Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

MARIN JA NIINISTÖ TUKEVAT ETNISTÄ PUHDISTUSTA

Keskiviikko 1.3.2023 klo 12.37 - Pirkko Turpeinen-Saari

Länsimailla on pitkä etnisen sorron ja puhdistuksen historia. Yhdysvallat myönsi äänioikeuden mustalle väestölleen vasta 1960-luvulla. Työskentelin Yhdysvalloissa juuri tuolloin. Havaitsin kuinka mustan perheen muuttaessa lähiön kadulle, valkoiset muuttivat pois. Valkoiset ylläpitivät myös vain valkoisille tarkoitettuja kouluja siitä huolimatta, että eivät saaneet siitä johtuen valtionapua.

USA:n rotusorto ulottui myös Afrikkaan. Yhdysvallat tuki viimeiseen saakka Etelä-Afrikan apartheid, rotusortojärjestelmää, joka päättyi vasta 1994. Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA paljasti Nelson Mandelan olinpaikan, jotta hänet voitiin pidättää ja vangita lähes 30 vuodeksi.

NATO-maa Kanada pyrki aikoinaan  suorittamaan intiaanien etnisen puhdistuksen. Intiaanilapset haettiin poliisivoimin kodeistaan katolisiin sisäoppilaitoksiin. Siellä kurin ja järjestyksen alla lapset joutuivat luopumaan äidinkielisistä etunimistään. He eivät saaneet puhua keskenään äidinkieltään, eivät tavata vanhempiaan. Kasvatuslaitosten pihamailta on löydetty useita pahoinpideltyjen lasten hautoja.

Pohjoismaissa Ruotsissa ja Suomessa on ollut vallalla saamelaisten etninen sorto. Erityisesti Ruotsi on ollut rotuhygienian johtomaa jo ennen natsi-Saksaa. Uskontoon ja elinkeinonharjoittamiseen liittyvää saamelaisten sortoa on Suomessakin pidetty hyväksyttävänä.

Eestin nykyinen pääministeri Kaja Kallas on ehdottanut ”Moskovan uudelleen kouluttamista”. Eestillähän on raskas historia Hitlerin Saksan liittolaisena ja ensimmäisenä eurooppalaisena maana, joka saattoi julistautua juutalaisista vapaaksi maaksi tapettuaan kaikki omat ja Keski-Euroopasta junilla tuodut juutalaiset. Nyt vuorossa olisivat venäläiset.

 

                                                        ***

 

Yhdysvallat suoritti liittolaistensa Kanadan ja EU n tukemana helmikuussa v. 2014 tarkka-ampujien avulla väkivaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa. Tarkoituksena oli irrottaa Ukraina liittolaisuudesta Venäjän kanssa, jotta Yhdysvaltojen tavoite Venäjän heikentämisestä onnistuisi.

Yhdysvallat ajoi vaaleilla valitun presidentin maanpakoon ja aloitti etnisen puhdistuksen myös Ukrainassa. Se painosti Ukrainan parlamentin kieltämään venäjän kielen virallisen aseman, kieltämään eduskunnassa enemmistönä olevat puolueet, alueiden puolueen ja kommunistisen puolueen sekä julistamaan ”terrorismin vastaisen sodan” Itä-Ukrainan Donbassin alueelle. Donbass oli alueiden puolueen ja vaaleilla valitun presidentti Janukovichin tukialuetta.

Yhdysvallat valitsi uuden pääministerin ja pääosin ulkomaalaisista koostuvan hallituksen. Obaman varapresidentti Joe Biden toimi eräänlaisena siirtomaahallitsijana puhuen kertomansa mukaan pidemmän aikaa vuodessa valitsemansa pääministeri Jatsenjukin kuin vaimonsa kanssa.

Yhdysvaltojen tukena toimivat Ukrainan natsi -puolueet, joiden julkisanottuna tavoitteena on tappaa kaikki venäläiset sekä ajaa venäjää puhuvat asukkaat rajan yli Venäjälle. Natsi-puolueiden edustajat kehuvat julkisesti eri TV-kanavilla valtaansa, joka ei ole valta eduskunnassa vaan sen ulkopuolella. 

Viime päivinä on saatu kuulla Metan eli Facebookin alkavan sallia Azovin natsien Fb- tilit. Siten Yhdysvaltojen tukema natsi-informaatio pääsee tehokkaasti leviämään myös USA/NATO:n vaikutuspiirin ulkopuolelle. Se tulee osaksi normaalia puheenpartta kuten Halla-Ahon ja Sofi Oksasen viestit.

Oligarkki Igor Kolomoisky, joka on perustanut Azovin natsi -pataljoonan, rahoitti myös Zelenskyn vaalikampanjaa v. 2019. Natsit ovat vaikutusvaltansa johdosta saaneet muutettua tuhansia katujen ja aukioiden nimiä. Aikaisemmin toisen maailmansodan neuvosto -armeijan voiton kunniaksi tai tunnettujen kirjailijoiden tai säveltäjien mukaan nimetyt kadut on muutettu kunnioittamaan ukrainalaisia natsi-kollaboraattoreita kuten Stepan Banderaa.

Miten Sanna Marinin ja Sauli Niinistön aseistama ja kaikin puolin tukema etninen puhdistus on edennyt?

Kuten Kanadassa intiaanikieli, myös Ukrainassa venäjän kieli, jota enemmistö puhui, julistettiin siis kielletyksi. Maassa vallinnut rikas lehdistön ja TV:n venäjänkielinen toiminta tulivat laittomiksi. Kansalaiset eivät enää uskaltaneet ilmoittaa olevansa äidinkieleltään venäjänkielisiä. Venäjän puhuminen kodin ulkopuolella kiellettiin myös. 

Alueiden puolueen ja kommunistisen puolueen tultua kielletyiksi kansalaiset perustivat uusia demokratiaa ja oikeudenmukaisuutta toteuttamaan pyrkiviä puolueita, jotka yksi toisensa jälkeen jälleen kiellettiin.

 

***

Jotta etninen puhdistus saa legitimiteetin, koko kulttuuri on muutettava tukemaan natsi-kollaboraattoreita ja heidän maailmankuvaansa. Se edellyttää tähänastisen historiallisen todellisuuden muuttamista, Hitlerin ja hänen seuraajiensa glorifioinnin palauttamista. 

Ukraina oli toisen maailmansodan natsi-Saksan Einsatz-tuhoamisryhmien temmellyskenttä. Juuri Etelä-Ukrainassa, Odessassa, Nikolajevissa ja Transnistriassa suoritettiin kymmenien tuhansien juutalaisten, kommunistien ja mustalaisten teloituksia.

Suomen miehittämällä Itä-Karjalan alueella sijainneet Mannerheimin rakennuttamat ja hallinnoimat leirit olivat toista suuruusluokkaa. Suomalaisilla keskitysleireillä oli yhteensä 23 984 vangittua. Petroskoin leireillä elokuussa 1942 kuoli ”vain” 500 venäjänkielistä vanhusta, naista ja vauvaa

Ukrainan asukkaiden historiallinen muisti on kouriintuntuvampaa kuin suomalaisten muisti. Siten natsien suorittama Odessan ammattiyhdistysten talon murhapoltto toukokuun 2.päivänä 2014 oli hirvittävä historian kertaus natsien voimasta ja piittaamattomuudesta. Tuona päivänä asukkaat pakenivat natseilta suojaan kyseiseen taloon. Natsit sulkivat ovet ja sytyttivät talon palamaan tanssien ulkopuolella ja huutaen ”torakat palaa, torakat palaa”. Yli 50 henkilöä paloi kuoliaaksi tai kuoli hypätessään ikkunasta ulos, tuhoisin seurauksin. (Torakka nimitys johtuu Venäjän toisen maailmansodan voiton päivänä 9.5. rintaan asetettavasta oranssi -mustasta silkkinauhasta)

Maidanin tarkka-ampujien rikoksia tai Odessan tuhopolttoon syyllisiä ei ole uskallettu tutkia.

Ukrainassa todellisuuden muuttaminen on alkanut miljoonien kirjastoista kerättyjen kirjojen polttamisella. Kaikki teokset, jotka ilmaisevat Ukrainan ja Venäjän kulttuurien kietoumista toisiinsa ja maiden olevan veljeskansoja, on tuhottava. Lasten ja nuorten koulukirjat, varsinkin historiateokset, on kirjoitettu uudelleen, ja uudet painokset on toimitettu kouluihin ja päiväkoteihin. Valtamedia tukee aukottomasti meneillään olevaa prosessia.

Yhdysvaltojen rasistinen tavoite Venäjän tuhoamiseksi tai ainakin heikentämiseksi tukee Ukrainan natsien johtamaa prosessia. USA n johtaman NATOn pysyvä läsnäolo Ukrainassa, miljardien aselähetykset, biologisia aseita kehittävät laboratoriot, EU-maiden kanssa tehtävä Venäjä-vastainen yhteistyö ja massiivinen korruptio ovat vahvistaneet Ukrainan muuttumista totalitaariseksi natsi valtioksi.

Yhdysvaltojen toiminta ei ole enää vain natsismin tukemista vaan osallistumista terrorismiin. Presidentti Bidenin, Victoria Nulandin, Anthony Blinkenin ja Jake Sullivanin CIA:lta tilaama NordStream kaasuputken räjäytys on terrorismia. NATO osallistui Itämerellä tapahtuneessa harjoituksessaan räjäytyksen valmisteluun ja sen peittelyyn NATO- Norjan suorittaessa lopullisen  räjäytyksen.

 

                                                             ***

 

Azovin natsi -pataljoonan edustajat saivat vuonna 2022 Yhdysvalloissa juhlallisen vastaanoton. 

Pataljoona oli saanut Mariupolin kaupungin hallintaansa v. 2021. 

Kiovan hallitus valmistautui antamaan lopullisen iskun jo 8 vuoden ajan pommittamalleen Donbassille helmikuussa 2022. Täydentääkseen alueen sopeuttamista Kiova pyrki toteuttamaan valloituksensa jälkeen alueen väestön uudelleen koulutuksen. 

Venäjä keskeytti Kiovan hallituksen aloittaman valtauksen viikkoa myöhemmin vastaoperaatiolla. Sen aikana se valtasi Mariupolin Azovstalin terästehtaan, joka toimi natsien viimeisenä linnakkeena. Siellä natsit pitivät satoja siviilejä panttivankeinaan.

Antautuneet sotilaat olivat täynnä natsitatuointeja. Heidän joukossaan oli kanadalainen NATO-kenraali, joka oli vain joitakin kuukausia aikaisemmin valittu ehdokkaaksi Kanadan armeijan komentajaksi.

 

                                                     ***

Yhdysvalloissa ja Kanadassa on vahva natsidiaspora. Saksalaiset natsi -virkamiehet, keskitysleirien vartijat ja armeijan upseerit saivat turvapaikan Yhdysvalloista, Kanadasta, Etelä-Amerikasta ja Iso-Britanniasta sekä Euroopan fasististen hallintojen suojista.

He liittoutuivat uusien isäntämaittensa rasistien kanssa. Diaspora rahoitti Jugoslavian sotaa ja nyt Ukrainan aseistamista. Kroatian natsit palasivat ”kotiin”. Kanadan natsien perilliset tukivat Ukrainan Maidanin vallankaappausta.

Mikä saa Suomen eliitin tukemaan ja aseistamaan Ukrainan natsihallintoa?

Eräs syy lienee Suomen koulujen vajavainen historian opetus. Lapsenlapseni kertoi nähtyään Kansallisteatterissa Ensimmäinen tasavalta -näytelmän, että hän ei ollut tiennyt asioita, joita teatterin lavalla esitettiin.

Kirjoitin kirjan Lahtari, Punikki ja Teurastaja. Käsittelen siinä Suomen historiaa ja Bosnian sotaa tieteelliseltä pohjalta. Helsingin kirjamessut kielsi teokseni esittämisen messujen lavoilla.Siten historian opetuksen puutteet ovat tarkoituksellisia.

On ilmeistä, että totuus on vaarallinen siksi, että Yhdysvallat ja muut NATO-maat haluavat jatkaa etniseen syrjintään perustuvaa valtaansa. Historiallinen totuus on kiusallinen. Siksi ei ole ihme, että Venäjää ei kutsuta Auschwitzin vapauttamisen vuosipäivän juhlallisuuksiin tai että Suomelle itsenäisyyden antaneen Leninin patsaita poistetaan puistoista tai unohdetaan, että Stalin pelasti Mannerheimin sotaoikeudelta.

Muunnetun historian avulla voidaan kieltää Auschwitzin vapauttamisen merkitys. Siten Venäjän suorittamaa, vastaavaa, kansanmurhan uhan alla olevaa Donbassin vapautusta voidaan kutsua ”provosoimattomaksi, hirviömäiseksi sodaksi, jota paha Putin toteuttaa”. 

Ukrainan presidentin lähin neuvonantaja on sanonut, että Venäjä ei pommita siviilikohteita, Suomen valtamedia ja valtiojohto tietävät paremmin.

Lähivuosikymmeninä YK/NATO ei voi enää perustaa rahoittamiaan tuomioistuimia tuomitsemaan uhrejaan. USA/NATO-sotien ja siirtomaavallan uhrit nousevat ja alkavat toteuttaa oikeudenmukaista, kansainvälisiin oikeuksiin perustuvaa maailmaa. 

Hitleriä ei voitettu puheilla. Siten Venäjäkään ei voi saada oikeutta Ukrainan venäjänkieliselle väestölle eikä turvallisuutta itselleen muulla kuin nyt valitsemallaan tavallaan. Puheiden aika päättyi joulukuussa 2021.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Marin, Niinistö, etninen puhdistus Ukrainassa, etninen sorto, intiaanit, musta väestö, saamelaiset, natsismi, Ukrainan ja Suomen natsi-historia, USA:n Maidan vallankaappaus, USAn ja facebookin tuki natseille, Azovin pataljoona,

Valheet tuhoavat lasten ja nuorten mielenterveyden

Sunnuntai 19.2.2023 klo 16.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tapasin vuonna 1971 – 72 kaikki Helsingin huumepoliisin pidättämät 119 koululaista. Tapaamisen lisäksi nuoret täyttivät lyhyen kyselylomakkeen koskien heidän elämänolosuhteitaan.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin tutkin eri asiakirjalähteistä mitä näille nuorille oli tapahtunut. Ryhmä jaettiin kahteen: niihin, jotka olivat selvinneet hyvin (49 nuorta) sekä niihin, joiden selviäminen oli huono (70 nuorta). Yhdeksäntoista oli kuollut.

Huonosti selviämisen kriteereitä olivat: kuolema, vankeusrangaistus, psykiatrinen sairaalahoito tai rikollisen käyttäytymisen jatkuminen.

Tärkein yhteinen tekijä niiden joukossa, jotka selvisivät hyvin, oli se, että he olivat lomaketta täyttäessään ilmoittaneet, että heillä on HYVÄ KODIN ILMAPIIRI.

 

                                                       ***

Viimeisen vuoden aikana Suomi-kodissamme on vakavasti häiriintynyt ilmapiiri. Suomen presidentti ja pääministeri kertovat muunnettua totuutta maailman tapahtumista, erityisesti naapurimaastamme Venäjästä.

Heidän tarinansa perusteella lapsille ja nuorille on uskoteltu, että naapurinamme on uhkaava ja uhkaileva Venäjä. Presidentti ja pääministeri vaativat venäläisten tappamista ja rankaisemista paitsi asein, myös taloudellisesti. Presidentti kehuu maamme lähettävän tappavaa aseistusta Ukrainaan ja että meillä täällä aseiden olevan ”hyvin rasvattuja”.

Pääministeri Marin vuorostaan kiertää ympäri maailman kertomassa totuudeksi uskomiaan valheita saadakseen muutkin maat liittymään venäjä-vihaajien joukkoon. Viimeksi pari päivää sitten hän selosti mielipiteenään, että Krimin valtauksen jälkeen ”lännen” olisi tullut ryhtyä voimakkaampiin toimiin Venäjää vastaan – enemmän pakotteita ja muita toimia.

Tärkein väite, jota presidentti ja pääministeri toistavat ja tarjoavat myös valtamedian käyttöön, on se, että Venäjä olisi hyökännyt provosoimatta Ukrainan kimppuun helmikuussa 2022, ikään kuin sota olisi alkanut juuri tuolloin.

 

                                                    ***

Ukrainan sota alkoi v. 2014 Yhdysvaltojen johtamasta väkivaltaisesta vallankaappauksesta Kiovassa. Väkivallan avulla laillisesti vaaleilla valittu presidentti Janukovich ajettiin maasta ja Yhdysvallat asetti valitsemansa hallituksen johtamaan Ukrainaa. Valtaosan kansasta äidinkieli oli venäjä. Se menetti virallisen kielen aseman. Vähitellen sen käyttö kiellettiin kokonaan.

Vallankaappauksen johdosta laittomaksi muuttunut eduskunta julisti puhemies Turchinoviin suulla sodan Itä-Ukrainan Donbassille, koska nämä alueet eivät halunneet Krimin ohella alistua väkivaltaisesti valtaan nostettuun epädemokraattiseen hallintoon. Siitä lähtien Kiovan laiton hallitus ja eduskunta ovat armeijallaan pommittaneet Donbassia.

Krim pelastui julistautuen kansanäänestyksellä autonomiseksi. Venäjä varmisti autonomian ilman yhtäkään laukausta. Sen jälkeen Krim anoi uuden kansanäänestyksen jälkeen liittymistä Venäjän federaatioon. 

 

 

                                                      ***

Pääministeri Marinin Munchenissä viime päivinä esittämät kannanotot osoittavat, että hän tukee Yhdysvaltojen vallankaappauksella muutettua Ukrainan hallintoa eikä demokraattisesti vaaleilla valitun presidentti Janukovichin oikeutta toimia presidenttinä. Sen sijaan Yhdysvaltojen käyttämä väkivalta ja Ukrainan armeijan kouluttaminen jatkamaan NATOn avulla Itä-Ukrainan kansanmurhaa saa hänen kannatuksensa.

Krimin asukkaiden, jotka ovat suurimman osan historiastaan kuuluneet Venäjään ja joista suurin osa on identiteetiltään venäläisiä oikeus päättää demokraattisesti kohtalostaan ei sovi pääministeri Marinille.

 

                                                        ***

Nykyinen Yhdysvaltojen demokraattijohtoinen hallitus toteuttaa aseiden valmistajien tavoitteita. Nykyinen presidentti Biden, ulkoministeri Blinken, apulaisulkoministeri  Nuland ja eri tehtävissä toiminut Jake Sullivan ovat olleet mukana valmistelemassa ja toteuttamassa paitsi NordStream -terrori-iskua myös kaikkia presidentti Obaman aikana toteutettuja sotia, joissa on syntynyt miljoonia ihmisuhreja ja ääretöntä tuhoa.

Presidentti Obaman aikana kaikki toimet ovat tähdänneet Venäjän heikentämiseen. Kongressi antoi Obamalle valtuudet hyökätä Venäjän kimppuun tarvitsematta enää kääntyä sen puoleen.

 

                                                           ***

Obaman ja Bidenin joukkue on varustanut yhdessä NATOn kanssa, vallankaappauksesta lähtien Ukrainaa toimimaan astinlautana Venäjää vastaan. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande ovat olleet juonessa mukana. 

Ukrainassa edelleen toimivat ja Yhdysvaltojen avulla voimistuneet natsijoukot ovat muuttaneet koko Ukrainan kulttuurin natsimyönteiseksi. Hitlerin ihailu ja venäjäviha on läpäissyt koko virallisen yhteiskunnan.

 

 

                                                    ***

Pääministerin ja presidentin mahdollistama vihan ja valheiden ilmapiirin voimistaminen on myös Suomessa johtanut natsihistoriamme peittelyyn ja itse asiassa sen glorifiontiin.

Suomen koulujen historianopetus ei ole valottanut nuorille riittävästi suomalaisten historiaa.

Lapsenlapseni ovat kertoneet, että kouluissa ei ole puhuttu marsalkka Mannerheimin suunnittelemista, rakennuttamista ja hallinnoimista keskitysleireistä Suomen miehittämillä alueilla Neuvostoliiton Itä-Karjalassa. Kuten Ukrainassa nyt, venäjää puhuvat neuvostoliittolaiset siviilit – naiset, vanhukset ja jopa vastasyntyneet lapset olivat aikanaan vainon kohteena. Karjalankieltä puhuville annettiin venäjänkielisten keräämät talven ruokavarat, huonekalut kuljetettiin 60 kuorma-autolla Suomeen. Venäjänkieliset sen sijaan suljettiin keskitysleireihin, joissa ihmiset kuolivat tauteihin, ravinnon puutteeseen ja pahoinpitelyihin. Pelkästään elokuussa 1942 500 ihmistä kuoli Petroskoin keskitysleirillä.

Suomi taisteli toisessa maailmansodassa liittoutuneita vastaan, Hitlerin kumppanina. Suomessa vallitsi samanlainen venäjävihan ilmapiiri kuin tällä hetkellä. Pääministeri Marin väittää Suomen voittaneet sotansa Venäjää vastaan ja vaatii, että Venäjä on voitettava nytkin. Hänellä ei ole mitään käsitystä oikeudenmukaisuudesta, totuudesta, demokratiasta tai historiasta.

Mannerheim ei Stalinin ansiosta joutunut vastaamaan sotarikoksistaan. Sen sijaan monet hänen upseeritovereistaan joutuivat vastuuseen – Mannerheimin vaietessa. Siten suomalaiset eivät käsitä ihailevansa sotarikollista. Mutta Suomen fasistiset järjestöt kiellettiin Pariisin rauhansopimuksessa. 

Ilmapiirin muuttumisen eräänä merkkinä on pidettävä sitä, että fasistisena kielletty Lotta-Svärd-järjestö on kokenut uuden tulemisen. Tasavallan presidentin puoliso esiintyi pääpuhujana Suurkirkossa pidetyssä järjestön 100- vuotisjuhlassa. Presidentti on myös ilmoittanut arvostavansa edeltäjistään eniten Risto Rytiä, joka oli ideologinen Saksan liittolainen.

 

                                                  ***

Nyt siis pääministeri on vaatinut, että ”lännen” on voitettava Venäjä. Suomen hallitus on lähettänyt sotaa käyvään Ukrainaan useita aselähetyksiä, joilla Kiovan hallitus tappaa Itä-Ukrainan asukkaita yhdeksän vuotta sitten aloittamassaan kansanmurhassa. Venäjä on tullut auttamaan itä-ukrainalaisia Kiovan hallituksen aloitettua helmikuussa uuden suurhyökkäyksen Donbassiin.

ETYJ-tarkkailijoiden toteama Kiovan hallituksen hyökkäys on totta. Venäjä reagoi tähän. Venäjän hyökkäys ei ollut provosoimaton, vaan provokaatiota seurannut vastatoimenpide kansanmurhan estämiseksi.

Suomen hallitus ja presidentti ovat luoneet edellytykset valtamedian valehteluun. Valtamedia puhuu säännönmukaisesti Venäjän aloittamasta ”provosoimattomasta” hyökkäyksestä Ukrainaan.

Jotta lapset ja nuoret saadaan uskomaan maan johdon ja valtamedian valehtelua, valhe on toistettava päivittäin. Venäjän presidentti ja Venäjä on esitettävä pahana ja uhkaavana, jopa uhkailevana. Mitä lapset ja nuoret näkevät muuta kuin valtamedian TV-uutisia ja iltapäivälehtien lööppejä?

Kuinka monessa perheessä vanhemmat pystyvät ottamaan selvää todellisuudesta, jos valtiojohto ja valtamedia valehtelevat. Kuinka moni koulun opettaja seuraa tapahtumien taustoja voidakseen kertoa lapsille totuuden, kun tähänkään saakka ei ole voitu kertoa tosiasioita naapuristamme Venäjästä? Kuinka opettaja voi kertoa tiedoistaan, jos lasten kotona eletään toisessa todellisuudessa?

 

                                                        ***

Tosiasia on se, että Yhdysvaltojen aseteollisuus hyötyy Ukrainan sodasta ja toivoo kaikkien sotien kestävän mahdollisimman kauan ja että uusia sotia aloitetaan mahdollisimman usein.

Venäjä sen sijaan pitää ukrainalaisia veljeskansanaan eikä haluaisi vahingoittaa heitä. Eikä suurin osa ukrainalaisistakaan halua vahingoittaa venäläisiä, puhumattakaan venäjää puhuvia ukrainalaisia.

Pääministerin ja presidentin ilmaisema halu tappaa venäläisiä on kummallista. Venäläiset eivät ole tehneet pahaa suomalaisille. Toisen maailmansodan jälkeisenä aikana Venäjä on suhtautunut suomalaisiin kuin isä hieman kurittomiin lapsiinsa. Suomella on ollut onni saada vakaita kypsiä presidenttejä aina 1980-luvulle saakka. Henkinen kypsyys on taannut ystävälliset suhteet naapurimaahamme.

Venäjä kansan syvällinen sivistys ja sen nykyisten johtajien kärsivällisyys ja myönteisyys on edelleen jättänyt ovet auki Suomen poliitikoille palata todellisuuteen. Nykyisten johtajien aikana tuo paluu ei mielestäni ole mahdollinen.

Sivistys ja humanismi kasvavat sisältäpäin. Niitä ei voi kauhalla antaa.

 

                                                       ***

Suomen liityttyä Yhdysvaltojen sotateollisuutta palvelevaan Euroopan unioniin, tilanne on ratkaisevasti muuttunut. Suomi ei enää toimi itsenäisesti vaan on alkanut palvella sotateollisuutta – Jugoslavian hajottamissodat ensimmäisenä esimerkkinä. Suomi alkoi käyttäytyä itselleen ja omalle identiteetilleen vieraasti.

Yhdysvaltojen luovuttua Bratislavan kokouksessaan v. 2000  virallisestikin kansainvälisten lakien  noudattamisesta, Suomi on ollut vain yksi nappula sen strategisessa pelissä.

Toimiessaan 1990-luvulla EDU:n puheenjohtajana Helmut Kohlin pyynnöstä presidentti Niinistö on  tempautunut mukaan ”kommunismin kitkemiseen” ja sotateollisuuden palvelemiseen.

Presidentin ideologia on selvä. Pääministeri Marinilla vuorostaan on ideologinen kuiskaaja, jolle Suomen etu ei ole ensisijainen.

 

                                                      ***

Suomen lapset ja nuoret on upotettu vihan ja valheiden ilmapiiriin. Jos henkilökohtaisella tasolla nuorten kodin ilmapiirillä on ratkaiseva osuus säilyvätkö nuoret poissa huumeiden, rikosten ja varhaisen kuoleman kohtalolta, lienee koko yhteiskuntaa kattavalla vihan ilmapiirillä vielä paljon suurempi vaikutus. 

Se vaikuttaa vanhempien työpaikoilla, kouluissa ja harrastuksissa lisäten ahdistuneisuutta ja eripuraa myös kodeissa. Nyt jo lapset ja nuoret reagoivat rikoksilla, väkivallalla ja huumeiden lisääntyvällä käytöllä. Vielä näitä seikkoja vahingollisempaa on se, että rasismi ja syrjintä venäläisiä kohtaan on Suomessa hyväksyttyä. 

1990-luvulla näin kuinka lama vaikutti perheisiin. Valtiojohdon viimeaikaiset ratkaisut ja toimet johtavat jälleen itse aiheutettuun lamaan, jonka seuraukset tiedämme. Valheet laman aiheuttajista eivät toimi.

Lasten ja nuorten mielenterveys ei kestä valtiojohdon synnyttämää vihan ilmapiiriä eikä laman vaikutuksia palveluiden saantiin.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, pääministeri Marin, valheet Ukrainan sodasta, Suomi-kodin ilmapiiri, Lasten ja nuorten mielenterveys, venäjäviha, venäläisten tappaminen, Krim, sotateollisuuden tavoitteet, Obama, Biden, Blinken, Nuland, Sullivan, Ukrainan vallankaap

Yhdysvaltojen väkivalta Syyriassa ja maailmanlaajuisesti

Perjantai 17.2.2023 klo 12.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

YHDYSVALTOJEN VÄKIVALTA SYYRIASSA JA MAAILMANLAAJUISESTI

Toimittaja kysyi Yhdysvaltojen valkoisen talon tiedotustilaisuudessa poistaako Yhdysvallat talouspakotteet Syyrialta, jotta maa voisi korjata maanjäristyksen aiheuttamat katastrofaaliset seuraukset. Tiedottaja katsoi poistamisen olevan ”counterproductive” tarkoitusta vastaamatonta.

Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat tehneet kaikkensa estääkseen Syyrian jälleenrakennuksen. Yhdysvaltojen pitkään suunnittelema ”värivallankumous”/sisällissota ei onnistunut. Jokainen EU-maa myös Suomi voisi vetollaan estää EU-talousopakotteet.

Valkoisen talon tiedottaja sanoi Syyrian kansan kärsimyksen – nyt maanjäristyksen seurauksena- olevan Syyrian hallituksen oma syy.

 

                                                  ***

Yhdysvaltojen värivallankumoukset tapahtuvat Syyrian kaavan mukaan kaikkialla muuallakin.

Yhdysvaltojen Libanonin suurlähettiläs Jeffrey Feltman ja saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes suunnittelivat yhdessä Syyrian vallankaappauksen suuntaviivat 2000-luvun alusta lähtien tähän päivään saakka.

He esittelivät suunnitelmansa Bilderberg- ryhmässä, presidentti Obaman läsnä ollessa v. 2008. Tavoitteena oli uskonnolliseen tasa-arvoon, sekulaarisuuteen perustuvan maan muuttaminen sunni-johtoiseksi valtioksi, jossa uskonnollinen oikeus korvaisi nykyisen oikeusjärjestelmän. Perustuslaki tulisi muutettavaksi, maan johto karkotettavaksi, eduskunta hajotettavaksi.

Vallankaappauksen seurauksena Syyrian öljyvarat tulisivat luonnollisesti Yhdysvaltojen hallinnoimiksi kuten Irakissa. USA:n sotilastukikohdat olisivat luonnollinen seuraus muutoksesta.

 

                                                         ***

Tunisia, Egypti, Libya, nyt Syyria olisivat vain helmiä Yhdysvaltojen väkivallan helminauhaan.

Syyrian vallankaappaus tehtiin huolellisen suunnitelman mukaan ja siihen kytkettiin myös YK. Se sisälsi Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhan. En tiedä suunnittelivatko yllämainitut vallankaappauksen valmistelijat myös sen. Joka tapauksessa murhan suunnittelusta ja murhasta alettiin sopivasti syyttää Libanonin ja Syyrian presidenttejä. 

Tämän hypoteesin pohjalta vaadittiin YK-johtoisen tutkimuskomission perustamista erityisesti presidentti al Assadin syyllisyyden tutkimiseen. Näin saatiin koko kansainvälinen yhteisö hereille ja kohdistamaan katseensa presidentti Assadiin.

Mitään näyttöä oletettujen murhan tilaajien syyllisyydestä ei saatu, mutta aikaa voitiin pelata. Länsimedia sai viisi vuotta aikaa presidentti Assadin demonisoimiseen.

Vuosien kuluttua, kun Syyrian sota oli jo meneillään Rafik Haririn murhatutkimuksissa tehtiin merkillinen havainto. Hänen autonsa räjäytyksessä oli käytetty osia, joiden metallia on saatavissa vain Saksasta.

 

                                                         ***

Syyrian värivallankumousta valmisteltiin klassiseen tapaan. Yhdysvallat koulutti nuorisoa näkemään maansa todellisuuden Yhdysvaltojen näkökulmasta. Rahaa annettiin ja koulutustilaisuuksia järjestettiin kuten Jugoslavian, Tunisian, Egyptin, Libyan, Ukrainan ja Georgian  nuorille maiden saamiseksi suosiollisiksi muutoksiin, jotka palvelisivat Yhdysvaltojen maailmanvaltaa.

Samanlaista Yhdysvaltojen vaikuttamista on nähty myös Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa mielten muokkaamista on tapahtunut erityisesti politiikan yläkerroksissa. Koomisin ilmiö oli ”demokraatit ulkomailla” järjestön hanke mielenosoitusten järjestämiseksi Helsingissä presidenttien Putinin ja Trumpin tapaamista vastaan.

Sitäkin aikaisemmin Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen sai useina vuosina 2010 luvulla valmennusta oikeaan ajatteluun Bilderberg-ryhmän kokouksissa. Tuolloin hän oli myös kahden kokoomuslaisen ulkoministerin, Kanervan ja Stubbin valtiosihteerinä. Seuraavalla vuosikymmenellä muistan hämmästelleeni hänen asennettaan Venäjään, mikä ilmeni seminaarissa, johon osallistuin Savonlinnassa. Hän päivitteli luennossaan ”mitä meidän pitäisi Venäjälle tehdä”. Siis käsitellä Venäjää objektina, tekemisen kohteena eikä vuorovaikutuksessa olevana subjektina.

Teija Tiilikainen oli Ulkopoliittisen instituutin johtaja vuoteen 2019. 

Ulkopoliittisella instituutilla on ”Tieteellinen neuvosto”, joka luonnollisesti ohjaa suomalaisten poliitikkojen ulkopoliittista ajattelua. Neuvostossa on yksi suomalainenkin asiantuntija. Valtaosa neuvonantajista on NATO-maista, voittopuolin Yhdysvalloista.

Muutama vuosi takaperin tarkastellessani ”tieteellistä neuvostoa” havaitsin siellä tutun henkilön: Volker Perthesin, saksalaisen tutkijan, joka yhdessä Yhdysvaltojen Libanonin suurlähettilään Jeffrey Feltmanin kanssa suunnitteli Syyrian vallankaappauksen.

Muodollisesti Suomen kansanedustajat valitsevat tieteellisen neuvoston jäsenet, mutta kuka varkautelaiselle kirvesmiehelle esittelee, kuka on pätevä UPI:n tieteelliseen neuvostoon? Luonnollisesti UPI:n kokoomuslainen johtaja Teija Tiilikainen. Vuodesta 2019 lähtien Mika Aaltola.

 

                                                        ***

Yhdysvallat kuljetti Libyan pommitusten jälkeen yhteistyötä tekevät terroristit Syyrian puolelle. Useat NATO-maat auttoivat bunkkereiden rakentamisessa terroristeja varten. Ranska oli ensimmäinen NATO-maa, jonka sotilaita oli Syyriassa jo v. 2011. He vetäytyivät maasta vähin äänin vuoden sisällä Libanonin puolelle.

Nordstream terrori-iskun suunnitteluryhmään kuulunut Jake Sullivan lähetti v. 2013 sähköpostin Hillary Clintonille: "Syyrian Al-Qaida on meidän puolellamme".

Lähi-Idän entisten siirtomaaisäntien Ranskan ja Italian kyynisyys on uskomatonta. Ne tekevät yhteistyötä Yhdysvaltojen maailmanherruuden puolella, joka muistuttaa siirtomaavaltaa. Kaikki tehdään taloudellisen hyödyn saamiseksi ja kohdemaan luonnonvarojen ryöstämiseksi.

 

                                                          ***

Kriittisellä hetkellä v. 2015 Syyria kutsui Venäjän apuun. Terroristit olivat NATO-maiden tuella tuhonneet suuren osan maata. Korvaamattomat historialliset aarteet oli tuhottu ja mm Palmyran kaunis kaupunki oli suurelta osin tuhottu ja historiallisen museon johtaja tapettu kiduttaen.

Syyrian ja Venäjän armeijat saivat Yhdysvallat ja NATO-maat toteamaan vallankaappauksen lopulta mahdottomaksi. Aleppon kaupungin vapautus oli suuri riemun hetki kaikille syyrialaisille ja demokratian kannattajille. Suomessakin havaittiin mielipiteiden manipulaation voima kun kirkkojen kellot soittivat hätäkelloja vastustamaan terroristien karkottamista Alepposta.

(Yhtä sekaisin ovat kirkot ja Suomen rauhanliike nytkin Venäjän yrittäessä lopettaa natsien kanssa liittoutuneen Kiovan hallituksen 9v ajan suorittamaa itä-ukrainalaistn kansanmurhaa.)

Venäjän johdolla alettiin rauhanneuvotteluprosessi Sotsissa v. 2017. Yhdysvallat oli sitä ennen tehnyt suoran ohjusiskun Syyriaan perustellen sitä kaasuiskulla, joka myöhemmin todettiin vääräksi tiedoksi. Neuvotteluja jatkettiin Astanassa.

Syyrian hallitusta neuvotteluissa tukivat Venäjä ja Iran. Kapinallisia vuorostaan tuki Turkki. Itse sodan pääarkkitehdilla Yhdysvalloilla oli neuvotteluissa tarkkailija.

 

                                                             ***

Libanonilaisen lehtitiedon mukaan neljä keskeistä NATO-maata, Yhdysvallat, Britannia, Ranska ja Saksa päättivät vaieta kaikista Syyrian rauhanneuvotteluista – kaikesta positiivisesta kehityksestä, mitä tapahtui Syyrian suhteen, jotta hyvin liekkiin puhallettu Assad-viha saataisiin loimuamaan.

Vuodesta 2012 – 2018 YK:n apulaispääsihteerinä toiminut vallankaappauksen suunnittelija Jeffrey Feltman pystyi vaikuttamaan YK:n sisällä Syyrian hallituksen vastaiseen toimintaan.

Rangaistakseen Syyrian hallitusta ja presidenttiä erityisesti hävitystä sodasta, Syyrialle asetettiin kostoksi paitsi Yhdysvaltojen, myös ja EU:n, Kanadan, Australian, Sveitsin ja Arabiliiton talouspakotteet sekä estettiin kaiken humanitaarisen avun toimittaminen Syyriaan hallituksen kautta kuten normaalisti tehdään. Niukka humanitaarinen apu, myös YK:n toimittamana,oli toimitettava terroristien käsiin jääneen Idlibin maakunnan ja Turkin rajan kautta.

 

                                                       ***

Syyriaan kohdistetaan öljyntuonti saartoa. Sen lisäksi Yhdysvallat varastaa miehittämillään alueilla Syyrian öljyä, aiheuttaen kansalaisille kestämätöntä kurjuutta. Sanktiot on kohdistettu myös avustusjärjestöihin ja mittavaan osaan Syyrian omaa lääketieteellistä toimintaa.

Maanjäristyksen jälkeen syyrialaisten kärsimys on sanoinkuvaamatonta varsinkin, kun se on USA n ja EU:n tarkoituksellisesti aiheuttamaa. Avustusjärjestöt pelkäävät edelleen joutuvansa itse sanktioiden kohteeksi.

Syyria joutuu kärsimään siitä, että se ei sallinut Yhdysvaltojen NATO-liittolaisineen miehittää Syyriaa ja varastaa ja ylikansallistaa sen öljyä kuten Irakissa.

Länsimaat tunnustavat Syyrian opposition ”lailliseksi hallitsijaksi” kuten yrittivät menetellä Venezuelassa. EU katsoo Syyrian hallituksen sortavan oppositiota, jota länsi tukee. Vuonna 2012 EU maista Ranska, Britannia, Italia ja Alankomaat sulkivat lähetystönsä Damaskoksessa.

Kostoksi sekulaarisen Syyrian selviämisestä Venäjän avulla sodasta päinvastoin kuin Irak, ”länsi” on päättänyt kurjistaa maan pakotteilla, estää jälleenrakennuksen ja historiallisen kauniin maan kukoistuksen. Monet EU maat estivät Syyrian hallituksen järjestämien presidentinvaalien toteuttamisen omissa suurlähetystöissään. Muun muassa Saksa, jossa on paljon Syyriasta lähtöisin olevia pakolaisia esti vaalien järjestämisen Saksassa. Ruotsissa, vaalit pystyttiin järjestämään.

Presidentti Bashar al Assad sai vahvan mandaatin virkaan. 

 

                                                          ***

 

Maanjäristyksen aikana syyrialaiset joutuvat paljain käsin kaivamaan uhreja sortuneiden talojen kivilohkareiden alta. Maassa ei ole kaivinkoneita eikä niihin bensiiniä, sairaaloissa ei ole sähköä, sidetarpeita eikä lääkkeitä.

Syyrian kohtalo muistuttaa Jugoslaviaa, jossa 10 vuotta kestäneet totaaliset talouspakotteet ajoivat alueen 24. sijalta kansantuotteella mitattuna kehitysmaaluokkaan.Tilanteessa, jossa NATO laittomine pommituksineen esiteltiin sankarina ja kansainvälisiä lakeja puolustavat jugoslaavit konnina. Pommittajat perustivat kansainvälisen tuomioistuimen, jossa tuomareina oli pommittajamaiden kansalaisia ja syytteessä olivat laillisuutta puolustaneet sotilaat.

                                                        ***

Venäjä on todennut toimivansa ulkopolitiikassaan siirtomaavallan kaltaista toimintatapaa vastaan. Tällä hetkellä Venäjä on lännen pakotteista huolimatta valmis tukemaan Syyrian kansaa kaikin mahdollisin tavoin. Toivottavasti myös muut BRICS-maat uskaltavat lähteä mukaan

PS Tämä artikkeli on julkaistu myös nettilehti- Naapuriseuran Sanomissa. Koska kaikki blogejani seuraavat eivät vielä ole tutustuneet Naapuriseuraan eikä Naapuriseuran Sanomiin, julkaisen sen myös blogina, jotta se jää blogi-arkistooni.

         

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdysvallat terroristina, Syyria, värivallankumoukset, Jeffrey Feltman, Volker Perthes, UPI, NATO, suomalaisten manipulointi,

ONKO NORJASSA JÄLLEEN QUISLINGEJA?

Lauantai 11.2.2023 klo 16.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Äärioikeistolainen Vidkun Quisling toimi toisen maailmansodan aikana Norjan pääministerinä. Hänen hallituksensa toimi yhteistyössä natsi-Saksan kanssa ja sille alisteisena.

Norja taisteli Saksaa vastaan ainoastaan Narvikissa, minkä taistelun se hävisi ja apuun tulleet heikot britti- ja ranskalaisjoukot lähtivät pakoon.Saksa miehitti Norjan.

Sodan jälkeen Quisling joutui oikeuteen maanpetoksesta ja teloitettiin.

 

 

                                                    ***

Natsi-Saksa miehitti myös Tanskan, joka yritti alkuvaiheessa sotilaallista vastarintaa, mutta epäonnistui täysin. Maassa toimi vahva vastarintaliike, mutta myös suuri joukko kollaboraattoreita, yhteistyötä Saksan kanssa harrastaneita henkilöitä yhteiskunnan eri portailta.

Sodan jälkeen Tanskaan säädettiin, saksalaisten kanssa yhteistyötä tehneitä koskevat lait. Useita ihmisiä teloitettiin ja laki tällaisten henkilöiden etsimisestä lakkautettiin vasta 1990-luvulla.

 

                                                     ***

Suomessa marsalkka Mannerheim kutsui Saksan armeijan Suomeen syyskesällä 1940. Tämä tapahtui presidentin ja eduskunnan selän takana.  Suomen pohjoinen armeija alistettiin osaksi natsi-Saksan armeijaa. Saksan armeijan edustaja oli Mannerheimin pääesikunnassa koko sodan ajan.

Suomessa kollaboraattoreita ei teloitettu. Vastaavassa asemassa olevia upseereita saatettiin sotaoikeuteen esimerkiksi Romaniassa. Sen sijaan yhteistyötä Saksan kanssa vastustaneita kansalaisia teloitettiin ja vangittin. Viimeiset teloitukset tehtiin vain muutamia päiviä ennen sodan loppua. 

 

                                                        ***

Quislingin patsasta ei löydy Oslon paraatipaikalta.

Suomen marsalkka Mannerheimin patsaita on useissa kaupungeissa, vaikka hän henkilökohtaisesti suunnitteli, toteutti ja hallinnoi miehitettyyn Itä-Karjalan, Petroskoihin, rakennettuja keskitysleirejä. Leirit oli rakennettu venäjää puhuville Itä-Karjalaisille. Pelkästään v. 1942 elokuun aikana leirillä kuoli kaikkiaan 500 siviiliä, naista, vauvaa ja vanhusta.

 

                                                      ***

Viime päivinä Pulizer-palkittu toimittaja Seymor Hersh on yksityiskohtaisesti ja luotettaviin Yhdysvaltojen hallinnon sisäpiirin tietoihin perustuen kuvannut, miten venäläis- saksalainen kaasuputkisto Nordstream 1 ja 2 räjäytettiin. Räjähteet asetettiin putkistoihin odottamaan myöhemmin tapahtuvaa laukaisua NATOn Baltops harjoitusten aikana.

Syyskuussa Norjan laivaston lentokone pudotti räjäytykseen tarvittavan laukaisijan. Näin presidentti Bidenin aikaisemmat vakuutukset putkiston tekemisestä käyttökelvottomiksi toteutuivat.

 

                                                         ***

Norja on tapahtuman myötä vastuussa terroriteon suorittamisesta. Minkälainen hallitus tekee tällaista? Ei ainakaan kansainvälisiä lakeja ja YK:n peruskirjaa toteuttava.

Norja on alistanut osia maa-alueestaan Yhdysvaltojen armeijan hallintaan valtiollisella sopimuksella. Minkälaisia mielleyhtymiä Quislingiin tästä nousee?

 

                                                          ***

Yhdysvaltojen ulkoministeriö on Saksan liittopäivien pitkäaikaisen jäsenen Willy Wimmerin mukaan ilmoittanut v.2000 Bratislavan kokouksessaan luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, elleivät ne hyödytä Yhdysvaltoja. Wimmer oli kokouksessa läsnä.

Jugoslavian pommitukset olivat jo 1990-luvulla moninkertaisesti laittomia. Niitä on seurannut useita ”värivallankumouksia”, itsenäisten valtioiden pommituksia ja miljoonia ihmisuhreja. 

 

                                                           ***

Yhdysvaltojen teollisuusmiehet mm. Henry Ford rahoittivat Hitlerin Saksan aseistamista. Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat kutsui maahansa tuhansia entisiä keskitysleirin vartijoita, tiedemiehiä ja natsi-Saksan palvelijoita. Se rahoitti Ukrainan natseja jo 1950-luvulla. Samoin tukea saivat Euroopan fasistiset hallinnot ja sotilasvallankaappaukset, joista viimeksi mainituista useat olivat Yhdysvaltojen aikaansaamia.

 

                                                            ***

Kuten Oliver Stonen viimeisessä dokumenttielokuvassa ”JFK revisited ”osoitetaan Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut ja sotateollisuuden kannattajat murhauttivat rauhaa haluavan presidentti John F.Kennedyn. Todella kylmät väreet hiipivät selkäpiissä katsoessa elokuvaa, jonka autenttinen arkistomateriaali ja videokuvat ovat vakuuttavia.

 

                                                            ***

USA:n sotateollisen kompleksin tavoitteita noudattavat USA:n presidentit ovat jatkuvalla sotajalalla ja ryöstöaikeissa. Vuoden 2000 Bratislavan kokouksessa USA päätti myös laajentaa NATO:n vaikutuspiirin Baltiasta Ukrainan Odessaan ja lisäksi estävänsä Venäjän laivaston pääsyn Pietarista Itämerelle.

 

                                                             ***

Koska terroriteot ovat laittomia, Yhdysvaltojen liittolaisten on myös lakattava piittaamasta kansainvälisistä laeista. Britannian väitetään osallistuneen Krimin sillan räjäytykseen, mikä on terroria. Nyt kesällä 2022 Baltops-harjoitukseen osallistuneet NATO-maat ja kumppanit, Suomi mukaan luettuna, ovat osallistuneet Nordstream -terroriteon valmisteluun – Norja sen viimeistelyyn.

 

                                                              ***

Yhdysvaltojen suoritettua yhdessä eräiden EU-maiden kanssa väkivaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa v. 2014 NATO-maat on sitoutettu Ukrainan sisällissotaan siitä lähtien. Saksa ja Ranska ovat osallistuneet petokseen Minskin rauhansuunnitelman suhteen. Kiovan hallitus on toiminut kuten Hitlerin Saksa: polttanut miljoonia kirjastojen kirjoja tehdäkseen tyhjäksi Ukrainan alueen ja Venäjän yhteisen historian ja nostaakseen ihailun kohteeksi toisen maailmansodan aikaiset natsi-sankarit. 

Kiovan hallitus on kieltänyt oppositio-puolueet, venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-kanavat. Enemmistön kansasta äidinkielekseen kokema kieli on tullut kielletyksi samoin ortodoksinen kirkko. Tuhansia aukioiden ja katujen nimiä on muutettu, jotta uusi fasistinen todellisuus vakiintuisi.

 

                                                               ***

Euroopan unioni tukee tätä Ukrainan hallituksen toimintaa asettamalla Itä-Ukrainan väestöä puolustamaan tulleelle Venäjälle sanktioita, kieltämällä kaiken Venäjältä tulevan tiedonvälityksen sekä takavarikoimalla Venäjän valtion kansallisvarallisuutta, joka sijaitsee Euroopan Unioni-maiden pankeissa.

Tällaiselle konfiskoinnille ei ole mitään kansainvälisen lainsäädännön mukaista perustetta. Euroopan unionilla ei ole minkäänlaista oikeutta puuttua Venäjän rahavaroihin. Yksittäiset Euroopan unionin valtiot ovat asianosaisia, eikä niistä mikään ole ollut toistaiseksi aikeissa toimia Euroopan komission viitoittamalla tavalla.

 

                                                                ***

Fasistinen toiminta, rasismi ja laittomuus ovat levinneet Yhdysvalloista myös Euroopan unioniin. Sen päättämä tiedonvälityksen sensuuri on asettanut uuden rautaesiripun Venäjän ja Länsi-Euroopan välille.

Euroopan unionin toiminnalla sen enempää kuin kansallisvaltioiden, myös EU hun kuulumattomien valtioiden kohdalla terrorismi ei noudata kansainvälisiä lakeja. Siten Yhdysvaltojen ulkoministeriön Bratislavan päätös näyttää tulleen osaksi Euroopan unionin toimintaohjelmaa.

Siihen kuuluu myös NATO:n laajeneminen kuristusrenkaaksi Venäjän ympärille. Yhdysvallat on siirtynyt intiaanien, mustien, kommunistien ja rauhanaktivistien sorrosta Venäjän kansalaisten sortamiseen ovat he sitten mitä kansallisuutta tai uskontoa tahansa.

En voi uskoa, että Norjan kansa kannattaa natsismia ja terrorismia. Ei myöskään Suomen kansa. Siitä huolimatta olemme joutuneet luopumaan demokratiasta. Eduskunta ei enää toteuta kansan tahtoa. Presidentti ja ulkomainen armeija päättävät Suomenkin asioista, kuten kuningas ja armeija Norjan asioista. Tämä eliitti antaa Yhdysvalloille ja EU lle valtakirjan toimia Yhdysvaltojen sotateollisuuden arvojen mukaisesti.

 

                                                       ***

Venäjän tavoitteena on Ukrainan denatsifikaatio, demokratian ulottaminen kaikille sekä NATO:n ja myös sitä kautta Yhdysvaltojen sotilaallisen vaikutusvallan laajenemisen estäminen. Miten on Suomen ja Norjan laita? Kuinka historiallinen natsimielisyys ja -liittolaisuus on neutraloitavissa demokratiaksi, kansanvallaksi ja humanismiksi?

Kansainväliset lait ja YK:n peruskirja pyrkivät takaamaan rauhan ja oikeudenmukaisuuden toteutumisen.

 

 

 

                                                                  

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nordstream 1, 2, terrorismi, fasismi, Quisling, Hitler, Norja, Suomi, Tanska, Henry Ford, kollaboraattoreiden teloitukset, Mannerheim, keskitysleirit, kansainväliset lait, Venäjän varojen konfiskointi, Euroopan unioni, Seymor Hersh, Ukrainan natsistinen to

SUOMI - TERRORISMIN TUKIJASTA TERRORISTIKSI

Tiistai 31.1.2023 klo 17.59 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katsoin Oliver Stonen dokumentin JFK – revisited. Sen voi googlata elokuvan nimellä. Aikaisempi elokuva JFK on hyvä olla pohjana.

Oliver Stone kuvaa taiturimaisesti yhä syvemmältä ja syvemmältä todistajalausuntoja ja arkistoja penkoen John F.Kennedyn salamurhaa – sen suunnittelijoita ja tekijöitä.

Paraskaan jännityselokuva ei lyö vertoja tälle ohjelmalle. Kuinka syytön tehdään syylliseksi, kuinka todistajalausuntoja väärennetään, kuinka asianosaisia kuolee tai tapetaan. Kuinka valtion komitea perustetaan ei totuuden paljastamiseksi vaan sen peittämiseksi.

Aitojen asianosaisten haastattelut, valokuviin ja dokumenttifilmeihin perustuvat vakuuttavat todisteet rakentavat uskomattoman todellisuuden. 

JFK:n murhasivat valtion elimet, CIA, FBI, sotiin myönteisesti suhtautuvat poliitikot ja heidän myötäjuoksijansa.

 

                                                      ***

 

John F. Kennedy olisi edistänyt rauhaa. Sitä sotateollinen kompleksi ei halunnut. Rauhaa rakensivat myös Martin Luther King ja Robert Kennedy, jotka myös murhattiin.

Ensimmäinen elokuva alkaa presidentti Eisenhowerin puheella, jossa hän varoittaa päästämästä sotateollista kompleksia valtaan.

JFK revisited alkaa John F. Kennedyn rauhaa tavoittelevalla puheella. Parasta kun katsotte sen itse.

 

                                                         ***

 

Yhdysvaltojen sodat ovat jatkuneet taukoamatta aiheuttaen miljoonia uhreja. Motiiveina ovat olleet sotilaallinen alistaminen ja ryöstö. Yhdysvaltojen sotilastukikohdat ovat levittäytyneet ympäri maapallon. Reagan tavoitteli jo Jugoslavian hajottamista, Kiinaa ja Venäjää. Bush Sr toteutti Venäjän ryöstön, Bill Clinton Jugoslavian lopullisen hajottamisen ja Kosovon miehittämisen. Bush jr hyökkäsi varoittamatta Afganistaniin ja Irakiin, Obama sai rauhanpalkinnon aloittaen sen kunniaksi enemmän sotia kuin kukaan muu Yhdysvaltojen presidenteistä. 

 

                                                      ***

Neuvostoliiton hajottaminen ja Venäjän taloudellinen ryöstö houkutteli Suomen valtiojohdon mukaan terrorismin tukemiseen.

Tiedot Venäjän ryöstöstä vaiettiin. Presidentti Bush sr siirsi F.William Engdahlin mukaan Venäjän kullan veljensä pankkiin Sveitsiin. Venäjän kansan omaisuus konfiskoitiin epäonnistuneella yksityistämiskampanjalla. Tuo yksityistäminen näyttäytyi Suomen presidentti Ahtisaarelle mallina tulevaa Serbian Kosovon serbiomaisuuden myöhempää konfiskointia varten.

 

                                                        ***

1990-luvulla Suomi toimi USA-johtoisen terrorismin avustajana. Media asettui tukemaan niitä Jugoslavian kansanosia, joiden puolella Yhdysvallat ja Saksa yhdessä natsi -diasporan ja Osama-bin Ladenin kanssa olivat. Siis Bosnian muslimien ja Kroatian neo-natsien puolella.

Suomen Yle, joka on nyt perusteellisesti harjaantunut sotateollisen kompleksin tarpeisiin, tuki Bosniaaan kalifaattia rakentavia muslimeja ja myöhemmin puhdasta albaani-Kosovoa rakentavia albaaneja entisen puolustusministeri Elisabeth Rehnin ja hammaslääkäri Helena Rannan haastatteluin. Jugoslavian hajottamista ja sotatoimia vastustaneet serbit olivat median vihollisia. Serbien virumisesta muslimien ja kroaattien keskitysleireissä koko toisen maailmansodan ajan vaiettiin.

 

                                                         ***

 

Terrorismin tukeminen muuttui tositoimiksi Suomen hallituksen salatessa Racakin kylän taistelun tapahtumat. Suomi salli ETYJ:n Kosovon joukkojen johtajan, yhdysvaltalaisen William Walkerin, CIA:n agentin ja Väli-Amerikan likaisten temppujen tekijän, lavastaa taistelussa kaatuneet henkilöt teloitetuiksi.

Vaikka suomalaiset oikeuslääkärit tiesivät, että henkilöt olivat poliisien ja terroristien välisessä taistelussa kaatuneita, oikeuslääkäreiden ryhmän puheenjohtajaksi valittu hammaslääkäri Helena Ranta ei kertonut mitä oikeuslääkärit olivat löytäneet.

Suomen hallitus päätti yhdessä Saksan ulkoministeriön kanssa salata oikeuslääkäreiden tutkimustulokset. Tämä teko yhdisti kouriintuntuvasti Suomen valtion Yhdysvaltojen sotateollisen kompleksin vaatimuksia toteuttavaan hallintoon, jota muodollisesti johti Bill Clinton. Se aloitti välittömästi hammaslääkäri Rannan tiedotustilaisuuden jälkeen Jugoslavian pommitukset. 

Todellinen syy pommituksiin oli se, että Jugoslavian hallitus ei suostunut koko Jugoslavian maaperän NATO-miehitykseen. Kolmen kuukauden pommitusten jälkeen sovitussa rauhassa vain Kosovon maakunta tuli NATO-miehityksen alaisuuteen, ei koko Serbia.

 

 

                                                        ***

 

Heti Jugoslavian pommitusten jälkeen v. 2000 Yhdysvaltojen ulkoministeriö julisti kokouksessaan Bratislavassa luopuvansa kansainvälisten lakien noudattamisesta, mikäli ne eivät palvele Yhdysvaltojen etua. Sen lisäksi USA julisti laajentavansa NATO:n Baltiasta (mihin se laskee Suomen kuuluvan) Ukrainan Odessaan.

Mikä demokraattinen maa antaa tällaisia julistuksia? Terroristivaltiohan se on. Maa joka tappaa rauhaa haluavat johtajansa ja kansalaiset, valehtelee, ryöstää, kiduttaa, pitää salaisia vankiloita myös Euroopassa.

Bratislavan päätösten jälkeen Yhdysvallat alkoi määrätä mitä Ukrainassa tapahtuu. Odessahan on Ukrainan rannikkokaupunki ja Mustan meren hallinnassa eräs tekijä. Toinen tavoite oli Krim ja Venäjän laivastotukikohta siellä.

NATO: a laajennettiin suunnitelman mukaan yhä lähemmäs Venäjän rajaa käyttämällä alueen valtioita kohtaan uhkailua, kiristystä ja taloudellisia houkutuksia. Päätavoitteena oli hajottaa Venäjä kuten Jugoslavia ja saattaa loppuun 1990-luvulla alkuun saatettu Venäjän ryöstö.

Psyykkisenä menetelmänä oli nostaa entisissä natsi-Saksan liittolaismaissa vanha natsi -nostalgia. Pyyhkiä syyllisyydentunteet ja historia pois ja legitimoida uusnatsismi, mitä oli tarvittu jo Jugoslaviaa hajotettaessa

 

                                                            ***

Venäjän valtion varallisuuden ja kullan konfiskointi sekä Serbian Kosovon serbiomaisuuden varastaminen olivat onnistuneet ja ne oli pyritty legalisoimaan ylikansallisella yhtiöittämisellä.2000-luvulla pyrittiin samaan Ukrainan värivallankumouksilla. Jotta Venäjän NATO-piiritysrengas saataisiin suljettua, Itä-Ukraina tulisi saada haltuun.

Maidanin verisen vallankaappauksen jälkeen vuonna 2014, Yhdysvallat ja NATO ottivat Ukrainan haltuunsa. Yhdysvallat valitsi ylikansallisen hallituksen. Varapresidentti Biden alkoi yhdessä sukulaistensa kanssa toimia siirtomaaherrana. Neo- natsismia alettiin ylistää, venäjän kieli kiellettiin, vähemmistöjen vaino alkoi, laillisuus romahti, Ukrainan ortodoksista kirkkoa ja sen pappeja vainottiin ja Itä-Ukrainan kansalaisilta lopetettiin sosiaaliset oikeudet ja yhdeksän vuoden ajan alue kärsi jatkuvista sotatoimista.

Ukrainan valtion omaisuus yksityistettiin. Ylikansalliset yhtiöt alkoivat GMO-maanviljelyksen. 

 

                                                           ***

Venäjänkielisten ukrainalaisten pyrkiessä pakoon natsien mielivaltaa, todeten Krimin niemimaan ja Itä-Ukrainan autonomisiksi alueiksi, Yhdysvaltojen sotateollinen kompleksi yhdessä EU:n kanssa julisti Venäjän presidentin hylkiöksi ja aloitti talouspakotteet ja boikotit, joiden loppupää ei ole vielä näkyvissä.

 

                                                             ***

 

Yhdysvaltojen terrorismi ei ole nähnyt vielä loppuaan. Jugoslavian hajottamissotien menestyksekkäät Yhdysvaltoja ja NATOa palvelevat markkinointitoimistot saivat yhä uusia tehtäviä.

Saksalaisen tutkimuslaitoksen johtajan Sabine Schifferin mukaan markkinointitoimisto Hill&Knowlton sai tehtäväkseen presidentti Putinin demonisoinnin. Sarvipäinen Putin aikausilehtien kannessa tai rotaksi kuvattu Putin Helsingin Sanomissa ovat saman ideologian tuotteita. 

Eräs Hill& Knowltonin johtajista on USA/Ukraina hankkeissa mukana, joten kyse ei ole vain markkinointitehtävästä vaan myös osallisuudesta ja projektista hyötymisestä taloudellisesti.

 

                                                               ***

Suomen media on ollut 1990-luvulta saakka aktiivinen Yhdysvaltojen sotateollisen kompleksin harrastaman terrorismin tukija. Milloin Suomi muuttui terroristiksi itse?

Presidentti Niinistön valtakausi on ollut ratkaiseva. Presidentti Halonen oli ulkoministeri silloin kun oikeuslääkäreiden tutkimustulokset salattiin. Siitä hän ja Lipposen hallitus kantavat vastuun.

Jugoslavian sodan aikana silloinen ministeri Niinistö oli EDU: n, Euroopan demokraattisen unionin, puheenjohtaja, jonka tehtävänä Niinistön mukaan oli ”kommunismin kitkeminen” Euroopasta. Kaikki Jugoslavian johtajat olivat kommunisteja.

Halosen presidenttikaudella Suomi liittyi Yhdysvaltojen sotateollisen kompleksin laittomaan hankkeeseen, Afganistanin sotaan. Sota muutettiin lailliseksi YK:n mandaatiksi myöhemmin

Ehkä tuo sota tutustutti suomalaiset siihen, kuinka terroristinen toiminta muutetaan hyväksyttäväksi. 

 

                                                      ***

 

Presidentti Niinistö on median luomus. Kun media käskee hypätä, hän hyppää.

Kaikki Suomen Yhdysvaltojen sotateollisuutta palvelevat mediatalot ovat jo yli vuosikymmenen kannattaneet Suomen liittymistä NATO: on.

Tämän oivaltaen presidentti Niinistö liitti Suomen NATO: n isäntämaasopimukseen v. 2014 ilman eduskuntakäsittelyä.

Suomeen kutsuttiin NATO: n hybridikeskus toteuttamaan  USA n sotateollisuuden tavoitetta tiedonvälityksen saamiseksi tukemaan Suomen liittämistä NATO on. 

 

                                                       ***

 

Milloin terrorismin tukeminen muuttui terrorismiksi?

Oliko se silloin kun eduskunta muutettiin NATO: a tukevaksi elimeksi presidentin puhuttelujen jälkeen? 

Oliko se silloin kuin kansanmurhaa suorittavan, natsismia muistuttavia käytäntöjä toteuttavan presidentti Zelenskin annettiin  puhua videolla eduskunnassa kansanedustajien noustessa taputtamaan hänelle seisaaltaan.

Oliko se silloin kun Suomi alkoi lähettää aseita sotaa käyvään Ukrainaan, aseita, joista presidentti Niinistö sanoi että ”kyllä niillä jälkeä tulee”,

Vai tapahtuiko se silloin, kun pääministeri Sanna Marin julisti olevansa valmis taistelemaan ukrainalaisten puolella tajuamatta, että hän taistelisi Yhdysvaltojen terroristisen sotateollisuuden  sotaa ukrainalaisilla toisia ukrainalaisia vastaan?

Vai tapahtuiko se lopulta silloin kun eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Halla-aho sanoi, että venäläisiä pitää tappaa, tai silloin kun kirjailija Sofi Oksanen halusi nimensä venäläisiä tappavaan ammukseen?

 

                                                         ***

Kaikessa tässä media heiluttaa tahtipuikkoa. Yhdysvaltalainen ylikansallinen media on riippuvainen aserahoista. Jo 1990-luvulla anglikaaninen kirkkokin sijoitti aseisiin. Aseteollisuus tuo rahaa ja valtaa. Sodilla saadaan öljyä ja maan rikkauksia.

Sotilaat ja armeija luovat kurinalaisen saman mielisyyden. Fasismissa se läpäisee yhteiskunnan. Olemme muuttuneet terroristeiksi, siltojen ja öljyputkien räjäyttelijöiden kanssarikollisiksi, saadun öljyn maksujen konfiskoijiksi. Sopimusten rikkojiksi, rahojen ja omaisuuden varastamisen laillistajiksi. 

Nyt Euroopan Unioni varastaa, sensuroi, korruptoi ”laillisesti”. Ei tarvitse muuta kuin julistaa: ”Nyt varastaminen on laillista. Tiedon pimittäminen samoin”. Keskeytetään Allegro-junaliikenne, heitetään ydinvoimalaitoksen rakentamissopimus ja koko hanke romukoppaan. Tehdään siitä laki tai sopimus. Meidän kesken. Terrorismi ei tarvitse lakejakaan.  

 

 

 

                                                                            

 

 

                                                                               

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Oliver Stone, Yhdysvaltojen terrorismi, Suomi terroristina, Niinistö, Jugoslavia, Venäjän ryöstö, Ukrainan ryöstö, natsismi, Kennedyn murha,

Pääseekö Niinistö eturiviin?

Torstai 26.1.2023 klo 17.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat ja Saksa ovat liittoutuneet natsien kanssa merkittävästi Jugoslavian hajottamissodista lähtien. Yhdysvaltojen ja Kanadan natsi-diaspora rahoitti paitsi sotaa myös sotapropagandaa.

Seuraava Saksan ja USA:n yhteishanke oli Syyrian vallankaappausyritys. Yhdysvaltojen entinen Libanonin suurlähettiläs Jeffrey Feltman ja saksalaisen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes esittelivät kaappauksen suuntaviivat Bilderberg- ryhmässä, presidentti Obaman läsnäollessa v. 2008.

Venäjän ryhdyttyä tukemaan Syyrian sekulaarista hallitusta v. 2015 kaappaus meni kiville. Yhdysvallat ja EU, Saksan johdolla, asettivat totaaliset talouspakotteet, joilla Syyrian jälleenrakennus on käymässä mahdottomaksi. USA jatkaa Syyrian öljyn varastamista sotilaidensa vartioimana. Syyrialaiset kärsivät ravinnon ja polttoaineen pulasta

Yhdysvallat ja EU ehtivät muun ohella horjuttamaan Ukrainaa pois yhteistyöstä Venäjän kanssa koko 2000 -luvun ajan. Väkivaltainen vallankaappaus yhteistyössä natsi -joukkioiden kanssa suoritettiin helmikuussa 2014, mitä seurasi USA:n asettama laiton hallitus ja vaaleilla valitun presidentin ajo maanpakoon.

Ukraina siirtyi kokonaan USA:n valtapiiriin. USA:n varapresidentti Biden vieraili usein Ukrainan parlamentissa antamassa ohjeita. Hän kertoi puhuneensa pääministeriksi valitsemansa Yatsenjukin kanssa puhelimessa enemmän kuin vaimonsa kanssa.

Ukrainan natseilla on keskeinen määräysvalta siihen, miten maata hallitaan. Uuden hallituksen aikana venäjän kielen asema muutettiin. Se ei ollut enää virallinen kieli ja venäjän puhuminen kiellettiin julkisella paikalla. Ukrainan historiankirjoitus muutettiin heijastamaan natsi -myönteisyyttä. Hitlerin liittolainen Stepan Bandera korotettiin jalustalle. Koululaisten historiankirjat, tuhannet maan kadut ja paikannimet muutettiin pyyhkimään pois yhteydet Venäjään ja Venäjän kulttuuriin. Venäjänkieliset tiedotusvälineet lakkautettiin.

Laiton hallitus ja laittomaksi muuttunut eduskunta julistivat ”terrorismin vastaisen sodan” Itä-Ukrainan pääasiassa venäjänkieliselle väestölle, joka ei halunnut alistua vallankaappauksen alaisen hallituksen valtaan. Krim itsenäistyi ja Donbassin alue julistautui autonomiseksi. Sitä seurasi ennen näkemätön väkivalta, joka muuttui muistuttamaan kansanmurhaa. 

 

                                                      ***

Vallankaappauksella maasta ajettu Ukrainan presidentti olisi ollut valmis Saksan, Puolan ja Ranskan ulkoministereiden ohella sopimaan seuraavien vaalien aikaistamisesta ja Euroopan unioniin lähentymissopimuksen tulevasta ratifioinnista. Sopimus heitettiin roskakoriin.

Seuraavaksi Donbass oli valmis Saksan, Ranskan ja Venäjän tukemana sopimaan Kiovan hallituksen kanssa rauhanomaisesta ratkaisusta autonomisena osana Ukrainaa. Sopimusta kutsuttiin Minskin sopimukseksi.

Ukrainan presidentti Poroshenko, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande neuvottelivat ketunhäntä kainalossa. He eivät halunneetkaan rauhanomaista sopimusta vaan sotaa. He halusivat käyttää aikaa siihen, että USA:n johtama sotilasliitto NATO kouluttaisi ukrainalaiset käymään sotaa Venäjää vastaan heikentääkseen sitä. 

Jo presidentti Barack Obaman aikana Yhdysvallat oli julistanut Venäjän vihollisekseen. Kongressi antoi presidentille luvan aloittaa sota ”tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen”.

Kaikki osapuolet tiesivät, että natsijoukoilla oli valta painostaa Ukrainan presidenttiä ja että natsit olivat osa Ukrainan laillista armeijaa järjestäytyen eri osastoiksi, jotka kukin kantoivat omaa natsi -historiaansa ja viettivät juhlapäiviään. Stepan Banderan syntymäpäivää 1.1. vietetään soihtukulkuein suurkaupunkien kaduilla.

 

                                                          ***

 

70 vuotta on kulunut toisesta maailmansodasta, jolloin Saksan natsi -armeija liittolaisineen taisteli Ukrainan natsien rinnalla Neuvostoliittoa vastaan. Suomi kuului näihin liittolaisiin.

Tammikuussa 2023 Saksa on ilmoittanut antavansa panssarivaunuja Ukrainalle sotaan Venäjää vastaan, joka taistelee Ukrainan de-natsifioimiseksi ja Itä-Ukrainan kansanmurhan lopettamiseksi.

Suomi on ilmoittanut antavansa uuden 11/12 asepaketin ja mahdollisesti myös hyökkäysvaunuja.  Suomen hallitus ja presidentti eivät tunnusta taistelevansa kansanmurhan onnistumiseksi, vaan naamioivat puheen ”Ukrainan demokratian puolustamiseksi” ja Venäjän-vastaiseksi taisteluksi. Natsien olemassaoloa tai toisinajattelijoiden murhaamiseksi laadittuja listoja Suomen hallitus ei tunnusta tuntevansa.

 

                                                       ***

 

Suomen presidentti ja pääministeri ovat joutuneet kilpailuun siitä kuka on paras natsien tukija. Suomi ja Eesti miinoittivat toisen maailmansodan aikana Suomenlahden estääkseen natseja vastaan taistelevan Neuvostoliiton merenkulun. 16 000 Tallinnasta Leningradiin laivoilla Saksan natseja pakenevaa menehtyi noihin miinoihin.

Viime päivinä Eestin ulkoministeri on esittänyt, että Suomenlahti suljetaan yhteistyössä Suomen kanssa. NATO:n miinalaivat harjoittelivat jo Suomen vesialueilla. Venäjä on kutsunut suurlähettiläänsä Eestistä. Saman teki Eesti vastavuoroisesti. Suomen tasavallan presidentti keräsi pisteet ensimmäisenä jättämällä Venäjän suurlähettilään kutsumatta itsenäisyyspäivän juhliin. Muutama päivä sitten Suomen presidentti keräsi natsipisteitä vierailemalla Kiovassa naureskelemalla julkisesti Putin-pilakuvalle

Yhdysvaltojen ulkoministeriö piti v. 2000 kokouksen Bratislavassa. Siellä päätettiin levittää NATO-alue Baltiasta (johon Suomen katsotaan kuuluvan) Ukrainan Odessaan. Sen lisäksi Yhdysvallat päätti ryhtyä hankkeeseen estää Venäjän pääsy Itämerelle.

Nyt USA on ottanut Ukrainan haltuun eräänlaiseksi siirtomaakseen, kouluttanut NATO:n avulla ja Saksan Merkelin ja Ranskan presidenttien suosiollisella avustuksella Ukrainalle NATO-kelpoisen armeijan. Tuon armeijan lähtiessä helmikuussa 2022 hyökkäämään tarkoituksenaan saada päätökseen Itä-Ukrainan kansanmurha ja valloittaa Donbassin alue Ukrainan hallituksen valtaan, Venäjän mitta tuli täyteen.

Donbassin väestö julistautui itsenäiseksi ja kutsui Venäjän armeijan apuun. Itä-Ukrainan asukkaiden oma armeija liittoutui Venäjän armeijan kanssa yhteistoimintaan puolustamaan kotimaataan.

 

                                                            ***

 

Yhdysvallat ja Ukraina ovat saaneet natseihin tukeutuvan armeijansa avuksi varustuksia Saksalta. Saksa on tutussa puuhassa palauttamassa nyky -poliitikkojen isien ja isovanhempien haavetta voitosta Venäjästä.

Eestiläisillä ja suomalaisilla on kilpailu siitä, kuka parhaiten palvelee Ukrainan presidentti Zelenskya ja hänen isäntäänsä Yhdysvaltoja.

Ranska, Ruotsi ja Norja ovat erikoisessa seurassa. Ranska ja Norja olivat natsi-Saksan miehittämiä ja kärsivät siitä, mutta nyt eivät ole huomaavinaan natsien rikoksista kärsivien Donbassin asukkaiden hätää. Suomalaisille natsi -liittolaisuus on tuttua ja poliitikkomme keräävät pisteitä Ukrainan avusta mielellään ja ilman vaikeuksia.

 

 

                                                             ***

 

Kun tuntee Vietnamin, Irakin, Libyan, Syyrian ja Afganistanin kauhut Yhdysvaltojen armeijan ja sen liittolaisten uhreina ei ole vaikeata asettua natsismin uhrien puolelle tässäkään tapauksessa. Venäjällä on valtava taakka puolustaa maailmaa fasismilta ja natsismilta. YK:n viimeisimmässä äänestyksessä EU-maat olivat jo natsismin ja fasismin ihannoinnin puolella. Maapallon maiden enemmistö ei ole.

 

 

                                                         ***

 

Presidentti Niinistö kilpailee kaikkien niiden kanssa, jotka Ukrainaa miellyttäen tietävät miellyttävänsä Yhdysvaltoja. Jokainen teko tuottaa pisteitä, joiden runsaus pussissa oikeuttaa ensi vuoden tammikuun ensimmäisenä päivänä Banderan kunniaksi vietettävän soihtukulkueen kärkeen Kiovassa. 

Eturiviin rynnii tietenkin presidentti Biden. Häntä taluttaa Britannian sen hetkinen pääministeri. Liittokansleri Scholtz lienee toisessa rivissä, rinnallaan Emmanuel Macron ja Puolan presidentti Duda. Bidenin rinnalle asettunee kunniavieraana Angela Merkel ja Francois Hollande, ehkä Petro Poroshenkokin. Viimeksi mainitun vierelle päässee Sauli Niinistö.

 

Jos Venäjä voittaa sodan, kuten uskon, marssi peruutetaan. Musiikkina soitetaan jotakin kuolematonta venäläis-ukrainalaisen säveltäjän teosta.

 

                                                   

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan historia, Venäjä, natsismi Euroopassa, natsismin ilmentymä Suomessa, Merkel, Hollande, Poroshenko, tankit, Minsk, Sauli Niinistö,

YLE, LAVROV JA NIINISTÖ

Torstai 19.1.2023 klo 13.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katsoin eilen tunnin ajan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin tiedotustilaisuutta viime vuoden kansainvälisestä tilanteesta.

Meidän suomalaisten kannalta mielenkiintoisin osio liittyi Islantilaisen lehtimiehen kysymykseen koskien Lavrovin kantaa Suomen presidentti Sauli Niinistön uuden vuoden puheeseen.

On tyypillistä, että Suomen YLE ei kyennyt välittämään suomalaisille tuota meitä koskevaa lyhyttä tuokiota sellaisenaan.

Lavrov luonnehti Niinistön puhetta primitiiviseksi. Muistamme Niinistön verranneen, viime aikojen tyypilliseen tapaansa varsin brutaalilla tavalla presidentti Putinia ja Stalinia.

Lavrov toivoi suomalaisten muistavan paremmin historiaansa.

Lavrov valitti, että "on häpeä, että kaikki hyvä on pilattu". Ulkoministerin lämpö ja läsnäolo olisivat voineet - jos Yle olisi lähettänyt koko islantilaisen toimittajan saaneen vastausosion kokonaisuudessaaan, välittänyt meille suomalaisille kuinka loukkaavaa maamme valtiojohdon käytös Venäjää kohtaan on ollutkaan ja on.

Lavrov totesi: "Suomi nauttii NATO-jäsenyyden hakemisesta". Mihinkään muuhun tulokseen ei voine tullakaan kun seuraa presidentti Niinistön ja pääministeri Marinin rientoa ympäri maailmaa solvaamassa Venäjää ja antamassa haastatteluja niin monelle NATO- maalle kuin mahdollista.

Lopuksi ulkoministeri Lavrov totesi ikäänkuin mietteissään, että "tietenkin Venäjän on harkittava teknisiä seuraamuksia rajoillaan."

Tämän itsestään selvän seuraamuksen Suomen NATOa jo kohta kaksi vuosikymmentä totellut Yle, nosti ikäänkuin pääuutiseksi: "Venäjä uhkaa Suomea".

Mistään uhkaamisesta ei tietenkään ole kyse vaan johtopäätöksistä EUn, Suomen pääministerin ja presidentin vaatimusten ja tekojen jälkeen.

Itselleni jäi tiedotustilaisuudesta surullinen tunne. Ulkoministeri Lavrov kävi läpi kaikki maailman kriisialueet. Hänen kokemuksensa ja asiantuntemuksensa ja empatia hädänalaisia mm palestiinalaisia kohtaan on käsinkosketeltavaa. Suomi oli luonnollisesti pieni yksityiskohta. Mutta se, että Suomi ei ole enään missään suhteessa rauhan ja totuuden puolella vaan sotaintoinen ja provosoiva on valtava menetys koko Suomen kansalle. Nykyinen militaristinen uho ja valehtelu muistuttaa sisällissotamme aikaa 1917 -18, jonka tunnelmissa tasavallan presidenttimme näyttää viihtyvän ja josta 1930-luvun ohella hänen asenteensa kumpuaa.

Lopuksi ulkoministeri Lavrov totesi islantilaiselle lehtimiehelle, että Islanti on onnekas ettei se ole EU:n jäsen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen NATO-jäsenyys, Niinistön uudenvuoden puheen primitiivisyys, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin tiedotustilaisuus, hyvän tuhoamisen häpeä, EUn vaikutus Suomeen

Suomi on Eurooppalainen -sarja on falski historian väärennös

Sunnuntai 8.1.2023 klo 16.45 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen Yle on asettunut palvelemaan NATO:n hybridikeskusta. Vasta lanseerattu sarja lienee tarkoitettu vahvistamaan Suomen valtiojohdon valitsemaa polkua NATO-jäsenyyteen.

Ohjelmassa viitataan siihen, että Suomessa v. 1975 pidetyn ETYK-kokouksen asiakirjassa vahvistettiin jo toisen maailmansodan rauhan päättänyt julistus rajojen koskemattomuudesta. Valtioiden rajoja ei voi siirtää muuta kuin rauhanomaisesti. 

Ohjelmassa kuvataan kuinka Venäjän suorittama ”sotilaallinen” Krimin haltuunotto olisi ollut ensimmäinen tällainen kielletty siirto. Kuten kaikki tiedämme, haltuunotossa ei ammuttu laukaustakaan.

Sen sijaan Ylen falskissa historian kertomuksessa unohdetaan Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrichtissa suoritettu ”lähtölaukaus” Jugoslavian hajottamissotaan v. 1992. EU:ta perustamassa olleet maat tunnustivat Saksan johdolla Jugoslavian osavaltio Kroatian itsenäisyysjulistuksen, joka merkitsi rajojen muuttamista väkivalloin.

 

                                                      ***

Jo ennen tätä rajojen siirtämistarinaa, ohjelmassa esitettiin näyttävä tekstin pätkä verenpunaisella taustalla, jossa ”Bosnian muslimipakolaiset kertovat serbien murhanneen siviiliasukkaita ja leikanneet kurkut auki”. Sitten ministeri Pekka Haavisto muistuttaa ”Srebrenican kaltaisista kauhukertomuksista”.

Lopussa kerrotaan helpottava taru siitä kuinka ”Sodat taltutettiin NATO: n, käytännössä Yhdysvaltojen avulla”.

Sarjan ykkösosa päättyy ihanaan yhteenvetoon, kuinka ”Suomi taisteli demokratian puolesta talvi- ja jatkosodassa”. Tällaisella falskilla tarinalla pyritään saamaan suomaiset uskomaan paitsi omaan taisteluun demokratian puolesta, myös Ukrainan taisteluun samoin eväin. 

Tosiasiassa Suomi taisteli toisessa maailmansodassa kuten Ukraina tällä hetkellä natsi -tunnuksin, natsi-Saksan rinnalla. Koko Euroopan unioni taistelee nyt yhdessä natsismia Ukrainan rinnalla kannattaneen Yhdysvaltojen kanssa toisen maailmansodan revanssia Venäjää ja koko natsismin vastaista maailmaa vastaan.

 

                                                     ***

Suomi on Eurooppalainen valehtelee räikeästi.

Yhdysvallat oli nimittäin jo Reaganin aikana 1980-luvulla suunnitellut Jugoslavian hajottamista ja sotilaallisen sillanpääaseman saamista Balkanille. Maa sai liittolaisekseen Saksan ja liittokansleri Helmut Kohlin. Saksan talous tarvitsi vahvistusta maan yhdistymisen aiheuttamaan taloudelliseen kaaokseen. Euroopan unioni perustettiin palvelemaan USA:n aseteollisuutta.

Kroatian pankit, vakuutuslaitokset ja Jugoslavian muiden osavaltioiden omaisuus ryöstettiin sodan ja talouspakotteiden avulla. 

Serbia oli ainoa demokratiaa ja eri kansanryhmien tasa-arvoa toteuttava kansanryhmä. Serbit vastustivat Jugoslavian hajottamista, minkä vuoksi lännen valtamedioiden oli osallistuttava serbien demonisointiin.

USA ja EU suorittivat Jugoslavian tuhoamisen Osama bin Ladenin ja Yhdysvaltojen natsi- ja albaanidiasporan rahoituksen tukemana. Natsit siirtyivät USA:sta ja Kanadasta vanhoihin kotimaihinsa Balkanille.

Suomen media ja poliitikot tukivat niitä voimia, joita USA ja EU tukivat. 

Kroatian presidentiksi oli valittu holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman ja Bosnian presidentiksi, ohi vaalituloksen Alija Izetbegovic, joka oli kirjoittanut v. 1970 islamilaisen julistuksen. Islamilainen julistus kaavaili Bosniaan islamilaista kalifaattia, jonka mukaan ”paras serbi on kuollut serbi”.

 

                                                          ***

 

Toisen maailmansodan aikana Kroatia ja Bosnia kuuluivat fasistiseen Kroatian valtioon. Suomi tunnusti Kroatian, jossa serbit kerättiin ortodoksisiin kirkkoihin ja poltettiin elävältä tai koottiin keskitysleireihin, joissa erityiskäsittelyn saattoi saada ”serbileikkurista”. Leikkuri oli käyrä veitsi, johon kiinnitetty nahkahihna sidottiin ranteen ympärille. Leikkurin avulla saattoi kätevästi katkaista serbin kaulan. Keskitysleirejä oli 17. Sekä kroaatit että Bosnian muslimit tekivät yhteistyötä natsiaatteen puolesta.

Toisen maailmansodan kauhut toistuivat EU:n aloittaessa yhdessä Yhdysvaltojen kanssa Jugoslavian hajottamisen. Bosnian muslimiperheet, nyt toisen maailmansodan hirmutekoihin osallistuneiden muslimien lapset ja lapsenlapset osallistuivat erityisesti Srebrenican kaupunkia ympäröivien kylien serbisiviilien teurastukseen.

 

                                                            ***

Olen kuvannut nuo vv 1991 -1992 Srebrenicasta käsin serbikyliin tehdyt murharetket teoksessani ”Lupa olla julma”. Jugoslavian lähettiläs toimitti noista retkistä yksityiskohtaisen raportin, sekä uhrien että hyökkääjien nimet mainiten YK:n käsiteltäväksi. Raporttia ei koskaan käsitelty. Yhdysvaltojen ulkoministeri Madeleine Albright oli kieltänyt myös mediaa kertomasta siitä.

Yli 2000 uhrin, joiden kohtalosta on tehty tieteellinen lähes 1000 sivuinen teos. On karmaisevaa lukea raporttia, jossa fanaattiset opettajat kannustavat tappamaan. Hyökkääjät saattoivat istahtaa tappamansa serbi-maanviljelijän talon kuistille, avata isännän luumuviinapullon ryyppyä varten ja kehua kuinka hyvää se on.

Srebrenican kaupunkia ei ollut koskaan julistuksista huolimatta de-militarisoitu. Muslimi-armeija terrorisoi kaupunkilaisia niin serbejä kuin muslimeja – raiskasi naisia. YK:n rauhanturvaajat, ensin kanadalaiset, heidän jälkeensä hollantilaiset sotilaat eivät uskaltaneet riisua muslimijoukkoja aseista.

 

                                                                ***

Srebrenican joukkomurha heinäkuun 1995 alkupuolella, keksittiin heinäkuun lopulla ICTY:n toimihenkilön toimesta Tuzlassa. Tarun tarkoituksena oli peittää yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttamien kroaattijoukkojen suorittama 200 000 serbiasukkaan karkotus tykki – ja kranaattitulella 1600-luvulta peräisin olevilta asuinsijoiltaan Kroatian Krajinasta. Karkotusta kutsuttiin ”Operaatio Myrskyksi”.

Presidentti Tudjman karjui alaisilleen 31.7. 1995: ”Lyökää niin että serbit käytännössä häviävät Kroatiasta.”

Yhdysvaltojen puolustusministeri sanoi muutama vuosi sitten Operaatio Myrskyn olleen hienoin taistelu sitten toisen maailmansodan.

Srebrenica-tarua on kehitelty ja vaalittu Yhdysvaltojen johdolla jo vuosikymmeniä. Siten ”Suomi on Eurooppalainen”- ohjelma on täydellinen USA:n haluaman tarinan vahvistus. Ministeri Haaviston värisevällä äänellä annettu todistus ”Srebrenicasta” ja ex suurlähettiläs Rene Nybergin toteamus Krimin valtauksessa tapahtuneesta ensimmäisestä toisen maailmansodan jälkeisestä väkivaltaisesta rajansiirrosta on absurdia.

 

                                                                    ***

 

Suomi on Eurooppalainen- sarjaa voisi käyttää opetuselokuvana propagandasta – näin se tehdään!

Lopputoteamus on aivan fantastinen: ”(Jugoslavian) Sodat taltutettiin NATO: n - käytännössä Yhdysvaltojen avulla.” Kliimaksia olisi voinut vahvistaa sotilasmarssilla.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi on Eurooppalainen-sarja, Yle:n suorittama falski historian väärennös, Euroopan rajat, ETYK, Jugoslavian sota, Krim, Pekka Haavisto, Rene Nyberg, Srebrenica, Suomi "demokratian" puolustajana toisessa maailmansodassa, historian väärentäminen verovaroi

KANSALLISSOSIALISMIAKO SANNA MARIN TAVOITTELEE?

Lauantai 31.12.2022 klo 14.21 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen pääministeri toivoo Suomen kansan ajatusten olevan Ukrainassa.

Menneen vuoden aikana hän on usein toistanut Suomen voittaneen kaikki sotansa. Hän on kuvannut Ukrainan asian olevan Suomenkin asia. Lisäksi hän on uskonut ja vaatinut, että Venäjä ei voita sotaa, jota pääministeri kutsuu ”provosoimattomaksi, julmaksi hyökkäyssodaksi”.

Lähdetäänpä alusta:

Suomi hävisi toisen maailmansodan liittoutuessaan natsi-Saksan kanssa. Suomi tunnusti myös fasistisen Kroatian, jonka keskitysleirit olivat Saksankin leirejä julmempia. Fasistisessa Kroatiassa ortodoksiset serbit suljettiin leireihin tai poltettiin elävältä ortodoksisiin kirkkoihinsa elleivät suostuneet kääntymään katolisuuteen.

Suomi oli Pariisin rauhansopimuksesta neuvoteltaessa ansionsa mukaan häpeäpaalussa muiden liittolaistensa kanssa. Sen sijaan että pääministeri Marin osoittaisi myötätuntoa fasistien kynsiin joutuneita serbejä tai Mannerheimin suunnittelemiin ja toteuttamiin Itä-Karjalan keskitysleireihin pakolla kuljetettuja venäjää puhuvia Karjalan asukkaita kohtaan, hän kääntää asiat päälaelleen. ”Suomi voitti!”

 

                                                   ***

 

Sama toistuu Ukrainan kohdalla.

Yhdysvaltojen vuonna 2014 yhteistyössä Ukrainan natsien kanssa suorittamasta vallankaappauksesta lähtien natsismi on voittanut alaa Ukrainassa. Natsien vaikutuksen alainen Kiovan hallitus julisti sodan Itä-Ukrainan pääasiassa venäjänkieliselle väestölle. Miksi? Itä-Ukrainan väestö ei halunnut alistua Yhdysvaltojen nimittämän nukkehallituksen alaisuuteen vaan vaati demokratiaa.

Välittömästi vallankaappauksen jälkeen Kiovan hallitus ja eduskunta julistivat venäjän kielen kielletyksi. Miljoonilta ihmisiltä kiellettiin äidinkielensä puhuminen kodin ulkopuolella. Vähitellen venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-asemat lakkautettiin.

Länsi-Ukrainassa vallitseva kansallismielinen yhteiskuntakäsitys tuli ainoaksi hyväksytyksi ajatustavaksi. Siihen kuului toisen maailmansodan aikaisten natsijohtajien ihannointi. Heidän mukaansa nimettiin urheiluhalleja ja tuhansien katujen ja aukioiden nimet muutettiin.

 

 

                                                     ***

Keväällä 2014 yli 100 ihmishenkeä vaatineen vallankaappauksen syyllisten etsiminen tehtiin laittomaksi. 2.5. 2014 lähes 100 demokratiaa vaatinutta kaupunkilaista suljettiin natsien toimesta Odessan ammattiyhdistysten taloon, joka poltettiin, ovet suljettiin ja ihmisten pako palavasta rakennuksesta estettiin. Syyllisten etsimistä ei ole aloitettukaan.

Natsien vaikutuspiirissä oleva Kiovan hallitus osallistui Minskin rauhansopimuksen laadintaan, jotta Donbassin pääasiassa venäjän kielisen Itä-Ukrainan alueelle voitaisiin rakentaa autonomia, jonka puitteissa kaksi kulttuuria voisi elää rinnakkain.

Minskin sopimuksen laatimiseen osallistuivat Ranskan presidentti Francois Hollande ja Saksan liittokansleri Angela Merkel. He ovat kuitenkin nyt paljastaneet, että Minskin sopimusta ei ollut aiottukaan panna täytäntöön vaan tarkoituksena oli järjestää Ukrainalle aikaa yhdessä USA:n ja NATO:n kanssa suorittaa aseellista entistä parempaa varustautumista Venäjää vastaan.

Minskin sopimuksen asteittaisen täytäntöönpanon viimeiseksi askeleeksi oli tarkoitettu Ukrainan itärajan palauttaminen Ukrainan hallituksen alaisuuteen sen ollessa sisällissodasta lähtien Donbassin omien aseellisten joukkojen hallinnassa. 

Presidentti Petro Poroshenkon hyväksyi kuitenkin tuon Minskin sopimuksen viimeisen askeleen vuonna 2018 laiksi, mikä merkitsi YK:n hyväksymän Minskin sopimuksen raukeamista. Donbassin väestölle ei jäänyt mitään neuvoteltavaa. Kiovan sota ja pommitukset jatkuivat herkeämättä.

 

                                                        ***

Länsi-Ukrainan nationalistien tavoitteena on ukrainisoida koko väestö. Ensimmäinen askel oli venäjän kielen aseman muutos vuonna 2014, venäjä ei ollut enää virallinen kieli. Vuonna 2017 kouluopetus venäjänkielellä kiellettiin. Venäjän kielen puhuminen julkisuudessa kiellettiin ja vähitellen kaikki venäjänkieliset painetut tekstit ja muu ilmaisu tulivat kielletyiksi.

Kaikki Ukrainan koulukirjat muutettiin myötäilemään myönteistä asennetta toisen maailmansodan aikaisiin natsien kanssa liittoutuneisiin johtajiin kuten Stepan Banderaan. Näiden johtajien syntymäpäiviä juhlistetaan soihtukulkuein.

Kaikki toisen maailmansodan voittaneen Neuvostoliiton kaatuneiden muistomerkit oli hävitettävä. Kaikki mikä muistuttaa Venäjän osuudesta Ukrainan kehityksessä on poistettava. Viime päivinä Odessan kaupungin perustaneen Katariina Suuren patsas on siirretty hautausmaan varastoon. 

Itä-Ukrainan Donbassin autonomian sijaan nationalistien tavoitteena oli alueen asukkaiden uudelleen kasvatus, omasta identiteetistä luopuminen ja nationalistisen ukrainalaisen identiteetin omaksuminen. Vasta uudelleen kasvatuksen tuotteena syntyvät ihmiset voisivat olla Ukrainan kansalaisia. Prosessi muistuttaa islamilaisessa kalifaatissa opin omaksuneiden kansalaisten ”uudelleen sosiaalistamista”, josta on kokemuksia esimerkiksi Ruotsista.

 

                                                  ***

Sanna Marin ja Sauli Niinistö puolisonsa Jenni Haukion kanssa ovat edistäneet Ukrainan kaltaista prosessia Suomessa. Uuden vuoden tervehdyksessään Sanna Marin kuvaa tänä vuonna maassamme tapahtuneita muutoksia positiivisen historiallisiksi – NATO-hakemus etunenässä.

Venäjä pyrkii operaatiollaan poistamaan maailmasta natsismin uhan. Samalla se joutuu taistelemaan natsismia tukevaa Yhdysvaltojen ja EU-NATO:n sotilaallista uhkaa vastaan. Marin toivoo siis natsismin ja rasismin voittoa.

Suomen media, Yle etunenässä, on toteuttanut kansan historiallisen muistin tuhoamista. Kuten pääministeri Marin, joka väittää Suomen voittaneen kaikki sotansa häpeällisen häviön sijaan, Yle yrittää tehdä suomalaisista Ukrainan natsien ihailijoita. Kuluneen vuoden aikana Yle ei ole pystynyt tuottamaan ainoatakaan keskustelua, jossa olisi historiallisen totuuden runko. Jos suomalaisten ei anneta surra väärällä puolella oloaan ja keskitysleirejään, kansa joutuu toistamaan virheitään. Se merkitsisi liittoutumista yhä fasistisemman Euroopan unionin kanssa, joka selviää julkisuudessa vain valehtelemalla siitä mitä maailmassa tapahtuu.

Euroopan unionin jäsenmaat ovat ilmoittaneet YK:n äänestyksessä kannattavansa fasimin ja natsismin ihannointia. He haluavat korruptoituneen natsi-Ukrainan EU:n jäseneksi. Samaan aikaan Venäjä yrittää sotilaallisesti estää natseja tuhoamasta suurta osaa Ukrainan väestöstä ja toimia kaikkien maailman fasismin vastaisten maiden johtajana ja kannustajana.

Sanna Marin ja Sauli Niinistö ovat historian väärällä puolella.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marin ja kansallissosialismi, Ukraina, ukrainalaisten uudelleen kasvatus, Hollande, Merkel, venäjänkielen kieltäminen, Poroshenko, Venäjä, NATO, EU, toisen maailmansodan häviö, Sauli Niinistö, ortodoksinen uskonto

JOULUBLOGI

Lauantai 24.12.2022 klo 13.38 - Pirkko Turpeinen-Saari

He voivat lopettaa junayhteyden. He voivat estää autoliikenteen. He voivat estää lentoliikenteen ja kaiken muun matkustamisen. He voivat estää keskinäisen kaupan. MUTTA

He eivät voi estää meitä suomalaisia rakastamasta Venäjää ja venäläisiä, naapureitamme.

Voimme uida läpi Suomenlahden tapaamaan ystäviämme Pietarissa. Vaellamme heidän kanssaan yhteisissä muistoissamme.

Muistamme heidän antaneen meille itsenäisyytemme. Muistamme heidän auttaneen meitä luopumaan natsi -menneisyydestämme ja militarismistamme. Sen sijaan että he olisivat syyttäneet meitä siitä, että suljimme venäjänkieliset Karjalan asukkaat keskitysleireihin ja kaikin tavoin yritimme estää heitä vapauttamasta maailmaa natsismin ja militarismin ikeestä, he antoivat meille hopealautasella ensimmäiset demokraattiset vaalit vuonna 1945, joihin jokainen suomalainen, niin vankiloissa viruneet Suomi-Neuvostoliitto-seuran toimijat, jotka selvisivät vankeudestaan hengissä, kuin tavalliset sisällissodassa tuomitut työläiset saattoivat osallistua.

Syytösten sijaan Neuvostoliitto/Venäjä auttoi meitä taloudelliseen kukoistukseen keskinäisen kaupan ja rauhanomaisen yhteistyön avulla.

 

 

                                                   ***

Suomen eliitti ei ole antanut anteeksi häviötään militaristisessa kilpailussa toisen maailmansodan aikana. Eliitille ystävyys ja kansojen tasa-arvo ja yhteistyö on kauhistus.

BRICS-maiden, Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan liittyessä rakentamaan eri valtioiden väliseen tasa-arvoon perustuvaa järjestelmää Yhdysvaltojen väkivaltaan, militarismiin ja talouspakotteisiin perustuvan järjestelmän sijaan, Suomi on eliitin toimesta liittynyt tukemaan jälkimmäistä.

Suomen eliitti, valtiojohto, on liittoutunut Yhdysvaltojen kanssa käymään sotaa Ukrainassa. Se on asettunut natsismin ja fasismin omaksuneen Kiovan hallituksen puolella tappamaan Itä-Ukrainan venäjänkielistä asujaimistoa.

Saksan hyökätessä Neuvostoliittoon toisen maailmansodan aikana Mannerheim johti ja suunnitteli keskitysleirien rakentamista Itä-Karjalan venäjää puhuville asukkaille ja ryösti itselleen tai antoi karjalaa puhuville asukkaille venäjänkielisten talveksi kerätyt muonavarat.

Mannerheim johti itse Karjalan sotilas-ja siviilihallintoa koko sodan ajan.

Presidentti Sauli Niinistö toimii samalla tavalla. Hän johtaa yhdessä Suomen pääministeri Sanna Marinin kanssa tuen antamista Ukrainan itäisten osien venäjänkielisten asukkaiden tappamiseen. Yli kymmenen asepakettia on lähetetty yhdessä Yhdysvaltojen, sen liittolaisten ja EU-maiden kanssa.

 

                                                        ***

Venäjä on ottanut yli 3 miljoonaa ukrainalaista pakolaisina Kiovan hallituksen ylläpitämän 9 vuotta kestäneen sisällissodan aikana. Kiovan hallituksen aikoessa ryhtyä venäjänkielisen väestönsä lopulliseen tuhoamiseen Itä-Ukrainassa helmikuun 2022 puolivälissä väestö pyysi Venäjää auttamaan. Venäjä tunnusti alueiden itsenäistymisen ja ryhtyi auttamaan sotilaallisesti mutta myös taloudellisesti ja elintarvikkeiden avulla.

Sisällissota sai alkunsa Yhdysvaltojen kaapattua Ukrainassa vallan v. 2014. Rauhantahtoisuutta näytelleet Saksan ja Ranskan johtajat liittoutuivat Yhdysvaltojen kanssa ja estivät rauhanomaisen kehityksen Ukrainassa, mutta myös laajemmin maapallolla.

Venäjä ehdotti joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 neuvotteluja yhteisen turvallisuuden rakentamisesta Yhdysvaltojen johtaman sotilasliitto NATOn laajenemisen sijaan. Yhdysvalloista taloudellisesti ja sotilaallisesti riippuvaiset entiset Euroopan siirtomaavallat eivät vastanneet Venäjän kutsuun vaan aloittivat USA:n sodan tukemisen. Yhdysvallat katsoi Ukrainassa käytävän sodan sopivasti vahingoittavan Venäjää ja lisäävän NATO-liittolaisten valtaa. 

 

                                                             ***

YK n äänestykset paljastavat lännen paluun natsismin kannattajaksi. Vielä vuosi sitten natsismin ihannointi ja tukeminen sai vain Yhdysvaltojen ja Ukrainan kannatuksen. Maapallon maiden enemmistö vastusti natsismin ja fasismin ihannointia. EU n jäsenmaat pidättyivät äänestämästä.

Tänä vuonna joulukuussa 2022 Euroopan unionin jäsenmaat eivät enää vastustaneet natsismin ihannointia äänestyksessä vaan päinvastoin tukivat sitä. Käytännössä sen näkee myös siitä, että vaikka Ukraina on natsismin omaksunut, oppositiopuolueet kieltänyt, venäjänkielisen väestön ihmisoikeudet muun muassa oman uskonnon harjoittamisen kieltänyt maa, EU-maat Yhdysvaltojen rinnalla tukee tätä. Natsi-pataljoonat on integroitu Ukrainan armeijaan ja ihmisten murhaaminen turvallisuuspalvelun toimesta keskellä katua on arkipäivää.

 

                                                      ***

Rakastamme Venäjää ja Venäjän presidenttiä myös siksi, että EU-komission julistamasta täydellisestä tiedonkulun sensuurista huolimatta he ovat valmiita puolustamaan maapallon väestöä rasismilta ja natsismilta. Valheet ovat suomalaisenkin tiedonvälityksen ydintä. Valtajournalismista ei ole saanut tämän vuoden aikana yhtä ainoata objektiivista tiedon murusta. Venäjän teot demonisoidaan ja Kiovan/USAn tekoja kaunistellaan.

Sisällissodan ja toisen maailmansodan aikana Suomen eliitti turvautui ensin keisarilliseen Saksaan ja sitten Hitlerin Saksaan. Saksan jouduttua sodan jälkeen epäitsenäiseksi Yhdysvaltojen palvelijaksi Suomen eliitti on valinnut kumppaneikseen Yhdysvaltojen aseteollisuutta palvelevan EU:n ja Yhdysvaltojen myös aseteollisuutta ja suurpääomaa palvelevan nukkehallituksen.

 

                                                     ***

Demokratia on 1930-luvun tapaan purkautunut myös Suomessa. Suomen eduskunta saatiin salaisilla neuvotteluilla ja painostuksella äänestämään, kansan tahtoa kuulematta, NATO on liittymisestä. Suomi on rikkonut useita sitä sitoneita kansainvälisiä sopimuksia. Militarisoituminen NATO :n kumppanina on tosiasia.

 

                                                       ***

Venäjä pyrkii suorittamaan Ukrainan demilitarisaation (NATO-joukkojen ja natsi -joukkojen poistamisen) ja denatsifikaation (demokratian täydellisen puuttumisen korjaamisen) ja Venäjälle näistä koituvan uhan poistamisen kuten natsi-Saksan suhteen toisessa maailmansodassa.

Suomen presidentti ja pääministeri johtavat Suomen vajoamista Ukrainan tielle osana kansainvälistä kehitystä. 

 

                                                        ***

 

Me Venäjää, BRICS iä ja kaikkien maiden yhteistä jakamatonta turvallisuutta rakastavat kansalaiset toivomme tänä joulu aikana, jota Venäjällä vietetään valtaosin tammikuussa, kaikkea hyvää jokaiselle venäläiselle ja toivomme, että tulevaisuudessa pääsemme teitä halaamaan muutenkin kuin uimalla Suomenlahden halki.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjä-ystävyys, Venäjä-yhteyksien katkaiseminen, totuudesta vaikeneminen Suomen mediassa, fasistinen kehitys Suomessa, eduskunnan kiristäminen, NATO-jäsenyys, Ukrainan sisällissota, USA:n vallankaappaus Ukrainassa, demilitarisaatio ja denatsifikaatio

NATOON LIITTYMINEN, DEMOKRATIAN JA HYVINVOINTIVALTION PURKAMINEN

Keskiviikko 14.12.2022 klo 15.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen eduskunta keskusteli eilen kiireellä liittymisestä sotilasliitto NATO: on.

Eräs edustajista kysyi neuvoa, miten nyt pitäisi käyttäytyä, että Turkki ei suuttuisi.

Miten tähän on tultu? Kansanedustajalla ei ole omaa itsenäistä käsitystä, vaan hän odottaa jostakin ylemmältä taholta neuvoa.


***

Olen kirjoittanut kirjassani ”Parantajan roolit” kansanedustaja-ajastani vuosina 1983 -87. Olin myös Pohjoismaiden neuvoston jäsen. Tuohon aikaan Yhdysvallat jo antoi ohjeita, minkälaista kauppaa Suomi saisi käydä Neuvostoliiton kanssa. Johtavat poliitikot paimensivat, ja presidentti Kekkosen väistyttyä tila Yhdysvaltojen vaikutukselle avautui esteettä.

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan kokouksessa oli keskusteltu Euroopan unionista ja siitä, että Volvon pääjohtaja Per Gyllenhammar oli Europan teollisuusyritysten, Round Table of Industrialistsin puheenjohtaja. Hänen tiedettiin olevan myös yhdysvaltalaisen aseteollisuuden Lockheedin hallituksessa.

Round Table of Industrialists laati EU:n perustavat asiakirjat – ne muuttuivat sanasta sanaan varsinaisiksi EU:n asiakirjoiksi.

Katsoin, että Euroopan unioni ei voi olla tyydyttämässä aseteollisuuden pyrkimyksiä vaan siitä tulisi muodostua rauhaan ja yhteistyöhön perustuva järjestö, kuten sen alun perin suunnitelleet Altiero Spinelli ystävineen olivat suunnitellut fasistien vankilasaarella.

Kerroin tästä Pohjoismaiden neuvoston valtuuskunnan kokouksesta eduskunnan istuntosalissa. Sen johdosta puhemiesneuvosto harkitsi varoituksen antamista minulle ”salaisuuksien paljastamisesta”. Varoitusta ei kuitenkaan tullut.

***

Neljä vuotta kansanedustajakauteni jälkeen, Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrichtissa 1991-92 päätettiin, Saksan johdolla, aloittaa sota Jugoslaviaa vastaan tunnustamalla kansainvälisten lakien vastaisesti sen yksi osavaltio, Kroatia, itsenäiseksi.

USA:n presidentti Reagan oli suunnitellut tätä hajottamista jo 1980-luvun alkupuolella. Nyt voimakkaan yhteistyökumppanin EU: n tultua Helmut Kohlin Saksan johdolla muodostetuksi, sota voitiin aloittaa Reaganin entisen varapresidentin, presidentti George H.W. Bushin johdolla.

Jatko olikin sitten Bill Clintonin vastuulla vuoteen 1999 saakka. Tuolloin suoritettiin viimeiset NATO-pommitukset ja Serbian Kosovon valtaaminen.
Kosovoon rakennettiin laittomasti jättimäinen USA:n sotilastukikohta Bondsteel. NATO miehitti Kosovon, joka YK:n päätöksellä 1244 jäi Serbian maakunnaksi, jolla päätöksellä solmittiin rauha islamistista Kosovoa tavoittelevien albaanien ja Jugoslavian demokraattisen hallituksen välillä.

Hyvinvointivaltio Jugoslavia, kommunistijohtoinen sosialistinen valtio oli murskattu. Kansantulolla mitattuna 24. sijalla maailmantilastossa oleva valtio itsenäistettyine osavaltioineen putosi kehitysmaaluokkaan.

***

Miksi kirjoitan tästä nyt?

Suomelle on käymässä kuten Jugoslavialle tai vielä tuoreempi esimerkki on Ukraina.

Ilman varoitusta, kansainvälisiä lakeja rikkoen Jugoslavian lainat USA:lta, maailmanpankilta ja IMF:ltä irtisanottiin yhdessä yössä.

Millä Suomea uhkaillaan? Ketkä suomalaiset ovat tässä juonessa mukana?

Suomi on nyt antanut fasistisen rakenteen omaavalle, sisällissotaa omia kansalaisiaan vastaan lähes 9 vuotta käyneelle Ukrainan hallitukselle aseita kansalaistensa tappamiseen, jotka kansalaiset ovat äidinkieleltään venäjänkielisiä ja jotka kannattivat USA:n vallankaappaushallituksen sijaan demokraattisesti vaaleilla valittua presidenttiä ja puolueita.

USA:n ja NATOn tukemien ja kouluttamien sotilaiden ryhtyessä 21.2.2022 hyökkäämään ja ottamaan autonomiseksi julistautunutta Donetskin ja Luhanskin aluetta väkivalloin haltuunsa nämä alueet pyysivät Venäjältä itsenäisyytensä tunnustamista ja sen jälkeen saapumista apuun.

***

Presidentti Sauli Niinistö oli Jugoslavian sodan aikana EDU:n Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtaja sekä Suomen hallituksen jäsen. Järjestön tarkoituksena oli ”kommunismin kitkeminen” Euroopasta. Natsi-armeijaan koulutuksensa saanut Saksan liittokansleri Helmut Kohl oli pyytänyt Niinistöä tähän tehtävään. Angela Merkel oli Kohlin hallituksen jäsen Jugoslavian sodan aikana.

Sauli Niinistöstä tehtiin Suomen presidentti 2012. Mitkä olivat taustavoimat?

Suomi liitettiin kansalta salaa NATO:n isäntämaasopimukseen 2014, ja Juha Sipilän hallitus nimitettiin 2015. Yleisradio kehotti ohjelmassaan toimittaja Riku Rantalan toimesta ja ulkoministeri Tuomiojan läsnä ollessa katsojia ilmoittamaan toimittajalle kaikki tuntemansa Putinin trollit.

USA:n vuonna 2014 suorittaman Ukrainan vallankaappauksen jälkeen kaappausta tukeneet voimat tilasivat, saksalaisen tutkijan Sabine Schifferin mukaan, Hill&Knowltonin markkinointitoimiston suorittamaan Venäjän presidentti Putinin demonisonnin. Demonisointi on jatkunut nyt 8 vuoden ajan.

Juha Sipilän hallitus loi Suomen mediasensuurin. Valtion turvallisuuskomiteaan kuuluvat kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt presidentin kansliapäällikkö mukaan luettuna. Komitean alaisena on huoltovarmuuskeskus. Tämä huoltovarmuuskeskus alkoi rahoittaa Mediapoolia, josta muodostui valtiollinen sensuuri. Sensuurin alaisuuteen kuuluvat Yle, MTV, sanomalehdet, kustannustalot eli kaikki Suomen asukkaat tavoittavat tiedotusvälineet.

Sipilän hallitus aloitti myös hyvinvointivaltion alasajon. Seurauksena oli mm. ammatillisen koulutuksen romahdus ja yliopistoresurssien alasajo.
Hallitus kutsui maahan NATO:n hybridikeskuksen valtiollista sensuuria vahvistamaan. Sen lisäksi Sipilän hallitus solmi useita kahdenvälisiä sotilaallisia sopimuksia eri NATO-maiden kanssa. Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan Suomella oli tuolloin jo noin 60 tällaista sopimusta.

***

Presidentti Niinistö valitsi oikeuskansleriksi ohi hallituksen esityksen Tuomas Pöystin, joka oli palvellut kokoomuspuoluetta sosiaali ja -terveydenhuollon uudistuksessa. Tarjolla virkaan olisi ollut korkeatasoisia valtiosääntöasiantuntijoita. Valinnan seurauksena Suomi on siirtynyt demokratian ja perustuslain toteuttamisen ulkopuolelle.

Presidentti Niinistö on sekaantunut sisäpolitiikkaan. Hän oli moneen kertaan luvannut NATO-asiassa kansanäänestyksen. Sen sijaan että hallitus olisi järjestänyt sellaisen, jäsenyyden hyväksymisen perusteena käytettiin epäluotettavaa vaatimattoman osanottajamäärän mielipidekyselyä. Tätä Niinistö on käyttänyt esiintyessään ulkomailla Suomen kansan puolesta.

Oikeusministeriö järjesti kansalaisille mahdollisuuden esittää pankkitunnuksilla varmistetun kantansa NATO-jäsenyyteen. Lausuntoa ei juuri mainostettu ja aikaa sen toteuttamiseen oli niukasti. Kaikki vastaajat suhtautuivat NATO-jäsenyyteen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kielteisesti. Tätä tulosta ulkoministeri Pekka Haavisto pitää NATO-myönteisenä kannanottona.

Haavisto esiintyi NATO-propagandistina myös Jugoslavian pommitusten yhteydessä. Hän esiintyi julkisuudessa asiantuntijana ja todisti Geiger-mittari kädessään, että maaperästä ei löytynyt radioaktiivisuutta, vaikka NATO-oli pommittanut uraanipommeilla. Vuosien kuluessa lisääntyneet syöpämäärät ovat osoittaneet toista

Presidentti Niinistö sekaantui myös sisäpolitiikkaan järjestämällä jokaiselle eduskuntaryhmälle ”keskustelutilaisuuden” NATO-kysymyksestä. Sen jälkeen jokainen eduskuntaryhmä on ollut ”ruodussa”.

Samalla tavalla Yhdysvaltojen nykyinen presidentti, tuolloin varapresidentti Joe Biden kävi siirtomaakseen ottamansa Ukrainan parlamentissa Radassa, paikan päällä, antamassa ohjeita yleisen syyttäjän valinnasta. Yleisellä syyttäjällä oli merkitystä Bidenin pojan Hunterin liiketoimissa Ukrainassa.

***

Parantajan roolit-kirjassani kerron tilanteesta 1980-luvulla. Salaisuuksista/totuutta ei saanut kertoa. Nyt tilanne on huikeasti pahempi. Tosiasioiden kertominen julkisuudessa on käynyt lähes mahdottomaksi.

Suomen media – ja kustannusalan sensuuri on totaalinen. Sen lisäksi Suomen kuuluminen Euroopan unioniin on johtanut siihen, että EU-komission julistettua mediasensuurin, Suomi noudattaa oman sensuurinsa lisäksi sitä. Kaikki uutiset Venäjän ja ymmärtääkseni myös Kiinan virallisista tietolähteistä on suljettu pois ulottuviltamme. Siten tiedot Ukrainan sisällissodan toisen osapuolen tapahtumista, joissa Venäjä on apuna, jäävät pimentoon.

Suomen hallitus on lähettänyt miljardeilla aseita Ukrainan natsihallitukselle. Suomen hallitus ei ole muistanut kertoa, että niitä käytetään muita ukrainalaisia vastaan apuun tulleiden venäläisten ohella.

Suomen hallitus ei ole kokenut tarpeelliseksi kertoa, minkälainen yhteiskunta Ukraina on. Sen suunnaton korruptio ja ihmisoikeuksista piittaamattomuus muistuttaa toisen maailmansodan natsi aikaa. Yle kertoo huolellisesti mahdollisista Venäjän aiheuttamista ihmisuhreista, mutta samana päivänä Donetskissa Kiovan hallinnon ohjuksista kuolleista ihmisistä ei mainita sanallakaan.

***

Sen sijaan, että Suomi aikaisempana puolueettomana maana tukisi rauhanomaisia ratkaisuja, se kiihdyttää sotatoimia.

Suomi ottaa vastaan Ukrainan pakolaisia. Monet heistä ovat 9 vuotta kaltoin kohdeltuja venäjänkielisiä ihmisiä. Sen sijaan että Yle haastattelisi eri äidinkielen omaavia ukrainalaisia heidän elämästään ja kohtaloistaan natsihallinnon alaisuudessa, Yle kertoo omaa NATO-maiden edellyttämää tarinaa.

Suomen hallitus ei tule selviämään valtion velasta. Se on osallistunut innokkaimpana Venäjä-vastaisten pakotteiden pystyttämiseen. Hallitus ei puhu omasta vastuustaan pakotteiden haitoista vaan totuuden vastaisesti syyttää Venäjää.

Aseiden hankinnan seurauksena hallitus alkaa suunnitella hyvinvointivaltion purkamista. Terveydenhuolto romahtaa ensimmäisenä. Jos hoitajille maksettaisiin työn edellyttämää palkkaa heidän ei tarvitsisi hakeutua Norjaan tai muihin parempaa palkkaa maksaviin maihin tai ammatteihin.

Suomessa ehdotetaan opiskelun muuttamista maksulliseksi. Palaisimme historiassa taaksepäin siihen aikaan, kun vain varakkaat perheet kouluttivat lapsensa yliopistoissa.

Päivähoidon henkilöstöpula johtuu myös palkkauksesta ja riittämättömistä koulutuspaikoista.

Esimerkkejä hyvinvointivaltion purkamisesta hintana aseostoille löytyy vaikka kuinka. Maanteiden korjausvelka on eräs helpoimmin havaittavista puutteista.

***

Uudessa armeijamme isäntämaassa Yhdysvalloissa on aseita, mutta ei hyvinvointia. Ei ole terveydenhuoltoa, asunnottomat lojuvat New Yorkin ja Los Angelesin kaduilla turvautuen huumeisiin. Yli 2 miljoonaa ihmistä on vankilassa ja n. puoli miljoonaa pidätettynä. Kuolemantuomio on sallittu.

Yhä kasvava määrä valtioita kieltäytyy osallistumasta USA:n johtamaan yksinapaiseen maailmaan, jota ylläpidetään sodilla ja talouspakotteilla. Ne etsivät yhteistyön ja kansainvälisten lakien ohjeistamaa rauhanomaista ja oikeudenmukaista maailmaa BRICS:n puitteissa.

Natsismin ja fasismin hyväksymisen eteneminen Euroopassa näyttäytyy YK:n äänestyksissä. Ukrainan aseistaminen on sen kärjekkäin esimerkki. USA ja Ukraina ovat natsismin kannatuksen kärki, joka yhden ainoan vuoden aikana voimistui sodaksi Venäjää, natsismin ja fasismin vastaisen työn johtovaltiota vastaan.

Vasta kun Suomi ja suomalaiset alkavat nähdä sensuurin verhon läpi ”salaisuudet” joita meidän ei haluta näkevän, voimme yhdessä ryhtyä kamppailuun päästäksemme NATO-jäsenyyden sijasta BRICS: in jäseneksi turvataksemme hyvinvointivaltiomme ja kyvyn keskinäiseen yhteistyöhön vihan sijaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATOon liittyminen, demokratian purku, hyvinvointivaltion purku, natsi-Ukraina, Ukrainan sisällissota, aseteollisuuden palveleminen, mediasensuuri, EU, EU komissio, Donbass ja Kosovo, poliittiset salaisuudet,

VÄRIVALLANKUMOUS JA SUOMEN ITSENÄISYYDEN MENETTÄMINEN

Tiistai 6.12.2022 klo 14.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vuosi 1994 on Suomen itsenäisyydenmenettämisen avainvuosi.

Tuolloin järjestettiin äänestys Suomen sosialidemokraattisen puolueen presidenttiehdokkaasta.

Vastakkain olivat Sdp:n pitkäaikainen puheenjohtaja, pääministeri, ulkoministeri, sosialistisen internationaalin aktiivi ja aseistariisunnan kannattaja Kalevi Sorsa ja kansainvälisissä tehtävissä sekä YK:ssa että kansalaistoiminnassa kannuksensa hankkinut Martti Ahtisaari.

Ahtisaari oli palvellut entisiä siirtomaaisäntiä Afrikassa sekä Bosnia-Hertsegovinan rauhanneuvotteluissa ja osoittanut ymmärtävänsä Yhdysvaltojen ja NATOn tavoitteita rauhan saavuttamiseksi. NATO-pommituksillahan sitten  tavoiteltiin rauhaa.

Sorsa oli joutunut Yhdysvaltojen silmätikuksi Sosialistisen internationaalin aseistariisuntatyöryhmän puheenjohtajana. Presidentti Reagan, päinvastoin kuin presidentti Carter, ei ottanut työryhmää lainkaan vastaan. Sorsa loukkaantui työryhmän saamasta kohtelusta todeten, etteivät liennytys ja kansainvälinen yhteistyö etene niin kauan kuin Reagan on Yhdysvaltain presidenttinä. Lausunnosta nousi kohu, ja Yhdysvaltain Helsingin suurlähettiläs esitti vastalauseensa.

 

                                                                 ***

Tiivistäen voi sanoa, että sosialidemokraattien presidenttiehdokkuudesta kamppailivat ulko- ja turvallisuuspoliittisesti täysin vastakkaiset henkilöt.

Mikä neuvoksi, jotta oikeanlainen ehdokas tulisi valituksi?

Naapurimaassa Venäjällä Yhdysvallat oli saamassa aikaan sosialistisen järjestelmän yksityistämisen. Valtion kultavarannot oli konfiskoitu, ja Reaganin seuraajat Bush vanhempi sekä Clinton osallistuivat aktiivisesti Jeltsinin vaalikampanjaan v.1996.

Miten Suomeen saataisiin sopiva presidentti?

Sosialidemokraateille keksittiin oivallinen menetelmä ehdokkaan valitsemiseksi. Puolueäänestys, johon aikaisemmin olivat voineet osallistua vain puolueen jäsenet, päätettiin avata kaikille kadun tallaajalle. Kuka tahansa sai ”demokraattisesti” äänestää kenet valitaan puolueen presidenttiehdokkaaksi. Sdp luovutti ”demokratian” nimissä päätösvallan kenelle tahansa puolueen ulkopuoliselle henkilölle.

Martti Ahtisaari, joka osoitti TV-showssa osaavansa poimutella karjalanpiirakoita ja syövänsä kansalaisten kanssa makkaraa ja juovansa olutta, voitti ehdokkuuden. Varsinaisessa vaalissa NATO-hävittäjän ohjaimissa esiintynyt Elisabeth Rehn ei erottunut sotilasliiton luottamuksen jo saaneesta Martti Ahtisaaresta. Kumpi tahansa kelpasi Yhdysvalloille. Aseistariisunnan peikko oli karkotettu.

Vallan sieppaamiseen ei tarvittu Kreikan kaltaista sotilasvallankaappausta. Suomi oli henkisesti valmis CIA:n paimennettavaksi.

 

                                                         ***

Vuonna 1992 Yhdysvaltojen ja EU:n aloittama Jugoslavian hajottamissota oli käyty Yhdysvaltojen natsi -diasporan ja Osama-bin Ladenin rahoittamana ja aseistamana. Bosnian presidentiksi oli Yhdysvaltojen tukemana valittu Islamilaisen julistuksen kirjoittaja Alija Izetbegovic, vaikka vaalit voitti Fikret Abdik. 

Islamilaisen julistuksen mukaan ”paras serbi on kuollut serbi”. Muslimiarmeijan tavoitteena oli perustaa Izetbegovicin johdolla Islamilainen kalifaatti, jossa serbeillä ei olisi samoja ihmisoikeuksia kuin muslimeilla. Tätä Yhdysvallat ja EU:n NATO-maat tukivat – samoin koko länsimedia, Suomen media mukaan luettuna. Edellä mainitut presidenttiehdokkaat toistivat yhdysvaltalaisten kenraalien johtaman muslimi- ja kroaattiarmeijan väitteitä.

Presidentiksi valittu Martti Ahtisaari jatkoi Yhdysvaltojen palvelemista myös lännen siirryttyä tavoittelemaan koko Jugoslavian NATO-miehitystä. Kosovon albaaniterroristit muutettiin ”vapaustaistelijoiksi”. Serbian maakunnan Kosovon albaanien tavoitteena oli väkivalloin muodostaa Kosovosta itsenäinen puhdas muslimi -valtio kuten Izetbegovic halusi Bosniasta islamilaista kalifaattia. Serbeillä ei olisi ollut demokraattisia oikeuksia. Tilanne olisi palannut toisen maailmansodan aikaan, jolloin Kosovon albaanit ja fasistisen Kroatian kroaatit sulkivat serbit keskitysleireihin ja polttivat ortodoksisia kirkkoja ja keskiajalta peräisin olevia luostareita.

 

                                                     ***

Yhdysvallat rakensi laittomasti Serbian Kosovoon jättimäisen sotilastukikohdan ja miehittää edelleen NATO: n avulla Kosovon maakuntaa yli 20 vuotta pommitusten jälkeen.

Suomen hallitus loi edellytykset Jugoslavian pommituksille valehtelemalla Kosovossa sijaitsevan Racakin kylän taistelujen syyn ja kulun. Tämän jälkeen presidentti Ahtisaari loi edellytykset konfiskoida serbien omaisuus Kosovossa ja ylikansallistaa se. 

Terrori Kosovon maakunnan serbejä kohtaan on yhä jatkuvaa siitä huolimatta, että NATO-joukot ovat läsnä ja EU tukee hallintoa ja turvallisuutta. Albaaniväestö on saanut terrorisoida serbejä, sotarikollisia ei ole tuomittu ja presidentiksi valittiin mafiapomo, joka nyt 20 vuotta pommitusten jälkeen on pidätetty ja odottaa oikeudenkäyntiä.

 

                                                     ***

Presidentti Mauno Koivisto on kirjoittanut tulenpalavan esipuheen Jarmo Laineen teokseen Toisenlainen totuus Kosovosta. Hän osoittaa siinä halveksuntansa NATO :a kohtaan ja kuvaa serbien kohtalon raastavasti. Teos on kadonnut kirjastoista ja kaupoista samoin kuin minun kirjoittamani teokset Lahtari, Punikki ja Teurastaja marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä sekä Lupa olla julma. Lahtari Punikkia ei saanut esitellä Helsingin kirjamessujen lavoilla.

Martti Ahtisaarelle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto, kuten Ukrainan sodan aloittaneelle Barack Obamalle.

 

                                                        ***

Suomi luovutti itsenäisyytensä, rauhan ja aseidenriisunnan tavoitteensa valitsemalla NATO: a ja Yhdysvaltoja myötäilevät henkilöt johtotehtäviin.

Suomi on osallistunut 20 vuoden ajan NATO:n ulkopuolisena, mutta yhteistyökumppanina Yhdysvaltojen laittomaan Afganistanin sotaan. Yhdysvaltojen ja NATO:n miljoonien ihmisten hengen vaatineet sodat ovat saaneet Suomen medialta suopean käsittelyn. Irak, Libya, Syyria- kaikki hyväksytään, ovathan USA:n rinnalla myös Euroopan entiset siirtomaaisännät Britannia, Ranska, Saksa, Italia. Jihadistien ja natsien käyttö hyväksytään kuten Bosniassa, Kroatiassa ja Kosovossa.

Yhdysvallat julisti Bratislavan kokouksessaan v. 2000, että se luopuu noudattamasta kansainvälisiä lakeja, jos ne eivät hyödytä sitä. Sen jälkeen Yhdysvallat perusti ”sopimusvaraisen demokraattisten maiden yhteisön”, jossa riittää, kun sovitaan, mikä on oikein – eli Yhdysvaltojen tavoitteiden mukaista. Samassa kokouksessa Yhdysvallat ilmoitti laajentavansa NATO:n Baltiasta Ukrainan Odessaan.

 

                                                         ***

Liittymällä NATO:n isäntämaasopimukseen, Suomi osoitti vuonna 2014 hyväksyvänsä USA:n suunnitelmat NATO:n laajentamisesta. Eilen 5.12. 2022 Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto, ilmoitti uutisissa onnellinen hymy katseessaan Suomen antaneen eduskunnalle esityksen NATO: on liittymisestä. Hän kuvasi omia tunteitaan, olettaen muidenkin ministereiden tunteneen sykähdyksen sielussaan Suomen siirtyessä uuteen – ilmeisesti hänen mielestään myönteiseen aikakauteen.

 

                                                      ***

Suomen yhteiskunnan kehitys itsenäisyydestä USA:n vasalliksi on ollut kivikkoinen. Se on edellyttänyt liittoutumista natsien ja jihadistien kanssa Bosniassa, Kosovossa, Kroatiassa ja Lähi-Idässä ja nyt viimeksi Ukrainassa.

Donbassin asukkaiden tragedia on Suomen mediassa täysin ohitettu. Samaan aikaan kun Ukrainan valtio on purkanut historiansa ja alkanut opettaa natsiajan myönteisenä ja sankarillisena, Suomi on tehnyt samaa. Yleisradio, eduskunnan rahoittama tiedonvälittäjä on ottanut tehtävän kirjaimellisesti. Sisällissodan historia, toisen maailmansodan historia ja sen jälkeinen aika on ollut aktiivisen uudelleen muokkauksen kohteena.

Presidentti Urho Kekkosen elämäntyö ja Suomen ystävyys Neuvostoliiton ja Venäjän kanssa on pyritty aktiivisesti tuhoamaan. Rauha, aseidenriisunta ja kansojen välinen ystävyys pyritään mitätöimään. 

Ukrainan venäjänkielisen väestön kohtalo natsismia muistuttavan valtiorakenteen ja äärioikeistolaisten aseellisten ryhmien toimesta alkaa tunkeutua esiin. Samanaikaisesti Suomen todellinen rauhanomainen vaihtoehto, ystävyyteen ja yhteistyöhön perustuva BRICS: in jäsenyys, lipuu nykypoliitikkojemme käsistä. Voidaksemme tarkastella Ukrainan kauhuja Yhdysvaltojen vallankaappauksen jälkeiseltä ajalta tulisi meillä olla objektiivinen käsitys itsestämme. Jos tarkasteleva väline, oma mielemme, ei ole itsenäisesti käytössämme, emme pysty havainnoimaan ympäristöämmekään.

EU:n päättämä tiedonvälityksen ja Suomen oma turvallisuuskomitean ylläpitämä sensuuri johtavat siihen, että päivittäiset uutiset vievät meitä harhaan. EU:n jäsenenä olemme menettäneet itsenäisyyden, mutta NATO:n jäsenenä siitä tulee aseellisesti varmistettu itsenäisyydestä luopuminen. NATO käyttää USA:n valtaa Euroopassa, joten Yhdysvallat päättää avoimesti sen, mitä Suomi saa tehdä. 

Ahtisaaren tullessa valituksi presidenttiehdokkaaksi, sitten presidentiksi ja Jeltsinin tullessa valituksi Venäjän presidentiksi CIA oli keskeinen vaikuttaja. CIA huolehti myös Jugoslavian hajotuksen propagandasta. Nyt Suomen toimittajat ovat itse koulutetut ja sisäistäneet sen, mitä USA haluaa meidän ajattelevan. Suomi on itsenäisyyden sijaan muuttunut USA:n etäohjatuksi robotiksi.

Värivallankumous Suomessa on onnistunut ilman sotaa. Mielenmuokkaus on riittänyt. Emme päässeet v. 1918 sodalla osaksi Saksan keisarikuntaa, emmekä 1944 osaksi Hitlerin valtakuntaa, mutta nyt olemme päässeet lännen USA/NATO-valtakuntaan – saavutus sekin.

 

 

 

                                                     

 

 

 

                                                   

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen värivallankumous, Sdp:n puolueäänestys 1994, Martti Ahtisaari, CIA, Elisabeth Rehn, NATO, Mauno Koivisto, Kalevi Sorsa, aseidenriisunta, NATO,

ONKO RASISMI SUOMEN HALLITSEVAN LUOKAN PERIMÄSSÄ?

Perjantai 2.12.2022 klo 13.38 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime päivinä on kiihtyvällä vauhdilla havaittu aikaisempien hyvien arvojen romahtaminen.

Totuus on heitetty romukoppaan, varastaminen on tullut hyveeksi, kansanryhmien vaino hyväksyttäväksi.

Yhdysvallat on estänyt joidenkin Venäjän delegaation jäsenten pääsyn YK:n yleiskokoukseen. Puola on kieltäytynyt antamasta viisumia Venäjän ulkoministerille ETYJ:n ministerineuvoston kokoukseen osallistumiseksi. Samoin Venäjän median osallistuminen estettiin.

Euroopan parlamentti on ehdottanut Venäjän valtion kaasun myynnistä saatujen 300 miljardin euron varojen, jotka on talletettu EU-maiden pankkeihin, varastamista omiin tarkoituksiin. Siten EU-maiden kaasunsaanti olisi ilmaista.

Euroopan vaaleilla valitsematon komissio on sensuroinut kaiken Venäjältä tulevan tiedonvälityksen, minkä seurauksena ”lännen valheet” on voitu muuttaa todeksi.

Yhdysvallat ja EU-parlamentti sekä kaikki EU-valtioiden johtohenkilöt tietävät Ukrainan viimeisen kriisin alkaneen Yhdysvaltojen ja EU:n tukemasta Ukrainan vallankaappauksesta v. 2014. Puolan, Saksan ja Ranskan ulkoministerit neuvottelivat vallankaappauksen päättämisestä, solmivat sopimuksen Ukrainan presidentin kanssa, jota USA:n vaikutuksen alaiset mielenosoitusten johtohenkilöt eivät hyväksyneet. Sen jälkeen USA:n nimeämä Ukrainan hallitus ja eduskunta  ajoivat vaaleilla valitun presidentin maanpakoon ja aloittivat  sodan Itä-Ukrainan väestöä vastaan.

Kaikki tietävät Ukrainan ”demokratian” romahtaneen tuon jälkeen aste asteelta siitä lähtien.  Keskeiset natsivoimat saivat yhä enemmän vaikutusvaltaa ja natsi -pataljoonat liitettiin osaksi Ukrainan armeijaa. Yhdysvallat alkoi yhdessä NATO-maiden kanssa kouluttaa Ukrainan armeijaa suorittamaan USA:n  tavoittelemaa Venäjän heikentämistä.

 

                                                        ***

 

Sisällissodan ratkaisemiseksi Saksa, Ranska, Ukraina ja Itä-Ukrainan edustajat solmivat kaksi Minsk-sopimusta, joihin oli sisällytetty asteittainen autonomian rakentaminen Itä-Ukrainaan ja rauha.

Viime viikkoina Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel ja Ukrainan entinen presidentti Petro Poroshenko ovat ilmoittaneet, että Minskin sopimuksia ei ollut heidän taholtaan aiottukaan panna täytäntöön vaan sen tarkoitus oli ostaa aikaa Ukrainan asevoimien kouluttamiseksi NATO:n avulla ja NATO:n asein. 

Mikä näytelmä!

Saksan liittokansleri ja Ranskan presidentti käyttivät myös Venäjän presidentti Putinin aikaa neuvotteluihin tuntikausia, millä neuvotteluilla ei ollut tarkoitettukaan päästävän rauhaan, vaan saatavan niin paljon kuin mahdollista Itä-Ukrainan venäjän kielisiä asukkaita, osin Venäjän kansalaisia, tapetuksi, jotta alueet lopulta alistuisivat ihmisoikeuksiensa täydelliseen menetykseen.

Neuvotteluprosessien aikana Ukrainan venäjänkielisen väestön oikeudet katosivat  Donbassissa, ja kaikkialla muualla Ukrainan alueella. Olen kuvannut tätä edellisessä blogissani.

 

                                                   ***

Kaikki Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin johtajat, tiedotusvälineet ja tutkijat tietävät totuuden, mutta toimivat uuden itse rakennetun todellisuutensa mukaisesti.

Suomen presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin ovat osoittaneet omaksuneensa tämän uuden todellisuuden. Sanna Marinin vaatimukset ”kaikkien siteiden katkaisemisesta Venäjään” ovat saaneet vastakaikua koko mediassamme eduskunnasta puhumattakaan.

 

 

                                                ***

Suomen kansalla on rankka historia, joka osittain selittää sen, että johtaviin asemiin nousee näin sydämettömiä ihmisiä.

Suomen sisällissota syttyi hallitsevan luokan mitätöityä eduskunnan kesällä 1917 laatiman ”valtalain” Suomen itsenäisyydestä. Äänestyksessä häviölle jääneet kääntyivät Venäjän väliaikaisen hallituksen puoleen saadakseen eduskunnan hajotettua. Se onnistui.

Työväenluokan kokiessa vanhan eduskunnan lailliseksi valmistautuminen uusiin vaaleihin ei sytyttänyt. Porvarilliset voimat saivat uudessa eduskunnassa enemmistön. Samaan aikaan kaavailut Saksan keisarikunnan alaisuuteen siirtymisestä voimistuivat. Suojeluskuntien avulla suuntauduttiin tulevaa sisällissotaa varten. Työläisillä oli punakaartinsa.

Porvarien tavoitteena oli saavuttaa itsenäisyys Venäjästä ja sen jälkeen liittyä Saksan keisarikuntaan.

 

                                                  ***

Leninin myönnettyä itsenäisyyden porvarillinen eduskunta äänesti tammikuussa 1918 luokka-armeijan puolesta demokraattisesti hallitun armeijan sijaan. Luokka-armeijan johtoon valittiin C.G.Mannerheim ja maahan kutsuttiin paitsi Saksassa koulutetut pääosin porvarilliset jääkärit, mutta myös keisarillisen Saksan armeija.

Sisällissodan päättyessä porvarilliset voimat suorittivat sisällissotaan osallistuneiden tai työläisten puolella olleiden naisten ja miesten pidättämiset, syyttämiset ja tuomitsemiset – joko kuolemaan tai keskitysleirille. 

Porvarillisia taistelijoita tai Saksan armeijan jäseniä ei syytetty eikä tuomittu – heidät armahdettiin.

 

                                                    ***

Pitkät vankeusrangaistukset, nälkään nääntyminen ja taudit tappoivat työläisiä. Äänioikeuden ja sosiaalitukien ja eläkkeiden menetykset johtivat köyhät entistä syvempään kurjuuteen. 

Porvarilliset voimat aloittivat armeijan tukemana ennen näkemättömän sorron ja kyyditykset samaan aikaan kun yhteistyö nousevan natsi-Saksan kanssa voimistui. Suomi liittyikin Mannerheimin tiiviiden Saksa-suhteiden ansiosta Saksan hankkeeseen Neuvostoliittoa vastaan, jonka väistämättömänä seurauksena oli sota. Sen aikana suomalaiset päästivät Mannerheimin johdolla rasismin valloilleen.

Itä-Karjalaan rakennettiin Mannerheimin suunnitelman mukaan keskitysleirejä alueen venäjää puhuville venäläisille siviileille. Heitä oli kaikkiaan 20 000. Suomen armeija varasti heidän talvea vastaan kootut muonavaransa, antoi osan saaliista karjalaa puhuville venäläisille ja vei loput 60 kuorma-autollista Suomen puolelle.

Ilman tätä ryöstöä venäjänkieliset venäläiset asukkaat olisivat pysyneet hengissä. Keskitysleireissä he kuolivat niin että mm. heinäkuussa 1942 500 leiriin siirrettyä, pääasiassa naisia, lapsia ja vanhuksia kuoli nälkään, tauteihin ja pahoinpitelyihin.

Samaan aikaan heinäkuussa 1942 Helsingin kaupunki nimesi pääkatunsa Heikinkadun Mannerheimintieksi. Runsaat 10 vuotta myöhemmin Mannerheimille pystytettiin saman kadun alkupäähän suurikokoinen ratsastajapatsas.

 

                                                       ***

Seuratessamme Euroopan, erityisesti Ukrainan tapahtumia tänään ilmapiiri muistuttaa 1930-lukua, mutta Suomessa sen taustalla ovat erityisesti sisällissodan vaikutukset. Suomen pääministeri ja presidentti ovat Euroopan parlamentin rinnalla syöksyneet tukemaan Yhdysvaltojen pystyttämää Ukrainan natsihallintoa.Kuten he tukivat Hitlerin natsi-hallintoa.

Olen seurannut Yhdysvaltojen rakenteellista rasismia vuodesta 1950. Tuolloin afrikkalaistaustaisella väestöllä ei ollut ihmisoikeuksia. Laillinen rasismi loppui 1960-luvulla äänioikeuden myötä, mutta vielä nytkin tarvitaan ”black lives matter-liikettä” muistuttamaan päivittäisestä läpi Yhdysvaltojen ilmenevästä rasismista.

 

                                                         ***

Miksi Suomen pääministeristä ja Euroopan parlamentin jäsenistä tuntuu niin kodikkaalta tukea Kiovan hallitusta eikä Ukrainan sorron alla eläviä venäjää puhuvia kansalaisia? 

Onko selitys se, että Suomen hallitseva luokka on tottunut manipuloimaan totuutta ja demokratiaa. On ollut sallittua kuljettaa venäläisiä siviilejä karjavaunuilla Petroskoin keskitysleireihin kuolemaan. On ollut sallittua varastaa Venäjän valtion omaisuutta Euroopan parlamentin ja rasistisen Yhdysvaltojen toimin. Miksi siis ei nytkin?

Valehtelun virallistaminen sensuurin avulla luo kaikille lännen yksipuoliseen valtaan luottaville mahdollisuuden kokea olevansa oikeassa. Suomen pääministeri ja presidentti johtavat tätä oikeassa olemista, joka tosiasiassa on sydämettömyyttä, epäinhimillisyyttä ja väkivaltaa.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rasismi venäläisiä kohtaan, Sanna Marin, Sauli Niinistö, Suomen sisällissota, Suomen keskitysleirit, Ukrainan rasismi, Euroopan Unionin sensuuri, Venäjän omaisuuden konfikointi, Suomen sisällissota, keskitysleirit,

EUROOPAN PARLAMENTTI, VENÄJÄ JA UKRAINAN NATSISMI

Torstai 24.11.2022 klo 17.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

EUROOPAN PARLAMENTTI, VENÄJÄ JA NATSIT

NATO kehotti Euroopan parlamenttia äänestämällä ilmaisemaan Venäjän olevan terrorismia tukeva valtio. Parlamentti totteli lähes yksimielisesti, vaikka aivan kaikki EU:n jäsenmaat eivät vielä ole NATO: n jäseniä.

Mikä tekee asiasta farssin?

Se, että suuri osa Euroopan parlamentin jäsenmaista ovat tunnettuja sotarikollisia ja ovat osallistuneet useimmiten yhdessä natsismia tukevan Yhdysvaltojen kanssa valtioiden tuhoamiseen, viimeksi 20 vuoden ajan Afganistanissa. Pahin eurooppalainen sotarikollinen Britannia ei ole enää EU:n jäsen.

Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Saksa houkutteli muut jäseniksi haluavat maat kanssaan hajottamaan Jugoslavian yhdessä Yhdysvaltojen kanssa. Yhteistyökumppaneina olivat Yhdysvaltojen natsi -diaspora, joka rahoitti hanketta. Toinen tärkeä rahoittaja ja aseiden hankkija oli Osama bin Laden, jota syytettiin vuonna 2001 World Trade Centerin pilvenpiirtäjien tuhoamisesta.

Vuosien 1992 -1999 Osama bin Laden oli Euroopan unionille, erityisesti Saksalle, läheinen yhteistyökumppani, joka tuki paitsi natseja, myös Kroatiassa ja myöhemmin Kosovossa taistelleita albaani -terroristeja. Terroristeilla oli yllään saksalaiset univormut ja heitä koulutettiin Turkissa.

***

Venäjää syytetään ”provosoimattomasta Ukrainan sodasta” kaikkine lieveilmiöineen mainitsematta sitä, että sota on jatkunut Ukrainan sisällissotana jo 8 vuotta ja sen on aloittanut Yhdysvallat. Sen jatkuminen riippuu Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten Euroopan maiden propagandasta, aseista ja muusta sotilaallisesta avusta.

Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natseja 1950-luvulta saakka. Natseille ja terroristeille voidaan asettaa yhtäläisyysmerkit. Nykyisen sodan erittelyn tekee ongelmaksi se, että eivät ainoastaan ukrainalaiset natsit tee terroritekoja vaan myös heitä tukevat USA ja Euroopan maat.

Venäjän ja Saksan yhteistyönä rakentaman kaasuputken, Nordstreamin, räjäytys tapahtui NATO-maiden valmistelemana ja Britannian ja USA:n yhteistyönä suorittamana. USA:n presidentti Biden oli vannonut tekevänsä kaasuputken käyttöönoton mahdottomaksi.

Venäjän mantereelta Krimin niemimaalle johtavan sillan räjäytyksessä on ilmennyt yhteistyötä Britannian ja Ukrainan kesken.

Venäjä on ilmoittanut tavoitteenaan olevan natsismin uhan poistaminen lähialueeltaan ja NATO:n
laajenemisen estäminen. Se on vastannut natsien sorron alla olleiden Itä-Ukrainan venäjänkielisten asukkaiden avunpyyntöihin. Kuluneiden 8 sotavuoden aikana heitä on kuollut 14000, joista 400 on ollut lapsia.
***

Minkälainen maa Ukrainasta on tullut 8 vuotta Yhdysvaltojen suorittaman vallankaappauksen jälkeen?

Ukrainassa ihmisoikeuksia ei ole kunnioitettu. Donbassissa on suoritettu kansanmurha. Natseista on tehty sankareita ja heidän toimintatapaansa ihaillaan. Maassa hyväksytään neonatsismi ja radikalismi. Ajatuksen-, omantunnon-, ja uskonnonvapautta on rajoitettu.

Ukrainassa vallitsee etninen ja kielellinen syrjintä, riippumatonta tiedonvälitystä ja toimittajia vainotaan, historiaa väärennetään.

Kouluja nimetään natsi-kollaboraattori Stepan Banderan mukaan (Lvovissa). Nemirovissa vuorostaan Ukrainan poliisivoimille, jotka vastasivat juutalaisten vainoamisesta, on pystytetty muistomerkki. Kalushissa Yury Garasimov, natsi-kollaboraattori ja 14 Waffen SS ”Galichina” divisioonan upseeri on saanut pronssisen muistomerkin. Eri natsi-johtajien syntymäpäiviä juhlistetaan soihtukulkueilla.

Banderan seuraajat ottivat osaa myös Tsetsenian sotaan tsetseeni-rikollisjengien kanssa. Elossa olevat natsi -veteraanit saavat kunnianosoituksia.

***

Stepan Bandera Trident oli Maidanin vallankaappauksen alkuaikoina Oikea Sektori puolueen selkäranka. Misantrooppinen divisioona – ukrainalainen neo-natsiorganisaatio vuorostaan käytti swastikaa, SS- ja Wehrmachtin univormuja ja tervehti Heil Hitler ja Kuolema venäläisille huudoin ja tunnuksin. UNA- UNSO, joka merkkeinä olivat ”integraalisen nationalismin” ja antisemitismin tunnukset tuli osaksi Oikea-Sektori puoluetta.

Azovin erikoisjoukot on tunnetuin kansallismielinen yksikkö Ukrainassa. Se muodostettiin v. 2014 Mariupolissa kansallismielisistä vapaaehtoisista. Rasistiset, neo-natsi organisaatiot muodostivat ”Kansallissosialistisen liittouman” ja ”Ukrainan Patriootti”järjestöt, jotka ovat kiellettyjä Venäjällä.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat raportoineet lukuisista Azovin taistelijoiden rikoksista kuten ryöstöistä, siviilien teloituksista ja raiskauksista.

***

Kiovan hallitus vainoaa Ukrainan ortodoksista kirkkoa. Seurakuntien omaisuutta konfiskoidaan ja viranomaiset kannustavat äärioikeistolaisia joukkioita niiden ryöstöretkillä. Ukrainan tiedusteluyksiköt suorittavat kuulusteluja ja etsintöjä kirkoissa, hallinnollisissa tiloissa ja pappien asunnoissa.

***

Venäjää äidinkielenään puhuva väestö on ollut Ukrainassa ahtaalla. Vuodesta 2017 lähtien lainsäädäntö on estänyt minkään muun kielen kuin ukrainankielen käyttämisen valtion palveluissa, koulutuksessa ja mediassa.

Syyskuussa 2017 säädettiin laki kouluista. Sen mukaan ukrainankieli oli ainoa sallittu kieli kouluissa, lukioissa ja yliopistoissa. Vähemmistökieliä (mutta ei venäjän kieltä) saattoi käyttää esiopetuksessa ja ala-asteella. Tämä laki rikkoo miljoonien Ukrainan kansalaisten kielellisiä oikeuksia.

Huhtikuussa 2019 säädettiin laki Ukrainan kielestä valtion kielenä, joka velvoittaa käyttämään ukrainaa kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla paitsi yksityiskeskusteluissa ja uskonnollisissa tapahtumissa. Laki edellyttää myös etusijaa kansallisille ryhmille ja Euroopan unionin kielille. Siten venäjän kieli, jota maan enemmistö käyttää arkikielenään, kärsii kaksinkertaisesta diskriminaatiosta.

Tammikuussa 2022 säädettiin kohta 25 lakiin ”Ukrainan kielen takaamisesta valtionkielenä”. Tuo on suunniteltu säätelemään valtion kielen käyttämistä painetussa mediassa.

Itsenäisiä toimittajia vainotaan. Useimmiten pahoinpitelijät ovat ”kuoleman partioista”, joiden jäsenet ovat ääriliikkeiden ja natsi -myönteisten järjestöjen jäseniä, suoraan Ukrainan hallinnon alaisia. Tyypillisessä tapauksessa murhaaja, jonka syyllisyys on vedenpitävästi todistettu, vapautetaan tiettyjen toimittajien ja eduskunnan jäsenten toimenpiteillä.

Oles’ Buzina tapettiin 16. huhtikuuta 2015. Hän yritti edistää Ukrainan ja Venäjän välistä ystävyyttä, tuki Ukrainan federalisaatiota, sen itsenäisyyttä ja Ukrainan kulttuurin kaksikielisyyttä. Vaikka hänen murhaajansa tunnistettiin, he ovat edelleen pakoteillä.

Vuosien 2017- 2019 välillä Ukrainan kansallinen journalistiliitto raportoi 250 hyökkäystä toimittajia vastaan.

Anatoly Klyan, Andrei Stenin, Igor Kornelyuk, Anton Voloshin, Pavel Sheremet ovat eräitä toimittajauhreista, viimeisin kuoli autopommin uhrina v. 2016.

Journalisteja pyritään hiljentämään erilaisilla rikossyytteillä. Muun muassa helmikuun 2.päivänä 2022 presidentti Zelensky määräsi Oppositio Platform For Life- puolueen kansalliset TV-kanavat ”112 Ukraine”, ”Newsone” ja ”Zik” lopetettaviksi.

***

Historian uudelleen kirjoittaminen on Ukrainan hallinnon toimien keskiössä. Hallinto pyrkii kaikin tavoin vähättelemään Neuvostoliiton saamaa voittoa natsismista voidakseen häivyttää kansalaisten historiallisen muistin. Presidentti Zelensky pyysi vuoden 2021 videopuheessaan kansalaisia välttämään riemukkaita ilmaisuja ja pitämään matalaa profiilia juhlittaessa toisen maailmansodan voitonpäivää.

Osana historian uudelleen kirjoittamista Ukrainassa on viimeisten viiden vuoden aikana muutettu 52 000 paikannimeä. 987 kylää ja kaupunkia ovat saaneet uudet nimet ja yli 2500 neuvostoaikaista muistomerkkiä on poistettu.

***

Presidentti Vladimir Zelenskyn kommentti pakotelistalle asetetuista venäläisistä:

”Kutsutte heitä ihmisiksi, eikö totta? Mielenkiintoista… on niitä, joita kutsutaan ihmisroduksi, eivätkä kaikki ihmisrodun edustajat ole ihmisiä. Uskon, että osa heistä on lajeja. En viittaa kaikkiin, ja tämä on mielipiteeni. Jos olisin väärässä, meillä ei tarvitsisi olla lainsäädäntöä ja kaikki voisivat elää rauhassa.”

Presidentti Petr Porohenko Donbassin asukkaista v. 2014:

”Meillä kaikilla tulee olemaan työpaikat, mutta heillä ei. Meillä tulee oleman eläkkeet, mutta heillä ei. Me maksamme lapsilisiä, mutta emme heille. Meidän lapsemme käyvät koulua ja menevät lastentarhoihin, kun taas heidän lapset istuvat kellareissaan. Näin tulemme voittamaan tämän sodan.”

Ukrainan kulttuuriministeri Yevgeny Nishchuk, 2016:

”Tilanne idässä ja etelässä on kaaos. Lisäksi jos katsomme Zaporozhyen, Donbassin asujaimiston geeniperimää, heidät on tuotu tänne ulkopuolelta. Kukaan siellä ei ole geneettisesti liittynyt tähän maahan. Nämä ihmiset tuotiin tänne tarkoituksella.”

Entinen Verhovna Radan, eduskunnan puhemies Andrey Paruby v. 2018:

”Olen suuri suoran demokratian kannattaja. Sattumoisin - antakaahan kun kerron, kuka oli suurenmoisin mies, joka harrasti suoraa demokratiaa. Adolf Aloisiyevich Hitler 1930-luvulla.”

***

Ilmeisesti Euroopan parlamentin enemmistö tukee näitä Ukrainan johtajien kannanottoja kuten kaikkia niitä sotia, joissa ovat olleet mukana NATO-joukoissa.

En ole toistaiseksi nähnyt Venäjän olevan mukana missään näistä mainituista jihadisti- tai natsihankkeissa. Sen sijaan jo Neuvostoliiton aikana Venäjä osallistui kansojen vapauttamiseen siirtomaaherruudesta, mitä työtä se jatkaa BRICS-maiden rinnalla.

Voitonpäivä toukokuussa symboloi voittoa natsismista. Sen kunniaa ja juhlimista ei kukaan voi riistää venäläisiltä eikä venäläisiä rakastavilta ja heihin turvautuvilta kansoilta.

NATO-edustaa vanhaa vihan, propagandan ja vastakkainasettelun aikaa. Valitettavasti Euroopan parlamentista ei tullut Vientionen julistuksen kaltaista, Altiero Spinellin haaveilemaa rauhan yhteenliittymää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Euroopan parlamentti, Venäjä, terrorismi, Ukrainan demokratian purku, Ukrainan natsismi, NATOn määräysvalta EUssa

Sanna Marinin maailmankuva on väkivaltainen

Perjantai 18.11.2022 klo 12.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

Sanna Marin esiintyy omissa Instagram- kuvissaan kauniina, viehkeänä, merkittävänä henkilönä. Kuitenkin häneltä puuttuu inhimillisyys. Inhimillisyys edellyttää kykyä eläytyä erilaisten ihmisten asemaan ja pyrkiä luomaan yhteys.

Sanna Marin esiintyy hyvin sotaisana. "Kaikki siteet Venäjään on katkaistava"-sanonta on muuttunut viime päivinä "kaikki kaupalliset suhteet Venäjään on katkaistava".

Sen sijaan että hän heti pääministeriksi tultuaan olisi vieraillut naapurimaassamme Venäjällä ja tutustunut Venäjän pääministeriin ja hallitukseen, hän laiminlöi tämän luonnollisen tehtävän ja vieraili vain läntisissä naapurimaissamme.

Sen sijaan, että hän puhuisi totta Ukrainan kriisistä, hän ottaa tehtäväkseen puhua Venäjän provosoimattomasta hyökkäyssodasta, joka Ukrainan täytyy meidän tuellamme voittaa.

Hän ei malta kertoa Suomen kansalle, joka on kuta kuinkin tietämätön tosiasioista, että Ukrainan sota alkoi tässä muodossaan jo vuonna 2014. Silloin Yhdysvallat suoritti aseellisen vallankaappauksen yhteistyössä Ukrainan natsien kanssa. Yhdysvalat syrjäytti vaaleilla laillisesti valitun presidentin ja nimesi itse uuden hallituksen.

USA:n ja NATO:n tukemana Ukrainan valtio on muuttunut fasismia muistuttavaksi yksipuolue valtioksi, jossa suuri venäjänkielinen väestö on suljettu yhteiskunnan ulkopuolelle. Venäjänkielen käyttö on kielletty ja opposition sanomalehdet ja TV-asemat samoin.

                                                        ***

Yhdessä vaaleilla valitsemattoman EU komission kanssa Suomi tukee mediasensuuria, jossa kaikki Venäjältä tuleva tieto sensuroidaan. Siten suomenkielinen väestö on täysin Suomen valtion oman sensuurin alaisen median armoilla.

Suomen media ei kerro Itä-Ukrainan asukkaiden hädästä. Kahdeksan vuotta kesti sisällissota, jossa osapuolina on USA/NATO johdolla koulutettu Kiovan hallituksen armeija sekä Donbassin väestö, joka ei hyväksynyt väkivaltaisen vallankaappauksen seuruksena syntynyttä USA-johtoista hallitusta eikä kärjistyvää natsihenkistä kehitystä koko maassa.

Sanna Marinin hallitus on ilmoittanut haluavansa, että "Ukraina voittaa". Hän ei mainitse haluavansa, että Itä-Ukrainan asukkaat tapetaan, mikä olisi voiton lopputulos.

Sanna Marinin maailmankuvan mukaisesti Suomi on "tukenut Ukrainaa" (Kiovan natsi-hallintoa) asein, nyt jo 10. kerta on menossa. Miljardeja aseisiin, jotka tulevat keskeisesti USA:n, sodan aloittajan varastoista.

Sanna Marin, muu valtiojohto ja tasavallan presidentti eivät ole kertaakaan kertoneet suomen kielellä, Suomen kansalle, mikä on totuus sodasta.

                                                      ***

USA:n johtaman Kiovan armeijan alkaessa piirittää 100 000 miehen vahvuisella NATO-koulutetulla armeijalla Donbassin aluetta helmikuun 2022 puolivälissä, Donbassin Donetsk ja Luhansk pyysivät Venäjää apuun. 14 000 uhria oli jo Kiovan hallituksen syntilistalla, 400 lasta uhrien mukana.

Venäjä tiesi Ukrainan harrastaman venäjänkielisten sorron ja oikeusistuimia myöten natsihenkisen valtiorakenteen. Nyt Donbassin asukkaiden hätä ylitti kestokyvyn. Venäjä lähti apuun tietäen, että vastassa on USA ja NATO ja länsipropaganda.

Helmikuusta lähtien sensuuri ja länsimedia ovat huolehtineet siitä, että kansalaiset eivät ole saaneet tietoonsa muuta kuin Kiovan hallinnon suusta tulevaa, USA:sta lähtöisin olevaa propagandaa.

                                                  ***

Sanna Marinin toimintatapa on tehnyt väkivallasta ensisijaisen ratkaisun erimielisyyksiin. Siten ei ole ihme, että lasten ja nuorten katuväkivalta on lisääntynyt. Sanna Marinin oma päihteiden käyttö antaa myös mallin siitä mistä ilo ja valo tulee - päihteistä ja biletyksestä.

Tehtyäni koko elämänurani työtä lasten ja nuorten parissa olen kauhistunut Sanna Marinin esimerkistä.

Jos koululuokassa ongelmat ratkaistaan nyrkein, minkälaiseksi kouluyhteisö kehittyy? Teoksessani Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun, pyrin kuvaamaan minkälainen vuorovaikutus antaa lapselle, nuorelle ja myöhemmin aikuiselle tilaa luovuuteen, kykyyn eläytyä omaan ja toisten todellisuuteen ja rakentaa luovaa yhteistyötä, jossa koko yhteisö nauttii uusista saavutuksista.

                                                     ***

Sanna Marin on päättänyt, että Suomelle itsenäisyyden, naisille äänioikeuden, demokratian ja teollisen kukoistuksen antanut Venäjä on murskattava asein. Venäjä, joka yhdessä Kiinan, Brasilian, Intian ja Etelä-Afrikan kanssa on jo kahdenkymmenen vuoden ajan kehittänyt yhteistyötä, jossa kansakunnat ovat tasa-arvoisia eikä aseilla, talouspakotteilla ja valheellisella propagandalla voida käyttää valtaa kuten yksinapaisessa USA:n johtamassa maailmassa tapahtuu.

Sanna Marin ei näytä ymmärtävän BRICS-maiden periaatteita. BRICS:in piiriin pyrkii yhä enemmän EU:n entisten siirtomaiden asukkaita, jotka eivät enään halua olla Yhdysvaltojen talouspakotteiden ja väkivallan alaisia.

                                                     ***

Sanna Marin ei ole ainut julmuri. Hänellä on taustajoukko, joka tottelee edelleen Yhdysvaltojen aseteollisuuden määräyksiä. Kuten Jeffrey Sachs totesi Tulsi Gabbard-ohjelmassa: USA ei ole demokratia vaan kaikki päätökset tekee pieni piiri salaisesti. Tämän piirin käskytyksen alainen Sanna Marin toimii samalla tavalla ulkoa ohjattuna kuten pellenä tunnettu Ukrainan presidentti Zelensky. Tämä ulkoa ohjattu toiminta on hengenvaarallista natsismia, jossa syvällisyydellä, toisen tunteiden ja todellisuuden arvostamisella ei ole mitään tekemistä.

                                                   

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marin, maailmankuva, inhimillisyyden puute, nuorten lisääntyvä väkivalta, nuorten masennus, päihteet

MONINAPAINEN MAAILMANJÄRJESTYS ON SYNTYMÄSSÄ

Lauantai 12.11.2022 klo 13.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kuuban taloussaarron jatkaminen YK: n äänestyksessä ja Ukrainan sota ovat räikeitä esimerkkejä Yhdysvaltojen mielivallan jatkumisesta maapallolla. YK ei ole muodostunut elimeksi, joka takaisi alkeellisenkaan oikeudenmukaisuuden toteutumisen. Yhdysvallat käyttää taloudellista valtaansa myös YK:ssa.

Poliitikot ja tiedotusvälineet tietävät Yhdysvaltojen presidentti Obaman olevan Ukrainan sodan alkuunsaattaja. USA suoritti Ukrainassa väkivaltaisen vallankaappauksen v 2014, joka jatkui Yhdysvaltojen eräänlaisena siirtomaavaltana. USA valitsi vallankumoushallituksen, joka jatkoi laittomaksi muuttuneen eduskunnan julistamaa sotaa maan itäisiä, Donbassin demokratiaa kannattaneita alueita vastaan. Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet USA:n vallankaappausta eivätkä ukrainalaiset olleet koskaan mielipidemittauksissa kannattaneet NATOn läsnäoloa Ukrainassa.

Fasismin kannatusta koskevassa YK:n äänestyksessä v. 2021 vain USA ja Ukraina osoittivat myönteisen asenteen fasismia kohtaan EU-maiden pidättäytyessä äänestämästä.

 

                                                           ***

EU on osoittanut kuluvan vuoden aikana sittenkin tukevansa fasismia, joka on ilmeistä Ukrainassa. Yksipuoluejärjestelmä, pohjaton korruptio, venäjänkielisten asukkaiden rasistinen vaino, tiedotusvälineiden sensuuri, laittomat vangitsemiset, tapettavaksi suunniteltujen julkinen luettelo netissä, tapot ja kidutukset ovat Ukrainan arkipäivää.

Aikaisemmissa blogeissani olen kuvannut Ukrainan paluun fasismin kannattajaksi toisen maailmansodan ajan tapaan.

Keskeisin pohdinnan aihe on Euroopan Unionin maiden paluu fasismin kannattajiksi, minkä ne osoittavat aseistamalla Ukrainaa avokätisesti jopa sillä uhalla, että raskasta aseistusta päätyy rikollisjärjestöjen käsiin, paitsi epävakaille alueille, myös Eurooppaan, kuten Hollantiin, Ruotsiin ja Suomeen.

Kauhistuttava osoitus tästä paluusta fasismiin oli YK:n äänestys 4.11.2022, jossa jo 52 valtiota asettui vuosi sitten ainoina fasismia tukeneiden USA:n ja Ukrainan rinnalle, EU-maat mukaan luettuna.

EU-maiden enemmistö on entisiä siirtomaaherroja, jotka eivät ole pystyneet luopumaan ylemmyydentunnostaan, vaikka joutuivat luopumaan siirtomaistaan toisen maailmansodan jälkeen. Miksi Suomi, jolla ei ole ollut siirtomaita, on tässä Ruotsin, Hollannin, Britannian, Ranskan, Saksan, Italian, Portugalin jne. klaanissa, jota USA johtaa? USA on rikkonut kymmeniä kertoja kansainvälisiä lakeja, tappanut miljoonia ja taas miljoonia ihmisiä ahnehtiessaan näiden luonnonvaroja. USA,  luopui itse vasta myöhään rotuerottelusta 1960-luvulla ja on tukenut Euroopan siirtomaiden rotusortoa aina näihin päiviin saakka.

                                                            ***

Euroopan yhteisöstä piti tulla rauhan ja yhteistyön yhteisö.  Italialaisen Ventotenen vankilasaarella fasistien vangitsemat vastarintataistelijat laativat Altiero Spinellin johdolla julistuksen rauhanomaisen Euroopan kehittämiseksi. Teksti oli laadittu lappusille, jotka salakuljetettiin manner-Italiaan ja julkaistiin manifestina Roomassa 1944.

Spinelli oli Euroopan parlamentin jäsen kymmenen vuotta ja komission jäsen kuusi vuotta.

Hän kuoli vuonna 1986 vain viisi vuotta ennen Euroopan unionin perustamista Maastrichtissa.

Euroopan unionista ei tullut rauhan unionia vaan jotain  päinvastaista. Unionin perustamiskirjan laati Round Table of Industrialists, teollisuusmiesten järjestö, jonka kaavailujen mukaan varsinainen perustamisjulistus tehtiin. Round tablen puheenjohtajana oli ruotsalainen teollisuusmies, Volvon pääjohtaja Per Gyllenhammar, joka oli myös Yhdysvaltojen suuren aseteollisuusyrityksen, Lockheedin johtokunnassa. EU:n tehtäväksi tuli palvella Yhdysvaltoja ja erityisesti sen aseteollisuutta.

 

                                                         ***

Jotta voitaisiin ymmärtää fasismin näin nopeaa uutta nousua Euroopassa, on tarkasteltava, ketkä johtivat Euroopan unionin toimia.

EU:n perustavassa kokouksessa Maastrichtissa Saksaa edustanut Helmut Kohl puhui muut jäsenet Jugoslavian hajottamissodan kannalle. Yllyttämällä muut jäseneksi tulevat maat julistamaan Kroatian itsenäiseksi, Kohl tiesi, että Jugoslavian liittovaltio ei voisi hyväksyä valtionsa hajottamista perustuslakien ja muiden toisen maailmansodan päättäneiden lakien ja sopimusten vastaisesti.

Helmut Kohl oli saanut koulutuksen Hitlerin armeijaan. Siten hän oli Saksan tuon aikaisiin aatteisiin kasvatettu. Vaikka hän ei osallistunut Hitlerin sotatoimiin, kasvatuksella oli vaikutusta. Kommunismin vastustaminen Euroopassa oli hänelle tärkeää.

Helmut Kohl valitsi kumppanikseen ja seuraajakseen Itä-Saksassa syntyneen ja koulutuksen saaneen Angela Merkelin, jolla kesti pitkään itsenäistyä itäisestä alemmuudentunteesta ja sen seurauksena omaksutusta Yhdysvaltojen ihailusta.

Vaikka Saksa kansana osoitti syyllisyyttä ja katumusta juutalaisten kohtelusta, se ei koskaan täysin ole katunut serbien ja neuvostoliittolaisten /venäläisten massiivista tuhoamista ja rasistista kohtelua. Ortodoksisia slaaveja ei Länsi-Saksassa eikä Euroopassa laajemminkaan ole kohdeltu tasavertaisina. Saksalaiset ovat vannoutuneita katolisen kirkon kannattajia, mikä kirkko Vatikaania myöten on pyrkinyt lisäämään katolisuuden vaikutusta ortodoksisessa Venäjässä.

Angela Merkel on papin tytär ja syvästi uskonnollinen. Hän suorittaa katumusmatkoja Israeliin, mutta Yhdysvaltojen vaikutuksesta suhtautuminen Neuvostoliitto/Venäjään oli hänen liittokanslerikaudellaan ristiriitainen.

 

                                                        ***

Jugoslavian hajottaminen vuosina 1992 -1999 Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden toimesta oli käänteentekevää. Sotaa rahoittivat Yhdysvalloissa asuvat natsien jälkeläiset. Bosnian jihadisteja ja Kosovon albaaniterroristeja tuki Osama bin Laden. Amerikkalainen senaattori Bob Dole toimi natsien puhemiehenä Yhdysvaltojen senaatissa. Saksalla ja Yhdysvalloilla oli jo vuosia, 1980-luvulta lähtien, ollut selvät suunnitelmat maan jakamisesta ja sen taloudellisesta ja turvallisuuspoliittisesta hyödyntämisestä.

Tärkeämpää kuin materiaalinen tuho ja alueen siirtäminen 24. sijalta kansantulolla mitattuna kehitysmaaluokkaan, oli ideologinen tuho. Jäännösvaltiot pakotettiin taloudellisilla ja EU-jäsenyys pakotteilla omaksumaan NATO-jäsenyys ja osallistumaan Yhdysvaltojen ryöstöpolitiikkaan, milloin mitäkin Lähi-Idän tai Aasian maata kohtaan.

Yhdysvallat rakensi pommitusten seurauksena Serbialle kuuluvaan Kosovon maakuntaan laittomasti jättimäisen sotilastukikohta Bondsteelin. Se jatkoi NATO-miehitystä yhdysvaltalaisten sotilaiden läsnäolon rinnalla. Lisäksi NATO on läsnä Bosniassa ja muiden alueen maiden NATO-jäsenyydet ovat pakottaneet maat alistumaan Yhdysvaltojen ja Saksan diktaatteihin.

Ortodoksinen slaavimaa Serbia on erityispainostuksen kohteena koska se ei ole luopunut Venäjä-suhteistaan eikä maakunnastaan Kosovosta. Se kunnioittaa hyviä suhteita Venäjään, jonka avulla Serbia sai itsenäisyyden v. 1878. Serbia ei ole NATOn jäsen. EU käyttää kiristysruuvina EU-jäsenyyden ehdollisuutta.

 

                                                            ***

Mikä sitten oli Jugoslavian hajottamissodan suhde fasismin kehitykseen Euroopassa?

Sota oli moninkertaisesti laiton, koko sodan aloittaminen rikkoi useita kansainvälisiä lakeja ja pommitukset rikkoivat niitä erityisesti. Serbia oli Jugoslavian ainoa osavaltio, jossa kaikki 12 eri kansanryhmää olivat tasa-arvoisia. Serbian siviilikohteita pommitettiin uraanipommeilla 2 ½ kuukautta yötä päivää. Sairaalat, koulut, junat, sillat, markkinapaikat, öljyjalostamot, TV-asemat olivat kohteita. Kymmenet pommitukset olisivat olleet sotarikoksia elleivät tekijät olisi olleet USAn ja NATO:n palveluksessa. Niitä voisi luonnehtia myös terroriteoiksi.

USA:n ja Saksan tavoitteiden näkökulmasta serbit, jotka vastustivat Jugoslavian laitonta hajottamista, oli demonisoitava ja esitettävä länsimedian kuluttajille syyllisinä kaikkiin kauheuksiin.

Hyökkääjät, eli USA, Saksa ja muut NATO-maat perustivat itse kustantamansa oikeusistuimen ICTY: n tuomitsemaan näitä oletettuja syyllisiä, serbejä. Yhtäkään NATO-kenraalia, USA:n presidenttiä tai Saksan liittokansleria ei syytetty. Sen sijaan syytettyjen penkille asetettiin Jugoslavian/Serbian presidentti, useita tutkimusteni mukaan, syvästi inhimillisiä kenraaleita ja mielivallan keskellä parhaansa yrittäneitä toimihenkilöitä.

Tuomarit olivat useimmiten yhdysvaltalaisia tai Yhdysvaltojen vaikutukselle alttiita NATO-maiden tuomareita

                                                                ***

Kaiken tämän ryöstön ja laittomuuden jälkeen Yhdysvallat ilmoitti v. 2000 Bratislavassa pitämässään kokouksessa, virallisesti, että se lakkaa kunnioittamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne ovat ristiriidassa USA:n tavoitteiden kanssa. Samaan aikaan se ilmoitti laajentavansa NATO a Baltiasta Odessaan, Ukrainaan.

Seuraava vaihe Yhdysvaltojen toimissa on ollut ”sopimusvaraisen” yhteistyöjoukon perustaminen. Yhdysvallat tekee yhteistyötä maiden kanssa, jotka se liittää kuuluvaksi ”demokraattisiin sopimusvaraista yhteistyötä tekeviin maihin”. Jokainen voi päätellä kenelle kuuluu sen arvioiminen, tekeekö kumppani sopimusvaraista yhteistyötä.

Kuten alussa totesin, Yhdysvallat nimesi Ukrainan vallankaappauksensa jälkeen Ukrainalle uuden hallituksen yhteistyössä natsien kanssa. Eduskunnan, Radan, seinille ripustettiin natsiaiheiset liput. Natsien kanssa yhteistyötä tehneet toisen maailmansodan aikaiset henkilöt nimettiin sankareiksi, Israelin ja Puolan lähettiläiden vastalauseista riippumatta. Näiden sankareiden syntymäpäiviä juhlitaan soihtukulkueilla ja heidän tekojensa ihailu on sisällytetty oppilaitosten historian opintoihin.

Laiton NATO-koulutus Ukrainassa, Yhdysvaltojen biologisten aseiden laboratorioiden perustaminen ja natsi-Azov-pataljoonan liittäminen Ukrainan armeijan osaksi saivat jatkokseen Georgian maasta paenneen, Yhdysvalloissa koulutuksen saaneen omasta kotimaastaan maanpaossa olleen ex presidentti Mikheil Saakashvilin valitsemisen Odessan kuvernööriksi valmistelemaan NATO:n tuloa. Yhdysvalloissa koulutettu Saakashvili on nyt kuitenkin talousrikoksistaan vankilassa Georgiassa. 

Odessa tuli Maidanin jälkeen kuuluisaksi kun 2.5. 2014 ammattiyhdistysten taloon paenneet demokratian kannattajat poltettiin natsien toimesta pilkkalaulujen, ”torakat palaa”, raikuessa elävältä. Yli 40 uhrin kohtaloon syyllisiä ei ole tähän päivään mennessä ole löydetty. Torakoilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka kantavat toisen maailmansodan voittoa kunnioittavaa Pyhän Yrjön oranssi -mustaa nauhaa rintapielessään. Tuon nauhan käyttö on fasismin noustessa kielletty paitsi Ukrainassa, myös Baltian maissa.

Useat Yhdysvaltojen vallankaappaushallitukseen valitsemat ministerit olivat ulkomaalaisia, joita Ukrainan silloistenkaan lakien mukaan ei olisi voitu valita ministereiksi. Venäjän kielen puhuminen tehtiin laittomaksi, vaikka itä-Ukrainassa 95% asukkaiden äidinkieli on venäjä. Oppositiopuolueet kiellettiin, vain yksi jäi laillisena jäljelle. Opposition sanomalehdet, TV-asemat, nettiyhteydet kiellettiin. Mikäli puhelimesta löytyi yhteydenottoja Venäjällä asuviin sukulaisiin, seurasi poliisikuulustelu ja mahdollinen pidätys. Kauhun ilmapiiri levisi koko maahan.

 

                                                      ***

 

Kiovan Yhdysvaltojen määräysvallassa oleva hallitus jatkoi aloittamaansa ”terrorisminvastaista sotaansa” sisällissotana 8 vuotta. Donetskin ja Luhanskin asukkaat joutuivat viettämään öitään kellareissa paossa ohjusiskuilta ja tykistötulelta. Vedentulo oli epäsäännöllistä, sähköt katkeilivat. Sosiaaliturva oli purettu tai sitä joutui hakemaan rintaman läpi vaarallisten matkojen takaa. Ainoa materiaalinen apu tuli Venäjältä ja hyväntekeväisyysjärjestöiltä. Väestö haki turvapaikkaa ja toimeentuloa Venäjältä. 14000 asukasta kuoli 8 vuoden sodan aikana. Heistä 400 oli lapsia.

Yhdysvaltojen dominoima länsimedia vaikeni Ukrainan todellisuudesta. Suomen Yle lienee kaikkein tottelevaisin. Minskin rauhansopimuksen takaajiksi ilmoittautuneet Saksa ja Ranska eivät kyenneet saamaan Ukrainan hallitusta panemaan rauhansopimusta täytäntöön. Yhdysvallat ei antanut siihen lupaa koska sen tarkoituksena oli saada sotatoimet jatkumaan ja ylläpitää epävakautta Venäjän rajalla.

                                                             ***

Helmikuun 2022 puolivälissä Kiovan armeija natsi -pataljoonineen ryhmittyi demarkaatiolinjalle suorittaakseen hyökkäyksen Donbassin valtaamiseksi. Donetskin ja Luhanskin autonomiset alueet julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää apuun. Venäjä tunnusti tasavaltojen itsenäisyyden ja suostui vastaamaan heidän avunpyyntöönsä sotilaallisesti.

                                                            ***

 

Venäjän sotilasoperaation aikana Yhdysvallat on siirtomaaisäntänä lähettänyt miljardikaupalla aseita ja sotilasneuvonantajia Ukrainaan. Jo vuoden 2014 vallankaappauksesta lähtien Yhdysvallat on tietoisesti lisännyt NATOn läsnäoloa Ukrainassa. 

Presidentti Obama julisti Venäjän Yhdysvaltojen viholliseksi ja kongressi antoi hänelle valtuudet, milloin tahansa hyökätä Venäjän kimppuun tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen. Yhdysvaltojen liittolaiset NATO-maat, mutta myös NATO on kuulumattaomat maat kuten Suomi ovat lähettäneet runsain mitoin aseita tuhoamaan Itä-Ukrainan asukkaat, jotka ovat äidinkieleltään venäjänkielisiä.

 

                                                           ***

Länsimaiden, USA:n, EU:n ja Britannian hallitukset ja koko länsimedia ovat keskittyneet demonisoimaan Kiovan hallituksen uhreja puolustavaa Venäjää. Ne ovat samalla syyllistyneet useisiin terroritekoihin, jotka kytkevät heidän toimintatapansa toisen maailmansodan natsiaikaan. Venäjän otettua haltuunsa Ukrainan ydinvoimalaitokset voidakseen turvata niiden ydinpolttoainevarastot väärinkäytöksiltä, Ukrainan hallitus on ampunut jatkuvasti ohjuksia kohti Zaporodzen ydinvoimalaa aiheuttaen ydinkatastrofin uhan koko maapallolle, erityisesti Euroopalle. Tämä on terrorismia.

Venäjä rakensi yhteistyössä Saksan kanssa 10 miljardia maksaneen Nordstream2 kaasuputken Venäjältä Saksaan voidakseen tarjota Eurooppaan energiaa. Venäjän sotilasoperaatiota tekosyynä käyttäen USA ja Euroopan Unioni asettivat Venäjälle talouspakotteita, jotka koskivat myös kaasuntuontia ja siihen liittyviä maksuja. Länsimaat jäädyttivät Venäjän kaasusta dollareina saamat maksut omille pankkitileilleen, jolloin Venäjä alkoi vaatia maksun ruplina, jotta se voisi saada maksut itselleen. Muussa tapauksessa kaasu olisi saajilleen ilmaista. Länsimaat ovat konfiskoineet tähänastiset maksut, joten Venäjältä on varastettu satoja miljardeja dollareita. Tätä voinee kutsua taloudelliseksi terrorismiksi.

Kaupallisen kilpailun johdosta USA haluaa kieltää Saksaa saamasta halpaa venäläistä kaasua. Sabotoidakseen Saksan energian saantia Venäjältä Yhdysvallat yhteistyössä Britannian, NATO:n Ruotsin, Tanskan ja Norjan kanssa räjäytti Nordstream kaasuputket. Pohjoismaiden osallisuus liittyy NATO-harjoituksen aikaisiin räjäytyksen valmisteluihin putkien sijaintiseudulla sekä räjäytysten jälkeisten tutkimusten salailuun.

Ukrainalainen toimija yritti vahingoittaa Turkish-stream putkea, mutta yritys estettiin.

Britannia yhdessä monien muiden toimijoiden kanssa suunnitteli ja räjäytti yhteistyössä ukrainalaisten kanssa Venäjän mantereelta Krimille johtavan Kertschin sillan. Silta vaurioitui osittain ja sen korjaaminen vie kuukausia. Räjäytys oli merkittävä terroriteko. Britannian hallitus on turvautunut terrorismiin myös Irlannissa 1970-luvulla.

Aikaisemmin jo vuonna 2014 Ukraina esti vedentulon Krimille patoamalla vettä kuljettavan Venäjän jo vuosikymmeniä aikaisemmin rakentaman kanaalin. Tämä on myös terroria.

                                                                ***

Muistatteko kun Afganistanin USA:n tukemat mujahideen kapinalliset räjäyttivät Bamyjanin arvokkaat kallioveistokset tai kuinka USA:n tukemat ISIS-joukot räjäyttivät Syyrian korvaamattoman arvokkaat Palmyran aarteet teloittaen aarteita säilyttämään pyrkineen professorin julmalla tavalla. Läntinen valtamedia kauhisteli näitä terroritekoja ja sivistyksen puutetta. Mutta nyt kun terroriteot ovat ”sivistyneen lännen” terroritekoja, niitä pidetään sankaruutena.                                               

                                                               ***

Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natsijärjestöjä 1950-luvulta lähtien. Espanjan ja Portugalin fasismit ja Kreikan sotilasvallankaappaus eivät olisi onnistuneet ilman USA/NATOn osallisuutta.

Siten ei hämmästytä, että USA ja Ukraina olivat ainoat maat vuonna 2021, jotka eivät tukeneet natsismin ja fasisminvastaista työtä. USA lla on pitkä fasismin ja natsismin tukemisen historia, ja Ukraina on ainoa fasistisen rakenteen ja toimintakulttuurin omaava valtio.

Yhdysvaltojen presidentti ja kongressi ottivat hiljattain juhlallisesti vastaan Ukrainan Azov-natsipataljoonan edustajat. Azov-pataljoona taisteli erityisesti Mariupolin kaupungin Azovstalin tehtaan alueella yhdessä joidenkin NATO:n kenraalien kanssa. Mm. kanadalainen juuri puoli vuotta aiemmin Kanadan armeijan ylipäälliköksi valittu henkilö pidätettiin antautumisen jälkeen. Azov-pataljoonan edustajat vastustivat antautumisia ja ampuivat antautujia selkään aina siihen saakka, kun muuta mahdollisuutta kuin antautuminen ei ollut.

Siten ei ollut ihme, että nuo kaksi maata tukivat fasismia ja natsismia YK:n äänestyksessä v. 2021. Mutta nyt vuotta myöhemmin suoritetussa saman sisältöisessä äänestyksessä hämmästyttävästi jo 52 valtiota ilmoittautui heidän rinnalleen. Toisin sanoen massiivinen USA-EU komissio johtoinen propaganda ja sensuuri koskien Ukrainan konfliktia sekä EU-maiden ja useiden muiden länsimaiden osallistuminen Ukrainan natsi -hallinnon ja natsi -armeijan aseistamiseen ja monipuoliseen tukemiseen USA:n tavoitteita myötäillen on saanut näiden maiden valtiojohdot suhtautumaan uudella tavalla myös fasismiin ja natsismiin. Lojaalisuudesta Yhdysvaltoja kohtaan vai taloudellisesta riippuvuudesta?

 

                                                     ***

Tässä maailmantilanteessa natsismin, fasismin ja rasismin ilmapiirin realisoituessa yhä laajemmin varsinkin EU:n ylätasolla, Puolassa, Baltiassa (johon luen Suomen) ja tietenkin Ukrainassa, on kuitenkin vallalla ja kehittymässä toinen, syvempi virtaus päinvastaiseen suuntaan.

Vuonna 2001 Brasilia, Venäjä, Intia ja Kiina perustivat BRIC-yhteisön, jonka tavoitteena on globaali yhteistyöhön ja keskinäiseen kunnioitukseen ja yhteiseen hyötyyn perustuvan järjestelmän rakentaminen vastakohtana sotilaalliseen pakkoon, talouspakotteisiin ja uhkailuun perustuvalle nykyiselle yksinapaiselle maailmalle. Etelä-Afrikka liittyi mukaan v. 2010, jolloin muodostui BRICS.

Yksinapainen maailma perustuu joidenkin kansakuntien kokemaan ylemmyyteen ja saneluun yhteistyön sijaan. Sen johtovaltio Yhdysvallat on ilmoittanut haluavansa sopimusvaraista demokraattisten maiden yhteistyötä kansainvälisten lakien kunnioittamisen ja tasaveroisuuden sijaan.

Yhdysvallat käyttää taloudellista ylivoimaansa alistaakseen muita. YK:n julkiset äänestykset johtavat epäoikeudenmukaisiin tuloksiin koska Yhdysvaltojen hyväksymisestä riippuvaiset maat joutuvat myötäilemään sen tahtoa välttyäkseen taloudellisilta pakotteilta.

Voisin luetella kymmeniä esimerkkejä siitä, miten Yhdysvaltojen laittomat sodat, ”värivallankumoukset”, terroristien käyttäminen valtioita vastaan, joiden luonnonvaroja Yhdysvallat haluaa itselleen, ovat musertaneet YK:n arvovallan ja toimintakyvyn. Yhdysvallat on jopa estänyt maaperällään sijaitsevan YK:n kokouksiin osallistumisen. 

BRICS-valtioiden tavoitteet ovat toisenlaiset: Ystävyys, erilaisuuden hyväksyminen, yhteisen edun tavoittelu, sorrettujen auttaminen ja erityisesti entisten siirtomaiden vapauttaminen entisten isäntiensä edelleen jatkuvasta vahingollisesta vaikutuspiiristä.

BRICS-maiden väestö on jo suurempi kuin G-7 maiden yhteenlaskettu väestömäärä. Moni valtio haluaisi myös liittyä BRICS iin. Argentiina, Algeria ja Iran ovat jo jättäneet hakemuksensa. Saudi-Arabia, Turkki ja Egypti monien muiden rinnalla ovat ilmaisseet kiinnostuksensa. 

Monet Afrikan maat ovat nousseet vastustamaan entisten siirtomaaisäntiensä edelleen jatkuvaa vaikuttamista. Burkina-Fason ja Malin asukkaat ovat selvästi ilmaisseet vastustavansa Ranskan vaikutusta. Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maiden itsetunnon noustessa ja niiden tavoitellessa tasa-arvoista sanavaltaa maapallolla, tulemme näkemään demokratian ja totuudenmukaisen informaation vahvistuessa ”läntisen” yksinapaisen vallankäytön muuttumisen mahdottomaksi.

Yksinapainen maailma ja siihen oleellisena liittyvä fasismi tulee katoamaan kansojen ryhdistäytyessä ja oikaistessa selkänsä. Tasa-arvo ja moninapaisuus tulee olemaan lastemme tulevaisuus. Ilman tätä toivoa nykyisessä valheen ilmapiirissä olisi mahdotonta elää.

 

 

                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moninapainen maailma, yksinapaisuus, USA, BRICS, Ukraina, Natsismi, fasismi , Venäjän tuki Donbassille,

Serbialaisessa Belgradissa ilmestyvässä Vecernje Novosti sanomalehdessä 7.10.2022 julkaistu haastatteluni

Keskiviikko 12.10.2022 klo 15.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Toimittaja: Olisitteko ystävällinen ja jakaisitte meille ajatuksianne Vecerne Novostissa. Tietoomme on tullut, että Suomi on muuttamassa geopoliittista asennoitumistaan.

 1. Miten suomalaiset suhtautuvat siihen, että Suomi on ilmoittanut liittymisestä NATOon ilman kansanäänestystä?

Meillä Suomessa on mitä tiukin mediasensuuri. Se on kehitetty vuodesta 2015 lähtien yhteistyössä Harvardin kouluttajien kanssa. Sata toimittajaa ja virkamiestä saivat erityiskoulutuksen. Meillä on Mediapooli, joka on osa valtiokoneistoa ja joka kattaa kaikki tiedotusvälineet ja kustantamot. Hallinto koostuu jokaisen hallinnonalan korkeimmista virkamiehistä tasavallan presidentin kanslia mukaan luettuna.

 

Mediapoolilla on sisältötyöryhmä, joka linjaa minkälaista sisältöä julkaistaan ja minkälaista ei.

Parlamentin rahoittamassa TV ssä tai valtamediassa ei sallita väittelyitä. Haastateltavat valikoidaan huolellisesti NATOn kannattajien joukosta. Jokaisen tärkeimmän sanomalehden päätoimittajat ilmoittivat jo vuonna 2000 tukevansa NATO-jäsenyyttä.

Sensuurin huomioon ottaen NATO-jäsenyydestä ei ole käyty mitään avointa väittelyä. Suomen presidentti Sauli Niinistö on luvannut vuosien mittaan, että mahdollisesta NATO-jäsenyydestä tullaan järjestämään kansanäänestys. Tehtyään sopimuksen NATO on liittymisestä marraskuussa 2021 presidentti Bidenin kanssa, hän käänsi kelkkansa.

Suomalaiset ovat aina olleet NATO-jäsenyyttä vastaan. Aivan kuten ukrainalaiset, joista 70% oli NATO a vastaan vuonna 2013.

Parlamentin rahoittama TV järjesti keväällä 2022 1300 osanottajan internetäänestyksen. Äänestäjä olivat valikoitu ryhmä, jolle oli luvattu palkinto osallistumisesta. Tästä joukosta 70% osoittautui NATO on liittymisen kannattajiksi. Äänestysprosessin materiaali julistettiin salaiseksi.

Sen jälkeen presidentti Niinistö julisti suomalaisten olevan NATO on liittymisen kannalla. Hän järjesti jokaisen eduskunnassa edustettuna olevan eduskuntaryhmän kanssa erikseen ryhmäkeskustelun. Tämän ryhmäprosessin jälkeen jokainen eduskuntaryhmä ilmoitti olevansa NATO on liittymisen kannalla vaikka edellisten eduskuntavaalien aikana kolme ja puoli vuotta sitten heidät oli valittu koska valtaosa kansanedustajaehdokkaista vastusti NATO a. 

 

2.Pääministeri Sanna Marin puhuu ydinaseiden sijoittamisesta maahanne?

 

Pääministeri Sanna Marin ei tunne kovin hyvin Suomen historiaa eikä Suomen kulttuuria. Näyttää siltä, että hän on joidenkin maamme ulkopuolisten voimien vaikutuksen alaisena, mitä voimia suomalaiset eivät tunne. Suomalaiset ovat olleet ylpeitä maamme liittoutumattomuudesta jo 70 vuoden ajan. Samoin presidentti Urho Kekkosen rauhanaloitteita on arvostettu. Ystävälliset suhteet Venäjän kanssa ja kaiken sen kunnioitus, mitä Suomi on saavuttanut yhteistyöllä Venäjän kanssa, ensin Venäjän autonomisena alueena, sitten Leninin allekirjoitettua rauhanomaisesti Suomen itsenäisyysasiakirjan ja toisen maailmansodan jälkeen, jossa Suomi liittoutui Hitlerin Saksan kanssa ja jonka jälkeen Venäjä solmi YYA sopimuksen ystävyydestä, yhteistyöstä ja keskinäisestä avunannosta Suomen kanssa mikä kesti aina Neuvostoliiton hajoamiseen ja Suomen liityttyä EU n jäseneksi.

3. Jos marsalkka Mannerheim olisi elossa, miten hän suhtautuisi asiaan?

En tiedä marsalkka Mannerheimista, joka oli aina innokas saamaan aikaan vallan vaihdoksen Venäjällä. Mutta Urho Kekkonen taatusti ei olisi ollut niin tyhmä kuin nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö, joka on rakentanut tätä USA/NATO-liittoa aina 1990-luvulta saakka, jolloin hän oli valtioneuvoston jäsen ja myöskin EDU n puheenjohtaja, jonka päätavoite oli kommunismin kitkeminen Euroopasta.

 

4. Miten arvioitte Ruotsin käännettä kohti NATO a?

Se on syvä pettymys. Ruotsin sosialidemokraatit ovat muuttuneet Olof Palmen ajoista. Oikean laidan Carl Bild on ollut mukana kaikissa värivallankumousprosesseissa. Bosnian high-commisioner. Ukrainassa hän osallistui Pinchukin järjestämään kokoukseen Krimillä syyskuussa 2013 yhdessä Clintoneiden, Summersin, Euroopan eliittien kanssa jakaakseen Ukrainan kansallisvarallisuuden jo ennen Yhdysvaltojen ja EU:n suorittamaa vallankaappausta pari kuukautta myöhemmin. Näyttää siltä kuin Ruotsin sosialidemokraattinen pääministeri olisi ollut kovan linjan Sanna Marinin vaikutuksen alaisena.

5.  Arvioikaa poliittista eliittiä, joka johtaa Eurooppaa tänään. Kuinka he pystyvät kuuntelemaan kansojensa mielipidettä?

Näyttää siltä, että Euroopan poliittinen eliitti on kadottanut kaiken humanismin. Psykiatrina voin vain sanoa, että he ovat kadottaneet todellisuudentajunsa, mikä yleensä merkitsee psykoosia. Todellisuuden hämärtyminen on ollut vallalla jo pitkään. Saksan riippuvuus Yhdysvalloista on tuhoisaa. Yhdysvaltojen massiivinen sotilaallinen läsnäolo toisesta maailmansodasta lähtien ja sen vaikutus taloudelliseen kilpailuun on tuhoisaa.

Kunpa Angela Merkel olisi luopunut Yhdysvaltojen ihailustaan aikaisemmin ja että hän ei olisi mennyt mukaan lännen tiedustelupalveluiden manipulaatioihin kuten Navalny-tapaukseen, Lähi-Idän ”värivallankumouksiin” tai Afganistanin sotaan.

Macron on heikko, samoin Scholtz. Luovuttuaan toteuttamasta Minskin sopimuksia he ovat menettäneet kaiken uskottavuutensa. On hämmästyttävää että sen sijaan että he pitäisivät huolta luotettavista energiahankkeista yhteistyössä Venäjän kanssa he uhraavat omien kansalaistensa turvallisuuden Yhdysvaltojen eduksi.

Lyhyesti sanottuna, Euroopassa ei ole muita valtiomiehiä kuin Venäjän Vladimir Putin.

 

6. Pelkäättekö ydinsotaa?

Koska Yhdysvaltojen, Ukrainan ja NATO n yhteistyö perustuu natsismin kaltaisiin taktiikoihin  - terrorismiin, teloituksiin, Nordstream-kaasuputken räjäytyksiin, ydinvoimalaitosen pommituksiin, pelkään näitä hankkeita enemmän kuin varsinaista ydinsotaa.

 7. Venäjää syytetään jälleen paholaisen valtakunnaksi. Mitä tapahtuu? Mitkä ovat päämäärät?

Venäjä on hankkeissa päättää yksinapaisen ”sopimusvaraisen” Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten ylläpitämä valtajärjestelmä. Venäjä tuntee myötätuntoa, empatiaa ei vain venäläisiä kohtaan vaan erityisesti niitä maita kohtaan, jotka ovat kärsineet siirtomaavallasta ja eriarvoisuudesta. Samanaikaisesti se käsittää YK:n riittämättömyyden koska kansainvälisiä lakeja ei noudateta. Rahanvalta ja voimapolitiikka ovat liian keskeisiä. Moninapaisen maailman rakentamisen tulisi olla tavoitteena, missä kaikki kansakunnat olisivat tasa-arvoisia, missä yhteistyö ja hyvä tahto korvaisi pakotteet ja eriarvoisuuden.

Venäjä on asetettu samaan kategoriaan 1930 – 1940 lukujen serbien, juutalaisten, romanien ja muiden sorrettujen väestöryhmien kanssa natsi-Saksan, fasististen Italian ja Kroatian alueilla.

Täällä Suomessa russofobia saanut tuulta siipiensä alle Euroopan mediasensuurin ja meidän oman mediasensuurimme johdosta. Kaikki sanomalehdet, TV-uutiset, keskusteluohjelmat ja haastattelut toteuttavat samaa mekaanista viitekeystä, jopa tietyt yksittäiset virkkeet toistuvat: ” Venäjän provosoimaton rikollinen sota” esitetään syynä mihin tahansa yksittäiseen ongelmaan tai epäkohtaan on se sitten polttoaineen hinnannousu tai sähkönpuute. EU:n tai Suomen omia pakotteita ei mainita.

Junayhteydet Helsingin, Moskovan ja Pietarin välillä on lopetettu kokonaan, samoin lennot. Venäjän kansalaisten pääsy Suomen maaperälle on kielletty myös maanteitse. Lisäksi on voimassa suunnitelma rakentaa aita Suomen ja Venäjän välille (kuten Trump esitti aitaa Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalle)

8. Kuinka paljon tämä kaikki muistuttaa teitä vuodesta 1941?

Tämä muistuttaa paljon 1930- ja 1940- lukuja. Muistan itse vuodet 1942 -45. Ilmapiiri ei ollut yhtä fanaattinen kuin nyt vaikka silloin Suomen ja Venäjän (Neuvostoliiton) välillä oli sota. Tiedonvälitys oli diplomaattista ja järkevää. Nyt se on täysin mieltä vailla, epäkohteliasta ja valheellista.

9. Näettekö natsismin nousua ja jos näette, missä?

Natsismin nousu on ilmiselvää. Yhdysvallat ja Ukraina olivat kaksi maata, jotka eivät tuominneet natsismia ja fasismia YK:n äänestyksessä vuosi sitten vuonna 2021. EU-maat pidättäytyivät tuossa äänestyksessä mutta Venäjän aloitettua sotilasteknisen operaationsa Ukrainassa useimmat EU-maat ovat antaneet aseellista tukea Ukrainalle siitä huolimatta että Ukrainan armeija on integroinut itseensä natsijoukkoja ja Ukraina on purkanut kaikki demokratian piirteet yhteiskunnastaan. Ukraina on kieltänyt kaikki muut puolueet paitsi Zelenskyn puolueen, kieltänyt venäjän kielen käytön, toteuttanut laittomia teloituksia jne.

Natsismi on kasvussa erityisesti Baltian maissa: Eestissä, Latviassa ja Liettuassa. Myös Puolassa ja tietenkin Ukrainassa. Suomen pääministeri Sanna Marin suosittaa syvempää yhteistyötä Baltian maiden kanssa ja asettaa ne Suomelle esikuvaksi. Norjan Nobel-komitea on ottanut tämän huomioon päättäessään vuoden 2022 Nobelin rauhanpalkinnosta. Valko-Venäjän värivallankumouksen edustaja, Venäjän Memorial -järjestö ja Ukrainan ihmisoikeusjärjestö olivat palkinnon saajia. Nobel-komitea ei ollut havainnut ihmisoikeuksien täydellistä puuttumista Ukrainassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: haastatteluni serbialaisessa lehdessä, Suomen geopoliittinen muutos, Euroopan tilanne, Suomi ja NATO, sensuuri, Sauli Niinistö, Sanna Marin,

KAHDEKSAN MILJOONAA PÄÄSI PAKOON

Keskiviikko 5.10.2022 klo 18.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kahdeksan miljoonaa ukrainalaista pääsi pakoon  USA:n, NATOn, Sanna Marinin ja Sauli Niinistön ohjuksia. Näillä ”tappavilla aseilla” syntyy presidentin mukaan jälkeä. Suomalainen satelliittiohjausjärjestelmä suuntaa ohjukset tarvittaviin kohteisiin. 

Viime aikoina ohjukset on suunnattu autokolonniin, joissa ukrainalaiset ovat pyrkineet pääsemään turvaan alueille, jotka nyt kuuluvat Venäjään. Toinen USA:n ja Kiovan ja heidän suomalaisten liittolaistensa ammusten suosikkikohde on ydinvoimala. Sen vahingoittaminen olisi terroriteko, joka ylittäisi vaikutuksiltaan viimeisimmän Nordstream -putkien räjäyttämisen. Se säväyttäisi radioaktiivisella saasteellaan koko Eurooppaa.

Hiroshima, Nagasaki, Nicaraguan öljyvarastojen tuhoaminen, Libyan vesijärjestelmien pommittaminen, Irakin pommitukset, Jugoslaviaan kohdistuneet sotarikokset, Gaddafin, Suleimanin, Sankaran ja monien muiden merkittävien henkilöiden murhat ja monien muiden murhayritykset ovat USA:n terroritekojen meressä esimerkkejä, jotka osoittavat minkälaisiin tekoihin USA liittolaisineen ovat valmiita ahneutensa tyydyttämiseksi.

 

                                                        ***

Donetskin, Luhanskin, Zaporodzen ja Hersonin liittyminen Venäjään on tuonut alueiden kansalaisille turvatakuut. Venäjä puolustaa uusia kansalaisiaan kaikin tarvittavin keinoin. Kahdeksan vuotta jatkunut sisällissota Kiovan natseihin ja NATO:on tukeutuvan hallinnon ja demokratiaa vaatineiden Itä- Ukrainan alueiden välillä on nyt päättynyt.

Sota on ollut Yhdysvaltojen etäsotaa Ukrainan niitä alueita vastaan, joiden asukkaat eivät hyväksyneet sen vuonna 2014 suorittamaa vallankaappausta, jossa Yhdysvallat valitsi hallituksen ja ohjasi yhteiskunnan ylikansallista haltuunottoa.

Suomen hallitusten ja presidentin roolit ovat olleet varsin mielenkiintoiset.

En ole havainnut yhtäkään puheenvuoroa, jossa valtiovalta tai media olisi kertonut meille kansalaisille minkälainen valtio Ukraina on. Ne eivät ole myöskään analysoineet verisen vallankaappauksen tapahtumia.

 ***

Luulisi että nyt, kun 8 miljoonaa ihmistä on valinnut Zelenskin korruptoituneen, natseihin tukeutuvan rasistisen hallinnon sijaan presidentti Putinin johtaman Venäjän kotimaakseen, olisi korkea aika miettiä mistä on kysymys. Minkälainen maa Ukraina on ja minkälainen on jäännös-Ukrainaa USA:n johdolla palveleva Zelensky.

Suomen valtiojohdon ja median on vaikea asettaa itseään totuuden polulle. Ne ovat palvelleet Zelenskin Ukrainan rinnalla Yhdysvaltojen tavoitetta vahingoittaa Venäjää. Valheet Ukrainasta ja  Venäjästä ovat seuranneet toisiaan sellaisella vauhdilla, että mahdollisuus kääntymiseen valitulta tieltä saattaa olla mahdotonta.

 

                                                ***

NATOn laajentaminen on Yhdysvaltojen vallankäytön väline. Suomen hallitus kieltäytyi ottamasta tätä huomioon jättäessään vastaamatta Venäjän perusteltuihin turvallisuusnäkökohtiin joulukuussa 2021 ja kevättalvella 2022. Sen sijaan Suomen presidentti salassa, yhteistoiminnassa Yhdysvaltojen presidentin kanssa, päätti liittää Suomen NATO:on ja yhä tiivistyvään sotilaalliseen yhteistyöhön Yhdysvaltojen armeijan kanssa. Asian vahvistaminen eduskunnassa oli puhdas muodollisuus.

Tuodessaan hyökkäysaseita Suomen maaperälle Yhdysvallat asettaa Suomen välineekseen suunnitellessaan hyökkäystä Venäjälle. Jo v. 2000 ulkoministeriönsä Bratislavassa järjestämässä kokouksessa Yhdysvallat asetti päämääräkseen estää Venäjän pääsy Itämerelle ja NATO:n laajentaminen Baltiasta Ukrainan Odessaan. Samassa kokouksessa se ilmoitti luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja. Käsite ”sopimusvarainen yhteiskunta” kytkeytyy tähän päätökseen. Kansainvälisiä lakeja noudattavien maiden sijaan Yhdysvallat liittoutuu maiden kanssa, jotka liittyvät tähän Yhdysvaltojen ehtoja noudattavaan sopimusvaraisuuteen.

 

                                                    ***

Suomen hakemusta NATO:n jäseneksi ei ole ratifioitu. Silti Suomen valtiojohto käyttäytyy kuin Suomi olisi Venäjän vihollisjärjestö NATO:n jäsen. Valtamedia myötäilee tätä. Venäjään ja venäläisiin suhtaudutaan vihollisina. Liikenneyhteydet Suomen ja Venäjän välillä on katkaistu Suomen aloitteesta. Venäjän kansalaisten pääsy Suomeen on kielletty paitsi erityistapauksissa. Pääministeri Sanna Marinin vaatimus kaikkien siteiden katkaisemisesta Suomen ja Venäjän välillä ilmenee uusimmassa hankkeessa rakentaa aita Suomen ja Venäjän rajalle.

 

                                                      ***

Systemaattinen Venäjän ja kaiken venäläisyyden demonisointi Suomessa muistuttaa vuoden 2014 tilannetta Ukrainassa. Vaikka 70 % ukrainalaisista vastusti NATO-jäsenyyttä, Yhdysvallat alkoi voimistaa NATOn läsnäoloa. Vallankaappauksessa Yhdysvaltojen liittolaisina toimineet natsijoukot liitettiin maan viralliseen armeijaan ja turvallisuuspalveluiden johto on äärioikeiston käsissä.

Suomen kansa on perinteisesti vastustanut NATO-jäsenyyttä. Lupauksistaan huolimatta presidentti Niinistö ei halunnutkaan kansanäänestystä vaan lähti sivupolkuja Yhdysvaltain presidentin kanssa toteuttamaan sopimustaan Suomen liittämisestä NATO:on.

Valtamedia on jo taloudellisten kytköstensä vuoksi suhtautunut NATO-jäsenyyteen myönteisesti. Kun Venäjä lähti pysäyttämään natseilla vahvistetun Ukrainan armeijan kansanmurha-aietta helmikuussa 2022, se reagoi äärimmäisellä tavalla. Venäjä leimattiin hyökkääjäksi.

Media ja Suomen valtiojohto ovat yhteistoimin muovanneet suomalaisten todellisuudentajun. Vain itsenäisesti kansainvälisistä lähteistä tietonsa hakevat yksilöt ja ryhmät ovat käsittäneet minkälaista peliä suomalaisten turvallisuudella nyt pelataan.

 

                                                         ***

Jokainen inhimillisyyttä ja rehellisyyttä kunnioittava henkilö voi jakaa Venäjään liittyneiden alueiden helpotuksen näiden päästessä 8 vuoden kärsimyksen jälkeen Venäjän suojelukseen. Samalla voi jakaa kauhistuksen Suomen valtiojohdon sodanlietsonnasta, suoranaisesta uhosta.

Samaan aikaan Suomen asukkaat kärsivät Euroopan unionin ja erityisesti Suomen vaatimista ja päättämistä pakotteista Venäjää vastaan.

Koronaepidemian aikaan Venäjä oli ensimmäisenä kehittänyt tieteellisesti arvostetun rokotteen, jota Euroopan unioni ei suostunut rekisteröimään. Venäjä oli valmis tarjoamaan sitä käyttöön ja lähetti jopa ilmaiseksi useisiin kehittyviin maihin. Sen jälkeen Euroopan Unioni halusi rangaista Venäjää sen pyrkiessä estämään kansanmurhan Itä-Ukrainassa ja päätti lopettaa kaasun ostamisen Venäjältä vahingoittaakseen Venäjää. Venäjän kaasu on kuitenkin elinehto varsinkin Saksalle. 

Yhdysvallat haluaa vahingoittaa Venäjää. Yhdysvaltoja miellyttämään haluava Euroopan unioni taipuu myötäilemään. Yhdysvallat vaati Saksaa olemaan ottamatta käyttöön Venäjän ja Saksan yhteistä Nordstream kaasuputkea. Saksa totteli. Pelätessään Saksan kansan ryhtyvän vaatimaan talven kylmän sään uhatessa kaasuputken ottamista käyttöön, Yhdysvallat liittolaisineen räjäytti kaasuputket ja yrittää sabotoida myös Turkin kautta tulevaa putkea.

Suomen valtiojohto ja media antavat kuvan, että Venäjä toimii väärin, vaikka se on aina ollut valmis myymään kaasuaan. Kaasu maksettiin aikaisemmin dollareilla, jotka säilytettiin länsimaiden pankeissa. Halutessaan vahingoittaa Venäjää länsimaat ottivat haltuunsa pankkeihinsa säilytetyt Venäjälle kuuluvat rahat. Tämän jälkeen Venäjä vaati maksamaan kaasun ja öljyn sen kansallisessa valuutassa ruplissa, jotka säilytetään venäläisissä pankeissa. Siten Venäjän omaisuuden varastaminen tai kaasun saaminen ilmaiseksi ei enää kävisi.

Nämä ratkaisut tuntuvat normaalijärjellä ajateltuna perustelluilta. Mutta normaalijärki ei enää vallitse ”lännessä”, vielä vähemmin länteen asemoituvassa Suomessa. Ratkaisut ovat saaneet Euroopan Unionin ja USAn vimmoihinsa.

 

 

                                                         ***

Presidentti Putin piti erinomaisen puheen siinä tilaisuudessa, jossa hän juhlisti neljän uuden alueen liittymistä Venäjään. Jokaisen, joka haluaa ymmärtää, mistä liitoksissa on kyse, kannattaa lukea tuo puhe. Ahneen, pommituksiin, terrorismiin ja sabotaaseihin turvautuvan lännen ja Venäjän maailmankuvien välillä on ero. Venäjä puolustaa kaikkien tasa-arvoisia oikeuksia eikä alistu Yhdysvaltojen keksimään sopimusvaraisen yhteistyön uuskieleen.

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Luhansk, Donetsk, Zaporodze, Herson, liittyminen Venäjään, Kiovan natsit, Zelensky, USA, NATO, 2014 vallankaappaus, kansanmurha, Sanna Marin, Sauli Niinistö, Joe Biden, NATO, 8 miljoonan ihmisen pääsy turvaan

FASISMIN JOHTOVALTIO EI OLE ITALIA VAAN YHDYSVALLAT JA SAKSA

Keskiviikko 28.9.2022 klo 15.39 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat on toisen maailmansodan jälkeen liittoutunut natsi-Saksan vannoutuneiden Hitlerin ihailijoiden kanssa. Se tuki fasistista Espanjaa ja Portugalia samalla kun se taisteli kommunisteja ja muita vasemmistolaisia vastaan koko maailmassa.

Yhdysvallat on osoittautunut Euroopan tuhoajaksi miehittämällä sotilaallisesti Saksan ja tuhoamalla yhdessä sen kanssa hyvinvointivaltio Jugoslavian yhteistoiminnassa Kroatian natsi-diasporan ja Osama bin Ladenin jihadistien kanssa.

Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrichtissa v. 1992 USA:n vasalli, Saksan liittokansleri Helmut Kohl sai liittymään pyrkivät Euroopan maat tunnustamaan Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäisyyden. Hän tiesi julistuksen johtavan sotaan perustuslakiaan puolustavaa Jugoslavian liittovaltiota vastaan.

Yhdysvallat oli suunnitellut Jugoslavian haltuunottoa ja miehitystä jo presidentti Ronald Reaganin aikana vuodesta 1984 lähtien.

Jugoslavian talouden tuhosi terroristinen, kaikkien Jugoslavian USA:lta saamien lainojen irtisanominen yhteistyössä IMF:n ja Maailmanpankin kanssa yhden yön aikana.

Kymmenen vuotta kestänyt läntisen propagandan siivittämä sota hyödytti Saksaa Yhdysvaltojen ohella.

Jugoslavian jäännösvaltiot liitettiin NATO on ja ne tulivat taloudellisesti riippuvaisiksi miehittäjistään. Syntyneiden itsenäisten valtioiden ilmapiirit alkoivat muistuttaa toisen maailmansodan aikaista fasistisen Kroatian ilmapiiriä.

Yhdysvallat sai määräävän aseman Serbialta ryöstämässään, laittomasti itsenäistetyssä Kosovossa mutta myös Albaniassa. Yhdysvaltojen rakentama sotilastukikohta Bondsteel ja ylikansallisen pääoman haltuun siirretty kosovolainen serbiomaisuus yhdessä NATO-joukkojen läsnäolon kanssa ovat takeena Yhdysvaltojen valtapolitiikan lujittumiselle. Yhteistyökumppani Saksan hegemonia vallitsee Kroatiassa, Sloveniassa ja Bosniassa.

***

Saksa on osoittautunut kyvyttömäksi itsenäistymään kansainvälisen fasismin johtovaltiosta Yhdysvalloista ja tämän palveluksessa olevasta Ukrainasta.

Maailma on sallinut Yhdysvalloille oikeuden sortaa haluamiaan valtioita käyttäen aseellista voimaa tai talouspakotteita. YK on palvellut Yhdysvaltojen tarpeita maan toimiessa järjestön merkittävänä rahoittajana.

Saksa on ollut mukana useimmissa Yhdysvaltojen sodissa. Yhdysvaltojen miehitysarmeija käsittää Saksassa presidentti Trumpin mukaan enää 68 000 sotilasta sen vahvuuden ollessa Jugoslavian hajottamisen alkaessa vielä 300 000. Sotilaallinen voima ei enää ratkaise Saksan toimintoja vaan Yhdysvaltojen hegemonian läpitunkevuus.

***

Venäjän rooli on vahvistunut sen ryhtyessä rakentamaan Yhdysvaltojen yksinapaisen maailman sijaan moninapaista valtioiden yhteistyöhön perustuvaa maailmaa. Venäjän yhteisvastuuta korostava asenne on saanut taakseen, väkiluvulla mitattuna, maailman valtioiden enemmistön, BRICS ja SCO esimerkkeinä.

Saksakin on havainnut yhteistyön Venäjän kanssa hyödyttävän sitä taloudellisesti enemmän kuin Yhdysvaltojen johdolla tehdyt ryöstöretket. Venäjältä saadut edulliset öljy ja maakaasu siivittivät Saksan talouden ennätyksiin.

Yhdysvallat ei ole katsonut suopeasti sen aikaisemmin natseihin ja jihadisteihin tukeutuneen liittolaisensa kehitystä.

Euroopan unionin piti muodostua European Round Table of Industrialists-järjestön johdolla aseteollisuutta palvelevaksi NATO-organisaatioksi. Yhdysvaltojen johtaman NATO:n piti muuttaa maailma USA:n kaltaiseksi kaikkea hyvinvointivaltioon vivahtavaa välttäväksi järjestelmäksi.

Öljyn varastamisen milloin Irakista, Libyasta tai Syyriasta tuli muuttua arkipäiväksi myös Baltian maille, Ruotsille ja Suomelle. Valtion kustantaman koulunkäynnin, terveydenhuollon ja rauhan tuli korvautua asehankinnoilla ja massiivisilla sotaharjoituksilla päämääränä globaalia ryöstämistä vastustavan Venäjän mitätöinti ja mikäli mahdollista tuhoaminen.

***

Venäjän tuhoamisen tavoitteen toteuttamiseksi Yhdysvallat otti määräysvallan toisesta maailmansodasta lähtien natsi-aatetta vaalineessa Ukrainassa. Nämä kaksi maata ovat vannoutuneita natsismin tukijoita – vuoden 2021 YK:n äänestyksessä ainoita.

USA ja sen NATO-liittolaiset ovat tukeneet suorittamastaan Ukrainan vallankaappauksesta lähtien Ukrainan natsihallintoa ja aseistaneet sitä sodassa Itä-Ukrainan venäjänkielistä Donbassin aluetta vastaan. Länsimedian raportointi sotavuosista on ollut ala-arvoista. Natsi-pataljoonien rikokset on ohitettu vaikenemalla eivätkä valtion rakenteiden purku ja demokratian riisuminen ole herättäneet hämmennystä.

Saksa, joka vielä 1990-luvulla osallistui USA:n natsidiasporan ja jihadistien rinnalla Jugoslavian hajottamiseen, on Ukrainan sodan yhteydessä ajautunut vedenjakajalle. Luopuako kokonaan moraalista ja demokratiasta ja palvella Yhdysvaltoja, joka ottaa vastaan kongressissaan Ukrainan Azovin natsipataljoonan edustajia kunnioitettuina vieraina, vai tulisiko suorittaa uudelleenarviointi.

Saksan vahva talous on ollut riippuvainen Venäjältä saadusta kaasusta ja öljystä. Saksan kanssa tehtyjen sopimusten perusteella Venäjä rakensi kaksi kaasuputkea, jotka toivat suoraan kaasua Venäjältä Saksaan. Viimeisin Nordstream 2 maksoi Venäjälle 10 miljardia euroa.

Yhdysvalloilla on runsaasti kansallista lainsäädäntöä, joka asettaa muille maille ehdot kaupankäynnille. Venäjältä saatava kaasu ja öljy loivat Saksalle liian hyvät kaupalliset edellytykset suhteessa Yhdysvaltoihin. Sen perusteella Yhdysvallat alkoi kiristää Saksaa ja uhkasi estää Saksaa käyttämästä kaasuputkia.

Pari päivää sitten Yhdysvallat toteutti presidentti Joe Bidenin ja apulaisulkoministeri Victoria Nulandin uhkaukset ja räjäytti molemmat putket Tanskan Bornholmin saaren lähettyvillä. Pinnalle pulppuava kaasu muodostaa ympäristölle ja merenkululle mittavan uhkan. Saksa ei edes niin halutessaan saa käyttönsä edullista venäläistä kaasua. Se ajaa Saksan talouden täydelliseen katastrofiin, joka vie koko Euroopan mukanaan.

Pari viikkoa sitten ukrainalainen provokaattori yritti räjäyttää Turkin kautta kulkevan kaasuputken. Siten kaikki merkittävät edullisen kaasun lähteet Euroopasta olisi saatu fasistien toimesta tukittua. Serbian kautta kulkeva Turkish-stream on myös Unkarille merkittävä kaasulähde.

Saksa ei ole enää Euroopan Unionin vaikutusvaltaisin maa. Yhdysvallat, NATO ja EU- kansanedustajia rahoittava Gorge Soros ovat saaneet ylivallan. Euroopan parlamentin päätökset ovat Yhdysvaltojen tavoitteiden mukaisia koskivat ne sitten Venäjää, Venezuelaa tai muita kansainvälisiä asioita, joissa Yhdysvalloilla ja BRICS-mailla on eroavat näkökulmat.

Tyypillinen erimielisyyden kohde on Ukrainasta irrottautuvat Donetsk, Lugansk, Zaporodze ja Herson. Nämä alueet ovat joutuneet kokemaan Kiovan natsihallinnon jatkuvia pommituksia ja terroria. Niiden asukkaat ovat äänestäneet kansainvälisten tarkkailijoiden läsnä ollessa itsensä itsenäisiksi ja halukkaiksi liittymään Venäjään.

Yhdysvaltojen vallan alla olevat EU-maat pitävät kansanäänestyksiä laittomina eivätkä ne tunnusta liittymistä Venäjään. Sen sijaan ne tunnustivat Kosovon itsenäistymisen Serbiasta v. 2008 vaikka itsenäistymisjulistuksen teki 109 yksityishenkilöä vastoin YK:n päätöstä 1244, jonka mukaan Kosovo on Serbian maakunta.

***

Tällainen EU uhkailee komission puheenjohtajan suulla Italiaa, jos se äänestää valtiollisissa vaaleissa ”väärin”. Emme toistaiseksi tiedä kuinka fasistiseksi Italian uusi hallitus muotoutuu. Mutta varmuudella tiedämme, että maailman fasistisin liittouma on Yhdysvallat/ Ukraina. Niiden terroriteot käsittävät yksityishenkilöiden kidutukset ja tapot keskellä kirkasta päivää Kiovan kadulla turvallisuuspalvelun toimesta, ydinreaktorin pommitukset ydinsaasteen aikaansaamiseksi koko Eurooppaan sekä Venäjän rakentamien kaasuputkien räjäytykset Itämerellä Euroopan upottamiseksi taloudelliseen kaaokseen.

Euroopan Unionin maat eivät vielä syksyllä 2021 YK:n äänestyksessä ilmoittautuneet fasismin kannattajiksi, mutta vuoden 2022 kevään aikana osoitettu pidättelemätön tuki Kiovan natsihallinnolle ja Yhdysvaltojen saama tuki sen tekemille terroriteoille osoittanevat kaikille, että fasismi on vallalla koko Euroopan unionissa niin mediassa kuin valtioiden tasolla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fasismi Euroopassa, Biden, Nuland, Yhdysvallat, Ukraina, Italia, Saksa, terroriteot, kaasuputkiräjäytykset, ydinvoimalan pommitukset, Italian vaalit

DEMOKRATIA UHKAA EUROOPPAA

Keskiviikko 21.9.2022 klo 14.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

DEMOKRATIA UHKAA EUROOPPAA!

Ukrainan sisällissota on jatkunut kahdeksan ja puoli vuotta. Autonomisiksi ja nyt helmikuussa 2022 itsenäisiksi julistautuneet Donetskin ja Luhanskin tasavallat ovat olleet Kiovan hallituksen pommitusten kohteina.

Ukraina on ollut vuoden 2014 Yhdysvaltojen johtamasta vallankaappauksesta lähtien tosiasiallisesti eräänlainen USA:n ja EU:n siirtomaa. USA valitsi maalle pääministerin ja hallituksen. NATO koulutti armeijan ja piti jatkuvia taisteluharjoituksia Ukrainan maaperällä. Biologinen sodankäynti on laitonta. Yhdysvaltojen maaperällä ei saa olla sotilasbiologisia laboratorioita, siksipä Yhdysvallat on perustanut niitä Ukrainaan.

Donetskin ja Luhanskin alueet eivät hyväksyneet väkivaltaista vallankaappausta. Kiovan hallitus julisti terrorisminvastaisen sodan näitä alueita vastaa. Lopetti koululaitoksen, eläkkeiden maksun ja muun sosiaaliturvan. Venäjän kielen käyttö ja koulunkäynti venäjänkielellä kiellettiin, vaikka alueiden väestöstä 95 % on venäjänkielisiä. Myös venäjänkielinen sanomalehdistö, kirjallisuus ja TV-asemat myös kiellettiin.

Pommitukset ovat jatkuneet nyt kahdeksan ja puoli vuotta. Eikä vain pommitukset vaan terroristinen mielivalta, kidutukset, karkotukset, esimerkkinä Odessassa tapahtunut ammattiyhdistysten talon murhapoltto, jonka Maidanin mieleosoituksia tukevat natsit  suorittivat polttaen elävältä yli 40 sisäpuolelle suljettua ihmistä.

Ukrainan demokratia on purettu. Puolueet lukuun ottamatta presidentin puoluetta on kielletty. Korruptio rehottaa, USA ja EU-maat lähettävät vailla kritiikkiä aseita, jotka joutuvat heti mustanpörssin kauppaan levitettäväksi eri puolille maailmaa.

NATO-upseereiden lisäksi Ukrainan armeijan tukena on natsi -mielisiä ulkomaisia vapaaehtoisia kymmenistä maista. Ukrainan hallitus on varustanut Syyriassa taistelleita jihadisteja Ukrainan passeilla ja taannut näille esteettömän kulun Euroopassa sotimaan venäläisiä vastaan sekä suorittamaan terroritekoja Venäjän maaperällä.

 

                                                    ***

Helmikuun 2022 puolivälissä Kiovan hallitus aloitti liikekannallepanon ryhmittäen 100 000 miestä Donetskin ja Luhanskin demarkaatiolinjalle. Armeijaan integroidut natsipataljoonat ovat muodostaneet autonomisia alueita vastaan taistelevien joukkojen rungon. ETYJ:n tarkkailijat havaitsivat lisääntyneen tulituksen. Donetsk ja Luhansk julistivat autonomiset alueensa itsenäisiksi hengenhädässä ja pyysivät Venäjää tunnustamaan alueiden itsenäisyyden sekä tulemaan apuun.

Venäjä oli varautunut Kiovan hallituksen ja sen NATO-liittolaisten synnyttämään taisteluiden eskalaatioon. Presidentti Putin määräsi 24.2. 2022 erityisen sotilasteknisen operaation Ukrainan alueella tavoitteenaan demilitarisatio ja denatsifikaatio. Venäjä pyrki vähentämään Kiovan natseihin tukeutuvan hallinnon aiheuttamaa uhkaa sekä Donbassin alueelle, että Venäjälle. 

Lännen NATO-maat eivät olleet suostuneet Venäjän ehdottamiin alueen turvallisuuden takaaviin ennaltaehkäiseviin toimiin eivätkä Ranska ja Saksa olleet saaneet taivuteltua Ukrainaa toteuttamaan v. 2015 laadittua Minskin sopimusta ristiriitojen rauhanomaiseksi ratkaisemiseksi.

Sotilasoperaation aikana Ukrainan hallitus on osoittanut natsiluonteensa. Se on pommittanut päivittäin Venäjän armeijan turvaamistarkoituksessa haltuunsa ottamaa ydinvoimalaa. Jokainen ymmärtää, että pommitukset voisivat saada aikaan Euroopan laajuisen ydinkatastrofin. Ukrainan armeija on käyttänyt sairaaloita, kouluja ja päiväkoteja tukikohtinaan sekä pitänyt siviilejä ihmiskilpinään. Donbassissa pommitusten kohteet ovat siviilejä.

Venäjän kyettyä ottamaan suojelukseensa Donbassin itsenäiseksi julistautuneet tasavallat sekä siihen liittyvät Hersonin ja Zaporizen alueet, ne ovat päättäneet järjestää kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä. Nämä 8 vuotta jatkuvan pelon, kylmän, nälän, syrjinnän ja asunnottomuuden uhreina olleiden ihmisten enemmistö on ilmaissut kokevansa olevansa osana Venäjää turvassa. Kansanäänestyksellä on mahdollista arvioida kuinka vahvan tuen liittyminen saisi.

                                                   ***

Miten suhtautuu Eurooppa ja USA?

USA ja Ukraina ovat YK:n äänestyksessä v. 2021 ilmaisseet tukensa natsismille ja fasismille. Ainoina maailmassa. Vajaa vuosi sitten EU-maat pidättäytyivät natsismiäänestyksessä ottamasta kantaa. 

Venäjä järjesti ensimmäisen kansainvälisen antifasistisen kongressin v. 2022 elokuussa. Kongressista tulee jokavuotinen.

Yhdysvallat ja EU ovat toimittaneet kymmenien miljardien edestä aseita Ukrainan selkeästi natsismia edustavalle hallitukselle. Siten EU-maiden asenne natsismiin ja fasismiin on muuttunut puolessa vuodessa. EU seuraa nyt USA:n esimerkkiä ja on huoletta nostanut Kiovan natsihallinnon symbolin, presidentti Zelenskyn eräänlaiseksi idolikseen. Presidentti, joka on purkanut demokratian rippeetkin, on nostettu ihailun kohteeksi.

Samalla Euroopan ja USA:n mediat on valjastettu ylistämään natsi-ideologiaa. 

Vaaleilla valitsemattomat toimijat, kuten EU-komissio, on julistanut mediasensuurin. Venäjältä tuleva tiedonvälitys on suljettu. Siten Euroopassa ja USA:ssa saatava informaatio on alkanut muistuttaa Hitlerin aikaista Göbbelsin tiedonvälitystä. Kun saman valheen toistaa riittävän monta kertaa, se muuttuu totuudeksi.

Venäjä on rakentanut 10 miljardilla Nordstream II -kaasuputken. Kun Yhdysvaltojen presidentti kielsi Saksan liittokansleria ottamasta putkea käyttöön, liittokansleri Scholtz totteli. Kun Saksan ja koko EU:n talous romahtaa energian puutteen johdosta, sensuroitu media väittää puutteen johtuvan ”Venäjän julmasta provosoimattomasta sodasta”.

Kun Venäjän presidentti Putin ilmoitti 21.9.2022 puheessaan tukevansa Donbassin ja sen lähialueiden äänestystä Venäjään liittymisestä, USA:n ja EU:n johtavat kauhistuivat.

Demokratia ja suora kansanvaali on ennenkuulumattoman ”provosoivaa”, kielteistä, ”ennenkuulumatonta” julistavat Ranskan presidentti Macron, joka on Minskin sopimuksen takaajana vain laahannut jalkojaan ja ollut tekemättä mitään, liittokansleri Scholtz samoin.

Venäjään liittymään pyrkivillä alueilla tulisi liittymisen jälkeen vallitsemaan demokratia kuten monikulttuurisessa, monikielisessä, moniuskontoisessa Venäjän maassa on asianlaita. 

 

                                                     ***

 

Minkälaista ”demokratiaa” USA ja EU-maat kannattavat?

Muistetaanko Kosovon ”itsenäistyminen”? Ensin pommitetaan Serbia maan tasalle sen jälkeen kun sitä on rangaistu perustuslakinsa ja kansainvälisten lakien ja sopimusten kunnioittamisesta. Matkustuskielto Serbiasta/Jugoslaviasta sisään ja ulos, täydellinen taloussaarto, kielto osallistua kansainvälisiin urheilukilpailuihin ja olympialaisiin. Näinhän venäläisiä kohdellaan juuri nyt!

”Läntinen itsenäistyminen” tapahtui siten, että Serbian maakunnan Kosovon albaanit harjoittivat CIA:n kouluttamana 10v väkivaltaista suoraa toimintaa valtiota vastaan haluten muodostaa puhtaan, rasistisen albaani-Kosovon. 

Sen jälkeen heidän liittolaisensa pommittivat emämaa Serbian alistumaan Kosovon NATOmiehitykseen, joka jatkuu edelleen. Välittömästi pommitusten päätyttyä USA rakensi laittomasti, Serbian Kosovoon jättimäisen sotilastukikohta Bondsteelin. 

YK:n, EU:n ja NATO:n avulla serbiomaisuus Kosovossa yksityistettiin ja ylikansallistettiin (sama mitä USA/NATO teki Ukrainassa) Serbiasukkaita vainottiin ja karkotettiin Serbiaan.

Suomen presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo ”itsenäistettiin” laittomasti. YK:n turvallisuusneuvoston enemmistö ei antanut suostumustaan Ahtisaaren ehdottamalle itsenäisyydelle. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo on edelleen Serbian maakunta.

Ei hätää: Kosovossa oli v. 2008 eräänlainen harjoitteluparlamentti. Sen 109 jäsentä äänesti Kosovon itsenäiseksi. Ei kansanäänestystä, ei mitään merkkejä demokratiasta. Lähinnä näkyvissä oli USA:n halu sotilaalliseen hegemoniaan Euroopassa. ICJ, International Court of Justice totesi, että saahan sitä julistuksia tehdä – siinä kaikki. Tuomioistuin julisti, että harjoitteluparlamentti ei voi tehdä päätöksiä vaan jäsenet ovat äänestäneet ”yksityishenkilöinä”.

 

                                                    ***

Voimmekin todeta, että Yhdysvalloille ja Euroopan unionille kaikki on luvallista ”kunhan on silmälle siisti”. Laittomuus muuttuu lailliseksi, ja jos ei muutu, pommitetaan NATOn avulla vähän tai todella tuhoisasti, tarpeesta riippuen.

Aikoinaan Ukrainaan kuuluneet Donetsk ja Luhansk sekä äänestyksestä riippuen Herson ja Zaporize eivät tule koskaan palaamaan heitä 8 vuotta pommittaneen NATO:n  aseistaman natsi -valtion alaisuuteen. Venäjä tulee takaamaan heidän turvallisuutensa.

Yhdysvallat ja EU eivät vielä näytä käsittävän, että NATO-väkivaltaan ja talouspakotteisiin perustuva maailmanjärjestys on katoamassa ja moninapainen yhteistyöhön ja keskinäiseen arvostukseen perustuva maailma on tuloillaan. Suomen valtiojohdon toivoisin tarttuvan Venäjän käteen tässä hankkeessa.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Donbassin äänestys Venäjään liittymisestä, Ukraina, natsihallinto, NATO, Macron, Scholtz, Putin, ydinvoimalan pommitukset,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »