Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

DEMOKRATIA UHKAA EUROOPPAA

Keskiviikko 21.9.2022 klo 14.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

DEMOKRATIA UHKAA EUROOPPAA!

Ukrainan sisällissota on jatkunut kahdeksan ja puoli vuotta. Autonomisiksi ja nyt helmikuussa 2022 itsenäisiksi julistautuneet Donetskin ja Luhanskin tasavallat ovat olleet Kiovan hallituksen pommitusten kohteina.

Ukraina on ollut vuoden 2014 Yhdysvaltojen johtamasta vallankaappauksesta lähtien tosiasiallisesti eräänlainen USA:n ja EU:n siirtomaa. USA valitsi maalle pääministerin ja hallituksen. NATO koulutti armeijan ja piti jatkuvia taisteluharjoituksia Ukrainan maaperällä. Biologinen sodankäynti on laitonta. Yhdysvaltojen maaperällä ei saa olla sotilasbiologisia laboratorioita, siksipä Yhdysvallat on perustanut niitä Ukrainaan.

Donetskin ja Luhanskin alueet eivät hyväksyneet väkivaltaista vallankaappausta. Kiovan hallitus julisti terrorisminvastaisen sodan näitä alueita vastaa. Lopetti koululaitoksen, eläkkeiden maksun ja muun sosiaaliturvan. Venäjän kielen käyttö ja koulunkäynti venäjänkielellä kiellettiin, vaikka alueiden väestöstä 95 % on venäjänkielisiä. Myös venäjänkielinen sanomalehdistö, kirjallisuus ja TV-asemat myös kiellettiin.

Pommitukset ovat jatkuneet nyt kahdeksan ja puoli vuotta. Eikä vain pommitukset vaan terroristinen mielivalta, kidutukset, karkotukset, esimerkkinä Odessassa tapahtunut ammattiyhdistysten talon murhapoltto, jonka Maidanin mieleosoituksia tukevat natsit  suorittivat polttaen elävältä yli 40 sisäpuolelle suljettua ihmistä.

Ukrainan demokratia on purettu. Puolueet lukuun ottamatta presidentin puoluetta on kielletty. Korruptio rehottaa, USA ja EU-maat lähettävät vailla kritiikkiä aseita, jotka joutuvat heti mustanpörssin kauppaan levitettäväksi eri puolille maailmaa.

NATO-upseereiden lisäksi Ukrainan armeijan tukena on natsi -mielisiä ulkomaisia vapaaehtoisia kymmenistä maista. Ukrainan hallitus on varustanut Syyriassa taistelleita jihadisteja Ukrainan passeilla ja taannut näille esteettömän kulun Euroopassa sotimaan venäläisiä vastaan sekä suorittamaan terroritekoja Venäjän maaperällä.

 

                                                    ***

Helmikuun 2022 puolivälissä Kiovan hallitus aloitti liikekannallepanon ryhmittäen 100 000 miestä Donetskin ja Luhanskin demarkaatiolinjalle. Armeijaan integroidut natsipataljoonat ovat muodostaneet autonomisia alueita vastaan taistelevien joukkojen rungon. ETYJ:n tarkkailijat havaitsivat lisääntyneen tulituksen. Donetsk ja Luhansk julistivat autonomiset alueensa itsenäisiksi hengenhädässä ja pyysivät Venäjää tunnustamaan alueiden itsenäisyyden sekä tulemaan apuun.

Venäjä oli varautunut Kiovan hallituksen ja sen NATO-liittolaisten synnyttämään taisteluiden eskalaatioon. Presidentti Putin määräsi 24.2. 2022 erityisen sotilasteknisen operaation Ukrainan alueella tavoitteenaan demilitarisatio ja denatsifikaatio. Venäjä pyrki vähentämään Kiovan natseihin tukeutuvan hallinnon aiheuttamaa uhkaa sekä Donbassin alueelle, että Venäjälle. 

Lännen NATO-maat eivät olleet suostuneet Venäjän ehdottamiin alueen turvallisuuden takaaviin ennaltaehkäiseviin toimiin eivätkä Ranska ja Saksa olleet saaneet taivuteltua Ukrainaa toteuttamaan v. 2015 laadittua Minskin sopimusta ristiriitojen rauhanomaiseksi ratkaisemiseksi.

Sotilasoperaation aikana Ukrainan hallitus on osoittanut natsiluonteensa. Se on pommittanut päivittäin Venäjän armeijan turvaamistarkoituksessa haltuunsa ottamaa ydinvoimalaa. Jokainen ymmärtää, että pommitukset voisivat saada aikaan Euroopan laajuisen ydinkatastrofin. Ukrainan armeija on käyttänyt sairaaloita, kouluja ja päiväkoteja tukikohtinaan sekä pitänyt siviilejä ihmiskilpinään. Donbassissa pommitusten kohteet ovat siviilejä.

Venäjän kyettyä ottamaan suojelukseensa Donbassin itsenäiseksi julistautuneet tasavallat sekä siihen liittyvät Hersonin ja Zaporizen alueet, ne ovat päättäneet järjestää kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä. Nämä 8 vuotta jatkuvan pelon, kylmän, nälän, syrjinnän ja asunnottomuuden uhreina olleiden ihmisten enemmistö on ilmaissut kokevansa olevansa osana Venäjää turvassa. Kansanäänestyksellä on mahdollista arvioida kuinka vahvan tuen liittyminen saisi.

                                                   ***

Miten suhtautuu Eurooppa ja USA?

USA ja Ukraina ovat YK:n äänestyksessä v. 2021 ilmaisseet tukensa natsismille ja fasismille. Ainoina maailmassa. Vajaa vuosi sitten EU-maat pidättäytyivät natsismiäänestyksessä ottamasta kantaa. 

Venäjä järjesti ensimmäisen kansainvälisen antifasistisen kongressin v. 2022 elokuussa. Kongressista tulee jokavuotinen.

Yhdysvallat ja EU ovat toimittaneet kymmenien miljardien edestä aseita Ukrainan selkeästi natsismia edustavalle hallitukselle. Siten EU-maiden asenne natsismiin ja fasismiin on muuttunut puolessa vuodessa. EU seuraa nyt USA:n esimerkkiä ja on huoletta nostanut Kiovan natsihallinnon symbolin, presidentti Zelenskyn eräänlaiseksi idolikseen. Presidentti, joka on purkanut demokratian rippeetkin, on nostettu ihailun kohteeksi.

Samalla Euroopan ja USA:n mediat on valjastettu ylistämään natsi-ideologiaa. 

Vaaleilla valitsemattomat toimijat, kuten EU-komissio, on julistanut mediasensuurin. Venäjältä tuleva tiedonvälitys on suljettu. Siten Euroopassa ja USA:ssa saatava informaatio on alkanut muistuttaa Hitlerin aikaista Göbbelsin tiedonvälitystä. Kun saman valheen toistaa riittävän monta kertaa, se muuttuu totuudeksi.

Venäjä on rakentanut 10 miljardilla Nordstream II -kaasuputken. Kun Yhdysvaltojen presidentti kielsi Saksan liittokansleria ottamasta putkea käyttöön, liittokansleri Scholtz totteli. Kun Saksan ja koko EU:n talous romahtaa energian puutteen johdosta, sensuroitu media väittää puutteen johtuvan ”Venäjän julmasta provosoimattomasta sodasta”.

Kun Venäjän presidentti Putin ilmoitti 21.9.2022 puheessaan tukevansa Donbassin ja sen lähialueiden äänestystä Venäjään liittymisestä, USA:n ja EU:n johtavat kauhistuivat.

Demokratia ja suora kansanvaali on ennenkuulumattoman ”provosoivaa”, kielteistä, ”ennenkuulumatonta” julistavat Ranskan presidentti Macron, joka on Minskin sopimuksen takaajana vain laahannut jalkojaan ja ollut tekemättä mitään, liittokansleri Scholtz samoin.

Venäjään liittymään pyrkivillä alueilla tulisi liittymisen jälkeen vallitsemaan demokratia kuten monikulttuurisessa, monikielisessä, moniuskontoisessa Venäjän maassa on asianlaita. 

 

                                                     ***

 

Minkälaista ”demokratiaa” USA ja EU-maat kannattavat?

Muistetaanko Kosovon ”itsenäistyminen”? Ensin pommitetaan Serbia maan tasalle sen jälkeen kun sitä on rangaistu perustuslakinsa ja kansainvälisten lakien ja sopimusten kunnioittamisesta. Matkustuskielto Serbiasta/Jugoslaviasta sisään ja ulos, täydellinen taloussaarto, kielto osallistua kansainvälisiin urheilukilpailuihin ja olympialaisiin. Näinhän venäläisiä kohdellaan juuri nyt!

”Läntinen itsenäistyminen” tapahtui siten, että Serbian maakunnan Kosovon albaanit harjoittivat CIA:n kouluttamana 10v väkivaltaista suoraa toimintaa valtiota vastaan haluten muodostaa puhtaan, rasistisen albaani-Kosovon. 

Sen jälkeen heidän liittolaisensa pommittivat emämaa Serbian alistumaan Kosovon NATOmiehitykseen, joka jatkuu edelleen. Välittömästi pommitusten päätyttyä USA rakensi laittomasti, Serbian Kosovoon jättimäisen sotilastukikohta Bondsteelin. 

YK:n, EU:n ja NATO:n avulla serbiomaisuus Kosovossa yksityistettiin ja ylikansallistettiin (sama mitä USA/NATO teki Ukrainassa) Serbiasukkaita vainottiin ja karkotettiin Serbiaan.

Suomen presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo ”itsenäistettiin” laittomasti. YK:n turvallisuusneuvoston enemmistö ei antanut suostumustaan Ahtisaaren ehdottamalle itsenäisyydelle. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo on edelleen Serbian maakunta.

Ei hätää: Kosovossa oli v. 2008 eräänlainen harjoitteluparlamentti. Sen 109 jäsentä äänesti Kosovon itsenäiseksi. Ei kansanäänestystä, ei mitään merkkejä demokratiasta. Lähinnä näkyvissä oli USA:n halu sotilaalliseen hegemoniaan Euroopassa. ICJ, International Court of Justice totesi, että saahan sitä julistuksia tehdä – siinä kaikki. Tuomioistuin julisti, että harjoitteluparlamentti ei voi tehdä päätöksiä vaan jäsenet ovat äänestäneet ”yksityishenkilöinä”.

 

                                                    ***

Voimmekin todeta, että Yhdysvalloille ja Euroopan unionille kaikki on luvallista ”kunhan on silmälle siisti”. Laittomuus muuttuu lailliseksi, ja jos ei muutu, pommitetaan NATOn avulla vähän tai todella tuhoisasti, tarpeesta riippuen.

Aikoinaan Ukrainaan kuuluneet Donetsk ja Luhansk sekä äänestyksestä riippuen Herson ja Zaporize eivät tule koskaan palaamaan heitä 8 vuotta pommittaneen NATO:n  aseistaman natsi -valtion alaisuuteen. Venäjä tulee takaamaan heidän turvallisuutensa.

Yhdysvallat ja EU eivät vielä näytä käsittävän, että NATO-väkivaltaan ja talouspakotteisiin perustuva maailmanjärjestys on katoamassa ja moninapainen yhteistyöhön ja keskinäiseen arvostukseen perustuva maailma on tuloillaan. Suomen valtiojohdon toivoisin tarttuvan Venäjän käteen tässä hankkeessa.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Donbassin äänestys Venäjään liittymisestä, Ukraina, natsihallinto, NATO, Macron, Scholtz, Putin, ydinvoimalan pommitukset,

SUOMI ON MUUTTUNUT VIHAN,RASISMIN JA VALEHTELUN MAAKSI

Maanantai 5.9.2022 klo 15.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Sauli Niinistön, pääministereiden Alexander Stubbin, Juha Sipilän ja Sanna Marinin valtakausilla Suomi on vajonnut valehtelun, rasismin ja vihan yhteiskunnaksi.

Kuten viimeisten vuosikymmenten aikana olen kuvannut kirjoissani ja blogeissani, Yhdysvaltojen johtama yksinapainen maailma on pohjautunut juuri rasismiin, fasismin tukemiseen ja luonnonvarojen ryöstöön. Heti toisen maailmansodan päättymisen jälkeen Yhdysvallat suuntasi ponnistuksensa ensin Neuvostoliiton ja nyt Venäjän tuhoamiseen.

YK:n äänestyksessä vuonna 2021 vain Yhdysvallat ja Ukraina tukivat fasismia ja natsismia, EU-maat vielä tuolloin pidättäytyivät ottamasta kantaa.

Vain runsasta puolta vuotta myöhemmin EU-maat ovat kiiruhtaneet Yhdysvaltojen rinnalle tukemaan Ukrainan vuosikymmenten aikana voimistunutta natsismia, joka ilmenee toisen maailmansodan aikaisten natsi johtajien ”sankaruuden” kunnioittamisena, muistomerkkeinä, demokratian purkamisena, puolueiden kieltämisenä, rasistisena suhtautumisena venäjänkieliseen vähemmistöön, romaneihin ja juutalaisiin sekä tärkeimpänä: aseellisena väkivaltana Itä-Ukrainan pääasiassa äidinkielenään venäjää puhuvaa väestöä kohtaan.

 

                                                         ***

Yhdysvaltojen ja NATO-maiden pommitusten aiheuttamien raunioiden vielä savutessa Jugoslaviassa, Afganistanissa, Irakissa, Libyassa ja Syyriassa samat maat jatkavat tuholaistoimintaansa Ukrainassa.

Yhdysvaltojen johtama ja useiden EU-maiden mahdollistama verinen vallankaappaus syöksi Ukrainan syvälle laittomuuden tilaan vuonna 2014. Sitä on seurannut Yhdysvaltojen määräysvallassa olevan Kiovan nukkehallituksen sota Itä-Ukrainan Donbassia vastaan.

Korruptio, köyhyys ja tarttuvat taudit kuten tuberkuloosi ja AIDS ovat Ukrainan vitsaus. Työläisten asema on heikko, koska ammattiyhdistysten toimintaedellytykset ovat surkeat. Viljelysmaat on yksityistetty Yhdysvaltojen vaatimuksesta.

Ukrainan natsijärjestöt kehuvat omaavansa maassa enemmän vaikutusvaltaa kuin mitä eri vaalit osoittavat. Soihtukulkueet, kidutukset, venäjänkielisten asukkaiden tai Venäjää tukevien yksilöiden murhat ja teloituslistat ovat arkea. Samaan aikaan toisen maailmansodan natseista saadun voiton kunniaksi pystytettyjä muistomerkkejä hautoineen tuhotaan kaivinkoneilla.

Ukrainassa ei ole mitään demokraattisen valtion tunnusmerkkejä. Ei laillista eduskuntaa, ainoastaan yksi puolue, ei laillista hallitusta koska ei ole puolueita, ei itsenäistä armeijaa vaan ainoastaan USA:n johtama NATOn osittain kouluttama ja Yhdysvaltojen ja EU-maiden aseistama sisäisesti hajanainen joukko, johon natsi -pataljoonat on integroitu. 

Armeija rikkoo kaikkia kansainvälisiä sopimuksia. Se kokoaa tukikohtansa sairaaloihin, lastentarhoihin, kouluihin ja muihin siviilikohteisiin miinoittaen ympäristön, jotta siviilit eivät pystyisi pakenemaan. Mariupolin Azovstalin metallitehtaaseen oli keväällä 2022 koottu tuhansia siviilejä ihmiskilviksi. Kun natsijoukot antautuivat, tehtaan uumenista ryömi myös NATO-kenraaleita, muun muassa Kanadan armeijan komentajaksi joulukuussa 2021 valittu kenraali, jotka kuljetettiin Venäjälle.

Sama tapahtui Syyriassa. Syyrian armeijan vapauttaessa Aleppon kaupungin terroristien vallasta NATO-maiden kaivamista jihadistien käyttöön varatuista bunkkereista kömpi ulos useita NATO-maiden upseereita, joiden värivallankumoushanke oli Venäjän ja Syyrian armeijoiden työn surauksena epäonnistunut.

 

                                               ***

 

Miten tämä kaikki liittyy Suomen vajoamiseen kohti valheiden, rasismin ja fasismin kuilua?

Siten, että mitään yllämainituista tiedoista emme ole kuulleet tasavallan presidentin tai mainittujen pääministerien suusta, puhumattakaan että media olisi raportoinut asioista niiden oikeilla nimillä.

Kun Venäjä pelasti Krimin asukkaat Donbassin asukkaiden kohtalolta vuonna 2014, asia käännettiin Suomen presidentin toimesta kasakkamaiseksi toisen omaisuuden ryöstöksi.

Krimin asukkaat olivat jo 2000-luvun alusta tavoitelleet pääsyä Venäjän yhteyteen. Kiovan verisen vallankaappauksen jälkeen Ukrainan autonominen alue Krim päätti ensin itsenäisyydestään. Itsenäistymisen jälkeen se anoi liittymistä Venäjään. Liittymishalu vahvistettiin  rauhanomaisesti, ilman laukaustakaan, äänestyksellä kuten autonomiapäätöskin.

 

                                                   ***

Kiovan natseihin tukeutuva hallitus ja erityisesti natsipataljoonat aloittivat hyökkäyksen valmistelun Donbassia kohtaan helmikuun 2022 puolivälissä. ETYJ:n tarkkailijat vahvistivat tämän tapahtuneeksi. Peläten joutuvansa yksin taistelemaan NATO:n varustamia Kiovan joukkoja vastaan, Donbass päätti julisti alueensa itsenäiseksi ja pyysi naapurivaltio-Venäjältä apua.

Donbassin asukkaista 95% on äidinkieleltään venäjänkielisiä. Koko Ukrainan Mustanmeren rannikko on asutukseltaan venäjänkielistä, joilta Kiovan hallitus on kieltänyt venäjän kielen puhumisen julkisella paikalla, äidinkielisen kouluopetuksen, TV-asemat, sanomalehdet, Venäjällä käymisen jne. Esimerkiksi Odessan kaupungin väestöstä 75% on venäjänkielisiä.

 

                                               ***

Suomen presidentti, mainitut pääministerit hallituksineen ja Suomen media vaikenevat Ukrainan venäjänkielisten asukkaiden sorrosta. Ne kaikki puhuvat ja kirjoittavat Ukrainasta ikään kuin se olisi yksi maa ja yksi kansa.

Se, että Venäjä ei tälläkään kerralla voinut jäädä katsomaan sivusta äidinkieleltään venäläisten tappamista, on Suomessa tuomittu. Suomen valtiojohdon ja median mukaan venäjänkielisten tappaminen on siis OK.

Koska tämä venäjänkielisten tappaminen Ukrainassa on ok, täytyy venäläisten tappamisen muutenkin olla ok?  Suomen eduskunnan ulkoasiain valiokunnan puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-Aho hyväksyy julkisesti venäläisten tappamisen. Hänen mukaansa Ukrainan sotatoimissa tuhotun venäläispanssarin voisi myös tuoda Suomeen ja sijoittaa Venäjän suurlähetystön lähettyville. Onko tämä rasismia?

 

                                                        ***

Suomen valtiojohdon ensimmäinen merkittävä julkinen askel kohti rasismia ja fasismia oli estää Venäjän valtuuskunnalta pääsy Helsingissä pidettyyn ETYK- juhlakokoukseen vuonna 2015. Valtuuskunnalta kiellettiin viisumi. Yhdysvaltojen valtuuskunnan lisäksi USA:n laivasto teki kokouksen aikana vierailun Helsinkiin ja laivaston soittokunta piti  Suomenlinnan kirkossa konsertin.

Voiko vielä räikeämmin rikkoa Urho Kekkosen perintöä kansainvälisestä ystävyydestä ja rauhasta, mitä sekä Pariisin rauhansopimuksella että ETYK:llä pyrittiin turvaamaan. 

 

                                                          ***

Valtiojohdon ja median valehtelun aikakausi alkoi jo 1990-luvulla. Sitoutuminen yhteistyöhön Yhdysvaltojen armeijan kanssa asetilauksilla sekä poliittisella yhteistyöllä EU:ssa varsinkin USA:sta riippuvaisen Saksan kanssa oli ratkaisevaa. Saksassa oli vielä 1990-luvulla 300 000 yhdysvaltalaissotilasta. Balkanin sodissa ei vain Yhdysvallat mutta myös Helmut Kohlin Saksa teki yhteistyötä natsien ja jihadistien kanssa, mitä Suomi aktiivisesti tuki.

Suomen valtiojohto ja media valehtelivat tietääkseni ensimmäisen kerran kohtalokkaasti ja USA:han maamme sitovalla tavalla Racakin kylän taistelusta. Valheen seurauksen Yhdysvallat ja NATO aloitti Jugoslavian/Serbian pommitukset.

Sen jälkeen valehtelusta on tullut ”maantapa”, jota nyt siis edustavat valtiojohto ja media/ kansan tietämättä.

 

                                                          ***

Alexander Stubb valehteli Venäjän aloittaneen Georgian pommitukset, kun sota alkoi Georgian suorittamalla Etelä-Ossetian pääkaupungin Tshinvalin pommituksella.

 

                                                          ***

Stubbin hallituksen ja presidentti Niinistön valtuuttamana ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan läsnäollessa Suomen armeijan komentaja allekirjoitti parlamentaarisen käsittelyn ulkopuolella NATO:n isäntämaasopimuksen. Sopimus on vastoin Pariisin rauhansopimuksen henkeä ja Suomen ja Venäjän välisen ystävyyssopimuksen kirjainta. 

Suomi heittelee valtiollisia sopimuksia ulos ikkunasta kuin roskapaperia.

Juha Sipilän hallitus vuorostaan valtuutti Suomen median valehtelemaan. Hallitus rakensi Mediapoolin, turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskuksen alaisen mediasensuurin. Vuodesta 2015 lähtien Suomen media on tarkoin sensuroitu. Sitä vahvistamaan maahamme kutsuttiin NATO:n hybridikeskus varmistamaan tiedonvälityksen NATO-myönteisyys. Maamme sanomalehtien päätoimittajat olivat ilmoittautuneet jo vuonna 2000 NATO-jäsenyyden kannattajiksi.

 

                                                   ***

Suomen valtiojohto ja media alkoivat kutsua Venäjän vastatoimia Kiovan hallituksen hyökkäykselle Donbassin kimppuun ”Venäjän hyökkäyssodaksi”.

Valtiojohto ja media ovat vaienneet Venäjän operaation humaanista puolesta ja rajatusta luonteesta.

Sen sijaan, että Suomi yhdessä EU-maiden kanssa olisi pyrkinyt auttamaan perusongelman, eli venäjänkielisen väestön hengen ja oikeuksien säilyttämisessä, Suomi on asettunut USA:n ja natsien tukeman Kiovan hallituksen murhanhimoisten suunnitelmien tukijaksi.

Konfliktin aikana murhanhimo on toteutunut paljaasti muun muassa Kiovan hallituksen suorittamina ydinvoimalan pommituksina jopa kansainvälisen tarkastusryhmän läsnäollessa.

 

                                                          ***

Ratkaisuyritysten ja Venäjän ja Ukrainan välisten rauhanneuvottelujen tukemisen sijaan, Suomi on asemoitunut lähettämään aseita Kiovan natsi-hallitukselle. Sen lisäksi Suomen pääministeri Sanna Marin on eri puolilla maailmaa liikkuessaan vaatinut Ukrainan voiton tukemista tarkoittaen tällä USA:n tukeman natsi -hallinnon voittoa.

Sen lisäksi Suomi on osallistunut USA:n vuoden 2014 vallankaappauksesta lähtien Venäjälle asetettujen pakotteiden keskeiseksi tukijaksi. Sotilasteknisen operaation alusta lähtien Suomi on vaatinut energianostoboikottia. ”Kaikki suhteet Venäjään on katkaistava” on pääministeri Marinin mielilause. Energianostoboikotilla on tarkoitus estää ”Putinin sotakassan kasvua”.

Toinen mediassa toistuva väite on että ”Venäjä/Putin käyttää kaasua aseena”. Sen mukaan Venäjä ei lähettäisi putkia pitkin kaasua, vaan rajoittaisi kaasuntuloa. Tosiasiassa Venäjän Gasprom on rakentanut 10 miljardia maksaneen kaasuputken Nordstream II. USA:n vaatimuksesta Saksa ei ottanut sitä käyttöön. Nordstream I vaatii vuosihuoltoa. Tuo huolto on tehty vaikeaksi ”lännen” asettamien pakotteiden vuoksi. Huolto edellyttäisi yhteistyötä Kanadan kanssa, mutta se on takkuillut. Huollon viivästymisen syy on jälleen kohdistettu Venäjään. Jos Nordstream II olisi käytössä, Nordstream I:n tilapäinen poissaolo käytöstä ei olisi ongelma.

EU on määrännyt venäläisen kaasuntuonnin boikotin, joka tulee toteutuessaan aiheuttamaan katastrofin Euroopan maihin; inflaation, pankkikriisin, sähköpulan köyhien paleltumisen kylmään tai nälkään. Tämän kaiken pääministeri Marin on käskenyt suomalaiset kestämään, jotta "Ukraina voittaa". 

Suomen valtamedia on vaiennut Euroopassa jo alkaneista laajoista hallitustenvastaisista mielenosoituksista. Hollannin ja Saksan maanviljelijät ovat ajaneet traktorinsa kaupunkien hallintorakennusten eteen. Tsekissä 70 000 mielenosoittajaa kokoontui vaatimaan Venäjän pakotteiden purkamista. Italian Napolissa kansalaiset ovat polttaneet sähkölaskujaan ja Sisilian kalastajat ovat lopettaneet kalastuksen polttoaineen hinnan noustua ylivoimaiseksi.

 

                                                         ***

Toisen maailmansodan aikaisen Euroopan maiden natsimielisyys on alkanut jälleen kohottaa päätään. Baltian maissa, Puolassa ja Ukrainassa vietetään Hitlerin natsi -liittolaisten kunniaksi soihtukulkueita, pystytetään monumentteja ja tuhotaan toisen maailmansodan puna-armeijan voittoa kunnioittavia monumentteja. Tätä vaaraa lieventämään vietettiin Moskovassa 20. elokuuta ensimmäistä globaalia antifasistista kokousta joista on tarkoitus tulla jokavuotisia.

Suomessa natsimyönteisyys ilmenee pääministeri Marinin muistuttaessa, että Suomi ei ole riittävästi ottanut mallia Eestin ja muiden Baltian maiden kehityksestä. Näissä maissa venäjänkielisten asukkaiden asema on toisen luokan kansalaisen asema, vaikka maat ovat EU:n jäsenmaita. Fanaattinen Kiovan hallituksen tukeminen ja piittamattomuus demokratiaa vaatineiden Donbassin asukkaiden kohtalosta on sydäntä särkevää ja julmaa.

Anti-fasistisessa kokouksessa todettiin, että venäläisiin suhtautuminen Euroopassa muistuttaa natsismia. Kansallisuuteen perustuvaa syrjintää en olisi uskonut enää näkeväni Euroopassa. Yhdysvalloissa olen nähnyt rasismin omin silmin. Fasismin tukemisen polku liittyy maan oligarkkien tavoitteisiin enkä siksi ihmettele sitä. EU:n kohdalla Saksan ja Suomenkin riippuvuus Yhdysvalloista ja sen koetuista eduista nyt Ukrainassa on johtanut nykytilaan. 

Suomen valtiojohdon sydämettömyys on mykistävä. Mediapoolin ja taloudellisen riippuvuuden vaikutus Suomen Yleen ja muuhun median toimittajakuntaan olisi ehkä lähinnä säälittävää, mutta tiedonvälityksen valheellisuuden seuraukset kohdistuvat pommin tavoin koko Suomen kansaan.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Kiovan natsi-hallitus, suomalainen rasismi, fasismin vastainen kv kokous, Venäjä Ukrainan venäjänkielisten liittolaisena, USA, pääministerin Venäjä-viha, presidentti Niinistön petos, Ukrainan sisällissota, poliitikkojen valehtelu, rasismi,

KORRUPTIO SUOMI JA EU

Maanantai 29.8.2022 klo 17.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vuoden 2019 vaalien alla 148 kansanedustajaa oli sitä mieltä, että NATO ei vahvistaisi Suomen turvallisuutta. 

Kolmen vuoden kuluttua vain 8 äänesti NATOon liittymistä vastaan.

Voiko enää suurempaa esimerkkiä petturuudesta löytää.

NATO on Yhdysvaltojen sotilaallinen nyrkki maailmalla sen lisäksi, että Yhdysvallat miehittää Saksaa ja Kosovoa sekä ylläpitää sotilastukikohtiaan yli 80 valtiossa.

Mikä saa suomalaiset kansanedustajat luopumaan omasta harkintakyvystään ja heittämään Suomen Yhdysvaltojen hyökkäysvaunun alle? Mitä kansanedustajat saavat palkinnoksi?

 

                                                       ***

 

Vain viisi vuotta sitten 23.10.2017 kirjoitin blogin EU:n, Espanjan ja Kreikan militarismista. Totesin liittoutumattoman sosialistisen Jugoslavian suunnitelmallisen aseellisen tuhoamisen olleen vain alkupala USA:n ja Saksan ahneessa Balkanin infrastruktuurin haltuunotossa vuoteen 1999 mennessä. NATO-miehitys Bosniaan ja USA:n sotilastukikohdan rakentaminen Serbian alueelle Kosovon maakuntaan NATO-miehityksen aikana olivat sotilaallinen saavutus, johon tähdättiin. Vakuutuslaitokset, pankit, yritykset ja media tulivat haltuun otetuiksi vähitellen.

Ahneuden johdettua myös Euroopan pankkikriisiin erityisesti Merkelin Saksa alkoi EU:n euroryhmässä organisoida omien ja Ranskan pankkien triljoona-velkoja äärimmäisellä vallankäytöllä, joka kohdistettiin Kreikkaan ja muihin pieniin EU-maihin.

Euroopan komissio, Euroopan keskuspankki ja IMF miehittivät Kreikan valtionhallinnon omilla virkamiehillään. ”Troikka” lopetti Kreikan valtion TV-kanavan, jolloin vain kaupalliset kanavat jäivät jäljelle. Ne vuorostaan uutisoivat ”troikan” vallankäyttöön perustuvia ja Kreikan raha -eliittiä palvelevia uutisia. Vuoden 2015 valtiovarainministeri Yanis Varoufakis on nauhoittamiensa keskustelujen pohjalta julkaisemassaan kirjassa Adults in the Room; my battle with the European deep establishment, kuvannut EU:n hyytäviä vallankäytön mekanismeja.

Propagandalla on vallankäytössä keskeinen osuus. Komission virkamiehet lähettivät tiedotusvälineille jo euroryhmän kokouksen aikana haluamansa tulkinnan kokouksesta. Kun tiedotusvälineiden edustajat haastattelivat Varoufakista kokouksen jälkeen, oli heillä jo valmis tulkinta asioiden ”oikeasta” laidasta.

Huolimatta Kreikan kansan vaaleissa ilmaisemasta tahdosta pääministeri Tsipras pakotettiin/kiristettiin alistumaan ”troikan” tahtoon, mitä äänestyksessä oli vastustettu.

Kreikassa vallitsi sotilasdiktatuuri 1967 -1974. Kuninkaan kotiaresti, pääministerin vangitseminen, 3000 kommunistin vangitseminen ja ulkonaliikkumiskiellot olivat vain eräitä oikeistodiktatuurin piirteitä.

Kreikan oikeistoa tukeva eliitti tallettaa rahansa Sveitsissä, ei maksa veroja ja käyttää median avulla valtaa synnyttäen myös äärioikeistolle toimintamahdollisuuden, mikä ilmenee fyysisenä väkivaltana. Sotilaallisen vallan paine ja katujen väkivalta luo Kreikkaan demokratiaa uhkaavan ilmapiirin. EU tukee toimintatavoillaan kehitystä, jossa totuudella ei ole merkitystä.

 

                                                       ***

 

Kuulostaako tutulta?

Yannis Varoufakiksen ollessa Kreikan valtiovarainministeri v. 2015 Suomen presidentti allekirjoitutti NATO:n isäntämaasopimuksen demokraattisen päätöksenteon ulkopuolella.

Sipilän hallitus vuorostaan 2015 – 2019 rakensi mediasensuurin, joka ulotettiin myös lapsiin. Suomen valtion turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskus rahoittaa Mediapooli-nimistä sensuuriyksikköä, jonka kontrolli käsittää TV-toiminnan, lehdistön ja kustannusalan.

Suomeen kutsuttiin NATO:n hybridikeskus yhdenmukaistamaan tiedonvälitystä siten, että se olisi NATO-myönteistä.

Sotilasdiktatuuria ei tarvittu Suomeen. Vuosittain aina vain massiivisemmat sotaharjoitukset USA:n, NATO-maiden ja Ruotsin kanssa Venäjä-vastaisissa sotaharjoituksissa loivat Suomeen ilmapiirin, jossa vuosikymmenten ystävälliset suhteet yksipuolisesti murennettiin. Sotaharjoituksista Venäjää vastaan tuli luonnollisia.

Yleisradiota ei myöskään tarvinnut lopettaa kuten Kreikassa. Mediapooli hoiti sen sisällön yhteensopivaksi USA:n, NATO:n ja EU:n etujen kanssa.

Toisin sanoen Suomeen pystytettiin Kreikkaan rakennetun EU- ”troikan” kontrollia vastaava sotilaallisen ja tiedotustoiminnan kontrollijärjestelmä, jonka tulokset nähtiin lopullisesti Suomen hakiessa NATO-jäsenyyttä vuonna 2022.

 

                                                         ***

 

Suomessa käytiin vaalit vuonna 2019. 148 eduskuntaan valituksi tullutta henkilöä ilmoitti vaalien alla katsovansa, että NATO ei lisäisi Suomen turvallisuutta.

Vuonna 2022 samat henkilöt 8:aa lukuun ottamatta äänesti NATO: on liittymisen puolesta.

Sensuroidun median tarina on ollut se, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan olisi aiheuttanut tuon mielipiteen muutoksen.

 

                                                     ***

 

Kansanedustajaksi ei tule valita henkilöä, joka ei välitä tosiasioista. 

Suomen median väitteistä huolimatta, sota Ukrainassa ei alkanut Venäjän väliintulosta vaan se alkoi USA:n ja eräiden EU-maiden tukemasta vallankaappauksesta v. 2014, jossa vaaleilla valittu presidentti ajettiin maanpakoon, puolueita lakkautettiin, venäjän kielen virallinen asema poistettiin ja maahan muodostettiin laiton hallitus. Siihen otettiin useita ulkomaalaisia ministereitä, valtiovarainministeriksi Yhdysvaltain kansalainen ja pääministeriksi Yhdysvaltojen valitsema henkilö.

Laittomaksi muuttunut eduskunta julisti demokratiaa puolustaneita ja laillista presidenttiä kannattavien Donbassin alueiden asukkaita vastaan puhemies Turchinovin suulla ”terrorismin vastaisen sodan”. 

Tätä sotaa ja sen natsistisia lieveilmiöitä kidutuksineen, tuhopolttoineen ja siviilikohteiden pommituksineen oli kestänyt 8 vuotta, kunnes alueet julistivat itsensä itsenäisiksi helmikuussa 2022.

Donbassin asukkaista 95% puhuu äidinkielenään venäjää, jonka käyttö on Ukrainassa lailla kiellettyä julkisella paikalla. Venäjänkielinen lehdistö on lakkautettu samoin TV-asemat. Puhelinyhteydestä Venäjälle paenneisiin sukulaisiin joutuu listalle, johon kuuluvat joutuvat kuulusteluihin, kidutetuiksi jopa murhatuiksi. Kouluissa ei saa olla venäjänkielistä opetusta.

Odessan rannikkokaupungissa venäjänkielisiä asukkaita on 75%.

 

                                                         ***

Kahdeksan vuotta kestäneen terrorin aikana Donbassissa on kuollut 14 000 ihmistä, joista lapsia 400.

Kolme miljoonaa asukasta on paennut Venäjälle sodan ensimmäisten 8 vuoden aikana. 

Venäjän aloitettua ”demilitarisaatio ja denatsifikaatio-operaation” reaktiona Kiovan helmikuussa 2022 aloittamalle massiiviselle operaatiolle Donbassin haltuunottamiseksi Ukrainasta on paennut toiset 3 miljoonaa asukasta Venäjälle.

 

                                                           ***

Yhdysvallat ja Ukraina ovat YK:n äänestyksessä ainoat natsismiin ja fasismiin myönteisesti suhtautuvat maat

EU-maiden, erityisesti Saksan taloudellinen ja sotilaallinen riippuvuus USA:sta on johtanut siihen, että Saksa on sallinut USA:n määrittää sen ulko- ja talouspolitiikan myös natsismia muistuttavaksi Venäjä-vastaisuudeksi. Sen seurauksena koko EU on luopunut YK:n periaatteista ja laiminlöi Ukrainan sisällissodan rauhanomaisen YK:n hyväksymän Minskin - sopimukseen pohjautuvan menettelyn. Vastuu on erityisesti Merkelin Saksalla ja Macronin Ranskalla. 

Koska Saksalla ja Ranskalla ei ole kykyä tunnustaa omaa heikkouttaan, ne ovat pyrkineet etsimään syyllistä Venäjästä, jota USA ja NATO pitävät vihollisenaan. Saksan ja Ranskan hallitukset eivät voi myöntää, että Venäjä on pyrkinyt kaikin tavoin kaikkia tyydyttäviin ratkaisuihin kunnes sotilaallinen väliintulo on enää jäänyt jäljelle. Vain sen avulla voidaan saada keskeytettyä yhä natsistisempia menetelmiä käyttävän USA:n ja sen marionetin Zelenskyn terrori.

 

                                                   ***

Kuten edellä olevasta Kreikan esimerkistä voidaan päätellä, EU:ssa Saksa ja Ranska, vanhoina siirtomaavaltoina ovat ahneuksissaan kyvyttömiä ajamaan yhteistä etua EU:n sisällä mutta myös globaalisti. 

EU:n ja USA:n ulkopuoliset maat näkevät Yhdysvaltojen ja EU:n yhteispelin entistä vastenmielisempänä. Nuo ulkopuoliset maat ovat kokeneet siirtomaaisäntiensä epäluotettavuuden. Siten Venäjä saa heiltä ymmärrystä natsismin vastaiselle sodalleen, joka entistä selvemmin on USA:n ja EU:n yhteinen sota natsismin puolella koko muuta maailmaa vastaan.

 

                                                     ***

 

Suomen politiikasta ei ole löytynyt rehellistä Varoufakista. Sen sijaan presidentti, hallitus ja kansanedustajat ovat kilvan ryhmittyneet USA:n natsismia ja fasismia Ukrainassa tukevan sotapolitiikan ja aseteollisuuden puolelle. Millä lupauksilla takinkäännöt on saatu aikaan? Presidentin linja on ollut 1990-luvulta lähtien sama, joten hän on saanut 140 kansanedustajaa USA:n etuja palvelevan takkinsa alle.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korruptio Suomessa, NATO, kansanedustajat, EU, Yannis Varoufakis, militarismi, natsismi, Saksa, Ranska, Venäjä, Ukraina, Kreikka

SANNAMARININ ASEET TAPPAVAT UKRAINALAISIA

Maanantai 15.8.2022 klo 10.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Sanna Marinin johtama hallitus on lähettänyt aseita Ukrainan hallitukselle jo useita kertoja. Se on  vastoin kansainvälistä normia olla lähettämättä aseita sotaa käyvään maahan.

Niin pääministeri Marin kuin presidentti Niinistö sanovat olevansa ”Ukrainan tukijoita” ja sen puolella.

Sanna Marin on esiintynyt uutiskuvissa luotiliivit päällä kertoen haluavansa ”Ukrainan voittavan”.

Tosiasiassa Marinin lähettämien aseiden luodit osuvat ukrainalaisiin. Donetskin ja Luhanskin alueella asuvat ukrainalaiset ovat olleet jo 8 vuotta Kiovan hallituksen pommitusten kohteina. Marin ei pysty lähettämään sellaisia aseita, joiden luodit osuisivat vain Donetskin ja Luhanskin alueen asukkaita puolustamaan tulleisiin venäläisiin. Sellaisia äidinkieleen tai kansallisuuteen pohjautuvaan erotteluun pystyviä luoteja ei ole vielä keksitty.

 

                                                     ***

80 vuotta sitten Ukrainassa toimi Hitlerin Saksan Einsatz kommandon ryhmiä apureinaan paikallisia natsihenkisiä ukrainalaisia. Nämä apurit tappoivat jopa 10 000 juutalaista, kommunistia ja neuvostopartisaania päivässä saksalaisten kuvatessa tapahtumia ja huolehtiessa toivotusta lopputuloksesta. Tieteellisyyttä lähestyvä teurastus ja jälkien peittelyoperaatio oli erityisen ”onnistunut” Kiovan ja Lviv’in alueilla.

Varsin harva toimintaan osallistunut saksalainen tai ukrainalainen tuli tuomituksi. He jatkoivat tiedemiehinä, upseereina, tuomareina ja opettajina pystyen jatkamaan ideologiansa levittämistä uusille sukupolville.

 

 

                                                      ***

Saksan liittokansleri Helmut Kohl oli saanut koulutuksensa Hitlerin armeijaan henkilökohtaisesti. Hän aloitti modernin saksalaisten yhteistyön natsien ja jihadisti -terroristien kanssa tavoittamaan päämääräänsä Jugoslavian hajottamista ja haltuunottoa yhdessä Yhdysvaltojen kanssa. 

Sen jälkeen Yhdysvaltojen ja Saksan sotilaallisessa toiminnassa ei ole kysytty yhteistyökumppaneiden ideologiaa.

 

                                                      ***

Kohlista seuraava liittokansleri Gerhard Schröder aloitti Jugoslavian pommitukset. Näyttää siltä, että hänen elämänkokemuksensa ja tietoisuutensa Henry Kissingerin tapaan on muuttanut hänen käsityksiään geopolitiikasta ja kansojen välisen kanssakäymisen menetelmistä. 

 

 

                                                    ***

 

Suomen onnettomuudeksi olemme saaneet samaan aikaan Ukrainan presidentin ja hallituksen natsi -ideologiaa tukevan tasavallan presidentin ja pääministerin. Jälkimmäinen on sitä kokemattomuuttaan ja koska hänellä ei ole mitään käsitystä historiasta. Ensimmäinen eli presidentti on sitä tietoisesti halussaan miellyttää jo heti toisen maailmansodan jälkeen natseja ja jihadisteja hyväksikäyttävää Yhdysvaltoja.

 

 

                                                           ***

Kuten olen aikaisemmissa blogeissani, lähinnä Thierry Meyssanin artikkeleihin viitaten, kertonut, Ukraina on ottanut käyttöön vahvan natsi-ideologian. Natsijoukkiot on integroitu armeijaan ja koko yhteiskunnan rakenne, katujen nimeämiset, liput, juhlapäivät, soihtukulkueet, kidutukset, kieli- ja identiteettipolitiikka ovat muuttaneet koko yhteiskunnan kauhun yhteiskunnaksi. 

Koko kieli ja sananparsi on muutettu ”valekieleksi”. Demokratiaa puolustaneita ja Yhdysvaltojen tukemaan väkivaltaiseen vallankaappaukseen alistumattomia Luhanskin ja Donetskin asukkaita alettiin kutsua ”terroristeiksi”. Venäjän tultua 8 vuotta Kiovan hallituksen jatkaman terrorin jälkeen Donetskin ja Luhanskin avuksi näiden julistettua alueensa itsenäiseksi, Venäjää on Kiovan sananparressa alettu kutsua ”terrorismin tukijaksi”.

 

                                                     ***

Samaan aikaan Ukrainan presidentti Zelensky jatkaa totuuden muuttamista valheeksi. Näinhän natsi-Saksassa kaasukammioita kutsuttiin puhdistaviksi suihkuiksi ja käsitys juutalaisista, serbeistä ja kommunisteista tarjottiin iljettävin termein, koiriakin halpa-arvoisempina.

Kiovan hallituksen ohjushyökkäykset ydinvoimaloihin tarkoituksena saada aikaan ydinsaastepilvi tai tislaamoon, josta ohjusiskun synnyttämä ammoniakkipilvi saastuttaa laajoja alueita ovat tyypillisiä natsi -henkiselle piittaamattomuudelle ja se on ehdottomasti terroria.

 

                                                     ***

Suomen ylikansallisesta pääomasta, Yhdysvalloista ja maamme hallituksen rakentamasta tiedonvälityksen sensuurista riippuvainen valtamediamme asettuu natseista riippuvaisen Kiovan hallinnon ja presidentti Zelenskyn valheiden tukijaksi. Tuon valheen oleellinen osatekijä on Venäjän mustamaalaaminen ja muuttaminen auttajasta hyökkääjäksi.

 

                                                     ***

Sanna Marinin hallituksen ja tasavallan presidentin seuraava suunnitelma näyttää olevan yritys tuhota Venäjä Yhdysvaltojen kaavailujen mukaan.  Suomenlahden kansainvälisten vesien tukkiminen venäläisiltä laivoilta ja ydinohjusten hankkiminen maahamme perustellaan keinotekoisesti rakennetulla ”Venäjän uhalla”. Maamme pääministeri ja presidentti johtavat tätä epätodellista kriittistä suhtautumista venäläisiin. Pääministeri vaatii venäläisten matkustuskieltoa Suomeen. 

Natsi-Saksan ja fasistisen Kroatian suhtautuminen serbeihin, juutalaisiin, venäläisiin, mustalaisiin ja kommunisteihin vuosina 1941 - 45 oli samanlaista kuin Suomen hallituksen ”hyväksymä” suhtautuminen Donetskin ja Luhanskin ukrainalaisia auttamaan tulleisiin venäläisiin. Sanna Marinin luodit osuvat edelleen ukrainalaisiin eikä sitä voi millään natsi-sloganilla muuttaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marin, asevienti Ukrainaan, Kiovan natsi-ideologia, hyökkäys ydinvoimalaan, terroriteot, Sauli Niinistö, kansanmurhat,

Suomen oikeisto ja pääomapiirit eivät ole koskaan kannattaneet demokratiaa

Lauantai 13.8.2022 klo 17.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Urho Kekkonen piti tärkeänä, että kokoomus ei istu Suomen hallituksessa. Tilannetta kutsuttiin ”yleisiksi syiksi”.

Kekkonen tunsi Suomen historian ja osasi päätellä sen karikot.

Nuorena lukiolaisena perustuslaillisen kasvatuksen saanut Kekkonen osallistui valkoisten porvareiden puolella sisällissotaan, saaden eräät elämänsä traumaattisimmat kokemukset sen aikana kevättalvella 1918.

 

 

                                                   ***

 

Edellisenä kesänä Suomen vasemmistoenemmistöinen eduskunta, Kullervo Mannerin toimiessa puhemiehenä, päätti itsenäisyyden takaavasta Valtalaista 18.7.1917. Sen mukaan Suomi olisi itsenäinen. Päätös annettaisiin ainoastaan tiedoksi Venäjän väliaikaiselle hallitukselle, ei siis hyväksyttäväksi.

Valtalakiäänestyksessä häviölle jääneet porvarilliset edustajat Ernst Nevanlinnan johdolla kääntyivät Venäjän väliaikaisen hallituksen puoleen pyytäen eduskunnan hajottamista, mikä toteutuikin valtiosihteeri Enckellin avustuksella.

Uudet vaalit toteutettiin ilmapiirissä, jossa sosialidemokraatit ja kansa pitivät vanhaa eduskuntaa edelleen laillisena. Siten vaali-innostus työväestön piirissä oli laimeaa ja vaalien tuloksena oli porvarillinen enemmistö.

 

                                                              ***

Suomen oikeistopiirit suunnittelivat Suomen liittämistä Saksan keisarikuntaan, kunhan ensin saadaan toteutettua itsenäisyys. Suomalaiset jääkärit olivat kouluttautumassa Saksassa itsenäisyystaisteluun. Kun itsenäisyys saatiinkin Venäjältä aivan rauhanomaisesti, jääkärien rooli muuttui. Työväestöä kannattavat, epäluotettavat jääkärit jätettiin Saksaan, kun taas oikeistolaiset jääkärit liitettiin tammikuussa 1918 perustettuun luokka-armeijaan.

Armeijan ylipäälliköksi nimitetty Mannerheim aloitti heti tammikuussa venäläisten, vetäytymistä Neuvosto-Venäjälle odottavien sotilaiden väkivaltaisen aseistariisunnan. Hän kiiruhti jo syksyllä maahan kutsuttujen keisarillisen Saksan sotilaiden saapumista avuksi taisteluun työväestöä vastaan.

Saksan armeija, vahvistettuna suomalaisilla valkoisilla taistelijoilla voitti sisällissodan, tappoi jo aselevon tultua avuttomia, pidätettyjä köyhiä niin naisia, miehiä kuin lapsiakin massoittain erityisesti Hennalassa Lahden lähellä. Pidätetyt työläiset, punaiset, saivat pitkiä keskitysleirituomioita, mikäli jäivät henkiin. Sosialidemokraateista puhdistettu eduskunta toimi niin kutsuttuna ”tynkä -eduskuntana” säätäen muun muassa kuolemanrangaistuksen. Valkoisia ja saksalaisia vastaan ei nostettu syytteitä ja valkoinen osapuoli armahdettiin.

Sisällissotaa, luokkasotaa seurasi keisarillisen Saksan miehityskausi Suomessa. Saksan tavoitteena oli vahvistaa Itämeren valtiutta Suomeen sijoitettujen saksalaisten joukkojen avulla. Kiitollisena miehittäjän saapumisesta Suomen porvarillinen, omistavan luokan valtaan oikeustajunsa perustava kansanosa tarjosi sille koko Suomen.

Saksa miehitti Helsingin, sen edustan saaret ja useat muut Suomenlahden saaret, tärkeät rautateiden risteyskohdat ja Rovaniemen.

Kauppasopimusten, armeijoiden ja talouden integroimisen sekä Suomenlahden saarten miehityksen jälkeen Suomi oli käytännössä Saksan alusmaa.Eduskunta valitsi Suomelle myös saksalaisen kuninkaan.

Saksan pyrkimyksenä oli myös päästä yhteistyöhön Venäjän tsaarinvallan palauttamiseen pyrkivien Venäjän valkoisten kanssa. Saksa tiesi, että Venäjän valkoiset eivät kannattaneet Suomen itsenäisyyttä. Tämä ei ollut Suomen uuden hallitsijan kenraali Rüdiger von der Goltzin muistelmien mukaan merkittävää Saksan tehdessä omia suunnitelmiaan.

Suomen senaatti piti Suomen ja Saksan kansojen välistä yhteistä germaanista alkuperää kulttuurisena perustana yhteistyölle.

Rüdiger von der Goltz käytti Saksan valtaa Suomessa. Hänen päämajansa oli Smolnassa ja Suomen johtohenkilöt kävivät hänen luonaan neuvotteluissa.

Kreivi von der Goltzin arvonimi oli ”saksalainen Suomen kenraali”. Hänen tehtävänään oli antaa kaikille sotilasvirastoille poliittiset suuntaviivat, joiden mukaan Suomessa oli toimittava.

 

 

                                                          ***

 

Saksan valta Suomessa päättyi Saksassa tapahtuneeseen vallankumoukseen. Vallankumoukselliset eivät alun alkaenkaan olleet halunneet, että Saksan armeija osallistuisi Suomen sisällissotaan. Keisarivalta kaatui ja von der Goltz lähes pakeni Suomesta. Hän pelkäsi, että Suomessa olevat armeijan osastot perustaisivat lisää vallankumouksellisia työläisneuvostoja ja ehkä jopa uhkaisivat hänen henkeään.

Lähtöparaati kuitenkin järjestyi ja kiitolliset suomalaiset porvarilliset piirit vastaanottivat von der Goltzin jäähyväishuiskutuksia Smolnan parvekkeelta.

 

                                                          ***

 

Valkoinen valta jatkui Suomessa saksalaisten lähdön jälkeenkin. Mannerheim, suojeluskunnat ja lisääntyvät oikeistolaiset järjestöt Lapuan liike mukaan luettuna huolehtivat siitä. Terrori työväestöä ja kommunisteja kohtaan voimistui. Suomen ja Neuvostoliiton ystävyysseuran jäsenyydestä alkoi tulla syy pidätykseen.

Yhteistyö Saksan armeijan kanssa jatkui ja voimistui. Fasismi Suomessa kehittyi jopa aikaisemmin kuin natsi- Saksassa. Herman Göring vieraili Suomessa Mannerheimin ja tämän ystävien luona. Vuosittaiset sisällissodan voiton ja Helsingin valtauksen paraatit saksalaisten upseerien kanssa ja ”Alte kameraden” yhteislaulut yhdistivät Suomen oikeistolaisia voimia Saksaan.

Suomesta Saksaan tehtiin 1930-luvulla 136 sotilasvierailua. Jo 1930 Saksan sotilastiedustelu Abwehr ja Suomen yleisesikunta solmivat sopimuksen Neuvostoliiton Itämeren toiminnan valvomisesta. Saksalle oli tärkeätä valvoa Viron ja Suomen kanssa Neuvostoliiton Itämeren laivaston toimintaa.

Vuosina 1935 -37 Saksan laivaston alukset vierailivat Suomessa 14 kertaa. Vuonna 1937 sukellusvenelaivue Weddingeen kuului 11 sukellusvenettä ja emälaiva Saarin.

 

 

                                                           ***

 

Sodan mahdollisuus kasvoi kun Yhdysvaltojen oikeistolaiset pankki- ja teollisuusmiehet, kuten Arthur Vandenberg, Herbert Hoover, Henry Ford, John Foster Dulles, Randolph Hearst ja William Kundsen alkoivat rahoittaa Saksan aseistamista Hitlerin valtaannousun jälkeen. Marraskuussa 1937 San Franciscossa pidetyssä kokouksessa Hitleriä edustivat von Tippelskirch ja von Killinger. Senaattori Vanderberg lausui käsityksenään, että Yhdysvaltojen ulkopolitiikassa tulisi pyrkiä tukemaan Hitleriä yhteisessä taistelussa Neuvostoliittoa vastaan.

Taloustieteen professori Valentin Katasonov kirjoittaa: ”Hitlerin tullessa valtaan Yhdysvaltojen finanssipääoma hallitsi käytännössä kaikkea strategisesti tärkeää teollisuustuotantoa Saksassa. Yhdysvaltojen pankkimiehet olivat huolellisesti tutkineet Hitlerin valtaannousun merkitystä ja suhtautuneet tapahtumaan myönteisesti. Saksan keskuspankin johtajalle Schachtille oli suurempi työ vakuuttaa Saksan pankkiireja Hitlerin taakse.”

FED, Bank of England ja Reichsbank toimivat hyvässä yhteistyössä. Samat pankkiirit, jotka tukivat Hitlerin valtaannousua, tukivat myös Franklin Rooseveltin valintaa presidentiksi. Presidentti ei voinut muuta kuin valtuuttaa suurten luottojen antamisen Saksalle.

New Deal politiikka alkoi yskiä. Vuonna 1937 Yhdysvallat syöksyi taloudelliseen kriisiin. Vuonna 1939 Yhdysvaltojenpääomapiirit tekivät kaikkensa painostaakseen Hitlerin päästämään sodan voimat liikkeelle idässä.

Vain maailmansota pystyi pelastamaan Yhdysvaltojen kapitalismin. (Tugwell teoksessaan The Democratic Roosevelt: A Biography of Franklin D. Roosevelt)

 

 

                                                          ***

 

Voimakas panos Natsi-Saksan tukemiseen oli eräs keskeinen syy sodan syttymiseen ja siten myös Suomen joutumiseen talvisotaan. Suomi oli Neuvostoliiton vihollisille Baltiaakin helpompi väylä tavoitella Leningradin/Pietarin tuhoamista.

 

                                                          ***

 

Suomen oikeistovalta ja liittoutuminen natsi-Saksan kanssa johti siihen, että Suomen johtajat eivät pitäneet mitään neuvotteluja Neuvostoliiton kanssa merkityksellisinä. Toisinajattelijat oli vaiennettu. Äänioikeutta oli monin verukkein kavennettu. Usko ulkovaltojen apuun sodan tullen oli epärealistista. Kansainväliset lehtimiehet ihmettelivät syyskuussa 1939 Viipurissa vieraillessaan Suomen sotilaallisen varustautumisen määrää ja valmiutta lähteä sotaan.

 

                                                           ***

 

Talvisodan ja jatkosodan jälkeen Pariisin rauhansopimus loi ehdot Suomen sopeutumiselle uuteen elämään. Suojeluskunnat ja Lotta-järjestöt oli fasistisina lakkautettava. Demokraattiset oikeudet oli taattava jokaiselle Suomen kansalaiselle. Sotilaalliselle varustautumiselle tuli rajoituksia. Sotakorvaukset Neuvostoliitolle, joka oli menettänyt sodassa 25 miljoonaa ihmistä, oli maksettava.

 

                                                          ***

 

Oikeistovaltaan ja suoranaiseen fasistiseen käyttäytymiseen ja mielivaltaan tottuneet suomalaiset saivat äänestää ensimmäistä kertaa itsenäisyyden historian aikana demokraattisissa vaaleissa vuonna 1945. Häviö sodassa toi Suomelle demokratian. Olin tuolloin 4 -vuotias.

Jokainen lapsista sai muutaman pennin jokaisesta kotimme pihamaalta löydetystä lasinsirpaleesta. (Ei saanut kaivaa sitä sirpaletta) Lähin pommin sirpaleen synnyttämä kuoppa oli 50m päässä. 100 metrin päässä vuorostaan oli suuri pommikuoppa, jonka laitoja pitkin laskimme pulkalla.

Suomen kansandemokraattinen liitto sai enemmistön eduskuntaan kahden sosialidemokraatin liittyessä ryhmään. Siitä alkoi demokraattisen Suomen taival, taival, jossa asekätkijät, vaaran vuosien lietsojat, naapurimaan tarkoituksen epäilijät pyrkivät asettamaan kapuloita kansanvallan rattaisiin. Omakotialueen ilmapiiriin kuului tieto siitä, missä asuivat nyt internoidut saksalaiset, missä asui aiemmin kadonnut venäläinen omakotitalon asukas, tulevatko juutalaiset kesäasukkaat tänä keväänä.              

 

 

                                                         ***

 

Rauhallista arkea kesti koko Paasikiven- Kekkosen presidenttikausien ajan. Maata rakennettiin. Usko tulevaisuuteen oli vahva. Naapurimaahan Neuvostoliittoon luotiin arastellen, mutta yhä helpommin Kekkosen esimerkkiä seuraten hyvät ja tuttavalliset suhteet. Turvallisuuden pohjana oli YYA-sopimus, joka takasi Suomen ja Neuvostoliiton välisen yhteistyön ja ystävyyden, joka ei sisältänyt yhteisiä sotaharjoituksia ketään vastaan.

Keskinäinen kauppa kukoisti, kunnes vähitellen yhä voimakkaammin luottamusta alkoi nakertaa Yhdysvaltojen puuttuminen Suomen asioihin. Suomelle asetettiin ehtoja mitä teknologiaa saa viedä Neuvostoliittoon. Minkälaista kauppaa saa käydä.

 

                                                         ***

 

Urho Kekkosen luovuttua virastaan hänen seuraajansa Mauno Koivisto lopetti kokoomuspuolueen eristämisen. Vuonna 1987 Harri Holkerin hallitus aloitti uuden kauden Suomen historiassa. Siitä lähti liikkeelle kokoomuspuolueen johdolla yhä voimakkaampi pyrkimys palata vanhaan yhteistyöhön Saksan ja Yhdysvaltojen kanssa.

Neuvostoliiton hajoamisen seurauksena tuo sosialistinen hyvinvointivaltio lakkasi olemasta. Yhdysvaltojen panos maan ryöstössä ja oligarkki -mafian syntymisessä oli merkittävä. Suomi ei vain seurannut katseella, vaan edesauttoi prosessia salaa.

Suomi halusi hyödyntää muodostuneen Venäjän etsikkoaikaa ja haurautta liittymällä yhä voimakkaammin Saksan johtaman EU:n yhteyteen. Suomen valtiovarainministeri Sauli Niinistö ryhtyi Helmut Kohlin kutsusta kitkemään kommunismia Euroopasta EDU: n puheenjohtajaksi kutsuttuna. Kokoomuksen johdolla suoritettiin pikainen liittyminen EU:hun ja euroon. Kokoomus ilmoitti yhdessä johtavien medioiden kanssa kannattavansa Suomen liittymistä sotilasliitto NATO: on vuonna 2000.

Vuonna 1999 Suomen hallitus oli auttanut NATO-Saksaa ja Yhdysvaltoja aloittamaan liittoutumattoman, ketään uhkaamattoman Jugoslavian pommitukset salaamalla hallussaan olevat sotilaallisen konfliktin todelliset tiedot. Siten Suomi tarjosi palvelua NATO: lle kouriintuntuvalla tavalla. 

Vuonna 2000 vuorostaan Yhdysvallat ilmoitti Bratislavassa pitämässään kokouksessa lopettavansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne eivät palvele USA:n etuja. Sen lisäksi se ilmoitti tavoitteenaan olevan laajentaa NATOn Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä estävänsä Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle.

Mikä yhteensattuma!  Juuri tuona vuonna koko pääoman hallitsema media ilmoittaa kokoomuspuolueen ohella haluavansa, että Suomi liittyy NATO:on. Länsimaat katsovat Suomen olevan osa Baltiaa.

Kahdenkymmenen vuoden kuluessa kokoomus ja pääoman hallitsema media ovat johtaneet prosessia, jonka päämääränä on NATO-liittolaisuus. Se merkitsee Suomen itsenäisyyden menettämistä, Yhdysvaltojen presidentin komentoon asettumista ei vain sotilaallisesti mutta myös poliittisesti.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama ilmoitti tavoittelevansa Venäjän muuttamista hylkiövaltioksi ja kongressi onkin antanut presidentille valtuudet aloittaa sodan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen. Yhdysvaltojen johtama NATO on ilmoittanut Venäjän olevan sen päävihollinen.

Nyt siis Suomi on päässyt päämääräänsä julistautuen yksipuolisesti Venäjän viholliseksi. Sen lisäksi Suomi on sitoutunut toteuttamaan isäntänsä tavoitteen Venäjän muuttamiseksi hylkiövaltioksi.

 

                                                     ***

Viime päivinä on saatu kuulla Suomen harjoitelleen yhdessä Yhdysvaltojen sotilaiden kanssa Suomenlahden miinoittamista helikoptereista käsin. Miinat ovat vaikeasti havaittavia ja vielä vaikeammin purettavia. Onko harjoituksessa jo pudotettu toimiva miinoja?

Suomen ja Eestin puolustusministerit ovat ilmoittaneet yhdenmukaistavansa sotilaallista yhteistyötään. Suomelle tulee vastuu suuresta osasto Eestin puolustusta Suomen liittyessä NATO: on. 

Tuleeko lukijalle tunne: Tämän olemme nähneet ennenkin! 1930-luvulla.

Vuonna 1941kesällä Suomen armeija miinoitti yhdessä saksalaisten kanssa Suomenlahden. 16 000 Tallinnasta Leningradiin laivoilla pakenevaa siviiliä, sotilasta, sairaaloiden potilasta kuoli laivojen törmättyä miinoihin tai jouduttua saksalaisen tykistön ja pommitusten kohteeksi.

 

                                                         ***

 

Miten olemme joutuneet tähän?

Koko 2000-luvun pääoman hallitsema media on julkaissut vain Venäjä-kielteistä USA/NATO-EU -myönteistä tietoa. Sotilaallisista konflikteista oli sitten kysymys Afganistanista, Irakista, Georgiasta, Libyasta tai Syyriasta NATO-liittolaisten aiheuttamista tuhoista vaietaan tai niitä silitellään.

Media on valinnut presidentiksi kokoomuspuolueen entisen puheenjohtajan, EDU:n puheenjohtajan Sauli Niinistön kahdesti.

Valtioneuvoston toimesta on rakennettu tiedonvälityksen sensuurijärjestelmä Valtion turvallisuuskeskuksen huoltovarmuuskeskuksen rahoittama Mediapooli. Sen tehtävänä on valita oikeat NATO-myönteiset sisällöt TV-ohjelmiin, lehdistöön, kirjankustantamoihin ja elokuviin.

Mediapoolin ohella Suomen hallituksen maahamme kutsuma NATO:n hybridikeskus ja eduskunnan rahoittama ulkopoliittinen instituutti vaikuttavat siten, että vain USA-myönteinen NATO a myötäilevä tiedotus pääsee julkisuuteen.

Vastenmielisin piirre on se, että rasismi on sallittua silloin kun se kohdistuu venäläisiin tai NATO:n uhreihin serbeihin. Venäjä- tai serbi -vastainen propaganda on sallittua, jopa toivottua niin mediassa kuin kansalaiskeskustelussa.

 

                                                           ***

Median sensuuri on näkynyt räikeimmin Venäjän ryhtyessä asein puolustamaan Ukrainan Donbassin asukkaita. Donbassin asukkaat ovat kärsineet 8 vuotta Kiovan natseista ja Yhdysvalloista riippuvaisen hallituksen sotatoimia heitä vastaan. Syvästä korruptiosta kärsivä Ukraina on asemoinut itsensä valtamediassa uhriksi, vaikka se itse julisti ”terrorismin vastaisen sodan” Donbassin asukkaille, siviileille,  keväällä 2014 heti Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden suorittaman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen.

Ukrainan hallitus on turvautunut terroriin, joka on natsismille luontaista. Siviilikohteiden keskelle asetetut sotilastukikohdat, omien kansalaisten ampuminen selkään, jos he pyrkivät Venäjän vapauttamille alueille turvaan, ydinvoimaloiden pommittaminen ydinkatastrofin riskilläkin, siviiliteollisuuslaitosten pommittaminen tietäen siitä johtuvan myrkyllisiä pilviä kuten hiljattain tislaamosta syntynyt ammoniakkipilvi.

NATO-maat erityisesti USA ja Saksa ovat turvautuneet yhteistyöhön terroristien ja natsien kanssa Jugoslavian sodan aikana. Nyt lähes kaikki EU-maat velvoitetaan tukemaan Ukrainan natseja solidaarisuudesta muille EU-maille. Ne maat, joilla oli läheisin yhteistyö natsi-Saksan Einsatz-ryhmien kiduttajien ja murhaajien kanssa toisen maailmansodan 1941 – 45 aikana kuten Baltian maat, Puola ja Ukraina ovat innokkaimmin levittämässä samanlaista rasismia ja tappouhkauksia kuin tuolloin. Ukrainan natsit vaativat nyt tappamaan kaikki venäjää puhuvat ukrainalaiset ja venäläiset. Ukrainassa venäjän puhuminen on lailla kielletty, vaikka lähes puolet ukrainalaisista puhuu äidinkielenään venäjää. Saman kaltaisia uhkauksia kuullaan myös Suomen eduskunnasta.

Suomen poliitikot ja media ovat meille selityksen velkaa:Jos venäläiset ovat niin pahoja ja syyllisiä lähtiessään sotilaallisella voimalla pelastamaan naapurimaan sorrettuja kansalaisia, miksi sitten ukrainalaiset miljoonittain ovat hakeneet turvaa juuri Venäjän maaperältä? 30 000 ukrainalaista on tullut Suomeen, yli 2 miljoonaa Venäjälle.

Suosittelen katsomaan Netflixistä toisen maailmansodan aikaista Einsatzgruppen-dokumenttia, jolloin saatatte havahtua, mihin tämä nykyinen natsismin ihannointi ja psykoosia muistuttava Venäjä-viha voi johtaa. 

Suomen nykyinen henkinen tila on tietoisesti kehitettyä poliittis -sotilaallista prosessia, jossa ei demokratiasta tai kasanvallasta ole tietoakaan. Suomen kansa on manipuloitu tehokkaasti, lähes tieteellisesti passiivisuuteen ja tiedostamattomuuteen. Prosessin johtajana on ylikansallinen pääoma, CIA, Yhdysvaltojen hallitus, NATO ja Suomen prosessiin vapaaehtoisesti sitonut nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

 

 

                                                               

 

 

                                                  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: demokratia, Saksan valta Suomessa, kokoomus, einsatz gruppen, Suomenlahden miinoitus, Eesti, NATO, russofobia, sisällissota, jääkärit, Saksan keisarikunta, EU-Saksa, terrorismin tukeminen, maailmansota talouskriisin ratkaisuna

Luopuminen kyvystä empatiaan - Ukraina

Maanantai 8.8.2022 klo 18.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kirjoitin 1970-luvulla kirjan Inhimillinen kasvu ja yhteisö. Kuvasin siinä yksilön ja yhteisön keskinäisriippuvuutta. Toinen teokseni Ahdingossa luova lapsi ja nuori vuorostaan kuvaa luovan kasvun mahdollisuuksia niin perheissä, kouluissa kuin työyhteisössä ja laajemmin yhteiskunnassa.

 Avaintekijä on kyky empatiaan. Voiko lapsi säilyttää kyvyn itse tuntea mikä on oikein ja aitoa? Saako hän kokea, että naapurin täti tai isä tuntuu paremmalta kuin äiti? Vai joutuuko lapsi oppimaan tottelemisen kautta, mikä on hänelle parasta.

 Äitiriippuvuus syntyy eroahdistuksen avulla. Saako lapsi tuntea turvallisuutta muidenkin kuin vain omien vanhempien läsnäolosta. Vai onko lapsi kasvatettava tottelemaan – sillä muuten ”äiti jättää”. 

Syyllisyydentunteiden avulla kasvatus sementoidaan. ”Jos et tee niin kuin äiti käskee, olet tuhma”.

Kun riippuvuus vanhempien, kasvattajien, opettajien ja median maailmankuvasta on valmis, nuoren ihmisen hyväksytyksi tulemisen tunne on sementoitu myötäilemään kasvattajien asenteita.

 

                                                                            ***

Pidän tapanani luoda katsekontaktin liikennevälineisiin tuotuihin, usein vaunuissa istuviin lapsiin. Äidit seisovat usein vieressä katse luotuna matkapuhelimeen. Henkisesti yksin jätetyistä lapsista huomaa nopeasti kuka on vielä tunteellisesti elossa, kuka taas on jo luopunut vuorovaikutuksesta ja uteliaisuudesta.

Vanhemmat eroavat toisistaan siinä, kuinka paljon he kannustavat lapsensa vuorovaikutusta vieraiden kanssa omistamisenhalun sijaan.

 

                                                                        ***

 

Jo edesmennyt sveitsiläinen ystävämme Arno Gruen kuvasi toistuvasti kirjoissaan sitä tuhoa, mitä sokea totteleminen aiheuttaa. Hänen teoksensa ”Haluan maailman ilman sotaa” on hänen teoksistaan ainoa, joka on käännetty suomeksi.

Puhuin hänen kanssaan puhelimessa viikoittain ja yhdessä kauhistelimme mm Yhdysvaltojen Afganistanin sotaa. 

En tiedä mitä hän nyt sanoisi Yhdysvaltojen ja EU:n kiihtyvästä fasistisen maailmankuvan omaksumisesta sekä natseihin tukeutuvan Ukrainan valtion sotavoiman toimintatavoista: 8 vuoden pommituksista omaa kansaa vastaan, provokaatioista, joista syytetään Venäjää, ydinvoimalan toistuvista pommittamisista voidakseen syyttää Venäjää ydinkatastrofin aiheuttamisesta. Vastaavina toimina tulee mieleen Hiroshima ja natsien keskitysleirit. Ydinkatastrofi aiheuttaisi valtavien alueiden, käytännössä koko Mustanmeren alueen saastumisen pitkäksi aikaa puhumattakaan ihmisuhreista.

Arno Gruen oli itse joutunut perheineen pakenemaan natsi-Saksasta Yhdysvaltoihin muuttaakseen sieltä myöhemmin Sveitsiin. Hän harkitsi viime vuosinaan Yhdysvaltojen kansalaisuudesta luopumista maan hirmutekojen johdosta. Viimeinen niitti olisi, jos hän tietäisi, että Yhdysvallat julkisesti YK:n äänestyksessä v. 2021 jäi Ukrainan kanssa ainoaksi suoraan natsismia tukevaksi maaksi. Toki hänenkin tiedossaan oli se, että Yhdysvallat on uudelleen sijoittanut pahimpiakin keskitysleirien ylläpitäjiä omaan maahansa.

 

                                                                          ***

Euroopan unioni päätti sensuurin pystyttämisestä heti Ukrainan sisällissodan eskaloiduttua. Ukrainan hallitus pyrki ETYJ:in tarkkailijoiden mukaan helmikuussa 2022 saamaan Donbassin autonomiseksi julistautuneen alueen uudelleen hallintaansa keskittämällä sotajoukkonsa demarkaatiolinjalle.

Pelastuakseen kansanmurhalta Donbass päätti itsenäistyä ja kutsua Venäjän avuksi turvaamaan aluettaan, jota Kiovan hallitus oli pommittanut jo 8 vuoden ajan.

 

                                                                         ***

Suomen hallitus on pystyttänyt maahamme sensuurin jo 8 vuotta aikaisemmin. EU otti meistä esimerkkiä. Hallituksen turvallisuuskomitean (johon jäseninä kuuluvat jokaisen ministeriön kansliapäälliköt, tasavallan presidentin kansliapäällikkö mukaan luettuna) alainen huoltovarmuuskeskus ylläpitää Mediapooli-nimellä kulkevaa sensuurijärjestelmää, joka käsittää lehdistön, TV-kanavat, kustannustoiminnan. Tämän yhdenmukaistetun tiedotustoiminnan ja kulttuuritoiminnan avulla Suomen kansaa on ohjailtu nykyisin vallitsevaan fasimia muistuttavaan Venäjä-kielteisyyteen.

EU:n sensuurin tärkein tavoite oli estää kaiken objektiivisen tiedon välitys Ukrainan sisällissodasta. Venäjänkielisten ukrainalaisten asemaa kuvaavat tiedot tuli poistaa. Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden avustuksella suoritettu Ukrainan vallankaappaus ja EU:n laajenemisprosessin todellinen kuvaus tuli vaientaa. Natsien integroiminen Ukrainan armeijaan, presidentti Bidenin perheen läheiset suhteet Ukrainan öljyteollisuuden ja maanviljelyn yksityistämiseen ja Ukrainan kullan ryöstö ja Ukrainan varallisuuden käyttö USA:n demokraattien Clintonin säätiön varallisuuden kartuttamiseen tuli salata.

RT, Russia Today ajankohtais- TV-kanava oli eräs suosituimpia tiedonlähteitä älyllisyyttä ja huumoria arvostaville maailmankansalaisille niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa. Saksassa kanava oli 3.suosituin. Euroopan komissio päätti ensitöikseen kieltää sen lähetykset kattavasti. Youtuben oli lopetettava sen ja sillä kanavalla tuotettujen keskusteluohjelmien ja haastattelujen välittäminen.

Fasismin nousulle sensuuri ja propaganda ovat avainasemassa kansojen manipuloimiseksi ”oikealle polulle”. Katsoin Ylen esittämän Donbass-dokumentaarisen teoksen, joka oli tuotettu Ukrainan hallituksen toimesta. Siinä sisällissotaa käyvät osapuolet oli taitavasti sekoitettu toisiinsa. Ohjelmassa kuvattiin demokratiaa vaatineet ja sen puolesta taistelleet Donbassin asukkaat ikään kuin he toimisivat kuten natsit. Ukrainan hallituksen toimet vuorostaan esitettiin hyväksyttävinä. Natseilla on tapana pakottaa uhrinsa ryömimään maassa, natsien hakatessa ryömijää kepeillä (juuri näin toimivat Odessan ammattiyhdistysten talon polttamiseen ja joukkomurhaan syyllistyneet natsit) mutta dokumentissa annettiin kuva, että donbassilaiset toimisivat näin.

Dokumentin katsottuani ymmärsin syvästi, kuinka huolellisesti ja kattavasti USA:n tukema markkinointitoimistojen ja Ukrainan hallituksen natsi -propaganda toimii päänäyttelijänä Ukrainan presidentti.

 

                                                                             ***

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa Jugoslavian hajottamissodista. Lahtari, Punikki ja Teurastaja marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä sekä Lupa olla julma. Jo hajottamissotien aikana tuo fasistien ja jihadistien käyttö USA:n ja EU-Saksan palveluksessa kävi selväksi. Jo silloin natsi- ja albaanidiasporan rahoittama Ruder-Finn markkinointitoimisto valitsi uhrit ja syylliset. Toimittajien tarvitsi vain hankkia paikan päältä hieman verta ja raiskattuja.

Amerikkalaisrouvat saapuivat hyväntekeväisyysjärjestöjen rahoittamana ”tutkimaan” raiskattuja muslimiuhreja. Kun joku serbinainen yritti kertoa tulleensa raiskatuksi, rouvat tiuskaisivat ”emme me tutki serbinaisten raiskauksia.”

EU-Saksan paluu yhteistyöhön natsien kanssa alkoi avoimesti tuolloinvuonna 1991. Saksan vihreät ja sosialidemokraatit olivat innokkaita serbien pommittajia vuonna 1999 kristillisdemokraattien Helmut Kohlin avattua tien Bosnian sodan aikana. 

Saksa sai haltuunsa hajotetun Jugoslavian lomakohteet, hotellit, pankit, vakuutuslaitokset pommitetut teollisuuslaitokset, joiden omistajista ei ollut minkäänlaista vastusta. Yhdysvallat, joka toimi hajotuksen priimusmoottorina ryösti Kosovon maakunnan ja rakensi sinne jättimäisen sotilastukikohdan Bondsteelin, laittomasti, luonnollisesti. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo on kuitenkin edelleen Serbian maakunta.

Jugoslavian hajottamisesta alkoi poliittisten tuomioistuinten perustaminen, syyttömien lavastaminen syyllisiksi ja syyllisten syyttämättäjättäminen. ICTY:ssä yhdysvaltalaiset tuomarit ja syyttäjät jakoivat tuomioita uhreilleen. NATO-kenraalit, jotka olivat murhanneet viattomia ihmisiä televisiotoimituksiin, sairaaloihin, busseihin ja juniin saivat kunniamerkkejä hyvin suoritetusta työstä.

Makaaberein todistus kuultiin mitalilla palkitulta brittikenraalilta. Tuomari kysyi, miksi tämä oli pommittanut Kalinovikin (Bosnia) hautausmaata vaikka Kalinovikin kaupunki oli kaukana rintamasta. ” Halusimme osoittaa kenraali Mladicille, että hän ei pysty suojelemaan edes vanhempiensa hautoja. Levitimme tiedon sanomalehdille.”

Kenraali Madicin isällä ei ole hautaa. Tämä kuoli toisen maailmansodan aikana saksalaisten lentopommin sirpaleesta ja jäi maastoon. Kalinovik on Mladicin syntymäpaikka.

 

                                                                       ***

Fasismi on Ukrainassa syvällä. Aikaisemmissa blogeissani olen kuvannut maan muuttumista viimeisten vuosikymmenten aikana. En olisi koskaan uskonut, että Suomi seuraa Ukrainan jalanjäljissä palvellakseen Yhdysvaltojen sotilaallista valloituspolitiikkaa.

Suomen muuttaminen fasistiseksi maaksi on tapahtunut perusteellisella huolellisuudella nykyisen valtiojohdon toimesta. En usko sen palaavan todellisuudentajuiseen käsitykseen Venäjästä ja kansojen välisen ystävyyden ja yhteistyön ehdoista minun elinaikanani. BRICS-maat ja fasismia vastustavat maat tulevat suurella todennäköisyydellä vahvistamaan yhteistyötään. Pystyvätkö ne estämään Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten sotilaalliseen toimintaan perustuvan ryöstöpolitiikan ilman suursotaa on tällä hetkellä epäselvää.

Venäjä tekee parhaansa fasismin pysäyttämiseksi, demokraattisten voimien niin venäjää kuin ukrainaa puhuvien kansalaisten tukemiseksi Ukrainassa. Fasistien, erityisesti Zelenskyn, epätoivo saattaa johtaa epätoivoisiin tekoihin, joista ohjusiskut ydinvoimalaan ovat äärimmäisiä tekoja. Ratkaisun avaimet ovat Saksan ja Ranskan kansoilla. Pystyvätkö ne liikehdinnällään pysäyttämään johtajiensa tuen fasismille ajoissa ja kääntymään Venäjän tavoitteiden puolelle.

Näimme tänään 8.8.2022 yhä fanaattisemmalta näyttävän pääministeri Sanna Marinin TV:n kello 17 uutislähetyksessä. Hän sanoi kannattavansa venäläisten turistien matkojen rajoittamista. Samassa uutislähetyksessä kerrottiin suomalaisten asiantuntijoiden menevän Britanniaan kouluttamaan ukrainalaisia vapaaehtoistaistelijoita sotataidoissa. 

Ukrainalainen, joka menee vapaaehtoisesti kouluttautumaan palvellakseen natsijoukkojen ja USA:n vaikutuksen alla toimivan maansa johtoa rikolliseen sotaan omia kansalaisiaan vastaan on menettänyt kyvyn empatiaan omia veljiään kohtaan. Hän saa kannustusta EU:n ja USA:n valtakeskuksilta, jotka hyötyvät siitä, että aseita kulutetaan ja Donbassin taistelijoiden ohella venäläisiä vahingoitetaan.

Venäjä on sodan sivujuonne. Natsismi on pääjuonne. Löytyykö Saksan kansasta ja Ranskan kansasta vielä järjissään olevien kansalaisten joukkovoimaa taistelemaan omien maidensa natseja ja USA:n valtaa myötäileviä johtajia vastaan. Suomen kansa on menetetty totaalisen mediapoolin aivopesun seurauksena. Suomen kansalla ei ole keinoja eikä tietoisuutta maan johdon vaihtamiseen. Suomalaiset alistuvat oman johtonsa laatimien Venäjä-vastaisten talouspakotteiden katastrofaalisiin seurauksiin.

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismi, Ukraina, Venäjä, Suomen valtiojohto, kyvyttömyys empatiaan, venäläisten matkustuskielto, natsi-provokaatiot, pakotteiden vastainen kansannousu,

Valtamedia ja kansanedustajat fasismin palveluksessa

Keskiviikko 27.7.2022 klo 11.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olin lentää selälleni lukiessani eilen harvinaislaatuista postausta facebookissa. Se koski venäläisten turistien viisumikieltoa. Mitään niin kiemurtelevaa, lopultakin rasismia myötäilevää puheenvuoroa tältä NATO-vastaisella ohjelmalla vuosikausia esiintyneeltä ex-ulkoministeri Erkki Tuomiojalta en olisi uskonut lukevani.

Olen kirjoittanut blogejani vuodesta 2008 ja pyrkinyt kaikessa totuuteen. Käyntejä on ollut yhteensä 2,5 miljoonaa ja latauksia 3,5 miljoonaa. Jokainen on tervetullut käymään läpi kirjoituksiani ja toteamaan, että Yhdysvaltojen rikokset ja Ukrainassa käytävän sisällissodan syyt, seuraukset ja syyllisyydet on pyritty kartoittamaan rehellisesti.

Olen kertonut muun muassa kuinka heti Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden johtaman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen Yhdysvallat konfiskoi eli varasti Ukrainan kultavarannot aivan samoin kuin se teki Neuvostoliiton kullalle 1990-luvulla.

7.3.2014, eli pian vallankaappauksen jälkeen yöllä 15 henkilöä mustissa univormuissa, luotiliiveissä ja konekivääreillä varustettuna toivat lentokentälle 40 laatikkoa, joissa oli Ukrainan kulta. Hercules-kuljetuskone vei kullan Yhdysvaltojen keskuspankkiin.

Ukrainan laittomaksi muuttunut eduskunta julisti "terrorisminvastaisen sodan" Itä-Ukrainalle, joka ei alistunut vallankaappaukseen ja sitä seuranneeseen Yhdysvaltojen valta-asemaan Ukrainassa.

                                                ***

Miten on mahdollista, että kohtalaisen koulutustason omaavassa Suomessa koko valtamedia ja siitä riippuvaiset kansanedustajat ovat omaksuneet rasistisen Venäjä-vastaisen todellisuuden?

Muutamaa kansanedustajaa lukuunottamatta koko eduskunta on valetodellisuuden vallassa ja toimii sen mukaisesti.

Ukrainassa vallitsevasta natsi-todellisuudesta ja demokratian täydellisestä puuttumisesta vaietaan. Päinvastoin Ukrainaa jopa kehutaan demokratiaa puolustavaksi "mallimaaksi".

                                                ***

Fasismilla on Suomesa syvät juuret. Fasismi kehittyi Suomessa jo ennen kuin se sai voimaa Saksassa.

Sisällissota oli demokratian vastainen. Demokratiaa tavoittelevia punaisia tapettiin kansanedustajia myöten tai sullottiin vuosiksi keskitysleireihin.

Kuolemanrangaistus otettiin käyttöön. Saksan rinnalla taistellut "valkoinen" armeija vapautettiin kaikista syytteistä ja armahdettiin rikoksistaan.

Punaisten kuolemanrangaistusten täytäntöönpanoksi ehdotettiin mestausta. Koska mestaajan ammatti ei olisi ollut suosittu, porvarillinen tynkäeduskunta ehdotti tehtävään romani-mestaajia.

                                               ***

Suomen etsivä keskuspoliisi pidätti 3 elokuuta 1923 Suomen työväenpuolueen johtajat ja koko eduskuntaryhmän, kaikkiaan 200 ihmistä epäiltynä valtiopetoksen valmistelusta.Etsivä keskuspoliisi takavarikoi STP:n arkistot, sulki kirjapainot, jotka olivat tekemisissä puolueen kanssa. Teon yllättämä Kallion hallitus ei tiennyt asiasta ja vaati todisteita. Niitä ei kuitenkaan löytynyt.

                                            ***

Mannerheimin vaikutuksesta ja suhteilla fasismi kehittyi Suomessa jo kauan ennen kuin Saksa alkoi muuttua natsi-Saksaksi, suorittaa pidätyksiä ja perustaa keskitysleirejä..

Ennen talvisotaa toisinajattelijat pidätettiin hyvissä ajoin. Osa sijoitettiin keskitysleireille kuten myös jatko-sodan aikana miehitetyssä Itä-Karjalassa venäjää puhuvat karjalaiset. He kokivat kohtalonsa Suomen keskitysleireissä, jotka olivat Mannerheimin suunnittelemia.

Vasta toisen maailmansodan jälkeen Suomeen saatiin ensimmäiset demokraattiset eduskuntavaalit. Pariisin rauhansopimuksessa edellytettiin natsismin hävittämistä ja militarismin purkamista.

                                             ***

Yhdysvallat ja Ukraina ovat avoimesti fasismia tukevia maita (YK:n äänestyksessä 2021). EU-maat pidättyivät äänestyksessä. Venäjän aloitettua operaation Donbassin väestöä ja sen rinnalla Venäjää uhkaavan  natsismin ja militarismin tuhoamiseksi, EU-maat alkoivat tukea USA:n ja Ukrainan natsismia.Siten EU-maiden kanta natsismiin muodostui käytännössä selvän myönteiseksi.

                                              ***

Olen aikaisemmin  kuvannut minkälaiseksi Ukrainan natsi-henkinen järjestelmä on muovautunut viimeisten 8 vuoden aikana. Natsismi voimistui rakenteelliseksi Yhdysvalloista täysin riippuvaisen Zelenskyn aikana. 

Yli puolet ukrainalaisista puhuu äidinkielenään venäjää. Heti USA:n vallankaappauksen jälkeen venäjänkieli virallisena kielenä lakkautettiin ja Zelenskyn aikana sen käyttö on tehty mahdottomaksi opetus- ja julkaisutoiminnassa  oli sitten kysymys sanomalehdistä, TVstä  tai kouluopetuksesta.

                                              ***

Suomessa ei ruotsinkielen opetusta voisi kuvitellakaan lakkautettavaksi. Hufvudstadsbladetin tai ruotsinkielisen TV-toiminnan lopettamista ei kenellekään tulisi mieleen ehdottaa vaikka ruotsia äidinkielenäänpuhuvia on n.5% Suomen kansasta.

Sen sijaan venäjänkielisiin ja venäläisiin saa Suomessa kohdistaa rasistisia kommentteja, ehdottaa aidan rakentamista Suomen ja Venäjän rajalle ja estää venäläisiä turisteja saapumasta maahamme. 

Suomi ei paheksu Eestin hanketta lopettaa perusopetus venäjänkielellä eikä se paheksu venäjänkielisten kansalaisoikeuksien rajoituksia.

Eesti oli Suomen rinnalla varsin fasistinen maa myös toisen maailmansodan aikana. Se julistettin  ensimmäiseksi juutalaisista vapaaksi Eurooppalaiseksi maaksi.

Aatteen palo on edelleen voimissaan Eestin kieltäessä venäjänkielisiä juhlistamasta Voitonpäivänä toisen maailmansodan voittoa. Samoin toimivat muut Baltian maat ja Puola. 

                                               ***

Yhdysvaltojen otettua Ukrainan haltuunsa se julisti tavoittelevansa Venäjän muuttamista hylkiö-valtioksi. Presidentti Obama sai kongressilta valtuuden aloittaa sodan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä asiassa kongressin puoleen.

NATO on Yhdysvaltojen sotilaallinen voima Euroopassa.Sen soluttautuminen Ukrainaan muodostaa uhkan paitsi Donbassin, Itä-Ukrainan alueen väestöä kohtaan myös Venäjää kohtaan Venäjän ollessa kauttaaltaan Yhdysvaltojen sotilastukikohtien ympäröimä.

Toinen keskeinen uhka on fasistinen asenneilmapiiri. Näyttää siltä, että Yhdysvallat ja EU-maat käyvät jatkettua toista maailmansotaa Venäjää vastaan.

Yhdysvaltojen teollisuuspiirithän tukivat Hitlerin aseistamista. Presidentti Rooseveltin kausi muodosti poikkeuksen, joka päättyi Trumanin Neuvostoliittoon kohdistuvaan rasismiin ja valtauspyrkimykseen.

                                                 ***

Suomen valtiojohto toistaa Ukrainan natsien tavoitteen tappaa venäläisiä ja venäjääpuhuvia ukrainalaisia. Suomen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho vahvistaa saman asenteen.

Suomen valtiojohto on tukenut kaikki demokratian koristeet purkanutta Ukrainan presidentti Zelenskya kuten valtiojohto 1940-luvulla tuki ja liittoutui natsi-Saksan kanssa. Aseellinen ja taloudellinen apu Ukrainalle alleviivaa tätä.

Suomen valtiojohto on kannattanut Zelenskyn esiintymistä Suomen eduskunnalle videolla, jolla tämä vaati natsijärjestelmänsä tukemista. Suomen eduskunta nousi seisaalleen kunnioittamaan tätä Hitlerin klooni-inkarnaatiota - vain natsitervehdys puuttui.

                                            ***

Ukrainassa katujen nimiä, kulttuuritiloja ja urheiluhalleja on muutettu kunnioittamaan natsi-komentajia, erityisesti Stepan Banderaa, Neuvostoliittolaisten kirjailijoiden tai säveltäjien sijaan. Toisen maailmansodan sotilaiden, kaatuneiden ja kenraalien muistomerkkejä on kaadettu ja töhritty.

Suomessa toimitaan osin samoin. Neuvostoliiton lahjoittamia muistomerkkejä vandalisoidaan kiinnittämällä niihin natsi-Ukrainaa kunnioittavia lippuja. Itsenäisyyden Suomelle lahjoittaneen Leninin patsaita poistetaan, vaaditaan poistettavaksi tai töhritään.

                                               ***

Natsi-Saksan mallin mukaisista Mannerheimin keskitysleireistä Itä-Karjalassa vaietaan. Mannerheimin ratsastajapatsas seisoo Helsingissä keskeisellä paikalla. Heikinkatu, Helsingin pääkatu muutettiin Mannerheimintieksi samana kesänä kun Itä-Karjalan keskitysleireillä kuoli 500 vanhusta, lasta tai naista kuukaudessa.Tämä asenne hyväksytään edelleen.

                                                 ***

Koska me suomalaisina emme koe koskaan tehneemme mitään väärää, voimme jatkaa fasisteja ja natseja myötäilevää asennettamme automaattisesti kuten valtiojohtomme ja eduskuntamme enemmistö tekee, valtamedian tukemana. Emme kaipaa ihmisyyttä emmekä totuutta.

Erkki Tuomiojan kiemurtelu on vain ilmentymä tästä. Venäjällä ei ole historiansa mukaisesti varaa tällaiseen. Sille fasismi ja natsismi ovat elämän ja kuoleman kysymyksiä. 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Erkki Tuomioja, rasismi venäläisiä kohtaan, fasismin maaperä Suomessa, NATO,

Serbian Kosovo ja Ukrainan Donbass

Tiistai 19.7.2022 klo 18.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

SERBIAN KOSOVO JA UKRAINAN DONBASS 

Yhdysvallat on tunkeutunut viimeisten 30 vuoden aikana yhä syvemmälle Euroopan rakenteisiin. Maa on natsismin perinnön kantaja. YK:n vuonna 2021 pidetyssä äänestyksessä Yhdysvallat ja Ukraina maailman ainoina valtioina pidättäytyivät vastustamasta natsismia.

Valtio, joka merkittävimmällä tavalla vaikutti toisessa maailmansodassa natsismista saatuun voittoon, oli Neuvostoliitto. Huolimatta liittoutumisestaan Neuvostoliiton kanssa Yhdysvallat suuntautui Neuvostoliiton tuhoamiseen kohta sodan päättymisen jälkeen. Kommunismin ja vasemmistolaisuuden kitkeminen, ensin omasta maasta ja sen jälkeen muualta maailmasta muodostui Yhdysvaltojen johtolangaksi.

Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan valittujen maiden tuhoamisen jälkeen vuoroon tulivat vuodesta 1990 Eurooppa ja Balkan. Liittoutumattomien maiden liiton ja YK:n perustajavaltio, sosialistinen Jugoslavia tuli haltuun otettavaksi. Kansantuloltaan maailman 24. valtio oli houkutteleva. Sen aatteellinen, sotilaallinen ja taloudellinen vaikutus oli murskattava. Jugoslavian haltuunotto heikentäisi Venäjän hegemoniaa ja olisi taloudellisesti hyödyllinen EU-Saksalle.

Samaan aikaan kun Yhdysvallat suoritti 1990-luvulla ”värivallankumousta” itse Venäjällä ryöstäen maan kansallisvarallisuutta ja johtamalla yhteistyössä korruptoituneiden oligarkkien kanssa valtion yritysten yksityistämistä, Jugoslavia jäi ilman henkistä ja fyysistä tukea. 

                                                 ***

Yhdysvallat oli jo presidentti Reaganin aikana 19.3.1984 laatinut ”National Security Decision Directive”- tavoitteen, jonka otsikko oli ”Yhdysvaltojen Jugoslavia-politiikka.”Jo aikaisemmin oli päätetty pyrkiä Itä-Euroopan kommunistijohtoisten hallitusten kaatamiseen hiljaisten vallankumousten avulla. 

Vuonna 1989 Jugoslavian liittovaltion pääministeri matkusti Washingtoniin neuvotellakseen presidentti George H.W.Bushin kanssa uudesta neljän miljardin lainasta. Vastineeksi pääministeri Ante Markovic lupasi entistäkin suurempia leikkauksia sosiaaliturvaan, dinaarin devalvaation, palkkajäädytyksen, yhteisesti omistettujen, työläisten johtamien yritysten lakkauttamisen sekä ulkomaisten sijoitusten rajoituksia poistavan lainsäädännön.

Lainan myöntämisen sijaan Yhdysvallat irtisanoi yhteistyössä IMF:n ja Maailmanpankin kanssa kaikki Jugoslavian lainat. Presidentti Bush aikaansai ”Foreign Operations Appropriation”-lain, jonka mukaan Jugoslavian liittovaltio ei saanut anomaansa rahoitusta. Päinvastoin Yhdysvallat ilmoitti suostuvansa antamaan lainaa erityisin ehdoin ja vain osavaltioille, mikäli niiden vaaleissa sopivat puolueet saavat enemmistön. Liittovaltio itse ei saisi järjestää vaaleja hajottamisestaan tai koossapysymisestään.

Yhdysvaltojen tavoitteena oli kansallistunteen nostattamien eri etnisten ryhmien välillä. Toisen maailmansodan keskitysleirien ja fasistisen Kroatian muistot eivät olleet unohtuneet. Yhtenäistä, perustuslaillista Jugoslaviaa kannattavat serbit asuivat eri osavaltioiden alueella muodostaen vähemmistön kaikissa muissa osavaltioissa paitsi Serbiassa. Siten keskitysleirien kauhut kokeneet serbit olivat yksin kaikkialla muualla paitsi juuri Serbiassa.

                                                  ***

Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa (300 000 amerikkalaissotilasta v. 1990) yhteistyössä Yhdysvaltojen natsi-diasporan ja Osama bin Ladenin rahoittamien jihadistien kanssa tuki kroaatteja. Ne hyökkäsivät Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan tavoitteenaan muodostaa rasistisen perustuslain omaava puhtaasti kroaatti-valtio, jossa serbit olisivat alistetussa asemassa kuten fasistisen Kroatian vallitessa 1941-45. 

Bosnian muslimit, natsien entiset liittolaiset, vuorostaan halusivat muodostaa puhtaan muslimi kalifaatin, jossa ”paras serbi on kuollut serbi”. Bosnian presidentiksi oli USA:n määräämien lakien perusteella valittu Alija Izetbegovic (ohi vaalituloksen, jossa valituksi oli tullut Fikret Abdic).

Izetbegovic oli kirjoittanut v. 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa serbien asema kuvaillaan tarkasti. ”Paras serbi on kuollut serbi, mutta jos hän saa elää ja työskennellä, hänen palkkansa ja asemansa on alempi kuin muslimeilla” jne. Izetbegovic kärsi julistuksestaan perustuslaillisessa Jugoslaviassa vankeustuomion.

                                                  *** 

Yhdysvallat ja EU-Saksa Helmut Kohlin johdolla tukivat rasistista, käytännössä fasistista kehitystä. Kroatiassa presidentiksi valittu holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman, jakoi poliisin virkamerkkejä laillistaakseen aseenkannon. Aseita toimitettiin Saksasta Itä-Saksan jäljellejääneistä varastoista.

Etnisten ryhmien vastakkainasettelun lisäksi USA ja EU-Saksa hoitivat serbivastaisen sodan rahoituksen, aseet ja mikä tärkeintä propagandan. Yhdysvaltalaisen Ruder-Finn markkinointitoimiston 400 toimittajan verkosto hoiti ”oikean” tiedon levityksen.

                                                  *** 

Vuoteen 1995 mennessä Jugoslavia oli saatu hajotettua Yhdysvaltojen ja NATO:n hallitsemiksi Sloveniaksi, Kroatiaksi ja Bosnia-Hertzegovinaksi, johon viimeksi mainittuun oli NATO-miehityksen lisäksi saatu hallitsijaksi ”lännen valitsema” ”high-comissioner”, jolla oli valta hylätä lait, sulkea tiedotusvälineitä ja vaikuttaa korkeimman oikeuden päätöksiin, jos hän katsoi niiden päätösten olevan Daytonin rauhansopimuksen kanssa ristiriidassa.

                                                  *** 

Serbia, Montenegro ja Makedonia olivat vielä miehittämättä. Yhdysvallat halusi NATO-miehityksen koko Serbiaan. Serbian muslimienemmistöinen maakunta Kosovo oli pyrkinyt vuodesta 1990 lähtien, muodostamaan etnisesti puhtaan itsenäisen muslimi-Kosovon. Se käytti tavoitteeseen pääsemiseksi suoraa toimintaa kieltäytymällä osallistumasta valtiollisiin vaaleihin. Johtajiensa käskyvallan alla olevat albaanit eivät osallistuneet valtion opetusjärjestelmän mukaiseen kouluopetukseen, valtion terveydenhuoltoon. He eivät hakeutuneet valtion virkoihin, työläisiksi valtion tehtaisiin jne. 

Albaanit muodostivat rinnakkaisen koululaitoksen ja terveydenhuollon, jotka luonnollisesti eivät tasoltaan vastanneet virallista valtion rahoittamaa järjestelmää. Köyhyys ja työttömyys vaikeutti albaani -perheiden asemaa. 

Albaanien johtajana oli maltillinen Ibrahim Rugova. 

Albaanien hahmottama Kosovo oli rasistinen järjestelmä kuten Kroatiakin. Kun Jugoslaviassa ja Serbiassa kaikki 12 eri kansanryhmää ovat tasa-arvoisia, Kosovo olisi määritelty puhtaasti albaanien alueeksi. Serbeillä ei olisi itsenäisessä Kosovossa samoja kansalaisoikeuksia kuin albaaneilla. 

Länsimedia, Suomen media mukaan luettuna ihasteli tätä ”suoraa toimintaa”. Lännen propagoima serbivastaisuus toimi samoin kuin aikoinaan juutalais- tai serbivastaisuus tai tällä hetkellä Suomessa vallitseva Venäjä-vastaisuus fasismin perusteluna.

                                                   *** 

Yhdysvallat oli määritellyt yhä väkivaltaisemmiksi muodostuneet Kosovon albaanijoukkiot terroristeiksi, kunnes vuonna 1998 heidän nimityksensä muutettiin ”vapaustaistelijoiksi”. Taistelijoilla alkoi olla yllään Saksan armeijan asepukuja ja heitä koulutettiin Osama bin Ladenin rahoituksella Turkissa sekä CIA:n toimesta Albanian puolella.

Serbipoliisien pyrkiessä hillitsemään albaaniterroristien väkivallantekoja Yhdysvallat ja EU:n NATO-maat päinvastoin tuomitsivat sen ja vaativat serbejä tilille uhaten Serbiaa pommituksilla ja koko maan NATO-miehityksellä. 

Lähes 3kuukautta kestäneiden tauottomien pommitusten jälkeen Jugoslavia suostui rauhaan, joka merkitsi Kosovon alueen NATO-miehitystä, mutta ei koko Serbian, jota USA oli vaatinut ennen pommitusten aloittamista. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo pysyi Serbian maakuntana, vaikka se oli oletettavasti tilapäisesti NATO:n miehittämä. 

                                                    *** 

Yhdysvallat alkoi käyttää tilannetta hyväkseen. Heti aseiden vaiettua se alkoi rakentaa jättimäistä sotilastukikohtaa Bondsteeliä Kosovoon. Presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi, alueen yritykset ja omaisuus yksityistettiin ilman että omistajat – yleensä serbit- pääsivät paikalle tutkimaan mitä heidän omaisuudelleen tehtiin. Yhdysvaltojen ja Suomen tunnustusten johdolla n puolet maapallon maista on tunnustanut Kosovon itsenäisyyden, EU-maista mm Espanja ja Kreikka eivät ole tunnustaneet. 

                                                    ***

Balkanin haltuunoton, yksityistämisen ja alueen köyhtyneiden valtioiden NATO-jäsenyyden jälkeen Yhdysvallat ja EU käänsivät katseet Venäjästä taloudellisesti riippuvaiseen Ukrainaan.  

USA:n ja NATO: n vaikutusvalta Ukrainassa olisi omiaan heikentämään, oikein käytettynä, Venäjää.

Ukrainan kansalaiset eivät kannattaneet NATO on liittymistä. Sen sijaan he halusivat liittyä Euroopan unioniin. Yhdysvallat ja EU käyttivät kaikki keinot tuon tavoitteen toteuttamiseksi, mutta myös maan liittämiseksi NATO on. USA oli käyttänyt jo useissa vaaleissa värivallankumouksista tuttuja keinoja mutta vuonna 2013 kärsivällisyys loppui, se halusi muutoksen heti. 

Presidentti Victor Janukovic, joka oli valittu presidentiksi alueiden puolueen kannattajien avulla tuli siihen tulokseen, että äärimmäisen köyhällä maalla ei ole vielä taloudellisia mahdollisuuksia liittyä lähentymissopimukseen. Hän kannatti lähentymissopimusta, mutta ei vielä sen toteuttamista.

Ukrainan talous oli monilta osin kietoutunut Venäjän kauppaan ja oli tullivapaa. Liittyminen Euroopan unionin kauppaan olisi merkinnyt tullivapautta EU:n ja Venäjän välillä. Tätä EU:n lähentymiskomissaari Olli Rehn ei ollut ottanut huomioon EU:n puskiessa Ukrainan päätöstä eteenpäin. 

Rakenteellisesta liittymisesteestä alettiin syyttää presidentti Janukovicia väittäen hänen olevan haluton EU-jäsenyyteen, mikä ei pitänyt paikkaansa. Propaganda ja suora toiminta Maidanin torilla hoitivat loput tarkoitushakuisessa leimaamisessa.

                                                   *** 

Yhdysvaltojen johtamassa, natsien ja äärioikeistopuolueiden tukemassa mutta myös useiden EU-maiden myötävaikuttamassa väkivaltaisessa vallankaappauksessa presidentti Janukovic ajettiin maasta. Eduskunnan seinät vuorattiin natsi-lipuilla. Yhdysvallat valitsi uuden pääministerin ja ylikansallisen laittoman hallituksen. CIA:lla oli Ukrainan sisäministeriössä kokonainen kerros hallussaan. 

Presidentti Obaman varapresidentti Joe Biden toimi eräänlaisena siirtomaaisäntänä ohjaten Ukrainan parlamentin toimintaa ja valintoja. NATO:n läsnäolo voimistui, USA perusti sotilasteknisiä laboratorioita maahan.

Presidentti Janukovicin kannatus oli voimakkainta Itä-Ukrainassa, jossa väestön suuri osa on äidinkieleltään venäjänkielisiä. Itä-Ukrainan asukkaat eivät alistuneet vallankaappauksen seurauksiin vaan aloittivat hallintorakennusten valtaukset ja vaativat demokratian noudattamista.

Demokratian palauttamisen sijaan useiden puolueiden edustajista puhdistettu eduskunta julisti puhemies Turchinovin suulla ”terrorismin vastaisen sodan” Donbassin asukkaille. Siis demokratiaa kannattavat ja sen toteuttamista vaativat kansalaiset julistettiin terroristeiksi. Venäjän kielen asema virallisena kielenä lakkautettiin.

Väkivaltaista vallankaappausta vastustaneet mielenosoittajat joutuivat Odessassa 2.5. 2014 natsijoukkioiden takaa-ajamiksi paeten ammattiyhdistysten taloon. Natsit tuikkasivat rakennuksen tuleen estäen sisällä olijoiden pääsyn ulos. Rakennuksessa paloi elävältä yli 42 henkilöä. Videolla voi nähdä natsien huutelevan ”torakat palaa”.  Maidanilla Kiovassa USA:n kouluttamien tarkka-ampujien luodeissa kuoli yli 100 henkilöä. 

                                                     *** 

Vuodesta 2014 lähtien natsien soihtukulkueet Ukrainassa ovat yleistyneet. Toisen maailmansodan aikuisia muistomerkkejä on tuhottu ja katujen nimiä on muutettu kunnioittamaan natsisankareita, erityisesti Stepan Banderaa.

Nykyinen NATO-propaganda pyrkii vähättelemään neo-natsien läsnäoloa Ukrainassa viitaten vastaavien ryhmien esiintymiseen lännessä. Totuus on kuitenkin erilainen. Banderan kannattajat ovat vähitellen ottaneet viimeisten 30 vuoden aikana vallan haltuunsa, kirjoittamalla historian uudelleen, kouluttaen nuorison ja vaihtaen kaikki valtion symbolit yhden kerrallaan. He ovat indoktrinoineet kolmanneksen väestöstä ja edustavat kolmasosaa armeijasta. Heidän tavoitteenaan on tuhota Venäjä. He pyrkivät tavoitteeseensa yksinapaista maailmaa yksinoikeudella tavoittelevien yhdysvaltalaistahojen kanssa. 

                                                     *** 

”Terrorismin vastainen sota”demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita vastaan on jatkunut 8 vuotta. Presidentiksi toukokuussa 2014 valittu Petro Poroshenko julisti Donbassin asukkaille tuhoa ja kuolemaa kellareihinsa. Donbassin asukkaiden sosiaaliturva ja koululaitos lakkautettiin. 

Ukraina ja EU-maiden edustajina Saksa ja Ranska laativat kaksi Minskin sopimusta, joiden avulla pyrittiin luomaan Donbassiin aselepo, vaalit, autonomia ja sovittu raja Venäjän ja Donbassin välillä. Neuvotteluihin osallistumisesta huolimatta Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande ja hänen jälkeensä Emmanuel Macron eivät ole kyenneet edistämään rauhaan suuntautuvaa ratkaisua. Ukrainan Yhdysvaltojen taskussa oleva eduskunta ei ole suostunut rauhaan.

Rauhan sijaan Yhdysvallat on voimistanut läsnäoloaan Ukrainassa, aseistaen ja kouluttaen Ukrainan armeijaa tavoitteenaan uhata siten Venäjän turvallisuudentunnetta. Ukrainan NATO-jäsenyydestä puhuminen ja sen edistäminen oli yhtä provosoivaa kuin Suomen NATO-jäsenyydenkin edistäminen. 

                                                     *** 

Ukrainan hallituksen sisällissodan Itä-Ukrainan kanssa kestettyä kahdeksan vuotta Itä-Ukrainalaiset Donbassin asukkaat päättivät, että liika on liikaa. Tuhottu infrastruktuuri, pommitetut talot, 14 000 kuollutta siviiliä, joista 400 lasta ylitti sietorajan. Alue päätti julistautua itsenäiseksi ja pyysi Venäjää tunnustamaan itsenäisyyden ja tulemaan apuun. Seuraavaksi itsenäisyyden on tunnustanut Syyria.

Venäjä odotti USA:n ja Euroopan Unionin vastausta kysymykseen, kuinka kaikkien valtioiden turvallisuus voidaan yhdessä taata joulukuusta 2021 helmikuuhun 2022. Mitään vastausta ei tullut. Se päätti itse lähteä takaamaan Donbassin asukkaiden ja oman turvallisuutensa NATO/Ukrainan uhan alla 24.2. 2022 

Venäjä julisti, kuten liittoutuneet julistivat toisen maailmansodan päätteeksi, että tavoitteena on Ukrainan de-natsifikaatio ja de-militarisaatio, jotka natsismi ja militarismi molemmat uhkaavat sekä Donbassia, että koko maailmaa.

                                                   *** 

Ukrainassa oli järjestetty presidentinvaalit v. 2019. Koomikkona tunnettu Volodymyr Zelensky voitti oligarkkien rahoituksen avulla Petro Poroshenkon saaden 73,2% äänistä. Hän lupasi lopettaa korruption, johtaa maan edistyksen ja sivilisaation tielle ja ennen kaikkea tehdä rauhan venäjänkielisen Donbassin kanssa. Heti valintansa jälkeen hän petti kaikki lupauksensa, jolloin hänen kannatuksensa laski 23%:iin tammikuussa 2022.

Heti presidentiksi valintansa jälkeen Zelensky toteutti massiivisen maan yksityistämisohjelman, joka kattoi 40 miljoonaa hehtaaria maanviljelysmaata. Sen lisäksi hän purki kansallistamiset ja venäjämielisyyden, joka purkaminen oli alkanut jo USA:n tukeman vallankaappauksen aikana. 

Toukokuun 19. päivänä 2021 hän takasi nationalistien riemuksi ukrainankielen ylivallan kieltämällä venäjänkielen käytön kaikilla julkisen elämän aloilla – hallinnossa, kouluissa ja liike - elämässä. 

Zelenskyn päärahoittaja oli Ihor Kolomoisky, joka on käytännössä maanpaossa Genevessä talousrikosten johdosta. Hän on pääosakas öljy-yhtiö Burismassa, joka palkkasi Bidenin pojan Hunterin 50 000 dollarin kuukausipalkalla. Hän oli maksanut Zelenskylle v. 2012 40 miljoonaa dollaria, jotka tämä oli tallettanut vaimonsa nimellä veroparatiiseihin ja hankkinut kolme asuntoa Lontoosta 7,5 miljoonalla dollarilla. 

                                                    ***

Koomikko Zelensky on Azovin natsipataljoonan panttivanki. Hän ei itse ole natsi, mutta riippuvuus on selvä. Kolomoysky on perustanut tunnetuimman natsi -pataljoonan Azovin v. 2014. Vaikka natsien vaalikannatus on vain noin 2 % he muodostavat hyvin motivoituneen 1miljoonan miehen armeijan. Azovin lisäksi Aidar, Dnipro, Safari, Svoboda, Pravy Sektor, C 14 ja Kansallisjoukot tulevat lisäksi. Arsen Avakov, Ukrainan turvallisuusjohtaja 2014 -2021 liitti natsijoukot osaksi Ukrainan armeijaa. Zelensky kutsuu tätä natsijoukkoa ”veteraaneiksi”. 

Kerran Zelensky yritti motivoida Donbassia moukaroivia natseja laskemaan aseensa vieraillessaan alueella. Sitä seurasi Zelenkyyn kohdistuva vihakampanja ja pommitukset alkoivat jälleen entistä kiihkeämmin.

Vihakampanjan jälkeen Zelensky otti vastaan useita äärioikeiston edustajia pääministerin kanssa mm C14 johtaja Yehven Tarasin, pääministerin vierellä taas esiintyi murhasta epäilty neo-natsi Andryi Medvedko.

Viime lokakuussa Zelensky nimitti kiihkokansallista Oikea sektoria edustavan Dmytro Yaroshin Ukrainan armeijan ylipäällikön erityisneuvonantajaksi ja helmikuusta 2022 lähtien lähiterroria harrastavan Vapaaehtoisarmeijan päälliköksi. Samaan aikaan hän nimitti Oleksander Poklandin, lempinimeltään ”kuristaja”, ”koska hän pitää kiduttamisesta”, vastavakoilun päälliköksi.

Joulukuussa 2021 kaksi kuukautta ennen sotatoimien alkua Zelensky antoi komentaja Dmytro Kotsuybaylolle  Ukrainan sankarin tittelin. Zelensky korvasi myös Odessan aluekuvernöörin Maksym Marchenkolla, joka on ultranationalistisen Aidarin pataljoonan päällikkö. 

Onko kysymys ainoastaan halusta miellyttää äärioikeistoa antamalle heille asemia? Neoliberaalien, atlantistien, lännen oikeiston unelma on tuhota venäläiset ja ”johtaa maailman valkoiset rodut lopulliselle ristiretkelle semiittien johtamia ali-ihmisiä vastaan” kuten entinen Kansallisten joukkojen johtaja Andryi Biletsky , toteaa. Ei ole selvää, mitä Zelensky ajattelee koska yksikään toimittaja ei ole kysynyt asiaa häneltä itseltään. 

Ei ole epäilystäkään, etteikö Ukrainan hallitus liukuisi lisääntyvästi autoritaariseen, suorastaan rikolliseen suuntaan. Pelottelukampanjat, kidnappaukset ja teloitukset kohdistuvat vaaleilla valittuihin virkailijoihin, joiden epäillään olevan Venäjän vakoilijoita tai sympatisoijia. 

”Yksi petturi vähemmän Ukrainassa!” Hänet löydettiin tapettuna ja tuomittuna kansan oikeudessa. Näin julisti sisäministeri Anton Gerashenkon avustaja Telegram sivustollaan Volodomyr Strokin,  Kremninan pikkukaupungin pormestarin murhauutista. Hänet oli kidnapattu ja kidutettu ennen teloitusta. 

Gostomelin pormestari taas murhattiin koska hän oli yrittänyt neuvotella turvakäytävän luomisesta. Yhdentoista pormestarin on ilmoitettu olevan kadoksissa. 

Helmikuussa 2021 Zelensky sulki kolme tv:n oppositiokanavaa, jotka omisti Viktor Medvedchuk. Valtioneuvosto ylisti ratkaisua Yhdysvaltojen tukemana toimena vastata Venäjän negatiiviseen vaikutukseen.

Joulukuussa 2021 entistä presidenttiä Petro Poroshenkoa syytettiin valtiopetoksesta ja terrorismin tukemisesta. Presidenttiä syytettiin pyrkimyksestä saattaa Ukraina riippuvaiseksi Venäjän energiasta ja Venäjän kontrolloimista ”pseudo-valtioista”. 

Maaliskuun 3.päivänä Lizvizia Left puolueen aktivistien koteihin tehtiin kotietsintä ja tusina ihmisiä vangittiin. Maaliskuun 19. päivänä 11 vasemmistopuoluetta lakkautettiin. Muita aktivisteja ja ihmisoikeuksien puolustajia on pidätetty ja kidutettu. 

Listaa voisi täydentää nationalistien Kiovan kadulla riisumilla ja julkisesti hakkaamilla ihmisillä, venäläisten sotilaiden ampumisella jalkoihin ennen heidän teloitustaan ja sotilaalla, jonka silmät puhkottiin ennen teloitusta.  

Turvallisuuspalvelu ampui Ukrainan ja Venäjän ensimmäiseen neuvotteluun osallistuneen neuvottelijan Kiovan kadulla keskellä päivää liian venäjämielisenä.  

Ukrainan kanava 24:lla armeijan ylilääkäri kehui ”saaneensa käskyn kastroida kaikki venäläiset miehet, koska he ovat ali-ihmisiä ja pahempia kuin torakat”.  

Ukraina käyttää laajalti Clearviewn kasvojentunnistustekniikkaa tunnistaakseen kuolleet venäläiset sotilaat ja lähettääkseen heidän kuvansa Venäjän sosiaaliseen mediaan halventaakseen heitä. 

Ukrainan ongelma on siinä, että sen presidentti on tahtoen tai tahtomattaan luovuttanut vallan ääriliikkeille sisäisesti ja NATOn sotavoimille ulkoisesti voidakseen kampanjoida päästäkseen kansojen suosioon ympäri maailmaa.  

                                                   ***

EU on syytänyt miljardikaupalla rahaa Kosovoon ylläpitääkseen mielikuvaa itsenäisestä demokraattisesta valtiosta tiellä kohti EU/NATO/YK:n jäsenyyttä. 

Vuonna 2004 maaliskuun 17. ja 18. päivien aikana albaanit kohdistivat serbiväestöön YK:n ja NATO:n valvovan silmän alla pogromin. YK:n pääsihteerin edustajana Kosovossa toimi silloin suomalainen Harri Holkeri. 

Kahden vuorokauden aikana 35 muinaista serbialaista ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin, poltettiin tai vaurioitettiin.935 serbien taloa ja kymmenen julkista laitosta, koulua, terveyskeskusta tai postia ryöstettiin, poltettiin tai vaurioitettiin pahoin sekä suoritettiin 4012 serbin etninen puhdistus eli poistaminen tavalla tai toisella kuudesta kaupungista ja yhdeksästä kylästä. 

Islamististen albaanien etninen ja uskonnollinen riehuminen ortodoksisia serbejä kohtaan sai tapahtua ilman että albanialainen poliisi olisi yrittänyt estää sitä tai olisi yrittänyt auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutuneita.

Kansainväliset KFOR-joukot eivät myöskään tehneet mitään toteuttaakseen tehtäväänsä Kosovossa – paitsi auttoivat etnisessä puhdistuksessa siirtämällä serbit pysyvästi pois kotiseudultaan albaanijoukkioiden kynsistä.

Serbit joutuivat asumaan kotiensa sijaan parakeissa ja konteissa ympärillään jatkuva fyysisen ja psyykkisen vainon ilmapiiri. Albaaniasukkaat sallivat lastensa kivittää ja terrorisoida serbiperheitä, joiden jäsenet pelkäsivät astua ulos asumuksistaan. 

Serbien kohtalon tekee vielä kohtuuttomammaksi se, että YK:n virkamiehet estivät myös muualle paenneiden Kosovon serbien paluun takaisin kotiin.

                                                     *** 

Suomen presidentti Martti Ahtisaaren johdolla Kosovon YK:n alainen harjoitteluparlamentti äänesti vastoin YK:n päätöstä Kosovon itsenäiseksi v. 2008. International Court of Justice totesi, että tämä ”parlamentti” ei voi päätöstä tehdä vaan  sen jäsenet ovat suorittaneet äänestyksen yksityishenkilöinä. 

Tästä mielenkiintoisesta itsenäisyysjulistuksesta huolimatta Yhdysvallat, joka oli jo 8 vuotta aikaisemmin rakentanut alueelle jättimäisen Bondsteel-sotilastukikohdan, ilmoitti tunnustavansa Kosovon itsenäisyyden. Suomi, Ahtisaaren ohjaamana, seurasi heti perässä. 

                                                    ***

Kosovossa on edelleen Yhdysvaltojen sotilastukikohta, NATO-miehitys ja Euroopan unionin vankka taloudellinen tuki. Näillä pönkillä Yhdysvallat ja EU ylläpitävät mielikuvaa itsenäisestä valtiosta. Serbien alistettu asema ei herätä myötäelämistä. 

Kosovon parlamentin serbiedustaja sai 2 vuoden vankeusrangaistuksen mainitsemalla puheessaan Racakin kylän teloitusten v. 1999 olleen lavastus. Yhdysvaltalainen KFORin päällikkö lavasti taistelussa kaatuneet teloitetuiksi ja Suomen ja Saksan hallitukset salasivat oikeuslääkäreiden tiedot vainajien kuolinsyystä. Suomi palveli USA:n ja NATO:n tavoitteita. Tuon valheen seurauksena Yhdysvallat ja NATO aloittivat serbien pommitukset.

                                                    *** 

Tiivistettynä, edellä mainitun perusteella voi sanoa, että Suomi on asemoitunut palvelemaan Yhdysvaltoja ja NATO: a sotilaallisesti vähintään vuodesta 1999 lähtien.

Ukrainan sisällissodassa, joka on saanut alkunsa Yhdysvaltojen ja EU-maiden provosoimasta vallankaappauksesta v. 2014, Suomi on tukenut Ukrainan Yhdysvaltojen tukemaa hallitusta eikä demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita. 

Serbian ja Kosovon välisessä kysymyksenasettelussa Suomi on tukenut Kosovon itsenäisyyttä vastoin YK:n päätöslauselmaa. 

Niin Serbia/Kosovossa kuin Ukraina/Donbassissa Suomen tukemat tahot turvautuvat terroriin, kidutukseen, murhapolttoihin, ihmisarvon mitätöimiseen ja muihin fasistisiin piirteisiin. Suomi auttoi pommittamaan serbejä, joiden perustuslaillinen periaate on kaikkien maassa asuvien 12 etnisen ryhmän tasa-arvo. Suomi tuki terroritekoihin turvautuvia ja monokulttuurista puhdasta albaani-Kosovoa tavoittelevia tahoja.  

Ukrainassa Suomi tukee ja aseistaa natseista, USA:sta ja NATO:sta riippuvaista Ukrainan hallitusta, joka ei ota huomioon omien kansalaistensa tasa-arvoa vaan päinvastoin on laillistanut syrjinnän ja vainon ja tavoittelee monokulttuurista ukrainankielistä, natsimielistä vartiota.

Ukrainassa kyse on yksinomaan sen hallituksen ongelmasta. Venäjä on sivujuonne, vaikka Yhdysvallat ja sen liittolaiset yrittävät tehdä siitä pääasian. Venäjä puolustaa kaikkien ihmisoikeuksia natsismia, rasismia ja militarismia vastaan pyrkien luomaan maailmanyhteisön, jossa kaikkien valtioiden turvallisuushuolet otetaan huomioon ja niitä kunnioitetaan. Tämän Venäjä on ilmaissut kouriintuntuvasti aloitteissaan joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022.

 

                                                                                

 

 

 

 

                                                                                 

 

                                                                     

 

                                                                       

 

 

 

                                               

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismi käyttövoimana, Ukraina, Donbass, Serbia, Kosovo, Suomi Naton palvelijana, rasismi Suomen politiikassa

Paikka Titanicin ykkösluokassa

Torstai 7.7.2022 klo 17.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Niinistö on järjestänyt Suomen Titanicin miljonääriluokkaan. Musiikki soi ja samppanja kuohuaa – vielä. Suomi on opetellut hänen kaitsennassaan jo 25 vuoden ajan miljonäärien tapoja. Arvot on omaksuttu. 

Niinistö on toiminut lipunmyyjänä. Hänen esimiehensä, aluksen kapteeni on ehtinyt tappaa jo 30 miljoonaa ihmistä ja ryövätä kymmenien maiden aarteita päästäkseen tähän juhlaan. Mallia on otettu suoraan Hitleriltä. 

Hitlerin Saksa ryösti juutalaisten omaisuuden, jonka USA toisen maailmansodan päättyessä kähvelsi antaakseen siitä osan ”Marshall-apuna” takaisin Eurooppaan.

Nyt on venäläisten vuoro olla saalistajan kohteena.

1990-luvulla George H.W. Bush ryösti Venäjän kansallisvarallisuutta ja kultaa yhteistyössä Soroksen ja oligarkkien kanssa. Hänen seuraajansa Bill Clinton maksoi Jeltsinin vaalikampanjan v. 1996 ja sai siten jatkoa sosialistisen omaisuuden konfiskoinnille.

Se ei riittänyt. Venäjän maan uumenten aarteet jäivät ryöstämättä.  

Presidentti Putin on pannut oligarkit kuriin karkottaen suuren osan heistä ulkomaille. Hän on nostanut Venäjän niiden maiden joukkoon, jotka haluavat moninapaisen maailman, jossa jokaisen valtion itsenäisyyttä kunnioitetaan ja joiden toiminnan pohjana on kaikkien valtioiden tasa-arvo ja asukkaiden ihmisarvo. 

                                                                   *** 

Suomen liityttyä Euroopan unioniin maamme alkoi käyttäytyä samoin kuin sisällissotansa aikana sekä liittoutuessaan Hitlerin kanssa Suur-Suomi-hankkeessa toisessa maailmansodassa.

Sisällissodassa suurmaanomistajat ja teollisuuspiirit liittoutuivat keisarillisen Saksan kanssa nujertaakseen demokratiaa ja ihmisoikeuksia tavoittelevan köyhälistön. Sotaa kutsuttiin vapaussodaksi, jotta voittajien demokratian vastaisuus saatiin peitetyksi.

Yhdessä Hitlerin Saksan sotapäällystön kanssa juhlittujen ”vapaussodan vuosipäivien” jälkeen liittouduttiin Suur-Suomi hankkeeseen v. 1940. Mannerheimin tavoitteena oli Leningradin valtaaminen ja yli 20 vuoden unelman toteutaminen, vallanvaihdos Neuvosto-Venäjällä.

Hintana oli 63 000 turhaan kaatunutta suomalaista.

                                                                   ***

 

Yhdysvallat miehitti Saksan toisen maailmansodan jälkeen. Ennen Saksojen yhdistymistä Länsi-Saksassa oli 300 000 amerikkalaissotilasta.

Suomen liittyminen Eu:hun tapahtui vain muutama vuosi Saksojen yhdistymisen jälkeen. Tuolloin Eu-Saksa oli jo yhdessä isäntänsä USA:n kanssa aloittanut totaalisiin pommituksiin päättyneen Jugoslavian hajottamisen yhteistyössä USA:n natsidiasporan ja Osama bin Ladenin muslimi-jihadistien kanssa. Uusi Eu-jäsen Suomi mahdollisti valheillaan pommitusten aloittamisen sekä yhtyi yhdysvaltalaisen markkinointitoimisto Ruder-Finnin propagandaan sota-ajan tapahtumien syy-ja seuraussuhteiden peittämiseksi.

Suomen valtiojohto hokee suomalaisten jakavan Yhdysvaltojen ja Eu:n arvot. Niinköhän? Kymmenien miljoonien ihmisten surmaaminen ei varmasti saa suomalaisten kannatusta. Korulauseet hienoista arvoista peittävät USA:n verisen todellisuuden

Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstäminen sekä Libyan, Syyrian ja Irakin sotien ruumiskasat ja ryöstöt, puhumattakaan 20 vuotta kestäneestä Afganistanin miehityksestä eivät saa suomalaisten arvostusta.

Ukrainassa johtamansa väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen USA perusti maahan laittoman monikansallisen hallituksen ja valitsi sille pääministerin. Laittomaksi muuttunut eduskunta erotti puolueita ja julisti ”terrorismin” vastaisen sodan Itä-Ukrainan Donbassin alueelle, jonka asukkaat edelleen kannattivat demokraattisesti valittua presidenttiä.

Donbassin alueen siviilien pommitukset ovat kestäneet kahdeksan vuotta. Uhreja on 14 000 joista lapsia 400. Alueen asukkaat jätettiin vaille sosiaaliturvaa, koulua, oikeutta äänestää ja heitä pommitettiin jatkuvasti.

Ukraina muutettiin natsien vaikutuspiirissä eläväksi valtioksi. Kadut nimettiin uudelleen Hitlerin kanssa liittoutuneiden ukrainalaisten natsien mukaan. Sisäministeriössä natsi- ja äärioikeistolaiset puolueet saivat lisääntyvästi valtaa. Vaikka Ukrainan väestöstä yli puolet puhuu kotikielenään venäjää, venäjän kielen käyttö tehtiin laittomaksi. Venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-asemat lopetettiin. Natsijoukot liitettiin virallisesti osaksi armeijaa.

Jo vallankaappausvuonna 2014 CIA:lla oli kokonainen kerros käytössään Ukrainan sisäministeriössä. USA ja useat Euroopan NATO-maat ovat tuoneet joukkoja maahan ja USA:n presidentti Obama ja varapresidentti Biden ovat ohjanneet maan kehitystä Venäjä-vastaiseen suuntaan. Presidentti Obama ilmaisi tahtovansa panna Venäjän polvilleen ja Yhdysvaltojen kongressi on säätänyt presidentille oikeuden aloittaa sota Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Euroopan unionin jäsenmaat Ranska ja Saksa toimivat Ukrainan sisällissodan ratkaisun takuumiehinä laatimalla Minskin sopimuksen. Ne eivät kuitenkaan tehneet mitään kouriintuntuvaa asian edistämiseksi koska sodan ja rauhan päättäjänä toimii Yhdysvallat.

Venäjä pyrki takaamaan oman ja periaatteessa kaikkien muidenkin maiden turvallisuuden ehdotuksillaan rauhan ja turvallisuuden jakamattomuudesta. Mikään maa ei saisi rakentaa omaa turvallisuuttaan siten, että se uhkaisi muiden turvallisuutta.

Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin, Suomi mukaan luettuna, täydellinen piittaamattomuus yhteisen ja jakamattoman turvallisuuden periaatteesta johti Venäjän yksipuoliseen sotilaalliseen toimintaan oman ja Donbassin alueen turvallisuuden takaamiseksi ja natsismin lopettamiseksi uhkaamasta koko maailmaa.

 

                                                                            ***

Venäjän selväsanaisesta turvallisuusdoktriinista huolimatta Suomen presidentti Niinistö ja hänen ohjeistuksessaan hallitus ja eduskunta päättivät toimia päinvastoin. He halusivat toimia samoin kuin Ukraina, uhitella USA:n selän takana Venäjälle jopa ydinaseilla sekä liittymisellä NATO:n jäseneksi.

 

                                                                          ***

Presidentti Niinistö korostaa Suomen kuuluvan länteen, USA:n vaikutuspiiriin, huolimatta tuon maan sisäisestä väkivallasta, eriarvoisuudesta, kammottavista sodista miljoonine ihmisuhreineen, aiheutetuista talouspakotteista ja niiden seurauksena lasten kuolemisesta köyhyyteen, aliravitsemukseen, sairauksiin. 

USA on varastanut Venäjän kulta- ja muun kansallisvarallisuuden lisäksi lukuisien muiden alistamiensa valtioiden itsenäisyyden ja varallisuuden. USA ja sen NATO-liittolaiset ovat aiheuttaneet miljoonien ihmisten pakolaisuuden ja turvattomuuden.

Yhdysvallat ja sen NATO-liittolaiset jatkavat vallankäyttöään Ukrainassa ja syyttävät samaan aikaan Venäjää sen puututtua kahdeksan vuotta jatkuneeseen sisällissotaan taatakseen Ukrainan vielä demokratiaa kannattavan kansanosan oikeudet. Yhdysvallat ja NATO tukevat Ukrainan natsivaltaa, eivät maan demokratiaa.

Herättää hämmennystä havaita, että korruptoitunut maa, jossa ei ole alkeellistakaan demokratiaa ja joka on USA:n vallan alla, saa Euroopan unionissa ehdokasjäsenen roolin. Maan presidentti, joka on USA:n ja markkinointitoimistojen marionetti, saa seisaalleen nousevien Eu-maiden parlamentaarikoiden kunnioituksen.

                                                                         ***

Pääministeri Sanna Marinin suulla Suomi on siirtynyt ”lännen” varkaiden joukkoon juhlimaan Titanicin kannella, kun musiikki vielä soi ja samppanja virtaa. Hän on ehdottanut, että länsimaiden pankkeihin varastoidut Venäjän valtion sadat miljardit käytettäisiin Ukrainan jälleenrakennukseen. Marinin logiikka jatkuu saunattomasti, kun Suomi ja NATO-maat lähettävät Ukrainalle lisää aseita ja rahaa, jotta saataisiin vielä enemmän korjattavaa ja jälleenrakennettavaa. 

Lännen tavoitteena on Venäjän painaminen polvilleen, hallinnon vaihto ja maan muuttaminen ”lännen” kaltaiseksi sopimusvaraisesti varastavaksi demokratiaksi. 

Natsit varastivat juutalaisten omaisuuden ja halusivat tappaa kaikki neuvostoliittolaiset. Nykynatsit varastavat venäläisten omaisuuden, haluavat tuhota venäläisen kulttuurin ja itsetunnon valehtelemalla Ukrainan kriisiin johtaneet tapahtumat markkinointitoimistojen sanaseppojen avulla. Ukrainan natsien julki lausuttu tavoite on ollut tappaa kaikki venäläiset ja venäjää puhuvat ukrainalaiset. Kahdeksan vuotta asioiden kulkua seurattuaan Venäjä ei enää antanut sen jatkua.

                                                                             ***

Yksinapaisen ylikansallisen suurpääoman Titanic uppoaa. Brasilian, Intian, Kiinan, Etelä-Afrikan ja Venäjän muodostama BRICS laajenee. Sen tasa-arvoa, ystävyyttä ja yhteistyötä korostava tavoite tulee kokoamaan entisten siirtomaaherrojen sorron alla eläneet valtiot yhteen.  

Euroopan unionin entiset siirtomaaherrat eivät ole luopuneet unelmastaan hallita maailmaa vielä parin samppanjapullon verran laajenevan NATO:n avulla. 

Suomen presidentti ja maamme hallitus eivät ole huomanneet, että jäävuori on jo näköpiirissä. Titanicin miljardööriluokkaan ei olisi kannattanut ostaa lippua. He vastaavat siitä, jos Suomi hukkuu heidän harhautuneen kunnianhimonsa johdosta. Suomen kansa, punaisten jälkeläiset ja Suur-Suomi-hankkeessas kaatuneiden omaiset ja Kekkosen ajan lapset eivät olisi lippua ostaneet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Titanic, Niinistön valinta, Marin, Ukrainan sisällissota, Venäjä, yksinapainen maailma, BRICS,

Angela Merkel ja Saksan liukuminen kohti natsismia

Lauantai 25.6.2022 klo 17.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luin yhdysvaltalaisen Kati Martonin analyysin Angela Merkelistä. Kirjailija on amerikkalaisen diplomaatin Richard Holbrooken vaimo. Koko kirja on laadittu kylmän sodan silmälasit silmillä. Siten ei ihme, että juuri tämä teos on käännetty suomeksi WSOY:n, mediapoolin jäsenen toimesta.

Lukiessa Martonin tekstiä jään pohtimaan, onko tämä kirja kertomus hänestä itsestään, hänen ajatusmaailmansa kehityksestä sosialistisen Unkarin taakseen jättäneenä ja sen vaurioittamana henkilönä.

Lukijana joudun kysymään, onko tässä todella Merkel mielipiteineen ja vaiko kirjailija käsityksineen. Kuten yleensäkin, luen mieluiten objektiivisuuteen pyrkiviä elämäkertoja. Toisaalta on tietysti hyvä, että kirjoittajan tausta ja lähtökohdat ovat tiedossa.

Varhaiseen keski-ikään saakka Merkel eli sosialistisessa Saksan demokraattisessa tasavallassa. Hän suoritti fysiikan maisterin tutkinnon ja siirtyi Saksojen yhdistymisen jälkeen politiikkaan Helmut Kohlin suojeluksessa.

Ensimmäisessä ministerin postissaan 1991 alkaen Merkel toimi naisten ja nuorison asioista vastaavana ministerinä, myöhemmin ympäristöministerinä.

 

                                                                          ***

 

Angela Merkelin isä oli ”lännestä” Itä-Saksaan muuttanut pastori, minkä vuoksi sosialistisessa maassa Merkelin perhettä pidettiin porvarillisena. Merkelin vakaumus on syvästi uskonnollinen. Hänen isäänsä pidettiin sosialistina eikä tämä tai Merkelin äiti koskaan äänestäneet tytärtään vaaleissa.

Merkelin maailmankuvassa juutalaisten kärsimykset Hitlerin ajan Saksassa muodostavat keskeisen tekijän. Hänen käyntinsä Israelissa ovat eräänlaisia Canossan matkoja katumusharjoituksineen. Sen sijaan Jugoslavian hajottaminen ja serbien kärsimykset Hitlerin Saksan ja fasistisen Kroatian vallan alla ei näytä merkinneen Merkelille mainittavasti mitään – kirjailija ei niitä mainitse.

On hämmästyttävää, että osallistuminen Helmut Kohlin hallitukseen ei ole tuonut Merkelin tietoisuuteen mesenaattinsa yhteistyötä Kroatian natsien ja Yhdysvaltojen natsidiasporan kanssa. Eikö nais- ja nuorisoasiain ministeriä otettu mukaan keskeisiin sotapoliittisiin neuvotteluihin?

EU-Saksa aloitti Jugoslavian hajottamisprosessin yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa. Ensimmäinen askel oli kansainvälisten sopimusten ja Jugoslavian perustuslain vastainen Kroatian itsenäisyyden tunnustaminen. Sen seurauksena Kroatia aloitti USA:n ja sen NATO-liittolaisten kanssa sodan Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan. Kohl auttoi hankkimaan aseita Itä-Saksan jäljelle jääneistä varastoista. USA:n natsidiaspora ja Osama bin Laden auttoivat sodan rahoituksessa.

Teoksen kirjoittajan aviomies Richard Holbrooke oli keskeinen diplomaatti Jugoslavian hajottamissotien aikana.

Jugoslavian hajottamisesta hyötyi Yhdysvaltojen sotateollisuus. Loppuvaiheen pommitukset olivat sille tuottoisia. Yhdysvalloilla oli Saksojen yhdistymiseen saakka 300 000 sotilasta Länsi-Saksan maaperällä, mutta se halusi sillanpääaseman myös Balkanille tavoitteenaan koko Jugoslavian miehitys.

 

                                                                      ***

Oletetaan, että Angela Merkel ei tiennyt mitään Jugoslavian hajottamissotien natsikytköksistä. Mikä sitten selittää hänen solahtamisensa tuohon Kohlin ajamaan prosessiin?

Lukijalle nousee mieleen eräs syy: Angela Merkelin lähes lapsenomainen Amerikan ihailu. Kulutustavaroiden puutteen keskellä Itä-Saksan kasvatti, kuten muutkin hänen maanmiehensä, toivoi saavansa samanlaisen farkku/cocacola -maailman kuin ”lännessä”. Angela olikin ensimmäinen koululuokassaan, jolla jo sosialismin aikaan oli farkut. Hän oli saanut ne ”lännessä” asuvilta sukulaisiltaan.

Muistan omasta lapsuudestani ensimmäisen matkan Yhdysvaltoihin vuonna 1950. Olin 9-vuotias ja pääsin sisareni kanssa äidin kongressimatkalle mukaan kuukauden mittaiselle vierailulle eri puolille Yhdysvaltoja. Kävimme vaarini veljen, maailmanmestaripainija Väinö Ketosen kotona Massachusettsissa. Astuessamme omakotitaloon sisään näimme sisareni kanssa eteisessä ison pahvilaatikon täynnä appelsiineja. Se vaikutti sodanjälkeisen säännöstelyn maasta tulleille pikkutytöille ihmeeltä.Lukiessani Merkelin rajatonta Amerikan ihailua mieleeni muistuu tuo oma kokemukseni.

Samalla matkalla koin kuitenkin myös bussissa lehahtaneen valkoisten amerikkalaisten kauhun kipittäessäni bussin takaosaan, jossa oli vain mustia matkustajia. Valkoiset ja mustat olivat yhtä kauhuissaan tästä tavattomasta teosta. Appelsiinit ja mustien asema tarjosivat melko realistisen kuvan todellisuudesta.

Merkelin kodalla realismi paljastui paljon myöhemmin, kun paljastui että presidentti Obaman hallinto oli kuunnellut hänen henkilökohtaista puhelintaan.

 

 

                                                                         ***

Seuraava liittohallitus sosialidemokraatti Gerhard Schröderin ja vihreiden  johdolla ryhtyi pommittamaan Serbiaa v. 1999 yhdessä NATO-liittolaisten kanssa palvellakseen Yhdysvaltojen miehitysvaltaa. Pommitukset päättäneessä sopimuksessa YK totesi Kosovon olevan Serbian maakunta, mutta Suomen presidentin johdolla serbiomaisuus siellä konfiskoitiin ja Saksan sivustatuella Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi.

 

                                                                          ***

Merkelin pitkä liittokanslerikausi kesti 15 vuotta. Sinä aikana suhteet Venäjän ja kiihtyvästi laajenevan EU:n ja NATO:n välillä heikkenivät. Yhdysvaltojen painostuksesta ja kiristystoimien perusteella EU:n ja NATO:n tulkinnat Afganistanin, Irakin, Georgian, Syyrian, Libyan ja Ukrainan sodista saivat Amerikan sotateollista kompleksia tukevat harhaiset tulkinnat lännen valtamedioissa.

Merkelin elämäkerran kirjoittaja nimittää Yhdysvaltojen väkivaltaista, tarkka-ampujien ja natsien avulla toteutettua Ukrainan vallankaappausta v. 2014 ”Putinin sodaksi”. Tosiasiassa Yhdysvaltojen asettama laiton eduskunta ja hallitus julisti eduskunnan puhemies Turchinovin suulla Itä-Ukrainalle ”terrorismin vastaisen sodan”. Donbassin asukkaita, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta, vaan kannattivat demokraattisesti valittua presidenttiä, kutsuttiin länsimedian vahvistuksella”terroristeiksi”. Krimin asukkaiden pako natsien kynsistä sai myös lännen tuomion. Presidentti Putinin Venäjää rangaistiin Yhdysvaltojen ja useiden EU-maiden toteuttamasta vallankaappauksesta.

Angela Merkel osallistui Minskin sopimuksen laatimiseen. Tavoitteena oli autonomian säätäminen Donbassin pääasiassa venäjää äidinkielenään puhuvalle väestölle. Donbassin pommitukset saivat kuitenkin jatkua 8 vuotta 14 000 siviilin ja 400 lapsen menettäessä henkensä Ukrainan vallankaappauseduskunnan säätäessä venäjänkielisen väestön demokraattiset oikeudet poistavia lakeja. Niiden mukaan koulunkäynti venäjänkielellä on laitonta, oppositiopuolueet on lakkautettu, natsipataljoonat on integroitu armeijaan ja tiedustelupalveluun, venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-ohjelmat ovat kiellettyjä. Merkel vaikeni.

 

Samaan aikaan kun Angela Merkel suree juutalaisten kohtelua Saksan valtaamilla alueilla toisen maailmansodan aikana, hän ei ole huomaavinaan sitä, että Ukrainan natsit ja niiden vaikutuksen alainen hallitus toimii kuin Hitler aikoinaan. Ainoa johtopäätös on se, että Saksan on hyväksyttävä Yhdysvaltojen vallankaappaus ja sen jälkeinen NATO: n yhä voimistuva vaikutus Ukrainassa oman riippuvuutensa seurauksena.

 

                                                                    ***

Angela Merkelin perijätär, Euroopan komission johtaja Ursula von der Leyen on tuhonnut EU:n ja Venäjän suhteet. EU on pystyttänyt Suomen turvallisuuskomitean alaisen Mediapoolin kaltaisen sensuurin koko Eurooppaan. Objektiivinen tiedonvälitys on lakkautettu, venäläiset RT-news ja Sputnik on sensuroitu kattavasti. 

Todellisuuden kieltävä ilmapiiri on johtanut siihen, että Venäjää halutaan rangaista siitä, että se haluaa kaikkien maiden turvallisuudesta huolehdittavan tasaveroisesti eikä yksinapaisen USA-johtoisen maailmanjärjestyksen pohjalta. Rikollisen ryöstöpolitiikan, rasismin ja natsismin tukemisen on loputtava. 

 

                                                                         ***

Venäjän presidentti Vladimir Putinin puhe Pietarin talousfoorumissa 17.6.2022 oli valtiomiehen puhe. Euroopassa ei ole toista johtajaa, joka ansaitsisi saman tittelin sen syvällisessä merkityksessä.   

 

                                                                         ***

On luonnollista, että juuri WSOY julkaisee tällaisen kylmäsotahenkisen muistelmateoksen. Se täydentää viimeiset kolme kuukautta maassamme vallinnutta joukkopsykoosia. Paluu 1930-luvulle on tapahtunut presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin johdolla. Itsenäisestä Suomesta ei ole enää jälkeäkään. Suomi seuraa Saksan askelissa kohti natsismia.USA:n luoma natsi- Ukraina on saanut Suomen valtiojohdolta myös aseellisen tuen.

 

 

 

                            

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Angela Merkel, Saksan itsenäisyys, USA:n vallankäyttö, natsi-Ukraina, Venäjä, presidentti Putin, Ursula von der Leyen,

SUOMEN MATKA KOHTI MAFIAN KALTAISEN JÄRJESTÄYTYNEEN RIKOLLISUUDEN YDINTÄ

Maanantai 6.6.2022 klo 14.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

  

 Katsoin uudestaan Sergio Leonen erinomaisen elokuvan ”Once upon a time in America”. Siinä järjestäytyneen rikollisuuden ammattia lähestyvät teinit toimivat mafian palvelijoina rangaisten kauppiaita ja kioskinpitäjiä, jotka eivät maksaneet suojelurahoja. Mafian turvatakuista kieltäytyneiden omaisuutta tuhottiin julmin keinoin, että tottelevaisuus on pakollista.

 Nousu mafian johtoon edellytti palveluksia, kykyä tappaa kylmäverisesti, ryöstää ja pettää.

Yhdysvallat toimii mafian kaltaisesti. Se edellyttää alamaisiltaan uskollisuutta, palveluksia ja kansainvälisten lakien siirtämistä syrjään. 

 

                                                                        ***

 Seurasin eduskunta-aikanani vuosina 1983 – 87 Suomen kulkua kohti mafian palvelemista. Kritisoin puheenvuoroissani kansan pettämistä tavoilla, jotka muistuttivat valtiopetosta.

  Totesin mm. että ”Ulkomaankauppaministeri Jermu Laine tulee jäämään Suomen historiaan. Hänen aikakaudellaan 1985 suomalaiset yritykset sitoutuivat USA:n hallituksen pyynnöstä noudattamaan kieltoa viennistä Neuvostoliittoon ja muihin sosialistisiin maihin”.

  ”USA:n hallitus on paremmin selvillä Suomen kauppa-ja teollisuuspolitiikasta kuin ovat Suomen kansanedustajat. Myös 1930-luvulla Saksan ja USA:n hallitukset olivat paremmin selvillä mitä Suomessa tapahtui, kuin useimmat hallituksen tuolloiset jäsenet”, totesin puheenvuorossani.

  Tiedotusvälineille ministeri Laine sanoi ”ongelmien” johtuvan kommunistien sisäisistä erimielisyyksistä.

 Yhdysvaltojen puuttuminen Suomen sisäisiin asioihin torjutaan kuvitellulla Neuvostoliiton puuttumisella.

 Tuntuuko tutulta?

 Myös EUREKA-teknologiayhteistyöhanke, johon Suomen haluttiin liittyvän, oli suunnattu sosialistisia maita vastaan.

 Myös EFTA:an liittymispäätös tuli eduskunnan ulkoasiainvaliokunnalle täydellisenä yllätyksenä. Ulkoasiainvaliokunnan kokous pidettiin vain paria tuntia aikaisemmin kuin hallitus saattoi päätöksensä julkisuuteen.

 

                                                                           ***

 

 Seuraava suuri askel mafian suuntaan oli Esko Ahon hallituksen Hornet-hävittäjäpäätös. Tuohon päätökseen liittyvät asiakirjat olivat vuosikymmeniä salaisia.

 Tällä tilauksella Suomi alistettiin Yhdysvaltojen määräysvaltaan, koska koneet toimivat ainoastaan yhteistyössä Yhdysvaltojen sotilasjohdon kanssa ja sen valvonnassa.

 Neuvostoliitto oli hajonnut Yhdysvaltojen avustuksella, joka yritti saada haltuunsa Venäjän luonnonvarat ja kansallisvarallisuuden. Venäjän varallisuutta siirrettiin presidentti Bushin veljen hallinnoimaan pankkiin Sveitsiin. Suomi valitsi mafian säännöillä toimivan puolen maailmanpolitiikassa.

 Esko Ahon hallituksen puolustusministeri Elisabeth Rehn toimi hävittäjien mannekiinina. Hän nosti Pariisin rauhansopimuksen kieltämät suojeluskunnat ja Lotta-Svärd järjestön uuteen kunniaan. Asekätkijät saivat myös kunnianpalautuksen hänen ansiostaan.

 EU-Saksa, yhdessä Yhdysvaltojen kanssa oli aloittanut kommunistijohtoisen, liittoutumattoman sosialistisen Jugoslavian hajottamisen ja haltuunoton verisellä Bosnian sodalla, jossa vastavoimina olivat demokratiaa ja perustuslakia kunnioittavat serbit, kalifaattia rakentavat muslimit ja natsismin uutta nousua tukevat kroaatit. EU-maat ja USA käyttivät apunaan Yhdysvaltojen natsi -diasporaa, Itä-Saksan asevarastojen aseita ja Osama bin Ladenin rahoja, aseita ja jihadistitaistelijoita.

 Suomen hallitus, media ja virkamiehet tukivat natseja myötäilevää valloitussotaa. Mafiapäälliköt odottivat luonnollisesti Suomelta jälleen palveluksia. Vähintä mitä Suomi pystyi aluksi tarjoamaan, oli tarvittavan propagandan levittäminen.

 

                                                                ***

 

 Suomi liittyi Euroopan unioniin vuonna 1995. Maamme tunsi jälleen olevansa osa Saksan valtakuntaa, olihan Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa vahva natsiperinteen kantaja. Suomen nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimi tuolloin Saksan liittokansleri Helmut Kohlin suosituksesta Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana, järjestön, jonka päätavoite oli kommunismin kitkeminen Euroopasta.

 

Kitkeminen onnistui erinomaisesti. Suomessa sodan jälkeen suurin rauhaa ja ystävyyttä Neuvostoliiton kanssa ajanut SKDL-puolue hajotettiin, tuskin ilman ulkopuolisia voimia. Puolue oli kantanut sisällissodan työväenluokan tavoitteita, demokratiaa ja rauhaa. Monet puolueen poliitikoista olivat viruneet mielipiteittensä vuoksi vankiloissa 1930-40-luvuilla.

 Jugoslavian kohdalla EU-maat yhdessä Yhdysvaltojen kanssa rikkoivat kaikkia mahdollisia lakeja - Jugoslavian perustuslakia, kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja ryhtyessään ryöstöön, jonka seurauksena liittovaltio hajosi ja kansantulo putosi 24. sijalta kunkin osavaltion osalta kehitysmaaluokkaan. Mafialle tulos oli voitto.

 EU-Saksa hankki itselleen alueen pankit, teollisuuslaitokset, vakuutuslaitokset, hotellit hyödyntäen yhteistyötä toisen maailmansodan aikaiseen natsi-Kroatiaan sekä USA:n natsi- diasporaan.

          

                                                                    ***

 

 Vuoden 1999 alussa Suomi teki jälleen palveluksiaan mafia-Yhdysvalloille.

 

Suomalainen oikeuslääkärityöryhmä sai tehtäväkseen Racakin kylässä tapahtuneen taistelun uhrien kuolinsyyn selvittämisen. Arvostettu oikeuslääkäreiden ryhmä totesi uhrien olevan taistelussa kaatuneita. Ketään ei ollut ammuttu läheltä, ei teloitettu, eikä joukossa ollut yhtään lasta.

Yhdysvallat halusi presidentti Clintonin johdolla aloittaa Jugoslavian pommitukset tähtäimenään maan NATO-miehitys ja tukikohdan perustaminen Kosovoon.

 CIA:n palkkalistoilla ollut yhdysvaltalainen KFOR-joukkojen johtaja William Walker lavasti ruumiit kuoppaan väittäen heidän tulleen raa’alla tavalla teloitetuiksi.

 Suomen hallitus oli valinnut oikeuslääkäreiden ryhmän puheenjohtajaksi hammaslääkäri Helena Rannan eikä professori Antti Penttilää, joka vastasi ruumiinavauksista. Ranta puhui kaikissa tiedotustilaisuuksissa omiaan eikä suinkaan kuvannut niitä löydöksiä, joita työryhmä oli tehnyt.

Presidentti Clinton kuvasi valheellisesti tapahtumien kulun, minkä pohjalta hän aloitti pommitukset. Suomen hallitus salasi yhteistyössä Saksan hallituksen kanssa tutkimustulokset. Professori Penttilä julkaisi oikeat tulokset kahden vuoden kuluttua tieteellisessä lehdessä.

Hammaslääkäri Ranta kävi esittämässä samat epämääräiset ja harhaanjohtavat lausuntonsa myös Jugoslavia-tribunaali-oikeudessa sen sijaan, että olisi kertonut mitä työryhmä oli havainnut.

Siten Suomen hallitus palveli mafiapäällikköään täydellisesti. Yhdysvaltojen ja Saksan johtamat NATO-joukot pommittivat viattomia, perustuslakiaan ja kaikkien kansanryhmien oikeuksia kunnioittavien serbien tehtaita, voimalaitoksia, laivoja, junia, busseja, luostareita lakkaamatta lähes 3 kuukauden ajan.

 Rauhansopimuksessa todettiin Kosovon pysyvän Serbian maakuntana huolimatta sen tilapäisestä NATO-miehityksestä. NATO-miehitys jatkuu edelleen ja alueelle rakennettiin pysyvä jättimäinen Yhdysvaltojen sotilastukikohta Bondsteel.

Presidentti Clinton on saanut patsaan Kosovoon ja William Walker Racakin kylään. Odotamme Helena Rannan patsasta.

 

                                                                           ***

 

 Suomen palvelukset mafialle eivät ole jääneet tähän.

Heti pommitusten päätyttyä Yhdysvallat antoi presidentti Martti Ahtisaarelle tehtäväksi johtaa serbiomaisuuden konfiskointia Kosovon alueella. 

Serbit eivät voineet ylittää maarajaa itse Serbian ja maakuntansa, miehitetyn Kosovon välillä. Omistajat - valtio, kunnat tai henkilöt eivät siis voineet saapua tarkastamaan omaisuuttaan, vaan asiat hoidettiin Ahtisaaren ja YK:n pääsihteerin edustajan johtaman ”trustin” avulla. Yritykset, maatilat ja kaikki muu oli kaupan. Prosessia kutsutaan ”yksityistämiseksi”.

 Samassa komiteassa käsiteltiin Kosovon tulevaa asemaa.

YK oli päättänyt päätöslauselmalla 1244, että Kosovo on Serbian maakunta. Työryhmän työskenneltyä 8 vuotta Ahtisaari yritti saada YK:ta muuttamaan päätöstään. Näin ei tapahtunut. Oli tietenkin kiusallista, että Serbian maakunnassa sijaitsi jättimäinen mafian tukikohta, jolla ei ollut laillista maaperää.

Ei hätää. Ahtisaari päätti julistuttaa tuon mafian miehittämän alueen itsenäiseksi. Kosovon eräänlainen YK:n alainen harjoitteluparlamentti suoritti itsenäisyysjulistuksen. ICJ totesi päätöksen laillisuutta kysyttäessä, että saahan sitä julistuksia tehdä.

Yhdysvallat kiitti Ahtisaarta Nobelin rauhanpalkinnolla.

 

                                                                        ***

 

Suomen Jugoslavian hajottamissodissa tekemät palvelukset mafia -päällikölle lienevät kaikkein kyseenalaisimmat Suomen kansan moraalin kannalta. Olen kirjoittanut näistä tapahtumista kirjoissani, enkä lainkaan ihmettele, että ne katoavat hyllyistä tai että niistä keskusteleminen kiellettiin Helsingin kirjamessuilla.

 

                                                                         ***

 

Vuonna 2000 mafia -päällikkömme USA päätti, että se ei noudata kansainvälisiä lakeja, jos ne eivät ole sille itselleen edullisia. Eihän lakeja ole aikaisemminkaan noudatettu, mutta nyt tuo noudattamattomuus oikein julistettiin ulkoministeriön järjestämässä kokouksessa Bratislavassa. Samassa kokouksessa tuli päätetyksi, että NATO laajenee Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsy Itämerelle estetään.

 

                                                                          ***

 

 Tähän joukkoon Suomi halusi kiiruhtaa mukaan.

Suomen median päätoimittajat yksi toisensa jälkeen ilmoittautuneet sotilasliitto NATO:on liittymisen kannattajaksi. Nyt vuonna 2022 olemme saaneet nauttia 20 vuotta suostuttelua liittymisen suuntaan. Siihen motivoivana tekijänä on käytetty Venäjän uhkaa.

Ulkoministeri Alexander Stubb tarjosi pienen palveluksen mafialle väittämällä Venäjän hyökänneen Georgiaan v. 2008. Tuo väite ei pitänyt paikkaansa vaan hyökkäyksen teki Georgian presidentti Saakashvili pommittamalla Etelä-Ossetian pääkaupunkia Tshinvalia.

 

                                                                           ***

 

Mafia sai lottovoiton Sauli Niinistön tultua valituksi presidentiksi v. 2012. Jos media olisi sallinut Paavo Väyrysen valinnan, emme olisi nyt sodan partaalla.

 

                                                                          ***

 

Sauli Niinistön johdolla Suomi on menettänyt kaiken, mitä maassa rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen. Rauhan ja ystävyyden sijaan on saatu pelko, asevarustelu, paluu natsien myötäilyyn ja militarismiin.

Sauli Niinistö osallistui ideologiseen, mafiaa palvelevaan kommunismin kitkemiseen 1990-luvulla. Hän oli valtiovarainministeri   Paavo Lipposen serbien pommitukset mahdollistaneessa hallituksessa. Hän on ollut NATO:on liittymistä kannattavan kokoomuspuolueen puheenjohtaja.  Sauli Niinistö valmisteli salassa Suomen liittymisen NATO: n isäntämaasopimukseen eduskunnan kesäloman aikana vuonna 2014.      

 

                                                                         ***

 

Mafia-päällikkömme USA:n suoritettua vuonna 2014 Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen yhdessä natsijoukkojen kanssa Suomen presidentti vaikeni. En ole kertaakaan kuullut hänen valittavan tai surevan natsien piirittämän Donbassin lasten tai heidän vanhempiensa kohtaloa 8v kestäneen sodan aikana. Venäjän tuntiessa huolta heidän kohtalostaan ja tullessa pyynnöstä YK:n peruskirjan mukaan vasta itsenäistyneiden alueiden avuksi, Suomi ryhtyy lähettämään aseita vahvistaakseen rasistisen hallinnon toimintakykyä Donbassin asukkaita vastaan.

 

Ulkopoliittinen johtomme, presidentti ja pääministeri, kieltäytyvät tunnustamasta tosiasioita koska mafiajohtajamme edellyttää lojaliteettia ja sen mukaisia pakotteita venäläisiä vastaan.

 

Yhdessä lähde- kritiikkiä vailla olevan median kanssa johtomme lietsoo vihaa Venäjää kohtaan vaatien kaikkien suhteiden katkaisemista naapuriimme. Tuon vihan ylläpitämisen edellytyksenä on harhainen kuva todellisuudesta. Natsit ja heidän vallassaan oleva Ukrainan johto kuvataan uhreina, vaikka heidän julmuutensa on havaittavissa päivittäin.

 

Saksan nykypoliitikkojen isät palvelivat natsi -armeijassa. Suomi oli Hitlerin armeijan liittolainen ja perusti keskitysleirejä venäjänkielisille siviileille miehittämäänsä Itä-Karjalaan. Eestissä, Latviassa ja Liettuassa natsi -legendat elävät ja venäjänkielinen väestö kokee diskriminaatiota. Nyt herää kysymys, onko USA:n ja Saksan johdolla meneillään toisen maailmansodan revanssi. Onko EU-maiden kyvyttömyys tuntea empatiaa venäjänkielisiä ukrainalaisia kohtaan katoavan pientä verrattuna heidän myötäelämiseensä natsi -tunnuksin taistelevia Ukrainan hallituksen joukkoja kohtaan?

Sauli Niinistö on sanonut arvostavansa Suomen presidenteistä eniten Risto Rytiä. Hän on sisällissodan 100 vuotisjuhlallisuuksien yhteydessä osoittanut kielteisiä tunteita ”punaisia” kohtaan, jotka tulivat tarkistamaan hänen isovanhempiensa kotitilan muonavaroja, joka tarkastaminen kuului pulan aikana laillisiin tehtäviin.

Onko Suomi liittoutumaton, rauhaan ja yhteiskunnalliseen tasa-arvoon pyrkivä maa vai jäsen sopimusvaraiseen yhteistyöhön kansainvälisten lakien sijaan kuuluvassa, aseellista voimaa ja uhkailua ensisijaisesti käyttävässä organisaatiossa?

Viime kuukausien aikana olemme nähneet, kuinka median ja ulkopoliittisen johtomme luoma tunnelma on ratkaisevasti muuttunut. Viha, valheet ja aseet on nostettu etualalle. Yksinapaisen maailman johtava maa, joka käyttää mafian tapaan uhkailua, kiristystä ja aseellista voimaa alistaakseen valtion toisensa jälkeen, on tulossa johtajaksemme.

Kansalta ei ole kysytty mielipidettä nykykehityksestä. Meitä viedään salaisten sopimusten ja prosessien avulla kohti todellisuutta, jota kukaan tunteva, itsestään ja muista välittävä ihminen ei halua.

 

 

 

 

                         

             

           

            

 

                                      

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan sisällissota, Suomen ulkopolitiikka, NATO, Sauli Niinistö, alistuminen mafialle, salainen politiikka, kansainväliset lait

Sanna Marin on vaarallinen suomalaiselle yhteiskunnalle

Sunnuntai 29.5.2022 klo 13.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

   Sanna Marinin täydellinen piittaamattomuus historiallisista tosiasioista niin kansainvälisissä suhteissa kuin Suomen asioissa on saanut hänet esiintymään natsismin tukijana myös aseellisesti. Jos ongelma johtuu siitä, että hän ei tunne edes Suomen historiaa, asia on entistä huolestuttavampi.

Sanna Marin on väittänyt Suomen voittaneen sodan. Tähän hän on lisännyt uskovansa myös Ukrainan voittavan sodan, mihin voittamiseen Marinin hallitus on antanut kansainvälisten normien vastaisesti aseellista apua. Marin väittää Ukrainan olevan demokratia, joka puolustaa Eurooppaa.

Tosiasiassa Ukraina on Euroopan korruptoitunein maa, jossa maan toinen virallinen kieli, venäjänkieli lakkautettiin, oppositio lopetettiin, ja jossa vallankaappauksen jälkeen puolustetaan vain Yhdysvaltojen ja sen virkamiesten sukulaisten taloudellisia etuja. Kaikki Ukrainasta länteen syötettävä tieto on markkinointitoimistoissa suunniteltua propagandaa, jonka tarkoituksena on esittää vallankaappauksen jälkeinen hallitus ja sen toiminta ruusunpunaisin värein.

Ukrainassa on käyty 8 vuoden ajan sisällissotaa. Yhdysvaltojen tarkka-ampujien ja natsien avulla suorittaman vallankaappauksen jälkeen Ukrainan jäljelle jääneen puhdistetun eduskunnan puhemies julisti sodan itä-ukrainalaisia vastaan, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta vaan vaativat demokratiaa. Itä-Ukrainan Donbass julistautui autonomiseksi alueeksi, kuten jo entuudestaan autonominen Krim, joka myöhemmin äänesti autonomiansa itsenäisyydeksi ja anoi kansanäänestyksen jälkeen liittymistä Venäjään.

Sanna Marin ei tunnusta tosiasioita. Hänen ei ole tarvinnut eritellä, kumman osapuolen voittoa hän toivoo ja ennustaa. Suomi ei ole voittanut yhtäkään sotaansa, siksi emme voi tietää, mikä Suomen voitto sodassa hänellä on mielessään hänen toivoessaan samanlaista voittoa ukrainalaisille.

Valkoinen osapuoli pitänee Suomen v. 1918 sisällissodan lopputulosta voittona. Valkoisen osapuolen sotarikokset armahdettiin ja punaisista osa tapettiin heti sodan päätyttyä. Loput työnnettiin keskitysleireihin. Ehkä tämä on Marinin tarkoittama voitto.

Rauhansopimukset ja kansainväliset lait ovat kuitenkin tosiasioita, joita jokaisen valtiomiehen/naisen luulisi kunnioittavan.

Suomi toimi toisessa maailmansodassa natsi-Saksan liittolaisena. Suomi pystytti miehittämäänsä Itä-Karjalaan keskitysleirejä venäjää äidinkielenään puhuville Itä-Karjalan asukkaille, samoin suomalaisille, jotka kannattivat Suomen ja Neuvostoliiton välistä ystävyyttä. Näillä rauhaa ja ystävyyttä kannattavilla suomalaisilla ei ollut myöskään mahdollisuutta äänestää vaaleissa.

Yhdysvaltojen asettama Ukrainan hallinto, erityisesti sen natsi -osio, on käyttäytynyt kuten Suomen hitleriläinen hallinto 1940-luvulla. Itä- Ukrainan alueita on pommitettu, pidätyskeskuksia on rakennettu, vankeja on kidutettu mitä julmimmalla tavalla. Itä-ukrainalaiset eivät ole voineet osallistua vaaleihin eikä Saksan ja Ranskan takaamaa autonomiaa edellyttävää Minskin sopimusta ole pantu täytäntöön entisten siirtomaavaltojen Saksan ja Ranskan laahatessa jalkojaan.

Samaan aikaan kun Sanna Marinin hallitus on kääntynyt yhä militaristisemmalle uralle, Pariisin rauhansopimuksessa kielletyt fasistiset järjestöt ovat saaneet tuulta siipiensä alle. Lotta Svärd- järjestö on saanut tasavallan presidentin puolisosta uuden suojelijan, aseellisia ”siviilipuolustusjärjestöjä”, uusia suojeluskuntia, ollaan perustamassa puolustusministeri Antti Kaikkosen lupaaman pika-lainsäädännön avulla.

1930 -40 luvuilla saksalaiset sotalaivojen vierailut olivat vuosittaisia tapahtumia. ”Vapaussodan” yhteiset juhlat saksalaisten sotilaiden ja juomalaulujen kera nostattivat valkoisen Suomen itsetuntoa. Suomenlahti miinoitettiin yhdessä v 1941 – 16000 ihmistä menetti niissä henkensä.

 80 vuotta myöhemmin NATO-maiden sotalaivojen lipuminen Helsingin satamaan tänä viikonloppuna vahvistaa Sanna Marinin hallituksen NATO-näytelmää.

Vaatimus ”kaikkien siteiden katkaisemisesta Venäjään” on Sanna Marinin huikein harhalaukaus. Paitsi että se on typeryydessään uskomaton, se on epärealistinen. Samaa yritettiin Hitlerin kanssa. Hitler lupasi Suomelle Suur-Suomen ja Pietarin, kunhan Saksa ensin tuhoaa sen. Tosin Hitler oletti Suomen haluavan pysyä osana Saksaa. Yhdysvaltojen osavaltioksiko Marin nyt tähtää.

 Olen monesti todennut, että EU perustettiin palvelemaan Yhdysvaltojen sotateollisuutta. Yhdysvallat on suunnitellut Neuvostoliiton ja Venäjän tuhoamista jo Trumannin presidenttikaudesta lähtien. Aseellinen väkivalta, miljoonien ja taas miljoonien viattomien ihmisten tappaminen öljyn, vallan ja sotilastukikohtien saamiseksi on ollut Yhdysvaltojen ikiaikainen toimintatapa. Yksinapainen Yhdysvaltojen johtama maapallo ei vain ole enää ihmiskunnan enemmistön näkökulmasta kannatettava.

 Ukrainan haltuunotto, sen aseistaminen ja varustaminen sotaan Venäjää vastaan on Yhdysvaltojen hanke. Yhdysvallat on käyttänyt muuallakin hankkeissaan fasisteja, natseja ja jihadisteja työkaluinaan. Nyt eteläisen Ukrainan Mariupolin kaupungin Azovstalin terästehtaan bunkkereista on antautunut Venäjän armeijalle Azovin natsipataljoonan sotilaiden ohella useita NATO-upseereita. Kanadan armeijan ylipäällikoksi joulukuussa 2021 valittu kenraali on yksi heistä.

Syyrian ja Venäjän armeijoiden suorittaman Syyrian Aleppon vapauttamisen yhteydessä NATO-maiden rahoittamista ja jihadisteille rakentamista sementtitunneleista kapusi myös useiden NATO-maiden upseereita. Propagandan voimaa kuvaa se, että Helsingin evankelisluterilainen kirkko soitti tuolloin hädän merkkinä kirkonkelloja ja jihadistien puolella toimineista ”valkokypäristä” kertovat ”dokumentit”saivat elokuvapalkintoja.

 

                                                                   ***

 Miksi emme ole kuulleet Sanna Marinin kannanottoja 8 vuoden sisällissodan kauhujen lopettamiseksi. Miksi hän kauhistuu vasta nyt kun EU-maiden demokraattisten maiden johtajat ovat väistäneet vastuutaan ja Venäjä on joutunut ottamaan aloitteen käsiinsä sotilaallisesti.

Pelkkä Donbassin haltuunotto ei luonnollisestikaan riitä, jos Yhdysvaltojen aseita ja sota -biologisia laboratorioita on levitetty ympäri Ukrainaa. Ennen valintaansa rauhaa lupaillut presidentti Zelensky petti lupauksensa jo muutamassa viikossa. Yhdysvallat ja natsi -joukot, joiden tavoitteena on Venäjän tuhoaminen ja venäjänkielisten tappaminen, eivät lopeta hankettaan, jos sotilaallinen infrastruktuuri pysyy vahingoittumattomana.

Olisiko Hitlerin Saksan voittamiseen riittänyt jokin osavoitto? Venäjällä on kokemusta natsismin kauhuista eikä se kauhu ole poistunut mihinkään.

 

                                                                    ***

 

 Natsismi ja sen symbolina viha natsismin keskeistä voittajaa Venäjää vastaan on voimistumassa. Helmut Kohl oli koulutettu Hitlerin armeijaan. Hänen kauttaan syntyy jatkumo natsi-Saksaan. Jugoslavian hajottaminen tapahtui Kohlin EU-Saksan aloitteesta. Siitä alkoi toisen maailmansodan revanssi. Ensin serbit ja nyt venäläiset. Kohl liittoutui USA:n natsidiasporan ja Kroatian natsien kanssa serbejä vastaan.

 Euroopassa Britannia pyrkii keräämään kokoon samalla tavalla ajattelevia maita yhteiseen ponnistukseen Venäjää vastaan. Nämä maat olisivat Eesti, Latvia, Liettua, Puola, Ukraina ja Iso-Britannia. Sanna Marinin Suomi sopisi joukkoon. Kaikissa näissä maissa vaalitaan natsihenkisten järjestöjen historiaa. Kaikissa näissä maissa russofobia on levinnyt kulovalkean lailla. 

 Muutama viikko sitten Puolassa toisen maailmansodan päättymisen voitonpäivänä 9.5. kauhakuormaajat poistivat sankarihautamuistomerkille tuodut kukkakimppuvuoret kuljettaen ne kaatopaikalle. Kun ihmiset palasivat tuoden uusia kukkakimppuja muistomerkille, joka on myös hautamuistomerkki, kauhakuormaaja palasi ja kippasi kukat jälleen jäteastioihin.

 Baltian maissa voitonpäivän muistaminen oli myös kielletty. Siitä huolimatta, että maat ovat EU:n jäseniä, niillä on erikoisoikeus syrjiä venäjänkielisiä kansalaisiaan.

 Suomessa jopa Suomi-Venäjä-seura kehotti olemaan juhlimatta voitonpäivää.

 Venäjän armeijan vapautettua Ukrainan Donbassin kaupunkeja niissä saatettiin ensimmäistä kertaa 8 vuoteen viettää voitonpäivää, nauttia kulkueista, musiikista ja vapaudesta puhua omaa äidinkieltään. Vahinko, että Sanna Marin ei juuri tuolloin vieraillut Ukrainassa. Sen sijaan hän halusi vierailla Kiovassa tukemassa natsiosapuolta, vahvistaa Yhdysvaltojen markkinoimaa todellisuutta ja luvata lisää aseita ”voittoon saakka”!

 

 

 

            

 

               

                

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marin, tuki natsismille, Ukraina, Donbass, russofobia, typerät kannanotot, Yhdysvaltojen sota Ukrainassa,

Suomalaisille on valehdeltu räikeästi

Perjantai 20.5.2022 klo 12.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viimeiset kaksi ja puoli kuukautta on Suomen politiikassa ja mediassa ollut täydellistä valehtelua ja naapurimaa Venäjän panettelua.

"Venäjän sota" otsikko on ollut Yle:n ja varsinkin Helsingin Sanomien vakiotermi, jolla disinformaatio on yritetty upottaa jokaisen suomalaisen mieleen.

Ukrainan sota alkoi Yhdysvaltojen johtaman ja EU:n tukeman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen vuonna 2014. Sodan tavoitteena on ollut saada Ukrainasta sotilaallinen työkalu Venäjää vastaan. Välineinä on käytetty Yhdysvaltojen, lähinnä apulaisulkoministeri Victoria Nulandin valitsemaa pääministeriä ja monikansallista hallitusta, NATO:n aseita ja NATO:n kouluttajia.

Ukrainan, Yhdysvaltojen valitsemä hallitus on käynyt sotaa pääasiassa äidinkielenään venäjää puhuvia knsalaisia vastaan, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta. He eivät myöskään hyväksyneet venäjänkielen käytön kieltämistä eikä oppositiopuolueiden vainoa.

Oliver Stone on tuottanut erinomaisen dokumenttielokuvan, Ukraine on Fire, jonka näkee Youtubessa, ja jonka avulla näkee kuinka USA, EU ja erityisesti Ukrainassa runsaasti vaikutusvaltaa omaavat natsit ovat viime vuosina lisänneet vaikutustaan.

Blogini arkistossa vuosilta 2014 eteenpäin on runsaasti yksityiskohtaista tietoa vallankaappauksesta, joten en toista sitä tässä.

Suomen poliitikot ja media eivät puhu siis totta. Mediassa ja kansanedustajien puheissa ja Ukrainan presidentti Zelenskyn, markkinointitoimistojen suunnittelemassa propagandassa, annetaan kuva ikäänkuin Venäjä olisi hyökännyt "demokraattiseen" Ukrainaan ilman syytä.

Tosiasiassa Ukrainan hyvinvoinnin kustannuksella USA ja EU pakottivat Ukrainan luopumaan edullisesta Venäjän-kaupastaan ja turvautumaan täysin hypotettisiin länsisuhteisiin, joita kätilöimässä Euroopan lähentymissopimuksen yhteydessä oli laajentumis/talouskomissaari Olli Rehn. 

Demokratian sijaan täysin korruptoitunut Ukraina on vajonnut hyvinvoinnissa Neuvostoliiton ajan parhaiten toimeentulevsta valtiosta Euroopan köyhimmaksi valtioksi (vain Moldova on köyhempi).

Stonen dokumentissa kuvatut natsit ovat lisänneet vakutusvaltaansa eikä kukaan presidenteistä voi olla ottamatta huomioon heidän "sankarimyyttejään" ja teloitusuhkauksiaan.

Nämä natsijoukot ovat olleet keskeisiä voimia Itä-Ukrainan sodassa, käyttäen kaikkia mahdollisia natseille sopivia käytäntöjä kidutuksineen ja muine sotarikoksineen.

14 000 itä-ukrainalaista on menettänyt henkensä sodan aikana, 400 lasta.

Suomen poliittinen johto, presidentti Niinistö etunenässä on Jugoslavian pommitusten mahdollistamisen jälkeen ottanut tehtäväkseen Suomen liittämisen NATO:on. Yhdysvaltojen ryöstöön perustuvia sotia on tuettu ja Irakin ja Afganistanin sodissa on oltu myös mukana.

Yhdysvaltojen ja NATO:n tehtävänä on "sopimusvaraisen", ei kv lakeihin perustuvan,  Yhdysvaltojen yksinapaisen maailmanvallan ylläpitäminen. Venäjän ja maapallon maiden enemmistön tavoitteena on kansainvälisiin lakeihin perustuvan, tasa-arvoisen moninapaisen maailman rakentaminen.

Venäjä puuttui Ukrainan sisällissotaan Donbassin alueen itsenäistyttyä 8 vuoden kärsimysten jälkeen ja pyydettyä humanitaarisella pohjalla YK:n periaatteiden mukaisesti apua kansanmurhaa ja sortoa vastaan.

Tällainen humanitaarinen apu on tähän saakka riittänyt "sopimusvaraisenkin" järjestelmän kannattajille. Mutta Venäjän tullessa antamaan tätä apua, se ei yht'äkkia sovikaan Yhdysvalloille eikä EU-maille.

Sen sijaan EU ja USA alkoivat konfiskoida Venäjän kansallisvarallisuutta samoin kuin USA teki 1990-luvulla Neuvostoliiton kansallisvarallisuudelle tai Venezuelan tai Afganistanin kansallisvarallisuudelle aiheuttaen nälänhädän näissä maissa.

Yhdysvallat ja EU ovat siirtyneet täydellisen laittomuuden ja mielivallan aikaan, jossa Venäjä ja venäläiset tai venäläisten kanssa yhteistyötä tekevät poliitikot demonisoidaan, syrjäytetään ja asetetaan heille talouspakotteita henkilökohtaisesti kuten Itävallan ex ulkoministerille ja Saksan ex liittokanslerille. Myös taiteilijat ja urheilijat joutuvat boikottiin, joka muistuttaa 1930-luvun natsi-Saksaa tai samankaltaista Suomea.

Tässä täydellisen mediasensuurin ja manipuloinnin ilmapiirissä Suomi on ilman kansanäänestystä lähettänyt hakemuksen NATO:n jäseneksi liittymiseksi. Tämä askel toteuttaisi täydellisesti Yhdysvaltojn ulkoministeriön Bratislavan kokouksessaan v. 2000 julkituoman tavoitteen, minkä mukaisesti Yhdysvaltojen tavoitteena on laajentaa NATO ulottumaan Baltiasta (mihin Suomenkin katsotaan perinteisesti kuuluvan) Ukrainan Odessaan ja estää Venäjän pääsy Itämerelle. Tämän estämisenhän Suomi NATO:on liittyessään täyttää erinomaisesti yhdessä NATO-Eestin kanssa.

Suomalaisten ja EU:n jäsenmaiden kansalaisten mielen manipulointi on NATO-hankettakin vaarallisempaa. EU-komission ja Suomen tasavallan presidentin ja hallituksen antamat valheelliset, suorastaan rikolliset julistukset Ukrainan sodan syistä ja syyllisistä on johtanut kansalaiset harhaiseen todellisuuteen, jossa regoidaan irrationaalisesti.

Natsismin nousussa okkultismi ja irrationaalisuus ovat voimia, jotka johtavat inhimilliseen katastrofiin. Suomen presidentin puolison esiintyminen fasistisena kielletyn Lotta Svärd -järjestön satavuotisjuhlassa kirkossa, pitkässä valkeassa mekossa,  pääpuhujana on osa tätä todellisuutta. Euroopan parlamentin jäsenten esiintyminen Ukrainan lippuun kietoutuneina istunnon aikana osoittaa, että harhaan johdetut tunteet ovat saaneet ylivallan totuuspohjaisesta vuorovaikutuksesta.

Yhdysvallat ja Ukraina ovat ainoat valtiot maapallolla, jotka eivät tuomitse natsismin ja fasismin kannattamista. EU-maat pidättäytyivät äänestämästä YK:n asiaa käsittelevässä äänestyksessä. Tällä hetkellä näyttäisi sitä, että EU-maissa irrationaalisuus ja natsismin tukeminen on vahvempaa kuin realiteetit Venäjän toimista yrittää toisen kerran historiansa aikana voittaa natsismin ja fasismin pimeät voimat.

Venäjän altruismi ihmisyyden puolesta saa tukea maapallon enemmistöltä. Tulevaisuus näyttää mihin se riittää kun vastassa on Yhdysvaltojen ja NATO:n väkivalta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU:n sanktiot, irrationaalisuus osana vallankäyttöä, Niinistön Nato-hanke, "Venäjän sota", russofobia, natsismin nousu, Suomen itsenäisyyden menetys,

Euroopan turvallisuustilanteen muutos ja Suomi

Sunnuntai 15.5.2022 klo 15.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

 Suomi otti 1920-1930-luvuilla natsismin käyttöön ennen Saksaa. Laittomat pidätykset, demokratian kaventuminen, jopa eduskuntaryhmän pidätys 1920-luvulla osoitti suuntaa.

Toisen maailmansodan aikana Suomi osoitti räikeää natsi-ideologiaa vangitsemalla miehittämänsä Itä-Karjalan venäjänkielisen väestön keskitysleireihin, antamalla näiden talven muonavarat karjalankieltä puhuville naapureille ja konfiskoimalla venäjänkielisten omaisuutta vieden irtotavaran kuorma-autoilla Suomeen.

 Pariisin rauhansopimus pakotti suomalaiset demokratiaan. Suomessa pidettiin sen historian ensimmäiset demokraattiset vaalit vasta vuona 1945. Häviön kokenut marsalkka Mannerheim ei joutunut Stalinin armeliaisuuden johdosta teloituskomppanian eteen kuten muiden vastaavassa asemassa olevien maiden johtajat. Päinvastoin, hän joutui, samoin kuin häntä presidenttinä seuranneet J.K. Paasikivi ja Urho Kekkonen, johdattamaan Suomen kansan rauhan ja ystävällisten suhteiden tielle entisen emämaan Venäjän/Neuvostoliiton kanssa.

 Pariisin rauhansopimus asetti ehtoja Suomen varustelulle samoin kuin se lakkautti natsismia ja fasismia edustavat suojeluskunta- ja lottajärjestöt.

 EU:n jäseneksi liittymiseen saakka Suomi oli demokratian ja kansainvälisen rauhan edistäjän roolissa. Sitten kaikki muuttui.

 Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Saksa ylipuhui muut jäseneksi tulevat maat tukemaan Jugoslavian liittovaltion hajottamista tunnustamalla Kroatian itsenäisyyden. Kroatiaan oli valittu holokaustin kieltävä presidentti Franjo Tudjman, jonka demokraattisilla vaaleilla valittu parlamentti sääti rasistisen, serbejä syrjivän perustuslain. Armeija otti käyttöön fasistisen Kroatian mustat asepuvut ja lippu ja raha muistuttivat sodanaikaista fasistista Kroatiaa.

 Saksan liittokansleri Helmut Kohl oli saanut kasvatuksensa Hitlerin armeijaan. Häntä ei Tudjmanin aatemaailma häirinnyt vaan hän auttoi Kroatiaa hankkimaan aseita Itä-Saksan jäljellejääneistä asevarastoista. 

 Yhdysvallat oli jo 1950-luvusta lähtien tukenut natseja ja fasistista Espanjaa. Natsi-diasporalla oli merkittävästi taloudellista valtaa Yhdysvaltojen politiikassa.

 Yhdysvallat pyrki laajentamaan sotilaallista ja taloudellista valtaansa Balkanille sen lisäksi että se miehitti sotilaallisesti EU-Saksaa. Jugoslavian hajottamisen ja haltuunoton seurauksena Yhdysvallat paitsi miehitti Kosovon, se sai jäännösvaltiot Serbiaa ja Bosniaa lukuun ottamatta liitettyä NATO: on.

 Samaan aikaan, jopa ennen kuin Suomi liittyi EU:n jäseneksi, Suomi päätti hankkia yhdysvaltalaisia hävittäjiä, puolustusministeri Elisabeth Rehn palautti asekätkijöiden ja Lotta- Svärdin ”kunnian”. Pala palalta Pariisin rauhansopimuksen merkitys kalpeni.

 Suomen tuleva presidentti Sauli Niinistö toimi Helmut Kohlin kehotuksesta EDU: n, Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana. Niinistön mukaan EDU: n tärkein tehtävä oli kommunismin (kommunistien) kitkeminen Euroopasta. Kommunistithan olivat natsismin ja fasismin voiton ratkaisijoita, erityisesti Jugoslaviassa, jossa serbit olivat viruneet fasistisen Kroatian keskitysleireissä.

Toisen maailmansodan tärkein voittajavaltio oli Neuvostoliitto, joka joutui uhraamaan 27 miljoonaa kansalaistaan.

 Vasta presidentiksi tultuaan Sauli Niinistö on päässyt toteuttamaan kommunismin/demokratian kitkemistään Suomessa ja Euroopassa. Pitkän tähtäyksen tavoitteena on näyttänyt olevan Yhdysvaltojen yksinapaisen maailmanvallan lujittaminen ja sen aseellisen takaajan NATO: n vahvistaminen.

 6.4. 2022 blogissani olen kuvannut, kuinka Sauli Niinistö on käyttänyt presidenttikautensa rakentamalla Suomeen totaalisen sensuurin. Valtion turvallisuuskomitean alainen Mediapooli muodostaa sensuurijärjestelmän, joka valvoo oikeanlaista tiedottamista niin sanomalehdistössä, televisiossa kuin kustannustoiminnassa. Ydinajatuksena on mitätöidä Venäjän ja muiden moninapaista, kaikkien maapallon maiden tasaveroista yhteistoimintaa tavoittelevien maiden hankkeet. Menetelminä käytetään paitsi tiedotussensuuria, yhä voimistuvia, Yhdysvaltojen vaikuttamisvälineisiin jo kauan kuuluneita rikollisia talouspakotteita, valtioiden omaisuuksien konfiskointeja ja luonnollisesti aseellista valtaa.

 Juha Sipilän hallitus lähetti valtion kustannuksella 100 virkamiestä ja toimittajaa Harvardiin oppimaan ”oikeanlaista” tiedottamista, maahan kutsuttiin NATO: n hybridikeskus oikeanlaisen, NATO-myönteisen tiedottamisen aikaansaamiseen.

 Suomi oli jo ulkoparlamentaarisesti liitetty NATO: n isäntämaasopimukseen, mikä mahdollisti Yhdysvaltojen ja muiden NATO-maiden rajattoman läsnäolon ja harjoittelun Suomessa.

CNN-kanavan toimittaja ihaili, kuinka pääministerin kansliassa oli virkamies huolehtimassa siitä, että lapsetkin Suomessa saavat ”oikeanlaista” tietoa.

 Suomi oli jälleen natsismin oikeutuksessaan edellä muita maita.

Euroopan komissio keksi vasta Venäjän alettua häiritä NATO: n ja Azovin natsipataljoonien toimia Ukrainassa, kuinka hienosti toimiva sensuuri voikaan olla. Suomen esimerkin mukaisesti Euroopan komission puheenjohtaja julisti kaiken Venäjältä tulevan tiedottamisen laittomaksi. Toki Suomen mediapooli ei ollut tällaista julistusta tehnyt virallisesti, mutta käytännössä kyllä. Suomessa vain Yhdysvaltojen ja Britannian tiedustelupalvelujen tukemien poliitikkojen ja kirjailijoiden toimia pidettiin hyväksyttävinä. Kirjamessuille kutsuttiin vain ”oikeanlaisia” venäläisiä kirjailijoita.

 Nyt kun EU ja USA julistivat venäläiset uutiset laittomiksi, se aiheutti myös sen, että kaikki venäläinen oli laitonta. Venäläinen musiikki, venäläiset kapellimestarit, venäläiset urheilijat Venäjän kulttuurikeskukset muuttuivat ”laittomiksi”. Venäläisiä sai pahoinpidellä, kulttuurikeskuksia sai vandalisoida, toisen maailmansodan venäläisten sotilaiden muistomerkkejä sai tuhota. Natsismi nousi kohisten.

 Suomen tasavallan presidentiltä ei ole kuulunut yhtä ainutta lausuntoa, jolla olisi kritisoitu yllämainittua menoa. Päinvastoin. 

 Venäjä on ilmoittanut olevansa pakotettu toimimaan sotilaallisesti Ukrainassa pelastaakseen 8 vuoden ajan Ukrainan hallituksen pommitusten ja natsien kidutuksen alaisena olleen Donbassin väestön. Venäjä tavoittelee denatsifikaatiota eli natsi -aatetta toteuttavien joukkojen vaikutuksen poistamista niin armeijasta kuin hallinnosta, jossa heillä on ratkaiseva valta.

Presidentti Niinistö on vieraillut Kiovassa ja tavannut presidentti Poroshenkon. Hän on laskenut  kukkia Maidanin verilöylyn aikana kuolleiden muistomerkille. Hän ei ole kertaakaan maininnut tietävänsä, että verilöyly oli Yhdysvaltojen, natsien avulla suorittama verinen vallankaappaus, jossa laillisesti valittu presidentti uhattiin tappaa ja ajettiin maanpakoon. Hän ei ole kertonut tietävänsä, että Saksan ulkoministeri Steinmeier seisoi natsien vieressä lavalla, jossa rauhansopimus mitätöitiin ja Yhdysvallat sai valita uuden pääministerin ja monikansallisen hallituksen.

Sensuurista ja manipuloinnista johtuen Suomen kansalla ei ole aavistustakaan mitä Ukrainassa tapahtuu. Sen sijaan Suomen eduskunta ja tiedotusvälineet saavat nykymenon vallitessa ainoastaan sitä tietoa, mitä Yhdysvallat haluaa heidän saavan tietää Ukrainasta. Paitsi Ukrainan presidentin puhetta eduskunnassa Yle tarjosi pari iltaa sitten Kiovan pormestarin Vitali Klitschkon propagandistisen puheen suoraan suomalaisille. Yle ei maininnut, että Klitchko oli Saksan Konrad Adenauer säätiön rahoittama poliitikko ja seisoi Maidanin väkivaltaan turvautuvien toimijoiden johtajana samalla lavalla kuin Puolan, Ranskan ja Saksan ulkoministerit ja natsijohtaja Parubiy seisoivat.

 Suomi on toiminut sensuurin edelläkävijänä. Sen jälkeen EU-komissio toteutti sen, jolloin Suomen sensuuri tiukkeni entisestään. Nyt Yhdysvalloissa on perustettu myös valtiollinen ”totuuskomissio”.

 Nämä komissiot väittävät Ukrainan natsien olevan ”vapaustaistelijoita”, vaikka natsit itse toteavat julkisesti nauttivansa tappamisesta ja että heidän tavoitteensa on tappaa kaikki mustat, romanit, juutalaiset ja venäjänkieliset. 

 14.5.2022 Suomen presidentti Sauli Niinistö kertoi soittavansa presidentti Putinille ja kehottavansa tätä katsomaan peiliin perusteluksi sille, että Suomi ilmoittaa Suomen ja Venäjän välisen rauhanomaisen rinnakkaiselon sijaan, Suomen hakevan NATO-jäsenyyttä.

Pidän tällaista toimintaa uskomattomana. Tällaisen perustelun voi hyväksyä vain kansainvälisistä suhteista täysin tietämätön sensuurin kourissa oleva väestö.

 Jugoslavian hajottaminen tapahtui Saksan ja USA:n toimiessa yhteistyössä natsien ja jihadistien kanssa. Siitä lähtien USA:n ja Ukrainan natsismi on saanut rinnalleen EU:n hiljaisesti hyväksymän rasismin, joka nykyisellään kohdistuu venäläisiin, toisen maailmansodan voittajiin.

 Jotta venäläisiin kohdistuva rasismi saa yhä yleisemmän hyväksynnän, se edellyttää toisen maailmansodan syy- ja seuraussuhteiden muuttamisen. 

 Mutta rasismi ja totuuspohjaa vailla olevat väitteet ovat vain savuverho sille, mitä todellisuudessa on tapahtumassa.

Yhdysvaltojen väkivaltaan, kidutukseen, talouspakotteisiin ja ryöstöihin pohjautuva maailmanvalta on kääntymässä kohti lopullista häviötään. Moninapainen kaikkien maailman maiden tasa-arvoon perustuva yhteisö on matkalla kohti vääjäämätöntä voittoa. Yhdysvallat perustaa voimansa aseisiin ja aseteollisuuteen, jotka saastuttavat maailman kohti tuhoa.

 Presidentti Niinistön ilmoitus Suomen pyrkimyksestä vielä ennen lopun alkua liittyä Yhdysvaltojen johtaman sotilasliiton jäseneksi vaikuttaa sairaan houreelta. Monet viisaat keskieurooppalaiset valtiomiehet ovat pitäneet hanketta vaarallisena Euroopan turvallisuudelle. Willy Wimmer viisas entinen Saksan liittopäivien jäsen ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija. ilmaisi mielipiteensä selvästi.

 Syksyllä 2021 YK:ssa toimitettiin äänestys natsismin ja fasismin suosimisen estämisestä. Vain Ukraina ja Yhdysvallat eivät kannattaneet natsismin kieltämistä. EU-maat eivät uskaltaneet poiketa liiaksi USA:n kannasta vaan pidättäytyivät raukkamaisesti äänestämästä. Puola ja Baltian maat ovat suhtautuneet venäläiseen kielivähemmistöönsä rasistisesti. Toisen maailmansodan muistomerkkejä tuhotaan ja natsihenkisiä järjestöjä vaalitaan.

Venäjä on jäänyt käytännössä liian yksin puolustamaan ja pelastamaan natsismin uhreja, olivatpa he sitten Krimillä v. 2014 tai viimeisten 8 vuoden aikana Donbassissa. Maapallon maiden enemmistö ei osallistu Yhdysvaltojen ja EU-maiden rikollisiin talouspakotteisiin, mutta joutuvat olemaan varuillaan, että eivät itse joudu USA:n pakotteiden uhreiksi.

 Suomessa väitetään Euroopan turvallisuustilanteen muuttuneen Venäjän ryhdyttyä pelastamaan Ukrainan venäjänkielistä väestöä 8 vuotta kestäneen sisällissodan ja natsien väkivallan kynsistä. Tosiasiassa turvallisuustilanteen muutos lähti liikkeelle Yhdysvaltojen ja NATO: n vyöryttyä Balkanille ja Ukrainaan yhteistyössä EU-Saksan kanssa.

EU on alkanut käyttää samoja laittomia menetelmiä kuin mitä Yhdysvaltojen on nähty käyttävän jo vuosikymmeniä. Eurooppalaisen kodin sijaan Venäjä on haluttu eristää ja ryöstää. EU on yhteistyössä CIA:n ja Britannian MI6: n kanssa provokaatioilla ja demonisoinnilla pyrkinyt saamaan EU-kansalaiset Venäjää vastaan voidakseen jatkaa kesken jäänyttä Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstöä ja moninapaisen maailman kehittämisen häirintää. 

Suomen kansalla on tunnejälki hyvistä suhteista Suomen ja Venäjän välillä. Sen varaan on hyvä rakentaa samalla kun teemme kaikkemme, että emme joutuisi osaksi ylikansallista yhdysvaltalaista väkivallan kulttuuria.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, Sauli Niinistö, Helmut Kohl, Ukraina, Jugoslavia, sensuuri, Euroopan turvallisuustilanteen muutos, natsismin nousu, Suomi ja NATO

HYVÄÄ VOITONPÄIVÄÄ VENÄJÄ!

Maanantai 9.5.2022 klo 14.55 - Pirkko TurpeinenSaari

Venäjä on Suomen kansalle läheisin ja rakkain naapuri.

Osana Venäjää, autonomian aikana, Suomi alkoi nousta jaloilleen kohti itsenäisyyttä.

Venäjän suurruhtinaskunnan osana suomalaiset, niin miehet kuin naiset saivat äänioikeuden, naiset, ensimmäisinä maailmassa.

Suomen pääomapiirit ryhtyivät kiireesti etsimään uutta isäntää Saksasta.

Suomen sosialidemokraattienemmistöinen eduskunta julisti Valtalailla 18.7.1917 itsenäisyyden.

Pääomapiirien edustaja, äänestyksessä häviölle jäänyt Ernst Nevanlinna kiiruhti Pietariin ja sai ministerivaltiosihteeri Enckellin suosittamaan Venäjän väliaikaiselle hallitukselle Suomen eduskunnan hajottamista, jotta itsenäisyysjulistus mitätöityisi.

Jo elokuussa 1917 Saksan sotilasjohto kokoontui keskustelemaan Suomen politiikastaan. Se ei pitänyt mahdottomana aseellisen avun antamista Suomelle. Saksa piti Baltian maita, joihin se katsoi myös Suomen kuuluvan, omana valtapiirinään.

Eduskunnan hajottamisen jälkeen oli pakko järjestää uudet vaalit, jotka porvarilliset puolueet voittivat.

Syksy käytettiin suojeluskuntien rakentamiseen ja Saksan tuen saamiseen.

Porvarilliset puolueet suostuivat julistamaan Suomen itsenäiseksi odottaen siirtyvänsä osaksi Saksan keisarikuntaa olosuhteiden kehityttyä myönteisiksi.

Venäjä tunnusti Suomen itsenäisyyden vuoden vaihtuessa ja suomalaiset saivat tunnustuskirjelmän Vladimir Leninin kädestä. Kiitos Venäjä anteliaisuudesta!

Pääomapiirit eivät jääneet toimettomiksi.

Tammikuun alussa Suomen eduskunta keskusteli armeijan perustamisesta. Porvarit halusivat suojeluskuntiin pohjautuvan armeijan. Sosialidemokraatit sen sijaan vaativat kansanarmeijaa, jonka ratkaisuista päättäisi toimikunta, jossa olisi yhtä paljon sosialidemokraatteja kuin porvareita. Äänestyksessä suojeluskuntiin pohjautuva armeija voitti ja muutamaa päivää myöhemmin kenraali Mannerheim valittiin ylipäälliköksi ja hän aloitti sodan alkamalla riisua aseista venäläisiä sotilaita, jotka eivät itsenäistymisen jälkeen olleet ehtineet käytännön syistä poistua maasta.

Porvarillisten voimien ja pääoman voiton sisällissodassa takasi Suomeen jääkärien kanssa ja heidän saapumisensa jälkeen Suomeen saapunut Saksan keisarillinen armeija. Valtionhoitajaksi valittu Mannerheim salli heimosotureiden ylittää valtakunnan rajan ja käydä taisteluita Itä-Karjalassa tavoitteenaan Pietarin hallituksen kaataminen ja yhteiskuntajärjestyksen muuttaminen.

Neuvosto-Venäjällä ja Neuvostoliitolla ei ollut aikeita toimia vastaavalla tavalla Suomessa.

1920-1930-luvut olivat suomalaisen natsismin rakentumisen aikaa. Jo 1920-luvulla Sosialistisen työväenpuolueen eduskuntaryhmä pidätettiin, kirjapainot suljettiin ja alkoi systemaattinen demokratiaa ja rauhaa ja hyviä suhteita Neuvostoliittoon tavoittelevien ihmisten vaino. Kehitys oli edellä natsi-Saksan vastaavaa kehitystä.

Neuvostoliitto seurasi Suomen kehitystä, yhteistyötä Saksan armeijan kanssa, yhteisiä sisällissodan voitonjuhlia, yhteisiä sukellusvene- ja armeijavierailuita huolestuneena.

Kesällä 1939 Suomessa vierailivat sekä Englannin että Saksan armeijoiden ylipäälliköt. He seurasivat Suomen armeijan harjoituksia Karjalan kannaksella, tykinkantaman päässä Pietarista. Marssilaulut soivat ja kunniamerkkejä jaettiin. Lehtimiehet ihmettelivät Suomen armeijan valmistumista sotaan jo syyskuussa 1939.

Lokakuussa 1939 Pohjolan päämiehet pitivät kokousta tulevan sodan äärellä. Kaikki taputtivat Suomea selkään. Kyllä sota tulee menemään hyvin!

Suomi ei ollut kiinnostunut neuvotteluista Neuvostoliiton kanssa, joka ehdotti aluevaihdoksia turvatakseen molempien maiden tasa-arvoisen turvallisuuden. 

Sama toistuu nyt vuonna 2022. Venäjä ehdottaa molemminpuolisen turvallisuuden takaavia ratkaisuja. Suomi ei ole kiinnostunut edes käsittelemään ehdotuksia. Nykyiset isännät Saksa ja USA näyttävät esimerkkiä.

Hävityn 1939-40 talvisodan jälkeen, Suomi ei ottanut opikseen vaan lähti liittoon natsi-Saksan kanssa.

Suomen kansan, eduskunnan ja presidentin selän takana Saksan armeija vyöryi Lappiin. Suomi liittoutui natsi-Saksan kanssa hyökkäykseen Neuvostoliittoa vastaan. Suomen toisinajattelijoita, rauhan ja Neuvostoliiton ystävyyden kannattajia vangittiin tai teloitettiin.

Natsi-aate oli saanut sijan Suomen eliitin piirissä. Harva uskalsi vastustaa Mannerheimintiellä liehuvia natsi-Saksan lippuja. Mannerheimin v. 1941 suunnittelemat ja toteuttamat Itä-Karjalan keskitysleirit, joihin sullottiin Itä-Karjalan venäjää puhuvat kansalaiset, ei saanut kielteistä huomiota.

Itä-Karjalan keskitysleirit ja niiden takana oleva asenne siitä, että venäjää puhuvat alueen kansalaiset ansaitsevat rasistisen kohtelun ja hengenmenon, muistuttaa Suomen valtiojohdon asennetta venäjää puhuvien ukrainalaisten kärsimyksiin. Itä-Ukrainassa ja laajemmin Ukrainan alueella venäjää äidinkielenään puhuvat ovat olleet vainon kohteena siitä lähtien kun Yhdysvallat ja EU, Saksa etunenässä, suorittivat yhdessä natsien kanssa väkivaltaisen vallankaappauksen v. 2014. Venäjänkielen käyttö on tullut lailla kielletyksi, oppositiopuolueet samoin. Voidaan sanoa, että Suomen eliitti erityisesti valtiojohto on omaksunut saman aatemaailman kuin 1930-luvulla vallitsi.

Neuvostoliiton voitto toisessa maailmansodassa oli myös voitto Suomen kansalle, ei ehkä eliitille. Rauhansopimuksen jälkeen fasistiset järjestöt, Lotta-järjestö ja suojeluskunnat Suomessa tulivat kielletyiksi. Suomen toisinajattelijat oli pakko päästää vankiloista ja maassa kaikki tulivat oikeutetuiksi osallistumaan vaaleihin. Tästä kiitos kuuluu 25 miljoonalle henkensä antaneelle neuvostoliittolaiselle. Siksi voitonpäivä on myös suomalaisen demokratian päivä.

Ensimmäisissä vapaissa vaaleissa v. 1945 SKDL:stä tuli eduskunnan suurin puolue kahden sosialidemokraatin liittyessä joukkoon.

Vapaan itsenäisen rauhantahtoisen Suomen taival päättyi 1990-luvulla Suomen liittyessä EU:hun.

Maastrichtissa perustettu Euroopan unioni aloitti heti ensimmäisessä kokouksessaan Saksan johdolla sodan Jugoslavian liittovaltion hajottamiseksi.

Saksan liittokanslerina oli Helmut Kohl, joka oli saanut koulutuksensa Hitlerin armeijassa. Hän liittoutui ensimmäistä kertaa natsi-Saksan häviön jälkeen Yhdysvaltojen natsi -diasporan kanssa tähän Jugoslavian tuhoamiseen. Jugoslavian kommunistit olivat olleet avainasemassa ajamaan natsit ulos Jugoslaviasta toisen maailmansodan aikana.

EU:n peruskirjan laatineet italialaiset kommunistit, Altiero Spinelli etunenässä, olivat muutamaa vuotta aikaisemmin kuolleet. Heille EU oli merkinnyt rauhaan pyrkivää järjestöä. Maastrichtissa sen sijaan perustettiin EU, jonka tarkoituksena oli palvella Yhdysvaltojen aseteollisuutta ja ylikansallista pääomaa jota sotilaallista tehtävää suorittaisi NATO. Ideologinen tavoite oli "kommunismin", demokratian ja rauhanaatteen kitkeminen Euroopasta.

Suomen rauhanpresidentti Urho Kekkonen varoitti päästämästä kokoomuspuoluetta valtaan.

Pääomapiirehin kytkeytynyt kokoomus on ollut EU:hun liittymisestä lähtien vallankahvassa. Se on kypärineen ollut aina militarismin puolella. Urho Kekkonen sen sijaan vihasi niin kirkkoa kuin armeijaa.

Siitä lähtien kun EU liittoutui USA:n natsidiasporan kanssa, USA, EU-Saksa, NATO, natsit ja jihadistit ovat toimineet yhteistyössä ryöstäen, tappaen ja yrittäen valloittaa luonnonvaroista rikkaita alueita vailla katumusta. Ryöstäminen on suunnitelmallista, häikäilemätöntä ja ihmishenkien menettämisestä piittaamatonta. Siirtomaavallan menettäminen oli Iso-Britannialle, Ranskalle, Saksalle, Italialle, Espanjalle ja siitä hyötyneille maille nöyryytys. Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus on samankaltainen kuin muutkin ryöstöretket. Krimillä juhlittiin ex-presidentti Bill Clintonin ja EU-eliitin johdolla jo etukäteen Ukrainan vallankaappauksen hedelmiä.

Suomi on liittynyt ehkä alemmuudentunnossaan osaksi tätä valtaa pitävien maiden kermaa.

Nykyisen Suomen presidentin aikana suomalaiset toimittajat on lähetetty veronmaksajien rahoilla saamaan Venäjä-vastainen propagandakoulutus Yhdysvaltoihin. Venäjä on Yhdysvaltojen ja EU-eliitin tavoittelema seuraava saalis. Jotta Suomi olisi hyväksytty EU:n jäsen, sen on toimittava isäntien toivomusten mukaisesti.

Suomen kansa, lapset mukaan luettuna on joutunut CIA-koulutetun propagandan kohteeksi jo yli kuuden vuoden ajan. Venäjä-vihaa on syötetty kaikkialta kirjallisuudesta, uutisiin ja viihdeohjelmiin. Muutamaa itsenäisesti tietojaan hankkivaa kansanedustajaa lukuun ottamatta CIA-propaganda on indoktrinoinut niin ministerit kuin rivikansanedustajat. Jopa pääministeri on vaatinut kaikkien siteiden katkaisemista Venäjään. Siis millä tavalla pääministeri on ajatellut katkaisevansa kaikki myönteiset tunnesiteet, joita uskoisin miljoonilla suomalaisilla olevan naapureihin Venäjällä?

Saksa on jälleen natsismin nousun etulinjassa. Helmut Kohlista lähtien Joschka Fisher ja Frank Walter Steinmeier ulkoministereinä ovat kärjessä.

Steinmeier tapasi natsipuolue ”Svobodan” johtaja Oleg Tyahnybokin Saksan Kiovan lähetystössä helmikuun 20.päivänä 2014 ja valtuutti tämän toimimaan tasaveroisena asianosaisena neuvotteluissa, joissa piti päättää Ukrainan Maidan-neuvotteluiden lopputuloksesta. Kuten tiedetään, neuvottelut päätyivät siihen, että takuumiehet, Puolan, Ranskan ja Saksan poliitikot antoivat periksi fasisteille ja laillisesti vaaleilla valittu presidentti Janukovich joutui pakenemaan  maasta.

Natseille periksi antaminen johti demokratian romahtamiseen ja 8 vuotta jatkuneeseen sisällissotaan demokratiaa kannattaneen Itä-Ukrainan ja natseihin turvautuvan Kiovan hallituksen välillä.

Demokratiaa ja kielellisiä oikeuksia vaativien Donbassin asukkaiden ollessa vaarassa joutua massiivisen hyökkäyksen kohteeksi 19.2.2022 he pyysivät Venäjää tunnustamaan alueiden itsenäisyyden ja tulemaan apuun, estämään alueen tuhoutumisen natsijoukkojen hyökkäyksessä.

Samalla tavalla kuin toisessa maailmansodassa, Venäjä halusi kantaa vastuunsa yhä tukahduttavamman sorron alla elävien Donbassin asukkaiden puolesta.

Euroopan unionin komissio on edennyt natsismin puolustamisessa niin pitkälle, että se on kieltänyt kaikki Venäjän tiedotusvälineiden uutislähetykset. Sama kielto on voimassa Yhdysvalloissa. Siten yksipuolinen natseja myötäilevä propaganda on ainoa valtamedian tarjoama viestintä. Natsit kuvataan sankareiksi, vaikka heidän tekonsa ovat samankaltaisia kuin toisen maailmansodan aikana. He perustavat tarkka-ampujien piilopaikkoja kerrostaloihin, ampuvat pakoon lähteviä siviilejä, käyttävät heitä ihmiskilpinään. He käyttävät  kiellettyjä asejärjestelmiä, kiduttavat ja polttavat ihmisiä elävältä.

Samaan aikaan Venäjän demonisointi on saanut uusia kierroksia. Venäläinen kulttuuri kielletään, urheilijat eivät voi osallistua yhteisiin urheilukilpailuihin. Suomen kohdalla on mielenkiintoista, kuinka Mikkelin musiikkijuhlien kantava voima kapellimestari Valeri Gergiev on yht’äkkiä muuttunut persona non grataksi. Rasismi on saanut uskomattomat mittasuhteet ja Suomen kulttuurielämä hyväksyy kaiken.

Suomen kansa ei ole mukana tässä. Suomalaiset yhtyvät voitonpäivän onnitteluihin ja ovat kiitollisia kaikesta siitä hyvästä mitä Venäjä on antanut Suomelle. Itsenäisyys, demokratia, rasismista vapautuminen v. 1945, kaikki on osa tunnehistoriaamme, mitä mikään sotaisa pääministeri tai presidentti ei pysty meiltä kieltämään.

 

 

 

 

 

S

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjän merkitys Suomelle, natsismin uusi nousu, Steinmeier, Kohl, presidentti, pääministeri, talvisota, pääomapiirit, kokoomus, suomalainen röyhkeys,

Valtiojohdon NATO-hanke on laiton

Lauantai 30.4.2022 klo 16.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen perustuslain mukaan valtiovalta kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristön kehittämiseen.

Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin.

 

                                                                     ***

 

Näitä perustuslakimme periaatteita on rikottu räikeästi valtiojohtomme pyrkiessä edistämään nopeutetulla aikataululla Suomen hakeutumista NATO-jäseneksi.

NATO-jäsenyys muuttaisi ratkaisevalla tavalla suhdettamme lähinaapuriimme Venäjään.

Venäjän ulkoministeriö esitti selvin sanoin vuoden 2021 joulukuussa ja 2022 tammikuussa näkemyksensä kansojen välisestä jakamattomasta turvallisuudesta. Venäjän ja objektiivisesti kansainvälisiä suhteita arvioivien tahojen näkemys on, että Yhdysvaltojen tavoitteita ajavan ja Venäjään vihamielisesti suhtautuvan sotilasliitto NATO: n asemoituminen Venäjän rajalle, tulisi lisäämään Venäjään kohdistuvaa turvallisuusuhkaa.

Sen sijaan, että Suomen hallitus ja presidentti olisivat käsitelleet Venäjän keskustelualoitetta asiallisesti, sitä ei käsitelty lainkaan. Sen sijaan tasavallan presidentti ja hallitus alkoivat kiihdyttää hanketta Suomen liittämiseksi NATO: n jäseneksi tietäen sen lisäävän turvallisuusuhkia Venäjällä.

 Miksi?

 

                                                                     ***

Presidentti Niinistön toimissa on ollut vuosikymmenten ajan nähtävissä yhdenmukaisuutta hänen lähtöpuolueensa kokoomuksen NATO-kannan kanssa. Salatummin toki, mutta ilmiselvästi. 1990-luvun Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajuus, tehtävänään ”kommunismin kitkeminen Euroopasta” Hitlerin armeijan koulutuksen saaneen Helmut Kohlin ehdotuksesta, lienee ideologisesti selvin merkki.

Kommunistit olivat keskeisessä roolissa natsismin kukistamisessa Euroopasta.

Nykyisen hallituksen ministereistä Pekka Haavisto oli jäsenenä Lipposen I hallituksessa, jonka varapääministerinä Sauli Niinistö toimi. Haavisto ja Niinistö lienevät myötäilleet Lipposen hallituksen päätöstä salata suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulokset Racakin kylän tapahtumista Kosovossa, mikä salaaminen teki mahdolliseksi Yhdysvaltojen NATO-pommitukset Jugoslaviassa.

 

                                                                      ***

Suomen hallitusten kunnia Yhdysvaltojen ja sotilasliitto NATO: n palvelemisessa ulottuu siis kauas 1990-luvulle. Suomen kansan tietämättömyys Jugoslavian laittomien, sotarikoksiksi luokiteltavien pommitusten mahdollistamisessa ulottuu yli 20 vuoden ajalle.

Jugoslavian pommituksia seurasi Yhdysvaltojen laiton hyökkäys Afganistaniin vuonna 2001. Suomi liittyi sotaan YK:n tarjottua lopulta toiminnalle sumuverhon. Sodan ja afganistanilaisten kärsimysten kestettyä 20 vuotta Yhdysvallat liittolaisineen oli pakotettu pakenemaan maasta. Nyt Yhdysvallat on konfiskoinut Afganistanin kansallisvarallisuutta jäädyttämällä pankkitilit jättäen 90 % Afganistanin kansasta nälkäkuoleman partaalle.

Ei hätää. Uuden sodan aloittaminen paikkaa edellisen häpeän.

Ukrainan Yhdysvaltojen rahoittamaa ja natsijoukkioiden kanssa toteuttamaa vallankaappausta v.2014 seurasi Yhdysvaltojen Kiovaan pystyttämän hallituksen aloittama sisällissota Itä-Ukrainaa vastaan, jonka asukkaat eivät hyväksyneet demokraattisesti valitun presidentin syöksemistä vallasta, venäjää puhuvan väestön kidutusta ja kaikkien oppositiopuolueiden lakkautusta.

Ukrainan natsit ihailevat Hitlerin kanssa liittoutunutta Stepan Banderaa. He olivat keskeisessä osassa Itä-Ukrainan asukkaiden kärsimyksessä 2014 -2022. Natsien jäljiltä on löytynyt joukkohautoja, joissa uhreilta on ISIS-tyyliin katkaistu pää. Länsi-Ukrainassa urheiluhallien nimet on muutettu kunnioittamaan Banderaa. Viimeisten 30 vuoden ajan Ukrainan kulttuuria on muutettu natsi-ideologiaan sopivaksi.

Presidentti Sauli Niinistö on vieraillut Kiovassa ja antanut kaiken henkisen tukensa presidentti Poroshenkolle, jonka aikana venäjän kielen virallinen asema lakkautettiin ja jonka nähtiin autenttisessa videossa karjuvan, että itä- ukrainalaiset kuolkoon kellareihinsa, ilman sosiaaliturvaa, koululaitosta tai muita normaalielämän edellytyksiä.

 

                                                                        ***

 Kahdeksan vuoden sisällissodan jälkeen v. 2014 autonomiseksi julistautuneiden Donbassin alueet julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää tunnustamaan ne sekä antamaan sotilaallista apua natsi -armeijan häätämiseksi. Venäjä tunnistaa toisen maailmansodan kokemustensa jälkeen Donbassin asukkaiden hädän, kellareissa nukutut yöt ja yleisen turvattomuuden.

 

                                                                        ***

Yhdysvallat on toiminut Ukrainan tosiasiallisena hallitsijana. Se on yhdessä NATO-maiden kanssa aseistanut ja harjoittanut Ukrainan armeijaa, 102 000 natsia mukaan luettuina. Se on käyttänyt Ukrainaa astinlautanaan halutessaan vahingoittaa Venäjää. Presidentti Obama oli vallankaappauksen takana, Joe Biden varapresidenttinä ja Victoria Nuland apulaisulkoministerinä. Heidän julkituotuna tavoitteenaan oli tehdä Venäjästä hylkiövaltio. Miksi? Luonnonvaroistaan rikas Venäjä oli jäänyt 1990-luvulla valtaamatta. Yhdysvaltojen ja NATO:n päämääränä on aina ryöstö, oli sitten kysymys öljystä rikkaista Libyasta, Irakista, Syyriasta puhumattakaan Venäjästä.

 

                                                                         ***

Yhdysvaltojen, EU-maiden ja NATO:n kieltäydyttyä turvallisuusneuvotteluista, Venäjä ei nähnyt muuta mahdollisuutta kuin lähteä aseellisesti tukemaan Donbassin asukkaiden turvallisuutta. 

 

                                                                        ***

Suomen valtiojohto ei voi olla tietämätön siitä, että Yhdysvallat on toisesta maailmansodasta lähtien suojellut ja käyttänyt hyväkseen natsi- diasporaa ja tukenut aikoinaan fasistista Espanjaa laajentaakseen sotilaallista valtaansa Euroopassa, tärkeimpänä saavutuksena Jugoslavian jäännösvaltioiden liittäminen NATO: on ja Kosovon haltuunotto.

Jugoslavian pommitusten jälkeen Yhdysvaltojen ulkoministeriö julisti Bratislavassa vuonna 2000 pitämässään kokouksessa, että seuraavana tavoitteena on kansainvälisten lakien noudattamisesta luopuminen sekä NATO: n laajentaminen Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä Venäjän laivaston pääsyn estäminen Itämerelle.

 

                                                                      ***

Suomen tasavallan presidentin ja hallituksen tavoitteena näyttää olevan toteuttaa Yhdysvaltojen NATO-hankkeen pohjoinen osio, eli estää Venäjän pääsy Itämerelle, samalla kun 1300 kilometrin pituisesta maarajasta Suomen ja Venäjän välillä tehdään rauhanrajan sijaan sotilaallisen varustautumisen ja vastakkainasettelun raja.

 

                                                                      ***

Tästä turvallisuuspoliittisesta valtavasta muutoksesta ei ole Suomen kansan kanssa puhuttu halaistua sanaa.

Nykyistä eduskuntaa valittaessa, Suomen sanottiin olevan liittoutumaton ja edistävän yhteistyötä kansojen välillä ETYK: in hengessä. Tasavallan presidentti puhui jopa tulevasta ETYK-juhlakokouksesta.

 

                                                                     ***

Salamannopeaa asennemuutosta perustellaan Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan, ikään kuin tuo konflikti koskisi Suomea.

Ukrainan konflikti palvelee Yhdysvaltojen tavoitteita ja siinä käytetään Ukrainaa välikappaleena Venäjän heikentämiseksi ja NATO: n toiminnan laajentamiseksi Venäjän rajanaapuriin.

Suomessa ei ole merkittäviä natsi -armeijoita kuten Ukrainassa. Suomessa ei ole merkittävää Hitlerin kanssa liittoutumisen juhlintaa, kuten Ukrainassa. Sen sijaan Suomen rooli EU:n jäsenenä vaikeuttaa asemaamme itsenäisinä ajattelijoina ja päätöksentekijöinä.

Yhdysvallat miehittää edelleen Saksaa. EU palvelee Yhdysvaltojen intressejä omien etujensa sijaan. Venäjälle asetetut talouspakotteet tuhoavat Euroopan talouden, mutta myös synnyttävät nälänhädän kehittyvissä maissa.

Venäjä-pakotteet eivät palvele Suomea. Suomalaiset ovat tottuneet ystävällisiin, jopa sydämellisiin väleihin venäläisten kanssa. Yhdysvaltojen ja EU:n taholta pakotettu vihamielisyys ei istu suomalaisten mieliin. Suomalaiset haluavat käydä Pietarissa: konserteissa, urheilukilpailuissa tai vain kulkemassa kauniiden kanaalien varsia. Moskovan todettiin syksyllä 2021 olevan tutkitusti paras kaupunki maailmassa asua.

Suomen valtiojohdon NATO- hanke on laiton, koska sitä ei ole käsitelty suomalaisten kanssa maan perustuslain edellyttämissä puitteissa. Ukrainan sisällissota on vaiettu Suomen mediassa. Venäjän puututtua siihen tiedonvälitys on pudonnut likaviemäritasolle. Euroopan komissio on pystyttänyt sensuurin. Venäjän RT-uutiskanava ja Sputnik on sensuroitu niin Euroopan unionin kuin Yhdysvaltojen alueilla. RT on ollut Saksassa kolmanneksi suosituin kanava.

Perustuslain takaama tiedotuksen vapaus on purettu ilman että on otettu käyttöön poikkeuslakeja tai valmiuslakia.

Oikeuskansleri ei ole puuttunut valtiojohdon toimiin, vaikka kansalaisten oikeutta tietoon ja ilmaisunvapauteen on karkeasti loukattu.

Presidentti Sauli Niinistö valitsi oikeuskansleriksi henkilön, joka oli palvellut sosiaali- ja terveysministeriössä ansiokkaasti kokoomuspuolueen tavoittelemaa sosiaali- ja terveysuudistuslakia. Presidentti ohitti nimityksessä ansioituneen, hallituksen ehdottaman valtiosääntöasiantuntijan, joka olisi ollut nykytilanteessa arvokas apu perustuslain toteutumista valvottaessa.

 Tässä yhteydessä lienee syytä kerrata NATO:n isäntämaasopimukseen liittyminen. Presidentti Niinistö katsoi sopivaksi allekirjoituttaa sopimus v. 2014 eduskunnan kesäloman aikana ilman eduskuntakäsittelyä puhumattakaan kansalaiskäsittelystä.

 NATO:n hybridikeskuksen kutsuminen maahamme ja sen sekä Ulkopoliittisen instituutin vallan kasvattaminen tiedonvälityksessä ovat olleet presidentin työkaluja. Sadan toimittajan ja virkamiehen lähettäminen Harvardiin saamaan CIA/NATO-sopivaa tiedottamiskoulutusta takasi paitsi presidentin uudelleen valinnan, myös median äärimmäisen kapeutumisen ja muuttumisen yhä brutaalimmaksi suhteessa Venäjään. Valtion turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskuksen rahoittama Mediapooli on taannut median ja kirjankustantamisen tiedotusmonopoolin valtioneuvoston haltuun.

 

                                                                           ***

 Tämän jälkeen jäänkin kysymään: mihin kansaa enää tarvitaan? Perustuslain ohittamisen voi perustella syyttämällä Euroopan unionin sääntöjä. Lipposen hallitusten ministerien kylvämät Venäjä-vihan siemenet ovat alkaneet rehottaa. EU:n määräämällä sensuurilla Mediapoolin sensuurin lisäksi pyrittäneen muokkaamaan jäljellä olevat ajattelevat ja tuntevat suomalaiset zombeiksi, jotka liukuvat joukon mukana NATO:on. Vielä voimissaan olevat muuttanevat maahan, jossa ihmisyys, ystävällisyys ja puolueettomuus vielä vallitsevat. 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

   

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen perustuslaki, oikeuskansleri, kansanvalta, USA:n sota Ukrainassa, Venäjän turvallisuushuolet, Ukrainan natsismi, laiton NATO-hanke, Suomen hallitus, presidentti Niinistö, ulkoministeri Haavisto, NATO:n palvelijat,

Hanna Mahlamäki ja Gerhard Schröder

Torstai 28.4.2022 klo 16.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olipas Helsingin Sanomissa taas propagandapläjäys.

Hanna Mahlamäen jutussa Schröder esitetään henkilönä, jonka pitäisi suorittaa tekemisistään katumusharjoituksia.

Mahlamäen mukaan "Jos jollain Keski-Euroopassa on kädet ukrainalaisten veressä niin Schröderillä." "Hän on omalta osaltaan rakentanut Saksan energiariippuvuutta Venäjästä, ja tämäriippuvuus on tehnyt Venäjästä vauraan."

"Samaan aikaan, kun Saksassa laskee hanasta lämmintä vettä, Venäjä ampuu kaasurahoilla ostettuja ohjuksia ukrainalaisten koteihin. Kun saksalainen autotyöläinen saa kuukausipalkkansa, Venäjä jyrää, murskaa, silpoo ja räjäyttää kaasurahoilla ostetuilla aseilla ukrainalaiset vauvat, vanhukset ja kaikki tielle osuvat."

Tämä on Mahlamäen ja NATO:n kannattajaksi ilmoittautuneen Helsingin Sanomien todellisuus.

Miksi lehti ei lähetä venäjäntaitoista toimittajaansa Jussi Konttista Mariupoliin haastattelemaan keitä ne ovat, jotka ampuvat turvaan hakeutuvia siviilejä, tunkeutuvat kerrostaloihin pystyttämään tulenjohtokeskuksia ihmisten asuntoihin, käyttävät sirpalepommeja ja jalkaväkimiinoja, joiden käyttö on kansainvälisesti kielletty?

Miksi lehti sitkeästi kieltäytyy kuvaamasta Ukrainan demokratiaa?

Ukraina ei ole demokratia, vaan Yhdysvaltojen vuoden 2014 väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen synnytetty epävaltio, jonka hallituksen Yhdysvallat on valinnut. Hallitus ja turvallisuuskoneisto on pakattu täyteen natseja ja äärioikeistolaisia, joiden tavoitteena on tuhota maan venäjänkielinen väestö ja kulttuuri. Heti ensi töikseen uusi hallitus lopetti venäjänkielen virallisen aseman vaikka 40% kansasta puhuu kotonaan venäjää.

Stepan Banderan, humanismin vihollinen numero yhden, natsi-kollaboraattorin kannattajat Ukrainassa ovat Yhdysvaltojen sivustatuella vähitellen ottaneet haltuunsa koko maan. He ovat kirjoittaneet uudelleen historian, kasvattaneet nuorison ja muuttaneet valtion symbolit yhden toisensa jälkeen. He ovat indoktrinoineet kolmanneksen väestöstä ja edustavat kolmannesta maan armeijasta.

Voitteko kuvitella? Yksi kolmannes, 102 000 natsia Ukrainan armeijassa. Näiden Banderistien tavoitteena on tuhota Venäjä yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa.

Vallankaappauseduskunta julisti puheenjohtajansa Turchinovin suulla, terrorisminvastaisen sodan, itä-ukrainalaisille, mitä äärimmäisen julmaa sotaa Kiova on käynyt Donbassin asukkaita vastaan nyt 8 vuotta.

Venäjän vallattua nyt aikaisemmin Ukrainan hallituksen hallussa olleita Donbassin alueita takaisin, maastosta on löytynyt haudattuja ruumiita, joiden päät on katkaistu.

Odessan ammattiyhdistysten talon tuhopoltto kymmenine uhreineen on eräs esimerkki natsien julmuudesta. Jotkut harvat pääsivät ulos palavasta rakennuksesta joutuakseen ryömimään "kunniakujaan", jossa natsit hakkasivat heitä puunuijilla tai ampuivat kuoliaaksi.

Hanna Mahlamäki pilkkaa myös Gerhard Schröderin menneisyyttä, poliittista uraa ja Saksan "kunniavelkaa" Venäjälle.

Mahlamäki ei sanallakaan mainitse sitä, että Schröder toimi liittokanslerina EU-Saksan pommittaessa NATO:n kanssa Jugoslaviaa. Jugoslavian hajottamisen aloitti Helmut Kohl yhdessä Yhdysvaltojen kanssa.

Toisen maailmansodan aikana Jugoslavian suurin kansanryhmä serbit, virui Saksan ja fasistisen Kroatian keskitysleireissä. 1990-luku aloitti toisen maailmansodan revanssin. Jugoslavian kommunistit, jotka vastasivat Saksan häviöstä oli murskattava.

Mahlamäki tekisi viisaasti, jos hän tarkastelisi historian kulkua objektiivisesti eikä pelkästään natseja tukevan Yhdysvaltojen näkökulmasta.

Venäjän kimppuun hyökkäämisellä pyritään peittämään miljoonien ihmisten tappaminen toisen maailmansodan jälkeen, salaiset vankilat, kidutus, sadat lennokkimurhat Afganistanissa, koko häpeälliset 20 vuotta afganistanilaisten kärsimystä, mihin saksalaiset ja suomalaiset osallistuivat Yhdysvaltojen rinnalla.

Suomi kiiruhtaa nyt unohtamaan, kenellä tosiasiassa on verta käsissään ja liittymään teurastajien joukkoon, tukemaan USA:n ja  Euroopan nousevaa natsismin aikaa. Baltian maat ja Ukraina eivät ole natsismia kokonaan hylänneetkään. Göbbels halkeaisi kateudesta jos saisi tietää kuinka tehokkaan mediasensuurin USA ja EU ovat saaneet aikaan edistääkseen sotapropagandaansa. Mahlamäki on sen taitava toteuttaja.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hanna Mahlamäki, Helsingin Sanomat, Gerhard Schröder, Saksan suhde Venäjään, Ukrainan demokratia, kaasuntuonti

Onko Suomessa menossa USA:n johtama värivallankumous?

Sunnuntai 24.4.2022 klo 11.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Istuin eilen Stockmannin pienessä Robert's -kahvilassa katse suunnattuna kohti Kolmen sepän aukiota.Olin juuri ostanut maastoon sopivat jakineet ja todennut kansalaisten olevan kevämielellä.

Kesken kahvinjuonnin silmieni edessä alkaa valua mielenosoiitajia poliisiauton perässä pitkin Aleksanterinkatua. Heillä on jokaisella kädessään kylttejä joissa uhotaan Venäjä-vastaisuutta ja toistetaan Bucha-nimeä. Buchan uhrit ovat osoittautuneet olevan natsien uhreja, jotka on "eliminoitu" siksi, että he olivat tehneet yhteistyötä venäläisten kanssa.Tätä ei kulkueessa paljasteta.

Suurin osa mielenosoittajista oli ukrainalaisia. He olivat hyvinvoivan näköisiä pyöreäposkisia keski-ikäisiä naisia. Toisin kuin usein jalkaisin edenneet Afganistanin- tai Syyrian-pakolaiset, he ovat tulleet maahan junilla, laivoilla tai yksityisillä bussikuljetuksilla. Helsingin kaupungin pormestari on luvannut heille ilmaiset asunnot ja toimeentuloavustukset.

Kohta kulkueen katokseksi ilmestyy lähes 100 metriä pitkä Ukrainan lippu. Naiset kannattelevat sitä käsissään päittensä yläpuolella.

Tämän olen nähnyt jossakin aikaisemminkin!

Kokemus muistuttaa toissa vuonna Valko-Venäjällä kuvattua värivallankumousyritystä, jossa mielenosoittajien varustuksiin kuuluivat lähempänä natsi-aikaa käytetyt kymmeniä metrejä pitkät puna-valkoiset liput. Naiset kulkivat pitkissä valkosissa puvuissaan, joita myös presidentti Niinistö ihasteli. Mielenosoitustekniikat olivat kuin CIA:n ja Popovin ohjekirjasta.

Vain viikkoa ennen kahvilasta näkemääni kulkuetta Helsingin ev.lut. kirkko oli antanut mahdollisuuden yhdistää Cantores Minoresin konsertti ja sitä seurannut Ukraina-mielenosoitus puhujinaan ulkoministeri Pekka Haavisto ja Ukrainan Suomen suurlähettiläs. Yhdysvaltain edustaja ei puhunut.

Onko Suomen kirkko ollut joskus kärsivien puolella? Kun Syyrian Aleppo vapautettiin terroristien ja NATO-upseereiden vallasta, Helsingin ev. lut. kirkko soitti hädissään kellojaan.

Entä armeija?

Suomen porvarienemmistöinen eduskunta perusti tammikuussa 1918 porvarillisen"luokka-armeijan" suojeluskuntien pohjalle. Sosialidemokraatit ja kansalaismielipide olisivat halunneet koko kansan armeijan, jonka sotaan lähtemisestä päättäisi lautakunta, jossa olisi edustettuna yhtä paljon porvareit kuin sosialidemokraatteja.

Sisällissota syttyi heti tämän armeijan perustamisen jälkeen. Kirkko ei siunannut työväestön puolella taistelleita. Yleisradio ei ole vieläkään esittänyt Rustaniuksen ohjaamaa loistavaa dokumettielokuvaa "Sotapapit", paitsi armeijan sensuroimana versiona.

Kirkko ja armeija ovat tukeneet Suomen pääomapiirejä. Pääoman vallan muututtua ylikansalliseksi ne puolustavat ylikansallista pääomaa, jota Yhdysvaltojn johtama NATO edustaa.

Valtamedia on Stubbin hallituksen suunnitteleman ja Sipilän hallituksen toteuttaman median Harvard/CIA-koulutuksen jälkeen toteuttanut puhtaasti ja aukottomasti Yhdysvaltojen pääomapiirejä ja aseteollisuutta tyydyttävää Venäjä/Putin-vastaista linjaa. 

Natsismin saatua Yhdysvaltojen tukemana yliotteen Ukrainasta vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeen, Suomen median tiedottaminen on alkanut muistuttaa yhä enemmän 1930-luvun Vihan veljien, IKL:n ja Akateemisen Karjala-seuran linjaa.

Äärimmäinen brutaalius, sivistymättömyys ja Venäjä-viha tunkeutuu olohuoneisiimme verovaroin maksetun Yle:n toimesta.

YK:n viime syksyn äänestyksessä vain Ukraina ja Yhdysvallat kannattivat fasismia ja natsismia julkisesti. EU-maat pidättäytyivät julkisesti tunnustautumasta kannattajiksi, mutta käytännössä ovat yrittäneet tuhota natsismia vastaan taistelemaan ryhtyneen Venäjän kaikilla mahdollisilla elämänalueilla.

Tiedotussota on käynyt korkeilla kierroksilla. Kaikki Venäjältä saatava natsismin vastainen tiedotus on kielletty. Venäjän uutiskanavat on sensuroitu totaalisesti. Lännen valtamedia silottelee natsien rikoksia, kutsuu natseja "puolustajiksi" ja sankareiksi samalla kun se vaikenee 8 vuotta kestäneestä Kiovan hallituksen julmasta sodasta, terrorista ja omiin kansalaisiin kohdistetuista ihmisoikeusloukkauksista.

Tällä fanaattisen yksipuolisella tiedottamisella pyritään vaikuttamaan Suomen kansaan, synnyttämään pelon ilmapiiri naapurimaatamme kohtaan, jonka kanssa on ollut 70 vuotta hyvät ja ystävälliset suhteet. Kaikki tämä jotta Yhdysvaltojen aseteollisuuden tavoite Suomen muuttamiseksi Venäjän sotilaalliseksi viholliseksi voisi onnistua.

Ukrainan sota on markkinoitu suomalaisille taitavasti. Yli 100 markkinointitoimistoa on ollut asialla. Jugoslavian sodan manipulointiin USA:n haluamalla tavalla riitti Ruder-Finn -markkinointitoimisto.

Suomalaiset poliitikot, näyttelijät ja rauhanaktivistit kyyneltyvät kuullessaan markkinointitoimistojen tuottamaa sisätöä. Natsismilla ei ole koskaan maapallon historian aikana ollut niin vahvaa taiteilijoiden, kirjailijoiden ja säveltäjien tukea.

Kaikesta loanheitosta huolimatta Venäjän presidentti ja  kansa tunnistavat ihmisoikeuksien merkityksen. Natsismin tuhovoima ei lannista heitä tälläkään kertaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: värivallankumous Suomessa, USA, NATO, Ukrainalais-pakolaiset, Venäjä-viha, raakuuksien lavastukset, Suomen kirkko, pakolaisten mielenosoitukset

Onko Suomen eduskunta ja valtiojohto täysin metsässä?

Keskiviikko 20.4.2022 klo 16.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

On mielenkiintoista havaita kuinka metsässä  Ukrainan suhteen Suomen eduskunta ja valtiojohto ovat median saattelemana.

Media ja valtiojohto vaikenevat Yhdysvaltojen johtamasta väkivaltaisesta vuoden 2014, vallankaappauksesta, jossa vaaleilla laillisesti valittu presidentti oli menettää henkensä.

Vallankaappauksen jälkeen Ukrainan demokratia ajettiin alas - hallitsijaksi tuli Obaman varapresidentti Biden avustajakuntineen. USA valitsi hallituksen ja alkoi rakentaa sillanpääasemaa itselleen ja johtamalleen NATO:lle Ukrainaan, sotaan Venäjää vastaan.

Äidinkielenään venäjää puhuvia on yli 30% väestöstä ja valtaosa kansasta tukee sitä, että venäjänkieli on maan virallinen kieli, kuten se oli ennen vallankaappausta. Vuonna 2014 venäjänkielen virallinen asema lopetettiin. Venäjänkielen puhuminen julkisella paikalla kiellettiin, venäjänkieliset TV-asemat lakkautettiin samoin sanomalehdet.

Vallankaappaushallitus aloitti sodan Itä-Ukrainaa vastaan, jonka asukkaat eivät hyväksyneet laitonta vallankaappausta.

Yhdysvaltalainen, nyt jo edesmennyt professori Stephen Cohen, varsinainen Venäjäntuntija totesi presidentti Zelenskyn tultua valituksi peresidentiksi vuonna 2019, että Zelensky ei pysty neuvottelemaan rauhasta maansa sisällissodassa, ellei hänellä ole Yhdysvaltojen tukea.

Samaa sanoi myös presidentti Putin. Ei ole hyötyä neuvotella mistään, ellei Yhdysvallat ole pöydässä.

Stephen Cohen totesi Ukrainan fasistien asettaneen esteen Zelenskyn mahdollisuuksille neuvotella rauhasta jo kuukausi hänen virkaanastujaistensa jälkeen. Fasistit olivat uhanneet tappavansa Zelenskyn jos hän jatkaa neuvotteluja presidentti Putinin kanssa. Zelensky uhattiin hirttää puunoksaan.

Zelenskyn rooli tänään ei ole kadehdittava. Mariupolin terästehtaaseen piiritetyt sotilaat pyysivät häneltä lupaa antautua. Luvan sijaan Zelensky määräsi Azovin natsit ampumaan jokaisen, joka aikoo antautua.

Yhdysvaltojen kongressi piti ja pitää natseja liittolaisinaan kuten Kroatian natseja Jugoslavian hajottamissodissa. Ukrainan sota on Yhdysvaltojen etä-sotaa Venäjää vastaan ja Ukrainan kansa on vain tykinruokaa.

Yhdysvaltojen tavoitteena on Venäjän tuhoaminen - muuttaminen hylkiövaltioksi, kuten presidentti Obama esitti. Ukraina on vain välikappale. Sekä Ukrainan että Venäjän kansallisvarallisuus halutaan ottaa haltuun ja konfiskoida.

Yhdysvallat jatkaa samalla ryöstö ja tuhoamislinjalla kuin Jugoslaviassa, Libyassa, Irakissa, Syyriassa, Afganistanissa. Serbiomaisuuden konfiskointi Kosovosta tapahtui presidentti Ahtisaaren johdolla. Nyt ovat Ukraina ja Venäjä vuorossa.

Sopimusvaraisella "demokraattisten" maiden yhteisöllä ei ole mitään tekemistä kansainvälisten lakien ja sopimusten kanssa. Sovitaan, että pommitetaan, sovitaan että konfiskoidaan sallaisten maiden omaisuus, jotka eivät alistu ryöstettäviksi. Sovitaan, että asetetaan talouspakotteet, perutaan laillisesti sovitut kaupat, yhteistyö - sovitaan että ollaan rosvojoukko - mutta meillä on asellinen ylivalta.

Tämä sopimusvarainen yhteisö, jonka johtovalta Yhdysvallat on tottunut olemaan, ei enää tule kestämään. Moninapainen maailma, jossa kaikki maat ovat tasaveroisia noudattaen kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia tulee olemaan tulevaisuuden maailma.

Venäjä on ottanut tehtäväkseen natsivallan ja mielivallan kitkemisen Ukrainasta siinä määrin kuin se koskee Donbassia ja sen asukkaita. Sisällissodan lopettaminen, sorron lopettaminen ja natsismin hävittäminen ovat välttämättömiä Ukrainan auttamisessa palaamaan vallankaappausta edeltävälle uralle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan "demokratia", USA:n tuki natseille, Zelenskyn mahdoton tehtävä, Suomen valtamedian häpeällinen tila

OVATKO USA JA EU SOTARIKOLLISIA

Sunnuntai 17.4.2022 klo 15.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ovatko USA, EU, Suomi mukaan luettuna sotarikollisia? En nyt tarkoita Jugoslavian tai Libyan pommituksia, Syyriaa tai Irakia, vaan Ukrainaa.

Toisen maailmansodan jälkeen Nürnbergin sotarikosoikeus tuomitsi natsien rikokset sotarikoksiksi. Sen lisäksi se tuomitsi kaikki sellaiset teot, joilla vähäteltiin näitä rikoksia tai syyllistettiin jotakuta muuta rikoksen tekijäksi, vaikka natsit olivat ne tehneet, myös sotarikoksiksi.

Länsimedia on toteuttanut massiivista informaatiokampanjaa Ukrainan väkivaltaisesta vallankaappauksesta lähtien. Yhdysvaltojen, CIA:n ja EU:n roolia väkivallassa, rasismissa ja sotilaallisessa hyökkäyksessä Donetskin ja Luhanskin autonomisiksi julistautuneita alueita vastaan on paitsi vähätelty myös vääristetty. Natsien Odessassa 2.5.2014 suorittama ammattiyhdistysten talon tuhopoltto, jossa kuoli kymmeniä rakennukseen natsien väkivaltaa paenneita henkilöitä, on ollut länsimedialle tabu.

Äidinkieleltään venäjänkielisten (30% Ukrainan asukkaista) normaaleja kansalaisoikeuksia on poistettu. Äidinkielinen kouluopetus on lopetettu. Venäjän puhuminen julkisella paikalla on kielletty. Venäjänkieliset TV-asemat ja sanomalehdet on lakkautettu.

Natsien rooli helmikuun 2014 Maidanin aukion verilöylyssä ja vallankaappauksessa, kasvava rooli armeijassa, turvallisuuspalveluissa sekä eduskunnassa on tietoisesti pimitetty. Demokratian rapautumista ei ole kuvattu. Yhdysvaltojen valtaan saattamassa vallankaappaushallituksessa oli USA:n valitsema pääministeri, yhdysvaltalainen valtiovarainministeri sekä useita ulkomaalaisia ministereitä. CIA:lla oli kokonainen kerros käytettävissään Ukrainan sisäministeriössä.

Vallankaappaushallitus lakkautti kommunistisen puolueen, jolla oli vahva kannatus Ukrainan eduskunnassa. Samoin useita muita puolueita, TV-kanavia, sanomalehtiä ja järjestöjä on lakkautettu. Tämän vuoden aikana presidentti Zelensky on määrännyt 10 viimeisintäkin oppositiopuoluetta lakkautettaviksi. 

Järjestöjä ei ole ainoastaan lakkautettu, vaan niiden toimihenkilöitä on pidätetty ja pahoinpidelty. Kaiken huippuna Venäjän ja Ukrainan välisiin neuvotteluihin jäsenenä osallistunut henkilö ammuttiin kuoliaaksi Ukrainan turvallisuuspalvelun toimesta Kiovan kadulla keskellä kirkasta päivää. Hän oli ollut liian pehmeä Venäjän näkemyksille.

 

 

                                                                             ***

 

Länsimedian, erityisesti Suomen median toiminta on Nürnbergin sotarikostuomioistuinta lainatakseni sotarikos.

Kiovan lähiössä Buchassa löydettiin kadulta ruumiita. Olen aikaisemmissa blogeissani kuvannut kuinka, sekä kaupunginvaltuutetun TV-esiintymisessä, että ex parlamentaarikko Kivan todistuksessa osoitetaan, kuinka natsit ja Ukrainan turvallisuuspalvelu saapuivat alueelle Venäjän armeijan lähdettyä kaupungista. Nämä joukot ampuivat siviilejä kostoksi yhteistyöstä venäläisten kanssa. Sen jälkeen sotapropaganda otti tilanteen haltuunsa. Presidentti Zelenky, Kiovan kaupunginjohtaja Klitchko, EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja muita poliitikkoja median ohella kutsuttiin paikalle ”kauhistelemaan venäläisten hirmutekoja”.

Tämä on Nürnbergin sotarikostuomioistuimen mukaan sotarikos. Natsien rikoksista syytetään jotakuta muuta. 

Sama toistuu päivittäin länsimediassa. Mariupolin kaupungin evakuointi on ollut äärimmäisen vaikeata natsijoukkojen käyttäessä siviilejä ihmiskilpinä ja asettuessa vahtiin kerrostalojen asuntoihin voidakseen ampua pakoon yrittäviä.

Siviilien ampumisesta syytetään säännönmukaisesti venäläisiä joukkoja. Väite on epäjohdonmukainen. Venäläiset ovat tulleet vapauttamaan pääasiassa venäjää puhuvia ukrainalaisia Kiovan hallituksen rasistisesta hirmuvallasta. Mariupol on osa Donbassia ja sen asukkaiden pääosa on venäjänkielisiä. Kyseessä on heidän auttamisesta ja vapauttamisesta natsi -vallasta – ei suinkaan heidän vapautumisensa estämisestä.

 

                                                                         ***

 

Natsijoukot liitettiin elimelliseksi osaksi Ukrainan armeijaa. Yhdysvallat, Kanada ja Britannia muiden NATO-maiden ohella ovat kouluttaneet niitä. Donbassin asukkaiden kohtelu on ollut äärimmäisen julmaa. Nürnbergin sotarikostuomioistuimen mukaan natsiarmeijan aseistaminen on sotarikos.

Siitä huolimatta monet EU-maat, USA:n ja Kanadan ohella ovat aseistaneet Ukrainan armeijaa.

Saksan rooli on mielenkiintoinen. Natsi-Saksan taakkaa kantava Saksa on paitsi aseistanut Ukrainan armeijaa, myös toiminut toisen maailmansodan tärkeimmän natsi-Saksan voittajan, Venäjän tuomitsijana Ukrainan natsien rikoksista. Ursula von der Leyenin toiminta on malliesimerkki. Tiivis yhteistyö USA:n armeijan ja CIA:n kanssa von der Leyenin toimiessa Saksan puolustusministerinä ja nyt EU-komission puheenjohtajana ja ärhäkkäimpänä Venäjän tuomitsijana tilanteessa, jossa Venäjä yrittää vapauttaa autonomisen Donbassin natsien vallasta. 

Suomella on oma vaikea natsi -historia. Heti sisällissodan jälkeen pääomapiirit ja oikeisto ryhtyivät toimiin. Aatelissukua oleva oikeusministeri Otto Åkesson määräsi etsivän keskuspoliisin pidättämään 3. elokuuta 1923 Suomen työväenpuolueen STP:n johtajat ja koko eduskuntaryhmän, kaikkiaan yli 200 ihmistä, epäiltynä valtiopetoksen valmistelusta. Etsivä keskuspoliisi takavarikoi STP: n arkistot ja sulki kirjapainot, jotka olivat tekemisissä puolueen kanssa. Teon yllättämä Kallion hallitus ei tiennyt asiasta ja vaati todisteita. Niitä ei kuitenkaan löytynyt.

STP: n eduskuntaryhmä oli tullut valituksi vaaliliitosta, johon kuuluivat työväenpuolueen lisäksi Suomen Ammattijärjestö, sosialidemokraattinen nuorisoliitto ja sosialidemokraattinen naisliitto. Kansanedustajiksi valittiin 27 edustajaa, joista 6 oli naisia. Ryhmä edusti kommunisteja ja vasemmistososialidemokraatteja. 

Mannerheimin nähtiin usein istuvan Kämpissä Åkessonin kanssa.

1930-luvulla Lapuan liikkeen voimistuessa alkoivat ”kyyditykset”maan itärajalle. Kyydityksiin liittyi joskus kuolemaan johtava pahoinpitely. Tunnetuin kyyditettävä oli entinen presidentti Ståhlberg vaimoineen. 

Sosialidemokraattisten työväentalojen ovien ja ikkunoiden naulaukset ja puhetilaisuuksien pitojen estämiset laajenivat. Yhteiskunnallinen tilanne muistutti jatkettua sisällissotaa. Uskonnolliset, aatteelliset, koulutukselliset ja sosiaaliset suhteet politiikasta puhumattakaan nojautuivat porvarillisten piirien valtaan.

Suomesta Saksaan tehtiin Eero Auvisen pro gradun mukaan 1930-luvulla 136 sotilasvierailua. Vuonna 1930 Saksan sotilastiedustelu Abwer ja Suomen yleisesikunta solmivat sopimuksen Neuvostoliiton Itämeren toiminnan valvomisesta.  

Viron ja Suomen tiivis sotilaallinen yhteistyö Saksan kanssa huolestutti Neuvostoliittoa, joka oli varuillaan ja pyrki pitämään huolta omasta turvallisuudestaan.

Saksa oli miehittänyt Suomen keväästä marraskuuhun 1918 sekä kesästä 1940 kevääseen 1945. Natsi-ideologia oli suosittua sotilas- ja siviilieliitin piirissä.

Hävitty sota ja vuoden 1945 vaalit toivat Suomeen ensimmäistä kertaa maan historiassa demokratian. Toisinajattelijat – ne, jotka olivat vielä hengissä - oli vapautettu vankiloista. Lähes kaikki saivat äänestää.

Demokratiaa kesti 50 vuotta.

 

                                                                        ***

 

EU:hun liittymisen jälkeen Yhdysvaltojen aseteollisuus EU:n kautta on määrännyt Suomen politiikkaa. Saksan ensimmäinen miehitys päättyi Saksan keisarivallan loppumiseen marraskuussa 1918. Toinen miehitys päättyi vuonna 1945 natsi-Saksan ja Suomen hävittyä yhdessä maailmansodan. 

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan valta Suomessa voi päättyä Yhdysvaltojen yksinapaisen maailmanvallan sortumiseen sisältäpäin. Vain siten Suomi voi päätyä itsenäisenä valtiona Venäjän, Kiinan, Intian, Brasilian, Etelä-Afrikan ja monien siirtomaavallasta kärsineiden maiden kanssa todelliseen kansojen väliseen tasa-arvoiseen yhteistyöhön. 

Yhdysvaltojen yksinapainen maailmanvalta on väkivallassaan ennen näkemätön - luopuminen kansainvälisistä laeista, natsien ja jihadistien tukeminen, laittomat pommitukset, miljoonien ihmisten tappaminen, taloudellinen kiristys ja pakotteet, maapallon ilmaston saastuttaminen sotateollisuuden ja sotilastukikohtien toiminnan kautta, piittaamattomuus oman maansa köyhistä, asunnottomista ja sairaista, rasismi, kuolemansellit, kidutus, salaiset vankilat. Väkivallan luettelo on loputon. 

Yhdysvaltojen johtama Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus v. 2014 on palauttanut natsismin näyttämölle. Kommunistit ja muut vapaustaistelijat voittivat natsismin valtavin uhrauksin v. 1945.

Suomessa on nyt presidentti, joka on kirjoittamassaan teoksessa kertonut toimineensa Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana ”kitkeäkseen” kommunismin Euroopasta. Hänen puolisonsa on esiintynyt Pariisin rauhansopimuksessa fasistisena kielletyn Lotta-järjestön 100-vuotis -juhlassa Suurkirkossa pääpuhujana.

 

                                                                      ***

 

Euroopan unionin peruskirjan Ventotenen-julistuksen laatija Altiero Spinelli oli kommunisti ja tuo peruskirja/julistus on laadittu Ventotenen vankilasaarella Italiassa pienille lappusille, jotka salakuljetettiin mantereelle ja julkaistiin v.1944 Roomassa. 

Spinelli oli paitsi Italian parlamentin jäsen, myös Euroopan parlamentin jäsen. Hänen julistuksensa hyväksyttiin parlamentissa vuonna 1984. Sen tavoitteena oli rauha ja demokratia.

Olisiko kukaan Spinellin vankilatovereista voinut kuvitella, että vain kymmenen vuotta rauhaa tavoittelevan perustamisjulistuksen hyväksymisen jälkeen vuonna 1992 Euroopan unioni perustetaan European Round Table on Industrialists’in esitysten pohjalta palvelemaan Yhdysvaltojen aseteollisuuden tavoitteita ja että tuossa perustavassa kokouksessa Yhdysvallat ja EU-Saksa aloittavat Jugoslavian hajottamissodat hirveine NATO- pommituksineen. 

Suomen media on NATO: a palvellakseen pimittänyt Ukrainan verisen vallankaappauksen tekijät sekä sitä seuranneen sisällissodan vaiheet. Nürnbergin sotarikollisen tavoin se on syyttänyt Venäjää natsien rikoksista ja maalannut natsi-Ukrainan uhriksi.

Kansanedustaja Eva Biaudet on kuvannut kansanedustajien tietoisuuden pohjautuvan siihen, mitä sanomalehdissä lukee. Siten ei ole ihme, että osa kansanedustajista kyyneltyy kuunnellessaan presidentti Zelenskyn markkinointitoimistojen laatimia puheita, jotka Nürnbergin sotarikostuomioistuin tuomitsisi sotarikoksiksi.

Kansanedustajia ajetaan presidentin ja pääministerin toimesta hakemaan USA:n johtaman yksinapaisen maailman sotaliiton NATO:n jäseneksi. Tällöin joutuisimme maailman natsismilta pelastaneen ja pelastavan Venäjän viholliseksi. Kuinka absurdia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan natsit, Nürnbergin määrittämät sotarikokset, Bucha, USA, EU, NATO, natsien aseistamisen kielto, sotarikokset, valtamedia,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »