Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suur-Suomi hanke ja siionistinen suur-Israel

Tiistai 26.12.2023 klo 13.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Toista maailmansotaa edeltävänä aikana Suomessa oli vallalla Suur-Suomi-hanke. Hitler oli luvannut Suomen saavan Saksan avulla laajoja alueita Neuvostoliitosta.

Suomen miehityksen aikana Neuvostoliiton Itä-Karjalaan rakennettiin useita keskitysleirejä venäjää puhuville karjalaisille. Karjalaa puhuville asukkaille vuorostaan annettiin venäläisten perheien talvimuonat, karjat ja asunnot.

Keskitysleirien asukkaita kuoli nälkään, pahoinpitelyihin ja raskaisiin töihin talvipakkasessa. Marsalkka Mannerheim oli Itä-Karjalan alueen hallinnon johtaja ja toimi siellä yhteistyössä lähimpien kumppaneidensa kanssa. Mallin hän oli saanut lukuisilla vierailuillaan Saksan johtajien luona.

Itä-Karjalan keskitysleireihin sullottu väetö oli tarkoitus siirtää pois alueelta, lähinnä Saksan kalikaivoksiin työskentelemään. Tilalle tulisi suomea puhuvaa väestöä karjalankielisen väetön rinnalle.

                                                        ***

Samaan aikaan Suomi osallistui Leningradin piiritykseen, jonka aikana 1,5 miljoonaa asukasta kuoli nälkään ja kylmyyteen. Kaikki yhteydet ruoanlähteisiin oli katkaistu. 

                                                         ***

Israel on perustanut valtionsa Palestiinaan tappaen ja ryöstäen alkuperäisasukkaat v. 1947. Palestiinalaiset joutuivat pakenemaan henkensä edestä naapurimaihin.

YK on julistanut palestiinalaisille oikeuden palata Palestiinaan ja Palestiinan itsenäisestä valtiosta on päätetty lukuisissa kokouksissa ja neuvotteluissa.

Palestiinalaisten oikeuksien toteutumisen sijaan Israelin on annettu Yhdysvaltojen suojeluksessa vallata yhä suurempia palestiinalaisten alueita sekä perustaa miehityshallinto, joka on tehnyt palestiinalaisten elämän vankilamaiseksi. Sen lisäksi Yhdysvalloista ja EU-maista on muuttanut uusia "siirtokuntalaisia" Palestiinaan. Nämä ovat väkivalloin anastaneet maa-alueita ja terrorin avulla tehneet palestiinalaisten elämän kärsimykseksi. Näillä siirtokuntalaisilla on Israelin passin lisäksi Yhdysvaltojen tai EU-maiden passit.

                                                           ***

Palestiinalaisten elämän sietämättömyyden seurauksena he ovat perustaneet puolueiden sotilaallisia yksiköitä. Yksi puolueista on Hamas, joka voitti viimeisimmät Palestiinan vaalit. Gazan hallinto on Hamasin käsissä.

Elämän sietämättömyys on johtanut sotilaalliseen vastarintaan, joka kulminoitui 7.10. 2023 provokaatioksi, jossa Gazan alueelta hyökättiin Israelilaiseen elektronisen musiikin juhlaan. Sekavassa tilanteessa Israelin armeijan joukot tappoivat palestiinalaisia, mutta myös omia sotilaitaan ja siviilejä Hamasin taistelijoiden ohella.

Hamas sai otettua panttivankeja, joita se haluaa vaihtaa tuhansiin Israelin vankiloissa pidettyihin palestiinalaisiin, joista suurin osa on vangittuna ilman oikeudenkäyntiä - puhtaan Israelilaissotilaiden mielivallan seurauksena.

                                                        ***

Israelin tavoitteena on siionistinen  Suur-Israel, joka olisi uskonnollinen ja kielellinen juutalaisvaltio.

Lokakuun 7. päivän tapahtumien seurauksena Israel aloitti Gazan alueen pommitukset, kuten niin monasti ennenkin. Silmittömillä mattopommituksilla Israelin armeija on tähän, jouluun, mennessä tappanut 20 000 siviiliä, joista suuri osa on lapsia, naisia, vanhuksia, lehtimiehiä, sairaaloiden työntekijöitä. Kaikki Gazan terveydenhuoltoyksiköt, sairaalat, pakolaiskeskukset ja YK:n koulut, moskeijat, yliopisto  on tuhottu.

Gazan kaistan asukkaat on Israelin armeijan määräyksellä pakotettu pakenemaan aasien ja muulien avulla tai jalkaisin kohti etelää, jonka jälkeen pommitukset on aloitettu myös siellä.

                                                       ***

Israelin hallituksen jäsenistä osa kutsuu palestiinalaisia eläimiksi, jotka tuleekin tappaa. Osa ehdottaa isojen kuoppien kaivamista ja ihmisten tultua kerätyiksi niihin, kuoppien täyttämistä kauhakuormaajien avulla.

Osa taas ehdottaa palestiinalaisten ajamista Egyptiin tai Siinain erämaahan. Joka tapauksessa Palestiinan alueen tyhjentämistä palestiinalaisista.

                                                       ***

Tuleeko mieleen Suur-Suomi-hanke?

YK:n turvallisuusneuvoston äänestäessä tulitauosta Gazan pommituksiin, Yhdysvallat käytti veto-oikeuttaan estäen tulitauon toteutumisen. Yhdysvallat toimittaa varat ja pommit Israelille kansanmurhan suorittamiseksi joten voidaan sanoa, että Yhdysvallat, kuten Saksa Suur-Suomen kohdalla, toteuttaa kansanmurhaa.

Suomi vuorostaan äänesti yleiskokouksen tulitaukoehdotuksen yhteydessä tyhjää. Sen lisäksi Suomi harrastaa asekauppaa Israelin kanssa ja on juuri liittoutunut sotilaallisesti kansanmurhan toteuksessa avustavan Yhdysvaltojen kanssa. 

                                                        ***

Suomen liukumista kohti syvyyttä seuratessa on tullut mieleen, mikä on Suomen johtajien ja poliitikkojemme moraalin, sivistyksen ja tietoisuuden taso. Suur-Suomen aatemaailma on taas täällä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suur-Suomi, siionistinen suur-Israel, Itä-Karjaln puhdistus venäläisistä, Gazan puhdistus palestiinalaisista, väestön siirto "muualle"

Totaalinen kansanmurha jatkuu, maailma katselee

Perjantai 24.11.2023 klo 11.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Israel suorittaa palestiinalaisten kansanmurhan systemaattisesti.

Kuten sen aikaisemmissa hyökkäyksissä, sairaalat ja palestiinalaisten terveydenhuolto tuhotaan ensin.

Eläkkeellä olevn israelilaiskenraalin mukaan etelä-Gazassa sää hoitaa loput.

Jatkuvat pommitukset ovt pakottaneet 1, 2 miljoonaa ihmistä jalkaisin liikkeelle, ilman talvivaatteita ja muita varusteita.

Ensimmäiseksi Israel tuhosi vesiputket, sähkölinjat ja viemäriverkoston. Terveellisen ympäristön puuttuessa tarttuvat taudit leviävät nälkiintyneessä väestössä.

Tuhottuaan 28 sairaalaa Israel toteuttaa yllämainittua periaatetta jatkaen myös jäljelläolevan terveydenhuollon tuhoamista.

Talven ja sateiden tullessa pakolaiset joutuvat olemaan ilman tuulen- ja sateensuojaa lämmöstä puhumattakaan. Kadulla nukkuessa ihmisen ruumiinlämpötila laskee vaarallisesti aiheuttaen kuoleman.

Yhdysvaltalainen eversti ja ex presidentin neuvonantaja Douglas Macgregor toteaa Israelin tarkoituksena olevan aiheuttaa Gazan tyhjentäminen palestiinalaisista. Sen jälkeen vuorossa on Länsi- ranta.

                                                         ***

EU:n ja Yhdysvaltojen hallitukset istuvat katsomossa tekemättä mitään kansanmurhan pysäyttämiseksi. Päinvastoin USA turvaa asevoimalla Israelin mahdollisuuden jatkaa sotaa niin kauan kuin se haluaa.

Mitä tekee Suomen hallitus ja Yleisradio?

Ne panevat kaiken energiansa Venäjän mustamaalaamiseen ja "rajaongelmaan". Maahamme on pyrkimässä omien sotiemme ja liittolaistemme sotien uhreja (afganistanilaisia, syyrialaisia jne.), jotka ovat halunneet tulla tänne Venäjän kautta. Eivät nämä pakolaiset ole Venäjän sotien uhreja vaan ovat matkalla Suomeen tai yleensä Eurooppaan.

Sen sijaan että hallitus ja Yle keskittäisivät huomionsa maailman kammottavimpaan  kansanmurhaan ne keskittyvät näpertelemään olemattoman rajaongelman kanssa. 

Yllämainittu Mcgregor kysyykin myös Naapuriseuran sanomissa julkaistussa PosiTV:n tekstitetyssä haastattelussa: "Mitä haittaa Suomelle oli hyvistä suhteistä Venäjään?"

Miksi ex -päämisteri Sanna Marin julisti, että "kaikki siteet Venäjään on katkaistava" ilman, että Venäjä on käyttäytynyt Suomea kohtaan millään lailla epäkohteliaasti. Ulkopolitiikkaamme leimaa nykyisin röyhkeys ja tietoinen valehteleminen.

Samainen Douglas Macgregor totesi presidentti Zelenskyn istuvan valheiden kukkulan päällä,  eikä ole varmuutta, selviääkö hän hengissä luxus-huviloihinsa Ukrainan ulkopuolella.

Suomen hallitus ja media istuvat samalla kukkulalla eivätkä pysty päättelemään, miten selviäisi sieltä alas. Edellinen eduskunta taputti seisaalleen nousten  valheiden kukkulan kuninkaalle.

                                                   ***

Osallistuin veteraanikansanedustajien kokoukseen viikko sitten. Jaakko Iloniemi piti alustuksen, jollaisen pitämisestä  häpeäisin silmät päästäni, jos vertaan sitä päivittain seuraamieni prof Jeffrey Sacksin ja britti diplomaatti Alastair Crooken lausuntoihin.

Erkki Tuomioja pystyi vain ihastelemaan alustusta ja veteraanikansanedustajat istuivat hiljaa kunnioituksesta tuota historiallisen kehityksen ala-arvoista anlyysiä kohtaan.

                                                     ***

Suomen kansa on ajettu todellisuuteen, missä kaikki on valhetta. Eduskuntamme, presidenttimme ja mediamme istuvat samalla valheiden kukkulalla kuin Zelensky. Nyt on siirrytty kiipeämään Israelin hallituksen valheiden vuorelle. Yle ei näytä mitään, mikä auttaisi suomalaisia ymmärtämään palestiinalaisiin jo yli 70 vuoden ajan kohdistunutta Israelin terroria. YK on ollut Yhdysvaltojen vallan alla täysin toimintakyvytön.

Suomi käy asekauppaa kansanmurhaa suorittavan Israelin kanssa. Israelin ja laittomien siirtokuntien asukkaiden aseet, hävittäjät ja pommit ovat peräisin Yhdysvalloista ja suomalainen Patria on mukana niiden moottoreiden valmistamisessa.

Yle uutiset näyttää Israelin pääministeriä sotilaiden keskellä. Tuntuu kuin olisimme osa Israelin sodanjohtoa. Kutsumme palestiinalaisten vastarintaliikkeitä terroristeiksi. Päivittelemme muutamaa sataa Hamasin vankina pitämää israelilaista tai muuta ulkomaalaista mutta emme päivittele 7500 Israelin vankiloissa pidettyä palestiinalaista, joista osa on kiviä heitelleitä alaikäisiä, jotka on tuomittu määräämättömäksi ajaksi vankeuteen ja pahoinpitelyjen kohteeksi.

Milloin Suomen kansa herää?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi terroristivaltioiden liittolaisena, sairaaloiden tuhoaminen, Gazan talvisää tappajana, ulkona kadulla nukkuminen, Suomen hallitus katsoo viersestä, Zelensky, Netanjahu, Jaakko Iloniemi, Tuomioja, veteraanikansanedustajat

Miksi Gazan lasten teurastus ei lopu?

Lauantai 18.11.2023 klo 12.06 - Pirkko Turpeinen-Saari

Gazan lasten teurastus jatkuu siksi, että USA haluaa niin.

Kaikkien USA:n hirmutekojen taustalla on öljy. Nyt kun Syyrian öljyn varastaminen välttämättä päättyy, Gazan edustan öly/kaasuvarat tulevat kompensoimaan ne. Tätä tarkoitusta varten Israelin on otettava Gaza hallintaansa

Kaikkien USA:n sotien taustalla on ryöstö, kuten EU:n siirtomaavaltojenkin kohdallakin on ollut.

Irakin ölyn ryöstämiseksi kuoli puoli miljoonaa irakilaislasta. USAn ulkoministeri Mardleine Albright totesi sen olevan "due price", sopiva hinta. Sotaan lähdön syyksi sanottiin joukkotuhoaseet, joista tiedettiin etukäteen, että niitä ei ole.

                                                          ***

Jos USA haluaisi lopettaa Gazan lasten tappamisen, asia ratkeaisi hetkessä. USAn tulisi VETO:n sijasta päättää YK:ssa tulitauosta ja itsenäisen Palestiinan valtion perustamisesta.

Sen sijaan USA omien intressiensä tähden tukee kaikkia valtamedian välittämiä Israelin valheita ja tukee sionistista Palestiinan valtion miehittämistä ja terroria.

Vuosikymmenten ajan "länsi" on kutsunut vapautusliikkeitä terrorismiksi, mikä ei tarkoita sitä etteikö maailmassa esiintyisi terrorismia, kuten USAn perustama ISIS tai sen tukemat natsijärjestöt esimerkiksi Ukrainassa. HAMAS sen sijaan ei ole terroristijärjestö vaan vapautusliike YK:n päätösten toteuttamiseksi ja Palestiinan kansan vapauttamiseksi Israelin terrorista, jota on jatkunut vuodesta 1947 lähtien.

Israelin armeijan toimintatavat ovat psykopaattista terroria sen riehuessaan Gazan sairaaloissa tuhoten kaluston kalliine tutkimuslaitteineen ja ampuessaan lääkäreitä ja hoitajia silmittömästi.

                                                      ***

Suomen kansan kannalta on surullisinta, että hallitus jatkaa sisällissotamme kaltaisen terrorin tukemista ylikansallisen pääoman hyväksi. Silloin liittolaisemme oli keisarillinen Saksa, nyt se on Yhdysvallat. YK:n yleiskokouksen tulitaukoäänestyksessä Suomi tuki USA:n VETOa äänestämällä tyhjää.

Suomi on liittoutunut tällä hetkellä maailman rikollisimman valtion, USAn kanssa.

Kansanmurhan tukeminen on myös sotarikos. Suomen sisällissodassa rikolliset saksalaiset sotilaat ja pääomaa palvelevat "valkoiset" armahdettiin, eikä heitä syytetty oikeudessa. Uhrit, demokratian puolesta taistelleet työläiset joko tapettiin tai suljettiin keskityskeireihin vuosiksi ja menettämään kansalaisoikeutensa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Gazan lasten teurastus, USA, Öljy, YK:n turvallisuusneuvosto, USA:n veto

Israelin demilitarisaatio on ainoa ratkaisu

Maanantai 13.11.2023 klo 11.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Israelilla ei ole "oikeutta puolustautua"koska se on Palestiinan miehittäjä. Palestiinalaisilla on oikeus puolustaa ihmisoikeuksiaan vuosikymmeniä jatkunutta Israelin sotilaallista ja väkivaltaista miehitystä vastaan.

Hamasin ja muiden vastarintaryhmien taistelijat ovat pääasiassa nuoria 16 - 30 vuotiaita miehiä, jotka ovat nähneet tukahduttavan miehityksen kierteen aiheuttaman kärsimyksen ja  vanhempiensa, isovanhempiensa kyyneleet. Kymmenet tuhannet laittomissa yöllisissä "tarkastuksissa" Israelin sotilaiden pidättämät perheenjäsenet ovat Israelin vankiloissa viruneet vuosia, usein ilman oikeudenkäyntiä.

Miljoonat asevoimin maasta karkotetut palestiinalaiset elävät pakolaisina naapurimaissa ilman kansalaisoikeuksia odottaen itselleen laillisesti kuuluvaa oikeutta palata kotimaahansa Palestiinaan.

                                                        ***

Israelin asukkaista 35 prosentilla on myös USA:n passi. Ranskan, Saksan, Venäjän tai muiden Euroopan maiden passeja on vähemmän. Israel on asuttanut näitä siirtolaisia Palestiinan alueille väkivaltaa käyttäen, siten, että alkuperäisestä Palestiinalle osoitetusta maapohjasta on jäljellä vain hajallaan olevia murusia.

Monet siirtokuntalaisista käyttävät ihmisoikeusjärjestöjenkin seurannan aikana väkivaltaa palestiinalaisia kohtaan estäen näitä viljelemästä maataan. Israelin armeija seuraa vierestä tuota väkivaltaa ja siten mahdollistaa sen.

Israel on pystyttänyt sotilaiden valvomia tarkastuspisteitä tiuhaan palestiinalaisten maille, myös Länsirannalla, estäen normaalin liikenteen esimerkiksi viljelyksiltä markkinapaikoille. Näiden tarkastuspisteiden johdosta 10 minuutin työmatka saattaa muuttua kiertoteiden johdosta 130 km mittaiseksi, minkä seurauksena markkina-aika saattaa olla mennyt jo ohi kun viljelijä pääsee paikalle.

                                                     ***

Palestiinan vastarintaliikkeen mitta tuli täyteen 7.10.2023. Varsin provokatiivisessa elektronisen musiikin konsertissa lähellä Gazan rajaa osoitettiin Gazan keskitysleirissä oleville palestiinalainuorille, mihin "USAn ja Israelin armeijan suojeluksessa" pystytään.

Vastarintaliike Hamas käytti tilaisuutta hyväkseen hyökäten kansanjoukon, sotilaiden ja poliisien kimppuun tavalla, jossa purkautui vuosikymmenten katkeruus, suru, mutta myös toivo siitä, että palestiinalaisille kuuluu ihmisarvoinen elämä.

Puolet haavoittuneista, kuolleista ja pidätetyksi tulleista oli israelilaisia poliiseja ja sotilaita, jotka ampuivat ympäriinsä tietämättä ketkä olivat palestiinalaisia ja ketkä siviilejä.

Hamasin pidättämät ja Gazaan kuljettamat panttivangit eivät määrältään vastaa Israelin vankiloissa pitämiä palestiinalaisia, joita on yli 10000 ja joita kuolee pidätyksen aikana kidutukseen ja kaltoinkohteluun.

                                       

                                                  ***

Hamasin vastarintaliikkeen hyökkäyksen seurauksena Israel ja Yhdysvallat sanovat yhteisessä propagandassaan, että "Israelilla on oikeus puolustautua".Yhdysvallat on aseistanut Israelin hampaisiin saakka. Israelilla on myös ydinase.

Palestiinalaisia vainonneille siirtokuntalaisille on aikaisempien aseiden lisäksi annettu konetuliaseita palestiinalaisten tappamiseksi.

Israel on hyökännyt yhdysvaltalaisilla hävittäjillä ja pommeilla tuhoamaan Gazan aluetta, jossa Hamas on vaaleilla valittu hallitsija. Tällä hetkellä Gazan sairaalat ovat toimintakyvyttömiä sähkön, polttoaineen, veden, ravinnon ja suojan puuttuessa Israelin pommittaessa silmittömästi koko Gazan aluetta paitsi sairaaloita myös moskeijoita, yliopistoja YK:n kouluja ja ruokavarastoja, aurikopaneeleita, vesisäiliöitä kaikkea minkä avulla voisi taata ihmiselämän ylläpitämisen. YK:n viranhaltijoita ja toimittajia on tapettu enemmän kuin minkään aikaisemman konfliktin aikana.

Israelin hallitus on julistanut tavoitteenaan oleva Hamasin tuhoaminen ja Gazan "turvallisuuden takaaminen". Siis miehittäminen. Mikä oikeus Israelilla on päättää palestiinalaisille kuuluvasta Gazasta?

                                                  ***

Vastaus kuuluu: Israelin hallituksen jäsenet ovat kutsuneet palestiinalaisia "ihmiseläimiksi", jotka kaikki tapetaan.

Israelin toimet eivät kohdistu vain Gazaan vaan myös Länsirannalle, jota on alettu pommittaa, infrastruktuuria tuhota. Bulldozereiden avulla katkaistaan teitä, taloja räjäytetään yöllisissä iskuissa. Palestiinalaisten toimeentulo käy mahdottomaksi tarkastuspisteiden ja yleisen kaaoksen seurauksena, minkä aikana yhä useampi palestiinalainen pidätetään ja vangitaan.

                                                  ***

Vanhempi väki, minä mukaan luettuna, muistaa Etelä-Afrikan apartheidin. Israelin toimet muistuttavat sitä. Olin kansanedustaja aikana, jolloin mustaa väestöä edustavat diplomaatit kävivät myös Suomen eduskunnassa ja toivoa paremmasta oli vähän Yhdysvaltojen tukiessa apartheidia viimeiseen saakka.

Tuolloin Suomessa oli vielä ammattiyhdistysliike, jonka johdolla oli humanismia ja vastuuntuntoa. Etelä-Afrikan apartheidhallitus asetettiin taloussaartoon. Suomen auto- ja kuljetustyöläisten ammattiliitto etunenässä auttoi sulkemaan EteläAfrikan talouden.

Nykytilanteessa Suomi toimii toisin. Se tukee sekä Ukrainan natsihallintoa että Israelin apartheidia. Yhdysvallat ainoana vastusti tulitaukoa Gazan kansanmurhan lopettamiseksi, Suomi pidättäytyi äänestämästä. Suomen mielestä kansanmurha saa jatkua - kuten Ukrainan natsihallinnon vuonna 2014 alkaneet kansanmurhahankkeet Itä-Ukrainassa.

Suomen työväenliike ja eduskunta ovat myös hiljaa. Israelin aseteollisuutta sen sijaan tuetaan yhä uusilla hankinnoilla Yhdysvaltojen aseteollisuuden rinnalla.

                                                    ***

Ainoa toivo tällä hetkellä kohdistuu muslimi- ja arabimaiden kollektiiviseen vastuuseen. Yhdysvallat ja EU ovat poissa laskuista Ukrainan sodan aloittajina ja ylläpitäjinä nämä maat jatkavat myös Israelin apartheidin ja sen aiheuttaman sorron tukemista.

Israeliin ei päde muu kuin pakko. Sen fanaattinen palestiinalaisten ihmisoikeuksien kieltäminen ja piittaamattomuus inhimillisyydestä ei muutu kuin kollektiivisen pakon edessä. Ketkä tuon pakon rakentavat niin että lasten tappaminen Palestiinassa saadaan loppumaan on ratkaistava nopeasti.Sen jälkeen demokraattinen itsenäinen Palestiina on taattava ihmiskunnan yhteisvoimin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Israel miehittäjänä, palestiinalaisten dehumanisaatio, Gazan hallinta, Länsirannan miehityksen lopettaminen, oikeutettu palestiinalaisten vastarinta, USAn kansalaiset Israelissa,

Suomi hävisi toisen sotansa Venäjää vastaan

Perjantai 10.11.2023 klo 11.08 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomi liittyi näyttävästi USAn johtamaan Ukrainan sotaan Venäjää vastaan.

Suomen presidentti julisti Suomen aseiden olevan hyvässä rasvassa. Eduskunnan nykyinen puhemies joidenkin kulttuurihenkilöiden lisäksi lähetti nimikoituja tykinammuksia Ukrainaan. Arroganssilla ei ollut rajoja.

Edellinen Suomen pääministeri Sanna Marin julisti, että Ukrainan on voitettava sota. Voitonvarmana hän johdatti presidentin rinnalla Suomen NATOon, sillä olihan kyseessä USA/Naton sota ukrainalaisilla sotilailla toteutettuna.

Tilanne muistutti Suomen liittoutumista natsi-Saksan kanssa 1930-luvulla, joka päättyi Suomen talvisotaan, yhteistyössä fasistisen Italian kanssa, Hitlerin salaisella siunauksella.

                                                       ***

Nyt kun edessä on USA/Naton pakeneminen rintamalta häntä koipien välissä, Suomen arroganssi muuttuu häpeäksi, jota on vaiketa peittää saati niellä. Venäjän rakentavat ehdotukset kaikkien maailman maiden yhteisestä intressistä turvallisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen on nostettava roskakorista, jonne ulkoministeri Pekka Haavisto ja presidentti Niinistö ne heitivät joulukuussa 2021 ja helmikuussa 2022.

USA:n v. 2014 valtaan nostama Ukrainan natsihallinto on romahtamassa. USAn uudeksi Hitleriksi nostama Presidentti Zelenskyi kokee kenties samanlaisen kohtalon kuin edeltäjänsä. Suomen eduskunnan seisaalleen nousten tervehtimä Zelenskyi on osoittautunut keisariksi, jolla ei ole vaatteita. Ukrainan hallinnon levittämät valheet eivät enää toimi.

                                                      ***

Maailma on saanut uutta ajateltavaa kun Ukrainan rinnalle ja ohi on noussut toinen yhtä selkeä, mutta Ukrainaakin kammottavampiin sotarikoksiin turvautuva Israel. Lähes 100 vuotta jatkunut Israelin palestiinalaisiin kohdistama sorto on saanut kulminaatiopisteensä Gazaan kohdistetussa kansanmurhassa, jonka kaltaista kukaan tunteva ihminen ei olisi voinut kuvitella tapahtuvaksi. Koko maailma näkee tapahtumat hetkestä hetkeen jos seuraa esimerkiksi Aljazeera uutiskanavaa.

Yli neljäntuhannen lapsen murha jatkuvissa Israelin pommituksissa, jotka on kohdistettu vesivarastoihin, sähkö- ja viemärilaitokseen, leipomoihin ja sairaaloihin ei ole saanut aikaan YK:n päätöstä kaaoksen lopettamiseksi. Absoluuttinen puhtaan veden ja ravinnon puute ei hätkäytä Yhdysvaltoja, joka vastustaa YK:ssa tulitaukoa koska Israel vastustaa. Suomi vastusti tulitaukoa pidättäytymällä äänestyksestä. Näin pitkälle Suomi on päätynyt terrorismin tukemisessa koska USAkin tukee.

USAn entinen ulkoministeri Henry Kissinger on todennut: On vaarallista olla USAn vihollinen mutta sen ystävänä olo on eksistentiaalinen uhka.

USA on rahoittanut sekä Ukrainan natsihallituksen, että Israelin Netanjahun hallituksen aseistamista. Israelin laittomuuksiin ja väkivaltaan ryhtyneille palestiinalaisten alueille tunkeutuneille siirtokuntalaisille on varattu yli 20 000 automaatti kivääriä palestiinalaisten tappamiseksi. Tämä kiväärityyppi on ollut kielletty Yhdysvalloissa vuodesta 1934 lähtien.

                                                     ***

Palestiinalaiset eivät voi saada oikeutta ennenkuin Palestiina on heidän omassa hallussaan. Kahden valtion ratkaisu ei voi toimia kuten Israelin jatkuva mielivalta palestiinalaisia kohtaan on osoittanut. Eivät kaksi toisiinsa vihamielisesti suhtautuvaa vaikka itsenäistäkin valtiota voi olla toimiva ratkaisu.

Ainoa pitkällä tähtäyksellä toimiva ratkaisu olisi koko YK:n tuella perutettu Palestiinan valtio, jossa kaikilla sen asukkailla on täydet ihmisoikeudet. Maa, jossa kansainväliset lait toimivat.

Etelä-Afrikan apartheid valtio toimi Yhdysvaltojen tuella viimeiseen saakka. Vain vapausliikkeiden ja kansainälisten järjestöjen, ammattiyhdistysten ja taloussaarron seurauksena valkoinen hallinto sortui ja mustat vapaustaistelijat pääsivät ulos kymmenien vuosien vankeuden jälkeen.

Yhdysvaltojen tukema Israelin siionistinen mielivalta on saatava loppumaan. Tarvitaanko siihen maailmalaajuinen oikeudenmukaisuuden voimistuminen mm BRICS-valtioiden ja YK:n voimistuneen toiminnan seurauksena, jolloin USA:n mielivalta heikkenee. Tarvitaanko siihen NATO:n purkaminen, joka NATO on toiminut Yhdysvaltojen vallan välineenä Jugoslavian pommituksista ja Bratislavan v. 2000 kokouksesta lähtien.lähtien.

Tärkeitä ensimmäisiä askeleita olisi Israelin taloussaarto kuten Etelä-Afrikan kohdalla kävi.

Ukraina on failed-state, menetty valtio, jonkalaista kohtaloa kohti poiittinen johtomme on ollut aikeissa viedä myös Suomen. Hyvinvointivaltiota puretaan ja budjetti painottaa asehankintoja ja sotilaallista toimintaa sekä konfrontaatiota Venäjän kanssa. Failed state- Ukrainan liittäminen EU:hun Suomenkin valtion elätettäväksi on myös suunnitelmissa.

                                                          ***

Suomi on historian väärällä puolella. USA-johtoinen valtamedia, joka säätelee sitä, ketkä valitaan kansanedustajiksi ja virkamiehiksi on tämän Suomen tragedian merkittävä osatekijä.

Sama koskee Yhdysvaltoja. Vain aseteollisuutta myötäilevät poliitikot tulevat valituiksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi Ukrainan liittolaisena, Suomi ja USA, Israel, Gaza, Palestiinan valtio

Suomen ulkopoliittinen johto vaikenee Gazan keskitysleirin pommituksista

Torstai 20.5.2021 klo 11.43 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen hallitus ja tasavallan presidentti vaikenevat kahdella kielellä Israelin Gazan piiritettyyn keskitysleiriin kohdistamista pommituksista.

Vuodesta 2008 saakka Israelin ja Eyptin piirittämänä ollut Espoon kokoinen alue on kahden miljoonan, alunperin Israelista lähtemään joutuneen pakolaisen asuinpaikka.

Piirityksestä johtuen alueen olosuhteet muistuttavat keskitysleiriä. Koska rakennustarvikkeita, lääkkeitä, tuonti- ja vientitavaroita ei voida kuljettaa Israelin vartioiman rajan yli, alueen talous, työllisyys, terveydenhuolto, vedensaanti,viemärilaitos, sähköntuotanto ovat käytännössä poikki. Koronaepidemia räjähtää käsiin.

Tilanne muistuttaa elävästi Jugoslavian hajottamiseen liittyviä Serbian pääkaupungin Belgradin pommituksia vuonna 1999. Pommitusten aloittamisen ratkaisi Suomen valtiojohdon suorittama oikeuslääkäreiden tutkimustulosten salaus.

Maaliskuun 24 päivänä NATO aloitti oman historiansa ensimmäiset sotatoimet, jotka olivat useiden kansainvälisten lakien vastaisia. Suomi toimi Saksan ulkoministeriön vahvana tukijana.Liittokansleri Helmut Kohl ja Angela Merkel hänen hallituksensa jäsenenä olivat koko sotaprosessin sytyttäjät vuonna 1992 mutta juuri ennen pommitusten aloittamista Saksan hallitus oli vaihtunut sosialidemokraattien ja vihreiden johtamaksi aivan yhtä agressiiviseksi kommunismin kitkemisen toteuttajaksi.

Lähes 10 vuotta jatkuneet serbeihin kohdistuneet talouspakotteet ja talouden perusrakenteiden tuhoaminen ja Tonavan liikenteen katkaiseminen olivat aiheuttaneet Gazaa muistuttavan humanitaarisen katastrofin. Hoidettavissa oleviin sairauksiin ei ollut lääkkeitä, ihmiset kaivoivat ruumiita ylös haudoista saadakseen sieltä sukulaisensa sydämen tahdistimen, syöpään kuolevat kuolivat ilman kipulääkkeitä. Sillat, maantiet, junaraiteet, junat pommitettiin.

Tänään 20.5. on vuosipäivä, jolloin 20.5.1999 NATO:n pommi iski Belgradin synnytyssairaalaan tappaen kolme tehohoidossa ollutta potilasta sekä yövartijan. Lentävät lasinsirpaleet vahingoittivat kolmea juuri synnyttävää äitiä viiltäen heidän kasvojaan.

Yhdeltä aamuyöllä rypälepommit iskivät Dragisha Misovicin sairaalaan Belgradin keskustassa. Neurologinen osasto, synnytysosasto, gynekologinen osasto ja lastenosasto tuhoutuivat. Iskun aikana neljällä naisella oli synnytyspolttoja. Eräs synnyttäjä, jolle oltiin suorittamassa keisarinleikkausta, vammautui. Hänet siirrettiin kellariin, jossa lapsi lopulta syntyi. Tässä iskussa kuoli neljä ja useita loukkaantui.

13.5. 1999 NATO oli kehunut jauhavansa ilmasodalla Jugoslavian armeijan murskaksi, aivan kuten Netanjahu uhoaa jatkavansa Gazan pommituksia. NATO katkaisi jälleen sähköt Belgradista, Nisistä ja Novi Sadista. Saksan vihreiden ulkoministeri Joschka Fisher puolusti voimakkaasti tukeaan ilmapommituksille.

Jugoslavian pommitusten päätösvaiheessa Suomi jälleen nousi päärooliin rauhanneuvotteluissa. Jugoslavia ei alistunut koko maan NATO-miehitykseen kuten Rambuilletin neuvotteluissa oli edellytetty. Ahtisaari vaati maata alistumaan sen maakunnan Kosovon miehitykseen. Presidentti Milosevicin kysyessä mitä tapahtuu elleivät he suostu tähän miehitykseen. Tilaisuudesta otetulla videolla on nähtävissä kuinka presidentti Ahtisaari siirtää valtavan keskelle pöytää sijoitetun maljakon syrjään ja pyyhkäisee kädellään:"Siinä tapauksessa tulemme mattopommittamaan Belgradia niin, että viikossa tulee puolimiljoonaa uhria."

YK päätti rauhansopimuksesta, jossa Kosovo tulee tilapäisesti miehitetyksi, mutta pysyy Serbian maakuntana. Heti pommituksen päätyttyä Yhdysvaltojen armeija alkoi rakentaa tuohon Serbian maakuntaan jättimäistä Bondsteel- sotilastukikohtaa. Ahtisaari aloitti neuvottelut Kosovon tulevasta asemasta, jonka häntä korkeammat voimat olivat jo päättäneet päätyvän Kosovon itsenäistämiseen - laittomasti, YK:n päätösten vastaisesti.

Mietimme, miksi ulkoministeri Pekka Haavisto tai presidentti Sauli Niinistö ei sano mitään Gazan pommituksista. Siihen näyttäisi olevan looginen selitys. Paavo Lipposen ensimmäisessä hallituksessa, joka osallistui yhteistyössä Saksan ulkoministeriön kanssa edellytysten luomiseen holokaustin uhrien, serbien, pommituksille, istuivat sekä Pekka Haavisto että Sauli Niinistö. Lisäksi Niinistö oli toiminut EDU:n Euroopan demokrattisen unionin puheenjohtajana Helmut Kohlin suosituksesta. Siten ainakin Kohlin ja Niinistön ehkä Merkelinkin tavoitteet ja toimintatavat vaikuttavat samankaltaisilta.

Kuten edellisessä blogissani totean, antisemitismin ja antisiionismin eron hämärtämisellä saa oikeutuksen julmuuksiin vailla vertaa. Holokaustin uhreiksi juutalaisten rinnalla toisessa maailmansodassa joutuneet serbit katsottiin tarkoituksenmukaiseksi demonisoida Jugoslavian hajottamisen yhteydessä  Hitlereiksi, jotta Saksa sai haltuunsa Jugoslavian infrastruktuurin ja Yhdysvallat sotilaallisen vahvan jalansijan Serbian maaperälle.

Samaa temppua käytetään Palestiinan suhteen. Mandelan kaltaiset vapaustaistelijat Hamas liittolaisineen demonisoidaan terroristeiksi heti sen jälkeen kun he ovat voittaneet vaalit ja kansa on valinnut heidät johtoon. Yhdysvallat ja Saksa ovat valheellisin perustein julistaneet uskollisuuttaan Israelille tilanteessa, jossa 100 vuotta kestäneet palestiinalaisiin kohdistuneet ihmisoikeusrikkomukset ovat kumuloituneet juuri nyt nähtäväksi katastrofiksi. Suomi on tässä "sopimuksiin perustuvan kansainvälisen yhteisön jäsenenä", mutta hirmutekoihin kykenevänä asianosaisena. Vaikeneminen ei poista vastuuta.

Tsekin presidentti Milos Zeman on pyytänyt Serbian presidentti Vucicilta Belgradin vierailullaan viime tiistaina anteeksi Tsekin osallistumista NATO:n pommituksiin. Tsekki yritti estää pommitukset, mutta jäi yksin. Kosovon laittoman itsenäisyyden tunnustamisen on moni maa perunut. Israelin presidentti on sanonut tunnustamisen perustuneen Yhdysvaltojen voimakkaaseen painostukseen.

Saa nähdä kykeneekö Suomi nousemaan palvelijan roolistaan itsenäiseksi ja vastuulliseksi maaksi. Virallinen Suomi pyrkii näyttäytymään aina uhrina, jolloin ei voi vastata omista hirmuteoistaan. Presidentti Zeman on rohkaiseva esimerkki. Voittaisiko moraali sittenkin Yhdysvaltojen väkivallan ja taloudellisen vallan ehtoihin alistumisen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sauli Niinistö, Pekka Haavisto, Lipposen I hallitus, Gazan pommitukset, Israel, Belgradin pommitukset 1999, serbien holokausti, Ahtisaari, Kosovo, Tsekin presidentti Zeman, USA

Gaza ja Ukraina

Torstai 31.7.2014 klo 11.59 - Pirkko Turpeinen-Saari

Gazan ja Ukrainan kriisit ovat osoitus ns. läntisen kansainvälisen yhteisön syvästä demokratia- ja ihmisoikeuskriisiä. Tiedonvälitys kuvaa päivittäisiä tapahtumia kokonaisuudesta irroitettuina yksityiskohtina, ruumiiden määrinä ja pommin sirpaleina, jättäen taustalla toimivat valtaryhmittymät ja vallankäytön pimentoon.

Yhdysvaltojen ja Ukrainan oligarkkien huolellisesti suunnittelema Ukrainan "haltuunotto" johti väkivaltaan. Vallankaappaus "länsimielisille" voimille tapahtui väkivallan uhkaa käyttäen. Väkivallan ja sen uhan avulla Ukrainan parlamentista ajettiin ulos parlamentin enemmistöä edustaneita Alueiden puolueen edustajia. Väkivaltaisen kansanjoukon osan huutoäänestyksellä valitsema hallitus, jota Yhdysvallat tuki, jatkoi hallitsemista "tynkäparlamentin" kanssa. Ukrainan perustuslakia rikkoen presidentin virkaa alkoi hoitaa tynkäparlamentin puhemies. Itä-Ukrainalaisia alettiin nimittää terroristeiksi. Presidentti ryhtyi yhdessä laittoman hallituksen kanssa aseelliseen hyökkäykseen Itä-Ukrainalaisia, hallitusta vastustavia joukkoja vastaan.

Tästä seurasi Venäjän tarve Krimin haltuunottoon.

Toukokuussa Ukrainan kommunistisen puolueen puheenjohtaja käytti parlamentissa presidentin ja hallituksen toimintaa kritisoivan puheenvuoron. Hän totesi, että jos hän johtaisi maata, hän vetäisi armeijan pois Itä-Ukrainasta. Tästä lähtivät liikkeelle toimenpiteet kommunistisen puolueen lakkauttamiseksi Ukrainassa. Tynkäeduskunta sääti lain, nykyinen laillisesti valittu presidentti Poroshenko allekirjoitti sen ja kommunistisen puolueen edustajat ajettiin ulos parlamentista.

Kaikissa vaiheissa Yhdysvaltojen keskeiset poliitikot ja sotilasasiantuntijat ovat olleet läsnä Ukrainassa. Apulaisulkoministeri Victoria Nuland ilmoitti toukokuussa Ukrainassa olevan 3300 neuvonantajaa. Viime kuussa presidentti Obama ilmoitti lähettävänsä lisää neuvonantajia ja tukea aseistuksen kehittämiselle ja käytölle.

EU on solminut lähentymissopimukset tällaista demokratiaa edustavan joukon kanssa. Entisenä kansanedustajana ja edelleen ihmisoikeusaktivistina koen tämän hämmentävänä. Oudoksun myös sitä, että EU ei ole edellyttänyt Yhdysvaltoja ja useita EU-maita lopettamasta sekaantumista Ukrainan sisäisiin asioihin. Pidän Yhdysvaltoja Venäjää keskeisempänä syynä kriisiin.

Gaza-uutisointi on vielä Ukrainaakin epätyydyttävämpää. Palestiinalaiset ovat Israelin, Länsirannan ja Gazan alkuperäisväestöä. 1900-luvun alkupuolella, ennen juutalaisten siirtolaisuuden alkua, Palestiinassa asui vain muutamia kymmeniätuhansia juutalaisia. Väestö oli arabeja, palestiinalaisia. Saksan aiheuttaman holokaustin seurauksena YK päätti perustaa juutalaisille oman valtion arabien asuttamaan Palestiinaan. Palestiina jaettiin arabien ja juutalaisten valtioihin. Arabit häädettiin kodeistaan, jotta juutalaiset voisivat ne valloittaa.

Gazasta ammutaan raketteja Ashkeloniin, israelilaiseen kaupunkiin. Monella gazalaisella on kuitenkin taskussaan askelonilaisen kodin avain. Heille jäi jäljelle vain avain, kun he joutuivat pakenemaan henkensä edestä. 

Presidentti Urho Kekkonen korosti aina puheissaan palestiinalaisten kokemaa vääryyttä ja katsoi, että niin kauan kun tuota vääryyttä ei korjata, maailmassa ei missään voi olla rauhaa.

Kun seuraan Yhdysvaltojen 3 miljardilla vuodessa tukeman Israelin hallituksen ja Israelin kansan tukemien asevoimien suorittamaa palestiinalaislasten teurastusta, kaipaan Urho Kekkosen oikeudentuntoa, kykyä eläytyä ja vaatimusta korjata tilanne.

Kaipaan myös Urho Kekkosen viisautta hänen katsoessaan Suomen aseman edellyttävän pysymistä suurvaltojen eturistiriitojen ulkopuolella. Pahoittelen Suomen joutumista Yhdysvaltojen väkivaltaan turvautuvan politiikan hiljaiseksi yhtiömieheksi. Katson Yhdysvaltojen olevan vastuussa Ukrainan ja Gazan väkivallan synnystä ja jatkumisesta. Suomalaiset poliitikot ja media ovat tietenkin vastuussa siitä, että nykyinen "hiljaisen yhtiömiehen" asema kuvataan ruusuisena ja siten annetaan lapsille ja nuorille paikkansa pitämätön kuva demokratiasta ja oikeudenmukaisuudesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA Ukrainassa, Ukrainan tynkäparlamentti, Gaza, demokratia, ihmisoikeudet, Urho Kekkonen,

Keskitysleiri silmiemme edessä

Perjantai 11.7.2014 klo 13.00 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pari päivää ennen toisen maailmansodan loppua Kroatian fasistivaltion Jasenovacin keskitysleirin serbivangit yrittivät paeta. 600 vankia juoksi tietä pitkin käsissään tiiliskiviä ja haltuunsa saamia työkaluja murtaakseen portit. Vartijat ampuivat heitä kasapäin tielle ja aidoille niin, että lopulta vain 80 vankia pääsi pakoon porttien murruttua. Juutalaisvangit oli jo siirretty 1942 Auschwitziin, myös varmaan kuolemaan.

Gaza on Israelin hallitsema keskitysleiri. Sen asukkaat ovat suljettuja alueelleen, jota Israelilaissotilaat valvovat mereltä, ilmasta ja maalta. Gazassa väestö ei saa puhdasta juomavettä, jätevedenpuhdistamo on toimintakyvytön, sairaanhoitotarvikkeet eivät vastaa nykyajan vaatimuksia. Jokainen gazalaislapsen äiti tietää, että hänen lapsensa ei voi kasvaa terveenä aikuiseksi, koska juomaveden puhdistukseen käytettävät kemikaalit tuhoavat lapsen munuaiset.

Vuoden 2009 pommitusten jälkiä ei ole voitu korjata koska alueelle ei saa riittävästi rakennustarvikkeita. Tuon pommituksen seurauksena 400 lasta sai surmansa. Mitään kannattavaa elinkeinoa ei voi harjoittaa koska tavara voi jäädä rajoille pilaantumaan.Nuoret eivät voi olla kanssakäymisessä ulkomaailman kanssa, koska Schengen-sopimus estää matkustamisen. Israel on taloudellisessa suositumuusasemassa EU:ssa. Siten EU välillisesti suosii Israelin toimia palestiinalaisalueilla.

Median suhtautuminen on radikaalisti muuttunut v. 2009 jälkeen. Gazalaisten puuttuvista ihmisoikeuksista raportoiminen on muuttunut huoleksi israelilaismiehittäjien kokemasta pelontunteesta Hamasin ampumia raketteja kohtaan. Auschwizin vankien ihmisoikeuksista huolehtiminen on siirtynyt huoleen natsivangivartijoiden polttouunien kärystä kärsimiseen.

Todellisuuden amerikkalaistuminen näkyy Suomen mediassa ja kulttuurisessa ilmapiirissä. Jo vuosikymmenen ajan kirjallisuudessa erityisesti Sofi Oksasen toimesta unohdettu se, että esimerkiksi Eesti julistettiin toisen maailmansodan aikana juutalaisista vapaaksi, viimeisenkin juutalaisen tultua teloitetuksi. Unohdetaan se, että Yhdysvaltojen konservatiivinen teollisuuseliitti tuki Hitleriä ja natsit saivat turvapaikan paitsi Etelä-Amerikassa, myös Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa muodostaakseen siellä vaikutusvaltaisen diasporan.Puolitotuuksien julkaiseminen on suomalaista propagandaa, jonka olemassaoloa ei haluta tunnustaa.

Palestiinalaisten demokraattisesti valitsema parlamentti ja hallitus tehtiin toimintakyvyttömäksi Yhdysvaltojen ja EU:n kieltäytyessä yhteistyöstä sen kanssa. Yhdysvallat julisti Hamasin, kuten sitä ennen esimerkiksi Etelä-Afrikan Mandelan ANC:n ja kymmenet muut vapausliikkeet, terroristijärjestöksi. Siten "länsivallat" kannustivat Israelin toimia, joilla se teki parlamentaarisesti hallitun Palestiinan mahdottomaksi. Monet kansanedustajat päätyivät poliittisen kantansa vuoksi Israelin vankiloihin, jossa ovat edelleen.

Hamasin raketit on tulkittava hätähuudoksi keskitysleiristä, jonka olemassaolo mielellään unohdetaan niin poliittisessa eliitissä kuin mediassa. Etelä-Afrikan apartheid loppui vasta taloussaarron seurauksena, jota Yhdysvallat viimeiseen saakka vastusti. Länsi toimi valkoisen apartheid-hallituksen tukena loppuun saakka kuten nyt Israelin miehityshallituksen kohdalla on asian laita. Eihän Hamasin raketteja tarvittaisi, jos Palestiinassa vallitsisi oikeudenmukainen demokraattinen kahden valtion tai yhden valtion järjestelmä.

Toisen maailmansodan jälkeen päiviteltiin, että voi kun olisi tiedetty keskitysleirien olemassaolosta, jotta olisi voitu yrittää pelastaa vankeja. 

Gaza is a modern concentration camp. There is a remarkable change in attitude towards the human rights of Palestinians. The media is more and more worried about the mental strain of the Israelis under the threat of Hamas rockets, than the human rights of the people closed in the Gaza concentration camp. It is as if, instead of the suffering of the inmates of Auschwitz, we would be worried of the suffering of the prison guards, who feel the smoke coming from the oven pipes disgusting.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Gazan keskitysleiri, lännen propaganda, Sofi Oksanen, vanginvartijan kärsimykset, kansainvälinen piittaamattomuus Gazan ahdingosta, Gaza concentration camp

Pulitzer-journalistin Gaza-paljastus

Torstai 10.2.2011 klo 16.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kolme Yhdysvaltalaista asiantuntijaa; professori Rashid Khalidi, Pulitzer-palkittu toimittaja Seymour Hersh ja entinen USA:n suurlähettiläs YK:ssa, Israelissa ja Jordaniassa Thomas Pickering olivat Marwan Bisharan haastateltavana Aljazeeran Empire- ohjelmassa. Ohjelman otsikko oli Pax Americana. Kimmokkeena oli Egyptin nykytilanne ja sen heijastusvaikutukset muualle Lähi-itään.

Yhdysvaltojen mieluisa yhteistyö Lähi-idän diktaattoreiden ja Israelin kanssa oli alkutilanteena. Jo alkuvaiheessa keskustelu suuntautui palestiinalaisten asemaan ennen ja nyt sekä Egyptin muutosten merkitykseen heidän kannaltaan.

Seymor Hersh paljasti USA:n,Israelin ja Egyptin tiiviin yhteistyön puolustusta vailla olevien Gazalaisten tappamisessa. Hän kuvasi kuinka Egyptin tiedustelupalvelu antoi Gazan tuhoamisen aikana koordinaatit ja sen jälkeen Israelin ja USA:n yhteistoiminnalla täsmäpommit kohdistettiin palestiinalaisten vapailla vaaleilla valitseman pääministerin tappamiseen. Hämmästys oli suuri kun johtajat eivät olleetkaan kuolleet vaan pitivat parin päivän päästä lehdistötilaisuuden. Sen jälkeen valittiin todella vahva syvälletunkeutuva täsmäpommi, joka Hershin mukaan oli kaikkien Geneven-sopimusten vastainen. Tämän pommin seuraukset kaikki Gazan tuhoa seuranneet tuntevat. Hamasin toinen johtaja kymmenine perheenjäsenineen, lapset mukaan luettuna, sai surmansa.

Kaikki kolme asiantuntijaa olivat sitä mieltä, että Egyptiläinen ruohonjuuritason vallankumousliike tulee muuttamaan Lähi-idän tilanteen. Yhdysvaltojen ja Israelin yhteistyössä korruptoituneiden keskeisten arabimaiden johtajien kanssa ylläpitämä demokratian ja ihmisoikeuksien vastainen rautainen muuttumattomuuden tila, jota on ylläpidetty aseiden ja salaisen poliisin avulla, ei enää voi jatkua. 

Empire-ohjelman jälkeen katsoin Seymour Hershin nettisivun, joka ei ollut keskustelutilaisuutta armeliaampi Yhdysvalloille. Hän kuvasi kuinka Yhdysvalloilla on ollut kuolemanpartioita. "Nämä partiot toimivat suoraan Rumsfeldin alaisuudessa George W.Bushin aikana, mutta sen jälkeen eivät ole olleet vastuussa kenellekään".Kongressi ei tiedä asiasta mitään.

Historia tuntuu toistavan itseään. Kongon pääministeri Lumumban murhasta presidentti Eisenhowerin aikana aina tähän päivään saakka. Empire-ohjelman keskustelijoiden mukaan yllä kuvatun kaltainen rikollinen toimintamalli tulee Yhdysvalloissa jatkumaan hallituksista riippumatta.

Juuri siksi Yhdysvaltojen edustajien on ollut vaikea asettaa sanojaan ottaessaan kantaa Egyptin tilanteeseen. Yhdysvaltojen oma muutos antaa odottaa itseään. Nyt vielä seurataan Egyptin rohkeata demokratisoitumisprosessia.

Kaikki Empire-ohjelman keskustelijat olivat sitä mieltä, että Gazan saarto tulee purkaa heti.

Empire-ohjelma on nähtävissä www.aljazeera.net/English nettisivulla klikkaamalla Empire-ohjelmasarjan ikonia ja sen jälkeen valitsemalla Pax Americana-ohjelman

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Seymor Hersh, Egypti, USA, Gaza

Pommit ja nälkäkuolema palestiinalaisten vaihtoehdot

Lauantai 7.2.2009 klo 9.41

YK:n pakolaisapu UNRWA on ilmoittanut keskeyttävänsä humanitaarisen avun ( huovat, jauhot, öljy,lääkkeet) jakamisen Gazassa koska Gazaa hallitsevan Hamasin sosiaaliministeri on omilla valtuuksillaan ottanut 20 lastia apua jakaakseen sen myös niille Gazalaisille, joilla ei ole virallista pakolaisstatusta.

Miten tähän on tultu?

Normaaleilla tunteilla varustettu ihminen ei voi käsittää miksi apua ei saada kaikille pommituksen tuhoista kärsineille ihmisille. Sen ymmärtää että UNRWA pitää ensisijaisena avun kohteena sitä ryhmää, jonka auttamista varten se on jo vuosikymmeniä sitten perustettu. Mutta sen sijaan, että se syyllistää Hamasia kaikkien tarvitsevien auttamisesta hätätilanteessa se voisi paitsi poikkeuksellisesti auttaa kaikkia ja samanaikaisesti vaatia YK:ta sekä Punaista ristiä ja muita avustusjärjestöjä kiireesti auttamaan muita.

Ensisijaisestihan luulisi, että "demokraattiset" länsimaat pakottaisivat Israelin avaamaan rajat paitsi humanitaariselle avulle myös kaikelle muulla elinkeinotoiminnalle. On täysin kaksinaismoraalista sulkea silmät Israelin hallituksen ja erityisesti sotilaiden ja laittomien siirtokuntien asukkaiden julmuuksilta, jotka jatkuvat myös Gazan tuhopommitusten jälkeen, kuten myös ennen sitä, ja sen sijaan puhua aseiden salakuljetuksen lopettamisesta  ensisijaisena ehtona rajojen avaamiselle. Aseita, ydinaseet mukaan luettuna on Israelin puolella. Niiden toimittaminen pitäisi ensisijaisesti lopettaa.

Länsimaiden tapa ajatella ja toimia on kyynisyyden huippu.Traumatisoituneet Gazalaiset on jätetty yksin. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Gazan saarto, YK, Hamasin demonisointi

Yhteishallitus takaisin Palestiinaan

Keskiviikko 21.1.2009 klo 16.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Israelin suorittaman Gazan tuhoamisen jälkeen alkaa kansainvälisiltä kentiltä kuulua ääniä palestiinalaisten yhtenäisyyden rakentamisesta ja yhteishallituksesta.

Samat tahot, USA, EU ja tietyt arabimaat kieltäytyivät 2006 yhteistyöstä Hamasin kanssa vaikka tämä, vaalien voittaja, oli kärsivällisesti rakentanut ja tehnyt yhteishallituksen mahdolliseksi. Yhteistyön sijaan länsimaat pyrkivät hajoittamaan palestiinalaiset tukien ainoastaan vaalit hävinnyttä Fatah-puoluetta ja sen edustajaa presidentti Abbasia.Kyseiset maat aseistivat Fatahia palestiinalaisten parlamenttia edustavan hallituksen sijaan.Hallitus hajoitettiin, jonka jälkeen Fatah on demokratian vastaisesti hallinnut Palestiinalaisalueita länsimaiden tuella. Prosessin seurauksena oli sisällissotaa muistuttava vallankaappaus Gazassa, jonka jälkeen vaalien voittaja Hamas on yksin hallinnut asein valtaamaansa aluetta, Fatah vuorostaan epädemokraattisesti muodostetun hallituksen avulla Länsirantaa.( 30 kansanedustajaa pantu Israelin vankiloihin Israelin toimesta)

Israelin ja Lännen yhteistyöhön perustuva mielivalta on tullut tiensä päähän. Palestiinalaisilla kuten muillakin kansoilla on oikeus vaaleilla valita johtajansa ja edustajansa hoitamaan myös kansainvälisiä suhteita. Israelin miehityksen ja mielivallan alla elänyt Palestiinan kansa on kokenut vuosikymmenten kärsimysnäytelmän, jolla ei näy loppua mielivaltaisessa maailmassa.

Lännen on tunnustettava virheensä ja sallittava palestiinalaisten palata lähtöruutuun, jossa vaalien voittajan johdolla muodostetaan suvereeni yhteishallitus. Lännen ja arabimaiden on lopetettava Israelin 1,5 vuotta jatkama Gazan saarto, joka jatkuu tuhoisana sekä pantava täytäntöön YK:n päätökset itsenäisestä Palestiinalaisvaltiosta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: demokratia, vastuu Gazan lasten kohtalosta,