Tuon valheen seurauksena Yhdysvallat ja NATO aloittivat serbien pommitukset.

                                                    *** 

Tiivistettynä, edellä mainitun perusteella voi sanoa, että Suomi on asemoitunut palvelemaan Yhdysvaltoja ja NATO: a sotilaallisesti vähintään vuodesta 1999 lähtien.

Ukrainan sisällissodassa, joka on saanut alkunsa Yhdysvaltojen ja EU-maiden provosoimasta vallankaappauksesta v. 2014, Suomi on tukenut Ukrainan Yhdysvaltojen tukemaa hallitusta eikä demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita. 

Serbian ja Kosovon välisessä kysymyksenasettelussa Suomi on tukenut Kosovon itsenäisyyttä vastoin YK:n päätöslauselmaa. 

Niin Serbia/Kosovossa kuin Ukraina/Donbassissa Suomen tukemat tahot turvautuvat terroriin, kidutukseen, murhapolttoihin, ihmisarvon mitätöimiseen ja muihin fasistisiin piirteisiin. Suomi auttoi pommittamaan serbejä, joiden perustuslaillinen periaate on kaikkien maassa asuvien 12 etnisen ryhmän tasa-arvo. Suomi tuki terroritekoihin turvautuvia ja monokulttuurista puhdasta albaani-Kosovoa tavoittelevia tahoja.  

Ukrainassa Suomi tukee ja aseistaa natseista, USA:sta ja NATO:sta riippuvaista Ukrainan hallitusta, joka ei ota huomioon omien kansalaistensa tasa-arvoa vaan päinvastoin on laillistanut syrjinnän ja vainon ja tavoittelee monokulttuurista ukrainankielistä, natsimielistä vartiota.

Ukrainassa kyse on yksinomaan sen hallituksen ongelmasta. Venäjä on sivujuonne, vaikka Yhdysvallat ja sen liittolaiset yrittävät tehdä siitä pääasian. Venäjä puolustaa kaikkien ihmisoikeuksia natsismia, rasismia ja militarismia vastaan pyrkien luomaan maailmanyhteisön, jossa kaikkien valtioiden turvallisuushuolet otetaan huomioon ja niitä kunnioitetaan. Tämän Venäjä on ilmaissut kouriintuntuvasti aloitteissaan joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022.

 

                                                                                

 

 

 

 

                                                                                 

 

                                                                     

 

                                                                       

 

 

 

                                               

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismi käyttövoimana, Ukraina, Donbass, Serbia, Kosovo, Suomi Naton palvelijana, rasismi Suomen politiikassa

Miksi Venäjä sotii - entä Yhdysvallat EU-liittolaisineen

Sunnuntai 3.4.2022 klo 13.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan NATO-maat ovat entisiä siirtomaavaltoja.

Toinen maailmansota lopetti Britannian maailmanvallan. Ranska ei alistunut vaan jatkoi sotiaan Asiassa ja Algeriassa. Se ei myöskään halunnut lopettaa vallankäyttöään Lähi-Idässä; entisissä siirtomaissaan. Saksan ja Belgian siirtomaahistoriat ovat sanoin kuvaamattoman kammottavia. Hollanti ei halunnut alistua siirtomaansa Indonesian itsenäistymiseen vaan hyökkäsi toisen maailmansodan loputtua verisesti uudelleen. Tuon hyökkäyksen uhriluvut puuttuvat edelleen Hollannin historiankirjoista.

Vaikka natsi-Saksan maailmanvalloitus estyi, natsismi ei kadonnut minnekään. Yhdysvallat auttoi keskeiset natsit siirtymään Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Kanadaan ja Etelä-Amerikkaan, jopa Etelä-Afrikkaan.

Yhdysvallat jatkoi natsien hyödyntämisen rinnalla fasistisen Espanjan tukemista aina Francon sotilasdiktatuuri päättymiseen asti 1975.

Yhdysvallat oli keskeinen Etelä-Afrikan apartheidin tukija sen viimeisille metreille saakka.

Yhdysvaltojen apartheidin historia on oma hirveä lukunsa.

Yhdysvaltojen ja entisten siirtomaavaltojen sodat perustuvat aina  alkuperäisväestön alistamiseen, nöyryyttämiseen ja maan ryöstöön. Osalla sodista on ideologinen perusta, "kommunismin kitkeminen", mutta sen peitossa keskeiset tavoitteet ovat yleensä öljyn tai muiden luonnonvarojen ryöstö sekä sotilastukikohtien rakentaminen pakolla tai taloudellisten uhkailujen avulla.

Yhdysvallat EU-liittolaisineen päätti viimeisimmän ryöstösotansa Afganistanissa 7 kuukautta sitten. Tuon sodan aikana Yhdysvallat EU-liittolaisineen kävi useita muita sotia; Libyan pommitukset, Egyptin ja Tunisian värivallankumoukset, Syyrian sodan jihadistien avulla. Yhdysvallat jatkaa maassa öljyn varastamista liittolaistensa avulla ryyditettynä hirviömäisillä talouspakotteilla.

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten ryöstöissä kohdemaan hyvinvoinnilla ei ole merkitystä. Libya oli Afrikan vaurain valtio, sekulaarinen Syyria huolehti jopa 1,5 miljoonan Irakin ja 0,5 miljoonan palestiinalaispakolaisen hyvinvoinnista. Näillä seikoilla ei ollut merkitystä. Päin vastoin.

Yhdysvallat NATO-liittolaisineen rakennutti jihadisteille sementtibunkkereita käytävineen Syyriaan. Kun Syyrian laillinen armeija sai valloitettua Aleppon kaupungin takaisin, bunkkereista löytyi useita NATO-armeijan upseereita.

(Samoin Azovin natsijoukkojen paetessa huhtikuun 2022 alussa helikopterilla Mariupolin kaupungin saarrosta, mukana lensi useita yhdysvaltalaisupseereita)

Ranskan armeija oli hiipinyt pois Syyriasta jo ensimmäisen sotavuoden jälkeen. Ranska hyödynsi Turkin harrastamaa Syyrian öljyn varastamista ensimmäisten sotavuosien aikana jalostamalla tuon öljyn.

Yhdysvaltojen ja EU-maiden tiedonvälitys on yhdenmukaistettu markkinointitoimistojen kuten Ruder-Finn ja Hill&Knowlton  sekä toimittajien CIA-koulutuksen avulla  tavoitteena yksinapaisen, Yhdysvaltojen johtaman maailmanjärjestyksen kuvaaminen oikeudenmukaisena ja ainoana demokraattisena järjestelmänä.

Tässä koordinoinnissa ovat mukana työikäiset poliitikot, virkamiehet ja upseerit, joiden itsesuojeluvaisto estää heitä puhumasta totuutta maailmanpolitiikasta. Heillä on omat asemat ja perheen toimeentulo puolustettavinaan. Vain eläkkeelle päässeet upseerit ja virkamiehet rohkenevat avata suunsa.

Yksinapainen maailma ei suvaitse kilpailijoita puhumattakaan toisenlaista valtajärjestelmää.

Venäjä on pikkuhiljaa noussut rakentamaan uutta moninapaista maailmanjärjestystä, jossa jokainen valtio on tasa-arvoinen ja toimii kansainvälisten lakien ja YK:n peruskirjan viitoittamalla tavalla.

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan johdolla tapahtunut Jugoslavian tuhoaminen oli eräänlainen hälytyssignaali Venäjälle - "kuinka pitkälle yksinapaisen maailman tavoittelu on menossa".

Yhdysvallat ja sen sotilaallisesti miehittämä Saksa käyttivät hajotuksessa IMF:ää, omia talouspakotteitaan ja YK:ta alistaakseen toisen maailmansodan holokaustin uhrit, serbit, Jugoslavian NATO-miehitykseen ja Kosovon maakunnan kaappaukseen.  Yhdysvallat rakensi alueelle jättimäisen sotilastukikohdan, Bondsteelin. Kosovo on edelleen NATO-miehityksen alainen 23 vuotta NATO-pommitusten jälkeen.

Sodassa USA ja Saksa käyttivät liittolaisinaan Kroatian natsi-diasporaa sekä kalifaattia Bosniaan rakentavia muslimeja, joiden rahoittajana, aseistajana ja valmentajana toimi Osama bin Laden. Bosnian presidentti Izetbegovic  toivotti bin Ladenin jihadistiarmeijan tervetulleeksi  Bosniaan arabiankielisellä rukouksella.

Venäjä on reagoinut asellisesti Georgiassa, Georgian aloitettua Etelä-Ossetian venäläisten rauhanturvaajien  pommitukset elokuussa 2008. Presidentti Saakashvili oli Yhdysvaltojen kouluttama ja oletti virheellisesti Yhdysvaltojen tulevan sotaan mukaan.

Yhdysvallat on olettanut voivansa levittää yksinapaisen maailmanvaltansa Venäjän rajoille myös asein. Sen ulkoministeriö ilmoitti v. 2000 Bratislavan kokouksessaan Yhdysvaltojen luopuvan noudattamasta kansainvälisiä lakeja sekä laajentavansa NATO:n toiminta-alueen Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä estävänsä Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle.

Yhdysvallat on tätä tavoitetta edistääkseen tukenut useita värivallankumouksia Ukrainassa. Vuoden 2014 helmikuussa sen tukemat tarkka-ampujat tappoivat yhteistyössä Ukrainan natsi-joukkioiden kanssa mielenosoittajia Kiovan Maidanin aukiolla.

Ukrainalla on vahva natsi-historia. Suomi ja Baltian maat Puolan ohella tukevat tuota puolta maan toiminnassa.

Helmikuun 2014 vallankaappauksessa, jossa presidentti ajettiin henkensä uhalla maasta, Ukrainan eduskunta vuorattiin natsi-lipuilla ja kaduilla aloitettiin ennennäkemättömät "lustaraatiot", kidutukset ja roskaponttöihin heittämiset.

Puolueita lakkautettiin, venäjänkielenkäyttö, venäjänkielinen kouluopetus, venäjänkieliset TV-kanavat ja sanomalehdet lakkautettiin. Venäjänkieliset krimiläiset vallankaappausta vastustavat mielenosoittajat yritettiin tappaa heidän matkustaessaan busseilla Kiovasta Krimille.

Pelon ilmapiirin vallitessa krimiläiset päättivät julistaa autonomisen tasavaltansa itsenäiseksi, jonka jälkeen he anoivat pääsyä osaksi Venäjää.

Myös Ukrainan presidentit pelkäävät natsijoukkioita. Niin Poroshenkon kuin Zelenskyn on pelättävä henkensä puolesta elleivät he noudata Azovin-natsipataljoonan vaatimuksia.

USA:n tukema uusi hallitus julisti eduskunnan väliaikaisen puheenjohtajan Turchinovin suulla  itä-ukrainalaisille, jotka eivät alistuneet yhdysvaltalaisjohtoisen vallankaappaushallituksen valtaan "terrorimin vastaisen sodan". Siis demokratiaa kannattava kansanosa julistettiin terroristeiksi.

Ukrainan sisällissota on jatkunut jo 8 vuotta ilman että Suomi on tehnyt elettäkään uhrien auttamiseksi. Noin miljoona Donbassin asukasta on paennut Venäjälle, ilman että mikään länsimaa on ojentanut auttavaa kättään. Donbassiin jääneet asukkaat ovat viettäneet useammin yönsä kellareissa kuin kodeissaan.

On vastenmielistä lukea hyväntekeväisyysjärjestöjen mielisteleviä avunpyyntöjä nyt, kun Ukrainan natseja myötäilevä hallitus on joutunut Venäjän hyökkäyksen kohteeksi ja kansalaiset ovat hallituksen kyvyttömyyden vuoksi joutuneet lähtemään maasta.

Venäläiset ovat hyökänneet Ukrainaan Ukrainan hallituksen harrastaman venäjänkielisen väestön vainon ja sorron vuoksi. Vainoa on kestänyt 8 vuotta. Osa väetöstä on myös Venäjän kansalaisia.

Venäjä on hyökännyt myös siksi, että kuluneiden 8 vuoden aikana Yhdysvallat on rakentanut itseään ja johtamaansa sotilasliitto-NATOa palvelevaa sotilaallista infrastruktuuria Venäjää vastaan kohdistuvaa hyökkäystä varten. Infrastruktuuri on käsittänyt myös biologisia laboratorioita, joiden olon myös apulaisulkoministeri Victoria Nuland on myöntänyt USA:n kongressille.

Venäjä on toistamiseen joutunut taisteluun natseja ja natsismia vastaan. Toisessa maailmansodassa Yhdysvallat ja "länsi" olivat välttämättömyyden pakosta Venäjä/Neuvostoliiton tukena, vaikka tosiasiallisesti olivat toivoneet, että Hitler olisi ensin hyökännyt Neuvostoliiton kimppuun.

Nyt natsismin todellinen tukija, Yhdysvallat on EU-liittolaisineen  Ukrainassa tukemassa natsien toimintaa taistelussa venäjänkielistä väestöä ja omaa turvallisuuttaan puolustavaa Venäjää vastaan. Toisen maailmansodan natsi-liittolaiset Suomi, Baltian maat sekä EU:n NATO-maat ovat mukana yhtenä rintamana.

Venäjällä on liittolaisinaan kaikki siirtomaaherrojen ja yksinapaisen maailman sotilaallisten toimien ja talouspakotteiden kohteina olleiden maiden kansat. Tämä YK-maiden enemmistö ei enää alistu Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden kiristykseen ja alistamiseen.

Kiina, Intia, Pakistan, Brasilia, Etelä-Afrikka, Indonesia, Kuuba, monet Etelä-Amerikan ja Afrikan maat eivät ole unohtaneet Yhdysvaltojen ja EU-siirtomaaherrojen suorittamia presidenttiensä murhia, sotilaallista alistamista, taloudellista kiristystä ja ihmisarvon loukkauksia.

Nämä maat muistavat Neuvostoliiton/Venäjän avun itsenäistymisliikkeille, Afganistanin hallitukslle 1970-80-luvuilla, Afrikassa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa.

Suomella on historiansa tärkein valinta. Liittoudummeko väkivaltaan ja talouspakotteisiin turvautuvan Yhdysvaltojen ja siirtomaaherrojen johtaman NATO-armeijan jäseneksi vai liitymmekö tulevaisuuden ja rauhan näköalan tarjoavaan moninapaiseen maailmanjärjestykseen.

Suomen yksinapaiseen Yhdysvaltojen valtaan tukeutuva Yle ja sanomalehdistö eivät anna valinnalle perusteita. Jokaisen on hankittava ne itse!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATO, Venäjän sotimisen syyt, USA:n ja EU:n sotien syyt, siirtomaavallat, rasismi, ihmisoikeudet, natsismi Ukrainassa, sotien markkinointitoimistot

Yhdysvalloilta jäi toinen maailmansota kesken

Perjantai 28.1.2022 klo 13.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvalloilta, miksei myös Britannialta, jäi toinen maailmansota kesken. Tarkoituksena oli natsi-Saksan jälkeen tuhota myös kommunismi ja kommunistisen puolueen johtamat sosialistiset maat.

Toisen maailmansodan vielä jatkuessa Yhdysvallat palkkasi CIA apunaan Saksan natseja ja auttoi heitä siirtymään Atlantin toiselle puolelle. Heitä palkattiin paitsi CIA:han myös muihin tehtäviin.

Vaikka valtaosa natseista jäi paikoilleen  Saksaan entisiin tehtäviinsä virkamiehinä, opettajina jne., moni siirtyi sellaisiin maihin, joissa saattoi pysyä tuntemattomana. Mm. fasistisen Kroatian ustasa-natsit siirtyivät Itävaltaan ja fasistisen Espanjan kautta katolisen kirkon avulla Yhdysvaltoihin.

CIA ryösti Saksan kultavarannot onnistuen ryöstöissään siitä huolimatta, että kätketty kulta sijaitsi Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeellä. Toki osa ryöstetystä omaisuudesta palautui Saksaan Marshall-apuna. Jalomielistä eikö totta?

1950 -luvulla kommunisti- ja homoseksuaalijahti oli vallalla niin Yhdysvaltojen sisäpolitiikassa kuin kansainvälisesti. Kaikki toimet jotka viittasivat ihmisten väliseen tasa-arvoon, sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen erityisesti valtiollisella taholla tai rauhaan asevarustelun sijaan oli tuomittavaa. Mustien ja intiaanien asema Yhdysvalloissa oli surkea.

1950- luvulta lähtien Yhdysvallat alkoi tukea fasistista Espanjaa ja sen diktaattoria Francoa. USAn ruoka-apu ja valtiollinen tunnustaminen "pelastivat" Espanjan äärimmäisen väkivaltaisen diktatuurin. 

Samaan aikaan Yhdysvallat CIA:n toimesta pyrki estämään kommunistien tai ylipäänsä vasemmistolaisten pääsyn valtaan tukemalla taloudellisesti oikeistolaisia puolueita vaaleissa, ja tarvittaessa salamurhaamalla vasemmistoaktiiveja sekä poliitikkoja.

Korean sota, Vietnamin sota, Indonesian 1 miljoonan ammattiyhdistysaktiivin ja vasemmistolaisen murhat (CIA:n omien nimilistojen mukaan) kuvaavat Yhdysvaltojen toisen maailmansodan jatkon uusia menetelmiä.

Aasian jälkeen vuoroon tuli Etelä-Amerikka, sitten Neuvostoliitto itse liittolaisineen sekä keskellä Eurooppaa sijaitseva Jugoslavia.

Yhdysvaltojen presidentti George H.W. Bush osallistui yhdessä hänen jälkeensä presidentiksi tulleen Bill Clintonin kanssa paitsi Neuvostoliiton kultavarantojen ryöstöön, myös ryöstölle suotuisan ja Neuvostoliiton taloudellisen tuhon mahdollistajan presidentti Jeltsinin vaalikampanjan rahoittamiseen.

Jo ennen Neuvostoliiton tuhoa George H.W. Bush yritti värivallankumousta Kiinassa 3 vuoden massiivisella kiinankielisellä tiedonvälityskampanjalla ja mielenosoituksilla. Kumouksen piti kulminoitua Tianmenin verilöylyyn, jota Yhdysvallat markkinoi seuraavien kolmenkymmenen vuoden ajan hirviömäisenä tapahtumana.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön arkistojen vapauduttua salauksesta paljastui, että silminnäkijöiden mukaan ketään ei ollut ammuttu Tianmenin aukiolla. Chilen suurlähettiläs oli ollut vaimonsa kanssa paikalla todistamassa tapahtumia. CIA auttoi kouluttamansa "vallankumoukselliset" opiskelijat Hong Kongin kautta pysyvästi Yhdysvaltoihin.

Nyt on meneillään seuraava Kiinaa koskeva mielipidevaikuttaminen. Saa nähdä, mikä uiguurien asemaksi 30 vuoden kuluttua todellisuudessa paljastuu. Tällä hetkellä kiinankieliset uiguuritiedottajat ovat niskan päällä USA:sta lähtevässä tiedonvälityksessä, jota EU-maat toistavat.

Neuvostoliiton seuraajavaltio Venäjän tuhoaminen Yhdysvaltojen toimesta keskeytyi Vladimir Putinin tultua valituksi Venäjän presidentiksi. Hän pani Yhdysvaltojen tukemat oligarkit kuriin ja on nostanut Venäjän kansainvälisiä lakeja ja YK:n periaatteita ja ETYK:in päätösasiakirjaa tukevaksi maaksi, joka ei toista kertaa alistu natsien väkivaltaan missään muodossa.

Yhdysvallat kykeni pommittamaan Irakin ja Libyan valtiorakenteitaan myöten hajalle ja ryöstämään näiden luonnonvaroja. Syyrian kohdalla yritys jäi kesken vaikkakin vielä tänä päivänä Yhdysvallat varastaa Syyrian öljyä miehittämältään alueelta ja aiheuttaa talouspakotteillaan nälänhätää maassa. Afganistanin kuluttava sota ylläpiti kauhua maassa ja sen naapurimaan Pakistanin heimoalueilla 20 vuoden ajan.

Mikä tekee näistä Yhdysvaltojen toimista natsi-Saksan toimien jatkeen? Rasismi. Kyvyttömyys pitää muita kansoja ja ihmisiä samanarvoisina kuin Yhdysvallat pitää itseään. Se pitää itseään "poikkeuksellisena" ("exeptional") maana, jolla on oikeus tehdä kaikkialla maailmassa niin kuin se itse näkee parhaaksi.

Tämä asenne on näkynyt viime päivien neuvotteluissa Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä.

Yhdysvallat on EU-liittolaistensa kanssa liittänyt väkivaltaa käyttäen Ukrainan EU-lähentymissopimukseen tilanteessa, jossa laillisesti vaaleilla valittu presidentti Janukovic katsoi, että maalla ei ole vielä varaa liittyä unioniin. Lähentymissopimuksen ensimmäiset artiklat ovat sotilaallista yhteistyötä koskevia sitoumuksia. Siten USA ja EU ovat sitoneet Ukrainan sotilaalliseen yhteistyöhön kanssaan laittomin menetelmin yhteistyössä väkivaltaan turvautuvien natsi-joukkioiden kanssa.

Venäjä on katsonut, että Yhdysvaltojen johtaman sotilasliitto NATOn joukot eivät saisi tulla Venäjän rajalle uhkaamaan Venäjän ja venäläisten turvallisuutta. Toisin sanoen Yhdysvaltojen määräysvalta ei saisi ulottua ohjuksen kantaman päähän Moskovasta.

Yhdysvaltojen toisen maailmansodan jatke on kuorrutettu massiivisella rasistisella tiedottamisella.

Ryhtyessään EU-Saksan kanssa ottamaan Balkanin aluetta haltuunsa Yhdysvallat kuvasi kaikkia etnisiä ryhmiä Jugoslavian alueella tasa-arvoisina pitäviä serbejä Hitlereinä. Nykyinen USA:n presidentti Biden kutsui holokaustin uhreja, serbejä, "kretiineiksi", vajaamielisiksi. EU-Saksan ulkoministeri Klaus Kinkel sanoi ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan tultuaan ulkoministeriksi: "Serbit on saatava polvilleen".

Kalifaattia rakentavat Bosnian muslimit ja USA:n natsi-diasporan rahoittamat kroaatit olivat Jugoslavian hajottamisessa Yhdysvaltojen ja EU-Saksan liittolaisia. He auttoivat NATO:a pommittamaan "oikeita" kohteita ja tuhoamaan koko Jugoslavian infrastruktuurin.

Jugoslavian hajottamisen jälkeen USA otti pommittamalla haltuunsa Serbian maakunnan Kosovon ja rakensi sinne jättimäisen Bondsteelin sotilastukikohdan. Ei äänestämällä tapahtunutta veretöntä tapahtumaa, kuten Krimin liittyminen Venäjään - ei. Pommituksia pommitusten jälkeen keskitysleirien entisille asukkaille leirien entisten vartijoiden ohjatessa pommit oikeisiin paikkoihin.

Nyt kaikki Jugoslavian jäännösmaat ovatkin USA:n johtaman NATO:n jäseniä Serbiaa lukuunottamatta. Bosnia on täysin USA:n määräysvallassa.

USA pitää koko Eurooppaa sotilasleirinään. 

ETYJ:n loppuasiakirjassa todetaan, että jokainen kansakunta ansaitsee turvallisuuden sotilaallisia hyökkäyksiä vastaan eikä kenenkään turvallisuus saa uhata toisen valtion turvallisuutta.

Venäjä on yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi ilmaissut huolensa siitä, että USA:n ohjauksessa olevat lähinaapurit eivät ota huomioon Venäjän turvallisuutta.

Suomi ei näe mitään arvosteltavaa omassa toiminnassaan vaikka vuosittain järjestetään massiivisia kymmenien maiden yhteisiä sotaharjoituksia, joissa harjoitellaan sotaa Venäjää vastaan. Suomi ei näe ongelmaa omassa asenteessaan tai median asenteessa Venäjää kohtaan.

Kun serbejä kutsutaan kretiineiksi, kun Eestin entinen presidentti kutsuu venäläisiä apinoiksi tai kun Suomen valtamediassa toimittajat valehtelevat säännönmukaisesti johtaen kansalaisia harhaan, kaikki on kunnossa?

Eestin ex-presidentti Ilves ei kutsuessaan venäläisiä apinoiksi muista, että Eestin ja Euroopan historiassa oli aika, jolloin juutalaisia, serbejä, kommunisteja ja muita vähemmistöjä luokiteltiin ali-ihmisiksi juuri tällaisilla epiteeteillä. Eesti julistettiin toisen maailmansodan aikana Europan ensimmäiseksi täysin juutalaisista vapaaksi maaksi, kun siellä tapettiin kaikki juutalaiset. Tällä hetkelläkään Eestin venäläiset eivät ole tasa-arvoisessa asemassa maan EU-jäsenyydestä huolimatta.

Kuuluminen Yhdysvaltojen ainutlaatuisten maiden piiriin NATO-jäsenyyden ja monien muiden sopimusten kautta Eesti ja Suomi katsovat olevansa ylemmyydentunteessaan oikeutettuja uhkaamaan Venäjän turvallisuutta. Ne voivat panna täytäntöön Yhdysvaltojen ulkoministeriön v. 2000 Bratislavan kokouksessa tekemän päätöksen laajentaa NATO:n vaikutuspiiri Baltiasta Ukrainan Odessaan ja estää Venäjän pääsy Itämerelle kuten natsi-liittolaisuuden aikana v. 1941 kesällä, jolloin natsi-Eesti ja natsi-liittolainen Suomi miinoittivat Suomenlahden niin, että Tallinnasta Leningradiin (Pietariin) pakenevista siviileistä ja sotilaista 16 000 kuoli.

Jokainen normaali kansalainen käsittää, että Venäjän turvallisuuden takaaminen on yhtä tärkeätä kuin Suomen oman turvallisuuden takaaminen. Vain tuo asenne voi olla ystävyyden rakentamisen pohjana.

Osallistuminen Yhdysvaltojen kesken jääneeseen toiseen maailmansotaan, sen sotateollisuuden ja ryöstömentaliteetin tukemiseen johtaa maamme umpikujaan ja oman inhimillisyytemme lopulliseen tuhoutumiseen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA, natsien ja Venäjän kulta, rasismi, ihmisarvon kieltäminen, Bush sr, Clinton, Biden, fasismin ja natsismin tukeminen

UKRAINA,KROATIA JA OPERAATIO MYRSKY

Sunnuntai 11.4.2021 klo 13.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

UKRAINA, KROATIA JA OPERAATIO MYRSKY

Aseteollisuuden tarpeita täyttämään perustetun Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrictissa päätettiin Jugoslavian hajottamisen aloittavan sodan alkulaukauksista. Saksan edustaja liitokansleri Helmut Kohl, jonka hallituksessa istui myös nuori Angela Merkel, vaati EU:ta päättämään Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäistämisestä. Tuon Jugoslavian perustuslain vastaisen päätöksen tiedettiin merkitsevän sotaa. 

Saksa oli varustanut Kroatian asejoukkoja Itä-Saksan ylijäämävarastoista. Presidentiksi oli CIA:n  runsaan rahoituksen avulla saatu serbien ja juutalaisten holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman.

Jugoslavia oli holokaustin uhrien serbien ja heidän pyöveleittensä, katolisten pappien ja fasististen kroaattien yhdessä muodostama liittovaltio. Nostamalla näiden ryhmien väliset  ristiriidat jälleen keskiöön, USA/CIA pystyi kärjistämään maan kansalaisten tuntoja.

Yhdysvallat oli ottanut vastaan katolisen kirkon avulla oikeudenkäyntejä paenneet natsit. Nämä muodostivat merkittävän diasporan, jonka osa palasi itsenäistymisen jälkeen Kroatiaan. Muun muassa puolustusministeriksi valittiin Kanadasta palannut natsi.

Itsenäistymisen jälkeen Kroatia sääti rasistisen, serbejä ja muita vähemmistöjä syrjivän perustuslain. Jo henkilötunnuksen numeroista saattoi päätellä, kuka oli kuka. Sotilaat pukeutuivat fasistisen Kroatian aikaisiin mustiin univormuihin, lippu muistutti fasistisen Kroatian lippua. Natsisankareiden maineenpalautus alkoi. Natsiaikaiset laulut raikuivat.

Serbit pantiin polvilleen. Toisen maailmansodan aikaa muistuttava vaino alkoi jälleen. EU-maiden ja USA:n avulla vain serbeille asetettiin talouspakotteet. Kroaatit saivat tunkeutua Bosniaan, heidän toimiaan ei rajoitettu. Natsien liittolaisina toimineiden ja nyt uudestaan serbien vainon aloittaneiden Bosnian muslimien provokaatioita seurasivat NATO: n pommitukset serbien niskaan. 

Yhdysvaltalaiset kenraalit toimivat natsi- ja muslimijoukkojen johtajina ja kouluttajina. Bosnian Sarajevossa taisteluita johti kenraali John Galvin. Amerikkalaisia ja saksalaisia aseita virtasi kaikkialle. 

Yhdysvaltalaisten kenraalien järjestö MPRI alkoi kouluttaa kroaatteja tyhjentämään maa kokonaan serbeistä. Kymmenen kuukauden koulutuksen jälkeen elokuussa 1995 alkoi Operaatio Myrsky. Yhden ainoan viikonlopun aikana 250 000 serbiä ajettiin pommien ja tykkitulen saattelemana Kroatian Krajinasta, jossa serbisuvut olivat asuneet keskiajalta lähtien. Tuhansia kuoli.

Yhdysvaltojen ja Saksan liittolainen Franjo Tudjman huusi sotilas- ja poliittiselle johdolle Brionissa 31.7.1995 pitämässään puheessa: ”Lyökää niin, että serbit käytännössä häviävät Kroatiasta.”

Toisen maailmansodan aikaiset fasistisen Kroatian 17 keskitysleiriä eivät olleet onnistuneet tuhoamaan serbejä ja juutalaisia. Nyt siis uusi yritys.

NATO-maiden rahoittama ICTY-tuomioistuin ei havainnut tapahtumien johtajissa mitään arvosteltavaa. Eivät Yhdysvaltojen ja NATO-maiden johtajat ”ole syyllisiä mihinkään”. 

 

Sama tapahtui Ukrainassa. Ukrainalaiset natsit ja osa tataareista olivat olleet Hitlerin liittolaisia. Yhdysvaltojen talousmiehet olivat tukeneet Hitlerin aseistamista. Presidentti Rooseveltin demokratia oli lyhytaikainen. Jo 1950-luvulla Eisenhowerin presidenttikaudella Yhdysvallat alkoi tukea Ukrainan natseja ja Espanjan fasisteja yhdessä katolisen kirkon kanssa.

Ukrainaa lähdettiin liittämään NATO:on EU:n lähentymissopimuksen kautta. Rutiköyhä Ukraina oli tuhansin taloudellisin sidoksin yhteydessä Venäjään. Yhdysvallat ja EU olivat valmiit katkaisemaan siteet tarjoamatta mitään taloudellista turvaa, ainoastaan lisää menoja sekä velvollisuuden lisätä asevarustelua jotta maa täyttäisi EU/NATO:n kriteerit.

Samalla tavoin kuin Jugoslaviassa USA/CIA antoi miljardeja rahaa Ukrainan sisäisten vastakkainasettelujen kärjistämiseen. Jo vuosikymmenten ajan tukea saaneet natsit puolueineen lisäsivät vaatimuksiaan aikaisemmin kiellettyjen natsisankareiden kunnian palauttamiseksi. 

Yhdysvaltojen entinen presidentti Bill Clinton vaimoineen ja koko Euroopan ylikansallisia tavoitteita ajava kerma kokoontui suureellisesti syyskuussa 2013 Krimin Jaltalle juhlimaan tulevaa Ukrainan liittymistä EU:hun ja NATO:on.

Sama presidentti Clinton johti Jugoslavian laittomia pommituksia, hänen kenraalinsa johtivat Operaatio Myrskyä, hänen NATO-jalkaväkenään toimi Osama bin Ladenin jihadisteja, jotka katkoivat serbien kauloja niin Bosniassa kuin Kosovossa. Hän rakennutti laittoman jättimäisen sotilastukikohtansa Serbian alueelle Kosovoon. Hän keksi Srebrenica-myytin 8 000 tapetusta muslimista peittääkseen tällä propagandalla todellisen kansanmurhan, jonka Operaatio Myrsky aiheutti.

Nykyinen Yhdysvaltojen presidentti Biden kutsui 1990-luvulla serbejä kretiineiksi, älykääpiöiksi. Hän oli Obaman varapresidentti ja Ukrainan eräänlainen USA:n suurvisiiri Yhdysvaltojen alettua käyttää korkeinta valtaa maassa. He valitsivat väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen Jatsenjukin pääministeriksi, yhdysvaltalaisen valtiovarainministerin, vaihtoivat yleisen syyttäjän mieleisekseen jne..

 

Jokaisella ylikansallista pääomanvaltaa ja aseteollisuutta tukevalla EU-johtajalla oli Ukrainan vallankaappauksessa osansa. Vallankaappaushallitus julisti ”terrorisminvastaisen sodan” sitä Itä-Ukrainan väestöä kohtaan, joka ei alistunut vallankaappaushallituksen mieli- ja väkivaltaan. Demokratiaa ja laillisia vaaleja kannattava osa ukrainalaisista julistettiin siis terroristeiksi.

Jo kesällä 2014 Yhdysvaltojen silloinen Obaman hallituksen puolustusministeri johti taisteluja Itä-Ukrainan väestöä vastaan. Lienee johdonmukaista ajatella, että muussakin mielessä Yhdysvaltojen politiikka jatkaa katolisten demokraattipresidenttien logiikkaa, kun valta taas on oikeissa käsissä.

Ennen vallankaappausta Venäjä tarjosi köyhälle Ukrainalle monia tukia mutta erityisesti 13 miljardin dollarin lainaa. Kiina tarjosi myös syksyllä 2013 lainaa 8 miljardia dollaria. Köyhälle huonosti hoidetulle maalle taloudellinen tuki ja kauppa olisivat olleet pelastus.

Yhdysvallat on ratkaissut tukensa Ukrainalle voimapolitiikan keinoin. Yhä syvemmälle köyhyyteen vajonnut maa on saanut runsaasti USA:n aseteollisuuden tuotteita. Yhdysvaltojen johtama NATO on myös luvannut sotilaallista apua ja sen läsnäolo on kasvanut. Taloudelliseen kurjuuteen sen sijaan ei ole löytynyt apua. GMO-viljelyn ja liuskekaasutuotannon hankkeita kyllä, joista molemmat ovat terveydelle vaarallisina rajoitettuja monissa länsimaissa.

Itä-Ukrainan tilanteen ratkaisu on esitetty Minsk I ja II sopimuksissa. Presidentti Macron ja liittokansleri Merkel esittivät viikko sitten yhteisen julkilausuman, jota Suomen valtamedia ei ole tohtinut esitellä. Siinä kaksikko esittää Ukrainan hallitukselle paluuta Minskin sopimuksen täytäntöönpanoon, mitä Poroshenkon tai Zelenskyn hallitukset eivät ole edes alkaneet toteuttamaan. Macron ja Merkel eivät sanallakaan esitä vaatimuksia Venäjälle tai Itä-Ukrainan asukkaille. Suomen presidentti Niinistö ei ole osoittanut tietävänsä Macronin ja Merkelin yhteisestä julkilausumasta.

 

Jääkö Euroopan aseteollisuutta palveleva unioni odottamaan uutta Operaatio Myrskyä, yhdysvaltalaisten kenraalien ja NATO:n kouluttamaa ja johtamaa ukrainalaisarmeijaa ajamaan demokratiaa ja laillisia vaaleja kannattavat, venäjän kieltä puhuvat ukrainalaiset rajan toiselle puolelle kuten serbit ajettiin kotiseudultaan Kroatiasta. Venäjä on tehty lähes laittomaksi kieleksi Ukrainassa, jossa käytännössä jokainen osaa venäjää. Venäjän opiskelu ja venäjän käyttö julkisessa keskustelussa on kielletty jopa tehty rangaistavaksi. Toisen maailmansodan aikaisia muistomerkkejä tuhotaan Ukrainassa samaan aikaan kun natsien kunniaksi nimetään katuja ja toreja.

Presidentti Trumpin aikainen puolustusministeri Mattis kehui Kroatian puolustusministerin tavatessaan, kuinka paljon hän kunnioittaa Kroatian armeijan saavutusta Operaatio Myrskyssä. Mattisin mielestä Operaatio Myrsky on hienoin taistelu sitten toisen maailmansodan. Hän kertoi tuon taistelun kuuluvan kaikkien Yhdysvaltojen sotilasakatemioiden koulutusohjelmaan.

Onko nyt siis odotettavissa, että viime vuosien aikana yhdysvaltalaisten kenraalien johdolla Operaatio Myrskyn mallin mukaan harjoitettu entistä iskuvalmiimpi ja ideologisesti taisteluhalukkaampi Ukrainan hallituksen armeija on valmis tyhjentämään Donbass Kroatian Krajinan esimerkin mukaisesti? Ideologinen natsismiin perustuva tausta on identtinen. Ihmisarvon ja demokratian kunnioittaminen on jo kadonnut. Jos verrataan Baltian maihin, Euroopan unioni ei ole sielläkään ollut kiinnostunut vähemmistöjen ihmisoikeuksista. Tuskin Ukrainassakaan. 

Jo Bratislavan kokouksessaan vuonna 2000 Yhdysvaltojen ulkoministeriö asetti tavoitteekseen luopumisen kansainvälisistä laeista. Tavoitteiksi tulivat myös NATO:n laajentaminen Baltiasta Odessaan sekä Venäjän pääsyn estäminen Itämerelle. Meidän suomalaisten tehtäväksi on jäänyt myötäillä tätä Yhdysvaltojen politiikkaa, kutsuen sitä hämäävästi demokraattisten maiden yhteistyöksi. Sen puitteissa propagandan levittämisen lisäksi tehtäväksemme on asetettu juuri tuo Venäjän pääsyn Itämerelle estäminen. Lisää miinalaivoja on jo tilattu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bill Clinton, Ukraina, Kroatia, Operaatio Myrsky, MPRI, Donbassin tyhjentäminen?, rasismi, natsismi, aseteollisuus,

Olemmeko keskitysleirinvartijakansa?

Tiistai 6.10.2020 klo 11.12 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime yönä heräsin kysymään olemmeko keskitysleirin vartijakansa.

Viime lauantaina Helsingin Sanomat toisti jo 30 vuotta kestänyttä serbivastaista tiedotustaan referoimalla Ruotsin Nobel-komiteasta eronneen jäsenen argumentteja, jotka koskivat hänen kritiikkiään Peter Handken saamaa kirjalisuuden Nobel-palkintoa kohtan. Hänen mielestään taidetta ei voi erottaa väärästä ideologiasta. Siis Handken eettisyys ei ollut hänelle eikä Helsingin Sanomille mieleistä.

Toinen mieleeni palautunut muisto koski Yle:n uutisten naistoimittajan halveksivaa ja voitonriemuista ilmettä kun hän kertoi Suomen miljoonille katsojalle, kuinka Handke sentään oli hänen käsityksensä mukaan sijoitettu huonompaan istumapaikkaan palkintojenjaon juhlapöydässä kuin vuoden 2018 Nobelisti, jonka palkinto jaettiin samana päivänä.

Mieleeni palautui Bernhard Schlinkin romaani "Lukija". Siinä teinipoika oppii itseään vanhemman viehättävän naisen, raitiovaunun rahastajan, kanssa huoneessaan ensimmäisiä rakastelun saloja.

Tapaamisten aikana nainen pyytää poikaa lukemaan hänelle ääneen. Poika lukee venäläisiä klassikoita, tunnelma on harras ja kiintymys on molemminpuolista, kunnes nainen katoaa.

Poika ryhtyy lukemaan oikeustieteitä ja hänen opettajansa vie oppilaat kuuntelemaan natsiajan vanginvartijoiden oikeudenkäyntejä. 

Poika huomaa yhden syytetyistä olevan tuo hänen teiniajan rakastettunsa.

Oikeudenkäynnin aikana selviää, että naiset ovat lukinneet leirin vangit taloon, joka poltetaan. Rakastettu, joka tulkitaan ryhmän johtajaksi, saa elinkautisen tuomion vaikka muut pääsevät suhteellisen lyhyillä tuomioilla.

Käy selville, että nainen oli päätynyt leirin vartijaksi luovuttuaan edellisestä työpaikastaan. Hän ei ollut halunnut ottaa vastaan tarjottua ylennystä urallaan vaan lähti pois voidakseen olla paljastamatta että hän ei osaa lukea. Keskitysleirin vartijan työ jäi lukutaidottomalle niissä oloissa ainoaksi vaihtoehdoksi.

Suomen Finlandia-palkinto vuodelle 2019 päätettiin antaa Handkelle päinvastaista ideologiaa edustavalle Pajtim Statovcille. Hänen serbivastainen todellisuutensa niin teoksessa "Kissani Jugoslavia" kuin Finlandia-palkinnon saaneessa "Bollassa" on ilmeinen.

Palkittavan teoksen valitsi Yle:n toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila ja teos on Otavan kustantama.

Serbivastaisen tiedonvälityksen sitkeys Suomessa ei ole ihmeellistä. Sillä peitetään se, että suomalaiset eivät päästäneet holokaustin uhreja serbejä palavasta talosta vuonna 1999. Suomi valtiona loi edellytykset NATO-maiden pommituksille, joissa tuhottiin synnytyssairaaloita, televisoasemia, ihmisiä busseissa ja junissa. Uraanipommeilla aiheutettiin paitsi ekokatastrofi ja tuhottiin teollisuus, myös aiheutettiin syöpätautien lisääntyminen niin siviileissä kuin eri maista tuoduissa NATO-sotilaissa.

Serbit olivat natsien ja fasistien keskitysleireistä selvittyään rakentaneet Jugoslavian yhdessä keskitysleirien pystyttäjien kanssa. Jugoslaviassa perustuslait takasivat tasa-arvon kaikille etnisille ryhmille niin kroaateille kuin albaaneille, jotka olivat julistaneet serbien kansanmurhan laillisuutta 1940-luvulla. Uskonnot ja kielen kirjoitustavat olivat Jugoslavian liittovaltiossa tasa-arvoisessa asemassa.

Samaan aikaan myös holokaustin uhrit juutalaiset perustivat siirtolaisina palestiinalaisten maille oman valtion, jossa alkuasukkaat palestiinalaiset joutuivat toisen luokan kansalaisiksi.

Mitä yöllä mietin?

Suomen sotilaallista ja pääoman valtaa edustavat piirit perustivat keskitysleirejä demokratiaa ja tasa-arvoa vaativille työläisille vuodesta 1918 lähtien liitossa keisarillisen Saksan kanssa. Toisen maailmansodan aikana nyt natsi-Saksan liittolaisena teloitettiin ja vangittiin rauhaa ja Neuvostoliiton kanssa ystävällisiä suhteita kannattavia kansalaisia, myös kansanedustajia.Samoin keskitysleirejä rakennettiin venäjää puhuville siviileille miehitetyssä Itä-Karjalassa.

EU on ylikansallista pääomaa ja aseteollisuutta palveleva yhteenliittymä. Suomen jäsenyyden aikana se on osallistunut moniin sotiin ja ryöstöretkiin palvellakseen hallitsijoitaan. Suomi on jälleen mukana polttamassa taloja ja tappamassa viattomia siviilejä.

Kuitenkaan ei ole odotettavissa Nürnbergin oikeutta tuomitsemaan USA:n ja EU:n ja NATO:n talonpolttajia.

Nyt ei ole kysymys siitä ettemmekö osaa lukea. Osaamme kyllä lukea, mutta se, mitä Yle Helsingin Sanomat ja kansainvälinen pääomaa ja aseteollisuutta palveleva tiedonvälityksen valtamedia meille tarjoaa, estää meitä tietämästä ja tiedostamasta sitä, mitä meidän pitäisi tietää voidaksemme olla ajautumatta keskitysleirin talonopolttajiksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: serbivastainen rasismi Suomessa, lukutaidottomuus, tietämättömyys, rasismi, Suomen valtamedia, Schlinkin Lukija, Statovcin Bolla, Handken Nobel-palkinto

SOPIIKO RAKENTEELLINEN RASISMI OIKEUSVALTIO SUOMEEN?

Sunnuntai 5.7.2020 klo 17.09 - Pirkko Turpeinen-Saari

Paavo Teittinen kirjoitti erinomaisen artikkelin Helsingin Sanomien 5.7.2020 Sunnuntai-liitteeseen otsikolla ”Siivoton ala”. Hän kuvaa siivousyrityksissä kukkivaa ihmiskauppaan verrattavaa turvattomien työntekijöiden hyväksikäyttöä – maksamattomia palkkoja, uhkailua, työtä ympäri vuorokauden.

Hän kuvaa myös Espoon kaupungin haluttomuutta ja lähes teeskenneltyä kyvyttömyyttä puuttua raportoituun epäinhimillisyyteen ja myös poliisin toimettomuutta, haluttomuutta tutkia ilmiselviä epäkohtia, tutkimusten viipymistä vuodesta toiseen, mikäli tutkimuksiin on ryhdytty.

On kiitettävää, että valtakunnan päälehti ja erityisesti eräs sen taitavimpia toimittajia on asialla.

Sitä ihmeellisempää sen sijaan on, että lehti ei ole havaitsevinaan Suomessa vallitsevaa rakenteellista rasismia, joka käsittää alueet ulkopolitiikasta korkea- ja populaarikulttuuriin.

Tein tutkintapyynnön poliisille kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saaneesta teoksesta Bolla. Sen rasistisuus on totaalista. Serbit demonisoidaan ja muslimit kuvataan uhreina. Tämä asetelma on vallinnut Suomen ulkopolitiikassa 1990-luvulta lähtien.Tutkintapyyntö ei antanut aihetta tutkintaan. 

Useissa blogeissani ja teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja olen pyrkinyt tieteellisin perustein osoittamaan miksi tämä rasistinen asenne holokaustin uhreja, serbejä kohtaan oli tarkoituksenmukaista USA:n ja Saksan johtaman EU:n ahneuden tyydyttämiseksi.

Natsi-Saksa ja fasistinen Kroatia toteuttivat myös ahneuttaan säätämällä serbien omaisuuden haltuunoton laillisuudesta. Serbiväestö tapettiin tai sijoitettiin keskitysleireihin 1941-45.

Jugoslavian hajottamisen alkaessa 1990-luvun alussa, Kroatia sääti myös rasistisen perustuslain, jossa serbit muutettiin toisen luokan kansalaisiksi ja serbien omaisuus otettiin haltuun. Suomi tuki lämpimästi Kroatian jäsenyyttä EU:ssa.

Serbit, jotka olivat kokeneet Jugoslavian liittovaltion turvakseen, perustivat toimensa ja halunsa ylläpitää monikulttuurinen valtio demokraattiseen perustuslakiin sekä eri kansanryhmien tasa-arvoon.

Koska serbit eivät alistuneet koko liittoutumattoman, ketään uhkaamattoman Jugoslavian NATO-miehitykseen, maa pommitettiin NATO:n laittomilla pommituksilla. Sen jälkeen ”kansainvälinen yhteisö” ahneuttaan tyydyttääkseen vaati Serbian maakunnan Kosovon miehittämistä NATO-joukoilla koska USA:lla oli suunnitelmana rakentaa valtava sotilastukikohta Balkanille, Serbiaan.

Miehityksen aikana albaanien terrori, joka oli valmistellut miehitystä, voimistui entisestään. Serbit ja heidän kanssaan yhteistyötä tekevät albaanit ja romanit tapettiin tai ajettiin maanpakoon tai siirrettiin kontti -reservaatteihin, talot otettiin haltuun tai poltettiin. Luostarit ja kirkot samoin.

YK oli päätöslauselmalla 1244 päättänyt, että miehityksen aikanakin Kosovo on osa Serbiaa. Siitä huolimatta YK:n pääsihteerin erityisedustaja Bernard Kouchnerin johdolla ja United Nations Mission in Kosovo hallinnossa ja NATO:n ja albaani -terroristien turvaamana aloitettiin serbi -omaisuuden konfiskointi.

Kosovossa oli n 550 joko Serbian valtion tai serbi -yksityishenkilöiden yritystä. Usein yritykset olivat yhteisöllisesti omistettuja. Päästämättä Serbian valtion tai muiden omistajien edustajia rajan yli paikan päälle, UNMIK aloitti yksityistämisprosessin. Yritykset myytiin kansainvälisille markkinoille ja rahat siirrettiin tileille, joihin serbeillä ei ollut asiaa.

Toisin sanoen YK:n, EU:n ja NATO:n yhteistoimintana suoritettiin Kosovon serbien holokausti uudelleen.

Suomen ulkopoliittinen johto Saksan ulkoministeriön kanssa yhteistoiminnassa teki mahdolliseksi Jugoslavian pommitusten aloittamisen. Presidentti Ahtisaari johti myös työryhmää, joka ”suunnitteli” Kosovon tulevaisuutta. Heti alkajaisiksi Ahtisaari oli ilmoittanut serbeille, että paluuta pommituksia edeltäneeseen aikaan ei tule. Yhdysvaltojen ulkoministeriön käsityksenä oli, että yritysten yksityistäminen oli osa Ahtisaaren suunnitelmaa.

Seurasi laiton itsenäistäminen v. 2008 YK:n tahdon vastaisesti. Kosovon maakunta oli 1990-luvulta lähtien kehittynyt väkivaltaisen albaani -mafian terrorisoimaksi alueeksi, jossa laittomuudet ja murhat olivat jokapäiväisiä. Ketään ei saatu tuomiolle. Huume- ja elinkauppa rehottivat useiden vaikutusvaltaisten henkilöiden, myös ministereiden ja valtiojohtajien suojeluksessa.

Koska USA:n ja EU:n ahneuden tyydyttäminen edellytti serbien demonisoimista, myös Suomen media seurasi. Suomen mediassa ei ole ollut ainoatakaan objektiivista tosiasioihin perustuvaa artikkelia tai TV-ohjelmaa Jugoslavian hajottamisesta. Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voitti serbi-vastainen rasistinen teos.

Viime viikolla vihdoin, 30 v ajan väkivaltaa ja laittomuutta lietsoneen pahamaineisen Drenica-terroristiryhmän johtaja Hashim Thacin ilmoitettiin joutuvan Haagiin Kosovo Specialists chamber- oikeusistuimen tutkittavaksi. Thaci on toiminut Ahtisaaren, Clintonien, Albrightin, Carl Bild’in ja monien muiden johtajien tuella milloin Kosovon pääministerinä milloin presidenttinä.

Helsingin Sanomat, joka julkaisi perusteellisen, lähes sydäntä särkevän artikkelin siivoojien kohtaloista, julkaisi vain kahden palstan tekstiuutisen Hashim Thacin joutumisesta tutkittavaksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: siivousala, rasismi, oikeusvaltio, holokausti, fasismi, ihmiskauppa,

Israel, Serbia ja Saksa

Sunnuntai 19.4.2020 klo 13.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Toisen maailmansodan suurimmat holokaustin uhrit olivat juutalaiset ja ortodoksiset serbit.

Auschwitzin keskitysleiri on tuttu kaikille, mutta serbeille varattu massiivinen keskitysleiri Jasenovac fasistisen Kroatian alueella on useimmille tuntematon. Serbejä tuhottiin myös 16:ssa muussa leirissä, joiden teloittajat olivat kroaatteja, saksalaisia, italialaisia, natsi-albaaneja sekä katolisia pappeja.

Virallinen rasismi juutalaisia kohtaan loppui. Osa juutalaisista perusti väkivaltaan turvautuen Palesiinaan Israelin valtion, joka nauttii kansojen yhteisön suojelua.

Serbit vuorostaan olivat mukana rakentamassa turvakseen Jugoslavian valtiota, jonka perustuslaki oli demokraattinen. Jugoslavia oli YK:n perustajavaltio ja 1960-luvulla oli perustamassa liittoutumattomien valtioiden liittoa, jonka puheenjohtajana myös aluksi toimi.

Natsi-Saksan liittolaiset, Yhdysvaltojen pääomapiirit, ryhtyivät toden teolla maailmanvalloitukseen 1980-luvulla. Ensin yritys Kiinan hallituksen kaatamiseksi ylioppilasmellakoiden avulla 1989. Sen jälkeen sosialistisen Puolan ja Neuvostoliiton hallituksen vaihdokset sekä Neuvostoliiton kansallisvarallisuuden ryöstö 1990-luvulla.

George H.W. Bushin ja Bill Clintonin presidenttikausilla Saksa liittyi yhdistymisensä jälkeen jälleen mukaan. Itä-Saksan sosialismin kaaduttua jäljellä ei ollut rippeitäkään anti-fasistisista pyrkimyksistä. Saksa käytti juuri muodostunutta EU:ta laajentumispyrkimystensä moottorina tarjoten Yhdysvalloille sivustatukea Balkanin ryöstössä hyötyen siitä samalla itse.

Yhdysvallat rahoitti entisiä Afganistanin jihadistikytköksiä Osama bin Ladenin avulla. Saksa hyödynsi vuorostaan kroaatti-natsi-diasporaa muodostamaan ensin Bosniaan oman jalkaväen  serbejä vastaan. Toisessa vaiheessa koulutettiin ja rahoitettiin albaani-terroristeja Kosovon alueen valtaamiseen, serbiomaisuuden haltuunottamiseen ylikansalliselle pääomalle sekä maaperän valtaamiseksi Yhdysvaltojen sotilastukikohtaa varten.

Yhdysvaltojen ja EU:n suojelema Israel miehittää YK:n päätöksellä palestiinalaisille kuuluvia alueita. Israelin perustuslaki ei ole demokraattinen. Arabiväestö on eriarvoisessa asemassa. Palestiinan Gaza on saarrettu. Sen asukkailla ei ole puhdasta juomavettä. Elinkeinoja on mahdotonta harjoittaa. Terveydenhuolto on puutteellista ja liikkuminen äärimmäisen rajoitettua ja siihen liittyy mielivaltaa. 

Balkanin alueen valtioista Serbian perustuslaki on demokraattisin.Kaikilla 12 kansanryhmällä on samat oikeudet. Yhdysvaltojen, Saksan ja osin Suomen avulla Serbian maakunta Kosovo on väkivaltaisesti NATO:n pommitusten ja terroristien avulla eristetty Serbiasta. Kosovon albaanien tavoitteena oli koko 1990-luvun ajan suoran toiminnan ja terrorin avulla muodostaa Kosovosta - ei demokraattinen vaan puhtaasti albaani-valtio. Nyt tavoitetta toteutetaan NATO:n miehityksen, YK:n hallinnon ja EU:n laillisuusprojektin avulla.

Kosovon albaanien aikana alueen yhteiskunta on muuttunut laittomuuden ja mafian hallitsemaksi alakulttuuriksi.

Balkanin valtioiden infrastruktuuri on Jugoslavian valtion hajottamisen jälkeen otettu Yhdysvaltojen ja Saksan johtamien ylikansallisten pääomapiirien haltuun Iso-Britannian ja Ranskan antaessa sivustatukea.

Israel toteuttaa Yhdysvaltojen, kumppaninsa, pääomapiirien tavoitteita. Se on ydinasevaltio, jonka rooli Lähi-Idässä on turvata Yhdysvaltojen ja Saksan tavoitteita. Tällä hetkellä keskeisenä taistelukenttänä on Syyria, jonka kanssa Isrealilla ei ole voimassa olevaa rauhansopimusta, johon kuuluvaa aluetta, Golania Israel miehittää ja jonka pääkaupunkia se pommittaa mielivaltaisesti.

Näemme nyt käytännössä, mitä Yhdysvaltojen ulkoministeriö tarkoitti Bratislavan kokouksessa vuonna 2000 todetessaan, että jos kansainväliset lait ovat Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten tiellä, ne poistetaan.

Kun Suomen mediassa viime päivinä on puhuttu demokratiasta Helsingin Sanomat otsikoi:"Kriisi horjuttaa jo demokratian ydintä" liittyen eduskunnan perustuslakivaliokunnan tarpeeseen saada riittävästi tietoa maan hallitukselta.

Voinemme kysyä missä perustuslakivaliokunta, oikeuskansleri, oikeusoppineet ja media olivat silloin kun Suomi edesauttoi holokaustin serbiuhrien tuhoamista Jugoslavian pommituksissa sekä  heidän demonisoimisessaan 1990-luvulta aina tähän päivään, jolloin vuoden 2019 kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto myönnettin rasistiselle serbivastaiselle teokselle.

Kuinka pitkälle Suomen ulko- ja puolustuspoliittinen johto saa miellyttämisenhalussaan taipua palvelemaan Yhdysvaltoja, Saksaa ja heidän NATO-kumppaneitaan? 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: holokaustin uhrit, demokratia, rasismi, ylikansallisen pääoman edut, Saksa

Kansainvälinen oikeus on vitsi

Tiistai 11.2.2020 klo 12.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Perinteisesti valtioiden suvereniteetti oli koskematon.

Yhdysvallat ja Euroopan entiset siirtomaavallat Saksa, Ranska ja Iso-Britannia perustelivat Balkanin valloitustaan humanitaarisella interventioilla.

Humanitaarisen intervention perusteet tulevat pomminvarmoiksi, kun asianomaiset ryöstöä suunnittelevat valtiot itse tulkitsevat humanismin ja ihmisoikeuksien tilaa. Saksan oikeuslaitos esimerkiksi oli vuonna 1998 todennut, että Kosovon albaanit eivät ole, päinvastoin kuin propaganda väittää, vainon kohteena. Saksan poliitikot väittivät toista.

Jugoslavian pommitukset aloitettiin provokaation seurauksena. Jugoslavian pollisi oli ilmoittanut tyhjentävänsä albaaniterroristien tukikohtana tunnetun Racakin kylän aseista. Terroristit ampuivat rinteillä olevista juoksuhaudoistaan kohti poliiseja, jolloin syntyi taistelu.

Seuraavana aamuna ETYJ:n tarkkailijoiden johtaja yhdysvaltalainen William Walker tuli kylään suuren toimittajalauman kärjessä ja kuljetti heidät kuopalle, johon oli kerätty ruumiita. Hän ilmoitti ruumiiden olleen teloitettuja. Hän levitti "kauhistuneen" käsityksensä NATO-maiden hallituksille ja YK-lle.

Silminnäkijät ja suomalaiset oikeuslääkärit tulivat toiseen tulokseen, mutta heidän tuloksensa salattiin Saksan ja Suomen ulkoministeriöiden toimesta. Pommitukset saattoivat alkaa.

Lähes 20 vuotta myöhemmin nyt itsenäiseksi julistetun Kosovon presidentti Hashim Thaci, Euroopan neuvoston asiantuntijan senaattori Dick Martyn mukaan, väkivaltaisen albanialaisen Drenica-mafiaryhmän johtaja, seisoi William Walkerin vieressä Racakin kylässä. Kyseessä oli William Walkerin patsaan paljastus. Tämä jo Yhdysvaltojen Väli-Amerikan "likaisten temppujen" johtaja sai siis ansioistaan pommitusten mahdollistajana muistomerkin.

Paljastustilaisuudessa pitämässään puheessa Walker ilmoitti olleensa alusta lähtien Kosovon Albaniaan liittämisen kannalla. Tästä voinee päätellä laajemminkin minkälaisia geopoliittisia suunnitelmia Yhdysvalloilla saattaa olla.

Kosovo oli toisen maailmansodan aikana fasistisen Italian miehittäessä sekä sen jälkeen natsi-Saksan aikana osa fasistista Albaniaa, jolloin ortodoksiset serbit kuljetettiin keskitysleireihin.

Pommitettuaan vuonna 1999 78 vuorokauden ajan Jugoslaviaa NATO-maat päättivät, että laittomat, useita kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia rikkovat toimet voidaan lopettaa. YK päätti Kosovon olevan Serbian maakunta, joka Serbia sallii Kosovon tilapäisen NATO-miehityksen.

Yhdysvallat alkoi rakentaa Serbiaan kuuluvalle maalle valtaisaa sotilastukikohtaa. Miten se on mahdollista?

Kosovo tuli YK:n hallinnon alaisuuteen ja toimia kehysti päätöslaiselma 1244. Monikansallisten NATO-joukkojen tehtävänä oli taata turvallisuus.

Turvallisuutta ei taattu. Ortodoksiset serbit olivat yltyvän vainon kohteena. 150 poltetun tai muuten tuhotun kirkon ja luostarin lisäksi, serbien elämä, elinkeinon harjoittaminen ja toimeentulon saaminen kävi mahdottomaksi. Väkivallan avulla albaanit ottivat haltuunsa serbien talot ja huoneistot.

YK:n pääsihteerin edustaja toimi korkeimpana viranhaltijana. YK vastasi hallinnosta. Serbian valtion ja yksityishenkilöiden omaisuutta alettiin yksityistää. Serbien ei sallittu ylittää rajaa Kosovon puolelle voidakseen valvoa omaisuuttaan.

Ortodoksikirkkojen ja luostareiden tilalle on rakennettu Saudi-Arabian ja muiden Lähi-Idän maiden avustuksella moskeijoita. Imaameja tuotetaan Lähi-Idästä. 

Presidentti Ahtisaaren johdolla itsenäistettiin Kosovo, tämä YK:n päätöksen mukaan Serbian keskeinen osa. Minkä lakien mukaan? Ei minkään. YK:n alainen näennäinen "parlamentti" äänesti itsenäisyydestä. Se ei kuitenkaan voinut laillisesti äänestää asiasta, koska se olisi rikkonut YK:n päätöstä.

Ahtisaari oli yrittänyt viedä itsenäisyysasian YK:n päätettäväksi, mutta ei saanut YK:ssa sille kannatusta. Toisin sanoen Ahtisaari ei tarvinnut  laillisuutta, ei pommitusten aloittamiselle, ei rauhan ehdoille eikä väkisin itsenäistämiselle.

Internationa Court of Justice tuli apuun.Se totesi, että "parlamentin" jäsenet olivatkin äänestäneet yksityishenkilöinä.

Kansainvälisen juridiikan asiantuntijat ovat päätyneet siihen, että Kosovo tulee aina toimimaan eräänlaisella laillisuuden harmaalla alueella.

Samalla tavalla kuin Lähi-Idän ryöstöt tapahtuvat entisten siirtomaaherrojen toimesta jihadisti- palkka-armeijoiden avulla, hallituksen vaihdokset eri puolilla maailmaa suunnitellaan suoran toiminnan menetelmiä käyttäen. Ratkaisijoiksi saadaan joko raha, talouspakotteet, aseellinen uhkailu tai suoranaiset ohjusiskut ja pommitukset.

Suomen ulkopoliittinen johto kehoittaa Serbiaa ja Kosovoa "sopimaan keskinäiset suhteensa". Se on vitsi. Kristittyjen vainoa ja kalifaatin rakentamistako me kannatamme?

Jos et tue entisten siirtomaiden "elintilan laajentamista," kuten natsi-Saksan tarpeita aikanaan, tulet joutumaan serbien esimerkin mukaisesti jälleen keskitysleiriin tai taloudelliseen eristykseen ja kurjuuteen. Sinut demonisoidaan kuten juutalaiset ja serbit oman uskontonsa perusteella. Katolinen EU-maa Kroatia onnistui serbien etnisessä puhdistuksessa ja kansanmurhassa. Onko meidän tavoitteenamme historiallisen Serbian sijaan Suur-Albania?

Mikä merkitys on kansainvälisillä laeilla, jos YK:n hallinnon alaisuudessa, EU:n oikeusjärjestelmän vallitessa ja NATO:n taatessa turvallisuuden laittomuus rehottaa, rikollisia ei saada oikeuteen ja ainoa turvallinen kulkuneuvo  oikeutta puolustaville virkailijoille on panssaroitu auto turvamiehineen?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahtisaari, yksityistämistä ohjuksilla, jihadismi ja rasismi, YK yksityistäjänä, William Walker, Kosovon ja Albanian yhdistäminen

Suomen eliitti ja Kosovon albaanit

Maanantai 6.1.2020 klo 16.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mikä selittää sen, että suomalaiset poliitikot, media tai kulttuurieliitti ei ole ollut tietävinäänkään serbien kohtalosta Kosovon albaaniterroristien ja pommitusten jälkeen albaaninaapureiden väkivallan ja etnisen puhdistuksen kohteena?

Toisen maailmansodan aikana Kosovon albaanit yhteistyössä fasistisen Italian ja Albanian joukkojen kanssa sulkivat serbejä ja juutalaisia keskitysleireille. Vuonna 1944 Himmlerin avulla luotiin kaksi muslimi-Waffen-SS-divisioonaa, joista toinen oli albanialainen 21.Waffen-vuoristodivisioona Scanderberg.

Suomi toimi samaan aikaan liitossa natsi-Saksan kanssa. Joukko suomalaisia toimi myös Saksan Waffen-SS-joukoissa. C.G.Mannerheim perusti Suomen miehittämään Itä-Karjalaan keskitysleirejä venäläisille siviileille.

1990-luvulla kroaattien pyrkiessä puhdistamaan Kroatian serbeistä holokaustin kieltäjän presidentti Tudjmanin johdolla "niin, että heistä ei jää jälkeäkään" Kosovon albaanit vuorostaan halusivat suoran toiminnan avulla ja kieltäytymällä vaaleista muodostaa tuohon Serbian maakuntaan itsenäisen, etnisesti puhtaan albaani-Kosovon.

Eräänä suoran toiminnan menetelmänä oli vihamielinen, suorastaan rasistinen suhtautuminen serbeihin ja Jugoslavian liittovaltioon, jossa oli serbienemmistö. Albaanijohto kielsi kaiken yhteistyön valtion kanssa. Albaaneja, jotka osallistuivat vaaleihin tai jotka toimivat valtion viroissa opettajina, lääkäreinä, tehtaissa tai kaivoksissa syrjittiin ja vainottiin albaanijohdolle lojaalien asukkaiden toimesta.

Yhdysvaltojen ja Saksan intresseissä oli ottaa haltuun koko Serbia ja rakentaa alueelle Yhdysvaltojen sotilastukikohta. Koska presidentti Slobodan Milosevic ja Jugoslavian liittovaltio eivät tähän suostuneet, NATO-maat pommittivat aluetta 78 vrk Kosovon albaanien toimiessa NATO:n jalkaväkenä. Albaanijohto uskoi saavuttavansa etnisesti puhtaan, itsenäisen Kosovon NATO-maiden avulla.

Pommitusten alkuun mennessä 50 serbipoliisia oli murhattu. Satoja serbejä ja serbeille lojaaleja albaaneja oli kidnapattu elinkauppaa varten. KLA-terroristien johtajat olivat väkivaltaisia albanialaisten rikollisryhmien johtajia, useat Interpolin etsittyjen luetteloissa.

Pommitukset päättyivät YK:n päätökseen 1244, jonka mukaan Kosovoon tulee NATO-miehitys turvaamaan kaikkien kansanryhmien turvallisuutta, hallintoa johtaa YK. Kosovo pysyy osana Serbiaa.

Pommitukset päättyivät kesäkuun 10. päivänä 1999.

Jugoslavian ulkoministeri Zivadin Jovanovicin mukaan syyskuun 1999 loppuun mennessä oli tehty 8500 rikosta serbejä kohtaan, 400 serbisiviiliä oli tapettu, 500 kidnapattu, 600 haavoittunut. Albaanit olivat ottaneet väkivaltaisesti haltuunsa 50 000 serbien taloa tai huoneistoa.

NATO:n KFOR-joukkojen saapumisen jälkeen Kosovon albaaniterroristit olivat polttaneet 2 miljoonaa kirjaa paikallisissa kirjastoissa. Ne on tuhottu KFOR:n valvovan silmän alla. Polttoroviot muistuttivat toisen maailmansodan natsiajasta.

Vajaan puolentoista kuukauden aikana pommitusten päätyttyä 31 serbien ortodoksikirkkoa oli vandalisoitu tai tuhottu. NATO ei pidättänyt yhtäkään epäiltyä. Monet näistä kirkoista olivat peräisin keskiajalta. Djakovican Pyhän kolminaisuuden katedraali tuhottiin albaanien juhliessa ympärillä läpi yön. Syksyyn mennessä 80 kirkkoa tai luostaria oli tuhottu.

Vuoden 1999 loppuun mennessä 330 000 serbiä, romania, valtiolle lojaalia albaania ja muita vähemmistöjä oli paennut Kosovosta.

Suomalaisilla on ollut erinomainen näköalapaikka Kosovoon. Presidentti Ahtisaari oli Kosovon tulevaisuutta suunnittelevan työryhmän puheenjohtaja. Harri Holkeri vuorostaan oli YK:n pääsihteeri erityisedustaja, eli korkein virkamies Kosovossa 2003-2004.

Holkerin hallintokaudella maaliskuun 17.-19. 2004 tapahtuivat erittäin hyvin suunnitellut, koko Kosovon alueen kattavat serbien pogromit. Noiden kahden vuorokauden aikana 35 muinaista serbialaista ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin, poltettiin tai vaurioitettiin. 935 serbien taloa ja kymmenen julkista laitosta, koulua, terveyskeskusta tai postia ryöstettiin, poltettiin tai vaurioitettiin pahoin sekä suoritettiin 4012 serbin etninen puhdistus kuudesta kaupungista ja yhdeksästä kylästä.

Islamististen albaanien etninen ja uskonnollinen riehuminen ortodoksisia serbejä kohtaan sai tapahtua ilman että albanialainen poliisi olisi yrittänyt estää sitä tai olisi auttanut hyökkäyksen kohteeksi joutuneita.

Kansainväliset KFOR-joukot eivät myöskään tehneet mitään toteuttaakseen tehtäväänsä Kosovossa- paitsi auttoivat etnisessä puhdistuksessa siirtämällä serbit pysyvästi pois kotiseudultaan albaanijoukkioiden kynsistä. Serbit joutuivat asumaan kotiensa sijaan parakeissa ja konteissa ympärillään jatkuva fyysisen ja psyykkisen vainon ilmapiiri. Albaaniasukkaat sallivat lastensa kivittävän ja terrorisoivan serbiperheitä, joiden jäsenet pelkäsivät astua ulos asumuksistaan.

Psykiatrina joudun pakosta päivittäin miettimään, mistä tämä julkisuudessa näkyvien suomalaisten tunneköyhyys juontaa. Jo yhden suomalaisen keskiaikaisen kivikirkon tuho olisi katastrofi. Kosovossa tähän mennessä on tuhottu 150.

Suomen keskitysleireistä ei puhuta. Samaan aikaan, kesällä 1942 kun Mannerheimin suunnittelemilla Petroskoin keskitysleireillä kuoli 500 henkeä kuukaudessa, Helsingin kaupunki juhli Mannerheimia nimeämällä pääkatunsa, Heikinkadun, Mannerheimintieksi.

Mannerheimille alettiin 1950-luvulla suunnitella ratsastajapatsasta, joka vahvisti itsetutkistelun sijaan rasismin ja vainon kieltämistä.

Kosovossa myös pystytettiin patsas.Presidentti Hashim Thaci, lempinimeltään Käärme, senaattori Dick Martyn mukaan väkivaltaisen albaanimafia Drenican johtaja, pystytytti patsaan Yhdysvaltojen presidentti Bill Clintoillen, jonka johdolla Jugoslavian hajottaminen ja haltuunotto saatettiin loppuun. Pommituksiin tyytyväiset albaanit, juhlivat joka vuosi pommitusten aloittamista.

Suomen eliitin ja Kosovon albaanien yhteisymmärrys sai ilmaisunsa myös vuoden 2019 Finlandia-palkintojen jaossa. Serbejä rasistisin sävyin kuvaava teos Bolla sai palkinnon.

Helsingin kirjastojen kaunokirjallisuuden toiseksi eniten tilattu kirja on juuri Bolla. Tietokirjallisuudessa vuorostaan Jessika Aron Putinin trollit, joka heijastellee rasistista suhtautumista Venäjään ja Venäjään myönteisesti suhtautuviin suomalaisiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsi-liittolaisuus, keskitysleirit, rasismi, serbit, venäläiset, demokratia

Novak Djokovic ja Wimbledonin tennisturnauksen yleisö

Keskiviikko 17.7.2019 klo 12.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien urheiluosa otsikoi: Yleisö taputti Djokovicin virheille.

Teksti kertoo Djokovicin entisen valmentajan Boris Beckerin olleen BBC:n mukaan äreissään siitä, että Djokovic ei saa riittävästi arvostusta. Djokovicin virheille ilkuttiin ja taputettiin.

Jos Djokovic olisi ihonväriltään musta, kukaan ei nykyaikana kehtaisi toimia niin kuin Wimbledonin yleisö toimi Djokovicia kohtaan.

Kyse ei ole arvostuksen puutteesta vaan natsismia muistuttavasta syrjinnästä, joka liittyy  etnisyyteen ja uskontoon.

Djokovic on serbi, joka ei pidä kynttiläänsä vakan alla. Hän julistaa, aivan oikein: Kosovo on Serbiaa.

Kolmenkymmenen vuoden ajan lännen NATO-maat ovat tehneet kaikkensa demonisoidakseen serbejä. Serbit vastustivat Jugoslavian tuhoamista ja tuolla asenteellaan asettuivat poikkiteloin Yhdysvaltojen ja Saksan valtapyrkimyksille.

Serbit olivat juutalaisten tavoin holokaustin uhreja. Satoja tuhansia serbejä tuhottiin natsi-Saksan, natsi-Kroatian ja natseihin liittyneiden albaanien toimesta 17 keskitysleirillä, joista Jasenovac oli Auschwitzin jälkeen Euroopan suurin.

USA:n pyrkiessä 1990-luvulla saamaan Balkanin sotilaallisesti haltuunsa ja Saksan tavoitellessa taloudellista hyötyä ja vaikutusvaltaa Sloveniassa ja Kroatiassa maiden intressit liittyivät yhteen.

Serbien kansanmurha pyrittiin toistamaan. Saksa koulutti ja aseisti kroaatteja ja Yhdysvallat sekä kroaatteja että Bosnian ja Kosovon muslimeja. Sekä kroaatit että albaanit tavoittelivat etnisesti puhtaita valtioita.

Presidentti Clintonin ja Osama bin Ladenin rahoittamat ja aseistamat jihadistit pitivät yllä kauhua serbikylissä niin Bosniassa kuin Kosovossa. Tavoitteena oli islamilainen kalifaatti.

Natsi- ja albaanidiaspora Yhdysvalloissa rahoitti paitsi sotatoimia myös erityisesti serbivastaista propagandaa markinointitoimisto Ruder-Finnin toimesta.

Presidentti Mauno Koivisto kauhisteli ja samalla ihaili tuota NATO-propagandaa, jolla serbit demonisoitiin ja heistä tehtiin itsestään selvät syntipukit kaikkeen pahaan.

Tästä syntipukin roolista on tullut dogmi, josta laittomiin Jugoslavian pommituksiin syylliset NATO-maat pitävät kiinni ja ovat legalisoineet sen niin, että dogmin kyseenalaistamisesta on tehty useassa NATO-maassa sekä NATO:sta riippuvaisessa maassa rikos.

Kun laittomuuden paljastamisesta ja paljastettujen tietojen levittämisestä on tehty rikos, Orwellin ennustama maailma on täällä.

Djokovic edustaa holokaustin uhreja, jotka eivät suostu uhrin rooliin, vaan joukkoon, joka vaatii totuutta ja oikeutta. 

NATO-mailla ja myös Suomella on edessään tutkiskelun paikka.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Djokovic, rasismi ja natsismi, Kosovo ja Serbia

Suomen eliitti käy hybridisotaa Venäjää ja Suomen kansaa vastaan

Lauantai 16.3.2019 klo 13.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen edellisen hallituksen pääministeri Alexander Stubb on osoittanut ehdotonta lojaaliutta Yhdysvalloille ja NATOlle. Se on ilmennyt valehteluna Yhdysvaltojen laskuun Georgian sotilaallisen konfliktin aloittajasta. Lisäksi hän on tunteellisesti ilmoittautunut "etelävaltiolaiseksi" presidentti Bushin aikana, tämähän on etelävaltiolainen.

Stubb on ajanut Suomea NATOon poliitikoista ehkä johdonmukaisimmin, ellei lasketa presidentti Martti Ahtisaarta, joka on palvellut NATOa täysipäiväisesti CMI-rauhanjärjestönsä johtajana. Nyt Stubb jatkaa johtajana. Järjestö tarvitsee runsaasti rahoitusta ja Ahtisaaren ystävä George Soros tarjoaa palveluksiaan.

Stubbin monipuoluehallitus aloitti hybridisodan valmistelun 2014, johon viittaan edellisessä blogissani. Tuolloin päätettiin lähettää 100 toimittajaa ja virkamiestä opettelemaan Venäjän hybridisotaa. Hybridisota perustuu pehmeään, ei sotilaalliseen vaikuttamiseen. Tärkeintä on propaganda. Viestitetään asioita niin, että kerrotaan puolitotuuksia tai suoranaisia valheita uskottavalta näyttävässä muodossa.

Georgian sodan aloituksesta valehteleminen jatkui Suomen mediassa myös Ukrainan vallankaappauksesta valehtelemisena. Kiinnostuneet voivat mennä tämän blogini helposti selattavaan arkistoon ja katsoa esimerkiksi vuoden 2014 Ukraina- blogejani.

Ukrainan vallankaappaus oli huolellisesti suunniteltu ja toteutettu USA:n ja NATO/EU:n yhteinen projekti. EU:n puolella lähentymisneuvotteluiden epäonnistumisesta vastasi keskustan Olli Rehn apulaisenaan nykyinen keskuskauppakamarin toimitusjohtaja kokoomuslainen Juho Romakkaniemi.

Samalla tavalla kuten kokoomus ja keskusta yhdessä yrittivät runnoa ylikansallisen pääoman etuja ajavaa SOTEa lähes väkivaltaisesti maaliin, samaa taktiikkaa harrastettiin myös EUn tasolla. 

Ukrainan lähentymisneuvotteluissa sotilaalliset artiklat olivat ensimmäisinä allekirjoitettaviksi. Vaaleilla valittu presidentti Janukovits, joka oli EU-myönteinen, katsoi, että Ukraina ei ole valmis vielä allekirjoittamaan lähentymissopimusta, sen kalleuden vuoksi. Ukrainalaiset eivät myöskään kannattaneet NATO-jäsenyyttä.

Kuitenkin NATO on nyt läsnä Ukrainassa ja yhdysvaltalaiset kenraalit johtivat vallankaappaushallituksen julistamaa "terrorismin vastaista sotaa" itä-ukrainalaisia vastaan, jotka eivät hyväksyneet laillisen presidentin kaatamista eivätkä vallankaappaushallituksen nimeämiä USAta tottelevia johtajiaan.

Koulutettujen virkamiesten ja toimittajien lisäksi sekä Stubbin että Sipilän hallitukset ovat voimistaneet muutenkin rakenteellista Venäjä-vastaisuutta tarkoituksenaan sitä kautta edistää Suomen kansan keskuudessa NATO-myönteisyyttä.

Sipilän hallitus ja mitä ilmeisimmin presidentti Niinistö ovat sopineet USA:n ja EU:n ja NATO:n kanssa Venäjä-vastaisen hybridikeskuksen perustamisesta Helsinkiin. Tämä keskus ei ole Suomen lainsäädännön alainen ja sen toiminta on varsin salaista. Johtajaksi valittiin eduskunnan ulkopoliittisen instituutin toimihenkilö Hanna Smith.

Sipilän hallituksen virkamiesten muodostaman turvallisuuskomitean alainen huoltovarmuuskeskus rahoittaa valtamedian yhteenliittymää mediapoolia. Pooliin kuuluvat keskeiset sanomalehtitalot ja kustannustalot sekä Yle ja MTV. Pooli on sitoutunut yhteistyöhön NATO:n hybridikeskuksen kanssa. Siten kaikki Suomen "virallinen" tiedonvälitys on valtion sensuroimaa NATO:n hyväksi.

Mediasensuuri tekee tietenkin Suomen eduskuntavaalit lähinnä naurettaviksi. Suomen kansan enemmistö vastustaa NATO-jäsenyyttä, mutta valtion sensuuri edellyttää NATO-myönteisyyttä.Valtio tarkoittaa tässä ylikansallista pääomaa palvelevaa kokoomusta ja keskustaa sekä vielä niitäkin militaristisempaan oikeistoon kuuluvaa sinistä puolustusministeriä.

Venäjä-vastaiseen hybridisotaan kuuluu sensuroidun median lisäksi talouspakotteet. Suomi osallistuu Venäjä-vastaisiin talouspakotteisiin, joihin ei ole mitään perusteita.

Pakotteissa viitataan Krimin haltuunottoon ja Ukrainan sotaan. Krim on aina kuulunut Venäjään. Sen asukkaat kokevat olevansa venäläisiä. Krim pyrki heti Neuvostoliiton hajottamisen jälkeen Venäjän yhteyteen, johon se oli kuulunut aina siihen saakka kun Hrustsev 1950-luvulla mielivaltaisella päätöksellään siirsi Krimin Neuvostoliiton sisällä osavaltiosta toiseen.

Suomen media toistaa valhetta Itä-Ukrainan sodasta vierittäen syyn Venäjälle. Tosiasiassa vallankaappaushallitus julisti "terrorismin vastaisen sodan" laillista presidenttiä tukeneita itä-ukrainalaisia vastaan.

Ukraina on Yhdysvaltojen ohjauksessa vajonnut lähes anarkiaan. Demokratiaa suojelevia lakeja on peruutettu toinen toisensa jälkeen. Tuleviin presidentinvaaleihin voi osallistua vain osa ukrainalaisista.Siten vaalit ovat kaikkien demokratian ja kansainvälisten lakien vastaiset.

Yhdysvaltojen varapresidentti Biden vaati EU:ta asettamaan talouspakotteet Venäjälle omien tekojensa seurausten vuoksi.Venäjä auttoi krimiläiset turvaan Ukrainassa räjähtäneeltä natsien mielivallalta Yhdysvaltojen ja EU:n tukeman vallankaappauksen jälkeen. Siitäkö pitäisi Venäjä saattaa rangaistavaksi!

Liian moni EU:n jäsenmaa on täysin riippuvainen Yhdysvaltojen vallasta. EU-maiden enemmistö on valmis rikkomaan kansainvälisiä lakeja ja puuttumaan toisten maiden sisäisiin asioihin,jos Yhdysvallat niin haluaa. Niin tässäkin. Suomen NATO-myönteinen Sipilän hallitus liittyi Venäjä-vastaisiin talouspakotteisiin, kun "muutkin EU-maat liittyvät" ja kun Suomi kuuluu "läntiseen arvoyhteisöön". Tuohon arvoyhteisöön kuuluu kaikki Yhdysvaltojen tuholaistoiminta Etelä-Amerikassa, Kauko-Idässä ja Lähi-Idässä. Arvojen mukaan vallankaappaukset ovat sallittuja, jos niillä saadaan öljyä ja sotilaallista hegemoniaa. Viimeksi Euroopan parlamentin enemmistö kannatti USA:n hanketta Venezuelan sisäisiin asioihin puuttumiseksi ja ad hoc presidentin valitsemiseksi.

Euroopan parlamentti niin Ukrainan kuin Venezuelan kohdalla tukee ulkoparlamentaarisuutta ja perustelee sitä "ihmisoikeuksilla". Venezuelassa ulkopuolisella kyberhyökkäyksellä vaurioitettiin sähkökeskuksia ja aiheutettiin sähköpula koko maahan.

Myös Krimiin on kohdistettu vastaavanlaisia kyberhyökkäyksiä.

Valtamedian valheet vaikuttavat Yle:n katsojiin ja sanomalehtien lukijoihin. Katsojiin ja lukijoihin kuuluu myös venäläisiä Suomen kansalaisia.

Toimiessani Helsingin kaupungin nuorisopsykiatrian ylilääkärinä 25 vuotta, näin miten venäläiset nuoret kokivat median vaikutuksen. Venäläisiin kohdistuva rasismi on valtamedian ansiosta sallittua. Laillista syrjintää voimakkaammin vaikuttaa ryssittely ja kaveripiiristä sivuun työntäminen.

Pyrin tuolloin  aina kuin mahdollista siihen, että yksikössäni olisi äidinkieleltään venäjänkielinen lääkäri tai terapeutti. Samalla tavalla äidinkieleltään ruotsinkieliset nuoret pääsivät aina äidinkieleltään ruotsinkielisen terapeutin asiakkaaksi.

NATO:n vaikutuspiiriin kuuluva valtamediamme ei huomaa synkeää kaksinaismoraaliaan. Tasa-arvoa julistetaan tietyille ryhmille, mutta se ei kuulu venäläisille. 

Yhdysvaltojen ulkomisteriön järjestämässä kokouksessa Bratislavassa vuonna 2000, Willy Wimmerin mukaan Yhdysvaltojen eräs tavoite Venäjän eristämiseksi oli pyrkimys estää venäläisten pääsy Itämerelle. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä taipuvatko Stubbin, Orpon ja Sipilän kaltaiset poliitikot voimakkaampiin toimiin kuin mediapropaganda ja talouspakotteet. Onko Suomen valtioneuvosto valmis kybersodan edellyttämiin toimiin tai sotilaallisiin toimiin, jos Yhdysvallat niin haluaa. Olihan Sipilän hallituksen eräs tärkeä tavoite kehittää trans-atlanttisia suhteita.

Tähän on tultu. Salassa. Kansan selän takana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtiollinen sensuuri, hybidisota, Suomen eliitti, rasismi venäläisiä kohtaan, Mediapooli, NATOn hybridikeskus

Yle ja yksityisetsivä Kalle Blomqvist

Lauantai 16.1.2016 klo 10.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pari iltaa sitten Yle-uutisten toimittaja esiintyi kuin lapsuuteni seikkailukirjojen "Yksityisetsivä Kalle Blomqvist". Murrosikäinen Kalle tutki ja paljasti salaperäisiä rikoksia. Ylen toimittaja oli käyttänyt veronmaksajien rahoja yksityisiin tukimuksiin siitä, kuka oli tunkeutunut ulkoministeriön tiedostoihin. Keskeistä ei ollut se, että hän ei luonnollisestikaan voinut sanoa asiasta mitään varmaa. Sen sijaan hän saattoi käyttää "tutkimuksiaan" esitellessään uutisensa kuvituksessa Venäjän sotilasparaateja ja muuta "uhkaavaa" rekvisiittaa. Tutkimuksesta käteen jäi se tosiasia, että materiaalista tunnistettiin kaksi, jotka todennäköisesti puhuivat venäjää. Mitä sadat muut toimijat puhuivat?

Uutisesta tuli mieleen toinenkin esimerkki. Tähän päivään saakka parhaana esimerkkinä vakoilun kauheuksista on käytetty entisen DDR:n STASI:n vakoilua. Vielä viikko sitten näin HeSa:n kirjallisuusarvostelun, jossa STASI:n vakoilua käytettiin esimerkkinä vaikka olisi luullut, että tarjolla olisi nykyisin parempiakin vaihtoehtoja. STASI:n vakoilu oli fyysistä, konkreettista ja kaikki tiesivät siitä.

Samaan aikaan kun STASI vakoili julkisesti, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanada, Australia ja Uusi-Seelanti vakoilivat Echelon satelliitin avulla kaikkea ja kaikkia ilman, että siitä media puhui mitään. Satelliitti paljasti esimerkiksi mitä Leonid Brezhnev puhui puhelimessa Kremlissä, puhumattakaan salaisista kauppaneuvotteluista, joista tiedot valuivat hyödyttämään Echelon-maiden viisikkoa.

Vaikka Yle näyttää pyrkivän selvittämään vakoilua, se ei ole pystynyt kertomaan suomalaisille mitä Ukrainassa tapahtuu. Yhdysvaltalainen the Nation-lehti kertoi tällä viikolla kuinka Yhdysvaltojen kongressi on antanut puolustusministeriön painostuksesta luvan rahoittaa Ukrainan äärioikeistolaista, fasistista Azovin pataljoonaa, jota yhdysvaltalaiset sotilashenkilöt ovat Daily Beastissa kirjoittaneiden toimittajien Will Cathcartin ja Joseph Epsteinin mukaan jo pitkään myös kouluttaneet. Yhdysvallat on antanut Ukrainalle 760 miljoonaa dollaria sotavarusteluun.

Fasistien tukeminen ei ole vierasta myöskään EU:lle. EU tuki Ukrainan nationalistien lisäksi Kroatian ultranationalisteja heidän suorittaessaan 1990-luvulla serbien etnisen puhdistuksen Krajinan alueelta. EU tuki Yhdysvaltojen rinnalla terroristeiksi luokittelemiaan Kosovon albaaneja ja kalifaattia rakentavia Bosnian jihadisteja koska Yhdysvallat halusi miehittää Balkanin. Vaikka EU:n NATO- maat pommittivat miehitystä vastustavia serbejä, EU sai rauhan Nobelin.

Ukrainan Azovin pataljoonan koulutuksesta ja rahoituksesta vaikeneminen osoittaa Yhdysvaltojen voimapolitiikan tulleen hyväksytyksi myös EU:ssa. Yhdysvaltojen ja NATO:n sotien seurausta ovat myös nyt nähtävät pakolaisvirrat. Sen sijaan, että kritiikki suunnattaisiin ongelman alkulähteeseen Yhdysvaltojen ja NATO:n sotiin, syyttävät sormet osoittavat pakolaisia.

Yle on uutisissaan ja ajankohtaisohjelmissaan kattavasti vaiennut pakolaisvirtojen syistä. Sen sijaan se keskittyy sosiaalipornoon. Jos sukupuolisesti kypsässä iässä olevia miehiä suljetaan vastaanottokeskusten painekattiloihin ilman seurustelumahdollisuutta ja fyysistä kanssakäymistä naisten kanssa, mitä voi odottaa? Seksuaalinen ahdistelu on mediaseksikästä.

Ylen suurin vaikeus on siinä, miten kääntää Yhdysvaltojen ja NATO:n sotapolitiikan ja maailmanvalloituksen kauhut Venäjän syyksi. Neuvostoliitto/Venäjä tuki siirtomaiden itsenäistymistä ja esimerkiksi Etelä-Afrikan vapautumista apartheidista 1990-luvulla. Yhdysvallat tuki apartheidia ja Mandelan pitämistä vankilassa. Kun Mandela kuitenkin oli vihdoin pakko vapauttaa Yhdysvaltojen terroristien listalta noin 10 vuotta sitten, tarvittiin runsaasti propagandaa peittämään tosiasiat.

Yle:n ongelmana on syvällisyyden, demokratian kunnioittamisen ja humanismin puute. Englanninkieltä taitavien kannattaa klikata tietokoneelta Russia Today kanavalle, valita LIVE- näppäin ja katsoa loistavia keskusteluohjelmia taitavien toimittajien ja hienojen humaanien asiantuntijoiden kanssa. Päinvastoin kuin Yle:llä haastateltavat ovat presidenttejä, Maailmanpankin ja YK:n korkeita virkamiehiä, henkilöitä, joille ihmisoikeudet, oikeudenmukaisuus ja yhteistyö ovat tärkeitä. Yhdysvalloille vihan lietsominen asekaupan voittojen ylläpitämiseksi johtaa tiedonvälityksen muokkaamiseen tukemaan tätä asennetta. RT:n Oksana Boykon Worlds Apart ohjelmat ja monet muut luovat humaanin  rentouttavan ilmapiirin, josta puuttuu ahdistava väkivallan ylläpitämistä edellyttävä Yle:n suppea todellisuus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle:n propaganda, Venäjä-rasismi, Ukraina, USA ja Azovin pataljoona

Presidentti Niinistön voimattomuus

Tiistai 29.12.2015 klo 10.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

Iltapäivälehdet kertovat presidentti Niinistön tunteneen voimattomuutta Suomen kahtiajaon johdosta. Maahanmuuttoon myönteisesti ja kielteisesti suhtautuvat ovat kaukana toisistaan.

Mikä muu kuin maahanmuutto jakaa suomalaisia? NATO. Suomalaisten valtaenemmistö vastustaa tätä USA:n johtamaa yhä arrogantimmin käyttäytyvää sotilasliittoutumaa. NATO:n toimien rankaisemattomuus ja mielivalta tekevät YK:n hienot periaatteet tyhjiksi. Suunnitelmallinen eurooppalaisen maan, Jugoslavian, tuhoaminen ja käsittämätön pommittaminen,terroristien ja jihadistien tukeminen ovat vastauksia vailla olevia tekoja.

Presidentti Niinistö ei tuntenut voimattomuutta liittäessään Suomen NATO:n isäntämaasopimukseen kansalaisten selän takana, salaa. Tämä teko oli samanlaista mielivaltaa kuin mitä Yhdysvallat ja NATO harrastavat. Suomalaisten enemmistö tuntee voimattomuutta presidentin toimiessa demokratian vastaisesti.

Yhdysvaltojen ja NATO:n mielivalta voi toteutua vain vahvan propagandan tukemana. Suomen media on kunnostautunut tässä. Yhdysvallat, NATO ja vaikutusvaltaiset media- ja markkinointitoimistot ovat luoneet Venäjästä ja presidentti Putinista viholliskuvan, jota vastaan on ryhdytty taistelemaan. Media on jo parin vuoden ajan rakentanut idästä tulevaa kyberuhkaa ja liittänyt sen sotilaalliseen uhkaan.

Presidentti Niinistö tai ainakin hänen neuvonantajansa tietävät, että pahimpia toteutuneita kyberrikoksia ovat tehneet Yhdysvallat ja Israel. Iranin ydinlaitosten tietokoneohjelmien tuhoaminen on eräs kammottavimmista. Yhdysvaltojen vakoiluohjelmat ja presidentti Obaman henkilökohtaisesti valtuuttamat lennokkimurhat kuuluvat samaan kategoriaan.

Yhdysvaltojen ja Turkin yhteistyö ISIS:in tukemisessa, aseiden hankinnassa, joukkojen koulutuksessa ja aseistuksessa täytyy olla Niinistön tiedossa.

Kaikesta tästä huolimatta presidentti vaatii kymmenien suomalaisten asiantuntijoiden kouluttamista Yhdysvalloissa niin kutsuttua Venäjän kyberuhkaa vastaan. Minun 75 vuoden elämäni aikana Venäjä on aina suhtautunut Suomeen ystävällisesti, jopa ansaitsemattoman ystävällisesti. Nyt presidentin ja median synnyttämien mielikuvien avulla suomalaisten olisi alettava kokea, tosiasioista välittämättä, uhkaa Venäjän taholta.

Presidentti Niinistö on tullut voimistaneeksi rasistista Venäjä-vihaa ja negatiivista mielikuvaa naapurimaan presidentistä. Presidentin neuvonantajien on pakko tietää, mikä johti Ukrainan kriisiin. Maidanin tapahtumista ja EU:n ja Yhdysvaltojen roolista ei ole epätietoisuutta. Presidentti Niinistö toimii aivan kuin suomalaiset olisivat itsenäiseen ajatteluun kykenemättömiä ja propagandan ohjailtavissa.

Yhdysvallat pyrkii tuhoamaan kilpailijansa tai itseään oikeudenmukaisempaa yhteisöllistä elämäntapaa arvostavat valtiot. USA:n tahtoon mukauttamiseen käytetään sotilaallista tai taloudellista valtaa propagandan ohella. Yhdysvallat saartaa Venäjää ja Kiinaa sotilastukikohdillaan. Sen yli 800 sotilatukikohtaa ovat vieraalla maaperällä kun taas Venäjän ja Kiinan sotilastukikohdat ovat näiden omalla maaperällä, siis puolustamassa maiden itsenäisyyttä.

Yhdysvaltojen ja NATO:n valinta yhteistyökumppaneiksi edellyttää suomalaisten todellisuudentajun hämärtämistä. Suomalaiset eivät saa uskoa omia kokemuksiaan vaan heidän on opittava ulkoa Niinistön valitsema doktriini.

Iltapäivälehtien voimattomuusotsikot saattavat olla vaalityötä. Presidentti ei ole tehnyt mitään totuuden puolesta propagandaa avatakseen. Onko hän tunteellinen militaristi kuten hänen ihailemansa presidentti Ryti? Monet arvostamani sotilashenkilöt ovat pragmaattisia asiantuntijoita. Yhdysvaltojen entiset kenraalit, esimerkiksi Wesley Clark, ovat jäkeenpäin alkaneet puhua totta. Vielä Jugoslavian hajottamisen aikaan NATO:n päällikkönä Clark oli innokas pommittaja. Nyt hän kelaa propagandaa takaisin ja nimeää sotasyyllisiä, jotka kaikki ovat poliitikkkoja.

Poliitikot, jotka ovat tunteellisia militaristeja, aloittavat sotia, joita sotilaiden on pakko käydä. Siviilit ja kulttuurit kärsivät eniten. Sodissa ensimmäisenä kuolee totuus. Niin myös siinä propagandasodassa, jota Suomessa on viime vuodet käyty.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, voimattomuus kahtiajaon edessä, rasismi, russofobia, USA:n ja NATO:n mielivalta

Sanavapaus, rasismi ja enemmistön valta

Sunnuntai 18.1.2015 klo 12.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pariisin terrori-iskun tekijät olivat algerialaistaustaisia miehiä. Heidän käydessään koulua 1980- luvulla Ranskassa, siirtomaavalta oli lain mukaan opetettava myönteisenä. Kahdeksan vuotta kestänyt Algerian itsenäistymissota oli ranskalaisessa kielenkäytössä "järjestyshäiriö". Vasemmisto vaati siirtomaavallan hyväksyvään lakiin muutosta, mutta ei saanut sitä läpi. Lopulta Ranskan presidentti v.2006 pyysi perustuslakituomioistuinta ottamaan asiassa kantaa. Päätökseksi tuli, että asia ei kuulu lailla säädettäväksi vaan se on hallinnollinen kysymys.

Tuntuisi selvältä, että ilmapiirissä, jossa väestön enemmistö kokee alistavan asenteen tiettyä kansanryhmää kohtaan luonnollisena, alistetun ryhmän pyhiin asioihin kohdistettu pilkka olisi erityisen vauriottavaa. Ylemmyyttään luonnolisena pitävä kansanosa ei huomaa asenteessaan mitään vikaa, koska se on luonnollinen. 

Suomessa lestadiolaisia, helluntailaisia ja ateistisia lapsia on voitu pilkata niin opettajien kuin lasten toimesta. Sitä on pidetty luonnollisena. Seimikuvaelma on itsestään selvyys, sen kyseenalaistaminen on koettu luonnottomaksi.

Helsingin Sanomien Laura Saarikoski kuvaa 18.1. laajassa artikkelissaan mustien asemaa Yhdysvalloissa. Hän matkaa mustan 71-vuotiaan Annie Pearl Averyn kanssa katsomaan elokuvaa, joka kertoo mustien kansalaisoikeusmarssista äänioikeutetuksi rekisteröitymisen puolesta 1965. Tapahtumat huipentuivat Selman kaupungin Edmund Pettusin sillalla, jossa poliisi otti mielenosoittajat vastaan pampuin, ruoskin ja asein. Tapahtumaa kutsutaan verisunnuntaiksi. Pohjoisesta tulleita mustien puolustajia tapettiin, mm. kaksi valkoista opiskelijaa murhattiin.

Vaikka Selman kaupungin asukkaat ovat valtaosin nykyisin mustia, silta on edelleen Edmund Pettusin silta. Prikaatikenraali Edmund Pettus kuului mustia lynkkaavan Ku-Klux-Klanin johtoon. Ehkä syy siihen, että sillan niemeä ei ole muutettu, johtuu mustien huonosta itsetunnosta. Avery pohtii mustien ongelman olevan siinä, että "yhteytemme omaan historiaamme on katkennut. Emme tiedä mistä tulemme, ja meillä on siksi huono itsetunto. Ajattelemme, ettei meille oikeastaan kuulu parempaa."

Suomessa Helsingin kaupunki nimesi 1942 Heikikadun Mannerheimintieksi. Syyskuun 14. päivänä 1939 Akateeminen Karjalaseura oli julistanut: "Nyt on aika iskeä. Sotilaittemme uljas sankarihenki ja päällystömme henkinen ylivoimaisuus oppimattoman ja sivistymättömän ryssäläispäällystön rinnalla. Voittomme on varma. Kohta tulee hetki, jolloin emme enää taistele yksin."

Kesällä 1941 Mannerheim oli määrännyt Neuvostoliiton Itä-Karjalan miehitetyllä alueella karjalaisille ja venäläisille siviileille henkilökortit. Karjalaa puhuville vihreät ja venäjää puhuville punaiset. Venäläiset määrättiin sijoitettavaksi keskitysleireihin. Vuonna 1942, jolloin Mannerheim sai kunnianosoituksena pääkaupungin valtakadun nimitetyksi omalle nimelleen, 3516 siviiliä kuoli suomalaisten pystyttämillä keskitysleireillä. Samaan aikaan kun Olga Mihailovna määrättiin keskitysleirillä lopettamaan seitsemän kuukauden ikäisten vauvojensa imettäminen ja liukuminen kuolemaan, Mannerheim antoi 10.5.1942 päiväkäskyllä vapaudenristin kaikille Suomen äideille kollektiivisesti.

Tämä päiväkäsky Suomen äideille koristaa edelleen useiden Suomen kirkkojen seiniä, samoin kuin useissa Suomen kaupungeissa kansalaiset asuvat Mannerheimintiellä, kuten kesäisin minäkin.

Vaikuttava osa Suomen sivistyneistöä koki asiat kuten Akateeminen Karjala-seura. Rasismi venäläisiä kohtaan oli ylevöitetty osaksi suomalaisen sivistyneistön identiteettiä.

Voisiko olla niin, että nykyinen Suomen median järjettömyyden asteen ylittänyt Putin-viha ja Venäjä-vastaisuus, jota myös eduskunta myötäilee voisi liittyä osittain siihen, että venäläiset eivät ole algerialaisia eivätkä USA:n mustia. Venäläiset ovat itsenäisiä ja heillä on hyvä itsetunto. Se herättää Yhdysvaltojen valtaa myötäilevässä mediassa raivoa, jota ei pelkkä vahvemman myötäily tyynnytä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mannerheim, Venäläiset, Pariisin terroristi-isku, sanavapaus, rasismi, siirtomaavalta, orjuus

Pääministerin,armeijan komentajan ja Helsingin Sanomien propaganda

Maanantai 15.12.2014 klo 11.21 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pääministeri Stubb,armeijan komentaja ja Helsingin Sanomat toimivat kuin CIA:n käsikirjasta Yhdysvaltojen voimapolitiikan pussiin. Koko Suomen ulkopuolinen maailma uutisoi Yhdysvaltojen vuosikymmeniä kestäneestä kidutuksesta, salaisista operaatioista kautta maapallon sekä siitä kuinka presidentti Obaman heikko presidenttiys johtuu siitä, että hän ei virkaan astuessaan päättänyt nostaa käsittelyyn edeltäjiensä sotarikosten tutkimista ja syyttämistä. Suomalaiset, suomenkielisen median välityksellä ovat toisessa todellisuudessa.

Obama ei ole jatkanut yhtä näyttävästi kuin edeltäjänsä kidutuksen hyväksymistä, mutta ei myös ole mitään näyttöä siitä, että se ei jatkuisi. Sen lisäksi Obama päättää viikottain lennokeilla suoritettavista murhista, joiden sivutuotteena on satoja viattomia uhreja.

Suomi vajoaa moraaliltaan yhtä syvälle kuin Yhdysvallat sitoutuessaan käytännössä Yhdysvaltojen johtamaan EU-politiikkaan Venäjää vastaan. Yhdysvaltojen laittomat sodat Irakissa, Afganistanissa, Libyassa ja nyt Syyrian pommitukset eivät ole saaneet Suomea vaatimaan talouspakotteita Yhdysvalloille. Yhdysvaltojen NSA:n maapallon kattava vakoilu, tuki palestiinalaisten sorrolle, sotilasvallankaappauksille milloin missäkin tarpeelliseksi katsomassaan valtiossa, jotka eivät muutoin toteuttaisi USA:n kaupallisia tai valtapoliittisia etuja, eivät saa EU:a tai Suomea reagoimaan. USA yhdessä Ukrainan kanssa ei suostunut YK:ssa äänestämään fasismia vastaan juuri siksi, että se on tukenut fasisteja ja jihadisteja Kroatiassa, Bosniassa,Ukrainassa, Tsetseniassa, Syyriassa valtapoliittisista syistä. Nyt Obama ilmoittaa Nobelin rauhanpalkinnon voittajan kypsyydellä haluavansa eristää Venäjän ja kongressi on valtuuttanut Obaman halutessaan aloittamaan sodan Venäjää vastaan.

Entä Suomessa? Helsingin Sanomien USA:n kirjeenvaihtaja Saarikoski 14.12. kolumnissaan yllättää lähes rasistisella asenteella. Hän mainitsee muutaman mustan valkoisen poliisin murhaaman aseettoman uhrin, mutta syyllistää mustat, koska heillä oli pieniä rikkeitä. Hän jätti mainitsematta ne aseettomat valkoisten poliisien murhaamat mustat, joilla ei ollut mitään muuta syytä tappamiselleen kuin kävely tyttöystävän kanssa porraskäytävässä kotia kohti tai leluaseen kädessään pitäminen kaupan ostoshyllyn edessä.Suomen ulkopuolinen media kuvaa valtavia ympäri Yhdysvaltoja järjestettyjä mielenosoituksia otsikolla " I can't breath" "En saa henkeä". Jokainen, joka on nähnyt videon rauhallisesti kadulla seisovan Eric Garnerin kuristamisesta kokee syvää tunteellista solidaarisuutta häntä ja hänen kaltaisiaan mustia amerikkalaisia kohtaan.

Tänään 15.12. saman kirjeenvaihtajan kolumni ylistää Yhdysvaltoja otsikolla "Olkaamme kaikki amerikkalaisia" ja kokeneena toimittajana pidetty Unto Hämäläinen referoi saksalaisen toimittajan Angela Merkel-kirjaa, josta Hämäläinen nostaa tekijän erikoiset Putin-kriittiset näkemykset, kuvan kera, jutun teemaksi. Jos HeSa:n lukija ei vielä saanut riittävää Venäjän vastaista propagandaa, mainitaan Venäjän sotilaskoneet ja Norjan vihjailevat salakuuntelu-uutiset.

Sääliksi käy Sanoma Oy:tä palvelevia toimittajia ja kirjailijoita, jotka joutuvat luopumaan itsenäisestä ajattelustaan työpaikkojen kadotessa alta. Kirjailijoiden ja toimittajien on sisällytettävä Venäjä- tai Putin-kritiikkiä teksteihinsä. Kuulin entisen diplomaatin kertovan kuinka hänen edellytettiin sisällyttävän tietokirjaansa Putin-kritiikkiä. Säälittävin oli nuori toimittaja, joka joutui eroamaan Suomi-Venäjä-seurasta ja julkisesti todistamaan uskollisuuttaan työnantajalleen yksipuolisella Krim-kirjoituksella. 

Yhdysvalloissa koulutettu armeijan komentaja Lindberg on pääministerin tavoin tullut tunnetuksi twiittaajana ja pakkasessakin pyörällä ajavana modernina miehenä. Uteliaana seurasin hänen haastatteluaan Nyberg-showssa 14.12. Päinvastoin kuin aikaisemmat komentajat, hän ei tuonut esiin totuutta, vaan myötäili haastattelijan Venäjä-vastaisia mielipiteitä. Entiset puolustusvoimien komentajat toimivat sensaationhakuisen median rauhoittavana vastapainona kertoessaan objektiivisen totuuden. Totuushan on se, että Venäjän sotilaskoneiden näkyvyys ja harjoitusten lisääntyminen on SEURAUSTA Yhdysvaltojen a NATO:n voimapolitiikasta. Kun Eestissä on yhdysvaltalaisia joukkoja ja aseita ja päällä on Obaman eristämisjulistus sekä kongressin sota-valtuutus, Venäjällä ei ole muuta mahdollisuutta kuin näkyä sillä laillisella tavalla, joka sillä on.

Ukrainan kriisissä puolitotuudet ovat olleet valttia. Kun Yhdysvallat ja EU eivät myönnä väkivaltaisen vallankaappauksen prosessin tosiasioita, vaan "unohtavat" sen keskeiset osat, prosessi hämärtyy.EU:n lähentymissopimuksen sotilaspoliittiset artiklat, sen mittavat taloudelliset haasteet Ukrainalle,Venäjän kielen oikeutuksen kieltäminen, merkittävien  eduskunnan jäsenten murha-uhkaukset, eduskuntasalin koristeleminen fasistisilla lipuilla ja uhkaus lähteä Itä-Ukrainaan toteuttamaan Maidanin väkivaltaisimpia toimia olivat keskeisenä syynä Venäjän toimille Krimillä.

Jos katsotaan globaalia mittakaavaa, Venäjä on parhaansa mukaan toiminut kansainvälisen oikeuden ja YK:n linjausten mukaan koskien valtioiden suvereniteettia, kunkin maan oikeutta kehittyä omalakisesti omien edellytystensä mukaan ilman Yhdysvaltojen CIA:n tai NED:in salaista manipulointia kv. pääoman eduksi. Yhteistyö BRICS-maiden kesken on nostanut kansainväliseen politiikkaan näkyvästi jälleen solidaarisuuden ja rauhan tavoitteet

Pääministeri Stubb ja HeSa näyttävät pitävän solidaarisuutta Noam Chomskyn mukaan äärimmäisen rasistiselle, talouspakotteilla ja aseilla voimaansa globaalisti toteuttavalle Yhdysvalloille moraalisena. Mikä tahansa tuon maan laiton sota, laiton YK:n ulkopuolella toteutettu talouspakote, lennokkimurha, kidutus tai muu oikeudettomuus olisi hyväksyttävä osana solidaarisuutta EU:n ja Yhdysvaltojen liitolle. Armeijan komentaja ei ole näyttänyt olevan itsenäinen toimija, tulevaisuus näyttäköön.

Professori Kari Uusikylä toteaa 15.12. HeSa:n mielipidepalstalla suomalaisten olevan luopumassa sivistyksestä. Psykiatrina pidän pääministerin ja valtakunnan päälehden vaikutusta en vain luopumisena sivistyksestä vaan vaarallisena. Mielen manipulointi valheilla ja puolitotuuksilla johtaa kansalaisten kyvyttömyyteen hallita väärän tiedon synnyttämää pelkoa ja ahdistusta. Kun siihen liitetään pelko taloudellisesta toimeentulosta ja maapallon tuhosta saasteisiin, on polku fasismin nousulle valmis.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rasismi, fasismi, Stubb, Armeijan komentaja, Sanoma, CIA, kidutus, voimapolitiikka, puolitotuudet, kansallinen etu, Putin, Merkel

Vanhemmat kirjoitukset »